Vidste du det? De fleste sports skader kan relateres til mangelfuld kost!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vidste du det? De fleste sports skader kan relateres til mangelfuld kost!"

Transkript

1 Vidste du det? De fleste sports skader kan relateres til mangelfuld kost! Det er ikke alene vigtigt at stække godt ud efter en Taekwondo træning. Det er også og endda endnu vigtigere at give kroppen det, den har brug for i form af gode proteiner, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Hvad nytter det at kunne præstere flot Taekwondo, hvis alt for meget sukker nedbryder kalken i knoglerne, så disse efterhånden bliver skøre? Ligesom det er vigtigt at have ordentlige stande i selvforsvar, er det endnu vigtigere at kunne stole på sine muskler, når man skal aktivere dem hurtigt. Og lad os se det i øjnene: Muskler fungerer ligesom resten af kroppen ikke særlig godt i længden på chokolade og pølser. Hvad nytter det at have et mål (det sorte bælte eller OL) hvis ens krop er udpint om 4 år? fordi men regnede med, at det var ligegyldigt hvad, man puttede i den - bare det smagte godt og man følte sig mæt. Hvis du svigter din krop, vil den en dag svigte dig! De koreanske munke betragter kroppen som deres tempel. Måske er det derfor, de var så seje - da de i sin tid var i stand til at bevare vores kampkunst - og udvikle den - selv under en streng besættelse.

2 Træning og sund kost bør gå hånd i hånd: Og sund kost behøver ikke være kompliceret. Desværre indbefatter sund kost IKKE piza, burgere, slik, kager og sodavand. Disse fødeemner ødelægger kroppen, hvis man spiser dem hver dag! Træls? Tjah! At være god ved sin krop er at give den gode proteiner fra magert kød, fede fisk, æg, bønner m.m. langsomt optagelige kulhydrater i form af fuldkornsprodukter - vitaminer, mineraler og sporstoffer fra grønsager og frugt - samt umættet fedt fra plante olier, der opbygger cellerne og holder leddene bevægelige - ikke at forveksle med det mættede fedt, der sætter sig på kroppen. Alt i alt er fordelene ved sund kost på længere sigt langt større end fordelene ved den korte fornøjelse det er at spise usund mad, der KUN tilfredsstiller smagsløgene - og på sigt ødelægger kroppen. Det interessante er, at hvis man spiser sundt, får kroppen aldrig trang til søde sager; for så holder man blodsukkeret i balance. Og det fede er, at hvis man får de vigtige stoffer til at holde kroppen sund med hver dag, får man mere energi, ens hjerne arbejder bedre, og ens humør bliver bedre. Motion med mening Interview med Helene og Flemming fra voksenbegynderholdet I julegave sidste år fik Helene Bak Hansen (42 år og selvstændig kommunikations rådgiver) et par hvide bukser og sko af sin mand, Flemming Stig Hansen (46 år og salgsdirektør). Meningen var, at Flemming, der er 2. Dan i Taekwondo, skulle lære Helene lidt Taekwondo selvforsvar. Det blev bare ikke rigtigt til noget der er altid så meget Men Helene var tændt på Taekwondo og ville gerne gå til det fast 2 gange om ugen. Så den 2. januar meldte hun sig ind i Vejle Taekwondo Klub, hvor Flemming havde trænet op til 1. Dan for snart 21 år siden. 2. Dan tog han 2 år efter i Fredericia. Flemming tog med til Helene s første træning bare den ene gang. Mit hjerte har hele tiden ligget ved Vejle Taekwondo Klub, siger Flemming, som har fulgt klubben gennem medierne i mange år. Men det var først under denne, Helene s 1.

3 træning, at det gik op for ham, hvor meget han havde savnet det. Flemming stoppede med Taekwondo i 1993 til fordel for Triatlon. Det var nemmere at få passet ind i en travl hverdag. Senere det blev også til Ironman og Maraton. Men så satte problemer med knæet en stopper for det alt sammen eller i hvert fald blev til efterhånden kun til lidt motion til husbehov, som han siger. Men da Flemming nu fandt ud af, at knæet kunne holde til Taekwondo træning, og at det faktisk var godt for knæet, meldte han sig også til voksen begynder holdet, så han og Helene kunne træne sammen. Det, der tiltrækker Helene så meget ved Taekwondo, er etikken, disciplinen, respekten, traditionen, historien og den dybere mening bag kampsporten. Det har hun ikke fundet i andre sportsgrene. Helene savnede meget at blive presset og få noget god, fast træning to gange om ugen. Hun har altid dyrket meget sport, styrketræning og løb (bl.a. løbet en Maraton). Helene løb meget i skoven alene. Men hun havde ikke lyst til at være bange og ville gerne have evnen til at slå fra sig, hvis det skulle blive nødvendigt. Der var et gammelt piskesmæld i nakken at tage hensyn til; så boksning skulle det ikke være. Men Taekwondo en tiltrak med dens fine værdier, kombineret med råhed, styrke og eksplosion. Og Flemming og Helene har ikke fortrudt deres valg. Gode træninger og godt kammeratskab taler de begge om med stor begejstring. Det fungerer godt med 2 så forskellige trænere på et hold - det giver varierede træninger. Og fællesskabet og kammeratskabet i klubben gjorde, at de efter kun to gange træning på voksenholdet følte det som om, de altid har været på det hold. Alle var utroligt imødekommende og hjælpsomme. Ikke påtaget - men helt oprigtigt, siger Helene. Og så er det fysisk lækker, hård træning. Flemming: Vi kommer ikke på grund af sportslige ambitioner men for motionens skyld og det er motion med mening. Man kan byde ind med det, man nu engang kan og bliver målt på det, man yder i forhold til det, man kan. Og uanset alder kan man få noget ud af det. Hjernen arbejder hver dag, siger Helene. Så noget af det, der betyder mest for hende, er: At lære at bruge sin krop, hvor det er selvbeherskelse og kroppens egen kraft, der tæller. Helene vil gerne udvikle sig gennem graderne og finder psykisk og fysisk balance i kampsporten samtidig med skønheden i at kunne bruge og udnytte kroppens egen kraft til selvforsvar. At det giver fysisk velvære at være i god træningsform, er ingen af dem i tvivl om. Og de bedste aftener, de har, er mandag og torsdag, hvor de efter en god træning er trætte fysisk og ladet op psykisk. Vi smiler, når vi kommer hjem mandag og torsdag, slutter Helene. Mangler du nyt Taekwondo tøj eller udstyr? Vi har altid meget på lager. Bestil det på hjemmesiden under linket: SHOP - og hent det i klubben. Det er nemt og hurtigt.

4 Spark Røv Weekend I weekenden 5 6. maj holdt Vejle Taekwondo Klub den traditionelle Spark-røv weekend for klubbens 2 børnehold (over 9 år). Arrangør var Thomas Falk, 1. Dan i klubben. Forud for og under dette arrangement lå en kæmpe indsats fra nogle af klubbens mange dedikerede instruktører og hjælpeinstruktører, som sammen med instruktører udefra gjorde det til en uforglemmelig weekend. Men arbejdet opvejedes også i rigt mål ved glæden ved at være sammen med så mange dejlige og livlige unger. Weekenden bestod af 7 træninger samt masser af sjov og fællesskab. Der var traditionel Taekwondo træning med Kenneth Mortensen, Kung fu træning med Master Hai, Nedvarmnings træning med Bo Johansen, Taekwondo træning med Thanekshan Thananthiran, Morgenløb med Kathrine Mikkelsen og Mads Madsen, Morgensjov (træning med balloner) med Kathrine Mikkelsen og Aikido træning med Steffen Mortensen. Ind imellem træningerne var der leg og hygge; og børnene var ivrige efter både at lære og lege. Mange af børnene var desuden en stor hjælp i køkkenet, da der skulle ordnes aftensmaden lørdag aften. Efter aftensmaden blev der sat projector op i dojang en med en playstation 3, hvor der blev spillet Guitar Hero og Singstar. På kontoret blev der sat tv og dvd op som en lille biograf, hvor der til alles store begejstring blev vist KungFu Panda 2. Herefter var der boldspil i dojang en lige til sengetid kl. 23. Alle overnattede i klubben. Og næste morgen var der tidlig morgen vækning og morgenløb og weekenden fortsatte til søndag middag.

5 Stor ros til hjælpeinstruktørerne: Mads M Madsen, Kathrine A. Mikkelsen, Kristoffer Vulf og Bo Johansen, der alle udviste stor fleksibilitet og overskud igennem hele weekenden samt evne til at være der for børnene i alle situationer. Det er ægte Taekwondo ånd! Vejle Taekwondo Klub og Taekwondo Talent Team Syd (VTK s talent center) stillede med 6 elite kæmpere til Berlin Open den 5. maj. 560 kæmpere fra 12 lande deltog i dette stævne, som er et tysk ranglistestævne for tyske kæmpere, hvorfor VTK ikke på forhånd kunne forvente topresultater - men derimod stor modstand. I Tyskland er der hovedkontakt for alle alders grupper. For Mads (10 år) og Omar (9 år) var det kun deres 2. stævne med hovedkontakt. Mohammad Dawoud og Bjarne Johansen deltog som sekundanter. Mads Lind Sørensen, Vejle/Talentteamsyd: GULD Mads havde 4 kampe og vandt med: Mads var suveræn i alle sine kampe. Der måtte tælles over en tysk modstander, hvorefter kampen kort tid efter blev afbrudt. Omar Dawoud, Vejle/Talentteamsyd: SØLV Omer havde 3 kampe. Desværre tabte han sin finalekamp med 1 point. Cifrene fordelte sig således: Omar fik i finalekampen sendt sin modstander til tælling, desværre var det ikke nok til at stoppe modstanderen. Katrine Lønbæk, Vejle/Talentteamsyd: GULD Katrine havde 2 kampe og vandt med: Katrine viste god form og stort overblik. Emil Lind Sørensen, Vejle/Talentteamsyd: GULD Emil havde 2 kampe og vandt med: Det var Emil s første stævne efter et halvt års skadespause. Det forhindrede dog ikke Emil i at tage guld med hjem. Jasmin Andersen, Horsens/Talentteamsyd: GULD Jasmin havde 2 kampe og vandt begge med: I finalekampen stoppede Jasmin sin modstander efter 10 sekunder! Martin Hoang, Århus/Talentteamsyd: Bronze Martin nåede at kæmpe to kampe med cifrene 11-1 og 3-4. Martin blev stoppet af den regerende Europamester i kadetrækken, som efterfølgende vandt klassen.

6 DM-kval i DGI huset Vejle Den 28. februar 2009, ved DM-kval. i DGI huset, som Vejle Taekwondo Klub var arrangør af, var skelsættende for klubben, idet den ved denne lejlighed blev en af Vejle Kommunes og derved Elite Vejle s sats- og udviklings klubber. Og takket være dette samarbejde og Elite Vejle s samlede støtte til talenterne i Vejle Taekwondo Klub, blev der nu sat fokus på elite arbejdet. I de ca. 3 år, der siden er gået, har en skare af VTK s hårdt arbejdende ildsjæle arbejdet med klubbens og de unge talenters udvikling. Og resultaterne er tydelige: VTK er i dag i det danske Taekwondo samfund rollemodel for mange andre klubber, når det gælder elite arbejde. Og klubben har i dag 2 udøvere (Belal Dawoud og Katrine Lønbæk) på Senior Landsholdet i kamp, 2 på Junior Landsholdet i kamp og 1 på Talentholdet i teknik. 4 af kæmperne er desuden kandidater til OL i Vejle Taekwondo Klub er den klub i Danmark, der har flest udøvere på landshold for slet ikke at tale om OL kandidater. Og flere er godt på vej til landsholdene. Belal og Katrine er udtaget til U21 EM i Athen i uge 24. Begge har trænet elite kamp i ca. 2 år, begge har en del nationale og internationale stævner bag sig, - og der ligger mange internationale stævner forud. For begge gælder det om at få så mange kampe i senior rækkerne som muligt. Belal: På baggrund af alle de her A-klasse stævner + EM og VM, så er det hele klargørelse til OL Katrine s personlige mål: At vinde EM samt VM og nok som det største at repræsentere Danmark til OL.

7 Guld (IGEN!) til Vejle Taekwondo Klub's yngste elite kæmpere! Mads Lind Sørensen og Omar Dawoud, Vejle Taekwondo Klub s yngste elite kæmpere var i weekenden til 5th Nordic Open i Kaltenkirchen nær Hamborg. Til dette stævne deltog ca 150 kæmpere og deltagerne kom fortrinsvis fra tyskland. Begge de vejlensiske kæmpere tog guld med hjem: Mads var seeded og gik derfor direkte til semifinalen. Mads modstander i denne kamp, en tysker, var den samme modstander, som han ugen før slog i finalen til Berlin Open. Mads vandt over ham igen og kunne gå videre til finalen. I finalekampen stoppede Mads sin modstander allerede i første omgang. Omar havde 3 kampe, inden han velfortjent kunne hænge guldmedaljen om halsen. Omar viste i alle sine kampe, at intens kamptræning bærer frugt. Han var suveræn i alle kampene og stoppede 2 af sine modstandere før tid. Omar s storebror, Belal var coach for begge kæmperne. Mads og Omer træner intens Taekwondo kamp i Vejle Taekwondo Klub og VTK s elite center, Taekwondo Talent Team Syd samt under JET team, der ledes af tidligere landsholdstræner, Bjarne Johansen. Udover dette træner de begge ca. 1 gang om måneden på det danske Kadetlandshold. 4 nye Nordiske Mestre i Vejle Taekwondo Klub I sidste weekend drog 4 elite kæmpere fra Vejle Taekwondo Klub til Malmø, til de Nordiske Mesterskaber 4 kom hjem med guld! Samtidigt blev klubben den anden mest vindende klub i Norden. Der var deltagere fra Island, Norge Sverige, Finland og Danmark.

8 Alle Vejle kæmperne viste højt, internationalt niveau, kampgejst og vilje. Dennis Kristensen, som er en af kæmpernes daglige trænere, var coach til stævnet. Resultatet var: Mathias Kristensen, Junior, 59 kg: Guld Emil Lind Sørensen, Junior, 51 kg: Guld Katrine Lønbæk, Junior, 49 kg: Guld Belal Dawoud, Senior, 63 kg: Guld. Billedet: Fra venstre: Mathias, Emil, Katrine og Belal KUPGRADUERING Søndag, den 27. maj var en MEGET varm dag. Men gradueringen i Vejle Taekwondo Klub blev gennemført som planlagt og der blev ikke slækket på kravene af den grund. Men trods alle strabadserne opretholdt de seje børn og voksne gejsten og viste flot Taekwondo fra start til slut. Og alle bestod til ny bæltegrad: 1. hold: 9-14 år begynder hold: Niels Thing Marcus Ross Møller bestod til 10. kup hvid med gul snip bestod til 10. kup hvid med gul snip

9 9-14 år øvede hold: Jonas Schmidt Johanne Hasselstrøm Josefine Laugesen Magnus Møller Mikkel Thusgaard Daniel Clafton 2. hold: 9-14 år øvede hold: Mikkel Poulsen Omar Dawoud Mads Sørensen Nikoline Nielsen Anne Sofie Voersaa Caroline Lacour Kim Nguyen Nikolina Cale Sillen Hansen Ibrahim Ovcina Muhammed Ovcina bestod til 7. kup grøn bestod til 7. kup grøn bestod til 6. kup blå bestod til 6. kup blå bestod til 5. kup blå med rød snip bestod til 5. kup blå med rød snip bestod til 5. kup blå med rød snip bestod til 5. kup blå med rød snip bestod til 5. kup blå med rød snip bestod til 4. kup rød bestod til 4. kup rød

10 Højbælteholdet: Christian Jensen Claus Blaabjerg bestod til 3. kup rød med sort snip bestod til 1. kup rød med 3. sorte snip GODT KLARET og et STORT TILLYKKE TIL ALLE! Nyt fra bestyrelsen Referat fra sidste bestyrelsesmøde og tidligere kan læses her. Næste møde afholdes tirsdag den 5. juni 2012

Vejle Taekwondo Klub på facebook

Vejle Taekwondo Klub på facebook Vejle Taekwondo Klub på facebook Har du husket at melde dig ind i Vejle Taekwondo Klubs gruppe på facebook? Hvis ikke, vil vi rigtig gerne opfordre alle klubbens medlemmer og familie til at gøre dette

Læs mere

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse 3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse Caroline La Cour (billedet: til venstre) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år. Anne-Sofie Voersaa (billedet: i midten) er 11 år, har

Læs mere

Er Taekwondo en voldelig sport?

Er Taekwondo en voldelig sport? Er Taekwondo en voldelig sport? Jeg kan huske, da jeg startede på Taekwondo og julefrokosten nærmede sig kort efter. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle med, og at det ville blive sjovt. Men min mand

Læs mere

VEJLE TAEKWONDO KLUB

VEJLE TAEKWONDO KLUB VELKOMMEN TIL VEJLE TAEKWONDO KLUB Horsensvej 74A 7100 Vejle T: 75 72 37 74 www.vejle-taekwondo.dk Indhold - Vejle Taekwondo klub - Hvad er Taekwondo? - Fysiske og mentale udfordringer - Hold oversigt

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 13. marts 2014 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Deltagere Antal stemme berettigede 12 Referent Palle Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse

Læs mere

Nye kupgraduerede i klubben

Nye kupgraduerede i klubben Årgang 40 nr. 4 April / Maj 2015 Nyhedsbrev Månedens citat: Nye kupgraduerede i klubben It s not about Being the best It s about Being better Than you were yesterday På billedet ses Kaj, Brian, Bruno og

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

Shinson Hapkido. Koreansk Selvforsvar

Shinson Hapkido. Koreansk Selvforsvar Shinson Hapkido Koreansk Selvforsvar Dojang Shinson Hapkido har eksisteret i Holbæk i 25 år, og vi har intentioner om at blive her rigtig mange år endnu. Vi træner i vores egen dojang, som du kan se på

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter.

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter. Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 4. marts 2013 20:56 Emne: Nyhedsbrev marts 2013 Kære alle medlemmer af Risskov Taekwondoklub, 2013 er efterhånden skudt godt

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

Dan graduerede på Bosei

Dan graduerede på Bosei Årgang 40 nr. 6-9 Juni-September 2015 Nyhedsbrev Dan graduerede på Bosei Månedens citat: I fear not the man who has practiced 10.000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10.000 times!!

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

Husk i øvrigt, at du altid løbende kan tjekke nyheder og andet info på forsiden på vores hjemmeside.

Husk i øvrigt, at du altid løbende kan tjekke nyheder og andet info på forsiden på vores hjemmeside. Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. juni 2013 22:51 Emne: Nyhedsbrev juni 2013 Kære medlem af Risskov Taekwondoklub, Sommeren er over os, og med det varmere vejr

Læs mere

Kost & Ernæring K1 + K2

Kost & Ernæring K1 + K2 Kost & Ernæring K1 + K2 Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ansøgning af sponsorat af Tobias Hyttel

Ansøgning af sponsorat af Tobias Hyttel Ansøgning af sponsorat af Tobias Hyttel Jeg hedder Tobias og er 12 år gammel, jeg dyrker Taekwondo og har gjort det siden jeg var 4 år, Jeg bestod min graduering til sort bælte, da jeg var 10 år. Min store

Læs mere

3 x medaljer til Maria Bendsen fra Vejle

3 x medaljer til Maria Bendsen fra Vejle 3 x medaljer til Maria Bendsen fra Vejle Lørdag, den 2. februar var der Begynder/Øvet Cup Taekwondo Teknik i Munkebo Maria Bendsen fra Vejle Taekwondo Klub deltog i 3 kategorier - og kom hjem med 3 medaljer.

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 26. marts 2015 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse Dagsorden Rasmus Dirigenten indleder med at konstatere

Læs mere

Månedsbrev Oktober 2013. Vejle Taekwondo Klub - Tang Soo Horsensvej 74 A 7100 Vejle Tlf. 7572 37 74 tangsoo@vejle-taekwondo.dk

Månedsbrev Oktober 2013. Vejle Taekwondo Klub - Tang Soo Horsensvej 74 A 7100 Vejle Tlf. 7572 37 74 tangsoo@vejle-taekwondo.dk Månedsbrev Oktober 2013 Vejle Taekwondo Klub - Tang Soo Horsensvej 74 A 7100 Vejle Tlf. 7572 37 74 tangsoo@vejle-taekwondo.dk Et varmt lys i den kolde tid. Det er endeligt blevet rigtig efterår. Træerne

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Kost & Ernæring. K3 + talent

Kost & Ernæring. K3 + talent Kost & Ernæring K3 + talent Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Velkommen til: Vandpolosektionens områdemøde, søndag den 29. april 2012 kl.09.00

Velkommen til: Vandpolosektionens områdemøde, søndag den 29. april 2012 kl.09.00 Velkommen til: Vandpolosektionens områdemøde, søndag den 29. april 2012 kl.09.00-1 - Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Vandpolosektionens beretning 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen

Læs mere

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Nyhedsarkiv 2013 Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Struer svømmeklub holdte i weekenden Vest Danske årgangsmesterskaber for gruppe 1 i Struer Svømmehal. Struer svømmeklub deltog

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De følgende sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver dygtige, sunde, hjælpsomme

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk Generalforsamling Mandag d. 23. marts 2009 Tilstede: Bestyrelsen og x medlemmer Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2008 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2008

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

SPIL. Bordtennis. - Verdens hurtigste boldspil. Trænings oversigt 2015 2016. Holme-Olstrup Bordtennis klub

SPIL. Bordtennis. - Verdens hurtigste boldspil. Trænings oversigt 2015 2016. Holme-Olstrup Bordtennis klub SPIL Bordtennis - Verdens hurtigste boldspil Trænings oversigt 2015 2016 Om Holme-Olstrup BTK Årets idrætsklub i Næstved kommune 2014 Vi er en rummelig klub, hvor der er plads til alle der har lyst til

Læs mere

Efter styrketræning en morgen i Florida. Vi er så heldige at kunne se solen gå op hver morgen efter træning.

Efter styrketræning en morgen i Florida. Vi er så heldige at kunne se solen gå op hver morgen efter træning. November 2017. Så er det snart tid til at rejse hjem. Det første semester er gået så hurtigt, jeg har nydt det, er blevet meget klogere, men er også klar til juleferie og se familie og venner inden jeg

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup /

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup / Generalforsamling onsdag d. 16. marts 2011 Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2010 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2010 4. Godkendelse af budget 2009 og fastsættelse

Læs mere

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli

Rejsebrev nr. 2 og 3. Onsdag den 14. juli Rejsebrev nr. 2 og 3 Onsdag den 14. juli Dagen stod på kvalifikation for hele holdet, formiddagen havde kadetterne fornøjelsen af, og eftermiddagens steghede solstråler havde juniorerne. Dagen blev en

Læs mere

AGF Udsprings nyhedsbrev nr. 1, 2011

AGF Udsprings nyhedsbrev nr. 1, 2011 Springere fra AGF Udspring var i Ramasjang Live i vinterferien. Her ses fra venstre Avital, Isabel, Ane, Daniel, August, Niklas og Oliver Foto: Yakov Munkebo Velkommen Det er med stor glæde, jeg sender

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Atletikafdelingens beretning for 2018.

Atletikafdelingens beretning for 2018. Atletikafdelingens beretning for 2018. Skive AM har stadig de allerbedste træningsfaciliteter både sommer og især vinter. Vi har alle forudsætninger for at kunne præstere på højeste niveau, både organisatorisk

Læs mere

Bobler december 2015

Bobler december 2015 Bobler december 2015 Årets sidste Bobler fra AGF er fyldt med medaljer og rekorder til AGF-svømmere, der har været til både nordiske, danske og vestdanske mesterskaber. Og lige inden jul rykkede klubben

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

www.springteamnordjylland.net Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland I gymnastikforening Springteam Nordjylland tilbyder vi trampolintræning. At springe trampolin er at lære sjove spring,

Læs mere

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Nyhedsarkiv 2009 Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Ved weekendens 2. runde af Midtvest Cup, der blev afholdt i Vildbjerg

Læs mere

Nyhedsbrev september 2017

Nyhedsbrev september 2017 Et spændende år er i gang Nyhedsbrev september 2017 En ny svømmesæson er godt i gang, med mange spændende ting i horisonten. I K-afdelingen debuterer Horsens Svømmeklub i Svømmeligaen, og vi skal være

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i VTK

Referat fra Bestyrelsesmøde i VTK Referat fra Bestyrelses i VTK Dato Tirsdag d. 04. februar 2014 Indkaldt af Sted Deltagere Fraværende Referent Palle (Sekretær) Hos Irene Christina (CH) Formand (RA) Kasser Palle (PA) Sekretær Tonny (TO)

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

LIVTAG # 5 2015. Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet. Mig og min hjælper. s. 30. s.

LIVTAG # 5 2015. Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet. Mig og min hjælper. s. 30. s. Dit medlemsmagasin fra PTU LANDSFORENINGEN AF POLIO-, TRAFIK- OG ULYKKESSKADEDE LIVTAG # 5 2015 Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet s. 30 Mig og min hjælper

Læs mere

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007 BAGSVÆRD ROKLUB Foræ Forældremø ldremøde Fremlægning af sæson 2007 Dagsorden Evaluering af sæson 2006 Præsentation af trænere Præsentation af projekter 2007 Krav til deltagelse i projekterne / kraftcenteret

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Nye kupgraduerede i klubben

Nye kupgraduerede i klubben Årgang 40 nr. 2-3 Februar/Marts 2015 Nyhedsbrev Nye kupgraduerede i klubben Månedens citat: Et sortbælte er et hvid bælte der aldrig giver op På billedet ses Kaj, Brian, Finn og alle til kupgradueringen

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det!

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Når du spiller fodbold eller dyrker anden sport, hvor sveden springer fra din pande

Læs mere

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det!

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Når du spiller fodbold eller dyrker anden sport, hvor sveden springer fra din pande

Læs mere

ØBTU s sommertur til Ängby s Summer Camp 2018

ØBTU s sommertur til Ängby s Summer Camp 2018 ØBTU s sommertur til Ängby s Summer Camp 2018 11 ungdomsspillere og en gruppe forældre og ledere var i starten af august på en 8 dages tur til Stockholm, hvor de deltog i en træningslejr med mere end 160

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Hårslev Gymnastikforening

Hårslev Gymnastikforening Hårslev Gymnastikforening Byder velkommen til en ny sæson 2017 / 2018 Sæsonprogram Hårslev Gymnastikforening. Nye og gamle ledere byder velkommen til en ny sæson. Mød op første gang, eller ring til en

Læs mere

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo.

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo. I Vorbasse KFUM Idrætsforenings Gymnastikafdeling er Børneweekend blevet en dejlig tradition. En flok af glade gymnaster overnatter en nat inde i hallen, hvor der er gang i mange aktiviteter bl.a lege,

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 Så blev det tid til anden afdeling af dette års EM for Rotax Klasserne Junior Senior og DD2. For andet år i træk skulle afdelingen køres på Wackersdorf

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil NYT NYT NYT Kom og få lavet en Sundhedsprofil - en udvidet bodyage Tilmelding på kontoret eller ring på tlf. 86 34 38 88 Testning foregår på hold med max. 20 personer pr. gang; det varer ca. tre timer.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk Tammin, Ølgod Husk mad- Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Har du en plan? Mandag: Rugbrød Tirsdag: Sandwich med tunsalat Onsdag: Rugbrød

Læs mere

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Mikkel Høgh og Søren Mortensen blev Jysk og Dansk mester.. med en Aalestrup træner ved roret. Stregspilleren Mikkel Høgh og bagspilleren Søren Mortensen

Læs mere

Status Vinter 2017/2018 for Boddum Ydby Skytteforenings aktiviteter.

Status Vinter 2017/2018 for Boddum Ydby Skytteforenings aktiviteter. Status Vinter 2017/2018 for Boddum Ydby Skytteforenings aktiviteter. En meget travl og udbytterig vintersæson For Boddum Ydby Skytteforening er med de nyligt overståede Danske mesterskaber på cal. 22 og

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Åbent Stævne Næstrup Pokal NJM. DM. PRÆMIEVÅBEN. Sommeren er forbi og dermed er det også ved at være slut med den udendørs skydning for 2016.

Åbent Stævne Næstrup Pokal NJM. DM. PRÆMIEVÅBEN. Sommeren er forbi og dermed er det også ved at være slut med den udendørs skydning for 2016. Åbent Stævne Næstrup Pokal 2016. NJM. DM. PRÆMIEVÅBEN. Sommeren er forbi og dermed er det også ved at være slut med den udendørs skydning for 2016. Hermed følger en foreløbigt status og referat af aktiviteter

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

Vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab Vejen til et varigt vægttab Sådan taber du dig hurtigt og effektivt SlankekurDerVirker.dk OM EBOGEN Læs hvordan du opnår et varigt vægttab ved at følge en fornuftig slankekur. Indholdsfortegnelse Hvilken

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med.

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med. Häggsjö D. 25.6.2002 Ju-Jutsu'ens historiske baggrund Ju-Jutsu systemet bygger på teknikker fra den oprindelige japanske forsvarsmetode/krigskunst Bu-Jutsu (Bushi = kriger og Jutsu = metode), som udøvedes

Læs mere

DGI, Badminton. Klubmesterskaber 2017

DGI, Badminton. Klubmesterskaber 2017 Klubmesterskaber 2017 1 Badminton Klub Byder velkommen til Klubmesterskab lørdag den 18 marts 2017 Stævner starter kl 09.00 og det er vigtig at møde i god tid. Præmier : Der er vandrepokal til alle klubmestre

Læs mere

Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland

Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland I gymnastikforening Springteam Nordjylland tilbyder vi trampolintræning. At springe trampolin er at lære sjove spring, skruer og saltoer. Gennem

Læs mere

To danske storfavoritter debuterer til World Games i ju-jitsu

To danske storfavoritter debuterer til World Games i ju-jitsu Pressemeddelelse 19. juli 2017 To danske storfavoritter debuterer til World Games i ju-jitsu Fredag den 28. juli og lørdag den 29. juli går en stor drøm i opfyldelse for de to danske ju-jitsu kæmpere,

Læs mere

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie. Regionshospitalet Randers Børneafdelingen

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie. Regionshospitalet Randers Børneafdelingen Patientinformation Kost anbefalinger Til overvægtige børn og deres familie Regionshospitalet Randers Børneafdelingen Sund kost Indledning: Denne pjece handler om nogle kost anbefalinger til dig og din

Læs mere

www.springteamnordjylland.net Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland I gymnastikforening Springteam Nordjylland tilbyder vi trampolintræning. At springe trampolin er at lære sjove spring,

Læs mere

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE Deltagelse på HIK hold Talent og turnerings træning Sommer og Vinter deltagelse DTF Licens Deltag i flere turneringer Vær med i klubturnering Spil tennis

Læs mere

Jyske Mesterskaber og Nordic Open

Jyske Mesterskaber og Nordic Open Jyske Mesterskaber og Nordic Open Godt 20 roere fra Odder Roklub deltog i Jyske mesterskaber i lørdags. Junior C drenge: I junior C 13 og 14 år roede Rasmus Blæsbjerg sig ind på en sikker 2. plads efterfulgt

Læs mere

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER Spis gode kulhydrater Du får mest ud af træningen, hvis du har fyldt din krops kulhydrat- og væskedepoter. Det gælder både hvis du

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Kost og træning. Kosten er en central faktor til en optimal præstation

Kost og træning. Kosten er en central faktor til en optimal præstation Kost og træning Kosten er en central faktor til en optimal præstation Kulhydrat Vigtigste bestanddel i forb. med træning Letteste tilgængelig Hurtig optagelig 5-10 minutter Skal indtages regelmæssigt Opfyldning

Læs mere

Formandens beretning 2010

Formandens beretning 2010 Formandens beretning 2010 2010 har været et rigtig godt år for D.K.T.F. Der er sket rigtig mange ting i vort forbund. Vores klubber har konkurreret lige som sidste år i udlandet og det at DKTF støtter

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Westenvind cup Lørdag d. 23. feb. 2013 i Thorsminde

Westenvind cup Lørdag d. 23. feb. 2013 i Thorsminde Westenvind cup Lørdag d. 23. feb. 2013 i Thorsminde Thorsminde hallen Skolegade 25 A Thorsminde 6990 Ulfborg Stævneleder: Lene Rønn tlf. 21751403 Thorsminde Hallen 1-12 09:00 13-24 10:00 25-36 11:00 37-48

Læs mere

Inde EM i Spanien 2011.

Inde EM i Spanien 2011. Så blev det lørdag den 26. marts og det danske landshold skal skyde hele fire guldfinaler! Første finale var dame junior compound med Sarah, Ida og Michalina. Pigerne blev nr. 1 indledende og skulle op

Læs mere

Bordtennis: Børn/unge: Mandag kl. 18.00-19.00. Kontingent: kr. 250,00 Jes Kristiansen/ hjælpetrænere

Bordtennis: Børn/unge: Mandag kl. 18.00-19.00. Kontingent: kr. 250,00 Jes Kristiansen/ hjælpetrænere Velkommen til Vintersæson 2011-2012 Indholdsfortegnelse: Bordtennis side 2 Præmiewhist side 2 Jundokan Karate side 3 Badminton side 4 Indefodbold side 4 Spinning side 5 Mix-Motionsvolley side 6 Gymnastik

Læs mere

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016.

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016. # Klub/foreni ng Formål Ansøgt tilskud Idrætssamvirkets indstilling. Beslutning 1 Tailgate Talentudvikling er en væsentlig faktor i klubbernes daglige virke, hvorfor talentudvikling vil have et særligt

Læs mere

German Junior Open 2010

German Junior Open 2010 German Junior Open 2010 Day 1 Danmark var repræsenteret af Thomas, Lasse og Marcus fra henholdsvis Kolding, Kolding og Sport92 i U15 rækken ved dette års German Junior Open. Lasse og Marcus skulle spille

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010

Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010 Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010 Hvorfor denne vejledning? Vi vil i AaB gerne udvikle vores spillere så optimalt som muligt. Vi forsøger hele tiden at optimere hvor vi kan, så

Læs mere

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie Patientinformation Kost anbefalinger Til overvægtige børn og deres familie Kvalitet Døgnet Rundt Børneafdelingen Sund kost Indledning: Denne pjece handler om nogle kost anbefalinger til dig og din familie.

Læs mere

UDSPRING. Velkommen til. Udspringssektionens områdemøde. Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00

UDSPRING. Velkommen til. Udspringssektionens områdemøde. Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00 UDSPRING Velkommen til Udspringssektionens områdemøde Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 2010 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere