Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej

FORORD 1.1 SPORTSPLADS

1.2 Modspillernes/egen kurv Den kurv, der angribes, er modspillernes kurv, og den kurv, som et hold forsvarer, er holdets egen kurv.

09. samt januar

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

VOLLEYBALL. Sportsdag Volleyball Skal være MIX hold. Serious about Innovation

Kampleder 7- og11 mands

Regler for UV- Rugby

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

CMAS INTERNATIONALE REGLER FOR UNDERVANDSRUGBY

Dansk Håndbold Forbund

Kørestolsfodbold. Spillets regler Officielle regler og regulationer Federation International of Powerchair Football Association (FIPFA)

Hockey. Indholdsfortegnelse MESTERSKABER... 2 KLASSIFICERINGSSYSTEM... 2 IDRÆTSMATERIALE... 3 IDRÆTSREGLER... 4 TURNERINGSREGLEMENT... 8 ANDET...

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

DM i Fodboldloven Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

Program til Marienlyst Cup 2015

Canal Digital Ligaens guide til statistiktageren

Præsentation nye regler 2016

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

SKOLEREGLER VERSION 2014

Below water no one can hear you scream...

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

Forsvarstræning med 5 stationer

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Turneringsregler Indoor soccer (Futsal eller Hal fodbold)

Regelspørgsmål Beach Handball

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

LinusPro Beach Handball Cup 2018

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes:

Brug bolden - fra 6 til 66

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

Dansk Håndbold Forbund. Nye veje - nye muligheder 2015

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er m, skal halvcirklens radius kun være 4 m.

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018.

Der må ikke skrives på opgavearket

R 1 Banen

Special Olympics - Atletik

1. Almindelig trillebør (husk at tage fat over knæet).

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND INDHOLDSFORTEGNELSE

Program Beach Stævne/Event

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver

Firma Cup Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus

SEB Next Generation er en målrettet indsats i samarbejde med DTF og tennisklubberne. Omdrejningspunktet er det Internationale Tennisforbunds

Futsal officielt regelsæt. Futsal spilleregler. Dansk Arbejder Idrætsforbund Region Hovedstaden - fodboldudvalget

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Program Momenti Beach Cup

SPILLEREGLER FOR FUTSAL

I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen.

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den Side 1 af 5

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg.

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser Dansk Arbejder Idrætsforbund

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

flyt fødderne og løb let!

Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup.

DTaF dommerreglement Ændringer vedtaget jan 2009 Lørdag den 14. februar 2009

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

DTFs TURNERINGSREGLER FOR U8 TURNERINGER PÅ RØD BANE - opdateret d. 17. april

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

coachingzone Ingen coaching

Opgaver til dommermødet den a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden.

Spilleregler for Futsal

1 Unicykel Hockey FORORD 1.1 SPORTSPLADS

Fingerslagskast og baggerslagskast

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

Regler INTRODUKTION TIL KROLF. 19. Idrætsfestival for Sindslidende og gode tips til træning. Idræt for sindslidende - ikke så tosset endda!

Kajakpolo Spilleregler

Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior.

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

U14 regler for sæsonen 2015

Transkript:

1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en rektangulær bane, som er delt i 2 halvdele af en midterlinie. Der er et mål i hver ende af banen. Der spilles med en bold med indbyggede klokker i. Formålet med spillet er, at hvert hold forsøger at score mål hos modstanderen, medens denne forsøger at hindre dette. 2. Almene regler. Reglerne for internationale goalball konkurrencer er disse, som er godkendt af IBSA. De følger her i den fulde ordlyd. I tvivlstilfælde og ved misforståelser af nærværende regler, er den engelske udgave gældende. 3. Klassificeringssystem. 3.1. Kvalifikation. Kvalificeret til deltagelse i konkurrence er IBSA klasserne B1, B2 og B3. 3.2. Klassifikation. B1: Ingen lyssans på nogen af øjnene, op til lyssans men manglende evne til at genkende formen af en hånd på nogen som helst afstand eller i hvilken som helst retning. B2: Fra evnen til at genkende en hånd til synsskarphed ved 2/60 og! eller synsfelt på mindre end 5 grader. B3: Fra synsskarphed over 2/60 op til synsskarphed ved 6/60 og! eller synsfelt på mere end 5 grader og mindre end 20 grader. Alle klassifikationer målt på bedste øje med bedst mulige korrektion. (Dvs. alle spillere, som bruger kontaktlinser eller korrigerende linser, skal bære disse under klassifikation, uanset om de har tænkt sig at bruge dem under konkurrencen eller ej). 3.3. Konkurrencer er opdelt i herre- og dameklasser. 1

4. ldrætsmateriel. 4.1. Målene. 4.2. Bolden. Målene skal være 9,00 m (+1-0,05 m) brede. Målstolperne skal være 1,30 m (+1-0,02 m) høje, og skal være runde. Overliggeren skal være solid. Målstolperne skal være placeret udenfor banen, men på linie med målstregen. Der måles på indersiden af målene. Diameteren på målstolperne og overliggeren må ikke overskride 0,15 m. Målene skal konstrueres på en forsvarlig måde. Der spilles med 1250 grams bold med klokker indeni. Omkredsen af bolden er ca. 76 cm og den har 8 huller som hver er ca. 1 cm i diameter. Materialet er gummi, hvis hårdhed er fastsat af IBSA's Sports Tekniske Komite. 4.3. Spillerdragt. Alle spillere skal bære en officiel spillerdragt forsynet med nummer både foran og bagpå. Numrene skal være mindst 20 cm og være fastgjort til trøjen. Tøjet må ikke kunne strækkes mere end 10cm fra kroppen. 4.4. Proteser og briller. 4.5. Maske. Det er ikke tilladt at bære hverken proteser, briller eller kontakt linser. Alle spillere på banen skal bære maske fra første fløjt af enhver halvleg og til dennes afslutning. Dette gælder såvel regulær spilletid som forlænget spilletid og frikast. Hvis en udskiftningsspiller kommer på banen under time-out, skal han bære maske. 5. Idrætsregler. 5.1. Bane. 5.1.1. Dimensioner. Banen, der benyttes til goalball skal være rektangulær, 18 m (+1-0,05 m) i længden og 9 m (+1-0,05 m) i bredden. Der måles fra de yderste kanter (se diagram). På banen må kun anvendes de officielle markeringer. 5.1.2. Mandskabsfelt. Mandskabsfeltet skal være 9 m (+1-0,05 m) bredt og 3 m (+1-0,05 m) dybt. Baglinien er den samme som mållinien. 2

5.1.3. Spillernes orienteringslinier. I mandskabsfeltet er der to orienteringslinier 1,50 m (+1-0,05 m) fra målstregen og 1,50 m (+1-0,05 m) fra mandskabsfeltets forreste afgrænsningslinie. Disse linier skal være 1,50 m (+1-0,05 m) lange og gå fra siden af mandskabsfeltet og vinkelret ind mod midten. Der skal være linier i begge sider af mandskabsfeltet. Der skal desuden være to midter-orienteringslinier i mandskabsfeltet. Disse linier skal være i midten af mandskabsfeltet, gå vinkelret mod midten fra mandskabsfeltets forreste afgrænsningslinie og fra målstregen. De skal være 0,50 m (+1-0,05 m) lange. Der skal desuden være to 0,10 m (+1-0,05 m) linier, der går vinkelret mod midten af mandskabsfeltet 1,50 m (+1-0,05 m) fra sidelinien på mandskabsfeltets forreste afgrænsningslinie. 5.1.4. Afkastfelt. Umiddelbart tilstødende, men foran mandskabsfeltet, er afkastfeltet. Dette er 9,00 m (+1-0,05 m) bredt og 3 m (+1-0,05 m) dybt. 5.1.5. Neutralt område. Den resterende zone i midten på 6,00 (+1-0,05 m), er neutralt område. 5.1.6. Holdbænke. De respektive holds udskiftningsbænke skal være opstillet på hver sin side af dommerbordet, mindst 3,00 m fra banens sidelinie. Bænkene skal stå så tæt som muligt på dommerbordet, og må ikke være på højde med, eller ud for mandskabsfeltet. Området til bænkene skal være afgrænset af en 4,00 m (+1-0,05 m) lang linie, og to sidelinier på mindst 1,00 m. Alle som hører til på holdet, skal blive indenfor dette område under spillet. Når holdene skifter side i pausen, skiftes der også udskiftningsbænk. Et holds udskiftningsbænk skal være på samme side som dette holds mandskabsfelt. 5.1.7. Markeringer. Alle banemarkeringer (linier) skal være 0,05 m (+1-0,01 m) brede, og skal være synlige og følelige for at lette spillernes orientering. 5.2. Officials. 5.2.1. Antal. Hver kamp ledes af 2 kampdommere, 4 måldommere, 1 protokolfører, 1 tidtager, 1 8-sekunders tidtager og i 3. skudsfører. 5.2.2. Officials' opgaver. Kampdommernes opgaver forefindes i IBSA Goalball Officials' Certification Programme Manual. De andre officials' opgaver forefindes i IBSA Goalball Minor Officials' Manual. 3

5.3. Kampens udførelse. 5.3.1. Kampens længde. En kamp skal vare 14 minutter, delt i 2 halvlege af hver 7 minutter. 30 sekunder før hver halvlegs start, skal tidtageren give et hørbart signal. En halvleg er betragtet som slut når tiden er udløbet. Tidtageren skal højt tilkendegive minutter på det tidspunkt tættest på 1 minut før tid, hvor kampen afbrydes. Pausen skal vare 3 minutter. Kampen begynder igen efter præcis 3 minutter. Er et hold ikke klar til at spille, når de 3 minutter er gået, bliver der dømt holdstraffe for nøl/ usportslig optræden. Tiden er stoppet under straffe. 5.3.2. Forlænget spilletid. Hvis en kamp ender uafgjort efter den regulære spilletid, og der skal findes en vinder, skal holdene spille yderligere 2 gange 3 minutter. Der skal være en 3 minutters pause mellem ordinær spilletid og den første halvleg af forlænget spilletid. Et nyt møntkast afgør første kast og banehalvdel i første halvleg. I anden halvleg af forlænget spilletid byttes banehalvdel. Hvis det stadig står uafgjort, og der skal findes en vinder, skal frikast afgøre resultatet. 5.3.3. Møntkast/plat eller krone. Før starten af en kamp, vil en dommer eller en anden official foretage møntkast - plat eller krone, med holdene. Vinderen kan enten vælge første kast eller banehalvdel. Efter pausen byttes banehalvdel. 5.3.4. Hjælp til orientering. Under kampen er det tilladt at yde en spiller fra det forsvarende hold hjælp til orientering, hvis denne har været uden for banen under straffe. Skulle det på noget som helst andet tidspunkt være nødvendigt at yde orienteringshjælp til en spiller, vil spilleren blive idømt personligt straffe for nøl. 5.3.5. Scoring mål. Der er mål, hver gang bolden krydser mållinien helt. Der kan dog ikke scores mål af dommerne eller måldommerne, når denne afleverer bolden til en spiller efter en afbrydelse i spillet. Hvis der scores et mål ved kampens afslutning, skal det tælle som mål, hvis bolden nåede at krydse mållinien helt inden tiden udløb. 5.3.6. Dødbold. Når der er opnået kontrol over bolden, er den at betragte som værende i det angribende holds besiddelse. Hvis der efterfølgende opstår en dødbold situation, og holdet derfor ikke får kastet indenfor 8 sekunder, vil der blive dømt 8 sekunders straffe. Hvis der derimod ikke har været kontrol over bolden, dømmes den død. Dommeren skal stoppe spillet og give bolden til det forsvarende hold. 4

5.3.7. Time-outs, hold time-out. Hvert hold er berettiget til at forlange tre(3) 45 sekunders time-outs under ordinær spilletid til coaching. Har et hold fået tildelt en time-out, må begge hold benytte sig af denne. Derudover har hvert hold ret til en(1) time-out på 45 sekunder under forlænget spilletid. Træneren eller en spiller kan på et hvilket som helst tidspunkt anmode en af dommerne om en time-out ved brug af håndsignal (se diagram). En time-out vil blive anerkendt af en af dommerne, når det pågældende hold har bolden, eller under en hvilken som helst afbrydelse afspillet. Hoveddommeren skal give besked om time-out ved at nævne det anmodende holds navn. Tidtageren skal give et akustisk signal 15 sekunder før en time-out udløber. Official's time-out. En dommer er berettiget til at kræve official's time-out, når som helst han føler det er nødvendigt. Trænerne må ikke coache spillerne på banen under en official's time-out. Skulle dette alligevel ske, vil dette blive betragtet som usportslig optræden. Medical time-out. Bliver en spiller skadet eller syg, kan en dommer kalde en medical time-out. Hvis spilleren ikke er klar til at fortsætte spillet efter 45 sekunder, eller hvis en person fra holdet kommer på banen, skal spilleren skiftes ud i resten af den pågældende halvleg. 5.3.8. Udskiftninger, holdudskiftninger. Hvert hold må højst foretage tre(3) udskiftninger under ordinær spilletid. Hvert hold må foretage en(1) udskiftning under forlænget spilletid. Det er tilladt at udskifte den samme spiller mere end én gang, det tæller som udskiftning hver gang. En træner eller spiller kan til enhver tid bede en dommer om udskiftning ved hjælp af håndsignaler. En udskiftning vil blive anerkendt af en af dommerne, når det pågældende hold har bolden, eller under en hvilken som helst afbrydelse af spillet. Under en straffesituation er det tilladt at skifte ud med undtagelse af den straffede spiller. Spilleren skal bringes direkte ind på banen, og direkte ud af en official uden instruktion fra træner til spiller. Hvis dommeren skønner, at spillerne på banen har fået instruktion af træneren, skal der dømmes straffe. Hvis et hold skifter ud under time-out, registreres det både som time-out og udskiftning, og det er tilladt træneren at gå på banen og instruere sine spillere. Spillerskift i pausen skal ikke registreres som udskiftning, men skal meddeles dommeren. Medical udskiftning. Hvis det i tilfælde af en skade bliver nødvendigt for træneren og! eller et holdmedlem at gå på banen for at yde hjælp, eller hvis spilleren er ude af stand til at fortsætte spillet efter 45 sekunder efter der er kaldt medical time-out, skal spilleren skiftes ud hurtigst muligt. Det er ikke tilladt at skifte den pågældende skadede 5

spiller ind i resten af halvlegen. En medical udskiftning skal ikke registreres som en af de tre tilladte udskiftninger. 5.4. Overtrædelser. 5.4.1. Bolden givet over. I tilfælde af en overtrædelse, bliver bolden givet over til det forsvarende hold. 5.4.2. Lang bold. Bolden skal røre gulvet mindst én gang i det neutrale område. Gør den ikke det, bliver skuddet annulleret. 5.4.3. For tidligt skud. Hvis en spiller skyder før der er givet tilladelse hertil, bliver skuddet annulleret. 5.4.4. Overtrådt. Ingen hel fod må være udenfor banen ved begyndelsen af et skud. Hvis spilleren overtræder linierne med en hel fod før bolden er sluppet, bliver skuddet annulleret. Der kan dog ikke blive dømt overtrådt medens spilleren orienterer sig inden skuddet. 5.4.5. Tabt bold. Hvis bolden under aflevering mellem spillerne, går ud over sidelinien, bliver det betragtet som tab af kontrol over bolden, og er en overtrædelse. Hvis bolden rammer et objekt over banen, vil det ligeledes blive betragtet som tab af kontrol, og er en overtrædelse. 5.4.6. Bolden over. 5.5. Straffe. Blokeres bolden af en forsvarsspiller og går tilbage over midterlinien ind i det neutrale område, skal bolden gives tilbage til det hold som skød. Denne regel gælder også, hvis bolden rammer en målstolpe eller overliggeren og ruller tilbage over midterlinien. Denne regel gælder ikke ved frikast, men dog ved straffe. 5.5.1. Typer af straffe. Der er to typer af straffe: Personligt straffe og holdstraffe. I begge tilfælde gælder det, at kun én spiller bliver på banen for at forsvare straffekastet. Ved personligt straffe er det den spiller, der begik straffet. Ved holdstraffe er det den spiller, der sidst har skudt før der blev begået straffe. Hvis der bliver dømt holdstraffe før der overhovedet er blevet skudt i en kamp, skal holdlederen vælge, hvilken spiller der skal forsvare straffet. For hver gang der bliver begået straffe, skal der tildeles et straffekast. Høj bold, maske, tredje skud, ulovligt forsvar, personlig nøl og person- 6

lig usportslig optræden (regel 5.5.2. - 5.5.7.) vil alle udløse et personligt straffe. Otte sekunder, hold-nøl, usportslig optræden af holdet og ulovlig instruktion (regel 5.5.8. - 5.5.11.) vil alle udløse et holdstraffe. Alle straffekast skal udføres i henhold til reglerne. 5.5.2. Høj bold. 5.5.3. Masker. Bolden skal røre gulvet mindst én gang i mandskabsfeltet eller afkastfeltet. Enhver spiller på banen som rører ved sin maske, vil blive idømt straffe. Hvis en spiller, som er fjernet fra banen under straffe, rører ved sin maske, vil der blive dømt et nyt straffe. Hvis en spiller ønsker at røre sin maske under kampen, timeout eller enhver anden afbrydelse i spillet, skal han bede dommeren om lov og derefter vende sig mod målet for at rette masken. 5.5.4. Tredje skud. En spiller må kun skyde to gange i træk. Det tredje skud og ethvert derpå følgende skud, inden en medspiller har skudt, medfører straffe. Antallet af skud i træk bliver overført til den næste halvleg eller straffesituation, men ikke fra ordinær spilletid til forlænget spilletid. Det tæller ikke som skud at score et selvmål. 5.5.5. Ulovligt forsvar. 5.5.6. Personlig nøl. Den spiller der først får kontakt med bolden under forsvar, skal have en del af sit legeme indenfor/over mandskabsfeltet. En spiller skal idømmes et personligt straffe for nøl hvis: a) andre end medspillere på banen yder orienteringshjælp til spilleren. b) spilleren ikke er klar til at begynde spillet på ordre fra dommeren. 5.5.7. Personlig usportslig optræden. En spiller på banen vil blive idømt et personligt straffe, hvis dommeren skønner, at denne spiller optræder usportsligt. Derudover kan usportslig optræden resultere i udvisning fra kampen, eller bortvisning fra området og/eller videre konkurrence i turneringen, hvis en dommer føler at situationen kræver det. En udvist spiller kan ikke erstattes i den pågældende kamp. 5.5.8. Otte sekunder. En spiller/hold skal skyde indenfor 8 sekunder efter der er opnået kontrol over bolden. 7

5.5.9. Hold-nøl. Der vil blive dømt hold-nøl mod et hold hvis: a) holdet ikke er klar til at spille på ordre fra dommeren. b) holdet forsøger at forhindre kampen i at kunne fortsætte. c) holdet foretager udskiftninger i pausen uden at underrette en dommer. 5.5.10. Hold-usportslig optræden. Et hold vil blive idømt et holdstraffe, hvis en dommer skønner, at et holdmedlem på bænken har opført sig usportsligt. Derudover kan usportslig optræden resultere i udvisning fra kampen eller bortvisning fra området og/eller videre konkurrence i turneringen, hvis en dommer føler at situationen kræver det. 5.5.11. Ulovlig instruktion. 5.6. Frikast. Det er ikke tilladt for nogen som helst på holdet, som befinder sig på bænken, at give instruktion til spillerne på banen. Udelukkende under time-outs, i pausen og efter kampen, er det tilladt at give instruktion til spillerne på banen. Der vil blive dømt holdstraffe mod et hold, hvis en dommer skønner, at en instruktion fra bænken har fundet sted. Hvis dette gentager sig, vil den pågældende person blive fjernet fra hallen, og et nyt straffe vil blive dømt. 5.6.1. Forekomst. Hvis resultatet stadig er uafgjort efter forlænget spilletid (og en vinder skal findes), skal frikast afgøre resultatet af kampen. 5.6.2. Antal frikast. Antallet af frikast bestemmes af det mindste antal spillere på et af holdene. 5.6.3. Plat eller krone ved frikast. Før man begynder på fri kastene, skal det afgøres, hvilket hold der skal skyde og forsvare først. Resultatet af dette møntkast gælder for alle frikast. 5.6.4. Rækkefølgen af frikast. Rækkefølgen af frikast skal afgøres i henhold til den opstilling træneren afleverer inden kampen. Denne liste skal indeholde alle de spillere, som står på "score sheet". Den første spiller på opstillingslisten (line-up sheet) fra hvert hold bliver fulgt på banen af en dommer, og de skyder et skud hver. Dette bliver gentaget lige så mange gange, som der er spillere på det hold med færrest spillere, indtil alle har skudt og forsvaret en gang hver. Holdet som har scoret flest mål, vinder kampen. 8

5.6.7. "Sudden Death" frikast. Hvis kampen stadig er uafgjort, skal rækkefølgen gentages, og det hold der først scorer har vundet. Før disse frikast skal man igen slå plat og krone om, hvem der skal starte. Efter hvert andet skud, skal rækkefølgen afgøres af hvem der skyder først, byttes om. 5.6.6. Straffe ved frikast. Frikast skal afvikles i henhold til de eksisterende spilleregler. Skuddet bliver dog kun annulleret i tilfælde af et angrebsstraffe. I tilfælde af forsvarsstraffe, skal skuddet tages om, med mindre der er blevet scoret på det. 5.6.7. Spillerne flyttes. Under frikast situationen skal alle spillerne være flyttet over på den anden side af banen af en dommer. Alle skal bære maske. Trænere, holdledere og eventuelle andre ledsagere på holdet, bliver på bænken til kampen er afgjort. Spillere, som er bortvist fra konkurrence, eller spillere, som er skadede og anset som uegnede til kamp, skal slettes på "line-up sheet", og de næste spillere rykker en tand op i rækkefølgen. 5.7. Uoverensstemmelser. I alle sager vedrørende regler, procedurer og spillet, bliver alle endelige afgørelser taget af dommerne. I tilfælde af uoverensstemmelser mellem et hold og en official, er det kun træneren der må henvende sig til dommerne. Først når træneren har fået anerkendt en forespørgsel af en dommer, og kun under en officiel afbrydelse af spillet, vil en diskussion finde sted. Dommerens forklaring skal klarlægge sagen for træneren. Hvis træneren ikke er enig i dommerens forklaring, skal kampen spilles færdig og trænere kan indlevere en protest efter kampen, sådan som det er beskrevet af IBSA. I tilfælde af at træneren ønsker at fortsætte diskussionen med dommerne, efter de har forklaret sig en gang, vil der blive dømt holdstraffe for usportslig optræden. Dommerne kan endvidere tage alle andre midler i brug, hvis de skønner det nødvendigt. En diskussion kan først finde sted, når dommeren har afbrudt spillet og har anerkendt trænerens anmodning. 5.8. Holdsammensætning. Ved en turnerings begyndelse skal et hold bestå af 3 spillere med maksimum 3 udskiftningsspillere. Skulle en spiller blive så skadet, at han ikke er i stand til at spille kampen færdig, kan det pågældende hold vælge at fortsætte resten af turneringen med minimum 2 spillere. Et hold kan dog ikke fortsætte turneringen med kun 1 spiller. Hvert hold må højst have 3 ledsagere på bænken foruden de 3 udskiftningsspillere. F.eks. holdledere, træner og tolk. 9

6. Turneringsreglement. 6.1. Mixede klubhold. Klubber, der har for få spillere til et hold eller har enkelte spillere i overskud, kan få tilladelse til at lade disse spillere stille op på et fælles hold. Denne tilladelse gives af paragraf 13-udvalget i goalball. 6.2. Seende spillere. Seende spillere kan deltage på lige fod med blinde/svagtseende. Der skal dog altid være mindst én(1) blind/svagtseende på banen. 10