Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens"

Transkript

1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 14 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Industrimuseet i Horsens Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Industrimuseet i Horsens, orientering 2 KU Horsens Kunstmuseum, tillægsbevillinger KU Horsens Museum, tillægsbevillinger KU Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til større projekter finansieret over driftsbudgettet i KU Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til større projekter finansieret over driftsbudgettet i KU Sportscollege i Horsens, tilskud KU Opfølgning God Integration i Horsens Kommune 8 KU Kulturudvalget 2010, orientering

2 Side 2/15 1 KU Industrimuseet i Horsens, orientering Orientering om Industrimuseet i Horsens, faciliteter og aktiviteter på Industrimuseet. Museumschef Ole Puggård vil deltage i mødet kl Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. en tiltrådtes. Orientering om Industrimuseet i Horsens, faciliteter og aktiviteter på Industrimuseet sammen med en kort rundvisning på Industrimuseet.

3 Side 3/15 2 KU Horsens Kunstmuseum, tillægsbevillinger Når Horsens Kommune modtager tilskud fra eksterne bidragydere på mere end kr., skal der i henhold til kommunens interne regler ske politisk godkendelse. Samtidig skal tilskuddet bevillingsmæssigt på plads. Horsens Kunstmuseum søger derfor om tillægsbevilling til budget 2010 vedrørende tilskud modtaget i 2010 til forskellige aktiviteter og kunstindkøb til museets samlinger. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionen indstiller, at 1. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på til konto , Horsens Kunstmuseum finansieret ved tilskud fra Ny Carlsbergfondet på kr. og Mogens Zieler Fonden på kr. på samme konto. 2. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. incl. moms til konto , Horsens Kunstmuseum finansieret ved tilskud på kr. fra Inge og Asker Larsens Fond på samme konto. 3. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. incl. moms til konto , Horsens Kunstmuseum finansieret ved indtægt på kr. fra Energi Horsens på samme konto. 4. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. til konto , Horsens Kunstmusum finansieret ved tilskud på kr. fra Kulturprinsen, på kr. fra Kulturarvsstyrelsen og på kr. fra CKO på samme konto. 5. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. til konto , Horsens Kunstmuseum finansieret ved indtægt på kr. fra medlemmer af Horsens Kunstmuseums Erhvervsklub på samme konto. 6. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. til konto , Billedskolen finansieret ved indtægt på kr. fra Region Midt på samme konto. en tiltrådtes.

4 Side 4/15 Horsens Kunstmuseum søger i skrivelser af 1. oktober 2010 og 2. november 2010 om tillægsbevillinger i 2010 til følgende indtægter samt tilsvarende udgifter i forbindelse med tilskud modtaget til nedstående aktiviteter og kunstindkøb: Tilskud til kunstindkøb (der skal ikke afleveres beløb til momsrefusionsordningen ved tilskud til kunstindkøb): Tilskud fra Ny Carlsbergfondet på kr. til erhvervelse af Martin Erik Andersen: Give me more Give me more - dette dit dørtrin Tilskud fra Mogens Zieler Fonden på kr. til erhvervelse af Bjørn Nørgaard: Remodeling the Wold again and again Tilskud til opstilling af Bjørn Nørgaards Menneskemuren: Tilskud fra Inge og Asker Larsens Fond på Da tilskuddet er incl. moms skal der tilbagebetales 17,5% af beløbet til momsrefusionsordningen, hvorfor Kunstmuseet reelt får kr. til rådighed. Tilskud til Vandprojekt: Privat fond: Tilskud fra Energi Horsens på kr. Da tilskuddet er incl. moms skal der tilbagebetales 17,5% af beløbet til momsrefusionsordningen, hvorfor Kunstmuseet reelt får kr. til rådighed. Statslige midler: Tilskud fra Kulturprinsen på kr. Tilskud fra Kulturarvsstyrelsen på kr. Tilskud fra Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi på kr. Horsens Kunstmuseums Erhvervsklub (momsregistreret virksomhed): Kontingent fra erhvervsklubbens medlemmer på i alt kr. Tilskud til Billedskolen, afholdelse af DM i tegning 2010: Tilskud fra Region Midt på kr.

5 Side 5/15

6 Side 6/15 3 KU Horsens Museum, tillægsbevillinger Når Horsens Kommune modtager tilskud fra eksterne bidragydere på mere end kr., skal der i henhold til kommunens interne regler ske politisk godkendelse. Samtidig skal tilskuddet bevillingsmæssigt på plads. Horsens Museum søger derfor om tillægsbevilling til budget 2010 vedrørende tilskud modtaget i 2010 til forskningsløn. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionen indstiller, at 1. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. til konto , Horsens Museum finansieret ved tilskud fra Inge og Asker Larsens Fond på kr. på samme konto. 2. der gives tillægsbevilling til budget 2010 på kr. til konto , Horsens Museum finansieret ved tilskud fra Møllerens Fond på kr. på samme konto. en tiltrådtes. Horsens Museum søger om tillægsbevillinger i 2010 til følgende indtægter samt tilsvarende udgifter vedrørende tilskud, der er modtaget til forskningsløn i forbindelse bogudgivelser: Tilskud fra Inge og Asker Larsens Fond på kr. til udarbejdelse af manuskript til bogen om Boller Slots historie "Boller Slot - mennesker, magt og muld i 650 år". Tilskud fra Møllerens Fond på kr. til udarbejdelse af manuskript til bogen "Karen Rosenkrantz de Lichtenbergs dagbøger og regnskaber". Museumsinspektør Annette Hoff er deltidsansat ved Horsens Museum. De indkomne eksterne midler dækker en del af forskningslønnen til de pågældende projekter. Der skal ikke afleveres beløb til momsrefusionsordningen, da midlerne udelukkende anvendes til løn.

7 Side 7/15

8 4 KU Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til større projekter finansieret over driftsbudgettet i Side 8/15 Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til større projekter finansieret over driftsbudgettet for udvendig vedligeholdelse og tekniske installationer i Sagen afgøres af Byrådet. Direktionen indstiller, at 1. der gives anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2010 på i alt kr. til projekterne jævnfør sagsfremstillingen 2. rådighedsbeløbene finansieres ved en tilsvarende nedskrivning af driftsbudgettet for udvendig vedligeholdelse og tekniske installationer: Konto Forum Horsens, Langmarksvej 53 med kr. og konto Stadion og idrætsanlæg med kr. en tiltrådtes. Der er visse større anlægsarbejder til samlet kr., som er påbegyndt og påtænkt finansieret over driftsbudgettet for udvendig vedligeholdelse og tekniske installationer. Projekterne bør flyttes til anlæg. Konto Forum Horsens, Langmarksvej 53, udvendig vedligeholdelse Udskiftning af kedel, opretning af fliser omkring udvendigt bassin og maling af udvendigt træværk - en samlet udgift på kr. Konto Forum Horsens, Langmarksvej 53, 5 års eftersyn 5 års eftersyn kr. Konto Haller, udvendig vedligeholdelse Tagrenovering Vesthallen, udskiftning af tagrender Dagnæshallen og projektforslag facader Torstedhallen - i alt kr.

9 Side 9/15

10 5 KU Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til større projekter finansieret over driftsbudgettet i Side 10/15 Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til større renoveringsarbejder i 2011 finansieret over driftsbudgettet for udvendig vedligeholdelse og tekniske installationer. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionen indstiller, at 1. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2011 til en samlet udgift på kr. til projekter jf. sagsfremstillingen 2. rådighedsbeløbene i 2011 på i alt kr. finansieres ved en nedskrivning af driftsbudgettet for udvendig vedligeholdelse og tekniske installationer konto "Stadion og Idrætsanlæg" en tiltrådtes. Der påtænkes udført større anlægsarbejder i 2011 på i alt kr., som kan finansieres over driftsbudgettet for udvendig vedligeholdelse og tekniske installationer. Konto Større vedligeholdelsesarbejder på hallerne i i alt kr. Konto Forum Horsens, større vedligeholdelsesarbejder i i alt kr.

11 Side 11/15 6 KU Sportscollege i Horsens, tilskud Sportscollege Horsens har modtaget driftstilskud fra Horsens Kommune på kr. i hvert af årene 2008, 2009 og Det foreslås, at Horsens Kommune ligeledes yder driftstilskud til Sportscollege Horsens på kr. i Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at Horsens Kommune yder driftstilskud til Sportscollege Horsens på kr. i 2011, som finansieres af konto , Eliteidræt. en tiltrådtes. Kristian Dyhr fratrådte under sagens behandling. Af Horsens Kommunes aftale med Team Danmark fremgår, at Horsens Kommune skal sikre, at unge idrætstalenter både kan dyrke idræt på eliteniveau og gennemføre en ungdomsuddannelse. Dette skal bl.a. ske i samarbejde og koordinering med ungdomsuddannelserne i Horsens Kommune. Sportscollege Horsens løfter en væsentlig del af denne opgave. Med henblik på en fortsættelse af arbejdet foreslås det, at Horsens Kommune også i 2011 yder et tilskud til Sportscollege Horsens på kr. Det foreslås, at tilskuddet finansieres fra kontoen "Eliteidræt", hvor der i 2011 er afsat kr. til drift af Team Danmark aftalen og udvikling af eliteidræt i Horsens Kommune. Bilag

12 Side 12/15 7 KU Opfølgning God Integration i Horsens Kommune Sagen er oversendt til høring af Bæredygtighedsudvalget den 27. oktober Byrådet vedtog den 24. april 2009 Horsens Kommunes integrationspolitk "God integration i Horsens Kommune". Denne opfølgning gør status over de 44 indsatsmål og 23 resultatmål, som indgik i integrationspolitikken. Overordnet set er langt hovedparten af indsatsmålene - over 75 % - nået, mens 15 % er delvist nået, og kun 10 % ikke er nået. For resultatmålene gælder det, at knap 75 % af målene er nået, 10 % er delvist nået, og 10 % ikke er nået. Sagen sendes til høring i de respektive fagudvalg, som vurderer, om målene realistisk set kan indfries set i lyset af den nuværende økonomiske situation. Herefter genbehandler Bæredygtighedsudvalget sagen, før den afgøres i Byrådet. Direktionen indstiller, at 1. udvalget udtaler sig til fremsendte "opfølgning på indsats for god integration i Horsens Kommune". Tidligere beslutning Bæredygtighedsudvalg den 27. oktober 2010 kl Rettet bilag dels udsendt 27. oktober og dels omdelt på mødet. en tiltrådtes, idet udvalgets bemærkninger til enkelte punkter i bilaget medfølger i høringsfasen. Ulrik Kragh deltog ikke i udvalgets møde. Børne- og Skoleudvalg den 8. november 2010 kl Børne- og Skoleudvalget konstateret med tilfredshed, at der er en udpræget grad af målopfyldelse for de indsatsområder, som udvalget har ansvaret for. Børne- og Skoleudvalget udtaler endvidere, at Børn og Unge fortsat vil have et stærkt og vedvarende fokus på, at andelen af unge med anden etnisk baggrund, der gennemfører en grunduddannelse, øges, herunder sættes der et særligt fokus på unge etniske drenge, der har en lav gennemførelsesgrad sammenlignet med unge drenge af dansk oprindelse.

13 Side 13/15 en tiltrådtes, idet Kulturudvalget udtaler, at arbejdet med god integration forløber efter planen. Integrationspolitikken indeholder 44 indsatsmål og 23 resultatmål og forholder sig således meget detaljeret til implementeringen. Der er efter vedtagelsen af integrationspolitikken arbejdet med indfrielsen af hovedparten af de opstillede mål. Af de 44 indsatsmål er der for 77 % (34) vedkommende planlagt indsatser, mens der delvis er planlagt indsatser for 11 % (5) af indsatsmålene og ikke er planlagt indsatser for 11 % (5) af indsatsmålene. Status for handleplanerne er, at 70 % (31) af målene er indfriet, mens 16 % (7) er delvist nået, og 14 % (6) ikke er nået. Af de 23 resultatmål er der planlagt indsatser for 78 % (18) af resultatmålene, delvist planlagt indsatser for 9 % (2) af resultatmålene og ikke planlagt indsatser for 13 % (3) af resultatmålene. Resultatmålene er indfriet i 65 % (15) af tilfældene, delvist nået i knap 13 % (3) af tilfældene og er ikke nået i knap 22 % (5) af tilfældene. Overordnet set er målene indfriet i de tilfælde, hvor der er udarbejdet konkrete handleplaner. I de tilfælde, hvor målene ikke er nået, eller der ikke er udarbejdet planer for indfrielsen af målene, er det primært begrænsninger i lovgivningen eller den aktuelle budgetmæssige situation, som står i vejen for indfrielsen af målene. Bilag

14 Side 14/15 8 KU Kulturudvalget 2010, orientering Kulturdirektøren orienterer. Direktionen indstiller, at sagen tages til orientering. Orientering om Idrætsklasser. Kulturdirektøren orienterer: Orientering om Kulturby Materiale vedhæftet. Sammenslutningen af lokalarkiver fremsender medlemsblad og folder - uddelt på mødet. Bilag

15 Side 15/15 Saliem H. Bader Dorthe Mogensen Jørgen Korshøj Lone Ørsted Andreas Boesen Peter Sørensen Lene Offersen, Byrådet Kristian Dyhr Helle Frost

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tillæg til Beskæftigelsesplan 2011 2 BE Opfølgning

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 07 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.40 Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forum Horsens Fonden, årsrapport 2010 2 KU Billedskolen,

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 25. marts 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet

Møde nr.: 5 Mødedato: 25. marts 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.35 Fraværende: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Regnskab 2009,

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.10 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Møde nr.: 11 Mødedato: 19. august 2010 Mødevarighed:

Møde nr.: 11 Mødedato: 19. august 2010 Mødevarighed: REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 11 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Horsens Museum Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Horsens Museum, orientering om Horsens Museum 2 KU Horsens

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 08. marts 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3

Møde nr.: 4 Mødedato: 08. marts 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 13.00-13.55 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forslag til anlægsarbejder på kultur- og fritidsområdet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 11 Mødedato: 09. december 2009 Mødevarighed: 17.00-18.05 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødetid: Mødested: Rådhuset, lokale 1

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødetid: Mødested: Rådhuset, lokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødetid: 14.30 Mødested: Rådhuset, lokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forum Horsens Fonden, årsrapport 2010 2 KU Billedskolen,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Møde nr.: 9 Mødedato: 07. november 2013 Mødevarighed: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 9 Mødedato: 07. november 2013 Mødevarighed: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Implementering af

Læs mere

Eliteidrætsrådet. Mødedato: 21. marts 2018 Mødetid: 17:00 Mødested: Forum Horsens, Loungen. Indholdsfortegnelse:

Eliteidrætsrådet. Mødedato: 21. marts 2018 Mødetid: 17:00 Mødested: Forum Horsens, Loungen. Indholdsfortegnelse: Referat Eliteidrætsrådet Mødedato: 21. marts 2018 Mødetid: 17:00 Mødested: Forum Horsens, Loungen Indholdsfortegnelse: 1 Velkomst og referat fra seneste møde 2 2 Eliteidrætsrådets Arbejdsplan 2016-2019

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Valg af medlemmer til bestyrelser Kulturudvalget

Valg af medlemmer til bestyrelser Kulturudvalget J.nr. 84.03.03. P27 Dato: 23. januar 2014 Valg af medlemmer til bestyrelser Kulturudvalget Byrådsperioden 2014 2017 Der er markeret med rødt, hvor der skal udpeges. 1 Idræts- og kulturbestyrelser Horsens

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: 14.30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen 2014 2 KU Ansøgninger til mellembypuljen

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 16. januar 2013 Mødevarighed: Mødested: Rådhuset, gæstekantinen Per Schmidt Andersen

Møde nr.: 1 Mødedato: 16. januar 2013 Mødevarighed: Mødested: Rådhuset, gæstekantinen Per Schmidt Andersen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 1 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.45 Fraværende: Mødested: Rådhuset, gæstekantinen Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Sammenligning af udgifter

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Eliteidrætskoordinator netværksmøde Casa Arena Horsens. Kommunens rolle i eliteidræt og talentudvikling 11. oktober 2011

Eliteidrætskoordinator netværksmøde Casa Arena Horsens. Kommunens rolle i eliteidræt og talentudvikling 11. oktober 2011 Eliteidrætskoordinator netværksmøde Casa Arena Horsens Kommunens rolle i eliteidræt og talentudvikling 11. oktober 2011 Team Danmark aftalen Horsens Kommune Dagsorden 1. Støttekoncept. Team Horsens vs.

Læs mere

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 06 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Lund IF, idrætsanlæg 2 KU

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Side 1 af 9 Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 2 Mødetidspunkt : mandag den 16. april 2007 kl. 17:00 Fraværende : Per Andersen, Charlotte Juhl Nielsen og

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Louiselund Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forebyggelsespakker: Opsamling på workshop d. 1. november 2012 3

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Møde nr.: 24 Mødedato: 13. december 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 24 Mødedato: 13. december 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 24 Mødedato: 13. december 2011 Mødetid: 14.15 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Bevilling til opstilling af glaskube på Søndergade 2 ØK Åbning

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 13. maj 2015 Tid 16:00 Sted Kulturhuset Kappelborg, Skagen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Torben Engholm Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Vedtagelse af revideret Delegationsplan

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 26. nov. 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 1 Til stede: Per Laursen (DA), Jens Christian Sørensen (DA), Hans Sørensen (LO), Birgit Øllegaard Kristianesen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 10-februar-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Hovedudvalget. Referat

Hovedudvalget. Referat Hovedudvalget Referat Mødedato: Onsdag den 01-03-2017 Starttidspunkt for møde: Mødelokale: Deltagere: 14:30 Rådhussalen Benny Balsgaard, Anni Bagge Jensen, Josephine Hansen, Kurt Karlsson, Lene Pryds Andersen,

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 14.08.2012 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganesian (. ) Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Lene Sussi Petersen (. ) Meena

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 Mødedato: 22-05-2001 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.15 Mødested: B 101, Børne- og kulturforvaltningen Jørn Larsen, Hans Ulrik Vadmann # 173078/23-05-2001

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 2. Mødedato: 04.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Tilbygning til Horshøj 2 VOK

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 03.03.11 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side 1

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00

Mødested: Mødelokalet 1. sal. Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00 , tirsdag den 7. marts 2006 kl. 14:00 Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Mødetidspunkt: 7. marts 2006, kl. 14:00 Åben sag: 385. 10 boliger ved Jegindø Havn - Kloakering

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: Mødested: Tingvej 11 3. sal 8800 Viborg Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 53 Meddelelser og gensidig orientering 90 54 Ansøgning

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere