Appendix 1: Interview guide 1 Focus group interview with preschool children Spørgsmål:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Appendix 1: Interview guide 1 Focus group interview with preschool children Spørgsmål:"

Transkript

1 Appendix 1: Interview guide 1 Focus group interview with preschool children Spørgsmål: 1. Hvad har du med i din madpakke? 2. Hvad kan du godt lide at få med på madpakke? 3. Hvad er en sund madpakke? o Deres syn på sunde madpakker (holdning) 4. Hvad skal der til for at du spiser sundere i madpakken? o Hvad er sundt i jeres madpakke? 5. Hvem laver madpakke hjemme hos jer? 6. Er du glad for at få madpakke med? 7. Hvordan spiser I madpakke i skolen? o Hvor kan I bedst lide at spise jeres madpakke? (Holdning til fælleskab) 8. Hvad er sundhed for jer? o Viden om sundhed

2 Appendix 2: Interview guide 2 Focus group interview with preschool children Spørgsmål: Hvad har du med i din madpakke? Hvad kan du godt lide at få med på madpakke? Hvad er en sund madpakke? o Mest til os selv (reflekterende/ ledende spørgsmål) Hvis de ikke nævner følgende ting kan vi spørge ind til dem? Deres syn på sunde madpakker (holdning) Nævner de Madpakkehånden? Nævner de Nøglehulsmærket eller Fuldkornslogoet? Nævner de fisk? Hvordan kan det være? Har I gode ideer til hvordan I kunne komme til at spise sundere? Hvordan skulle vi få jer til at spise mere fuldkorn og fisk? Hvem laver madpakke hjemme hos jer? o Deres rolle mht. madpakker (practices) o Indhold af madpakken (er der sket nogle ændringer) Er der noget du spiser mere eller mindre af? o Får I ting med fra Madpakkehånden? Hvis ja, kan I nævne hvilke? Mest til os selv o Hvordan kan det være I ikke får fisk, rugbrød, pålæg, grøntsager eller frugt med så tit? Hvordan kan I bedst lide at spise jeres madpakke o Holdning til fællesskab Hvad laver I i jeres frokostpause? o Kan I fortælle os hvordan frokostpausen foregår når I sidder nede i klassen? o Er der nogen gange hvor I selv får lov til at bestemme hvad I skal i frokostpausen? Hvad kunne I godt tænke jer at lave i frokostpausen?

3 Kan I nævne noget der er sundt og sjovt? o Det kan både være sjove og sunde ting. Mest til os selv Viden om sundhed

4 Appendix 3: Interview guide 3 Semi- structured interview with parents Opvarmningsspørgsmål Har I tidligere svaret på spørgeskema fra projekt SoL? Navn: Civilstatus: Antal børn: Arbejde/uddannelse: Fortæl hvordan en almindelig hverdag ser ud hjemme hos jer? Madpakker 1. Hvad er en god madpakke? 2. Hvem smører madpakken hjemme hos jer? Hjælper dit barn med at smøre madpakken? 3. Hvad skal en god madpakke indeholde? 4. Køber dit barn frokost på skolen? Hvis ja, hvorfor er frokosten på skolen vigtigt for dit barn? 5. Hvorfor er madpakken vigtig for dit barn? - Trivsel og sundhed er i fokus. 6. Hvilke muligheder og udfordringer har I når I skal lave madpakke? 7. Hvad indeholder en sund og mættende madpakke? Har I hørt om Fuldkornslogoet? Har I hørt om Nøglehullet? Kender I til de officielle kostråd? Hvor meget frugt og grønt skal der være i børns madpakke? 8. Hvem har ansvar for dit barns sundhed? 9. Er I interesseret i at få sundere frokostvaner? 10. Er sundhed noget I prioriterer?

5 Appendix 4: Interview 1 with two preschool children from Højby School Date: Wednesday the 25 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 9 min. & 34 sec. Interviewer 1: Hvad har du med på madpakke idag? Pige: Pasta med og en rugbrød med og så havde jeg en pålæg med to rugbrødsmadder. Interviewer 1: Det er også rigtig fint. Hvis du skal fortælle os hvad du rigtig godt kan lide at få med på madpakke, hvad er det så? Pige: Pasta og så rugbrød med makrel og kødpølse. Interviewer 1: Det lyder også rigtig spændende. Hvad synes du så en sund madpakke er? Pige: Fisk og en banamad og en bolle. Interviewer 2: Kan du huske hvilken bolle? Pige: En kernebolle. Interviewer 1: Det er også rigtig fint. Ved du hvad der skal til for at spise mere sundt i madpakken? Pige: Nej. Interviewer 1: Må jeg så spørge hvem der laver madpakke hjemme hos dig? Pige: Det gør jeg helt selv. Interviewer 2: Gør du det helt selv eller hjælper din mor eller far også? Pige: Jeg gør det helt selv. Fordi min mor har brækket benet og derfor laver jeg den selv. Interviewer 1: Er du glad for at få madpakke med i skole? Pige: Ja. Interviewer 1: Kan du så fortælle os hvordan I spiser madpakke i skolen? Var det ligesom i frikvarteret eller er der andre steder i spiser? Pige: Nogen gange spiser vi i frikvarteret, nogen gange spiser vi bagefter frikvarteret. Interviewer 1: Men spiser I altid i kantinen? Pige: Ikke når vi har haft musik så sidder vi oppe i klassen og spiser Interviewer 1: Ok. Hvordan kan du bedst lide at spise din madpakke? Pige: Ved et pigebord.

6 Interviewer 1: Okay så har vi bare det sidste spørgsmål. Hvis du nu skulle fortælle os hvad sundhed er, vil du så have lyst til at fortælle os det Hvad du tænker på når du hører ordet? Pige: Stilhed. Interviewer 2: Kan du huske lidt af det vi snakkede om i går om sunde madpakker? Pige: Ja. Frugt, grøntsager, og så pålæg og fisk. Interviewer 1: Rigtig fint. Så går vi videre til de næste billeder. Interviewet går videre til drengen. Interviewer 1: Er det dine billeder? Kan du fortælle os lidt hvad du havde med på madpakke? Dreng: Jeg havde en banan og sandwich med og så kan jeg ikke huske hvad den hedder, den er lang og har et forklæde og et ansigt. Interviewer 1: Er det en mad? Dreng: Det er en frugtstang, en figenstang. Det var det eneste jeg havde med. Interviewer 1: Hvis du skulle fortælle os hvad du rigtig godt kunne lide at få med på madpakke hvad vil det så være? Dreng: Pølse. Interviewer 1: Kan du fortælle os hvilken slags pølse? Dreng: Skærepølse med ekstra salt og peber. Interviewer 1: Mener du peberfrugt? Dreng: Peber på pølsen. Interviewer 1: Hvis du nu skulle fortælle os hvad en sund madpakke er, er der så noget du kan sige det er? Dreng: Ananas og finger. Frossen pølse. Interviewer 1: Er det noget man kan købe i supermarkedet? Pige og dreng: Ja. Dreng: Men jeg har ikke taget et billede af den for det havde jeg ikke med i madpakke. Interviewer 1: Har du tit det med i madpakke? Pige: Ja røde pølser. Interviewer 1: Hvordan ser de ud? Dreng: Lange og røde.

7 Pige: Ja, jeg fik dem med på skiferie. Interviewer 1: Må jeg så høre hvem der laver madpakke hjemme hos dig? Dreng: Det gør jeg selv. Jeg laver en hel masse. Interviewer: Wow det var flot. Laver du det heler ikke med dine forældre? Dreng: Niks. Ikke en pind. Interviewer 1: Hvor er I begge gode. Pakker I så også madpakken ind? Pige: Ja. Interviewer 1: Kan du gode lide at få madpakke med i skolen og kan du fortælle os hvorfor? Dreng: Ja. Fordi den er lækker. Interviewer 1: Kan du nu fortælle mig hvordan I spiser madpakke i skolen? Dreng: Det ved jeg. Kage og sodavand. Interviewer 1: Det spiser I da ikke i skolen? Dreng: Jo nogen gange når der er fødselsdag. Interviewer 1: Men hvis du nu skal fortælle os hvordan I spiser madpakke i skolen. Hvordan sidder I så? Dreng: På et bord. Interviewer 1: Sidder I ikke på en stol? Dreng: Jo. Interviewer 1: Sidder I altid sammen med de samme? Har I faste sidemakkere? Pige: Jo. Dreng: Nej. Pige: Jo inde i klassen. Dreng: Jo hun mener oppe i kantinen. Interviewer 1: Hvis du nu skal fortælle os hvad du tænker på når du hører ordet sundhed. Hvad tænker du så på? Dreng: Ja en hel masse. Fiskefilet og remoulade. Pølser. Interviewer 1: Hvilke slags pølser? Dreng: De små. Mums. Med bacon. Interviewet afsluttes.

8 Appendix 5: Interview 2 with two preschool children from Højby School Date: Wednesday the 25 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 6 min. & 37 sec. Interviewer 1: Hej piger, I har taget billeder af jeres madpakker i dag. Vi starter med B Hun har taget nogle rigtig fine billeder. Interviewer 1: Hvad havde du med i madpakke i dag? Pige 1: Jeg havde pølsehorn med og fisk Interviewer 1: Hvad var det for en fisk? Pige 1e: Fiskefilet, nej fiskefrikadelle og grøntsager. Interviewer 1: Hvad er det for en grøntsag der er der? Pige 1: Agurk og så tror jeg ikke at jeg havde mere med. Interviewer 1: Det er også helt fint. Hvis du så skal fortælle hvad du rigtig godt kan lide at få med i madpakke, hvad er så det? Pige 1: Rester fra vores aftensmad. Interviewer 1: Har I tit rester med fra aftensmad? Pige 1: En gang i mellem. Interviewer 1: Er der nogle særlige rester som du godt kan lide at få med på madpakke? Pige 1: De der pastaskruer. Interviewer 1: Rigtig fint. Hvis du nu skal fortælle os hvad en sund madpakke kan være? Pige 1: Rugbrød og pålæg og fisk, og.. frugt og grøntsager. Interviewer 1: Rigtig fint. Kan du fortælle os lidt om hvad der er sundt i din madpakke? Pige 1: Grøntsager. Interviewer 1: Må jeg spørge hvem der laver madpakke hjemme hos jer? Pige 1: Det gør min mor og nogen gange også min far. Interviewer 1: Er du glad for at få madpakke med i skole? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Hvorfor er du glad for at få madpakke med?

9 Pige 1: Fordi så ved jeg at det er noget jeg kan lide. Interviewer 1: Hvis du nu skal fortælle os hvordan spiser I madpakke over i skolen? Pige 1: Når vi har haft musik så sidder vi nede i klassen og når vi ikke har musik, så sidder vi oppe i kantinen. Interviewer 1: Hvordan kan du allerbedst lide at spise din madpakke her i skolen? Pige 1: Når jeg sidder ved siden af L Interviewer 1: Nej hvor fint. Her til sidst vil jeg bare høre hvad du tænker på når du hører ordet sundhed? Pige 1: Så tænker jeg på rugbrød og grøntsager og frugt og pålæg og fisk. Interviewer 1: Hold da op. Rigtig rigtig fint. Så går vi videre til den næste. Interviewet går videre til den næste pige. Interviewer 1: Hvis du kigger på billedet kan du så fortælle os lidt hvad du har med i madpakke? Pige 2: Vindruer og spegepølse, ost, gulerødder, makrel og klementiner. Interviewer 1: Hold da op. Det var også rigtig mange flotte ting. Hvad kan du rigtig godt lide at få med på madpakke? Pige 2: Resterne fra aftensmaden. Interviewer 1: Er der nogen rester som du rigtig godt kan lide at få med? Pige 2: Pasta. Interviewer 1:Pasta? Pige 2: Pastafad med tomat på. Interviewer 1: Hvis du så skal fortælle hvad en sund madpakke er, hvad tænker du så på? Pige 2: Grøntsager, bananer, fisk og rugbrød og pålæg. Interviewer 1:Hvem laver madpakke hjemme hos dig? Pige 2: Mig og mor. Mig laver madderne. Mor pakker. Interviewer 1: Hvordan spiser I mad her i skolen? Pige 2: Altså hvis vi nu vi er til musik så går vi i klassen og spiser og hvis vi ikke har musik så går vi kantinen og spiser. Interviewer 1: Hvordan kan du så allerbedst lide at spise din madpakke?

10 Pige 2: B. Det er fordi vi har et hjerte og en halskæden og fordi der står best friends forever på halskæden. Og så har vi et hjerte på vores skoletaske. Pige 1: Ja. Interviewer 1: Hvis du bare lige her til sidst skulle fortælle os hvad du tænker på når du hører ordet sundhed? Er der så noget du tænker på? Pige 2: Alle sunde ting Interviewer 1: Hvad er sunde ting? Pige 2: Grøntsager, frugter og rugbrød, banan, fisk og pålæg. Interviewer 1: Rigtig fint. Interviewet afsluttes.

11 Appendix 6: Interview 3 with two preschool children from Højby School Date: Wednesday the 25 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 9 min. & 18 sec. Interviewer 1: Så piger, nu skal vi starte med at kigge på de billeder som K har taget af sin madpakke. Og hvis du kigger på din.. Lige bagefter så er det din tur B til at snakke om din madpakke. Interviewer 1: Til at starte med vil jeg egentlig bare gerne høre hvad du havde med i din madpakke i dag? Pige 1: Jeg havde kiwi med og gulerødder, og noget kødpølse og, og noget leverpostejsmad med agurker ovenpå. Jeg kan ikke så godt bide i agurkerne da jeg har lige fået en rokketand. Interviewer 1: Det er fint det er godt du kan huske hvad du har med på din madpakke. Rigtig flot. Hvad kan du så rigtig godt lide at få med på din madpakke hvis du selv må bestemme? Pige 1: Chokolade. Interviewer 1: Chokolade? Chokolademadder eller? Pige 1e: Ja. Interviewer 1: Hvordan kan det være? Pige 1: Det er fordi at min storesøster elsker kage og jeg kan elsker chokolade. Interviewer 1: Ej hvor fint. Hvis du nu skal fortælle os hvad du tænker på når du hører ordet en sund madpakke, er der så noget du tænker på? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Hvad tænker du på? Er det en madpakke der er fyldt med pølsehorn eller en der er madpakke der er fyldt med rugbrød og pålægschokolade eller er det frugter? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Er det en sund madpakke med rugbrød og pålægschokolade? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Okay. Så vil jeg høre dig, hvad er sundt i din madpakke? Pige 1: Det synes jeg er leverpostej med agurkerne på.

12 Interviewer 1: Rigtig fint. Hvem laver madpakke hjemme hos dig? Pige 1: Nogen gange min mor, nogen gange min storesøster og nogen gange mig selv. Interviewer 1: Hvor er I gode til at hjælpe. Kan du fortælle mig om du er glad for at få madpakke med? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Hvorfor er du glad for at få madpakke med? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Det kunne godt være du tænkte du var glad for at få madpakke med så du kan få noget at spise eller? Pige 1: Nogen gange står jeg selv af i skole, fordi jeg bor nemlig lige ved siden af. Interviewer 1: Ej hvor er du god. Det er godt nok flot. Hvordan spiser i madpakke i skolen? Pige 1: Stille og roligt. Interviewer 1: Men I spiser det ikke ude på legepladsen vel. Pige 1: Nej Interviewer 1: Hvor spiser I det så henne? Pige 1: Nede i kantinen og nogen gange oppe i klassen og imens vi ser en film. Interviewer 1: Hvor fint. Hvis du nu skal fortælle os hvordan du allerbedst kan lide at spise din madpakke i frikvarteret? Pige 1: Det kan jeg godt men jeg må ikke. Interviewer 1: Må du ikke spise din madpakke? Pige 1: Jo men bare ikke i frikvarteret. Interviewer 1: Nå. Hvad med så i spisepausen? Hvis du tænker på hvad en rigtig god spisepause er, når du skal spise madpakke, hvad kan du så godt lide når du spiser madpakker? Pige 1: Jeg kan godt lide pølsemadder. Interviewer 1: Hvad med dem du sidder ved siden af. Er der nogen gange du godt kan lide at sidde ved siden af? Pige 1: To. Jeg kan godt lide at sidde ved siden af hende og hende. Interviewer 1: Rigtig fint. Så bare lige her til sidst vil jeg høre hvad du tænker på når du hører ordet sundhed? Pige 1: Sundhedsplejersken.

13 Interviewer 1: Sundhedsplejersken. Har I sådan en her på skolen? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Har I været oppe og snakke med hende? Pige 1: Ja. Og hun siger jeg passer rigtig godt til min krop. Interviewer 1: Ej hvor godt. Hun lyder sød hende sundhedsplejersken. Rigtig fint. Så skal vi over og snakke om de billeder du har taget B Interviewet går videre til den næste pige. Interviewer 1: Er det din madpakke B? Pige 2: Ja. Pige 1: Chokolademad. Interviewer 1: Hvis du nu kigger på det her billede som du har taget af din madpakke. Hvad har du så med i madpakken? Pige 2: En skinke mad, chokolade, en ostehaps og en rund ost. Og så ikke mere. Interviewer 1: Nej. Det er også helt fint. Hvis du så skal fortælle os hvad kan du så rigtig godt lide at få med på madpakke? Pige 2: Jeg kan godt lide at få skinke og chokolade og så et, en ostehaps og en rund ost. Interviewer 1: Hvis du så skal fortælle hvad du synes en sund madpakke er, hvad er det så? Pige 2: Kød fordi det bliver man meget stærk af og man får mange kræfter og alt muligt. Interviewer 1: Må jeg så høre dige hvem der laver din madpakke derhjemme? Pige 2: Det gør min mor altid, og så nogen gange min far, og nogen gange mig selv. Interviewer 1: I er gode til at lave jeres egne madpakker må jeg sige. Pige 1: Ja jeg har helt selv lavet min madpakke i dag jeg selv har haft med. Interviewer 1: Hvor er I bare gode. Kan du så fortælle os om du er glad for at få madpakke med? Pige 2: Ja fordi er sundt, fordi jeg elsker alt det mad vi har derhjemme. Men det er ærgerligt at jeg ikke kan lide vand. Da vi ikke har saftevand derhjemme. Interviewer 1: Hvad får du så med at drikke? Pige 2: Nogen gange får jeg sodavand, nogen gange får jeg mælk. Interviewer 1: Okay. Pige 1: Og jeg køber jeg en juice over i skolen.

14 Interviewer 1: Rigtig fint piger. Kan du så fortælle os lidt om hvordan du spiser madpakke her på skolen? Pige 2: Vi går nogen gange ned i kantinen, så går vi op i klassen og nogen gange får vi læst historie i klassen og ser vi en film nogen gange. Interviewer 1: Er der en rigtig god måde at spise madpakke på. Hvad kan du allerbedst kan lide at spise din frokost på? Pige 2: Ja jeg kan bedst lide at spise chokolademadden og kødpølsemadden. Interviewer 1: Hvis du så hører ordet sundhed? Hvad tænker du så på? Pige 2: Sundhedsplejersken, hele tiden. Interviewer 1: Hele tiden. Det er rigtig fint. Pige 2: Min mor siger altid sundhed, sundhed og sundhed. Interviewer 1: Siger din mor det? Pige 2: Ja. Nogen gange. Interviewer 1: Hvorfor tror du at hun siger det? Pige 2: Fordi. Interviewet afsluttes.

15 Appendix 7: Interview 4 with two preschool children from Højby School Date: Thursday the 26 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 11 min. & 43 sec. Interviewer 1: Kan du fortælle os lidt hvad du havde med i madpakken i går` Dreng 1: Jeg havde kun leverpostej med og så havde jeg en makrel mad med og så kan jeg ikke lige huske den sidste. Interviewer 1: Hvad kan du rigtig godt lide at få med på madpakke? Dreng 1g: Æggemad og.. Leverpostejsmad og chokolademad. Skumfiduser også. Interviewer 1: Er det noget du nogen gange får med? Dreng 1: Ja ja. Nogen gange og andre gange får jeg karameller med. Men det er sjælendt. Interviewer 1: Hvad er så en sund madpakke? Dreng 1: Banan og æble og rugbrødsmad og pålægsmadder og måske blade. Champignoner og suppe. Interviewer 1: Blade, det lyder spændende. Det er jeg ikke vant til at få med i madpakke. Interviewer 1: Hvem laver så madpakke når du skal i skole? Dreng 1: Nogen gange min mor, andre gange min far. Interviewer 1: Er du glad for at få madpakke med? Dreng 1: Ja nogen gange, især idag da jeg fik chokoladestænger med i madpakken. Idag havde jeg kun chokolade med i min madpakke. Interviewer 1: Var det en du lavede i går? Dreng 1: Nej, det var min far der puttede det i. Han havde puttet to chokoladestænger og en chokolade figenstang. Interviewer 1: Kan du fortælle mig lidt hvordan I spiser madpakke her i skolen? Dreng 1: Jeg spiser det sådan nam nam. Interviewer 1: Men hvordan sidder I og hvordan spiser I? Dreng 1: Nogen gange spiser vi i kantinen. Interviewer 1: Sidder I altid sammen med den samme?

16 Dreng 1: Nogen gange sidder vi også i klassen. Dreng 2: Nej vi sidder ikke altid ved siden af den samme. Interviewer 1: Hvad tænker du på når du hører ordet sundhed? Dreng 1: Rugbrød og æble. Interviewet går videre til den næste dreng Interviewer 1: Hvad med den næste madpakke. Kan du fortælle os lidt om hvad der var i din madpakke i går? Dreng 2: Gulerødder, frikadeller, pølsehorn og det sidste var en appelsin. Nej, en mandarin. Interviewer 1: Hvad kan du rigtig godt lide at få med på madpakke? Dreng 2: Rugbrød og ja, det giver min mor mig altid med. Det spiser jeg altid. Interviewer 1: Hold da op, spiser du det uanset hvad der er på? Dreng 2: Ja, jeg spiser det altid og jeg bliver altid sidst færdig fordi jeg spiser al min rugbrød. Interviewer 1: Hvis du så tænker på en sund madpakke. Hvad skal der så i? Dreng 2: Jeg tænker pølse og så tænker jeg også på fisk. Det sidste jeg siger er grøntsager og frugt. Interviewer 1: Det var også mange ting. Hvem laver så madpakke hjemme hos dig? Dreng 2: Det gør min mor. Interviewer 1: Er det altid din mor? Dreng 2: Ja det er det. Interviewer 1: Er du glad for at få madpakke med i skolen? Dreng 2: Nej. Interviewer 1: Hvorfor ikke? Dreng 2: Fordi jeg er glad for at købe. Interviewer 1: Okay, hvad køber du så? Dreng 2: Jeg køber en bolle med skinke, lasagne og som det sidste spaghetti med kødsovs. Interviewer 1: Det vidste jeg slet ikke at man kunne købe heroppe. Men det lyder spændende. Hvordan plejer I så at spise mad her i skolen? Dreng 2: Vi spiser i kantinen. Nogen gange sidder vi i klassen men for det meste spiser vi i kantinen. Nogen gange sidder vi i a- klassen.

17 Interviewer 1: Er det altid de samme mennesker I sidder ved siden af? Dreng 2: Det er lidt forskelligt. Det er også lidt forskelligt hvor vi sidder når vi spiser madpakke. Interviewer 1: Her til sidst vil jeg bare høre hvad du tænker på når du hører ordet sundhed? Dreng 2: Det er...jeg tænker på min yndlingsmad, det jeg godt kan lide. Det jeg elsker som er rugbrød. Jeg tænker også på alt det jeg ikke kan lide. Det er kager. Jeg kan godt lide nogen kager men ikke alle kager. Interviewer 1: Er der nogen kager du godt kan lide? Dreng 2: Ja jeg kan godt lide lagkager. Interviewer 1: Men tænker du også på lagkager når du hører ordet sundhed? Dreng 2: Nej det gør jeg ikke. Interviewer 1: Er der noget andet du tænker på når du hører ordet sundhed? Dreng 2: Jeg tænker på frugt, gulerødder, blommer og nogen rosiner, nej jeg ved det ikke. Det er vindruer. Interviewet afsluttes.

18 Appendix 8: Interview 5 with one preschool child from Højby School Date: Thursday the 26 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 3 min. & 56 sec. Interviewer 1: Er det dig der har taget den her madpakke i går? Kan du huske hvad du havde med i madpakken? Dreng: Jeg havde kyllingenuggets, jeg havde agurker, jeg havde en kødpølse. Pebernødder og tomater. En stang, en pølsestang, en müslibar. Interviewer 2: Det er nogle flotte billeder du har taget. Interviewer 1: Kan du fortælle os hvad du rigtig godt kan lide at få med på madpakke? Dreng: Jeg kan rigtig godt lide fiskefrikadelle og kyllingenuggets. Interviewer 1: Kan du se fortælle os hvad en sund madpakke er? Dreng: Fisk og kødpålæg og agurk, og banan og tomat. Og så kan jeg ikke huske mere. Interviewer 1: Må jeg spørge hvem som laver madpakke hjemme hos dig? Dreng: Det gør min mor. Interviewer 1: Kan du godt lidt at få madpakke med? Dreng: Ja og uanset hvad så spiser jeg den. Interviewer 1: Hvordan spiser I madpakke i skolen? Dreng: Vi sidder ned på vores stole og stille og roligt spiser den. Vi snakker med dem vi sidder sammen med. Interviewer 1: Sidder I altid ved siden af den samme? Dreng: Ja og vi må ikke rykke pladser. Man må ikke rykke over til de andre borde men man må godt skifte stol. Interviewer 1: Det lyder da egentlig meget hyggeligt. Er der nogen gange hvor du køber mad i skolen? Dreng: Ja, men jeg har kun en gang. Interviewer 1: Kan du her til sidst fortælle hvad du tænker på når du hører ordet sundhed? Dreng: Ja så tænker jeg på sund mad.

19 Interviewer 1: Hvad er det for noget sund mad? Dreng: Jeg spiser en halv agurk hver dag. Interviewer 2: Så bliver du stor og stærk. Dreng: Ja jeg spiser en halv agurk hver dag og den kan slet ikke være i min hånd. Jeg spiser den derhjemme. Interviewer 1: Hold da op. Det var vildt. Interviewet afsluttes.

20 Appendix 9: Interview 7 with two preschool children from Højby School Date: Tuesday the 21 st of April 2015 Present: Charlotte og Sabina Varighed: 17 minutter og 05 sekunder Interviewer 1: Så starter vi med at kigge lidt på din madpakke. Er det dig der har taget det her billede? Og hvad har du med på madpakke i dag? Pige 1: Müslibar, et æble og så havde jeg en leverpostej med og så har jeg brød med, altså rugbrødsbolle og så har jeg agurk med. Interviewer 1: Hold da op det var mange ting du kunne huske der. Hvad kan du rigtig godt lide at få med på madpakke? Pige 1: Jeg kan rigtig godt lide at få leverpostej med. Interviewer 1: Er det din yndlingsmad? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Hvis der så er noget du tænker på når du hører ordet en sund madpakke, er der så noget du tænker på? Pige 1: Spegepølse. Interviewer 1: Hvad med da vi var ude og undervise, kan du huske nogen af de to mærker, Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet? Pige 1: Ja Nøglehulsmærket. Interviewer 1: Hvad kan du huske om Nøglehulsmærket? Pige 1: Ja det kunne være på leverpostej, og så kan jeg ikke lige huske det andet, jeg tror at det var et kålhoved og porre og mango og æble. Så kan jeg også huske at det var på en mælk. Interviewer 1: Kan du så huske et andet mærke som vi snakkede om? Som hed Fuldkornslogoet? Pige 1: Havregryn og det kunne også være pasta og müslibarer. Interviewer 1: Super flot, super godt husket. Du får lige en high five af mig. Kan du så huske den madpakkehånd som vi snakkede om? Pige 1: En af fingrene er gulerod, pegefingeren er pølse, langefingeren er rugbrød, ringefingeren er fisk, lillefingeren er det ikke...

21 Interviewer 2: Det starter med f. Interviewer 1: Og det smager rigtig godt. Pige 1: Er det en banan? Pige 2: Frugt. Interviewer 1: Hvor er I gode piger. I er super seje. I er super til at huske. Interviewer 1: Nu vil jeg bare lige høre dig om du fik fisk med i dag? Pige 1: Jo det havde jeg, det var makrel. Interviewer 1: Havde du det? Spiser du meget fisk? Pige 1: Jo. Interviewer 1: Hvis du nu skal tænke på din madpakke, får du så en sund madpakke med? Pige 1: Ja. Interviewer 1: Det er fint. Må jeg så spørge hvem der laver madpakke hjemme hos dig? Pige 1: Min mor. Interviewer 1: Er det altid din mor der laver madpakke? Pige 1: Nogen gange når min mor er til møde, så siger jeg til min far hvad jeg skal have med i madpakke og så laver han den. Interviewer 1: Er det ham der laver den så? Pige 1: Ja det er ham der laver den hvis min mor er til møde, og min far skal lave madpakke og noget at drikke hvis min mor er ovre på sit arbejde. Interviewer 1: Fint fint. Hvis vi så skal gå tilbage til din madpakke. Er der så noget du får mere med fra madpakkehånden? Får du alle ting med? Pige 1: Ja. Interviewer 2: Hver dag? Pige 1: Altså nogen gange. Jeg får altid agurk med og rugbrød. Interviewer 1: Hvad med fisk? Pige 1: Nogen gange fisk, men så er det inde i rugbrødsbollen. Interviewer 1: Hvordan kan du så bedst lide at spise din madpakke? Pige 1: Altså hvordan mener du? Interviewer 1: Ja når du spiser din madpakke i skolen, er der så noget der gør det rigtig at spise den i frikvarteret?

22 Pige 1: Venner. Og at de får styr på tingene og hvad det er som vi skal lave og vi skal alle sammen bestemme hvad vi gerne vil. Interviewer 1: I spisepausen? Får I nogen gange lov til at vælge hvad I skal lave i spisepausen? Pige 1: Vi må godt snakke sammen hvad vi skal lave udenfor i frikvarteret, og hvem vi skal have en legeaftale med og når vi skal i Lalandia sammen. Interviewer 1: Er der nogen gange hvor I ikke sidder i kantinen og spiser? Pige 2: Nogen gange sidder vi nede i klassen. Interviewer 1: Hvad laver I så nede i klassen? Pige 1: Nogen gange kan vi godt finde på at se en film imens vi spiser. Interviewer 1: Er der nogen gange hvor I selv får lov til at bestemme hvad I skal lave? Pige 2: Ja vi må gerne snakke og sådan noget og når vi så er færdige så må vi godt lege og sådan. Interviewer 1: Lege inde i klassen? Pige 1: Ja og nogen gange så må vi godt få en historie og sådan imens vi spiser madpakke. Og vi har også fået historie i dag. Interviewer 1: Hvad var det så for en historie? Pige 1: Det handlede om en der var alene og sådan. Det var bare noget han drømte. Han ville stjæle penge fra banken men da den var lukket så begyndte han at stjæle penge fra butikker. Men det var heldigvis bare en drøm. Interviewer 1: Hvis I så selv skulle bestemme hvad I måtte lave i frokostpausen, hvad skulle det så være? Pige 1: Nogen gange må vi selv bestemme hvornår vi må gå i kantinen, men nogle gange har Susanne lukket. Interviewer 1: Det lyder også meget hyggeligt. Pige 2: Vi prøvede en dag hvor vi måtte bestemme alt hvad vi havde lyst. Vi fik også lidt slik der. Men vi har ikke fået chokolade i dag. Interviewer 1: Fik I slik der? Pige 2: Ja fik lidt slik, men de var en lille smule stærke. Interviewer 1: Her til sidst vil jeg bare høre om du kan nævne noget der er sjovt og sundt? Pige 1: Det der er sundt kunne være makrel og det kunne være spegepølse, kødpølse og en almindelig pølse.

23 Interviewer 1: Det er også rigtig fint. Hvis du så skulle tænke på noget der ikke er i din madpakke men som er sundt og sjovt? Pige 1: Kan det være noget ude i frikvarteret? Interviewer 1: Ja det kan det også være. Pige 1: At vi kan lege og at vil bestemme hvad vi sammen godt vil lege. Interviewer 1: Super fint. Så går vi videre til den næste. Interviewet går videre til næste barn. Interviewer 1: Så, er det din madpakke? Kan du fortælle os lidt hvad du havde med i din madpakke i dag? Pige 2: Jeg havde en mælkesnitte med og så havde jeg nogle pandekager og noget pålæg. Interviewer 1: Hvad er det for noget pålæg? Pige 2: Noget skinke og hamburgerryg, noget stærk pølse som jeg ikke kan huske hvad hedder. Pige 1: Den stærke pølse hedder spegepølse. Interviewer 1: Og så tog du også et andet billede. Hvad var der på det billede? Pige 2: Det var ost og mælkesnitte og agurk. Interviewer 1: Så slukker vi igen. Pige 2: Hun kom også til at tage billeder af de andres madpakker. Interviewer 1: Det er jo hvad som kan ske. Hvad kommer du så til at tænke på når du hører ordet end sund madpakke? Pige 2: Kødpølse og flæskesteg, det har jeg med nogen gange. Ost får jeg også nogen gange med. Og kødpølse. Interviewer 1: Får du nogen gange fisk med? Pige 2: Ja tun, og leverpostej og makrel og så får jeg nogen gange. Pige 1: Torskerogn ikke? Pige 2: Jo. Interviewer 1: Får I begge to torskerogn med tit? Pige 1: Ja jeg elsker det. Pige 2: Ja det er min livret.

24 Interviewer 1: Kan du så huske det mærke vi snakkede om før, det der hed Nøglehulsmærket? Pige 2: Ja, der er en nøgle og så er det grønt. Interviewer 1: Kan du så huske hvor man kunne sætte dette mærke på? Pige 2: Ja, man kunne sætte det på gulerødder, mango og ananas og mælk og så kan man også sætte det på mælk. Interviewer 1: Kan du så huske det andet mærke, Fuldkornslogoet? Pige 2: Ja, det kan man sætte på havregryn, müslibar og pasta. Pige 1: Man kan også putte det Nøglehulsmærket på skyr. Interviewer 1: Ja, det er sandt. Pige 2: Mig og mor går efter grønt Nøglehulsmærket hele tiden. Interviewer 1: Hvad kan du så rigtig godt lide at få med på madpakke? Pige 2: Kødpølse. Interviewer 1: Må jeg så spørge hvem der laver madpakke hjemme hos jer? Pige 2: Før gjorde min far det men nu er min mor og far skilt så er det lidt forskelligt, og nogen gange laver jeg madpakken. Og jeg kan rigtig godt lide det dessert der. Interviewer 1: Må jeg spørge dig, er der nogen ting fra madpakkehånden som du får mere af. Pige 2: Nogen gange får jeg rugbrød med fisk, nogen gange med pålæg, nogen gange med gulerod og nogen gange med banan. Interviewer 1: Kan du her til sidst også lige fortælle mig hvad I laver i frokostpausen? Pige 2: Ja, snakke og nogen gange må vi lege og gå ind i nomaderne og spise. Interviewer 1: Kan du her til sidst fortælle hvad du tænker er sundt og sjovt? Pige 2e: Ja, det er når man leger. Min livret er kyllingekød og kyllingefrikadeller. Pige 1: Det er faktisk også rigtig sundt at kede sig. Interviewer 1: Det er det. Gør I det nogen gange? Pige 1: Ja nogen gange har man ikke tid til at lege og nogen børn keder sig aldrig. Interviewer 1: Super fint piger

25 Appendix 10: Interview 8 with two parents from Højby School Date: Wednesday the 25 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 4 min. & 36 sec. Interviewer 1: Hvad er en god madpakke? Forældre: Jamen en god madpakke er hvor der er noget godt brød, lidt god pålæg og noget frugt og nogle farver så det ser lidt indbydende ud. Interviewer 1: Ja. Forældre: Og så prøver vi ellers at variere så godt vi kan få lov til af børnene. Interviewer 2: Ja. Forældre: Det begrænser sig jo nogen gange hvad de kan lide. Interviewer: Ja. Forældre: Der er ikke nogen grund til at stoppe noget i som de ikke kan lide. Interviewer 2: Nej. Interviewer 1: Må vi høre hvem laver madpakke sådan hjemme hos jer? Forældre: Det gør vi faktisk begge to og nogle gange hvis vi kan lokke børnene med så er de også med. Interviewer 2: Ja Interviewer 1: Ja.. Så vil vi høre, hvad, køber jeres barn nogen gange sådan frokost på skolen? Forældre: Ikke ret tit. En sjælden gang. Det de er mest vilde for det er hvis der er risengrød. Så vil de gerne have lov til at købe risengrød. Fordi ellers kan de faktisk ikke rigtig lide så meget andet hernede. Interviewer 2: Nej. Forældre: De kan kun lide grovbollen. Det bliver en grovbolle og en gulerod. Interviewer 1: Ja. Interviewer 1: Ja. Forældre: De kan ikke lide hvis der er salat og dressing og alt muligt der er mikset sammen.

26 Interviewer 2: Nej. Det skal bare være helt sådan.. Forældre: Ja. Ja. Interviewer: Ja. Forældre: Og der skal ikke være kødsovs oven på pastaen. Det skal de selv blande. Interviewer 1: Nej. Forældre: Så nej. Nej de køber aldrig det der. Det er fint der er maden, men når ikke de kan lide det så nytter det ikke noget. Interviewer: Nej, helt sikkert. Nej. Forældre: De spiser det hver for sig for det meste ikke. Interviewer: Ja. Kan I sige hvorfor madpakken er vigtig for jeres barn? Forældre: Det er det på grund af, man ved jo selv hvis man ikke får noget mad i kroppen så mister man energi og så begynder maven og rumle og det bliver svært at koncentrere sig så jeg holder meget stærkt på at de skal spise det de der med i madpakken og de skal spise morgenmad. Interviewer: Ja. Forældre: Ja. Interviewer: Rigtig fint. Hvilke muligheder og udfordringer ser I når I nogen gange skal lave madpakke? Forældre: Pålæggen. Der er ikke ret meget de kan lide. Variationen i den. Interviewer: Ja. Forældre: Ja. Variationen. Jeg vil smadder gerne bage nogle lækre rugbrødshapser, og noget pizzasnegle og alt muligt. Men. Nu har vi lige set dernede ting de ser super flotte ud. Super lækre ja. De kan bare ikke lide det. Interviewer: Nej. Forældre: Det er bare svært. Men nogle af tingene prøver vi igen og igen. Men sådan noget som pizzasnegle, hvis man bager dem dagen før jamen så bliver den lidt tør i madpakken når den ligger i køleskabet. Interviewer 2: Ja. Forældre: Det ved man godt ikke. Interviewer: Ja. Helt sikkert.

27 Forældre: Den mellemste her hun kan godt lide lidt forskellige rugbrødstyper. Men den store hun kan ikke. Interviewer 1: Nej. Forældre: Altså. Så, vi prøver at variere alt hvad vi kan, men det er faktisk, men det er det med hvad man kan putte på af pålæg. Interviewer: Ja. Forældre: Jeg synes der er den største udfordring. Interviewer: Ja. Hvad indeholder så en sund og mættende madpakke? Forældre: Jamen.. Det er jo brødet, der er mættende og lidt frugt og grøntsager. For at gøre det sund ikke. Interviewer: Ja. Interviewer: Ja. Så vil vi bare høre om I har hørt om det der Fuldkornslogoet som vi bare lige hurtigt viste frem? Forældre: Ja både Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet. Interviewer 1: Fint fint. Så I kender også til alle de officielle kostråd? Nu ved jeg godt der sker så meget igennem hele. Forældre: Ja. Interviewer 1: Ja. Nu er der jo næsten 10. Interviewer 2: Ja der kommer ændringer hele tiden. Der er jo 10 nu. Interviewer 1: Ja ja, det har jeg ikke engang selv styr på nogle gange når de ændrer det. Forældre: Ja jeg har fulgt med og prøver også at købe alt hvad der er med fuldkorn og Nøglehulsmærket. Interviewer 1: Ja. Synes I, synes I det er vigtigt at få frugt og grøntsager sådan dagligt i madpakken? Forældre: Ja. Og de perioder hvor jeg ikke putter det med så kommer pigerne hjem og siger de godt kunne tænke sig at få det med igen, da det mangler sådan lidt farve og spræl ikke? Interviewer 1: Ja. Så må vi høre lidt om hvem der har ansvaret for jeres børns sundhed? Forældre: Det har forældrene. Det har vi selv. Interviewer 2: Ja. Forældre: Ja.

28 Interviewer 1: Så, er I interesseret i at få endnu sundere sådan frokostvaner, måske mest til jeres barn? Forældre: Jamen jeg synes faktisk vi har gjort rigtig meget for at få nogle sunde frokostvaner ind og prøve at gøre nogle gode og lækre madpakker og god aftensmad og sådan noget. Interviewer 1: Rigtig fint. Forældre: Så jeg synes vi gør hvad vi kan. Interviewer 1: Så det lyder som om at sundhed er noget I faktisk prioriterer rigtig godt? Forældre: Ja. Interviewer 1: Ja. Rigtig fint. Det var det vi havde. Tusind tak. Interviewer 2: Det var det. Vi takker mange gange for at I ville være med. Forældre: Ja. Velbekomme. Interviewer 1: Tusind tak. Det var rigtig dejligt. Forældre: Det var da bare så lidt. Men det ville jo være fedt hvis man kunne få dem til at spise en spinatsnegl eller. Interviewer 2: Ja. Forældre: Det ville jo være helt vildt fantastisk. Interviewer 1: Ja, fordi mange af dem i dag når de har været med til at lave det. Interviewer 2: De synes jo det har været rigtig sjovt når de skulle lave det. Men da de så først skulle spise det. Så uh. Interviewer 1: De skal lige se om der er nogle af de andre som spiser det.

29 Appendix 11: Interview 9 with one parent from Højby School Date: Wednesday the 25 th of February 2015 Present: Charlotte og Sabina Duration: 3 min. & 57 sec. Interviewer 1: Hvad er en god madpakke? Forældre: Ja hvad er en god madpakke. Det skal være en, jeg kan godt lide det er en som er nem for børnene at få med på farten samtidig med skal den være mættende. Det er sådan set det vigtigste for mig. At han spiser den. Han skal ikke have noget med han ikke gider og spise. Interviewer 1: Hvem smører så madpakke hjemme hos jer? Forældre: Det gør jeg. Interviewer 1: Udelukkende dig. Det lyder sådan helt bevidst. Hvad synes du så? Det minder lidt om det samme hvad en god madpakke er. Køber dit barn nogen gange frokost på skolen? Forældre: Ved du hvad, ja. Han har faktisk lige i sidste uge for første gang prøvet at købe en sandwich. Interviewer 1: Ja. Det må så være næsten i den her kantine så. Forældre: Ja det tror jeg. Interviewer 1: Vi kender ikke rigtig til hvad de sælger. Forældre: Nej, det ved jeg heller ikke, han havde bare fået en 10 er med i skole og så sagde han at han havde købt en sandwich. Interviewer 1: Det er vildt at man kan få det for det for en 10 er, ja. Men ja, men fint. Så vil vi bare høre hvis ja, hvorfor er tror du at frokosten er vigtigt på skolen er vigtigt for dit barn, for nogle gange at prøve noget andet end madpakken? Tror du det er vigtigt? Forældre: Nu hælder han meget til sin madpakke så han har ikke haft behovet for at købe noget her. Men jeg tror det er ret vigtigt for rigtig mange af de børn som ikke får madpakke med, som fravælger madpakken, Interviewer 1: Ja. Forældre: I stedet for at gå at være sulten. Og det ved jeg da også fra mig selv, at det er mere lækkert at hive en frisk sandwich ud af kantinen end det er fra tasken.

30 Interviewer 1: Helt enig. Ja. Interviewer 2: Helt sikkert. Interviewer 1: Så, hvilke muligheder og udfordringer ser du nogen gange når der skal laves madpakke derhjemme? Hvis der er nogen? Forældre: Variationen. Interviewer 1: Ja: Forældre: Det er helt klart den største. Interviewer 1: Er der noget som er sværere end andre ting? Brødet? Eller er det pålægget? Forældre: Nej det er ikke brødet. Den kører standard. Interviewer: Ja. Ja. Forældre: Det er især pålægget synes jeg. Interviewer 1: Ja. Forældre: Ikke at min barn klager, fordi han spiser faktisk rigtig mange forskellige ting, men jeg synes bare det er de samme 8-10 forskellige slags pålæg jeg bliver ved med at køre med. Interviewer 1: Ja. Forældre: Ja. Interviewer 1: Hvad synes du en sund og mættende madpakke skal indeholde? Forældre: Hvad skal den indeholde? Jamen altså jeg kan kun tage udgangspunkt i hvad jeg laver nu. Jeg har jo altid nogle rugbrødsmadder med pålæg, så har jeg nogle frugter i, eller grøntsager, det er jo sådan lidt forskelligt hvad der nu lige er derhjemme. Og så har han altid et lidt et eller andet sødt alternativ, det kan være en rosinpakke, det kan være figenstænger, det kan være nødder det er så ikke sødt, men det er der også en gang i mellem Interviewer 1: Ja. Forældre: Og tørre abrikoser og sådan noget i. Interviewer 1: Bare lige her til sidst vil vi høre om du kender til Fuldkornslogoet og Nøglehulsmærket? Forældre: Ja. Ja. Interviewer 1: Fint nok. Og du kender også til de officielle kostråd? Forældre: Ja. Interviewer 1: Ja fint. Så hvem synes du så har ansvaret for dit barns sundhed?

31 Forældre: Det har jeg. Interviewer 1: Fint. Er du interesseret i at få sundere frokostvaner til dit barn? Forældre: Ja, jo, altså sundere Han har fisk med dagligt, han har kødpålæg med og han har, det meste usunde han har i sin madkasse det er en mørk pålægschokolademad og kun en. Interviewer 1: Ja. Forældre: Så jeg ved ikke.. Altså, jeg synes det er fedt at se nogle af de alternativer som I har lavet i dag. Interviewer 2: Ja. Forældre: Som jeg jo nok ikke selv lige havde fundet på. Hmm.. Men ellers tror jeg.. Altså Jeg synes faktisk at hans madpakke er okay. Den er jeg egentlig godt tilfreds med. Interviewer 1: Det lyder som om sundhed er.. Forældre: Den må der godt komme nogen at tage billeder af hvor jeg tænker den ville jeg være okay med at vise. Interviewer 1: Ja. Jeg tror også børnene havde mulighed for at tage billeder af deres madpakke i dag. Så det kan være han har taget billeder. Så det lyder som om sundhed er noget I prioriterer ret meget. Forældre: Ja. Interviewer 1: Ja fint. Tak, det var bare det. Tusind tak. Det var dejligt. Forældre: Ja.

32 Appendix 12: Evaluation with two teachers from Højby School Date: Tuesday the 21 st of April 2015 Present: Charlotte, Sabina & two teachers Duration: 11 min. & 6 sec. Lærer 1: Det vi vil starte med at sige her at det vi kommer med her er en form for positiv form for kritik. Forstå os ret. Det er ikke noget med at vi gør sådan her. Det er noget med at.. Skal vi bare tage den på skift? Interviewere: Ja. Lærer 2: Ja. Lærer 1: En planlægningsproces har vi givet 3. Det har vi ud fra at vi manglede lidt mere rollefordeling. I kommer helt nye ind idet og I gør det godt og brænder for jeres ting. Men hvordan er det egentlig vi plejer at gøre tingene heroppe med en gruppe børn. Alt vi skulle have taget det lidt mere den der Vi siger det her for at når I skal ud og stå i det en anden gang. Er I med hvad vi mener? Interviewere: Ja fuldkommen. Ja helt sikkert. Lærer 1: Også et tættere samarbejde med os. Fordi I kan komme ind og sige nu laver vi en quiz og det laver vi i 5. time. Hvor vi på forhånd vil have sagt ved I hvad, vi snakker om sådan nogle børn. Det skal I nok ikke komme og gøre i 5. time når børnene har siddet i så lang tid. På den måde kunne vi have ændret det lidt. Lærer 2: Så har vi den der projektinformation. Den har vi også givet 3. Og det er også noget med at konkretisere forløbet. Altså være mere, specifikt hvad er det der skal ske og informere om hvem er med i det og hvem gør hvad og så videre og så videre. Så det har vi i gjort i forhold til de skrivelser der har været og de arrangementer så man får en klar fornemmelse jeg har forstået den her opgave. Jeg ved lige præcis hvad jeg skal forholde mig til. Og så igen det der med og medinddrage os i, fordi vi sidder med noget erfaring der siger at det vil være hensigtsmæssigt at gøre sådan og eller hvad kan vi supplere det med. Altså noget med forforståelse for de her opgaver og hvordan kan vi løse det. For det er også meget med at give forforståelse for hvad emnet går ud på. Interviewere: Ja. Ja. Lærer 2: Så det var det. Lærer 1: Og projektmøder omkring der. Helt klart 5. Helt i top. I har været gode til at kalde. Lave møderne og vi vidste hvad vi skulle til og hvornår vi skulle til møder. I har sendt nogle søde mails. Så det har været helt super.

33 Lærer 2: Og det er det samme med kommunikation. 5. Det er en god dialog. Vi synes I har haft en god arbejdsmoral. Og I er kommet til de møder der skulle kommes til. Og så videre og så videre så det synes jeg har været super godt. Interviewer 1: Det er godt at høre. Lærer 1: Og projektperioden fra vi startet til nu. 5. Det har været et passende forløb. En god måde at det ikke er blevet presset sammen nu gør vi lige det hele. Det har været godt og det har også gjort at børnene har fået en større forståelse. For nu kommer de to igen og nu kan de den Madpakkehånden. Og de forholder sig til det. Lærer 2: Og så er det madpakkeværkstedet. 5. Jeg har skrevet brugsen her for jeg går ud fra at det er i brugsen vi taler om. Interviewere: Ja. Lærer 2: Og her har vi bare skrevet super godt. Det var vel arrangeret og der var mange tiltag i det og børnene var med og jeg synes de fik en fin guidning. Det var godt. Super godt. Lærer 1: Og så var der forældrearrangementet og madpakker. Der mener vi den dag. Interviewere: Ja madpakkearrangement. Lærer 2: Jeg kan tage den. Der giver vi en fem. Vi kunne godt tænke os lidt mere præcise ejerskab, dvs. hvem siger noget. Hvem modtager gæsterne og hvem byder velkommen. Hvem gør de praktiske opgaver og hvordan får vi løst det. Altså der er jo både aktiviteter og så er der afholdelsen af selve arrangementet. Men så er der også hele oprydningen og så videre og så videre. At man ligesom havde drøftet hvordan vi gør det her praktisk. Lærer 1: Det var det vi snakkede om heroppe også. Det er det der gør når I kommer her som to nye friske piger. Og i skal lave en opgave. Så er i fokuseret på den og det er fint nok. Så kommer i herop og bliver overrasket et eller andet sted den dag. Gud vi skal også nå og did og dat. Det var der I skulle have brugt os og sige vi har sådan en flok livlige børn. Hvordan laver vi egentlig den dag. Og set i bakspejlet skulle vi have været på forkant og sige til jer, prøv lige at høre, det er ikke kun til jer. Vi skulle også have redet den. I når næsten at blive stresset inden forældrene kommer. Puha vi skal også lige. Ja. Den kunne vi have imødegået. Ved at I havde været lige så afslappet. Det var I altså også. Det virkede det til. Hvis I skal stå med det en anden gang. Interviewere: Ja. Lærer 1: Så er der aktiviteter på dagen. 3. Jamen altså det var jo fint fint fint. Det var lidt det samme som der. Det skulle vi have fordelt lidt bedre. I var jo i køkkenet. Og det er fint. I har et hold i køkkenet. Men vi kan jo ikke få 20 børn til at være interesseret i det. Så vi skulle have haft nogle mindre små aktiviteter. Vi har den gruppe og I har den gruppe, du har den. Og så videre og så videre. Så man strukturer det lidt. Så alle børnene synes de er med på et eller andet. dagen.

34 Lærer 2: Og så har vi taget tidsplanen ud fra dagen. Den har vi givet en 3. Det er ud fra de ting som vi har snakket om. Alt i alt synes jeg det har været et rigtig godt arrangement. Børnene fortsætter med at nævne alt det de har lært. Nu følger vi op på det med vores affald og genbrugsprojekt. Det er så en anden facette af det ikke på sin vis. Jeg synes det har været ganske ganske udmærket. Jeg synes det er godt der bliver sat fokus på det, på mad, på sunde madvaner. Bagefter kan vi føre en god dialog hvad har du med i din madpakke og kan du huske de fem ting. Det er meget håndgribeligt. Lærer 1: Den sidste ting jeg lige vil sige det er bl.a. de her evalueringsskemaer og quiz. Det er til en anden gang til når I skal ud og lave sådan noget her. Der er f.eks. tre billeder og ved siden af har I tre kolonner. Drop det her ude. For det er små børn. Sæt kryds på det billede som er det rigtige svar hvad det enten måtte være. Det her var med til at forvirre dem rigtig meget og var nødt til at kigge hos sidemanden. Det gør at de ikke tænker selv. Nogen kan men ikke ret mange kan i en børnehaveklasse. Det andet er mere håndgribeligt. Og måske skulle det her have været præciseret en lille bitte smule mere ud. Fordi vi engang imellem har forældre der hvad er det der fine ord. Jeg skal ikke gøre vores forældre mere. Måske skrive en lille sætning hvad vi mener med det. Lærer 2: En lille reminder. Hvis I skriver planlægningsproces. En lille reminder. Hvad mener vi med det her. I får jo nogle meget bedre svar. Så ved vi igen her skal man så sidde.. Kommunikation, ja de er da meget søde at snakke med. Det kan jo være mange ting. Hvad tænker I på her. Hvad er det I lige præcis I vil have svar på. Lærer 1: Det er jo fordi. Den her er lavet ud fra jeres skole. Det er jeres hverdag at bruge de her begreber. Pludselig skal i tale til en gruppe som ikke er dumme overhovedet ikke, men som måske skal have forståelsen på en helt anden måde. Interviewere: Gøre det mere klart. Lærer 2: Hvis du tager den anden, så har I et sted hvor I har skrevet deres. Og hvis deres er det så. I skriver deres udbytte af deltagelse i forældreaarrangement om madpakker. Hvem er deres. Er det forældre eller børnenes? Eller hvis er det. Lærer 2: Involvering af børnene. Hvad tænker I på der? Altså jeg ved godt det er i forhold til det. I har en indforståethed omkring det. I ved jo lige præcis hvad I snakker om. Man skal altid tænke, ligesom når man skriver en opgave, den der læser den ved ikke en pind. Ikke en pind. De bliver I nødt til at lade gå igennem her. Så tænk, okay hvad er det lige præcis jeg mener her. Interviewer 1: Alle sådan nogen ting er vi meget kritiske for I vores opgave. Så det er kun dejligt I siger det. Vi skriver også sådan nogle ting med alle de ting vi skulle have gjort bedre. Lærer 1: Du skal ikke sige alle de ting. For I står til nogle meget meget fine karakter begge to. Det er så godt det I har gjort. Det er så super det I har lavet. Lærer 2: Det er finpudsning det her.

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Elevbesvarelser 4.-6. klasse

Elevbesvarelser 4.-6. klasse Antal returnerede spørgeskemaer: 134 Hvor ofte spiser du noget i 10-pausen om formiddagen? 13% 30% 7% 19% 3 3-4 x om ugen 1-2 x om ugen Hvor ofte har du madpakke med? 90% 7% 2% 0% 3-4 x om ugen 1-2 x om

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

De kommer desuden oftere i konflikter med de andre børn, samt har let til gråd.

De kommer desuden oftere i konflikter med de andre børn, samt har let til gråd. KOSTPOLITIK FOR BØRNEHUSET SMØRBLOMSTEN Kostpolitikken i Børnehuset Smørblomsten er udarbejdet med udgangspunkt i Sundheds og levnedsmiddelstyrelsens anvisninger, samt Slagelse kommunes kostpolitik.* Vi

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie Patientinformation Kost anbefalinger Til overvægtige børn og deres familie Kvalitet Døgnet Rundt Børneafdelingen Sund kost Indledning: Denne pjece handler om nogle kost anbefalinger til dig og din familie.

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749.

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så kom efteråret med regn og blæst, men da børnene stadig gerne vil ud,

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

Kostpjece. Lyngby-Taarbæk Kommunale Dagpleje L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E

Kostpjece. Lyngby-Taarbæk Kommunale Dagpleje L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E Kostpjece Lyngby-Taarbæk Kommunale Dagpleje L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E Forord Dagplejen i Lyngby Taarbæk Kommune har udarbejdet en kostpjece i samråd med cand.brom Bodil Damgård Høegh.

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Sund mad. giver hulahop. i kroppen

Sund mad. giver hulahop. i kroppen Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen. indledning Mad er meget mere end indholdet af fedt, kulhydrater og vitaminer. Det er selvfølgelig vigtigt,

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Jubii 2 jeg har maddag

Jubii 2 jeg har maddag Jubii 2 jeg har maddag 2014 Annette Søby, Ida-Marie Søby, Ester Larsen og forlaget mellemgaard Sat med Stone Serif og Stone Sans Redaktør: Kaj Sørensen Grafisk produktion : KWG Design, Odense Grafiker

Læs mere

DIGTERHUSETS KOSTPOLITIK

DIGTERHUSETS KOSTPOLITIK DIGTERHUSETS KOSTPOLITIK Indledning: Digterhuset har en kostpolitik, da den kost vi spiser har stor betydning for vores trivsel for blodsukkerbalance, indlæringsevne, koncentrationsevne, humør og velvære.

Læs mere

Kostpolitik. Regnbuen, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole

Kostpolitik. Regnbuen, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole Kostpolitik, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole Kære forældre! Middelfart Kommune ønsker at sætte fokus på sund levevis herunder sunde fødevarer og gode kostvaner i alle kommunens dagtilbud, skoler og

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Spørgsmålene du skal svare på handler især om, hvordan du har det i og udenfor skolen.

Spørgsmålene du skal svare på handler især om, hvordan du har det i og udenfor skolen. Velkommen til Live'N'Learn For at vi voksne kan være sikre på, at du har det godt og får noget ud af at gå i skole, er det vigtigt at vi en gang i mellem stiller dig nogle spørgsmål om, hvordan du har

Læs mere

Status på de nye kostråd

Status på de nye kostråd Status på de nye kostråd Levnedsmiddelselskabet Ingeniørhuset Kalvebod Brygge 31-35 1560 København Er der barrierer i befolkningen for at følge kostrådene? Og hvordan er det med kendskabet til kostrådene?

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

1. Synes du, at du sidder godt når du spiser din mad i caféen? 40. 2. Synes du, at lyset er behageligt når du spiser din mad i cafeen?

1. Synes du, at du sidder godt når du spiser din mad i caféen? 40. 2. Synes du, at lyset er behageligt når du spiser din mad i cafeen? 4 1. Synes du, at du sidder godt når du spiser din mad i caféen? 4 2. Synes du, at lyset er behageligt når du spiser din mad i cafeen? 3 3 3 3 2 2 2 2 1 1 2 2 1 3. Synes du, at der er for meget larm når

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Hvorfor en kostpolitik? I Magdalene Haven mener vi, det er vigtigt, at børn spiser sundt og varieret hver dag! Derfor har vi udarbejdet denne kostpolitik.

Læs mere

God mad til Bornholmske børn

God mad til Bornholmske børn God mad til Bornholmske børn Lev tre år længere Forebyggelseskommissionen, som er nedsat af regeringen i 2008, er i april, 2009 fremkommet med en rapport. Rapporten danner grundlag for regeringens mål

Læs mere

59 responses. Summary. Er du dreng eller pige? Hvilken klasse går du i? Hvilket hus bor du i? Hvad mener du om klassens borde og stole.

59 responses. Summary. Er du dreng eller pige? Hvilken klasse går du i? Hvilket hus bor du i? Hvad mener du om klassens borde og stole. 9 responses View all responses Publish analytics kim@efterskolen.dk Edit this form Summary Er du dreng eller pige? Dreng Pige Dreng 31 2.% Pige 28 47.% Hvilken klasse går du i? 9. klasse 1. klasse 9. klasse

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Aktiv rundt i danmark. rundt i. danmark. Få inspiration til aktivitetsøvelser 6.-7. Klassetrin

Aktiv rundt i danmark. rundt i. danmark. Få inspiration til aktivitetsøvelser 6.-7. Klassetrin Aktiv rundt i danmark aktiv rundt i danmark Få inspiration til aktivitetsøvelser Klassetrin Inspirationshæfte 6.-7. Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen.

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Sund mad. giver hulahop. i kroppen

Sund mad. giver hulahop. i kroppen Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen. indledning Mad er meget mere end indholdet af fedt, kulhydrater og vitaminer. Det er selvfølgeligt vigtigt,

Læs mere

Hvad spiser I af forskelligt mad i løbet af en dag? Er der noget, man ikke må spise? Hvis ja, hvad? Hvis nej, hvorfor ikke?

Hvad spiser I af forskelligt mad i løbet af en dag? Er der noget, man ikke må spise? Hvis ja, hvad? Hvis nej, hvorfor ikke? 3 Hvad spiser I af forskelligt mad i løbet af en dag? Er der noget, man ikke må spise? Hvis ja, hvad? Hvis nej, hvorfor ikke? Hvad vil det sige, at maden skal variere? Går I til noget sport i jeres fritid?

Læs mere

Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier

Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier Slægtskabelser - relationer mellem børn i pleje, forældre, og plejeforældre Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier idahammen@hotmail.com Program for formiddagen Lidt om undersøgelsen

Læs mere

Kostpolitik for Trækronerne

Kostpolitik for Trækronerne Kostpolitik for Trækronerne Udarbejdet af Forældrebestyrelsen Revideret 2012 Kostpolitik for Trækronerne Mad er vigtig som brændstof, nydelse og som samlende element i hverdagen. Både derhjemme, i institutionen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til Du må være med! -2 Den, der ikke rigtig hører til Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng 1.udgave Udgivet af: Dansk Forening for Albinisme www.albinisme.dk kontakt@albinisme.dk Redaktion: Susan Poulsen, Karina

Læs mere

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Antal i husholdningen: 2 Alder: Karina 41, Kaj 46 Aalborg, Nordjylland BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Har I et madbudget? Nej Har du et skøn på hvor meget I bruger om måneden? Jeg tror

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Madens historier. Ruth og Rasmus går ØKOLOGISK

Madens historier. Ruth og Rasmus går ØKOLOGISK Madens historier Ruth og Rasmus går ØKOLOGISK Økologi Ruth og Rasmus er i byen med deres pædagog, der hedder Hanne. De skal købe mad til frokosten i børnehaven. I dag skal børnene nemlig smøre deres egne

Læs mere

Evaluering Livsstil for familier

Evaluering Livsstil for familier Evaluering Livsstil for familier Status: December 2015 Baggrund Dette notat samler op på de foreløbige resultater af projektet Livsstil for familier pr. december 2015. Notatet samler således op på de sidste

Læs mere

KOMMENTARRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret

KOMMENTARRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret KOMMENTARRAPPORT Kildemarkskolen Næstved Kommune Termometeret Læsevejledning Kommentarrapporten viser de kommentarer, som eleverne har skrevet ved spørgsmål med kommentarfelter, se indholdsfortegnelsen.

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en mand på 18 30 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en mand på 18 30 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en mand på 18 30 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 11.100 kj/dag + råderum på 1200 kj/dag til tomme kalorier svarende til 10 % af energiindtaget (Svarer til ca.

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Kære forældre. Madpakker

Kære forældre. Madpakker KOSTPOLITIK Kære forældre Vi har i bestyrelsen og personalegruppen besluttet, at vi i Børne- og Familiehuset har en kostpolitik. Denne indebærer, at børnene skal have en sund og ernæringsrigtig mad, den

Læs mere

Hvad spiser du i løbet af dagen?

Hvad spiser du i løbet af dagen? Navn: Alder: Højde: Vægt: Hvad spiser du i løbet af dagen? Sæt kryds ud for hvad du spiser Hvor ofte spiser du morgenmad? Hver dag 5-6 gange om ugen 3-4 gange om ugen 1-2 gange om ugen Mindre end 1-2 gange

Læs mere

Kræmmerhusets mad- og måltidspolitik

Kræmmerhusets mad- og måltidspolitik Kræmmerhusets mad- og måltidspolitik Overordnede rammer - visioner og mål for politikken Formålet med at have en mad- og måltidspolitik i Kræmmerhuset er at sikre den ernæringsmæssige kvalitet af den mad,

Læs mere

Elevbesvarelser 7.-8. klasse

Elevbesvarelser 7.-8. klasse Antal returnerede spørgeskemaer: 65 Hvor ofte spiser du noget i 10-pausen om formiddagen? 23% 25% 14% 20% 18% 3-4 x om ugen 1-2 x om ugen Hvor ofte har du madpakke med? 22% 6% 5% 9% 58% 3-4 x om ugen 1-2

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Hva' med at arrangere et hurtigt garage besøg / kaffeslapparas nu på lørdag den 7. okt..??

Hva' med at arrangere et hurtigt garage besøg / kaffeslapparas nu på lørdag den 7. okt..?? Garage besøg lørdag??? Skrevet af cowboy - 2006/10/04 23:45 Hva' med at arrangere et hurtigt garage besøg / kaffeslapparas nu på lørdag den 7. okt..?? Nå ja, helst i den østlige ende af sjælland.. Da jeg

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

KOSTPOLITIK. Børneoasen Lind. Vuggestuen Børnehaver Fritidshjem 1 og 2 (Fritidsklubben) 01-01-2015

KOSTPOLITIK. Børneoasen Lind. Vuggestuen Børnehaver Fritidshjem 1 og 2 (Fritidsklubben) 01-01-2015 2015 KOSTPOLITIK Børneoasen Lind Vuggestuen Børnehaver Fritidshjem 1 og 2 (Fritidsklubben) 01-01-2015 Kostpolitik i Børneoasen Kostpolitikken i Børneoasen skal være med til at sikre børnenes trivsel og

Læs mere

Børnebyens kostpolitik

Børnebyens kostpolitik Børnebyens kostpolitik Kernehuset / Kastanjehuset PILDAMSVEJ 4 C HAVNBJERG 6430 NORDBORG Kostpolitik: Sund mad God madpakke Hyggelige måltider God oplevelse behov Redigeret oktober 2011 Forord Kostpolitikken

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Er dette sandheden eller er det synsninger :

Er dette sandheden eller er det synsninger : Gode ideer og tips fra vores tema aften: Ved du hvad bordstemmer er? Det er en snakke stemme som vi bruger når vi sidder ved bordene. Er dette sandheden eller er det synsninger : Man kan ikke spise selv,

Læs mere

MALTE: Er det ikke på tide, at du snart får dame på? FREDERIK: Øhhh.. Det har jeg da allerede... MALTE:

MALTE: Er det ikke på tide, at du snart får dame på? FREDERIK: Øhhh.. Det har jeg da allerede... MALTE: Væddemålet Romantisk komedie/drama Af Kunstlinjen - Sønderskovskolen 2016 SC 1. - MIDT I FESTEN. Der er mørkt med farvestrålende diskolys. Frederik, Malte og nogle andre drenge står med en øl i hånden,

Læs mere

Fatima. pigen i kørestolen. Grete Lyngsø Freddie Kristiansen Foto: Astrid Lomholt. International Børnesolidaritet Dansk Handicap Forbund

Fatima. pigen i kørestolen. Grete Lyngsø Freddie Kristiansen Foto: Astrid Lomholt. International Børnesolidaritet Dansk Handicap Forbund Fatima pigen i kørestolen International Børnesolidaritet Dansk Handicap Forbund Grete Lyngsø Freddie Kristiansen Foto: Astrid Lomholt Fatima pigen i kørestolen Udgivet i 2010 af International Børnesolidaritet

Læs mere