2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune"

Transkript

1 Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 2. november Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget tilgang af flygtninge til kommunen. September 2015 har kommunen modtaget 161 flygtninge, heraf er 95 kvoteflygtninge, resten er familiesammenførte. For 2016 er der udmeldt en kvote på 164 flygtninge og der udover forventes minimum 66 familiesammenførte. Kommunen tildeles mest enlige flygtninge, hvilket betyder at der efterfølgende kommer en del familiesammenførte, som ikke tæller med i kvoten. Den øgede tilgang af flygtninge kræver en ny vurdering af hvordan vi boligplacerer flygtninge i kommunen, med det mål at sikre en større spredning af flygtningene, samtidig med at kommunens omkostninger til midlertidig boligplacering af flygtninge minimeres. Permanent eller midlertidig bolig: Indtil det er muligt, at anvise en ny-ankommen flygtning en permanent bolig, skal kommunen anvise flygtningen et midlertidigt opholdssted. Et permanent boligtilbud er et tidsubegrænset lejemål. Flygtningen skal have økonomi til selv at betale husleje og forbrug. Flygtningen skal have en selvstændig lejekontrakt. Kommunen må ikke give tilskud til huslejen eller forbrug. Flygtningen kan modtage boligsikring på lige fod med andre lejere. Pligten til at boligplacere gælder kun første permanente bolig. Ændrer boligbehovet sig efterfølgende, f.eks. på grund af familiesammenføring, er kommunen ikke efter integrationsloven forpligtet til at anvise en ny bolig, men det er de almindelige principper og regler for løsning af kommunale boligsociale opgaver, som gælder. Der er ikke fastsat krav til standarden eller karakteren af opholdsstedet for et midlertidigt boligtilbud. Indkvarteringen skal blot overholde Bygge- og Planloven og stedet skal være godkendt til beboelse. Kommunen vil ved midlertidig indkvartering være ansvarlig for lejemålet, herunder skulle hæfte for eventuelle skader på boligen m.v. Kommunen kan kun opkræve en lovbestemt ydelse på kr. pr. måned for enlige, kr. for par uden børn, kr. for par med et, to eller tre børn og kr. for par med fire eller flere børn. Kommunen har således ikke mulighed for at opkræve fuld husleje for midlertidig indkvartering i en bolig der er dyrere, eller at opkræve yderligere betaling for varme og el. Der er ingen statsrefusion af udgifterne til midlertidig boligplacering. Nedenstående vises udgifterne til midlertidig boligplacering i kommunen fratrukket flygtningenes egen huslejebetaling: 2014: Der var udgifter på kr./budget kr. 2015: Pt. udgifter på ca kr./budget kr.

2 2016: Der er fortsat et budget på kr. Udgiftsniveauet vil blive væsentligt større end i 2015, og det betyder, at der søges om tilskud fra det ekstraordinære tilskud for 2016, eller at midlerne skal findes inden for de eksisterende budgetmidler. Status boligplacering flygtninge 2015: Boligplaceringen af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune som varetages af Social og Integration, har først og fremmest været i Skjern og Ringkøbing byer, men på det seneste er flere flygtninge også blevet boligplaceret i andre områder i kommunen. I 2015 er der anvist ca. 20 permanente boliger i henholdsvis Skjern og Ringkøbing. Resten af de flygtninge, som er kommet i 2015 er anvist midlertidige boliger. Der er anvist i alt 69 lejemål i 2015 fordelt på 7 lokalområder. 2/3 af de anviste midlertidige boliger er i Ringkøbing og Skjern. Der arbejdes for øjeblikket på midlertidig boligplacering i Lem og Grønbjerg byer. Social og Integration oplever generelt en god åbning fra flere lokalområder om boligplacering af flygtninge. Muligheden for boligplacering i Lønborg, Lyne og Ølstrup i 2015 har været undersøgt, men på grund af manglende transportmuligheder, og det forhold at der kun var tale om et enkelt lejemål, er det pt. ikke blevet til noget. Tomgangsboliger: Det er nødvendigt for Social og Integration at have et antal tomgangsboliger (der er 100 % refusion på tomgangsboliger) for på kort sigt, at kunne imødekomme behovet for boligplaceringer. Pr. 13. oktober 2015 er der følgende tomgangsboliger til flygtninge fordelt på byer: 11 i Ringkøbing 8 i Skjern 4 i Videbæk Behov for boliger 2016:

3 Generelt er det vanskeligt at planlægge langsigtet i forhold til boligplaceringen af flygtningene, fordi Social og Integration først 6 uger inden ankomsten får af vide, hvor mange flygtninge der kommer, og hvem der kommer (nationalitet, enlige eller familier m.v.). På baggrund af erfaringerne fra 2015 og ud fra kvoten på 164 kvoteflygtninge i 2016, er der fortaget et meget forsigtigt skøn for behovet for boliger i Behovet er skønnet ud fra antagelsen om, at der i forhold til kvoteflygtningene kommer 100 enlige og resten er familier: 1 værelses lejligheder forventes et behov på ca. 100 boliger 3+ værelser forventes et behov på ca boliger Boligplacering 2016: Social og Integration undersøger løbende mulighederne for alternative boligplaceringer. Der er dog stadig forhold, som bør tages i betragtning ved valg af boliger, herunder følgende: Udbud af boliger, da enlige udgør den største gruppe af flygtninge er der særligt behov for boliger tilpasset denne målgruppe Boligen skal være vedligeholdt Pris Transportmuligheder fra bopælen til sprogskole, modtagerklasser m.v. Velfungerende lokalsamfund Beskæftigelsesmuligheder Lokale indkøbsmuligheder At der er mulighed for at boligplacere flere i et område I forbindelse med familiesammenføring er der ofte et stort ønske fra manden om at blive boende i samme område som hidtil Medarbejdernes brug af ekstra ressourcer ved stor spredning af boligerne Vejledende kvote for midlertidige boliger: For at sikre et godt udbud af midlertidige boliger, og muligheden for at Social og Integration kan planlægge inddragelsen af lokalområdet, foreslås det at der arbejdes med en vejledende kvote for hvor i kommunen, der kan etableres midlertidige boliger. Kvoten dækker over antal lejemål i forhold til eksisterende og nye midlertidige lejemål. Lokalområder Vejledende kvote for lejemål 2016 Ringkøbing 40 Skjern 35 Tarm 20 Hvide Sande 15 Videbæk 15 Lem 15 Borris 10 Spjald 8 Grønbjerg 8 Tim 6

4 I alt 172 Tidsplanen for opstart af boligplacering i de nye lokalområder er for Lem og Grønbjerg 4. kvartal 2015/1. kvartal 2016 og for Hvide Sande 2. halvår Særlige forhold ved boligplacering uden for stationsbyerne: For at der kan boligplaceres uden for stationsbyerne, er det nødvendigt at sikre transportmuligheder i skolernes ferier. Der udover er der behov en afklaring af, om kommunen fortsat ønsker strukturen med modtagerklasser i Ringkøbing og Skjern byer. Tilsvarende skal det afklares, om sprogundervisningen f.eks. også kan foregå i Ringkøbing. Flere flygtninge i samme bolig (Deleboliger): Social og Integration peger på, at der særligt er mangel på mindre boliger, som enlige flygtninge kan betale. Det er derfor relevant at se på mulighederne for, at flere flygtninge kan dele en bolig, hvilket er en mulighed, når visse betingelser er opfyldt. Der er for øjeblikker ved at blive indgået aftale med en udlejer, som har købt et hus i Tarm, der er ved at blive lavet om til delebolig. Ved husleje på kr. + forbrug vil det være muligt at anvise en sådan delebolig til en flygtning som permanent bolig. De almene boligselskaber i kommunen har foreløbigt meldt ud, at de ikke vil indgå aftaler om at udleje deres boliger som deleboliger. Derfor er der behov for, at kommunen forhandler med boligselskaberne om dette. Hvis dette bliver muligt, vil der være flere permanente boliger til enlige, som de selv kan betale. Opkøb af ejendomme: Med henblik på udlejning kan Byrådet købe eksisterende beboelsesejendomme, villaer, nedlagte landbrug m.v. samt købe og ombygge tomt erhvervsbyggeri i kommunen. Varde, Kolding og Skive kommuner har f.eks. valgt, at opkøbe boliger til udlejning til flygtninge. Kommunen ville have mulighed for at kunne købe huse og ombygge til deleboliger til enlige. Køb af ejendomme kan ske via det ekstraordinære tilskud for 2016, via låneadgang eller likvide midler. Ifølge lånebekendtgørelsen vil anlægsudgiften (udgiften til erhvervelse og indretning af ejendomme til udlejning i henhold til Integrationsloven) kunne indregnes i kommunens låneramme. Eksempel på køb: Køb og indretning af hus til delebolig 5 værelser: kr. Årlig huslejeindtægt pr. værelse (midlertidig bolig): kr. Årlig huslejeindtægt hvis alle 5 værelser er udlejet: kr. Dertil vil komme årlige driftsudgifter til varme, el, vand, forsikringer, vedligeholdelse, udgifter til udenoms arealer m.m. Ledige kommunale ejendomme:

5 Der hvor kommunen umiddelbart vil kunne reducere udgifterne til midlertidige boliger mest, er ved midlertidig boligplacering af flygtninge i ledige boliger på f.eks. ældreområdet. Ledige ældreboliger kan med fordel indgå som et midlertidigt boligtilbud. På baggrund af det store behov for boliger til enlige, kunne muligheden for boligplacering i kommunens nedlagte plejehjem med fordel undersøges. Der er f.eks. gode muligheder i forhold til indretning af plejehjemmene i Rindum og Troldhede til flygtninge. Anvisningsret for almene boliger: Kommunen kan beslutte, at gøre brug af anvisningsretten til hver fjerde almene familie- eller ungdomsbolig i en afdeling til permanent boligplacering jævnfør Almenboliglovens 59, stk. 1 og stk. 3. Lovgrundlag og juridisk vurdering Ingen bemærkninger. Økonomi Ingen bemærkninger. Effektvurdering Ingen bemærkninger. Indstilling Administrationen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget drøfter og træffer beslutning om: at flygtninge anvises permanent bolig så hurtigt som muligt at kommunen gør brug af anvisningsretten jævnfør Almenboliglovens 59, stk. 1 og 3 til permanent boligplacering af flygtninge i forhold til almene familie- og ungdomsboliger at der kan indgås aftaler om permanent boligplacering i deleboliger i private og almene boliger at anvisning af midlertidig bolig sker med udgangspunkt i at minimere kommunens omkostninger hertil at kommunen kan opkøbe boliger at der udmeldes en vejledende kvote gældende for 2016 for midlertidige boliger i kommunen at det afklares hvordan transport og undervisning af voksne og børn sikres ved boligplacering uden for stationsbyerne at der kan foretages midlertidig boligplacering i ledige kommunale bygninger Bilag Ingen bilag. Beslutning Beskæftigelsesudvalget drøftede punkterne og gav administrationen signaler.

6 Sagen udsættes med henblik på yderligere afklaring inden der træffes beslutninger i sagen. Claus Byskov var fraværende ved sagens behandling. Beskæftigelse Finderupsvej Skjern T: E: beskaeftigelse[mail]rksk.dk

15. Boligplacering af flygtninge

15. Boligplacering af flygtninge Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 15. Boligplacering af flygtninge 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget tilgang af flygtninge

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 13. Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen fremsender til By- og Landskabsudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

Handleplan for boligplacering af flygtninge.

Handleplan for boligplacering af flygtninge. Punkt 9. Handleplan for boligplacering af flygtninge. 2014-42050. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget samt Beskæftigelsesudvalget godkender At nyankomne flygtninge

Læs mere

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Byrådet vedtog i maj 2008 Integrationspolitikken for Skanderborg Kommune. Overordnet fremgår følgende Politiske visioner og udviklingsmål:

Læs mere

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Social- og Arbejdsmarked Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Generelt vedr. situationen omkring boligplacering af flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Kommunen modtager årligt et antal flygtninge. Flygtningene fordeles blandt landets kommuner ud fra landstal. Antal forløb primo

Kommunen modtager årligt et antal flygtninge. Flygtningene fordeles blandt landets kommuner ud fra landstal. Antal forløb primo NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Midlertidig og varig boligplacering af flygtninge og andre med akut boligbehov

Læs mere

I undersøgelsen bliver kommunerne spurgt om, hvordan de oplever udfordringerne med permanent boligplacering af flygtninge.

I undersøgelsen bliver kommunerne spurgt om, hvordan de oplever udfordringerne med permanent boligplacering af flygtninge. N OTAT Kommunerne har brug for boliger til nye flygtninge D en 20. augus t 2014 8 ud af 10 kommuner har svært ved at finde billige permanente boliger til flygtninge, der får opholdstilladelse. Det viser

Læs mere

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger Til: Økonomiudvalget Fra: Forvaltningen Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger 13. november 2014 Furesø Kommune modtager 31 flygtninge i 2014. Oprindelig

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Notat: Modeller for etablering af adgang til flere permanente og midlertidige boliger til boligplacering af flygtninge

Notat: Modeller for etablering af adgang til flere permanente og midlertidige boliger til boligplacering af flygtninge Sagsnr. 03.25.00-P07-1-15 Cpr. Nr. Dato 10-11-2015 Navn Sagsbehandler Anne Korbo Christensen Notat: Modeller for etablering af adgang til flere permanente og midlertidige boliger til boligplacering af

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Forøget behov for midlertidige og varige boliger til flygtninge

NOTAT. Allerød Kommune. Forøget behov for midlertidige og varige boliger til flygtninge NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Forøget behov for midlertidige og varige boliger til flygtninge Byrådet behandlede

Læs mere

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Når strategi for

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

NOTAT. Klik her for at angive tekst. Oplæg til boplacering af kvoteflygtninge i midlertidige boliger

NOTAT. Klik her for at angive tekst. Oplæg til boplacering af kvoteflygtninge i midlertidige boliger NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomi og analyse Oplæg til boplacering af kvoteflygtninge i midlertidige boliger Den 13. oktober 2014 blev byrådet orienteret om den aktuelle tilgang til Køge

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 1 ud af 8 kvoteflygtninge for 1 7 Flygtningekvote 1 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr. Antal

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Prognose for flygtningeboliger - april 2016

Prognose for flygtningeboliger - april 2016 Sagsnr. 03.25.00-P07-1-15 Cpr. Nr. Dato 27-04-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Prognose for flygtningeboliger - april 2016 Nedenstående tabel er en prognose for de midlertidige boliger til

Læs mere

Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge

Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge KL og flere kommuner har givet udtryk for en række tvivlsspørgsmål i relation til rammerne for boligplacering af nye flygtninge, som aktualiseres yderligere

Læs mere

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Pligt til at anvise permanent bolig: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, har i en

Læs mere

Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser. Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1

Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser. Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1 Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1 Dagens program Kl. 13-15: Forvaltningen orienterer Den politiske ramme Fakta om flygtningene

Læs mere

Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019

Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019 Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019 Regeringen og Dansk Folkeparti indgik den 30. november 2018 en aftale vedr. finansloven for 2019, som indeholdte en håndfuld initiativer, som påvirker

Læs mere

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Kvartalsvis status på antallet og

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015

Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P00-1-15 Dato: 30.1.2015 Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015 På grund af det ekstraordinære

Læs mere

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer November 2015 Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer Titel: Der formuleres en titel, som understreger, at parterne med aftaleindgåelsen forpligter sig til

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1. 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Aalborg Byråd. Familie- og Socialudvalget. Mødet den , kl. 10:30 til 14:00. Integrationscenter Aalborg, Kastetvej 26, 9000 Aalborg

Aalborg Byråd. Familie- og Socialudvalget. Mødet den , kl. 10:30 til 14:00. Integrationscenter Aalborg, Kastetvej 26, 9000 Aalborg AALBORG BYRÅD Mødet den 28.10.2014, til 14:00 Integrationscenter Aalborg, Kastetvej 26, 9000 Aalborg 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Introduktion til integrationsområdet.... 3 3. Handleplan for boligplacering

Læs mere

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Udkast: Bilag 2. Permanente boliger til flygtninge Bilaget beskriver: 1. Status på permanente boliger

Læs mere

Notat. For Skanderborg Kommune betyder dette, at den udmeldte kvote for 2015 stiger fra de oprindeligt udmeldte 77 flygtninge til 231 flygtninge.

Notat. For Skanderborg Kommune betyder dette, at den udmeldte kvote for 2015 stiger fra de oprindeligt udmeldte 77 flygtninge til 231 flygtninge. Notat Notat til sagen: Integration - nye flygtninge Beskæftigelse og Sundhed Udlændingestyrelsen orienterer i brev af 4. december 2014: Den 30. marts 2014 meldte Udlændingestyrelsen ud, at styrelsen forventede,

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1. 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Beslutningsdokument Familie- og Socialudvalget Mødet den 13.02.2015 Åben Punkt 8. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

Aftale om boliger til flygtninge i København

Aftale om boliger til flygtninge i København KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Aftale om boliger til flygtninge i København I. Baggrund Københavns Kommune og BL - Danmarks Almene Boliger, 1. kreds, indgår følgende aftale om tilvejebringelse af boliger til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte 2014/1 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-34 Fremsat den 11.

Læs mere

Boligplacering af flygtninge spørgeskemaundersøgelse blandt udvalgte kommuner, december 2015 januar 2016. Aalborg Odense Køge Horsens Næstved

Boligplacering af flygtninge spørgeskemaundersøgelse blandt udvalgte kommuner, december 2015 januar 2016. Aalborg Odense Køge Horsens Næstved Sagsnr. 15.20.00-P35-3-12 Cpr. Nr. Dato 10-2-2016 Navn Sagsbehandler Joan Irene Larsen Boligplacering af flygtninge spørgeskemaundersøgelse blandt udvalgte kommuner, december 2015 januar 2016 Adspurgte

Læs mere

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune Udlejningsaftale for de almene boliger i København Københavns Kommune 2 Det er en fordel med en aftale I loven står, at almene boligorganisationer skal stille hver fjerde ledige bolig til rådighed for

Læs mere

Sagsnr Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge

Sagsnr Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 17-05-2016 Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge Kommunerne skal snarest muligt finde en bolig til de flygtninge, som modtages

Læs mere

Status vedrørende flygtninge

Status vedrørende flygtninge Punkt 3. Status vedrørende flygtninge 2014-20536 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Magistratens orientering status vedrørende flygtninge. Direktørgruppen har drøftet sagen i mødet

Læs mere

5. Forslag til optimering af den beskæftigelsesrettede indsats på integrationsområdet

5. Forslag til optimering af den beskæftigelsesrettede indsats på integrationsområdet Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 18. maj 2015 5. Forslag til optimering af den beskæftigelsesrettede indsats på integrationsområdet 15-006528 Sagsfremstilling Administrationen fremlægger

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Udvalget skal beskæftige sig med den umiddelbare forvaltning af de boligsociale opgaver. Driftsopgaverne i den sammenhæng

Læs mere

Spørgsmål og svar om flygtninge i Gentofte Kommune

Spørgsmål og svar om flygtninge i Gentofte Kommune Spørgsmål og svar om flygtninge i Gentofte Kommune Her er svar på de nogle de oftest stillede spørgsmål om flygtninge i Gentofte Kommune. Har du mere generelle spørgsmål til flygtninge, kan du gå ind på

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 19-05-2016 Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre Sagsbehandler Per Christensen / Birgitte

Læs mere

Notat Vedrørende permanente boliger til flygtninge

Notat Vedrørende permanente boliger til flygtninge Vedrørende permanente boliger til flygtninge Kontakt Anja V. Johansen Leder af Ydelsesteam og Integration avj@horsholm.dk Direktetlf. 4849 3285 Center for Arbejdsmarked Team Rådgivning og ydelser horsholm.dk

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Status og strategi for boligplacering af flygtninge

Status og strategi for boligplacering af flygtninge Status og strategi for boligplacering af flygtninge Sagsgang og sagstype Udvalget for Arbejdsmarkedet, Udvalget for Klima og Miljø, Udvalget for Voksne, Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutningssag INDSTILLING

Læs mere

Referat Direktørforum for almene boliger

Referat Direktørforum for almene boliger Referat Direktørforum for almene : Fredag den 04. december 2015 Mødetidspunkt:Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Mødested: Stengade 72, Til gården Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Marianne Hoff Andersen

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.66 Førtidspension tilkendt efter 1. juli 2014... 3 5.68 Førtidspension tilkendt før 1. juli 2014... 5 5.71 Sygedagpenge...

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16.1 - Bilag: Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote DokumentID: 4078135 18. februar 2015 Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote Opsummering

Læs mere

Modtagelse af flygtninge. Borgermøde

Modtagelse af flygtninge. Borgermøde Modtagelse af flygtninge Borgermøde FAKTA OM FLYGTNINGE Side 2 02.07.2015 Antal visiterede flygtninge og udmeldt kvote 120 100 80 60 40 Antal Visiterede Udmeldt kvote 20 0 2007 2008 2009 2010 2011 2012

Læs mere

Til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet 11.01.2016

Til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet 11.01.2016 Til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 11.01.2016 Bemærkninger til Lov om ændring af lov om aktiv

Læs mere

Integration Hvad og hvorfor. November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers

Integration Hvad og hvorfor. November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers Integration Hvad og hvorfor November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers Rammer for arbejdet i Integration 1. Værdier i arbejdet med integrationsborgere 2. Formål 3. Mål 4. Opgaver 5. Lovgivning og arbejdsgange

Læs mere

Notat 19. januar Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet. Indledning

Notat 19. januar Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet. Indledning Notat 19. januar 2017 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på ankomne flygtninge i Fanø Kommune I perioden 2006-2015 er der ankommet 70 1 flygtninge til Fanø (5 er fraflyttet igen 2 ). Figur 1.

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Næstved Kommune har forhandlet med boligselskaberne om øget anvisningsret og om deleboliger for at skaffe flere boliger til flygtninge.

Næstved Kommune har forhandlet med boligselskaberne om øget anvisningsret og om deleboliger for at skaffe flere boliger til flygtninge. Sagsnr. 03.25.15-P20-1-15 Cpr. Nr. Dato 29-2-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Opsamling på forhandlingen med boligselskaberne Næstved Kommune har forhandlet med boligselskaberne om øget anvisningsret

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen. rådsgruppe om flygtninge Spørgsmål 1. Byrådets medlemmer Til Orientering Kopi til

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen. rådsgruppe om flygtninge Spørgsmål 1. Byrådets medlemmer Til Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Byrådets medlemmer Til Orientering Kopi til Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra den konservative bytil Aarhus Kommune rådsgruppe om flygtninge Spørgsmål 1. Hvor mange kvoteflygtninge

Læs mere

Notat om boliger til flygtninge

Notat om boliger til flygtninge Notat om boliger til flygtninge Af nedenstående tabel fremgår, hvor mange flygtninge Skanderborg Kommune har modtaget på kvote 2015 i perioden marts oktober 2015. Der er i alt modtaget 122 flygtninge af

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune.

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Den 25/10 2011 Jr. nr.: 2007/36556 Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Hvem kan få en plejebolig? Du kan få en plejebolig, hvis du har et stort behov for både støtte,

Læs mere

Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning

Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning Click here to enter text. Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning 23. november 2012 Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning I det følgende beskrives

Læs mere

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr Notat vedr. status på flygtningeområdet pr. 31.5.2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste kommuner. Området

Læs mere

Notat 26. oktober Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november

Notat 26. oktober Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november Notat 26. oktober 2017 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid har været en stor udfordring

Læs mere

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012-2014. Reservation af ungdomsboliger

Læs mere

Notat 28. november Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet

Notat 28. november Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet Notat 28. november 2016 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de

Læs mere

Notat 24. oktober Notat vedr løbende status på flygtningeområdet

Notat 24. oktober Notat vedr løbende status på flygtningeområdet Notat 24. oktober 2016 Notat vedr løbende status på flygtningeområdet Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Bilag 4. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012 2014.

Bilag 4. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012 2014. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 4. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012 2014. Retningslinjer for udlejning

Læs mere

Afrapportering. Sammenhængende indsats på boligområdet i Aalborg Kommune

Afrapportering. Sammenhængende indsats på boligområdet i Aalborg Kommune Afrapportering Sammenhængende indsats på boligområdet i Aalborg Kommune 1 Baggrund Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen oplever i flere sammenhænge tiltagende udfordringer med at boligplacere en række

Læs mere

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier VISION OG STRATEGI For modtagelse af nye flygtninge og deres familier MODTAGELSESPERIODEN INTEGRATIONS- INDSATSEN TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE CIVILSAMFUNDET OG FÆLLESSKABER 2 VISION & STRATEGI FORMÅL Vi anser

Læs mere

Boliger til flygtninge

Boliger til flygtninge Arbejdsmarked Bygmestervej 23A, 5750 Ringe Boliger til flygtninge I forbindelse med muligheden for at søge puljer til boliger på Flygtningeområdet med ansøgningsfrist d. 15 juni 2016 beskriver dette notat

Læs mere

Baggrundsnotat for afviklingsplanen for pavillonerne på Skyttemarksvej

Baggrundsnotat for afviklingsplanen for pavillonerne på Skyttemarksvej Sagsnr. 15.40.00-G01-1-18 Dato 26-9-2018 Sagsbehandler Tenna Fonseca Kaarslev Baggrundsnotat for afviklingsplanen for pavillonerne på Skyttemarksvej Historik Pavillonerne på Skyttemarksvej 138 blev flyttet

Læs mere

Notat. Informationsbrev om boligplacering af flygtninge, oktober Til samtlige kommunalbestyrelser

Notat. Informationsbrev om boligplacering af flygtninge, oktober Til samtlige kommunalbestyrelser Notat Informationsbrev om boligplacering af flygtninge, oktober 2016 Til samtlige kommunalbestyrelser Dette brev erstatter Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds informationsbrev

Læs mere

Status på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på s flygtningesituation 1. Flygtninge ankommet Status antal flygtninge ankommet I perioden 13-1 (januar) er der ankommet 3 flygtninge til Fanø Kommune, heraf er ankommet i forbindelse med familiesammenføring,

Læs mere

Notat. Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet

Notat. Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet Notat 25. januar 2018 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er en stor udfordring for de fleste kommuner.

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Finansiering af udgifter til flygtninge, indvandrere mv. Finansieringen

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til etablering af almene familieboliger, som kan forbeholdes flygtninge

Bekendtgørelse om tilskud til etablering af almene familieboliger, som kan forbeholdes flygtninge BEK nr 403 af 21/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-2403 Senere

Læs mere

Lunderskov Boligforening

Lunderskov Boligforening Lunderskov Boligforening Bestyrelsesmøde Mødetid: Onsdag den 3. juni 2015 kl. 18.00 Bemærk at vi starter kl. 17.00 med besigtigelse af arealer ved Hellas. Mødested: Kongsbjerghjemmet, Reinholdts Bakke

Læs mere

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 13. august 2015 Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent I Halsnæs Kommune

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Notat 25. april 2016 Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over flygtninge for kvote 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 1 ud af 8 flygtninge for kvote 1 7 Flygtningekvote 1 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr. Antal

Læs mere