Slagfalk godkendt i Kategori A

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Slagfalk godkendt i Kategori A"

Transkript

1 Slagfalk godkendt i Kategori A I den forgangne weekend ( marts) afholdt Sjældenhedsudvalget fællesmøde i Vejlerne. Som vanligt blev der arbejdet grundigt med sagsbehandlinger, kategoriseringer, vurderinger af materiale og ekspertudtalelser. Sjældenhedsudvalget i arbejde. Fra venstre Sakari Kaupinen, Morten Bentzon Hansen, Andreas Bruun Kristensen, Knud Pedersen, Ole Zoltan Göller, Kent Olsen og Sebastian Klein. Foto: Henrik Haaning Nielsen. Slagfalk godkendt som ny art for landet Den august 2017 blev en 1K Slagfalk observeret på Værnengene (se bl.a. artikel her Fuglen viste ingen åbenlyse tegn på en baggrund i fangenskab, og hele adfærdsmønsteret virkede naturligt. Flere fugle i Ungarn er i de senere år blevet forsynet med sendere. Resultaterne har vist, at ungfugle kommer vidt omkring. Disse fugle er bl.a. blevet registreret i Nordtyskland og i de Baltiske lande.

2 Imidlertid skete fundet på et tidspunkt, hvor det er almindeligt for falkonerer at træne deres fugle, og som følge af denne praksis sker det, at fugle undslipper. Det har derfor været nødvendigt for SU at have så mange aspekter med i sagsbehandlingen som muligt, hvorfor SU har kontaktet falkonerer og bedt om deres vurdering af, hvor vidt der kunne være tale om en undsluppen falkonerfalk på Værnengene. Svarene var bl.a. at i al fald danske falkonerer, aldrig flyver med deres falke uden ankelmanchetter eller radiosender, og de adspurgte (Formanden for Dansk Falkoner Klub samt ejeren af Eagle World) vurderede, at der ikke var tale om en undsluppen falkonerfugl. Med baggrund i at bestanden af slagfalke er i fremgang i Østeuropa, at vilde slagfalke med sendere beviseligt kommer vidt omkring med dokumenterede fund meget tæt på Danmark, samt at der, ud fra dokumentationen, ikke er tegn på baggrund i fangenskab, har SU valgt at godkende fundet fra Værnengene i Kategori A. Fundet i Skagen 6-7. maj 2006 af en 2K blev ved samme anledning diskuteret. På mødet blev studeret fældning og ekspertudtalelser, der godtgør en korrekt bestemmelse til slagfalk. Der ses i dokumentationen ikke tegn på fangenskab, og da der er fund af en 2K med sender fra Estland og Letland maj 2010, vurderer SU, at der ligeledes, med baggrund i ovennævnte argumenter, er tale om en vild fugl, hvorfor dette fund kommer til at figurere som Danmarks første fund i kategori A. Simon Sigaard Christensen forklarer om aldersbestemmelse af rødhovedet tornskade. Foto: Morten Bentzon Hansen.

3 Landets andet fund af Præriemåge godkendt Den 30. december 2016 observerede Jesper Schade og Lars Jensen Kruse en trækkende 1K Præriemåge ved Asserbo Strand i Nordsjælland. Fuglen blev genfundet af Michael Trasborg kort tid efter på kysten ved Kikhavn. Fuglen blev set under fine omstændigheder, og mange detaljer nåede at blive observeret og noteret, inden fuglen forsvandt. Fuglen blev ikke fotodokumenteret, men beskrivelsen blev bakket op af udmærkede feltnoter og godt beskrevne fundomstændigheder. Lammegrib i Kategori E Forekomsterne af Lammegribbe herhjemme (og i det øvrige Nordeuropa), hvor der har været tale om individer uden afblegede fjer og dermed ikke umiddelbart sikre projektfugle fra udsætningsprojekterne i Alperne, har naturligvis skabt en del opmærksomhed, omkring hvilken kategorisering lammegrib skal høre under. Arten går frem i både Pyrenæerne (hvor der ikke er udsætningsprojekter) og i Alperne, og at udelukke en strejfende fugle fra Pyrenæerne er umuligt. Når forekomsten af umærkede unge lammegribbe ses i lyset af de senere års forekomster af gåsegribbe, der beviseligt er genuine vilde fugle, er det klart, at der bliver øget interesse for i hvilken kategori, at Lammegrib rettelig hører. BOURC har imidlertid vurderet, at der er overvejende sandsynlighed for, at fuglene i Nordvesteuropa er et resultat af udsætningsprojekterne i Alperne. De umærkede fugle er formodentlig klækket og opvokset i naturen, men deres forældre er formodentlig udsatte projektfugle. Bestanden af Lammegrib i Alperne går langsomt frem, men er endnu ikke at regne som selvsupplerende, og derfor bliver lammegrib placeret i Kategori E. De seneste færdigbehandlede fund fra Danmark bliver dermed også placeret i Kategori E. Retningslinjer for behandling af Eleonorafalk SU er i en aktiv proces omkring bestemmelse af Eleonorafalk, og en arbejdsgruppe er nedsat for at undersøge alle aspekter, der er gældende i forhold til en korrekt bestemmelse og godkendelse af fund. På weekendens møde præsenterede arbejdsgruppen resultaterne af deres research omkring feltbestemmelse af både lys og mørk form samt artens trækforhold og forekomstmønster i Nordeuropa. Dette vil danne baggrund for de kriterier, som SU snart vil beslutte at arbejde ud fra ved behandling og genbehandling af fund af Eleonorafalk i Danmark. Flere arbejdsgrupper er nedsat i udvalget til at behandle identifikationsproblematikker hos udvalgte arter. Konklusionerne skal præsenteres på udvalgsmøder, og de er med til at sikre så korrekte behandlinger af relevante sager som muligt.

4 Arbejdsgruppen bag bestemmelse af Eleonorafalk præsenterer deres resultater. Foto: Henrik Haaning Nielsen. Ringmærket rosenterne aflæst i Hanstholm Havn En ringmærket terne blev den 19. juli 2013 aflæst på Hanstholm Havn. Den opholdte sig i en stor flok Fjordterner, og den blev aflæst som en sådan, men observatøren blev ekstra opmærksom på fuglen, da den var ringmærket på begge ben. Overraskelsen var stor, da genmeldingen kom tilbage og fortalte, at det drejede sig om en 3K Rosenterne! Den var ringmærket på den Irske ø Rockabill som pullus den 13. juli SU har i sagsbehandlingen lagt vægt på at kunne udelukke en eventuel fejlringmærkning af Fjordterne eller Havterne, da begge disse arter også yngler på Rockabill. Derfor kontaktede SU ringmærkerne, der er ansvarlige for ringmærkningen af terneunger på øen for at få oplysninger om omstændighederne omkring mærkningen og risikoen for en eventuel fejlbestemmelse under mærkningen. Det viste sig at pullus af Rosenterne, er meget nemme at bestemme fra både fjord- og havterne allerede kort efter klækningen, og at de ansvarlige ringmærkere udelukker en fejlbestemmelse i denne forbindelse. Derfor godkender SU naturligvis fundet, selvom selve observationen på Hanstholm Havn ikke bidrager med nogle dragtkarakterer, der godtgør en bestemmelse til Rosenterne. En del af rosenternerne der ringmærkes på Rockabill, får en ring på begge ben. Dels en national ring og dels en rosenterne special med fire tegn. Der er med andre ord gode grunde til at blive ekstra opmærksom, hvis man støder på en ringmærket terne med to ringe, en på hvert ben. Ringmærkeren fra Rockabill nævner, at de fleste 3K fugle vender tilbage til Rockabill, men også at der er en tendens til, at netop 3K fuglene ofte tager på en Europa-tour. F.eks. blev fugle, der blev ringmærket i 2011, også set i Schweiz og Frankrig (udover Hanstholm Havn). De er ofte i selskab med andre ternearter, så hold godt øje derude.

5 Kunne du tænke dig at få dit billede i SU-rapporten? Om ikke så længe begynder arbejdet med at skrive SU-rapporten for En af de ting der gør rapporten spændende at bladre og læse i, er, at der findes en stor mængde billeder af de sjældne fugle, vi har kunnet glæde os over gennem året. Hvis du kunne tænke dig at bidrage, vil alle billeder blive modtaget med kyshånd. Vi kan ikke garantere, at alle billeder bliver trykt i rapporten, men et stort udvalg af billeder vil være med til at sikre, at rapporten bliver så flot og læseværdig som muligt. Send jeres billeder som jpg-filer i høj opløsning til Andreas Bruun Kristensen på anbrkr@yahoo.dk eller til Henrik Haaning Nielsen på haanings@gmail.com Det er nødvendigt, at billederne indeholder oplysninger om dato, lokalitet og fotograf. Nyt SU-medlem Rune Sø Neergaard stoppede som SU-medlem for kort tid siden. Han takkes for en mangeårig, flittig og stærk indsats. Et enigt udvalg valgte at pege på Sebastian Klein som nyt medlem. Sebastian har tidligere siddet i udvalget i to omgange ( samt ). Han er kendt for sin store interesse for sjældne fugle. Sebastian er endvidere kendt for at arbejde hårdt og med stor interesse i samtlige af udvalgets arbejdsopgaver. Velkommen til Sebastian. Vi glæder os til samarbejdet. Alle indsendere skal have stor tak for deres bidrag med beskrivelser af sjældne fugle. Der skal desuden lyde en opfordring til at få sendt jeres sager ind der mangler fra Vores ønske er, at den kommende SU-rapport for 2017 bliver så fyldestgørende og up-to date som overhovedet muligt.

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 20. september 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 JULI - AUGUST 2015 Tekst og foto: Henrik Knudsen Så er det atter

Læs mere

Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune:

Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune: Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune: Jeg skriver, da jeg er bekymret over kommunens plan om at opsætte vindmøller i Jernbæk og Holsted N. Som

Læs mere

Kaspisk Måge Larus cachinnans - Forekomst ved Blåvandshuk 2. halvår med særlig fokus på 2017

Kaspisk Måge Larus cachinnans - Forekomst ved Blåvandshuk 2. halvår med særlig fokus på 2017 Af: Henrik Knudsen Kaspisk Måge Larus cachinnans - Forekomst ved Blåvandshuk 2. halvår 2000-2017 med særlig fokus på 2017 Kaspisk Måges gennemtrængende kald høres nu regelmæssigt på Hukket. Blåvand 14.

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR. 2017 KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen Der var mødt 37 medlemmer op til generalforsamlingen. Henry bød velkommen. Morten Fabrin

Læs mere

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel Juni 2009 Af Bjarke Huus Jensen 1, Jens Gregersen 2, Kjeld Tommy Pedersen 3 & Thomas Bregnballe 4 1 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel,

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

RINGMÆRKET I 2015 SANGDROSSEL HAVESANGER LØVSANGER BOGFINKE 78 33

RINGMÆRKET I 2015 SANGDROSSEL HAVESANGER LØVSANGER BOGFINKE 78 33 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 15. august 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 2 MAJ JUNI 2015 Tekst og foto af Henrik Knudsen Så er det atter tid til

Læs mere

Hvaler på Det gule Rev

Hvaler på Det gule Rev Hvaler på Det gule Rev Spækhuggerflokken, der blev set af Team Thyfsisker på Det gule Rev, er ikke den eneste hvalart, der ofte ses på denne position. Udover marsvin er der også i de seneste år set hvidnæse,

Læs mere

Havørneparret i Det Midtjyske Søhøjland Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 16. august 2015

Havørneparret i Det Midtjyske Søhøjland Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 16. august 2015 Havørneparret i Det Midtjyske Søhøjland Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 16. august 2015 For 6. år i træk er er en ny generation af havørne fløjet fra reden i Det Midtjyske Søhøjland. Gammel havørn

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

På uglejagt i Sønderjylland

På uglejagt i Sønderjylland På uglejagt i Sønderjylland Den store hornugle har kronede dage i Jylland. På 25 år er bestanden vokset fra nul til omkring 50 ynglende par og tilsyneladende bliver der bare flere og flere. MiljøDanmark

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

FAKTA ARK. Én svale gør ingen sommer men den gør hvad den kan

FAKTA ARK. Én svale gør ingen sommer men den gør hvad den kan FAKTA ARK Én svale gør ingen sommer men den gør hvad den kan Lang og farlig rejse Svalerne er indbegrebet af den danske sommer og deres ankomst i april varsler sommerens komme. Før i tiden troede man,

Læs mere

RESULTATLISTE TKL Sommerstævne 2013

RESULTATLISTE TKL Sommerstævne 2013 27-05-2013 10:14:40 - DDS SP v.3.13.2.1 RESULTATLISTE TKL Sommerstævne 2013 Tak for fremmødet til vores stævne Lodtrækning med 5 gevinster af 200,-kr. 1. 19352 Henrik Strand 04-020 Taarup-Kvols-Løgstrup

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling

Referat Ordinær generalforsamling Referat Ordinær generalforsamling 10. marts 2004 Andelsboligforeningen Til stede nr. 91, 93, 95, 97, 99, 101, 105, 107, 109, 111, 117, 119, 121, 127, 129, 131, 133, 135, 137, 141, 145, 147, 151, 153, 159,

Læs mere

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv.

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Kære alle, Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Vintertræningen er startet. 21 tilmeldte. Det er bare alle

Læs mere

Kvalitetssikring af indberetninger af vaskebjørn til Vildtudbyttestatistikken for jagtsæsonen 2012/13

Kvalitetssikring af indberetninger af vaskebjørn til Vildtudbyttestatistikken for jagtsæsonen 2012/13 Kvalitetssikring af indberetninger af vaskebjørn til Vildtudbyttestatistikken for jagtsæsonen 2012/13 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 10. juni 2014 Tommy Asferg Institut for

Læs mere

Lighthouse Highlights - september, 2019 Sådan fanger man en skarv - om na?en

Lighthouse Highlights - september, 2019 Sådan fanger man en skarv - om na?en Lighthouse Highlights - september, 2019 Vi har lige *lbragt en uge som gæster på Skagen Fuglesta*on, hvor vi boede i lejligheden i fyrbygningen. For os var det en helt ny verden at kigge lidt ind i, og

Læs mere

Constant Effort Site ringmærkning på Vestamager 2007. Af Peter Søgaard Jørgensen

Constant Effort Site ringmærkning på Vestamager 2007. Af Peter Søgaard Jørgensen Constant Effort Site ringmærkning på Vestamager 2007 Af Peter Søgaard Jørgensen Constand Effort Site (CES) projektet fik trods sin lange historie i flere europæiske lande først sin start i Danmark i 2004

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Hvad er planen for 2015? Indsendt af larsbo petersen - 2014/12/20 18:16 For at komme lidt ind på hinanden og vide lidt om hvad alle går og laver, så har jeg lavet tråden her, hvori vi kan fortælle hvad

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Julens fisk Indsendt af Edi Jensen - 2014/11/20 19:51 Da præmien fra sidst så langt fra er brugt, tænkte jeg at forsøge igen. Reglerne er således: Det ska være eget avl inden for det sidste år Konkurrencen

Læs mere

Gul/blå ara. Beskrivelse:

Gul/blå ara. Beskrivelse: Gul/blå ara Den gul/blå ara er en af de største papegøjearter udover hyacint araen, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med streger omkring øjnene, iris er grålig.

Læs mere

Formandens beretning 2017

Formandens beretning 2017 Velkommen til årets generalforsamling. Traditionen tro, starter vi med at høre lidt om det forgangne år og hvad der venter her i 2017. Igen i år tak til Peter, for at vi kan være her og senere når vi skal

Læs mere

Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013

Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013 Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013 D A G S O R D E N og referat 1. Valg af dirigent/lars Illemann valgt 2. Bestyrelsens beretning v/formanden 3. Det reviderede regnskab v/kassereren 4. Behandling

Læs mere

Lystfiskerforeningen Waders GENERALFORSAMLING 2014

Lystfiskerforeningen Waders GENERALFORSAMLING 2014 GENERALFORSAMLING 2014 Fredag den 31 januar 2014 Ovenpå biblioteket i Byrådssalen Hobrovej 90 Støvring Formanden bød velkommen Referent: Trine Thomsen Valg af dirigent: Jesper Mølholt Generalforsamling

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH. - få VoksenFjer i din klub. Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH. - få VoksenFjer i din klub. Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH - få VoksenFjer i din klub Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Træningen er målrettet voksne nybegyndere og let øvede MASSER AF SMASH, SMIL OG SJOV I

Læs mere

Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2014

Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2014 Sortbrynet albatros, Grenen, Skagen, 26. maj 2014. Foto: John Larsen Af Troels Eske Ortvad, Simon Sigaard Christiansen, Ole Zoltan Göller, Andreas Bruun Kristensen, Rune Sø Neergaard, Kent Olsen, Knud

Læs mere

Au2Partsløbet afdeling af SM Søndag den 17. april 2016 R E S U L T A T P R. P R Ø V E Prøve 01 Tinghøjvej 1 Plac. Plac. Diff. Diff. Nr.

Au2Partsløbet afdeling af SM Søndag den 17. april 2016 R E S U L T A T P R. P R Ø V E Prøve 01 Tinghøjvej 1 Plac. Plac. Diff. Diff. Nr. Au2Partsløbet 2016 2. afdeling af SM Søndag den 17. april 2016 R E S U L T A T P R. P R Ø V E Prøve 01 Tinghøjvej 1 16 Allan Hansen Peter Petersen KR3 1 1 03:49 39,3 31 Steen Petersen Allan Petersen KR6

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle Dame individuel 1 50 Susanne Christiansen Billund 4207163484 31 43 2 29 Anny Schlünsen Vejen 4308168984 16 45 2 udskrevet for: Dame individuel Side 1 Junior individuel 1 101 Jesper Egeskov Grindsted 4103252537

Læs mere

NBC NYHEDSBREV AUGUST 2018

NBC NYHEDSBREV AUGUST 2018 NBC NYHEDSBREV AUGUST 2018 SOMMER Det er sagt før, men SIKKE EN SOMMER! Alle, der har været på landevejen uden følgebil, har nok oplevet at måtte imødegå dehydrering ved at lægge til ved en kirkes vandpost,

Læs mere

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark De store vingesus - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark Flere havørne yngler i Danmark Havørnen er en majestætisk flyver. Som Europas største rovfugl og sidste led i fødekæden

Læs mere

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl.

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl. Dommermateriale over Gedeparakitter m.fl. GEDEPARAKIT Cyanoramphus n. novaezelandiae Engelsk: Redfronted kakariki Tysk: Ziegensittich Beskrivelse: Overvejende mørk grøn ; lysere og mere gullig på undersiden

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012.

Nyhedsbrev december 2012. Nyhedsbrev december 2012. Året går på hæld Fra Jord til Bund & Bord Æ bådslæw Bådbyggeriet på Mythuegård Køb & Salg Aktiviteter Året 2012. Året går på hæld og det må være på tide at få sagt tak, til alle

Læs mere

HOLBÆK AMTS MOTORKLUB

HOLBÆK AMTS MOTORKLUB HAMO takker for jeres deltagelse i Fuglebjerg-løbet, DM4/SM4. Vi sender hermed resultatlisten og takker for at I overalt har kørt pænt på de mange private tilladelser. Et enkelt mandskab havde lovligt

Læs mere

Projektet er financeres af amtet og kasserne er lavet af det beskyttet værksted Hybenhøj i Næstved.

Projektet er financeres af amtet og kasserne er lavet af det beskyttet værksted Hybenhøj i Næstved. Stor Skallesluger i DOF-Storstrøm. Projektet blev startet op i samarbejde med Landskabskontoret i Storstrøms amt, som i efteråret 1993 tog initiativ til opsætning af kasser i vores kystnære skove. Selve

Læs mere

Resultatliste klasse

Resultatliste klasse M M-klassen 1 106 Børge Holm Jørn Mørup 0 0 26 0 26 50 GR 05497 GR 07201 1 M - Præstø 0 0 13 0 2 M - Lundsgård 0 0 0 0 3 M - Jungshoved 0 0 2 0 4 M - Rekkende 0 0 0 0 5 M - Mern 0 0 11 0 2 105 Bjarne Hansen

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

Vandfugle i Utterslev Mose

Vandfugle i Utterslev Mose Vandfugle i Utterslev Mose NOVANA 2006 Rapport udarbejdet af CB Vand & Miljø, november 2006. Konsulenter: Carsten Bjørn & Morten Wiuf Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG RESUMÉ...2 METODE...3 RESULTATER...4

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010 StævneProgram 24-08-2010 15:59 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.21 Januar 2010 RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010 200m Gevær - Mesterskab Klasse BK 1 05-84400 Oliver Olsen 101-Randers Skyttekreds

Læs mere

REWILDING MOLS. Erfaringer fra Molslaboratoriets rewildingarealer AARHUS

REWILDING MOLS. Erfaringer fra Molslaboratoriets rewildingarealer AARHUS REWILDING MOLS Erfaringer fra Molslaboratoriets rewildingarealer REWILDING Genetablere naturlige processer Reducere menneskelig indblanding i økosystemet Fremme økosystemer der kan bevare biodiversitet

Læs mere

Jægerspris Badminton Klub. Jægerspris Badminton Klub Møllevej Jægerspris

Jægerspris Badminton Klub. Jægerspris Badminton Klub Møllevej Jægerspris Møllevej 100 3630 Velkommen til Danbo-Open 2011 Lørdag 9 april og Søndag 10 april Vores 7.turnering i. Regler og information: -Ankomstbedes meldt til dommerbordet senest 15min. før første kamp -Der spilles

Læs mere

Observation som evalueringsmetode

Observation som evalueringsmetode Sidsel Vive Jensen, forsker, ph.d. Observation som evalueringsmetode Relevans for borgere, professionelle og politikere Disposition Observation Reklame og introduktion Et eksempel Relevans For borgere

Læs mere

Felttræfafrunding 2011

Felttræfafrunding 2011 Felttræfafrunding 2011 af Kristoffer Hansen Træffet indledtes lørdag morgen, hvor der allerede var pænt med birdere på Bornholm. I alt var der 58 tilmeldte til træffet, hvoraf de 35 havde booket overnatning

Læs mere

Syddjurs Friskoles Ugebrev 45

Syddjurs Friskoles Ugebrev 45 Syddjurs Friskoles Ugebrev 45 2017 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 9. - 10. november: Pædagogiske dage.

Læs mere

Orienteringsløb i Stagsrode Skov Orienteringsløb i. Stagsrode Skov. Vinder bane 2, Torkil Hansen

Orienteringsløb i Stagsrode Skov Orienteringsløb i. Stagsrode Skov. Vinder bane 2, Torkil Hansen Orienteringsløb i Stagsrode Skov Orienteringsløb i Stagsrode Skov Vinder bane 2, Torkil Hansen 6 Politiidræt nr. 3 2013 Klar til start Kort og bane diskuteres af Else Sølling, Gert Kristensen og Torben

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 3. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1871,5 10 5617,8 30 2 Bredstrup-Pjedsted 1 1855,5 8 5549,3 20 3 Viborg 1 1840,0 4 5530,6 16 4 ÅRK 1 1846,9 6 5520,1 12 5 Kolding 1 1822,2 2 5504,6 12

Læs mere

AGF Udsprings nyhedsbrev nr. 1, 2011

AGF Udsprings nyhedsbrev nr. 1, 2011 Springere fra AGF Udspring var i Ramasjang Live i vinterferien. Her ses fra venstre Avital, Isabel, Ane, Daniel, August, Niklas og Oliver Foto: Yakov Munkebo Velkommen Det er med stor glæde, jeg sender

Læs mere

John Christensen Jæger Kl. 08: Michael Linde Hey Jæger Kl. 08: Benny Trab Larsen Jæger Kl. 10: Jesper Maibom Jæger Kl.

John Christensen Jæger Kl. 08: Michael Linde Hey Jæger Kl. 08: Benny Trab Larsen Jæger Kl. 10: Jesper Maibom Jæger Kl. Jæger Allan Stigsen Jæger Kl. 12:00 361 Jørgen Nielsen Jæger Kl. 11:15 357 John Christensen Jæger Kl. 08:15 340 Flemming Carlsen Jæger Kl. 10:45 338 Per Jensen Jæger Kl. 10:15 334 Morten Røge Jæger Kl.

Læs mere

Grundlinje-moniteringsrapport Monitering af spidssnudet frø RigKilde-LIFE (LIFE14 NAT/DK/000606)

Grundlinje-moniteringsrapport Monitering af spidssnudet frø RigKilde-LIFE (LIFE14 NAT/DK/000606) Grundlinje-moniteringsrapport Monitering af spidssnudet frø RigKilde-LIFE (LIFE14 NAT/DK/000606) Indhold: 1. INDLEDNING... 3 2. RESULTATER FRA GRUNDLINJEMONITERINGEN... 4 3. DNA-VERIFICERING... 5 BILAG

Læs mere

Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014

Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014 Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 23. januar 2015 Ole Amstrup, Mogens Bak & Karsten Laursen Institut for Bioscience

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

RESULTATLISTE Sommerstævne 2014 Viborg

RESULTATLISTE Sommerstævne 2014 Viborg 07-06-2014 19:59:26 - DDS SP v.3.14.4.1 RESULTATLISTE Sommerstævne 2014 Viborg Gevær, 50m. - Mesterskab BK1 1 96986 Dagmar Storm Kristensen 06-033 Skals Skytteforening 200/12 200/14 400/26 2 113123 Emilie

Læs mere

Prøve 1 Prøve 2 Prøve 3 Prøve 4 Prøve 5 2 Jacob Henriksen :45 03:41 03:48 04:20 02:19 16:53 31: Christian Jørgensen

Prøve 1 Prøve 2 Prøve 3 Prøve 4 Prøve 5 2 Jacob Henriksen :45 03:41 03:48 04:20 02:19 16:53 31: Christian Jørgensen YOKOHAMA KLUBRALLY FINALEN 2016 29.10.2016 6. afd i Vestsjællandsmesterskabet samt HAMO klubmesterskab Placering Placering Klasse Generelt Startnr 1. kører / 2. kører Klub Klasse i alt TOTAL 19 Christian

Læs mere

Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2017

Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2017 Slagfalk, Værnengene, 19. august 2017. Foto: Per Bækgaard Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2017 Af Kent Olsen, Ole Zoltan Göller, Morten Bentzon Hansen, Sakari Kauppinen, Andreas Bruun Kristensen,

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle V 0 udskrevet for: Veteran individuel Side 1 Dame individuel 1 84 Anny Schlünsen Vejen 4308168984 29 45 2 113 Sandie Jensen Egtved 4221264196 19 50 2 udskrevet for: Dame individuel Side 2 Junior individuel

Læs mere

Knopsvane. Knopsvane han i imponerepositur

Knopsvane. Knopsvane han i imponerepositur Knopsvane Knopsvane han i imponerepositur Videnskabeligt navn (Cygnus olor) Udbredelse: Knopsvanen er udbredt fra Irland i vest, gennem Vest og Mellemeuropa (indtil Alperne) til det vestlige Rusland, og

Læs mere

Blisgås Anser albifrons

Blisgås Anser albifrons Blisgås Anser albifrons Blisgåsen er en af de gåse-arter der overvintrer i Naturpark Tystrup-Bavelse. For blot få vintre siden var denne art ret ualmindelig i naturparken om vinteren sås oftest med enkelte

Læs mere

Ynglende ringduer i september, oktober og november

Ynglende ringduer i september, oktober og november Ynglende ringduer i september, oktober og november Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 30. juni 2015 Kevin Kuhlmann Clausen & Thomas Kjær Christensen Institut for Bioscience Rekvirent:

Læs mere

Vandrefalk (Falco p. peregrinus) i Danmark 2015

Vandrefalk (Falco p. peregrinus) i Danmark 2015 Vandrefalk (Falco p. peregrinus) i Danmark 2015 Niels Peter Andreasen artscaretaker for Vandrefalk i Danmark Rapporten afsluttet 15. august 2015 "Sodfarvet" falk, Enstedværket (foto Jesper Tofft) 21 lokaliteter

Læs mere

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011 SLTK Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011 Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150 Side 1 af 7 Tennisåret 2010 Tennisåret 2010 blev et godt år for SLTK. For første gang

Læs mere

RESULTATLISTE Kongsted Å^ben 15M riffelstaevne

RESULTATLISTE Kongsted Å^ben 15M riffelstaevne Steen Nielsen Fra: Gemt af Windows Internet Explorer 8 Sendt: 30. november 2011 18:30 Emne: Resultatliste - Kongsted Å^ben 15M riffelstaevne 29-11-2011 11:00:14 - DDS SP v.3.11.11.8 RESULTATLISTE Kongsted

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2011

Sjældne fugle i Danmark og Grønland i 2011 Rune Sø Neergaard, Alex Sand Frich, Andreas Bruun Kristensen, Troels Eske Ortvad, Knud Pedersen, Michael Schwalbe og Rasmus Strack Rapport nr. 42 fra Sjældenhedsudvalget Ørkenstenpikker, Hanstholm Slamdepot,

Læs mere

Rasmus Due Nielsen, Ib Krag Petersen, Preben Clausen, Karsten Laursen og Thomas Eske Holm.

Rasmus Due Nielsen, Ib Krag Petersen, Preben Clausen, Karsten Laursen og Thomas Eske Holm. Landsdækkende Midvintertælling 2016 Rasmus Due Nielsen, Ib Krag Petersen, Preben Clausen, Karsten Laursen og Thomas Eske Holm. I vinteren 2015/16 skal der laves en landsdækkende optælling af overvintrende

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMU Afdeling for Kystzoneøkologi M I L J Ø M I N I S T E R I E T

Nyhedsbrev fra DMU Afdeling for Kystzoneøkologi M I L J Ø M I N I S T E R I E T Nyhedsbrev fra DMU Afdeling for Kystzoneøkologi M I L J Ø M I N I S T E R I E T 2 Overvågning af fugle på Vejlerne 2001 Henrik Haaning Nielsen & Palle Rasmussen Vejlerne ligger nord for Limfjorden i Thy.

Læs mere

DM-langtri Medaljeoversigt for Århus 1900 Triathlon opdateret sept 2013

DM-langtri Medaljeoversigt for Århus 1900 Triathlon opdateret sept 2013 DM-langtri Medaljeoversigt for Århus 1900 Triathlon opdateret sept 2013 Klubbens samlede medaljehøst Guld Sølv Bronze 28 (1) 24 (2) 15 (4) TOP 5 Guld Sølv Bronze 1 Birger Frederiksen 6 (1) 3 (1) 2 Karin

Læs mere

Rastende trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2015

Rastende trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2015 Rastende trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2015 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 28. januar 2016 Ole Amstrup, Mogens Bak og Karsten Laursen Institut for Bioscience

Læs mere

Resultater Jæger. Jæger

Resultater Jæger. Jæger Jæger Allan Stigsen Jæger Kl. 12:00 361 Jørgen Nielsen JÆ Jæger Kl. 11:15 357 John Christensen JÆ Jæger Kl. 08:15 340 Flemming Carlsen JÆ Jæger Kl. 10:45 338 Per Jensen JÆ Jæger Kl. 10:15 334 Morten Røge

Læs mere

DGI Bordtennis byder velkommen til Regionsmesterskaber i Midt Søndag d. 24. februar 2019 i Randers Bordtennishal

DGI Bordtennis byder velkommen til Regionsmesterskaber i Midt Søndag d. 24. februar 2019 i Randers Bordtennishal DGI Bordtennis byder velkommen til Regionsmesterskaber i Midt Søndag d. 24. februar 2019 i Randers Bordtennishal Det er med stor glæde at vi indbyder til Regionsmesterskaber for senior, veteran og BAT60+.

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 1. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1885,9 10 1885,9 10 2 Bredstrup-Pjedsted 1 1845,6 8 1845,6 8 3 Viborg 1 1843,5 6 1843,5 6 4 ÅRK 1 1843,2 4 1843,2 4 5 Helle 1 1829,4 2 1829,4 2 6 Hvidovre

Læs mere

GENERELT... 2 KONTINGENTSATSER... 2 SENIORUDVALG... 2

GENERELT... 2 KONTINGENTSATSER... 2 SENIORUDVALG... 2 Sæson 2013/2014 Sæson 2013-2014 Kære spiller i Team Fyn Badminton. Denne lille folder er tænkt som et praktisk opslagsværk, som indeholder alverdens oplysninger. Du kan her finde alt fra kontingentsatser

Læs mere

Efterårstræk på Stevns

Efterårstræk på Stevns Efterårstræk på Stevns Af Tim Andersen De fleste forbinder et efterårstræksted for landfugle med vest- og sydvendte pynter. At det ikke altid behøver at være sådan, er Stevns Klint et eksempel på. Her

Læs mere

Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010

Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010 Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010 Tekst og foto: Per G. Henriksen Her et referat fra en noget usædvanlig ØBF-tur. Jørgen Mørup Jørgensen havde nemlig været så venlig, at tilbyde ØBF-medlemmer

Læs mere

Esbjerg Søsport. NYHEDSBREV april Formandens tale ved standerhejsningen.

Esbjerg Søsport. NYHEDSBREV april Formandens tale ved standerhejsningen. Esbjerg Søsport NYHEDSBREV april 2018 Formandens tale ved standerhejsningen. Standerhejsning 7.4.2018 Velkommen til standerhejsningen her i Esbjerg Søsport både til gamle og nye medlemmer. Vi markerer

Læs mere

Aalborg Skyttekreds 15 meter riffelstævne,den 22. 25. oktober 2015

Aalborg Skyttekreds 15 meter riffelstævne,den 22. 25. oktober 2015 Gevær, 15m. - Mesterskab Børn 1 1 118344 Emil Hedemann 01-513 Vester Hassing Skf. 200/15 200/10 400/25 G 2 114684 Mads Lynge 01-513 Vester Hassing Skf. 200/11 200/12 400/23 S 3 117764 Nicklas Christensen

Læs mere

Jeg HAR sendt den samme skrivelse til Struer Kommune pr. post og vedlagt diverse fotos fra området her, som vi holder meget af.

Jeg HAR sendt den samme skrivelse til Struer Kommune pr. post og vedlagt diverse fotos fra området her, som vi holder meget af. Fra Vibeke Nielsen [vibeke@bikat.dk] Til!De tekniske områder [teknisk@struer.dk] CC BCC Emne Vindmølleplan. "Hindsels" på Thyholm Afsendt 07-02-2015 20:05:24 Modtaget 07-02-2015 20:05:24 indmøllesagen.odt

Læs mere

Kilde - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/paedagogisk-weekend-loefter-stemningen-trods-reformen/

Kilde - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/paedagogisk-weekend-loefter-stemningen-trods-reformen/ Kilde - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/paedagogisk-weekend-loefter-stemningen-trods-reformen/ Pædagogisk weekend løfter stemningen trods reformen Kan man tage på pædagogisk weekend midt i et

Læs mere

Klubmedlemmerne på årets Tour d bane

Klubmedlemmerne på årets Tour d bane Nyhedsbrev September 2015 Klubmedlemmerne på årets Tour d bane I sved og damp trampede en del af klubmedlemmerne af sted på den gamle banestrækning mellem Glyngøre og Skive. De klarede ikke hele strækningen,

Læs mere

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund.

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Jagt og prøver med stående hund kræver en passende bestand af fuglevildt. Der er ikke meget ved at gå over

Læs mere

Fuglehåndbogen på Nettet (vs.1.0: ) Havterne. Status og udbredelse

Fuglehåndbogen på Nettet (vs.1.0: ) Havterne. Status og udbredelse Havterne Videnskabeligt navn. (Sterna paradisae) (L) Status og udbredelse Havternen er en almindelig ynglefugl i Danmark, hvor ynglebestanden har været relativ stabil over de seneste år, hvor der estimeres

Læs mere

If you lay up, make sure you lay up, not in

If you lay up, make sure you lay up, not in Velkommen Opstart og information for eliten 2013 Trupper og træningstider Træningslejr/samling Kriterierne for holdudtagelse Sportslig målsætning og vores værdier Eksterne elitematcher 2013 Race to sæsonstart

Læs mere

Resultatliste - Aalborg Skyttekreds 15 meter riffel oktober 2015

Resultatliste - Aalborg Skyttekreds 15 meter riffel oktober 2015 Side 1 af 8 19:13:50 - DDS SP v.3.15.10.2 RESULTATLISTE Aalborg Skyttekreds 15 meter riffel oktober 2015 Gevær, 15m. - Mesterskab Børn 1 1 118344 Emil Hedemann 01-513 Vester Hassing Skf. 200/15 200/10

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 1. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1878,1 10 1878,1 10 2 Kolding 1 1852,4 8 1852,4 8 3 Bredstrup-Pjedsted 1 1846,0 6 1846,0 6 4 Hvidovre SF 1 1839,9 4 1839,9 4 5 Viborg 1 1835,7 2 1835,7

Læs mere

Herre Riffel Licens nr Navn Klub R/P Klasse Total x'er 835 Steffen Halfdan Olsen Kolding R Herre 102,9 104,6 102,5 102,5 103,1

Herre Riffel Licens nr Navn Klub R/P Klasse Total x'er 835 Steffen Halfdan Olsen Kolding R Herre 102,9 104,6 102,5 102,5 103,1 Dame Riffel 634 Line Petermann Ribe R Dame 102,7 102,3 103,6 103,3 411,9 27 240 Rikke Mæng Trehøje R Dame 102 102,8 101,9 103,2 409,9 28 445 Charlotte Jakobsen DSB/ASF R Dame 99,3 99,7 103,8 102,4 405,2

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Politi DM Linieløb - 27-08-2014. Viborg Politi Klasse: Damer

Politi DM Linieløb - 27-08-2014. Viborg Politi Klasse: Damer Antal deltagere: 4 Klasse: Damer Gennemsnit for vinder: 35,3 km/h Antal præmier: 4 Plac. Ryg nr. UCI kode Navn 1 DENOOOOOOOO Bettina Romer 2 2 DENOOOOOOOO Helle Sørensen 3 3 DENOOOOOOOO Rikke Guldbæk 4

Læs mere

Viby stævne 2013. Senior A og M

Viby stævne 2013. Senior A og M Viby stævne 2013 Senior A og M abc Aalborg Amalie Uggerly (DS+DD+MD) Frederik Selvejer Larsen (MD) Nikolaj Ovesen (MD) Brønderslev Astrid Jensen (DS+DD) Camilla Bach Sørensen (DS+MD) Pernille Bundgaard

Læs mere

6WDQGDUGLVHUHWULQJP UNQLQJ YHG %UDEUDQG6. Af +HQQLQJ(WWUXS0RUWHQ-HQULFK+DQVHQ6WHSKDQ6NDDUXS/XQG 6YHQG0 OOHU-HQVHQ

6WDQGDUGLVHUHWULQJP UNQLQJ YHG %UDEUDQG6. Af +HQQLQJ(WWUXS0RUWHQ-HQULFK+DQVHQ6WHSKDQ6NDDUXS/XQG 6YHQG0 OOHU-HQVHQ 6WDQGDUGLVHUHWULQJP UNQLQJ YHG %UDEUDQG6 Af +HQQLQJ(WWUXSRUWHQ-HQULFK+DQVHQ6WHSKDQ6NDDUXS/XQG 6YHQG OOHU-HQVHQ 6WDQGDUGLVHUHWULQJP UNQLQJYHG%UDEUDQG6. Ved Brabrand Sø har Danmarks Ringmærkerforening i

Læs mere

Jutlander Bank Arena

Jutlander Bank Arena KAMPPROGRAM AALBORG HÅNDBOLD - TMS RINGSTED Jutlander Bank Arena Lørdag 16. februar 2019 kl. 16.00 MATCHPARTNER: BOLDPARTNER: STILLINGEN Sjællandsk besøg i Jutlander Bank Arena Lørdag inviterer vi igen

Læs mere

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES. OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES. OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub MASSER AF SMASH, SMIL OG SJOV I HALLEN 3 Det er egentligt meget simpelt: Voksen- Fjer er træning for voksne, der gerne vil træne badminton

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009 Side 1 af 8 StævneProgram 24-08-2009 16:54 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.7 Juni 2008 RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009 200m Gevær - Mesterskab Klasse BK 1 05-79949 Mathias Nielsen 930-VBFs

Læs mere

Havørne-parret på Tærø 2010.

Havørne-parret på Tærø 2010. Havørne-parret på Tærø 2010. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen Igen i 2010 skete der noget drastisk ved havørnereden i fyrretræet på Skallehoved, idet reden styrtede ned onsdag den 12. maj i en kraftig blæst

Læs mere

Dansk Politimesterskab Juni 2011. Skydning Arrangør: Politiets Idrætsforeninger Viborg og Aalborg Sted: Viborg Skytteforening, Danerlyng.

Dansk Politimesterskab Juni 2011. Skydning Arrangør: Politiets Idrætsforeninger Viborg og Aalborg Sted: Viborg Skytteforening, Danerlyng. Dansk Politimesterskab Juni 2011. Skydning Arrangør: Politiets Idrætsforeninger Viborg og Aalborg Sted: Viborg Skytteforening, Danerlyng. Tjenestepistol Åben "Præcision" Navn Forening 150 sek. 20 sek.

Læs mere

Commentor Squashlife Danish Open Herlev/Hjorten.

Commentor Squashlife Danish Open Herlev/Hjorten. Commentor Squashlife Danish Open 2008 Herlev/Hjorten Så er planen for turneringen i den kommende weekend ved at være på plads. Som i alle ved har flere af rækkerne været oprettet meget sent. Det betyder

Læs mere

VINTERTRÆNING. Der vil være 3 træningstilbud hen over vinteren, tirsdag, torsdag og søndag.

VINTERTRÆNING. Der vil være 3 træningstilbud hen over vinteren, tirsdag, torsdag og søndag. VINTERTRÆNING Der vil være 3 træningstilbud hen over vinteren, tirsdag, torsdag og søndag. Torsdagstræning starter d.6. november kl. 19.00-20.30 i starten sluttes kl. 20.00 (Nørrevangsskolen) Søndagstræning

Læs mere

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da Nyhedsbrevet Årgang 16 - Nr. 5 - September 2010 Sommeren I dette nummer af Nyhedsbrevet vil vi forsøge at samle op på sommerens mange gode og glade oplevelser. Vi bliver nødt til at spole filmen helt tilbage

Læs mere

Kollaps. Opgave #3. Mercedes-huset i Vejle. Afleveret: 2005.04.14. 11961 - Konstruktionsdesign. Anders Løvschal, s022365

Kollaps. Opgave #3. Mercedes-huset i Vejle. Afleveret: 2005.04.14. 11961 - Konstruktionsdesign. Anders Løvschal, s022365 Kollaps Opgave #3 Mercedes-huset i Vejle Titel: Mercedes-huset i Vejle Afleveret: 2005.04.14 DTU-kursus: Studerende: 11961 - Konstruktionsdesign Teddy Olsen, s011271 Anders Løvschal, s022365 Opgaven At

Læs mere

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet er tidligere overvismand og var formand for den kommission, den tidligere regering havde nedsat for at kule grave problemerne i det danske pensionssystem.

Læs mere