REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015"

Transkript

1 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob Ravn, Eva Berneke, David Lando og Morten Thanning Vendelø. Side 1 / 8 Afbud: uddannelsesdekan Jan Molin Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Peter Møllgaard, og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Sekretariat: 1. Godkendelse af dagsorden og referater beslutning a. Godkendelse af dagsorden Bestyrelsen godkendte dagsordenen. b. Godkendelse af referat Bestyrelsen godkendte referatet fra bestyrelsesmødet d. 24. juni 2015, og underskrev det på mødet. 2. Diversitet beslutning a. Kønsdiversitet i ledelse Rektor gennemgik i hovedtræk rapporten om kønsdiversitet i Ledelse. Hovedudfordringer på CBS er på det øverste ledelsesniveau (direktionen). På de lavere ledelses niveauer ser det ganske fornuftigt ud. På mellemleder niveau er det imidlertid 30 % mænd og 70 % kvinder. Med hensyn til måltal for det underrepræsenterede køn på ledelsesniveau oplyst rektor, at ministeriet ikke accepterede måltal på under 40 %

2 Bestyrelsen godkendte indstilling og besluttede, at måltallet for det underrepræsenterede køn på ledelsesniveau 4 forhøjes fra 30 til 40 pct.for den kommende periode. b. Diversity and Inclusion Council samt Taskforce for Flere Kvinder i Forskning Vedrørende Taskforcen om Flere Kvinder i Forskning oplyste Rektor, at det havde været både lærerigt og en fornøjelse at være med i arbejdet mht. udarbejdelse af rapporten. Den nye minister har imidlertid indikeret at han ikke vil gå videre med anbefalingerne i rapporten, men i relation til arbejdet på CBS vedrørende diversitet fortsættes arbejdet. Herefter gav Rektor en status på CBS egne bestræbelser i regi af Diversity and Inclusion Council, der er nedsat af rektor og har rektor som formand. Udvalget er pt. ved at udarbejde en handlingsplan for området (der dog endnu ikke er færdig og derfor skal drøftes med organisationen). Rektor gennemgik endvidere grafen kaldet saksen, der viser kønsbalancen på det akademiske område på CBS over tid. Denne graf vil CBS fremover offentligøre hvert år. Rektor bemærkede, at der i 1999 havde været en udfordring i relation til adjunkter, men at det gab nu var lukket og at der i 2004 havde været en udfordring på ph.d. niveau, men at dette gab også nu var lukket. Man kan dog dermed ikke konkludere, at alle udfordringer, på f.eks. lektor og professor niveau dermed ville lukke over tid. Der vil blive udarbejdet og offentliggjort en saks graf for hvert institut på CBS. Side 2 / 8 På CBS arbejdes der målrettet på, at løse udfordringer (på primært professorniveau), ved bl.a. at gennemtænke MUS koncept, gøre jobopslag mere attraktive for kvinder, samt fokusere på talent- og karriereudvikling. Rektor oplyste endvidere, at den årlige statistik viser, at der ikke er nogen skævvridning af lønnen på CBS. Bestyrelsen drøftede herefter materialet. Det blev bl.a. forslået, at man kunne overveje, at give kvinder et halvt år undervisningsfri efter barsel og forlænge adjunktperioden. Derudover kunne man lokalt forsøge mere international rekruttering. Bestyrelsen foreslog endvidere, at man med fordel kunne sammenligne publikationsmønsteret for kvinder og mænd. En sådan undersøgelse kunne måske vise, at mænd får professorstillingerne fordi de publicerer mere i en tidligere alder end kvinder, bl.a. fordi kvinder ikke publicerer under barsel. Derved bliver mænd bedre stillet, hvis man ser på antal publikationer. Bestyrelsen savnede en mere proaktiv approach til udfordringer med hensyn til at få flere kvinder ind på professorniveau. Rektor pointerede, at det kommer til at tage lang tid, at få løst udfordringen og det er urealistisk, hvis man forventer at CBS ledelsesmæssigt kan løse udfordringen meget hurtigt. Derudover skal man altid ansatte den mest kvalificerede.

3 Det blev af flere pointeret, at Danmark afviger (negativt) i relation til andre skandinaviske lande på dette område og, at vi skal blive bedre til at analysere, hvad vi konkret kan gøre. Der hvor tingene har ændret sig er når kvinder ER kommet ind i topledelse. Dette medfører, at der kommer flere kvinder op i systemet, at ledelseskulturen ændres, og at der skabes rollemodeller. Forskningsdekanen oplyst, at man også i forbindelse med rekruttering af de nye institutledere var opmærksom på kønsaspektet. Formanden takkede for diskussion og de gode forslag til anvendelse i det videre arbejde. Bestyrelsen tog rektors orientering til efterretning og så frem til at blive orienteret løbende om arbejdet i CBS Diversity and Inclusion Council. Eva Berneke og Lisbet Thyge Frandsen tog endvidere imod Rektors ønske om sparring når handlingsplanen fra Diversity and Inclusion Council foreligger. Side 3 / 8 3. CBS økonomi beslutning a. Budgetstatus, september 2015 Universitetsdirektøren gav en kort status for på budget efter 2. kvartal. Der er en forbedring af forventningerne til årets resultat med i alt 5 mio. kr. dvs. fra et underskud på 33 mio. kr. til et underskud på 28 mio. kr. Forbedringen til forventningerne til årets resultat skyldes først og fremmest, at CBS har opfyldt kravene til studietidsforbedringer/fremdriftsreformen i 2015 i relation til studietidsmodellen. Dette forventes alene at give en budgetforbedring på 6 mio. kr. Universitetsdirektøren understregede, at udgiftsfaldet på VIP ikke er strukturelt, da det skyldes at rekruttering af VIP pt. sker langsommere end forudsat, men på sigt forventes alle stillinger besat. Universitetsdirektøren oplyste, at det forøgede budget til bygningsdrift og vedligehold skyldes udgifter til bl.a. fondsansøgning i forbindelse med Solbjerg Campus Projektet. Bestyrelsen diskuterede fremdriftsbonus og færdiggørelsesbonussen. Formanden noterede sig, at forecastet lå tæt på budgettet, og at det var positivt at forecastet ikke udviklede sig i den forkerte retning Bestyrelsen tog budgetopfølgningen til efterretning.

4 b. Forslag til finanslov 2016 og udmeldte besparelser Rektor redegjorde for den besparelse på 2 pct. årligt på uddannelsestilskuddet akkumuleret i årene Det vil sige 2 pct. i 2016, knap 4 pct. i 2017, knap 6 pct. i 2018 og knap 8 pct. i Forskningsbevillingerne er pt. friholdt for besparelser, (basisforskningsbevillingen og formentlig også forskningsrådene, grundforskningsfonden og innovationsfonden mv.). Det er usikkert, om øvrige tilskud er omfattet af besparelsen, men det forventes, at de er omfattet. CBS er det universitet, hvor uddannelsestilskuddet udgør den største del af den samlede statslige bevilling (64%). Udspillet fra regeringen vil derfor - alt andet lige - ramme CBS relativt hårdt, men også Allborg vil blive relativt hårdt ramt. Rektor oplyste endvidere, at CBS også i relation til fremdriftsreformen har potentielle økonomiske udfordringer. Fremdriftsreformbonussen udgør ca. 100 mio. kr. i 2020, hvoraf CBS har budgetteret med halvdelen. Der er altså både en up-side og down-side på 50 mio. kr. CBS har i 2014 nedbragt studietiden med 1.1 måned, men det er ikke sikkert vi i de kommende år kan holde kadencen. Side 4 / 8 Derudover kommer taxameter reformen først tidligst om halvanden til to år, hvilket ligeledes biddrager til usikkerheden. Rektor oplyste yderligere, at forskningsreserven muligvis også bliver beskåret (forskningsreserven er på 1,7 mia. kr.). Hvis det bliver virkelighed, vil CBS også derfra modtage en mindre andel. Det vil imidlertid, på grund af CBS lave forskningsbasisbevilling, gå relativt hårdere ud over de øvrige universiteter. CBS har været åben i den interne kommunikation om besparelseskravene. Derudover er der allerede nedsat en HSU følgegruppe og iværksat andre foranstaltninger på CBS med hensyn til at håndtere spareprocessen. Rektor og formand har møde med ministeren mandag d. 14. september, hvor emnet naturligt står øverst på dagsordenen. Rektor afsluttede med at understrege, at han ikke tidligere havde oplevet så stor usikkerhed for et universitet i Danmark, som den CBS pt. står med. Formanden konstaterede, at det er vigtigt, at der er åbenhed om processen, og hvor CBS står. Der skal ikke tegnes et rosenrødt billede af situationen. Der er politisk forståelse for CBS økonomiske situation, men der kan fortsat være langt fra forståelse til handling. Bestyrelsen diskuterede hele den økonomisk usikre situation og konstaterede, at det ikke vil være formålstjeneligt at gå ud offentligt og beklage sig over besparelserne.

5 Bestyrelsen understregede vigtigheden af, at CBS skal finde en langsigtet fornuftig forretningsmodel, der skaber værdi og understreger, hvad CBS skal satse på. Bestyrelsen bad om, at der til bestyrelsesseminaret blev udarbejdet scenarier for tiltag med stor effekt. De interne medlemmer orienterede om, at den åbenhed direktionen havde vist indtil nu var blevet vel modtaget. Dog var der en generel utryghed i organisationen, især blandt de medarbejdere hvis ansættelse udløber i Ved hurtigt at kommunikere hvordan CBS vil klare sparekravet i 2016, kan man fjerne noget af denne utryghed. Bestyrelsen diskuterede herefter det kommende møde med ministeren. Især behovet for at ministeriet fokuserer på afbureaukratiseringstiltag blev fremhævet, fx at CBS skal anvende 1/3 censur, at vi ikke selv kan bestemme vores stillingsstruktur, samt udfordringen ved at nedlægge uddannelser hurtigt. Side 5 / 8 De studerende i bestyrelsen understregede, at besparelsen ikke måtte gå ud over uddannelseskvalitet. Næstformanden oplyste, at det var væsentligt, at man gjorde politikere og omverden opmærksom på, at ved at indføre disse besparelser, så vil CBS ikke kunne levere den samme kvalitet som tidligere. Universitetsdirektøren oplyste, at på bestyrelsesseminaret i oktober vil et skitsebudget for 2016 blive gennemgået, herunder diverse scenarieberegninger for Bestyrelsen bad om, at konsekvensen af besparelserne for CBS mulighed for at levere på udviklingskontraktens mål blev fremlagt på bestyrelsesseminariet. Endvidere blev det diskuteret, at irt. løsning af CBS økonomi, kunne en løsning være, at CBS optog færre studerende. Det blev endvidere diskuteret, at der var ved at opstå et misforhold mellem SU, og hvad der bruges på uddannelse. Rektor oplyste herefter om den igangværende strategiproces på CBS, som fortsætter uanset den usikre økonomiske situation for CBS, men at processen og arbejdet naturligvis skal tilpasses den situation, CBS er i. Rektor nævnte endvidere, at DI, DE, AC og de 8 universiteter netop var blevet enige om konceptet for erhvervskandidat. Det skal markedsføres, da det åbner for muligheden for de studerende til at få en lønindkomst under studierne. Bestyrelsen ønskede, at få tilsendt graf om optag ud sammen med referetat.

6 Formanden sluttede punktet med at takke for en god diskussion og nogle gode indspil til det kommende ministermøde og bestyrelsesseminar. 4. Bestyrelsens seminar oktober - drøftelse Formanden gennemgik det foreslåede program. Bestyrelsen besluttede følgende: Der skal findes en back up for Esben Lunde Larsen, da det ikke kan afvises, at ministeren melder afbud i sidste øjeblik (især da Finanslovsforhandlingerne er lige ved at blive vedtaget på dette tidspunkt). Bestyrelsen besluttede endvidere, at forberedelsen til Esben Lunde Larsens besøg skulle flyttes til torsdagens seminarprogram. David Lando vil gerne komme med en reportage fra det virkelige liv som leder for et grundforskningscenter, der understreger CBS underfinansiering. Det blev aftalt, at David Lando på et kommende direktionsmøde fremlægger reportagen inden bestyrelsesseminaret. Side 6 / 8 Strategipunktet skulle komme før økonomipunktet på seminariet. Uddannelsesredegørelsen skal fortsat fremlægges på seminaret herunder med et fokus på, hvorledes CBS uddannelsesportefølje påvirkes af de forestående besparelser. Der skal herunder præsenteres nogle scenarier for hvad vi kan skrue på irt. besparelserne. Jo flere instrumenter jo bedre. En status på arbejdstid/konfrontationstid skal på mødet. Arbejdet skal dog fortsat først være færdigt til december. Udviklingskontrakten skal fysisk vises på plancher i lokalet, så man kan skrive/tegne på og korrigere dem. 5. Status vedr. blended learning og nye undervisningsinitiativer drøftelse Prodekan for pædagogik og læringsteknologi Annenette Kjærgaard holdt oplæg. Præsentation fra møde er vedlagt referatet. Bestyrelsen bidrog med erfaringer og kom med gode konstruktive forslag til det fremtidige arbejde med blended learning på CBS. Nedenfor er hovedpointerne kort gengivet: - Husk brugervenlighed. Start f.eks. i det små, hvordan laver man en quiz i LEARN. Som underviser orker man ikke at skulle genopfinde noget helt nyt hver gang. - Ændringer i Normsystemet kunne evt. bruges aktivt til at drive en kulturændring. - Tilbyd først og fremmest blended learning kursus til undervisere på CBS.

7 - Det bør komme ud til alle studerende. Man skal overveje hvor i studiet man placerer blended learning. - Man skal overveje om man kan bruge blended learning til optimering og evt. besparelse på CBS. - Man kunne med fordel have en mere revolutionær tilgang til området, når pilotprojekterne er veloverstået og potentialet påvist. CBS bruger 4,1 mio.kr årligt til på området, og rektor oplyste, at CBS lige skal se, at det virker, før vi kan beslutte, hvor meget vi skal satse herpå fremover. Rektor udtalte klart, at der ikke vil blive sparet på dette område uanset de kommende besparelser. Formanden sluttede med at takke for en god præsentation og en fin diskussion. Derudover understregede formanden, at det der bl.a. gør danske studerende så gode er, at de kan arbejde i teams. Dette er vigtigt at tænke ind, når man taler om online læring og it-teknologi. Derudover skal man sikre, at teknologierne, der anvendes til undervisning, tænkes sammen med de teknologier, der anvendes i studieadministrationen og andre systemer, der anvendes på CBS. Side 7 / 8 6. Meddelelser fra formand og direktion, samt eventuelt Orientering om optag 2015 Rektor gav kort orientering. CBS har fastholdt optaget. CBS har fortsat høje adgangskrav og afviser mange kvalificerede ansøgere. Bestyrelsen ønskede et argumentationspapir, der indeholder informationer om, hvorfor CBS har de procentsatser, der er i relation til optagelse på henholdsvis kvote 1 og kvote 2 ansøgninger. Derudover ønskede bestyrelsen en fordeling over, hvordan karaktergennemsnittene for optaget ville se ud, hvis CBS sænkede andelen af studerende, der optages på kvote 2 henholdsvis optog flere studerende. Slutteligt ønskede bestyrelsen en differentieret opgørelse over CBS optagne udenlandske studerende, altså fordelingen mellem EU, norden og uden for EU/Norden. Orientering om Copenhagen Business Confucius Institute Formanden introducerede kort punktet og oplyste, at der var tale om principelle spørgsmål. Bestyrelsen ønskede ikke at stoppe det aktuelle samarbejde, men bestyrelsen understregede vigtigheden af at opretholde armslængde princippet. Den eksisterende aftale løber indtil Status på alumne relations 2015

8 Bestyrelsen tog status notatet til efterretning med bemærkninger om, at området bør demonstrere yderligere potentiale, især når mindre end 1% af de registrerede alumner deltog i et alumne-arrangement i Fremdriftsreform: Bestyrelsen tog det skriftlige materiale til efterretning. Office hours Bestyrelsen tog det skriftlige materiale til efterretning. 100 års jubilæum: Rektor orienterende om de indledende tanker om jubilæet, hvor planlægningen fortsætter på trods af besparelsessituationen. Bestyrelsen var enige heri og tog det skriftlige materiale til efterretning. Øvrige bilag Bestyrelsen tog det skriftlige materiale til efterretning. Side 8 / 8 7. Bestyrelsens egen tid Der tages ikke referat af punktet. Kommende møder: Torsdag d. 22. oktober kl 12 til fredag d. 23. oktober kl. 13, bestyrelsesseminar 2015 Tirsdag d. 15. december 2015 kl (inkl. middag). Torsdag d. 3. marts 2016 kl Onsdag d. 27. april 2016 kl Mandag d. 27. juni 2016 kl Onsdag d. 31. august 2016 kl Onsdag d. 12. oktober kl 12 til torsdag d. 13. oktober kl 13, bestyrelsesseminar 2016 Torsdag d. 15. december 2016 kl 13-17

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Punkt 7 Bestyrelsens egen tid afholdes for lukkede døre, uden deltagelse af direktionen. Der er derudover ingen lukkede punkter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Bestyrelsen 1 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. september 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne Marie

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Punkt 7 Bestyrelsens egen tid afholdes for lukkede døre, uden deltagelse af direktionen. Der er derudover ingen lukkede punkter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols Rasmussen, Michael Rasmussen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Thomas Skinnerup Philipsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Kristian Mols Rasmussen, Jakob

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School Copenhagen Business School Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 142 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 142 Offentligt Forskningsudvalget 2014-15 FIV Alm.del Bilag 142 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 11. marts 2015 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 23.november 2009 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning fra sidste møde vedr.

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. april 2012 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Til stede: landechef Peter Schütze, direktør Peter

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 24.september 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Musa Kekec Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00. Indstilling: Opfølgningen gennemgås og bestyrelsen tager denne til efterretning

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00. Indstilling: Opfølgningen gennemgås og bestyrelsen tager denne til efterretning 112 Referat Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00 Følgende bestyrelsesmedlemmer deltog i mødet: Formand Jørn Pedersen Brian Stein Kenneth Foersom Iversen Morten Nielsen Peter Thorning

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden.

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden. B3-2010 Pkt. 2 Bilag 2.1 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 23. april 2010 Til stede: Direktør

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 31. august 2016

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 31. august 2016 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 31. august 2016 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. D 010 (I bygning D som er bagved til højre for hovedbygningen)

Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. D 010 (I bygning D som er bagved til højre for hovedbygningen) Dagsorden Mødedato: Torsdag den 26. juni 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11,

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11, Godkendt på bestyrelsens møde 2-11, 02.05.11. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00014

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 27. september 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Til stede: Frans Gregersen, Bjarne Lundager, Lars Qvortrup, Søren Barlebo Rasmussen, Astrid Læssø Christensen, Iben Hansen, Cecilie Lonning, Anita Olsen

Læs mere

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12,

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12, Godkendt på bestyrelsens møde 5-12, 10.12.12 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr. 2012-012-00026

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 22. marts 2019 21. marts 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Kl : Rundvisning Campus Bornholm. Kl : Bestyrelsesmøde Adresse: Hotel Griffen, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne

Kl : Rundvisning Campus Bornholm. Kl : Bestyrelsesmøde Adresse: Hotel Griffen, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Dato: 19. december 2017 J. nr.: 020 Fil: 171219u Udvalg: Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Møde nr. 46: Mandag den 18. december

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Ad 3 Orientering om skolens økonomi, herunder halvårsrapport 2017.

Ad 3 Orientering om skolens økonomi, herunder halvårsrapport 2017. Referat bestyrelsesmøde den 13. september 2017. Tilstede: Jørgen Lang, Anne Lund, Peter Munk Christiansen, Jonna Frølich, Jette Bjørn Hansen, Kristine Contaoi Nielsen, Kristine Rasmussen, Marie Rosenkrantz,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 - KONSEKVENSER PÅ UNIVERSITETSOMRÅDET

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 - KONSEKVENSER PÅ UNIVERSITETSOMRÅDET ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 - KONSEKVENSER PÅ UNIVERSITETSOMRÅDET Regeringen fremlagde tirsdag d. 26. august 2014, sit forslag til finanslov for 2015. Ligesom sidste år indeholder finansloven

Læs mere

Radisson Blu Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne

Radisson Blu Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 15. december

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde

Dagsorden for bestyrelsesmøde Dagsorden for bestyrelsesmøde Mødedato: Onsdag den 24. juni 2015 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Ankerhus Slagelsevej 70-74, Sorø D 010

Læs mere

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget.

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl. 11.30-13.30 Sted: 3410-345 Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde

Dagsorden bestyrelsesmøde Dagsorden bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 10. oktober 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ernærings- og sundhedsuddannelsen Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. december 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. december 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. december 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 7.september 2016 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Musa Kekec Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær Jakobsen

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Mødedato: 7.december 2015, kl. 14.00-16.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær Næstformand Henning Pedersen Jens Ole

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning

Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning AC - Sekretariatet Den 7. oktober 2010 KS Globaliseringsforhandlinger efteråret 2010: Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning En helt kort opsummering: For 2011 angiver regeringen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn fredag den 20. marts 2015

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn fredag den 20. marts 2015 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn fredag den 20. marts 2015 26. marts 2015 cava Mødested: Mødelokalet Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Bestyrelsesmedlemmerne

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Pkt. 7. Selskabet udlejning 4 Pkt. 8. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 11. december

Læs mere