Paratriatlon Til klubber, trænere og atleter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Paratriatlon Til klubber, trænere og atleter"

Transkript

1 Paratriatlon Til klubber, trænere og atleter Dansk Triatlon Forbund har sammen med Dansk Handicap Idræts-Forbund arbejdet nogle år på at få paratriatlon etableret i Danmark. Vi er kommet et rigtig godt stykke i udviklingsarbejdet på bå-de bredde og eliteniveau. Vi har en udvikling i antallet af paratriatleter der deltager i flere og flere lokale løb i både Danmark og udenlands, og vi ser en stille fremgang i interesserede atleter der gerne vil vide mere og deltage som paratriatlet i Danmark. Med denne udvikling har vi sat nye mål for paratriatlon på forbundsniveau i Danmark. Vi skal gøre det let at være paratriatlet, og vi skal gøre det let at være triatlonklub, træner og arrangør af et tristævne med deltagelse af paratriatleter. Dansk Triatlon Forbund og Dansk Handicap Idræts-Forbund har etableret et samarbejdsudvalg, der sammen skal tilrettelægge og igangsætte tiltag der understøtter udviklingen af paratriatlonsporten, som en naturlig del af den store udvikling triatlonsporten generelt oplever i Danmark. Samarbejds-udvalget består af både ansatte og politikere fra begge forbund, og er godkendt i Danmarks Idræts Forbund. I det følgende vil vi beskrive de tiltag som ligger foran os i For yderlige information: Ricka Hea eller Henrik Larsen i Dansk Triatlon Forund, eller Peter Kock Hansen i Dansk Handicap Idræts-Forbund. Ricka Hea Mobil ricka.hea@triatlon.dk Henrik Larsen mobil henrik.larsen@triatlon.dk Peter Kock Hansen Mobil pkh@dhif.dk Denne paratri information er inddelt i følgende: Paratriatlon klasser Hvad betyder det for de danske triatlonklubber Klubhuset og klublokalerne Svømning Cykel Løb Stævner Links

2 Paratriatlon Klasser Grundlæggende er handicapidræt opdelt ud fra atleternes funktionsniveau og køn. I paratriatlon opereres der med en funktionsopdeling i 5 PT klasser blandt atleterne, som er for-skellig fra den agegroup opdeling der anvendes i triatlonverdenen. Det betyder at der forud for konkurrence, er foregået en fysisk/funktionel vurdering af den enkelte atlets styrke og bevægelig-hed, som måles via et internationalt testsystem fra ITU. Særligt uddannede klassifikatører tester paratriatleten led for led og muskelgruppe for muskel-gruppe. I hver bevægelses- og muskeltest tildeles paratriatleten en score (0-5). En særlig omreg-ning tildeler hertil point i forhold til den enkelte muskelgruppes betydning i de 3 idrætter i triatlon. Eks. har det stor betydning i hvor stor grad lårmusklen fungerer kontra underarmsmusklen, hvormed point i muskeltest for lårmusklen har en større omregningsfaktor end underarmsmusk-len. Ligeledes har det betydning, om man har fungerende knæled eller er ben amputeret over knæet i løbe og cykeldelen i paratriatlon. Den samlede score placere paratriatleten i en af 5 PT klasser. PT1: Kørestolsbrugere, hvor muskelstyrke og funktion hæmmer atleten i at cykle og løbe. Atleten har en samlet score på op til 640 point. Atleten skal benytte en håndcykel samt en kørestols-racer i løbedelen. PT2: Atleten opnår en samlet score på op til 459,9 point. Årsag til funktionsnedsættelse kan være medfødt arm-bendefekt, amputation, muskelsygdom. Atleter med amputation må benytte protese og krykker. PT3: Atleten opnår en samlet score på ,9 point. Årsag til funktionsnedsættelse kan være medfødt arm-bendefekt, amputation, muskelsygdom. Atleterne må benytte godkendte støt-teredskaber som krykker, stokke og proteser. PT4: Atleten opnår en samlet score på point. Årsag til funktionsnedsættelse kan være medfødt arm-bendefekt, amputation, muskelsygdom. Atleterne må benytte godkendte støt-teredskaber som krykker, stokke og proteser. PT5: Helt blind eller synshandicappet (defineret ud fra den medicinske klassificering B1, B2, B3). B1 er helt blinde eller meget svagtseende (kan ikke se omridset af en hånd tæt på). B2 og B3 er defineret ud fra synsbrøken 6/60 (kan ikke se korrekt i en synstest på maks. 6 meter og mindre som normalseende kan på 60 meter), eller et synsfelt på det bedste øje mindre end 20 grader (normal syn er 180 grader).

3 Hvad betyder det for de danske triatlonklubber? At få en paratriatlet i klubben er at få endnu et nyt medlem!! Grundlæggende er det vigtigt at give mulighed for at paratriatleten bliver en del af klubmiljøet, og oftest vil paratriatleten give besked til klubben, hvis der er særlige behov eller mulige forhold, klubben kan optimere for at sikre tilgængelighed til træning og deltagelse i det sociale klubliv. Når det gælder klassifikation af en paratriatlet, har det ikke betydning i klubbens daglige aktivite-ter. Klassifikationen anvendes udelukkende i de stævner og konkurrencer, hvor der er flere parat-riatleter der skal konkurrere sammen. Man skal betragte klassifikationen på samme måde som AG eller junior/senior, en opdeling af atleternes funktion og forventede lige konkurrencevilkår. Når det er sagt, er der måske nogle få ting i og omkring klubben og træningen, der vil gøre det lettere for en paratriatlet at deltage. Set i forhold til forskellige funktionsnedsættelser kan følgende være gode råd: Klubhuset og klublokaler Kørestolsbrugere behøver rampe eller elevator for at kunne have adgang til bygninger og lokaler. Ofte er dette ikke store problemer, og den lokale kommune vil kunne hjælpe med mindre løsninger for at sikre adgangen for kørestolsbrugere. At klubben sikrer adgang til klubhuse og lokaler er en stor del af et medlemskab. Det betyder at man kan tage aktivt del i klubbens aktiviteter ud over træningen, og også kunne bidrage på lige fod med andre medlemmer i klubben. Blinde- svagtseende har ikke en fysisk begrænsning i adgangen til klubhuset, dog er det en rigtig god og måske rigtig idé, at medlemmer ikke bare smider tasker, cykelsko og hjelme hvor det nu passer en på gulvet. Blinde svagtseende bliver hurtig fortrolige med de steder de bevæger sig. Svømmehallen Alle svømmehaller bør have rette forhold for adgang til omklædning og badestole i omklædning. Hvis dette ikke er tilfældet vil den lokale kommune kunne stille en badestol til rådighed i svømme-hallen. Den personlige hygiejne skal paratriatleterne selv tage sig af. I bassinet vil de fleste atleter klare sig selv, og klubben skal vurdere hvor den enkelte skal svøm-me ift. klubbens antal baner og træningsstruktur. Ved personer med rygmarvsskade, eller eks. dobbelt benamputation, kan der hvis skaden er nylig, være behov for svømmeteknisk hjælp om-kring balance og tyngdepunkt i vandet. For paratriatleter med synshandicap anvendes forskellige rekvisitter til at markere vending for atleten i vandet. Synshandicappede svømmer uden guide i basinnet. Gode råd og teknisk støtte findes ved kontakt til Dansk Handicap Idræts-Forbund, hvor vi kobler forbundets svømmefaglige ekspertise på den lokale klubtræning i svømmehallen.

4 Cykel Kørestolsbrugere benytter håndcykel, hvor klubben med fordel kan gøre sig tanker om ruternes tekniske sværhedsgrad. Håndcykler har en stor svingradius, og behøver derfor mere plads. Almen landevejskørsel er ikke noget problem for håndcykling. Det er altid hastighed i træningsgruppen der vil blive en udfordring, men det er en niveaudeling som klubber generelt arbejder med. Det er en god idé at der laves aftaler omkring sikkerhed med håndcykler. De ligger meget lavt på vejen, og at køre i samlet gruppe skal trænes og aftales med fokus på sikkerheden. Gode råd og teknisk støtte findes ved kontakt til Dansk Handicap Idræts-Forbund, hvor vi kobler forbundets cykelfaglige ekspertise på den lokale klubtræning. Ligeledes er Dansk Håndcykel Klub en rigtig god samarbejds-partner og medlem af DHIF ( For blinde svagtseende foregår cykling på tandemcykel. Væsentligste element er at paratriatleten har skaffet en tandem cykel, og at der kan findes person der virker som guide. Oftest finder pa-ratriatleten en fast guide til træningen, men det kan være en fordel hvis klubben kan hjælpe med at finde flere. Paratriatleter med eks. amputationer kører ordinær landevejscykel eller tricykel. Paratriatleten kan få hjælp af deres personlige bandagist til at lave proteser til klikpedaler. Paratriatleter med armamputation kan få lavet tilpasning til enhåndsbetjent gear og bremser.

5 Løb Kørestolsbrugere benytter en kørestolsracer i løbedelen. Afhængig af paratriatletens fysiske form, kan der køres rigtigt hurtigt i raceren. Det er besværligt for en racer med mange skarpe sving, da raceren skal styres med en hånd, der så ikke kan bruges til fremdrift, og samtidig har raceren en stor svingradius. Med hårdtpumpede hjul på en racer, er grus og skov ikke en optimal løsning. Blinde svagtseende paratriatleter løber med guide. ITU regler foreskriver at der løbes med en snor mellem de to løbere på maks. ½ meter. Afhængig af paratriatleten er det en fordel at have guide i samme fysiske form. Paratriatleter med protese løber ordinært, men kan have vanskeligheder i eks. løs grus, sand og i ujævnt terræn i skoven. Paratriatleten har ikke samme føling med underlaget, og kan derfor ikke justere i samme grad, som almene løbere.

6 Stævner Det er målet at paratriatlon i Danmark arrangeres og planlægges ud fra samme naturlighed, som ungdom, AG og Elite. Det skal være tydeligt i både det tekniske regelsæt i stævneprotokoller og hos dommere, hvad og hvordan klubber lettest skaber rammerne for et godt stævne der også inkluderer paratriatleter. Stævnedeltagelse i paratriatlon er ikke væsentlig anderledes fra almen triatlon. Her er et par af de væsentlige dele af paratriatlon som er generelle. Der kan være forskelle, der skyldes den enkelte paratriatlets behov. Paratriatleter har ifølge ITU lov at have en hjælper (Handler) med under løbet. PT1 atleter må bru-ge 2 hjælpere, grundet de skal bæres og flyttes. Hjælperen må assistere i skiftezonen, med eks. afklædning af svømmedragt eller en skulder at støtte sig op af. Der er beskrevet officielle regler af ITU som kan downloades ( Opstigning fra svømmedelen varetages af arrangørerne, hvor paratriatleter på forhånd har med-delt at de evt. behøver ekstra hjælp. Ofte har paratriatleter en særlig farve badehætte så vandas-sistance er forberedt. Forskrifter for bæreteknik findes i regelsæt under ITU. Stævnearrangør sik-rer et sted til at tage eks. proteser på efter opstigning fra vand mod T1. Afhængigt af den enkelte paratriatlet og afstand til skiftezone, afgør den enkelte atlet, hvordan de vil flytte sig til skiftezonen. Hjælpere må assistere med at sikre løbeproteser eller krykker er klar-gjorte til paratriatlerne ved opstigning fra svømmedelen. Hjælpere må IKKE støtte eller hjælpe pa-ratriatleten til skiftezonen. Skiftezonen i paratriatlon kan med fordel være en dobbeltbås. Arrangør sikrer at der er en stol til hver atlet, for at hjælpe omkring sikker omklædning/skift. Ligeledes skal arrangør være opmærk-som på længden på tandem for blinde svagtseende i PT5 klassen. Paratriatleten skifter selv, men må få hjælp ved aftagning af dragt. 2 hjælpere for PT1 og 1 hjæl-per for PT 2-5.

7 Generelle regler fra arrangør i skiftezonen er gældende for paratriatleter. Arrangør kan med fordel tænke over placering af skiftezone for paratriatleter. For at sikre en god gennemstrømning af alle atleter i et stævne, og tage højde for at paratriatleter kan optage mere plads i skiftezonen, kan skiftezonen for paratri med fordel placeres nærmest ind- og udgang til cykeldelen. Placering af skiftebåse tæt ved udgang fra skiftezonen, er for at give paratriatleterne den korteste vej gennem skiftezonen. Hvis paratriatleter deltager på lige fod med andre atleter i stævnet, skal de løbe samme vej som alle andre atleter. Dog kan placering af skiftebåse fortsat tænkes strategisk ind. Paratriatleter deltager på lige fod med andre atleter i løb og stævner. Den officielle ITU distance i paratri er sprinten 750m 20km 5 km, men paratriatleter deltager i alle distancer op til Iron Man. For yderligere viden har både Dansk Triatlon Forbund og ITU relevante dokumenter og reg-ler. Ikke alle paratriatleter er lige så hurtige eller sikker løbende med deres cykel som deltagere i en almen trikonkurrence, så en kort vej lader paratriatleter komme hurtig ud på åben vej og mere stabilitet. Nogle arrangører laver mindre stik- eller smutveje for paratriat-leter, for at sikre de bedste forhold for deres deltagelse. Dette kan dog kun ske hvis de har deres egen konkurrere i stævnet.

8 Relevante links: Dansk Triatlon Forbund: Dansk Handicap Idræts-Forbund: Internationale Triatlon Forbund. Paratriatlon dokumenter: Paratriatlon på Facebook: Danmark:

Svømning idræt for alle! FOTO: Peter Kock Hansen

Svømning idræt for alle! FOTO: Peter Kock Hansen Svømning idræt for alle! FOTO: Sonja Iskov FOTO: Peter Kock Hansen FOTO: Brian Rasmussen Svømning idræt for alle! Den folder du sidder med i hånden har til formål at være en øjenåbner for alle landets

Læs mere

DTriF sikkerhedsprotokol og stævnearrangør tjekliste. Stævnenavn: Distance: Triathlon/Duathlon/Aquathlon. Dato: Sted:

DTriF sikkerhedsprotokol og stævnearrangør tjekliste. Stævnenavn: Distance: Triathlon/Duathlon/Aquathlon. Dato: Sted: VERSION 1.0 22. december 2011 DTriF sikkerhedsprotokol og stævnearrangør tjekliste For Stævnenavn: Distance: Triathlon/Duathlon/Aquathlon Dato: Sted: Forberedt af: 1 Indholdsfortegnelse PROCEDURE 3 TJEKLISTE

Læs mere

Der er nu knap en uge til start og arrangørerne i Holbæk og Dansk Triatlon Forbund glæder sig meget til at se netop dig til stævnet.

Der er nu knap en uge til start og arrangørerne i Holbæk og Dansk Triatlon Forbund glæder sig meget til at se netop dig til stævnet. Kære deltager i Danske Invest DM TRI seriens 5. afdeling i Holbæk. Der er nu knap en uge til start og arrangørerne i Holbæk og Dansk Triatlon Forbund glæder sig meget til at se netop dig til stævnet. Husk

Læs mere

LØBSGUIDE TRIATLONSTÆVNE og DUATLONSTÆVNE 2015

LØBSGUIDE TRIATLONSTÆVNE og DUATLONSTÆVNE 2015 LØBSGUIDE TRIATLONSTÆVNE og DUATLONSTÆVNE 2015 I det følgende kan I læse mere om Triatlon- og Duatlonstævnet på Hårslev Efterskole, og forhåbentlig finde svar på mange spørgsmål. Løbsdato: Onsdag d. 7.

Læs mere

DTriF Sikkerhedsprotokol med tilhørende vejledning

DTriF Sikkerhedsprotokol med tilhørende vejledning Version 2.0 (16. oktober 2013) DTriF Sikkerhedsprotokol med tilhørende vejledning Dansk Triatlon Forbund 2014 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhedsprotokol... 2 Procedure... 2 Relevante informationer

Læs mere

Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016

Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016 Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016 (Foto: Christian Pedersen - Itritofly) Danske Invest DM TRI Serien 2016 består af 5 super spændende stævner med fart på og med en

Læs mere

Løbsinformation for Multiman 2019

Løbsinformation for Multiman 2019 Løbsinformation for Multiman 2019 Parkering På kortet herunder kan parkeringsmulighederne ses. Parkering på p pladsen ved Munkebo Idrætscenter Parkering ved Munkebo Skole Check-in Side 1 Check-in læs dette

Læs mere

Kan du flyve? ellers kommer du til det. Her følger stævneprogrammet til årets DM Sprint/OL distance søndag d. 20 juli.

Kan du flyve? ellers kommer du til det. Her følger stævneprogrammet til årets DM Sprint/OL distance søndag d. 20 juli. Kære deltager i Danske Invest DM TRI seriens 3. afdeling itrytofly - i Værløse. Der er nu knap tre uger til start og arrangørerne og Dansk Triatlon Forbund glæder sig meget til at se netop dig til stævnet.

Læs mere

Børnestævne 20. september 2014

Børnestævne 20. september 2014 Karlslunde Tri Børnestævne 20. september 2014 Primær kontakt person under stævnet er: Stævneleder Brian Hesselø tlf. 30718137 men der er naturligvis rigtig mange andre hjælpere på dagen bare se efter de

Læs mere

Danske Invest DM Tri serie 2014

Danske Invest DM Tri serie 2014 Danske Invest DM Tri serie 2014 Danske Invest DM TRI serien har en udfordring til alle, på distancer op til 1500-40-10, så du kan godt begynde at glæde dig til at deltage, hvis du er fra 12-99 år og har

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015 Velkommen til KMD 4:18:4 Kronborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Kronborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Rette gear til rette sted. Gearskifte i modbakke GEAR OG BREMSE GEAR OG BREMSE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Rette gear til rette sted. Gearskifte i modbakke GEAR OG BREMSE GEAR OG BREMSE Nr.9966 Nr.9965 Gearskifte i modbakke glidende, eller hakkende sejtrækkeri. Rette gear til rette sted Solo eller makker-øvelse. Let øvede og øvede ryttere Let øvede og øvede Hold fokus på det glidende

Læs mere

Deltager Guide. FjordTri 11. juni 2016. Kirke Hyllinge Idræts Forening. Motionstriatlon ved Roskilde Fjord

Deltager Guide. FjordTri 11. juni 2016. Kirke Hyllinge Idræts Forening. Motionstriatlon ved Roskilde Fjord Kirke Hyllinge Idræts Forening FjordTri 11. juni 2016 Motionstriatlon ved Roskilde Fjord Deltager Guide (udgivet 1. juni 2016 med forbehold for rettelser frem til løbsdagen) Velkommen til FjordTri 2016

Læs mere

Tilmelding åbner 11. februar klokken 11.11. DM Tri serien 2014. (Foto: Fredericia Triatlon Team)

Tilmelding åbner 11. februar klokken 11.11. DM Tri serien 2014. (Foto: Fredericia Triatlon Team) DM Tri serien 2014 (Foto: Fredericia Triatlon Team) De 6 arrangører glæder sig til den 11. februar 2014, for der åbner tilmeldingen til DM (kort) Tri serien. Og du kan også godt begynde at glæde dig. Stævnerne

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. ATLETGUIDE 2014 Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. I denne atletguide vil du kunne finde svar

Læs mere

BESKRIVELSE AF OPGAVER LØRDAG

BESKRIVELSE AF OPGAVER LØRDAG BESKRIVELSE AF OPGAVER LØRDAG INFORMATIONSDESK SIDE 1 PARKERING SIDE 2 TEST AF RUTEN SIDE 2 SKIFTEZONE SIDE 3 RUTE OFFICIAL SIDE 3 VÆSKEDEPOT SIDE 5 FINISHER ZONE/FOOD SIDE 5 BAGTROP SIDE 6 INFORMATIONSDESK

Læs mere

Børnetri 3. september 2016

Børnetri 3. september 2016 Karlslunde Tri Børnetri 3. september 2016 Primær kontakt person under stævnet er: Stævneleder Brian Hesselø tlf. 30718137 men der er naturligvis rigtig mange andre hjælpere på dagen bare se efter de gule

Læs mere

Vejledning til Familietri

Vejledning til Familietri Familietri består af 4 dele: Vejledning til Familietri Miniduatlon for 3-6 årige Børnetri for 7-12 årige Familietri stafet for unge og voksne, der vil prøve en ultrakort triatlon (ingen aldersbegrænsning,

Læs mere

DELTAGERGUIDE Faaborg Ski- og Motionsklubs sprintstævne den 23. august 2015. Velkommen til Faaborg Outdoor Event og Faaborg Sprint!

DELTAGERGUIDE Faaborg Ski- og Motionsklubs sprintstævne den 23. august 2015. Velkommen til Faaborg Outdoor Event og Faaborg Sprint! DELTAGERGUIDE Faaborg Ski- og Motionsklubs sprintstævne den 23. august 2015 Velkommen til Faaborg Outdoor Event og Faaborg Sprint! I denne deltagerguide, vil du kunne finde svar på dine spørgsmål vedrørende

Læs mere

Træningsprogram til KMD 4:18:4

Træningsprogram til KMD 4:18:4 Træningsprogram til KMD 4:18:4 Triatlon er en sport bestående af tre discipliner, hvilket giver nogle fantastiske muligheder for sjov og varierende træning. Som de fl est ved, så er det svært at være lige

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014 Velkommen til KMD 4:18:4 Aalborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aalborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine spørgsmål

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019 1 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019 Velkommen til KMD 4:18:4 Helsingør! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Helsingør. Velkommen til den syvende udgave af KMD 4:18:4

Læs mere

Du kan finde mere vejledning og information på hjemmesiden http://www.handivid.dk/

Du kan finde mere vejledning og information på hjemmesiden http://www.handivid.dk/ Vejledning Denne vejledning er udarbejdet af Handicapidrættens Videnscenter efter aftale med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Vejledningen skal give inspiration til lærere og pædagogisk personale,

Læs mere

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Viborg Cycling Dokumentet opdateret: 25-02-2015 14:05:00 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med ansøgning...2 2. Viborg Cycling (baggrund)...2 3.

Læs mere

BESKRIVELSE AF OPGAVER LØRDAG

BESKRIVELSE AF OPGAVER LØRDAG BESKRIVELSE AF OPGAVER LØRDAG INFORMATIONSDISK SIDE 1 PARKERING SIDE 2 TEST AF RUTEN SIDE 2 SKIFTEZONE SIDE 3 RUTE OFFICIAL SIDE 3 VÆSKEDEPOT SIDE 5 FINISHER ZONE/FOOD SIDE 5 BAGTROP SIDE 6 INFORMATIONSDESK

Læs mere

SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER Chip og startnr. kan afhentes hos: TRIATHLONSHOP Produktionsvej 24, 2600 Glostrup

SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER Chip og startnr. kan afhentes hos: TRIATHLONSHOP Produktionsvej 24, 2600 Glostrup RACEGUIDE SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER 2017 Chip og startnr. kan afhentes hos: TRIATHLONSHOP Produktionsvej 24, 2600 Glostrup Torsdag d. 21. september, kl. 16-20 og fredag d. 22. september, kl. 12-17. ELLER

Læs mere

Den gode triathlon-oplevelse

Den gode triathlon-oplevelse Den gode triathlon-oplevelse Du har nu besluttet dig for at du vil køre et triathlonstævne, og du har sikkert allerede gjort dig en del tanker om det. Uanset om man kører kort eller langt. Er ung eller

Læs mere

Børne/Mini tri. 14. september 2019

Børne/Mini tri. 14. september 2019 Børne/Mini tri 14. september 2019 Primær kontakt person under stævnet er: Stævneleder Michael Müller tlf. 5381 6800 men der er naturligvis rigtig mange andre hjælpere på dagen bare se efter de gule veste.

Læs mere

RACE MANUAL. Lørdag d. 1. september 2018 NAKSKOV FJORD TRIATLON

RACE MANUAL. Lørdag d. 1. september 2018 NAKSKOV FJORD TRIATLON RACE MANUAL Lørdag d. 1. september 2018 NAKSKOV FJORD TRIATLON Kære deltager Vi glæder os til at byde dig velkommen til første udgave af Nakskov Fjord Triatlon. Vi håber, at du er klar til en udfordrende

Læs mere

BESKRIVELSE AF OPGAVER SØNDAG

BESKRIVELSE AF OPGAVER SØNDAG BESKRIVELSE AF OPGAVER SØNDAG INFORMATIONSDESK SIDE 1 PARKERING SIDE 2 TEST AF RUTEN SIDE 2 SKIFTEZONE SIDE 3 RUTE OFFICIAL SIDE 3 VÆSKEDEPOT SIDE 5 FINISHER ZONE/FOOD SIDE 5 NEDPAKNING MTB SIDE 6 NEDPAKNING

Læs mere

BESKRIVELSE AF OPGAVER SØNDAG

BESKRIVELSE AF OPGAVER SØNDAG BESKRIVELSE AF OPGAVER SØNDAG INFORMATIONSDISK SIDE 1 PARKERING SIDE 2 TEST AF RUTEN SIDE 2 SKIFTEZONE SIDE 3 RUTE OFFICIAL SIDE 3 VÆSKEDEPOT SIDE 5 FINISHER ZONE/FOOD SIDE 5 NEDPAKNING MTB SIDE 6 NEDPAKNING

Læs mere

7.59,59 SVØMNINGCYKLINGLØB

7.59,59 SVØMNINGCYKLINGLØB 7.59,59 SVØMNINGCYKLINGLØB Mit ultimativ mål er at kommer under den magiske grænse på 8 timer på en hel ironman. 3,8 km svømning - 180 km cykling - 42,195 km løb! MÅLET... Mit navn er. Jeg er elitetriatlet

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015 Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aarhus. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine spørgsmål

Læs mere

Vejledning til sikker dykning - Juniordykning

Vejledning til sikker dykning - Juniordykning Herlev Dykkerklub Jernlungerne Vejledning til sikker dykning - Juniordykning En anbefaling til sikker dykning Dykker-Teknisk Udvalg 14/04/2014 1 Forord For at forbedre sikkerheden omkring dykningen, har

Læs mere

Atletguide ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2019

Atletguide ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2019 Atletguide 2019 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2019 KMD 4:18:4 Aarhus d. 14. september 2018 Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus! Det er os en stor fornøjelse at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4

Læs mere

Søndag den 26. maj 2019 kl. 10

Søndag den 26. maj 2019 kl. 10 På vegne af Haderslev TRI 2000 bydes alle velkommen til 2019-udgaven af Haderslev Triathlon. Søndag den 26. maj 2019 kl. 10 1/4 Ironman distance. Individuel og stafet 950 m svømning, 45 km cykling og 10,5

Læs mere

Stævneinformation. Starttider: Heats 07.30 Første heat. 07.50 Andet heat.

Stævneinformation. Starttider: Heats 07.30 Første heat. 07.50 Andet heat. Stævneinformation Kære {name} Tak fordi du har valgt at stille op i Bellevue Triatlon 2015, vi glæder os til anden udgave nye stævne, som I år vil have deltagelse af omkring 600 atleter. I denne stævneinformation

Læs mere

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN i børnehusene Indholdsfortegnelse Gode råd til at have børn med på cyklen 3 Vælg den rigtige cykelstol 4 Ladcykel og cykelanhænger

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2017

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2017 KMD 4:18:4 Aarhus d. 9. september 2017 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2017 Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus! Det er os en stor fornøjelse at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aarhus. I denne

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen. ATLETGUIDE 2013 Velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen. I denne deltagerguide vil du kunne finde svar på dine spørgsmål vedrørende

Læs mere

AQUAKONFERENCE. 14. september 2014 på Hotel Legoland Billund. Svømmere med handicap i vores klubber. Ved idrætskonsulent Jens Winther

AQUAKONFERENCE. 14. september 2014 på Hotel Legoland Billund. Svømmere med handicap i vores klubber. Ved idrætskonsulent Jens Winther AQUAKONFERENCE 14. september 2014 på Hotel Legoland Billund Svømmere med handicap i vores klubber Ved idrætskonsulent Jens Winther jens.winther@dhif.dk www.dhif.dk Indhold Lidt om Dansk Handicap Idræts-Forbund

Læs mere

Special Olympics - Atletik

Special Olympics - Atletik Indholdsfortegnelse Sektion A - oversigt over indhold...2 Sektion B - konkurrenceregler...4 Sektion C - scoreskemaer...12 1 Oversættelse af artikel 3 fra Special Olympics (SOC) regler og retningslinier

Læs mere

DTriF elitesetup 2014 =>

DTriF elitesetup 2014 => DTriF elitesetup 2014 => Version 20. december 2013 Indhold Vision:... 1 Strategi: Miljø, miljø og atter miljø... 1 Tri Team SDU... 1 Organisatorisk Elitesetup:... 2 Ad.1. Talent rekruttering og udvikling

Læs mere

Åbent vand svømning Udviklingslandshold 2015. Informationsmøde 28. marts 2015

Åbent vand svømning Udviklingslandshold 2015. Informationsmøde 28. marts 2015 Åbent vand svømning Udviklingslandshold 2015 Overblik over dagen 1. Velkomst og præsentation 2. 3. Udviklingslandshold og planerne for 2015 4. Afslutning Velkomst og præsentation Præsentation Tankerne

Læs mere

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Elitechef Triton Ballerup siden August 2013. Tidligere cheftræner Hillerød Svømmeklub i 6 år. Uddannet pædagog 2003 Arbejdet i flere år med

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus!

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus! ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2016 Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus! Det er os en stor fornøjelse at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aarhus. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine

Læs mere

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen.

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Svømmerne bliver vurderet på følgende parametre. Del 1: Objektive kriterier 1. Alder. 2. Konkurrence niveau. 3. Trænings niveau. 4. Fremmøde Del2: Subjektive

Læs mere

Tri Ved Søen 25 & 26 maj Athletes guide

Tri Ved Søen 25 & 26 maj Athletes guide Tri Ved Søen 25 & 26 maj. 2019 Athletes guide Athletes guide Find Vej med Google Maps... 3 Google Maps... 3 Startnummer:... 3 Parkering:... 3 Vigtig info:... 3 Tidsplan for weekendens stævne:... 5 Lørdag

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark. ATLETGUIDE 2019 Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark. I denne atletguide vil du kunne finde svar på

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON HEDELAND 26. MARTS 2017 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Hedeland 2017! Vi glæder os til søndag, med masser af fart på og sved på panden i Hedeland Naturpark.

Læs mere

Mesterskabsmanual Triathlon Games DM middel distance 2017 ( ,1)

Mesterskabsmanual Triathlon Games DM middel distance 2017 ( ,1) Mesterskabsmanual Triathlon Games DM middel distance 2017 (1900-90-21,1) Lørdag d. 24. juni 2017 Registrering åbner kl. 14.30 Bike check in åbner kl. 16.30 Registrering lukker kl. 18.00 Bike check in lukker

Læs mere

Januar. 2013. Motion Håndcykel til kørestolsbruger.

Januar. 2013. Motion Håndcykel til kørestolsbruger. Januar. 2013 Motion Håndcykel til kørestolsbruger. Håndcykling er i dag en af de mest populære motionsformer, blandt kørestolsbruger & handicappede. Alle ved at det er sundt at dyrke motion, og selvom

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Triathlon ET HAV AF ERFARINGER

Triathlon ET HAV AF ERFARINGER Triathlon ET HAV AF ERFARINGER Triathlon en sindssyg spændende alsidig sport Store navne: Dave Scott Mark Allen Paula Newby Frazier Chrissie wellingthon Natasha Badman The hoyt familie Iron war Undgå overtræning

Læs mere

SØNDAG DEN 30. SEPTEMBER Chip og startnr. kan afhentes hos: TRIATHLONSHOP Produktionsvej 24, 2600 Glostrup

SØNDAG DEN 30. SEPTEMBER Chip og startnr. kan afhentes hos: TRIATHLONSHOP Produktionsvej 24, 2600 Glostrup RACEGUIDE SØNDAG DEN 30. SEPTEMBER 2018 Chip og startnr. kan afhentes hos: TRIATHLONSHOP Produktionsvej 24, 2600 Glostrup Mandag d. 24. og tirsdag d. 25. sep., kl. 12-19 ELLER KVICKLY Taastrup Torv 18,

Læs mere

SVØMME TEKNIK & INDIVIDUEL FYSIK MOVEMENTLAB.DK JACOB IVERSEN

SVØMME TEKNIK & INDIVIDUEL FYSIK MOVEMENTLAB.DK JACOB IVERSEN SVØMME TEKNIK & INDIVIDUEL FYSIK MOVEMENTLAB.DK JACOB IVERSEN JACOB IVERSEN UDDANNELSE -Træner -Fysioterapeut -Diploma Degree i Sports Fysioterapi & Performance, University of Bath, England (MSc stud.)

Læs mere

Vejledning til Familietri

Vejledning til Familietri Vejledning til Familietri Familietri består af 6 dele og afvikles i nævnte rækkefølge: 1. Stafet for unge og voksne, der vil prøve en ultrakort triatlon (ingen aldersbegrænsning, man skal blot kunne svømme

Læs mere

GSC Crawl Kurser Forår 2014

GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC er konkurrenceafdelingen af Gladsaxe Svøm, der er en af landets største svømmeklubber med over 2000 medlemmer. GSC tilbyder til dagligt træning, testning, udstyr og faciliteter

Læs mere

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN i børnehusene Indholdsfortegnelse Gode råd til at have børn med på cyklen 3 Vælg den rigtige cykelstol 4 Ladcykel og cykelanhænger

Læs mere

INDHOLD - PROGRAM - LOKATION OG PARKERING

INDHOLD - PROGRAM - LOKATION OG PARKERING INDHOLD - PROGRAM - LOKATION OG PARKERING - RUTER OG STÆVNEPLADS - OVERSIGT OVER STÆVNEPLADSEN - RUTER: SVØMMERUTEN - RUTER: CYKELRUTEN - RUTER: LØBERUTEN - OVERSIGT OVER SKIFTEZONER T1 OG T2 - FORBEREDELSE

Læs mere

Handicapidrættens Fællesråd. - vi hjælper handicappede i gang med motion

Handicapidrættens Fællesråd. - vi hjælper handicappede i gang med motion Handicapidrættens Fællesråd - vi hjælper handicappede i gang med motion 1 Handicapidrættens Fællesråd Handicaprådet Frederikshavn Kommune ønsker at støtte og fremme handicapidrætsforeningernes arbejde

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

PUNKT 1 DM i sprint 2015

PUNKT 1 DM i sprint 2015 PUNKT 1 DM i sprint 2015 Stævnefolder 750m 20km 5km (Ungdom - 375m 10km 2,5km) Søndag den 7. juni 2015 i Kalundborg Tid og sted Stævnet afholdes på og omkring Gisseløre, Radiovej i Kalundborg, søndag den

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub Svømmerne i Vejle Svømmeklub vil blive vurderet på nedenstående parametre, for at sikre de rigtige oprykninger og et konstant flow i konkurrenceafdelingen. OBJEKTIVE KRITERIER Konkurrence niveau Trænings

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater.

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater. Smidighed er vigtig for at kroppen kan fungere og præstere optimalt. Og der er en vis range of motion (ROM) i leddene, som er optimal for forskellige sportsgrene og aktiviteter. Men smidighed alene er

Læs mere

RACE MANUAL 2018V. 3. På vegne af Haderslev TRI 2000 bydes alle velkommen til 2018-udgaven af Haderslev Triathlon.

RACE MANUAL 2018V. 3. På vegne af Haderslev TRI 2000 bydes alle velkommen til 2018-udgaven af Haderslev Triathlon. RACE MANUAL 2018V. 3 Parkering Grupper og tider Check-in Skiftezone og svømmerute Cykelrute Løberute Information, depot og regler På vegne af Haderslev TRI 2000 bydes alle velkommen til 2018-udgaven af

Læs mere

Tilbud om tilskud til deltagelse i tillempet styrketræning for 75+ årige deltagerantal og karakteristik

Tilbud om tilskud til deltagelse i tillempet styrketræning for 75+ årige deltagerantal og karakteristik Den 12. september 2014 Notat: Tilbud om tilskud til deltagelse i tillempet styrketræning for 75+ årige deltagerantal og karakteristik 1. Indledning I forlængelse af Ældre- og Sundhedsudvalgets behandling

Læs mere

Stevns ½ Jernmand d Side 1/12

Stevns ½ Jernmand d Side 1/12 Stevns ½ Jernmand d. 29.06.2014 Side 1/12 Tilskuer guide Det er med stor glæde at Køge Tri Team 2000, byder velkommen til Stevns ½ Jernmand. I denne tilskuerguide har vi samlet lidt info, som kan være

Læs mere

Sådan træner du, når du er opereret i knæet

Sådan træner du, når du er opereret i knæet Sådan træner du, når du er opereret i knæet Du skal træne efter din knæoperation for at styrke musklerne omkring knæet. Det er nødvendigt for at du kan opnå normal bevægelighed i knæleddet, og for at du

Læs mere

Handicapidrættens Fællesråd

Handicapidrættens Fællesråd Handicapidrættens Mob din Krop Boccia Bowling Showdown Skydning Svømning Tandem med flere Frederikshavn Kommune Fællesråd Handicapidrættens Fællesråd - vi hjælper handicappede i gang med motion Handicapidrættens

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 11. MARTS 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Gribskov 2018! Vi glæder os til at se dig i midt ude i Gribskov søndag, til et fedt race i noget

Læs mere

ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRIATHLON 2/6-2019

ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRIATHLON 2/6-2019 ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRIATHLON 2/6-2019 Flugten til Hvalpsund Triathlon er et kvart distance triathlonstævne i Hvalpsund, Vesthimmerland. Stævnet bliver det eneste af sin slags I Danmark

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015.

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33)Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON HEDELAND 8. APRIL 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Hedeland 2018! Vi glæder os til at se dig i Hedeland Naturpark søndag, til et sjovt race i alsidig

Læs mere

PROGRAM FOR. DMI Forbundsmesterskaber i Triatlon og Duatlon 2015

PROGRAM FOR. DMI Forbundsmesterskaber i Triatlon og Duatlon 2015 PROGRAM FOR DMI Forbundsmesterskaber i Triatlon og Duatlon 2015 Fredag den 29. maj 2015 i HADERSLEV CENTRUM Arrangør: Haderslev Garnisons Idrætsforening VEL MØDT! 1 STÆVNEORGANISATION Stævneleder: Konkurrenceleder:

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 -

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 - - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRI- ATHLON 7/6-2015

ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRI- ATHLON 7/6-2015 ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRI- ATHLON 7/6-2015 Flugten til Hvalpsund Triathlon er et kvart distance triathlonstævne i Hvalpsund, Vesthimmerland. Stævnet bliver det eneste af sin slags I Danmark

Læs mere

ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRI- ATHLON 4/6-2017

ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRI- ATHLON 4/6-2017 ATHLETE GUIDE FLUGTEN TIL HVALPSUND TRI- ATHLON 4/6-2017 Flugten til Hvalpsund Triathlon er et kvart distance triathlonstævne i Hvalpsund, Vesthimmerland. Stævnet bliver det eneste af sin slags I Danmark

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

FINA MASTERSREGLER 2009-2013

FINA MASTERSREGLER 2009-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE MGR Masters 02 MSW Masters Svømmeregler 04 MOWS Masters Åbent Vand Svømning 08 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler http://www.fina.org

Læs mere

Plan for Bassinuddannelse CMAS* sæson 2015-16. Dato Lektion i hovedtræk Instruktør 25-10-2015. Jens og John

Plan for Bassinuddannelse CMAS* sæson 2015-16. Dato Lektion i hovedtræk Instruktør 25-10-2015. Jens og John Plan for Bassinuddannelse CMAS* sæson 2015-16 Dato Lektion i hovedtræk Instruktør 25-10-2015 Introduktion til uddannelse Svømmeprøve 1 (uden udstyr) og 500 m brystsvømning/crawl basisniveau 15 m længdedyk

Læs mere

STÆVNEGUIDE DM SERIE ASPIRANTER RANDERS 2018

STÆVNEGUIDE DM SERIE ASPIRANTER RANDERS 2018 STÆVNEGUIDE DM SERIE ASPIRANTER RANDERS 2018 DM SERIEN ASPIRANTER RANDERS 2018 Vi er stolte over at få æren af at være vært for DM serien for Aspiranter. Stævnet afholdes før vores stævne Spar Kron 1/4

Læs mere

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE.

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM GODT I GANG MED AT SVØMME Formålet med denne guide er at hjælpe dig til

Læs mere

20. Idrætsfestival for Sindet 2015. Regler INTRODUKTION TIL KROLF. - og gode tips til træning. Idræt For Sindet 1 DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND

20. Idrætsfestival for Sindet 2015. Regler INTRODUKTION TIL KROLF. - og gode tips til træning. Idræt For Sindet 1 DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IDRÆTSFESTIVAL FOR SINDET 20. Idrætsfestival for Sindet 2015 Regler INTRODUKTION TIL KROLF - og gode tips til træning DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND Idræt For Sindet 1 Peptalk - Et par gode tips til træning

Læs mere

RØDEKRO TRI. TRI-NYT april 2012

RØDEKRO TRI. TRI-NYT april 2012 TRI-NYT april 2012 Siden sidst: Velkommen til nyt medlem, Danni Møller fra Aabenraa. De der er flittige svømmere har måske allerede hilst på Danni. Mange bække små gør Tri udvalget består af tre personer.

Læs mere

OdenseSport.dk. Varieret tilbud til børn mellem lem 8 og 12 år. Prøv 5 på stribe. Cykling - Svømning - Roning - Vandpolo - Triathlon

OdenseSport.dk. Varieret tilbud til børn mellem lem 8 og 12 år. Prøv 5 på stribe. Cykling - Svømning - Roning - Vandpolo - Triathlon OdenseSport.dk Varieret tilbud til børn mellem lem 8 og 12 år Prøv 5 på stribe Cykling - Svømning - Roning - Vandpolo - Triathlon www.odensesport.dk Velkommen til OdenseSport.dk "Ved du, hvad der er sjovt?"

Læs mere

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Vi ønsker med den følgende information at give nye svømmere og deres forældre et indblik i, hvad der kræves af både svømmer og familie, for at dyrke konkurrencesvømning

Læs mere

POWERMAN DENMARK 2014: Racebriefing

POWERMAN DENMARK 2014: Racebriefing Location: Islands brygge Copenhagen Området åbner kl. 06.00 Cykel afleveres senest kl. 08.00 Cykel kan IKKE fjernes fra til kl. 12.30 15.00 POWERMAN Løbe rute 5 km runde Islands Brygge Christianhavns Vold

Læs mere

INPUT TIL, HVOR DER SKAL BYGGES

INPUT TIL, HVOR DER SKAL BYGGES INPUT TIL, HVOR DER SKAL BYGGES Dyrskuepladsen Øvelsesområde ved kasernen Stenlængegård Kanalvej Gode veje dertil Ved havnen det vil give et fedt dejligt miljø (evt. med cafeteria med udsigt til vand og

Læs mere

ORIENTERINGSLØB EN ANDERLEDES SPORT. Forplejningssponsor:

ORIENTERINGSLØB EN ANDERLEDES SPORT. Forplejningssponsor: ORIENTERINGSLØB EN ANDERLEDES SPORT Forplejningssponsor: Herning100 Herning Orienteringsklub Find vej i I 1913 blev Herning købstad. Det var en tid, hvor udviklingen tog fart med mange nye tekstilvirksomheder

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL)

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL) ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL) Ophavsretten

Læs mere

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge.

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Powerman Copenhagen 2016 Link til ansøgning I maj 2015 afholdt Powerman Denmark arrangementet Run I Bike I Run. Med afsæt

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 7. juli (uge 27). Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA TISVILDE 2. - 3. JULI 2016 Kære deltager Velkommen til XTERRA TISVILDE 2016! Vi glæder os til at præsentere en fed udfordring i noget af Danmarks mest unikke natur i Tisvilde

Læs mere