Bestyrelsens beretning for året 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens beretning for året 2015."

Transkript

1 Bestyrelsens beretning for året Beretningen opdeles således: 1. Bestyrelsesarbejdet. 2. Vandværket og boringerne. 3. Ledningsnet, vandspild, vandsalg m.v.. 4. Lovgivning m.v.. 5. De nye elektroniske vandmålere og kontrolsystem for disse. 6. Fremtiden. 7. Afslutning. Året 2015 gik forsyningsmæssigt uden problemer, ingen væsentlige afbrydelser og kun få problemer med andelshavere og andre. En enkelt afbrydelse i 12 min. gjaldt for alle. 1: Bestyrelsesarbejdet. Vi har i året afholdt 8 ordinære bestyrelsesmøder og har her behandlet spørgsmål omkring økonomien, fond/kasse til indsats for grundvandsbeskyttelse, hvor det sidste møde heromkring var den 3. marts, deltagelse i diverse møder, fremtidsplaner, vandmålerudskiftningen afsluttet, renovering/vedligeholdelse af vandværket, vandspild hos andelshavere m.v. samt køb af jord omkring/ved vandværket. Ud over de ordinære bestyrelsesmøder holder vi i februar revisions- og udvidet bestyrelsesmøde. I forbindelse med indsatsplanlægningen omkring grundvandsbeskyttelse er at forslagene at indføre bæredygtig pumpestrategi, hvilket betyder at ind pumpningen bør strække sig over længere tid. Indsatsplanen blev godkendt af Sønderborg Byråd den 7. januar 2015 og der skulle være sendt en brochure ud i Vollerup omkring hvordan man skal opføre sig oven på et grundvandsmagasin. Bestyrelsen har i den anledning for ganske nylig anmodet om et overslag på hvad en vandtank med dertilhørende hus og andet i Ulkebøl vil løbe op i. Konsulenten vi har talt med mener dog at en udvidelse af tankkapaciteten bør ligge over jorden eller på vandværket også som en overjordisk tank. Forslagene er ikke modtaget til dato, men vi ville gerne have vist jer nogle tegninger. Det må vente til en anden gang/næste år. Endvidere skal der foretages en tilstandsvurdering af indvindingsboringerne. Og dette har vi så også anmodet om at få et tilbud på. Dette arbejde forventes fra kommunens side udført i Vi er i bestyrelsen enige om at indhente tilbud på diverse større arbejder.

2 I 2013 afsluttedes installationen af elektroniske målere og det må siges at have været en succes, alle får nu målt deres vandforbrug præcist og det afspejler sig også på spildprocenten. Vi har i årets løb også fået tilbud på etablering af 5 sektionsmålerbrønde og vedtog før sommeren at acceptere det ene tilbud vi fik og arbejdet gik i gang i begyndelse af august. Det tog dog noget længere tid at blive færdige med monteringen af brøndene, det skyldtes flere forhold, ny ledning i Præstegårdsvej, ændring af placering i Spang, ændring af placering ved vandværket med mere. Det medførte at bestyrelsen vedtog at flytte årsaflæsningen af husstandsmålerne fra 1. december 2015 til 1. januar 2016, og det lykkedes at få aflæst målerne 5. og 6. januar, og derfor har alle andelshavere og andre fået en årsafregning på 13 måneder i Ved aflæsningen blev sektionsmålerne også aflæst og alle aflæsningerne ligger nu i et regneark og vi vil forsøge at få regnearket op og stå inden 1. april, hvor der så vil blive udført en aflæsning af alle målerne, men kun til bestyrelsens orientering. Vi har også stadig et glimrende samarbejde med AlsBogføring, der har næsten al kommunikation med andelshaverne omkring afregninger med videre. 2: Vandværket og boringerne. Skyllevandet fra filterskylningen skal henstå i 20 timer før det må pumpes ud i regnvandsledningerne, således at slammet bliver stående i tankene. På det sidste har det vist sig at slammængden i tankene har nået et punkt, hvor det fylder for meget og en undersøgelse af slammet blev foretaget og en slamsuger har hentet det 1. marts og kørt det til Arwos i Åbenrå som modtager det uden betaling, alene tømningen og transporten skal der betales for. Der skal ikke engang tages analyser af slammet, det havde vi ellers regnet med. Der er ikke sket meget andet omkring boringerne og vandværket, der har fungeret upåklageligt året igennem. Vi har så i året fået nye LED-lamper i stedet for de gamle lysstofrør, og det har så absolut givet lys over land, nu kan alt skidt og støv ses overalt. Samtidig giver det en strømbesparelse. Naboer klagede over støj fra kapselblæseren i kælderen, og den har vi fået udskiftet og det har absolut bedret på luftskylningen af filtrene og støjen. Den gamle var fra Boringerne skal ses efter, men det passer også godt sammen med Planen for grundvandsbeskyttelse, hvori der fremgår at vi bør få lavet en tilstandsvurdering af dem i Når vi har møder med håndværkere eller har gæster på vandværket bliver det rost til skyerne, især af fagkundskaben, og det er vi glade for.

3 3: Ledningsnet, vandspild og vandsalg m.v.. Der har i årets løb været et par brud, men ikke nogle alvorlige. Der er i 2015 solgt i alt m³ og udpumpet m³, hvilket giver et spild på m³ eller 8,39 % et fald fra 2014 på 1,60 %. Det er dog ikke helt rigtigt idet 2015 blev på 13 måneder. Elforbruget på vandværket er stabilt i de senere år, med et gennemsnitlig på kwh i de seneste 5 år. 4: Lovgivning m.v.. Lovgivningen er altid ajourført og ved tvivl hentes det på Retsinformations hjemmeside eller på Danske Vandværkers hjemmeside, og ifølge lovgivningen skal mindst én mand fra vandværket have gennemgået drifts og hygiejne kursus og det har formanden som driftsleder gennemført og certifikaterne kan ses på vandværket og på hjemmesiden. Vi har også, jf. lovgivningen, indført et ledelsessystem, som opfylder kravene til kvalitetssikring og dokumentation på vandværket, til hjælp for bestyrelse og driftsleder og som sikrer at nødvendige ting bliver fortaget regelmæssigt, bl.a. renholdning i og omkring vandværket, kontrol med filtre og skylningerne, kontrol med boringer og mange flere ting, og systemet der hedder Tethys og er ejet af Danske Vandværker, og der sidder fortsat en gruppe og udvikler systemet. Leverandører kan indtastes i systemet, der er koblet sammen med det offentlige CVR-register. Vi skal aldrig tænke på opdateringer af systemet og det ligger heller ikke på vandværkets pc.er, men på en server hos Tethys, som vi logger os ind på. Vi kan også oplyse at bestyrelsen som bogholder og AlsBogføring får tilsendt Vandposten, Danske Vandværker. s medlemsblad, så man kan følge med i hvad der rør sig i vandværkskredse. Som formand får jeg en nyhedsmail hver fredag og i januar kom der nyt om årsregnskaber, hvilket jeg straks underrettede Jens Vendelbo om, og han gik straks i gang med at finde ud af hvad der rørte sig og kort efter meddelte han mig at vandværket var nødt til at ændre på regnskabsformen, idet der lå en bekendtgørelse fra først i januar det omhandlede dette. Jens Vendelbo og Carsten Paulsen fra Revisions- og Regnskabskontoret lagde sig i selen og medio februar forelå et udkast til årsregnskab, og det blev minutiøst gennemgået og et par småfejl og en stor på kr. blev rettet. Mere om det under aflæggelse af regnskabet. 5: De nye elektroniske vandmålere og kontrolsystem for disse.

4 Vi har afsluttet installationen af de elektroniske vandmålere og de må så sidde hos forbrugerne i 6 år fra installationen inden kontrollen skal foretages, og det bliver så i 2017, da de første målere blev monteret i Der ler så også indført målerleje eller skal vi kalde det opsparing til udskiftningen af de elektroniske målere, der har en holdbarhed på 16 år, og til den tid er priserne nok steget i forhold til 2010 hvor vi indgik den første aftale om køb af målerne. Da skulle Kamstrup jo ud på markederne, og i dag er de verdensomspændende. Under aflæsningen har det vist sig at nogle målere ikke kan nås fra bilen med håndterminalen, og der er derfor hjemkøbt nogle antenneforstærkere som kan sættes op og forstærke signalet fra vandmåleren, det største problem er Sønderborg Fjernvarmes Geotermiske anlæg i Spang. 6: Fremtiden. Ja det er altid svært at spå om fremtiden, og det er med den begrundelse at vi anmodede om en stigning i vandprisen i 2015, idet vi påregner at skulle påbegynder udbygningen af ledningsnettet. Vi har jo i 2014 købt grunden i Ulkebøl og har indhentet tilbud på etablering af en pumpestation, og så har vi i efteråret forhandlet med gårdejer Gunhild og Jørgen Schmidt, Vollerup om køb af et stykke jord, hvor den ene af boringerne er beliggende på. Efter flere forhandlinger og opmålinger og fastlæggelse af hvor skellene skulle gå og at en vej skulle nedlægges blev vi i november enige og bestilte landmålerne til at udfinde gamle skel og etablere ny skelpæle. Henrik Schrøder, næstformanden, blev inhabil, idet han og fruen blev en del af projektet og det endte med at der blev etableret en fælles privat vej fra Mommarkvej til Linbækvej og Vandværket køber i alt 4210 m², ligesom værket for tilskødet 501 m², hvor boringen ligger og som blev købt og betalt i Alle dokumenter vedr. jordkøbet er skrevet under her i aften, og skulle nogen have lyst til at se dem, kan de forevises, men de sendes ikke rundt. 7: Afslutning. Til slut vil jeg gerne takke den øvrige bestyrelse for godt samarbejde i 2013, og der skal også lyde en tak til bogholder, revisorer samt samarbejdspartnere, AlsBogføring, Augustenborg-Hørup Vvs og Blik, Allan Fisker Sørensen, N. H. Jespersen, Eurofins, Siemens, Munters, Vand-Schmidt, Kamstrup og Xergi, GEO-Partnere og advokat Karl Henning Johannsen, Tønder.

5 Ulkebøl den 15. marts Karsten Iwersen, bestyrelsesformand.

Bestyrelsens beretning for året 2016.

Bestyrelsens beretning for året 2016. Bestyrelsens beretning for året 2016. Beretningen opdeles således: 1. Bestyrelsesarbejdet. 2. Vandværket og boringerne. 3. Ledningsnet, vandspild, vandsalg m.v.. 4. Lovgivning m.v.. 5. De nye elektroniske

Læs mere

Pilot projekt - Fjernaflæste måler. Brian Truegaard Teamleder 2015

Pilot projekt - Fjernaflæste måler. Brian Truegaard Teamleder 2015 Pilot projekt - Fjernaflæste måler Brian Truegaard Teamleder 2015 Projektopstart efterår 2009 Ved projektstart er følgende udgangspunktet i samarbejdet med Energi Fyn, elforsyningen i Odense og deres målerleverandør

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for perioden 01.10.12-30.09.13:

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for perioden 01.10.12-30.09.13: 1: Bestyrelsens arbejde i 2013 har (ligesom i 2010, 2011 og 2012) været præget af høj aktivitet, og har blandt andet omfattet o 10 bestyrelsesmøder o 1 regnskabsmøde o 4 yderligere møder omkring opgørelse

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Jyllinge Kabel-TV Forening

Jyllinge Kabel-TV Forening Jyllinge, den 28. marts 2015 Til foreningens medlemmer Bestyrelsen for Jyllinge Kabel-TV Forening indkalder efter vedtægternes 9 til Ordinær generalforsamling torsdag, den 23. april 2015 kl. 19.00 på Hotel

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Beretning 2014. Antenneforeningens 42. beretning.

Beretning 2014. Antenneforeningens 42. beretning. Beretning 2014. Antenneforeningens 42. beretning. Året 2014 har igen været et meget aktivt år for Brædstrup Antenneforening. Bestyrelsen har i løbet af året holdt bestyrelsesmøder, en del af disse møder

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Danske Vandværker på vej mod 2020

Danske Vandværker på vej mod 2020 Danske Vandværker på vej mod 2020 1. Aktuelt fra Danske Vandværker 2. Vandsektorlov og nye regnskabsregler 3. Samarbejde og sammenlægninger 1. Aktuelt fra Danske Vandværker 2. Vandsektorlov og nye regnskabsregler

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 28. april 2015 på Ejby Skole.

Referat af ordinær generalforsamling, den 28. april 2015 på Ejby Skole. 1 Referat af ordinær generalforsamling, den 28. april 2015 på Ejby Skole. Dagsorden: 1. Valg af stemmetællere 2. Valg af dirigent 3. Bestyrelsens beretning 4. De reviderede regnskaber forelægges til godkendelse

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15:

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15: 1: Bestyrelsens arbejde i 2015 har (ligesom i de foregående år) været præget af høj aktivitet, og har blandt andet omfattet o 10 bestyrelsesmøder o 2 regnskabsmøder o 1 generalforsamling o 4 møder om Vandsektorloven

Læs mere

Jeg vil således i beretningen, nævne denne situation flere gange, idet den har indflydelse på flere forhold.

Jeg vil således i beretningen, nævne denne situation flere gange, idet den har indflydelse på flere forhold. Trøstrup Vandværk Den: 24. marts 2014 Bestyrelsens beretning for perioden, 1. januar til 31. december 2013 på vandværkets ordinære generalforsamling, afholdt den 25. marts 2014 i Langesøhallen. Vores generalforsamling

Læs mere

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU ETAPE 6 og 7 Miljø- og Energiforvaltningen HVORFOR DENNE BROCHURE? I dag leder du dit spildevand fra f.eks. toilet, håndvask og vaskemaskine til din bundfældningstank.

Læs mere

Takstblad for Sønderskov Vandværk a. m. b. a.

Takstblad for Sønderskov Vandværk a. m. b. a. Takstblad for Sønderskov Vandværk a. m. b. a. Sønderskovvej 270 9800 Hjørring. CVR Nr. 30 298 519 - www. Sonderskov-vand.dk Telf. 98 965 242 / 40 415 257 mailto: bjarne-pedersen@post.tele.dk Kassekontor

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen

Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen v/ Pia Rønager Elpris.dk: Oplysninger på elpris.dk og virksomhedens hjemmeside Proces og mål Data om elpris.dk Forslag til ændringer Nye opgaver vedr. engrosmodellen:

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 5. maj 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg

Bestyrelsesmøde Den 5. maj 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg Referat. Bestyrelsesmøde Den 5. maj 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg Medlemmer: Thomas Lykke Petersen Thomas Elgaard Charlotte Rønhave Formand Næstformand

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Drift og administration af et mindre vandværk

Drift og administration af et mindre vandværk Drift og administration af et mindre vandværk Karsten Lund Rasmussen lundr@live.dk mobil 28402183 Særlige udfordringer Ingen faste ansatte Intet kontor Arbejdende bestyrelse Få midler Gør-det-selv Viden

Læs mere

Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2668 til 2677. Det er en tilgang på 9 mod sidste års 10. Der er i alt blevet pumpet 392.339

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Vær opmærksom på at flere af spørgsmålene har medført ændringer i udbudsmaterialet

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER AUGUST 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Tabeloversigt... 2 3 Figuroversigt... 3 4 Sammenfatning... 4 5 Undersøgelsen

Læs mere

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet ANALYSE April 2016 www.fsr.dk Side 1 af 7 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Formandsberetning for Strandby Varmeværk A.m.b.A. for fyringsåret 2015.

Formandsberetning for Strandby Varmeværk A.m.b.A. for fyringsåret 2015. Formandsberetning for Strandby Varmeværk A.m.b.A. for fyringsåret 2015. Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016. 1. Generalforsamlingen for fyringsåret 2015, som jeg her i aften skal aflægge beretning

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Indledningsvis kan jeg nævne, at jeg har delt beretningen op i 2 dele, nemlig:

Indledningsvis kan jeg nævne, at jeg har delt beretningen op i 2 dele, nemlig: Beretning 2011/12 for Løgstrup Varmeværk Indledningsvis kan jeg nævne, at jeg har delt beretningen op i 2 dele, nemlig: 1. Den normale beretning 2. Geotermisagen Vi har haft et varmesalg på i alt 11024

Læs mere

VEDTÆGTER. Smidstrup Vandværk. a.m.b.a. Haagendrupvej 2 B - DK 3250 Gilleleje 1. for. Ændres til: 1999 2013

VEDTÆGTER. Smidstrup Vandværk. a.m.b.a. Haagendrupvej 2 B - DK 3250 Gilleleje 1. for. Ændres til: 1999 2013 VEDTÆGTER for Smidstrup Vandværk a.m.b.a. Ændres til: 1999 2013 Haagendrupvej 2 B - DK 3250 Gilleleje 1 1 Navn og hjemsted "Smidstrup Vandværk a.m.b.a.", der er stiftet 28. august 1940, har hjemsted i

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Kontrakt. Vedrørende energibudget. 2.1)Aftalen omhandler fastlæggelse af energibudget for ejendommen Hyggekrogen 5, 4050 Skibby.

Kontrakt. Vedrørende energibudget. 2.1)Aftalen omhandler fastlæggelse af energibudget for ejendommen Hyggekrogen 5, 4050 Skibby. Kontrakt Vedrørende energibudget. 1. Parterne I mellem undertegnede Byggeafdelingen i Frederikssund Kommune Kontakt person: Dorte Søndergaard/Irene Nielsen Og med undertegnede Daginstitutionen Hyggekrogen

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Nu siger man at levetid på t8 rør er 1 år og på t5 rør ca 5 år. hvorfra kommer de tal, er det phillips der har opgivet de tal eller hvor er de fra.

Nu siger man at levetid på t8 rør er 1 år og på t5 rør ca 5 år. hvorfra kommer de tal, er det phillips der har opgivet de tal eller hvor er de fra. Levetid på lysstofrør Indsendt af Per Rasmussen - 13. Aug 2011 12:04 Nu siger man at levetid på t8 rør er 1 år og på t5 rør ca 5 år. hvorfra kommer de tal, er det phillips der har opgivet de tal eller

Læs mere

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL Operation Dagsværk har siden starten af 2010'erne ikke gennemgået den udvikling, man kunne have håbet, tværtimod. Indsamlingsresultatet har været faldende og det samme har

Læs mere

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851 Boligselskabet Domea Rødekro Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag, den 26. november 2013 kl. 18.30 Mødet blev holdt på Røde Kro, Vestergade 2, Rødekro. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent...

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Talepapir til klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål Q i Det Energipolitiske Udvalg. Den 15. april 2010

Talepapir til klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål Q i Det Energipolitiske Udvalg. Den 15. april 2010 Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 241 Offentligt Talepapir til klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål Q i Det Energipolitiske Udvalg Den 15. april 2010 Spørgsmål

Læs mere

Åbjerg Vandværk A.m.b.a.

Åbjerg Vandværk A.m.b.a. Åbjerg Vandværk A.m.b.a. Ordinær Generalforsamling den 19. april 2016 på Frederikssund Private Realskole, Frederikssund Formanden indledte generalforsamlingen og bød det store antal fremmødte velkommen

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt Tillykke med grundkøbet - og lidt om ret og pligt Først og fremmest tillykke med din nye byggegrund. Da du nu har taget én af livets store beslutninger, håber vi, at du får opfyldt dine drømme om både

Læs mere

Indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling og ordinær generalforsamling i FN Museet

Indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling og ordinær generalforsamling i FN Museet FEB 2014 Indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling og ordinær generalforsamling i FN Museet Lørdag d. 29. marts 2014 i Frøslevlejren i Barak W7 (efterskolens cafeteria). Inden generalforsamlingen

Læs mere

BØSØRE VANDVÆRK amba -------------------------------- ÅRSRAPPORT. for året 2015 ---oo0oo---

BØSØRE VANDVÆRK amba -------------------------------- ÅRSRAPPORT. for året 2015 ---oo0oo--- BØSØRE VANDVÆRK amba -------------------------------- ÅRSRAPPORT for året 2015 ---oo0oo--- 215/5/25 1. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER Bøsøre Vandværk Amba Stentoften 5874 Hesselager CVR nr. 32 92 61 50 Regnskabsår

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Anette Langdahl. Anette er vores hovedansvarlige KOL sygeplejerske. Derudover tager hun sig også af børn med astma.

Anette Langdahl. Anette er vores hovedansvarlige KOL sygeplejerske. Derudover tager hun sig også af børn med astma. Hej og velkommen til vores praksis Nu er tiden kommet hvor du snart skal starte hos os og det glæder vi os til. Vi vil med dette brev fortælle dig lidt om vores praksis Lægegruppen består af Kim Kristiansen,

Læs mere

Klubbens navn er Faldskærmsklubben CENTER JUMP (CJ). Klubben er hjemmehørende i Odense.

Klubbens navn er Faldskærmsklubben CENTER JUMP (CJ). Klubben er hjemmehørende i Odense. Vedtægter Vedtægter for faldskærmsklubben Center Jump Klubbens navn er Faldskærmsklubben CENTER JUMP (CJ). Klubben er hjemmehørende i Odense. 1 Formål Klubbens formål er at varetage og udbrede faldskærmssporten

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt Beretning for året 2012/2013 Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 10. maj 2012 til og med i dag. Generalforsamlingen var ikke særlig godt besøgt. Udlejningen

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet

Information til forbrugerne om drikkevandet Information til forbrugerne om drikkevandet Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2012 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses på www. vissevand.dk

Læs mere

Vinding Vandværk a.m.b.a

Vinding Vandværk a.m.b.a Vinding Vandværk a.m.b.a Forbrugerinformation december 2015 www.vindingvand.dk mail@vindingvand.dk Vandværkets bestyrelse: Formand driftsansvarlig Gert Munch Sørensen, Møllevej 8, tlf. 75859400 Næstformand

Læs mere

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880 Vedtægter for Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Stiftet 1880 2016 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er GL. Roskilde Amts Biavlerforening. 1.2 Foreningens adresse er den til enhver tid siddende formands

Læs mere

Rødding Fri Fagskole

Rødding Fri Fagskole Udskrevet 08-09-14 Side 1 af 8 VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION Rødding Fri Fagskole Godkendt på Generalforsamling den 22. maj 2014 og ekstraordinær GF den 12. juni 2014 Udskrevet 08-09-14

Læs mere

Målet med reformen er således, at flere kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere kommer i beskæftigelse eller uddannelse.

Målet med reformen er således, at flere kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere kommer i beskæftigelse eller uddannelse. N O T A T Kontanthjælpsreformen Status maj 2016 8. juni 2016 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på kontanthjælp og uddannelseshjælp. Kontanthjælp må ikke

Læs mere

Andelsselskabet Næsgårdens Vandværk

Andelsselskabet Næsgårdens Vandværk Dykkerundersøgelse af bassinerne med rent vand Andelsselskabet Næsgårdens Vandværk indkalder til Generalforsamling i restaurant Hønsehuset, Ordrup Søndag den 29. juli 2012 kl. 9.30 kaffe m/ brød kl. 10.00

Læs mere

Vipperød Antenneforening. Generalforsamling. Tirsdag d. 23. februar 2016. Forsamlingshuset v/vipperødhallens cafeteria. kl.19:30

Vipperød Antenneforening. Generalforsamling. Tirsdag d. 23. februar 2016. Forsamlingshuset v/vipperødhallens cafeteria. kl.19:30 Generalforsamling Tirsdag d. 23. februar 2016 Forsamlingshuset v/vipperødhallens cafeteria kl.19:30 ønsker alle medlemmer et godt nytår! Til samtlige medlemmer i Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Læs mere

30. juni 2008 Sammenskrivning af dokumentation af oplysninger om vandforbrug til mellemkommunal fordeling af driftsudgifter i Lynettefællesskabet

30. juni 2008 Sammenskrivning af dokumentation af oplysninger om vandforbrug til mellemkommunal fordeling af driftsudgifter i Lynettefællesskabet Bilag til pkt. 3 30. juni 2008 Sammenskrivning af dokumentation af oplysninger om vandforbrug til mellemkommunal fordeling af driftsudgifter i Lynettefællesskabet A Vandforbrug Vandforbruget under dette

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 23. februar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 23. februar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 23. februar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER

EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER NOVEMBER 2015 STRATEGI & UDVIKLING Indholdsfortegnelse Evalueringens formål 1 Strategien i korte træk.. 2 Evalueringens spørgsmål... 3 Samlet konklusion....

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

VEDTÆGTER For Erhverv og Landsby i Udvikling ApS (under stiftelse) 2. Selskabets hjemsted. 3. Selskabets formål

VEDTÆGTER For Erhverv og Landsby i Udvikling ApS (under stiftelse) 2. Selskabets hjemsted. 3. Selskabets formål VEDTÆGTER For Erhverv og Landsby i Udvikling ApS (under stiftelse) 1. Selskabets navn Selskabets navn er Erhverv og Landsby i Udvikling ApS 2. Selskabets hjemsted Selskabets hjemsted er Thisted Kommune.

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Referat Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Tid: 29. september 2012 kl. 11.00 Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus Dagsorden:

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger 18. januar 2012 Bygherreforeningens første temamøde i 2012 tog fat på bygherres muligheder for at arbejde med oplevelser,

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Jeg vil kort nævne 3 hovedpunkter som hver i sær har taget meget arbejdstid i forhandlingsudvalget i det forløbne år:

Jeg vil kort nævne 3 hovedpunkter som hver i sær har taget meget arbejdstid i forhandlingsudvalget i det forløbne år: Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer og hver især lade tankerne gå til de af vore kolleger, som er døde siden sidste generalforsamling, og for dem alle udtale et Æret være deres minde

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Skal dit gamle oliefyr fornys? Du kan spare op til 5.000 kr. hvert år med en ny, energieffektiv oliekedel

Skal dit gamle oliefyr fornys? Du kan spare op til 5.000 kr. hvert år med en ny, energieffektiv oliekedel Skal dit gamle oliefyr fornys? Skal dit oliefyr fornys? Du kan spare op til 5.000 kr. hvert år med en ny, energieffektiv oliekedel Spar op til 5.000 kr. år hvert Har du tænkt på dit oliefyr for nylig?

Læs mere

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Ansøgningsblanket Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Du kan ansøge om en vejledende udtalelse ved hjælp af denne blanket, hvis du har gennemført en udenlandsk uddannelse, men ikke kan fremskaffe

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. A D V O K A T F I R M A E T L E D E T & W I L L A D S E N B R I N C K S E I D E L I N S G A D E 9 9800 H J Ø R R I N G J. nr. 13-513-11950 Hjørring, den 2. december 2015 V E D T Æ G T E R for Den Selvejende

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere