Notat MGL / mgl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat MGL / mgl"

Transkript

1 Notat MGL / mgl Vedrørende: Fordeling: Skrevet af: Version nr.: Beskrivelse af sammenhænge mellem EASY-A og Elevplan Admsys MGL 1 omlagt til nyt format og opdateret efter ny EASY- A/Elevplan version (08.1) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Beskrivelse af sammenhænge mellem EASY-A og Elevplan... 1 Medarbejdere som Elevplanbrugere (fra EASY-A til Elevplan)... 2 Aktivitetsafdelinger (fra EASY-A til Elevplan)... 3 Elever (fra EASY-A til Elevplan)... 3 Personer (fra EASY-A til Elevplan)... 3 Udbudte læringsaktiviteter/hold (fra Elevplan til EASY-A)... 4 Knyt læringsaktivitet til et eksisterende hold i EASY-A... 5 Holdplaceringer (kan gå begge veje)... 6 Lokale fag (kan gå begge veje)... 7 Fra Elevplan til EASY-A... 7 Fra EASY-A til Elevplan... 8 Skoleforløb (fra EASY-A til Elevplan)... 8 Elev-i-skoleforløb (fra EASY-A til Elevplan)... 8 Fritagelser og godskrivning (kan gå begge veje)... 8 Fra Elevplan til EASY-A... 8 Fra EASY-A til Elevplan... 9 Karakterer (kan gå begge veje)... 9 Fra Elevplan til EASY-A... 9 Fra EASY-A til Elevplan Kontaktlærer for person (fra EASY-A til Elevplan) Oplysning om grundforløbsbevis (kan gå begge veje) Skema (fra EASY-A til Elevplan) Fravær (fra EASY-A til Elevplan) Elevnoter/art frafaldstruet (kan gå begge veje) Initial dataoverførsel Total dataoverførsel fra EASY-A til Elevplan Synkronisering mellem EASY-A og Elevplan Oprydning i grænsefladetabeller Beskrivelse af sammenhænge mellem EASY-A og Elevplan Dette notat beskriver de overordnede sammenhænge/dataudvekslinger mellem Elevplan og EASY-A. Der omtales kun skolespecifikke data. Der bliver også overført en række centrale data fra uddannelsesmodellen. Det sker fra EASY-F og omtales ikke nærmere her.

2 Side 2 Udvekslingen til og fra EASY-A sker primært ved hjælp af en indbakke og en udbakke. Når der sker opdateringer i EASY-A, som skal overføres til Elevplan, lægges der en besked om opdateringen i udbakken, hvorfra en speciel dataudvekslingsserver (DUS en) henter oplysningerne. Der kommer tilsvarende en besked tilbage om hvorvidt opdateringen gik godt dvs. selve den tekniske overførsel af beskeden. Disse beskeder lægges i indbakken. Tilsvarende når der sker overførsler fra Elevplan. Her lægges beskeden i EASY-As indbakke af dataudvekslingsserver. Herfra hentes oplysningerne så med henblik på opdatering af EASY-A basen. Også her sendes der besked tilbage om forløbet. For at få det til at fungere på en teknisk sikker og forsvarlig måde er der opstillet nogle spilleregler for, hvordan data kan opdateres. Den generelle regel er: Data der er overført fra Elevplan til EASY-A, kan ikke efterfølgende rettes i Elevplan. Tilsvarende kan der ikke overføres data fra Elevplan til EASY-A, hvis der i forvejen findes en helt tilsvarende oplysning i EASY-A. Hvis sådanne data efterfølgende skal ændres, skal det ske via EASY-A. Det er naturligvis helt op til den enkelte skole, om dette gøres ved at give lærerne adgang til EASY-A med de nødvendige rettigheder eller om det er elevadministrationen, der sørger for de evt. nødvendige opdateringer. Bemærk med version er der ændret ved den generelle regel, hvad angår hold og holdplaceringer. Det er med vinduet fordel elever på undervisningsforløb blevet muligt at ændre elevers placering på hold fra Elevplan efter at disse er overført til EASY-A. Læs mere om dette i særskilt vejledning om fordelingsvinduet. I det følgende gennemgår vi de enkelte former for dataudveksling, som finder sted mellem EASY-A og Elevplan. Medarbejdere som Elevplanbrugere (fra EASY-A til Elevplan) En række af skolens lærere skal være brugere i Elevplan. I EASY-A kan man derfor på vinduet A021 Medarbejder (menu Personale > stamdata) i feltet Elevplanbruger registrere, om vedkommende skal oprettes som bruger i Elevplan. Hvis der skrives J (ja) her, overføres medarbejderen til Elevplan, og bliver dér oprettet som bruger. Oplysning om login og password føres tilbage til EASY-A, hvor de kan udskrives i en flettefil (B364 Flettefil med elevplanbrugernavne). Bemærk at denne dataoverførsel afhænger af en aktiv registrering på de enkelte medarbejdere. Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for en medarbejder som har Ja til Elevplanbruger bliver oplysningerne overført til Elevplan. Bemærk. Hvis en medarbejder ikke længere skal have med Elevplan at gøre eller hvis medarbejderen f.eks. rejser fra skolen, bør feltet Elevplanbruger sættes til N, hvorefter der sendes en slettebesked til Elevplan så medarbejderen ikke længere kan logge på Elevplan.

3 Side 3 Aktivitetsafdelinger (fra EASY-A til Elevplan) Det er ikke alle aktivitetsafdelinger i EASY-A, som har interesse for Elevplan. På vinduet A311 Aktivitetsafdelinger (menu Aktiviteter > Kartoteker) kan du markere i feltet Overfør, elevplan, om afdelingen skal overføres til Elevplan. Feltet er et J(a)/N(ej) felt. Det er kun muligt at oprette læringsaktiviteter i Elevplan på aktivitetsafdelinger, som er overført fra EASY-A. Bemærk at denne dataoverførsel afhænger af en aktiv registrering på de enkelte aktivitetsafdelinger i EASY-A. Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for en aktivitetsafdeling hvor feltet Overfør, elevplan er udfyldt med J(a) bliver oplysningerne overført fra EASY-A til Elevplan. Bemærk du kan få udfyldt en række holdoplysninger automatisk ved indlæsning af læringsaktiviteter, hvis du angiver standardoplysninger på de aktivitetsafdelinger, som bruges i Elevplan. Læs mere herom under Udbudte læringsaktiviteter. Elever (fra EASY-A til Elevplan) Elever på Elevplan-uddannelser bliver automatisk overført til Elevplan. Om en uddannelse er en Elevplan-uddannelse eller ej fremgår af vinduet A877 Fuldtidsuddannelser (menu Stamtabeller > Uddannelser), hvor feltet Overføres til Elevplan vil være hakket af, hvis der er tale om en Elevplan-uddannelse. EASY-A sørger selv for at overføre oplysningerne om disse elever til Elevplan. Det er ikke noget skolen skal gøre noget for. Derudover overføres GVU-elever til Elevplan her gælder det dog, at skolen selv skal markere, om eleven skal overføres til Elevplan. Elever på uddannelser der er åbne for GVU-elever (3514 EUD Enkeltfag merkantil og 3569 EUD Enkeltfag teknisk) vil som udgangspunkt stå med Nej i feltet Elevplan (dvs. de vil IKKE blive overført til Elevplan), da flertallet vil være ÅU-elever, som ikke skal overføres til Elevplan. Man har dog mulighed for at ændre feltet Elevplan til Ja for GVU-elever, hvorefter eleven bliver sendt til Elevplan. Oplysning om login og password føres tilbage til EASY-A, hvor de kan udskrives i en flettefil (B368 Flettefil med elevplanbrugernavne, elever). Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for en elev, som er overført til Elevplan, bliver oplysningerne overført til Elevplan. Personer (fra EASY-A til Elevplan) Når der overføres oplysninger om en elev fra EASY-A til Elevplan, overføres der samtidig oplysninger om den tilsvarende person (i EASY-A skelner man mellem en person og en elev, hvor en person er et cpr-nr, mens en elev er et cpr-nr + cøsa-formål/version). Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for en person, som er overført til Elevplan, bliver oplysningerne overført til Elevplan.

4 Side 4 Udbudte læringsaktiviteter/hold (fra Elevplan til EASY-A) I Elevplan kan man overføre en udbudt læringsaktivitet til EASY-A. Når en udbudt læringsaktivitet er overført til EASY-A, skal oplysningerne behandles på vinduet B327 Indlæsning af hold fra Elevplan. På vinduet skal man supplere oplysningerne fra Elevplan med de oplysninger, som er krævede i EASY-A, men som ikke findes i Elevplan. I blokken Skolefag på læringsaktivitet kan du se, hvilke skolefag, der er knyttet til den pågældende læringsaktivitet (via læringselementer). Inden indlæsning (tryk på knappen Godkend ) af læringsaktiviteten bør du kontrollere, at det er de korrekte skolefag, der er knyttet til læringsaktiviteten (f.eks. i forhold til gældende uddannelsesversioner) og at fagstatus er korrekt (f.eks. O for obligatorisk og V for valgfag etc.). Hvis en læringsaktivitet indeholder nogle forkerte skolefag skal du afvise læringsaktiviteten og gøre dine Elevplan-kolleger opmærksom på, hvorfor du har afvist læringsaktiviteten, så de kan få læringsaktiviteten rettet op. Vedr. fagstatus, så bliver feltet automatisk udfyldt med O for obligatorisk, men du kan ændre det inden indlæsning af aktiviteten. Herefter vil de tilknyttede skolefag-på-holdplaceringer automatisk arve den nye fagstatus (f.eks. V for valgfag). Bemærk du har også mulighed for at sætte eksamenstermin på de tilknyttede skolefag i vinduet. Som det er tilfældet med fagstatus vil de tilknyttede skolefag-påholdplaceringer arve den angivne eksamenstermin. Bemærk du kan få udfyldt en række holdoplysninger automatisk fra aktivitetsafdelingen hvis der er angivet standard aktivitetsoplysninger på denne (hvis felterne i nederste blok er

5 Side 5 udfyldt se skærmdump nedenfor). Du skal dermed KUN udfylde holdets kode og kortbetegnelse i indlæsningsvinduet før indlæsning. Skolen kan selv vælge, om den vil hente standard oplysningerne fra aktivitetsafdelingen eller ansvarsområdet. Det bliver styret af en trimmeoplysning: Grundlag for std. Aktivitetsoplysninger (under System>Standata). Knyt læringsaktivitet til et eksisterende hold i EASY-A Du kan også knytte den overførte udbudte læringsaktivitet til et hold, som i forvejen findes i EASY-A. Systemet undersøger så om oplysningerne for de to hold stemmer overens. Hvis det er tilfældet opdateres holdet i EASY-A med oplysning om navnet på den tilsvarende udbudte læringsaktivitet i Elevplan (feltet Elevplan betegnelse på A326 Hold). Betingelserne for at det kan lade sig gøre at koble en overført udbudt læringsaktivitet sammen med et eksisterende hold i EASY-A er følgende: Den udbudte læringsaktivitet og holdet skal have samme periode (samme start- og slutdato) De læringselementer (skolefag) som findes på den udbudte læringsaktivitet fra Elevplan, skal også findes på EASY-A-holdet (men der må gerne være skolefag på holdet, som ikke findes som læringselementer i Elevplan) Holdet skal have indberetningsprincip Fuldtids/ÅU ( - )

6 Side 6 Hvis den udbudte læringsaktivitet ikke er tilknyttet den samme aktivitetsafdeling som holdet i EASY-A, vil det være EASY-A oplysningen der kommer til at gælde. Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for et hold (i EASY-A) hvor feltet Elevplan betegnelse er udfyldt, bliver oplysningerne overført fra EASY-A til Elevplan. På vinduet A326 Hold (Aktiviteter > Hold) findes der en knap Annuller tilknytning til Elevplan. Ved at trykke på den kan man slette en tidligere foretaget sammenknytning mellem et hold og en udbudt læringsaktivitet. Det er nyttigt, hvis man er kommet til at knytte en udbudt læringsaktivitet sammen med et forkert hold. Oplysningen om annulleringen overføres til Elevplan og den udbudte læringsaktivitet kan evt. efter justering igen overføres til EASY-A, og så knyttes sammen med et hold. Holdplaceringer (kan gå begge veje) Det er muligt at tilmelde eleverne på udbudte læringsaktiviteter i Elevplan. Hvis det er en udbudt læringsaktivitet, som er overført til EASY-A, bliver oplysningerne om elevtilmeldinger overført til EASY-A. Indlæsningen i EASY-A sker ved hjælp af vinduet B328 Indlæsning af holdplaceringer fra Elevplan (Aktiviteter > Elevplan). På vinduet kan man søge de holdplaceringer fra Elevplan frem, som endnu ikke er indlæst i EASY-A og godkende dem. Det er også muligt at få indlæst holdplaceringer automatisk. Det gør man ved hjælp af batchjobbet B622 Indlæsning af holdplaceringer fra Elevplan. Ved bestilling af batchjobbet B622 skal skolen angive et interval (et antal minutter), som den automatiske indlæsning skal køres med. Desuden skal trimmeoplysningen (System > Stamoplysninger) Automatisk indlæsning af holdplaceringer sættes til J. Det er også muligt at foretage holdplaceringer i EASY-A helt som hidtil. Hvis der er tale om et Elevplanhold, dvs. hvor feltet Elevplan betegnelse er udfyldt, og en Elevplan-elev, bliver oplysning om holdplaceringen overført til Elevplan.

7 Side 7 Med version (forår 2008) er der indført en ny måde at overføre hold og holdplaceringer på fra Elevplan til EASY-A: Fordeling at elever på undervisningsforløb. Her sker overførslen med det samme vha. webservice, hvis holdet/den udbudte læringsaktivitet er kendt i EASY-A. Det er også muligt at ændre på en elevs holdplaceringer i EASY-A fra fordelingsvinduet. Læs mere om vinduet Fordel elever på undervisningsforløb i vejledningen af samme navn. Lokale fag (kan gå begge veje) Fra Elevplan til EASY-A I Elevplan kan man oprette lokale fag, dvs. lokalt definerede fag med lokale målpinde svarende til de lokale skolefag, der kan oprettes i EASY-A. Når et lokalt fag i Elevplan får status Godkendt overføres det automatisk til EASY-A. Indlæsningen i EASY-A sker ved hjælp af vinduet B329 Indlæsning af lokale valgfag fra Elevplan (under Aktiviteter > Elevplan). På vinduet kan man søge de lokale fag fra Elevplan frem. Man kan så knytte det fremsøgte fag til et eksisterende EASY-A skolefag eller oprette et nyt lokalt EASY-A skolefag, som faget knyttes til. Hvis man vælger at oprette et nyt EASY-A skolefag i B329 Indlæsning af lokale valgfag fra Elevplan kan der også knyttes resultatformer i vinduet (nødvendigt for at man i Elevplan eller EASY-A kan afgive karakterer i det lokale valgfag). Når indlæsningen er godkendt sendes der besked til Elevplan og skolefaget opdateres i EASY-A med oplysning om navnet på det tilhørende lokale Elevplan-fag i feltet Lokalt valgfag fra Elevplan på A890 Skolefag (menu Stamtabeller > Fag).

8 Side 8 Fra EASY-A til Elevplan Du kan som noget ny (version 08.1) også sende lokale skolefag fra EASY-A til Elevplan. Det gør du ved at sætte hak i feltet overføres til Elevplan i vinduet A890 Skolefag (Stamtabeller >Fag). Skoleforløb (fra EASY-A til Elevplan) Skoleforløb på Elevplan-uddannelser bliver overført fra EASY-A til Elevplan. EASY-A sørger selv for at overføre oplysningerne. Det er ikke noget skolen skal gøre noget for. Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for et skoleforløb, som er overført til Elevplan, bliver oplysningerne overført til Elevplan. Elev-i-skoleforløb (fra EASY-A til Elevplan) Når den Elevplan-elev skoleforløbsplaceres i EASY-A, bliver oplysningen overført til Elevplan. EASY-A sørger selv for at overføre oplysningerne. Det er ikke noget skolen skal gøre noget for. Ved efterfølgende ændringer af oplysninger for en skoleforløbsplacering som er overført til Elevplan, bliver oplysningerne overført til Elevplan. Fritagelser og godskrivning (kan gå begge veje) Fra Elevplan til EASY-A Når der i Elevplan bliver registreret fritagelser og godskrivning på en elev bliver oplysningen om fritagelsen/godskrivningen overført til EASY-A. De overførte fritagelser og god-

9 Side 9 skrivninger skal godkendes i EASY-A. Det gør du på vinduet B366 Indlæsning af fritagelser fra Elevplan (under Elever >Karakterer). Hvis der er tilknyttet en karakter til fritagelsen skal denne efterfølgende frigives i et af vinduerne B470 Frigivelse/sletning af karakterer eller A471 Registrering af karakterer/elev (under Elever >Karakterer) med mindre skolen har valgt at køre med automatisk frigivelse (se afsnittet nedenfor om karakterer). Fra EASY-A til Elevplan Hvis der i EASY-A bliver oprettet eller ændret på en fritagelse/godskrivning på en Elevplan-elev, bliver oplysningerne om fritagelsen/godskrivningen automatisk overført til Elevplan. Bemærk jf. den generelle regel at der ikke kan ændres på en fritagelse/godskrivning i Elevplan når oplysningen først findes i EASY-A (det gælder uanset om oplysningen er født i Elevplan eller EASY-A). Se også Vejledning om merit og godskrivning der gennemgår de overordnede principper og regler vedr. merit/godskrivning og selve registreringen af godskrivning i hhv. EASY-A og Elevplan. Karakterer (kan gå begge veje) Fra Elevplan til EASY-A Når der i Elevplan bliver registreret karakterer på en elev, bliver oplysningen om karakteren overført til EASY-A. Der er indført en trimmevariabel Karakterfrigivelse Elevplan og et felt på tabellen karaktertyper Elevplan frigivelse (kan ses på vinduet A914 Karaktertyper), som styrer, om der skal ske automatisk frigivelse af karakterer eller ej. Feltet Elevplan frigivelse styrer om karakterer fra Elevplan automatisk skal frigives helt parallelt med hvordan feltet Frigivelse styrer, omarakterer, der registreres direkte i EASY-A, skal frigives automatisk. Dvs.

10 Side 10 hvis skolen har sagt Ja til feltet Elevplan frigivelser for den pågældende karaktertype så skal karakterer med denne karaktertype frigives manuelt i et af vinduerne B470 Frigivelse/sletning af karakterer eller A471 Registrering af karakterer/elev (Elever > Karakterer). For karakterer, der er oprettet i Elevplan vha. enkeltbedømmelsesmodulet, medsendes der ikke oplysning om, hvilket hold (udbudt læringsaktivitet) karakteren er afgivet på. EASY-A kan derfor ikke vide, hvilket hold (udbudt læringsaktivitet) karakteren er knyttet til. EASY-A vil derfor gøre følgende: Hvis eleven følger et skolefag svarende til den modtagne karakter i en periode, der overlapper karakterens termin, vil karakteren blive oprettet med tilknytning til holdet Hvis eleven følger flere relevante hold, bliver et tilfældigt hold tilknyttet karakteren Hvis der ikke findes et relevant hold, bliver karakteren indlæst uden holdangivelse Der findes en kontroludskrift, som kan bruges til at få rettet op på karakterer, der er indlæst uden holdangivelse: B682 Karakterer fra Elevplan uden hold. Af hensyn til beviser og skolevejledninger, er det vigtigt at man i A471 Registrering af karakterer/elev knytter holdoplysninger og fagtilknytning til terminskarakterer uden holdangivelse. Fra EASY-A til Elevplan Hvis der i EASY-A bliver oprettet eller ændret en karakter på en elev, som er overført til Elevplan, så overføres karakteren (igen) til Elevplan. Hvis der er knyttet en medarbejder til karakteren i EASY-A, bliver denne oplysning overført til Elevplan. Den pågældende medarbejder bliver samtidig registreret som Elevplanbruger (på A021 Medarbejder) og bliver dermed overført til Elevplan og oprettet som bruger (hvis der er knyttet flere medarbejdere til en karakter er det en tilfældig af disse der bliver overført). Bemærk jf. den generelle regel at der ikke kan ændres på en karakter i Elevplan når oplysningen først findes i EASY-A (det gælder uanset om oplysningen er født i Elevplan eller EASY- A). Bemærk feltet Offentliggørelsesdato på karakterer. Feltet der er en dato og et klokkeslæt - styrer, hvornår en karakter må vises i Elevplan i elevens uddannelsesbog. EASY-A og Elevplan sætter automatisk feltet til dags dato og aktuelt klokkeslæt, men den foreslåede værdi kan ændres. Hvis man anvender manuel frigivelse på karakterer fra Elevplan kan man i vinduet B470 Frigivelse/sletning af karakterer opdatere offentliggørelsesdatoen for flere karakterer ad gangen (f.eks. for en hel karakterliste). Kontaktlærer for person (fra EASY-A til Elevplan) Hvis der i EASY-A oprettes eller ændres på en kontaktlærer for en elev som er overført til Elevplan, så bliver oplysningerne om kontaktlæreren overført til Elevplan. Når en lærer registreres som kontaktlærer for en elev som findes i Elevplan, bliver vedkommende samtidig markeret som Elevplanbruger (se under Medarbejdere), og vil dermed blive overført til Elevplan og oprettet som bruger.

11 Side 11 Oplysning om grundforløbsbevis (kan gå begge veje) Grundforløbsbeviset skal udstedes på baggrund af en samlet pædagogisk vurdering af eleven helhedsvurdering, jf. Undervisningsministeriets vejledning til skolerne om udstedelse af bevis for grundforløb. I Elevplan kan man registrere helhedsvurdering for eleverne og angive, om en elev er klar til at få udstedt grundforløbsbevis eller ej. I vinduet B681 Elever der må få grundforløbsbevis (Elever>Elever på fuldtidsuddannelse) kan man få vist (og eventuelt ændre) de registreringer, der er foretaget i Elevplan eller - hvis man ikke bruger Elevplan - registrere, om en elev skal have udstedt bevis eller ej (J/N til "må få bevis ). Registreringer foretaget i EASY-A overføres automatisk til Elevplan, hvis der er tale om Elevplan-elever. Det er vigtigt at man på skolerne tager stilling til, om eleverne må få udstedt grundforløbsbevis og får dette registreret i Elevplan eller EASY-A før bevisudskrivningen, da Bevismodulet foretager tjek af, om eleven er klar til at få udstedt bevis. Det betyder, at der KUN kan udskrives grundforløbsbeviser for elever som har Ja i feltet må få bevis. Skema (fra EASY-A til Elevplan) Man kan få vist elev- og lærerskemaer i Elevplan. Oplysningerne hentes i skolens EASY-A base via en web-service. Der er tale om en ny dataudvekslingsform i EASY-A/Elevplan sammenhæng, hvor data ikke går via ud- og indbakker men udtrækkes synkront fra EASY- A (dvs. det er øjebliksbilleder der vises i Elevplan). For at kunne anvende skema-funktionen Elevplan skal skolen slå visning af skemaer til. Dette gøres under menupunktet Skoleopsætning i Elevplan (hhv. Vis skemaer for elever og Vis skemaer for lærere ). Fravær (fra EASY-A til Elevplan) Man kan få vist fravær i Elevplan. Oplysningerne hentes i skolens EASY-A base via en web-service. Der er tale om en ny dataudvekslingsform i EASY-A/Elevplan sammenhæng, hvor data ikke går via ud- og indbakker men udtrækkes synkront fra EASY-A (dvs. det er øjebliksbilleder der vises i Elevplan). For at kunne få vist fravær i Elevplan skal skolen bruge EASY-A til registrering af fravær og slå visning af fravær til. Dette gøres under menupunktet Skoleopsætning i Elevplan ( Skolen bruger EASY-A til registrering af fravær og ønsker, at det kan ses i Elevplan ). Elevnoter/art frafaldstruet (kan gå begge veje) Hvis en elev bliver mærket frafaldstruet i Elevplan bliver der automatisk sendt besked til EASY-A. Her bliver der oprettet en elevnote på eleven af typen frafaldstruet i vinduet A588 Noter for Elev (menu Elev > Elev på fuldtidsuddannelse > Noter for Elev). På tilsvarende vis bliver der sendt en besked til Elevplan, hvis der i EASY-A bliver oprettet en elevnote af typen frafaldstruet på en Elevplan-elev i vinduet A588 Noter for Elev (menu Elev > Elev på fuldtidsuddannelse > Noter for Elev).

12 Side 12 Initial dataoverførsel Alle de dataoverførsler, som er beskrevet i de ovenstående afsnit, har til formål løbende at sikre at oplysningerne i henholdsvis Elevplan og EASY-A holdes ajour så snart der sker ændringer i det ene af systemerne. Det sikrer dog ikke den initiale sammenhæng mellem systemerne, fordi de pågældende oplysninger i EASY-A da allerede findes og dermed ikke oprettes eller ændres. Derfor gennemføres der - når en skole tager Elevplan i brug, eller når en ny version af Elevplan introducerer nye dataudvekslinger - en total dataoverførsel fra EASY-A til Elevplan af de oplysninger der er relevante. Total dataoverførsel fra EASY-A til Elevplan Af forskellige grunde kan det ske at de to systemer kommer ud af synkronisering. Det kan f.eks. ske hvis det bliver nødvendigt at indlæse en backup på det ene af systemerne. I en sådan situation er der behov for at få overført alle relevante oplysninger fra EASY-A til Elevplan. Til dette formål findes der er batchjob B365 Afsendelse af oplysninger til Elevplan. Batchjobbet gør stort set det samme som sker i forbindelse med den initiale dataoverførsel, men det omfatter dog også hold (hvor feltet Elevplan betegnelse er udfyldt dvs. som kendes i Elevplan) og holdplaceringer (for elevplan elever og hold som kendes i Elevplan). Samtidig er det muligt at afgrænse hvilke typer af oplysninger, der skal overføres (svarende til de tidligere omtalte typer af dataoverførsel). Synkronisering mellem EASY-A og Elevplan Endelig findes der et batchjob B402 Synkronisering mellem EASY-A og Elevplan der afsender oplysninger til Elevplan, når centrale data i EASY-A ændres. Jobbet bestilles automatisk, hvis feltet Elevplan uddannelse ændrer værdi (dvs. hvis en uddannelse eksempelvis går fra at være en ikke-elevplan -uddannelse til at være en Elevplan-uddannelse) eller hvis et UVM-fag, som ikke tidligere har haft tilknyttet målpinde, får tilknyttet en målpind. Hvis en uddannelse, der åben for GVU-elever, går fra at være en ikke-elevplan uddannelse til at være en Elevplan-uddannelse, vil eleverne på uddannelsen IKKE blive overført til Elevplan. GVU-eleverne skal markeres individuelt (ved at opdateret feltet Elevplan til Ja), hvis de skal overføres til Elevplan (som beskrevet under afsnittet Elever). Skolen kan også selv bestille batchjobbet B402 Synkronisering af data mellem EASY-A og Elevplan afgrænset til en uddannelse, et cpr-nr eller et UVM-fag. Bemærk at det ikke tilsvarende er muligt at foretage en synkronisering fra Elevplan. Oprydning i grænsefladetabeller Der findes vinduer i EASY-A til at rydde op i data fra Elevplan, som af en eller anden grund ikke kan indlæses i Elevplan. Hidtil har skolerne skullet henvende sig til supporten for at få ryddet op, men nu er der kommet vinduer til oprydning af hhv. holdplaceringer fra Elevplan og karakterer fra Elevplan. Bemærk at man skal have særlige rettigheder for at kunne benytte vinduerne (Brugergruppen Super ):

13 Side 13 Vinduet B603 Holdplaceringer fra Elevplan bruges til at rydde op i holdplaceringer. Vinduet viser alle holdplaceringer i grænsefladetabellen holdplaceringer_grf. Af feltet Afh fremgår det, om indlæsningen af holdplaceringen afhænger af en anden indlæsning (Hold). Hvis feltet Afh er udfyldt med Hold betyder det, at holdplaceringen er afhængig af, at det til holdplaceringen knyttede hold først indlæses. Herefter vil holdplaceringen kunne indlæses uden problemer. Fra vinduet er der genvej til B327 Indlæsning af hold fra Elevplan og B328 Indlæsning af holdplaceringer fra Elevplan. Hvis feltet Afh er tomt betyder det, at indlæsningen IKKE afhænger af en anden indlæsning (og at der formentlig er uoverensstemmelser mellem EASY-A og Elevplan). I det tilfælde kan man slette holdplaceringen. Når man sletter en holdplacering i B603 sendes der slettebesked til Elevplan. Holdplaceringen slettes fra grænsefladetabellen, men IKKE fra Elevplan (dvs. elevtilmeldingen eksisterer fortsat i Elevplan). Man kan efterfølgende bede en Elevplan-medarbejder sende elevtilmeldingen igen for at se, om den nu går godt. Vinduet B602 Karakterer fra Elevplan anvendes til at rydde op i karakterer fra Elevplan. Vinduet viser alle karakterer i grænsefladetabellen kara_grf. Af feltet/ Afh fremgår det, om indlæsningen af karakteren afhænger af en anden indlæsning (Hold, holdplacering, fritagelse).

14 Side 14 Hvis feltet Afh er udfyldt med holdpl. betyder det, at indlæsning af karakteren er afhængig af, at den til karakteren knyttede holdplacering først indlæses. Herefter vil karakteren automatisk blive indlæst. Fra vinduet er der genvej til B327 Indlæsning af hold fra Elevplan, B328 Indlæsning af holdplaceringer fra Elevplan og B366 Indlæsning af fritagelser fra Elevplan Hvis feltet Afh er tomt betyder det, at indlæsningen IKKE afhænger af en anden indlæsning (og at der formentlig er uoverensstemmelser mellem EASY-A og Elevplan). I det tilfælde kan man slette karakteren. Når man sletter en karakter i B602 sendes der slettebesked til Elevplan. Karakteren slettes fra grænsefladetabellen, men IKKE fra Elevplan (dvs. karakteren eksisterer fortsat i Elevplan). Da karakterer er særligt følsomme findes der et historikvindue, der gemmer oplysninger om karakterer, der er blevet slettet fra grænsefladen vha. vinduet B602 Karakterer fra Elevplan:

15 Side 15 I vinduet B605 Slettede karakterer, fra Elevplan kan man se de karakterer som man af en eller anden grund har valgt at slette vha. B602. Vinduet viser alle oplysninger om den oprindelige karakter samt oplysninger om sletningen (hvilken bruger, hvornår og hvordan).

Indlæsning af hold i EASY-A

Indlæsning af hold i EASY-A 1 Indlæsning af hold i EASY-A Når aktiviteten er overført fra Elevplan skal den indlæses i EASY-A. Det sker på vindue B327 På B327 kan de overførte lærings aktiviteter søges frem. Der kan søges på alle

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Holdplacering - fuldtidselever

Holdplacering - fuldtidselever Holdplacering - fuldtidselever Sidst opdateret 18-10-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver

Læs mere

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Sammenhæng mellem EASY-A og Elevplan

Sammenhæng mellem EASY-A og Elevplan i Sammenhæng mellem EASY-A og Elevplan Sammenhæng mellem EASY-A og Elevplan Indledning... 3 Lokale fag... 3 Det lokale skolefag findes IKKE i EASY-A i forvejen og skal derfor oprettes... 4 Det lokale skolefag

Læs mere

Overførsel, indlæsning og redigering af uddannelsesaftaler

Overførsel, indlæsning og redigering af uddannelsesaftaler Overførsel, indlæsning og redigering af uddannelsesaftaler Sidst opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Centrale begreber Uddannelsesaftale En uddannelsesaftale er en aftale der indgås mellem

Læs mere

Fordeling af elever på undervisningsforløb

Fordeling af elever på undervisningsforløb Fordeling af elever på undervisningsforløb Senest opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Sådan får du adgang til fordelingssiden Søg undervisningsforløb frem Søg elever frem

Læs mere

Deling af ÅU-elever Sidst revideret /version 1.0/UNI C/Steen Eske

Deling af ÅU-elever Sidst revideret /version 1.0/UNI C/Steen Eske Deling af ÅU-elever Sidst revideret 17-12-2008/version 1.0/UNI C/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Lokale skolefag og fagstatus

Lokale skolefag og fagstatus Lokale skolefag og fagstatus Sidst opdateret 10-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Fagstatus Sammenhæng med Elevplan Vejledningen består af 3 dele,

Læs mere

Indberetning af ÅU elever til DS /version 2.0/UNI-C

Indberetning af ÅU elever til DS /version 2.0/UNI-C Indberetning af ÅU elever til DS 07-11-2007/version 2.0/UNI-C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden problemer

Læs mere

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0.

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. FTU står for

Læs mere

elever i EASY /version 1/jbv

elever i EASY /version 1/jbv Brobygning og introduktionskurser indlæsning af elever i EASY 05-03-2013/version 1/jbv Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Opsætning af datamodtagelse Indlæsning af elever på brobygnings- og

Læs mere

Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 16-03-2010/version 1.3 /UNI C/Steen Eske Christensen

Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 16-03-2010/version 1.3 /UNI C/Steen Eske Christensen Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 16-03-2010/version 1.3 /UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange mv. Vejledningen består

Læs mere

EASY-A 11.2.2, nyhedsbrev EASY-A 11.2.2 frigives d. 3/5-2012. Dette nyhedsbrev beskriver de væsentligste nyheder.

EASY-A 11.2.2, nyhedsbrev EASY-A 11.2.2 frigives d. 3/5-2012. Dette nyhedsbrev beskriver de væsentligste nyheder. EASY-A 11.2.2, nyhedsbrev EASY-A 11.2.2 frigives d. 3/5-2012. Dette nyhedsbrev beskriver de væsentligste nyheder. Indhold EASY-A 11.2.2, nyhedsbrev... 1 AMU: Advarsel ved opdatering af tilstededage udenfor

Læs mere

Censor og undervisningskompetencer

Censor og undervisningskompetencer Censor og undervisningskompetencer m.v., CØSA Sidst opdateret 15-06-2016/version 2.0/ Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 30-09-2015/STIL/Sonja Petersen

Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 30-09-2015/STIL/Sonja Petersen Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 30-09-2015/STIL/Sonja Petersen Denne vejledning gælder for elever startet på uddannelsen 1.8.2015 eller senere. Indhold Centrale begreber

Læs mere

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Afsendelse af udlån for en elev Vedligeholdelse af udlån på arrangerende Modtagelse

Læs mere

Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen

Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for

Læs mere

Holdplacering - ÅU Version 2.0/ / Opdateret af Jytte Michelsen, Mette Fogh Kolmos

Holdplacering - ÅU Version 2.0/ / Opdateret af Jytte Michelsen, Mette Fogh Kolmos Holdplacering - ÅU Version 2.0/ 03-05-2013/ Opdateret af Jytte Michelsen, Mette Fogh Kolmos Indhold Generelt Ændringer Arbejdsgange o Holdplacering af ÅU-elever o Flettebreve til holdplacerede elever o

Læs mere

Elevflytning Sidst redigeret maj 2016

Elevflytning Sidst redigeret maj 2016 Elevflytning Sidst redigeret maj 2016 Indhold Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden problemer hoppe direkte til det

Læs mere

Eksamensbeviser og karakterer til Eksamensdatabasen Sidst opdateret 01-02-2007/version 1.1/Steen Eske Christensen

Eksamensbeviser og karakterer til Eksamensdatabasen Sidst opdateret 01-02-2007/version 1.1/Steen Eske Christensen Eksamensbeviser og karakterer til Eksamensdatabasen Sidst opdateret 01-02-2007/version 1.1/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele,

Læs mere

Eksamensadministration under XPRS, elever til prøve Sidst opdateret /version 1.4/UNI C /Steen Eske

Eksamensadministration under XPRS, elever til prøve Sidst opdateret /version 1.4/UNI C /Steen Eske Eksamensadministration under XPRS, elever til prøve Sidst opdateret 20-01-2011/version 1.4/UNI C /Steen Eske Bemærk at indberetning af elever til prøve er en indberetning af elevernes mulige prøver ikke

Læs mere

EASY-A KONFERENCE 20. og 21. marts 2013

EASY-A KONFERENCE 20. og 21. marts 2013 EASY-A KONFERENCE 20. og 21. marts 2013 ELEVUDLÅN, ELEVFLYTNING OG ELEVDELING Elevudlån, elevflytning, elevdeling Side 1 Forskellen på elevflytning, elevudlån og elevdeling: Elevflytning: Eleven flytter

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret marts 2017

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret marts 2017 Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret marts 2017 Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. På Optagelse.dk tilmelder elever

Læs mere

Dette dokument beskriver kort den nye funktionalitet, der er indført i EASY-A til version

Dette dokument beskriver kort den nye funktionalitet, der er indført i EASY-A til version EASY-A Ændringer i EASY-A til version 09.1 NOTAT Af: Logica Dette dokument beskriver kort den nye funktionalitet, der er indført i EASY-A til version 09.1. Ændringerne er hovedsageligt beskrevet for hvert

Læs mere

Ansøgere specielt SOSU Sidst opdateret 10-03-2014/ af UNI C/ version 1.1/Revideret af Pia Mejneche og Mette Fogh Kolmos

Ansøgere specielt SOSU Sidst opdateret 10-03-2014/ af UNI C/ version 1.1/Revideret af Pia Mejneche og Mette Fogh Kolmos Ansøgere specielt SOSU Sidst opdateret 10-03-2014/ af UNI C/ version 1.1/Revideret af Pia Mejneche og Mette Fogh Kolmos Indhold Generelt Ændringer Arbejdsgange Centrale begreber Generelt Denne administrative

Læs mere

KOT-ansøgere i EASY Revideret 30-4-2014, Lena Dalsgaard

KOT-ansøgere i EASY Revideret 30-4-2014, Lena Dalsgaard KOT-ansøgere i EASY Revideret 30-4-2014, Lena Dalsgaard Indhold Indledning... 2 Centrale begreber... 2 KOT-grupper og optagelsesområder... 3 Afhentning af KOT-ansøgere... 3 KOT-ansøgningerne... 5 Ventelisten...

Læs mere

Indberetning af censorstamdata

Indberetning af censorstamdata Indberetning af censorstamdata til CØSA Sidst opdateret 22-12-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses

Læs mere

Indmeldelse af elever Sidst opdateret 31.06.2007/version 1.1/Steen Eske Christensen

Indmeldelse af elever Sidst opdateret 31.06.2007/version 1.1/Steen Eske Christensen Indmeldelse af elever Sidst opdateret 31.06.2007/version 1.1/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Emner Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan

Læs mere

Ny mesterlære - i EASY-A og

Ny mesterlære - i EASY-A og Ny mesterlære - i EASY-A og Elevplan 26-06-2011/version 4/mgl/fkj Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Oprettelse af Ny Mesterlære-eleven i EASY-A Registrering i EASY-P Grundforløbsundervisning

Læs mere

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret maj 2016 af STIL/Mette Fogh Kolmos version 9.1.

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret maj 2016 af STIL/Mette Fogh Kolmos version 9.1. Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret maj 2016 af STIL/Mette Fogh Kolmos version 9.1. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i

Læs mere

Udlån til skolehjem /version 1.0/Steen Eske Christensen

Udlån til skolehjem /version 1.0/Steen Eske Christensen Udlån til skolehjem 18-10-2007/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden

Læs mere

Når karaktergivningen er slut, markeres dette ved at låse listen. - Hele vejen rundt

Når karaktergivningen er slut, markeres dette ved at låse listen. - Hele vejen rundt Vejledning i karakterer Håndtering af karakterer i UDDATA+ er i øjeblikket under udvikling. Første step er moduler hvor undervisere kan afgive karakterer til deres klasser. Indhold Afgivning af karakterer...

Læs mere

Indmeldelse af elever Sidst opdateret maj 2016

Indmeldelse af elever Sidst opdateret maj 2016 Indmeldelse af elever Sidst opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Emner Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden problemer hoppe direkte til det afsnit,

Læs mere

EASY-A nyhedsbrev

EASY-A nyhedsbrev EASY-A 12.2.1 nyhedsbrev EASY-A 12.2.1 frigives den 27/2-2013. Dette nyhedsbrev beskriver de væsentligste nyheder i begge. Indhold EASY-A 12.2.1 nyhedsbrev... 1 System: B172 Oprydning i bestilte jobs (EA-685)...

Læs mere

Elevdeling Sidst opdateret /version 2.1/UNI C/Steen Eske

Elevdeling Sidst opdateret /version 2.1/UNI C/Steen Eske Elevdeling Sidst opdateret 24-04-2009/version 2.1/UNI C/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden

Læs mere

Elevplan Erfa undervisere

Elevplan Erfa undervisere ) Odense den 22. september 2014 Side 1 Vi vil bl.a. se på: Udestående fejl Flere emner??????? Side 2 Udestående fejl admsys http://www.admsys.uni-c.dk/elevplan/nyheder Elevplanvejledning http://www.elevplanvejledning.dk/sider/start.aspx

Læs mere

Elevudlån Senest opdateret 20. maj 2014 Inga Skivild

Elevudlån Senest opdateret 20. maj 2014 Inga Skivild Elevudlån Senest opdateret 20. maj 2014 Inga Skivild Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Afsendelse af udlån for en elev Vedligeholdelse af udlån på arrangerende Modtagelse af karakterer på

Læs mere

UVM- og DS-afdelinger, elevafdelinger og lokationer hvordan hænger det sammen? Sidst opdateret / STIL

UVM- og DS-afdelinger, elevafdelinger og lokationer hvordan hænger det sammen? Sidst opdateret / STIL UVM- og DS-afdelinger, elevafdelinger og lokationer hvordan hænger det sammen? Sidst opdateret 06-06-2016/ STIL Indhold Generelt Arbejdsgange Centrale begreber Generelt Der findes flere forskellige afdelingsbegreber

Læs mere

Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik

Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik 25-09-2015/version 4.1/STIL Indhold Ændringer Generelt Arbejdsgange Centrale begreber Ændringer Afsnittene Kontrol af manglende/ugyldige elevafdelinger

Læs mere

UVM- og DS-afdelinger, elevafdelinger og lokationer hvordan hænger det sammen? Sidst opdateret 09-07-2010/version 1/UNI C

UVM- og DS-afdelinger, elevafdelinger og lokationer hvordan hænger det sammen? Sidst opdateret 09-07-2010/version 1/UNI C UVM- og DS-afdelinger, elevafdelinger og lokationer hvordan hænger det sammen? Sidst opdateret 09-07-2010/version 1/UNI C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af

Læs mere

Indberetning af eksamen til CØSA Sidst opdateret /version 1.0/Steen Eske Christensen

Indberetning af eksamen til CØSA Sidst opdateret /version 1.0/Steen Eske Christensen Indberetning af eksamen til CØSA Sidst opdateret 22-12-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver

Læs mere

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse 23-12-2013/version 1.2/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen, Mette Kolmos Indhold Indhold... 1 Generelt...

Læs mere

Vejledning til elevplan for elever / side 1

Vejledning til elevplan for elever / side 1 Vejledning til elevplan for elever / side 1 Det her er en introduktion til, hvordan du som elev bruger Elevplan. Det er vigtigt, at du øver dig dagligt i at logge på Elevplan, så du bliver fortrolig med

Læs mere

Elevplan vejledning 2013

Elevplan vejledning 2013 Elevplan vejledning 2013 Indhold Sådan logger du på:... 1 Sådan indtaster du dit mobilnummer og ændre din mailadresse:... 2 Fraværsbesked sendt fra startsiden... 3 Fraværsbesked sendt fra skemaet... 4

Læs mere

Indberetning af årselever - skolehjem Sidst opdateret 08-03-2010/version 1. 3/UNI C//Steen Eske

Indberetning af årselever - skolehjem Sidst opdateret 08-03-2010/version 1. 3/UNI C//Steen Eske Indberetning af årselever - skolehjem Sidst opdateret 08-03-2010/version 1. 3/UNI C//Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver

Læs mere

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse 26-09-2013/version 1.1/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen, Mette Kolmos Indhold Indhold... 1 Generelt...

Læs mere

Indberetning af brobyggere til DS /version 1.0/UNI-C

Indberetning af brobyggere til DS /version 1.0/UNI-C Indberetning af brobyggere til DS 28-06-2013/version 1.0/UNI-C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden problemer

Læs mere

Digitale KOT-ansøgninger

Digitale KOT-ansøgninger Digitale KOT-ansøgninger - fra modtagelse til optagelse EASY-konference 20. og 21. marts 2013 Side 1 Overførsel til EASY Når en digital ansøgning er afsluttet på www.optagelse.dk, hentes den automatisk

Læs mere

Ændringer til EASY-A fra version 09.1 til version 09.2

Ændringer til EASY-A fra version 09.1 til version 09.2 EASY-A Ændringer til EASY-A fra version 09.1 til version 09.2 NOTAT Af: Logica Dette dokument beskriver kort den nye funktionalitet, der er indført i EASY-A fra version 09.1 til og med version 09.2. Først

Læs mere

Lectio. EASY-Synkronisering Egym. MaCom A/S Vesterbrogade 48, København V Telefon: Internet:

Lectio. EASY-Synkronisering Egym. MaCom A/S Vesterbrogade 48, København V Telefon: Internet: Lectio EASY-Synkronisering Egym 1992-2017 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Denne vejledning

Læs mere

Oprettelse af GVU-hold, Åben uddannelse

Oprettelse af GVU-hold, Åben uddannelse Oprettelse af GVU-hold, Åben uddannelse 11-09-2013/version 2/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Oprettelse af GVU-hold... 1 Trin 1: Opret hold

Læs mere

Eksamensadministration under XPRS Sidst opdateret 3-3-2009/version 1.2/UNI C/Steen Eske

Eksamensadministration under XPRS Sidst opdateret 3-3-2009/version 1.2/UNI C/Steen Eske Eksamensadministration under XPRS Sidst opdateret 3-3-2009/version 1.2/UNI C/Steen Eske Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af denne generelle vejledning med link til en

Læs mere

Åbent Værksted /version 1/Tue Korsgaard

Åbent Værksted /version 1/Tue Korsgaard Åbent Værksted 12-04-2006/version 1/Tue Korsgaard Vejledningen er under revidering Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Oprettelse af Hold og skolefag på hold Holdplacering og placering

Læs mere

Eksamensadministration, EUD Sidst opdateret /version 1.4/UNI C/Steen Eske

Eksamensadministration, EUD Sidst opdateret /version 1.4/UNI C/Steen Eske Eksamensadministration, EUD Sidst opdateret 27-04-2009/version 1.4/UNI C/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange mv. Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

Indberetninger til AUB Sidst opdateret 19-02-2014/version 4/uni-c

Indberetninger til AUB Sidst opdateret 19-02-2014/version 4/uni-c Indberetninger til AUB Sidst opdateret 19-02-2014/version 4/uni-c Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fejlbeskeder fra AUB Denne vejledning omhandler kun de forhold, der vedrører

Læs mere

Eksamensadministration under XPRS, udtrækning af elever Sidst opdateret /version 1.5/UNI C/Sonja Petersen og Gitte Schmidt

Eksamensadministration under XPRS, udtrækning af elever Sidst opdateret /version 1.5/UNI C/Sonja Petersen og Gitte Schmidt Eksamensadministration under XPRS, udtrækning af elever Sidst opdateret 16.01.2013/version 1.5/UNI C/Sonja Petersen og Gitte Schmidt Udmelding af prøvefagsudtræk På grundlag af 2. indberetning af elever

Læs mere

Forlagt undervisning /version 1/mgl

Forlagt undervisning /version 1/mgl Forlagt undervisning 15-03-2006/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Opret Elevafdeling (arrangerende skole) Indmeld og skoleforløbsplacer eleverne (arrangerende skole)

Læs mere

Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik /version 3.1/UNI C/Steen Eske

Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik /version 3.1/UNI C/Steen Eske Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik 13-10-2011/version 3.1/UNI C/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver

Læs mere

Elevbetalinger, efaktura, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.2/UNI C

Elevbetalinger, efaktura, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.2/UNI C Elevbetalinger, efaktura, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.2/UNI C Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

fredag 13-05-2011 Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 UNI C

fredag 13-05-2011 Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 UNI C fredag 13-05-2011 Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 UNI C Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 I forbindelse med installation af version 10.2 blev SU-batchjob R014 ændret. Samtidig

Læs mere

Indberetning til SU Sidst opdateret 22.02.2013/version 1.3/UNI C

Indberetning til SU Sidst opdateret 22.02.2013/version 1.3/UNI C Indberetning til SU Sidst opdateret 22.02.2013/version 1.3/UNI C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Grundlag for indberetninger Eksempler Elektronisk indberetning Manuel indberetning

Læs mere

Eksamen - EUD Side 1

Eksamen - EUD Side 1 Eksamen - EUD Side 1 Forudsætninger De fag, der kan komme i spil til eksamen, skal have en eksamenstermin. Side 2 Forudsætninger fortsat De forskellige uddannelser anvender i visse tilfælde forskellige

Læs mere

Holdflytning og vipning m.v.

Holdflytning og vipning m.v. Holdflytning og vipning m.v. Version 1.0, 19-04-2013/UNI-C, Mette Fogh Kolmos Indhold Indhold 1 Generelt 1 Flytning og vipning 1 Holdflytning 2 Vipning 3 Holdvipning 3 Vipning af skoleforløb 4 Vipning

Læs mere

Inspirationsdage om EUD-optagelsesprocessen i EASY-A. 7. og 11. april 2016

Inspirationsdage om EUD-optagelsesprocessen i EASY-A. 7. og 11. april 2016 Inspirationsdage om EUD-optagelsesprocessen i EASY-A 7. og 11. april 2016 Program Velkommen Fra Optagelse.dk til EASY-A Nyt på B625 Modtagne FTU-ansøgere - Indbakke Spørgsmål Ændringer til B626 Optag FTU-elever

Læs mere

EUD reformen og Elevplan. Skolebrev nr. 2 om nyheder i Elevplan som følge af EUD reformen

EUD reformen og Elevplan. Skolebrev nr. 2 om nyheder i Elevplan som følge af EUD reformen EUD reformen og Elevplan Vedrørende: Nyheder i Elevplan april 2015 Skrevet af: Folmer Kjær Version: 1 Fordeling: Erhvervsskoler UNI C Aarhus Olof Palmes Allé 38 8200 Aarhus N Tlf.nr.: 35 87 88 89 E-mail:

Læs mere

Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i erhvervsuddannelserne

Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i erhvervsuddannelserne Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i erhvervsuddannelserne Når jeg har taget engelsk på en anden uddannelse, skal jeg vel ikke have engelsk igen, vel? Citatet illustrerer en ofte hørt situation

Læs mere

Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan. - Et eksempel fra Sosufyn: Fra oprettelse af læringselement til eleven er tilmeldt holdet i EASY.

Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan. - Et eksempel fra Sosufyn: Fra oprettelse af læringselement til eleven er tilmeldt holdet i EASY. Valgfrie læringsaktiviteter i Elevplan. - Et eksempel fra Sosufyn: Fra oprettelse af læringselement til eleven er tilmeldt holdet i EASY. Dette er en køreplan brugt af SosuFyn ved oprettelse af valgfrie

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

Indberetning af årselever på fuldtidsuddannelse

Indberetning af årselever på fuldtidsuddannelse Indberetning af årselever på fuldtidsuddannelse 15-11-2014/version 1/ Jenny Møller og Jytte Michelsen Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Arbejdsgange... 1 Registrering af grundlag for indberetning... 2

Læs mere

Emne Sidst opdateret 23-08-2010/version 1. 1/Steen Eske Christensen

Emne Sidst opdateret 23-08-2010/version 1. 1/Steen Eske Christensen Emne Sidst opdateret 23-08-2010/version 1. 1/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Behandlede emner Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang... side 2. Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3. Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?...

Hvordan kommer jeg i gang... side 2. Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3. Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?... BRUGERVEJLEDNING TIL EVU S PRØVEBANK EVU s prøvebank Indhold Hvordan kommer jeg i gang... side 2 Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3 Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?... side 5 Vejledning

Læs mere

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser.

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser. Påmindelsesprofiler Sidst opdateret 28-09-2011/version 2/UNI C/Frederik Andersen Indhold Ændringer og tilføjelser Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler

Læs mere

Holdadministration Sidst opdateret 13-02-2008/version 1.1/UNI C/Steen Eske

Holdadministration Sidst opdateret 13-02-2008/version 1.1/UNI C/Steen Eske Holdadministration Sidst opdateret 13-02-2008/version 1.1/UNI C/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

varighedsuafhængige Vejledningen er rettet mod personer som i forvejen er fortrolige med indberetning af årselevbidrag for fuldtidselever.

varighedsuafhængige Vejledningen er rettet mod personer som i forvejen er fortrolige med indberetning af årselevbidrag for fuldtidselever. Varighedsuafhængige årselevbidrag - fuldtidselever Sidst opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne administrative vejledning omhandler oprettelse af varighedsuafhængige årselevbidrag.

Læs mere

Uddannelsesforløb, skoleforløb og praktikforløb Sidst opdateret /version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen

Uddannelsesforløb, skoleforløb og praktikforløb Sidst opdateret /version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen Uddannelsesforløb, skoleforløb og praktikforløb Sidst opdateret 20-11-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Fravær Sidst opdateret

Fravær Sidst opdateret Fravær Sidst opdateret 06.03.2014 Indhold Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne administrative vejledning vedrører administration af fravær. Vejledningen behandler ikke den øvrige

Læs mere

Ændringer i prøveadministrationen

Ændringer i prøveadministrationen Ændringer i prøveadministrationen i EASY-A 27-04-2009/version 1.3/UNI-C/Steen Eske Indhold Centrale begreber Centralt begreb Forklaring eller beskrivelse Interne prøver Ved interne prøver forstås i denne

Læs mere

Jobs der skal køre i.f.b overførsler mellem A og P Opdateret februar 2006

Jobs der skal køre i.f.b overførsler mellem A og P Opdateret februar 2006 Jobs der skal køre i.f.b overførsler mellem A og P Opdateret februar 2006 EASY-A til EASY-P A963 Elevindberetning Overfører stamdata og skoleforløb på alle elever på formålsgruppe 01(EUD) og 02(HHX/HTX)

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Skift af uddannelse og version på udlånselever Sidst opdateret /version 1.0/Steen Eske Christensen

Skift af uddannelse og version på udlånselever Sidst opdateret /version 1.0/Steen Eske Christensen Skift af uddannelse og version på udlånselever Sidst opdateret 25-01-2007/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som

Læs mere

Eksterne Flytninger. Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus.

Eksterne Flytninger. Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus. SIS Administrationsvejledning ADM 221-2 Eksterne Flytninger Hvem kan flyttes? Hvor kan der flyttes til? Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus. Der kan flyttes til en vilkårlig

Læs mere

EASY-A 13.2 nyhedsbrev

EASY-A 13.2 nyhedsbrev EASY-A 13.2 nyhedsbrev EASY-A 13.2 frigives d. 11/12-2013. Dette nyhedsbrev beskriver de væsentligste nyheder. Indhold EASY-A 13.2 nyhedsbrev... 1 Eksamen: B570 tilrettes så den også kan håndtere karakterer

Læs mere

Individuelle betalinger, Navision

Individuelle betalinger, Navision Individuelle betalinger, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.1/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for

Læs mere

Praktikforhold Sidst opdateret 16-05-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen

Praktikforhold Sidst opdateret 16-05-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Praktikforhold Sidst opdateret 16-05-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan

Læs mere

Delsystemet Booking håndterer planlægningen af bookninger og faktiske bookninger på skolehjemmene.

Delsystemet Booking håndterer planlægningen af bookninger og faktiske bookninger på skolehjemmene. Skolehjem Sidst opdateret 14.12.2004/UNI C. Denne administrative vejledning vedrører administrationen af skolehjem. Vejledningen behandler ikke den øvrige administration af elever, herunder placering på

Læs mere

Åbent Værksted Opdateret juni 2016

Åbent Værksted Opdateret juni 2016 Åbent Værksted Opdateret juni 2016 Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Oprettelse af Hold og skolefag på hold Holdplacering og placering på skolefag på holdet Styr med pladser på

Læs mere

Eksport af holdplaceringer til EASY-A fra Brobyging.net

Eksport af holdplaceringer til EASY-A fra Brobyging.net Eksport af holdplaceringer til EASY-A fra Brobyging.net Elever placeret på præsentations- eller brobygningshold i Brobygning.net overføres til EASY-A med cpr-nr, navn og adresse. Følgende vejledning guider

Læs mere

Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i grundfag i erhvervsuddannelserne

Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i grundfag i erhvervsuddannelserne Undervisningsministeriet Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser Januar 2011 Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i grundfag i erhvervsuddannelserne Når jeg har taget engelsk på en anden

Læs mere

Outlook integration via Exchange server

Outlook integration via Exchange server Outlook integration via Exchange server Affect IT tilbyder synkronisering af skemaer fra WebUntis til Exchange. Vi understøtter ligeledes Office365. Idet begivenhederne indlæses direkte i Exchange, vil

Læs mere

Elevplan kan desuden give vejledere - for eksempel i grundskolen - let tilgængelig information om udbuddet af erhvervsuddannelser og deres indhold.

Elevplan kan desuden give vejledere - for eksempel i grundskolen - let tilgængelig information om udbuddet af erhvervsuddannelser og deres indhold. Elevplan er et webbaseret, pædagogisk planlægningsværktøj til skoler, der udbyder erhvervsuddannelser. Webværktøjet skal støtte den enkelte elev i at planlægge og få overblik over fremdriften i sin erhvervsuddannelse.

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Oprydningsplan. Opbygning og opgavetyper

Oprydningsplan. Opbygning og opgavetyper Oprydningsplan Opbygning og opgavetyper O P R Y D N I N G S P L A N Oprydningsplanens opbygning 21/6 DEADLINE FOR ALLE OPGAVER I PLANEN: 21/6 OPDELT I 5 FASER MED HVER SIN DEADLINE OPDELT I 4 ROLLER: Aula-administrator

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning til elevplan for elever

Vejledning til elevplan for elever Det her er en introduktion til, hvordan du som elev bruger Elevplan. Det er vigtigt at du øver dig dagligt i at logge på Elevplan, så du bliver fortrolig med at bruge den. I denne vejledning kan du få

Læs mere

EUX-bevis SOSU-uddannelsen. Efter afsluttet G2 fortsættes på EUX-hovedforløb.

EUX-bevis SOSU-uddannelsen. Efter afsluttet G2 fortsættes på EUX-hovedforløb. EUX-bevis SOSU-uddannelsen Efter afsluttet G2 fortsættes på EUX-hovedforløb. De elever, der starter på EUX- hovedforløbet på EUD-skolen skal, udover at være registreret på EUD-skolen som hovedforløbselever,

Læs mere

Skoleforløb Sidst opdateret /version 1.3/UNI C/Steen Eske

Skoleforløb Sidst opdateret /version 1.3/UNI C/Steen Eske Skoleforløb Sidst opdateret 16-12-2008/version 1.3/UNI C/Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele som kan læses hver for sig. Du kan derfor uden

Læs mere

EASY-P, version anden leverance

EASY-P, version anden leverance EASY-P, version 3.1.3 anden leverance 4. juni 2004 Indhold: 1. Version 3.1.3 består af to leverancer... 1 2. Anden leverance d. 9. juni... 1 2.1 Praktikpladsen.dk faciliteter... 1 PP01 Person stamdata

Læs mere