H A N D L I N G S P L A N

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "H A N D L I N G S P L A N"

Transkript

1 H A N D L I N G S P L A N DRONNINGENS PAKHUS LOLLAND KOMMUNE

2 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand og at sikre fredningsværdierne. Handlingsplanen fastlægger hvilke bygningsarbejder, der i en periode bør udføres på en bygning for at fastholde eller genoprette tabte eller svækkede fredningsværdier. Ejeren vælger selv den restaureringsfaglige rådgiver, som skal udarbejde handlingsplanen. Handlingsplanen er udført efter Kulturstyrelsens skabelon og vejledning, og Kulturstyrelsen finansierer handlingsplanen efter de fastsatte takster.. Handlingsplanen omfatter den/de fredede bygningers klimaskærm med mindre andet er aftalt. Rådgiveren besigtiger bygningen/bygningerne fra terræn, stige eller tilgængelige lofts- og kælderrum. Der bliver ikke lavet tekniske målinger eller destruktive undersøgelser. Handlingsplanen tager udgangspunkt i ejendommens fredningsværdier, som er beskrevet af Kulturstyrelsen. På Kulturstyrelsens hjemmeside for fredede og bevaringsværdige bygninger FBB, findes oplysninger om de fredede ejendomme og deres fredningsværdier. FBB findes på VURDERING OG ANBEFALEDE AKTIVITETER Handlingsplanen vurderer bygningens/bygningernes tilstand, hvor fredningsværdierne er svækket og i hvilken rækkefølge forholdet bør udbedres. Fra 1. prioritet, der er kritiske skader, til 3. prioritet, der er mindre alvorlige, samt den særlige kategori AKUT, hvor skaden er så stor, at den skal udbedres med det samme. Der kan forekomme særlige forhold, som kræver en nærmere undersøgelse, end denne handlingsplan har mulighed for. Det markeres med UN (undersøges nærmere) og bør undersøges snarest muligt. De skal være opmærksom på, at der kan være andre skader eller forhold i ejendommen, som ikke er medtaget i denne handlingsplan. De angivne beløb er prisoverslag skønnet af den sagkyndige rådgiver og kan variere både op og ned i forhold til egentlige håndværkerpriser. FØR ARBEJDERNE UDFØRES Når en ejendom er fredet betyderdet, at både udvendige og indvendige ændringer, der går ud over almindelig vedligeholdelse, kræver tilladelse fra Kulturstyrelsen. Anbefalingerne i denne handlingsplan er ikke forudgående godkendt, og der skal derfor indsendes ansøgning til Kulturstyrelsen om tilladelse til eventuelle byggearbejder. Du kan se mere information om bygningsbevaring på Kulturstyrelsens hjemmeside. KULTURSTYRELSEN

3 3 EJENDOMMENS DATA Kommune: Lolland Kommune Adresse: Havnegade 73, 4900 Nakskov Betegnelse: Dronningens Pakhus Fredningsår: 1988 Omfang: Dronningens Pakhus (1589) RÅDGIVERS DATA Navn: Center for Bygningsbevaring Adresse: Raadvad 40, 2800 Kgs. Lyngby Mailadresse: CVR.NR.: Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Bygningsrådgiver Hans Jørgen Hansen Dato: Underskrift: KONKLUSION Dronningens Pakhus er generelt i meget dårlig stand. Der er mange sætninger på grund af, at bygningen synker ned i de rådne fodremme, omfattende råd generelt, svigt i de indvendige konstruktioner og sætninger i fundamenterne. Problemerne forstærkes af, at bygningen, særligt ydervæggene, ikke har været løbende vedligeholdt. Det kan ikke udelukkes, at en kraftig storm vil kunne få bygningen til at kollapse helt eller delvis. Desuden kan der være risiko for forbipasserende, da flere tavl er meget dårlige. Sydgavlen er i rimelig god stand og kan godt renoveres. De store sætninger i bygningen indebærer samtidig store lunker og skævheder i tagfladerne. Dette betyder også, at vægten af taget overføres til ydervægge og indvendige konstruktioner på en anden måde, end der oprindelig var tilsigtet. Der er store åbninger mellem tagstenenes hjørner og langs de sideværts overlæg som medfører, at undertaget udsættes for meget lys, med nedbrydning til følge. Inden et år eller højst to, bør bygningen totalistandsættes. Man må forvente, at næsten alle tavl skal udtages, og at mindst halvdelen af bindingsværkstømmeret skal fornyes. Som en del af projektet bør der forinden laves en præcis opmåling, og i projektet skal tages stilling til efterfundering, niveauet af sætningernes opretning, niveauet for opretning af forskydningerne, genskabelse af manglende dele (for eksempel korte skråbånd), døres, lugers og vinduers udformning, størrelse og placering mv. Endvidere bør taget omlægges eller udskiftes og indgå som en del af et samlet projekt. Et nyt tag bør udføres med understrygning som oprindelig, eller med fast undertag.

4 4 HANDLINGSPLAN BÆRENDE FREDNINGSVÆRDIER I bygningens ydre knytter de bærende fredningsværdier sig til det synlige bindingsværk, den ubrudte tagflade og den generelle materialeholdning, herunder de mange træluger og -døre, samt gavlen mod syd med de murede detaljer og støbejernsluger. I bygningens indre knytter de bærende fredningsværdier sig til de synlige konstruktioner. SITUATIONSPLAN Fredningens omfang er markeret med rødt.

5 5 FORHUS Dronningens pakhus set fra Havnegade, med den grundmurede gavl fra 1800-tallet. YDERVÆGGE Bygningens fodrem er mange steder erstattet af betonudstøbninger, som nu fungerer som en slags sokkel/forstærkning. Langs nordgavlen er nederst lavet en forstærkning af murværk og beton, tilsyneladende uden på flere rester af fodrem og stolpeender. Vand kan løbe ned af gavlen og ophobes i revnen mellem forstærkningen og selve gavlen. I den midterste del af vestsiden er fodremmen erstattet af beton, som er under kraftig nedbrydning. Tre af stolperne er nederst forstærket med jernbjælker, som er nedstøbt i betonfundamentet/forstærkningen.

6 6 Bygningen har mange store og voldsomme sætninger og forskydninger. Der er både tale om dårlig fundering, følgeskader af arbejder i området, samt at bygningen synker på grund af rådne fodremme. Desuden forskydninger på grund af problemer, i de indvendige konstruktioner. Det meste af bindingsværket er egetømmer, en stor del er originalt. Tavlene er opmuret af brændte sten, tyndpudsede og kalkede På nordsiden er terrænet for højt og når op foran fodremmen. Tømmeret er generelt i dårlig stand med mange rådskader. Den nederste bindbjælke er knækket og har flere andre skader. De lange skråbånd er i meget dårlig stand og skydes ud midt på. En del tavl er ved at glide ud. Flere udgør en reel sikkerhedsrisiko for forbipasserende. På vestsiden er terrænet i den nordlige for højt og fodremmen skades. Fodremmen er rådden. I det nederste stokværk er mange stolper, skråbånd og løsholte rådne. Mange ender af bindbjælkerne er rådne. Flere tavl er gledet noget ud, og enkelte er i fare for at falde helt ud. Blandt andet den viste. Mange af tavlene er meget nedbrudte. Både mursten og tyndpuds. Remmene over og under bindbjælkerne er nedbrudte og knækkede flere stede. I et mindre område i den sydlige del har man udskiftet en del tømmer. Bindbjælkerne er imidlertid ikke ført ud mellem remmen, og rådne ender af de øverste stolper, er blot erstattet af mursten. Der er igen råd i den fornyede fodrem og flere andre steder. I de sidste par fag længst mod syd har man pillet rådne tømmerdele ud og erstattet dem med murværk.

7 7 Østsiden er generelt i meget dårlig stand. Fodremmen er meget rådden og flere steder synker væggen på grund af dette. I store områder er fodremmen erstattet af beton og murværk. Mange af de nederste korte skråbånd er fjernet. Topremmen i nederste stokværk er meget rådden. Mange af de synlige ender af bindbjælkerne er rådne. Fodremmen til øverste stokværk har mange rådskader. Mange af tavlene, specielt i de nederste områder er i meget dårlig stand, flere steder er reelt huller i tavlene. Enkelte tavl er ved at falde ud. Flere stolper er knækket ud for løsholterne. I den nordlige ende er fjernet de nederste korte skråbånd. Terrænet langs siden er generelt for højt. Værst i den nordlige ende. Sydgavlen er formentlig opmuret i sidste halvdel af 1800-tallet. Der findes en del mindre sætningsrevner, og en del defekte fuger, specielt nederst og langs tagfladerne, men i forhold til alderen er gavlen i rimelig god stand. Nederst er der dog mange defekte fuger og en del skadede mursten. Skaderne skyldes både mekaniske skader (cykler mm), samt saltskader (først og fremmest vejsalt). Forhus - Vurdering af ydervægge Vurdering af tilstand Emne Tilstand Aktivitet Prioritet Ydervægge Løse tavl og forskydninger. Midlertidig sikring. Akut Ydervægge Projektering og total istandsættelse. Sokkel/forstærkninger Omfattende rådskader, forskydninger, sætninger og defekte fuger. Betonforstærkninger er under kraftig nedbrydning og tilfører vand til fodremme og stolpeender. Projektering og istandsættelse. 1 - UN 1 - UN

8 8 VINDUER OG DØRE Bygningen har kun få vinduer, og de sidder alle i den sydlige ende af østsiden. Vinduerne er af nyere dato. Adgang til lys og udluftning er tidligere sket gennem træluger, som også i nogle tilfælde kunne anvendes til ind- og udtagning af varer. De fleste gamle luger har små glug med ruder, formentlig har disse glug oprindelig kunnet lukkes med træklodser indefra. Vestsidens luger er noget varierende i størrelse og udformning. En del er fornyede og med nye beslag. Tilstanden er meget varierende, men de fleste trænger til istandsættelse af rustende beslag, reparation af rådskader og overfladebehandling. Der er ingen vinduer i vestsiden. Fløjdøren er en nyere revledør i rimelig god stand. Nordgavlens fire øverste luger er træluger, alle i dårlig stand. Nordgavlens nederste luge er af støbejern. Formentlig er lugen flyttet hertil fra sydgavlen, hvor den ene luge er erstattet af et vindue. Lugen trænger til renovering. Østsidens tilbageværende luger er nogenlunde ensartede, og de fleste er meget gamle. Lugerne i- og under hejsekvisten er næppe originale, men dog af ældre dato. Lugerne og deres beslag trænger til renovering, men store dele af dem vil kunne bevares.

9 9 Østsidens to døre i den nordlige ende er gamle og i dårlig stand. Hvorvidt dele af dørene kan genanvendes afhænger af kravene til deres fremtidige funktion. Østsidens vinduer i den sydlige ende er trævinduer med enkeltglas og af nyere dato. Vinduer trænger til kit og maling. Døren samme sted passer stilmæssig dårligt til bygningen. Døren er rådden og i meget dårlig stand. Sydgavlens syv luger er af støbejern og originale fra gavlens opmuring i slutningen af 1800-tallet. Det nuværende vindue, nederst mod øst, erstatter formentlig en støbejernsluge, som er flyttet til nordgavlen. En del af støbejernet er sprængt af rust. Støbejernslugerne må betegnes som værende i dårlig stand, men dog reparerbare. Fløjdøren/porten sidder dybt i murhullet, hvis hjørner er beskyttet af en vinkeljernsramme. Døren har en smule råd nederst, men er ellers i god stand og reparerbar. Vinduet er i meget dårlig stand, og ruden er itu.

10 10 Forhus - Vurdering af vinduer og døre Vurdering af tilstand Emne Tilstand Aktivitet Prioritet Træluger, støbejernsluger, vinduer og døre. 1 Rustne beslag, defekte slaglister, manglende ruder og rådangreb på trælugerne. Sprængninger pga. rustudvidelser på støbejernsugerne. Afskallende maling og kit på vinduerne. Dørenes tilstand er varierende. Flere med råd. Træluger, støbejernsvinduer, vinduer og døre, bør indgå i et samlet projekt og istandsættelse for hele bygningen. TAG Bygningens tag er røde maskinfremstillede vingetegl på undertag af tagpap. Tagets præcise alder er ubekendt, men formentlig er det år gammelt. Undertaget har mange og store huller, specielt i den sydlige ende. Hullerne skyldes formentlig en kombination af følgende: Tagsten har været blæst af i længere tid og undertaget er svækket af sollys. Løse tagsten er røget igennem undertaget. Undertaget er flået, for at genilægge tagsten indefra, og andet hærværk. Der er ikke lavet opretning i forbindelse med, at taget er udskiftet, men formentlig er de største lunker blevet værre siden. Tagstenene er skruet fast gennem borede huller i overkanten. Dette betyder en voldsom reduktion af tagstenenes vandrette overlæg, og nedsivende vand ved skruerne. Mange tagsten har været blæst af, og mange tagsten ligger nu uregelmæssigt. Flere tagsten er ved at glide ned, blandt andet ligger der et par løse tagsten hér, og disse udgør en sikkerhedsrisiko for forbipasserende. I hejsekvistens skotrender ligger også løse tagsten.

11 11 Tagstenene er i store områder oplagt med alt for lille sideværts overlæg. Ved så skæve tagflader er det ikke muligt at anvende samme lægteafstand og dækmål overalt, og man må påregne, at en del af tagstenene skal tilpasses (nakkes). Når dette ikke sker, ender man som hér i udadgående lunker med en tagflade hvor tagstenene ligger dårligt og gaber i de sideværts overlæg og ved hjørneafskæringerne. Problemet indebærer løse og klaprende tagsten, risiko for nedfaldende tagsten og for hurtig nedbrydning af undertaget på grund af lysindfald. I den yderste række tagsten mod sydøst mangler en tagsten. Forskellingen langs gavlen er defekt flere steder. Rygningsstenene er oplagt i rufakit. Rufakitten har sluppet tagstenene og mangler mange steder. Forhus - Vurdering af tag Vurdering af tilstand Emne Tilstand Aktivitet Prioritet Tag Løse tagsten, store lunker, skævheder Inden et år eller to bør taget omlægges 1- UN i tagfladen og nedbrudt un- dertag. eller udskiftes, og indgå i et samlet projekt for bygningens istandsættelse. Et nyt tag bør udføres med understrygning som oprindelig, eller med fast undertag. Nye tagsten bør håndstrøgne vingetegl. Tagsten Løse tagsten. Oplægning og fiksering. Akut

12 12 ANDET I den nordlige del af bygningen er der trægulve i stueetagen. Et par gulvbrædder er taget op, og der er tegn på rådproblemer i bjælkerne. Omfanget kunne ikke erkendes. Mange steder ses forskydninger og løse skråbånd på grund af sætninger og råd i bindingsværket. På billedet ses et gammelt eftermonteret jernbeslag til at holde ydervæg og bjælkelag sammen. Effekten af disse beslag er imidlertid begrænset, fordi der mange steder er råd i bindingsværket, og fordi de ikke bidrager til sidestabilisering af bygningen. Ved de midterste stolperækker er mange skråbånd fjernet og efterlader bygningen ustabil. I bjælkelaget og gulvet mellem nederste og øverste stokværk findes flere åbenlyst rådne områder. Desuden er flere bjælkeender rådne. Bjælkerne er ikke gennemgået systematisk og enkeltvis. Mange steder ses lysindfald mellem tavlene og bindingsværket, og flere tavl er ved at falde ud. Tagkonstruktionen er mange steder åbenlyst svækket. I forbindelse med udskiftningen af taget, har håndværkerne lavet enkle simple forstærkninger, men kun af hensyn til deres egen sikkerhed, ikke som egentlig forstærkning af konstruktionen. Billedet viser et eksempel på en knækket stolerem. Mange steder er der lavet simple forstærkninger med pålaskede brædder, men de fleste er svage og usystematiske.

13 13 Forhus - Vurdering af andet Vurdering af tilstand Emne Tilstand Aktivitet Prioritet Konstruktioner Svækkede konstruktioner. Bør snarest gennemgås af en faglig Akut ingeniør og sikres midlertidig Konstruktioner og tømmerdele Svækket af tid, borebiller og råd efter tidligere og nuværende utætheder. Flere skråbånd er fjernet. Bør indgå i et samlet projekt for bygningens istandsættelse. 1

14 14 ANBEFALEDE AKTIVITETER BYGNINGSDEL AKTIVITET PRIORITET PRISESTIMAT Forhus Ydervægge Midlertidig sikring. Akut Ydervægge Projektering og total istandsættelse. 1 - UN Sokkel og forstærkninger Projektering og total istandsættelse. 1 - UN Ej prissat Træluger, støbejernsluger, vinduer og døre. Træluger, støbejernsvinduer, vinduer og døre, bør indgå i et samlet projekt og istandsættelse for hele bygningen Tagsten Oplægning og fiksering. Akut Tag Inden et år eller to bør taget omlægges eller 1- UN udskiftes, og indgå i et samlet projekt for bygningens istandsættelse. Et nyt tag bør udføres med understrygning som oprindelig, eller med fast undertag. Nye tagsten bør håndstrøgne vingetegl. Konstruktioner Bør snarest gennemgås af en faglig ingeniør Akut og sikres midlertidig Konstruktioner og tømmerdele Bør indgå i et samlet projekt for bygningens istandsættelse I alt ekskl. moms, kr

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N ADELGADE 18 KALUNDBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N ACCISSEBODEN KALUNDBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N KAPPEL MØLLE LOLLAND KOMMUNE OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand og

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N DEN BORGERLIGE VELGØRENHEDS STIFTELSE VORDINGBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N HANS PETERSENS GAARD KALUNDBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N BOGØ MØLLE VORDINGBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N HOTEL SAKSKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N GYTHS GÅRD KALUNDBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N CHRISTINELUND VORDINGBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

SØLLERØD PARK TEGLTAGENES TILSTAND.

SØLLERØD PARK TEGLTAGENES TILSTAND. SØLLERØD PARK TEGLTAGENES TILSTAND. Om denne rapport Rapporten er udarbejdet på bestilling af Ejerforeningen Søllerød Park, med næstformand Bent Rasmussen som kontaktperson. Besigtigelsen er udført den

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LÅSBYGADE 61-65 KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.11.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse: Låsbygade

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Grønnemose Alle 59, 2860 Søborg 26. august 2015 H-15-02235-0186 159-50742 2235-Olekjølhede Som sælger

Læs mere

E/F Gammel Ladegaard

E/F Gammel Ladegaard E/F Gammel Ladegaard Åboulevarden 7 13, 1635 København V Julius Thomsens Gade 16 22, 1632 København V Herman Triers Plads 2 6, 1631 København V Kleinsgade 2, 1633 København V Tilstandsrapport Tag Marts

Læs mere

TURUP SPRØJTEHUS ASSENS KOMMUNE

TURUP SPRØJTEHUS ASSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TURUP SPRØJTEHUS ASSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 24.09.2015 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2013-7.82.07/420-0001 Kommune: Assens Kommune Adresse: Kærvangen

Læs mere

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund rikssund jernstøberi j og maskinfabrik. Besigtigelsen er fooretaget

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LYSHOLT FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11. december 2013 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx Rekvirent: xxxx. Bygningssynet bliv fortaget d. 15.8.2013 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen, tlf. 30501992, mail ABNI@bygningsbevaring.dk Det blev oplyst at ejendommen

Læs mere

Rosenfeldt Gods har fremsendt et ønske om nedrivning af avlsbygninger på Oregård beliggende Statenevej 51.

Rosenfeldt Gods har fremsendt et ønske om nedrivning af avlsbygninger på Oregård beliggende Statenevej 51. Til: Vordingborg Kommune Plan og Bygsekretariatet Østergårdsstræde 1A 4772 Langebæk. Ved. Nedrivning af avlsbygninger på Oregård Statenevej 51;. Rosenfeldt Gods har fremsendt et ønske om nedrivning af

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lundemarken 38 4400 Kalundborg Dato: 23.01.2014 Lb nr. H-14-01989-0015 Kommunenr./Ejendomsnr.: 326-22841 Matr. nr./ejerlav 1 DO Ladegården, Kalundborg

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KYSEBORGSTRÆDE 6 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN

TILSTANDSRAPPORT OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN TILSTANDSRAPPORT OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN Ejendommens adresse Ejer: Navn Adresse Postnummer og by Telefonnummer Ejendommen består af et stuehus og en fritliggende staldlænge, Til stuehuset er i sydenden

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

LADE #1 (overfor Stigs hus) Registreringer (28/8 2016):

LADE #1 (overfor Stigs hus) Registreringer (28/8 2016): LADE #1 (overfor Stigs hus) Registreringer (28/8 2016): (Udvendig) -Maling af facader/gavle (rød) generelt - udhængsbrædder udskiftes generelt - sømning/udskiftning af facadebrædder enkelte steder - Porte

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STUDSGADE 35 AARHUS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.12.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/751-0001 Kommune: Aarhus Kommune

Læs mere

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPPORT Klimaskærm Februar 2012 Birger Lund A/S Rådgivende Ingeniører Damhus Boulevard 5 2610 Rødovre telefon 36 70 28 29 E-mail: info@birgerlund.dk

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17046 Besigtigelsesdato: Mandag den 12.06.2017, kl. 11 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKIBBROGADE 14 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Skibbrogade

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx SKØNSERKLÆRING J.nr. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Roasvej 40 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Henrik Møgelgaard Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel: 1.1

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N LERCHENBORG KALUNDBORG KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

BESIGTIGELSE AF EKSIST. BYGNING

BESIGTIGELSE AF EKSIST. BYGNING SYDDJURS KOMMUNE PLANLÆGNING BESIGTIGELSE AF EKSIST. BYGNING GRIMSHOVEDVEJ 1, HELGENÆS NOVEMBER 2010 MOGENS VESTERSKOV RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA Strandvejen 7, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 34 24 91 - Fax. 86

Læs mere

Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen

Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen JN ARKITEKTUR ApS, Rosengade 1, 6600 Vejen, Tlf. 22996703, Mail: lp@jnarkitektur.dk Indholdsfortegnelse OPLYSNINGER OM RAPPORTENS UDFORMNING... 3 KARAKTERSKALA...

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9087 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Køkken, sætninger i gulve, store fuger over køkkenbord i vægfliser, sætninger i gulve i bryggers. 2. Sætninger

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bjarne Jensen 1 EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Adresse: Kallerupvej 180 4400 Kallundborg Dato: 10-9-2014 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 326-22262 Matr. nr./ejerlav 5a Kallerup By, Raklev EBAS sagsnr.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

P L A N ATRIUMHUSENE GENTOFTE KOMMUNE

P L A N ATRIUMHUSENE GENTOFTE KOMMUNE H A N D L I N G S - P L A N ATRIUMHUSENE GENTOFTE KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Foto hen over bebyggelsens tagflade set mod nord Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Mågevej 16, 4700 Næstved 19. januar 2015 H-15-02034-0007 370-018082 Benny Lillelund Som sælger eller

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16118 Besigtigelsesdato: Den 18. oktober 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 22,

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7237 Oversigt over klagepunkter: Bygning B: 1. Råd i dør mod nordvest 2. Råd i bundrammen 3. Kæntrede facadebjælker ved vindue mod syd 4. Udposning af facade mod syd 5. Rådskader i tag 6. Rådskader i gulv

Læs mere

Bygningsundersøgelser og tilstandsvurdering

Bygningsundersøgelser og tilstandsvurdering Bygningsundersøgelser og tilstandsvurdering Visuelle undersøgelser af bygningers klimaskærm, eventuelt suppleret med tekniske målinger og bygningsarkæologiske undersøgelser. Afrapportering Prioriteret

Læs mere

SVANEMØLLEN Svaneke.

SVANEMØLLEN Svaneke. SVANEMØLLEN Svaneke. Løse og nedfaldende egespåner 2010 Tilstand Beklædning, vinduer og døre. Istandsættelse NIELS-HOLGER LARSEN 2013 Indledning. Ved møllen opførelse blev både skrog og hat beklædt med

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 TILSTANDSRAPPORT Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst 1.udgave Maj 2014 Udført for: Fåborg Museum Grønnegade 75-5600 Faaborg Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: INDLEDNING... 3 BESKRIVELSE

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING xx. Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING xx. Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede 1) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT runo Seneka 1 ES - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Munkeskovvej 3-4690 Dato: 30-9-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 320-1749 Matr. nr./ejerlav Årløse Y, Terslev matr. nr 9d, 9h, 9f ES sagsnr. 60350

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DEN BORGERLIGE VELGØRENHEDS STIFTELSE, PRÆSTØ VORDINGNBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 09.02.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/390-0001

Læs mere

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.10.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse: Torvet

Læs mere

EF Højagerbo. Fotodokumentation til tilstandsrapport. Kim Olsson A/S. Sag nr marts Rådgivende Ingeniører FRI

EF Højagerbo. Fotodokumentation til tilstandsrapport. Kim Olsson A/S. Sag nr marts Rådgivende Ingeniører FRI Kim Olsson A/S Rådgivende Ingeniører FRI EF Højagerbo Fotodokumentation til tilstandsrapport Sag nr. 16.022 9. marts 2016 Sag: Tilstandsrapport Side 2 af 25 Billede 1. Fuger i murværk ses i stort omfang

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bjarne Lundgaard 1 EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Adresse: Møllevangen 119 8450 Hammel Dato: 31-8-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-6358 Matr. nr./ejerlav 7o Hammel By, Hammel. EBAS sagsnr. 59044

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN

TILSTANDSRAPPORT OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN TILSTANDSRAPPORT OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN Ejendommens adresse. Efter det af ejer oplyste er huset opført i 1924. Huset har stadig det oprindelige tag og mange af de originale vinduer er bevaret. Mod gaden

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 9135 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Nedbøjning og fald på gulv i stue samt nedbøjning af gulvet i gangen. 2. Stueloftet buer ved skillevæg mod gangen. 3. Vinduesparti

Læs mere

Besigtigelsen er gennemført af Flemming Sørensen fra Søren Garde Rådgivning d. 18. februar 2015.

Besigtigelsen er gennemført af Flemming Sørensen fra Søren Garde Rådgivning d. 18. februar 2015. Notat Til: Aalborg Kommune Fra: Flemming Sørensen, Søren Garde Rådgivning. Vedr. Besigtigelse af ejendommen Dokkedalvej 30, Mou, 9280 Storvorde. Dato: 12. marts 2015 Adressen blev besigtiget med henblik

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J. nr Besigtigelse d. 25. november 2010

SKØNSERKLÆRING. J. nr Besigtigelse d. 25. november 2010 SKØNSERKLÆRING J. nr. 10.098 Besigtigelse d. 25. november 2010 Oversigt over klagepunkter: 1. Forkert beskrivelse af sætning af tilbygning. 2. Synligt fald i murværk. 3. Forskel i bredden af plastfuge

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TÅRNGADE 6-8 FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 08.11.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Præstemoseskolen Adresse Placering M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Præstemoseskolen er bygget i 1959 og er udbygget i henholdsvis 1980 og 2010.

Læs mere

A/B Valkyrien 2200 København N

A/B Valkyrien 2200 København N A/B Valkyrien 2200 København N Vurdering af omkostninger ved forlængelse af tagets restlevetid Ejendommen er opført omkring 1925, Tagkonstruktion og tagbelægninger er fra ejendommes opførelsestidspunkt

Læs mere

Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 22 Offentligt

Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 22 Offentligt Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 22 Offentligt Mulig køber Tlf.: mail nr. Mail BYGKON Højbjerg, den 1. november 2010 Vedrørende Gxxxxvej, 8660 Skanderborg bygningsrapport Bygningsrapport omfattende

Læs mere

PETER NIELSENS RØGERI BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

PETER NIELSENS RØGERI BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R PETER NIELSENS RØGERI BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.maj 2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/400-0001 Kommune: Bornholms Regionskommune

Læs mere

Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den Solrød Center Solrød Strand

Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den Solrød Center Solrød Strand Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den 11.12.2018 Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Vedr.: Østre Strandvej 26 og 28, Solrød Strand Besigtigelsesdato: 6.12.2018 Østre Strandvej 26: Bygningsbeskrivelse:

Læs mere

Driftbygninger Stald, og lade samt havestue er kun gennemgået i lettere omfang. Resterende bygninger ikke er gennemgået.

Driftbygninger Stald, og lade samt havestue er kun gennemgået i lettere omfang. Resterende bygninger ikke er gennemgået. Lis Lange og Preben Erland Hansen Almevej 15 3230 Græsted Tlf. 48 39 24 01 Mail egemose.alme@gmail.com Helsinge, d. 07. august 2017. ALMEVEJ 15, 3230 GRÆSTED Efter anmodning fra Lis og Preben har undertegnede

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 7B MARIAGERFJORD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.10.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/846-0001 Kommune: Mariagerfjord Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

H A N D L I N G S P L A N

H A N D L I N G S P L A N H A N D L I N G S P L A N LILLE STRANDSTRÆDE 12 KØBENHAVNS KOMMUNE 2 OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig

Læs mere

Boligforeningen VesterBo, afd. 8, Nydamsparken

Boligforeningen VesterBo, afd. 8, Nydamsparken Boligforeningen VesterBo, afd. 8, Nydamsparken Undersøgelse af murværk i ydervægge udført d. 29. oktober 2002 Generelt: Undersøgelsen har omfattet i alt 14 ophugninger for en konstatering af ydervæggenes

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. "

Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. Hej Claus Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. Jeg beskriver her projektet, oppefra og ned (ca.): Huset er på

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KANALBETJENTHUSENE VED LENDRUP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 25.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/820-0001 Kommune:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 15127 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN. Til Ejerforeningen Porcelænsgården. Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage

TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN. Til Ejerforeningen Porcelænsgården. Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage Til Ejerforeningen Porcelænsgården Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage Dato September 2013 TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14122 Besigtigelsesdato: Den 27.11.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R JØRGEN PLOUGS OG HUSTRUS PLEJEHUS FAARBORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 4.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12113

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12113 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12113 Besigtigelsesdato: Onsdag d. 19-09-2012, kl. 11.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73 Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 73 33 73 Til interesserede købere af De Grå Stokke Kulturstyrelsen vil gerne give dig lidt nyttig og praktisk

Læs mere

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C Referenceliste Mejlgade, Aarhus C Den bevaringsværdige ejendom er oprindeligt fra 1845 og anvendt dels til bolig og dels til erhverv. Ejendommen har de seneste år lidt under manglende vedligeholdelse,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13140 Besigtigelsesdato: Den 16.01.2014 og 04.02.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R VESTERGADE 58 AARHUS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.11.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/751-0001 Kommune: Aarhus Kommune Adresse: Vestergade

Læs mere

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Side: 1 af 8 Nebsmøllevej 70 4100 Ringsted BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Stuehus Side: 2 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Baggrund 3 2. Beskrivelse af bebyggelsen 3 3. Formål 4 4. Bygningsgennemgangen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 9 GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.11.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R JACOBSGÅRD AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Røllum Bygade

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7201 Oversigt over klagepunkter: 1. Fugtindtrængning i hulmuren mod syd ved regnvejr. 2. Fugt i indervægge ved sydfacade. 3. Drænhuller i bundstykket i fordør er lukket. Der løber vand ind under døren.

Læs mere

DEN GAMLE POSTLADE SYDDJURS KOMMUNE

DEN GAMLE POSTLADE SYDDJURS KOMMUNE H A N D L I N G S P L A N DEN GAMLE POSTLADE SYDDJURS KOMMUNE OPLYSNINGER OM DENNE HANDLINGSPLAN Handlingsplanens overordnede formål er at bringe de fredede bygninger i en god vedligeholdelsesmæssig stand

Læs mere

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Holmegårdsskolen Adresse Placering Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Holmegårdsskolen er opført i 1940 og 1950, og er senere tilbygget i 1961. Bygningerne

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Ellebuen 1 2950 Vedbæk Dato: 15-05-2015 Lb nr. H-15-02710-0150 Kommunenr./Ejendomsnr.: 230/10967 Matr. nr./ejerlav 9fa/TRØRØD BY, GL. HOLTE Botjek sags

Læs mere

Energi- & Ingeniørgruppen A/S

Energi- & Ingeniørgruppen A/S TILSTNDSRPPORT 1 Energi- & Ingeniørgruppen /S dresse : Bibliotekvej 39 2650 Hvidovre TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT Dato : 2009-12-07 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 1675942 Matr. nr./ejerla 21 B / Hvidovre

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004 Besigtigelsesdato: Den 27.02.2013, kl. 14 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BROGADE 26 KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 26, 4600

Læs mere

Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune

Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune Bilag 1 - behandling af ansøgninger Hermodsvej 1, 7480 Vildbjerg nyt tag lagt med sort ædelengoberet vingefalstagsten samt undertag, nye tagrender

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 16022 Besigtigelsesdato: 29. april 2016 kl. 11.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bo Halm ndersen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Norgesmindevej 27 2900 Hellerup Dato: 17-11-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 101-399176 Matr. nr./ejerlav 4199 - UDENBYS KLÆDEBO KVRTER, KØBENHVN

Læs mere