Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus. Mandag den 23. maj 2016 kl på SOSU Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus. Mandag den 23. maj 2016 kl. 08.30 11.30 på SOSU Aarhus"

Transkript

1 Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Annie Schacht, FOA Mette Fuglsig Schjødt, FOA Tine Thordén, FOA Uddannelsesansvarlig Marianne Bech Andersen, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune Konsulent Jane Kortnum, Børn og Unge, Aarhus Kommune Uddannelsesansvarlig Malene Holmgaard Møller, AUH Århus Sygehus Elevrepræsentant Iben Stagaard, SOSU Aarhus Elevrepræsentant Jeanett Riddersborg Villumsen Avci, SOSU Aarhus Udviklingskonsulent Ole Svejstrup, Socialpsykiatri og udsatte voksne, Aarhus Kommune Underviser Line Crump Horsted, SOSU Aarhus Vejleder Verner Sønderby, SOSU Aarhus Uddannelseschef Maria Dyhrberg Rasmussen, SOSU Aarhus Uddannelseschef Mette Hedegård Jørgensen, SOSU Aarhus Direktør Niels Brun Madsen, SOSU Aarhus Afbud: Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Liselotte Brahe, AUH, Region Midtjylland Afdelingsleder Carsten Bartholdy Neergaard, Fenrishus, Region Midtjylland Underviser Nille Meyer, SOSU Aarhus Sekretær Dorte Lorenzen, SOSU Aarhus Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus Mandag den 23. maj 2016 kl på SOSU Aarhus 1. Godkendelse af dagsordenen af mødet v/joan Sindberg Dagsorden blev godkendt. Mette Fuglsig blev konstitueret som næstformand i Jette Ohlsens fravær. 2. Referat af LUU s møde den 1. marts 2016 v/joan Sindberg Bilag: Referat Referatet fra sidste møde blev godkendt. Link i referatet: det er det der er bedst/nemmest for skolen. Annie Schacht ytrede ønske om at der kommer materiale med ud. Det blev efterfølgende aftalt at vi i en periode prøver at vedhæfte materiale så vidt det er muligt via link. Punkt 5: Arbejdsgruppen omkring hjælperskemaer har ikke holdt møde. Marianne Bech Andersen er trådt i stedet for Elsie B Christensen. Der blev aftalt at Verner indkalder til møde. 3. Orienteringspunkt: Nye social og sundhedsuddannelser v/maria Dyhrberg Maria orienterede om den nye social og sundhedsuddannelse. Den nye uddannelsesordning forventes at starte 1/1 17. Der kommer nye temaer på uddannelserne: SSH borgerens liv. SSA borgerens forløb.

2 Begge uddannelser får et selvstændigt GF forløb og to forskellige uddannelsesspecifikke fag. Elever har mulighed for at skifte retning inden hovedforløbet. Forventet varighed: SSH uddannelsen 2 år 2 mdr. inkl. GF1 og GF2 SSA uddannelsen 3 år 9 mdr. og 3 uger inkl. Inkl. Gf1 og GF2 Gamle SSH ere kan som standard få merit på 6 mdr. (5 skoleuger og 5 mdr. praktik) Uddannelsen udvikles og drøftes fortsat i det faglige udvalg PASS og det forventes at der ligger udkast til høring i starten af august. Meget kan forsat rykkes rundt. Farmakologi forventes at skulle ligge i 2. skoleperiode. I praktikperiode 2 ligger både den kommunale og regionale psykiatri praktik. Er der mulighed for at den kan blive delt 50/50 imellem de to områder? 9 ugers praktik er en meget kort periode. I dag er eleverne 14 uger i praktik. Maria Dyhrberg Rasmussen: Fordelingen mellem de to praktikker ligger endnu ikke fast. SSH er adgangsgivende til SSA uddannelsen, eleverne skal ikke gennemføre GF2 igen. Vil der være mulighed for at optage ekstra hold i den periode hvor der mangler SSA elever i praksis? Ny uddannelse starter i primær og der mangler derfor SSA ere i psykiatrien. Undrer sig over at der er 2 x GF2 da der alligevel kan skiftes over til anden uddannelse hvis man fortryder. Annie Schacht: Der arbejdes med dette Ole Svejstrup: Opfordring til fastholdelse få den psykosociale vinkel med i uddannelsen hvad kan vi gøre for at styrke det psykosociale for at fastholde eleverne. Niels Brun Madsen: Frygter at dem som vil starte november kan finde på at flytter deres uddannelsesstart til januar Hvad gør vi med dem som starter til efteråret? Det besluttes at punktet bliver taget op igen på det kommende møde i september. Der forventes det at der ligger en endelig uddannelsesordning på det tidspunkt. Såfremt nogen af samarbejdsparterne har spørgsmål til struktur eller indhold inden, står skolen til rådighed med den viden den løbende ligger inde med. 4. Kommunernes tilslutning til EUX v/maria Dyhrberg Der tages en kort runde på status for drøftelse i kommunerne med tilslutning til uddannelsesaftaler med EUX elever i 2017

3 Kommunerne Joan Sindberg, Faurskov kommune: Jane Kortnum, B og U, Aarhus kommune: Marianne Bech Andersen, Aarhus kommune: Regionen: Malene Holmgaard Møller; Lillian Gade Abrahamsen; Ole Svejstrup Tilsagn 1 elev Tilsagn max elever med det antal elever som de har nu Faurskov kommune har lavet en udregning om en merudgift pr. EUX elev på kr i et uddannelsesforløb. Der spørges ind til beregningen af merudgiften. Joan Sindberg undersøger om hun må rundsende deres interne beregninger. Undersøger ved FOA i København om der ligger beregninger for prisen pr. EUX elev. Er det vedtaget at gennemsnittet skal være det samme som det nuværende på erhvervskolerne altså 02? Maria Dyhrberg Rasmussen: Det er vedtaget at 02 er adgangsgivende for at komme ind. Jane Kortnum: Er der merit såfremt man hopper fra som EUX elev? Niels Brun Madsen: Ja, der kan være lidt merit. 5. Orienteringspunkt: Fusionsproces v/ Niels Brun Madsen Screeningsredegørelsen er afleveret først i maj og der forventes svar sidst i maj måned. Der har været møder med de øvrige SOSU skoler gennem længere tid og Aarhus og Silkeborg er blevet enige om at fortsætte samarbejdet på en sammenlægning. Begge bestyrelser (SOSU Aarhus og Silkeborg Social og Sundhedsskole) holder hver for sig bestyrelsesmøder i Aarhus den 27/ En endelig indgåelse af sammenlægning af de to skoler forventes at træde i kraft 1/ Spørgsmål: Hvorfor ikke samarbejde med VIA? Niels Brund Madsen: Det er ikke lovligt med en sammenlægning med VIA, da den er en professionshøjskole. 6. Orienteringspunkt: Skolens økonomi jf. årshjulet v/niels Brun Madsen Niels orienterede om skolens økonomi. Underskud i 2015 på primært pga. 2 x husleje og flytteomkostninger. Elevudvikling meget stabil dog med et fald i 2016 på omkring 100 årselever grundet manglende søgning til SSH uddannelsen og et yderligere forventet fald på omkring 50 årselever i 2017, som skal ses i den nye uddannelse der forventes at starte 1/ Vi tror på, der kommer en stigning i 2018 og Fremover: I 2016 forventer vi et meget forsigtigt overskud på mill. 1,5.

4 7. Drøftelse iflg. årshjul: Elevplans løbende udvikling og tilvækst af nye funktionaliteter der støtter elevens uddannelse og samarbejdet mellem elev, skole og praktik, v/ Joan Sindberg Jane Kortnum: Vi er lige begyndt at bruge elevplan udfordringen er autorisationen for dem der skal logge ind i elevplan. Det kræver et stykke arbejde at oprette disse medarbejdere. Det er en længere oppe i hierarkiet der skal oprette nye medarbejdere. Vi er kun i gang med at oprette dem som skal have adgang til systemet. Marianne Bech Andersen: Det er det administrative personale som har adgang. Men vi løber også ind i problemer ifm. oprettelse af nye brugere systemet bruges af uddannelsesansvarlige og administrative medarbejder. De bruger det til fravær og til at se karaktererne for den enkelte elev. Hvordan bruges det pædagogisk af skolen? Line Crump Horsted: Vi bruger også primært 365 websteder til kommunikation med elever. Elevplan bruges primært til fravær. Det bruges ikke særligt meget pædagogisk. Det er ikke muligt at ligge større materialer ind i elevplan, til dette bruges 365. Iben Stagaard: Bruger det til at se det aktuelle skema og til at skrive fravær i. Underviserne henviser i Elevplan til 365. Verner Sønderby: Forventningerne til elevplan var høje men er ikke blevet indfriet. Det er tungt at arbejde i med praktikplaner. Hjælpeskemaet skal også vedhæftes praktikplanerne med tror ikke at det kan lade sig gøre. Maria Dyhrberg Rasmussen: PAU vil begynde at arbejde med praktikplanerne fra næste optag. Iben Stagaard: Der er en fejl i systemet. Tidligere forløb mixes sammen med nuværende forløb. Konklusion: Punktet tages op igen i maj Drøftelsespunkt: Temadrøftelse om frafaldsstatistik, v/ Maria Dyhrberg og Mette Hedegård Mette Hedegaard og Maria Dyhrberg fremlagde et oplæg til efterfølgende drøftelse: GF2 PAU august optag 2015 har meget stort frafald. Januar 2016 ser straks bedre ud. GF2 SOSU august 2015 har et meget stort frafald, i november ses et klart fald. I Februar 2016 ser det indtil videre ud til at vi har knækket kurven. Årsager til det store frafald på GF2 samlet på begge uddannelser er primært manglende uddannelsesparathed som se i manglende stabilitet i elevernes fremmøde. Der arbejdes fortsat videre med en lang række tiltag begge steder som skal sikre stabilitet og fastholdelse i uddannelsen. SOSU uddannelsen har en fin statistik for hovedforløbene, særligt for assistentuddannelsen. Hjælperuddannelsen forventes også at have et meget lavt frafald i fremtiden i det det forventes af de elever som fastholdes på GF2 også fastholdes på hjælperuddannelsen. Frafaldsstatistikken for PAU kan næsten ikke blive bedre. Mette Hedegaard Jørgensen: Det er et udtryk for det gode samarbejde med B&U.

5 Herefter drøftes der spørgsmål til uddybelse og belysning af udfordringer i forhold til fastholdelse. 1) Hvad hæfter I jer ved i tallene eller oplægget? Gruppe 1 Det store frafald og at frafaldet er nedadgående. Unge mennesker som søger ind til uddannelsen og som måske ikke kender spillereglerne for arbejdsmarkedet og som har det svært ved start af praktikperioden. Mangler respekt og forståelse for at møde til tiden hver dag og vigtigheden af at møde til tiden hver dag. Der er forholdsvis alt for mange i PAU GF delen: kan der gøres noget så der ikke søger så mange ind der hvor der ikke er praktikpladser? Der skal være plads til at kunne søge inde på en uddannelse og flytte til anden. Gruppe 2 Der er nogle som ikke er parat til det. Det er vigtigt at snakke om at det er virkelighed/vilkår. Hvordan gør vi så det? Er der nogle knapper vi kan trykke på? Hvordan kan man tænke hele det sociale liv ind i det? Hvordan kan vi samarbejde omkring det? Hvordan kan vi drive en skole / læring når verden ser ud som den gør? Hvordan skaber man sammenhænge mellem verden og egen verden? Det er ikke kun dig men også de øvrige elever det går ud over når du ikke er tilstede. Få en forståelse for dette. Tænkning skal ændres fra MIG til VI. Få eleverne til at se vigtigheden i OS. Gruppe 3 Omgangstonen blandt eleverne kan være hård, nogle bukker under på grund af tonen. Det er problematisk både mellem elever/elever og elever/undervisere. Der er på skolen lavet en fokusgruppe der skal arbejde med dette. 2) Er der noget LUU kan bidrage med/handle i forhold til? Gruppe 1 Forberede de unge på (allerede hos forældre) på arbejdsmarkedet og hvilke krav der stilles til de unge og at de ikke bare give så let op. Hvordan er det at skolen/praktikstedet kan samarbejde omkring det. Gruppe 2 Der er kæmpe forskel på de unge/voksne. Gruppe 3 Hvordan kan man kreere et forløb virksomhedsforløb. Jane Kortnum: Hvad er forventningerne til frafaldet på gf2 fremtidigt? Mette Hedegaard Jørgensen: Der skal en hård indsats til for at fastholde eleverne. Det er primært de unge der falder fra. Se oplæg om frafaldsstatistik bilag pkt Beslutningspunkt: RKV af elever v/ Mette Hedegård Mette orienterede om proceduren for RKV. Se bilag pkt. 9

6 Alle over 25 skal have en RKV ligesom øvrige elever, men for eleverne over 25 år skal der foretages en afkortning af uddannelsen. LUU har formelt set ansvaret for den del af RKV som vedrører praktikken. Der skal laves en procedure for hvordan I (praktikstederne) ønsker at det skal foregå: Det blev besluttet at der nedsættes en arbejdsgruppe, som vil se på proceduren for RKV: Marianne Bech Andersen Jane Kortnum Joan Sindberg Mette Hedegaard Jørgensen (Mette indkalder til møde) Mette Fuglsig Verner Sønderby Beslutning: Punktet tages op igen til september Status på EUD reformen Aktuelle spørgsmål vedr. EUD reformen Man kan ikke blive optaget på SSA såfremt man ikke har bestået grundfagene. Det betyder en som er uddannet hjælper før 2002 skal opgraderes med grundfag først. Ellers Intet nyt 11. Orientering fra formanden v/joan Sindberg Intet nyt. 12. Orientering fra skolen v/niels Brun Madsen Ikke noget nyt Vi har nogle udfordringer i forhold til økonomien og faldende elevantal de næste par år. 13. Punkter til næste møde, onsdag d. 7. september 2016 I henhold til årshjul for juni 2015 juni 2016 er der følgende punkter på mødet til september: a) De nye social og sundhedsuddannelser b) EUD reformen 14. Eventuelt a) Årshjul Møderække i 2016/2017 Der er lavet ændringer på side 2 april/maj (tilrettet årshjul vedhæftet) LUU møderne starter kl og slutter kl b) Dialogmøder PASS udsat til efteråret

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg 16. november 2015

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg 16. november 2015 Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lilian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Uddannelsesansvarlig Liselotte Brahe, AUH, Region Midtjylland Afdelingsleder

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus Mandag den 7. september kl på SOSU Aarhus, lokale D 1.

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus Mandag den 7. september kl på SOSU Aarhus, lokale D 1. Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Uddannelsesansvarlig Liselotte Brahe, AUH, Region Midtjylland Afdelingsleder Carsten Bartholdy Neergaard, Fenrishus, Region Midtjylland Annie Schacht,

Læs mere

Hos Social og Sundhedsskolen i Silkeborg er der et LUU for SOSU, et LUU for PÆD og et LUU

Hos Social og Sundhedsskolen i Silkeborg er der et LUU for SOSU, et LUU for PÆD og et LUU Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Annie Schacht, FOA Mette Fuglsig Schjødt, FOA Tine Thordén, FOA Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Referat af LUU-møde afholdt den 1. marts 2016

Referat af LUU-møde afholdt den 1. marts 2016 17. marts 2016 /aku Referat af LUU-møde afholdt den 1. marts 2016 I mødet deltog følgende: Joan Sindberg, Lillian Gade Abrahamsen, Carsten Neergaard, Annie Schacht, Tine Thordén, Elsie B Christensen, Jane

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 16. september 2013 3. oktober 2013 /cbc

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 16. september 2013 3. oktober 2013 /cbc Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 16. september 2013 3. oktober 2013 /cbc Tilstede: Afbud: Vibeke Engell-Sørensen, Britta Knudsen, Annie Schacht, Mette Fuglsig Schjødt, Ole Svejstrup,

Læs mere

Referat LUU møde 22. Maj kl i lokale D1.10

Referat LUU møde 22. Maj kl i lokale D1.10 Referat LUU møde 22. Maj kl. 8.30-11.30 i lokale D1.10 Inviterede: Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Referat LUU SOSU 27. februar kl , Hedeager 33. Lokale: D1.10

Referat LUU SOSU 27. februar kl , Hedeager 33. Lokale: D1.10 Referat LUU SOSU 27. februar kl. 8.30-11.30, Hedeager 33 Lokale: D1.10 Inviterede Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Bliv pædagogisk assistent

Bliv pædagogisk assistent PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælper Bliv pædagogisk assistent og styrk din faglige udvikling Indhold Hvorfor blive pædagogisk assistent? 3 Hvor lang tid tager uddannelsen? 4 Hvilke fag undervises der i? 5 Hvordan

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat ansvarlig) tid 1. 5 min. Kl. dagsorden. Referat fra 17.september

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat ansvarlig) tid 1. 5 min. Kl. dagsorden. Referat fra 17.september Mødetype: 4. møde i LUU SOSU 5. november 2018 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Birte Hermansen Sted:, Afdeling I Silkeborg, Høgevej 4, Lokale 1.04 i Blok 1. Tid: kl. 8.30 11.30

Læs mere

EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX

EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX 17-10-2013 Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens Social- og Sundhedsskolen Fyn Social- og Sundhedsskolen Syd Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Forord p. 2. Efteruddannelse p. 12. Brobygning, introduktionsforløb og GFU p. 12

Forord p. 2. Efteruddannelse p. 12. Brobygning, introduktionsforløb og GFU p. 12 Skolen i tal 2015 Indholdsfortegnelse Forord p. 2 Optag på uddannelserne o Grundforløb 1 p. 3 o Grundforløb 2 SOSU p. 4 o Grundforløb 2 PAU p. 5 o Social- og sundhedshjælper SSH p. 6 o Social- og sundhedsassistent

Læs mere

Referat fra møde i LUU, SOSU-området

Referat fra møde i LUU, SOSU-området Referat fra møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 14. august 2015 kl. 08.15 12.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand, Susanne Andersen, FOA Herning (SA)

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

REFERAT D. 6. MAJ 2014

REFERAT D. 6. MAJ 2014 REFERAT D. 6. MAJ 2014 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Ellers godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt.

Ellers godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt. Referat af LUU AMU møde den 14. april 2016 Inviterede: Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Lone Smedegaard, FOA Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anette Holmgaard Grønfeldt, Silkeborg Kommune Carsten

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Referat af møde i Fælles-LUU for SOSU Sjælland

Referat af møde i Fælles-LUU for SOSU Sjælland Referat af møde i Fælles-LUU for SOSU Sjælland Tirsdag d. 15.01.2013 kl. 10.25-14.00 på Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Bilagsfortegnelse: Bilag 1 til punkt

Læs mere

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 24. august 2009 kl. 13.00 15.30 på social og sundhedsskolen syd. Lokale 1.2 Medlemmer: Alice Andersen FOA formand

Læs mere

(SK), Anne-Birgitte Rohwedder(ABN), Christina Skriver Fromm(CSF).

(SK), Anne-Birgitte Rohwedder(ABN), Christina Skriver Fromm(CSF). Referat fra Skolepraktikrådsmøde tirsdag d. 19.januar 2016 fra kl. 8.30 12.30 i lokale 13. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Mødetype: 1. møde i LUU SOSU 28. januar 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted:, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Valeur Tid: kl. 9.00 12.00 Emne

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

REFERAT 15. december 2015

REFERAT 15. december 2015 REFERAT 15. december 2015 Lokale Uddannelses Udvalg LUU-møde (33. møde) Sted: Lokale 17 Dato: 15. december 2015 fra kl. 12.30 15.30 Frokost fra kl. 12.00 Initialer: dan S. 1/5 Deltagere: Helle Udsen Gitte

Læs mere

Udslusningsstatistik 2015 for Produktionsskolen k-u-b-a

Udslusningsstatistik 2015 for Produktionsskolen k-u-b-a Udslusningsstatistik 2015 for Produktionsskolen k-u-b-a 1 Udslusningstal for produktionsskolen k-u-b-a 2015. Elevernes beskæftigelse 4. mdr. efter ophold på skolen Andet 2% Ved ikke 6% Grundskole 3% Gymasiel

Læs mere

EASY-A og Elevplan efter Reformen

EASY-A og Elevplan efter Reformen EASY-A og Elevplan efter Reformen Elevplankonference 2014 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Hvad kan vi se i reformen? 1. Nye optagelseskrav 2. Mange veje gennem uddannelsen 3.

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt N O T A T Til medlemmerne af Folketingets Uddannelsesudvalg Tirsdag den 24. november 2009 er der åbent samråd i uddannelsesudvalget om direkte

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg Praktik i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010 Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg 2 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

under nyheder: http://www.sosuc.dk/om-sosu-c/nyheder/plus-kursus-oeresundstart-15-november---kom-og-vaer-med.aspx

under nyheder: http://www.sosuc.dk/om-sosu-c/nyheder/plus-kursus-oeresundstart-15-november---kom-og-vaer-med.aspx REFERAT 19.12.2012 Møde i det Lokale Uddannelses Udvalg (21. møde) Dato 10. december 2012 kl. 12.30-15.30 inkl. frokost Initialer: Deltagere: Charlotte Carlsen (ref.) Daniella Jensen Dorit Dühring Elin

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde Tid Mandag den 25.01.2016 Sted På Sporet mødelokale 1.46 Deltagere Lasse Breddam, selvsupplerende formand Jørgen R. Henriksen, Region Nordjylland, næstformand

Læs mere

Helhedsevaluering ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens Social- og Sundhedshjælperuddannelsen.

Helhedsevaluering ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Helhedsevaluering ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Formål med dokumentet. Dette beskriver, hvornår der skal indkaldes og afholdes en helhedsevaluering

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN Referat Tirsdag den 19. juni 2012 kl. 18.30 21.00 Afdeling Ullerslev (i læreforberedelsen) Til stede: Lene Jørgensen, Helle Lorenzen, Michael Pedersen, Birgitte Bendt, Lene

Læs mere

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent)

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent) Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område manddag den 4. marts 2013, kl. 8.30-12.00 i undervisningslokale 206, Østre Allé 91, Aalborg Deltagere: Susanne Jensen

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 10.12. 2013, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 4,

Læs mere

Referat fra LUU-møde social og sundhedsområdet, 22. september 2011

Referat fra LUU-møde social og sundhedsområdet, 22. september 2011 Referat fra LUU-møde social og sundhedsområdet, 22. september 2011 Deltagere Birgitte Sandahl Bogner, Ilse Rasmussen, Johnny Nielsen, Inge-Lise Juhl, Lis Smed Christensen, Agnes Daugbjerg Fra skolen Vibeke

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Side 1 2009/2010 Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 30. marts 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne Jensen, Malene Jørgensen, Marianne Uth Schou, Bente Olesen Beslutningssager: 1. Valg

Læs mere

Referat fra 1. møde d. 19.1.2016 kl. 10.00-13.00 Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg

Referat fra 1. møde d. 19.1.2016 kl. 10.00-13.00 Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg Referat fra 1. møde d. 19.1.2016 kl. 10.00-13.00 Sted:, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg : 1. Godkendelse af referat fra 4. møde 2015 2. Strategi for Dansk Tegnsprogsråd 2016-2018 3. Mål for rammeaftalen

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson Den koordinerende indsatsplan Informationspjece til fagperson Tovholder Fagpersonen er tovholder på forløbet med en koordinerende indsatsplan og sikrer i samarbejde med borger, pårørende og relevante fagprofessionelle,

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00 DMT-repræsentanter: Aage K. Feddersen Heidi Moisen Peter Kobjevsky Skrædderlauget-repræsentanter: Johnny Wichmann Tilforordnede: Jette Rosendal Sørensen, TEKO Kim von Bülow, CPH West Karin Jespersen, EUC

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU. Fagretninger: Sundhed & Udvikling. Læring & Leg. Innovation, sundhed & pædagogik EUX

Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU. Fagretninger: Sundhed & Udvikling. Læring & Leg. Innovation, sundhed & pædagogik EUX Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU Fagretninger: Sundhed & Udvikling Læring & Leg Innovation, sundhed & pædagogik EUX Udarbejdes i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud:

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud: REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune fra kl. 12.30 Nina Jexen

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2014 Indledning 2014 har igen været et travlt år. Det var det første år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet

Læs mere

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Birgit Søndergaard(BS), Irene Winther(IW), Ruth Skriver (RS), Vera Larsen(VL), Anette Dippel

Læs mere

Referat LUU SOSU den 19. februar 2018, SOSU Østjylland

Referat LUU SOSU den 19. februar 2018, SOSU Østjylland Referat LUU SOSU den 19. februar 2018, SOSU Østjylland Deltagere: Marianne Beck Andersen, Uddannelsesansvarlig MSO Aarhus Kommune Ole Svejstrup, Udviklingskonsulent, Tilforordnet psykiatrien MSB Aarhus

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Onsdag 16. marts 2016 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Onsdag 16. marts 2016 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Onsdag 16. marts 2016 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: Ulla Seerup (US) - HORESTA Ammy Vestersten (AV)

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Finn Møller Petersen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Dieter Jessen, 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d.

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

LUU SOSU Dato: 11. januar 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 11. januar 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 11. januar 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Mødedeltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Christina Strandløv, Grethe

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Referat LUU SOSU 17. september SOSU Østjylland

Referat LUU SOSU 17. september SOSU Østjylland Referat LUU SOSU 17. september SOSU Østjylland Til stede Joan Sindberg, Uddannelsesansvarlig Favrskov Kommune (formand) Lone Smedegaard, Sektorformand FOA Silkeborg-Skanderborg (næstformand) Marianne Beck

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Og vi fortsætter på dagsordenen og går videre til sag nummer 14, som kommer fra Sundhed og Omsorg, Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016. Og jeg skal høre, om der

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: Den 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 28. marts 2015 om erhvervsuddannelsen til. 2.

Læs mere

Bilag 1 side 1. Pjece. Projektbilag 1/25 Psykosocial indsats i kræftramte familier med børn under 18 år

Bilag 1 side 1. Pjece. Projektbilag 1/25 Psykosocial indsats i kræftramte familier med børn under 18 år Bilag 1 side 1 Pjece Projektbilag 1/25 Psykosocial indsats i kræftramte Bilag 1 side 2 Projektbilag 2/25 Psykosocial indsats i kræftramte Bilag 2 side 1 AFSLUTTENDE TELEFONINTERVIEW 6 mdr. efter dødsfald

Læs mere

Mig som professionel. Fagidentitet

Mig som professionel. Fagidentitet Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet: - Møde andre mennesker på en etisk og respektfuld måde samt forstå betydningen af egen rolle i mødet med andre mennesker. - Mens vi

Læs mere

Formålet er dialog, og om muligt at få tilkendegivet længden og omfanget af sygefraværet.

Formålet er dialog, og om muligt at få tilkendegivet længden og omfanget af sygefraværet. Aktiviteter mellem 0-120 sygedage Hvem skal gøre hvad? Formål Hvad kan Center for personale og HR hjælpe med 1. sygefraværsdag Den ansatte skal sygemelde sig telefonisk ved arbejdstids begyndelse til nærmeste

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 16. december 2015 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 16. december 2015 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Anne-Mette Holm Sørensen Anette Byriel Andersen Maiken Haugaard Villadsen Peter Petersen Carsten

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

Referat fra møde i LUU PA for SOSU Sjælland

Referat fra møde i LUU PA for SOSU Sjælland 27-06-2012 Referat fra møde i LUU PA for SOSU Sjælland Tirsdag d. 26.06.12 kl. 13.20-15.30 i Ringstedhallerne, lokale 4-5, Tværalle 8, 4100 Ringsted. Tilstede: Region Sjælland: Kommunerne: Organisationerne:

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere