Referat fra Studierådsmøde d. 7. juni 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Studierådsmøde d. 7. juni 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde"

Transkript

1 Referat fra Studierådsmøde d. 7. juni 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. oktober 2016 Deltagere: Skolen Sune Q. Jensen, Studieleder Mette Rytter Christensen, Skolesekretær Socialrådgiveruddannelsen Finn Laursen, Studienævnsformand xx, Næstformand Sociologi Jakob Skjøtt-Larsen, Studienævnsformand Sara Line Coulthard, Næstformand By, Bolig og Bosætning Anja Jørgensen, Uddannelseskoordinator Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Mia Arp Fallov, Studienævnsformand Kathrine Brandsborg Jensen, Næstformand Kandidatuddannelsen i Kriminologi Kim Møller, Studienævnsformand Julie Roed Erhardsen, Næstformand Studienævn for Masteruddannelser Karin Kildedal, Studienævnsformand MBU Betina Jacobsen, Studienævnsformand MBU Maria Appel Nissen, Studienævnsformand MVSA Hans-Jørgen Føns Jørgensen, Næstformand MVSA Erasmus mondus / Nordisk masterudd. Lars Uggerhøj Prodekan Malene Gram Institutleder Trond B. Klausen (København) 10. juni 2016 Indkaldt til mødet: Studienævnsformænd, Næstformænd, Prodekan Malene Gram og Institutleder Trond B. Klausen. Ad. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt.

2 Ad. 2 Godkendelse af referat fra sidste møder (3 x Bilag) Studierådsmøde d. 5. april Møde om organisationsundervisning d. 6. april Ekstraordinært studierådsmøde d. 13. april Alle 3 referater blev godkendt. Ad. 3 Orientering - Økonomi: Det er meddelt, at fakultetet samlet set, er bagud med at bruge penge ift. budget i Sune opfordrer uddannelserne til at bruge de penge de har på deres drift. Det er ikke planen, at uddannelserne skal have overskud ved udgangen af Skolen har stadig 3 puljer af hver kr., som uddannelserne kan søge midler fra: Uddannelsespuljen, udviklingspuljen samt konference- og rejsepuljen. Lars Uggerhøj orienterer om, at der er underskud på Erasmus Mundus uddannelsen jf. ekstra husleje til de studerende og planlægningsmøder i udlandet. Pt. er underskuddet økonomisk dækket af instituttet. Sune opfordrer Lars til at søge skolen ift. rejser ifm. opstart og planlægning af den nye nordiske masteruddannelse. - Fremdriftsreformen: På AAU har den nye fremdriftsreform ikke haft effekt, da der i forvejen ikke har været de store problemer. Det er derfor besluttet at man udnytter det spillerum der er meldt ud politisk til så at sige, at tilbagerulle fremdriftsreformen. Ændringen fra 1. september 2016 betyder, at de studerende kun er tilmeldt den ordinære eksamen og ikke en re-eksamen, som tidligere. Der bliver dermed mulighed for i højere grad at tage hensyn til de studerendes livssituation, men der opfordres samtidig til at få de studerende igennem uddannelsen rettidigt, som tidligere. Der var tvivl omkring interne regler på Fakultetet og AAU ifm. den nye fremdriftsreform. Prodekan Malene Gram vil undersøge nærmere og vende tilbage. Svar fra Prodekanen efter mødet: Lige mht. fremdriftsreformen her er de sidste høringsvar sendt fra universiteterne til Styrelsen, og man afventer nu, at ændringen i Fremdriftsreformen vedtages. På AAU har man lavet en gruppe, som er i fuld gang med at afgøre, hvordan vi konkret udmønter reformen. Herefter melder Studieservice ud hvad der skal gøres og afholder møder for studiesekretærer og andre, som skal sidde specifikt med dette. Vi beder Studieservice om en procesplan, og om at de melder dette ud, så vi ved, hvad vi skal sige til de studerende ved studiestart. Der kommer altså ikke specifikt noget fra fakultetet, da dette vil være fælles for hele AAU.

3 Ad. 4 Internationalisering. Oplæg ved Lars Uggerhøj: Hvordan får vi i skolen udnyttet det internationaliseringspotentiale, som ligger i at have at have Erasmus Mundus uddannelsen? Lars orienterer om, at der også starter en nordisk masteruddannelse med opstart og optag pr. 1. september Der er stor aktivitet på Erasmus Mundus uddannelsen, dog kun inden for uddannelsen og i et lukket miljø og uden inddragelse af andre uddannelser og studerende. I marts blev der lavet et arrangement mellem Erasmus Mundus og KA i Socialt Arbejde, for at de internationale studerende kunne møde danske studerende. Dog mødte kun 2 danske studerende op og alle internationale studerende, hvormed mødet ikke var en stor succes. Der skal være mere fælles internationalisering mellem uddannelserne på Skolen. Der kan evt. inddrages udenlandske forskere og gæsteprofessorer, som i forvejen er ansat/tilknyttet Instituttet, ind i undervisningen. Lars foreslår også, at man inddrager de internationale studerende i studienævnet for KA i Socialt Arbejde, som Erasmus Mundus og den nye nordiske masteruddannelse hører under. Måske ét møde midt i semestret, hvor de kan fortælle studienævnet hvordan de oplever at være studerende på AAU. Det kan også være et led i kvalitetssikringen. Der kom yderligere følgende forslag på mødet: - Kan der laves et arrangement ud over kun en forelæsning, men hvor der også inddrages dialog eller skriveplads. Det kan overvejes, at tilknytte pensum til sådan et arrangement, da det vil få de studerende til at møde op. - Kan de internationale studerende skrive projekt med de danske studerende, trods de er på forskellige studieordninger?? Det er tidligere sket på et Bachelorprojekt på Sociologi mellem Sociologi og Politik og Administration. - Kan de internationale studerende holde oplæg omkring deres projekt til andre danske studerende på tværs af uddannelserne?? - Kan noget af undervisningen på Erasmus Mundus tilbydes til de danske studerende som en del af internationalisering på skolen? - Kan man udbyde fælles valgfag eller feltkursus på tværs af skolen?? Hvert år er der inddraget Buddys fra KA i Socialt Arbejde til de internationale studerende, til at hjælpe dem i gang og lave sociale arrangementer med dem. De er samtidig tilknyttet Buddys fra det Internationale kontor. Sune, Lars og Mia snakker videre om en løsning. Maria og Finn kan også inddrages i den videre proces. Punktet tages op på et senere møde.

4 Ad. 5 Orientering om instituttets politik for pædagogisk kompetenceudvikling (Bilag) Det er meget relevant, at studierådet diskuterer punktet. Studielederen har et vist ansvar, hvis der er dårlige undervisning. I sidste ende er ansvaret hos Institutlederen, som har personaleansvaret. Trond forklarer omkring politikken og kompetenceudvikling fx via Learning Lab på AAU. Det blev foreslået, at man inden for et vist antal år, fx 3 år, pålægges at deltage i kursus, udvikling eller kompetenceudvikling. Fx med afregning via timeregnskab. Det giver en mere oplagt mulighed for at deltage, end frem for at udskyde det i en travl hverdag. Ift. semesterevalueringer og god og dårlig undervisning, har hverken Trond eller Sune modtaget nogle henvendelser om dårlig undervisning indtil nu. Mange gange bliver de små problemer løst i studienævnene og når ikke op på Skole- eller Institutniveau. Sune opfordrer studienævnene til at sende problematikkerne videre til Skolen/studielederen. Det foreslås også, at man skal klæde semesterkoordinatorerne (på de store semestre) bedre på, til at håndtere problematikker og hvordan de løses. Der er enighed om, at bruge Studierådet til at udveksle erfaringer og sparre ift. problematikkerne i evalueringerne. Ad. 6 Informationsflow vedr. god og mindre god undervisning God undervisning skal belønnes, fx ifm. lønforhandlinger og karriere/skift af stillingskategori. Samtidig skal god undervisning synliggøres, også ifm. undervisningsportfolio. På sociologi er proceduren, at man skal opremse hvem der har fået positive og gode evalueringer, i den samlede opsamling af evalueringerne til studienævnet. Jf. evalueringsplanen som er lavet på Skoleniveau, skal studienævnene synliggøre god undervisning samt sende opsamlinger til høring hos VIP. Idet ros af den enkelte underviser vil fremgår af opsamlingerne, vil det dermed være muligt for den enkelte at dokumentere positive undervisningsevalueringer. Evalueringsplanen er pt. til godkendelse på Fakultetet.

5 Ad. 7 Forskningsbaseret undervisning - Hvordan gør vi det i praksis? Baggrunden for diskussion heraf, er kritik ifm. AAU s Institutionsakkreditering. Der stilles bl.a. spørgsmål til, hvordan forskningsbaseret undervisning kommer i spil på uddannelserne?? Der er kommet forslag fra Fakultetet ifm. et seminar, om hvordan forskningsbaseret undervisning kan foregå: Små hold og motiverede studerende, men det koster også ekstra ressourcer. Sociologi er pt. i gang med en større diskussion i studienævnet om at lave mere forskningsbaseret undervisning på kandidatuddannelsen. MVSA er opmærksom på hvordan forskningsbaseret undervisning kan inddrages med PBL, dog er de også et lille hold studerende. På Instituttet hører forskningsgrupper og uddannelser ikke sammen, men kører på tværs af instituttet. Det vil derfor være vanskeligt at lade forskningsgrupperne stå for specifikke moduler/semestre. Dette udelukke dog ikke at vi kan og skal diskutere hvad forskningsbaseret undervisning betyder og hvordan opfatter uddannelserne forskningsbaseret undervisning?? Trond og Sune opfordrer til, at Studienævnene diskuterer hvordan forskningsbaseret undervisning kan bruges mere på uddannelserne. Punktet tages op på et senere møde i studierådet. Ad. 8 Skoleseminar Sune opfordrer studienævnene til at diskutere de 2 spørgsmål, som skal drøftes på skoleseminaret og som tidligere er rundsendt: Ressource/timebesparende tiltag. Alle studienævn bør, som et punkt på et studienævnsmøde, drøfte ideer til at løfte undervisningen med et mindre forbrug af undervisningsressourcer. Arbejdsmarkedsrelevans. Studienævn med ledighedsproblemer bedes, som et punkt på et studienævnsmøde, drøfte arbejdsmarkedsrelevans. Udgangspunktet er, at Sociologi, KA i Socialt Arbejde og Kriminologi deltager i drøftelserne om arbejdsmarkedsrelevans. Disse drøftelser er vigtige for idegenerering/input til seminaret. Desuden bedes studienævnene undersøge om de har viden, som kan kvalificere drøftelserne om arbejdsmarkedsrelevans på skoleseminaret: Hvilken videns grundlag ligger uddannelserne inde med ift. job og

6 arbejdsløshed? Uddannelserne opfordres til at se på referater fra aftagerpaneler, statistikker, referater mm Drøftelse af hvorvidt alle skal deltage i den del af seminaret som omhandler arbejdsmarkedsrelevans? Punktet omkring arbejdsrelevans og arbejdsløshed er ikke aktuelt for Socialrådgiveruddannelsen og Masteruddannelserne. Sune lader det derfor være op til Masteruddannelserne, om de vil deltage i seminaret. Det er dog en præmis at diskussionen vil omhandle konkrete tiltag og ikke mere abstrakte overvejelse om sammenhæng mellem teori og praksis. Vedr. Socialrådgiveruddannelsen har Finn meldt afbud til seminaret. Prodekan Malene Gram anbefaler, at inddrage Karrierecentret og Matchmaking på AAU, da de har en stor viden inden for dette felt. Ad. 9 Opsamling af PR kampagner for BBB, MVSA og MBU - Hvor mange studerende ser vi ud til at få, og har kampagnerne haft en effekt? Der har kørt kampagner for både KA i BBB, MVSA og MBU i foråret 2016 ifm. optag. MBU har 25/26 ansøgning pt. Ansøgningsfristen holdes åben indtil studiestart og der håbes på 30 studerende. Det vides ikke, hvordan ansøgerne er blevet opmærksomme på uddannelsen. Derfor vil der i semesterevalueringen til 1. semester, spørges hertil. KA i BBB har ca. 40 ansøgninger til studiestart. Det vides ikke hvor de studerende har set reklamen for uddannelsen. Der er en større andel studerende fra KU, RUC og AU, end tidligere, der har søgt ind. Reklamekampagnen i foråret omfattede facebook, plakater, Metro Express og video. MVSA har 10 ansøgere, og vil gerne have lidt flere. Det er mange forskellige faglige baggrunde, de ansøgte har. Man kan ikke få tilskud til uddannelsen. Der kan i år dog søges om kompetencemidler på kr., og dermed kommer uddannelsen til at koste kr. Reklamen omfattede facebook, link in mm. Ad. 10 Øgede TAP-ressourcer til Skolen - Hvordan udnytter vi bedst muligt den øgede TAP dækning af skolen, specifikt med henblik på facilitering af kvalitetssikringen? Mette bliver skolesekretær på fuld tid fra 1. august Det giver uddannelserne mulighed for assistance og hjælp ift. kvalitetssikring. Punktet tages op til næste møde.

7 Ad. 11 Eventuelt - Fælles evalueringsplan for skolen er sendt til godkendelse ved Fakultetet. Planen er tilpasset de forskellige uddannelser ud fra tidligere møder. - Uddelegering af arbejdsdelingen på Skolen. Der er lavet en ansvarsfordeling på økonomi. Der mangler stadig en fordeling på en række opgaver på uddannelserne, så det afspejler hvem der i praksis har ansvaret for og udfører opgaverne. Prodekan Malene Gram orienterede om, at der er lavet instrukser/arbejdsbeskrivelser på CGS, og at Sune kan henvende sig til Institutleder Marianne Rostgaard. - Finn har rejst spørgsmålet omkring timer til uddannelserne og den samlede timeramme, samt hvordan uddannelserne kan dele timer og planlægge uddannelsen. Sune medgiver, at der bør laves en ressourceoversigt og aftales hvordan timerne kan fordeles på uddannelserne. - Sune har fået en henvendelse fra Karrierecenteret, som har efterspurgt at sociologi inddrages i talentprogrammet Scandinavian Talent. Sune vil henvende sig til Karrierecentret om der ikke også kan bruges studerende fra Kriminologi og KA i Socialt Arbejde, da de også kan have gavn af at deltage. - Der er kommet ny ledighedsstatistik over Samfundsvidenskab på AAU. Denne drøftes på skoleseminaret. Referat: Mette Rytter Christensen

Referat fra Studierådsmøde d. 6. december 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. december 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. december 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 10. januar 2017 Deltagere: Skolen Sune Q. Jensen, Studieleder

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 7. januar 2016 Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 16. februar 2016

Referat fra Studierådsmøde d. 7. januar 2016 Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 16. februar 2016 Referat fra Studierådsmøde d. 7. januar 2016 Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 16. februar 2016 Deltagere: Skolen Sune Q. Jensen, Studieleder Mette Rytter Christensen, Skolesekretær Socialrådgiveruddannelsen

Læs mere

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016 Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 18. maj 2016. Til stede: Afbud: Jakob Skjøtt-Larsen, Anders Petersen, Claus D. Hansen,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 19. august 2015. Mødet er flyttet fra d. 17. juni 2015, pga. for mange afbud. Til

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 12. februar 2014

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 12. februar 2014 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 12. februar 2014 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 9. april 2014. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Lars Skov

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 20. marts 2013

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 20. marts 2013 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 20. marts 2013 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 6. maj 2013. Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 16. december 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 16. december 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 16. december 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 20. januar 2016. Til stede: Afbud: Jakob Skjøtt-Larsen, Anja Jørgensen, Lene

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 4. november 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: A. C. Meyers Vænge 15,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 9. marts 2016

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 9. marts 2016 Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 9. marts 2016 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 20. april 2016. Til stede: Afbud: Jakob Skjøtt-Larsen, Anders Petersen, Anja Jørgensen,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 9. april 2014

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 9. april 2014 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 9. april 2014 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 28. maj 2014. Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Lars Skov Henriksen,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 18. april 2012. Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 23. september 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 23. september 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 23. september 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 4. november 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Lars

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 11. december 2013

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 11. december 2013 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 11. december 2013 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 15. januar 2014. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Onsdag, den 14. maj 2014 kl. 9.00 12.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale C1-2.1.024

Læs mere

Plan for evaluering af moduler, semestre og uddannelser - Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Plan for evaluering af moduler, semestre og uddannelser - Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Plan for evaluering af moduler, semestre og uddannelser - Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Nedenfor fremgår evalueringsplan for Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde i. Planen er udarbejdet, så

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 25. maj 2011. Til stede: Afbud: Trond B. Klausen (TBK), Anja Jørgensen (AJ), Lars

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Studienævnsmøde d. 8. oktober 2018 kl. 09.00-11.00 Kroghstræde 7, Rum 72; FKJ10B lok. 2.21 Deltagere: Lundemark Andersen, Mia Arp Fallov, Søren Juul, Malene Mørk Eriksen, Inger Bruun Hansen, Simone Mengers,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 25. maj 2011

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 25. maj 2011 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 25. maj 2011 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 29. juni 2011. Til stede: Afbud: Trond B. Klausen (TBK), Anja Jørgensen (AJ), Lars

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Tilstede: Betina Jacobsen, Lene Tølbøll, Anne Görlich (KBH), Marianne Kæraa Bülow (KBH), Chilie Strellner (Ref.)

Tilstede: Betina Jacobsen, Lene Tølbøll, Anne Görlich (KBH), Marianne Kæraa Bülow (KBH), Chilie Strellner (Ref.) Studienævnet for MBU Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Fibigerstræde 13 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Anne-Chilie M. Strellner Telefon: 9940 7033 Email: cms@socsci.aau.dk Referat af MBU studienævnsmøde

Læs mere

Studienævnsmøde mandag d. 13. februar 2017, kl

Studienævnsmøde mandag d. 13. februar 2017, kl Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 9220 Aalborg Ø www.socialkandidat.dk Studienævnsmøde mandag d. 13. februar 2017, kl. 13.00 15.00 Sted: Aalborg:

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 6. juni 3. Skal bachelor i Organisatorisk læring være adgangsgivende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 31. oktober 2012 Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Referat af mødet onsdag den 24. august 2016

Referat af mødet onsdag den 24. august 2016 Aalborg, den 25. august 2016 Referat af mødet onsdag den 24. august 2016 Mødeleder: Sune Qvotrup Jensen (studieleder) Referent: Charlotte G. Larsen Studienævnets medlemmer: Finn Laursen (Formand) afbud

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet Studieservice Fr. Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg August 2019 Strategi og Kvalitet Sagsbehandler: Carina Back Telefon: 9940 7432 Email: caba@adm.aau.dk Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 9. januar 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. november. 3. Godkendelse af semesterplaner, bilag.

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: September 2018 Senest revideret af: Emil Smith Olsen; Sebastian Bue

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den Referat Af: Møde i Studierådet for økonomi og erhvervsstudier 10. F E B R U A R 2 0 1 5 S K O L E N F O R Ø K O N O M I O G E R H V E R V S S T U D I E R F I B I G E R S T R Æ D E 2 P O S T B O K S 159

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Krone- og timebevilling tildelt skoler og studienævn SAMF

Krone- og timebevilling tildelt skoler og studienævn SAMF Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Ole Jespersen Telefon: 9940 9595 E-mail: osj@adm.aau.dk Dato: 16.11.16 Sagsnr.: 2016-121-00002 Krone- og timebevilling

Læs mere

Referat af studienævnsmøde onsdag den 30. november 2016

Referat af studienævnsmøde onsdag den 30. november 2016 Referat af studienævnsmøde onsdag den 30. november 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 11. oktober. 3. Orienteringer a. Studieaktivitetskrav bilag. 4. Ansøgning

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 20. december 2011 kl. 10.00 13.00 (Telefonmøde) Sted: København: Morten Ejrnæs kontor Aalborg: Lars Uggerhøjs kontor Deltagere:

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 4. november 2015

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 4. november 2015 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 4. november 2015 Deltagere: Kim Møller, Lærke Mogensen, Annick Prieur, Nicolay Johansen og Julie Roed Erhardsen. Afbud fra: Sidse Granat Jønsson Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. APRIL 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Bachelor- og kandidatuddannelsen i Bæredygtigt Design

Bachelor- og kandidatuddannelsen i Bæredygtigt Design Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Uddannelsessekretariatet Dokument dato:15-03-2018 Dokumentansvarlig: Nis Ovesen Senest revideret: 15-03-2018 Senest revideret af: Sara Marie Jensen Sagsnr.:

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 18. september 2013 kl. 13.00 15.30 Sted: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 61, 9220 Aalborg Øst Deltagere: Lars Uggerhøj,

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Referat fra styringsgruppemøde nr. 1, Idræt, 1. semester (E17) Torsdag den 26. oktober 2017 kl i lok. A315

Referat fra styringsgruppemøde nr. 1, Idræt, 1. semester (E17) Torsdag den 26. oktober 2017 kl i lok. A315 Referat fra styringsgruppemøde nr. 1, Idræt, 1. semester (E17) Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 14.30-15.30 i lok. A315 Repræsenterer Navn Til stede Med afbud Uden afbud C1-3 David Svit X C1-4 Frederik

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi d. 25. marts 2009

Referat af studienævnsmødet, Sociologi d. 25. marts 2009 Referat af studienævnsmødet, Sociologi d. 25. marts 2009 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 6. maj 2009 26. marts 2009 Til stede: Afbud: Michael Hviid Jacobsen (MHJ), Antje

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 21.01.2014 Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Til

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat af mødet mandag den 20. september 2017

Referat af mødet mandag den 20. september 2017 Den 28. september 2017 Referat af mødet mandag den 20. september 2017 i lokale 106, Fib. 13 Studienævnets medlemmer: Maria Appel Nissen (VIP-repræsentant - studienævnsformand) John Klausen (VIP-repræsentant)

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 16. november 2017 kl. 12.30 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede:

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Torsdag, den 18. december 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: Frederikskaj 12, lokale

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4.

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4. Dagsorden for møde i undervisningsudvalg, Institut for Geoscience. 3. september 2014 kl. 15.15 17.15 Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Referat fra studienævnsmødet den 27. maj 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Afbud: John Kuada, Rasmus Lindgaard Christensen, Christine

Læs mere

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Martin Roed Tlf. 9940 9600 Oktober 2018 Sagsnr.: 2017-410-00077 Procesbeskrivelse for opfølgning på decentralt identificerede udfordringer

Læs mere

Krone- og timebevilling tildelt skoler og studienævn HUM

Krone- og timebevilling tildelt skoler og studienævn HUM Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Ole Søsted Jespersen Telefon: 9940 9595 E-mail: osj@adm.aau.dk Dato: 01.12.15 Sagsnr.: 2015-121-00215 Krone- og timebevilling

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere