SAS Education Services

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAS Education Services"

Transkript

1 SAS Education Services

2 Indhold SAS Datamodellering Education Service...2 Tour de SAS Education Service...3 SAS Visual Analytics Education Service...4 SAS Data Integration Education Service...6 SAS Metadata-sikkerhed Education Service...8 SAS Datakvalitet Education Service Kompetencerådgivning En effektiv superbrugerorganisation Train the Trainer... 13

3 SAS Datamodellering Education Service Har du datamodeller over dit nuværende system og udarbejder du datamodeller over nye systemer? Lær at bygge datamodeller over dine tabeller og få en god, brugbar dokumentation af dine systemer. Education Services sikrer fuld fokus på læring og træning i eget miljø. Vores praktiske tilgang til kompetenceopbygning gør det nemt for dig at blive produktiv hurtigt. Den fulde værdi får du, når praktik og teori går op i en højere enhed. Din virksomhed får: Kompetente medarbejdere, som er fortrolige med datamodeller En eller flere datamodeller, som danner fundamentet for jeres systemer Et visuelt overblik over jeres nuværende systemer Din træning foregår i din virksomhed, hvor du lærer at bygge datamodeller med tabeller, relationer, nøgler og indeks. Alt er veldokumenteret, og vi ser på integrationen mellem datamodellen og SAS Data Integration Studio. Vi vil også se på muligheder for at danne en datamodel over dit nuværende system. Når SAS-eksperten går hjem, har du: Lært at bygge en datamodel Lært at danne dokumentation af din datamodel Danne en datamodel over dit nuværende system Resultatet af træningen er: Du er fortrolig med at danne datamodeller Du får et veldokumenteret fundament Du får undervisning af en ekspert Du får kursusmaterialer Du har mulighed for at stille spørgsmål pr. mail om det lærte en måned efter leverancen (maks. 5 mails) Din profil: Du er datamodellør i din virksomhed og ansvarlig for et godt fundament for jeres systemer. Anslået varighed: 7,5 timer i et 1-dagsforløb Prisen for denne service er kr ,- med mulighed for op til 4 deltagere. Kontakt SAS Education Services saskurser@sas.com Telefonnummer:

4 Tour de SAS Education Service Savner du et overblik over dine SAS-værktøjer og samspillet mellem dem? Lær, hvordan dine SAS-værktøjer fungerer, og hvordan de hænger sammen, mens du selv afprøver dem under SAS-ekspertens vejledning. Education Services sikrer fuld fokus på læring og træning i eget miljø. Vores praktiske tilgang til kompetenceopbygning gør det nemt for dig at blive produktiv hurtigt. Den fulde værdi får du, når praktik og teori går op i en højere enhed. Din virksomhed får: Kompetente medarbejdere, som er fortrolige med, hvilke SAS-værktøjer der har hvilken funktion samt samspillet mellem værktøjerne Din træning foregår i dit data warehouse-miljø med fokus på at afprøve de SAS-værktøjer, I har installeret, og især hvordan værktøjerne udveksler oplysninger via metadata. Resultatet af træningen er: Du er fortrolig med eget dataintegrationsmiljø og SAS-værktøjernes samspil Du får undervisning af en ekspert Du får kursusmaterialer Du har mulighed for at stille spørgsmål pr. mail om det lærte en måned efter leverancen (maks. 5 mails) Din profil: Du kan både være fra it eller fra forretningen. Du har brug for et grundigt overblik over SASværktøjerne. Anslået varighed: 7,5 timer i et 1-dagsforløb Prisen for denne service er kr ,- med mulighed for op til 4 deltagere. Kontakt SAS Education Services saskurser@sas.com Telefonnummer:

5 SAS Visual Analytics Education Service Ved du, hvordan du sætter dit SAS Visual Analytics-miljø korrekt op? Lær at få den fulde effekt af dit VA-miljø med udgangspunkt i SAS best practice sammen med en SAS-ekspert Education Services sikrer fuld fokus på læring og træning i eget miljø. Vores praktiske tilgang til kompetenceopbygning gør det nemt for dig at blive produktiv hurtigt. Den fulde værdi får du, når praktik og teori går op i en højere enhed. Din virksomhed får: Et miljø, som er gennemskueligt og standardiseret Kompetenceopbygning hos medarbejderne Effektiviseret processen til understøttelse af den forretningsmæssige anvendelse af SAS Visual Analytics Din træning foregår i dit SAS Visual Analytics-miljø og tager udgangspunkt i at lære dig at håndtere praktiske opgaver fra hverdagen. Udbyttet fra SAS Visual Analytics on the job-træning er, at du opnår kompetencer, mens du udfører dine daglige opgaver. Når SAS-eksperten går hjem, har du afprøvet og lært om, hvordan du: Opbygger et rapporteringsmiljø til jeres brugere: o Folderstruktur i metadata og operativsystemet o Brugere og roller o Brugere og sikkerhed o Autoexec o SAS best practices Administrerer jeres Visual Analytics-miljø o Adgang til kildedata o Start/stop af LASR-server o LASR-biblioteker og LASR-tabeller o Interaktiv load/unload af tabeller i memory o Automatisk og skeduleret load/unload o Rækkebaseret sikkerhed o Services og opstartsrækkefølge Håndterer arbejdsprocesser o Udvidelse af startmiljø til at omfatte flere afdelinger o Praktisk og nem anvendelse af sikkerhed o Import/eksport af rapporter og eksplorationer Resultatet af træningen er: At du fremadrettet er i stand til at tilpasse dit eksisterende miljø til jeres ønsker og behov Du får undervisning af en ekspert Du får kursusmaterialer Du har mulighed for at stille spørgsmål pr. mail om det lærte en måned efter leverancen (maks. 5 mails)

6 Din profil: Du er fra it eller fra forretningen, hvor du blev valgt til opgaven grundet din tekniske flair. Din opgave er at stå for: Design og implementering af jeres SAS Visual Analytics-miljø Løbende vedligeholdelse og udbygning Anslået varighed: 22 timer i et 3-dagesforløb Prisen for SAS Visual Analytics on the job-træning er kr ,- med mulighed for op til 4 deltagere. Kontakt SAS Education Services saskurser@sas.com Telefonnummer:

7 SAS Data Integration Education Service Har du lært at arbejde i et SAS Data Integration Studio-miljø, som overholder SAS-standarder og god praksis for ETL-udvikling? Lær at arbejde i og tilpasse et SAS Data Integration Studio-miljø med SAS-standarder, så du og dine kolleger kan arbejde efter samme principper som SAS egne konsulenter. Education Services sikrer fuld fokus på læring og træning i eget miljø. Vores praktiske tilgang til kompetenceopbygning gør det nemt for dig at blive produktiv hurtigt. Den fulde værdi får du, når praktik og teori går op i en højere enhed. Din virksomhed får: Kompetente medarbejdere, som har lært SAS-standarder til dataintegration En standardiseret proces for dataintegration Dokumentation med SAS-standarder Et dataintegrationsmiljø, som valideres mens der bliver undervist Din træning foregår i dit data warehouse-miljø med fokus på at opbygge god praksis omkring job- og dataflow, navnestandarder, tjek ind/tjek ud, promotion, versionering m.m. Dit udbytte fra træningen er praktiske færdigheder i at benytte SAS-standarder og arbejdsprocesser til SAS Data Integration Studio. Når SAS-eksperten går hjem, har du: Fået en grundig forståelse for SAS DIstandarder Implementeret et tjek ind-/tjek ud-miljø, så flere udviklere kan arbejde i samme udviklingsprojekt Lært, hvad der skal til for at implementere versionering Lært at bygge promotionpakker interaktivt og i batch Opbygget deployment directory Lært at anvende og skedulere job til de rette foldere i dit miljø Fået styr på forskellige logge, og hvor de er placeret på serveren Justeret diverse optioner i SAS Data Integration Studio Valideret dit dataintegrationsmiljø Resultatet af træningen er: Du er fortrolig med eget dataintegrationsmiljø og SAS-standarder Du får undervisning af en ekspert Du får kursusmaterialer Du har mulighed for at stille spørgsmål pr. mail om det lærte en måned efter leverancen (maks. 5 mails)

8 Din profil: Du er ETL-udvikler og udvalgt til at være: Ambassadør for dataintegrationsstandarder i din virksomhed Spydspids med fokus på at overføre kompetencer omkring standarder til nye ETL-kolleger Du har deltaget på et Data Integration Studio 1- kursus eller har tilsvarende viden. Anslået varighed: 15 timer i et 2-dagesforløb Prisen for denne service er kr ,- med mulighed for op til 4 deltagere. Kontakt SAS Education Services saskurser@sas.com Telefonnummer:

9 SAS Metadata-sikkerhed Education Service Ved du, hvordan du implementerer metadata-sikkerhed, så du overholder SAS best practice? Lær at få styr på metadata-sikkerheden sammen med en SAS-ekspert. Du lærer en praktisk metode, som gør det lettere for dig at vedligeholde dit miljø sikkerhedsmæssigt. Education Services sikrer fuld fokus på læring og træning i eget miljø. Vores praktiske tilgang til kompetenceopbygning gør det nemt for dig at blive produktiv hurtigt. Den fulde værdi får du, når praktik og teori går op i en højere enhed. Din virksomhed får: Kompetente medarbejdere i metadatasikkerhedsopsætning Et SAS-platformsmiljø med en sikkerhedsimplementering efter SAS best practice Et dokumenteret miljø, som gør det nemt at overdrage miljøet til nye kolleger Administrerer metadata-sikkerhed i hverdagen o Implementering af sikkerhedssetup o Validering af sikkerhedssetup o Processen ved udvidelse af sikkerhedssetup o Fejlsøgning o Sikkerhedsrapporter Din træning foregår i dit SAS-platformsmiljø og tager udgangspunkt i at lære dig at designe, implementere og validere metadata-sikkerhed til en Metadata Server. Udbyttet fra denne træning er, at du tilegner dig viden og praktiske færdigheder, mens du udfører dine daglige opgaver. Når SAS-eksperten går hjem, har du afprøvet og lært om, hvordan du: Overholder SAS best practice for metadatasikkerhed o Regler for SAS best practice o Faldgruber o Eksempler på metadatasikkerhedsimplementeringer Resultatet af træningen er, at: Du fremadrettet er i stand til at tilpasse dit eksisterende miljø til jeres ønsker og behov Du får undervisning af en ekspert Du får kursusmaterialer Du har mulighed for at stille spørgsmål pr. mail om det lærte en måned efter leverancen (maks. 5 mails) Din profil: Du er fra it eller fra forretningen, hvor du blev valgt til opgaven grundet din tekniske flair. Din opgave er at stå for: Design og implementering af metadatasikkerhed i jeres miljø Løbende vedligeholdelse og udbygning

10 Anslået varighed: 22 timer i et 3-dagesforløb Prisen for denne service er kr ,- med mulighed for op til 4 deltagere. Kontakt SAS Education Services saskurser@sas.com Telefonnummer:

11 SAS Datakvalitet Education Service Ved du, hvordan et køreklart datakvalitetsmiljø er at arbejde i? Lær at bygge det helt rigtige udgangspunkt for dit arbejde med datakvalitet i SAS Data Management Studio, så du og dine kolleger får et standardiseret miljø, som understøtter velafprøvede processer for datakvalitet. Education Services sikrer fuld fokus på læring og træning i eget miljø. Vores praktiske tilgang til kompetenceopbygning gør det nemt for dig at blive produktiv hurtigt. Den fulde værdi får du, når praktik og teori går op i en højere enhed. Din virksomhed får: Kompetente medarbejdere, som er fortrolige med, hvordan et initialt datakvalitetsmiljø opbygges En dokumenteret proces, så nye medarbejdere bliver produktive med det samme Et datakvalitetsmiljø, som valideres, mens der bliver undervist Din træning foregår i din virksomhed, hvor du lærer at bygge et datakvalitetsmiljø komplet med repository, adgang til udvalgte datakilder og opsætning af kvalitetsdatabasen. Dit udbytte fra træningen er et køreklart startmiljø og praktiske færdigheder i at tilpasse opsætningen til dine behov. Når SAS-eksperten går hjem, har du: Lært at bygge et datakvalitets-repository Oprettet dataadgange til udvalgte datakilder Fået styr på logge Lært at tilpasse optioner i konfigurationsfiler Lært at importere og eksportere job, forretningsregler og skemaer Lært at benytte makroer for at gøre dine job og datakilder fleksible Resultatet af træningen er, at: Du er fortrolig med eget datakvalitetsmiljø Du får undervisning af en ekspert Du får kursusmaterialer Du har mulighed for at stille spørgsmål pr. mail om det lærte en måned efter leverancen (maks. 5 mails) Din profil: Du er datakvalitetskontrollør eller lignende og har deltaget på et Data Managemen Studio 1-kursus eller har tilsvarende viden. Anslået varighed: 7,5 timer i et 1-dagsforløb Prisen for denne service er kr ,- med mulighed for op til 4 deltagere. Kontakt SAS Education Services saskurser@sas.com Telefonnummer:

12 Kompetencerådgivning Viden, udvikling og kompetencer har aldrig været vigtigere. Men hvilken retning er den rigtige netop for dig og din organisation? Det handler både om dit potentiale, dine ønsker og dine muligheder og om din organisations præferencer og retning. Personlig kompetencerådgivning Alle disse faktorer skal tilgodeses, når du skal finde den optimale udviklingsretning for dig. Og det kan være svært at overskue og prioritere de mange muligheder og valg. SAS Education tilbyder et gratis kompetencetjek. Dette involverer enten en telefonsamtale, et spørgeskema eller et personligt møde. Vi hjælper dig med at understøtte den ønskede retning for din SAS-faglige udvikling. Vi vil: Afdække dit kompetence-/uddannelsesbehov i forhold til dine udfordringer og organisationens behov Vejlede om dine muligheder Rådgive og sparre om valg af kompetenceudvikling inden for SAS udbud af kurser og uddannelse Kompetencerådgivning for dine medarbejdere Hvis du har medarbejderansvar, så kan SAS også hjælpe dig med at afdække dine medarbejderes kompetencebehov, så du kan lykkes med både dine, den enkeltes og afdelingens mål. Det er vigtigt, at du som leder har et klart mål for: Hvorfor dine medarbejdere skal styrke deres kompetencer Individuelle behov for at løse de nuværende opgaver Behov i forhold til virksomhedens strategi og dermed fremtiden Fastholdelse af medarbejdere, eller hvordan din afdeling og du kommer i mål Hvis du er interesseret, er du velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende møde af 1 times varighed, hvor du får en åben snak og sparring om behovet for kompetenceudvikling i din afdeling. Kontakt: Camilla Talbro, SAS Education Camilla.Talbro@sas.com Telefon:

13 En effektiv superbrugerorganisation Viden bør forankres og deles i organisationen, så den udnyttes optimalt. Dette er naturligvis også gældende for viden inden for it. Superbrugernes rolle bør være en vigtig del af firmaets organisation, både som her og nu -hjælp og som ildsjæle, der styrker og effektiviserer firmaets brug af it. Således har mange virksomheder igennem de seneste år implementeret superbrugere i deres organisation. Udgangspunktet er ønsket om, at superbrugerne i givne situationer skal kunne sikre en hurtig fejlfinding og afhjælpning af problemer for derigennem at effektivisere den daglige drift. Superbrugerorganisationen bør understøtte den teknologiske forandringsproces og hele tiden være i front med hensyn til viden og indsigt i de enkelte produkter for at sikre, at den enkelte medarbejder udfører det daglige arbejde på en optimal og hensigtsmæssig måde. Det kræver specialtilpasset superbrugeruddannelse. En effektiv superbrugerorganisation kræver god planlægning, analyse og evaluering. Desværre oplever flere udeblevne resultater, hvilket skyldes en manglende stillingtagen til, hvad en superbruger egentlig er, og hvad målet er med dem. Det kan også skyldes manglende planlægning og vedligeholdelse, tilfældig rekruttering samt manglende uddannelse af superbrugerne. Kurser og undervisning er det ben, vi står på. Fordele Når der indføres en superbrugerorganisation og uddannes superbrugere, opnår virksomheden en effektiv, hurtig og kompetent støtte til medarbejderne. Dette kan give enhver organisation et betydeligt udbytte. Ligeledes skabes en mere effektiv deling af viden samt en øget holdbarhed af kompetencer, der både skabes i virksomheden og indkøbes til virksomheden. Der skabes ligeledes: Tilfredse og veluddannede superbrugere Øget produktivitet hos medarbejderen og en bedre kvalitet af dennes rådgivning Et netværk, så hverken medarbejderne eller superbrugerne står alene med it-udfordringerne Hurtig hjælp med intern forretningsforståelse Hvis du er interesseret i at høre mere om uddannelse af superbrugere i jeres organisation, er du velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende møde. Kontakt: Camilla Talbro, SAS Education Camilla.Talbro@sas.com Telefon:

14 Train the Trainer For mange mellemstore og store virksomheder kan det være en rigtig god løsning at gennemføre dele af uddannelses- og udviklingsaktiviteterne via interne undervisere. For at lykkes med dette kræver det, at man arbejder med Train the Trainer. Train the Trainer sikrer, at de medarbejdere, som står over for at skulle gennemføre intern SAS-undervisning, bliver godt rustet til dette. Dermed opnår man ikke alene et godt resultat, men også at medarbejderne selv oplever Train the Trainer som en væsentlig styrkelse af deres faglige SAS-kompetencer. Det kan være vanskeligt at være instruktør for andre, hvis man ikke selv løbende udvikler sine egne SASkompetencer, og Train the Trainer kan være løsningen for både instruktører og den mere øvede version af slagsen. Kort sagt, underviseren træner medarbejderen, men hvem træner underviseren? Når undervisere selv modtager uddannelse, sigter vi på at gøre dem bekendte med detaljerne i ny funktionalitet og give dem kendskab til SAS best practice-standarder og troubleshoot tips. Hvis du er interesseret i at høre mere om uddannelse af jeres interne undervisere, er du velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende møde. Kontakt: Camilla Talbro, SAS Education Camilla.Talbro@sas.com telefon:

Uddannelse FÅ MEST UD AF DIN LØSNING MED SOFTWARE INNOVATIONS UDDANNELSESPROGRAM

Uddannelse FÅ MEST UD AF DIN LØSNING MED SOFTWARE INNOVATIONS UDDANNELSESPROGRAM Uddannelse FÅ MEST UD AF DIN LØSNING MED SOFTWARE INNOVATIONS UDDANNELSESPROGRAM Uddannelse Software Innovation imødekommer et hvert uddannelsesbehov i en organisation fra planlægning i et implementeringsforløb,

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Lean Service og Administration Lean kursus med certificering

Lean Service og Administration Lean kursus med certificering Center for Lean Landets bedste lean kurser info@howbiz.dk www.centerforlean.dk Tlf. 31 10 90 00 Lean Service og Administration Lean kursus med certificering 1. Kursusdag Lean Principperne 2. Kursusdag

Læs mere

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT DYNATEAM COURSE MANAGEMENT Dynateam Course Management CRM 2013 løsning Course Management Course Management Dynateam tilbyder virksomheder der sælger kurser, uddannelser og events en overskuelig, brugervenlig

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system

DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system SUPERSystems.dk FOKUS PÅ MÅL OG MENNESKER Mennesker og informationsteknologien Den eksisterende IT-teknologi har gjort det muligt at skabe en virtuel virksomhed,

Læs mere

Giv kunderne mere værdi med lean.

Giv kunderne mere værdi med lean. Giv kunderne mere værdi med lean. Hvor effektiv er din organisation? Bruger I tiden på de processer, der giver jeres kunder værdi? De fleste virksomheder har et stort potentiale i relation til at optimere

Læs mere

Læringsarkitekten. På kurset arbejder du med: Undervisning målrettet organisation og deltagere. Del af uddannelse. Hvem deltager?

Læringsarkitekten. På kurset arbejder du med: Undervisning målrettet organisation og deltagere. Del af uddannelse. Hvem deltager? Læringsarkitekten Læringsarkitekten Lær at designe og tilrettelægge målrettede undervisnings- /læringsforløb Undervisning målrettet organisation og deltagere Læringsarkitekten er et kursus, hvor du får

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Få redskaber til at skabe god brugerservice eller kundeservice gennem en personlig og professionel dialog.

Få redskaber til at skabe god brugerservice eller kundeservice gennem en personlig og professionel dialog. Få redskaber til at skabe god brugerservice eller kundeservice gennem en personlig og professionel dialog. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår at sætte sig ind i andre virksomheder

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

Kurset. Skab mere effektive samtaler. På kurset arbejder du med: Dette forløb leveres af Attractor.

Kurset. Skab mere effektive samtaler. På kurset arbejder du med: Dette forløb leveres af Attractor. Effektive samtaler Skab mere effektive samtaler At have effektive samtaler på din arbejdsplads er essentiel for jeres trivsel, effektivitet og sammenhængskraft. På kurset får du en introduktion til muligheder

Læs mere

Lean Konsulent Lean kursus med certificering

Lean Konsulent Lean kursus med certificering info@howbiz.dk www.centerforlean.dk Tlf. 31 10 90 00 Center for lean Landets bedste lean kurser Lean Konsulent Lean kursus med certificering Modul 1 Om uddannelsen Uddannelsen består udover de 11 kursusdage

Læs mere

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Præsentationens indhold: Indledning Mål Kritiske succesfaktorer for at nå målet Uddybning af kritiske succesfaktorer Hvordan kommer vi i gang? Uddrag

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

MUS og kompetenceudviklingsplaner

MUS og kompetenceudviklingsplaner MUS og kompetenceudviklingsplaner Hvorfor dette tema? Et krav i rammeaftale om kompetenceudvikling De faglige organisationer påpeger, at vi ikke lever op til kravene = overenskomstbrud Stikprøver viser,

Læs mere

Best practice. Forudsætninger for et godt data warehouse SAS Data Integration Studio

Best practice. Forudsætninger for et godt data warehouse SAS Data Integration Studio Best practice Forudsætninger for et godt data warehouse SAS Data Integration Studio Anne Boilesen, konsulent Jacob Høy Berthelsen, konsulent SAS Institute A/S Best practice Forudsætninger for et godt data

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Rådgivning til store kvægbedrifter

Rådgivning til store kvægbedrifter Kvæg Rådgivning til store kvægbedrifter Tid og sted 5.-7. februar 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Der stilles forskellige krav til management og organisering alt efter, om der er én eller flere

Læs mere

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune It-principper Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune Indledning It-principperne er grundstenene for it-arkitekturen i Sønderborg Kommune. Principperne skal bidrage til, at vi

Læs mere

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder Få nye værktøjer, viden, inspiration og ideer - der styrker produktudvikling

Læs mere

Egenudviklet promotion tool mellem forskellige SAS Visual Analytics miljøer.

Egenudviklet promotion tool mellem forskellige SAS Visual Analytics miljøer. Egenudviklet promotion tool mellem forskellige SAS Visual Analytics miljøer. Asbjørn F. Croll, Jyske Bank Jesper Høgh Bager, SAS Institute SAS Forum, 9.oktober 2014 1 Agenda Introduktion hvorfor udvikling

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af tre grene: Et praktisk forløb i virksomheden Faget Finansielle

Læs mere

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015 Nye IT-kompetencer IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015 Udvikling af IT-kompetencer Den nye Microsoft office-pakke Her bliver du præsenteret for IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015. De er rettet mod

Læs mere

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018 SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018 Strukturudviklingen gør, at vi skal være eksperter i strategi og forretningsudvikling. Vi skal kunne bruge værktøjerne i praksis og hjælpe

Læs mere

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK KURSER gennemgang, eksempler og praktiske øvelser 1 KOMMUNERETTET KURSUS I BRUG AF POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK Få en gennemgang, lav eksempler og deltag i praktiske øvelser

Læs mere

Ledelse af organisationskultur

Ledelse af organisationskultur Ledelse af organisationskultur Brug kulturen som løftestang for forandringer De fleste ledere har oplevet, at uanset hvor god en strategi er, kan organisationskulturen vise sig at være en kraftfuld størrelse,

Læs mere

Værktøjer til engagement i undervisningen

Værktøjer til engagement i undervisningen Værktøjer til engagement i undervisningen Gør dine deltagere engageret og involveret - variér din undervisning! Du kender det måske du skal undervise dine kollegaer i en af virksomhedens systemer, som

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX På vores onlinebaserede webinarer kan du få overblik over de mest effektive tillægsløsninger til Dynamics AX og se, hvordan du optimerer din virksomheds forretningsgange

Læs mere

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Formål Formålet med netværket er at skabe et fortroligt og tillidsfuldt rum, hvor ledere kan få sparring på egen praksis, få ny viden og inspiration,

Læs mere

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden januar 2011 til

Læs mere

TOM NYMANN. Kursets Undervisere. PRINCE2 Projektledelse. PRINCE2 Foundation & Practitioner

TOM NYMANN. Kursets Undervisere. PRINCE2 Projektledelse. PRINCE2 Foundation & Practitioner Tom er en af vores undervisere. Han er akkrediteret PRINCE2 underviser og har særlig stor erfaring med både teoretisk og anvendt projektledelse. Han er pædagogisk orienteret, og lægger vægt på at formidle

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Du får mest ud af kurset i forandringsledelse, hvis du står overfor eller er midt i en forandringsproces.

Du får mest ud af kurset i forandringsledelse, hvis du står overfor eller er midt i en forandringsproces. Forandringsledelse Succesfuld ledelse af forandringsprocesser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer sker hele tiden, og de sker hurtigere end nogensinde

Læs mere

Kursus: Ledelse af it- sikkerhed

Kursus: Ledelse af it- sikkerhed Kursus: Ledelse af it- sikkerhed Neupart tilbyder en kursusrække, som vil sætte dig i stand til at arbejde struktureret efter best practice og de internationale standarder for informationssikkerhed. Alle

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

Læringsarkitekt og underviser

Læringsarkitekt og underviser Læringsarkitekt og underviser Undervisning målrettet organisation og deltagere På dette kursus får du indsigt og træning i at skabe meningsfulde læringsforløb med effekt, der er forankret i din organisations

Læs mere

Enneagrammet. På kurset arbejder du med: Bedre kommunikation og stærkere relationer. Lær om de 9 Enneagramtyper, og find din personprofil

Enneagrammet. På kurset arbejder du med: Bedre kommunikation og stærkere relationer. Lær om de 9 Enneagramtyper, og find din personprofil Enneagrammet Enneagrammet Øget selvindsigt, bedre relationer og forbedret samarbejde Bedre kommunikation og stærkere relationer Med Enneagrammet kan du opnå større indsigt i dine egne og andres måder at

Læs mere

EDUCATIONAL IT PÅ AU - EN UDVIKLERS PERSPEKTIV

EDUCATIONAL IT PÅ AU - EN UDVIKLERS PERSPEKTIV EDUCATIONAL IT PÅ AU - EN UDVIKLERS PERSPEKTIV AGENDA Kort præsentation Hvad er EDU IT? i et internationalt perspektiv og på AU Eksempler fra AU Mere EDU IT - hvad kræver det? KORT PRÆSENTATION Educational

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

SALGSLEDELSE I PRAKSIS

SALGSLEDELSE I PRAKSIS SALGSLEDELSE I PRAKSIS FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Salgsledelse i Praksis udvikler dine evner som salgsleder. Du får praksisnære værktøjer, som du kan

Læs mere

PMO Manager uddannelse

PMO Manager uddannelse PMO Manager uddannelse Bliv bedre til at håndtere virksomhedens PMO Hvordan skaber du effekt via et project management office? Et project management office (PMO, på dansk et projektkontor) er den del af

Læs mere

ESDH. Specialisten. Produkter og priser 2010 2011. www.esdh specialisten.dk. esdh specialisten.dk tel. 2818 4940 info esdh specialiaten.

ESDH. Specialisten. Produkter og priser 2010 2011. www.esdh specialisten.dk. esdh specialisten.dk tel. 2818 4940 info esdh specialiaten. ESDH Specialisten Produkter og priser 2010 2011 www.esdh specialisten.dk Grundkurser Målgruppe: Slutbrugere Varighed: 1 dag Et typisk grundkursus varer en dag. Alle kurser tilpasses kundens organisation.

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Mannaz HR-uddannelsen

Mannaz HR-uddannelsen Mannaz HR-uddannelsen Grundlæggende teori og træning i HR-funktionens kerneopgaver Sæt fokus på dig og din HRrolle På denne HR-uddannelse får du et intensivt træningsforløb, hvor du bliver stillet over

Læs mere

SAS@Nykredit. en fælles opsætning af SAS som grundlag for samarbejde. Jesper Michelsen, Risikostyring Modeller 02-10-2012 1

SAS@Nykredit. en fælles opsætning af SAS som grundlag for samarbejde. Jesper Michelsen, Risikostyring Modeller 02-10-2012 1 SAS@Nykredit en fælles opsætning af SAS som grundlag for samarbejde Jesper Michelsen, Risikostyring Modeller 02-10-2012 1 Agenda WHOAMI Hvad var scenen i efteråret 2011 Hvorfor kan vi ikke bare klare os

Læs mere

ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED

ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED LEAN MANAGER FINANS ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED Finansielle virksomheder har færre ressourcer til at løse stadigt flere udfordringer. De skal leve op til

Læs mere

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP)

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Certificeret Salgsledelse i Praksis udvikler dine evner som salgsleder. Du får

Læs mere

Beskrivelse af UCL s IT-miljø for LMS Bilag 7A til Contract regarding procurement of LMS. INDHOLD

Beskrivelse af UCL s IT-miljø for LMS Bilag 7A til Contract regarding procurement of LMS. INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Beskrivelse af UCL s IT-miljø... 2 1.1 Beskrivelse af UCL s IT-miljø og UCL s IT systemkompetencer... 2 1.2 Illustration af systemer og datastrømme i relation til UCL s LMS... 3

Læs mere

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen.

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen. Vores Sydhavn Om tilbuddet: Projektet Vores Sydhavn sigter mod at implementere det digitale strategiske værktøj, www.tagdel.dk, som et permanent og digitalt samlingspunkt for alle borgere i Sydhavnen.

Læs mere

Udnyt dit fulde lederpotentiale som projektleder

Udnyt dit fulde lederpotentiale som projektleder Projektledelse 4 Udnyt dit fulde lederpotentiale som projektleder Når alt kommer til alt, er der én, der skal gå forrest. Projektledelse 4 stiller skarpt på din ledelsesadfærd som projektleder og afdækker

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Kreativ nytænkning. Få nye ideer til innovation og forandring. Kreativitet på kommando. Hvem deltager? Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer

Kreativ nytænkning. Få nye ideer til innovation og forandring. Kreativitet på kommando. Hvem deltager? Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer Kreativ nytænkning Kreativ nytænkning Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer Få nye ideer til innovation og forandring Vi lever i en verden fuld af forandring. Hvis du har vanskeligt ved at bryde

Læs mere

Velkommen til!! 5) Det gode transfermiljø - forventningsafstemning. Hvad er en agent roller og positioner. Dagtilbud & Skole

Velkommen til!! 5) Det gode transfermiljø - forventningsafstemning. Hvad er en agent roller og positioner. Dagtilbud & Skole Velkommen til!! 1) Præsentation af læringsudbytte Tjek ind + Padlet 2) Evaluering af 1. modul 3) Indhold på modul 2 og 3 + Netværk 4) Fra videnshaver til læringsagent de første skridt Hvad er en agent

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER

SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER www.dmsoftware.dk DM PARTNER ACADEMY Dialog Manager SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER Slotsmarken DK-2970 Hørsholm Denmark Tel +45 45 76 69 00 Fax +45 45 76 69 0 dmsoftware@dmsoftware.dk At

Læs mere

Evaluering og kvalitetsudvikling i aftenskolen

Evaluering og kvalitetsudvikling i aftenskolen Evaluering og kvalitetsudvikling i aftenskolen Projektrapport Peter Holbaum-Hansen, LOF og Marlene Berth Nielsen, NETOP Juli 2009 [Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt en kort beskrivelse

Læs mere

SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR

SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR ØG KVALITETEN OG SPAR TID LEAN MANAGER FINANS ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG DIN TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED Finansielle virksomheder har færre ressourcer til at løse stadigt

Læs mere

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Erfaringer med Information Management Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Agenda Hvor ligger virksomhedens information gemt og hvor opstår kravet til at finde denne information. Find Find

Læs mere

Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. ERP Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste videns- og udviklingsklub.

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer Økonomi for ikke-økonomer Økonomi for ikkeøkonomer Lær at forstå virksomhedens regnskab og økonomiske sammenhænge Økonomiforståelse overskueligt og let at gå til Føler du dig hægtet af, når talen falder

Læs mere

WECADEMY. Forpligtende fællesskaber

WECADEMY. Forpligtende fællesskaber WECADEMY Forpligtende fællesskaber Copyright 2015 WECADEMY Digital læring/webinar Hvad er fordelene? Fleksibilitet læring på tværs af tid og sted Erfaringsudveksling mellem personer og grupper der ikke

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan Gør tanke til handling VIA University College Formål I dette notat findes anbefalinger til den samlede kreds af ansvarlige for indkøb på de 7 University Colleges

Læs mere

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT!

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! Formålet med Lean Få styr på planlægningen Reducere spild Sikre flow og undgå flaskehalse Reducere overflødige processer Få løbende forbedringer At være på forkant Formål

Læs mere

Ansøgning om midler til projekt

Ansøgning om midler til projekt LBR Jobcenter Frederikshavn Hangaardsvej 5 9900 Frederikshavn Att.: LBR-konsulent Tina Kjellberg Ansøgning om midler til projekt Hermed ansøges om midler til udvikling og gennemførelse af et pilotprojekt

Læs mere

uponor Blue Service gør det urimeligt nemt Et serviceunivers fra start til slut, der hjælper dig med at komme nemmere i mål

uponor Blue Service gør det urimeligt nemt Et serviceunivers fra start til slut, der hjælper dig med at komme nemmere i mål uponor Blue Service gør det urimeligt nemt Et serviceunivers fra start til slut, der hjælper dig med at komme nemmere i mål Uponor Blue Service gør det urimeligt nemt. Så du kan bruge tiden på det væsentlige.

Læs mere

Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne

Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne 5 workshops målrettet klyngedannelsen LivingValue har udarbejdet 5 workshops, der er målrettet klyngeledere og pædagogiske ledere i forbindelse med klyngedannelsen, samt

Læs mere

Tempus Serva. - er NEM IT til alle virksomheder

Tempus Serva. - er NEM IT til alle virksomheder TM - er NEM IT til alle virksomheder Introduktion Virksomheder bør ikke stræbe efter de alt omfattende visioner og tro, at de med analyse og projektmodeller kan udvikle den optimale digitale løsning. I

Læs mere

Open-source intelligence

Open-source intelligence Open-source intelligence Kom i gang med efterforskning i åbne kilder fra dit eget skrivebord Hvad er Open-Source intelligence? Open-Source intelligence giver dig mulighed for at indhente informationer

Læs mere

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker

Læs mere

DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT SUMMIT Søren Kromann, Forvaltningsdirektør, KOMBIT

DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT SUMMIT Søren Kromann, Forvaltningsdirektør, KOMBIT DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT SUMMIT 2016 Søren Kromann, Forvaltningsdirektør, KOMBIT Om KOMBIT KOMBIT er et aktieselskab, som er 100% ejet af KL (kommunerne) Finansielt skal KOMBIT hvile i sig selv

Læs mere

DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 4: VÆKST- OG KOMPETENCEUDVIKLINGSSTRATEGI LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.

DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 4: VÆKST- OG KOMPETENCEUDVIKLINGSSTRATEGI LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL. DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 4: VÆKST- OG KOMPETENCEUDVIKLINGSSTRATEGI LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.COM 51612841 FORMÅL Forløbet skal klæde konsulenter på til at kunne håndtere/facilitere

Læs mere

Mannaz HR-uddannelse

Mannaz HR-uddannelse Mannaz HR-uddannelse Sæt fokus på dig og din HR-rolle På denne HR-uddannelse får du et intensivt træningsforløb, hvor du bliver stillet over for konkrete HRudfordringer og kommer tæt på alle aspekter af

Læs mere

Argumentation der overbeviser

Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Vær skarpere i din argumentation Overbevisende og målrettet argumentation Mange virksomhedspræsentationer har en uklar argumentation. Det kan

Læs mere

GREVE SKABER VELFÆRDSTEKNOLOGISK FYRTÅRN - og IBG er en del af fundamentet

GREVE SKABER VELFÆRDSTEKNOLOGISK FYRTÅRN - og IBG er en del af fundamentet 15. juni 2018 GREVE SKABER VELFÆRDSTEKNOLOGISK FYRTÅRN - og IBG er en del af fundamentet Vi vil være førende inden for velfærdsteknologi Katja Mie Laranis, Afdelingsleder på Bostedet Vangeleddet af John

Læs mere

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse For dig der har lyst til at gennemføre et Lean Six Sigma DMAIC-projekt på en konkret problemstilling i egen organisation 1 Dit udbytte En Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Læs mere

Find bilag med Naviger-funktionen

Find bilag med Naviger-funktionen Find bilag med Naviger-funktionen I Microsoft Dynamics NAV har du mulighed for at navigere dig frem til et bestemt bilag. Du kan vælge funktionen i vinduer med poster og vinduer, der indeholder bogførte

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

jari@kea.dk Tlf: 2344 4682

jari@kea.dk Tlf: 2344 4682 jari@kea.dk Tlf: 2344 4682 Vi starter op med 15 min. summen om sidste gang og litteratur til denne gang I skal forberede 5 spørgsmål fordelt på pensum til dagen. Individuelt oplæg hver gang. Litteratur

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2. ITIL Foundation 4 Indhold 4 Forudsætninger 4 Undervisning 4

Indholdsfortegnelse 2. ITIL Foundation 4 Indhold 4 Forudsætninger 4 Undervisning 4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 ITIL Foundation 4 Indhold 4 Forudsætninger 4 Undervisning 4 ServiceNow Fundamentals (tidl. System Administrator) 7 Indhold 7 Forudsætninger 7 Undervisning 7 Pris

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse Værktøjer til at planlægge, lede og styre dine projekter På Mannaz Projektlederuddannelse bliver du klædt på med en helhedsforståelse for projektstyring og projektledelse.

Læs mere

Visuel og kreativ formidling af budskabet

Visuel og kreativ formidling af budskabet Visuel og kreativ formidling af budskabet Visuel og kreativ formidling af budskabet Sæt billeder på dine budskaber, og inspirér dit publikum Kreative virkemidler inspirerer dit publikum Effektiv formidling

Læs mere

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people Succes med CRM Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people CRM handler om at huske at kontakte dine kunder! Alt efter om du er salgschef, marketingmedarbejder eller arbejder indenfor

Læs mere

Tillidsbaseret Lean. Effektivitet, kvalitet og trivsel samtidig

Tillidsbaseret Lean. Effektivitet, kvalitet og trivsel samtidig Tillidsbaseret Lean Effektivitet, kvalitet og trivsel samtidig Tillidsbaseret Lean - formålet Formålet med Tillidsbaseret Lean er at skabe effektivitet, kvalitet og trivsel samtidig. Tillidsbaseret Lean

Læs mere

Styrk det tværfaglige samarbejde!

Styrk det tværfaglige samarbejde! Styrk det tværfaglige samarbejde! Skab resultater med de rette værktøjer Koordinerede og individuelle løsninger til borgere uden for arbejdsmarkedet. Det er, hvad kommunerne skal levere som følge af reformen

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC er den mobile arbejdsplads en Windowsbaseret terminal til alle typer registreringer via PC eller tablet både i virksomheden og på farten. Imponerende stærk offline-funktionalitet. WINDOWSBASERET TERMINAL

Læs mere

IMPLEMENTERING I ORGANISATIONER Den Motiverende Samtale

IMPLEMENTERING I ORGANISATIONER Den Motiverende Samtale Eksempel på implementeringsproces med fokus på medarbejder, leder og organisationsniveau Medarbejder ½ dags kick off 2 dage undervisning ½ dags undervisning ½ dags undervisning Individuel feedback Individuel

Læs mere