Gå til zotero.org klik Download Now

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gå til zotero.org klik Download Now"

Transkript

1 INSTALLÉR ZOTERO: 1. Gå til zotero.org klik Download Now Vælg mellem: 2. Download + installér. Luk din browser ned og åbn igen. A: Zotero til Firefox (vælg denne hvis du bruger Firefox B: Zotero Standalone (ligger som et selvstændigt program som standartbrowser / eller hent den hvis du ikke har noget på pc mindre funktionstab. Vælg denne hvis du bruger Safari imod at bruge den. Virker bedst som browser ekstension) eller Chrome). OBS: Zotero kan ikke bruges med Internet Explorer:

2 Gå tilbage til zotero.org og klik på Download Now igen! 3. A: Valgte du Zotero til Firefox?: B: Valgte du Zotero Standalone?: Download og installér Plug-in til tekstbehandling Find den browser du bruger (den er markeret) og klik på den og installer/ (Word/LibreOffice/OpenOffice har du ikke et af tilføj connectoren! OBS: du skal have lukket dit teksbehandlingsprogram HELT ned under installationen! Du behøver ikke oprette en konto nu luk vinduet og vent med det 4. TEST: åbn den browser du har installeret Zotero til og gå til dr.dk. I din url adresse-linie burde du nu kunne se dette lille ikon: (vær tålmodig, der kan godt gå lidt tid)

3 1. Oversigt over Zoterobiblioteket Zoteroguide: Zoterobiblioteket Venstrepanel Midterpanel Højrepanel Mappestruktur Dokumenter i den enkelte mappe, alfabetisk opstillet Bibliografisk data I mappen My Library I midterpanelet finder du de referencer du har I dette panel ligger de bibliografiske data, som ligger alle dokumenter, hentet til Zotero og lagt ind i den enkelte mappe. Zotero henter på det enkelte dokument. Her kan man har i biblioteket. man rette data, oprette noter, tilføje tags mv. Bemærk hvis der er en gennemsigtig pil foran dokumentet Opret en ny mappe ved indikerer det, at der ligger dokumenter under titlen: at benytte ikonet i menulinien: Højreklik på en mappe for at oprette en undermappe New Subcollection En blå prik indikerer vedhæftninger

4 2. Oversigt over funktioner i menulinjen Zoteroguide: Zoterobiblioteket

5 Tilføj referencer til Zoterobiblioteket: 1. Gem til Zotero (fra din webbrowser) Den nemmeste måde at få referencer ind i Zotero er at bruge web-browseren, når du søger litteratur: Når Zotero understøtter direkte import fra en webside, kan man se et lille ikon i i URL-baren (til højre eller venstre alt efter hvilken version man har). Ikonet ser forskelligt ud alt efter hvordan Zotero identificere siden, de mest almindelige er: Det linierede ark ( ) for tidsskriftsartikler, den blå bog ( ) for bogtitler, den gule mappe ( ) for flere hits og et lyseblåt/gråt ark ( ), for websider. For enkeltdokumenter (alle på nær den gule mappe) vil Zotero gemme de bibliografiske data for det dokument du ser på siden. Ved den gule mappe, skal man vælge, hvilke ressourcer, man vil have gemt: Hold derefter øje med pop-up boksen i højre hjørne: Husk: ved fx bibliotek.dk fungerer Zotero anderledes: Man skal klikke sig helt ind på den enkelte titel og vælge: Husk: hvis du vil have en artikel pdf med i Zotero, skal du gå helt ind og finde den database hvor artiklen ligger, den kommer IKKE med fra REX.

6 Tilføj referencer til Zoterobiblioteket: 2. Manuel oprettelse af referencer i Zotero Det er irriterende og tidskrævende at oprette dokumenter fra bunden, men det kan være nødvendig når Zotero ikke kan hente dem automatisk, desuden er det godt at kende principperne da de poster man henter ind i Zoptero ofte har brug for en manuel finish: Klik på NYT ELEMENT knappen Når man har valgt en skabelon, får man et tom formular op I det højre Panel. Her fylder man data ind, evt. copy/paster fra et andet dokument: Klik på mere for at se alle Skabelonerne: For at ændre/tilføje i de bibliografiske data: Du kan tilføje en forfatter ved at klikke på det lille plus ikon ( ) ved siden af forfatterfeltet. Du kan skifte ophavets rolle (fx fra forfatter til redaktør), ved at klikke på den lille lodrette pil til venstre for forfatterfeltet ( ) Husk at holde et vågent øje med de bibliografiske data i det højre panel, de er ofte fejlbehæftede og kræver manuel tilrettelse! På siden Referer Korrekt, kan man se hvilke data man skal have med for at beskrive de forskellige dokumenttyper:

7 Tilføj referencer til Zoterobiblioteket: Eksempel: lav et kapitel fra en antologi: Start med at dupliker referencen, så har du den originale post, hvis du skulle få brug for den igen. Højreklik på titlen (I midterpanelet) og vælg: Vælg Type til at være Book Section/ Uddrag af bog. Sæt kapitlets forfatter(e) ind som Forfatter og redaktøren(e) som Redaktører. Feltet Titel bruges til kapitlets titel og Bogens titel er hele antologiens titel. Man kan herefter relatere uddraget til antologien (især væsentligt hvis man indekserer flere kapitler fra samme antologi), ved at klikke på fanen relationer: Og tilføje antologien/de andre kapitler. På den måde kan de søges frem sammen.

8 3. Tilføj referencer for kendt materiale Tilføj referencer til Zoterobiblioteket: Det er som sagt allernemmest at hente referencer ind via ens webbrowser, men hvis man sidder med en bog eller artikel ved hånden og gerne vil have den ind i Zoterobiblioteket kan man også nemt søge den via ISBN (bogen) eller DOI (artiklen): Hvis du har dokumenter liggende på din PC, som du gerne vil have ind i Zotero, kan man nemt minimere Zoteroskærmbilledet, finde mappen på PC en, hvor dokumentet ligger og hive det over i en mappe i Zotero. Vær opmærksom på at Zotero ikke kan hente metadata, hvis der ikke er nogen, derfor højreklik på elementet i Zotero (midterpanelet) og vælg Opret moderelement.

9 Zoteroguide: Organiser referencer 1. Mappestruktur Man kan organisere sine referencer ved at oprette en mappestruktur, med overmapper og undermapper det kan fx være på emner eller opgaver eller hvad der nu giver mening: Husk: dokumentet ligger altid i My Library, men kan desuden fordeles i alle de mapper, man måtte ønske. Man kan bare trække titlen fra midterpanelet ind i den ønskede mappe. Benyt ikonet New Collection for at oprette en mappe Og højreklik på mappen for at lave undermapper New Subcollection 2. Noter og tags Man kan tilføje noter til sine tekster enten i højre-panelet under notes: - eller fra menu-linien: - eller ved at højreklikke på dokumentet og vælge Add Note Vær opmærksom på at du kan vælge mellem at lave generelle noter eller noter der knytter sig til det enkelte dokument. Tags/mærkater kan tilføjes til et dokument, som et beskrivende emneord. Zotero henter tags ned, hvis der er keywords i metadata, men man kan også tilføje selv og bruge det til at organisere dokumenter, således at når man søger på emneord kommer alle de dokumenter frem man har tagget med pågældende ord.

10 Zoteroguide: Organiser referencer 3. Søgefunktion I menu-linjen finder man søgefunktionen dels under forstørrelsesglas ikonet, som giver mulighed for at søge mere avanceret i ens data og dels i søgefeltet i højre side bemærk at her kan man vælge forskellige indstillinger for søgning: Søger man på emneord, forfattere mv. får man vist alle de dokumenter hvor søgetermen forekommer, man søger også i tags og noter og man kan søge i de pdf-filer som ligger i Zotero, men det kræver at man har slået pdf-indeksering til: 1.Gå til indstillinger 2. Klik på søg - og tjek om PDF-indeksering er installeret, ellers gør det.

11 Zoteroguide: Organiser referencer 4. Andre funktioner Ved at højreklikke på en reference i midterpanelet får du adgang til en række funktioner: Åbner PDF-filen Viser teksten online Viser hvor filen er gemt på din PC Viser hvor referencen ligger i My library -mappen Fjerner elementet fra den mappe man står i (undtagen My Library -mappen) Fjerner elementet helt I højrepanelet kan man få lov til at samle dubletter, hvis man har fået hentet den samme reference flere gange: - Her klikker man på de elementer man vil have sammenføjet.

12 Zoteroguide: Organiser referencer 5. Synkroniser Ved at oprette en konto og bruge synkroniser-funktionen sørger man dels for at ens bibliotek er synkroniseret, hvis man benytter forskellige PC ere eller både benytter standalone-version og Firefox browser-version. Dels er det en måde at sikre en back-up på, så vil man altid kunne logge sig ind og få adgang til sit bibliotek, selv om ens PC er gået ned. Gå i indstillinger i menu-linien (se ovenfor under søgefunktion) Vælg Synkroniser Skriv brugernavn og adgangskode - eller opret en konto, hvis du ikke har gjort det. OBS: du kan sagtens benytte Zotero uden at have oprettet en konto.

13 Zoteroguide: Citationer og litteraturliste Brug ZOTERO med dit tekstbehandlingsprogram Du kan bruge Zotero til at nemt og hurtigt generere citationer og litteraturlister I dit dokument, hvis du benytter Word eller Open Office/ Libre Office. Det kræver at du installerer et plug-in se installationsvejledningen. (Hvis du bruger Standalone versionen, bør plug-in være aktivieret når du har installeret din browser tilføjelse men af og til glipper det, i menuen funktioner kan du geninstallerer det (se guiden: oversigt over funktioner i menu-linien). Når plug-in er korrekt installeret bør du kunne se Zoteromenuen i dit teksbehandlingsprograms værktøjslinine: Zoteros værktøjslinje: Indsæt ny citation i dit dokument ved cursoren (OBS: kan også ligge under tilføjelsesprogrammer ) Rediger citation. Du skal placere cursoren inde i den relevante citation før du trykker på ikonet Indsæt en litteraturliste (bibliografi) ved cursoren På Mac kan den også ligge under dette ikon: Rediger i eksisterende litteraturliste Refresh alle citationer og litteraturlisten, for at sikre at rettelser i Zoterobiblioteket slår igennem Åbner Document Preferences viduet her kan man bl.a. skifte output style Fjerner Zoteros field codes. Herved styrer du igen teksten med dit teksbehandlingsprogram. Husk at man ikke kan fortryde, derfor, gør det helt til sidst, eller lav en kopi af dit dokument MED Zoterokoder

14 Zoteroguide: Citationer og litteraturliste 1. Vælg output-style Hver gang du opretter et nyt dokument bliver du bedt om at vælge hvilken output style referencerne skal formateres efter. Klik på Add citation og vælg output style, klik ok:

15 Zoteroguide: Citationer og litteraturliste 2. indsæt citat Herefter får du Zotero-feltet frem og kan begynde at skrive forfatter/titel/emneord fra dit Zoterobibliotek i feltet. Zotero viser en liste med alle de dokumenter der indeholder det ord du skriver: Vælg din kilde og klik enter. Ved at klikke på referencen, får du en boks frem hvor du kan skrive side tal m.m. Klik enter og enter igen - og referencen bliver sat ind i din tekst (OBS: IKKE klikke på åbn i mit bibliotek)

16 3. Generer litteraturliste Zoteroguide: Citationer og litteraturliste Ud fra dine citationer kan Zotero automatisk genere en litteraturliste. Stil cursoren der, hvor du gerne vil have at litteraturlisten skal være og klik på Insert bibliography. Zotero laver nu en liste ud fra de citationer du har angivet i din tekst. Læg mærke til at teksten er markeret med en grå farve, det indikerer at Zotero styrer dette teksfelt. Dvs. rettelser skal foregå centralt i Zoterobiblioteket, ellers slår de ikke igennem. Måden det er formateret på, er styret af den output style du har valgt.

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5 EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero version 5 En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word - sådan deler du referencer November

Læs mere

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Pia Vang Hansen Juli 2016 Vi håber, at du vil få glæde af denne vejledning til referencehåndteringssystemet Zotero.

Læs mere

Zotero er et smart værktøj til at få styr på dine referencer og litteraturlister. Zotero er gratis og på dansk.

Zotero er et smart værktøj til at få styr på dine referencer og litteraturlister. Zotero er gratis og på dansk. 1 Indhold: Hvorfor Zotero?... 3 Installation... 3 Firefox... 3 Installation af Zotero... 3 Registrer dig som bruger af Zotero... 4 Zotero oversigt over programmet... 4 Tilføj referencer manuelt... 5 Eksempel

Læs mere

Vejledning til referencehåndteringssystemet. Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby

Vejledning til referencehåndteringssystemet. Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Vejledning til referencehåndteringssystemet Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Jeg håber, at du vil få glæde af denne vejledning til referencehåndteringssystemet Zotero. Hvis du får problemer undervejs

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Juni 2016 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvad er RefWorks?... 2 Opret dig som bruger... 2 Inden du går i gang... 3 Klargøring af computer til download af Write-N-Cite v. 4.2... 3 Installation af Write-N-Cite... 4 Installation

Læs mere

Ved brug af browseren Internet Explorer. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3

Ved brug af browseren Internet Explorer. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Internet Explorer Favoritlinje på PC side 2 Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser

Læs mere

Write-N-Cite IV til Word 2010

Write-N-Cite IV til Word 2010 Write-N-Cite IV til Word 2010 Installation på hospitalets computere For at installere Write-N-Cite IV til Word 2010 på hospitalets computere, henviser vi til siden på koncern-intra: http://intranet.rm.dk/it/kontorarbejdspladsen/refworks

Læs mere

Write-N-Cite IV til Word 2010

Write-N-Cite IV til Word 2010 Write-N-Cite IV til Word 2010 Indhold Installation på hospitalets computere... 2 Installation på privat computer... 2 Login på RefWorks i Word... 3 Indsæt referencer i et dokument... 4 Tilføj tidsskriftsspecifikke

Læs mere

Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek.dk side 4. Ebsco baser side 4.

Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek.dk side 4. Ebsco baser side 4. Mendeley på PC er Ved brug af browseren Mozilla Firefox Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase

Læs mere

01: INSTALLATION. Zotero kan hentes fra www.zotero.org

01: INSTALLATION. Zotero kan hentes fra www.zotero.org 1 2 01: INSTALLATION Zotero kan hentes fra www.zotero.org Man bør installere både et browser-plugin (så man kan hente referencer direkte fra sin browser) og en stand-alone (dvs. et program der kører for

Læs mere

Ved brug af browseren Google Chrome. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek.

Ved brug af browseren Google Chrome. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek. Mendeley på PC er Ved brug af browseren Google Chrome Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase side

Læs mere

Mendeley på PC er. Ved brug af browseren Internet Explorer. Kom i gang med Mendeley- på PC. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2

Mendeley på PC er. Ved brug af browseren Internet Explorer. Kom i gang med Mendeley- på PC. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Internet Explorer Favoritlinje på PC side 2 Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser

Læs mere

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk.

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley på PC er Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Download Mendeley side 2. Favoritlinje/ bogmærkelinje side 3. Overførsel fra databaser til Mendeley side 5. Artesis side 5. Bibliotek.

Download Mendeley side 2. Favoritlinje/ bogmærkelinje side 3. Overførsel fra databaser til Mendeley side 5. Artesis side 5. Bibliotek. Mendeley på PC er Download Mendeley side 2 Favoritlinje/ bogmærkelinje side 3 Overførsel fra databaser til Mendeley side 5 Artesis side 5 Bibliotek.dk side 5 Ebsco baser side 6 Pubmed side 6 Embase side

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin Mendeley er et program til håndtering af PDF er og referencer, som frit kan downloades fra internettet. Der er fri lagringskapacitet for en enkeltbruger op til en vis mængde data. Du kan hente programmet

Læs mere

Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 3. Overførsel fra databaser til Mendeley side 4. Artesis side 4. Bibliotek.

Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 3. Overførsel fra databaser til Mendeley side 4. Artesis side 4. Bibliotek. Mendeley på PC er Favoritlinje på PC side 2 Download Mendeley side 3 Overførsel fra databaser til Mendeley side 4 Artesis side 4 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 5 Pubmed side 5 Embase side 6 Hjemmesider

Læs mere

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk.

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley på PC er Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Mendeley på PC er. Ved brug af browseren Internet Explorer. Kom i gang med Mendeley- på PC. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2

Mendeley på PC er. Ved brug af browseren Internet Explorer. Kom i gang med Mendeley- på PC. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Internet Explorer Favoritlinje på PC side 2 Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser

Læs mere

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk.

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley på PC er Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online.

Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley på Mac Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Referencehåndtering i Word

Referencehåndtering i Word Dato: 31. august 2016 Ref.: Randi Juul Nørskov og Lene Nørskov Lange, VIA Bibliotekerne Referencehåndtering i Word Når du skriver opgave i Word, kan du lave henvisninger og tilføje referencer undervejs

Læs mere

REFWORKS FAGKONSULENTENS VEJLEDNING

REFWORKS FAGKONSULENTENS VEJLEDNING REFWORKS FAGKONSULENTENS VEJLEDNING Nationale Kliniske Retningslinjer Version 09-02-2015 2015 Indholdsfortegnelse 1. Refworks og Nationale Kliniske Retningslinjer... 3 2. Ekstern adgang til RefWorks...

Læs mere

Introduktion til Zotero med udgangspunkt i browseren Mozilla Firefox. Ved Erik Schwägermann fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek

Introduktion til Zotero med udgangspunkt i browseren Mozilla Firefox. Ved Erik Schwägermann fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Introduktion til Zotero med udgangspunkt i browseren Mozilla Firefox Ved Erik Schwägermann fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Disposition Hvad er Zotero? (Slide 3-5) Zotero s hjemmeside

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

RefWorks version 2.0 (vejledning: http://www.refworks-cos.com/refworks/tutorials/basic.html)

RefWorks version 2.0 (vejledning: http://www.refworks-cos.com/refworks/tutorials/basic.html) RefWorks version 2.0 (vejledning: http://www.refworks-cos.com/refworks/tutorials/basic.html) Indhold Hvad er RefWorks... 1 Sådan finder du program og manual... 1 Forberedelse af PC en... 2 Manuel indførsel

Læs mere

VIA University College / VIA Bibliotekerne. Birgit Larsen Juni 2015 ZOTERO MANUAL

VIA University College / VIA Bibliotekerne. Birgit Larsen Juni 2015 ZOTERO MANUAL 2015 VIA University College / VIA Bibliotekerne Birgit Larsen Juni 2015 ZOTERO MANUAL Indhold Hvad er Zotero?... 1 Hvordan virker Zotero?... 1 Hvad kan Zotero?... 1 Kom i gang med Zotero - download & opstart...

Læs mere

Ved brug af browseren Internet Explorer. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3

Ved brug af browseren Internet Explorer. Favoritlinje på PC side 2. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Internet Explorer Favoritlinje på PC side 2 Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser

Læs mere

EndNote. Berit Elisabeth Alving

EndNote. Berit Elisabeth Alving EndNote Berit Elisabeth Alving Agenda 1. Referencehåndteringsværktøjer 2. Kom i gang med EndNote 3. Tilføje referencer til EndNote biblioteket 4. Tilknyt filer 5. Opdatering af referencer 6. Dubletter

Læs mere

Write-N-Cite III til Word på Citrix

Write-N-Cite III til Word på Citrix Write-N-Cite III til Word på Citrix Indhold Installation på hospitalets computere... 2 Installation på privat computer... 2 Login på RefWorks i Word... 3 Indsæt referencer i et dokument... 4 Formater dokument

Læs mere

Mendeley på PC er. Kom i gang med Mendeley- på PC. Ved brug af browseren Mozilla Firefox. Download Mendeley side 2

Mendeley på PC er. Kom i gang med Mendeley- på PC. Ved brug af browseren Mozilla Firefox. Download Mendeley side 2 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Mozilla Firefox Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase

Læs mere

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk.

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley på PC er Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

REFWORKS vejledning til Nationale Kliniske Retningslinjer Fagkonsulentens version (december 2013)

REFWORKS vejledning til Nationale Kliniske Retningslinjer Fagkonsulentens version (december 2013) REFWORKS vejledning til Nationale Kliniske Retningslinjer Fagkonsulentens version (december 2013) 2013 Indholdsfortegnelse 1. Refworks og Nationale Kliniske Retningslinjer... 3 2. Log ind i RefWorks...

Læs mere

En vejledning rettet mod studerende og ansatte i VIA.

En vejledning rettet mod studerende og ansatte i VIA. En vejledning rettet mod studerende og ansatte i VIA. VIA Bibliotek, august 2019 / Lærke Bjerg Gade lbga@via.dk Indhold Hvad er Zotero?... 2 Hvordan virker Zotero?... 2 Brugervejledning & video fra VIA

Læs mere

RefWorks - One Line/Cite View

RefWorks - One Line/Cite View RefWorks - One Line/Cite View Indhold Indsæt referencer i et dokument... 2 Formater dokument og indsæt bibliografi... 4 Modificer en reference i teksten... 6 Tilføj tidsskriftsspecifikke output styles...

Læs mere

Eksporter referencer til RefWorks

Eksporter referencer til RefWorks Eksporter referencer til RefWorks Indhold PubMed... 2 Cinahl... 4 Ovid databaser (Embase og PsycINFO)... 5 Web of Science... 6 Cochrane Library... 7 Bibliotek.dk... 9 Google scholar... 10 Direkte fra tidsskrifters

Læs mere

Mendeley på PC er. Kom i gang med Mendeley- på PC. Ved brug af browseren Mozilla Firefox. Download Mendeley side 2

Mendeley på PC er. Kom i gang med Mendeley- på PC. Ved brug af browseren Mozilla Firefox. Download Mendeley side 2 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Mozilla Firefox Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek.dk side 4. Ebsco baser side 4.

Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek.dk side 4. Ebsco baser side 4. Mendeley på PC er Ved brug af browseren Mozilla Firefox Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

RefWorks. Import af referencer: - Bibliotek.dk - Cinahl - ERIC - PsycInfo. - PubMed - Google Scholar - Websider Rediger i referencerne

RefWorks. Import af referencer: - Bibliotek.dk - Cinahl - ERIC - PsycInfo. - PubMed - Google Scholar - Websider Rediger i referencerne En vejledning fra UCL Biblioteket RefWorks Import af referencer Import af referencer: - Bibliotek.dk - Cinahl - ERIC - PsycInfo - SocINDEX - PubMed - Google Scholar - Websider Rediger i referencerne Juni

Læs mere

RefWorks Workshop Medicinsk Bibliotek Aalborg Universitetshospital. Oprettelse af konto/log in... 2. RefWorks-databasen... 2

RefWorks Workshop Medicinsk Bibliotek Aalborg Universitetshospital. Oprettelse af konto/log in... 2. RefWorks-databasen... 2 RefWorks vejledning Indhold Oprettelse af konto/log in... 2 RefWorks-databasen... 2 Import af referencer... 2 Pubmed... 3 Embase/Psycinfo/Medline (Ovid)... 4 Cinahl... 5 RefGrab-it... 6 Organisering af

Læs mere

Del 1 Navigation i RefWorks 2.0

Del 1 Navigation i RefWorks 2.0 - webbaseret referencestyringssystem Kursus for studerende, undervisere og konsulenter - efterår 2012 Del 1 Navigation i RefWorks 2.0 1) Opret din egen RefWorks-konto (via UCN-netværk) 2) Opret folders

Læs mere

Som bruger af Mendeley kan man komme ud for, at de poster man downloader skal rettes en smule til.

Som bruger af Mendeley kan man komme ud for, at de poster man downloader skal rettes en smule til. Indhold: Indledning Oprette en post fra bunden af Rette en webside henvisning til Lav en kapitelhenvisning til en bog Danske forkortelser i stedet for engelske Oprette grupper Indsætte emneord i posterne

Læs mere

Ved brug af browseren Google Chrome. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek.

Ved brug af browseren Google Chrome. Download Mendeley side 2. Overførsel fra databaser til Mendeley side 3. Artesis side 3. Bibliotek. Mendeley på PC er Ved brug af browseren Google Chrome Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase side

Læs mere

Introduktion til Zotero med udgangspunkt i browseren Mozilla Firefox. Ved Erik Schwägermann fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek

Introduktion til Zotero med udgangspunkt i browseren Mozilla Firefox. Ved Erik Schwägermann fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Introduktion til Zotero med udgangspunkt i browseren Mozilla Firefox Ved Erik Schwägermann fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Disposition Hvad er Zotero? (Slide 3-5) Zotero s hjemmeside

Læs mere

Write-N-Cite III til Word 2003

Write-N-Cite III til Word 2003 Write-N-Cite III til Word 2003 Indhold Installation på hospitalets computere... 2 Installation på privat computer... 2 Login på RefWorks i Word... 3 Indsæt referencer i et dokument... 4 Formater dokument

Læs mere

EndNote. Berit Elisabeth Alving

EndNote. Berit Elisabeth Alving EndNote Berit Elisabeth Alving Agenda 1. Referencehåndteringsværktøjer 2. Kom i gang med EndNote 3. Tilføje referencer til biblioteket 4. Tilknyt filer 5. Dubletter 6. Groups, Group sets og Smart groups

Læs mere

Find vejen frem VIA Biblioteker. via.dk ZOTERO. Vejledning til studerende i VIA

Find vejen frem VIA Biblioteker. via.dk ZOTERO. Vejledning til studerende i VIA Find vejen frem VIA Biblioteker via.dk ZOTERO Vejledning til studerende i VIA Indhold Hvad er Zotero?... 1 Hvordan virker Zotero?... 1 Hvad kan Zotero?... 1 Kom i gang med Zotero - download & opstart...

Læs mere

One Line/Cite View til LibreOffice

One Line/Cite View til LibreOffice One Line/Cite View til LibreOffice Indhold Indsæt referencer i et dokument... 2 Modificer en reference i teksten... 4 Tilføj tidsskriftsspecifikke output styles... 5 Formater dokument og indsæt bibliografi...

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Brugervejledning til referencehåndteringsprogrammet ZOTERO. August 2017 Udarbejdet af Birgit Larsen VIA Biblioteker

Brugervejledning til referencehåndteringsprogrammet ZOTERO. August 2017 Udarbejdet af Birgit Larsen VIA Biblioteker Brugervejledning til referencehåndteringsprogrammet ZOTERO August 2017 Udarbejdet af Birgit Larsen VIA Biblioteker Indhold Hvad er Zotero?... 1 Hvordan virker Zotero?... 1 Hvad kan Zotero?... 1 Kom i gang

Læs mere

Mendeley på PC er. Kom i gang med Mendeley- på PC. Ved brug af browseren Google Chrome. Download Mendeley side 2

Mendeley på PC er. Kom i gang med Mendeley- på PC. Ved brug af browseren Google Chrome. Download Mendeley side 2 Mendeley på PC er Ved brug af browseren Google Chrome Download Mendeley side 2 Overførsel fra databaser til Mendeley side 3 Artesis side 3 Bibliotek.dk side 4 Ebsco baser side 4 Pubmed side 5 Embase side

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Vejledning til NIS CMS

Vejledning til NIS CMS Vejledning til NIS CMS Med tillægsmodulet NIS CMS er det mulig at oprette og gemme dokumenter direkte i NIS (fx håndbøger, regningsliner, kvalitetsstyringsguider mv.) og binde disse tæt sammen med den

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk.

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley på Mac Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Del 1 Navigation i RefWorks 2.0

Del 1 Navigation i RefWorks 2.0 - webbaseret referencestyringssystem Kursus for studerende, undervisere og konsulenter - 2014 Del 1 Navigation i RefWorks 2.0 1) Opret din egen RefWorks-konto (via UCN-netværk) 2) Opret folders / tags

Læs mere

RefWorks version 2.0 (vejledning: http://www.refworks-cos.com/refworks/tutorials/basic.html)

RefWorks version 2.0 (vejledning: http://www.refworks-cos.com/refworks/tutorials/basic.html) RefWorks version 2.0 (vejledning: http://www.refworks-cos.com/refworks/tutorials/basic.html) Indhold Hvad er RefWorks... 2 Sådan finder du program og manual... 2 Forberedelse af PC en... 2 Manuel indtastning

Læs mere

For andre browsere, se længere nede I dokumentet. Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende.

For andre browsere, se længere nede I dokumentet. Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende. For andre browsere, se længere nede I dokumentet Internet explorer 11 Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende. Tryk på Tandhjulet og efterfølgende på

Læs mere

Print selv på biblioteket

Print selv på biblioteket Print selv på biblioteket Installationsvejledning til at kunne printe fra din egen computer på bibliotekets printere Brug af denne vejledning forudsætter, at du har købt et kopi- og print kort på biblioteket.

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Organisér og del dine referencer

Organisér og del dine referencer Organisér og del dine referencer Indhold Ved import af referencer... 2 Opret en Folder... 3 Opret en undermappe... 4 Fjern/søg efter dubletter... 5 Fjern dubletter/søg efter dubletter i specifik Folder...

Læs mere

EndNote. Berit Elisabeth Alving

EndNote. Berit Elisabeth Alving EndNote Berit Elisabeth Alving Agenda 1. Referencehåndteringsværktøjer 2. Kom i gang med EndNote 3. Tilføje referencer til biblioteket 4. Tilknyt filer 5. Opdatering af referencer 6. Dubletter 7. Groups,

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac.

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac. Nordiske Studier i Leksikografi 13 (København 2015) Brug af stilark Vi vil gerne have at alle forfattere benytter den Word-fil som redaktionen har udarbejdet og sendt ud, både forfattere og redaktører

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

VIA University College / VIA Bibliotekerne. Birgit Larsen Juni 2016 ZOTERO MANUAL

VIA University College / VIA Bibliotekerne. Birgit Larsen Juni 2016 ZOTERO MANUAL 2016 VIA University College / VIA Bibliotekerne Birgit Larsen Juni 2016 ZOTERO MANUAL Indhold Hvad er Zotero?... 1 Hvordan virker Zotero?... 1 Hvad kan Zotero?... 1 Kom i gang med Zotero - download & opstart...

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk.

Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley på Mac Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

RefWorks. Vejledning til RefWorks og installation af hjælpeprogrammer

RefWorks. Vejledning til RefWorks og installation af hjælpeprogrammer RefWorks Vejledning til RefWorks og installation af hjælpeprogrammer Vejledningen henvender sig til studerende og medarbejdere i VIA der har behove for at kunne styre sine referencer (bøger, artikler og

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Overfør filer til Office 365 - online

Overfør filer til Office 365 - online Introduktion til Office 365 online portal Office 365 er det nye system som vi overgår til efter sommerferien (skole året 2014-2015). Alle får pr. automatik tildelt en konto når de starter på Hjørring Gymnasium

Læs mere

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks Indhold Log ind Opret fortælling Skriv tekst Upload billeder Indsæt billeder Indsæt links Indsæt citat Indsæt grå boks Indsæt youtube video Indsæt google map via iframe Opret og indsæt galleri Opret og

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder:

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder: Download Information: Du kan downloade filer på følgende måder: 1. Standard Side 2 1.1 Enkelt fil Side 2 1.2 Flere filer Side 2 2. Filer fra en tidligere revision Side 3 3. E-mail Side 4 4. E-mail URL

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online.

Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley på Mac Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online.

Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley på Mac Mendeley er både en reference manager og et akademisk socialt netværk. Mendeley kan hjælpe dig med at organisere din forskning og samarbejde med andre online. Mendeley kan generere litteraturlister

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Denne guide hjælper dig igennem installationen fra download via vores hjemmeside til du kan køre programmet og søge i vores varenumre. Programmet er designet

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere