9. december (3-4år) Opgaven til 9. december

Relaterede dokumenter
12. december (3-4år)

3. december (3-4 år)

11. december (3-4år)

8. december (3-4 år)

13. december (3-4år)

1. december (3-4 år)

22. december. Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Opgaven til 22.

4. december (3-4 år)

2. december - søndag (3-4år)

23. december (3-4år)

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december

14. december (3-4 år)

21. december (3-4år)

17. december (3-4år)

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far?

16. december (3-4år)

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Mange julehilsner Albert

Undervisningsmateriale til indskolingen

Indeni mig... og i de andre

GODE TANKER GODE FØLELSER TANKER OG FØLELSER. Tanker, som får mig til at føle mig GODT TILPAS: Tanker, som får mig til at føle mig DÅRLIGT TILPAS:

Forskellige måder at bruge fleksibel tænkning på

Julen nærmer sig! Klik her

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

2. DECEMBER. Prærievognen

7. december Juleindkøb i Fåborg

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Nyhedsbrev - December 2018

Pædagogisk planlægnings- og evalueringsskema. SKEMA 1. Opstart af nyt projekt. Brainstorm over hvilken aktiviteter man evt. kunne lave.

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

5. december (3-4år) Opgaven til 5. december.

Screeningsspørsgsmål. 1.Hvilken dato er det i dag? * Dag Måned Hvor gammel er du? * Marker hvor gammel du er. 6 år 7 år 8 år 9 år 10 år 11 år

Vi ses, Pellerøv. af Anne Sofie Hammer. 1 skoleskabet.dk

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Modige Magnus En uge vendt på hovedet

Screeningsspørsgsmål. Diagnosticerende spørgsmål. 2. Hvor gammel er du? * s Marker hvor gammel du er

... ELEVAKTIVITETER KLASSE

Bamse Polle. i 0. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve.

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø

bbb Børnebiksen, December Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign

Vallø Børnehus Skole snart klar parat skema

Lad os tale om. mine følelser

FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

Min bog om Baunegård 1

BRILLER TIL BØRN. Vores optikere kan sagtens foretage en synsprøve. på dit barn og forny briller, når bare dit

KLAR PARAT SNART SKOLE KLAR

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog

Min Gud er en stor, stor Gud -3

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt

Dine egne følelser i forskellige situationer

11. december Vi laver båd

Min mor eller far har ondt

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

KIDSCREEN-52 Health Questionnaire for Children and Young People. Child and Adolescent Version 8 to 18 Years Danish (DK)

15. december (3-4år)

Børnenes bog. skolestart på. Mellervangskolen. Skrevet af børn til børn.

Juleudstilling i Fåborg

Forårs SFO På Nr. Lyndelse Friskole

Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017.

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

TAL MED HINANDEN. Når én i familien er ramt af psykisk sygdom eller psykiske problemer.

Hvordan har du det i børnehaven?

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Ordforklaring. KILDE 1: Reklamefilm. BESKRIV KILDEN: 1. Hvilken type kilde er det? 2. Hvornår er kilden fra?

Generel tilfredshed. Børnemiljøvurdering Sct. Norberts Børnehave. Undersøgelse Udført af Besvarelser i alt 2013 Helena, Anne, Dorthe 15

18. DECEMBER MOR FÅR ARBEJDE

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Uge 46 Stausø d. 16. november 2018

Transskription af interview Jette

Substantiver. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Dato for tilsynsbesøget 15. november 2016 kl. 8:45 10:15

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE

DAGTILBUD NORDVEST Afrapportering af læreplaner

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

Landsbynyt December 2011

23. DECEMBER JULEUNDERHOLDNING

Transkript:

9. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at læse, hvilket humør børnene er i. Så kan han gøre dem glade, hvis de er kede af det. Det er julemandens næste opgave til Knud Nis. Opgaven til 9. december Hjælp Knud Nis med at se på tegningerne. Hvilket humør er de i? Sæt kryds over de glade ansigter og sæt ring rundt om de sure ansigter. Forældre: Tal med dit barn, hvilket humør dit barn er i? Hvornår var du sidst rigtig glad? Rigtig vred? Lad dit barn tegne sit humør for i dag på julemandens ansigt længere nede. Måske dit barn kan tegne andre slags humør, som det kender. Tegn julemandens humør.

9. december (4-5år) Knud Nis vågner op helt forvirret imellem bamserne i legetøjsbutikken. Han kan høre en masse tale: Godmorgen. Velkommen. Hvad skulle det være?. Og Mooaar det skal være den der bil. Jeg VIL have den. Nu. Knud Nis kigger forsigtigt ud mellem bamserne og ser, at legetøjsbutikken nu er fyldt med forældre og børn, som er ved at købe de sidste julegaver. De voksne maser sig frem til hylderne for at få fat i legetøjet og stiller sig så i kø ved kassen for at betale. Det ser ikke specielt sjovt ud, tænker Knud Nis. Men der er specielt en ting, som Knud Nis lægger mærke til. Ansigterne på både de voksne og børnene er anderledes end ansigterne, som han er vant til at se i Nisseland. I Nisseland er alle nisserne altid glade og smilende. Men forældrene og børnene i butikken har ikke smil i ansigtet, som nisserne plejer at have. Uden at vide det, er Knud Nis nu sat på den næste prøve af julemanden, og han skal lære at aflæse børn og voksnes humør ved at kigge på deres ansigt, så han ved, hvordan de har det, og hvordan han kan gøre dem glade. Opgaven til 9. december Hjælp Knud Nis med at aflæse humøret på billederne nedenfor. Sæt kryds over de glade ansigter og sæt ring rundt om de sure ansigter. Og pas på for nogle af ansigterne er hverken glade eller sure. Hvor mange var sure? Hvor mange var glade? Forældre: Tal med dit barn, hvilket humør dit barn er i? Hvornår var du sidst rigtig glad? Rigtig vred? Rigtige spændt? Hjælp dit barn ved at starte med selv at fortælle, hvornår du sidst var glad, vred. Lad dit barn tegne sit humør for i dag på julemandens ansigt længere nede. Måske dit barn kan tegne andre slags humør, som det kender.

Tegn julemandens humør. Knud Nis siger: Tak for hjælpen med at lære at læse andre folks humør. Han kigger sig omkring og kan se, at han altså har en del arbejde at gøre, hvis alle skal nå at være i godt humør til jul. Kan skubber bamserne i legetøjsbutikken til side og går ud blandt forældrene og børnene. Nu er han nemlig klar til at forsøge, at gøre alles dag til en god dag.

9. december (6-7år) Knud Nis vågner op helt forvirret imellem bamserne i legetøjsbutikken. Han kan høre en masse tale: Godmorgen. Velkommen. Hvad skulle det være?. Og Mooaar det skal være den der bil. Jeg VIL have den. Nu. Knud Nis kigger forsigtigt ud mellem bamserne og ser, at legetøjsbutikken nu er fyldt med forældre og børn, som er ved at købe de sidste julegaver. De voksne maser sig frem til hylderne for at få fat i legetøjet og stiller sig så i kø ved kassen for at betale. Det ser ikke specielt sjovt ud, tænker Knud Nis. Men der er specielt en ting, som Knud Nis lægger mærke til. Ansigterne på både de voksne og børnene er anderledes end ansigterne, som han er vant til at se i Nisseland. I Nisseland er alle nisserne altid glade og smilende. Men forældrene og børnene i butikken har ikke smil i ansigtet, som nisserne plejer at have. Uden at vide det, er Knud Nis nu sat på den næste prøve af julemanden, og han skal lære at aflæse børn og voksnes humør ved at kigge på deres ansigt, så han ved, hvordan de har det, og hvordan han kan gøre dem glade. Opgaven til 9. december Hjælp Knud Nis med at aflæse humøret på billederne nedenfor. Sæt kryds over de glade ansigter og sæt ring rundt om de sure ansigter. Og pas på for nogle af ansigterne er hverken glade eller sure. Hvilket humør har de? Tegn herefter selv humøret på julemanden 6 ansigter nedenfor fx. sur, glad, spændt, nervøs, ked af det, træt. Du kan også tegne dit eget humør i dag på en af julemændene. Forældre: Tal med dit barn om, hvilket humør det er i i dag? Hvornår var der sidst rigtig glad? Rigtig vred? Rigtig spændt?

Tegn julemandens humør. Knud Nis siger: Tak for hjælpen med at lære at læse andre folks humør. Han kigger sig omkring og kan se, at han altså har en del arbejde at gøre, hvis alle skal nå at være i godt humør til jul. Kan skubber bamserne i legetøjsbutikken til side og går ud blandt forældrene og børnene. Nu er han nemlig klar til at forsøge, at gøre alles dag til en god dag.

9. december (8-9år) Knud Nis vågner op helt forvirret imellem bamserne i legetøjsbutikken. Han kan høre en masse tale: Godmorgen. Velkommen. Hvad skulle det være?. Og Mooaar det skal være den der bil. Jeg VIL have den. Nu. Knud Nis kigger forsigtigt ud mellem bamserne og ser, at legetøjsbutikken nu er fyldt med forældre og børn, som er ved at købe de sidste julegaver. De voksne maser sig frem til hylderne for at få fat i legetøjet og stiller sig så i kø ved kassen for at betale. Det ser ikke specielt sjovt ud, tænker Knud Nis. Men der er specielt en ting, som Knud Nis lægger mærke til. Ansigterne på både de voksne og børnene er anderledes end ansigterne, som han er vant til at se i Nisseland. I Nisseland er alle nisserne altid glade og smilende. Men forældrene og børnene i butikken har ikke smil i ansigtet, som nisserne plejer at have. Uden at vide det, er Knud Nis nu sat på den næste prøve af julemanden, og han skal lære at aflæse børn og voksnes humør ved at kigge på deres ansigt, så han ved, hvordan de har det, og hvordan han kan gøre dem glade.

Opgaven til 9. december Hjælp Knud Nis med at aflæse humøret på billederne nedenfor. Hvilket humør er personerne i nedenfor. Prøv at beskrive dem med 2 ord. Tegn herefter selv humøret på julemanden 6 ansigter fx. sur, glad, spændt, nervøs, ked af det, træt. Tegn dit eget humør på et af ansigterne. Forældre: Tal med dit barn om, hivlket humør det er i i dag? Hvornår var det sidst rigtig glad? Rigtig vred? Rigtig spændt? Ekstraopgave: Find nogle reklamer eller magasiner og klip ansigterne ud. Klistre dem på på en planche eller stort stykke papir i grupper efter hvilket humør personerne er i? Tal om hvilket humør, der bliver vist flest billeder af i reklamer og magasiner? Hvorfor mon? Tegn julemandens humør.

Knud Nis siger: Tak for hjælpen med at lære at læse andre folks humør. Han kigger sig omkring og kan se, at han altså har en del arbejde at gøre, hvis alle skal nå at være i godt humør til jul. Kan skubber bamserne i legetøjsbutikken til side og går ud blandt forældrene og børnene. Nu er han nemlig klar til at forsøge, at gøre alles dag til en god dag.

9. december (10-11år) Knud Nis vågner op helt forvirret imellem bamserne i legetøjsbutikken. Han kan høre en masse tale: Godmorgen. Velkommen. Hvad skulle det være?. Og Mooaar det skal være den der bil. Jeg VIL have den. Nu. Knud Nis kigger forsigtigt ud mellem bamserne og ser, at legetøjsbutikken nu er fyldt med forældre og børn, som er ved at købe de sidste julegaver. De voksne maser sig frem til hylderne for at få fat i legetøjet og stiller sig så i kø ved kassen for at betale. Det ser ikke specielt sjovt ud, tænker Knud Nis. Men der er specielt en ting, som Knud Nis lægger mærke til. Ansigterne på både de voksne og børnene er anderledes end ansigterne, som han er vant til at se i Nisseland. I Nisseland er alle nisserne altid glade og smilende. Men forældrene og børnene i butikken har ikke smil i ansigtet, som nisserne plejer at have. Uden at vide det, er Knud Nis nu sat på den næste prøve af julemanden, og han skal lære at aflæse børn og voksnes humør ved at kigge på deres ansigt, så han ved, hvordan de har det, og hvordan han kan gøre dem glade.

Opgaven til 9. december Hjælp Knud Nis med at aflæse humøret på billederne nedenfor. Hvilket humør er personerne i nedenfor. Prøv at beskrive dem med 2 ord hver. Tegn her efter dit eget humør i dag på et af ansigterne. Find nogle reklamer eller magasiner og klip ansigterne ud. Klistre dem på på en planche eller stort stykke papir i grupper efter hvilket humør personerne er i? Tal om hvilket humør, der bliver vist flest billeder af i reklamer og magasiner? Hvorfor mon? Forældre: Tal med dit barn om, hivlket humør det er i i dag? Hvornår var det sidst rigtig glad? Rigtig vred? Rigtig spændt?

Knud Nis kigger sig omkring og kan se, at han altså har en del arbejde at gøre, hvis alle skal nå at være i godt humør til jul. Kan skubber bamserne i legetøjsbutikken til side og går ud blandt forældrene og børnene. Nu er han nemlig klar til at forsøge, at gøre alles dag til en god dag.