REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016"

Transkript

1 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols Rasmussen, Michael Rasmussen, Jakob Ravn. Side 1 / 7 Afbud: Mette Vestergaard. Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Peter Møllgaard, uddannelsesdekan Jan Molin, konstitueret universitetsdirektør Kirsten Winther Jørgensen. Sekretariat: og Martin Kramer-Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden og referater beslutning Formanden indledte mødet med at annoncere, at bestyrelsen efter skriftlig behandling af indstilling fra rektor har valgt at ansætte Kirsten Winther Jørgensen som ny universitetsdirektør. a. Godkendelse af dagsorden Bestyrelsen godkendte dagsordenen. b. Godkendelse af referater Bestyrelsen godkendte referatet fra bestyrelsesmødet d. 27. april 2016, og underskrev det på mødet. 2. Forskningsredegørelse drøftelse Forskningsdekanen præsenterede årets forskningsredegørelse, og fremhævede følgende punkter fra redegørelen vedrørende den fremtidige retning for CBS forskning: Rammen for CBS forskningsvirksomhed er CBS strategi, Business in Society med den opdaterede vision om også at udfordre forretningslivet og samfundet Mere fokus på interaktion mellem forskningen og samfundet gennem CBS Partnerships. Forskningen skal (også) give relevant

2 viden til samfundet og samfundet skal give relevant viden til forskningen. Samtidig skal fokus på CBS Partnerships øge andelen af midler fra private kilder (fonde, virksomheder). Integrativ tænkning er et nøglebegreb. Integrativ tænkning kræver interdisciplinaritet, der igen bygger på stærke (disciplinære) forskningsmiljøer. Øget fokus på teamwork som en forudsætning for interdisciplinaritet og som en forudsætning for at udlæse synergier mellem disciplnerne For at fastholde og udvikle stærke fagmiljøer skal følgende parametre tages i betragtning: o Balancen mellem rekruttering og fastholdelse o Udvikling af talenter, akademisk pipeline o REEAD modellen (Research, Education, External funding, Academic citizenship & leadership, Dissemination) o o Institutstrategier Udviklingsaktiviteter; mentoring-ordninger og udviklingsprogrammer for hhv. adjunkter, lektorer og professorer Side 2 / 7 Bestyrelsen drøftede herefter rapporten. Bestyrelsen udtrykte ros til rapporten, herunder at den artikulerede ideer om den fremtidige retning for forskningen på CBS. Bestyrelsen støttede særligt op om det øgede fokus på talentudvikling og den akademiske pipeline, samt øget fokus på at kunne illustrere impact af CBS forskning. Bestyrelsen fandt at rapporten kunne styrkes på en række områder. Herunder en bedre beskrivelse af stærk faglighed (excellence) som den afgørende basis for forskningsaktiviteter. Også en bedre beskrivelse af hvorledes forskningsintegriteten opretholdes efterhånden som forskningsfinansieringskilderne ændres kunne styrke rapporten. Og endelig fandt bestyrelsen at rapporten kunne være skarpere på at beskrive svagheder og udfordringer. Således adspurgt af bestyrelsen fortalte forskningsdekanen, at han anså følgende 4 områder som de største udfordringer: 1) PhD-området (relativt få PhDere som konsekvens af manglende finansiering og en dyr PhD-uddannelse internationalt set) 2) Rekruttering og fastholdelse i lyset af en stram økonomi og opbremsning i vækst 3) Fagmiljøer, der ikke er stærke nok 4) Pipeline og køndiversitet Afslutningsvis konkludere bestyrelsen, at særligt PhD-området og den akademiske pipeline var to emner bestyrelsen gerne ville vende tilbage til ved kommende møder. 3. CBS økonomi beslutning Universitetsdirektøren præsenterede budgetopfølgningen med fokus på de overordnede udviklinger.

3 På indkomstsiden var det positivt, at CBS fortsat oplever en stigning i ekstern finansiering af forskning, men for de statslige forskningsbevillinger og øvrige indtægter forventes et mindre fald fremover, hvilket netto giver lidt færre indtægter. STÅ-prognosen fra M3-budgetopfølgningen fastholdes, men STÅproduktion og fremdrift er et særligt opmærksomhedspunkt fremadrettet. Vi ser i disse år markante ændringer i studieadfærd de studerende gør sig hurtigere færdige, hvilket medfører en hurtigere produktion af STÅ. Adfærdsændringen kan ikke kun forklares med fremdriftsreformen, da den har været i kraft i kort tid, andre samfundstendenser må også spille ind. Som et paradoks stiger den gennemsnitlige studiegennemførelsestid på trods af en generelt hurtigere produktion af STÅ. CBS forventer derfor ikke at opnå fremdriftsbonus i år, og formentlig heller ikke næste år. Dette skyldes, at mange studerende, der har været længe undervejs færdiggør deres studier i disse år (effekt af fremdriftsreform) og dermed tæller ind med en høj studiegennemførelsestid, der trækker gennemsnittet op. Denne effekt forventes, at aftage de kommende år, hvorefter den gennemsnitlige studiegennemførelsestid må forventes at falde, og CBS vil opnå fremdriftsbonus, på det tidspunkt hvor fremdriftsbonuspuljen for CBS er maximal. Side 3 / 7 Ved fremlæggelsen af flerårsbudgettet på bestyrelsens oktoberseminar vil ledelsen fremlægge analyser/scenarier af STÅ-udviklingen og studenteradfærden. På omkostningssiden var der især to forhold, der påkaldte sig opmærksomhed: udviklingen i TAP-løn og ikke-budgetterede investeringer som følge bestyrelsens plan for økonomisk balance i 2019 (investeringspulje udenfor budget). TAP-lønnen forventes at stige med 8 mio. kr. siden M3 budgetopfølgningen (og 10 mio. kr. siden primobudgettet). Forbruget er primært sket på områder, der skal understøtte undervisning og studiemiljø. Derudover forventes det, at der udmøntes i alt 7 mio. kr. fra investeringspuljen i Det er i forbindelse med planen for økonomisk balance 2016 aftalt med bestyrelsen at op til 15 mio. kr. (udenfor budget/træk på egenkapitalen) frem til 2019 kan avendes til investeringer, der skal resultere i øgede indtægter. De 7 mio. kr. der investeres i år bliver alle brugt på TAP, der skal understøtte forbedret studiefremdrift, øgede indtægter på efter- og videreuddannelsesområdet, karrierevejledning og den nye satsning på etablering af CBS Erhverv. Investeringerne inkorporeres i budgetopfølgningerne, således at ledelsen og bestyrelsen kan følge investeringerne. Daglig ledelse er samtidig meget opmærksom på udviklingen i TAP-løn. Bestyrelsen godkendte budgetopfølgningen.

4 4. Opfølgning på strategiseminar 6. juni 2016 drøftelse Rektor indledte med sine egne observationer fra strategiseminaret med eksterne gæster, der blev afholdt d. 6. juni. Først og fremmest fandt rektor, at paneldebatterne fyldte for meget, og at der var for lidt involvering/aktivering af deltagerne. I forhold til indholdet i debatterne var det i debatten om uddannelsesporteføljen at de mest kontante udmeldinger kom. Rektor var langt henad vejen enig i Lars Goldsmiths pointe om at alle CBS uddannelser bør have en erhvervsøkonomisk kerneprofil. Derimod var han ikke enig med Christian Nissens pointe om, at der er for mange uddannelsesspor i uddannelsesporteføljen. Bestyrelsen kommenterede til dette, at ideen om at invitere omverdenen til at kommentere på CBS strategi var god, men at formålet og udbyttet af seminaret forekom uklart. Hvis ideen skal gentages skal der være et strammere fokus på mere enkle spørgsmål. Herefter drøftede bestyrelsen den videre strategiproces. Rektor pointerede, at selvom der umiddelbart var lagt op til en godkendelse af strategien på mødet d. 31. august ville dette møde ikke være sidste gang bestyrelsen beskæftiger sig med strategien. Planen er, at bestyrelsen ved efterfølgende møder dykker ned i de tre indsatsområder bl.a. med henblik på udmøntning i konkrete handlingsplaner. Side 4 / 7 Bestyrelsen fandt at der umiddelbart var lagt op til en lidt for hurtig proces med for lille inddragelse af bestyrelsen og ønskede ikke at lægge sig fast på en godkendelse af strategien allerede 31. august. Dette skyldes blandt andet at der er mange nye medlemmer i bestyrelsen, der ikke har været involveret i strategiprocessen fra start, og derfor har brug for grundigere drøftelser for at få strategien ind under huden. Ligeledes var der flere bestyrelsesmedlemmer, der havde konkrete bemærkninger og ønsker til det foreliggende strategimateriale. Bestyrelsen udtrykte samtidig forståelse for at daglig ledelse ved mødet d. 31. august havde behov for en klar retning for det videre arbejde med strategien, således at strategiprocessen ikke trak unødigt ud og en ny strategi kunne være klar til Bestyrelsen konkluderede, at der til mødet d. 31. august ville være behov for udover et opdateret og kondenseret strategidokument et overblik over processen og beslutningerne siden starten af processen, samt den fremadrettede proces. Formandsskabet vil sammen med daglig ledelse påtage sig at tilrettelægge den videre proces i bestyrelsen. 5. Meddelelser fra formand og direktion, samt eventuelt Mundtlige orienteringer: Rekrutteringer: - Rektor orienterede om at der var truffet beslutning om ansættelse af direktør for CBS Erhverv. Vedkommende starter 1. august. Bestyrelsen er tidligere orienteret skriftligt om dette.

5 - Forskningsdekanen orienterede om, at de to vakante institutlederstillinger (Økonomisk Institut samt Institut for Regnskab og Revision) netop var besat. National akkreditering: - Uddannelsesdekanen orienterede om, at CBS endnu ikke havde fået meddelelse om akkrediteringsrådets afgørelse fra deres møde d. 22. juni (red: CBS modtog kort efter bestyrelsesmødet akkrediteringsrådets afgørelse som var en positiv institutionsakkreditering). Det politiske landsskab, rektor kunne fortælle følgende: - at rektorkollegiet i øjeblikket har stærk fokus på at tilvejebringe analyser, der kan påvise værdien af forskning og forskningsbaseret uddannelse. Herunder har Professor Anders Sørensen fra CBS stået i spidsen for en analyse bestilt af rektorkollegiet. Denne kan præsenteres for bestyrelsen ved en passende lejlighed. - at der er politisk opbakning til et etablere en erhvervskandidatordning. Forligskredsen vil i den kommende folketingssamling drøfte, hvorledes den skal udmøntes. - at rektor havde haft foretræde for folketingets forsknings- og uddannelsesudvalg med fokus på CBS finansieringssituation. - at der på nuværende tidspunkt ikke var meget kendt om indholdet af taxameterreform og det igangsatte styringseftersyn - at rektor havde deltaget i en række debatter på Folkemødet bl.a. om SU, specialeproces i lyset af fremdriftsreform, kønsdiversitet i forskningen og forskningens værdi for samfundet. Side 5 / 7 Skriftlige orienteringer: Bestyrelsen tog de skriftlige orienteringer til efterretning. 6. Bestyrelsens egen tid Daglig ledelse forlod mødet. Der tages ikke referat af bestyrelsens drøftelser under dette punkt, dog refereres bestyrelsens beslutninger. Bestyrelsen besluttede at afvente det igangsatte styringseftersyn før der træffes beslutning om udpegning og evt. udvidelse af bestyrelsen indstillingsorgan. 7. Campus: besøg på Student Innovation House Bestyrelsen afsluttede mødet og gik til den gamle politistation på Howitzvej, hvor styregruppen for fundraising og udvikling af et Student Innovation House på politistationen viste rundt og præsenterede visionerne for huset. Kommende møder: Onsdag d. 31. august 2016 kl Onsdag d. 12. oktober kl 12 til torsdag d. 13. oktober kl 13, bestyrelsesseminar 2016

6 Torsdag d. 15. december 2016 kl Mandag d. 6. marts 2017 kl Torsdag d. 8. juni 2017 kl Tirsdag d. 12. september 2017 kl Torsdag d. 14. juni 2017 kl (Bestyrelsesseminar 2017 endnu ikke fastlagt) Side 6 / 7

7 Godkendt af: Karsten Dybvad, formand Lisbet Thyge Frandsen Andreas Gjede Arvid Hallén Side 7 / 7 Alfred Josefsen David Lando Mette Morsing Kristian Mols Rasmussen Michael Rasmussen Jakob Ravn Set af: Mette Vestergaard

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Bestyrelsen 1 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols Rasmussen, Michael Rasmussen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne Marie

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Kristian Mols Rasmussen, Jakob

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. september 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Thomas Skinnerup Philipsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Bemærk at mødet er berammet fra kl 10.00-13.30, hvorefter en del af bestyrelsen deltager i Uddannelsesforbundets høring i Fællessalen om ekspertgruppens anbefalinger.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 23.november 2009 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning fra sidste møde vedr.

Læs mere

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Til stede: landechef Peter Schütze, direktør Peter

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 8. oktober 2015 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 27. september 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 11. december

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5074 E-mail: johanne@itu.dk Journalnr.: - 14. april 2009 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden.

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden. B3-2010 Pkt. 2 Bilag 2.1 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 23. april 2010 Til stede: Direktør

Læs mere

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg Direktionen Torsdag 8. januar 2015 AKKC Europa Plads 4 9000 Aalborg 1 1. Dagsorden Dagsordenen er godkendt. 2 2. Status på udpegningerne Direktionen tager orienteringen om sammensætningen af ErhvervsForum

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Mandag den 29. marts 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Bente Sorgenfrey, Hans Stige (formand),

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Punkt 7 Bestyrelsens egen tid afholdes for lukkede døre, uden deltagelse af direktionen. Der er derudover ingen lukkede punkter

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 12. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2014 - ÅBENT 21 13. - Virksomhedsplan 2015 - ÅBENT 22 14. -

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 20. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Mødested: Mødelokale: Kl. 17:00 OBS: Der serveres gløgg efter mødet. University College Sjælland Slagelsevej 7,

Læs mere

Til bestyrelsen for Campus Bornholm:

Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten.

Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten. Bestyrelsesmøde 1/2019 Skydebaneforeningen Danmark Åbent referat Dag og tid: Torsdag 14. marts 2019 kl. 14.30-17.30 Sted: Deltagere: Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten. Bestyrelsen:

Læs mere

Helle Vestergaard og Ulrik Kragh bød velkommen til bestyrelsesmødet.

Helle Vestergaard og Ulrik Kragh bød velkommen til bestyrelsesmødet. Referat af fælles bestyrelsesmøde for Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole Horsens Statsskole, Møderum 4, d. 28. maj kl. 16-18.30 Mødet indledes med en rundvisning på Horsens Statsskole Helle Vestergaard

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

REFERAT fra 1. ordinære bestyrelsesmøde i Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019

REFERAT fra 1. ordinære bestyrelsesmøde i Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019 Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 22.februar 2019 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Torsdag den 15. juni 2017 kl

Torsdag den 15. juni 2017 kl 22. juni 2017 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 17.08: Torsdag den 15. juni 2017 kl. 14.30 Tilstede: June Larsen, Lindy Nymark Christensen, Martin E.H. Jacobsen, Jytte G. Hansen, Inez Bach, Annica Dahlgren,

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. VIA-DSR møde Sted: Campus Holstebro Gl. Struervej 1 7500 Holstebro Lokale A367 Mødedato: 15. december 2016 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og

Læs mere

3. Fremlæggelse af forslag til grundlag for fusion mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol.

3. Fremlæggelse af forslag til grundlag for fusion mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 30. oktober 2017 Mandag den 30. oktober 2017 kl. 8.00-11.00 Sted: Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V. Lok 7.01 Deltagere: Carsten Koch, Klaus

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 50 72 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 18. november 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 22. marts 2017 kl. 15:00 18.00 Bestyrelsesmødet var indkaldt af direktør Inge Prip på vegne af formandskabet. Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Mandag den 10. september 2018 kl Sted: Restauranten, Minervavej 1, Rønne. Med følgende dagsorden:

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Mandag den 10. september 2018 kl Sted: Restauranten, Minervavej 1, Rønne. Med følgende dagsorden: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Steen Nielsen (Dansk Industri) Mette Hansen (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm) Winni Grosbøll

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 15. december 2011 Til stede: Bestyrelsen: Formand Peter Schütze, næstformand Peter

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Til bestyrelsen for Campus Bornholm:

Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. D 010 (I bygning D som er bagved til højre for hovedbygningen)

Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. D 010 (I bygning D som er bagved til højre for hovedbygningen) Dagsorden Mødedato: Torsdag den 26. juni 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere