Kendelse af 11. oktober

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse af 11. oktober"

Transkript

1 Kendelse af 11. oktober Finanstilsynets afgørelse i henhold til tidligere ankenævnskendelse anset for at vedrøre gyldigheden af ankenævnskendelsen. Spørgsmålet blev derfor henvist til domstolene. Bank- og sparekasselovens 47, stk. 2. (Merete Cordes, Børge Dahl og Niels Larsen) I skrivelse af 13. januar 1995 har bestyrelsen for K Fond klaget over, at Finanstilsynet ved skrivelse af 19. december 1994 efter forhandling med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen efter bank- og sparekasselovens 47, stk. 2, har givet fonden pålæg om at gennemføre konkrete ændringer i fondens vedtægter til gennemførelse af Erhvervsankenævnets afgørelse i kendelse af 17. november 1992 ( ). I kendelse af 17. november 1992 i sagen K Fond mod Finanstilsynet ( ) traf Erhvervsankenævnet følgende afgørelse: "Det forhold, at en fond omfattes af lov om erhvervsdrivende fonde, er ikke i sig selv til hinder for, at der ved stiftelsen i vedtægterne stilles andre krav til fonden, herunder snævrere krav til midlernes genanbringelse, end hvad følger af erhvervsfondsloven. Efter 47, stk. 2, i bank- og sparekasseloven skal Finanstilsynet, når en sparekasse ophører med at drive pengeinstitutvirksomhed, godkende afviklingens form, indhold og gennemførelse, og derved sikre, at sparekassens midler kun kan anvendes til almennyttige og velgørende formål, jf. bank- og sparekasselovens 39. Der er således i bank- og sparekasseloven givet Finanstilsynet hjemmel og pligt til ved stiftelsen af en fond som den foreliggende at sørge for en vedtægtsmæssig sikring af det nævnte formål. Efter omstændighederne har ankenævnet ikke bemærkninger til, at K Fond ved stiftelsen etableres med en kapital som angivet, omfattende bl.a. ejendomme og det i sagen omhandlede anpartsselskab, selv om dette medfører, at fonden dermed bliver omfattet af lov om erhvervsdrivende fonde. Samtidig har det imidlertid påhvilet Finanstilsynet vedtægtsmæssigt at sikre det ovennævnte formål ved bestemmelser, der - med respekt af kapitalens sammensætning ved stiftelsen - i øvrigt indrettes i overensstemmelse med det for almennyttige fonde sædvanligt gældende og hidtidig praksis i henhold til bank-og sparekasselovens 47. Det i sagen omhandlede anpartsselskab repræsenterer en værdi på ca kr. ud af ca kr. Set i lyset af ovenstående er der ikke anledning til at opstille særlige krav til anpartsselskabets virksomhed, men derimod til fondsvedtægtsmæssigt at holde anpartsselskabets virksomhed adskilt fra fonden i øvrigt, således at dennes midler ikke kan indgå i anpartsselskabet, og således at de er totalt afskærmet fra det. Tilsvarende gælder, at aktivmassens sammensætning ikke nødvendiggør særlig godkendelse af beslutning om afhændelse, men derimod vedtægtsmæssig sikring af genanbringelse i overensstemmelse med det sædvanligt for almennyttige fonde anvendte regelsæt. Det tilføjes, at der ikke er hjemmel til som

2 angivet i udkastets 4, stk. 2, at lade formålet omfatte administration af fondens faste ejendomme til enhver tid. De afgørelser, der er indbragt for Ankenævnet, er truffet af Finanstilsynet som led i forhandlinger med klageren om vedtægternes indretning. Finanstilsynet har herunder haft pligt til at sikre, at vedtægterne i overensstemmelse med det anførte blev indrettet inden for det lovmæssige grundlag, der er gældende, såfremt en sparekasse ophører med at drive pengeinstitutvirksomhed og omdannes til en fond. Da dette ikke er sket, ophæver ankenævnet Finanstilsynets afgørelse og hjemviser sagen til fornyet behandling i Finanstilsynet med henblik på godkendelse i overensstemmelse med de foran tilkendegivne retningslinier." Den påklagede afgørelse af 19. december 1994 har følgende ordlyd: "Finanstilsynet har fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen modtaget kopi af udkast til ny vedtægt af 27. februar 1994 for K Fond. Finanstilsynet har noteret sig, at 1 og 4, stk. 1 er ændret, og at 4, stk. 2 samt 17 og 18 er udgået. Finanstilsynet kan, jf. bank- og sparekasselovens 47, stk. 2, godkende disse ændringer med nedennævnte ændringer. For at fondens vedtægt kan blive i overensstemmelse med Industriministeriets Erhvervsankenævns (nu Erhvervsministeriets Erhvervsankenævn) kendelse af 17. november 1992, skal Finanstilsynet med hjemmel i bank- og sparekasselovens 47, stk. 2 - efter forhandling med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - påbyde fondens bestyrelse at foretage følgende ændringer af vedtægten: 1. 6, stk. 1-3 udgår og erstattes af følgende: " 6. Fondens midler, skal anbringes forsvarligt og bedst muligt. Stk. 2. Midlerne anbringes i værdipapirer efter reglerne i 8-14, jf. dog stk. 3 og 4. Stk. 3. Bestemmelsen i stk. 2 finder ikke anvendelse på renter og andet afkast af fondens aktiver samt arv og gave, som arvelader eller giver har bestemt skal anvendes til uddeling. Midler, der er skænket eller udlagt på skrifte, kan forblive i den form, i hvilken de er modtaget." 2. Som nyt 6, stk. 4 indsættes: "Fonden er eneanpartshaver i A ApS (reg.nr. ApS...), hvilket selskab har en nominel anpartskapital på kr. Fondens kapital må herudover ikke anvendes til kapitalindskud i A ApS herunder ved långivning, indskud af kapital som ansvarlig lånekapital, indskud af kapital i forbindelse med kapitalforhøjelse, pantsætning, kautionering eller anden sikkerhedsstillelse uden fondsmyndighedens forudgående godkendelse."

3 3. Det oprindelige 6, stk. 4, ændres til 6, stk Som nyt 6, stk. 6 indsættes: "Fondsmyndigheden kan tillade, at midlerne anbringes på anden måde." 5. Efter 7 indsættes som nye 8-17: " 8. Anbringelsen kan ske i obligationer, der noteres på Københavns Fondsbørs, med undtagelse af præmieobligationer. 1) aktier, 9. Indtil halvdelen af kapitalen kan anbringes i: 2) konvertible obligationer, 3) udbyttegivende investeringsbeviser (certifikater) udstedt af investeringsforeninger eller afdelinger af sådanne, der omfattes af lov om investeringsforeninger, og 4) sparekassers beviser for garantikapital, såfremt beviserne ifølge sparekassens vedtægt er omsættelige. Stk. 2. Der må kun foretages anbringelse i de i stk. 1, nr. 1 og 2 nævnte aktiver, såfremt disse noteres på Københavns Fondsbørs. Stk. 3. Ved aktieudvidelser kan fonden benytte den tegningsret, der er knyttet til fondens aktier, uanset om den grænse, der er fastsat i stk. 1, herved overskrides, og uanset om aktierne er børsnoterede. Det samme gælder med hensyn til modtagelse af fondsaktier. Stk. 4. Er halvdelen eller mere af aktiekapitalen i forvejen anbragt i de aktiver, som er nævnt i stk. 1, kan beløb, som indkommer ved afhændelse af disse, genanbringes i aktiver som nævnt i stk Højst 15 pct. af midlerne må anbringes i aktier i ét selskab. Endvidere må der i ét selskab højst erhverves aktiver svarende til 15 pct. af det pågældende selskabs aktiekapital, jf. dog stk. 5. Stk. 2. Der må kun erhverves aktier, som i hvert af de sidste 3 regnskabsår før erhvervelsen har givet et udbytte på mindst 5 pct., jf. dog stk. 5. Stk. 3. Reglerne i stk. 1 og 2 finder ikke anvendelse på fondsaktier eller på aktier, som ved aktieudvidelse erhverves ved benyttelse af den tegningsret, der er knyttet til fondens aktier. Stk. 4. For konvertible obligationer finder stk. 1 tilsvarende anvendelse.

4 Stk. 5. Ved en sparekasses omdannelse til et aktieselskab efter kapitel 12 b i loven om banker og sparekasser m.v., kan sparekassens beviser for garantikapital uanset stk. 1 og 2 ombyttes til aktier efter 52, stk. 2, i den nævnte lov. Oprettes der ved omdannelsen et holdingselskab, der skal videreføre sparekasseaktieselskabet, kan beviserne uanset stk. 2, ombyttes til aktier i holdingselskabet. I de første 3 år efter omdannelsen kan midlerne uanset stk. 2, endvidere anbringes i de nævnte aktier. Finder anbringelsen sted, efter at der er afsluttet et eller flere regnskabsår, er det dog en betingelse, at aktierne i hvert af de afsluttede regnskabsår har givet et udbytte på mindst 5 pct. 11. Beregningen af de i 9, stk. 1, og 10, stk. 1, 1. pkt. nævnte grænser sker på grundlag af handelsværdien (kursværdi, eller for fast ejendom, den seneste offentlige kontantværdi) af de midler, fonden ejer på erhvervelsestidspunktet. 12. Anbringelse kan ske mod tinglyst panteret i fast ejendom, såfremt det for lånet udstedte pantebrev sammenlagt med foranstående prioriteter omregnet til kontantværdi har sikkerhed inden for 80 pct. af den seneste offentlige kontantvurdering. 13. Anbringelse mod pant i bygninger, der tilhører en anden end grundens ejer, kan kun ske med fondsmyndighedens tilladelse. Det samme gælder fast ejendom, som varigt er indrettet med en særlig erhvervsvirksomhed for øje. 14. Anbringelse må kun ske mod pant i faste ejendomme, hvis bygninger er brandforsikrede i et forsikringsselskab, der har koncession til bygningsbrandforsikring. 15. Ved ombytning forståes en omlægning af kapitalen ved salg af værdipapirer og køb af andre værdipapirer. Stk. 2. Ombytning kan ske uden fondsmyndighedens tilladelse, såfremt de midler, der fremkommer som led i ombytningen anbringes efter reglerne i 8-12 og Det depot, der er nævnt i 7, stk. 1, skal forsynes med en påtegning om, at der ikke kan rådes ved salg eller pantsætning eller på anden måde over aktiverne uden fondsmyndighedens tilladelse. Forbudspåtegning er dog ikke til hinder for ombytning efter reglen i 15, stk. 2, såfremt de aktiver, der erhverves ved ombytningen, anbringes eller indskrives i forvaltningsafdelingen i Sparekassen B A/S. Stk. 2. Fondens kapitalkonto, jf. 7, stk. 2, forsynes med forbudspåtegning som nævnt i stk. 1. Forbudspåtegningen er ikke til hinder for, at midlerne anbringes efter reglerne i 8-12 og På fast ejendom tinglyses en bestemmelse om, at der ikke kan rådes over ejendommen ved salg eller pantsætning, eller på anden måde uden tilladelse fra fondsmyndigheden."

5 6. De oprindelige 8-16 ændres til I det oprindelige 10, stk. 3, ændres " 15 og 16 til " 25 og 26". Ændringerne skal være vedtaget af bestyrelsen og indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen inden 6 uger fra dato." Finanstilsynet skal for en ordens skyld gøre opmærksom på, at Erhvervsankenævnets kendelse er bindende for bestyrelsen, idet bestyrelsen ikke har indbragt kendelsen for domstolene." Det nævnte udkast til vedtægter af 27. februar 1994 er vedhæftet kendelsen som bilag 1 (bilaget ikke medtaget). Klageskrivelsen til ankenævnet af 13. januar 1995 har følgende indhold: "Bestyrelsen for K Fond, ERF... skal hermed for Erhvervsankenævnet indbringe Finanstilsynets påbud af 19. december 1994 afgivet under j.nr For nævnet vil K Fond bl.a. gøre gældende, at Finanstilsynet ikke har hjemmel til at fremsætte påbud om ændringer i en allerede godkendt fundats. Nævnet har tidligere behandlet en del af sagen under j.nr og har afsagt kendelse den 17. november Den daværende K indgik i januar 1990 aftale om overdragelse af sparekassens virksomhed til Sparekassen B A/S. Overdragelsen omfattede sparekassevirksomheden, og vederlaget udgjorde aktier i Sparekassen B A/S. Med hjemmel i Bank- og Sparekasselovens 47 tillod Finanstilsynet, at den resterende del af sparekassen blev omdannet til en erhvervsdrivende fond. Med godkendelse fra det daværende repræsentantskab blev der af bestyrelsen for K den 28. marts 1990 vedtaget en fundats for: "K Fond". Fundatsen indsendtes til Finanstilsynet til godkendelse. I Finanstilsynets brev af 22. august godkendte tilsynet fundatsen, under forudsætning af, at fundatsens 6, stk. 3 blev bragt i overensstemmelse med et forslag fremsat af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Herefter skulle 6, stk. 3 affattes på følgende måde: "Uanset lov om erhvervsdrivende fonde 21, stk. 3 skal beslutning om erhvervelse og afhændelse af fast ejendom eller andre aktiver, der udgør en væsentlig andel af fondens samlede aktiver, forudgående forelægges fondsmyndigheden til godkendelse".

6 Det var fondsbestyrelsens opfattelse, at Finanstilsynet ikke havde hjemmel til at pålægge den erhvervsdrivende fond denne bestemmelse og indbragte derfor Finanstilsynets afgørelse af 22. august 1990 for Erhvervsankenævnet, jf. ovenfor. Omkring 4 måneder senere vedtog fondens bestyrelse imidlertid alligevel at ændre fundatsen, så den blev bragt i overensstemmelse med tilsynets forudsætning for godkendelsen af 22. august Ændringen i fundatsen blev vedtaget d. 18. december 1990 og blev underskrevet af fondens daværende advokat i henhold til fuldmagt.... Da Finanstilsynet ikke havde betinget godkendelse af andre forhold, var fonden hermed registreret og fundatsen endelig godkendt. Fundatsen blev indsendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med anmodning om registrering og omkring 5 måneder senere fik fonden bekræftet denne opfattelse. Ved brev af 21. maj 1991,..., fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til Finanstilsynet meddelte styrelsen, at fonden nu var registreret med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen som fondsmyndighed. Samme meddelelse tilgik fonden ved brev af 21. maj Denne afgørelse er i sig selv bindende for myndighederne. Der er heller ikke tvivl om, at også Finanstilsynet har taget denne afgørelse til efterretning, og at Finanstilsynet anser fonden godkendt som fond med den af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen godkendte fundats... Hverken Finanstilsynet eller Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fandt imidlertid anledning til at orientere Erhvervsankenævnet om, at fundatsen herefter var endelig godkendt. Det bemærkes, at K Fonds sidste indlæg i sagen i Erhvervsankenævnet fremkom i brev af 12. april 1991, det vil sige 5 uger inden Erhvervs- og Selskabsstyrelsen meddelte sin godkendelse af fundatsen. Ankenævnet afsagde kendelse året efter, d. 17. november Når henses til, at Erhvervsankenævnet ikke var eller under behandlingen af sagen blev bekendt med, at der forelå en godkendt fundats, og når endvidere henses til, at nævnet formentlig har lagt til grund, at fundatsen ikke var godkendt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, har nævnet øjensynlig afsagt kendelse på et ufuldstændigt grundlag. Nævnet fastslog, at tilsynet havde hjemmel til at godkende oprettelsen af fonden og hermed udformningen af fundatsen. Nævnet udtalte blandt andet: "Det forhold, at en fond omfattes af lov om erhvervsdrivende fonde er ikke i sig selv til hinder for, at der ved stiftelsen i vedtægterne stilles andre krav til fonden, herunder snævrere krav til midlernes genanbringelse end hvad der følger af Erhvervsfondsloven. (...) Der er således i bank- og sparekasseloven givet Finanstilsynet hjemmel og pligt til ved stiftelsen af en fond som den foreliggende at sørge for en vedtægtsmæssig sikring af det nævnte formål". Da kendelsen blev afsagt var fundatsen - som nævnt - godkendt adskillige måneder forinden, og Finanstilsynet havde således udnyttet sin påberåbte hjemmel ved at pålægge fonden at ændre fundatsens 6.

7 Finanstilsynets rolle i sagen som myndighed ved oprettelsen var hermed afsluttet. Med henvisning til kendelsens passus om hjemvisning af sagen til behandling i Finanstilsynet, fortsatte tilsynet imidlertid alligevel sine bestræbelser på at gennemføre yderligere ændringer i fundatsen. Finanstilsynet overså hermed beklageligvis tilsynets egen godkendelse af 22. august 1990,..., og Erhvervs- og Selskabsstyrelsens endelige godkendelse af 21. maj 1991,... I hele perioden fra Erhvervsankenævnets kendelse af november 1992 til Finanstilsynets påbud af 19. december 1994 har tilsynet ment at have hjemmel til at påbyde ændringer i den allerede godkendte fundats. Ved direkte forhandlinger mellem fonden og Finanstilsynet redegjorde tilsynet blandt andet i november 1994 for de ændringer, som tilsynet ville påbyde, herunder specielt anbringelsen af fondens midler, 6. Som det fremgår af vedlagte brev af 28. august 1993 fra Finanstilsynet,..., var tilsynet dog under disse forhandlinger selv opmærksom på, at fundatsen af 18. december 1990 var "den nugældende fundats for K Fond", men mente alligevel at have fornøden hjemmel. I februar 1994 ønskede fonden at gennemføre nogle ændringer til fundatsen af 18. december 1990, idet fonden ønskede navnet og formålet ændret samt ønskede mindre ændringer i bestemmelsen om bestyrelsens sammensætning. Ved bestyrelsesmøde af 22. februar 1994 godkendte bestyrelsen en ny fundats for K Fond... Fundatsen indsendtes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som fondsmyndighed. I brev af 22. juni 1994 meddelte Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sine kommentarer til de vedtagne ændringer og anmodede om: "... et nyt udkast til vedtægt med ændringerne indarbejdet i teksten. Vedtægten må dateres og underskrives af fondens bestyrelse."... Ved bestyrelsesmødet den 30. juni 1994 fulgte bestyrelsen fondsmyndighedens henstilling og vedtog en ny fundats for K Fond, hvori ændringerne var indarbejdet... Bestyrelsen tog til efterretning, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som fondsmyndighed under henvisning til Lov om Erhvervsdrivende fonde, 57 a, anmodede om, at fonden lod følgende bestemmelse udgå af fundatsen: " 6, stk. 3, Uanset Lov om Erhvervsdrivende fonde 21, stk. 3, skal beslutning om erhvervelse og afhændelse af fast ejendom eller andre aktiver, der udgør en væsentlig andel af fondens samlede aktiver, forudgående forelægges fondsmyndigheden til godkendelse". Styrelsen havde i sit brev af 22. juni udtrykkeligt anført, at styrelsen ikke ønskede at påtage sig et tilsyn, der gik videre end Lov om Erhvervsdrivende fonde. Det bemærkes, at Finanstilsynet netop tidligere jfr. ovenfor i brev af 22. august havde ønsket, at denne bestemmelse skulle indgå i fundatsen. Bestemmelsen blev

8 derfor indføjet i fundatsen af 18. december 1990, der afløste den oprindelige af 28. marts Dette var øjensynligt ikke afstemt med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der som fondsmyndighed ikke ønskede at påse overholdelsen af bestemmelsen. Fonden havde anmodet om godkendelse af ændringerne hos fondsmyndigheden, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Omkring 6 måneder senere modtog fonden - ganske overraskende - i stedet Finanstilsynets påbud af 19. december Det gøres gældende, at Finanstilsynet ikke har hjemmel i Bank- og Sparekasselovens 47 til at påbyde ændringer i en allerede godkendt fundats. Det gøres i tilslutning hertil gældende, at Finanstilsynet ikke kan påbyde videregående indskrænkninger i fondens fundats end de ændringer, der fremgik af påbuddet af 22. august 1990,... idet bemærkes, at tilsynet fejlagtigt afleder sin hjemmel fra en kendelse, der er afsagt på et ufuldstændigt grundlag. Det gøres samtidig gældende, at den stedfundne godkendelse af 22. august og 21. maj ikke bortfalder, uanset Erhvervs- og Selskabsstyrelsens senere påbud af 22. juni om, at fundatsens 6 stk. 3 skal udgå. Det gøres herefter gældende, at den foreliggende fundats af 30. juni er bragt i overensstemmelse med fondsmyndighedens brev af 22. juni Fundatsen af 30. juni 1994 er derfor fondens endeligt godkendte fundats. Det gøres herudover gældende, at bestemmelserne i Finanstilsynets påbud gør fondens stilling som erhvervsdrivende fond illusorisk. Tilsynet påbyder således fonden at bringe sin fundats i overensstemmelse med de regler, der gælder for ikkeerhvervsdrivende fonde, jf. Justitsministeriets Anbringelsesbekendtgørelse. Når henses til K Fonds historisk sammensatte kapitalgrundlag mellem aktier i bl.a. Sparekassen B A/S og fast ejendom udlejet til erhvervsdrivende, er regelsættet i Anbringelsesbekendtgørelsen uanvendeligt for fonden, se f.eks. de af Finanstilsynet foreslåede regler i 10 stk. 2 og 10 stk. 5, sidste punktum. Det bemærkes herunder, at bestemmelsen i Finanstilsynets 17 om tinglysning af rådighedsindskrænkninger på fondens faste ejendomme er uforenelig med det uomtvistelige forhold, at fonden er erhvervsdrivende...." I en over klagen indhentet udtalelse og redegørelse har Finanstilsynet i skrivelse af 3. marts 1995 udtalt følgende: "Erhvervsankenævnet har i skrivelse af 20. januar 1995 (ankenævnets j.nr ) anmodet om Finanstilsynets bemærkninger til klage af 13. januar 1995 fra K Fond. Finanstilsynet skal hertil bemærke følgende:

9 1. Ved kendelse af 17. november 1992 ophævede Industriministeriets Erhvervsankenævn (nu Erhvervsministeriets Erhvervsankenævn) Finanstilsynets afgørelse af 22. august 1990 og hjemviste sagen til fornyet behandling. Ved sin fornyede behandling skulle Finanstilsynet blandt andet sikre gennemført en "vedtægtsmæssig sikring af genanbringelse i overensstemmelse med det sædvanligt for almennyttige fonde anvendte regelsæt". Efter forhandling mellem Finanstilsynet og K Fond blev der i efteråret 1993 principiel enighed om, at reglerne for anbringelse af K Fonds midler skulle følge Justitsministeriets bekendtgørelse om anbringelse af fondes midler og bestyrelsesvederlag m.v. som ændret senest ved bekendtgørelse nr. 677 af 30. oktober Den nævnte bestemmelse finder primært anvendelse på anbringelse af ikke-erhvervsdrivende fondes midler. Ved skrivelse af 14. oktober indsendte K Fond en revideret fundats udarbejdet i overensstemmelse hermed. Et enkelt bestyrelsesmedlem havde ikke tiltrådt ændringerne, hvilket er et krav efter fundatsens 15. K Fond tilbagekaldte derfor den reviderede fundats ved et møde i Finanstilsynet den 3. november På mødet den 3. november 1993 blev det aftalt, at K Fond skulle udarbejde og indsende revideret fundats godkendt af hele bestyrelsen. Finanstilsynet returnerede den reviderede fundats ved skrivelse af 4. november Ved skrivelse af 7. marts erindrede Finanstilsynet K Fond om fremsendelse af revideret fundats. Ved skrivelse af 9. marts 1994 fremsendte K Fond en revideret fundats til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Anbringelsesreglerne i fundatsen er dog ikke i overensstemmelse med de tidligere drøftelser mellem K Fond og Finanstilsynet. Først efterfølgende meddelte K Fond telefonisk til Finanstilsynet, at den reviderede fundats var indsendt direkte til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvorfra Finanstilsynet har rekvireret en kopi af den ændrede fundats. Finanstilsynet er først under nærværende klagesag blevet bekendt med, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i skrivelse af 22. juni 1994 har godkendt en revideret fundats. 2. Som det fremgår af Finanstilsynets skrivelse af 19. december er Finanstilsynet enig i de ændringer af fundatsen, der er sket i 1994, med den tilføjelse, at fundatsen skal udvides med regler om anbringelse af fondens midler. Der er således ikke modstrid mellem det af Finanstilsynet og af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen krævede. Erhvervs- og Selskabsstyrelsens godkendelse af 22. juni 1994 er uden betydning for Finanstilsynets hjemmel til at kræve fundatsen ændret, som sket ved Finanstilsynets afgørelse af 19. december 1994.

10 3. Finanstilsynet har været opmærksom på både Finanstilsynets egen afgørelse af 22. august 1990 og Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 21. maj Erhvervs- og Selskabsstyrelsens registrering af 21. maj 1991 af K Fonds fundats er sket på grundlag af Finanstilsynets afgørelse af 22. august Spørgsmålet om, hvorvidt Erhvervs- og Selskabsstyrelsens registrering i sig selv er bindende for myndighederne, afhænger af lovligheden af Finanstilsynets afgørelse af 22. august Ved den påklagede afgørelse af 19. december 1994 har Finanstilsynet efterlevet Erhvervsankenævnets kendelse af 17. november Efter Finanstilsynets opfattelse, indeholder bank- og sparekasselovens 47 den fornødne hjemmel såvel til Erhvervsankenævnets kendelse af 17. november 1992 som til Finanstilsynets afgørelse af 19. december 1994, der er i overensstemmelse med Erhvervsankenævnets kendelse. 4. Med hensyn til K Fonds status som erhvervsdrivende fond bemærkes, at K Fond oprindelig var erhvervsdrivende, idet fonden tidligere drev sparekassevirksomhed under navnet K. Sparekassevirksomheden blev overdraget til Sparekassen B A/S, der overtog de aktiver og passiver, der var forbundet med sparekassevirksomheden, og fonden ophørte med at drive sparekassevirksomhed. Dette ophør medfører ikke automatisk, at fondens status som erhvervsdrivende ændres. Som det fremgår af Erhvervsankenævnets kendelse, forhindrer sparekassens status som er erhvervsdrivende ikke, at der, ved K Fonds ophør med at drive sparekassevirksomhed, stilles snævrere krav til midlernes anbringelse end hvad følger af erhvervsfondsloven. Hjemlen hertil følger, som anført af Erhvervsankenævnet, af bank- og sparekasselovens Det bemærkes i øvrigt, at de af Finanstilsynet krævede regler om anbringelse af K Fonds midler er ikke til hinder for, at K Fond fortsat har sin formue - eller en del heraf - anbragt i de aktiver som K Fond fik tillagt på tidspunktet for ophøret med at drive sparekassevirksomhed." I skrivelse af 3. april 1995 har bestyrelsen herefter anført følgende: "I brev af 10. marts 1995 har Sekretariatet for Erhvervsministeriets Erhvervsankenævn under j.nr fremsendt Finanstilsynets brev af 3. marts 1995 i sagen. Bestyrelsen for K Fond har gennemgået brevet og skal til pkt. 1 og 2 meddele følgende:

11 Bestyrelsen skal gentage, at Erhvervsankenævnet ved afsigelsen af den første kendelse den 17. november 1992 øjensynlig ikke var bekendt med, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som fondsmyndighed, allerede havde godkendt fundatsen for K Fond. Dette forhold er i hvert fald ikke nævnt i kendelsen. Styrelsens godkendelse af 21. maj 1991, bilag 3, er i sig selv bindende, hvilket Finanstilsynet er gået ud fra bl.a. i sit brev af 28. oktober 1993,... Som kommentar til Finanstilsynets brev skal bestyrelsen derfor anføre, at Finanstilsynet ikke ses at have hjemmel til at kræve ændringer til en bindende afgørelse. Bestyrelsen skal henlede opmærksomheden på, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som fondsmyndighed, endvidere har afslået at ville påse overholdelsen af den ændring, som Finanstilsynet - uden hjemmel - har forlangt gennemført i fondens fundats. I et brev af 22. juli 1994, fremlagt som..., anmodede Erhvervs- og Selskabsstyrelsen netop K Fond om at undlade bestemmelsen om anbringelse af fondens midler, fundatsens 6, stk. 3, med henvisning til, at styrelsen ikke ønskede at påtage sig tilsyn, der gik videre end lov om erhvervsdrivende fonde. Det savner selvsagt mening, at den ene myndighed, Finanstilsynet, først godkender én bestemmelse i fundatsen for så et par år senere at forlange den godkendte beslutning ændret, mens den anden myndighed, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der har godkendt fundatsen, henstiller, at ændringen slet ikke gennemføres, da denne myndighed ikke ønsker at påse overholdelsen af ændringen. Det savner endvidere mening at begrænse en erhvervsdrivende fonds muligheder for at anbringe sine midler som andre erhvervsdrivende fonde med henvisning til, at det sker for at tilgodese fondens formål. Det almennyttige formål kan tilgodeses fuldt så godt, uanset at fondens midler anbringes efter reglerne om erhvervsdrivende fonde. Når herefter henses til, at en stor del af fondens formue er bundet i faste ejendomme, hvortil der selvfølgelig må afholdes betydelige udgifter til løbende vedligeholdelse og administration, er regelsættet fra lovgivningen om ikke-erhvervsdrivende fonde om anbringelse af fondens midler uanvendeligt i det daglige arbejde. Det forekommer besynderligt, at Finanstilsynet på den ene side påbyder et regelsæt, der pålægger fonden betydelige daglige ulemper, mens tilsynet på den anden side udtrykkeligt godkender, at fonden bevarer sammensætningen af fondens formue. Som kommentar til Finanstilsynets brev i øvrigt, herunder pkt. 3-5, henvises der i det hele til fondens brev af 13. januar 1995." Ankenævnet udtaler: Det fremgår af sagen, at Finanstilsynets afgørelse af 19. december 1994, og det heri indeholdte påbud, er tilsynets udførelse af Erhvervsankenævnets afgørelse i kendelse af 17. november 1992

12 (j.nr ). Det spørgsmål som K Fond nu indbringer for Erhvervsankenævnet er derfor, om ankenævnets afgørelse, som bestyrelsen finder uhensigtsmæssig, er gyldig bindende for fonden. Dette spørgsmål henhører under domstolene. Erhvervsankenævnet kan henholde sig til kendelsen af 17. november 1992.

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af myndiges båndlagte arv

Bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af myndiges båndlagte arv BEK nr 1443 af 13/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Civilstyrelsen, j.nr. 13-300-00002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således: Kendelse af 14. december 1998. 98-122.531. Anmeldelse af stiftelse af aktieselskab, der tidligere var registreringsnægtet på grund af manglende indbetaling af kapital inden anmeldelsen, registreringsnægtet.

Læs mere

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet).

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet). Kendelse af 14. december 1993. 93-47.563. Tiltrådt, at Finanstilsynet havde betinget en tilladelse - til at en investeringsforening kunne foretage indskud i en anden investeringsforening - af, at investeringen

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen.

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen. Kendelse af 30. juni 2005. (j.nr. 04-119.434) Nægtet offentliggørelse af modtagelsen af spaltningsplan i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - under henvisning til, at de modtagende selskaber hverken er bestående

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

c. at udøve anden virksomhed, herunder erhvervsvirksomhed, der efter fondsbestyrelsens skøn står i naturlig forbindelse hermed."

c. at udøve anden virksomhed, herunder erhvervsvirksomhed, der efter fondsbestyrelsens skøn står i naturlig forbindelse hermed. Kendelse af 23. oktober 1995. 94-8.392. Nægtet samtykke til vedtægtsændring i en fond, der var oprettet af et forsikringsselskab, da ændringen ville medføre, at forsikringsselskabet fik en bestemmende

Læs mere

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet:

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet: Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-237.271) Pengeinstitut kan ikke vægte aktiver i Arbejdsmarkedets Tillægspension med 0,2 ved opgørelsen. Bank- og sparekasselovens 21 samt bekendtgørelse om kapitaldækning

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab.

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Kendelse af 18. november 1996. 96-100.454. Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Lov om erhvervsdrivende virksomheder

Læs mere

Samtidig skrev skifteretten, at "akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret".

Samtidig skrev skifteretten, at akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret. Kendelse af 27. december 1993. 93-38.417. Et anpartsselskab var fejlagtigt slettet af anpartsselskabsregistret efter tvangsakkord. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde hjemmel til at ophæve sletningen.

Læs mere

KENDELSE AF 28. OKTOBER

KENDELSE AF 28. OKTOBER Side 1 af 9 KENDELSE AF 28. OKTOBER 1996. 96-50.109 Ydelse af kredit til kunder til hinder for godkendelse som fondsmæglerselskab. Lov om fondsmæglerselskaber 1, stk. 4. (Finn Møller Kristensen, Christen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Lov om finansiel virksomhed Fortolkning af reglerne om omdannelse

Lov om finansiel virksomhed Fortolkning af reglerne om omdannelse Finanstilsynet 5. juli 2010 Lov om finansiel virksomhed 207-210 Fortolkning af reglerne om omdannelse Indledning Ifølge 207-210 i lov om finansiel virksomhed (herefter benævnt FiL) kan en sparekasse omdannes

Læs mere

Et A/S under likvidation kan omdannes til et ApS ved indbetaling af mindsteanpartskapitalen ( 121, stk. 1, og 126) EAK 97-39.145

Et A/S under likvidation kan omdannes til et ApS ved indbetaling af mindsteanpartskapitalen ( 121, stk. 1, og 126) EAK 97-39.145 Et A/S under likvidation kan omdannes til et ApS ved indbetaling af mindsteanpartskapitalen ( 121, stk. 1, og 126) EAK 97-39.145 Kendelse af 12. maj 1998 (97-39.145) K A/S i Likvidation mod Erhvervs- og

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

K K/S blev stiftet den 12. januar Af selskabets vedtægter fremgår blandt andet:

K K/S blev stiftet den 12. januar Af selskabets vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 20. december 2000. 00-79.736. Spørgsmål om komplementars forvaltningsmæssige og økonomiske beføjelser. Aktieselskabslovens 173, stk. 8. (Finn Møller Kristensen, Suzanne Helsteen og Vagn Joensen)

Læs mere

Om tilvejebringelsen af kapitalen i K A/S' understøttelsesfond, fremgår det af 8, stk. 1 i fondens vedtægter:

Om tilvejebringelsen af kapitalen i K A/S' understøttelsesfond, fremgår det af 8, stk. 1 i fondens vedtægter: Kendelse af 21. november 2001. 00-224.386. Ikke hjemmel til at undlade forsikringsmæssig afdækning af pensionstilsagn. Lov om tilsyn med firmapensionskasser 1, stk. 1. (Lise Høgh, Ellen Andersen og Jan

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. oktober 2012 (J.nr. 2012-0032824) Sag hjemvist

Læs mere

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport.

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Kendelse af 4. juni 1996. 94-69.159. Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Lov om Københavns Fondsbørs 16, stk. 1. Forvaltningslovens 10

Læs mere

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed.

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Kendelse af 22. februar 1996. 95-93.584. Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Bank- og sparekasselovens

Læs mere

Kendelse af 12. januar Filial af engelsk selskab med kapital på 1000 registreringsnægtet. Anpartsselskabslovens 121.

Kendelse af 12. januar Filial af engelsk selskab med kapital på 1000 registreringsnægtet. Anpartsselskabslovens 121. Kendelse af 12. januar 1996. 93-17.340. Filial af engelsk selskab med kapital på 1000 registreringsnægtet. Anpartsselskabslovens 121. (Ellen Andersen, Merete Cordes og Niels Larsen) Som advokat for K har

Læs mere

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v.

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Kendelse af 25. september 1995. 95-12.636. Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Aktieselskabslovens 135. (Eskil

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2012-0031985) Vurderingsberetning

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. marts 2011 (J.nr. 2010-0022644)

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen) BEK nr 781 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016603

Læs mere

Ved skrivelse af 30. september 1997 spurgte advokat A på vegne af K pensionskasse Finanstilsynet:

Ved skrivelse af 30. september 1997 spurgte advokat A på vegne af K pensionskasse Finanstilsynet: Kendelse af 28. oktober 1998. 98-35.914. Spørgsmål om, hvorvidt en pensionskasse måtte være medejer af en nærmere bestemt erhvervsvirksomhed. Lov om tilsyn med firmapensionskasser 5. (Holger Dock, Suzanne

Læs mere

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner.

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner. Kendelse af 1. december 1997. J.NR. 97-160.802 Lov om værdipapirhandel 38. (Merete Cordes, Kåre Dullum og Niels Larsen) I skrivelse af 18. juni 1997 har advokat A på vegne K Fondsmæglerselskab klaget over,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 3. februar 2012 (J.nr. 2011-0024717) Styrelsens

Læs mere

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen:

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-51.826. Krav om revisorerklæring som dokumentation for, at underskuddet på datoen for kapitalnedsættelse mindst svarede til nedsættelsesbeløbet. Krav om korrigering af anmeldelse.

Læs mere

4. at have foretaget forkerte konteringer, herunder rentekonteringer, med det formål at udsulte klagers økonomi,

4. at have foretaget forkerte konteringer, herunder rentekonteringer, med det formål at udsulte klagers økonomi, Kendelse af 14. maj 1998. 97-178.108. Klage over pengeinstitut afvist. Bank- og sparekasselovens 50 b, stk. 6. (Ellen Andersen, Merete Cordes og Niels Larsen) K har i skrivelse af 25. og 29. april 1997

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

Høring over udkast til fly bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler

Høring over udkast til fly bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler JUSTITS INISTERIET CIVILSTYRELSEN Til modtagerne på vedlagte liste Dato: 4. juni 2013 Sagsbeh.: Jakob Frøsig Sagsnr.: 12-400-00009 Høring over udkast til fly bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse

Læs mere

FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND

FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND I Fondets navn og hjemsted 1 Fondets navn er Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Fondet er opstået ved sammenlægning pr. 1. januar 1997 af: 1. Direktør, civilingeniør

Læs mere

Ikke hjemmel til at give pålæg til køber og sælger af aktier ved overtrædelse af de børsetiske regler.

Ikke hjemmel til at give pålæg til køber og sælger af aktier ved overtrædelse af de børsetiske regler. Kendelse af 7. januar 1993. 91-73.262 Ikke hjemmel til at give pålæg til køber og sælger af aktier ved overtrædelse af de børsetiske regler. Fondsbørslovens 46. Børsetiske reglers 7. (Børge Dahl, Kåre

Læs mere

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført:

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført: Kendelse af 12. oktober 1999. 99-67.906 Aktindsigt nægtet Realkreditlovens 98 (Peter Erling Nielsen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat K har ved skrivelse af 16. marts 1999 klaget over, at Finanstilsynet

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0032331). Pengeinstituts

Læs mere

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag I en sag om tilbagebetaling af boligsikring havde en klager udtrykkeligt gjort boligstyrelsen bekendt med, at han over for kommunen

Læs mere

Kendelse af 10. november (Gert Kristensen, Kirsten Levinsen og Niels Larsen)

Kendelse af 10. november (Gert Kristensen, Kirsten Levinsen og Niels Larsen) Kendelse af 10. november 1993. 92-26.713. En fusion var gennemført på en sådan måde, at der ikke samtidig med en kapitalnedsættelse i det fortsættende selskab ved tegning skete en forhøjelse af kapitalen

Læs mere

VEJLEDNING OM. kapitalnedsættelse i en erhvervsdrivende fond

VEJLEDNING OM. kapitalnedsættelse i en erhvervsdrivende fond VEJLEDNING OM kapitalnedsættelse i en erhvervsdrivende fond UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 1 Indhold 1. De forskellige former for kapitalnedsættelse... 1 2. Kapitalnedsættelse til dækning af

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk. 6, 46, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at der er tale om stiftelse af en kæde af selskaber på et og samme kapitalgrundlag.

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at der er tale om stiftelse af en kæde af selskaber på et og samme kapitalgrundlag. Kendelse af 18. februar 2010 (J.nr. 2009-0020411) Adgangen til at foretage registreringer via Webreg.dk med medarbejdersignatur udstedt til firmaet lukket indtil videre. Bekendtgørelse nr. 1525 af 13.

Læs mere

nr. 166 af 24. marts 1999, lov nr. 428 af 6. juni 2005, lov nr. 552 af 24. juni 2005,

nr. 166 af 24. marts 1999, lov nr. 428 af 6. juni 2005, lov nr. 552 af 24. juni 2005, VEJLEDNING OM REVI SION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE - ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

Vedr. henvendelse om kommuners mulighed for at anbringe midler i skibskreditobligationer

Vedr. henvendelse om kommuners mulighed for at anbringe midler i skibskreditobligationer Danmarks Skibskredit Att.: Daniel Wodstrup Christiansen DWC@skibskredit.dk Sagsnr. 2014-6928 Doknr. 86956 Dato 03-02-2015 Vedr. henvendelse om kommuners mulighed for at anbringe midler i skibskreditobligationer

Læs mere

Kendelse af 12. februar 1996. 95-45.272.

Kendelse af 12. februar 1996. 95-45.272. Kendelse af 12. februar 1996. 95-45.272. Spørgsmål om tarifmæssig indplacering hjemvist til fornyet behandling i Finanstilsynet. Pligt for Finanstilsynet til at påse Erhvervssygdomspoolens forvaltning

Læs mere

Ved skrivelse af 6. maj 1998 traf Finanstilsynet afgørelse vedrørende begæringen om aktindsigt, idet man bl.a. anførte:

Ved skrivelse af 6. maj 1998 traf Finanstilsynet afgørelse vedrørende begæringen om aktindsigt, idet man bl.a. anførte: Kendelse af 13. april 1999. 98-97.064 og 98-140.221. Aktindsigt nægtet. Bank- og sparekasselovens 50. (Suzanne Helsteen, Connie Leth og Vagn Joensen) Tidligere direktør i A-bank K har ved skrivelser af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Nr. 1386 11. december 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Kapitel 1 Likvidation Kapitel 2 Konkurs Kapitel 3 Tvangsopløsning

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. februar 2014 Sag 281/2013 (1. afdeling) A (advokat Jens Larsen) mod Tinglysningsretten (selv) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Tinglysningsretten

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 11. august 1997 afgivet en redegørelse, hvori bl.a. er anført:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 11. august 1997 afgivet en redegørelse, hvori bl.a. er anført: Kendelse af 12. maj 1998. 97-129.334. Låneforenings virksomhed omfattet af lov om erhvervsdrivende virksomheder. Låntagere ikke anset for virksomhedsdeltagere. Spørgsmål om hæftelse. Lov om erhvervsdrivende

Læs mere

En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling.

En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling. Kendelse af 10. august 1995. 95-1.650. En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling. Aktieselskabslovens

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 15. januar 1997. 96-73.111. Aktindsigt nægtet i sag vedrørende en ophørt bank. Bank- og sparekasselovens 50 b, stk. 1 og stk. 2, nr. 2. (Suzanne Helsteen, Finn Møller Kristensen og Vagn Joensen)

Læs mere

En fond skal have mindst et bestyrelsesmedlem, der er uvildigt og uafhængigt af stifterne.

En fond skal have mindst et bestyrelsesmedlem, der er uvildigt og uafhængigt af stifterne. Kendelse af 11. oktober 1993. 92-45.188. En fond skal have mindst et bestyrelsesmedlem, der er uvildigt og uafhængigt af stifterne. Lov om erhvervsdrivende fonde. Fondsretlige grundsætninger. (Merete Cordes,

Læs mere

Almindelige selskabsretlige regler om valg, sammensætning, opgaver og ansvar for bestyrelse og bank- og sparekasselovens regler om samme.

Almindelige selskabsretlige regler om valg, sammensætning, opgaver og ansvar for bestyrelse og bank- og sparekasselovens regler om samme. Kendelse af 27. maj 1994. 93-6.596. Påtale af, at direktionen for en banks moderselskab deltog fast i bankens bestyrelsesmøder, idet de pågældende burde være valgt til medlem af bankens bestyrelse, tiltrådt,

Læs mere

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd:

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd: Kendelse af 30. maj 1994. 92-63.096. Nogle engagementer skulle opgøres samlet. Bank- og sparekasselovens 23. (Kjelde Mors, Peter Erling Nielsen og Ebbe Christensen) Andelskassen K har i skrivelse af 27.

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2011-0025937) Anmeldelse

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud af visse værdipapirer Bekendtgørelse nr. 1207 af 15. december 2000 Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk. 5, 45, stk. 4, 46, stk. 2, og 93, stk. 4, i

Læs mere

Tilladelsen, som blev givet efter 23, stk. 1, jf. 26, og efter 27, stk. 1, i bank- og sparekasseloven, blev gjort betinget bl.a.

Tilladelsen, som blev givet efter 23, stk. 1, jf. 26, og efter 27, stk. 1, i bank- og sparekasseloven, blev gjort betinget bl.a. Kendelse af 9. december 1993. 93-13.104. Finanstilsynet tillod en bank at have et engagement med den koncern banken var en del af på op til et samlet beløb svarende til 50% af bankens kernekapital efter

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1069 af 4. september 2007 Bekendtgørelse om betingelserne for officiel af værdipapirer 1) I medfør af 22, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2011-0026121) Ikke godkendt

Læs mere

Finanstilsynet har modtaget K s brev af 2. juni 2003, vedrørende stillingen som udsteder i henhold til lov om udstedere af elektroniske penge 1.

Finanstilsynet har modtaget K s brev af 2. juni 2003, vedrørende stillingen som udsteder i henhold til lov om udstedere af elektroniske penge 1. Kendelse af 7. oktober 2004. J.nr. 03-176.255. Tiltrådt, at elektroniske penge kun kan udstedes af pengeinstitutter eller af virksomheder, der har tilladelse i henhold til lov om elektroniske penge. Lov

Læs mere

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Udtalt over for departementet for told- og forbrugsafgifter, at direktoratet for toldvæsenets faste praksis, hvorefter alle begæringer om aktindsigt

Læs mere

F U N D A T S FOR INGENIØRFORENINGENS VIDENFORMIDLINGSFOND

F U N D A T S FOR INGENIØRFORENINGENS VIDENFORMIDLINGSFOND F U N D A T S FOR INGENIØRFORENINGENS VIDENFORMIDLINGSFOND I FONDENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Fondens navn, hjemsted (1) Fonden er stiftet af Teknisk Forlag A/S den 1. januar 1962, og fondens navn er

Læs mere

VEDTÆGT VISSING FONDEN

VEDTÆGT VISSING FONDEN Advokat Allan Højbak Vingrdsgade 22 9000 Aalborg Tlf. 46 92 92 00 J.nr: 110-507584 AHO/BFR VEDTÆGT for VISSING FONDEN Cvr.nr. 74742416 Det retlige grundlag for denne fond er den af direktør Mogens Vissing

Læs mere

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22.

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22. Kendelse af 27. juni 2006 (J.nr. 2005-0002442). Fond pålagt at indsende ny revideret årsrapport da den offentliggjorte årsrapport ikke indeholdt revisionspåtegning underskrevet af en statsautoriseret eller

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

1. Til brug for Økonomi- og Indenrigsministeriets behandling af sagen har Region Syddanmark fremsendt dokumentation vedrørende Junior Covered Bonds.

1. Til brug for Økonomi- og Indenrigsministeriets behandling af sagen har Region Syddanmark fremsendt dokumentation vedrørende Junior Covered Bonds. Region Syddanmark Sagsnr. 2014-4306 Doknr. 455214 Dato 05-05-2017 Vedr. henvendelse om Junior Covered Bonds Region Syddanmark har ved e-mail af 15. maj 2013 henvendt sig til Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 22. januar 1998. 96-139.414. Spørgsmål om udbetaling til andre end kontohaveren. Bank- og sparekasselovens 18, stk. 5 og 6 (lovbekendtgørelse nr. 8 af 15. januar 1960). (Suzanne Helsteen, Finn

Læs mere

Telefonisk begæring om aktindsigt

Telefonisk begæring om aktindsigt Telefonisk begæring om aktindsigt Udtalt over for værnepligtsstyrelsen, at styrelsens praksis, hvorefter telefoniske begæringer om aktindsigt ikke blev imødekommet, måtte anses for mindre vel stemmende

Læs mere

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. [Udeladt] 14. januar 2016 Ref. J.nr. Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. I brev af 24. april 2015 har (herefter ) redegjort for, om aktiviteter

Læs mere

Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84. 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp. Kampmannsgade 1 1780 København V

Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84. 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp. Kampmannsgade 1 1780 København V Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp Baggrund Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har som fondsmyndighed for ebhfonden, CVR-nr. 15 63 60 84 foretaget undersøgelser

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201.

Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201. Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201. En aktionær klagede over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde nægtet at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, afvist at tage stilling til klagers anmodning

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet)

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) 28. april 2011 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) Selskabets bestyrelse indkalder hermed til ekstraordinær

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. april 2013 (J.nr. 2012-0032924) Ikke partsstatus

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus " Toldboden 2 " 8800 Viborg " Tlf "

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus  Toldboden 2  8800 Viborg  Tlf ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus " Toldboden 2 " 8800 Viborg " Tlf. 72 40 56 00 " ean@naevneneshus.dk www.erhvervsankenaevnetdk Kendelse af d. 26 april 2017 (j.nr. 2016-12324) Anmodning om ændring af fonds

Læs mere

Bestyrelsen genfremsætter følgende forslag til ændringer af foreningens vedtægter:

Bestyrelsen genfremsætter følgende forslag til ændringer af foreningens vedtægter: Frederiksberg, den 26. marts 2012 Investeringsforeningen Fundamental Invest indkalder herved til ekstraordinær generalforsamling, der afholdes på foreningens adresse Falkoner Allé 53, 3., 2000 Frederiksberg,

Læs mere

VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO

VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO Købmandsbo VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Københavns Handelsstandsklubs Understøttelsesselskab Købmandsbo, og foreningen er anmeldt i Foreningsregistret sammen med navnet

Læs mere

Vedtægter for Spar Nord Fonden

Vedtægter for Spar Nord Fonden Vedtægter for Spar Nord Fonden Marts 2014 1 Fondens navn er Spar Nord Fonden. Fonden har følgende binavn: Nordjyllandsfonden (Spar Nord Fonden). 2 Fondens hjemsted er Aalborg Kommune. 3 Fondens stifter

Læs mere

Fondsret Fondsskatteret Domme Afgørelser. Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r

Fondsret Fondsskatteret Domme Afgørelser. Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Fondsret Fondsskatteret Domme Afgørelser Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Forord Søren Friis, direktør, cand.jur. Forvaltningsinstituttet for Lokale Pengeinstitutter

Læs mere

Manglende høring og aktindsigt under behandling af klagesag

Manglende høring og aktindsigt under behandling af klagesag Manglende høring og aktindsigt under behandling af klagesag Miljøstyrelsen stadfæstede en kommunes påbud om en ejendoms tilslutning til et vandværk, men med rettelse af hjemmelsgrundlaget. Udtalt, at jeg

Læs mere

Familiestyrelsens afvisning af at behandle sent indkomne klager (2)

Familiestyrelsens afvisning af at behandle sent indkomne klager (2) 9-4 b. Familieret 3.4. Forvaltningsret 12.1 12.4 13.1. Familiestyrelsens afvisning af at behandle sent indkomne klager (2) (Se også sag 9-4 a foran denne sag) I to tilfælde har ombudsmanden taget stilling

Læs mere

Parternes argumentation.

Parternes argumentation. Kendelse af 5. marts 1999. 98-89.155, delkendelse nr. 1. Finanstilsynets tilkendegivelser vedrørende et pengeinstituts forretningsorden, protokollering, bevillingskompetence m.v. tiltrådt. Bank- og sparekasselovens

Læs mere

INDKALDELSE. til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr

INDKALDELSE. til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr INDKALDELSE til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr. 41 25 79 11 Onsdag, den 4. marts 2009, kl. 16.30 Struer Statsgymnasium, Jyllandsgade 2, 7600 Struer Bestyrelsen for Bang & Olufsen

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 29. oktober 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 18/2012 Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Skjern Bank afholder ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 4. marts 2015 blev der i sag 247 2013 AA [Adresse] [By] mod Ejendomsmægler Børge Storm Hansen [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler Børge

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 Sag 175/2017 IBM Danmark ApS (advokat Jess Thiersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1) BEK nr 1170 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere