Pause (10min) Julefrokost! d. 6. dec kl DAGSORDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pause (10min) Julefrokost! d. 6. dec kl DAGSORDEN"

Transkript

1 d. 6. dec kl DAGSORDEN Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 31. oktober 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde 2. Evaluering Universitetsvalget (10 min.) 3. Fremdriftsreformen (30 min.) Pause (10min) 4. Workshop: arbejdsplan 2014, kampagner 2014, (25 min.) 5. Fagudvalgsrunde (20 min.) 6. Nyt fra (10 min.) Forretningsudvalget Akademisk råd Studenterrådet Andre 7. Evt. Julefrokost!

2 Bilag oktober Referat Lokale Formalia (10 min.) 8.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 8.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 17. september KLARK var ikke korrekt forkortelse for Klassisks fagråd, ellers godkendt. 8.3 Valg af ordstyrer Lieve. 8.4 Valg af referent Niels Christian. 8.5 Valg af stemmeforordnet Sara og Lea. 8.6 Navnerunde Andreas (Filosofi), Cecilie (Antropologi), Emilie (Antropologi), Anne (Filosofi), Laug (Spansk), Bjarne (Spansk), Sune (Klassisk), Sarah (Klassisk), Sara (Klassisk), Kirstine (Klassisk), Christina (Uddannelsesvidenskab), Sissel (Udannelsesvidenskab), Thea (Udannelsesvidenskab), Lea (Udannelsesvidenskab), Asger (Uddannelsesvidenskab), Alexander (Uddanelsesvidenskab), Dorhe (Religionsvidenskab), Jeppe (Religionsvidenskab), Louise (Religionsvidenskab), Rikke (Uddanelsesvidenskab), Peter (Italiensk), Daniel (Filosofi), Benjamin (Historie), Lieve (Religionsvidenskab), Niels Christian (Idéhistorie). 9. Universitetsvalget (20. min) Artsrådets efterårskampagne er blevet en valgkampsgruppe, netop igang med valgkampskampagne. Valget er den 25. til 28. november, Andreas og Heidi stiller op til Bestyrelsen. Akademisk Råd skal også have repræsentanter. UFU og SN skal have repræsentanter fra de lokale fagråd. Sidste års kampagne havde skeletter og balloner hængende for at minde studerende om valget. Der bliver stillet computere op i fredagsbarer og i kantinerne til valgcaféer, hvor folk kan få en kop kaffe, tale om valg og stemme på stedet. Op til uge 47 forberedes der til kampagnen, i uge 47 stilles der få ting op, i uge 48 sættes alt op og kampagnen går i fuld sving. Kampagnegruppen er ligesom et æg, de faste medlemmer er blommer, men folk der vil med til enkelte møder, bare vil være frivillige rundt omkring, eller komme med idéer kan være hvider. Idéer og kreative indslag kan sendes til Artsrådets mail (artsraadet@gmail.com). Meme-konkurrence sættes igang fra i morgen, den foregår på Artsrådets Facebook. Billeder bliver taget i aften til støttelisterne, som skal bakke op om Andreas opstilling til Bestyrelsen.

3 10. Workshop: Valgkampsfest, Studenterbestemmelse over lokaler, fælles arrangementer på Arts. (2 x 20min. se bilag 3) Andreas står for studenterbestemmelse over lokaler, der er ikke nogen faste bestemmelser for fredagsbarer og studenterrådede lokaler, det tages bare lokalt, og derfor afhænger det gode samarbejde af at man har en flink sekretær/ansvarlig. Kirstine har fælles arrangementer på Arts, hvordan har det været, og hvordan gik det? Er der noget der skal gå igen, og hvilke nye samarbejder kan man overveje? Lieve har valgkampsfesten, hvad kan man finde på at gøre til festen? Pause (30 min.) 11. Opsamling Workshops (10 min.) Lieve: Idéer til Andreas kampagne, kunne starte ud med en fredagsbarsrundtur. Oprettelse af fast arrangement uden for Nordisks bar, som Andreas kunne besøge. Mange forslag til leg og udfordringer. Andreas: Meget handlede om gennemsigtighed og regler, folk syntes at det var meget uigennemsigtigt hvordan man kan booke lokaler, og hvem der bestemmer over dem. Hvad kan man gøre for at skabe en bedre identitet ved de fag der benytter lokalerne. Der kunne oprettes et system med retningslinjer, der gør det let for studerende at booke og bruge lokaler. Hvordan kommer oplysninger og informationer om lokalerne bedre ud? Dem der står for det kunne tage ud til fredagsbarerne og fortælle om det, mere fokus på opsøgenhed. Let tilgængelig side på hjemmesiden med informationer om lokaler og ansvarlige. Attraktiv og informationsrig Facebook-side. Kirstine: Bred enighed om fortsættelse af Artistisk Festival, måske inddragelse af undervisere/forskere. Forslag til oplæg om akademisk kompetence (korrekt sprog og skrivning). DMs CV-tjek er rigtig fedt, det skal bedre kobles op med jobmuligheder, mulig sammenfald med oplæg omkring valg af tilvalg. Ph.D. arrangement med Ild (forening). Man kunne prøve at holde stort fest arrangement for alle på Arts, også undervisere ud over det nuværende Artistisk Festival. Bedre samarbejde med Folkeuniversitetet for oprettelse af flere studiejobs, mulig kursus om hvordan man holder et godt oplæg. 12. Valg af opstiller til Akademisk Råd (20 min. se bilag 4) Alexander holdt oplæg om arbejdet på Akademisk Råd, og om hvad der har været oppe at vende det sidste år. AUPUS som koordinerende organ i Studenterrådet blev præsenteret. Repræsentanter (4): Alexander Thomsen(uddannelsesvidenskab), Asger Emborg (uddannelsesvidenskab), Niels Christian (idehistorie) og Sarah Nedergaard (klassisk).

4 Suppleanter (6): Sissel Sørensen (uddannelsesvidenskab), Lea Rosa Kvist(uddannelsesvidenskab), Rikke Rode (religionsvidenskab), Kristina A. Christensen (klassisk), Benjamin Bilde (Nordisk/historie) og Sune Rønnow (klassisk). 13. Fagudvalgsrunde (20 min.) Antropologi: Opstartet, har sat de nye studerende ind i hvilke udvalg man kan sidde i. Prøver at igangsætte et lettere overleveringssystem. Formidlingskursus sammen med Talerøret. Diskussion af vejledningen på Bachelor-uddannelsen. Nordisk: Er kommet igang og lever, det virker til at der er opstået behov og vilje for et nordisk fagudvalg. Historie: Holder møder, og der er blevet snakket med de nye russere om evaluering af rus-turen. Høringssvar udformes fra Historisk Fagudvalg om institut ændringer på Historie. Spansk: Nyt pragmatik forløb viste sig at være krævende. Spansk har på første år ansat en ny vejleder udefra, UFU-leder står imod forbedringer på uddannelsen. Klassisk: Lokaleløsning søges, klassisk er meget hjemløse. Store studieordningsændringer på vej, mange fag påvirker hinanden og der er problemer med enighed og finansiering af arkæologernes udgravninger. På næste møde skal der findes ny mødeindkalder, helt hold fundet til opsættelse af plakater. Benjamin foreslår at der presses igennem for en sammenhæng mellem UFU ernes sammensætning, så der f.eks. er overlap mellem underviserne på de fag der sidder sammen (f.eks. at en underviser der sidder i UFU, både underviser på et idéhistorisk fag og et filosofi-fag). Uddannelsesvidenskab: Institut-strategi fra lederne imod Dekanen, nævner meget om undervisere, men ikke så meget om de studerende. Alting skal gå stærkt, da de ellers bliver overhalet af Dekanen kr. givet til Trøjborg for oprettelsen af ny bar/studielokaler. Religionsvidenskab: Der blev holdt pizza-møde, mange mødte op. Fest var en stor succes. Møderne er fyldt op. Filosofi: Studieordningsændringer er blevet taget op igen, undervisere er ikke engagerede nok i deres kurser, og de kan ikke arbejde sammen. Mulig fag-dag skal holdes så de studerende kan være bindeled mellem undervisere. Ultimatum skrevet til undervisere, hvis undervisningen ikke er i orden, så bliver praktiske ting stemt igennem i studieordningen, så der f.eks. bliver et tvunget fast antal undervisningstimer kr. i overskud i UFU en, skal bruges inden årets udgang, hvad kan de bruges til? Det er svært at få 1. semestersstuderende til at møde op. De er blevet meget fragmenterede, deres rushold er de samme som deres instruktorhold. Italiensk: 1. semesterstuderende prøves at blive engagerede, de er kritisk underbemandede. Der har været evalueret på de nye kurser, og de nye studerende kunne lide dem. Faglige fredagscafeer er blevet afholdt, med succes. Idéhistorie: Faglig-weekend diskuteret, studieordning på kandidat vil undervisere have delt op i blokke, dette er de studerende imod, og der kæmpes for at bevare kandidatuddannelsen.

5 14. Nyt fra (10 min.) Forretningsudvalget: Meget valg, høringssvar blev udformet til Arts-strategi. Omhandler meget studiemiljø, og mangel på konkretisering af mål. Akademisk Råd: Intet nyt, Sandbjerg-seminar med alle Akademiske Råd holdes om nogle uger. Studenterrådet: Møde er blevet holdt, Sissel er blevet kontaktperson for Arts. Fest, Den Uendelige Hest, holdes før Politik-konference, lørdag d. 2. november, i Panta Rei, her skal der vælges delegationssang. Onsdag d. 6 november er der formøde til PK. Mandag d. 4. november, kl. 7 mødes der på Styrelsen til morgenmad, hvorefter plakater skal ophænges på AU i forbindelse med valget. SRs valgfest er den 28. november, og der er Fællesrådsmøde d. 20 november. D. 13. december er der juleafslutning i Studenterrådet. Tirsdag d. 5. november er der møde om den centrale koordinering af hele valget på AU. Hvis man vil møde opstillere er dette mødet man skal til, der er mad og godter og sager. Universitetsbestyrelsen: Små-fortrolige ting, det skal der ikke tales alt for åbent om. Der vedtages på næste onsdag en handleplan på baggrund af evalueringen af de mange problemer der er på Arts. Antallet af Studienævn og institutter skal udvides. Før var det kun undervisere der skulle evalueres omkring FUP, men interviews skal også foretages af kandidatstuderende. Der er stadig ikke styr på økonomien, der bliver ofte klaget i bestyrelsen, stor frustration. Ting går i rigtig retning, men intet vides med sikkerhed. Bestyrelsen vil gerne have at der oprettes talent/elite-forløb, de bedste studerende skal blive udfordrede så de ikke tager væk. Brede hovedværkslæsninger fag imellem bliver det mulige talent-forløb på Arts, stor forbedring fra en frasortering på grund af gymnasiekarakterer. KU, DTU og AU er de bedste til at hive midler hjem og har de største grundforskningsmidler. Her findes der stor fælles interesse indenfor de samme områder. Fagudviklingerne varierer mellem universiteterne, dette kan være årsag til større optag på universiteter som f.eks. Aalborg. 15. Evt. Hvis man har datoer at føje til kalendre, kan de sendes til Artsrådet før mødet og så kan der printes udleveringsark til deltagende. Mulig dato-oversigt udsendes på mail.

6 Bilag 3 Fremdriftsreform Fremdriftsreformen er blevet et af de helt store debatemner på AU det sidste stykke tid. Vi ligger fra forretningsudvalgets side op til en plenum debat, hvor I kan byde ind med spørgsmål, bekymring, erfaringer og udfordringer, som I mener, at Artsrådet skal fokuserer på i det videre arbejde. Fx kunne man overveje spørgsmålene: Hvilke konsekvenser har fremdriftsreformen for din uddannelse? Hvordan kommer fremdriftsreformen til at påvirke specialisering og valgmulighederne på din uddannelse? Skaber tilvalg, HUMfag og profilfag særlige udfordringer på Arts og hvordan? Er der særlige problemstillinger for Arts i forbindelse med fremdriftsreformen? Bilag 4 Workshops Workshop: Arbejdsplan 2014 Vi vil i forretningsudvalget gerne have indspark til arbejdsplanen Gør jer gerne overvejelser omkring hvilke fokusområdet Artsrådet skal have det næste år: - Hvilke arrangementer skal Artsrådet afholde det kommende år? - Hvor mange arrangementer skal afholdes af forretningsudvalget? - Hvordan skal arbejdsfordelingen være mellem forretningsudvalget og Artsrådet? Se den vedlagte arbejdsplan for rådsåret 2013 Workshop: Kampagner i Artsrådet 2014: v. Kirstine Pedersen Sidder du med det næste hotte studenterpolitiske emne, som Artsrådet bør føre kampagne for det kommende år? Eller har du måske en vanvittig fed ide til en aktion/happening, der klart bør være en del af Artsrådets næste kampagne? Så er dette workshoppen for dig! Vi skal diskutere ideer til politiske sager/emner, der vil være relevante at tage op i det kommende år, samt ideudvikle på seje aktiviteter og happenings vi kan lave i løbet af vores kampagner. Så er du sprængt fyldt med kampagne ideer, så er det her du bliver hørt!

d. 6. dec kl REFERAT

d. 6. dec kl REFERAT d. 6. dec. 2013 kl. 17.15 REFERAT 1441-010 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 31. oktober Specificer gren af Klassisk, ellers godkendt.

Læs mere

5. December DAGSORDEN Oplæg om Studiemiljø som et arbejdsmiljø af Heidi Klokker (30 min.)

5. December DAGSORDEN Oplæg om Studiemiljø som et arbejdsmiljø af Heidi Klokker (30 min.) 5. December 2014 16.15 DAGSORDEN 1485-542 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 24.sep. (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde

Læs mere

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (15 min. 17.25-17.40)

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (15 min. 17.25-17.40) DAGSORDEN 25. marts 2014 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-20.00) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt efter rettelse af dato 1.2 Godkendelse af referat

Læs mere

23. oktober REFERAT

23. oktober REFERAT 23. oktober 2014 17.15-20.05 REFERAT 131 1453 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden OK 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 24.sep. (bilag 1) OK 1.3 Valg af ordstyrer Kristina 1.4 Valg

Læs mere

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min)

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min) 11. oktober 2011 kl. 18.00 Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde REFERAT 1. Formalia (5 min) Dato: 11. oktober 2011 Side 1/6 Navnerunde: Peter filosofi, Sune kl. Ark., Maja filosofi, Helle

Læs mere

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.)

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.) 28 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar REFERAT 1. Formalia (15 min.) Dato: 28. november 2011 Side 1/5 1.1 Godkendelse af dagsorden - godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet

Læs mere

Referat for artsrådsmøde den 29. Marts

Referat for artsrådsmøde den 29. Marts Referat for artsrådsmøde den 29. Marts 1. Formalia Godkendelse af dagsorden Godkendt uden ændringer Godkendelse af referat fra rådsmødet 14. februar Godkendt uden ændringer Valg af ordstyrer Andreas valgt

Læs mere

24. september REFERAT Lokale

24. september REFERAT Lokale 24. september 2014 17.15-20.45 REFERAT Lokale 1453-229 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Nyt punkt, dimensionering med oplæg fra Sune. OK. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.

Læs mere

DAGSORDEN. 8 november 2011 kl Artsrådsmøde, Nobelsalen. 1. Formalia (20 min.)

DAGSORDEN. 8 november 2011 kl Artsrådsmøde, Nobelsalen. 1. Formalia (20 min.) 8 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Nobelsalen DAGSORDEN 1. Formalia (20 min.) Dato: 8. november 2011 Side 1/6 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 11. oktober

Læs mere

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl. 14.15 16.00 temamøde om Studium Generale 1. Formalia Valg referent: Rasmus er valgt Ordstyrer: Sidsel er valgt Godkendelse af referat fra d. 12/10: Referatet er

Læs mere

DAGSORDEN. 26. marts 2015 kl [Lokale følger], Artsrådsmøde ( )

DAGSORDEN. 26. marts 2015 kl [Lokale følger], Artsrådsmøde ( ) DAGSORDEN 26. marts 2015 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-20.15) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 12. februar (Bilag

Læs mere

Bilag 1 REFERAT. 22. maj 2014 kl Lokale A, Artsrådsmøde ( )

Bilag 1 REFERAT. 22. maj 2014 kl Lokale A, Artsrådsmøde ( ) Bilag 1 REFERAT 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden OK. 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts

Læs mere

REFERAT. 25. september, kl Bygning 1485, lokale 123 (Den Nye Nobelsalen)

REFERAT. 25. september, kl Bygning 1485, lokale 123 (Den Nye Nobelsalen) 25. september, kl. 17.15-20.10 Bygning 1485, lokale 123 (Den Nye Nobelsalen) REFERAT 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Forretningsudvalget bemærker, at tidsplanen går til 20.10. Desuden

Læs mere

2. Besøg af Forskning, Talent og Internationalisering Arts om Buddy programmet (Bilag 2) (15 min )

2. Besøg af Forskning, Talent og Internationalisering Arts om Buddy programmet (Bilag 2) (15 min ) DAGSORDEN 28. maj 2015 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-19.45) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 26. marts (Bilag

Læs mere

Referat af ordinært Fællesrådsmøde d

Referat af ordinært Fællesrådsmøde d Referat af ordinært Fællesrådsmøde d. 25.09.2014 Torsdag d. 25.09.14 kl. 19.15-22.30, Studenternes Hus, Mødelokale 1 O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia (O+D+B) 1.1 Navnerunde og konstatering

Læs mere

Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min)

Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min) 3. december 2015 16.15 DAGSORDEN Lokale følger 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.okt. (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5

Læs mere

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (25 min )

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (25 min ) 4. april kl. 17.15 1481-341, Artsrådsmøde (17.15-20.20) REFERAT 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 7. februar

Læs mere

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen 23/09/12 15.52 Formalia Til stede: Sidsel Jelved Kennild, Thea Frederiksen, Rasmus Markussen, Simone Sefland Pedersen, Pernille Krüger Mertz, Louise Rognlein, Øjvind Fritjof Arnfred, Niels Christian, Lærke

Læs mere

18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook)

18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook) 18. februar 2016 kl. 17.15 DAGSORDEN Lokale: (se facebook) 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 3.dec.2015 (bilag 1) 1.3 Valg af

Læs mere

Referat fra det ordinære Fællesrådsmøde d Torsdag d kl , Vandrehallen O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning

Referat fra det ordinære Fællesrådsmøde d Torsdag d kl , Vandrehallen O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning Referat fra det ordinære Fællesrådsmøde d. 20.11.14 Torsdag d. 20.11.14 kl. 19.15-22.30, Vandrehallen O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia 1.1 Navnerunde og konstatering af quorum (O) Anne

Læs mere

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FORELØBIG DAGSORDEN STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 18:15 20. NOVEMBER Kære Fællesråd Kære Alle Vi glæder os i denne tid! Dette er kalenderårets sidste fællesrådsmøde,

Læs mere

Valg af referent: Rasmus (idéhistorie) er valgt

Valg af referent: Rasmus (idéhistorie) er valgt 21 september 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde REFERAT Referent: Rasmus Markussen Dato: 21. september 2011 Side 1/9 1. Formalia (5 min) Navnerunde tilstedeværende ved mødets start: Andreas (filosofi), Peter

Læs mere

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.)

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.) DAGSORDEN 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts 1.3

Læs mere

3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3a og 3b) (20 min )

3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3a og 3b) (20 min ) 12. februar 2015 kl. 17.15 Bygning 1485, Nobelsalen DAGSORDEN 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 5.dec.2014 (bilag 1) 1.3 Valg

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE STUDENTERNES HUS RICHARD MORTENSENSTUEN 19.15 18. MAJ 2017 1 Indkaldelse til fællesrådsmøde Kære Fællesråd, Hermed indkalder vi i Dirigentinstitutionen til fællesrådsmøde d. 18.

Læs mere

DAGSORDEN. 23. april kl Bygning 1441, lokale 010 (Tåsingegade 3) - Artsrådsmøde. Referat: 1. Formalia (10 min.)

DAGSORDEN. 23. april kl Bygning 1441, lokale 010 (Tåsingegade 3) - Artsrådsmøde. Referat: 1. Formalia (10 min.) 23. april kl. 18.00-21.20 Bygning 1441, lokale 010 (Tåsingegade 3) - Artsrådsmøde DAGSORDEN Referat: 1. Formalia (10 min.) 1,1 Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen er godkendt 1,2 Godkendelse af referat

Læs mere

2. Godkendelse af fortolkning af mandatfordeling (5 min) (Bilag 1) 3. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning (20 min) (Bilag 2)

2. Godkendelse af fortolkning af mandatfordeling (5 min) (Bilag 1) 3. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning (20 min) (Bilag 2) 14. februar kl. 17.00 Tåsingegade 3, Theos Bar, Artsrådsmøde DAGSORDEN 1. Formalia (15 min.) Dato: 14.feberuar 2012 Side 1/11 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 28.

Læs mere

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FØRSTE UDSENDELSE STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 10. OKTOBER Kære Fællesråd I Dirigentinstitutionen håber vi, at alle er indstillede på at tage endnu et

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 4. april (bilag 1.1) Fedt med referat fra workshops ene, især dem der kan bruges ude i fagudvalgene.

1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 4. april (bilag 1.1) Fedt med referat fra workshops ene, især dem der kan bruges ude i fagudvalgene. 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden ok 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 4. april (bilag 1.1) Fedt med referat fra workshops ene, især dem der kan bruges ude i fagudvalgene.

Læs mere

2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning v/ Andreas Birch Olsen og Lieve Vermulen (20 min )

2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning v/ Andreas Birch Olsen og Lieve Vermulen (20 min ) 6. februar kl. 17.15-20.50 Lokale: 1485-123 (Nobelsalen) DAGSORDEN 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 6.dec.2013 (bilag 1.2)

Læs mere

Referat af MR-møde d. 4. november 2013 kl Frokoststuen på Folkesundhed.

Referat af MR-møde d. 4. november 2013 kl Frokoststuen på Folkesundhed. Referat af MR-møde d. 4. november 2013 kl. 17-19 Frokoststuen på Folkesundhed. 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Agnes Referent: Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: MCQ opgave (ikke

Læs mere

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den Referat: Oeconrådsmøde - mandag den 09.05.2016 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Marie Referent: Louise 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra mødet d. 11.04.2016 Referat fra mødet d. 11.04.2016:

Læs mere

8) Fagcafeer i Kognitions Psykologi d.5.december og Statistik1 d.16.januar.

8) Fagcafeer i Kognitions Psykologi d.5.december og Statistik1 d.16.januar. Psykrådsmøde torsdag den 20. november 2014 Dagsorden: 1) Velkommen 2) Valg af ordstyrer og referent 3) Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde 4) Mad efter næste møde 5) Kampagne-nyt (orientering

Læs mere

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE FORELØBIG DAGSORDEN STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 18:15 20. NOVEMBER Kære Fællesråd Kære Alle Vi glæder os i denne tid! Dette er kalenderårets

Læs mere

Referat Konstituerende Artsrådsmøde d. 6.feb.2014

Referat Konstituerende Artsrådsmøde d. 6.feb.2014 1 Formalia Mødet er rettidigt indkaldt og vi kan derfor afholde det konstituerende møde. 1.1 Godkendelse af dagsorden Dagsordenen er godkendt ved akklamation 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT 2. UDSENDELSE STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 20. NOVEMBER 2014 1 Kære Fællesråd. Hermed anden udsendelse til Fællesrådsmødet den 20. november. Det ekstraordinære fællesrådsmøde i december

Læs mere

Referat fra konstituerende Fællesrådsmøde d

Referat fra konstituerende Fællesrådsmøde d Referat fra konstituerende Fællesrådsmøde d. 19.02.2015 Torsdag d. 19.02.15 kl. 17.15-22.00, Studenternes Hus, Mogens Zielerstuen. O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Konstituering 1.1 Optagelse

Læs mere

Til d. 16. juni 2010 20. november 2013 Formalier:

Til d. 16. juni 2010 20. november 2013 Formalier: Formalier: 1. Valg af dirigent & referent Dirigent: Michael Referent: Dennis 2. Tilstede Michael, Richard, Halvor, Christian, Lasse V. (V for Vendetta), Sven, Bro, Camilla, Shum, Fisker, Thomas 68, Jens

Læs mere

sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ANDEN UDSENDING STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19: FEBRUAR

sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ANDEN UDSENDING STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19: FEBRUAR sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT ANDEN UDSENDING STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 27. FEBRUAR Kære Fællesråd Hermed anden udsending til ordinært fællesrådsmøde den 27. februar. Næste møde

Læs mere

Referat til Fællesrådsmøde d. 20. maj.

Referat til Fællesrådsmøde d. 20. maj. Referat til Fællesrådsmøde d. 20. maj. O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia 1.1. Navnerunde og konstatering af quorum (O) Mandatbærer: Daniel Anthony Slater (Artsrådet), Camilla Pallesen

Læs mere

Pause med mad (30 min.)

Pause med mad (30 min.) 24. september 2014 17.15-20.15 DAGSORDEN Lokale 1453-229 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22. maj (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KLASSISKE STUDIER ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KLASSISKE STUDIER ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 INSTITUT FOR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig

Læs mere

Referat af MR-møde d. 18. februar 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed bygning 1260

Referat af MR-møde d. 18. februar 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed bygning 1260 Referat af MR-møde d. 18. februar 2014 kl. 17-19 Frokoststuen, Folkesundhed bygning 1260 1. Valg af ordstyrer og referent Agnes er ordstyrer og Silje referent. 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Nina

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT 1. UDSENDELSE Studenternes hus Richard Mortensenstuen 19.15 12. maj 2016 1 Tidsplan frem til fællesrådsmødet Kære Fællesråd, Hermed indkalder Dirigentinstitutionen til Fællesrådsmøde d. 12. maj.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Delvalg: Bestyrelsen Studerende (Valggruppe IV)

Delvalg: Bestyrelsen Studerende (Valggruppe IV) Delvalg: Bestyrelsen Studerende (Valggruppe IV) 2 mandater Stemmeprocent: 19,56% De to mandater går til Heidi Klokker Andersen Andreas Olsen Blanke stemmer: 254 VF LF Studenterrådet Studenterrådets spidskandidater

Læs mere

Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014

Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014 Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014 1) Velkommen 2) Valg af ordstyrer: Alexander og referent: Mie 3) Dagsorden og referat fra sidste møde er godkendt 4) Dispensation for studenterrepræsentanter

Læs mere

RUSPJECE FILOSOFI

RUSPJECE FILOSOFI RUSPJECE FILOSOFI 2018 1 Kære kommende filosofistuderende anno 2018 Først og fremmest: hjerteligt velkommen til filosofistudiet på Aarhus Universitet! Vi har lavet en ruspjece for at du kan sætte dig ind

Læs mere

Referat af MR møde. 4. Undervisningsudvalget v. Ole Bækgaard orientering og diskussion

Referat af MR møde. 4. Undervisningsudvalget v. Ole Bækgaard orientering og diskussion 1. Valg af ordstyrer og referent: Agnes er ordstyrer og Silje er referent. Referat af MR møde Dato og tid: 14/10/2014 kl. 17-19 Sted: Frokoststuen (Folkesundhed, bygn. 1260) 2. Tilstede: Vibeke, Ole Bækgaard,

Læs mere

Tal for Aarhuspladser - ret dette i seneste referat. Punkter til eventuelt tilføjes. Ellers er begge dele godkendt.

Tal for Aarhuspladser - ret dette i seneste referat. Punkter til eventuelt tilføjes. Ellers er begge dele godkendt. Referat af MR møde 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Agnes. Referent: Silje Tilstede: Mai-Britt, Daniel, David, Nina, Martin, Ellen, Mette, Josephine, Malene, Agnes, Sara, Ane, Bjørn, Katrine,

Læs mere

KABS13 møde 31/10-2013

KABS13 møde 31/10-2013 1. Formalia KABS13 møde 31/10-2013 i. Referent: Kirstrand ii. Ordstyrer:Vinge iii. Tilstedeliste: 1. Vinge 2. Kirstrand 3. Legenden 4. Norge 5. Igor 6. Boyshower 7. kanna 8. Christina 9. Mejbritt 10. Ciabatta

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3)

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3) Møde den: 18. december 2013 kl. 8.45-11.45 Emdrup: lok. B101a. Trøjborg: lok. 2113-252 Møde i Uddannelsesfagudvalget for Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT Deltagere: Pia Bramming, Bente

Læs mere

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET KLASSISKE STUDIER Side 1 af 7 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med

Læs mere

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS UDDANNELSESVIDENSKAB Kære studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til Uddannelsesvidenskab 2017 på, Campus

Læs mere

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den Referat, Oeconrådsmøde, mandag den 27.10 2014 1. Valg af dirigent og referent Mette er dirigent, Ida er referent. 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat er godkendt. Dagsorden er

Læs mere

Referat af Psykrådsmøde med juleklip/julehygge

Referat af Psykrådsmøde med juleklip/julehygge Referat af Psykrådsmøde med juleklip/julehygge torsdag d. 12. december 2013 kl. 16.00 i mødelokalet, bygning 1322 O = Orientering, D = Diskussion og B = Beslutning 1. Formalia Valg af ordstyrer og referent

Læs mere

Kære filosofistuderende anno 2016!

Kære filosofistuderende anno 2016! Kære filosofistuderende anno 2016! Velkommen på Filosofistudiet! I denne ruspjece finder du de relevante informationer om dit skema for Rus-ugen, vigtige telefonnumre og alle de praktiske oplysninger,

Læs mere

1. Formalia 1.1. Valg af ordstyrer Theis 1.2. Valg af referent Ronja

1. Formalia 1.1. Valg af ordstyrer Theis 1.2. Valg af referent Ronja RUC ers by Choice Referat af koordinationsmøde 20. juni 2011 Tilstede: Ronja, Theis, Michelle, Ena, Bjørn, Dion og Sandra Ikke til stede: Sally, Mathias, Jeppe, Karina og julie 1. Formalia 1.1. Valg af

Læs mere

sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE DAGSORDEN SOM UDLEVERET STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 27.

sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE DAGSORDEN SOM UDLEVERET STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 27. sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT DAGSORDEN SOM UDLEVERET STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 27. FEBRUAR Kære Fællesråd Hermed første udsending til ordinært fællesrådsmøde den 27. februar.

Læs mere

Kære kommende filosofistuderende anno 2017

Kære kommende filosofistuderende anno 2017 Kære kommende filosofistuderende anno 2017 Først og fremmest: Hjerteligt velkommen til filosofistudiet på Aarhus Universitet! Denne ruspjece vil sætte dig ind i, hvad det vil sige at starte som filosofistuderende

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

Informationsvidenskab

Informationsvidenskab Informationsvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INFORMATIONSVIDENSKAB INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ INFORMATIONSVIDENSKAB!

Læs mere

Referat for september-mr-møde

Referat for september-mr-møde Referat for september-mr-møde Deltagere: Christian, Ellen, Christine, Niels, Nikolaj, Mette I, Mette H, Caroline, Daniel, Kamilla, Julius, Archana, Estrid, Katrine, Tharsika, Tim, Agnes Afbud: Helene,

Læs mere

Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov.

Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov. Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov. Bestyrelsesdeltagere: Heidi Lindberg Hadsund, Julie Dalsgaard, Drude Rohde (UB), Therese Cederberg Nielsen (UB+FU), Martin Schäfer (FS), Alan Kernahan,

Læs mere

S t a t s R å d e t S t u d e n t e r r å d e t p å S t a t s k u n d s k a b

S t a t s R å d e t S t u d e n t e r r å d e t p å S t a t s k u n d s k a b Referat af StatsRådsmødet 11. møde, 24. marts 2010 Dato: 18-03-2010 Sekretariatet Ref.: Referat møde 24-03-2010 Tilstede: Politologisk Studenterforum: Sarah Kjærgård Pedersen, Kathrine Salomonsen, Troels

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

STUDENTERSAMFUNDET v/ Aalborg Universitet Bestyrelsen

STUDENTERSAMFUNDET v/ Aalborg Universitet Bestyrelsen Fibigerstræde 15 9220 Aalborg Øst telefon: 9635 8016 fax: 9815 9494 e-mail: bestyrelsen@studentersamfundet.aau.dk http://www.studentersamfundet.aau.dk Ordinære medlemmer af bestyrelsen Christian K. Refshauge,

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Torsdag d.08.04 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia

Læs mere

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 1. Formalia (Behandlingstid: 15 min.) - Tilstede: Hanne Jensen, Ida Simonsen, Shelia Hansen, Cecilie Wehnert, Simone Wehnert, Helle H.H.,

Læs mere

Foreløbig dagsorden til 5. ordinære Fællesrådsmøde d

Foreløbig dagsorden til 5. ordinære Fællesrådsmøde d Foreløbig dagsorden til 5. ordinære Fællesrådsmøde d. 29.11.2018 Torsdag d. 29.11.18 kl. 19.15-22.00, Studenternes Hus, Preben Hornung stuen / O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia 1.1 Navnerunde

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

3. evaluering af gf og fest Sidsel tog referat, og vi skal lige få styr på de ændringer - så vi kan få opdateret hjemmeside og vedtægter.

3. evaluering af gf og fest Sidsel tog referat, og vi skal lige få styr på de ændringer - så vi kan få opdateret hjemmeside og vedtægter. Referat 19.04.15 1.formalia 1.1 valg af ordstyrer og referent Rikke og Cate 1.2 godkendelse af dagsorden og referat accepteret 2. konstituering 2.1 valg af formand Anders Storm stiller op. Storm bliver

Læs mere

StatsRådsmøde 3, torsdag den 7/ Klokken 16:15 i lokale

StatsRådsmøde 3, torsdag den 7/ Klokken 16:15 i lokale StatsRådsmøde 3, torsdag den 7/10 2010 Klokken 16:15 i lokale 1330-126 Til stede: Kathrine, Anna, Christian J, Pernille, Morten, Ulrik, Jeppe R, Trine, Sarah, Jeppe, Andreas, Troels, Maria, Heidi, Didde,

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Dagsorden til d. 04/03-2015 klokken 19.00

Dagsorden til d. 04/03-2015 klokken 19.00 Dagsorden til d. 04/03-2015 klokken 19.00 Til stede: Andreas Thingvad 3004 Kim Kofoed 1606 Pil Sørensen 3001 6146 1721 Christian Christiansen 1603 2276 6347 Simon Pham 1504 4259 8128 Kristian Jensen 1013

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Filibid d. 1. Juni 2015.

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Filibid d. 1. Juni 2015. Referat af bestyrelsesmøde i Filibid kandidat og alumneforening ved AU 01.06.15 Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Filibid d. 1. Juni 2015. 1. Formalia: Fremmødte: Christian, Anne, Maja, Morten

Læs mere

Referat: Konstituerende Oeconrådsmøde Torsdag den

Referat: Konstituerende Oeconrådsmøde Torsdag den Referat: Konstituerende Oeconrådsmøde Torsdag den 3.12.2015 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Martin Duus Referent: Ingrid Navnerunde: Martin, Hilde, Charlotte, Louise, Dorethe, Marie, Ida, Mikkel,

Læs mere

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet Referat Politik Konferencen efteråret 2017 Åbning af Politik Konferencen Sana byder velkommen til Politik Konferencen Formalia Valg af dirigenter Forretningsudvalget indstiller Yasmin Davali og Valdemar

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE 2. UDSENDELSE STUDENTERNES HUS Richard Mortensen stuen 19.15 7. APRIL 2015 1 Tidsplan frem til fællesrådsmøde Kære Fællesråd, Hermed indkalder Dirigentinstitutionen til fællesrådsmøde

Læs mere

Uddybende Dagsorden. Møde i studentersamfundets bestyrelse

Uddybende Dagsorden. Møde i studentersamfundets bestyrelse Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 4. februar 2014 klokken 17:00, Ridderlokalet/Wunderbar,. Ordinære medlemmer: Daniel Mose Thiilborg, Anne Kathrine Krushave, næstformand Kasper Gram, kasserer Philip

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Referat fællesrådsmøde - Ordinært -

Referat fællesrådsmøde - Ordinært - Referat fællesrådsmøde - Ordinært - Tirsdag d. 13.09.11 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus, mødelokale 1 Fredrik Nielsens Vej 2-4 8000 Aarhus C Tlf 8942 5464 Fax 8942 5474 Mail sr@sr.au.dk Tilstedeværende

Læs mere

Møde i studentersamfundets bestyrelse

Møde i studentersamfundets bestyrelse Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 17. februar 2014 klokken 17:00, Ridderlokalet/Wunderbar,. Ordinære medlemmer: Daniel Mose Thiilborg, Anne Kathrine Krushave, næstformand Kasper Gram, kasserer

Læs mere

Referat for marts-mr-møde

Referat for marts-mr-møde Referat for marts-mr-møde Deltagere: Bo, Christian S, Kamilla, Tharsika, Katrine, Ellen, Daniel, Christine, Christian, Archana, Kristoffer, Majuran, Malene, Niels, Helene, Julie, Gideon, Katrine Ht, Agnes,

Læs mere

3. Navnerunde Espen, Gunvor, Frederik, Uffe, Eva, Andreas, Fie, Kasper, Malte, Birgitte og Christina.

3. Navnerunde Espen, Gunvor, Frederik, Uffe, Eva, Andreas, Fie, Kasper, Malte, Birgitte og Christina. Referat 2.04.14 kl. 14:30 Lk. 423, etage 4. byg. 1463. Referat 2.04.14 kl. 14:30 Lk. 423, etage 4. byg. 1463. Espen 1. Valg af rdstyrer Gunvr 2. Valg af referent 3. Navnerunde Espen, Gunvr, Frederik, Uffe,

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Suppleanter: Mads Warming (BFU), Amalie Andersen (Psykrådet), Mads Jørgensen (Statsrådet), Julie Andersen (Arts) Sune Koch Rønnow (Artsrådet).

Suppleanter: Mads Warming (BFU), Amalie Andersen (Psykrådet), Mads Jørgensen (Statsrådet), Julie Andersen (Arts) Sune Koch Rønnow (Artsrådet). Refera t Fælles råd smød e den 24. september 2015 1. Formalia 1.1 Navnerunde og konstatering af quorum (O) Mandatbærer: Ebbe Chr. (Artsrådet), Kirstine Pedersen (Artsrådet), Carina Nielsen (Artsrådet),

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i DØK-Foreningen

Referat for bestyrelsesmøde i DØK-Foreningen Referat for bestyrelsesmøde i DØK-Foreningen Tirsdag d. 26/04/2016 Kl. 18 hos Kristoffer Brodersen, Strandboulevarden 123, 2.tv., 2100 København Ø Tilstedeværende medlemmer: Stine, Helena, Mathias, Emil,

Læs mere

2. Nyt fra landsbestyrelsen 2.1 Landbestyrelses møde d. 14-15. februar (se bilag med headlines)

2. Nyt fra landsbestyrelsen 2.1 Landbestyrelses møde d. 14-15. februar (se bilag med headlines) Dagorden til SDS møde d. 2.3 09 1. Formalia: Tilstede : Kasper, Marie, Anne, Lotte, Mette og Bodil Lisbeth (næstformand er på besøg) Afbud: Louise 1.1 Valg af ordstyrer Marie er ordstyrer 1.2 Valg af referent

Læs mere

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen 1 Arbejdsplan 2017 2 3 4 5 6 7 8 9 1: Indledning Denne arbejdsplan har til formål at skitsere, hvad Forretningsudvalget skal beskæftige sig med i Rådsåret 2017. Teksten er ikke udtømmende, men vil benævne

Læs mere

Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier

Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

Statskundskabsstuderende i Odense (SIO)

Statskundskabsstuderende i Odense (SIO) Møde i bestyrelsen for Statskundskabsstuderende i Odense (SIO) Tirsdag den 5. februar 2008 Mødet finder sted i: Mødelokalet ved Institut for Statskundskab (http://vejviser.sdu.dk/opslag?lid=2420) Til stede:

Læs mere

KA i Uddannelsesvidenskab

KA i Uddannelsesvidenskab KA i Uddannelsesvidenskab INSTITUT FOR UDDANNELSES OG PÆDAGOGIK (IUP) ARTS AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR INTRODAGENE 2013 UDDANNELSESVI- DENSKAB Pro civitate de humane via litteras - for samfundet, ved

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE STUDENTERNES HUS RICHARD MORTENSENSTUEN 19.15 18. MAJ 2017 1 Indkaldelse til fællesrådsmøde Kære Fællesråd, Hermed indkalder vi i Dirigentinstitutionen til fællesrådsmøde d. 18.

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere