Deklarationsberegneren - kom godt i gang. Tue Christensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deklarationsberegneren - kom godt i gang. Tue Christensen"

Transkript

1 Deklarationsberegneren - kom godt i gang Tue Christensen februar 2017

2 Deklarationsberegneren - kom godt i gang 2017 Af Tue Christensen Copyright: Hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med kildeangivelse Forside Udarbejdet af forfatteren illustration: Udgivet af: Fødevareinstituttet, Mørkhøj Bygade 19 Rekvireres: Kan frit hentes fra

3 Forord Korrekt deklaration af fødevarer er værdifuld information for forbrugeren, men kan være en vanskelig opgave for måske især den lille producent. Hensigten med at udvikle deklarationsberegneren har været at lave et lettilgængeligt og nyttigt værktøj til udarbejdelse af deklarationer. Der kræves dog lidt kendskab til det at deklarere fødevarer samt lidt vejledning i hvordan man arbejder med beregneren og hvordan denne virker for at deklarationerne bliver gode for både producent og forbruger. Denne vejledning vil forhåbentlig hjælpe såvel den der er nybegynder i deklaration såvel som den erfarne som påtænker at bruge deklarationsberegneren som værktøj. Mørkhøj, februar 2017 Tue Christensen Seniorrådgiver

4 Indhold 1. Sådan kommer du i gang Tilmelding Login Deklaration Hvad er en næringsdeklaration? Hvilke ingredienser indeholder fødevaren? Indtastning af deklaration Den færdige deklaration Gem deklaration Hent deklaration Udskriv deklaration Allergener Sammensatte ingredienser Arbejd med egne ingredienser Opret Ingrediens ved indtastning Ændring af navn på ingredienser Begrænsninger og opmærksomhedspunkter Hvad kan beregneren ikke udregne deklaration for? Der skal være sammenhæng i selvindtastede ingredienser... 18

5 1. Sådan kommer du i gang 1.1 Tilmelding Deklarationsberegneren er gratis at bruge, men du skal oprette dig som bruger før du får adgang til den. For at blive bruger skal du oplyse din adresse samt vælge brugernavn og adgangskode. Du opretter dig selv som bruger her: Direkte link Du skal nu indtaste dine brugeroplysninger på den nedenstående formular. For at vi kan være sikre på at du ikke er en robot, har vi en lille opgave på skærmen som skal løses for at du kan indsende dine oplysninger. Her er indtastet oplysninger på den opdigtede bruger Dan Deklaration. Når du trykker tilmelding sender vi en besked til din adresse. I denne besked er der et aktiveringslink som du skal anvende for at aktivere din adgang til beregneren.

6 1.2 Login Du logger dig ind på beregneren her: Og menuen skifter til denne: Når du er logget ind, er beregneren klar til brug.

7 2. Deklaration 2.1 Hvad er en næringsdeklaration? En næringsdeklaration skal gøre det lettere for forbrugeren at se, hvor meget en fødevare indeholder af energi og bestemte næringsstoffer som fx fedt, sukker og salt. Næringsdeklarationen viser mængden af energi og næringsstoffer i en fødevare pr. 100 g eller pr. 100 ml. Næringsdeklarationen er obligatorisk og fra den 13. december 2016 skal alle færdigpakkede fødevarer have en næringsdeklaration, der følger disse regler. Undtagelser Nogle produkter skal ikke have en næringsdeklaration. Det er fx: Uforarbejdede produkter med kun én ingrediens (fx frugt, kød, fisk, æg og nødder) Vand med eller uden brus Krydderier 2.2 Hvilke ingredienser indeholder fødevaren? Alle færdigpakkede fødevarer har en ingrediensliste, således at forbrugeren kan se hvilke ingredienser der er anvendt ved fremstillingen. Listen viser indholdet af ingredienser efter faldende vægt. Det vil sige, at den ingrediens der er mest af, skal stå først, og den der er mindst af skal stå sidst. Næringsindhold Energi Pr. 100 g 1400 kj/ 330 kcal Ingredienser er råvarer, der indgår i fødevaren det gælder også tilsætningsstoffer (fx sorbinsyre: E200) og aromaer (fx vaniljearoma). Af hensyn til allergikere, skal de mest almindelige allergener (fx mælk eller nødder) være fremhævet. Fedt Heraf mættede fedtsyrer Kulhydrat Heraf sukkerarter Protein Salt 5 g 2,5 g 58 g 6 g 13 g 1,6 g Ingredienser Hvedemel, grahamsmel, vand, sukker, vegetabilsk fedtstof (palmekerneolie), gær, salt tilsat jod, tørret surdej(hvedemel), yoghurtpulver, fugtighedsbevarende middel (E 466), maltekstrakt, emulgator (E 481, E 472 c), melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre).

8 2.3 Indtastning af deklaration I dette eksempel tager vi dig igennem et eksempel hvor du indtaster oplysningerne for en grahamsbolle med yoghurt. Bollen fremstilles af 9 dl vand 3 dl yoghurt 50 g gær 1 spsk salt 1 spsk sukker 1 kg grahamsmel 1 kg hvedemel Denne opskrift giver 3 kg færdigbagte boller. Du starter med at vælge Deklarationer og du får nu vist følgende indtastningsskærm:

9 Først indtaster du oplysningerne om produktet: Derefter bladrer du videre ned ad skærmen, hvor du finder indtastning af ingredienser. Tip: du kan lukke visningen af oplysninger ved at klikke på trekanten til venstre for overskriften oplysninger.

10 Du kan nu indtaste ingredienser. Det foregår ved at du trykker på + feltet i den grønne bjælke for at indsætte en ingrediens Beregneren viser nu en indtastningsskærm: Du kan søge ingredienser frem fra Fødevaredata ved at skrive en del af navnet (mindst 3 tegn), hvorefter der vises en liste på matchende produkter. Tips: Hvis du skal søge ingredienser som har korte navne som fx øl og æg, kan der ofte komme en liste ved at bruge et komma efter navnet øl, eller æg,. Skærmen kan også bruges til at indtaste alle oplysningerne på en ingrediens, hvis den ikke skulle findes i databasen.

11 Når vi skal have vand ind som ingrediens, så søger vi de produkter hvor vand indgår i navnet ved at skrive vand i ingrediens. Beregneren kvitterer nu med en liste af valgmuligheder, hvor du kan vælge det produkt der måtte passe, i dette tilfælde Vand, drikke-, vejl. værdier. Du kan bruge [pil-op] og [pil-ned] samt mus til at bladre i listen og siden vælge produktet ved at trykke [Enter] eller ved at klikke med musen. Når du har valgt et produkt, udfyldes skærmen med værdierne for 100 g af produktet. Til disse boller skal bruges 9 dl vand, hvilket svarer til 900 g. Tast derfor 900 g i feltet for Mængde,g og tryk [Enter]. Herefter trykker du på knappen Send og ingrediensen sættes på listen. Således fortsætter du med at indtaste alle ingredienserne i bollen. Du vil så ende op med en ingrediensliste svarende til følgende:

12 Som det ses af listen giver ingredienserne en samlet vægt på 3283 g, men den resulterende mængde bagte boller er jo 3000 g (se opskriften 2.3, side 8). Der skal tages hensyn til vandsvindet. Dette gøres ved at bruge ingrediensen vandsvind og trække 283 g ud af opskriften.

13 2.4 Den færdige deklaration På basis af dine indtastninger har beregneren lavet en opstilling af næringsdeklarationen og ingredienslisten, denne kan du se ved at bladre ned til Opstilling : Opstillingen er foretaget i en simpel tekstbehandler. Du kan således direkte ændre på alle oplysninger og opstillingen. Det er også muligt at kopiere fra opstillingen og sætte det direkte ind i fx et tekstbehandlingsprogram. Ved kopiering bevares formatering. Deklaration Grahamsboller 370 g 19,95 kr Ingredienser Grahamsmel, fuldkornshvedemel; Hvedemel; Vand, drikke-, vejl. værdier; Yoghurt naturel; Bagegær, presset, rå; Salt, bordsalt (jodberiget); Sukker, stødt melis (saccharose). Næringsindhold pr. 100 g Energi, kcal 240 Energi, kj Fedt 1,7 - heraf mættet fedt 0,4 Kulhydrat 45,2 - heraf sukkerarter 1,2 Protein 7,8 Salt 0,6

14 2.5 Gem deklaration Du kan gemme din deklaration ved enten at trykke på knappen [gem deklaration] eller ved at vælge menupunktet gem deklaration. Deklarationen gemmes som et dokument på dit eget IT udstyr, så der gemmes således ikke noget på deklarationsberegneren. Teknisk gemmes deklarationen som en xml-fil, og den kan umiddelbart kun anvendes af deklarationsberegneren. Når du har valgt gem deklaration får du en formular på skærmen, hvor du kan indtaste navnet du vil gemme deklarationen under. Som udgangspunkt er det udfyldt med det navn du har givet deklarationen. Når du trykker gem, vil det der sker efterfølgende være afhængigt af hvilken browser/netklient du anvender og hvordan du har opsat denne, da vi benytter filhentningsfunktionen i denne. Det kan være at din deklaration kommer direkte i hentede filer eller du skal vælge hvor deklarationsfilen skal gemmes. 2.6 Hent deklaration Du kan hente en gemt deklaration ind i beregneren ved at vælge Mine deklarationer fra menuen. Du kan så finde og hente deklarationen ved at trykke på knappen [Gennemse]. Du sendes nu ud til filsøgeren, og du kan nu søge på dit udstyr efter deklarationer. Hvor og hvordan du skal søge afhænger af hvor du har gemt dine filer samt din opsætning på dit udstyr. Filerne med deklarationer har alle filendelsen.nh.xml. 2.7 Udskriv deklaration Du udskriver din deklaration ved at trykke på knappen [udskriv deklaration]. Der udskrives det der er i afsnittet Opstilling. 2.8 Allergener Når en ingrediens er angivet til at tilhøre en af de almindelige allergener, som fx hvede eller mælk, skal den fremhæves på ingredienslisten. I de fødevarer der kan søges frem, har DTU Fødevareinstituttet foretaget en vurdering og afmærket disse, ved at sætte et 1 i feltet Allergen.

15 Sættes feltet til 0 vil der ikke ske en fremhævning af ingrediensnavnet. 2.9 Sammensatte ingredienser Når en ingrediens er sammensat, som fx rasp eller frikadelle, skal dennes ingredienser anføres på ingredienslisten. I de fødevarer der kan søges frem, har DTU Fødevareinstituttet foretaget en vurdering og afmærket disse, ved at sætte et 1 i feltet Sammensat. Når Sammensat er sat til 1, vil der komme (?) efter ingrediensnavnet. Dette viser at du selv skal opliste ingredienserne i den sammensatte ingrediens du har brugt. Sættes feltet til 0 vil ingrediensen ikke opfattes som sammensat. 3. Arbejd med egne ingredienser 3.1 Opret Ingrediens ved indtastning Hvis en ingrediens ikke kan findes i databasen, kan du selv indtaste værdier for denne. Hvis du fx ønsker at tilføje 50 g Chiafrø til din opskrift, trykker du [+] på ingredienslisten, og du kan nu får nu en ingrediensskærm frem. Du tilføjer nu blot dine oplysninger for produktet på denne skærm bed evt. din leverandør om et produktblad med de nødvendige oplysninger. NB du skal indtaste værdierne så de svarer til den mængde der skal bruges! Hvis der kommer en søgeskærm op når du taster navnet, kan du ignorere dette ved at trykke på et af de øvrige felter i formularen, eller ved at tilføje fx et x til dit produktnavn. 3.2 Ændring af navn på ingredienser Hvis du kan finde en ingrediens, der har et næringsindhold der svarer til den ingrediens du skal bruge i din opskrift, men hvor du synes at navnet kan være bedre, kan du ændre navnet på ingredienslisten ved blot at skrive det nye navn. Dette kan også bruges hvis du synes vores navngivning ikke er passende til din brug.

16 Som et eksempel vises her opskriften på grahamsbollen efter at der er foretaget en ændring af navnene i ingredienserne. Ændringerne bliver vist med det samme i deklarationsopstillingen, og vil også blive gemt når du gemmer deklarationen.

17

18 4. Begrænsninger og opmærksomhedspunkter 4.1 Hvad kan beregneren ikke udregne deklaration for? Beregneren kan kun bruges i de tilfælde at indholdet i ingredienserne kan adderes. For produkter hvor der er betydelig biologisk aktivitet kan man ikke ud fra ingredienserne beregne indholdet. Hvis dit produkt er et hvor der i fremstillingen indgår en lang gæringsperiode, fx hvis du fremstiller øl ud fra korn, vand, humle og gær, kan indholdet ikke beregnes med denne beregner. Hvis du har et produkt som er fremstillet ved spiring eller anden vækst, vil du heller ikke kunne anvende beregneren til fx at finde indholdet i spirerne på baggrund af indholdet i de frø de er spiret fra. 4.2 Der skal være sammenhæng i selvindtastede ingredienser Det er vigtigt at de data du selv taster ind er tjekket grundigt. Det kan være at du har fået oplysningerne pr 100 g fødevare, så husk at regne disse om hvis du skal bruge ingrediensen i en anden mængde. Tjek også at protein+fedt+kulhydrat+vand+kostfiber nogenlunde giver 100 g.

Deklarationsberegneren. Godt i gang! Tue Christensen DTU FØDEVAREINSTITUTTET

Deklarationsberegneren. Godt i gang! Tue Christensen DTU FØDEVAREINSTITUTTET Deklarationsberegneren Godt i gang! Tue Christensen DTU FØDEVAREINSTITUTTET 0 Deklarationsberegneren - kom godt i gang 2019 Af Tue Christensen Copyright: Forside illustration: Udgivet af: Rekvireres: Hel

Læs mere

Velkommen til Nøglehulsberegneren

Velkommen til Nøglehulsberegneren Velkommen til Nøglehulsberegneren Her får du en kvikguide til, hvordan beregneren skal anvendes. Hvad kan jeg bruge Nøglehulsberegneren til? Ved at anvende Nøglehulsberegneren får du viden om den ernæringsmæssige

Læs mere

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Registrering på forum Ved første besøg på Abildgaardkredsens forum møder

Læs mere

www.madogfro.dk Tips & Tricks

www.madogfro.dk Tips & Tricks www.madogfro.dk Tips & Tricks Velkommen. Vi vil gerne byde velkommen til Bornholms Regionskommunes nye webside om mad og motion for elever på kommunens skoler. Websiden kan benyttes til at bestille og

Læs mere

Varedeklarationer. Og lightprodukter

Varedeklarationer. Og lightprodukter Varedeklarationer Og lightprodukter Varedeklarationer skal være anført på varen eller på en vedhæftet etiket skal indeholde mængdeangivelse af ingredienser varebetegnelse ingrediensliste Varedeklarationer

Læs mere

Velkommen til Nøglehulsberegneren

Velkommen til Nøglehulsberegneren Velkommen til Nøglehulsberegneren Her får du en kvikguide til, hvordan beregneren skal anvendes. Hvad kan jeg bruge Nøglehulsberegneren til? Med Nøglehulsberegneren, får du viden om den ernæringsmæssige

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Nye nordiske helte - og deres rustikke familie

Nye nordiske helte - og deres rustikke familie Nye nordiske helte - og deres rustikke familie Nye guddommelige smagsoplevelser fra stenovnen Du kender Thor, Odin, Balder og Loke fra den nordiske mytologi. Men du kender dem måske også som sprøde, grove

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

Ingredienser: Frugtcocktail (pærer, ferskner, vindruer, ananas, kirsebær, vand, sukker).

Ingredienser: Frugtcocktail (pærer, ferskner, vindruer, ananas, kirsebær, vand, sukker). Navn: Frugt i juice. Nettovægt: 230 g. Ingredienser: Frugtcocktail (pærer, ferskner, vindruer, ananas, kirsebær, vand, sukker). Tilsætningsstoffer: Antioxidant: E330; Farve: E127. Næringsstoffer: Energi

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Programmet er udviklet efter ønske fra vores brugere! Hvad kan den gøre for dig?

Programmet er udviklet efter ønske fra vores brugere! Hvad kan den gøre for dig? Programmet er udviklet efter ønske fra vores brugere! Hvad kan den gøre for dig? Du kan oprette en Kostplan for en uge af gangen. Du kan udskrive din Kostplan. Du kan udskrive en indkøbsseddel til din

Læs mere

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner Sådan uploader du r og studieplaner Undervisningsbeskrivelserne og studieplanerne uploades via en hjemmeside, og derfor skal du blot bruge en almindelig webbrowser, når du som lærer vil uploade din /studieplan

Læs mere

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Denne vejledning er for dig, som er medlem af en a-kasse og vil søge om dagpenge. Vær opmærksom på, at du tidligst kan få dagpenge fra den dag, hvor du er meldt ledig.

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om uddannelseshjælp, og som ikke har en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

BRUGER GUIDE: SHOP INDEHAVER.

BRUGER GUIDE: SHOP INDEHAVER. BRUGER GUIDE: SHOP INDEHAVER. 1. Login & Log out. a. Login Åben web browser på adresse http://tattocolorbase.com/login Efter log in kommer du til et kontrolpanel, som ser sådan ud. b. Logout Log out, click

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere

Varenr.: Frost G 3. Navn: Kylling, flødesovs, kartoffelmos, majs. Nettovægt: 475 g.

Varenr.: Frost G 3. Navn: Kylling, flødesovs, kartoffelmos, majs. Nettovægt: 475 g. Varenr.: Frost G 3 Navn: Kylling, flødesovs, kartoffelmos, majs. Nettovægt: 475 g. Ingredienser: Kartofler, Vand, Timbale (kylling, æggehvide, æggeblomme, rapsolie, modificeret stivelse, løg, majsstivelse,

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

SCHULSTAD SOLUTIONS. Dækker hele bordet

SCHULSTAD SOLUTIONS. Dækker hele bordet SCHULSTAD BAKERY SOLUTIONS Dækker hele bordet RUGBRØD Det hele startede i 1880 hvor Viggo Schulstad åbnede sit første bageri på Store Kongensgade i København. Han satte spørgsmålstegn og skabte en revolution

Læs mere

I denne vejledning kan du se hvordan du opretter et møde med tilmelding. Som eksempel bliver der oprettet et arrangement Gruppetur 2014

I denne vejledning kan du se hvordan du opretter et møde med tilmelding. Som eksempel bliver der oprettet et arrangement Gruppetur 2014 Hvordan opretter du et møde med tilmelding I denne vejledning kan du se hvordan du opretter et møde med tilmelding. Som eksempel bliver der oprettet et arrangement Gruppetur 2014 Vi ved at arrangementet

Læs mere

Hvad skal der stå på varen?

Hvad skal der stå på varen? Varedeklarationer Hvad skal der stå på varen? Det er lovpligtigt at deklarere mad- og drikkevarer, der sælges i Danmark. Deklarationen skal være letlæselig og på dansk eller et sprog, der til forveksling

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend

Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend Denne vejledning er for dig, som er nyuddannet og på vej til optagelse i en Arbejdsløshedskasse på baggrund af din uddannelse og endnu ikke dagpengeberettiget, dvs.

Læs mere

1.1.3 Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden

1.1.3 Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden .. Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden Klik på menuen Alle arrangementer. Nu vises knappen Opret arrangement og alle Aktuelle arrangementer og aktiviteter. Ændret den. juni 09 Ældre Sagens hjemmesidesystem:..

Læs mere

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB vejledning Savner du et system, der kan gøre håndteringen af dine dokumenter lettere og mere overskuelig? Berners APB-system er et enestående værktøj,

Læs mere

Meld dig ledig uden ydelse

Meld dig ledig uden ydelse Meld dig ledig uden ydelse Denne vejledning er for dig, som er ønsker at være meldt ledig som jobsøgende i jobcentret. Det kan f.eks. være fordi, du har ansøgt om udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond.

Læs mere

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Denne vejledning er primært for dig, som er fyldt 30 år, ikke medlem af en a-kasse og som ønsker at søge om kontanthjælp. Vejledningen gælder dog

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner?

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner? Kaj Heydt 18-09- INDHOLDSFORTEGNELSE LOG IND I CONVENTUS... 3 TRÆNEREN ER OPRETTET I CONVENTUS MEN HAR INGEN RETTIGHEDER... 4 TRÆNEREN ER IKKE OPRETTET I CONVENTUS... 10 TRÆNEREN KNYTTES / FJERNES FRA

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

Energimærkning. Anbefalingerne, lovgivningen og fødevarekontrollen. v/else Molander Fødevarestyrelsen, Ernæring

Energimærkning. Anbefalingerne, lovgivningen og fødevarekontrollen. v/else Molander Fødevarestyrelsen, Ernæring Energimærkning Anbefalingerne, lovgivningen og fødevarekontrollen v/else Molander Fødevarestyrelsen, Ernæring Anbefalingerne Kalorier på menutavlen Energimærkning på mad eller drikke, der sælges i fastfoodkæder,

Læs mere

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Miniguide for redaktører Miniguide for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 2 1. Kom i gang med Umbraco... 2 1.1 Login... 2 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL

GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL Kom i gang... 1 Oprette og redigere brugere... 3 Oprette relationer... 4 Opret relation til bruger placeret i en anden gruppe... 4 Flyt bruger... 4 Grupper... 5 Opret gruppe...

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] uden ydelse Meld dig ledig på Jobnet Uden ydelse Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her er der to muligheder. 1. Er du allerede

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse

Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse Denne vejledning er for dig, som er ønsker at stå tilmeldt som jobsøgende i jobcentret. Det kan f.eks. være fordi, du har ansøgt om udbetaling fra Lønmodtagernes

Læs mere

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 11. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0 22. januar 2015 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en ny formular... 4 Skjult

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på kontanthjælp og med uddannelseshjælp Meld dig ledig på Jobnet Kontanthjælp/Uddannelseshjælp Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk.

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om kontanthjælp, og som har en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Tilsætningsstoffer: (fortykn): E1410; Antioxidant: E330; Konservering: E202, E211, E220

Tilsætningsstoffer: (fortykn): E1410; Antioxidant: E330; Konservering: E202, E211, E220 Navn: Abrikosgrød u. sukker. Indeholder Aspartam, en Phenylalaninkilde. Ingredienser: Abrikosgrød (abrikos, vand, mod.tapiokastivelse, sødestof(e950, E951) Indeholder en phenylalaninkilde. Tilsætningsstoffer:

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet Dimittend

Meld dig ledig via Jobnet Dimittend Meld dig ledig via Jobnet Dimittend Denne vejledning er for dig, som er nyuddannet og på vej til optagelse i en Arbejdsløshedskasse på baggrund af din uddannelse og endnu ikke dagpengeberettiget, dvs.

Læs mere

Navn: Alliancegrød. Nettovægt: 200 g.

Navn: Alliancegrød. Nettovægt: 200 g. Navn: Alliancegrød. Ingredienser: Vand, Hindbær, Saft (Sukker, Saft fra koncentrat (æble-, rød drue-, ribs-, lilla gulerod-, citron-, solbær-, hyldebær- og kirsebær)), Solbær, Sukker, Ribs, Mod.tapiocastivelse.

Læs mere

Vejledning Patientportal

Vejledning Patientportal Vejledning Patientportal side 1 af 6 Indhold Patientportalen... 3 Hvordan finder jeg Patientportalen?... 3 Hvad kan jeg fra Patientportalens forside?... 3 Opret bruger på Patientportalen... 4 Hvordan opretter

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på dagpenge Meld dig ledig på Jobnet - Dagpenge Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her klikker du på 'Meld dig ledig' i boksen

Læs mere

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk Brugervejledning 10 Steps Sådan slår du et event op på eventplatformen.dk 1 Eventplatformen.dk Contents Partnerevents 2 1. Log in på eventplatformen 3 2. Udfyld din brugerprofil 3 3. Opret nyt event 4

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Ingredienser: Frugtcocktail (pærer, ferskner, vindruer, ananas, kirsebær, vand, sukker).

Ingredienser: Frugtcocktail (pærer, ferskner, vindruer, ananas, kirsebær, vand, sukker). Navn: Frugt i juice. Nettovægt: 230 g. Ingredienser: Frugtcocktail (pærer, ferskner, vindruer, ananas, kirsebær, vand, sukker). Tilsætningsstoffer: Antioxidant: E330; Farve: E127. Næringsindhold pr. 100

Læs mere

Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag Af Gitte Gross, www.viffos.dk Research Sheila Ritchie Hansen, Viffos

Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag Af Gitte Gross, www.viffos.dk Research Sheila Ritchie Hansen, Viffos Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag Af Gitte Gross, www.viffos.dk Research Sheila Ritchie Hansen, Viffos Sådan lyder et af kostrådene. Mange har hørt om kostrådene og kender dem måske.

Læs mere

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument.

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument. Når du skal oprette en ny bruger på din lønpartneraftale, starter du på forsiden af DataLøn, hvor du i topmenuen vælger Opsætning og klikker på Brugeradministration. Herefter skal du vælge Mine brugere

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Opret dit CV. Jeg søger job som. Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk.

Opret dit CV. Jeg søger job som. Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Opret dit CV Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på 'MIN JOBSØGNING' i den sorte menu øverst på siden. Du kan se 'Jobnets værktøjer', og du kan få mere at

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

LINE BUHL 2. HF - WORKFLOW BRIEFING

LINE BUHL 2. HF - WORKFLOW BRIEFING WORKFLOW BRIEFING CASE: Jeg fik til opgave at designe etiketter til Nettos private label Grill Saucer, som består af fem forskellige varianter, som skal fungere som en serie. De fem etiketter skulle derfor

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

For at logge ind i PURE, skal du gå til siden medarbejdere.au.dk/pure. Tryk på det blå loginfelt i højre side.

For at logge ind i PURE, skal du gå til siden medarbejdere.au.dk/pure. Tryk på det blå loginfelt i højre side. CV i PURE I dette dokument finder du en vejledning til, hvordan du: 1) logger ind i PURE 2) opretter et CV i PURE 3) vedligeholder dit CV Der er desuden megen hjælp at hente i disse to videoer: Opret CV:

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

Vejledning i brug af CPOP databasen 3C

Vejledning i brug af CPOP databasen 3C Vejledning i brug af CPOP databasen 3C Indledning... 2 Sådan logges på databasen... 3 Før data skal indtastes... 4 CPOP Patientoplysninger... 5 Oprettelse af nye patienter (kun for lokale og regionale

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Indledning Denne vejledning beskriver hvordan man som forening har mulighed for at indsætte arrangementer og nyheder på portalen

Læs mere

Food4me.dk. Tips & Tricks

Food4me.dk. Tips & Tricks Food4me.dk Tips & Tricks Hvordan starter jeg? FÄrste gang du bruger programmet skal du starte med at oprette dig selv som bruger. Du skal starte med at indtaste dit navn og din helt private kode, når dette

Læs mere

Mad og type 1 diabetes

Mad og type 1 diabetes Mad og type 1 diabetes Cecilie Meldgaard, Klinisk diætist og cand.scient. klinisk ernæring Børne- Ungeafdelingen Herlev Hospital D. 31.10.2018 Cecilie Meldgaard Andersen Dagsorden Anbefalinger Kulhydrater

Læs mere

Vejledning i.

Vejledning i. Vejledning i Denne vejledning hjælper dig trin for trin i gang med Søger du svar på et enkelt spørgsmål, kan du også klikke direkte på følgende overskrifter: 1. OPRET DIN FORBRUGERWEB-KONTO... 2 1.1 Sådan

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Grundlæggende ernæring og måltidsplanlægning

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Grundlæggende ernæring og måltidsplanlægning Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Grundlæggende ernæring og måltidsplanlægning Nr. 47 397 Udviklet af: Marianne Luther og Ulla Bach EUC-Nord M.P. Kofoedsvej 10 9800 Hjørring Maj 2013

Læs mere

Nøglehulsmærkede opskrifter vejledning for brug og markedsføring

Nøglehulsmærkede opskrifter vejledning for brug og markedsføring Nøglehulsmærkede opskrifter vejledning for brug og markedsføring Opskrifter til forbrugere og foodservice kan markedsføres med Nøglehullet, hvis de lever op til kravene i bekendtgørelse nr. 206 af den

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug 1 Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål Indhold: Hvorfor en weblog 2 Opret en weblog 3 Det første indhold 5 Et nyt layout 8 Vedligeholdelse og kommentarer 12 Lone Hansen januar 2009

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0 Sitecore Foundry 3.0 Formular modul 15. juli 2011 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

Mærkning af allergener i fødevarer. Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet

Mærkning af allergener i fødevarer. Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet Mærkning af allergener i fødevarer Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet Program Generel lovgivning om fødevaremærkning Hvad er allergene stoffer i fødevarer? Mærkning med

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at:

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: - rette i stamdata og tilføje medarbejdere til institutionens/dagplejegruppens side - tilmelde medarbejdere til kurser

Læs mere

Brugermanual til brug af online madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken

Brugermanual til brug af online madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken Brugermanual til brug af online madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken Senest revideret 19-02-2019 Indhold Indledning... 2 1. Log ind/oprettelse af bruger... 3 1.1 Log ind med eksisterende

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping PC version www.playmapping.dk 07-06-2018 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside - opbygning 4 Knap-funktioner 4 Lyseblå felt under

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Kursistvejledning til Ludus Web

Kursistvejledning til Ludus Web Indhold 1. Login... 2 2. Skema... 3 2.1 Ugeskift... 3 2.2 Lektier til de enkelte mødegange... 4 2.3 Elektronisk materiale... 4 2.4 Send besked... 4 3. Sygemelding/afbud... 5 4. Stamkort... 7 5. Tjek af

Læs mere