Omstilling og effektivisering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omstilling og effektivisering"

Transkript

1 Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian Tønnesen Økonomiudvalg Adm. prioritering: 2 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Det foreslås, at Plan og Kulturs personale reduceres med 1 årsværk fra og med 2014 som led i en tilpasning til reducerede budgetter. Den konkrete udmøntning af besparelsen er ikke fastlagt p.t. Projektet vil indebære delvis omflytning af en række opgaver mellem medarbejdere. Om muligt vil besparelsen søges løst ved naturlig afgang i løbet af 1-2 år. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Der ses på fordelingen mellem medarbejdere af Plan og Kulturs samlede opgaver incl. opgaver der løses gennem projektansættelser m.v. uden for konto 06. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Det søges undgået at berøre serviceniveauet i sagsbehandling - særligt i relation til erhvervslivet. Budgetreduktionen vil krævet øget fokus på at få afsat nødvendige midler til administration i forbindelse med gennemførelse af nye udviklingsprojekter, hvor der typisk også indhentes ekstern medfinansiering.

2 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Søges begrænset men øget fokus på at få afsat midler til administration af nye udviklingstiltag. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Medudvalget har drøftet projektet på møde d. 6. maj Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: MED-udvalget har accepteret projektet. Øvrige bemærkninger:

3 Nr. 40 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Administration/stabe Afbureaukratisering og effektivisering Automatisering og effektivisering i den samlede organisation Michael Hansen Økonomiudvalg Adm. prioritering: Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Forslaget bygger på en stadig udbygning af kommunens system til automatisering af brugerstyring og rettigheder (IDM). Effektiviseringen vil knytte sig til understøttelse og ændringer forskellige steder i organisationen og i forskellige fagsystemer, hvilket vil betyde mindre anvendt tid på at sagsbehandle og administrere brugere rundt om i organisationen. Vi benytter os i dag i udpræget grad af selvbetjening i forhold til administration af brugere og rettigheder og det er denne selvbetjening der påtænkes i endnu højere grad at blive implementeret. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

4 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Ingen bemærkninger. Øvrige bemærkninger: Det er en effektivisering som forventes, at ligge ud over det der er forudsat gennemført som følge af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og anden bølge i indførelsen af selvbetjeningsløsninger i det offentlige.

5 Nr. 41 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Administration/stabe Finansiering Eget indsatsområde HR & Innovation Økonomiudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Det foreslås, at der overføres 1 mio fra HRI's eksterne budget som et en gansbeløb til budget 2014, idet der gennem årene er opsamlet et overskud, bl.a. på baggrund af uforbrugte midler til sundhedsfremme. Der kan på nuværende tidspunkt ikke afgives varige besparelser, idet HRI p.t. finansierer den faste løn v.h.a. overskud på det interne driftsbudget. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

6 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: HRI's personalemøde med MED-status blev orienteret i møde af 21. marts, og efterfølgende er medarbejderne blevet opfordret til at afgive udtalelse i forhold forslaget til reduktion af overskud på det eksterne budget. Ingen bemærkninger fra Team udvikling og Løn og Personale Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

7 Nr. 42 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Administration/stabe Afbureaukratisering og effektivisering Besparelse på kopimaskiner, scannere, printere m.v. Inge Dam, Fællessekretariatet Økonomiudvalg 06,45,51,1 Adm. prioritering: Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Fællessekretariatet afholder udgifter til anskaffelse, drift og vedligeholdelse af alle administrationens kopimaskiner, scannere og printere. På grund af den stigende grad af digitalisering kan budgetterne til dette fra 2014 og fremover nedsættes med kr. årligt. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

8 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

9 Nr. 43 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Administration/stabe Afbureaukratisering og effektivisering Effektivisering via brug af ledelsesinformation mm Jørgen Dalsgaard Økonomiudvalg Adm. prioritering: 3 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Det forudsættes, at der ved fortsat effektivisering af arbejdsgange, og ved anskaffelse og udnyttelse af de bedste værktøjer til bl.a. ledelsesinformation mm. vil kunne reduceres med yderligere én stilling i Forudsætningen er naturligvis afhængig af, at værktøjerne kan skabes, at sammenhænge systemerne i mellem kan findes og anvendes, og at efterspørgslen efter ledelsesinformation ikke stiger utilsigtet, og hermed efterspørger yderligere ressourcer. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Forudsætningen er naturligvis afhængig af, at værktøjerne kan skabes, at der kan skabes de rigtige og effektive sammenhænge systemerne imellem (fagsystemer og ledelsesinformationssystemet) og at efterspørgslen efter ledelsesinformation ikke stiger utilsigtet, og at der derved bliver brug for yderligere ressourcer. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Understøtter tankegangen omkring kommunens økonomiske politik, og strategi Råd til udvikling. Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi:

10 Samme. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Ingen direkte. Personalemæssige konsekvenser: Det forventes, at der i 2015 og efterfølgende år kan reduceres med én ansat. Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: MED-udvalget blev orienteret om forslaget på MED-møde i Økonomistaben den Forslaget vil efterfølgende blive drøftet på MED-møde den Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Der er manglende forståelse for grundlaget for at reducere i personalet. Derfor efterlyses en mere konkret beskrivelse af, hvordan der kan spares kr. I en tid hvor økonomistyring er afgørende, er det vigtigt med en Økonomistab, der er dynamisk, effektiv og proaktiv. Staben er en forudsætning for budgetsikkerhed, effektiv økonomistyring og sikring af effektiv udnyttelse af kommunens samlede ressourcer. Vi skal være på forkant og se problemerne i opløbet. Risikoen ved endnu en besparelse på personalet vil have større konsekvenser for kommunens økonomi end, der kan spares ved en stilling. Der bør ske en præcisering af, hvad det er vi vil med økonomistaben herunder beskrivelse af forventet serviceniveau, og hvad der kræves af ressourcer. Pt. er det svært at se, hvordan nuværende serviceniveau kan opretholdes. Bliver vi for få og yderligere presset går det ud over at være innovative og udvikle. Allerede på nuværende tidspunkt har vi svært ved at finde tid og rum til at udvikle. Derfor vil vi blive dem, der halser efter frem for dem, der udvikler. Vi gør det nødvendige. Det vi skal. Det er brandslukning på grund af manglende ressourcer og rum til at tænke nyt. Ift. LIS systemer stilles der spørgsmålstegn ved, om det er muligt at spare personale i Økonomistaben på den baggrund. Det må forventes, at der vil komme en stigende efterspørgsel ved en relancering af LIS indsatsen og evt. tilkøb af fagmoduler. Det vil give mere arbejde i Økonomistaben i og med at vi varetager sekretariasopgaven omkring systemerne og er det bærende element i udvikling af ledelsesinformation. Derfor bør dette modregnes i besparelsesmålet. Øvrige bemærkninger: Økonomistaben har siden 2007 afleveret betydelige ressourcer i forbindelse med den fortsatte omstilling og effektivisering. Der er herudover indregnet yderligere reduktioner som følge af implementeringen af nyt koncernløsningssystem. Det kan frygtes, at smertegrænsen er tæt på at blive overskredet, og kan betyde at stabens opgaver omkring større analyseopgaver vanskeligt kan gennemføres.

11 Nr. 44 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Administration/stabe Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud og konkurrenceafprøvning af centrale IT-systemer Jørgen Dalsgaard Økonomiudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Der er i de sidste to år indhentet betydelige besparelser ved udbud og konkurrenceudsættelse af bl.a. koncernløsningssystemet. Det forventes, at der stadig kan hentes yderligere reduktioner ved udbud/anvendelse af SKI-aftaler o.lignende. Det undersøges nærmere, hvilke systemer der kan forventes udbudt/konkurrenceudsat. Det anslås pt., at der kan forventes en reduktion svarende til ca. 1 mio. kr. Der forventes herudover indhentet afledt driftsbesparelser ved implementering af nye systemer på ca kr. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Beløbene er anslået ud fra tidligere undersøgelser af bl.a. KOMBIT, samt sammenligninger i øvrigt i.f.t. andre tilsvarende konkurrenceudsættelser. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Ingen

12 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Ingen Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Ingen Personalemæssige konsekvenser: Ingen Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: MED-udvalget blev orienteret om forsalget på MED-mødet den Forslaget vil blive drøftet igen på MED-møde den Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Ingen yderligere bemærkninger til forslaget. Øvrige bemærkninger: Ingen

13 Nr. 45 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Tværfagligt Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Effektivisering og koordinering af kørselsopgaver - evt. også udbud Jørgen Dalsgaard Økonomiudvalg flere Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Aftalen for den kommunale økonomi 2013 mellem staten og KL omfatter, at kommunernes udgifter til befordringsområdet skal analyseres. Ud fra beregninger staten har fået foretaget forventes der et besparelsespotentiale på min. 430 mio. kr. årligt for kommunerne ved at effektivisere området. Omregnet til Faaborg-Midtfyn Kommune svarer det til en årlig besparelse på ca. 4 mio. kr., der forudsættes gennemført med virkning fra En arbejdsgruppe er i gang med at analysere området, og resultatet heraf forventes forelagt direktionen primo maj måned Der vil herefter blive aftalt videre proces og prioritering af de enkelte forslag, der fremgår af analysen. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Overslaget bygger udelukkende på tal fra aftalen om den kommunale økonomi. Der vil efter arbejdsgruppens gennemgang blive et mere præcise tal på forventningerne til, hvor meget der reelt kan forventes sparet på området. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Kan ikke beskrives endnu.

14 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Kan ikke beskrives endnu. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Det er et tværgående projekt, der vil berøre en stor del af kommunens aftaleområder. Personalemæssige konsekvenser: Ingen umiddelbart - men det vil der blive vurderet mere på efterfølgende. Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: MED-udvalget blev orienteret om forslaget på MED-møde i Økonomistaben den Forslaget vil blive drøftet igen på stabens MED-møde den Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Ingen yderligere bemærkninger til forslaget. Der støttes op om forslaget. Øvrige bemærkninger: Forslaget berører som nævnt ovenfor en række aftaleområder, hvorfor der også skal ske en høring af disse. Ændringerne vil først senere blive konkretiseret, så det er endnu ikke klart i hvilken grad de enkelte områder bliver berørt. Det vil derfor være oplagt at køre en høringsrunde efterfølgende - og evt. i 2014, da ændringerne som nævnt ovenfor først forventes gennemført pr

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 8 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på halmodellens puljemidler/rådighedsbeløb kun i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg:

Læs mere

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift Til brug for Budget 2014 og overslagsår er der udarbejdet et skema til omstilling og effektivisering, forslag til anlæg samt forslag til ny drift. Forslag til nye anlæg (inkl. nye anlægsønsker omfattet

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 191 Projektnavn Færgedrift - Trimning af færgeafgange Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 02.32.33 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 191 Projektnavn Færgedrift - Trimning af færgeafgange Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 02.32.33 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 101 Projektnavn Strategisk integrationsindsats Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion 054660 Aftaleenhed Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 1 Projektnavn Øget virksomhedsvendt aktivering i Ressourceforløb Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion 05.58.82 Aftaleenhed Fagsekretariat Social

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Total

Total Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 31 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Rehabilitering fremfor sygehusbehandling 32 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Reduktion i trænings- og aktivitetsbesøg

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013.

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013. Nr. 10 Indsatsområde: Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Adm. prioritering: ØVRIG DRIFT Politisk indsatsområde Digitale valg Fællessekretariatet Økonomiudvalg Funktion: 06.42.43.1. Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

Økonomi årsberetning 2007

Økonomi årsberetning 2007 Økonomi årsberetning 2007 Formål med årsberetningen Såfremt Faaborg-Midtfyn Kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling via dialog, mål og aftaler, kræver det løbende opfølgning, evaluering og

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på s område Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Politikområde 2017 2018 2019 2020 1 Øge antal af antal sager pr. sagsbehandler - Børn -0,5-0,5-0,5-0,2

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015.

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015. Nr. 13 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Børn, unge og uddannelse Initiativpriser og prisfest 2014 Aftaleholder: Direktionen Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Råd til udvikling. Økonomisk strategi 2015-2018

Råd til udvikling. Økonomisk strategi 2015-2018 Råd til udvikling Økonomisk strategi 2015-2018 1 1. Indledning Den økonomiske strategi, Råd til udvikling, har til formål at skabe et økonomisk grundlag for en positiv udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Sagsnummer: 480-2011-10070 Dokumentnummer: 480-2011-163055 Afdeling: Borgmesterkontoret Udarbejdet af: Gunner Andersen 1 Indhold 2 Indledning

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Total

Total Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 Investering 2017 Investering 2018 Investering 2019 Investering 2020 43 Økonomiudvalget By Land og Kultur Rationale som følge af ny administrativ

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Digitale ambassadører

Digitale ambassadører Digitale ambassadører 01-01-2013 31-12-2014 Politisk udvalg: Økonomiudvalg I juni 2012 vedtog Folketinget lov om digital post og lov om obligatorisk selvbetjening, som gør det obligatorisk for erhvervsliv

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 IKT-staben

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 IKT-staben Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 2007 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...3 3.0 Den faglige ramme...3 4.0 Institutionsrammen...4 5.0 Den administrative ramme...4

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 2. Indsatsområder under Økonomiudvalget 2.1 Rekruttere, fastholde og udvikle de rigtige medarbejdere Det er afgørende at kunne rekruttere,

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i med og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper" herunder. En forudsætning

Læs mere

Den centrale stab organisering, indsatser og proces

Den centrale stab organisering, indsatser og proces 06-05-2015 Arne Kristensen Direkte: 7257 7008 Mail: akr@jammerbugt.dk Den centrale stab organisering, indsatser og proces Baggrund Direktionen har med Økonomiudvalgets godkendelse besluttet at ændre den

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 - side 1 Afsnit 8 - side 2 Nr. Fagudvalg Bevillingsområde 2018 2019 2020 2021 500 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarked Arbejdsmarked - hverdagseffektivisering

Læs mere

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01 Overført anlæg Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg udvalget Funktion 03.22.01 Stab IT Indsatsområde Digitalisering Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien.

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien. N OT AT Høring Kommunernes fælles digitaliseringsstrategi Repræsentanter fra en lang række kommuner har sammen med KL udarbejdet et udkast til en fælleskommunal digitaliseringsstrategi, der nu er sendt

Læs mere

Proces og principper for udmøntning af investeringspuljerne

Proces og principper for udmøntning af investeringspuljerne KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11. oktober 2017 Proces og principper for udmøntning af investeringspuljerne Proces for udmøntning Forvaltningerne udarbejder investeringsforslag

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering Nr. 40 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af rådhus og øvrige administrationsbygninge Fællessekretariatet Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

På baggrund af projektet " Fremtidens stabe" har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer:

På baggrund af projektet  Fremtidens stabe har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer: [Filtrering: Type=Fagsekretariat/Stab OG Aftaleholder=] Aftalestyringskoncept [01-01-2011-31-12-2012] Faaborg-Midtfyn Kommune er en aftalestyret organisation, hvor samtlige drifts-, anlægs- og finansieringsposter

Læs mere

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice)

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskravet på 0,5 % via reduktion i lønfremskrivningen i 2015 og frem fordeles i Borgerservice

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Stabene Status-opfølgning d. 1. september 2008

Stabene Status-opfølgning d. 1. september 2008 Stabene -opfølgning d. 1. september 2008 Formål med -opfølgningen Faaborg-Midtfyn Kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling via aftaler, evaluering og dialog. Derfor udformer alle aftaleholdere

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik og udmøntningen af denne

Baggrund for den økonomiske politik og udmøntningen af denne Baggrund for den økonomiske politik 2014-2017 og udmøntningen af denne 1 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske mål. Disse

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Økonomiudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Økonomiudvalg App camp 01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Økonomiudvalg Med introduktionen af smartphones og tablets er det muligt at udvikle små programmer, Apps (applikationer), som kan forenkle arbejdsgange for

Læs mere

Bilag 1: Effektiviserings/omstillingsforslag og forslag til strukturelle effektiviseringer

Bilag 1: Effektiviserings/omstillingsforslag og forslag til strukturelle effektiviseringer Bilag 1: Effektiviserings/omstillingsforslag og forslag til strukturelle effektiviseringer Økonomiudvalgets effektiviserings/omstillingsforslag Effektiviseringsforslag (1000. kr. ) Nr. 2014 Effektiviserin

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi Notat Vedrørende: Opfølgning pr. 2016 på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnavn: Opfølgning på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnummer: 85.13.00-G01-1-16 Skrevet af: Bent Højlund E-mail: bh@randers.dk

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 90 Projektnavn Reduktion af international pulje Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.35.64 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Beskrivelse af forslag

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune 1 Økonomisk Politik, 2014-2017 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske

Læs mere

Politisk udvalg: Økonomiudvalg

Politisk udvalg: Økonomiudvalg MED-aftale 2013 Alle ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune har medindflydelse og medbestemmelse på arbejdets tilrettelæggelse og udformning af egen arbejdssituation. En ny og revideret lokal MED-aftale, vil

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag 61 Økonomi og Personale Økonomi og Personale Besparelse på personaleressourcer i Økonomi og Personale Forslag nr. ØPU-01 1.000 kr. 2015-priser Mindre udgift - 627-627 - 627-627 Nettobesparelse - 627-627

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 14 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Pleje og omsorg Anvendt Borgernær Teknologi Anvendt Borgernær Teknologi Socialudvalg,

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 5 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Pleje og omsorg Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion af demografipulje Socialudvalg

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Budgetprocedure Budget 2020 ( ) Sag: S Ringe, den

Budgetprocedure Budget 2020 ( ) Sag: S Ringe, den Budgetprocedure Budget 2020 (2021-2023) Sag: 00.30.00-S00-3-17 Ringe, den 17.12.2018 Indledning Budgetproceduren for 2020 er rammen for de politiske drøftelser om kommunens økonomi, og tilrettelægges på

Læs mere

Handlingsplan for. Forslag til it-strategi 2009-2012 for Faaborg-Midtfyn Kommune @ @

Handlingsplan for. Forslag til it-strategi 2009-2012 for Faaborg-Midtfyn Kommune @ @ Handlingsplan for Forslag til it-strategi 2009-2012 for Faaborg-Midtfyn Kommune @ @ Version 28.5.2009 Oversigt over handlinger i it-strategien 2009-2012 Nr. Indsats (handling) Ansvarlig Budget Sættes Bemærkning

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Besparelser på administrationsområdet

Besparelser på administrationsområdet Besparelser på administrationsområdet Materiale til byrådets budgetseminar den 4.- 5. september 2008 Besparelser på adm. området. Materiale til budgetseminar 2008 Side 2 af 12 ØKONOMIUDVALGET Besparelser

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

2. Opgaven, organisering og tilgang til opgaven

2. Opgaven, organisering og tilgang til opgaven Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 17-nov-2015 Udarbejdet af OLSJ Journalnummer 0200-15048-2015 Dokumentnavn Notat ef-984124 Dokumentnummer 984124 1. Udviklings-, Effektiviserings

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag Tværgående forslag Forslag: Reduktion af sygefravær på øvrige områder 1. Beskrivelse af forslaget Beskriv forslagets indhold: Reduktion af kommunens lønsumsrammer med 500.000 kr. i 2010 som incitament

Læs mere

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 4. april 2018 Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring 1. Indledning Børne- og ungdomsforvaltningen

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Balancekatalog version 1+2 ØU den 2. juni 2015

Balancekatalog version 1+2 ØU den 2. juni 2015 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalg Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 version 1+2 ØU den Tværgående funktioner, puljer m.m. 10.000

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektbeskrivelse for Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektansvarlig: Administrativ Service. 15. august 2008 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund

Læs mere

Automatisering af systemadministration (1)

Automatisering af systemadministration (1) Automatisering af systemadministration (1) 01-01-2013 31-12-2015 Politisk udvalg: Økonomiudvalg Der findes i Faaborg-Midtfyn Kommune 13 systemer, hvor medarbejdere og organisatoriske enheder er registreret.

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Personaleudvikling fra

Personaleudvikling fra 1 Personaleudvikling fra 2007-2013 Til brug for Økonomiudvalgets drøftelser af emner til budgetlægningen for 2015-2018 er der udarbejdet en oversigt over udviklingen i antal årsværk i perioden 2007-2013.

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere