Vurdering af sikkerhed i perronovergange

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurdering af sikkerhed i perronovergange"

Transkript

1 Vurdering af sikkerhed i perronovergange 25. februar 2013

2

3 3 Vurdering af sikkerhed i Indhold perronovergange Indhold Baggrund og formål 5 Sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange 6 Mulige sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange 6 Hændelser i perronovergange 7 Gennemgang af fysiske forhold omkring perronovergange 7 Hændelser i perronovergange, som anvendes til anden offentlig færdsel 7 Perronovergange med mere end to hændelser 9 Bjerringbro: 9 Haslev: 9 Lindholm: 9 Ringe: 10 Tølløse: 10 Mårslet 10 Konklusion 11 Bilag: perronovergange angivet ift. IF ere og antal hændelser 12

4

5 Baggrund og formål Den 13. februar 2012 blev en dreng dræbt ved en personpåkørsel i en perronovergang på Tølløse station. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbaner har i sin redegørelse for ulykken af 11. december 2012 anbefalet, at Trafikstyrelsen vurderer, om sikkerheden i overgange, der generelt benyttes til anden offentlig færdsel end adgang til og fra tog, er tilstrækkelig med de nuværende foranstaltninger. Trafikstyrelsen har på den baggrund undersøgt, hvorvidt sikkerhedsforanstaltningerne i overgange tilsvarende overgangen i Tølløse er tilstrækkelige. Med tilsvarende overgange, menes overgange der generelt benyttes til anden offentlig færdsel end adgang til og fra tog, f.eks. som en bydelsforbindelse. Undersøgelsen omfatter både perronovergange, der er forsynet med varslingsanlæg samt de, der kun er forsynet med skiltning, der advarer om tog (eksempelvis et se efter tog -skilt). Undersøgelsens omfatter ikke eventuelle ulovlige passager af banen. Der fokuseres alene på de passager, hvor personer utilsigtet ignorerer en eller flere forhindringer og derved bringer sig selv og andre i fare. Undersøgelsen er blevet foretaget i samarbejde med infrastrukturforvalterne i Danmark, som har udfyldt et spørgeskema vedr. perronovergangene. Det er således infrastrukturforvalterne, der har identificeret, hvilke perronovergange, der udgør en offentlig forbindelse mellem to bydele, og ikke kun er en adgangsvej til og fra tog. Rapporten har inden offentliggørelsen været i høring hos infrastrukturforvalterne. Overgange, der ikke er en del af et stationsområde, er at betragte som jernbaneoverkørsler. Sikkerhedsforanstaltninger for disse overgange er reguleret i overkørselsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse om sikkerhedsforanstaltninger i jernbaneoverkørsler, som forvaltes af Banedanmark, og er åbne for almindelig færdsel, Bekendtgørelse nr af 07. december 2011).

6 Sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange Nedenfor beskrives de overordnede sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange Mulige sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange Perronovergange kan være sikret med: Varslingsanlæg Se efter tog skilt evt. under et krydsmærke Anden form for skiltning, der orienterer om, at man skal se efter toget Fysiske forhindringer (sluseanlæg) Varslingsanlæg består af et lys i form af en rød mand. Varslingsanlæggene er indrettet således, at den røde mand tændes, når der fastlægges en togvej hen over perronovergangen. Tænding af den røde mand indgår således i signaleringen til toget, hvilket vil sige, at hvis den røde mand ikke tænder, kan toget ikke få en kør-tilladelse i signalet, der dækker perronovergangen 1. På Banedanmarks infrastruktur har varslingsanlæggene en supplerende funktion i form af en talemaskine, der giver beskeden Gå ikke over sporet, der kommer tog. Varslingsanlæg på Banedanmarks infrastruktur bliver derfor også omtalt som rød mand/pige, hvor pigen hentyder til talemaskinen. Talemaskinen igangsættes 23 sekunder før ind- og gennemkørende tog passerer perronovergangen. Krav til funktionaliteten af Banedanmarks varslingsanlæg, herunder fastsættelsen af de 23 sekunder fremgår af Banedanmarks SoDB Anlægsbestemmelser afsnit For så vidt angår krav til funktionalitet af Lokalbanernes (tidligere privatbaner) varslingsanlæg har Lokalbanen oplyst, at man anvender SODB anlægsbestemmer (afsnit 5.11) samt supplerende anlægsbestemmelser (godkendt af Trafikstyrelsen under journal T (dokument af 22. juni 2009)). Endvidere oplyser Nordjyske Jernbaner, at de ikke sikrede overgange reguleres via Vejdirektoratets 1993-regler. Sikkerhedsniveauet i en perronovergang udgøres af de sikkerhedsforanstaltninger, der er at finde i perronovergangen og som har til formål at henlede passanters opmærksomhed på den mulige forbikørsel af tog. Valg af sikkerhedsforanstaltninger sker på det tidspunkt, hvor perronen etableres, og justeres eventuelt i forbindelse med senere ombygninger af perronen. Trafikstyrelsen har ikke fastlagt krav til perronovergange, herunder til brugen og funktionaliteten af varslingsanlæg. 1 Der er forskel på, i hvilket omfang varslingsanlæg indgår i signaleringen. For nogle varslingsanlæg gælder, at den røde mand skal være tændt, for at der kan gives grønt signal for det indkørende tog. I nyere anlæg overvåges det, at den røde mand kan tændes.

7 Hændelser i perronovergange Gennemgang af fysiske forhold omkring perronovergange Infrastrukturforvalterne er blevet bedt om at oplyse en række faktuelle oplysninger om perronovergange på stationer/holdesteder. Det drejer sig om: Strækning (TIB-nummer) Station/trinbræt (angiv også evt. spornummer) Er overgangen mere end en overgang til en perron, men anvendes også til anden offentlig færdsel (f. eks. også som en bydelsforbindelse) Hvis der svares ja på ovenstående, skal der gives information om følgende: o Overgangen er sikret med (varslingsanlæg, se efter tog skilt, andet) o Hastighed i overgangen (km/t) o Cirka antal passanter pr. dag (mandag fredag) o Cirka antal togpassager pr. dag (mandag fredag) o Antal registrerede hændelser i overgangen o Bemærkninger (eksempelvis, om perronovergangen nedlægges indenfor en kortere årrække) Infrastrukturforvalterne identificerede 34 perronovergange, som ligesom perronovergangen i Tølløse, bliver anvendt til anden offentlig færdsel end den til/fra tog: Disse overgange fordeler sig således på infrastrukturforvaltere: Banedanmark 2 : 7 Nordjyske Jernbaner: 2 Midtjyske Jernbaner: 2 Vestbanen: 1 Regionstog: 10 Lokalbanen: 12 For en fuldstændig oversigt se bilag. Hændelser i perronovergange, som anvendes til anden offentlig færdsel Der er i forbindelse med undersøgelsen foretaget optællinger af hændelser i perronovergange, som ligner den i Tølløse, baseret på oplysninger fra Trafikstyrelsens hændelsesdatabase for perioden Af hændelsesdatabasen fremgår, at der i perioden 2008 til 2011 er registreret 47 hændelser, der relaterer sig til nærved hændelser eller påkørsler i de 34 identificerede perronovergange. I forbindelse med de udsendte spørgeskemaer til infrastrukturforvalterne er disse blevet bedt om at angive antallet af hændelser i de 34 perronovergange. 2 Banedanmark indsendte oplysninger om 9 overgange, men da 2 af overgangene er ulovlige at benytte for uvedkommende, indgår de ikke her.

8 Nedenstående skema viser hhv. infrastrukturforvalternes og Trafikstyrelsens viden om hændelser i de identificerede overgange. Skema over antallet af hændelser registreret af hhv. infrastrukturforvaltere og Trafikstyrelsen i de identificerede 34 perronovergange IF registreringer ( ) TS registreringer ( ) Banedanmark: Nordjyske Jernbaner: 1 0 Midtjyske Jernbaner: Vestbanen: 0 0 Regionstog 4 : Ikke muligt 6 Lokalbanen: 3 1 Antal: Bemærk, at mens infrastrukturforvalterne har indgivet oplysninger om hændelser i perioden , så har Trafikstyrelsen endnu ikke adgang til hændelser for 2012, hvorfor Trafikstyrelsens data kun omfatter perioden Forskellen i dataperiode kan forklare, hvorfor nogle infrastrukturforvaltere opgiver et højere antal hændelser for perioden end Trafikstyrelsen har registreret. Banedanmark oplysninger viser et lavere antal hændelser, end hvad der er registreret i Trafikstyrelsens hændelsesdatabase 5. Banedanmark forklarer forskellen på antallet af hændelser med, at DSB ikke har videregivet lokomotivførernes indberetninger til Banedanmark. Banedanmark vil i sit samarbejde med jernbanevirksomhederne tage problemstillingen op. 3 Alle hændelser er registreret i Mårslet i Regionstog har oplyst, at det ikke har været muligt at identificere de hændelser, der relaterer sig til perronovergangene. 5 Trafikstyrelsen modtager hver år 1. marts oplysninger fra infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder om antallet af ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder i det forgangne år. Trafikstyrelsen vedligeholder en hændelsesdatabase med disse oplysninger.

9 Perronovergange med mere end to hændelser Af opgørelsen ovenfor fremgår, at den primære del af perronovergangene er at finde på privatbanerne infrastruktur, mens kun 7 overgange er at finde på Banedanmarks infrastruktur. På baggrund af registreringen af hændelser i perronovergangene er det muligt at identificere følgende geografiske steder, som skiller sig ud med flest hændelser (mere end 2): Bjerringbro, Langå - Struer (4 hændelser) Haslev, Køge Næstved (4 hændelser) Lindholm, Aalborg Frederikshavn (6 hændelser) Ringe, Odense Svendborg (8 hændelser) Tølløse, Roskilde Holbæk (9 hændelser) Mårslet, Aarhus H Odder (6 hændelser) Alle disse perronovergange er at finde på Banedanmarks net undtagen Mårslet station, som Midtjyske Jernbane er infrastrukturforvalter for. I Bjerringbro, Lindholm, Ringe, Tølløse og Haslev er der etableret varslingsanlæg, mens der er opsat krydsmærke med se efter tog -skilt i Mårslet. I det følgende gennemgås de enkelte stationer kort: Bjerringbro: Stationen er forsynet med 2 perronspor, hver med en sideperron (den ene placeret mellem spor 1 og 2, men kun med adgang til spor 2). Der er to perronovergange, der begge er forsynet med varslingsanlæg. Én perronovergang over hvert spor. Perronovergangene er placeret forskudt i forhold til hinanden. Der er bebyggelse og parkeringspladser i tilknytning til stationen på begge sider af banen. Haslev: Stationen er forsynet med 2 perronspor, hver med en sideperron (den ene placeret mellem spor 1 og 2, men kun med adgang til spor 2). Der er flere perronovergange der er forsynet med varslingsanlæg. To perronovergange over spor 1 og 2 i nordenden af stationen, én over spor 1 midt for stationen og 2 over spor 1 og 2 syd for stationen. Perronovergangene syd og nord for stationen er placeret i lige linje overfor hinanden. Der er bebyggelse og parkeringspladser i tilknytning til stationen på begge sider af banen. Lindholm: Stationen er forsynet med 2 perronspor, hver med en sideperron. Da perronovergangen går over 2 spor, er der placeret en sikkerhedszone mellem spor 1 og 2, og der er etableret et varslingsanlæg pr. spor (på hver side af sikkerhedszonen). Overgangen over de to spor er placeret forskudt i forhold til hinanden. Der er megen bebyggelse på begge sider af banen og parkeringspladser i tilknytning til stationen på den ene side.

10 Ringe: Stationen er forsynet med 3 perronspor, med en sideperron ved spor 1 og en ø-perron mellem spor 2 og 3. Der er 2 perronovergange der begge er forsynet med varslingsanlæg. Én perronovergang over spor 1 og 2, og én over spor 3. Begge perronovergange er placeret i nordenden af stationen. Der er bebyggelse og parkeringspladser i tilknytning til stationen på begge sider af banen. Perronovergangene er placeret i lige linje overfor hinanden. Placering af én perronovergang over 2 spor er generelt ikke tilladt i henhold til SODB anlægsbestemmelser. Trafikstyrelsen for jernbane og færger har givet dispensation fra brug af denne bestemmelse i SOBD i maj Tølløse: Stationen er forsynet med 2 perronspor, hver med en sideperron. Da perronovergangen går over 2 spor, er der placeret en lang sikkerhedszone mellem spor 1 og 2, og der er etableret et varslingsanlæg pr. spor (på hver side af sikkerhedszonen). Overgangen over de to spor er placeret forskudt i forhold til hinanden. Der er bebyggelse og parkeringspladser i tilknytning til stationen på begge sider af banen. Der er etableret en gangbro over banen, der dog ikke er udstyret med elevatorer. Mårslet Stationen er forsynet med 2 perronspor, hver med en sideperron. Perronovergangen går over begge spor uden sikkerhedszone mellem sporene. Perronovergangen er forsynet med krydsmærke og Se efter tog -skilt. Der er bebyggelse på begge sider af banen og parkeringspladser i tilknytning til stationen på den ene side.

11 Konklusion Infrastrukturforvalterne har identificeret 34 perronovergange, som ligesom overgangen i Tølløse, fungerer som bydelsforbindelse. Hoveddelen af disse overgange adskiller sig ikke negativt fra det generelle sikkerhedsniveau i perronovergange på stationer. De sikkerhedsforanstaltninger, der er i perronovergangene, må derfor betragtes som værende tilstrækkelige i forhold til den aktuelle benyttelsesgrad (antal passanter) og de fysiske omgivelser. Infrastrukturforvalterne har oplyst, at alle disse perronovergange har været tydeligt markerede og udstyret med en eller flere opmærksomhedsskabende foranstaltninger som har til hensigt at henlede passanters opmærksomhed på indkommende tog. På baggrund af data fra infrastrukturforvalterne og Trafikstyrelsens hændelsesdatabase er der dog identificeret seks steder i landet, hvor perronovergange, der svarer til overgangen i Tølløse, har adskillige sikkerhedsrelaterede hændelser, nemlig i Bjerringbro, Lindholm, Ringe, Tølløse, Haslev og Mårslet. Dette indikerer en forøget risiko omkring netop disse overgange. Midtjyske Jernbaner er i samarbejde med Midttrafik og Aarhus Kommune i gang med at udarbejde sikkerhedsforbedrende tiltag på Mårslet station. Der arbejdes med en niveaufri løsning (tunnelløsning) i kombination med mulighed for at tilgå stationens perronspor via den nærliggende overkørsel. Afhængig af tidspunktet for valg af endelig løsning og beslutning om gennemførelse, vil projektet kunne udføres i løbet af Det forudsætter dog en snarlig beslutning af de involverede parter. For så vidt angår perronovergangen i Tølløse, kan det nævnes, at perronovergangene på Nordvestbanen mellem Roskilde og Holbæk, herunder perronovergangen i Tølløse, nedlægges i forbindelse med etableringen af dobbeltspor mellem Lejre og Vipperød. Banedanmark har i den forbindelse oplyst at perronovergangen i Tølløse vil blive fjernet ultimo august Banedanmark har dog allerede nu forbedret sikkerheden i perronovergangen i Tølløse ved at opsætte sluseanlæg som supplement til varslingsanlæggene. De resterende fire perronovergange er at finde på Banedanmarks infrastruktur. BDK er på den baggrund blevet bedt om at vurdere og evt. iværksætte passende tiltag, som kan forbedre sikkerheden i disse overgange. Det anbefales, at BDK i sin vurdering inspireres af den metode, som BDK tidligere har anvendt ved en landsdækkende screening af sikkerheden i sikrede overkørsler på Svendborgbanen i Dette vil indebære, at det passende sikkerhedsniveau vurderes på baggrund af overgangens benyttelsesgrad (antallet af passanter), overkørslens fysiske omgivelser og kvaliteten af de eksisterende sikkerhedsforanstaltninger. Vurdering og en plan for iværksættelse af passende tiltag skal være TS i hænde senest den 27. marts 2013.

12 Bilag: perronovergange angivet ift. IF ere og antal hændelser Station IF Antal hændelser i TShændelsesdatabase ( ) Hændelser oplyst af IF ( ) Haslev BDK 4 2 Lejre BDK 1 2 Tølløse BDK 9 2 Ringe BDK 8 4 Lindholm BDK 6 2 Bjerringbro BDK 4 4 Laven BDK 0 0 Vejby LB 0 0 Firhøj LB 0 0 Hornbæk LB 0 0 Ålsgårde LB 0 0 Højstrup LB 0 0 Marienlyst LB 0 0 Grønnehave LB 0 0 Gørløse LB 1 2 Kregme LB 0 0 Østerbjerg LB 0 0 Ørholm LB 0 0 Fuglevad LB 0 1 Sakskøbing RT 0 Maribo RT 0 Fårevejle RT 1 Højby RT 1 Høng RT 0 Stenlille RT 0 St. Merløse RT 0 Klippinge RT 0 Karise RT 2 St. Heddinge RT 2 Outrup VB 0 0 Hulsig NJ 0 1 Tornby NJ 0 0 Mårslet MJ Harboøre MJ Alle hændelser er registreret i 2012.

13 i alt 47 27

14 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S info@trafikstyrelsen.dk Vurdering af sikkerhed i perronovergange

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen 19.04.2013 Side 1 af 7 Redegørelse Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen HCLJ619-2011-33 Ulykke Overkørsel Togkørsel Dato: 03.12.2010 Tidspunkt: 07:42 Sted: Højby station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Rapport. Bred T Person ramt af tog i overgang mellem perroner

Rapport. Bred T Person ramt af tog i overgang mellem perroner 09.08.2018 Rapport Bred T Person ramt af tog i overgang mellem perroner 28.07.2017 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Vejledning om sikkerhedsforanstaltninger i jernbaneoverkørsler, der er åbne for almindelig færdsel

Vejledning om sikkerhedsforanstaltninger i jernbaneoverkørsler, der er åbne for almindelig færdsel om sikkerhedsforanstaltninger i Overkørselsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 115 af 31. januar 2014) 7. marts 2014, 1. udgave 2 om Trafikstyrelsens overkørselsbekendtgørelse 1 regulerer de vejvendte

Læs mere

Redegørelse. Personen kom iflg. lokomotivføreren fra togets højre side fra perronen ved spor 2; hun befandt sig ved påkørslen midt i overgangen.

Redegørelse. Personen kom iflg. lokomotivføreren fra togets højre side fra perronen ved spor 2; hun befandt sig ved påkørslen midt i overgangen. 22.05.2017 Side 1 af 16 Redegørelse Person påkørt i perronovergang, Kværndrup HCLJ611-2016-242 Ulykke Overkørsel Togkørsel Dato: 23.05.2016 Tidspunkt: 17:12 Sted: Kværndrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120.

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 06-610/28 9. august 2006 Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta 1.2.1

Læs mere

Lollandsbanen. Bilag 3.2G Infrastrukturdata for Lokaltog A/S Region Sjælland

Lollandsbanen. Bilag 3.2G Infrastrukturdata for Lokaltog A/S Region Sjælland Bilag 3.2G Infrastrukturdata for Lokaltog A/S Region Sjælland A: Organisation Lokaltog A/S er et aktieselskab og ejer infrastrukturen på følgende strækninger i Region Sjælland: Køge-Hårlev-Fakse Ladeplads

Læs mere

Rapport. Tjæreborg Station Person ramt af tog i overgang mellem perroner

Rapport. Tjæreborg Station Person ramt af tog i overgang mellem perroner 13.08.2018 Rapport Tjæreborg Station Person ramt af tog i overgang mellem perroner 10.08.2017 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 29/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 08.11.2017 Gyldig fra: 08.11.2017 Gyldig til: 30.09.2018 SSB 28/2017 ophæves TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 20/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 31.08.2017 Gyldig fra: 05.09.2017 Gyldig til: 15.01.2018 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev 29.09.2017 Side 1 af 5 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev HCLJ611-2017-265 Ulykke Kollision Togkørsel Dato: 18.08.2017 Tidspunkt: 14:53 Sted: Tinglev - Kliplev Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

Infrastrukturdata for Regionstog A/S. A: Organisation

Infrastrukturdata for Regionstog A/S. A: Organisation Bilag 3.2G Infrastrukturdata for Regionstog A/S A: Organisation a) Direktør Jens Arne Jensen b) Sikkerhedschef Claus Pedersen c) Infrastrukturchef Niels Møller d) Trafikchef Ivan Nielsen B: Strækningsdata.

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 27/2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 01.11.2018 Gyldig fra: 02.12.2018 Gyldig til: 17.01.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Generelt 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt Nedlæggelse og sikring af overkørsler 1 3 Politiske aftaler En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 Nye initiativer som

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg Forbedring af banen på sydfyn April 2003 Forbedring af banen Odense-Svendborg FORBEDRING AF BANEN ODENSE-SVENDBORG Fruens Bøge Odense Odense Sygehus Hjallelse Højby 28 Årslev Pederstrup Ringe Rudme 66

Læs mere

Procedure. SP 7-03 Sikkerhedsprocedure. Registrering og håndtering af ulykker og forløbere til ulykker. Rev.: 5. Dato: 30.

Procedure. SP 7-03 Sikkerhedsprocedure. Registrering og håndtering af ulykker og forløbere til ulykker. Rev.: 5. Dato: 30. Procedure SP 7-03 Sikkerhedsprocedure Registrering og håndtering af ulykker og forløbere til ulykker Rev.: 5 Udarbejdet af: Torben Landler Kvalitetssikret af: Rolf Sundqvist Godkendt af: Nils Blom Salmonsen

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

02.09.2015. Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted)

02.09.2015. Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted) 02.09.2015 Redegørelse Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted) 03.09.2014 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

Trafikudvalget L 86 Bilag 2 Offentligt

Trafikudvalget L 86 Bilag 2 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 L 86 Bilag 2 Offentligt NOTAT Udkast MINISTEREN Dato 9. december 2009 Dok.id J. nr. 500-71 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Høringsnotat

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 12/09 2016 19-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk og der i øvrigt er risiko

Læs mere

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01)

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Transportudvalget 2013-14 (Omtryk - 12-03-2014 - Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Punkt 2: Antallet af kørte tog 4. kvartal 2013 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Review af Signalprogrammet

Review af Signalprogrammet Review af Signalprogrammet 1 Ombordudstyr Udrustning er forsinket, men Deloittes kategorisering af togtypernes kompleksitet Der er forskel på, hvor svært det er, at udruste tog. Første Nordjyske tog ombordudrustet

Læs mere

Opfølgning på sikkerheden i Banedanmarks publikumsvendte 1 perronovergange

Opfølgning på sikkerheden i Banedanmarks publikumsvendte 1 perronovergange Rapport 31.05.2018 Opfølgning på sikkerheden i Banedanmarks publikumsvendte 1 perronovergange Sammenfatning Transport-, bygnings- og boligministeren har bedt Banedanmark om at redegøre for sikkerheden

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Bilag 1 Antallet af kørte tog 3. kvartal 2014 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret % Planlagt København H - Kbh Lufthavn 5.830 5.577 95,7%

Læs mere

Redegørelse om signalforbikørsler

Redegørelse om signalforbikørsler Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 11 Offentligt 16.08.11 Redegørelse om signalforbikørsler 1. Indledning og sammenfatning På baggrund af en række artikler i Berlingske Tidende d. 29. juli 2011

Læs mere

Til Henrik Dam Kristensen. Løsningsforslag til lovlig overgang mellem Skovlyst-området og Langå station

Til Henrik Dam Kristensen. Løsningsforslag til lovlig overgang mellem Skovlyst-området og Langå station Til Henrik Dam Kristensen Løsningsforslag til lovlig overgang mellem Skovlyst-området og Langå station Kære Henrik Dam Kristensen! Mange tak for dit besøg den 29. april 2013 i Langå Kulturhus. Vi oplevede

Læs mere

Den statslige Trafikplan

Den statslige Trafikplan Den statslige Trafikplan Status på Trafikplan 2012-2027 Movia Trafikbestillerkonference, maj 2012 Baggrund for den statslige trafikplan Lov om trafikselskaber fra 2005: - 8.Transportministeren udarbejder

Læs mere

Præsentation af screening af overkørsler på Banedanmark- strækninger. Sikrede overkørsler & Usikrede overkørsler

Præsentation af screening af overkørsler på Banedanmark- strækninger. Sikrede overkørsler & Usikrede overkørsler Præsentation af screening af overkørsler på Banedanmark- strækninger Sikrede overkørsler & Usikrede overkørsler Typer af overkørsler Usikret led overkørsel Typer af overkørsler Usikret krydsmærke Typer

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt. Status om Signalprogrammet Marts 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt. Status om Signalprogrammet Marts 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt Status om Signalprogrammet Marts 2019 Status for åbning af Den nye bane København-Ringsted Indvielse af Den nye bane København-

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Banedanmark. side 1 SODB. Sikringsanlæggene og deres betjening Anlægsbestemmelser for Automatisk sikrede overkørsler

Banedanmark. side 1 SODB. Sikringsanlæggene og deres betjening Anlægsbestemmelser for Automatisk sikrede overkørsler side 1 SODB Sikringsanlæggene og deres betjening Anlægsbestemmelser for Automatisk sikrede overkørsler side 2 Anlægsbestemmelser for automatisk sikrede overkørsler Indholdsfortegnelse 1. Almindelige bestemmelser...

Læs mere

Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ)

Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) 09.02.2012 Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) 09.02.2012 Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) Havarikommissionen skal gennem uvildige undersøgelser fremsætte rekommandationer

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov Til Banedanmark v. Agnete Jørgensen Sendt elektronisk til: Agnete Jørgensen agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgning om nedlæggelse

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 26/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 13.10.2017 Gyldig fra: 23.10.2017 Gyldig til: 05.11.2017 SSB 18/2017 ophæves TIB 25, Hjørring-Frederikshavn. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1.

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

Strategisk planlægning af reinvesteringer i infrastrukturen

Strategisk planlægning af reinvesteringer i infrastrukturen Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

S-tog: Gyldig fra 8. Januar 2018 (DSB)

S-tog: Gyldig fra 8. Januar 2018 (DSB) Gyldig fra 8. januar 2018 Aften alle dage Gyldig fra 8. januar 2018 Evening all days Kalundborg Fyn og Jylland Nykøbing F Hundested Havn Hundested Vibehus Østerbjerg Dysseklide Hvalsø Lejre Viby Sjælland

Læs mere

Rapport. Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig

Rapport. Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig 17.06.2019 Rapport Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig 19. juni 2018 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der har til formål

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Netredegørelsen 2020 Bilag 5

Netredegørelsen 2020 Bilag 5 z Netredegørelsen 2020 Bilag 5 Kapacitetsrestriktioner med en på syv dage eller mindre i forbindelse med hvilke mere end 10 % af den anslåede trafikmængde på en jernbanelinje pr. dag annulleres, omdirigeres

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Resumerapport. Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet

Resumerapport. Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet Resumerapport Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet Resumerapport Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-174-5 Resumerapport Indhold

Læs mere

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt RAVN Bane 2016 ApS Roholmsvej 12 F 2620 Albertslund Att.: Adm. dir. Jesper Ravn Fremsendt pr. mail til: jesper@ravn-bane.dk 15. april 2016 Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt Kære Jesper Ravn,

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 138 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 7. juni 2005 004-000154 (1) Trafikudvalget har i brev

Læs mere

Rapport. Nærved Ulykker. - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere

Rapport. Nærved Ulykker. - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere Rapport Nærved Ulykker - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BAR projektnummer T-08-13 BAR Transport og engros Fællessekretariatet 1217

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-3-2015 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 24/2018 27.09.2018 Gyldig fra: 06.10.2018 Gyldig til: 05.10.2019 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted SSB 20-2018 ophæves. TIB strækning 25. Stationer med transitionsområder. Bestemmelser for

Læs mere

BEK nr 1197 af 12/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 21. januar 2017

BEK nr 1197 af 12/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 21. januar 2017 BEK nr 1197 af 12/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin. Trafikstyrelsen, j.nr. TS10901-00005 Senere ændringer til

Læs mere

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780333 Fax 7262 6790 rjas@tbst.dk www.tbst.dk Notat Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder jernbanedata,

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1)

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1) BEK nr 575 af 25/05/2010 Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin. Trafikstyrelsen, j.nr. T691-000138 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Sagsnr p

Sagsnr p Vingeshus Aps Vinkelvej 16 3600 Frederikssund Dato 11. april 2019 Sagsnr. 02.34.00-p19-323-19 BYGGESAG Naboorienteing Vi har modtaget en ansøgning om dispensation fra lokalplanen for Vinge C til at lave

Læs mere

Notat om GSM-R på privatbanerne December 2009

Notat om GSM-R på privatbanerne December 2009 Notat om GSM-R på privatbanerne December 2009 Indholdsfortegnelse 1.0 Arbejdsgruppens anbefaling... 2 2.0 Notat om Banedanmark s udbud af GSM-R... 3 2.1 GSM-R projektet... 3 3.0 Baggrund for indstillinger...

Læs mere

Banedanmark elektrificerer

Banedanmark elektrificerer Banedanmark elektrificerer Se, hvordan vi elektrificerer store dele af det danske jernbanenet I de kommende år elektrificerer Banedanmark cirka 820 kilometer af det statslige jernbanenet. Samlet bliver

Læs mere

Kørsel mellem Grønnehave og Helsingør st.

Kørsel mellem Grønnehave og Helsingør st. 72-2 SIN LB Kørsel mellem Grønnehave og Helsingør st. 1.0 Almindelige bestemmelser Forbindelsessporet mellem Grønnehave og Helsingør station er et Lukket blokafsnit, som via gentagelsspærren registrerer

Læs mere

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Vemb - Thyborøn Havn

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Vemb - Thyborøn Havn SIN. Sikkerhedsinstrukser. Lokale forhold. Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad 1-3 4-7 8-10 11 12 13-17 18 10.06.2013 Nummeret

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

Jernbanesikkerhed, mest mulig jernbanesikkerhed for pengene

Jernbanesikkerhed, mest mulig jernbanesikkerhed for pengene Jernbanesikkerhed, mest mulig jernbanesikkerhed for pengene Benny Mølgaard Nielsen Projektleder Banestyrelsen Pakhusvej 10 2100 København Ø Telefon: 8234 8043 E-post: bm@bane.dk Baggrund Togsammenstødet

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantogsorganisationer skal indberette

Læs mere

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Statens jernbanetilsyn, Sikkerhetsseminar, Oslo, 10. oktober 2006 Programkoordinator Leif Funch Trafikstyrelsen, Danmark Organiseringen, Myndigheder, Sikkerhed

Læs mere

En jernbane i vækst. - debatoplæg om jernbanestrategien. 30. oktober 2009

En jernbane i vækst. - debatoplæg om jernbanestrategien. 30. oktober 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg om jernbanestrategien 30. oktober 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport

Læs mere

Leveringsdag - Leveringsfrekvens 800 Høje Taastrup Porcani leverer dagligt i dit område. 900 København C Porcani leverer dagligt i dit område.

Leveringsdag - Leveringsfrekvens 800 Høje Taastrup Porcani leverer dagligt i dit område. 900 København C Porcani leverer dagligt i dit område. PostnummeBy Leveringsdag - Leveringsfrekvens 800 Høje Taastrup Porcani leverer dagligt i dit område. 900 København C Porcani leverer dagligt i dit område. 1000 København K Porcani leverer dagligt i dit

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2007

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2007 Oktober 2008 3 Forord Forord Jernbanen er en meget sikker transportform. Omfanget af alvorlige personulykker på jernbanen er kun en sjettedel af niveauet for vejsektoren, og årets nye opgørelser viser

Læs mere

Tog og lastbil kollideret i Pederstrup den 27. februar 2006

Tog og lastbil kollideret i Pederstrup den 27. februar 2006 Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 610-000032 22. januar 2007 Tog og lastbil kollideret i Pederstrup den 27. februar 2006 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta Undersøgelserne

Læs mere

PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER

PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER Dato J. nr. For at give et samlet løft til togtrafikken i hele landet og forstærke den lokale gevinst ved Timemodellen, hastighedsopgraderes en række regionale

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 01/11 2018 05.12.18 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på bygninger, infoudstyr og apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner

Læs mere

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016 HÅNDBOG HØRINGSBOG JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9 4.1 Transportministeriet 9 4.2 Trafikstyrelsen 10 4.3 Lokalbanen

Læs mere

Visioner for de jyske baner

Visioner for de jyske baner Visioner for de jyske baner Banekonferencen København d. 21. maj 2013 Anders H Kaas, Afdelingschef Planlægning & Arkitektur Fortid og nutid 1929 2013 Visionsoplæg Banestrategi KKR MIDTJYLLAND Tuliplanen

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K

Notat. Direktionssekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 K Høring vedrørende halvtimes drift på Svendborgbanen DSB har for Transport- Bygnings- og Boligministeriet udarbejdet et oplæg

Læs mere

Lollandsbanen (Lolland Line)

Lollandsbanen (Lolland Line) Appendix 3.2G Infrastructure data from Lokaltrain A/S Region Sjælland A: Organisation Lokaltrain A/S is a public limited company and owner of the following infrastructure in Region Sjælland: Køge-Hårlev-Fakse

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1)

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1) BEK nr 11034 af 16/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10000-00088 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase Debatoplæg til idéfase Marts 2010 2 Indhold Indhold Forord 3 4 Nedlæggelse af overkørsler 5 Skørping 6 Ellidshøj 7 Svenstrup 8 Miljømæssige konsekvenser 9 Miljøundersøgelse 9 Vejtrafik 9 Støj 9 Det videre

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS 14. december 2007 Journal nr.: 611-000094 Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording 25.07.2006 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen

Læs mere

Afgørelse om at etablering af nyt jernbanespor ved Hjørring Station ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at etablering af nyt jernbanespor ved Hjørring Station ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Att. Jimi Okstoft Amerikas Plads 15 2100 København Ø Sendt elektronisk til: JOFT@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Firhøj Dronningmølle. Saunte. Stæremosen Søborg. Horneby Sand. Kildekrog. Karinebæk. Langerød. Grønholt. Kvistgård. Kratbjerg Fredensborg

Firhøj Dronningmølle. Saunte. Stæremosen Søborg. Horneby Sand. Kildekrog. Karinebæk. Langerød. Grønholt. Kvistgård. Kratbjerg Fredensborg Skævinge Gørløse Brødeskov Gilleleje Øst Stæremosen Søborg Firhøj Dronningmølle Kildekrog Horneby Sand Hornbæk Karinebæk Saunte Skibstrup Tog og stationer i Hovedstadsområdet Kalundborg Fyn og Jylland

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Fremtiden på jernbanen Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Overblik: Væksten på jernbanen Overblik: besluttede projekter nov. 17 Åbningsdatoer ændres

Læs mere

TØF konference den 16. juni 2009

TØF konference den 16. juni 2009 TØF konference den 16. juni 2009 En Grøn Transportpolitik og... 1. milliard kroner til parkering! ved Niels A. Dam, DSB Ejendomme Overkapacitet /umoderne kapacitet eksempel stationsbygning... Historisk

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 22/09 2016 29-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner på følgende strækninger

Læs mere

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 2 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 21 24 25 31 32 33 34 35 36 41 42 46 47 48 49 50 51 53 54 55 56 57 29.05.2019 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad udgives

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 3. maj 2018 2018-6509 Bilag 1 DSB s køreplanforslag for fjern- og regionaltogtrafikken i 2019 I dette bilag

Læs mere

Notat til Region Sjælland vedrørende forslag til udvidelse af køreplanerne på lokalbanestrækningerne Holbæk Nykøbing Sj. og Østbanen fra 2009.

Notat til Region Sjælland vedrørende forslag til udvidelse af køreplanerne på lokalbanestrækningerne Holbæk Nykøbing Sj. og Østbanen fra 2009. Notat til Region Sjælland vedrørende forslag til udvidelse af køreplanerne på lokalbanestrækningerne Holbæk Nykøbing Sj. og Østbanen fra 2009. Indledning. Dette notat er udarbejdet på foranledning af en

Læs mere

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift Banedanmark - AML 13.04.2015 AML Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift AML Fortegnelse over største tilladte - akselafstand - akseltryk/aksellast - metervægt - læsseprofil på

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Svenstrup 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

TIB Strækningsoversigt Odder - Aarhus

TIB Strækningsoversigt Odder - Aarhus TB Odder - Aarhus trækningsoversigt Midtjyske Jernbaner TB trækningsoversigt Odder - Aarhus TB - Mjba Odder - Aarhus Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad 1 2-10 11-18 19-25 26 08.07.2013 Nummeret

Læs mere

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg 23. September 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport med kunden i centrum

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere