En fond skal have mindst et bestyrelsesmedlem, der er uvildigt og uafhængigt af stifterne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En fond skal have mindst et bestyrelsesmedlem, der er uvildigt og uafhængigt af stifterne."

Transkript

1 Kendelse af 11. oktober En fond skal have mindst et bestyrelsesmedlem, der er uvildigt og uafhængigt af stifterne. Lov om erhvervsdrivende fonde. Fondsretlige grundsætninger. (Merete Cordes, Børge Dahl og Ebbe Christensen) Advokat A har på vegne K Fonden i skrivelse af 31. juli 1992 klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen ved skrivelse af 9. juli 1992 (j.nr ) fastholdt et krav om, at fondens vedtægter skal indeholde bestemmelse om, at mindst et medlem af bestyrelsen udpeges af andre end stifterne. Sagens omstændigheder: Den 16. marts 1992 stiftede de fire andelsselskaber med begrænset ansvar: B, Horsens, B, Kolding, B, Sønderborg og B, Holstebro en erhvervsdrivende fond "K Fonden". Fonden blev stiftet med en grundkapital bestående af nom. 5 mio. kr. aktier i K A/S, svarende til halvdelen af aktiekapitalen, og ydet som en gave fra fondens stiftere. Stiftelsen skete i forbindelse med omdannelsen af K ApS til et aktieselskab, der skulle videreføre aktiviteterne i K Amba, som blev opløst. Fondens formål fremgår af vedtægternes 2, der er sålydende: " 2. Fondens formål er at sikre og underbygge det økonomiske grundlag for de i "K A/S" drevne virksomheders fortsatte beståen og udvikling på sund, forretningsmæssig og økonomisk basis, og således at der her igennem især varetages export og handel med...produkter. Ved varetagelse af fondens formål skal henses til de afsætningsmæssige interesser hos medlemsproducenterne til fondens stiftere. Fondens formål kan udvides til også at omfatte virksomheder, som bestyrelsen efter almindelige forretningsmæssige synspunkter skønner det rimeligt at erhverve til fonden, eller erhverve aktier i. Bestyrelsen skal ved enstemmig beslutning kunne anvende overskydende beløb til gavn for dansk...erhverv, fortrinsvis indenfor virksomhedens interessesfære, og til almene formål. Ingen skal ved domstolene kunne rejse krav på hjælp fra fonden, respektive på dens kapital, idet bestyrelsen afgør, hvem der skal komme i betragtning ved uddeling af fondens midler."

2 I de af stifterne vedtagne vedtægter havde 9 følgende ordlyd: "Bestyrelsen 9. Fonden ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer, der skal være myndige, uberygtede og arbejdsdygtige personer. Bestyrelsen sammensættes af 5 personer udpeget af fondens stiftere, nemlig således: 1. B, Kolding, har ret til at udpege 3 personer, hvoraf mindst 2 personer skal være... (beskæftiget med produktion af...produkter). 2. B, Holstebro, ) har i forening B, Horsens, ) ret til at udpege B, Sønderborg, ) 2 personer, hvoraf mindst 1 person skal være... (beskæftiget med produktion af...produkter). En person kan kun udpeges som medlem til bestyrelsen, såfremt denne hverken direkte eller indirekte udøver konkurrerende virksomhed med K A/S eller koncernens selskaber iøvrigt. Et bestyrelsesmedlem skal til stadighed opfylde denne betingelse, og skal således fratræde, såfremt betingelsen ikke længere opfyldes. Såfremt to af de under nr. 2 anførte stiftere måtte ophøre med at eksistere eller iøvrigt miste sin udpegningsret, tilkommer udpegningsretten den tilbageblevne, i hvilket tilfælde der dog kun er ret til at udpege en person. I tilfælde af at udpegningsretten iøvrigt måtte bortfalde for en eller flere af stifterne, udpeger fondsbestyrelsen selv yderligere medlemmer, dog max. 3 medlemmer. Såfremt det måtte blive nødvendigt for fondsbestyrelsen selv at udpege 3 medlemmer, som følge af udpegningsrettens bortfald for en eller flere stiftere, er den siddende bestyrelse forpligtet til straks at udarbejde nye regler for udpegning af yderligere bestyrelsesmedlemmer. I forbindelse med udarbejdelse af nye regler for udpegning af bestyrelsesmedlemmer skal sikres, at der udpeges bestyrelsesmedlemmer, der vil sikre fondens og dennes virksomheders fortsatte beståen, og således opfyldelse af fondens formål, ligesom det skal sikres, at der ikke udpeges personer med tilknytning til virksomheder eller andre foreninger og lignende, der driver konkurrence med K A/S eller koncernens selskaber iøvrigt. Bestyrelsen vælger selv sin formand og næstformand. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden.

3 De under nr. 1-2 nævnte mandater gælder for en periode på 1 år, og genudpegning kan finde sted. I forbindelse med fondens stiftelse udpeges 5 bestyrelsesmedlemmer, og disses mandat er gældende indtil 1/ Fondens stiftere skal senest hvert år den 1/5 meddele fonden, hvilke bestyrelsesmedlemmer der udpeges for det kommende år, første gang således inden 1/ Ingen person kan dog fortsætte i bestyrelsen efter at være fyldt 70 år. Bestyrelseshvervet - og samtidig dermed udpegningsretten for stifteren - ophører, hvis den pågældende stifter, der har udpeget bestyrelsesmedlemmet, ophører eller indgår - herunder via fusion - i koncernlignende forhold til andre virksomheder, der udøver konkurrence med K A/S." Ved skrivelse af 8. april 1992 anmeldte klagerens advokat fonden til registrering i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. I skrivelse af 23. april 1992 anmodede Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klagerens advokat om at berigtige nogle forhold vedrørende fondens vedtægter. Styrelsen skrev bl.a., at "Vedtægtens 9 må bringes i overensstemmelse med det almindelige fondsbegreb, således at et medlem af bestyrelsen er uvildigt og uafhængigt af stifterne." Skrivelsen indeholder ingen klagevejledning. Foranlediget af styrelsens skrivelse blev der den 13. maj 1992 afholdt et bestyrelsesmøde i fonden, hvor fondens bestyrelse vedtog at lade de forhold, som styrelsen havde krævet, berigtige af hensyn til at få fonden registreret. Samtidig vedtog bestyrelsen dog også at ansøge styrelsen om dispensation for kravet til vedtægternes 9 om et uvildigt og uafhængigt medlem af bestyrelsen og sideløbende hermed at påklage styrelsens afgørelse herom. I fortsættelse af bestyrelsesmødet og efter telefonisk at have talt med styrelsens sagsbehandler sendte klagerens advokat en ansøgning til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om dispensation. I ansøgningen henviste klagerens advokat til en række forhold til støtte for den ønskede dispensation. Som bilag vedlagdes et revideret sæt vedtægter, hvor fonden havde søgt at tage højde for styrelsens krav for det tilfælde, at styrelsen ikke ville give dispensation. Da fonden fortsat helst så, at de oprindelige vedtægters bestemmelse om bestyrelsen blev registreret, gjorde klagerens advokat samtidigt styrelsen opmærksom på, at styrelsens krav om et uvildigt og uafhængigt bestyrelsesmedlem ønskedes indbragt for Erhvervsankenævnet, såfremt der ikke blev givet dispensation. I den påklagede afgørelse af 9. juli 1992 svarede styrelsen: "Under henvisning til Deres brev af... skal man hermed meddele, at styrelsen fastholder, at vedtægten skal indeholde bestemmelse om, at mindst 1 bestyrelsesmedlem udpeges af andre end stifterne for at sikre overholdelse af retsgrundsætningen om, at der skal være et uvildigt og uafhængigt medlem af bestyrelsen i forhold til stifterne.

4 Styrelsen kan tilslutte sig formuleringen af vedtægternes 9, stk. 2, som den fremgår af referat af bestyrelsesmøde afholdt den 13. maj 1992 i K-fonden. Det fremgår heraf, at stykket vil blive formuleret som følger: "De af stifterne udpegede bestyrelsesmedlemmer ( 5 stk.) vælger ved simpel stemmeflerhed yderligere 1 medlem til bestyrelsen, hvilket bestyrelsesmedlem skal være uvildigt og uafhængigt af stifterne". Af referatet fremgår yderligere, at der som nyt 9, stk. 11 indsættes følgende: "Det af bestyrelsen valgte yderligere bestyrelsesmedlem skal afgå, når et flertal i bestyrelsen træffer bestemmelse herom og samtidig vælger et yderligere bestyrelsesmedlem der er uvildigt og uafhængigt af stifterne". I overensstemmelse med styrelsens og Justitsministeriets praksis må man afvise denne bestemmelse i 9, stk. 11. Afgørelsen kan indbringes for Industriministeriets Erhvervsankenævn senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt Dem jf. lov om erhvervsdrivende fonde 62, stk. 2." Den 31. juli 1992 skrev klagerens advokat igen til styrelsen og bad styrelsen tage stilling til, om styrelsen kunne godkende, at 9, stk. 11, i vedtægterne fik følgende ordlyd: "Det af bestyrelsen valgte yderligere bestyrelsesmedlem vælges for en periode af 2 år. Efter valgperiodens udløb afgår det valgte bestyrelsesmedlem. Genvalg kan finde sted." I skrivelser af 12. august og 20. august 1992 svarede styrelsen, at den ændrede formulering kunne godkendes, og at fonden ville blive registreret, når styrelsen havde modtaget de reviderede vedtægter, hvilket styrelsen efterfølgende gjorde den 23. september Fonden blev herefter registreret den 24. september I klageskrivelsen af 31. juli 1992 suppleret i skrivelser af 22. september og 14. oktober 1992 har klagerens advokat gjort gældende, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsens krav om et uvildigt og uafhængigt medlem af bestyrelsen i forhold til stifterne er uberettiget, og at K Fonden burde have været antaget til registrering med 5 medlemmer, som alle er udpeget af stifterne. Til støtte herfor har klageren anført, at styrelsens krav ikke har nogen støtte i loven. Hverken i loven om fonde eller loven om erhvervsdrivende fonde er der nogen definition af, hvad en fond er eller hvilke krav, der kan stilles til en fond. Historisk må det antages, at der ved en fond forstås en formue, der er henlagt (udskilt) under en selvstændig ledelse/bestyrelse, alt til varetagelse af bestemte forhold, jf. "Familieoverdragelse" af Finn Thomsen, 1979, s Efter domspraksis har det alene været krævet, at der skal være en selvstændig ledelse og ikke noget krav om, at et medlem skal have en særlig status som uvildig og uafhængig. Til støtte herfor har klageren henvist til domme gengivet i Ugeskrift for Retsvæsen 1884 s. 723 H, Ugeskrift for Retsvæsen 1957 s. 627 H, samt Ugeskrift for Retsvæsen 1971 s. 354, hvoraf det efter klagerens opfattelse kan udledes, at domstolene anser en fond som værende kommet til eksistens, selvom bestyrelsen/fondens ledelse er udpeget af stifterne, samt at kravet om et uvildigt medlem er uhjemlet. Betænkningen om fonde [Betænkning nr. 970, 1982] støtter heller ikke styrelsens krav. Af betænkningens side 31 fremgår det tværtimod, at udgangspunktet bør være en "rimelig ligestilling

5 mellem de regler, der skal gælde for disse fonde, og de regler, der gælder for erhvervsvirksomhed, der drives under andre former", og at fondsudvalget ved udarbejdelsen af regler for erhvervsdrivende fonde har taget udgangspunkt i de gældende love om aktie- og anpartsselskaber. Da fondsudvalget netop ikke i sit lovforslag, betænkningens side 81, foreslog, at medlemmer af bestyrelsens skal være uvildige og uafhængige af stifterne, kan det heraf udledes, at det oprindeligt ikke var tanken at stille krav herom. I forbindelse med Folketingets behandling af lovforslaget [Folketingstidende 1983/84 (2. samling) sp. 7400] blev der imidlertid indsat en bestemmelse i erhvervsfondslovens 12 om, at i fonde, som i foregående regnskabsår havde en egenkapital på 1 mio. kr. eller derover, skal mindst 1 medlem af fondens bestyrelse godkendes af fondsmyndigheden. Bestemmelsen blev indsat for at sikre, at mindst 1 medlem af bestyrelsen indtager en uvildig og uafhængig stilling til stifteren. Eftersom bestemmelsen nu er ophævet i begge fondslove ved lov nr. 350 af 6. juni 1991, må tankegangen bag bestemmelsen ligeledes anses for bortfaldet. Klageren har endvidere anført, at det modsætningsvis af 17 i lov om erhvervsdrivende fonde kan udledes, at der ikke kan stilles krav om, at stifteren i nærværende sag ikke må udpege alle medlemmer. I den af Erhvervsankenævnet indhentede redegørelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen af 8. december 1992 har styrelsen som begrundelse for sin afgørelse anført: "... Til det af klageren anførte bemærkes, at ét af de fondsretlige karakteristika, der skal være opfyldt, for at der foreligger en fond, er at en fond skal ledes af en selvstændig og i forhold til stifterne uafhængig bestyrelse. Således udtales det i Betænkning om fonde, nr. 970, 1982, s. 62, at "krav om selvstændighed må først og fremmest ses i forhold til stifteren eller det stiftende organ. Kravet anses i almindelighed for opfyldt, hvis et medlem af bestyrelsen indtager en i forhold til stifteren uvildig og uafhængig stilling. Dette er efter Statsskattedirektoratets praksis tilfældet, hvor vedkommende bestyrelsesmedlem udpeges af et uvildigt organ eller indtager en særlig stilling, der afgiver fornøden garanti for uvildighed". I motiverne til fondsloven, der i denne henseende er af fortolkningsmæssig relevans for erhvervsdrivende fonde, udtales følgende: "Det er Justitsministeriets opfattelse, at der ved oprettelsen af en fond bør stilles krav om at rådighedsbeføjelserne i fonden tilkommer en i forhold til stifteren selvstændig ledelse. Dette krav har hidtil i almindelighed været anset for opfyldt, hvis blot et medlem af bestyrelsen har indtaget en uvildig uafhængig stilling. Under hensyn til at denne praksis ikke ses at have givet anledning til misbrug, og da der ved lovforslaget iøvrigt sikres en videregående indsigt i fondenes forhold, finder Justitsministeriet ikke, at der er tilstrækkelig anledning til at stille yderligere krav" (Folketingstidende 1983/84 (2. samling), tillæg A, sp. 3105).

6 Civilretsdirektoratet har i forbindelse med fondslovsændringerne pr. januar 1992 udsendt en vejledning om fondsbegrebet..., hvor man bemærker, at der ikke i fondsloven eller andre love findes nogen definition af begrebet fond. På baggrund af fondslovens forarbejder har man imidlertid lagt vægt på en række retlige karakteristika som afgørende for, om en institution kan betegnes som en fond. Heriblandt er kravet om en selvstændig ledelse. Kravet vil i almindelighed være opfyldt, hvis ét medlem af bestyrelsen indtager en uvildig og uafhængig stilling i forhold til stifteren. Civilretsdirektoratet fortsætter: "Kravet om selvstændighed er derimod ikke opfyldt i tilfælde, hvor stifteren skal give sit samtykke til alle beslutninger eller har en generel vetoret over for bestyrelsens beslutninger." Styrelsen må herefter konstatere, at såfremt den oprindelige bestemmelse om bestyrelsesudpegning var opretholdt, var der i realiteten indført en generel vetoret til stifterne overfor bestyrelsens beslutninger, da en af stifterne uønsket bestyrelsesbeslutning kunne forventes at medføre udskiftning af de pågældende medlemmer. Der ville således være fastsat en ret for stifterne svarende til aktionærernes ejerbeføjelse til på generalforsamlingen at vælge bestyrelsen i aktieselskaber. Styrelsen skal endvidere fremhæve U 91, 819 H, Provinsbankernes Ulykkes- Risikofond, hvor Højesteret fastslog, at Risikofonden ikke var en fond. Institutionen blev stiftet af Provinsbankforeningen, og bestyrelsen bestod af foreningsbestyrelsen og en direktør fra en af medlemsbankerne. Institutionen havde selvstændige vedtægter, og formuen blev holdt adskilt fra stifterforeningens midler. Fonden blev ikke anerkendt som registreringspligtig i henhold til fondslovene under henvisning til medlemskarakteren og ledelsesforholdene. Af dommen kan udledes, at også når juridiske personer stifter en fond må den fondsretlige grundsætning om en selvstændig ledelse i forhold til stifter opretholdes. De af klageren anførte domme fra tiden før fondslovene kan derfor ikke anses for relevante. Til advokat A's bemærkninger angående lov om erhvervsdrivende fonde 12 skal man bemærke, at den indtil 1. januar 1992 gældende lov om erhvervsdrivende fonde 12, stk. 1, 2. pkt. fastsatte, at et medlem af bestyrelsen i fonde med en egenkapital på 1 mill. kr. eller derover skal godkendes af fondsmyndigheden. I bemærkningerne til lovforslaget, L 113, 2. saml. 1990/91, der ophævede bestemmelsen, anføres det, at "denne bestemmelse har vist sig at være unødig bureaukratisk, og den har ikke haft større betydning i praksis. Beføjelsen til at godkende bestyrelsesmedlemmer anvendes i overensstemmelse med forarbejderne til bestemmelsen kun til at påse, at der foreligger den fornødne uafhængighed i forhold til stifteren, og at vedtægten og lovens krav iøvrigt er opfyldt". [Folketingstidende , 2. samling, Tillæg A, sp. 2588, jf. sp. 2594]. Det er således kun godkendelsesinstituttet, der er bortfaldet, medens princippet om mindst 1 af stifterne uvildig person er uberørt af lovændringerne.

7 Det er yderligere advokatens opfattelse, at en fortolkning - modsætningsvis - af 17 i lov om erhvervsdrivende fonde viser, at det er tilladt at have en bestyrelse, der fuldt og helt er udpeget af stifterne, når ingen person direkte eller indirekte ejer mere end halvdelen af den stemmeberettigede kapital i selskabet, der har stiftet fonden. Bestemmelsen i 17, stk. 2 tager dog sigte på den situation, hvor en fond er stiftet af et selskab, hvor en person, der direkte eller indirekte ejer mere end halvdelen af den stemmeberettigede kapital i selskabet, ikke uden fondsmyndighedens samtykke kan udgøre bestyrelsens flertal sammen med de personer, der er knyttet så nært til den pågældende som angivet i 17, stk. 1. Det centrale i 17 er "familie-flertal" og ikke derudover spørgsmålet om et medlems uvildighed og uafhængighed i forhold til stifterne.... Det er herefter styrelsens opfattelse, at kravet om 1 uvildigt medlem i bestyrelsen i forhold til stifter er udtryk for en fondsretlig grundsætning, som skal være opfyldt i en fonds vedtægt om bestyrelsesudpegning. Styrelsens krav om ændring af bestemmelsen om bestyrelsesudpegning har derfor været berettiget." Klagers advokat har modtaget styrelsens udtalelse, men har ikke fremsat yderligere bemærkninger. Ankenævnet udtaler: Af de forarbejder til fondslovene, som er citeret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens foran gengivne udtalelse af 8. december 1992, fremgår det, at man ved fondslovenes vedtagelse forudsatte, at der allerede efter praksis gjaldt et krav om, at en fond skulle have en i forhold til stifteren selvstændig ledelse, for at fonden kunne anerkendes som et selvstændigt retssubjekt, og at dette krav i almindelighed ansås for opfyldt, hvis fonden havde blot et bestyrelsesmedlem, som indtog en uvildig og uafhængig stilling. Det fremgår endvidere af forarbejderne, at det var hensigten at opretholde dette krav ved fondslovene. Når kravet ikke er udtrykkeligt nævnt i lovteksten, er det en følge af, at fondslovene ikke indeholder nogen definition af begrebet fond. Under Folketingets behandling af fondslovene blev der som foran nævnt indføjet en bestemmelse om, at fondsmyndigheden i fonde af en vis størrelse skulle godkende mindst 1 medlem af bestyrelsen (henholdsvis fondslovens 12, stk. 2, og erhvervsfondslovens 12, stk. 1, 2. pkt.). Bestemmelsen herom i erhvervsfondsloven er begrundet således (Tillægsbetænkning afgivet af erhvervsudvalget den 28. maj 1984, Folketingstidende , 2. samling, Tillæg B, sp. 1215): "Ændringsforslaget skal ses på baggrund af hidtidig praksis, hvorefter mindst ét medlem af bestyrelsen indtager en uvildig og uafhængig stilling til stifteren."

8 Den mere udførlige begrundelse til den tilsvarende bestemmelse i fondsloven er sålydende (Betænkning afgivet af retsudvalget den 24. maj 1984, Folketingstidende , 2. samling, Tillæg B, sp. 1181): "Ved oprettelsen af en fond stilles der krav om, at rådighedsbeføjelserne tilkommer en i forhold til stifteren selvstændig ledelse. Dette krav har i almindelighed været anset for opfyldt, blot ét medlem af bestyrelsen indtager en uvildig og uafhængig stilling i forhold til stifteren. Ændringsforslaget skal ses på baggrund af denne praksis. Det tilsigter at sikre, at der i større fonde altid er mindst ét bestyrelsesmedlem, der er godkendt af den pågældende fondsmyndighed. Det bestyrelsesmedlem, der godkendes af fondsmyndigheden, vil ikke have særlige forpligtelser i forhold til fondsmyndigheden. Det pågældende medlem vil i alle relationer være stillet på samme måde som de øvrige medlemmer. Godkendelsen sikrer blot, at den pågældende er uvildig i forhold til stifteren." Som anført af klager er disse bestemmelser ophævet ved lov nr. 350 af 6. juni Begrundelsen for ophævelsen er citeret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens udtalelse af 8. december Af de citerede bemærkninger fremgår, at der alene er tale om en administrativ forenkling, og der er intet i lovteksten eller i bemærkningerne som tyder på, at man tillige har ønsket at ophæve det til grund for bestemmelsen liggende krav om et uvildigt og uafhængigt bestyrelsesmedlem. Efter det således anførte finder ankenævnet, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen efter fondslovgivningens forudsætninger har hjemmel til at stille det krav om ændringer i vedtægternes 9, som fremgår af den påklagede skrivelse. De af klageren anførte domme, der alle er afsagt før fondslovene, taler ikke afgørende herimod, ligesom et andet resultat ikke kan udledes af en modsætningsslutning fra erhvervsfondslovens 17 af de grunde, som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen anfører. Ankenævnet stadfæster derfor den påklagede afgørelse.

c. at udøve anden virksomhed, herunder erhvervsvirksomhed, der efter fondsbestyrelsens skøn står i naturlig forbindelse hermed."

c. at udøve anden virksomhed, herunder erhvervsvirksomhed, der efter fondsbestyrelsens skøn står i naturlig forbindelse hermed. Kendelse af 23. oktober 1995. 94-8.392. Nægtet samtykke til vedtægtsændring i en fond, der var oprettet af et forsikringsselskab, da ændringen ville medføre, at forsikringsselskabet fik en bestemmende

Læs mere

K K/S blev stiftet den 12. januar Af selskabets vedtægter fremgår blandt andet:

K K/S blev stiftet den 12. januar Af selskabets vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 20. december 2000. 00-79.736. Spørgsmål om komplementars forvaltningsmæssige og økonomiske beføjelser. Aktieselskabslovens 173, stk. 8. (Finn Møller Kristensen, Suzanne Helsteen og Vagn Joensen)

Læs mere

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen.

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen. Kendelse af 30. juni 2005. (j.nr. 04-119.434) Nægtet offentliggørelse af modtagelsen af spaltningsplan i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - under henvisning til, at de modtagende selskaber hverken er bestående

Læs mere

Samtidig skrev skifteretten, at "akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret".

Samtidig skrev skifteretten, at akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret. Kendelse af 27. december 1993. 93-38.417. Et anpartsselskab var fejlagtigt slettet af anpartsselskabsregistret efter tvangsakkord. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde hjemmel til at ophæve sletningen.

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

Et A/S under likvidation kan omdannes til et ApS ved indbetaling af mindsteanpartskapitalen ( 121, stk. 1, og 126) EAK 97-39.145

Et A/S under likvidation kan omdannes til et ApS ved indbetaling af mindsteanpartskapitalen ( 121, stk. 1, og 126) EAK 97-39.145 Et A/S under likvidation kan omdannes til et ApS ved indbetaling af mindsteanpartskapitalen ( 121, stk. 1, og 126) EAK 97-39.145 Kendelse af 12. maj 1998 (97-39.145) K A/S i Likvidation mod Erhvervs- og

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2011-0025937) Anmeldelse

Læs mere

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet).

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet). Kendelse af 14. december 1993. 93-47.563. Tiltrådt, at Finanstilsynet havde betinget en tilladelse - til at en investeringsforening kunne foretage indskud i en anden investeringsforening - af, at investeringen

Læs mere

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab.

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Kendelse af 18. november 1996. 96-100.454. Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Lov om erhvervsdrivende virksomheder

Læs mere

DISfonden. I henhold til de hidtidige vedtægters pkt. 12 har bestyrelsen godkendt, at vedtægterne fremover skal have følgende ordlyd: VEDTÆGTER FOR

DISfonden. I henhold til de hidtidige vedtægters pkt. 12 har bestyrelsen godkendt, at vedtægterne fremover skal have følgende ordlyd: VEDTÆGTER FOR DISfonden DISfonden blev under navnet Danmarks Internationale Studenterkomité stiftet den 26. marts 1946 af studenterorganisationer og foreninger samt lærerkræfter ved de højere læreanstalter i Danmark.

Læs mere

Ved skrivelse af 30. september 1997 spurgte advokat A på vegne af K pensionskasse Finanstilsynet:

Ved skrivelse af 30. september 1997 spurgte advokat A på vegne af K pensionskasse Finanstilsynet: Kendelse af 28. oktober 1998. 98-35.914. Spørgsmål om, hvorvidt en pensionskasse måtte være medejer af en nærmere bestemt erhvervsvirksomhed. Lov om tilsyn med firmapensionskasser 5. (Holger Dock, Suzanne

Læs mere

Kendelse af 10. november (Gert Kristensen, Kirsten Levinsen og Niels Larsen)

Kendelse af 10. november (Gert Kristensen, Kirsten Levinsen og Niels Larsen) Kendelse af 10. november 1993. 92-26.713. En fusion var gennemført på en sådan måde, at der ikke samtidig med en kapitalnedsættelse i det fortsættende selskab ved tegning skete en forhøjelse af kapitalen

Læs mere

Selvejende institutioners juridiske status

Selvejende institutioners juridiske status Selvejende institutioners juridiske status Aarhus, den 3. november 2016 2 Hvad er en selvejende institution, og hvorfor er status vigtigt? Selvejende institution er ikke en selskabsretligt beskyttet betegnelse

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

Ved skrivelse af 8. februar 2007 rettede advokat K henvendelse til Finanstilsynet. Skrivelsen er sålydende:

Ved skrivelse af 8. februar 2007 rettede advokat K henvendelse til Finanstilsynet. Skrivelsen er sålydende: Kendelse af 21. november 2007 (J.nr. 2007-0013002). Klage afvist, da Finanstilsynets skrivelse ikke kunne anses som en afgørelse i forhold til klager. 12 i bekendtgørelse nr. 1464 af 13. december 2006

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt.

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. Side 1 af 8 Kendelse af 29. april 1996. 95-58.524. Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. (Connie Leth, Eskil Trolle og Vagn Joensen) Advokat A har på vegne

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 11. august 1997 afgivet en redegørelse, hvori bl.a. er anført:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 11. august 1997 afgivet en redegørelse, hvori bl.a. er anført: Kendelse af 12. maj 1998. 97-129.334. Låneforenings virksomhed omfattet af lov om erhvervsdrivende virksomheder. Låntagere ikke anset for virksomhedsdeltagere. Spørgsmål om hæftelse. Lov om erhvervsdrivende

Læs mere

KENDELSE AF 31. OKTOBER

KENDELSE AF 31. OKTOBER Side 1 af 8 KENDELSE AF 31. OKTOBER 1996. 95-115.512. Person med bopæl i Danmark registreringsberettiget som direktør i færøsk selskab. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om aktieselskaber 52,

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen) BEK nr 781 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016603

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus " Toldboden 2 " 8800 Viborg " Tlf "

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus  Toldboden 2  8800 Viborg  Tlf ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus " Toldboden 2 " 8800 Viborg " Tlf. 72 40 56 00 " ean@naevneneshus.dk www.erhvervsankenaevnetdk Kendelse af d. 26 april 2017 (j.nr. 2016-12324) Anmodning om ændring af fonds

Læs mere

Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508.

Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508. Side 1 af 6 Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508. Et medlem af en pensionskasse var ikke klageberettiget med hensyn til Finanstilsynets godkendelse af kassens regler for beregning af udtrædelsesgodtgørelse.

Læs mere

UDKAST. Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om erhvervsdrivende fonde. Indholdsfortegnelse

UDKAST. Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om erhvervsdrivende fonde. Indholdsfortegnelse Erhvervsstyrelsen, den 31. august 2015 UDKAST Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om erhvervsdrivende fonde Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Generelt om lov om erhvervsdrivende fonde

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juni 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juni 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juni 2018 Sag 166/2017 (1. afdeling) NHRN Holding A/S og Stichting Niels Reimar Nielsen (advokat Eigil Lego Andersen for begge) mod Skatteministeriet (advokat Søren

Læs mere

Vedtægter. for FONDEN TEKNOLOGIRÅDET

Vedtægter. for FONDEN TEKNOLOGIRÅDET Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12 L 79 Bilag 12 Offentligt 26. marts 2012 Poul Heidmann Partner Vedtægter Ref 3000196 Dok 1028932 for FONDEN TEKNOLOGIRÅDET 1 Fondens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER Foreningen 1. Foreningen for Bevaringsværdige Bygninger er en sammenslutning af private ejere af bevaringsværdige bygninger i Danmark. Ved bevaringsværdige

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Ombudsmandens kompetence over for energiselskaber. 12. juli 2011

Ombudsmandens kompetence over for energiselskaber. 12. juli 2011 2011 5-2. Ombudsmandens kompetence over for energiselskaber En journalist klagede til ombudsmanden over sagsbehandlingstiden hos et energiselskab i en sag om aktindsigt. Det fremgik at journalisten havde

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

VEDTÆGTER Nordea Bank-fonden

VEDTÆGTER Nordea Bank-fonden VEDTÆGTER Nordea Bank-fonden Vedtægter for Nordea Bank-fonden 1 Fondens navn er Nordea Bank-fonden. 2 Fondens hjemsted er Københavns Kommune. 3 Fonden er stiftet i 1957 af Privatbanken i Kjøbenhavn Aktieselskab.

Læs mere

F U N D A T S VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS LUFTHAVN, VAMDRUP

F U N D A T S VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS LUFTHAVN, VAMDRUP F U N D A T S Undertegnede: Vamdrup Kommune Kolding Kommune og Lunderskov Kommune er d.d. enedes om at skifte en fond med følgende vedtægter: VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS

Læs mere

VEDTÆGTER N ordea -1~onden (Nord-fonden)

VEDTÆGTER N ordea -1~onden (Nord-fonden) VEDTÆGTER N ordea -1~onden (Nord-fonden) Vedtægter for Nordea-fonden (Nord -fonden) 1 Fondens navn er Nordea-fonden (Nord-fonden). 2 Fondens hjemsted er Københavns Kommune. 3 Stk. 1. Fonden er stiftet

Læs mere

Knud Højgaards Fond VEDTÆGT

Knud Højgaards Fond VEDTÆGT Knud Højgaards Fond VEDTÆGT VEDTÆGT for KNUD HØJGAARDS FOND 1. Stk. 1. Fondens navn er Knud Højgaards Fond. Fonden har hjemsted i Gentofte kommune. Navn og hjemsted: 2. Stk. 1. Fondens grundkapital er

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. marts 2011 (J.nr. 2010-0022644)

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Nr. 1386 11. december 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Kapitel 1 Likvidation Kapitel 2 Konkurs Kapitel 3 Tvangsopløsning

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 3. februar 2012 (J.nr. 2011-0024717) Styrelsens

Læs mere

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] 1 5. OKTOBER 2011 W W W. K R O M A N N R E U M E R T. C OM VEDTÆGTER 1. NAVN OG

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. [Udeladt] 14. januar 2016 Ref. J.nr. Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. I brev af 24. april 2015 har (herefter ) redegjort for, om aktiviteter

Læs mere

Erhvervsstyrelsens j.nr. 12-12.612 (Rungsted Havn A/S) og 2012-0026388 (Generel fortolkningssag)

Erhvervsstyrelsens j.nr. 12-12.612 (Rungsted Havn A/S) og 2012-0026388 (Generel fortolkningssag) Erhvervsstyrelsen Kampmannsgade 1 1780 København V Lett Advokatfirma Rådhuspladsen 4 1550 København V Tlf. 33 34 00 00 Fax 33 34 00 01 lett@lett.dk www.lett.dk Erhvervsstyrelsens j.nr. 12-12.612 (Rungsted

Læs mere

Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201.

Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201. Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201. En aktionær klagede over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde nægtet at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, afvist at tage stilling til klagers anmodning

Læs mere

Kendelse af 30. juni 1993. 92-57.152

Kendelse af 30. juni 1993. 92-57.152 Kendelse af 30. juni 1993. 92-57.152 1. Registrering af aktieselskab nægtet, da vurderingsforretningen ikke var foretaget umiddelbart før den stiftende generalforsamling. Aktieselskabslovens 6 a. 2. Klage

Læs mere

Bekendtgørelse om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde

Bekendtgørelse om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde BEK nr 1064 af 17/11/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2011-0025602

Læs mere

News & Updates Corporate/Commercial. Ny lov om erhvervsdrivende fonde

News & Updates Corporate/Commercial. Ny lov om erhvervsdrivende fonde Ny lov om erhvervsdrivende fonde Ny lov om erhvervsdrivende fonde Den 3. juni 2014 vedtog Folketinget ny lov om erhvervsdrivende fonde. Ved loven tilpasses en lang række forhold i væsentligt omfang til

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

(Mads Bryde Andersen, Merete Cordes, Gert Kristensen, Eskil Trolle og Vagn Joensen)

(Mads Bryde Andersen, Merete Cordes, Gert Kristensen, Eskil Trolle og Vagn Joensen) Kendelse af 3. december 1996. 96-38.871. Intet til hinder for at kommanditselskab udelukkende kunne bestå af en komplementar og en kommanditist, selvom komplementaren var ejet af kommanditisten. Lov om

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således: Kendelse af 14. december 1998. 98-122.531. Anmeldelse af stiftelse af aktieselskab, der tidligere var registreringsnægtet på grund af manglende indbetaling af kapital inden anmeldelsen, registreringsnægtet.

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES

VEDTÆGTER. For. Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES VEDTÆGTER For Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES KROMANN REUMERT, ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5, DK- 2100 KØBENHAVN Ø, TELEFON +45 70 12 12 11 FAX +45 70 12 13 11

Læs mere

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22.

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22. Kendelse af 27. juni 2006 (J.nr. 2005-0002442). Fond pålagt at indsende ny revideret årsrapport da den offentliggjorte årsrapport ikke indeholdt revisionspåtegning underskrevet af en statsautoriseret eller

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere

Fonden er almennyttig og kan støtte andre teater- og kulturrelaterede initiativer og institutioner på Frederiksberg.

Fonden er almennyttig og kan støtte andre teater- og kulturrelaterede initiativer og institutioner på Frederiksberg. VEDTÆGTER for Aveny-T Fonden 1. Navn, hjemsted og stifter 1.1 Fondens navn er Aveny-T Fonden. Fondens binavn er Aveny Teatret ERF. 1.2 Fondens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 1.3 Fonden er stiftet af

Læs mere

En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling.

En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling. Kendelse af 10. august 1995. 95-1.650. En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling. Aktieselskabslovens

Læs mere

Speciel inhabilitet for medlemmer af Miljøankenævnet

Speciel inhabilitet for medlemmer af Miljøankenævnet Speciel inhabilitet for medlemmer af Miljøankenævnet Udtalt, at et medlem af Miljøankenævnet, der var bestyrelsesmedlem i Ferrosan A/S, havde en mere end sædvanlig branchemæssig interesse i nævnets behandling

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

KRISTA OG VIGGO PETERSENS FOND

KRISTA OG VIGGO PETERSENS FOND F U N D A T S FOR KRISTA OG VIGGO PETERSENS FOND -------------------------------------------------------------- 1. NAVN Fondens navn er "Krista og Viggo Petersens Fond". Fondens binavn er KV-Fonden. Fonden

Læs mere

Vedtægter. for. Fonden Rytmisk Musik Esbjerg

Vedtægter. for. Fonden Rytmisk Musik Esbjerg Vedtægter for Fonden Rytmisk Musik Esbjerg 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Fonden Rytmisk Musik Esbjerg. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr Advokat Klaus V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup T!f +4533344000 J. nr. 171566 VEDTÆGTER for Cirkulær Nord Fonden CVR-NR. t ] l. NAVN 1. 1 Fondens navn er Cirkulær Nord Fonden. 1. 2 Fondens

Læs mere

Om tilvejebringelsen af kapitalen i K A/S' understøttelsesfond, fremgår det af 8, stk. 1 i fondens vedtægter:

Om tilvejebringelsen af kapitalen i K A/S' understøttelsesfond, fremgår det af 8, stk. 1 i fondens vedtægter: Kendelse af 21. november 2001. 00-224.386. Ikke hjemmel til at undlade forsikringsmæssig afdækning af pensionstilsagn. Lov om tilsyn med firmapensionskasser 1, stk. 1. (Lise Høgh, Ellen Andersen og Jan

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aveny-T Fonden. UDKAST TIL ÆNDRINGER AF PUNKT 6.1 og 8.1

VEDTÆGTER. for. Aveny-T Fonden. UDKAST TIL ÆNDRINGER AF PUNKT 6.1 og 8.1 VEDTÆGTER for Aveny-T Fonden UDKAST TIL ÆNDRINGER AF PUNKT 6.1 og 8.1 1 Navn, hjemsted og stifter 1.1 Fondens navn er Aveny-T Fonden. Fondens binavn er Aveny Teatret ERF. 1.2 Fondens hjemsted er Frederiksberg

Læs mere

Finanstilsynet afgørelse kan i medfør af 53 i lov om forsikringsformidling indbringes for Erhvervsankenævnet

Finanstilsynet afgørelse kan i medfør af 53 i lov om forsikringsformidling indbringes for Erhvervsankenævnet Kendelse af 10. september 2007 (J.nr. 2006-0010133). Ansøgning om at blive omfattet af overgangsordningen om forsikringsrådgivere afslået. Lov om forsikringsformidling 56 a, 4. (Lise Høgh, Holger Dock

Læs mere

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 19.3.2010 GKJ Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven 1. Indledning Mange af bestemmelserne i den nye selskabslov (nr. 470

Læs mere

I fax af 4. december 2000 anmodede advokat C styrelsen om en fornyet stillingtagen i sagen og oplyste følgende om sagen:

I fax af 4. december 2000 anmodede advokat C styrelsen om en fornyet stillingtagen i sagen og oplyste følgende om sagen: Kendelse af 27. november 2001. 01-47.019 Ikke grundlag for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til sletning af registreret selskabsnavn. Aktieselskabslovens 159 b, stk. 3. (Suzanne Helsteen, Finn Møller Kristensen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0032331). Pengeinstituts

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Ejby Elnet A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR. Ejby Elnet A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Ejby Elnet A.m.b.a. Indholdsfortegnelse 1. Selskabsform, navn og hjemsted 2. Selskabets formål 3. Andelshavere 4. Medejerforhold 5. Andelshavernes økonomiske ansvar 6. Ejendomsret til anlæg

Læs mere

Kendelse af 12. januar Filial af engelsk selskab med kapital på 1000 registreringsnægtet. Anpartsselskabslovens 121.

Kendelse af 12. januar Filial af engelsk selskab med kapital på 1000 registreringsnægtet. Anpartsselskabslovens 121. Kendelse af 12. januar 1996. 93-17.340. Filial af engelsk selskab med kapital på 1000 registreringsnægtet. Anpartsselskabslovens 121. (Ellen Andersen, Merete Cordes og Niels Larsen) Som advokat for K har

Læs mere

Vedtægter for den erhvervsdrivende. Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn

Vedtægter for den erhvervsdrivende. Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn Vedtægter for den erhvervsdrivende Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn (omfattet af fondsloven) 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Fondens navn er Agendacenter Indre By/Christianshavn (i det følgende

Læs mere

Ansættelse som bogholder og egen revisionsvirksomhed ikke godkendt som del af praktisk uddannelse.

Ansættelse som bogholder og egen revisionsvirksomhed ikke godkendt som del af praktisk uddannelse. Kendelse af 22. februar 1996. 95-68.864. Ansættelse som bogholder og egen revisionsvirksomhed ikke godkendt som del af praktisk uddannelse. Lov om registrerede revisorer 1, stk. 2, nr. 5 og stk. 4. (Mads

Læs mere

Vedtægter. for Air Greenland A/S (A/S 30.672)

Vedtægter. for Air Greenland A/S (A/S 30.672) Vedtægter for Air Greenland A/S (A/S 30.672) Side 6 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Air Greenland A/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne: 2 Hjemsted Grønlandsfly A/S (Air Greenland A/S) Air Kalaallit Nunaat

Læs mere

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen:

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-51.826. Krav om revisorerklæring som dokumentation for, at underskuddet på datoen for kapitalnedsættelse mindst svarede til nedsættelsesbeløbet. Krav om korrigering af anmeldelse.

Læs mere

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v.

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Kendelse af 25. september 1995. 95-12.636. Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Aktieselskabslovens 135. (Eskil

Læs mere

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet:

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet: Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-237.271) Pengeinstitut kan ikke vægte aktiver i Arbejdsmarkedets Tillægspension med 0,2 ved opgørelsen. Bank- og sparekasselovens 21 samt bekendtgørelse om kapitaldækning

Læs mere

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme 1 Navn og hjemsted Fondens navn er FONDEN MIDTJYSK TURISME Fondens hjemsted er Silkeborg Kommune 2 Stifter Fonden er oprindelig stiftet under

Læs mere

Kendelse af 11. oktober

Kendelse af 11. oktober Kendelse af 11. oktober 1995. 95-4.857. Finanstilsynets afgørelse i henhold til tidligere ankenævnskendelse anset for at vedrøre gyldigheden af ankenævnskendelsen. Spørgsmålet blev derfor henvist til domstolene.

Læs mere

Sikring af øget åbenhed i fondene, blandt andet i forhold til ledelse, vederlag og uddelinger

Sikring af øget åbenhed i fondene, blandt andet i forhold til ledelse, vederlag og uddelinger 7. juli 2014 NY LOV OM ERHVERVSDRIVENDE FONDE Indledning Den 3. juni 2014, vedtog Folketinget en ny lov om erhvervsdrivende fonde. Loven moderniserer den eksisterende lov og medfører en række væsentlige

Læs mere

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd:

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd: Kendelse af 30. maj 1994. 92-63.096. Nogle engagementer skulle opgøres samlet. Bank- og sparekasselovens 23. (Kjelde Mors, Peter Erling Nielsen og Ebbe Christensen) Andelskassen K har i skrivelse af 27.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Art Center Aalborg - MonAA

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Art Center Aalborg - MonAA UDKAST 09. marts 2018 V E D T Æ G T E R for Fonden Art Center Aalborg - MonAA 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Fonden Art Center Aalborg - MonAA. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens

Læs mere

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet 2006-11-01: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag

Læs mere

VEDTÆGT VISSING FONDEN

VEDTÆGT VISSING FONDEN Advokat Allan Højbak Vingrdsgade 22 9000 Aalborg Tlf. 46 92 92 00 J.nr: 110-507584 AHO/BFR VEDTÆGT for VISSING FONDEN Cvr.nr. 74742416 Det retlige grundlag for denne fond er den af direktør Mogens Vissing

Læs mere

Z Kommune. Z Kommune har herefter forelagt statsforvaltningen følgende

Z Kommune. Z Kommune har herefter forelagt statsforvaltningen følgende Z Kommune 22. juni 2009 Den 29. maj 2009 har Z Kommune rettet telefonisk henvendelse til Statsforvaltningen Nordjylland angående byrådets beføjelser over for Z selskab A/S. Det blev nærmere oplyst, at

Læs mere

Godkendelse af vedtægtsændringer for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland

Godkendelse af vedtægtsændringer for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland Punkt 13. Godkendelse af vedtægtsændringer for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland 2014-10888 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender vedtægterne for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland.

Læs mere

VEDTÆGTER. For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ *

VEDTÆGTER. For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ * VEDTÆGTER For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ * V E D T Æ G T E R FOR T E A M R Y N K E B Y FONDEN 1. NAVN H Fondens navn er Team Rynkeby Fonden. 1.2 Som binavne har fonden registreret følgende n a v

Læs mere

De med stiftelsen forbundne omkostninger skal afholdes af Selskabet, og forventes at udgøre følgende:

De med stiftelsen forbundne omkostninger skal afholdes af Selskabet, og forventes at udgøre følgende: Stiftelsesdokument for Norddjurs Gadelys A/S. Grenaa, Nørre Djurs, Rougsø og Sønderhald (del af) kommuner, der pr. 1. januar 2007 bliver til Norddjurs Kommune, har dags dato besluttet at stifte et aktieselskab

Læs mere

VEDTÆGTER. for. (CVR-nr. 48 95 30 18) - 1 - PKK/169862/1380198-16

VEDTÆGTER. for. (CVR-nr. 48 95 30 18) - 1 - PKK/169862/1380198-16 VEDTÆGTER for KRAKS FOND (CVR-nr. 48 95 30 18) - 1 - PKK/169862/1380198-16 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Fondens navn er Kraks Fond. 1.2 Fondens kontor og hjemsted er i Københavns Kommune. 2. STIFTELSE, SAMMENLÆGNING

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Musholmfonden

VEDTÆGTER. for. Musholmfonden VEDTÆGTER for Musholmfonden 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fonden er en erhvervsdrivende fond, etableret i overensstemmelse med lov om erhvervsdrivende fonde. 1.02 Fondens navn er Musholmfonden. 1.03 Fondens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM Vedtægter for Air Greenland A/S (CVR 56996710 ) 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Air Greenland A/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne: Grønlandsfly A/S (Air Greenland A/S) Air Kalaallit Nunaat A/S (Air Greenland

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 Sag 175/2017 IBM Danmark ApS (advokat Jess Thiersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke Den indledende sagsbehandling i sager om udsættelse af straf mv. Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke En advokat klagede for en borger over at Direktoratet

Læs mere

VEDTÆGT for BRØNDERSLEV SUNDHEDSHUS FOND

VEDTÆGT for BRØNDERSLEV SUNDHEDSHUS FOND Advokathus Nord Godsbanegade 21 9700 Brønderslev Tlf. nr. 96 45 06 66 mail@advokathusnord.dk J.nr.: JP-23.706 VEDTÆGT for BRØNDERSLEV SUNDHEDSHUS FOND 1. Fondens navn og hjemsted 1.1. Fondens navn er Brønderslev

Læs mere

FUNDATS FOR HOLBÆK FONDEN

FUNDATS FOR HOLBÆK FONDEN Advokat Steen Marslew Sags nr. 800020.20.34 FUNDATS FOR HOLBÆK FONDEN 1 Navn Fondens navn er Holbæk Fonden. 2 - Hjemsted Fondens hjemsted er Holbæk kommune. 3 Stiftelse Fonden er stiftet den 17. november

Læs mere

Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet

Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet Udtalt over for flygtningenævnet, at der efter min opfattelse ikke var tilstrækkelige holdepunkter for at antage, at det ved gennemførelsen

Læs mere

STIFTELSESDOKUMENT FOR NY HOLMEGAARD FONDEN

STIFTELSESDOKUMENT FOR NY HOLMEGAARD FONDEN STIFTELSESDOKUMENT FOR NY HOLMEGAARD FONDEN Side 1 af 8 Undertegnede [NN] har den [00.00] 2018 stiftet NY HOLMEGAARD FONDEN på grundlag af nedenstående vedtægt. NY HOLMEGAARD FONDEN har som grundkapital

Læs mere

F U N D A T S FOR INGENIØRFORENINGENS VIDENFORMIDLINGSFOND

F U N D A T S FOR INGENIØRFORENINGENS VIDENFORMIDLINGSFOND F U N D A T S FOR INGENIØRFORENINGENS VIDENFORMIDLINGSFOND I FONDENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Fondens navn, hjemsted (1) Fonden er stiftet af Teknisk Forlag A/S den 1. januar 1962, og fondens navn er

Læs mere