Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 12-05-2011 kl. 11:00"

Transkript

1 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl Sagsnr. 11/771 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Deltagere: Afbud: Bent Hansen, Carl Holst, Steen Bach Nielsen, Poul Erik Svendsen, Henrik Thorup, Per Tærsbøl, Thor Buch Grønlykke, Poul Müller, Anne V. Kristensen, Knud Andersen, Jens Stenbæk, Flemming Stenild Ulla Astman, Vibeke Storm Rasmussen, Birgitte Josefsen, Bente Lauridsen, Birgitte Kjøller Pedersen Regions- Jens Andersen, Mikkel Hemmingsen, Bo Johansen direktører Deltagere fra POK, LC, SIF, GIB, KHE, JWI, LIN, JSA, MHK, IH (referent) sekretariatet:

2 Side 2 1. Formandens meddelelser, sagsnr. 11/771 Bestyrelsen tog meddelelserne til efterretning. 1. Formandens meddelelser Bestyrelsens årlige sommerudflugt Bestyrelsen besluttede, at udflugten i 2011 aflyses. Sikrede institutioner Formanden og næstformanden har mandag den 10. maj 2011 sendt brev til socialminister Benedikte Kiær vedr. reduktion i pladser på sikrede døgninstitutioner. Brevet blev omdelt. Sikringen Der er kommet bekendtgørelse for den fremadrettede finansiering af sikringen. Den blev bloktilskudsfordelt, som ministeriet også tidligere har oplyst. Som aftalt på bestyrelsesmødet den 31. marts vil formændene snarest drøfte den bagudrettede finansiering af Sikringen. Dialogmøde "Eksport og markedsføring af danske velfærdsløsninger den 29. april og den 9. maj 2011 i Økonomi- og Erhvervsministeriet Formanden orienterede om mødet, herunder om One-stop-shops. Status for Danske Regioners strategiprojekt Bestyrelsen tiltrådte i september sidste år en samlet strategisk ramme for Danske Regioners arbejde. Projekterne i rammen er opdelt i tre spor: Demokrati Regionerne version 2.0 Elitekommunikation Herudover er der et kommunikationsspor, som går på tværs af de tre andre spor. Ved tiltrædelsen blev det besluttet, at bestyrelsen på hvert møde får forelagt en status for projektet. I praksis er dette sket lidt drypvis. Et samlet overblik over aktiviteterne vil foreligge til næste bestyrelsesmøde den 26. maj 2011.

3 Side 3 Analysearbejde om liberalisering af praksissektoren Indenrigs- og Sundhedsministeriet har med baggrund i konkurrencepakken fra 11. april 2011 bedt Danske Regioner om at udpege et medlem til et udvalg, som skal forestå en analyse om liberalisering af praksissektoren, herunder analyse af de økonomiske og kapacitetsmæssige konsekvenser. Analysearbejdet skal danne grundlag for iværksættelse af konkrete modeller for liberalisering af praksissektoren. Udvalget sammensættes af repræsentanter for Indenrigs- og Sundhedsministeriet (formandskab), Finansministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Danske Regioner. KL inddrages i relevant omfang. Udvalget sekretariatsbetjenes af de tre ministerier. Første møde i udvalget er 18. maj 2011 og udvalgsarbejdet skal være afsluttet inden udgangen af Benchmarkingprojektet De bedste løsninger på Danske Regioners hjemmeside Som opfølgning på benchmarkingprojektet De Bedste Løsninger, der er en del af regionernes effektiviseringsstrategi Mindre spild, Mere sundhed, som tidligere er drøftet i bestyrelsen, er der lavet en side under Danske Regioners hjemmeside, hvor de forskellige benchmarkinganalyser er samlet. Det drejer sig om benchmarking af: regionernes fællesfunktioner behandlingspraksis for en række udvalgte behandlingsområder, blandt andet medicinske patienter, fedme-, knæ-, ryg- og skulderoperationer og hjerteområdet. psykiatrien aflyste operationer, og anvendelsen af CT-scannere Formålet med benchmarkingprojektet er, at beskrive og forstå forskelle mellem regionerne, identificere god praksis og tage læringsinitiativer, hvor der er hensigtsmæssigt. Politisk Sættemøde Politisk sættemøde forventes afholdt den 23. eller den 24. maj 2011.

4 Side 4 2. Godkendelse af åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse, sagsnr. 11/771 Bestyrelsen godkendte referatet Genbesættelse af hverv som følge af regionsrådsmedlem Jytte G. Lauridsens dødsfald, sagsnr. 01/3883, j.nr. APV3200 Bestyrelsen besluttede at vælge Rikke Karlsson, (O), Region Nordjylland som medlem af Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg, som suppleant for Henrik Thorup i Pensionskassen for sygeplejersker (PKA) og som suppleant for Henrik Thorup til Pensionskassen for sygehjælpere (Pen-Sam) Regionsrådsmedlem Jytte G. Lauridsen, (O), Region Syddanmark er afgået ved døden. Ved sin død var Jytte G. Lauridsen valgt til følgende hverv for Danske Regioner: Udvalget for Social og Psykiatri, suppleant for Henrik Thorup i Pensionskassen for sygeplejersker (PKA) og suppleant for Henrik Thorup til Pensionskassen for sygehjælpere (Pen-Sam). 4. Nyvalg af bestyrelsesmedlem til Danmarks Lungeforening, sagsnr. 01/732, j.nr. 102 Bestyrelsen valgte regionsrådsmedlem Nina Berrig, (C), Region Hovedstaden som nyt medlem til bestyrelsen for Danmarks Lungeforening. Regionsrådsmedlem Per Tærsbøl har i mail af 26. april 2011 meddelt, at regionsrådsmedlem Ole Søbæk, (C), Region Hovedstaden ønsker at blive fritaget fra hvervet som medlem af bestyrelsen for Danmarks Lungeforening. 5. Regeringens udspil til 2020-plan, sagsnr. 11/715 Bestyrelsen drøftede regeringens udspil til 2020-plan. Regeringen lancerede den 12. april 2011 dens nye økonomiske plan for den danske økonomi frem mod 2020, kaldet Reformpakken Planen afløser den tidligere 2015-plan.

5 Side 5 Sammen med 2020-planen lanceres et nyt lovforslag om bedre udgiftsstyring i den offentlige sektor. Heri er der særligt fokus på flerårige udgiftslofter for alle niveauer i den offentlige sektor. Danske Regioner støtter flerårige rammer, der giver bedre mulighed for planlægning. Men rammerne skal hænge sammen med mere fleksibilitet og bedre styringsredskaber i stedet for mere kontrol og sanktioner. 6. Midtvejsstatus for udfordringsretten, sagsnr. 08/2721 Bestyrelsen godkendte regionernes bidrag til midtvejsstatus for udfordringsretten. I regionernes bidrag til midtvejsstatus for udfordringsretten er hovedsynspunkterne, at regionerne bakker op omkring udfordringsretten, men at den har en begrænset effekt på indskrænkning af regler og love på det regionale område, da eksempelvis sundhedsområdet i højere grad er rammereguleret. Endvidere har udfordringsretten den begrænsning, at opgaver, der har konsekvenser for mere end én region, ikke kan søges individuelt. Endelig har udfordringsretten en begrænsende effekt ved, at en midlertidig fritagelse for opgaver i nogle tilfælde er mere bureaukratiserende end at fortsætte opgaverne, da en evt. genindførsel vil medføre en stor administrativ indsats. Det forventes, at Midtvejsstatus for udfordringsretten skal forelægges Indenrigs- og Sundhedsministeren medio maj Udkast til lov om ændring af statsbyggeloven, sagsnr. 07/1559 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Erhvervs- og Byggestyrelsen har fremsendt udkast til lov om ændring af lov om statens byggevirksomhed i høring. Med lovforslaget får økonomi- og erhvervsministeren hjemmel til at bestemme, at regler udstedt i medfør af statsbyggeloven også skal gælde for byggeprojekter med en entreprisesum på over 20 millioner kroner i regionerne (og kommunerne). Danske Regioner vurderer, at der ikke kan opnås en større effektivisering og professionalisering af regionernes byggestyring, gennem at regionerne omfat-

6 Side 6 tes af statens regler. Det anbefales derfor i høringssvaret, at staten tager op til fornyet vurdering, om regionerne skal omfattes af reglerne i statsbyggeloven. 8. Høringssvar vedrørende kommunal og regional pligt til konkurrenceudsættelse, sagsnr. 11/746 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Indenrigs- og Sundhedsministeriet har sendt et lovforslag om kommunal og regional pligt til konkurrenceudsættelse i høring. I forslaget indføres en kompetence hos indenrigs- og sundhedsministeren til at fastlægge regler om regional udbudspligt. Udbudspligten er ikke specificeret i lovforslaget, men der lægges i lovens bemærkninger op til, at udbudspligten kan have flere former og omfatte både kliniske behandlingsområder og støttefunktioner. Danske Regioner er positiv over for konkurrenceudsættelse, men regionerne bør selv tilrettelægge deres opgavevaretagelse. En regulering af udbudsforpligtelsen bør derfor begrænses til at omfatte helt overordnede forhold. Regionerne arbejder allerede målrettet med konkurrenceudsættelse af relevante områder, hvorfor Danske Regioner ikke ser behov for yderligere statslig regulering af området. 9. Høring om ændring af håndhævelsesloven, sagsnr. 11/748 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fremsendt forslag til ændring af lov om håndhævelse af udbudsreglerne mv. og lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter. Den primære ændring i loven er en indskrænkning af Klagenævnet for Udbuds mulighed for at tage sager op af egen drift. I Danske Regioner støtter generelt op om forslag, der skal mindske bureaukrati i udbud i den offentlige sektor og sikre en hensigtsmæssig og smidig anvendelse af udbudsreglerne. Derfor er Danske Regioner imødekommende overfor forslaget. Desuden indeholder høringssvaret forslag til yderligere forbedringer af klagenævnets procedurer.

7 Side Fælles værktøjer til udbud af sundhedsydelser, sagsnr. 09/2179 Bestyrelsen godkendte de fælles udbudsværktøjer. V, K og DF kan ikke tiltræde følgende formulering i udkast til kontrakt om levering af (sundhedsydelser rammeaftale) i pkt : Såfremt der i forbindelse med leverandørens behandling, operation m.v. af en patient opstår sædvanlige komplikationer, og disse er konstateret og skal håndteres efter patientens udskrivning, skal komplikationerne håndteres hos leverandøren. Begrundelse: Ved ovennævnte formulering fjernes muligheden for sammenligning mellem priser/omkostninger i henholdsvis offentligt og privat regi, hvilket vanskeliggør økonomisk styring i regionerne. Udover forslaget skal vi bede om, at ved fremsendelse af kontraktsudkastet til de enkelte REGIONSRÅD skal mindretallets synspunkt fremgå. På baggrund af erfaringer med udbud under suspensionen af det udvidede frie sygehusvalg iværksatte Danske Regioner et projekt med støtte fra Styregruppen for Tværoffentlige Samarbejder (STS). Formålet var at etablere fælles værktøjer til udbud af sundhedsydelser. Projektet indgik som del af aftalen med Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK). Der er udarbejdet værktøjer til følgende typer af udbud: Udbud af rammeaftaler, udbud af faste mængder, udbud efter modellen økonomisk mest fordelagtige bud samt udbud efter modellen laveste pris. 11. Økonomisk råderum og juridisk mulighed til innovation gennem indkøb - En målrettet kvalitativ satsning, sagsnr. 10/1315 Bestyrelsen godkendte, at der arbejdes hen imod et eventuelt tværoffentligt samarbejde til at etablere modeller, der løser såvel de juridiske og de økonomiske barrierer for, at regioner og kommuner kan bidrage til den samlede innovation gennem deres indkøb, at det i Danske Regioners andet arbejde på området sikres, at der fortsat arbejdes for at få tærskelværdierne for EU-udbud hævet, og

8 Side 8 at der arbejdes for at skabe fleksibilitet i EU-reglerne i forhold til innovative udbud. Regionerne har i lighed med den øvrige danske offentlige sektor et ønske om at bidrage positivt til den samlede innovation i Danmark. En mulighed er at fokusere på øget innovation i forbindelse med regionernes indkøb. Der beskrives en række juridiske muligheder for at sætte fokus på innovation gennem regionernes indkøb: Funktionsudbud, prækommercielle indkøb og konkurrencepræget dialog, der hver har deres fordele, men også begrænsninger. Endvidere skitseres en mulighed for at skabe rammer for innovation på baggrund af særlige kvalitative fokuserede udbud. 12. Regioners deltagelse i selskaber og regionernes adgang til at indgå i samarbejder med private virksomheder, sagsnr. 11/510 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner er positiv over for øgede muligheder for offentligt-privat samarbejde, at de foreslåede ændringer vedrørende regioners deltagelse i selskaber bør lempes yderligere, og at foreningen arbejder for, at regionerne kan indgå som kommerciel partner med private virksomheder med det formål at udvikle produkter og ydelser inden for sundheds- og velfærdsteknologiområdet. Regeringen har fremsat to forslag, der skal bidrage til at regionernes muligheder for at samarbejde med private virksomheder forbedres. Det drejer sig dels om lidt forbedrede dispensationsmuligheder i forhold til reglen om, at selskaber med regional deltagelse højest må omsætte 25 procent til andre end regioner dels sikres hjemmel til, at regionerne kan afprøve og teste udstyr for private virksomheder til kostpris. 13. Strategisk partnerskab for sygehusbyggeri, sagsnr. 11/371 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner støtter etableringen af et fælles, strategisk partnerskab for sygehusbyggerier mellem Fornyelsesfonden og de fem regioner.

9 Side 9 Økonomi- og Erhvervsministeriet foreslår, at der etableres et fælles, strategisk partnerskab mellem Fornyelsesfonden og regionerne med henblik på at understøtte det erhvervsmæssige potentiale i sygehusbyggerierne. Partnerskabet kan supplere arbejdet i det fælles regionale videndelingsprojekt (jf. andet dagsordenspunkt), idet et eller flere pejlemærker fra dette arbejde kan danne udgangspunkt for at stimulere udviklingen af nye kommercielle velfærds- og sundhedsteknologiske løsninger i regi af det strategiske partnerskab. 14. Status for arbejdet i relation til investeringer i fremtidens sygehusstruktur, sagsnr. 10/2458 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Der gives en status for arbejdet vedr. sygehusbyggeri, herunder projektet om systematisk videndeling om sygehusbyggeri, manglende reel udmøntning af kvalitetsfondsmidler til byggeprojekter med endeligt tilsagn, og statsbyggelovens anvendelse på kvalitetsfondsbyggerierne kampagne, sagsnr. 11/764 Bestyrelsen godkendte en budgetramme på 1 million kroner. Opkaldet til Alarm 112 ændres fra 1. maj 2011, hvorefter sundhedsfagligt personale medvirker til at besvare opkaldene. Dermed garanterer regionerne sundhedsfaglig assistance på stedet, og at det er de rigtige folk, der sendes af sted til den syge eller forulykkede. Danske Regionerne vil benytte anledningen til at iværksætte en landsdækkende kampagne, der skal orientere om det nye tiltag og regionernes arbejde på akutområdet. Kampagnen, der er rettet mod alle danskere over 15 år, skal øge trygheden ved den nye ordning, og sideløbende bidrage til større kendskab til regionernes kvalitetsforbedrende arbejde samt øget stolthed hos det sundhedsfaglige personale. En informationskampagne af to-tre ugers varighed vurderes at koste 1 million kroner inklusive moms.

10 Side Høringssvar vedr. Kommissionens Energieffektiveseringsplan 2011, sagsnr. 11/637 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Det er et centralt element i EU-Kommissionens Energy Efficiency Plan 2011, hvad det offentlige kan gøre, når det handler om at gå foran i bestræbelserne på at øge energieffektiviteten i de bygninger, som enten ejes eller drives af f.eks. en region. ESCO-samarbejder (Energy Service Companies) vedrørende energirenovering nævnes i den forbindelse som en oplagt løsning. Danske Regioner peger på, at regionerne i dag står med en række barrierer, når det gælder øget brug af ESCO-samarbejder som middel til at øge energieffektiviteten på de eksisterende sygehuse. Dette gælder særligt deponeringsreglerne i regionernes lånebekendtgørelse. 17. Udmøntning af pulje til kommuner og regioner under Grøn Vækst, sagsnr. 09/487 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner udtrykker tilfredshed med, at puljen til regioner og kommuner udmøntes efter en decentral administrationsmodel, at Danske Regioner arbejder for, at administrationen af puljen foregår så ubureaukratisk som muligt, samt at puljemidlerne så hurtigt som muligt bringes til anvendelse, da puljen blev afsat tilbage i Der er afsat en pulje til kommuner og regioner under Grøn Vækst, som er ved at blive udmøntet. Puljen giver kommuner og regioner mulighed for at opnå EU-medfinansiering under Landdistriktsprogrammet til egne projekter inden for lokal fødevareproduktion, udvikling af landdistrikter og natur og miljø. Fødevareministeriet lægger op til en decentral administrationsmodel, hvor større strategiske projekter bliver gennemført i samarbejde mellem regioner, kommuner og andre aktører. 18. Orienteringspunkter, sagsnr. 11/771 Orienteringen blev taget til efterretning. -

11 Side Næste møde, sagsnr. 11/771 Bestyrelsen godkendte, at næste møde i Danske Regioners bestyrelse holdes torsdag den 26. maj kl Eventuelt, sagsnr. 11/

12

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30082011 Sagsnr. 11/1353 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 27042011 Sagsnr. 11/658 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den 13042011

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 11-05-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 11-05-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 16-05-2012 Sagsnr. 12/766 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 24-08-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 24-08-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 04092012 Sagsnr. 12/1154 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 30-08-2013 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 30-08-2013 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 18-09-2013 Sagsnr. 13/1438 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-06-2011 Sagsnr. 11/1043 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 08-09-2015 Sagsnr. 15/736 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24-11-2011 kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24-11-2011 kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30-11-2011 Sagsnr. 11/ 1977 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03022012 Sagsnr. 11/37 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27012012

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 31-03-2011 kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 31-03-2011 kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 05-04-2011 Sagsnr. 11/524 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. maj 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. maj 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 22-05-2014 Sagsnr. 14/1182 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring.

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring. UDKAST TIL HØRINGSSVAR 13-02-2014 Sag nr. 14/477 Dokumentnr. 4215/14 Høringssvar til Det danske landdistriktsprogram 2014-2020 Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014)

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014) Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-02-2014 Sagsnr. 14/355 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: ma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Udviklingen i administrative ressourcer i Region Sjælland

Udviklingen i administrative ressourcer i Region Sjælland Dato: 16. maj 2013 Brevid: 2051437 Udviklingen i administrative ressourcer i Region Sjælland Region Sjælland har i sit budget hvert år haft mål om effektivisering af udgifterne til de fælles administrative

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016. Forslag. til

2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016. Forslag. til 2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2011-0024207 Fremsat

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 31052011 Sagsnr. 11/872 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. juli 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Vedr. Høring om Københavns Kommunes Handleplan for Diabetes 2016 2019

Vedr. Høring om Københavns Kommunes Handleplan for Diabetes 2016 2019 Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V Att. Sundheds- og Omsorgsudvalget v/ Specialkonsulent Lars Buch Hansen BW7W@suf.kk.dk Nivaagaard Gl. Strandvej 16 DK-2990 Nivå Tel. +45 4918 4700 Fax +45 4918

Læs mere

INDHOLD. Forord. Formål

INDHOLD. Forord. Formål Indkøbspolitik INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper E-handel Udbud 3 4 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver en effektiv

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 20-06-2013 Sagsnr. 13/1004 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2012 Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup 1. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 05-05-2011 Sagsnr. 11/771 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1

Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Torsdag den 24. juni 2010 Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1 Mødet sluttede kl. 18.55 Møde nr. 5 Medlemmer: Kirsten Lee (formand) Thor Grønlykke

Læs mere

Bilag 1 Principper for decentral styring

Bilag 1 Principper for decentral styring Bilag 1 Principper for decentral styring I forlængelse af økonomiaftalen fra 2006 og arbejdet med Kvalitetsreformen har regeringen og KL opnået enighed om en række principper for god decentral styring.

Læs mere

----- Punkter på dagsordnen -----

----- Punkter på dagsordnen ----- Lægeforeningen Sjælland Dagsorden 18. Møde i Koordinationsforum Mandag den 17. september 2012 kl. 17.00 Dr. Kaarsbergsvej 7B, 4180 Sorø Ordstyrer: JN Deltagere: Mette Møller (PLO) Jette Nielsen (FAPS)

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 15 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER REGION MIDTJYLLAND

DANSKE FYSIOTERAPEUTER REGION MIDTJYLLAND DANSKE FYSIOTERAPEUTER REGION MIDTJYLLAND Region Midtjylland Primær Sundhed Att. Lisbeth Ulberg Poulsen Skottenborg 26 8800 Viborg 25. marts 2009 Høringssvar til udkast til praksisplan. Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

N O T A T. Punkt 5 bilag 1. 21-11-2014 Sag nr. 14/2512 Dokumentnr. 63453/14 Annelise Korreborg/gib Tel. 35298166

N O T A T. Punkt 5 bilag 1. 21-11-2014 Sag nr. 14/2512 Dokumentnr. 63453/14 Annelise Korreborg/gib Tel. 35298166 N O T A T Punkt 5 bilag 1 Forelæggelse for vækstforum Den 20. juni 2014 er der indgået aftale mellem regeringen og en bred kreds af Folketingets partier om vækstplan for dansk turisme. Et centralt element

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål J om Produktivitetskommissionens forslag om ændring af budgetloven

Besvarelse af samrådsspørgsmål J om Produktivitetskommissionens forslag om ændring af budgetloven Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers talepapir Det talte ord gælder Anledning: Besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

NOTAT. Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger

NOTAT. Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger NOTAT 2. marts 2011 Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger 1. Indledning Velfærdssamfund i hele verden står over for store udfordringer med en voksende

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 7. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S Møde nr. 3 Medlemmer: Arly Eskildsen

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til investeringer i udvalgte miljøteknologier

Læs mere

2. A Ansøgningsskema til Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og analysepulje 2007

2. A Ansøgningsskema til Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og analysepulje 2007 2. A Ansøgningsskema til Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og analysepulje 2007 2 eksemplarer sendes i papirform til Ansøgningsfrist 28. marts 2007 kl. 12.00 Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 10.12. 2013, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 4,

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN

UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN Kommunaldirektør Søren Abildtrup Læsø medlem af den uddannelsespolitiske koordinationsgruppe KKR

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden version af den

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

8. januar 2007. Sagsnr.: 06/862

8. januar 2007. Sagsnr.: 06/862 8. januar 2007 Indkøbspolitik Region Syddanmark Sagsnr.: 06/862 Indkøbspolitik Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle 76631000 INDKØBSPOLITIK REGION SYDDANMARK...1 1. INDLEDNING...2

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Salg af færgen Jens Kofoed

Salg af færgen Jens Kofoed Talepapir til besvarelse af Trafikudvalgets samrådsspørgsmål A Spørgsmål A Hvad kan ministeren oplyse om planerne for et eventuelt salg af færgen Jens Kofoed og om sikring af tilstrækkelig kapacitet på

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Bestyrelsens handlingsplan for MUDP 2016

Bestyrelsens handlingsplan for MUDP 2016 Februar 2016 Bestyrelsens handlingsplan for MUDP 2016 Introduktion I foråret 2015 vedtog Folketinget lov for det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). I forlængelse heraf er der

Læs mere

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune.

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. Punkt 2. Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. 2012-47720. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter oplæg fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at Magistraten godkender, at Aalborg Kommune

Læs mere