Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min)"

Transkript

1 3. december DAGSORDEN Lokale følger 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.okt. (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde 1.6 Valg af stemmetællere 2. Evaluering af Kampagnen E15 (10 min.) 3. Evaluering af Universitetsvalget 2015 (10 min.) 4. Orientering og debat om Talent/Elite politikpapir (bilag 2) (20 min.) Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min) 5. Vedtagelse af politikpapir (15 min) 6. Workshop om arbejdsplan 2015 (bilag 3 og 4) + oplæg om fremdriftsreform (30 min.) 7. Opsamling workshops (10 min.) 8. Fagudvalgsrunde (15 min.) 9. Nyt fra (10 min.) Forretningsudvalget Akademisk råd Studenterrådet Andre organer 10. Evt. 11. møde evaluering udenfor referat JULEFROKOST!

2 22. oktober DAGSORDEN (Nobel salen) 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.sep. (bilag 1) Godkendt 1.3 Valg af ordstyrer Jeppe 1.4 Valg af referent Carina 1.5 Navnerunde Jeppe Kaas (Religionsvidenskab), Pernille Bruun Madsen (AEG), Ebbe Christensen (Historie), Nathja Røsvik Rasmussen (Religionsvidenskab), Rikke Rasmussen (Filosofi), Siw Lambertsen (Filosofi), Nina Ottosen (Human Security), Julieta Arenagranja (Spansk), Lau Lehrman (Spansk), Joachiam Larsen (Uddannelsesvidenskab), Henrik (Historie), Halfdan(Historie), Søren (Historie), Gunvor (Historie), Alice Sahinkuye (Engelsk), Daniel Slaterr (Engelsk), Thomas Tømmerby (Religionsvidenskab), Line (Religionsvidenskab, Lieve Vermuelen (Human Security), Søren Sandager (Lingvistisk), Andreas Olsen (Filosofi), Sune Rønnow (Klassisk Arkæologi og matematik), Kirstine Pedersen (Klassisk Arkæologi), Amalie (Fysik) 1.6 Valg af stemmetællere Andreas og Sune 2. Universitetsvalget (10 min.) november er der universitetsvalg. Datoer kan ses på bilag 2. Fristen for støttelister er 6. november. Mandag d. 2. november er der plakatstorm. Valgugen: står i valgboder 27. november er der valgfest. Der vil være workshops omkring at stå i valgbod. Tovholderne fra Forretningsudvalget er så småt begyndt på arbejdet. Arbejdsdag: 22. november. Alle er velkommen til at være med. Generelt om valgkampsgruppe: finde ud af hvad man kan lave op til og i selve valgugen. Andreas: Det er muligt for fagrådene at søge penge fra Studenterrådets Fagrådspulje til at lave arrangementer relateret til valget for sit fag. Lieve: Det plejer at være sjovt og hyggeligt at være med til arbejdsdagen.

3 3. Oplæg om talent/elite linjer (30 min.) Sune holder oplæg. Den gamle politik er fra efteråret Snakkede kun om elite-forløb - Tre ideer o Mulighed for at tage flere ECTS o Honor-degrees o Separate uddannelse. Bruge ekstra midler. - Virvar af folk med en masse ideer. - Vi ville have mere politik ind over. - De foreslog en 4-årig bachelor. Dem der havde råd kunne få lov at betale for 1 år ekstra a la master degree. - Bekymring: udvanding af uddannelser o Ked af det med separate spor o Ikke skulle flytte midler fra generel uddannelse over på et elite-spor. Især Arts er underfinanseret. Elite og talent-forløb er nødvendigvis ikke dette samme. Nogle kan godt have lyst til en ekstra udfordring, hvilket der ikke er noget galt i det. Dette kunne være talent-forløb. Idé at udvikle talent-forløb ordentlig. Elite-forløbet vil så være noget andet. Forløbene kommer uanset om vi vil det eller ej. Der kunne være en fornuft i at tage imod de penge, der er afsat og lave noget ekstra-curricular. Amalie fra Fysik fortæller om talent-forløb fra hendes studie. På første år blev talent-forløbet præsenteret. Man kunne selv melde sig til og prøve de ekstra udfordringer, der er. I slutningen af første år ville de bedste fortsætte på anden del af talent-forløbet (beståelse af første forløb, motiverende ansøgning). På første del var det oplæg i noget uden for pensum. På anden del kom man med på gruppemøder med forskere. Ideen bag var også at bacheloren skulle skrives i talent-gruppen. Det er stadig uvist, hvordan dette talent-forløb bliver krediteret på eksamensbevis. Talent-forløb er normeret til, at man laver 20 % mere end det egentlige studie. Der er ingen ECTS. Navnet er ændret og hedder nu Challenge track. Goderne har været, at kunne ansøge om et ekstra kursus i sommers. Derudover har der også været forskerkontakten. Jens: Hvordan er planlægningen været oplevet, når krediteringen ikke er fastsat? Amalie: Det har været flyvsk. Vi må få et eller andet ud af det. Rikke: Er det muligt at melde sig ind senere end første år? Amalie: Det er kun på første år. Ellers er det, hvor mange beløb, man har været med på. Andreas: Hvor vigtigt er det at få dokumentation? Man får jo en masse ekstra viden i forhold til sine medstuderende. Hvad vil du helst have som dokumentation og er det overhovedet vigtigt?

4 Amalie: En se hvordan god måde at det akademiske er. Sune: Hvordan kommer man ind i det forløb? har man medbestemmelse? Amalie: Man skriver et prioriteringsliste. Bestemmer ikke indholdet af forløbet. Det bestemmer forskeren. Sune: Er det mest en god erfaring eller er det nøglen til et phd-forløb? Amalie: De fleste havde phd-drømme, da de startede. Lieve: Hvad sker der, hvis talent-forløbet forsinker jer? Amalie: Det må ikke forsinke os. Så er vi ikke med på forløbet længere. Det er vigtigere at følge med i de ordinære forløb. Nina: Hvad er konsekvensen ved ikke at gennemføre? Amalie: Første år er det ikke-gennemført. Næste år for du respons fra forskeren. Rikke: Hvordan med tidsplanlægning i forhold til sit ordinære forløb? Amalie: Forskeren får vores skema og planlægger derefter. Lau: Hvordan blev det præsenteret for jer? Amalie: Hvis vi havde lyst til at lave noget ekstra. Pernille: Går alle ind for det (også forskere)? Amalie: Mine vejledere har altid gerne vil vejlede os. Lau: Er der nogle, som har søgt ind efter et år? Amalie: Nej. Her er muligheden at tage kontakt til en forsker. Pernille: Til informationsmøde fremlagde de der er større mulighed for phd? Amalie: Ja. Joachiam: Man skal altså allerede inden for sit første år vide, hvad man vil skrive bachelor om, når man ikke ved noget om studiet. Amalie: Ja, men de ændrede det for 3 uger siden. Rikke: Er der nogle der ville bruge forløbet på en anden måde end rettet mod phd? Amalie: Der har været mulighed for at lave forskellige projekter. 4. Workshops universitetsvalgkamp + talent/elite linjer (30 min.) (Bilag 3 + 4) Pause med mad (30 min.)

5 5. Opsamling workshops nedsættelse af arbejdsgrupper (20 min.) Valget - Vigtigt at bruge fagrådene. Det virker nært at bruge fagrådene. - Valgkampen; viral: lave nogle sjovere ting for at gøre opmærksom på valget. Video som fagrådene kunne gøre mere fag-specifik end at lave noget mere generelt, der skal være sjovt for alle. o Rikke: det er en god idé. Kunne deles på fagrådenes facebook-side. Gunvor: fedt hvis Artsrådet også kunne dele det Thomas: vil det have nogen effekt, hvis ikke folk ved, hvad de stemmer til. Andreas: Lave en fælles valg-video der forklarer, hvad valget går ud på. Nordisk lavede nogle fag-specifikke plakater hvorfor man skulle stemme på Artsrådets kandidater. Sune: man kan låne nogle videokameraer fra medieskolen helt gratis. Thomas: Havde det nogen effekt med videoen? Andreas: Jeg tror ikke nogen analysere om det man laver, det har nogen effekt. Joachim: Man kan se på stemmeprocenten. Sune: Der også andet at stemme på end spidskandidaterne. Rikke: vigtigt at fagrådsaftenen er for de nye. Succes-historier med at stå i valgboder. Lau: I stedet for videoer kunne man lave en form for rollespille. Interaktivt narrativ. En form for mini-game, hvor man bliver præsenteret for nogle forskellige cases. Det her skal du gøre, for at komme igennem på uni. Elite-/Talent-spor - Hvem skal have lov at gå der. Hvor længe skal det vare. Enighed om: alle skal have lov at kunne. Processen om hvem der skulle optages var mere usikker. Lave et nemt og frit optag. Optagelsesdelen var ikke det svære. Kravet skulle være at deltage aktivt. - Skepticisme over navnet elite eller talent. Challenge track lyder bedre. - Ikke en god idé med et længere forløb. Det skulle være tilbud hvert semester. Ikke tvunget til at deltage i det hele. Skal kunne spore sig ind på et relevant område, som man gerne vil skrive sin phd inden for. - Kunne gøres i forlængelse af de allerede udbudte kurser. - Skal elite kun betyde forsker og phd. Skal det også have noget med underviserkompetencer. Linjerne behøver ikke lægge op til phd. - Joachim: Vi skal finde ud af formålet med elite-sporet. Hvad gavner dette talentspor? Gunvor: Problematikken er der kan være 10 på elite-sporene og der kun er 2 phd-pladser. Så er der ikke plads til andre. Andreas: At følge et elite-spor vil være en vej hen til phd. Ingen ved hvordan hele det phd-spil fungerer. Sune: Man kunne overveje at dække de eksterne midler med at dække den nuværende undervisning. Rammesætte det som et elite-forløb.

6 Rikke: Var der nogen, som snakkede om, det skal være ECTS- belagt eller ej? Gunvor: Synd at fjerne de dygtige studerende fra de andre studerende. Andreas: Min holdning er, at de ikke skal give ECTS. Det er en arbitrær måde at give point på. Sune: Hvis der kommer ECTS på, så bliver det det samme som valgfag. Som udgangspunkt må man ikke have over 300 ECTS-point. Det vil få nogle uheldige konsekvenser. Daniel: Der bliver den her gruppe af A-studerende og B-studerende. Større fokus på A-studerende fordi de er elite-studerende. Sune: Kunne godt overveje løsninger, hvor man følger phd-fag, men skal fungere som valgfag. Joachim: Der er forskning, som viser, at klogere der har undervisning sammen ikke bliver klogere. Lau: Ikke bare at sætte kloge hoveder sammen, men at de har undervisning på et højere niveau. Pernille: Johnny snakkede om på sidste møde, at vi ikke skal dele. Så vil vi ende med to uddannelser. Jens: Det kunne være mindet på erhvervslivet eller gymnasiet end som phd. 6. Valg af opstillere til Akademisk råd (10 min.) (Bilag 5) Pernille fortæller om Akademisk råd. Opstillere - Jens, Joachim, Daniel og Søren De 4 er valgt på akklamation. Suppleant: - Gunvor, Kirstine, Sune og Nathja 7. Efterårskampagnen (10 min.) Nathja fortæller om Artsrådets efterårskampagne. Den kommer til at handle om synlighed. 8. Fagudvalgsrunde (15 min.) Klassisk: Det går ikke så godt. Vi er i gang med genstarte. Sune og Kirstine er på vej ud. Der skal komme nogle nye kræfter. Filosofi: Det går okay. Vi mangler også kræfter. Vi har haft generalforsamling. Den gik ganske fint. Der blev valgt nogle nye kræfter ind. Der var lækker mad bagefter. Vi er mega klar til valg. Lingvistisk: Ikke noget fagudvalg. Der er lavet facebook-gruppe for alle på afdelingen.

7 Religionsvidenskab: Det går godt. Vi har haft en god start på semestret. For nogle nye aktive ind. I gang med at evaluere semesterstartsfest. Snakket universitetsvalg. Virker til folk gerne vil være aktive. Planlægger ekskursion forhåbentlig til Hamborg og se på kirker. I morgen holder vi fællesfaglig dag. Engelsk: Der er kommet mange nye til. Vi skal holde hygge-event næste onsdag. En af vores undervisere kommer og fortæller lidt om den og gyserfilm generelt. Historie: Det går nogenlunde. Der har været en lille udvandring af medlemmer. Havde valg i går og fik nogle nye valgt ind til formand. Uddannelsesviden: Vi har ekstra-ordinær generalforsamling i DSR. Mange har meldt til. Arbejdet sammen med studentercenter. Vil gerne udbyde valgfag, der er studenterstyret. Det er studenter, der skal forsøge at lave en undervisningsplan og trække undervisere til. Prøver at reformere uddannelsesvidenskab. Vil have mere metode ind i vores uddannelse. Vi skal også se på vores kandidat. Spansk: Der sker ikke så meget. Jeppe var ude med et struktur-oplæg til vores sidste møde. Det gik godt. Vi håber på flere folk til vores møde på mandag. Vi arbejder på en julefrokost. Antropologi: Vi holder arrangement for bachelor i morgen. Vi har evalueret på en analyse. Vi arbejder på en ny studieordning til vores kandidat. Vil have profilfaget væk. 9. Nyt fra (10 min.) Forretningsudvalget - Falde på plads efter der er kommet 3 nye ind. - Startet på efterårskampagnen. Hjælper også med Studenterrådets kampagne. - Vi er ved at gøre klar til valg. - Siden sidste møde er Niels Lehman blevet konstitueret som pro-dekan. Ham skal vi holde møde med på mandag. - Ved at arbejde med fagrådsaften. Akademisk råd - Der har ikke været møde siden sidste Artsrådsmøde. Studenterrådet - Lige nu er vi optaget af uddannelsesalliancen. En fælles uddannelsesfront mod de store besparelser på uddannelsesområdet. Det er kl 16 på Rådhuspladsen kom, kom, kom! - I morgen kl 16 har vi fredagsbar-rundtur. - På onsdag er vi i kantiner. Fra kl. 13 er vi i Nobel. Huske de studerende på, at der er demonstration dagen efter. - 5/11: Fællesrådsmøde. Der skal tales servicestrategi.

8 - Danske Studerendes Fællesråd: De har Politikkonference november. Hvis man vil deltage, så kan man nå at tilmelde sig. Fristen er 30. oktober. Der bliver vild fest og ballade. Delegationsformøde hos SR: 11/11. Her får man at vide hvilke hatte, man skal have på. - Hver onsdag morgen spiser vi morgenmad. Det er kl 9 hver onsdag. Særligt på onsdag: der arbejder vi med kampagnen. Det bliver sjovt og ballade-agtigt. - Der er også plakatstorm. - Møde med rektoratet. Studenterrådet skal snakke om elite-forløbet. - Der er gang i forhandlinger omkring fremdriftsreformen. Tvangstilmelding bliver fjernet. De økonomiske begrænsninger og straf beholder man. Får aktivitetskrav. - Besparelserne på uddannelsesområdet. De uddannelsestunge får en står straf lige nu. Om 3 4 år kommer det til at gøre ondt på AU. Derfor har rektor snakket om at lukke uddannelser. Andre organer 10. Evt. (5 min.) Lieve: Vil man som fagråd gerne vide mere om kandidaterne til bestyrelsen, så må man gerne skrive til mig. Jeg vil gerne kigge forbi. Rikke: Har fagrådene nogle fede ting, de gerne vil lave i forbindelse med valget, så skal de skynde sig at søge penge ved Studenterrådets Fagrådspulje. Det er senest d. 30. oktober. Jeppe: Jeg har et væld af lister skriv jer på. Det bliver vildt hyggeligt. Næste Artsrådsmøde er d. 5. december. Vi holder også julefrokost. Der vil være snaps meget af det! 11. Møde evaluering udenfor referat

9 Et skeptisk - men fornuftigt - syn på Challenge Track forløb på Arts Indledning Da universitetet er den højeste uddannelsesinstitution, hvor man kan studere, mener Artsrådet, at de kandidater, som gennemfører, er af international kvalitet med unikke kompetencer inden for deres felt. De studerendes evner til at analysere og tænke kritisk i arbejds- såvel som dagligdagssituationer forbedres gennem studierne, og de er i stand til at ræsonnere sig til løsninger på baggrund af de evner og kompetencer, de har udviklet på universitetet. Med den høje standard og kvalitet af uddannelse er det yderst vigtigt kontinuerligt at arbejde for at vedligeholde, da de studerende er dem, som skal varetage samfundets interesser fremover. At indføre elite- og talentforløb på universitetet kan medføre alvorlige risici, hovedsageligt risikoen for at påvirke kvaliteten af grund- og kernefagligheden af uddannelserne negativt. De studerende på universiteterne består allerede af de dygtigste og de mest motiverede. Fokus bør derfor ligge på at vedligeholde og udvikle den høje kvalitet af uddannelserne, så alle studerende får mulighed for at leve op til deres potentiale, i stedet for at indføre forløb, som kun tilgodeser en brøkdel af de studerende og disses evner. Herudover medfører semantikken elite og talent nogle i høj grad negative og ekskluderende konnotationer, som risikerer at afskrække de allerede dygtige og motiverede studerende, som ellers kunne have udviklet sig i endnu højere grad på baggrund af yderligere akademiske udfordringer. Artsrådet mener derfor, at man ved implementering af sådanne forløb alvorligt bør overveje navngivningen af disse med mindre ekskluderende titler som for eksempel Challenge Track. Derfor vælger Artsrådet at bruge denne term konsekvent gennem papiret. Forhold mellem Challenge Track forløb og den almene undervisning Et grundvilkår for udviklingen og etableringen af Challenge Track forløb på Arts er, at det aldrig må gå ud over den almene undervisning på fakultetet. I udgangspunktet mener vi i Artsrådet, at den almene undervisning skal være af så høj kvalitet, at alle studerende føler sig udfordret, således at Challenge Track forløb ikke er nødvendige. Samtidig så erkender vi dog, at Challenge Track forløb kan være brugbare, hvis de udvikles og etableres korrekt. Det næste afsnit skitserer kort, hvordan Challenge Track forløb aldrig må blive implementeret på Arts. En fremtidig implementering af Challenge Track forløb må aldrig resultere i, at der etableres A og B uddannelser på fakultetet. Kvaliteten af undervisningen udbudt på Challenge Track forløbene og på den almene uddannelse skal være af lige høj kvalitet begge steder, derfor er det også vigtigt, at underviserne deles ligeligt mellem de to uddannelsesspor, dvs. at det aldrig må blive således, at de dygtigste undervisere kun underviser på Challenge Track forløbene, og de resterende undervisere kun underviser på den almene uddannelse. Den almene undervisning skal i lige så høj grad varetages af dygtige undervisere, der er tæt på forskningen, som undervisningen på Challenge Track forløbene skal. Artsrådet mener derfor: at Challenge Track forløb ikke må medføre, at vi uddanner A og B kandidater at Challenge Track forløb ikke må tage ressourcer fra den almene undervisning at Challenge Track forløb skal bidrage til det faglige fællesskab

10 Finansiering Et indlysende spørgsmål at stille ved oprettelsen af Challenge Track forløb er, hvordan disse skal finansieres. Her står det klart for Artsrådet, at ressourcerne ikke må fjernes fra den almindelige undervisning. Da vi i forvejen på Arts oplever et lavt antal undervisningstimer og få ressourcer til fx instruktorforløb, feedback og vejledning, finder Artsrådet det vigtigt, at finansieringen af sådanne forløb må komme fra en dertil afsat pulje, som ikke fjerner midler fra driften af Aarhus Universitet. Hvis sådan en pulje ikke oprettes, frygter Artsrådet, at finansieringen af talentforløb vil være ødelæggende for kvaliteten og kvantiteten af vores uddannelser. Denne bekymring bygger på, at der i øjeblikket ses store besparelser på universitetsuddannelserne, og derfor mener Artsrådet ikke fakultet på nuværende tidspunkt har midlerne til at oprette Challenge Track forløb. Artsrådet mener derfor: at finansieringen af eventuelle Challenge Track forløb ikke må fjerne ressourcer fra den almindelige undervisning at der bør nedsættes en ekstern pulje, så midler ikke fjernes fra driften af Aarhus Universitet Struktur af forløbet og formål Artsrådet finder det i udgangspunktet mest hensigtsmæssigt, at det enkelte forløb bliver udarbejdet på lokalt plan. Dette anbefales ud fra den argumentation, at det er det faglige netværk, der bedst kan beslutte, hvilke forløb der bedst kan tilkobles den undervisning, som er på den enkelte afdeling. På denne måde sikrer man også, at de små fag ikke bliver trumfet af større fag. Artsrådet finder det dertil ikke hensigtsmæssigt, at det enkelte forløb går ind og påvirker det almene uddannelsesforløb. Dermed skal forløbet ikke kannibaliserer det almene uddannelsesforløb, hvor enkelte studerende trækkes ud af bestemt fag. Artsrådet ser samtidig en stor fordel ved, at det enkelte forløb kan tages som et enkeltstående forløb, der strækker sig over en forholdsvis kort periode - maksimalt ét semester. Dette giver muligheden for at tilgå et forløb, som er tilpasset den studerendes eget uddannelsesforløb bedst muligt. Samtidig ser Artsrådet det som en særlig styrke ved korte forløb, at det vil sikre muligheden for stor fleksibilitet og være en specialiseringsmulighed for den enkelte studerende. Dette gør også, at Artsrådet finder det nødvendigt, at tilmeldingen til forløbene drives af den studerendes interesse - og dermed ser Artsrådet det ikke som brugbart, at optagelse på forløbet baseres på karakterkrav. Den umiddelbare løsning på dette vil være, at der skal være frit optag på det enkelte forløb. Når dette ikke er muligt, finder vi det mest hensigtsmæssigt, at optag sker gennem en motiveret ansøgning og samtaler. Ydermere må Challenge Track forløbene aldrig blive en direkte vej til ph.d.-uddannelsen, da det vil udelukke studerende, der ikke har fulgt Challenge Track forløb i at søge ph.d.-uddannelsen, og det vil potentielt udelukke dygtige kandidater til ph.d.-uddannelserne. Ligeledes skal Challenge Track forløbene være alsidige og kunne bidrage med forskellige ting til de studerendes faglighed, og derfor ikke kun fungere som en vej til ph.d. uddannelsen, men som et ekstra bidrag til den studerendes faglighed. Et eksempel på et alternativ til denne forskningsmæssige orientering kunne være en retning imod erhvervsfaglighed. Dette kunne gøres ved, at den studerende som en del af sit forløb

11 samarbejder med en virksomhed, hvor virksomheden tager del i ansvaret for at udvikle den studerendes kompetencer, i stedet for kun at være kompetenceafprøvende som det ofte er tilfældet i praktikforløb. Artsrådet mener derfor: at Challenge Track forløb bør udformes lokalt at drivkraften bag Challange Track forløb bør bygge på den enkelte studerendes interesse at Challenge Track forløb bør være korte at Challenge Track forløb aldrig må blive forudsætningen for en ph.d., da dette vil udelukke talentfulde og kompetente studerende samt gode projekter

12 Bilag 3 Artsrådets Arbejdsplan 2015 Arbejdsplanen for 2015 er delt op i to hovedområder, som beskriver de områder, Artsrådet vil arbejde med i Arbejdsplanen er ikke prioriteret, men giver et indblik i, hvilke arbejdsopgaver der forventes at være relevante for Artsrådet. "Det politiske år i Artsrådet" beskriver de politiske tiltag og problemstillinger, som forventes at være relevante for Artsrådets arbejde samt kampagnearbejdet. "Organisatorisk arbejde" beskriver kontakten mellem Artsrådet og uddannelserne på Arts, kontakten til de formelle organer på Arts og kontakten til Artsrådets samarbejdspartnere. 1. Det politiske år i Artsrådet I 2015 vil de studerende på Arts opleve konsekvenserne af flere politiske tiltag fra tidligere år, og ligeledes vil de stå overfor nye politiske tiltag og problemstillinger. Dette afsnit vil beskrive nogle af de problemstillinger og tiltag, Artsrådets forretningsudvalg kan forvente at arbejde med, samt artsrådet kampagnearbejde. a. Uddannelseskvalitet Flere af de politiske tiltag vil have betydning for vores uddannelser, og det er Artsrådets overordnede målsætning, at kæmpe for en høj uddannelseskvalitet. Da det ikke er muligt at sige, hvilke problemstillinger og tiltag der vil være mest aktuelle, kan forretningsudvalget omprioritere, hvis andre tiltag og problemstillinger bliver aktuelle, eller hvis de beskrevne områder ikke bliver aktuelle i I forhold til det politiske år 2015 vil Artsrådets forretningsudvalg have følgende fokusområder: Fremdriftsreformen vil fra studiestart 2015 være gældende for alle studerende. Det er forretningsudvalgets opgave fortsat at følge processen omkring implementeringen og kæmpe for, at implementeringen ikke fører til forringelser og besparelser på vores uddannelser.

13 Ministeriets dimensioneringsplan vil fra studiestart 2015 få konsekvenser for optaget på uddannelserne på Arts. Dimensioneringen kan føre til besparelser, omstrukturering af vores uddannelser/uddannelsesudbud og stigende snit på kvote 1, samt at studerende ikke kan færdiggøre deres uddannelser. Det er forretningsudvalgets opgave at følge med i konsekvenserne af dimensioneringen og kæmpe for, at implementeringen af dimensionering ikke går ud over kvaliteten af vores uddannelser, og deltage i diskussionen om forbedringer af kvote 2-optaget på Arts. Ledelsen har sat et uddannelseseftersyn i gang på Arts som konsekvens af fremdriftsreformen og dimensioneringen. Som en del af dette eftersyn arbejdes der med tilvalgsstrukturen på Arts. Forretningsudvalget skal følge denne proces og deltage i diskussionen om eventuelle ændringer og bør desuden forsøge at genindføre ITT. I efteråret 2014 blev resultaterne af studiemiljøundersøgelsen offentliggjort. Disse viser, at flere studerende oplever stress, ensomhed og fortsat lavt timetal på Arts. Forretningsudvalget skal arbejde for, at disse resultater fører til egentlige tiltag og forbedringer at studiemiljøet på Arts. Ligeledes skal de lokale fagudvalgs kamp for forbedringer af lokale miljøer fortsat støttes. I efteråret 2014 blev et eftersyn af institutstrukturen på Arts gennemført, og forskellige arbejdsgrupper er blevet nedsat. I løbet af 2015 skal eventuelle tilpasninger/ændringer af strukturen implementeres. Her er det vigtigt, at forretningsudvalget arbejdet for, at studerendes repræsentation i studienævn og uddannelsesfagudvalg styrkes. I løbet af foråret skal der ansættes en ny dekan på Arts. Forretningsudvalget skal være aktiv i denne proces og opbygge en god kontakt til den kommende dekan og fortsat holde møder med dekanen i forbindelse med de månedlige møder med prodekanen for uddannelse. I 2013 blev Arts' strategi vedtaget. Det er forretningsudvalgets opgave at følge processen nøje og sikre medbestemmelse i implementering af denne. Artsrådet er ofte høringspartnere, når der er tale om interne processer på AU, og det er derfor vigtigt, at forretningsudvalget fortsat udarbejder høringssvar for at bevare denne position og mulighed for at blive hørt. Det er forretningsudvalgets opgave at

14 oplyse om disse høringsprocesser og sikre medbestemmelse over svarenes udformning blandt de studerende på Arts (fx gennem åbne møder). Mange studerende oplever fortsat et fald i kvaliteten af deres uddannelse. Det er forretningsudvalgets opgave fortsat at arbejde for løsninger på disse problemer. Konkret skal forretningsudvalget arbejde for studerende i ansættelsesudvalg og pædagogisk opkvalificering af underviserne. Kvalitetsudvalget kommer i slutningen af januar med en afrapportering af deres arbejde. Forretningsudvalget skal derfor følge denne proces og sikre, at eventuelle tiltag på baggrund af rapporten ikke sænker kvaliteten af vores uddannelser/uddannelsesudbud. b. Politiske Kampagner Artsrådet har brugt kampagner som et vigtigt redskab i det politiske arbejde, og dette skal fortsat gøre sig gældende i Kampagnearbejdet skal således bruges til at sætte dagsorden overfor ledelsen og politikere. Erfaring viser, at to kampagner er arbejdstungt, og det er derfor op til forretningsudvalget og kampagnegruppen at vurdere omfanget af kampagnerne. Der skal dog som minimum gennemføres en større politisk kampagne. Artsrådet nedsætter en kampagnegruppe, hvis arbejde skal være inddragende. Kampagnearbejdet skal præsenteres for Artsrådet i begyndelsen af forårs- og efterårssemesteret, hvor nye interesserede har mulighed for at sætte sig i kampagnegruppen. Forretningsudvalget vælger en sekretær for kampagnegruppen. Det er forretningsudvalgets ansvar at gennemføre som minimum én forårs- eller efterårskampagne samt universitetsvalgskampagne i 2015 på Arts. Et delmål ved kampagnearbejdet bør være synlighed. Her er det vigtigt, at kampagnegruppen tænker Artistisk Festival ind som en politisk platform i forbindelse med forårskampagnen.

15 2. Organisatorisk arbejde Artsrådets arbejde bør og skal bestå af et samarbejde af Artsstuderende på tværs af fag, og derfor er det en grundsten i Artsrådets arbejde, at have en god og solid kontakt til de studerende på Arts. Artsrådets arbejde bygger således på en solid kontakt til fagråd, studenterforeninger og studenterrepræsentanter i forskellige organer på fakultet Arts. Derfor har Artsrådet i 2015 fokus på: a. Udvide og opretholde kontakt mellem Artsrådet og uddannelser. Artsrådet skal i 2015 opretholde og udvide deres kontakt og samarbejde med fagudvalgene og studenterrepræsentanterne i UFU er og studienævn. Artsrådet skal især ligge et arbejde i at have kontakt til studenterrepræsentanter i UFU og studienævn for fag, som ikke har et fagråd. Artsrådet skal arbejde med: At på de uddannelser, hvor der ikke er oprettet et fagråd, skal Artsrådet have kontakt til deres repræsentanter i UFU er såvel som studienævn. Hermed skal Artsrådet også stå til rådighed, hvis en af disse uddannelser ønsker at oprette et fagråd At afholde en fagudvalgsaften pr. semester. En af disse bør have opkvalificerende karakter, så nye fagudvalg kan få redskaber til fagudvalgsarbejdet. At forøge fagudvalgenes engagement i Artsrådet. Dette gøres ved, at Artsrådet er synlig i den studerendes hverdag via relevante arrangementer, attraktive Artsrådsmøder, fagudvalgsaftner, kampagner, foredrag mm. Ligeledes skal Artsrådet arrangere sociale arrangementer som julefrokost, sommerfest og aktivistaften, hvor de aktive i Artsrådet kan socialisere sig på tværs af fag. At forbedre kontakten til andre campi. At holde en god kontakt til campi udenfor campus Århus er en af de svære, men vigtige arbejdsopgaver for Artsrådet. Artsrådet skal derfor blive ved med at skabe bedre kontakt til campi udenfor campus Århus. Repræsentanter fra FU og måske andre interessenter skal derfor besøge Emdrup mindst 1 gang pr. år og holde møder med Emdrup-afdelingen af DSR, hvor transportudgifterne refunderes. Derudover er det vigtigt, at campus Emdrup og

16 campus Moesgård bliver tænkt med i kampagner og universitetersvalget, og at der fortsat bliver sendt relevant materiale til de to campi. b. Samarbejde og kontakt med studenterrepræsentanterne i organer på Arts. Artsrådet skal fortsat støtte og engagere sig i de politiske organer på fakultetet, hvori der sidder studenterrepræsentanter. Her tænkes især på UFU, studienævn, institutfora og Akademisk Råd, hvor det er vigtigt, at Artsrådet står til rådighed for studentermedlemmerne. Konkret skal Artsrådet Afholde et seminar til hjælp og opkvalificering af studentermedlemmer af UFU er. Repræsentanter fra FU skal holde formøde med studenterrepræsentanter af Akademisk Råd inden møderne og holde en kontakt med studenterrepræsentanterne mellem Akademisk Råds møder. Især er det vigtigt i forhold til ansættelsen af den nye dekan på Arts, at FU og studenterrepræsentanterne i Akademisk råd opretholder en god kontakt. FU skal holde en kontakt til studentermedlemmerne af studienævnene på Arts og er forpligtet til at oplyse om nævnenes rådsarbejde. c. Samarbejde med Studenterrådet og andre organisationer Artsrådet er en del af Studenterrådet på Aarhus Universitet. Artsrådet skal derfor fortsat være en dagsordensættende del af Fællesrådet og de forskellige organer under Studenterrådet. Artsrådet skal fortsætte med at samarbejde med større organisationer på Arts, især Dansk Magisterforening, Magistrenes A-kasse og Humbug. Sidste års kampagne om dimensioneringen åbnede også op for et meningsfyldt samarbejde med fagråd på andre universiteter, som f.eks. HUMrådet på KU. Det er vigtigt, at Artsrådet igen er klar på at samarbejde nationalt med andre universiteters fagråd i forhold til nationale problemstillinger. Konkret skal Artsrådet: Arbejde for, at der sidder studerende fra Arts i de politiske udvalg under Studenterrådet. Artsrådet skal stille fuldt mandat til Fællesrådsmøderne i Studenterrådet og engagere de studerende på Arts i Studenterrådets egne kampagner.

17 Afholde mindst et arrangement pr. semester i samarbejde med Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse, som er rettet mod de studerende på Arts Afholde Artistiske Festival i samarbejde med Humbug, fredagsbarer og andre studenterforeninger på Arts i forårssemesteret.

18 Bilag: Workshop: Artsrådets arbejdsplan 2016 Artsrådes arbejdsplan er en beskrivelse af det arbejde, som Artsrådet skal udføre. Vi kunne godt tænke os i FU at få nogle indspark før, vi skal til at skrive vores udkast til arbejdsplanen for I må derfor godt tænke over, hvilket af vores arbejde I syntes har fungeret det sidste år og hvilket som ikke har. Hvis I syntes der har været områder, hvor Artsrådet ikke har lagt noget arbejde og som I syntes, at vi skal gøre det næste år, skal i tage det med. De to overordet områder som Artsrådet plejer at arbejde med er det politiske år i Artsrådet og organisatorisk arbejde. Det politiske år indeholder kampagnearbejde og centrale politiske emner. Det organisatoriske arbejde indeholder kantakten mellem Artsrådet, fagrådene på Arts, formelle organer på arts og andre samarbejdspartnere.

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min)

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min) 11. oktober 2011 kl. 18.00 Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde REFERAT 1. Formalia (5 min) Dato: 11. oktober 2011 Side 1/6 Navnerunde: Peter filosofi, Sune kl. Ark., Maja filosofi, Helle

Læs mere

5. December DAGSORDEN Oplæg om Studiemiljø som et arbejdsmiljø af Heidi Klokker (30 min.)

5. December DAGSORDEN Oplæg om Studiemiljø som et arbejdsmiljø af Heidi Klokker (30 min.) 5. December 2014 16.15 DAGSORDEN 1485-542 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 24.sep. (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde

Læs mere

23. oktober REFERAT

23. oktober REFERAT 23. oktober 2014 17.15-20.05 REFERAT 131 1453 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden OK 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 24.sep. (bilag 1) OK 1.3 Valg af ordstyrer Kristina 1.4 Valg

Læs mere

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.)

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.) 28 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar REFERAT 1. Formalia (15 min.) Dato: 28. november 2011 Side 1/5 1.1 Godkendelse af dagsorden - godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet

Læs mere

Pause (10min) Julefrokost! d. 6. dec kl DAGSORDEN

Pause (10min) Julefrokost! d. 6. dec kl DAGSORDEN d. 6. dec. 2013 kl. 17.15 DAGSORDEN 1441-010 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 31. oktober 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde

Læs mere

DAGSORDEN. 26. marts 2015 kl [Lokale følger], Artsrådsmøde ( )

DAGSORDEN. 26. marts 2015 kl [Lokale følger], Artsrådsmøde ( ) DAGSORDEN 26. marts 2015 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-20.15) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 12. februar (Bilag

Læs mere

2. Besøg af Forskning, Talent og Internationalisering Arts om Buddy programmet (Bilag 2) (15 min )

2. Besøg af Forskning, Talent og Internationalisering Arts om Buddy programmet (Bilag 2) (15 min ) DAGSORDEN 28. maj 2015 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-19.45) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 26. marts (Bilag

Læs mere

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (15 min. 17.25-17.40)

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (15 min. 17.25-17.40) DAGSORDEN 25. marts 2014 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-20.00) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt efter rettelse af dato 1.2 Godkendelse af referat

Læs mere

3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3a og 3b) (20 min )

3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3a og 3b) (20 min ) 12. februar 2015 kl. 17.15 Bygning 1485, Nobelsalen DAGSORDEN 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 5.dec.2014 (bilag 1) 1.3 Valg

Læs mere

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.)

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.) DAGSORDEN 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts 1.3

Læs mere

Bilag 1 REFERAT. 22. maj 2014 kl Lokale A, Artsrådsmøde ( )

Bilag 1 REFERAT. 22. maj 2014 kl Lokale A, Artsrådsmøde ( ) Bilag 1 REFERAT 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden OK. 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts

Læs mere

DAGSORDEN. 8 november 2011 kl Artsrådsmøde, Nobelsalen. 1. Formalia (20 min.)

DAGSORDEN. 8 november 2011 kl Artsrådsmøde, Nobelsalen. 1. Formalia (20 min.) 8 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Nobelsalen DAGSORDEN 1. Formalia (20 min.) Dato: 8. november 2011 Side 1/6 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 11. oktober

Læs mere

24. september REFERAT Lokale

24. september REFERAT Lokale 24. september 2014 17.15-20.45 REFERAT Lokale 1453-229 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Nyt punkt, dimensionering med oplæg fra Sune. OK. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.

Læs mere

Referat for artsrådsmøde den 29. Marts

Referat for artsrådsmøde den 29. Marts Referat for artsrådsmøde den 29. Marts 1. Formalia Godkendelse af dagsorden Godkendt uden ændringer Godkendelse af referat fra rådsmødet 14. februar Godkendt uden ændringer Valg af ordstyrer Andreas valgt

Læs mere

Suppleanter: Mads Warming (BFU), Amalie Andersen (Psykrådet), Mads Jørgensen (Statsrådet), Julie Andersen (Arts) Sune Koch Rønnow (Artsrådet).

Suppleanter: Mads Warming (BFU), Amalie Andersen (Psykrådet), Mads Jørgensen (Statsrådet), Julie Andersen (Arts) Sune Koch Rønnow (Artsrådet). Refera t Fælles råd smød e den 24. september 2015 1. Formalia 1.1 Navnerunde og konstatering af quorum (O) Mandatbærer: Ebbe Chr. (Artsrådet), Kirstine Pedersen (Artsrådet), Carina Nielsen (Artsrådet),

Læs mere

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl. 14.15 16.00 temamøde om Studium Generale 1. Formalia Valg referent: Rasmus er valgt Ordstyrer: Sidsel er valgt Godkendelse af referat fra d. 12/10: Referatet er

Læs mere

18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook)

18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook) 18. februar 2016 kl. 17.15 DAGSORDEN Lokale: (se facebook) 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 3.dec.2015 (bilag 1) 1.3 Valg af

Læs mere

Referat for september-mr-møde

Referat for september-mr-møde Referat for september-mr-møde Deltagere: Christian, Ellen, Christine, Niels, Nikolaj, Mette I, Mette H, Caroline, Daniel, Kamilla, Julius, Archana, Estrid, Katrine, Tharsika, Tim, Agnes Afbud: Helene,

Læs mere

Referat fra det ordinære Fællesrådsmøde d Torsdag d kl , Vandrehallen O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning

Referat fra det ordinære Fællesrådsmøde d Torsdag d kl , Vandrehallen O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning Referat fra det ordinære Fællesrådsmøde d. 20.11.14 Torsdag d. 20.11.14 kl. 19.15-22.30, Vandrehallen O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia 1.1 Navnerunde og konstatering af quorum (O) Anne

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE STUDENTERNES HUS RICHARD MORTENSENSTUEN 19.15 18. MAJ 2017 1 Indkaldelse til fællesrådsmøde Kære Fællesråd, Hermed indkalder vi i Dirigentinstitutionen til fællesrådsmøde d. 18.

Læs mere

Valg af referent: Rasmus (idéhistorie) er valgt

Valg af referent: Rasmus (idéhistorie) er valgt 21 september 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde REFERAT Referent: Rasmus Markussen Dato: 21. september 2011 Side 1/9 1. Formalia (5 min) Navnerunde tilstedeværende ved mødets start: Andreas (filosofi), Peter

Læs mere

d. 6. dec kl REFERAT

d. 6. dec kl REFERAT d. 6. dec. 2013 kl. 17.15 REFERAT 1441-010 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 31. oktober Specificer gren af Klassisk, ellers godkendt.

Læs mere

2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning v/ Andreas Birch Olsen og Lieve Vermulen (20 min )

2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning v/ Andreas Birch Olsen og Lieve Vermulen (20 min ) 6. februar kl. 17.15-20.50 Lokale: 1485-123 (Nobelsalen) DAGSORDEN 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 6.dec.2013 (bilag 1.2)

Læs mere

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN.

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN. UN-møde 15.06.2017 Pædagogisk antropologi & AEG Til stede: Emdrup: VIP: Ida W. Winther, Lars Holm, Gritt B. Nielsen, Karen Valentin. Studerende: Sisse Due, Nanna H. Kirk, Pernille M. Kjeldsen, Anders Fromm.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Referat af ordinært Fællesrådsmøde d

Referat af ordinært Fællesrådsmøde d Referat af ordinært Fællesrådsmøde d. 25.09.2014 Torsdag d. 25.09.14 kl. 19.15-22.30, Studenternes Hus, Mødelokale 1 O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia (O+D+B) 1.1 Navnerunde og konstatering

Læs mere

S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t

S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t Arbejdsplan 2009 forår Arbejdsplanen er et vigtigt redskab for SR, idet den tydeliggør, hvad organisationen arbejder med. Frem for, som før set, at lave en detaljeret plan, der beskæftiger sig med alt

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT 1. UDSENDELSE Studenternes hus Mogens Zielerstuen 19.15 20. maj 2015 1 Tidsplan frem til fællesrådsmødet Kære Fællesråd, Hermed indkalder Dirigentinstitutionen til fællesrådsmøde d. 20. maj. På

Læs mere

Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder

Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder Arbejdsplan 2015 Indledning Året der er gået har været rigtig vildt for Studenterrådet. Det gælder både vores organisation, der er blevet større med flere aktive såvel som aktiviteter. Vi har reageret

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE Referat Studenternes hus Preben Hornungstuen 19.15 5. november 2015 1 Referat Fællesrådsmøde d. 5. november 2015 O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia 1.1. Navnerunde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 NB: Dagsordenen er revideret i forhold til den før mødet udsendte dagsorden. 1. FORMALIA 2. ORIENTERINGER 3. KONSTITUERING AF BESTYRELSEN 4. STUDIESTART 2012

Læs mere

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FØRSTE UDSENDELSE STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 10. OKTOBER Kære Fællesråd I Dirigentinstitutionen håber vi, at alle er indstillede på at tage endnu et

Læs mere

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen 23/09/12 15.52 Formalia Til stede: Sidsel Jelved Kennild, Thea Frederiksen, Rasmus Markussen, Simone Sefland Pedersen, Pernille Krüger Mertz, Louise Rognlein, Øjvind Fritjof Arnfred, Niels Christian, Lærke

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KLASSISKE STUDIER ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KLASSISKE STUDIER ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 INSTITUT FOR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2014 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig

Læs mere

Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014

Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014 Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014 1) Velkommen 2) Valg af ordstyrer: Alexander og referent: Mie 3) Dagsorden og referat fra sidste møde er godkendt 4) Dispensation for studenterrepræsentanter

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl Loungen, Medicinerhuset

Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl Loungen, Medicinerhuset Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl. 17 19 Loungen, Medicinerhuset 1. Valg af ordstyrer og referent: Ordstyrer: Khoa Referent: Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Rettelse til referat:

Læs mere

Referat af MRs konstituerende møde

Referat af MRs konstituerende møde Referat af MRs konstituerende møde Dato og tid: 08/09/2015 kl. 17-19 Sted: Loungen, Medicinerhuset Referent: Silje Ordstyrer: Peter Tilstede: Peter, Vibeke, Kasper (studenterrådet), Sara, Mai-Britt, Tharsika,

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært -

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Fredrik Nielsens Vej 2-4 8000 Aarhus C Onsdag d. 13.09.11 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus, mødelokale 1 Tlf 8942 5464 Fax 8942 5474 Mail sr@sr.au.dk Der er

Læs mere

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale Statsrådsmøde Torsdag den 9/9 2010 klokken 16:15 i lokale 1330-126 Fremmødte: Anna, Maria, Jesper, Oluf, Rasmus, Troels, Jonas. Desuden er der mødt en masse nye ansigter op, referenten ikke kender navnene

Læs mere

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen 1 Arbejdsplan 2017 2 3 4 5 6 7 8 9 1: Indledning Denne arbejdsplan har til formål at skitsere, hvad Forretningsudvalget skal beskæftige sig med i Rådsåret 2017. Teksten er ikke udtømmende, men vil benævne

Læs mere

Pause med mad (30 min.)

Pause med mad (30 min.) 24. september 2014 17.15-20.15 DAGSORDEN Lokale 1453-229 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22. maj (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af

Læs mere

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET KLASSISKE STUDIER Side 1 af 7 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den Referat, Oeconrådsmøde, mandag den 27.10 2014 1. Valg af dirigent og referent Mette er dirigent, Ida er referent. 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat er godkendt. Dagsorden er

Læs mere

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 1. Velkomst til generalforsamlingen 2. Formalia a) Valg af dirigenter: Stefan Larsen og Jakob Ruggaard er valgt som dirigenter. b) Valg af

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260

Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260 Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl. 17-19 Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260 1. Valg af ordstyrer og referent: Peter er ordstyrer, referent Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Godkendt

Læs mere

3. ORDINÆRE FÆLLESRÅDSMØDE

3. ORDINÆRE FÆLLESRÅDSMØDE 3. ORDINÆRE 1. UDSENDELSE STUDENTERNES HUS Preben Hornung stuen 17.30 13. september 2018 1 Indhold Tidsplan frem til det 3. ordinære fællesrådsmøde 3 Foreløbig dagsorden til 3. ordinære Fællesrådsmøde

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

RESUME AF KONKLUSIONER OG ANBEFALINGER I DSF'S KVALITETSUDSPIL

RESUME AF KONKLUSIONER OG ANBEFALINGER I DSF'S KVALITETSUDSPIL RESUME AF KONKLUSIONER OG ANBEFALINGER I DSF'S KVALITETSUDSPIL KAPITEL 1 FULDTIDSSTUDIER Danske studerende modtager i gennemsnit 12-13 timers undervisning om ugen. 30 40 % af de studerende på humanistiske

Læs mere

Referat af MR møde. 4. Undervisningsudvalget v. Ole Bækgaard orientering og diskussion

Referat af MR møde. 4. Undervisningsudvalget v. Ole Bækgaard orientering og diskussion 1. Valg af ordstyrer og referent: Agnes er ordstyrer og Silje er referent. Referat af MR møde Dato og tid: 14/10/2014 kl. 17-19 Sted: Frokoststuen (Folkesundhed, bygn. 1260) 2. Tilstede: Vibeke, Ole Bækgaard,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

8) Fagcafeer i Kognitions Psykologi d.5.december og Statistik1 d.16.januar.

8) Fagcafeer i Kognitions Psykologi d.5.december og Statistik1 d.16.januar. Psykrådsmøde torsdag den 20. november 2014 Dagsorden: 1) Velkommen 2) Valg af ordstyrer og referent 3) Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde 4) Mad efter næste møde 5) Kampagne-nyt (orientering

Læs mere

Eliteuddannelse i Danmark

Eliteuddannelse i Danmark Eliteuddannelse i Danmark - Politikpapir vedtaget i Uddannelsespolitisk udvalg, november 2008 I april 2006 kom begrebet eliteuddannelse på den politiske dagsorden, da regeringen præsenterede sin globaliseringsstrategi.

Læs mere

1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 4. april (bilag 1.1) Fedt med referat fra workshops ene, især dem der kan bruges ude i fagudvalgene.

1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 4. april (bilag 1.1) Fedt med referat fra workshops ene, især dem der kan bruges ude i fagudvalgene. 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden ok 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 4. april (bilag 1.1) Fedt med referat fra workshops ene, især dem der kan bruges ude i fagudvalgene.

Læs mere

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den Referat: Oeconrådsmøde - mandag den 09.05.2016 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Marie Referent: Louise 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra mødet d. 11.04.2016 Referat fra mødet d. 11.04.2016:

Læs mere

DAGSORDEN. 23. april kl Bygning 1441, lokale 010 (Tåsingegade 3) - Artsrådsmøde. Referat: 1. Formalia (10 min.)

DAGSORDEN. 23. april kl Bygning 1441, lokale 010 (Tåsingegade 3) - Artsrådsmøde. Referat: 1. Formalia (10 min.) 23. april kl. 18.00-21.20 Bygning 1441, lokale 010 (Tåsingegade 3) - Artsrådsmøde DAGSORDEN Referat: 1. Formalia (10 min.) 1,1 Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen er godkendt 1,2 Godkendelse af referat

Læs mere

Referat til Fællesrådsmøde d. 20. maj.

Referat til Fællesrådsmøde d. 20. maj. Referat til Fællesrådsmøde d. 20. maj. O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Formalia 1.1. Navnerunde og konstatering af quorum (O) Mandatbærer: Daniel Anthony Slater (Artsrådet), Camilla Pallesen

Læs mere

Referat for Medicinerrådets juni-møde 2017

Referat for Medicinerrådets juni-møde 2017 1 Referat for Medicinerrådets juni-møde 2017 Deltagere: Ellen, Agnes, Niels, Nikolaj, Marjuran, Anne-Sif, Ida, Janne, Daniel, Katrine, Magnus, Julie, Christine, Andreas, Mette H, Mette I, Helene, Gideon,

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT Møde den: 5. maj 2014, kl. 14 16 Aarhus, Tåsingegade 3, lokale 1443-313 videolink til Emdrup lokale A112 Uddannelsesfagudvalgsmøde for Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi GODKENDT REFERAT Til stede:

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

Møde i Studentersamfundets bestyrelse

Møde i Studentersamfundets bestyrelse Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 17. Maj, 2017 klokken 16.30, Barbaren, Fibigerstræde 15. Ordinære medlemmer: Johannes Hellmers, Formand** Simon Mæng Tjørnehøj, Næstformand Lisa Kramme, Kasserer

Læs mere

Referat Fællesrådsmøde

Referat Fællesrådsmøde Referat Fællesrådsmøde - Ordinært - Onsdag d. 07.10 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1.1 Referant: Jesper Hilsted Andersen, Studenterrådets Generalsekretær 01 Formalia (15 min) Der konstateres

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Torsdag d.08.04 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia

Læs mere

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

Psykrådsmøde 8.april 2010

Psykrådsmøde 8.april 2010 Psykrådsmøde 8.april 2010 Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Nyt fra SAMF-rådet/studenterrådet, herunder fagrådsfestival, politikkonference & generalforsamling 24.-25. april (O) 3. Nyt fra Evalueringsudvalget?

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Referat af februar-mr-møde

Referat af februar-mr-møde Referat af februar-mr-møde Deltagere: Niels, Julius, Abdul, Ida, Tharsika, Julie, Archana, Magnus, Daniel, Janne, Katrine, Andreas, Ellen, Mette I, Nikolaj, Kamilla, Mai-Britt, Christine, Rasmus, Vibeke,

Læs mere

DJØF studerende får orientering under punkt 3. Med denne tilføjelse er dagsorden og referat fra sidste møde godkendt.

DJØF studerende får orientering under punkt 3. Med denne tilføjelse er dagsorden og referat fra sidste møde godkendt. Referat fra Politrådsmøde tirsdag d. 21. maj 2013 1. Valg af ordstyrer og referent. - Nickels vælges som ordstyrer - Nanna vælges som referent 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde DJØF

Læs mere

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu.

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu. BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Studiecenter ARTS Emdrup Tuborgvej 164, 2400 København NV

Læs mere

Til d. 16. juni 2010 20. november 2013 Formalier:

Til d. 16. juni 2010 20. november 2013 Formalier: Formalier: 1. Valg af dirigent & referent Dirigent: Michael Referent: Dennis 2. Tilstede Michael, Richard, Halvor, Christian, Lasse V. (V for Vendetta), Sven, Bro, Camilla, Shum, Fisker, Thomas 68, Jens

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Referat fra konstituerende Fællesrådsmøde d

Referat fra konstituerende Fællesrådsmøde d Referat fra konstituerende Fællesrådsmøde d. 19.02.2015 Torsdag d. 19.02.15 kl. 17.15-22.00, Studenternes Hus, Mogens Zielerstuen. O: Orientering, D: Debat, B: Beslutning 1. Konstituering 1.1 Optagelse

Læs mere

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FORELØBIG DAGSORDEN STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 18:15 20. NOVEMBER Kære Fællesråd Kære Alle Vi glæder os i denne tid! Dette er kalenderårets sidste fællesrådsmøde,

Læs mere

Kære nye studerende. På denne dag vil du møde andre nye studerende, og I vil bl.a. blive ønsket velkommen af DTU s rektor.

Kære nye studerende. På denne dag vil du møde andre nye studerende, og I vil bl.a. blive ønsket velkommen af DTU s rektor. Kære nye studerende Du ønskes hjerteligt velkommen til Diplom Elektroteknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU)! Vi, dine vektorer (rusvejledere) og KABS (Koordinator Af Bachelor Studiestarten),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden for december-mr-møde

Dagsorden for december-mr-møde Dagsorden for december-mr-møde Deltagere: Agnes, Ellen, Niels, Daniel, Christian, Mette I, Malene, Tharsika, Julie, Magnus, Mette H, Mette I, Helene, Gideon, Julius, Andreas, Sara, Anne-Sif, Kasper, Katrine,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet Referat Politik Konferencen efteråret 2017 Åbning af Politik Konferencen Sana byder velkommen til Politik Konferencen Formalia Valg af dirigenter Forretningsudvalget indstiller Yasmin Davali og Valdemar

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Referat af MR møde d. 10. oktober 2013 kl Frokoststuen på Folkesundhed

Referat af MR møde d. 10. oktober 2013 kl Frokoststuen på Folkesundhed Referat af MR møde d. 10. oktober 2013 kl. 17 19 Frokoststuen på Folkesundhed 1. Valg af ordstyrer og referent: Ordstyrer: Agnes Referent: Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Godkendt 3. Fremmøde:

Læs mere

Referat fra fagrådsmøde i IMADAs fagråd

Referat fra fagrådsmøde i IMADAs fagråd Referat fra fagrådsmøde i IMADAs fagråd 3. november kl 16.15 i fagrådslokalet. 1) Valg af referent Peter Severin Rasmussen 2) Godkendelse af referat fra mødet 6. oktober 2015 Ingen indvendinger 3) Nyt

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4. April 2013 kl. 16:00 19:00

Bestyrelsesmøde 4. April 2013 kl. 16:00 19:00 Bestyrelsesmøde 4. April 2013 kl. 16:00 19:00 Indhold FORSLAG TIL DAGSORDEN 2 BILAG 1: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 07.03.2013 3 BILAG 2: ORIENTERING FRA STUDU/FUNE 6 BILAG 3: ORIENTERING FRA UNIVERSITETSBESTYRELSEN

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

- VORES LØSNINGER VORES UDDANNELSER. Forkortet udgave: 10 forslag der løfter kvaliteten af universitetsuddannelserne for de studerende

- VORES LØSNINGER VORES UDDANNELSER. Forkortet udgave: 10 forslag der løfter kvaliteten af universitetsuddannelserne for de studerende VORES UDDANNELSER - VORES LØSNINGER Forkortet udgave: 10 forslag der løfter kvaliteten af universitetsuddannelserne for de studerende DJØF Studerende og Danske Studerendes Fællesråd KVALITETSDEBATTEN TILBAGE

Læs mere

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den Referat, Oeconrådsmøde, mandag den 10.11.2014 1. Valg af dirigent og referent Mette er valgt som dirigent, Ida er valgt som referent. 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde den 27.10.2014.

Læs mere

Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier

Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere