REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014"

Transkript

1 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne Marie Larsen, Jakob Ravn og Morten Thanning Vendelø. Side 1 / 6 Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin, og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Sekretariat:. Gæster: Jens Oddershede, kommende forskningsdekan Peter Møllgaard, konstitueret universitetsdirektør Kirsten Winther Jørgensen. 0. Opsamling bestyrelsesseminar Bestyrelsen afholdt sit årlige seminar d. 30. og 31. oktober Der udarbejdes ikke et egentligt referat fra seminaret, men formandens opsummering og evt. andre væsentlige pointer refereres nedenfor. Det politiske landskab, Oplæg v. Jens Oddershede om udviklingen i universiteternes politiske landskab de sidste 5-6 år. Bestyrelsen havde inviteret tidl. formand for rektorkollegiet og tidl. rektor på SDU, Jens Oddershede til at holde oplæg om udviklingen i universiteternes politiske landskab de sidste 5-6 år, herunder hvilke krav det stiller til universitetsledelserne, at uddannelses- og forskningspolitik er blevet centrale politiske indsatsområder. Oplægget inspirerede til en god debat i bestyrelsen, der konstaterede at de sidste års politiske fokus på universiteterne og uddannelsessystemet fremover vil være et vilkår, der kræver fortsat ledelsesmæssigt fokus på at analysere og påvirke de politiske rammebetingelser for universitetets virke.

2 Trends og tendenser i business-skole-verdenen Bestyrelsen drøftede med udgangspunkt i notatet Global Business Education Trends and Challenges udviklingen indenfor business education globalt. Bestyrelsens drøftelser kredsede om følgende temaer: Funding models Branding strategies Learning technologies Alumni relations Bestyrelsen konstaterede, at der i oplægget var meget inspiration, og meget at lære, og at der samtidig pt. ikke er nogle forretningsmodeller og udviklinger blandt vores peers, der giver anledning til at ændre CBS fokus og profil som en bredt funderet business school, hvis kerne er den forskningsbaserede undervisning, og som på grund af kvalitet af forskning og undervisning er en attraktiv partner for stærke business schools i udlandet. Uddannelsesredegørelse 2014 Bestyrelsen drøftede især det tematiske afsnit om innovation i et CBS perspektiv. Den styringsfilosofi, der ligger til grund for afsnittets beskrivelser udgjorde et godt grundlag for en inspirerende drøftelse i bestyrelsen. Det blev klart i løbet af drøftelsen, at ikke alle i bestyrelsen kunne tilslutte sig ordvalget ift. den styringsfilosofi, der blev beskrevet i oplægget. Side 2 / 6 Bestyrelsen bad på denne baggrund om, at afsnittet blev omskrevet til et policy-dokument, gerne med input fra CBS innovationsfaglige miljøer, der kunne udbrede og sætte retning for, hvorledes CBS arbejder med innovation. Bestyrelsen takkede samtidig for redegørelsens kapitel 2 og 3, der gav et godt overblik initiativer og udfordringer på uddannelsesområdet. Succession planning bestyrelsen Bestyrelsen drøftede dette punkt uden deltagelse af direktionen. Formålet med drøftelsen var, at drøfte profilbeskrivelse og proces for udpegning af kommende eksterne bestyrelsesmedlemmer. Formanden og næstformandens funktionsperioder i bestyrelsen udløber med udgangen af januar CBS campus-strategi Direktionen fremlagde en revideret campus-strategi, der på enkelte områder ændrede den seneste campus-strategi fra april Bestyrelsen godkendte den reviderede campus-strategi som fremlagt. Denne del af seminaret refereres i øvrigt ikke - af hensyn til forhandlinger med tredje part. Bestyrelsen noterede dog med glæde, at CBS seneste tilføjelse til ejendomsporteføljen, Kandidathuset/Graduate House, åbner i forårssemesteret 2015 med plads til over 1000 studerende og lige så mange studiearealer og læsepladser, der bliver tilgængelig døgnet rundt. Dette vil aflaste de nuværende kapacitetsproblemer på Campus. 1. Siden sidst Bestyrelsen godkendte referatet fra bestyrelsesmødet d. 3.september 2014.

3 Bestyrelsen tog aktivitetsrapporten og direktionens klummer til efterretning. Uddannelsesdekanen orienterede bestyrelsen om den foreløbige akkrediteringsrapport (vedr. den nationale institutionsakkreditering), der indstiller CBS til en betinget akkreditering. Den betingede akkreditering begrundes i, at CBS kun vurderes delvist at opfylde kriterium 3 (Uddannelsernes videngrundlag). Kritikken kredser om CBS høje forbrug/andel af DVIP og kan generelt opsummeres således; CBS har for mange DVIP, CBS har ikke tilstrækkelig fokus på kvalitetsstyring og monitorering af anvendelsen af DVIP på de enkelte uddannelser og DVIP er ikke tilstrækkeligt integreret i de faglige miljøer og tilbydes ikke de samme muligheder for opkvalificering/kurser som faste VIP. CBS har indsendt høringssvar, der søger at imødegå kritikken ved at illustrere, hvorledes CBS arbejder med kvalitetssikring af DVIP, samt ved at fremhæve at andelen af DVIP er et udtryk for vores rammevilkår, og ved at pointere at DVIP ikke skal være mini-vip en erstatning for faste VIP, men bibringe praksiserfaring til undervisningen. Side 3 / 6 Bestyrelsen opfordrede direktionen til nøje at overveje kommunikation i forbindelse med akkrediteringsrådets endelige afgørelse. 2. Status på forhandlinger vedr. udviklingskontrakt Rektor orienterede bestyrelsen om første forhandlingsmøde med styrelsen vedr. CBS udkast til udviklingskontrakt Som forventet havde drøftelserne med styrelsen været fokuseret omkring målene 1.2 (VIP/DVIP ratio) og 1.3 (STUD/VIP+DVIP ratio), hvor CBS i lyset den økonomiske situation som beskrevet i Financial outlook havde indlagt en forventning om faldende uddannelseskvalitet. Styrelsens holdning havde været at afviklingsmål ikke hører hjemme i en udviklingskontrakt det ville ministeren ikke skrive under på. Bestyrelsen bad direktionen om at fastholde de to mål i kontrakten. Hvordan de to mål skal håndteres fremadrettet inden formanden og ministeren underskriver kontrakten vil være genstand for et nyt forhandlingsmøde med styrelsen. Bestyrelsen besluttede, at næstformanden skulle deltage i dette møde for at understrege, at bestyrelsen ikke vil indgå en kontrakt, der ikke afspejler CBS økonomiske formåen og de rammebetingelser CBS tilbydes. 3. Skitsebudget 2015, samt budgetopfølgning Universitetsdirektøren præsenterede skitsebudget 2015 som bærer præg af den kommende besparelsesproces. Vi ved i dag, hvor meget vi strukturelt skal spare i 2017 (60 mio. kr.), men fordelingen på løn og andre omkostninger er ikke fastlagt det afhænger blandt andet af hvad der kan hentes på frivillige aftrædelser, seniorordninger mv. Dermed er det på nuværende tidspunkt usikkert, hvornår de strukturelle sparetiltag vil få effekt, fx ift budgettet.

4 Direktionen har lagt an til en relativ lang indfasningshorisont i forhold til de strukturelle besparelser, der skal være på plads i Herunder ønsker direktionen, at så mange som muligt af besparelserne kan findes ved seniorordninger og frivillige fratrædelsesordninger, hvorfor de strukturelle besparelser, der er under planlægning netop nu, ikke forventes at få større budgeteffekt i Det betyder også, at direktionen indstiller et budget for 2015 med et større underskud end tidligere planlagt. Dermed forskydes CBS likviditetsprofil i forhold til det flerårige budget bestyrelsen tiltrådte i juni, således at det ekstra træk på egenkapitalen som underskuddet i 2015 udgør, vil blive hentet tilbage i Imidlertid vil egenkapitalen fortsat ligge under det af bestyrelsen fastlagte niveau, hvorfor der også efter 2017 vil være behov for at opbygge yderligere egenkapital. Universitetsdirektøren kunne om budgetopfølgningen fortælle, at på nuværende tidspunkt fastholdes prognosen på -45 mio. kr. Udfaldsrummet i forhold til den resterende del af året er +/- 10 mio. kr. Dermed er direktionen også opmærksom på, at CBS er tæt på grænsen for den udvidede budgetramme for året på -50 mio. kr. Det er dog direktionens overbevisning at årets resultat kan styres hjem indenfor rammen. Side 4 / 6 Bestyrelsen spurgte blandt andet til, hvorledes det kunne være at lønomkostninger i 2014 var steget, når der var vedtaget et ansættelsesstop? Til dette svarede direktionen, at der havde været en mindre afgang blandt personalet end prognosticeret, og at ansættelsesstoppet havde været administreret således, at der var plads til forretningskritiske lønudgifter, hvilket særligt havde været tilfældet i forbindelse med implementeringen af STADS og ved (om-)bygningsprojekter. Bestyrelsen udtrykte bekymring overfor ændringen af likviditetsprofilen at tage et større underskud nu for at hente det senere kunne blive et problem, hvis ikke direktionen sørgede for at besparelserne rent faktisk materialiseredes. Direktionen svarede til dette, at de forstod bekymringen, men at de havde fundet at denne metode til implementering af de strukturelle besparelser var den bedste i forhold til at sikre en velfungerende organisation, og velfungerende uddannelses- og forskningsleverancer fremadrettet. Bestyrelsen konstaterede, at de prognosetal som fremgår af skitsebudgettet for årene måtte betragtes bundniveauer, dvs. alt andet lige vil bestyrelsen ikke umiddelbart godtage, at CBS underskud i årene bliver større end det budgetterede. Fra de internt valgte medlemmer af bestyrelsen blev det fremført, at særligt størrelsen af den kommende besparelse havde virket overraskende for organisationen, og de opfordrede direktionen til at skærpe kommunikationen om de kommende besparelser. De påpegede også, at fyringer af fastansatte forskere vil påvirke CBS negativt i konkurrencen med udenlandske business schools om at tiltrække forskere i fremtiden,

5 Der vil være behov for en præcisering af, hvad vi på CBS forstår ved tenure track. De studentervalgte medlemmer opfordrede til, at de kommende besparelser ikke ville ramme studieadministrationen og studievejledningen uforholdsmæssigt hårdt, da der blandt de studerende er stort behov for vejledning og råd ift. at forstå konsekvenserne af primært studiefremdriftsreformen. De studerende udtrykte ligeledes bekymring for besparelsernes negative konsekvenser for undervisningskvaliteten og opfordrede til, at implementere besparelserne således, at det går mindst muligt udover de studerendes tid med undervisere, herunder at ledelsen bør arbejde fokuseret på alternative metoder i studienævnene såsom student instructors og lign indtil budgettet kommer i balance igen. Direktionen takkede for kommentarerne, men gjorde det samtidigt klart at HR jura og lovgivning gjorde, at det var begrænset, hvad der kunne meldes ud inden afskedigelsesprocessen officielt indledes ved et møde med HSU d. 19. november. Direktionen gjorde det samtidig klart at besparelserne ikke vil kunne gennemføres uden at berøre fastansatte VIP. Side 5 / 6 Formanden opsummerede situationen således, at bestyrelsen i 2011 besluttede en investeringsplan, der skulle investere en del af egenkapitalen i ekstra VIP-ansættelser. Flere havde påpeget, at egenkapitalen på Universiteterne og CBS var uforholdsmæssigt høje. Bestyrelsen havde som forudsætning for investeringen forudsat at CBS økonomi hurtigt kunne bringes tilbage i balance, hvilket i den oprindelige plan kunne ske ved et simpelt udløb af tidsbegrænsede VIP-stillinger. Direktionen havde siden fundet en for organisationen klogere plan for at bringe det strukturelle budget i balance, hvor en større del af de unge, midlertidigt ansatte VIP, søges fastholdt og promoveret til faste stillinger. Bestyrelsen kunne kun støtte denne mere langsigtede tilgang til at bringe CBS budget i strukturel balance. Bestyrelsen bad også direktionen som opfølgning på analysen af fordelingen af VIPs arbejdstid i Q2-notatet, september 2014 at belyse hvad det vil kræve, og hvilke håndtag, der skal skrues på, for at øge det gennemsnitlige antal konfrontationstimer pr. fastansat VIP i løbet af året til minimum det dobbelte af niveauet i De internt valgte medlemmer mindede om, at der netop er indgået en normaftale, som fastholder den del af VIP ernes tid som går til forskning. Det er derfor vigtigt at undersøge nøje, hvad der kan gøres inden for rammerne af denne aftale, herunder for eksempel at se på forbruget af VIPtid til administration og til ledelse af internt finansierede forskningsinitiativer. Det blev også påpeget, dels at tallet for konfrontationstimer har meget stor variation på tværs af institutter, dels at vejledningsopgaver også er en meget vigtig del af kontakten med de studerende.

6 Med dette godkendte bestyrelsen økonomiopfølgningen og skitsebudgettet som grundlag for udarbejdelsen af budget 2015, der fremlægges for bestyrelsen i december. Kommende møder: 2014: Onsdag d. 10. december 2014 kl : Onsdag d. 25. februar 2015 kl Mandag d. 27. april 2015 kl Onsdag d. 24. juni 2015 kl Torsdag d. 10. september 2015 kl Torsdag d. 22. oktober kl 12 til fredag d. 23. oktober kl. 13, bestyrelsesseminar 2015 Tirsdag d. 15. december 2015 kl (inkl. middag). Side 6 / 6

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Bestyrelsen 1 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne Marie

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. september 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols Rasmussen, Michael Rasmussen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. april 2012 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen,

Læs mere

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 15. december 2011 Til stede: Bestyrelsen: Formand Peter Schütze, næstformand Peter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Kristian Mols Rasmussen, Jakob

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Thomas Skinnerup Philipsen

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

2. Referat af tidligere møder Bestyrelsen underskrev referatet fra det ordinære møde d. 3. december 2009, samt strategiseminaret d. 4. februar 2010.

2. Referat af tidligere møder Bestyrelsen underskrev referatet fra det ordinære møde d. 3. december 2009, samt strategiseminaret d. 4. februar 2010. Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat bestyrelsesmøde d. 15. marts 2010 Til stede: Direktør Anders Knutsen, direktør Merete

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. APRIL 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. APRIL 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. APRIL 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Punkt 7.f (mundtlige orienteringer) på dagsordenen vil blive behandlet for lukkede døre, jf. vedtægtens 3, stk. 2. Punktet

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Til stede: landechef Peter Schütze, direktør Peter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden.

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden. B3-2010 Pkt. 2 Bilag 2.1 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 23. april 2010 Til stede: Direktør

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Gæster : Kommunikations- og studievejledningschef Lise C. Christensen Uddannelses- og kvalitetschef Anette Becker Berg

Gæster : Kommunikations- og studievejledningschef Lise C. Christensen Uddannelses- og kvalitetschef Anette Becker Berg Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest 2018-5 Mødedato: Onsdag den 12. december 2018 kl. 14.00-17.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Næstformand Henning Pedersen Kenneth Mikkelsen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

DeIC Bestyrelsesseminar og ordinært bestyrelsesmøde 24. september 2015

DeIC Bestyrelsesseminar og ordinært bestyrelsesmøde 24. september 2015 DeIC Bestyrelsesseminar og ordinært bestyrelsesmøde 24. september 2015 Dato: 23-24. september 2015 Sted: Molskroen, Ebeltoft Sekretariatet 30. september 2015 Gitte Kudsk Indledning: Forud for det ordinære

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om universiteternes stigende egenkapital (beretning nr.

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen Udpegning af nyt bestyrelsesmedlem Regnskab efter 3. kvartal

1. Godkendelse af dagsordenen Udpegning af nyt bestyrelsesmedlem Regnskab efter 3. kvartal Dagsorden til bestyrelsesmødet Mødedato Torsdag den 18. december 2014 Starttidspunkt Kl. 16:00 Sluttidspunkt Kl. 20:00 Mødested Hotel Knudsens Gård Hunderupgade 2 5230 Odense M Mødelokale Mødet afholdes

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5074 E-mail: johanne@itu.dk Journalnr.: - 14. april 2009 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Centrale parametre for CBS,

Centrale parametre for CBS, BUDGET 2015 FORORD I 2015 budgetteres der med et omkostningsniveau på 1.284 mio. kr. og et underskud på 35 mio. kr. Idet CBS ikke har udsigt til at få forøgede strukturelle indtægter, tager CBS med budget

Læs mere

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12,

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12, Godkendt på bestyrelsens møde 5-12, 10.12.12 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr. 2012-012-00026

Læs mere

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17.

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17. Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 26.05.2014 kl. 17.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Johannes Balsby Krøyer Astrid Kær Rishøj Michael Aspegren Søndergaard Thomas

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Mødedato Torsdag den 13. december 2012 Mødested Hotel Knudsens Gaard Hunderupgade 2 5230 Odense M Journalnummer 0200-13-2012 Til stede Rektor Poul Erik Madsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl. 17.00 20.30 Fremmødt: Jette kammer Jensen (JKJ), Lars Mortensen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Til stede: Frans Gregersen, Bjarne Lundager, Lars Qvortrup, Søren Barlebo Rasmussen, Astrid Læssø Christensen, Iben Hansen, Cecilie Lonning, Anita Olsen

Læs mere

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR?

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde 16. november 2017 HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde afrunder vores 100 års jubilæum og peger

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne. Februar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne. Februar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne Februar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 18 marts 2015

Referat af bestyrelsesmøde d. 18 marts 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 18 marts 2015 Tilstede: Henrik Busch, næstformand, Kari Jørgensen, Freja Södergran, Anette Nygaard (NY), Alma Tjalve og Michala Josefine Nørgaard, Anette Knudsen (AKN), Tina

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Torsdag den 23. maj 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud Henning

Læs mere

3. Fremlæggelse af forslag til grundlag for fusion mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol.

3. Fremlæggelse af forslag til grundlag for fusion mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 30. oktober 2017 Mandag den 30. oktober 2017 kl. 8.00-11.00 Sted: Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V. Lok 7.01 Deltagere: Carsten Koch, Klaus

Læs mere

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 7. oktober 2011 Til stede: Bestyrelsen: Formand Peter Schütze, næstformand Peter Gorm

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes.

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes. Referat 6. december 2017 Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Bestyrelsen vil som aftalt på seminaret afholde den sidste del af mødet som et lukket punkt, med deltagelse af rektor, men

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere