Fredagsbrev uge 33. Kære forældre



Relaterede dokumenter
Fredagsbrev uge 34. Lillegruppen

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist.

Fredagsbrev uge 38. Kære forældre

Fredagsbrev uge 3 SFO

Fredagsbrev uge 2. Kære forældre

Fredagsbrev uge

Fredagsbrev uge 41. Lillegruppen

Fredagsbrev uge 6. Kære forældre

Fredagsbrev uge 4. Kære forældre

Fredagsbrev uge 16. Venlig hilsen Ditte-Maria, Louise, Liselotte og Jens-Aksel

FREDAGSNYT FJALTRING FRISKOLE 7.oktober 2016

Fredagsbrev uge 11 Definition af udeskole

UGEBREV nr. 77 uge 24

Sommer Juni, Juli, August

Fredagsbrev uge 43. Lillegruppen

Juni Nyt fra de forskellige teams:

Fredagsbrev uge 43. Lillegruppen

Fredagsbrev uge 4. Kære forældre

FREDAGSNYT FJALTRING FRISKOLE 20. april 2018

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Fredagsbrev uge 50 SFO

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6


Fredagsbrev d uge 13.

Fredagsbrev uge 40. Lillegruppen

Syddjurs Friskoles Ugebrev 34/17v/Rikke

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 46 uge 39

Fredagsbrev uge 35. En stor begivenhed finder sted lørdag Anne-Sofie skal giftes med Leon, og børnene har

Ferielukket i alle afdelinger

UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 8

Tid til tørt tøj. Glemt tøj og garderober. Drømmedynen. Fælles fødselsdag. Sildesmagning. Nyt fra afdelingerne. Varm din medbragte mad.

FREDAGSNYT FJALTRING FRISKOLE 23. september 2016

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming friskolenilemming@mail.dk Ugebrev 38

Kære børn og forældre

Ugebrev 48 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 31 uge 15

Månedsbrev september

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Udefriskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

***** moeder-landet-over-i-september/

UGEBREV nr. 79 uge 26

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 4. Kære børn og forældre Lemming d 25. august 2017

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 21/2018. Nyt fra Børnehuset:

Bowlingtur for 3. klasserne

UGEBREV nr. 1 uge 32 Årgang 7 Nyt skoleår

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse.

UGEBREV nr. 36 uge 21

fredagsbrevet Nr. 25 Bøvlingbjerg den Denne uge har vi fagdage/egenklassedage. Der arbejdes med mange emner/forløb.

TSFO Skoleåret 2019/20

UGEBREV nr. 29 uge 13

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Vallekilde-Hørve Friskole.

Årsplan for hovedfag i 1. klasse IDA HAMMEN Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl ,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Kære forældre! Post Danmark Rundt. Bornholm. Fripladsansøgning. Fredag den 24. august 2012

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-)

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 1. Kære børn og forældre! Lemming d.13. oktober 2017

Ugebrev 36 Indskolingen 2015

Jeg kan. materiale. Fra børnehave til tidlig SFO

HippHopp. Uge 2: Her bor jeg. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Her bor jeg side 1

Årsplan for skoleåret 2018/19

UGEBREV nr. 19 uge 2 Årgang 8

Mål for børnehaveklassen

UGEBREV nr. 37 uge 23

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

Næste uge bliver lidt anderledes. På vores årsplan står der ryste sammen uge. Vi tager udgangspunkt i skolens værdiord:

ULIGEUGEBREV 23. Kære Forældre.

Fredagsbrev uge 48. plads til forbedringer. Foråret byder på den velkendte skolehjemsamtale, hvor både børn og forældre er velkommen.

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 6. Kære børn og forældre Lemming d 8. september 2017

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

Fredagsbrev uge 20 SFO

Månedsbrevet Marts måned

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

Velkommen i 0. kl. på Peder Lykke Skolen - et trygt sted at lære!

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl og retur kl Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen

Uge 18: Familie og arbejde. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

HippHopp. Uge 13: Min krop. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Min krop side 1

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 0. Kære børn og forældre! Lemming d. 6. oktober 2017

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 4

UGEBREV nr. 66 uge 11

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

Transkript:

Fredagsbrev uge 33 Kære forældre Vi har nu været i gang i to uger, og det har været to forrygende uger. Vi er kommet godt i gang, dette gælder både små, store, nye og gamle. Vejrguderne har i denne uge smilet, givet os varme og en masse sol, og et sådan vejr smitter, så smilene har været brede og glade. For anden uge i træk har vi haft SKAL aktiviteter i middagsfrikvartererne. Her har gruppelærerne været primusmotor for bevægelsesaktiviteter med fokus på samarbejde, samvær og fællesskab i grupperne. Vi har valgt at starte dette skoleår op på denne måde, da vi er mange nye på skolen både små og store. Det er dejligt at opleve, at uanset om man er ny eller gammel er der smil, glæde og grin over de mange fælles oplevelser. Den kommende tid er fyldt med forældremøder, Lemvig Byløb er lige om hjørnet og høstugen med afsluttende høstfest nærmer sig. Det er en travl tid, vi går i møde, men en spændende tid. til alle. Helle Lillegruppen I Lillegruppen har vi i denne uge haft fokus på at skabe et godt klassemiljø. Vi har lavet forskellige lege og øvelser. Eleverne har lavet rumraketter med dem selv og deres familier på. De hænger nu i klassen og giver farve og anledning til gode snakke. Klassen er i nogle timer delt, så Helle varetager noget undervisning, mens jeg øver bogstavindlæring med den resterende del. Vi skriver, danser, lytter og bruger kroppen, når vi lærer bogstaver. I Naturfag har vi påbegyndt et emne om sanserne, mens vi i musik øver os på et udvalg af forskellige sange. Stine Jeg glemte at skrive til jer i sidste uge, at jeg havde en dejlig første time i lillegruppen. Vi hørte bibelhistorien om skabelsen og lavede små kollager om de 6 dage. De fleste arbejdede SÅ godt! Jane :-)

I matematik har vi i ugens løb øvet os på at skrive flotte tal. Vi har lavet en metersnor og været omkring på skolens udeområde for at måle diverse længder. Mellemgruppen I dansk er vi så småt kommet i gang med læsebøgerne og de tilhørende arbejdsbøger. Vi har desuden arbejdet med vokaler og rim. De er meget motiverede og det kan være lidt svært at bremse dem igen luksusproblem :0) Da der er tale om en ny gruppe, er der megen fokus på fællesskabet. Men for at fællesskabet skal kunne blomstre, er det også vigtigt at have fokus på og respektere vores forskellighed. Alle har derfor fundet 5-6 ord, som siger noget om deres person. Dette skal gerne være med til at skabe åbenhed og forståelse for, at vi på mange områder er ens, men også forskellige, og at det er helt ok. I historie er vi ved at have styr på, hvad faget egentlig indeholder. Vi har arbejdet med faglige begreber bl.a. kronologi. Kronologi kan være en lidt svær størrelse, så vi lavede forskellige øvelser for at synliggøre begrebet bl.a. at stille sig i rækkefølge efter fødselsdag, alder, højde I naturfag har vi været på jagt i nærområdet. Vores mission var at finde ud af, hvilke dyr og planter, der findes omkring os. De var meget nysgerrige og havde fingrene dybt begravet i jord, blade m.m. Nogle var så heldige at finde insekter og frøer. Især frøen skabte stor glæde :0) På onsdag skal vi på udeskole ved en svineproducent så husk udeskoletasken. I engelsk arbejder vi med emnet "The classroom", og lærer hvad der er i lokalet, skoletasken og penalhuset. Alle børn har en skriftlig engelskbog, som vi ofte vil arbejde i om torsdagen, og som man frit må arbejde i hjemme. I Livsoplysning (religion/etik) har vi taget hul på historien om Fiskeren Peter, Jesus' første discipel. Vi laver fisk, som bliver hængt i et fiskenet på skolen. I kan komme og se det efter på tirsdag. Jane :-)

Matematik: Vi har i mellem lavet måleklodser, for at finde ud af hvor store forskellige ting er. Det kunne være en cykel. Måleklodsen er ca. 1 cm. tyk 5 cm. bred og 10 cm. lang udover det har vi sat en snor i, som ca. er en meter. Mathias SFO Så er vi kommet godt i gang med vores sfo med en masse glade børn, især 0. klassesbørnene har et stort smil på, når de kommer over til deres kendte legeplads. Det er flot, som børnene hurtigt har lært, hvordan vores rytme er i sfo'en, og at man er selvhjulpen m.h.t tøj, sko, tasker osv. Vi forventer, at børnene har lidt ekstra tøj i deres kurve. Hvem ved, om vi pludseligt starter en vandkrig eller noget andet sjovt. Når vi laver særlige tiltag såsom ture ud af huset, vil I her i fredagsbrevet kunne læse hvilken dag samt hvilket tidspunkt, de kommer hjem. Venlig hilsen Liselotte, Ditte-Maria og Jens-Aksel Storegruppen I livsoplysning (Religion/etik) arbejder vi med Jødedommen. I engelsk har vi taget hul på skoleåret med emner "Me and my classmates". Emnet skulle meget gerne munde ud i, at eleverne laver små præsentationsvideoer af sig selv. Jane I idræt har vi haft fokus på sociale lege. Vi har lavet stafetter med samarbejde og kædetafat. :-) I tysk har vi fået forståelse for, hvor meget det faktisk hjælper i tyskundervisningen.,at man først har lært engelsk. På den måde fik vi gættet en masse ord. Vi sang også en tysk

sang, hvilket vi var vildt gode til. Afslutningsvist arbejdede vi også med det tyske alfabet. Eleverne har fået de første tysklektier for.. Mvh Anne I historie har vi taget hul på årets første emne Barndom gennem tiden. Vi er ved at finde ud, hvad der kendetegner barndommen i 2016. Spændende at se, hvad de kommer frem til :0). Juniorgruppen Ugen har budt på flere udeskoler, da vi netop arbejder med "Get out of the school". Her er det målet, at vi repeterer og træner helt basale kundskaber såsom at arbejde med ordforråd, grammatik og mundtlighed. Altså får vi lige så stille tryllet alt det engelske frem, som har ligget stille i sommerferien. I dag, fredag, var gruppen på "Scavenger hunt" på skolens område og i Fabjerg. Efterfølgende har gruppen arbejdet med at indsætte deres billeder i en power-point, som skal forsynes med engelske sætninger. Næste fredag skal vi til Lemvig på udeskole i fagene engelsk og tysk. I engelsk handler det om at finde vej. Grupperne har lavet rutebeskrivelser på engelsk, og det er spændende at se, om de virker efter hensigten. I tysk arbejder jeg i øjeblikket på at gøre klar til en tilbagemelding på sidste års "Gut gemacht". De nye hæfter ligger klar på hylden og er allerede blevet efterspurgt. Vi har taget fat på den tyske geografi og skal kommende fredag til Lemvig og aflure tyske nummerplader, inden alle turisternes sommerferie slutter. Efterfølgende skal vi brug de tyske nummerplader til at få styr på de tyske Bundesländer.. Mvh Anne Matematik: i junior har vi arbejdet med +, -, *, /, på forskellige måder. Eleverne har lavet opgaver til hinanden, som skulle indeholde alle 4 betegnelser. Vi har i Juniorgruppen arbejdet med det skriftlige i dansk. Vi har haft fokus på det beskrivende, hvor vi har inddraget sommerferie oplevelser og billeder fra naturen.

I kulturfag har vi taget fat på årets første emne - Renæssancen. Vi har snakket om, hvad kirke og konge har af betydning i 2016 og hvordan udviklingen har været gennem tid. Vil kirkens og kongens betydning mon ændre sig over de næste år? Herudover har vi fået den første nyhedsfremlæggelse, som i denne uge var om flygtningelejre i Grækenland. Seniorgruppen I Seniorgruppen har vi arbejdet på at efterbehandle sidste uges udeskole. Eleverne har arbejdet med afkodning af tyske nummerplader, som har resulteret i en samlet undersøgelse af, hvor de tyske turister i Lemvig stammer fra. Plakaterne, som eleverne har fremstillet på baggrund af udeskolen i engelsk, er også ved at være på trapperne. Ellers er forberedelserne til høstfesten ved at gå i gang. I seniorgruppen arbejder vi med, hvordan man som elev kan tage medansvar for undervisningen og dermed have medbestemmelse. Vi er nu i idéfasen, så vi igen i år kan lave en spændende café, hvor temaet er skovens høst. På mandag tager gruppen afsted på udeskole igen. Denne gang skal vi blandt andet på svampejagt, plukke hyben og andet. Vi læser i øjeblikket om diverse planter, blomster og svampe. Arbejdet giver anledning til danskfagligt at lære om forskellige skrivemåder, så vi blandt andet kan skabe en café med gode beskrivelser af råvarerne. Husk udeskoletasken og tøj/sko efter vejret på mandag. Der medbringes også en stor madpakke samt drikkevarer. til jer. Mvh Anne I kulturfag har vi taget hul på årets første emne 1. verdenskrig, hvor vi bl.a. har været omkring gruppen Den Sorte Hånd. Herudover har vi fået den første nyhedsfremlæggelse. En fremlæggelse, der bl.a. fik os omkring politikeres ansvar i forhold til overholdelse af love.