FAQ om flygtningeboliger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAQ om flygtningeboliger"

Transkript

1 FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også KL kontaktperson er anført. Har du yderligere spørgsmål til, at tage fat i kontaktpersonerne. Falder det udenfor et af emnerne nedenfor så kontakt: Birthe Rytter Hansen, brh@kl.dk. 1. Finansiering og økonomi (Maria Ramsø Motzfeldt, mrkj@kl.dk) 2. Boliganvisningsforpligtigelsen, permanente boliger og midlertidige boliger (Rie Martens, rima@kl.dk) 3. Boligstøtte og bofællesskaber (Rafai Atia, raf@kl.dk) 4. Lov om almene boliger, bygningsreglement, planlov (Eske Groes, esg@kl.dk) Side 1 af 6 1. Finansiering og økonomi KL kontaktperson: Maria Ramsø Motzfeldt, mrkj@kl.dk. Spørgsmål 1.1 Er der refusion til lejetab i en privat delebolig/bofællesskab? Og er de samme regler gældende ved fraflytning af en delebolig? Svar på spørgsmål 1.1 Der er ikke forskel på adgangen til refusion på lejetab ved almene og private boliger. Der henvises til boligstøttelovens 75 stk. 1, nr. 3 og stk. 4. Hvis der i en privat beboelseslejlighed udlejes værelser på individuelle kontrakter, kan der alene ydes refusion for lejetab for hele beboelseslejligheden og ikke for enkelte værelser efter boligstøtteloven. Spørgsmål 1.2 På konto gr. 002, dranst 2 opgøres kommunernes refusion til lejetab og garanti ved fraflytning af flygtninge. Hvad dækker lejetab over? Svar på spørgsmål 1.2 Det er udelukkende huslejeudgiften som begrebet lejetab dækker over og som der dermed kan opnås refusion for. Kommunen afholder ikke forbrugsafhængige udgifter som skyldes lejeledighed.

2 Spørgsmål 1.3 Ifølge almenboligloven 62 stk. 3. refunderes kommunens udgifter ved udlejning til flygtninge i medfør af stk. 1 og 59 stk. 1, af staten med 100 % refusion. Derfor kan vi få statsrefusion ved de almene boliger, men igen er spørgsmålet så når det er ved private eller egne boliger? Svar på spørgsmål 1.3 De udgifter, som kommunen har til lejetab før udlejning og til betaling af istandsættelsesudgifterne ved fraflytning, refunderes af staten med 100 pct., jf. boligstøttelovens 75, stk. 1, nr. 3, og stk. 4, og almenboliglovens 62, stk. 3. Det gælder foruden udgifter til boliger, hvor kommunen bruger sin kommunale anvisningsret, også for udgifter til boliger, som kommunen selv erhverver, indretter eller lejer til nye flygtninge. Der er ingen forskel på adgangen til refusion for lejetab ved almene boliger og private lejemål. Side 2 af 6 sm Spørgsmål 1.4 Hvordan er reglerne for refusion for kommunernes udgifter til lejetab, når kommunen udlejer værelser på individuelle lejekontrakter i private beboelseslejligheder? Svar på spørgsmål 1.4 Ifølge boligstøtteloven ydes der alene refusion for kommunernes udgifter til lejetab for hele beboelseslejligheden og ikke for enkelte værelser. 2. Boliganvisningsforpligtigelsen, permanente boliger og midlertidige boliger KL kontaktperson: Rie Martens, rima@kl.dk. Spørgsmål 2.1 Er der krav til hvornår kommunen skal finde en permanent bolig? Svar på spørgsmål 2.1 Nej. I Integrationslovens 12 stk. 1 fremgår det, at kommunalbestyrelsen har pligt til at anvise en bolig til de modtagne flygtninge når det er muligt. Endvidere fremgår det, at kommunerne ikke er forpligtede til at sætte opgaven med at finde permanente boliger til flygtninge over behovet for at finde boliger til andre borgere i kommunen med behov for hjælp hertil.

3 Spørgsmål 2.2 Har kommunen boliganvisningsforpligtelse for familiesammenførte til flygtninge? Svar på spørgsmål 2.2 Nej, kommunen har alene pligt til at anvise boliger til flygtninge, som udlændingestyrelsen visiterer til kommunen efter Integrationslovens 10. Kommunen er heller ikke forpligtet til at finde en permanent bolig til den familie, som bliver familiesammenført med en uledsaget mindreårig flygtning. Side 3 af 6 Spørgsmål 2.3 Har kommunen boliganvisningsforpligtelse for uledsagede mindreårige flygtninge? Svar på spørgsmål 2.3 Ja, kommunen har pligt til at anvise uledsagede mindreårige flygtning et sted at bo. Oftest vil det være på en døgninstitution eller i en plejefamilie. Spørgsmål 2.4 Har kommunen pligt til at finde en ny permanent bolig, hvis flygtningens boligbehov ændrer sig, fx pga. familiesammenføring? Svar på spørgsmål 2.4 Nej, Kommunen er ikke forpligtet til at anvise en ny permanent bolig. Her gælder i stedet de almindelige retningslinjer vedr. løsning af kommunale boligsociale opgaver. Spørgsmål 2.5 Hvilke krav stilles der til en permanent bolig? Svar på spørgsmål 2.5 Udover at lejeforholdet ikke må være tidsbegrænset skal kommunen vurdere, at flygtningen har økonomi til at betale huslejen, og at flygtningen får en selvstændig lejekontrakt, og således ikke sættes i et aftaleretligt eller økonomisk afhængighedsforhold til andre personer. Spørgsmål 2.6 Hvilken lovgivning gælder, når kommunen står for udlejning eller fremleje af en permanent bolig? Svar på spørgsmål 2.6 Her gælder lejeloven.

4 Spørgsmål 2.7 Kan kommunen erhverve en ejendom og udleje den som permanent bolig til flygtninge under markedslejeniveauet? Spørgsmål 2.7 Der er ikke hjemmel i integrationsloven til, at kommunerne kan erhverve ejendomme med henblik på udlejning til flygtninge under markedslejeniveauet og hermed yde særlig økonomisk støtte til denne gruppe af borgere. Det betyder, at en kommune ikke har mulighed for at boligplacere en flygtning i en ledig bolig, der er for dyr at anvise i forhold til den pågældendes husstandsindkomst. Side 4 af 6 Spørgsmål 2.8 Hvor længe kan en flygtning være indkvarteret midlertidigt? Svar på spørgsmål 2.8 Der er ikke fastsat krav i lovgivningen om, hvor længe en flygtning kan være midlertidigt indkvarteret. Hvis en kommune ikke har haft mulighed for at boligplacere en flygtning permanent inden for den femårige integrationsperiode, så bortfalder kommunens boliganvisningsforpligtelse ikke. Spørgsmål 2.9 Hvilke krav er der til et midlertidigt opholdssted? Svar på spørgsmål 2.9 Der er ikke fastsat krav til standarden eller karakteren af et midlertidigt opholdssted i lovgivningen. Indkvarteringen skal dog være lovlig. Det betyder, at bygge- og planlovgivningen skal være overholdt, og at stedet skal være godkendt til beboelse, herunder i forhold til sikkerhed, brandforskrifter, sanitære forhold mv. 3. Boligstøtte og bofællesskaber KL kontaktperson: Rafai Atia, raf@kl.dk. Spørgsmål 3.1 Må en kommune kunne købe et hus, og leje enkeltværelser ud til flygtninge? Svar på spørgsmål 3.1 Flygtninge i integrationsfasen er omfattet af personkredsen for kollektive bofællesskaber. De kan derfor få individuel boligstøtte, så længe de opfylder kravet om, at der skal være mindst 5 personer i bofællesskabet. Man kan i meget få undtagelsestilfælde være 3.

5 4. Lov om almene boliger, bygningsreglement, planlov KL kontaktperson: Eske Groes, Spørgsmål 4.1 Stiller Landsbyggefonden krav til indholdet af renoveringsprojekter, når de meddeler støtte til projektet, eks. krav om sammenlægning af lejligheder? Svar på spørgsmål 4.1 Nej. Landsbyggefonden stiller krav til begrundelserne i helhedsplanen, og det er vel meget naturligt, når de skal støtte projektet økonomisk. Men Landsbyggefonden stiller ikke krav til indholdet af renoveringsprojekter, eks. spørgsmålet om sammenlægning af lejligheder. Side 5 af 6 Nogen kommuner har oplevet, at boligorganisationen fik godkendt deres projekt i LBF, inden de gik i dialog med kommunen om projektet. Men disse kommuner har så også oplevet, at når de har fået ændret projektet i deres dialog med boligorganisationen, så godkendte LBF også det nye projekt. ål 8 Spørgsmål 4.2 Kan flygtninge indkvarteres midlertidigt i ældreboliger? Svar på spørgsmål 4.2 Ja, hvis ældreboliger ikke kan lejes ud til den berettigede personkreds skal kommunen og boligorganisationen agere herefter. Ved midlertidige udlejningsvanskeligheder er det oplagt at anvende ændreboligerne til tidsbegrænsede lejemål og dermed midlertidig indkvartering. Yderligere information vil følge af en vejledning fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Spørgsmål 4.3 Kan flygtninge placeres permanent i ældreboliger? Svar på spørgsmål 4.3 Ja, hvis ældreboliger ikke kan lejes ud til den berettigede personkreds skal kommunen agere herefter. Kommunen kan her vurdere, at boligerne kan bruges til at placere flygtninge permanent. Da huslejen i ældreboliger ofte er høj, kan det være en forudsætning at kommunerne placerer flygtninge i et bofællesskab for at huslejeudgiften kan dækkes. Yderligere information vil følge af en vejledning fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

6 Spørgsmål 4.4 Hvad er brandkravene til boliger, der etableres som kollektive bofællesskaber? Svar på spørgsmål 4.4 Der kan etableres kollektive bofællesskaber til flygtninge i almene boliger. Der er udsendt en ny vejledning herom fra UIB-ministeriet, VEJ nr af 10/05/2016. De konkrete brandkrav, der skal overholdes i boliger, afhænger af den faktiske anvendelse af boligen og dermed, hvilken anvendelseskategori boligen falder ind under, jf. bygningsreglementets kap. 5, stk. 1. Side 6 af 6 Boliger, der anvendes som kollektive bofællesskaber, kan falde under anvendelseskategori 4 eller 5. Kategorien for den konkrete bolig afhænger af, om boligen fast benyttes til dags- eller natophold, antallet af personer der benytter boligen, om personerne er stedkendte, og om de selv er i stand til at bringe sig i sikkerhed i tilfælde af brand. Boliger, der anvendes til beboelse i familielignende forhold og af personer, der er stedkendte og selvhjulpne, vil typisk falde under anvendelseskategori 4. Her skal den enkelte bolig/lejlighed udføres med røgalarmanlæg, som er tilsluttet strømforsyningen og er udført med batteribackup. Det er vores opfattelse, at kollektive bofællesskaber kan indrettes i almene boliger uden at dette skærper brandkravene til boligen. Bofællesskabet altså brugen af boligen skal her kunne sidestilles med brugen af de andre, almene boliger. Det er flere kommuners praksis at sidestille bofællesskaber med op til 6 værelser/lejere med brugen af almindelige boliger. Det gælder almene boliger, som er eksemplet ovenfor, men det gælder også ved indretning af et kollektivt bofællesskab i et enfamiliehus eller lign. Hvis boformen ikke kan sidestilles med brugen af andre boliger, skal der tages stilling til boformen altså hvilken anvendelse boligen så overgår til. Ved en sådan anden anvendelse vil der typisk være mere omfattende brandkrav. Hvis man laver særskilte adresser for de enkelte rum i boligen, så vil de mere omfattende brandkrav ligeledes træde i kraft. Spørgsmål 4.5 I UIB-ministeriets vejledning om kollektive bofællesskaber til flygtninge omtaler man ikke kravene i byggelovgivningen til disse bofællesskaber. Hvad er disse krav? Svar på spørgsmål 4.5 De vigtigste krav er brandkravene, som vi har svaret på i Spørgsmål 4.4 ovenfor. Vi har modtaget et notat af 20. maj 2016 fra Trafik- og Byggestyrelsen: Krav til bofællesskaber i byggelovgivningen som vi har lagt på vores hjemmeside /flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Pligt til at anvise permanent bolig: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, har i en

Læs mere

Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge

Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge KL og flere kommuner har givet udtryk for en række tvivlsspørgsmål i relation til rammerne for boligplacering af nye flygtninge, som aktualiseres yderligere

Læs mere

Notat. Informationsbrev om boligplacering af flygtninge, oktober Til samtlige kommunalbestyrelser

Notat. Informationsbrev om boligplacering af flygtninge, oktober Til samtlige kommunalbestyrelser Notat Informationsbrev om boligplacering af flygtninge, oktober 2016 Til samtlige kommunalbestyrelser Dette brev erstatter Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds informationsbrev

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

Sagsnr Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge

Sagsnr Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 17-05-2016 Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge Kommunerne skal snarest muligt finde en bolig til de flygtninge, som modtages

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Udkast: Bilag 2. Permanente boliger til flygtninge Bilaget beskriver: 1. Status på permanente boliger

Læs mere

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 2. november 2015 2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget

Læs mere

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på ankomne flygtninge i Fanø Kommune I perioden 2006-2015 er der ankommet 70 1 flygtninge til Fanø (5 er fraflyttet igen 2 ). Figur 1.

Læs mere

15. Boligplacering af flygtninge

15. Boligplacering af flygtninge Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 15. Boligplacering af flygtninge 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget tilgang af flygtninge

Læs mere

Handleplan for boligplacering af flygtninge.

Handleplan for boligplacering af flygtninge. Punkt 9. Handleplan for boligplacering af flygtninge. 2014-42050. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget samt Beskæftigelsesudvalget godkender At nyankomne flygtninge

Læs mere

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger Til: Økonomiudvalget Fra: Forvaltningen Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger 13. november 2014 Furesø Kommune modtager 31 flygtninge i 2014. Oprindelig

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Ringsted Den 31. august 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1: Boligplacering af flygtninge i Gladsaxe Kommune - Økonomiudvalget Økonomisk Sekretariat.

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1: Boligplacering af flygtninge i Gladsaxe Kommune - Økonomiudvalget Økonomisk Sekretariat. GLADSAXE KOMMUNE Økonomisk Sekretariat Bilag 1: Boligplacering af flygtninge i Gladsaxe Kommune - Økonomiudvalget 19.04.2016 NOTAT Dato: 31. marts 2016 Af: Mads Rieck Thorning Det indstilles: Baggrund

Læs mere

Boliger til hjemløse NOTAT

Boliger til hjemløse NOTAT NOTAT Dato: 10.februar 2014 Kontor: Almene Boliger Sagsnr.: 2012-1335 Sagsbehandler: Sbu Dok id: Boliger til hjemløse På styregruppemødet for Hjemløsestrategien den 23. marts 2012 fremlagde Københavns

Læs mere

Boliger til udsatte, herunder hjemløse borgere

Boliger til udsatte, herunder hjemløse borgere Boliger til udsatte, herunder hjemløse borgere Kommunerne oplever vanskeligheder ved at finde velegnede boliger til socialt udsatte borgere, herunder borgere med misbrugsproblemer og psykiske problemer.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte 2014/1 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-34 Fremsat den 11.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Social- og Arbejdsmarked Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Generelt vedr. situationen omkring boligplacering af flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte (Kollektive bofællesskaber)

Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte (Kollektive bofællesskaber) NOTAT Dato: 30. januar 2015 Kontor: Almene Boliger Sagsnr.: 2015-34 Sagsbeh.: EB Dok id: 570889 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte (Kollektive bofællesskaber)

Læs mere

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 19-05-2016 Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre Sagsbehandler Per Christensen / Birgitte

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Finansiering af udgifter til flygtninge, indvandrere mv. Finansieringen

Læs mere

Boliger til flygtninge

Boliger til flygtninge Arbejdsmarked Bygmestervej 23A, 5750 Ringe Boliger til flygtninge I forbindelse med muligheden for at søge puljer til boliger på Flygtningeområdet med ansøgningsfrist d. 15 juni 2016 beskriver dette notat

Læs mere

Status og strategi for boligplacering af flygtninge

Status og strategi for boligplacering af flygtninge Status og strategi for boligplacering af flygtninge Sagsgang og sagstype Udvalget for Arbejdsmarkedet, Udvalget for Klima og Miljø, Udvalget for Voksne, Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutningssag INDSTILLING

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte Lovforslag nr. L 161 Folketinget 2014-15 Fremsat den 11. marts 2015 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel

Læs mere

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger Til samtlige kommuner Til de almene boligorganisationer Dato: 22. marts 2013 Kontor: Lovsekretariatet Almene boliger Sagsnr.: 2012-2652 Sagsbeh.: Karin Laursen Dok id: 383113 Ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014 Alment byggeri drift Temadag i Århus den 4. sep. 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49191450, 61454919 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.66 Førtidspension tilkendt efter 1. juli 2014... 3 5.68 Førtidspension tilkendt før 1. juli 2014... 4 5.71 Sygedagpenge...

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 13. Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen fremsender til By- og Landskabsudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Kvartalsvis status på antallet og

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Bedre udnyttelse af eksisterende boligkapacitet i forhold til deleboligbestemmelsen. Flere billige boliger og fleksible boligløsninger

Bedre udnyttelse af eksisterende boligkapacitet i forhold til deleboligbestemmelsen. Flere billige boliger og fleksible boligløsninger ANSØGNING Frikommunenetværk om billige boliger og fleksible boligløsninger Bedre udnyttelse af eksisterende boligkapacitet i forhold til deleboligbestemmelsen Titel på forsøg Faglig kontaktperson Frikommunenetværk

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommune (2) Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Dato for ansøgning 1. november 2012 Gentofte og Gladsaxe Kommune Udvidet mulighed

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Odense Den 24. september 2015 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer November 2015 Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer Titel: Der formuleres en titel, som understreger, at parterne med aftaleindgåelsen forpligter sig til

Læs mere

Udkast til revideret Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge

Udkast til revideret Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge Udkast til revideret Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge I medfør af 9, 10, stk. 7, og 12, stk. 7, i lov om integration af udlændinge i Danmark (integrationsloven), jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 287 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 287 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 287 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.66 Førtidspension tilkendt efter 1. juli 2014... 3 5.68 Førtidspension tilkendt før 1. juli 2014... 4 5.71 Sygedagpenge...

Læs mere

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Notat 25. april 2016 Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Kommunen modtager årligt et antal flygtninge. Flygtningene fordeles blandt landets kommuner ud fra landstal. Antal forløb primo

Kommunen modtager årligt et antal flygtninge. Flygtningene fordeles blandt landets kommuner ud fra landstal. Antal forløb primo NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Midlertidig og varig boligplacering af flygtninge og andre med akut boligbehov

Læs mere

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud.

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 16-05-2017 Juridisk bilag til notat om ventelister Forsyningsforpligtelsen Efter servicelovens 4 er kommunalbestyrelsen forpligtet til at

Læs mere

Udkast til. bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge

Udkast til. bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge Udkast til bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge I medfør af 9, 10, stk. 7, og 12, stk. 7, i lov om integration af udlændinge i Danmark (integrationsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 1094 af 7.

Læs mere

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr Notat vedr. status på flygtningeområdet pr. 31.5.2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste kommuner. Området

Læs mere

Aalborg Byråd. Familie- og Socialudvalget. Mødet den , kl. 10:30 til 14:00. Integrationscenter Aalborg, Kastetvej 26, 9000 Aalborg

Aalborg Byråd. Familie- og Socialudvalget. Mødet den , kl. 10:30 til 14:00. Integrationscenter Aalborg, Kastetvej 26, 9000 Aalborg AALBORG BYRÅD Mødet den 28.10.2014, til 14:00 Integrationscenter Aalborg, Kastetvej 26, 9000 Aalborg 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Introduktion til integrationsområdet.... 3 3. Handleplan for boligplacering

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside frederikshavnboligforening.dk

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

I undersøgelsen bliver kommunerne spurgt om, hvordan de oplever udfordringerne med permanent boligplacering af flygtninge.

I undersøgelsen bliver kommunerne spurgt om, hvordan de oplever udfordringerne med permanent boligplacering af flygtninge. N OTAT Kommunerne har brug for boliger til nye flygtninge D en 20. augus t 2014 8 ud af 10 kommuner har svært ved at finde billige permanente boliger til flygtninge, der får opholdstilladelse. Det viser

Læs mere

Konkrete spørgsmål og afklaringsspørgsmål

Konkrete spørgsmål og afklaringsspørgsmål ANSØGNING NOTAT Frikommunenetværk om billige boliger og fleksible boligløsninger 09-02-2017 Konkrete spørgsmål og afklaringsspørgsmål Ansøgning om midlertidig huslejetilskud I forhold til et midlertidigt

Læs mere

Information til kommunerne om familiesammenføring. Afdækning og styrket informationsudveksling til nye flygtninge i overgangsfasen.

Information til kommunerne om familiesammenføring. Afdækning og styrket informationsudveksling til nye flygtninge i overgangsfasen. Aktstykke nr. 82 Folketinget 2015-16 Afgjort den 4. maj 2016 82 Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, den 12. april 2016. a. Udlændinge-, Integrations-

Læs mere

RANDERS SPORTS COLLEGE

RANDERS SPORTS COLLEGE RANDERS SPORTS COLLEGE DEN SELVEJENDE ALMENE UNGDOMSBOLIGINSTITUTION RANDERS SPORTS COLLEGE SALG, KONKURS & ALTERNATIVE ANVENDELSESMULIGHEDER AF EJENDOMMEN J.nr. 10003 26. januar 2017 Henrik Qwist advokat

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 177 Offentligt Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget 31. maj 2016 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

REDEGØRELSE OM BIRKEBJERG KOLLEGIET I NÆSTVED

REDEGØRELSE OM BIRKEBJERG KOLLEGIET I NÆSTVED REDEGØRELSE OM BIRKEBJERG KOLLEGIET I NÆSTVED Næstved Kommune De Unges Almene Boligselskab (DUAB) J.nr. 10160 21. april 2017 Henrik Qwist advokat (H), partner QWIST & BRÆMER advokatpartnerselskab Rådhuspladsen

Læs mere

Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019

Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019 Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019 Regeringen og Dansk Folkeparti indgik den 30. november 2018 en aftale vedr. finansloven for 2019, som indeholdte en håndfuld initiativer, som påvirker

Læs mere

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Beslutningsdokument Familie- og Socialudvalget Mødet den 13.02.2015 Åben Punkt 8. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.66 Førtidspension tilkendt efter 1. juli 2014... 3 5.68 Førtidspension tilkendt før 1. juli 2014... 5 5.71 Sygedagpenge...

Læs mere

Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt

Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt Folketingets Socialudvalg Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 13. marts 2009 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk Til Socialudvalgets

Læs mere

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 4.

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 4. Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 4. maj 2016 Flygtninge i Herning Kommune Disposition: 1. Status og viden 1.

Læs mere

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 28.

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 28. Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 28. Oktober 2015 Flygtninge i Herning Kommune Disposition: 1. Status og viden

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside www.bovia.dk er Bovia, Engstien 2 A, 6000 Kolding, CVR

Læs mere

Notat 26. oktober Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november

Notat 26. oktober Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november Notat 26. oktober 2017 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid har været en stor udfordring

Læs mere

Notat: Modeller for etablering af adgang til flere permanente og midlertidige boliger til boligplacering af flygtninge

Notat: Modeller for etablering af adgang til flere permanente og midlertidige boliger til boligplacering af flygtninge Sagsnr. 03.25.00-P07-1-15 Cpr. Nr. Dato 10-11-2015 Navn Sagsbehandler Anne Korbo Christensen Notat: Modeller for etablering af adgang til flere permanente og midlertidige boliger til boligplacering af

Læs mere

Lov om ændring af lov om frikommunenetværk

Lov om ændring af lov om frikommunenetværk LOV nr 1570 af 19/12/2017 Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3862 Senere ændringer til forskriften LBK nr 831

Læs mere

Aftale om boliger til flygtninge i København

Aftale om boliger til flygtninge i København KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Aftale om boliger til flygtninge i København I. Baggrund Københavns Kommune og BL - Danmarks Almene Boliger, 1. kreds, indgår følgende aftale om tilvejebringelse af boliger til

Læs mere

Notat 24. oktober Notat vedr løbende status på flygtningeområdet

Notat 24. oktober Notat vedr løbende status på flygtningeområdet Notat 24. oktober 2016 Notat vedr løbende status på flygtningeområdet Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 20.

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 20. Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 20. Januar 2016 Flygtninge i Herning Kommune Disposition: 1. Status og viden

Læs mere

Kompensationsprincippet

Kompensationsprincippet Kompensationsprincippet En af handicapprincipperne, der skal inddrages, når der skal træffes afgørelse på det sociale område. Princippet beskriver følgende: Samfundet tilbyder mennesker med en betydelig

Læs mere

Til frivillige i Dansk Flygtningehjælp

Til frivillige i Dansk Flygtningehjælp Marts 2019 Til frivillige i Dansk Flygtningehjælp Kommunale kan- og skal-opgaver i forhold til flygtninge og deres familie INDLEDNING En del frivillige oplever at være i tvivl om kommunens forpligtelser

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140)

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Notat 25. marts 2019 Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Fagsekretariatet Beskæftigelse og Sundhed beskriver i dette notat kort omkring

Læs mere

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012-2014. Reservation af ungdomsboliger

Læs mere

F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke)

F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke) Baggrund Der er

Læs mere

Ændringsloven og det bagvedliggende lovforslag kan i øvrigt findes på Retsinformation på:

Ændringsloven og det bagvedliggende lovforslag kan i øvrigt findes på Retsinformation på: Til samtlige kommunalbestyrelser m.v. Orienteringsskrivelse om ændringer af integrationsloven, repatrieringsloven og lov om aktiv socialpolitik som følge af vedtagelse af lovforslag nr. L 140 i Folketinget

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Advokat Niels Fisch-Thomsen Frederiksholms Kanal 20 1220 København K Dato: 25. juni 2004 Kontor: 2.k.kt. J.nr.: 2003-2220/157-1

Advokat Niels Fisch-Thomsen Frederiksholms Kanal 20 1220 København K Dato: 25. juni 2004 Kontor: 2.k.kt. J.nr.: 2003-2220/157-1 Advokat Niels Fisch-Thomsen Frederiksholms Kanal 20 1220 København K Dato: 25. juni 2004 Kontor: 2.k.kt. J.nr.: 2003-2220/157-1 Sagsbeh.: ABA Ved brev af 23. februar 2004 har De som advokat for borgmester

Læs mere

Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER

Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER BY- OG BOLIGMINISTERIET SLOTSHOLMSGADE 1, 3. SAL 1216 KØBENHAVN K TFL: 33 92 61 00 OKTOBER 2000 FOTOS: THOMAS TOLSTRUP, BILLEDHUSET, FORSIDEN, S.13

Læs mere

Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge

Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2007/5001

Læs mere

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri LOV nr 273 af 19/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2652 Senere

Læs mere

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig Sorø Kommune Kvalitetsstandard Pleje- og ældrebolig 1 Indhold Generel information om kvalitetsstandarder... 3 Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 Værdigrundlag... 3 Boformer... 4 Lovgrundlag... 4 Sagsgang

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET- OG REGNSKABSSY- STEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER"

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSY- STEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 11. september 1998 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 1998/1561-5 Sagsbeh.: mje Fil-navn: I:mje\orient\september ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET-

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Skrivelse om visitation til boformer efter servicelovens 107 og 108 samt til ældre- og handicapboliger efter almenboligloven

Skrivelse om visitation til boformer efter servicelovens 107 og 108 samt til ældre- og handicapboliger efter almenboligloven Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 448 Offentligt SKR nr 9402 af 03/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere

Notat 19. januar Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet. Indledning

Notat 19. januar Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet. Indledning Notat 19. januar 2017 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Høringssvar vedr. lovforslag om frikommunenetværk fra netværket for billige boliger og fleksible boligløsninger

Høringssvar vedr. lovforslag om frikommunenetværk fra netværket for billige boliger og fleksible boligløsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Høringssvar vedr. lovforslag om frikommunenetværk fra netværket for billige boliger og fleksible boligløsninger Den

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Udvalget skal beskæftige sig med den umiddelbare forvaltning af de boligsociale opgaver. Driftsopgaverne i den sammenhæng

Læs mere