Aktivitetens titel Pusterummet - et projekt for pårørende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktivitetens titel Pusterummet - et projekt for pårørende"

Transkript

1 Aktivitetens titel Pusterummet - et projekt for pårørende Når et menneske får kræft rammes ikke kun familien men alle i den kræftramtes omgangskreds. Sygdommen påvirker ofte andres liv både praktisk, socialt og følelsesmæssigt. Det kan være rigtig hårdt for alle parter også for de pårørende. Som pårørende skal man forholde sig til en række nye, ukendte ting og situationer. Som pårørende skal man ofte være støtte, hjælpe den syge, man skal holde sammen på familien samt løse mange praktiske opgaver. Det kan være svært. Situatinen kan opleves kaotisk, og pårørende kan føle sig meget alene, da man såvel i behandlingssystemet som i de kommunale tilbud ofte alene har fokus på den syge. Dertil kommer, at familie og venner også ofte har sit fokus på den syge. Således er det den pårørende, som ikke får opmærksomhed, hjælp og støtte til at tale om egen problemer, følelser, håb og frygt. Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Ballerup betragter pårørende som en vigtig ressource, men også en ressource, der skal støttes og som har brug for rum til at puste ud. Den pårørende skal støttes i at blive ved med at være en god pårørende. Lokalforeningens frivillige er alle modne mennesker med livserfaringer og egne erfaringer med kræft, enten som tidligere kræftramt, som pårørende eller efterladt. Som frivillig i lokalforeningen har man andre muligheder end ansatte for at yde medmenneskelig hjælp. Alle de frivillige, der yder patientstøtte, har alle den obligatoriske basisuddannelse fra Kræftens Bekæmpelse. Ansøger: Kræftens Bekæmpelse Lokalforening Ballerup Formand Heidi Lorentzen Lindevænget 40, 1. tv tlf mail hlorentzen@gmail.com Bevillingsansvarlig: Kasserer Karin Nielsen Pindsvinets Kvarter 25 tlf mail karin65nielsen@yahoo.dk Kontaktansvarlig: Kræftens Bekæmpelse Lokalforening Ballerup Formand Heidi Lorentzen Lindevænget 40, 1. tv tlf mail hlorentzen@gmail.com Kort beskrivelse af ansøgende forening/organisation/personkreds: Lokalforeningen i Ballerup består af frivillige, som arbejder for den lokale indsats målrettes borgere i Ballerup Kommune og udføres i overensstemmelse med vedtægter, retningslinjer og rammer, som er fastlagt af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Derudover prioriteres den lokale indsats at være i overensstemmelse med Ballerup Kommunes Frivillighedspolitik, herunder udvikling af tættere samarbejde mellem kommunen og frivillige.

2 Lokalforeningen i Ballerup har følgende aktiviteter målrettet kræftramte, pårørende og efterladte. Alle udføres af lokale frivillige: Årlig landsindsamling Årlig Lyserød Lørdag Knæk Cancer Tre x Walk & Talk ture i kommunen om året Seks oplæg i samarbejde med andre lokalforeninger De 6 i hovedstaden Hver 14. dag Åben café på Ballerup bibliotek Events, oplæg olign. World Trade Center løbet Ballerup Center - løbet Patientstøtte løbende alt efter behov, både ansigt til ansigt, via mail og telefon Se mere på Beskrivelse af aktiviteten: Ide: Med baggrund i vores Åben cafe og Walk & Talk samt vores erfaringer fra projekt Hjem i Hjemmet, har vi besluttet, at vores fokus lokalt i 2016/2017 er de pårørende. Det samme tema som vi har i samarbejdet med De 6 i hovedstaden et samarbejde mellem 6 lokalforeninger under Kræftens Bekæmpelse. Pusterummet er set som en forlængelse af det tværkommunale rehabiliteringstilbud Livskraft som Ballerup kommune har i samarbejde med 5 andre kommuner i hovedstaden, for kræftramte. Vi ønsker med dette projekt at supplere med et tilbud til pårørende til kræftramte i Ballerup kommune. Formål: at skabe et mødested, hvor pårørende kan få et pusterum fra den tunge opgave, det er at være tæt på en alvorlig syg at støtte og hjælpe den pårørende i at passe på sig selv, både før, under og efter den syges forløb at nå ud til alle slags pårørende, også dem som er tvunget til at være pårørende at give pårørende en mulighed for at udveksle erfaringer at de mærker, at de ikke er alene at få sat ord på de forbudte tanker og følelser at opsamle tilbud til pårørende både lokalt og inden for KB at skabe netværk for pårørende at bruge gåtur som en enkel metode til god snak; man taler godt, når man går at bruge netværket til at følges ad til oplæg i andre kommuner som fx i projekt De 6 i Hovedstaden og i Kræftens Bekæmpelses regi at præsentere redskaber, der kan bruges hjemme til egenomsorg, så den pårørende bedre kan passe på sig selv Mål: at styrke de pårørendes sag at skabe opmærksomhed på den store byrde, det er at være pårørende at skabe netværk måske også på tværs af diagnoser lokalt at nedbryde tabuet om den stærke pårørende at vise et bredere billede af, hvem en pårørende er at finde frem til hvad det er de pårørende har brug for, for at kunne klare at være en god pårørende Udførsel af aktiviteten Ideen er at bruge de erfaringerne vi har fra Walk & Talk og Åben café her i kommunen, samt benytte de gode oplæg, vi har udviklet i samarbejde med de fem andre lokalforeninger under Kræftens Bekæmpelse.

3 Vores plan er at rekruttere pårørende til kræftramte gennem de gænse kanaler vi har lokalt. Vi vil mødes til gåture og efterfølgende café på biblioteket onsdage kl , enkelte dage dog slut senere, hvis der er oplæg. Ideen er at gøre det synligt hvor let tilgængeligt det kan være at mødes til en god og relevant snak, når der er brug for det. Eventuelt i forbindelse med et interessant oplæg eller benytte de muligheder der er i Kræftens Bekæmpelses regi. Introduktion vil være onsdag den 14. september kl , med oplægget Om at være pårørende af hospitalspræst Christian Busch på Ballerup bibliotek. Her vil vi også fortælle om vores projekt Pusterummet, og der vil også være mulighed for tilmelding. Tidsplanen: Den 28. september kl med gåtur og café, med opstart og præsentation Den 5. oktober kl. 17 til gåtur, og derefter følges vi til oplæg i Egedal lokalforening kl Den 12. oktober kl. 17 til gåtur, og derefter oplæg af psykolog Louise Oxenbøll kl 19 på Ballerup bibliotek, om det at passe på sig selv som pårørende Den 19. oktober kl med gåtur og café Den 26. oktober kl med gåtur og café og oplæg om mindfulnessøvelser, der kan bruges til at styrke egenomsorgen hjemme Den 2. november kl. 17 til gåtur, og derefter følges vi til oplæg i Herlev lokalforening kl Den 9. november kl med gåtur og café, hvor områdekonsulenten fra Kræftens Bekæmpelse Lyngby vil fortælle om de tilbud, der er til pårørende i KB, samt evaluering af projektet Evt. samarbejdspartnere: Andre patientforeninger Ældresagen Lokale præster Praktiserende læger Kommunale instanser som fx Hjemmeplejen, Palliative teams Hospice Søndergård Plejecentre Indenfor hvilket af kommunens indsatsområder søges der midler til? Nye frivilligeindsatser Voksen- og ældreområdet Hvem er målgruppen: Vores målgruppe for projektet er de pårørende. Her er Sundhedsstyrelsen definition af pårørende i deres anbefalinger til sundhedspersonale fra 2012: Hvem er pårørende? Traditionelt har pårørende været betegnet som de personer, der havde familiær tilknytning til den syge (ægtefælle, samlever, forælder, søskende og/eller børn). Som en konsekvens af ændringer i samfundsmæssige forhold, hvor flere og flere vælger at leve alene, og befolkningen bliver ældre, er det nødvendigt at udvide begrebet pårørende til at omfatte personer, der ikke nødvendigvis har nogen familiær tilknytning til den syge. Udover de nærmeste familiemedlemmer kan pårørende også være nærmeste venner, omgangskreds, naboer, medpatienter. Det er altid patienten selv, der må afgøre, hvem der er hans/hendes nærmeste pårørende. Børn eller unge til alvorligt syge forældre er en særlig sårbar gruppe af pårørende, der kræver specielle tiltag og opmærksomhed, ligesom pårørende til børn og unge med alvorlig sygdom står over for særlige udfordringer. Pårørendes relationen til den syge, karakteren og omfanget af den pårørendes netværk samt hvilken livsfase den pårørende befinder sig i, har således indflydelse på den pårørendes situation.

4 Så en bredere definition af begrebet pårørende, idet en pårørende er en, der på en eller anden måde er ramt af en andens sygdomsforløb fx. mand hustru børn forældre venner bekendte nabo øvrige familiemedlemmer kolleger en frivillig medpatient Der ansøges om støtte på i alt: Vi ansøger om kr. til psykolog Louise Oxenbøllsl oplæg den 12. oktober kl Om det at passe på sig selv som pårørende på Ballerup bibliotek. Vi ansøger om kr til køb af kaffe, te og grovboller i cafeen på Ballerup bibliotek til de afsluttende cafébesøg efter gåturerne. Vi ansøger om kr. til oplæg om mindfulnessøvelser man kan bruge selv derhjemme som pusterum. Vi ansøger om kr. til materialer, tryk og PR. I alt kr. Kræftens Bekæmpelse bidrager med: basisuddannelse i sorg- og krisehåndtering supervision oplæg om hvad Kræftens Bekæmpelses Rådgivning i Lyngby kan bidrage med til pårørende Lokalforeningen Ballerup bidrager som frivillig indsats med: Er der ansøgt om støtte fra anden side til denne aktivitet? Ja vi ansøgt om støtte til oplæggene gennem projektet De 6 i Hovedstaden som er et samarbejde mellem 6 lokalforeninger i hovedstaden. Vi har i Ballerup søgt støtte til oplægget Om at være pårørende af hospitalspræst Christian Busch se bilag ansøgning af 18 midler til De 6 i Hovedstaden Er der bevilget støtte fra anden side til den aktuelle aktivitet? Nej Aktivitetens forventede varighed: Fra den 14. september til den 9. november 2016 Hvor og hvornår foregår aktiviteten? Onsdage fra kl. 17 til kl. 19 eller senere, alt efter oplæg, med udgangspunkt fra Ballerup bibliotek. Hvordag tænkes aktiviteten videreført når evt. 18-tilskud er opbrugt? Viser forløbet og erfaringsopsamlingen et positivt og bæredygtigt resultat er tanken at projektet med gåtur og efterfølgende café forsætter på frivillig basis. Eventuelt også med pårørende fra andre sygdomsramte grupper.

5 Foreningens CVR-nummer/SE.nr.: Kontonummer: Reg. Nr 1551 Konto nr Bevillingsansvarlig: Vores kasserer Karin Nielsen Sted: Ballerup Dato: 30. juni 2016 Navn med blokbogstaver: Karin Nielsen

Betydning af pårørendes møde med sundhedsvæsenet hvorfor er det vigtigt? Forskningsleder, Ph.d. Bibi Hølge-Hazelton

Betydning af pårørendes møde med sundhedsvæsenet hvorfor er det vigtigt? Forskningsleder, Ph.d. Bibi Hølge-Hazelton Betydning af pårørendes møde med sundhedsvæsenet hvorfor er det vigtigt? Fokus: Alvorligt syge Inspiration: SSTs anbefalinger Men pårørende til andre syge skal ikke overses. Diabetes, astma eller gigtpatientens

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pub-post@horsholm.dk

Læs mere

Frivillighedsrådet

Frivillighedsrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Frivillighedsrådet - 08-09-2016 Frivillighedsrådet - 08-09-2016 08.09.2016 kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Magleparken 5 i Ballerup

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Præsentation. december Ingelise Nordenhof

Præsentation. december Ingelise Nordenhof 1 Præsentation Udd.: Socialrådgiver, Supervisor, Familieterapeut Projekt: Børnekonsulent i voksenpsykiatrien Firma: Terapi & Supervision i Roskilde Bøger: Narrative familiesamtaler med udsatte børn og

Læs mere

I 2009 blev projekt MedMennesker etableret i Haderslev Kommune med økonomisk hjælp fra bl.a.

I 2009 blev projekt MedMennesker etableret i Haderslev Kommune med økonomisk hjælp fra bl.a. Resumé: I 2009 blev projekt MedMennesker etableret i Haderslev Kommune med økonomisk hjælp fra bl.a. Haderslev Kommune Tryg Fonden forskellige fonde lokale klubber Kræftens Bekæmpelse og Socialministeriet.

Læs mere

Baggrund. Generelle principper for samarbejdet om rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft 1

Baggrund. Generelle principper for samarbejdet om rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft 1 Generelle principper for tværkommunalt samarbejde om rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft for Herlev, Furesø, Gladsaxe, Egedal og Ballerup Kommuner Baggrund Sundhedsstyrelsen udgav i 2012

Læs mere

Pårørendetilbud. November 2017

Pårørendetilbud. November 2017 Pårørendetilbud November 2017 Pårørendekonsulent Jette Holbek Holm - Ansat siden maj 2017 Uddannet ergoterapeut - Geriatrisk og neurologisk speciale - Region Hovedstaden og som selvstændig - Ind- og udland

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgningsfrist: 1. november Svar på ansøgning: Ultimo december Ansøgningsskema sendes til:

Læs mere

FIND MERE INFORMATION. - om hjemmesider og pjecer, som kunne være til nytte for dig, som er pårørende til en patient på hospice.

FIND MERE INFORMATION. - om hjemmesider og pjecer, som kunne være til nytte for dig, som er pårørende til en patient på hospice. FIND MERE INFORMATION - om hjemmesider og pjecer, som kunne være til nytte for dig, som er pårørende til en patient på hospice. SUNDHED.DK Sundhed.dk tilbyder en lang række informationer om fx sundhed,

Læs mere

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM Sundhed og Omsorg Udvikling & Administration Østergade 11 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 Støttende tilbud i Struer Kommune 12 August 2015 Indhold Indledning.....

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: 070 Dato: 12. maj 2012 Stillet af: Henrik Thorup (O) Besvarelse udsendt den: 1. juni.2012.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: 070 Dato: 12. maj 2012 Stillet af: Henrik Thorup (O) Besvarelse udsendt den: 1. juni.2012. Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6012 Web www.regionh.dk Spørgsmål

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Oplæg for KKR Hovedstaden. behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter

Oplæg for KKR Hovedstaden. behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter Oplæg for KKR Hovedstaden behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter Hvem er vi? 2000 Unge & Sorg Rådgivningsafdeling i Kbh. 2004 Unge & Sorg Afdeling i Aarhus 2007 Unge & Sorg Afdeling i Odense

Læs mere

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM Sundhed og Omsorg Udvikling & Administration Østergade 11 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 Støttende tilbud i Struer Kommune 12 April 2016 Indhold Indledning.....

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget 2012.12.05 og Kommunalbestyrelsen 2012.12.19 Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde 1. Indledning Hensigten med servicelovens 18

Læs mere

Vi samler kræfterne bygger på følgende overordnede principper for det tværkommunale samarbejde:

Vi samler kræfterne bygger på følgende overordnede principper for det tværkommunale samarbejde: 16. januar 2017 Oplæg om Rudersdal, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuners muligheder for at blive en del af Vi samler kræfterne - det nuværende 6K samarbejde om kræftrehabilitering Seks kommuner i Planområde

Læs mere

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende.

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Bilag 2: Ansøgninger til 18 der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 25. november 2013 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

Strategi for Parkinsonforeningen i Danmark

Strategi for Parkinsonforeningen i Danmark Strategi 2016-2018 Strategi for Parkinsonforeningen i Danmark Indledning Parkinsonforeningen er en patientforening, der arbejder aktivt for at sikre parkinsonramte og deres pårørende bedre livsvilkår.

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Ballerup Kommune har en række tilbud til demensramte borgere og deres pårørende. Her i pjecen kan

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Vil du vide mere? Kommunens hjemmeside: www.ballerup.dk Demenslinien - telefonrådgivning: 5850 5850 Alzheimerforeningen: 3940 0488, www.alzheimer.dk www.videnscenterfordemens.dk Når hukommelsen svigter

Læs mere

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune.

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. R A P P O R T Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling 2017 S i d e 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Indledning side 3 2. Definition af den

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

SU1 Nye partnerskaber med frivillige skal bryde ensomhed og psykisk mistrivsel blandt ældre

SU1 Nye partnerskaber med frivillige skal bryde ensomhed og psykisk mistrivsel blandt ældre Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUDGETNOTAT SU1 Nye partnerskaber med frivillige skal bryde ensomhed og psykisk mistrivsel blandt ældre Baggrund Mennesker ramt af ensomhed er mere syge og er længere

Læs mere

Forskerdag 10 november 2010

Forskerdag 10 november 2010 Forskerdag 10 november 2010 Psykosocial indsats i familier med en kræftsyg forælder. cand.psyk. Inge Merete Manuel Sundhedspsykolog. Palliativt Team Fyn Pilot projekt børn i kræftramte familier i Palliativt

Læs mere

Få mere livskvalitet med palliation

Få mere livskvalitet med palliation PATIENTVEJLEDNING Få mere livskvalitet med palliation Ti dig, der vil leve dit liv med lungekræft med mindst mulig lidelse og mest mulig livskvalitet. Indhold Palliation er lindring... 4 For dig med livstruende

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgningsfrist: 1. november Svar på ansøgning: Ultimo december Ansøgningsskema sendes til:

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Randers Kommune c/o Frivilligværket, Stemannsgade 9 C, 8900 Randers C Tlf. 2916 1921 frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Forebyggelse af ensomme ældre og socialt udsatte april 2015

Forebyggelse af ensomme ældre og socialt udsatte april 2015 Forebyggelse af ensomme ældre og socialt udsatte april 2015 Nr. Ansøger Aktiviteten/projektets formål Beskrivelse Ansøgt beløb Bevilling 1. Alkorådet (søgt begge puljer) Rådgivning og oplysning til misbrugeren

Læs mere

Et kursus om kræft, behandling, mad, søvn, trivsel og fysisk aktivitet

Et kursus om kræft, behandling, mad, søvn, trivsel og fysisk aktivitet Et kursus om kræft, behandling, mad, søvn, trivsel og fysisk aktivitet til kræftramte borgere i Fredensborg Kommune Mange oplever, at de mister kontrol og handlemulighed i hverdagen, når de får kræft.

Læs mere

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 01.08.2018 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 30341171 Evt. P-nummer Navn Vejnavn BEDRE PSYKIATRI - Thisted/Morsø Kjeldgårdsvej Husnummer

Læs mere

Den frivillige sociale indsats er defineret som en indsats, der som udgangspunkt ydes

Den frivillige sociale indsats er defineret som en indsats, der som udgangspunkt ydes STRUER KOMMUNE Bestillerenheden Frivillighedspolitik. Hvad er frivillighedspolitik? En frivillighedspolitik er nogle rammer og retningslinier for et samarbejde mellem det offentlige og de frivillige om

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Pårørende i Ringkøbing-Skjern Kommune Pårørende som målgruppe for sam-dreven innovation i Pårørendes år i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

ET GODT LIV. selv med prostatakræft. Kom med i PROPA.

ET GODT LIV. selv med prostatakræft. Kom med i PROPA. ET GODT LIV selv med Kom med i www.propa.dk Der er rigtig mange spørgsmål at forholde sig til, og for de fleste mennesker er en kræftdiagnose også helt naturligt forbundet med frygt og usikkerhed. Både

Læs mere

BEDRE PSYKIATRI. Netværksgrupper for forældre til psykisk syge børn og unge. Projekt Netværksdannelse BEDRE PSYKIATRI

BEDRE PSYKIATRI. Netværksgrupper for forældre til psykisk syge børn og unge. Projekt Netværksdannelse BEDRE PSYKIATRI Projekt Netværksdannelse Netværksgrupper for forældre til psykisk syge børn og unge Hvem er jeg? Jeanette Frank Andersen Eksistentiel samtaleterapeut Uddannet meditationslærer og mensendiecklærer Har arbejdet

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE

BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE ET INTERVENTIONSPROJEKT ET UDVIKLINGSPROJEKT UNDER TVÆRFAGLIGT VIDENSCENTER FOR PATIENTSTØTTE BØRN SOM PÅRØRENDE TIL SYGE FORÆLDRE ET INTERVENTIONSPROJEKT Tværfagligt

Læs mere

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende.

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Ansøgninger om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 2012, 18 NOTAT Dato: 21. november 2011 Af: Rikke Clausen Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

TEAM GIV HÅB I dag er holdet en integreret del af Giv Håb - Børn, Unge & Sorg.

TEAM GIV HÅB I dag er holdet en integreret del af Giv Håb - Børn, Unge & Sorg. TEAM GIV HÅB 2020 Team Giv Håb er Børn, Unge & Sorgs velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for de mange børn og unge i Danmark, der hvert år oplever, at deres mor, far, søster eller bror

Læs mere

Her kan du få hjælp. Tilbud til patienter og pårørende

Her kan du få hjælp. Tilbud til patienter og pårørende Rådgivning Kræftens Bekæmpelse Her kan du få hjælp Tilbud til patienter og pårørende Sundhedscenter for Kræftramte Rådgivningsenheden Ryesgade 27 2200 København N Tlf. 35 27 18 00 Mødestedet på Frederiksberg

Læs mere

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE UDBYDER ESBJERG KOMMUNE TITEL Visiteret Dagtilbud SUNDHED & OMSORG Alle tilbuddene skal visiteres, og der foretages altid en individuel vurdering af behov. Midlertidig døgnophold

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Hovedstaden Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Midtjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION MIDTJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA til puljen i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i

ANSØGNINGSSKEMA til puljen i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i ANSØGNINGSSKEMA til puljen i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i 2010-2012 1 Ansøger: Herlev Kommune 2 Titel: Implementering af den kommunale

Læs mere

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 01.03.2019 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 30341171 Evt. P-nummer Navn Vejnavn BEDRE PSYKIATRI - Thisted/Morsø Kjeldgårdsvej Husnummer

Læs mere

COOL CAMP FOR FAMILIER RAMT AF BØRNEKRÆFT LIVSKRAFTCENTER.DK

COOL CAMP FOR FAMILIER RAMT AF BØRNEKRÆFT LIVSKRAFTCENTER.DK COOL CAMP FOR FAMILIER RAMT AF BØRNEKRÆFT LIVSKRAFTCENTER.DK Hvad er LIVSKRAFT? LIVSKRAFT tidligere kendt under navnet ExcaliCare Children s Organisation, er grundlagt af to læger, Heidi Kristine Støve

Læs mere

Sorg- krisehandleplan. - når vi mister

Sorg- krisehandleplan. - når vi mister Sorg- krisehandleplan - når vi mister Kongevejens Skole 2007 Indholdsfortegnelse s. 3 Indledning s. 5 Ved en elevs livstruende sygdom og eventuelle død s. 6 Ved livstruende sygdom og eventuelle død hos

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE ET OVERBLIK

KRÆFTENS BEKÆMPELSE ET OVERBLIK ENS BEKÆMPELSE ET OVERBLIK VISION VI VIL ET LIV UDEN EN UD AF TRE DANSKERE RAMMES AF PÅ ET TIDSPUNKT I DERES LIV TO UD AF TRE BLIVER PÅRØRENDE TIL EN MED VELKOMMEN TIL ENS BEKÆMPELSE MISSION FLERE OVERLEVER

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Ballerup c/o Heidi Lorentzen, Harens Kvarter 35, Ballerup, CVR-nummer 33 34 42 95

Kræftens Bekæmpelse Ballerup c/o Heidi Lorentzen, Harens Kvarter 35, Ballerup, CVR-nummer 33 34 42 95 Kræftens Bekæmpelse Ballerup c/o Heidi Lorentzen, Harens Kvarter 35, Ballerup, CVR-nummer 33 34 42 95 Referat af lokalbestyrelsesmøde tirsdag den 3. majl 2011, kl. 19 21. Tilstedeværende: Heidi, Bodil,

Læs mere

Pårørende - en rolle i forandring. Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter

Pårørende - en rolle i forandring. Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter Pårørende - en rolle i forandring Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter www.vibis.dk 9. oktober 2012 Mit oplæg 1. Hvilke roller har de pårørende? 2. Hvad ved vi om de pårørendes behov?

Læs mere

Handleplaner. Virum Skole

Handleplaner. Virum Skole Handleplaner Virum Skole Hvorfor? Mennesker, som oplever sorg og krise på egen krop, fremhæver ofte, at støtten fra det nære personlige netværk er den mest betydningsfulde. Skole, Sfo, klub m.v. er en

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pub-post@horsholm.dk

Læs mere

Indstilling: Det indstilles, at ansøgningen imødekommes delvis med en bevilling for 2018 på kr. i lighed med tidligere bevilling.

Indstilling: Det indstilles, at ansøgningen imødekommes delvis med en bevilling for 2018 på kr. i lighed med tidligere bevilling. Indstilling om 18 midler / LMS Der søges om ialt 30.000 kr. Ansøgningen er absolut sammenlignelig med tidligere års ansøgning rent indholdsmæssigt og i forhold til anslået antal borgere i Ballerup Kommune,

Læs mere

Lad os tale om døden

Lad os tale om døden Lad os tale om døden Uddrag af undersøgelsen: Danskernes holdning til at tale om sin egen og sine næres sidste tid og død 2019 1 Du kan læse undersøgelsen Danskernes holdning til at tale om sin egen og

Læs mere

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Indledning Rødovres demenshandleplan afspejler de nye tanker og visioner på området, både lokalt, regionalt og nationalt. Lokalt bygger den på Rødovres

Læs mere

Model for Pårørendesamarbejde

Model for Pårørendesamarbejde Model for Pårørendesamarbejde Kolding Kommune Forord Når et familiemedlem eller en nær ven rammes af sygdom, en svær livsudfordring, et handicap, en psykisk sårbarhed eller et misbrug, får det konsekvenser

Læs mere

Adfærd og holdninger hos pårørende til svækkede ældre

Adfærd og holdninger hos pårørende til svækkede ældre Analyse for Ældre Sagen: Adfærd og holdninger hos pårørende til svækkede ældre Delrapport 3 - Behov for vejledning og rådgivning September 2009 Baggrund, formål, metode Baggrund og formål Som led i Ældre

Læs mere

Det palliative landkort i Danmark - palliativ indsats i eget hjem?

Det palliative landkort i Danmark - palliativ indsats i eget hjem? Det palliative landkort i Danmark - palliativ indsats i eget hjem? Strategisk forsknings- og udviklingsinitiativ TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse 27. april 2011 Helle Timm Centerchef Palliativt Videncenter

Læs mere

Bilag 5: Samlet oversigt over samarbejde med frivillige organisationer

Bilag 5: Samlet oversigt over samarbejde med frivillige organisationer Bilag 5: Samlet oversigt over samarbejde med frivillige organisationer Oversigt over kommunernes samarbejde m. frivillige organisationer om palliativ indsats Kommuner Samarbejder m. frivillige organisationer

Læs mere

Notat. 15. august Stillings- og personprofil for områdechef i Område Midtjylland

Notat. 15. august Stillings- og personprofil for områdechef i Område Midtjylland Notat 15. august 2019 Forening og Frivillige Strandboulevarden 49 2100 København Ø Tlf +45 3525 7500 www.cancer.dk UNDER PROTEKTION AF HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN Stillings- og personprofil for områdechef

Læs mere

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet En guide til ansøgning af 79-midler Kriterier for fordeling af 79-puljen til frivilligt arbejde på ældreområdet I det følgende kan du læse mere om 79-midler,

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Randers Kommune c/o Frivilligværket, Stemannsgade 9 C, 8900 Randers C Tlf. 2916 1921/ 2916 1920 frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pub-post@horsholm.dk

Læs mere

Kom til Kræfter, Mand Mænd & Kræft Et led i rehabilitering af kræftramte

Kom til Kræfter, Mand Mænd & Kræft Et led i rehabilitering af kræftramte Mænd & Kræft Et led i rehabilitering af kræftramte 1 INDHOLD SIDE 1. Indledning 3 2. Projekt "Kom til Kræfter" - et led i rehabilitering af kræftramte 4 3. Målgruppe 4 4. Formidling af aktiviteten 5 5.

Læs mere

Rehabilitering af borgere med kræft i behandlingsliv og hverdagsliv.

Rehabilitering af borgere med kræft i behandlingsliv og hverdagsliv. Kræftrehabilitering Rehabilitering af borgere med kræft i behandlingsliv og hverdagsliv. Titel på projektet: Patienten i fokus: Sammenhængende kræftrehabilitering fra sygehus til kommunalt regi. (Kræftrehabiliteringscoach

Læs mere

Kompetenceudvikling og uddannelse. Uddannelseskoncept for borgere med KOL

Kompetenceudvikling og uddannelse. Uddannelseskoncept for borgere med KOL Kompetenceudvikling og uddannelse For at lykkes med telemedicinske tilbud, der skaber værdi i en dagligdag med sygdom, skal vi som sundhedsvæsen være opsøgende på, hvad det vil sige at leve en hverdag

Læs mere

Hvordan kan Kræftens Bekæmpelse understøtte kommunal kræftrehabilitering

Hvordan kan Kræftens Bekæmpelse understøtte kommunal kræftrehabilitering Hvordan kan Kræftens Bekæmpelse understøtte kommunal kræftrehabilitering Oplæg d. 28. april 2017 Laila Walther, afdelingschef Hvorfor er kræftrehabilitering på dagsordenen? Kræftrehabilitering og senfølger

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN HEDENSTED KOMMUNE ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN Navn på forening / organisation: Frivillig Cafe i Hedensted Kommune Kontaktperson: Bente Sørensen / Bente Krag Arp Adresse: Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Læs mere

Kommunal kræftrehabilitering Danish Cancer Society. Kommunal kræftrehabilitering. - Opgørelse af kommunal kræftrehabilitering december 2013

Kommunal kræftrehabilitering Danish Cancer Society. Kommunal kræftrehabilitering. - Opgørelse af kommunal kræftrehabilitering december 2013 Kommunal kræftrehabilitering Danish Cancer Society Kommunal kræftrehabilitering - Opgørelse af kommunal kræftrehabilitering december 2013 Patientstøtte & Lokal Indsats Dokumentation og udvikling Februar

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen SSU 17.12.2008 - Bilag a 18 ansøgninger til frivilligt socialt arbejde i 2009 NOTAT Dato: 24. november 2008 Af: Trine Sandberg Ladegaard

Læs mere

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011.

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011. Demenspolitik Hedensted Kommune Senior Service Marts 2011. Overordnede mål for demensindsatsen: Den overordnede målsætning for hjælpen og støtten til demensramte borgere i Hedensted Kommune: at understøtte

Læs mere

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger FriRummet Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde - 2016 Ansøgt: 22-06-2016 (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: 36-182 Oplysninger om ansøger Forens navn Hvad er forens formål - som beskrevet i forens

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

Hører pårørende hjemme i kommunal rehabilitering? Præsentation af model til refleksion og handling

Hører pårørende hjemme i kommunal rehabilitering? Præsentation af model til refleksion og handling Hører pårørende hjemme i kommunal rehabilitering? Præsentation af model til refleksion og handling Pårørendekoordinator Karin Birtø Rådgivningsleder Marie Lawætz, Kræftens Bekæmpelse Projekt Pårørende

Læs mere

1

1 1 2 3 4 5 DRAGØR KOMMUNE 18 Udvalget Kirkevej 7, 2791 Dragør, sunhedogomsorg@dragoer.dk, telefon 32 89 02 72, www.dragoer.dk Åbningstid: Mandag & tirsdag kl. 10-14, onsdag lukket, torsdag kl. 10-18, fredag

Læs mere

Status på tværkommunalt samarbejde om rehabilitering for kræftramte borgere. Vi samler kræfterne.

Status på tværkommunalt samarbejde om rehabilitering for kræftramte borgere. Vi samler kræfterne. Status på tværkommunalt samarbejde om rehabilitering for kræftramte borgere. Vi samler kræfterne. Baggrund I 2012 udgav Sundhedsstyrelsen Forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med

Læs mere

Hvad sker der i praksis? Erfaringer fra Center for Kræft og Sundhed København v/jette Vibe-Petersen, centerchef

Hvad sker der i praksis? Erfaringer fra Center for Kræft og Sundhed København v/jette Vibe-Petersen, centerchef Hvad sker der i praksis? Erfaringer fra Center for Kræft og Sundhed København v/jette Vibe-Petersen, centerchef Hvad vidste vi allerede? Rehabilitering har fokus på funktionsevne og palliation på lindring,

Læs mere

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister.

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 02-11-2016 Bilag 2. 18 ansøgninger der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 12.10.2016 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist

Læs mere

Et bud på en skræddersyet pårørendeindsats: Baggrund og rammer Målgruppe Gradueret indsats og Lær at tackle Formål Aktiviteter i Pårørende-netværket

Et bud på en skræddersyet pårørendeindsats: Baggrund og rammer Målgruppe Gradueret indsats og Lær at tackle Formål Aktiviteter i Pårørende-netværket Et bud på en skræddersyet pårørendeindsats: Baggrund og rammer Målgruppe Gradueret indsats og Lær at tackle Formål Aktiviteter i Baggrund og rammer Finansieret af Puljen til Bedre Ældrepleje Etableret

Læs mere

Resume af sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft

Resume af sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft Resume af sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft Sundhedsaftalen skal ses som et supplement til forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse kræft og som en tillægsaftale

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden 2013

Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden 2013 Maj 2014 Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden 2013 Ullasvej 8, Rønne Nørre Allé 45, København Møllestræde 6, Hillerød Rådgivningerne i Danmark Nørgaardsvej 10, Lyngby Kræftlinjen 80 30 10 30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte Pårørendepolitik for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte 2 Forord Pårørende betydningsfulde samarbejdspartnere Et godt socialt netværk kan både kan give støtte, omsorg og bidrage med praktisk

Læs mere

VI HAR BRUG FOR DIG BLIV FRIVILLIG PÅ COOL CAMP LIVSKRAFTCENTER.DK

VI HAR BRUG FOR DIG BLIV FRIVILLIG PÅ COOL CAMP LIVSKRAFTCENTER.DK VI HAR BRUG FOR DIG BLIV FRIVILLIG PÅ COOL CAMP LIVSKRAFTCENTER.DK Da jeg meldte mig som frivillig til Cool Camp, havde jeg ikke i min vildeste fantasi kunnet forestille mig, hvad der ventede forude Må

Læs mere

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice Hospice Randers Danmarks første kommunale hospice Historien bag Hospice Randers Politisk beslutning i 2007: at der skulle være et tilbud til alvorligt syge borgere at stedet skulle hedde Hospice Randers

Læs mere

Kursus i social rådgivning Kræftens Bekæmpelse. Kursus i social rådgivning af kræftpatienter

Kursus i social rådgivning Kræftens Bekæmpelse. Kursus i social rådgivning af kræftpatienter Kursus i social rådgivning Kræftens Bekæmpelse Kursus i social rådgivning af kræftpatienter Kursus i social rådgivning af kræftpatienter Fordi kommunikationen mellem kræftpatienterne og kommunen forbedres

Læs mere

KOM MED! - samarbejdet fortsætter

KOM MED! - samarbejdet fortsætter Nyhedsbrev August 2016 KOM MED! - samarbejdet fortsætter Hillerød Kommune, Frivilligcenter Hillerød og lokale frivillige fortsætter samarbejdet omkring Kom Med! Der vil være styrket fokus på sammenhængen

Læs mere