Notat fra intromøder for nybeskikkede censorer ved Sygeplejerskeuddannelsen afholdt 2. marts 2018 i København og 4. maj 2018 i Randers

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat fra intromøder for nybeskikkede censorer ved Sygeplejerskeuddannelsen afholdt 2. marts 2018 i København og 4. maj 2018 i Randers"

Transkript

1 Notat fra intromøder for nybeskikkede censorer ved Sygeplejerskeuddannelsen afholdt 2. marts 2018 i København og 4. maj 2018 i Randers Udover censorer fra Sygeplejerskeuddannelsen deltog: Steen Hundborg, censorformand Lone Sandahl, censornæstformand Karina Gram, sekretær i Professionshøjskolernes Censorsekretariat 1. Velkommen Steen bød velkommen og gennemgik kort dagsorden. Præsentationsrunde. 2. At være beskikket censor rettigheder og pligter Vigtige bekendtgørelser mv.: Prøvebekendtgørelsen. Ministeriet arbejder på en revidering af bekendtgørelsen, som i løbet af 2018 vil erstatte den nuværende. Karakterbekendtgørelsen. 7-trins-skalaen. Bekendtgørelsen om Sygeplejerskeuddannelsen. Studieordninger. Der er p.t. 7 studieordninger, men da professionshøjskolerne UCC og Metropol er fusioneret, vil der senere kun være 6. Censorformandskabets hjemmeside Personalestyrelsens cirkulære om timelønnet undervisning og censorvederlag. Sats B (p.t. ca. 363 kr.). Censornormer forefindes på Censorformandskabets hjemmeside Notater om præstationen og karakterfastsættelsen Både censor og eksaminator skal skrive notater om præstationen og karakterfastsættelsen, og notaterne skal gemmes i 1 år. Notaterne er til eget brug og skal bruges i forbindelse med en evt. klagesag. Der har dog været en sag om, hvorvidt der kan stilles krav om aktindsigt i de personlige notater, så der sker muligvis ændringer på dette område. Vær opmærksom på, at notater ikke må ligge frit tilgængeligt. Vi afventer en udmelding i forhold til, hvordan censorer skal foreholde sig fremadrettet, idet der kommer nye krav i forbindelse med EU-dataforordningen.

2 En censor spurgte, hvor meget man skal skrive ned i sine notater, hvortil Lone svarede, at det er individuelt, men at hun selv skriver alle spørgsmål og svar ned. Steen tilføjede, at han også noterer særlige begivenheder f.eks. at der kørte en ambulance forbi med udrykning, eller den studerende stammede, så den studerende ikke fik sagt så meget som de øvrige studerende. Censorrapporter Efter hver censureringsopgave skal censor afgive en censorrapport om prøveforløbet. Censorrapporten tastes på Censorsekretariatets hjemmeside. Det er vigtigt, at censorrapporterne er kvalificerede og reflekterende, så institutionerne og Censorformandskabet kan bruge dem til videreudvikling og kvalitetssikring af uddannelsen. Hvis det f.eks. er tvivlsomt, om opgaverne er lange nok, og om der er lang tid nok ved eksaminationen ift. ECTS-point, er det vigtigt at skrive kommentar herom. Selvom man drøfter problemstillinger med eksaminator, er det også vigtigt at skrive kommentar herom i censorrapporten, så det sikres, at Censorformandskabet og uddannelseslederne orienteres og kan gribe ind hvis nødvendigt. Som eksempel nævnte Lone, at hun censurerede ved en 2. semesterprøve, hvor hun var bekymret for, om de studerende blev eksamineret dybt nok. Dette skrev hun i censorrapporten. Censorformandskabet bruger derudover censorrapporterne til den årlige beretning til Ministeriet. Indberetningssager Hvis der er kritisable forhold på et udbudssted, er det vigtigt at lave en indberetning jf. prøvebekendtgørelsens 32. Sidste år var der en større indberetningssag ved en institution. 21 censorrapporter påpegede ikke, at der var problemer ved afprøvningen det pågældende sted. Den 22. censorrapport påpegede 12 problematiske ting, og censor afgav en indberetning. Hvis censor vil afgive en indberetning, skal den sendes til institutionen/uddannelseslederen med cc til Censorformandskabet. Inhabilitet Vær opmærksom på, at der ikke må være inhabilitet ift. de studerende og eksaminatorerne jf. forvaltningsloven. Hvis man er ansat i en klinik, så må man i det enkelte tilfælde være opmærksom på, at man ikke er inhabil i forhold til de studerende. Censormøder Censor er forpligtet til at deltage i dialogmøder med Censorformandskabet. Møderne bliver afholdt hvert efterår i henholdsvis Viborg, Vejle og København.

3 Tavshedspligt Censor og eksaminator er underlagt tavshedspligt jf. forvaltningsloven. 3. Eksamen, votering og håndtering af voteringssituationer Censor er forpligtet til at sikre tydelig rammesætning og sørge for overholdelse af tid og kriterier. Inden eksaminationen er det vigtigt, at censor og eksaminator har aftalt, hvornår censor må stille supplerende spørgsmål. Eksaminator må gerne inden prøveafholdelsen spørge censor, om der er nogen områder, som censor mener, der skal spørges ind til og uddybes under eksaminationen. Hvis der er afsat ekstra tid til en studerende, skal der forelægge en dispensation. Der kan være nye eksaminatorer, som ønsker at overvære eksaminationen. Hvis der har været dokumenteret studieaktivitet inden for et bestemt område, behøver man ikke spørge ind til det pågældende område under censureringen. Men man må selvfølgelig gerne. En censor spurgte, om man kan stoppe en eksamen undervejs, eller om man skal vente til bagefter. Hertil svarede Steen, at det udelukkende er sygdom ved en af de 3 aktører (studerende, censor eller eksaminator), der kan stoppe en eksamen før tid. Det er vigtigt, at de studerende tager alle deres ting med ud under voteringen. Voteringssituationen er en forhandling, og der skal opnås enighed. Hvis censor og eksaminator ikke kan blive enige om karakterfastsættelsen, skal man henholde sig til karakterbekendtgørelsen 11. Det er vigtigt, at det er en samlet helhedsbedømmelse. Man inddrager kriterier og karakterskala. Votering må udelukkende foregå i det afsatte tidsrum. Man må ikke drøfte opgaverne med eksaminator inden eksaminationen. Censor kommer med det første udspil i forhold til karakter. Karakterbegrundelsen skrives ned inden karakterudmeldingen. Det skal stå i kriterierne, hvis man må give en samlet tilbagemelding til en gruppeeksamen. I Sygeplejerskeuddannelsen har der været en tradition for at give begrundede tilbagemeldinger til de studerende.

4 WISEflow anvendes på alle professionshøjskolerne. Hvis man som censor har problemer i WISEflow, skal man kontakte den pågældende institution, hvor man skal være censor. Hvis det er uden for åbningstid, kan man kontakte WISEflows support. Opgaverne ses i WISEflow. I WISEflow er der et kommenteringsprogram kaldet WISEflow Annotate. Karakterindtastning skal foretages i WISEflow senest 2 timer efter den sidste eksamination. Dette er aftalt med uddannelseslederne. 4. Andre forhold i censorvirket Forsøg altid at skabe en positiv eksamenssituation. Censorformandskabet anbefaler, at alle censorer løbende holder sig orienteret på Censorformandskabets hjemmeside Hvis der er noget, man er i tvivl om, er man altid velkommen til at kontakte Censorformandskabet. Der gives ikke honorering og dækning af transportudgifter i forbindelse med deltagelse i censormøder. En censor tilføjede, at man evt. kan drøfte med sin arbejdsplads, om de vil dække udgifterne. Censors arbejdsplads kan have en interesse i, at censor holder sig opdateret. På spørgsmål fra en censor svarede Steen, at ved tværprofessionelle bachelorprojekter skal der laves retningslinjer herfor. Man må ikke være censor i den professionshøjskole, hvor man er ansat. Der kalkuleres med ca. 4 censoropgaver pr. år pr. censor. En aftagercensor fra en klinik gjorde opmærksom på, at de ikke laver kvalitetssikring af studieaktiviteter. En censor nævnte, at hun har været udsat for, at hun fra en institution modtog et skriv, hvor der stod, at det skriftlige produkt og den mundtlige eksamination vurderes ligeligt. Det er ikke korrekt, og derfor bedes censoren sende det pågældende dokument til Censorformandskabet. Hvis eksaminator oplever, at censor henholder sig til uskrevne regler, så skal eksaminator indberette dette, da det ikke er ok. Både censorer og eksaminatorer har nogle gange nogen kæpheste. Det er ikke professionelt.

5 De fleste prøver afholdes i de sidste 2 uger i januar og de sidste 2 uger i juni. Karina gennemgik kort forespørgsels- og allokeringsrutinen, Censorformandskabets hjemmeside samt Censorsekretariatets hjemmeside 5. Eksamenssnyd Der kan være flere forskellige former for eksamenssnyd. Plagiat er den største synder inden for eksamenssnyd. I WISEflow bliver alle opgaver scannet for plagiat. WISEflow angiver en plagiatprocent, og hvis man højreklikker på plagiatprocent-tallet, kan man tydeligt i opgaven se, hvor der er plagiat, og hvor plagiatet kommer fra. Som censor skal man forholde sig reflekterende over for plagiat-andelen, og der kan derfor ikke sættes fast procentsats for, hvornår man skal være ekstra opmærksom. Der er nogle institutioner, som har interne retningslinjer for plagiat, hvor der kigges nærmere på opgaver med plagiat-procent på mere end 15-16%. Som censor skal man forholde sig kritisk ift. eksamenssnyd. Hvis censor har begrundet mistanke om eksamenssnyd, skal censor sende herom til uddannelseslederen, og sætte eksaminator på som cc. Det er uddannelseslederen, der afgør, om det vurderes som snyd. Så vidt det er muligt, skal formodning om eksamenssnyd håndteres inden prøveafviklingen. Hvis man først i voteringssituationen får en formodning om eksamenssnyd, gennemfører man voteringen. 6. Kort om klage- og ankesager Klager Det er de studerendes rettighed at kunne klage over bedømmelsen, prøvegrundlaget og prøveforløbet. De studerende kan f.eks. klage, hvis censors mobiltelefon ringer under eksaminationen. Eksamensklagen skal være skriftlig og begrundet. Som censor har man pligt til at deltage i evt. klagesager. Vær opmærksom på kun at besvare de klagepunkter, som man som censor er forpligtet til jf. prøvebekendtgørelsen. Det er vigtigt, at censors svar på klagen er fyldestgørende. Hvis det ender med en ankesag, vil censors svar på klagen indgå i sagsmaterialet.

6 Eksaminator og censor har 2 uger til at behandle klagen. Det er valgfrit, om de afgiver individuelle udtalelser eller fælles udtalelse. Behandling af klagesager er indeholdt i censornormerne, og der honoreres derfor ikke særskilt herfor. Ankesager Hvis en klagende studerende ikke er tilfreds med afgørelsen på klagen, kan den studerende anke afgørelsen. Hvis den studerende anker afgørelsen, nedsættes der et ankenævn. Klager over censorer Uddannelsesstedet kan klage over censor, men det er udelukkende uddannelseslederen, som kan udforme en klage. Klagen bliver sendt til Censorformandskabet, som efterfølgende kontakter censor for at høre censors syn herpå. Klager går som regel ikke på faglighed men på samarbejde. Studerende og eksaminatorer kan ikke klage over censorer. 7. Spørgsmål og afslutning En censor spurgte om, hvorledes man skal forholde sig, hvis der på et semester er både intern og ekstern censur. Steen svarede, at censor skal være opmærksom på, om de studerende bliver eksamineret i det antal ECTS-point, som prøven med ekstern censur svarer til. En censor spurgte, om der er mulighed for, at dialogmøderne kan afholdes om aftenen. Steen svarede, at der er meget forskellige ønsker ift. tidspunkt for afholdelse af dialogmøderne, og det er svært at finde et tidspunkt, hvor alle kan. På spørgsmål fra en censor svarede Steen, at det altid er en helhedsvurdering ved bachelorprojektet. Censor må ikke udtale sig om, hvilken karakter henholdsvis det skriftlige produkt og den mundtlige præstation er vurderet til. En censor spurgte, om det er okay, at den studerende får lov til at samle sig i 2 minutter, og så lægge 2 minutter til eksaminationen. Steen svarede, at det ikke er orden tidsplanen skal overholdes. Hvis en studerende ikke når frem i tide til eksamen, må man ikke forskyde tidsplanen ift. de øvrige studerende. Hvis censor og eksaminator har mulighed for det, må den studerende godt censureres til slut efter alle de øvrige studerende. Hvis det er velbegrundet, har den studerende ikke brugt et eksamensforsøg. Hvis det ikke er velbegrundet, har den studerende brugt et forsøg. Hvis en censor ikke når frem i tide til eksamen, skal censor kontakte uddannelseslederen.

7 Det kan undre, at institutionen ikke forholder sig til plagiat-andelen i WISEflow, inden censor får adgang til opgaverne. Institutionerne vil kunne spare penge, hvis de ikke skal betale censor for opgaver, som er klare eksempler på eksamenssnyd/plagiat. En censor nævnte, at det kunne være relevant, hvis Censorformandskabet holdt oplæg for eksaminatorerne. Lone og Steen svarede, at de gerne bidrager, hvor de kan. Uddannelseslederne er velkomne til at kontakte Censorformandskabet, hvis de har brug for input. Censorformandskabet kom i den seneste årsberetning med en række anbefalinger og bekymringer ift. den nye semesteruddannelse. Der er bl.a. bekymringer ift. 2. semesterprøven, hvor der er rigtig mange fagområder, som skal udprøves på et lille eksaminationsgrundlag. Metropol har taget dette til efterretning og har lavet den om til en 2-delt 2. semesterprøve. Derudover er der bekymring over den manglende undervisning inden for de naturvidenskabelige fag. Steen omtalte kort censorudvalgets rapport, som blev udgivet i Der henvises i øvrigt til Censorformandskabets præsentation fra møderne. Forslag til emner til de næste censormøder, som afholdes i efteråret 2018: Eksempler på brugbare kommentarer, som kan skrives i censorrapporten

Velkommen til nye censorer

Velkommen til nye censorer Velkommen til nye censorer Introduktion til censorfunktionen Ved censorformand Steen Hundborg, censornæstformand Lone Sandahl, Sygeplejerskeuddannelsen Indhold At være beskikket censor rettigheder og pligter

Læs mere

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Formål Denne forretningsgang har til formål at identificere og beskrive arbejdsprocesser i forbindelse med censur på de merkantile korte videregående

Læs mere

VEJLEDNING TIL CENSORER VED UDDANNELSERNE:

VEJLEDNING TIL CENSORER VED UDDANNELSERNE: VEJLEDNING TIL CENSORER VED UDDANNELSERNE: Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed (PBES) Bachelor of Global Nutrition and Health (GNH) Opdatering: 17. september 2014 Den foreliggende vejledning bygger

Læs mere

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Beskrivelse af eksaminator og censors opgaver ved eksamensklager Februar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven Notat Modtager(e) > Universiteter Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser, videregående uddannelse for voksne m.m.

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser, videregående uddannelse for voksne m.m. Notat Modtager(e) > Erhvervsakademier Professionshøjskoler Universiteter Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Farmakonomskolen, Pharmakon Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende VERSION 1.2 Procedure for klagevejledning studerende December 2016 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Hvordan kan jeg klage?... 3 1.2 Hvad kan der klages over?... 3 1.3 Hvad sker der med min klage?... 3 1.4

Læs mere

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9 Censorvejledning For censorer ved eksamen i Tværfaglige projekter, som bedømmes ved en mundtlig prøve på Bygningskonstruktør-, Byggetekniker- og Kort- og Landmålingsteknikeruddannelsen Censorformandskabet

Læs mere

Vejledning i bedømmelse af bachelorprojektet i læreruddannelsen

Vejledning i bedømmelse af bachelorprojektet i læreruddannelsen 13/11/15 Vejledning i bedømmelse af bachelorprojektet i læreruddannelsen Professionsbachelorprojektet afsluttes på 4. studieår. Den studerende skal udarbejde et skriftligt professionsbachelorprojekt med

Læs mere

Til censorer i de to erhvervsøkonomiske censorkorps for hhv.

Til censorer i de to erhvervsøkonomiske censorkorps for hhv. Til censorer i de to erhvervsøkonomiske censorkorps for hhv. HD uddannelserne Bachelor-, Kandidat- og Masteruddannelserne Hermed vil vi gerne orientere om dels en række generelle forhold omkring censoropgaven,

Læs mere

Censormøde oktober 2018

Censormøde oktober 2018 Censormøde oktober 2018 Kent Riis Censorformand og aftagercensor Forretnings Direktør Arla Foods Berit E. Simonsen Censornæstformand og intern-censor Lektor UCN Business Top-up Agenda 1. Generel information

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for. Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014. Resumé

Beretning fra censorformandskabet for. Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014. Resumé Beretning fra censorformandskabet for Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014 Resumé Censorformandskabet for Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde

Læs mere

Censormøde billedkunst

Censormøde billedkunst Censormøde billedkunst UC VIA Århus, den 18.april 2018 Professionshøjskolen København, den 19. april 2018 kl. 15.15 17.15 Censorformand for billedkunst Henrik Marxen, henrikmarxen@gmail.com Dagsorden 1.

Læs mere

Velkommen til censorkontaktmøde. Socialrådgiveruddannelsens censorkorps Lis Montes de Oca - formand

Velkommen til censorkontaktmøde. Socialrådgiveruddannelsens censorkorps Lis Montes de Oca - formand Velkommen til censorkontaktmøde 2018 Socialrådgiveruddannelsens censorkorps Lis Montes de Oca - formand Dagsorden 14:00-14:30 14:30-15:00 15:15-15:45 15:45-16:00 16:00 16:30 Velkomst og introduktion til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for {uddannelse(r) + år}... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve?

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Vejledning til studerende, som ønsker at klage over eksamen eller prøve. Januar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Gældende fra 01.01.2013 for studieordningen for Diplomuddannelsen i Ledelse vedrørende prøveformer, bedømmelsesformer og bedømmelsesgrundlag. I henhold til

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010

Læs mere

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Indhold Skriftlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Mundtlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Tilhørere... 2 I øvrigt... 3 Bachelor... 3 Retningslinjer for individuel

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2015 Nedslag i årsberetningen for 2015 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

Censormøde Naturfag Dagsorden til fælles naturfagsmøde

Censormøde Naturfag Dagsorden til fælles naturfagsmøde Dagsorden til fælles naturfagsmøde 1. Velkomst og præsentation 2. Generelle forhold og udfordringer for naturfagene (fx konklusioner fra censorrapporterne) 3. Kompetencemålsprøverne - vurdering af kompetencer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Psykomotorikuddannelsenuddannelsen 6... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning.... Årets arbejde i Censorformandskabet (jf.

Læs mere

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015 Radiografuddannelsen Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning Marts 2015 Indhold 1. Prøver og bedømmelse... 2 1.1 Oversigt over bedømmelser i uddannelsen... 2 2. Studieaktivitet,

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 24-5... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2

Læs mere

Vejledning til censor

Vejledning til censor Censorsekretariatet Vejledning til censor www.censorsekretariatet.dk Indhold Beskikkelsesansøgningsprocessen... 2 Vejledning til beskikkelsesansøgning... 2 Efter indsendelse af ansøgning... 7 Glemt at

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af:

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Dato: 04-05.2018 Prøvevejledning Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser (nr. 367 af 19/04/2016)

Læs mere

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015 CENSORMØDE 2014-2015 Præsentationsrunde PROGRAM Siden sidst, beskikkelser, formandskabsvalg, nye tiltag, nyt lovstof, censorskik, censor IT Dialog, forslag, spørgsmål og debat NY BESKIKKELSESPERIODE 2014-2018

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 1 Indhold 1. Indledning 2. Formandskabets sammensætning i beretningsåret 3. Antal studerende 4. Censorkorpset

Læs mere

Prøvevejledning til den afsluttende prøve

Prøvevejledning til den afsluttende prøve Prøvevejledning til den afsluttende prøve Den pædagogiske assistentuddannelse Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

Censormøde

Censormøde Dagsorden Kl. 09.30-10.00 - Velkomst med morgenbrød, te og kaffe Kl. 10.00-10.30 - (Status, Censorårsmøde, Årsrapport, feedforward, Censorindberetning, Klagesager, Diverse spørgsmål) Kl. 10.30-11.00 -

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i kemi på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af:

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i kemi på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Dato: 15.01.2018 Prøvevejledning Grundfagsprøve i kemi på C-niveau GF2 EUX Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser (nr. 367 af 19/04/2016) (hovedbekendtgørelsen)

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag 9. november 2017 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder UCC Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for uddannelsesfamilien Økonomi og finans for 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning herunder:... 2 2. Årets arbejde i

Læs mere

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Gældende fra 01.1.2013 for studieordningen for Diplomuddannelsen i Ledelse vedrørende prøveformer, bedømmelsesformer og bedømmelsesgrundlag. I henhold til Bekendtgørelse

Læs mere

Indledning Censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne har på baggrund af de reviderede eksamensbekendtgørelser:

Indledning Censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne har på baggrund af de reviderede eksamensbekendtgørelser: Rammer for gruppeeksamen Indledning har på baggrund af de reviderede eksamensbekendtgørelser: 1. BEK nr 714 af 27/06/2012 Bekendtgørelse om prøver og eksamen i erhvervsrettede videregående uddannelser

Læs mere

Første del af Grundforløbet

Første del af Grundforløbet Dato: 18.10.2016 Prøvevejledning Grundfagsprøve i Dansk F,- E-, D- og C-niveau Første del af Grundforløbet Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om prøver og

Læs mere

Årsberetning. fra censorformandskabet for Diplomuddannelserne inden for det sundhedsfaglige fagområde for perioden 1. august 2011-31.

Årsberetning. fra censorformandskabet for Diplomuddannelserne inden for det sundhedsfaglige fagområde for perioden 1. august 2011-31. Årsberetning fra censorformandskabet for Diplomuddannelserne inden for det sundhedsfaglige fagområde for perioden 1. august 2011-31. juli 2012 1 Censorformandskabets årsberetning Formålet med årsberetningen

Læs mere

Årsberetning 2017/2018. Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen

Årsberetning 2017/2018. Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen Årsberetning 2017/2018 Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen Indholdsfortegnelse Resume og anbefalinger... 3 Indledning... 5 1. Censorkorpset... 6 1.1 Censorformandskabets valgperiode... 7 2.

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen 205 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Katastrofe og Risikomanager uddannelsen 205... 3 Første del... 3 Resume...

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i engelsk på F-, D- og C-niveau GF1 og GF1 EUX

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i engelsk på F-, D- og C-niveau GF1 og GF1 EUX Dato: 27.10.2016 Prøvevejledning Grundfagsprøve i engelsk på F-, D- og C-niveau GF1 og GF1 EUX Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om prøver og eksamen i

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 6 Bilag et faktaark pr. Uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 6 Bilag et faktaark pr. Uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Produktion og design 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4

Læs mere

Censorvejledning. Til brug ved afsluttende prøve på hospitalsteknisk assistentuddannelsen

Censorvejledning. Til brug ved afsluttende prøve på hospitalsteknisk assistentuddannelsen Censorvejledning Til brug ved afsluttende prøve på hospitalsteknisk assistentuddannelsen Udarbejdet af Det faglige udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse April 2011 Det faglige Udvalg for Hospitalsteknisk

Læs mere

Projektbaserede eksamener Cand.merc. i økonomistyring og informatik *

Projektbaserede eksamener Cand.merc. i økonomistyring og informatik * Februar 2007 / PNB Projektbaserede eksamener Cand.merc. i økonomistyring og informatik * Dette notat har til formål at give nogle generelle retningslinjer for, hvorledes eksamener med udgangspunkt i skriftlige

Læs mere

Årsberetning 2014/2015 Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen

Årsberetning 2014/2015 Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen Årsberetning 2014/2015 Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen Indholdsfortegnelse Resume og anbefalinger... 3 Indledning... 4 1. Censorkorpsets sammensætning... 6 1.1 Censorformandskabets valgperiode...

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 28... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:...

Læs mere

Resumé Censorkorpsets sammensætning Årets arbejde i Censorformandskabet... 5

Resumé Censorkorpsets sammensætning Årets arbejde i Censorformandskabet... 5 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2016 2017 Indholdsfortegnelse Resumé... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens JSO.22.12.2009 Indhold 1. Generelt... 2 2. Adgang til prøve... 2 2.1 Ordinære

Læs mere

Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed. Første del Side 2. Resumé Side 2

Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed. Første del Side 2. Resumé Side 2 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed Første del Side 2 Resumé Side 2 1 Censorkorpsets sammensætning (Jf.Paragraf 22 og 28 stk.2.3 pkt.) Side 3 2. Årets arbejde i censorformandskabet

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Indholdsfortegnelse Resume... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Lokalt tillæg til studieordning - Diplomuddannelserne

Lokalt tillæg til studieordning - Diplomuddannelserne Lokalt tillæg til studieordning - Diplomuddannelserne (jf. Eksamensbekendtgørelsen - BEK nr 1046 af 30/06/2016) Prøver og bedømmelse Alle moduler i en diplomuddannelse afsluttes med en prøve med individuel

Læs mere

Temadag torsdag den 30 november 2017

Temadag torsdag den 30 november 2017 Gør tanke til handling VIA University College Temadag torsdag den 30 november 2017 Karakterskala / 7- trins skala Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og

Læs mere

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Social og sundhedsassistent Januar 2017 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 3 FORMÅL... 3 MÅL... 3 FORUDSÆTNING

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag PAU

Ramme for prøve i områdefag PAU Ramme for prøve i områdefag PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af 20/07/2012 om uddannelserne

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Ernæring og Sundhed Bachelor of Global Nutrition and Health

Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Ernæring og Sundhed Bachelor of Global Nutrition and Health Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Bachelor of 1.8.216 31.7.217 1 Indholdsfortegnelse 1. Censorformandskabet...3 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.):...4

Læs mere

Eksamensreglement på Handelsgymnasiet Ribe HG Underviser og censor

Eksamensreglement på Handelsgymnasiet Ribe HG Underviser og censor Eksamensreglement på Handelsgymnasiet Ribe HG 2014-2015 Underviser og censor Denne folder er Handelsgymnasiet Ribes regler til underviser og censor i forbindelse med afholdelse af eksamen på erhvervsuddannelserne.

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016 Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Oprettet april 2018 Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010

Læs mere

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Oprettet april 2018 Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010

Læs mere

Jordbrugsteknolog 205 Censorformandskabet på Jordbrugsteknolog Kenneth B. Lokind Censorkorpsets sammensætning - 22 Antal Evt. sidehenvisning i årsberetningen. Antal mænd i censorkorpset 80.2 Antal kvinder

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2014 Nedslag i årsberetningen for 2014 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume De vigtigste konklusioner

Læs mere

BERETNING FRA CENSORFORMANDSKABET FOR FYSIOTERAPEUTUDDANNELSERNE

BERETNING FRA CENSORFORMANDSKABET FOR FYSIOTERAPEUTUDDANNELSERNE BERETNING FRA CENSORFORMANDSKABET FOR FYSIOTERAPEUTUDDANNELSERNE 2013-2014 Fysioterapeutuddannelsernes Censorformandskab September 2014 RESUME Censorkorpset har i det forløbne år medvirket ved 539 eksterne

Læs mere

Generel eksamensinformation/prøveregler Grundforløb Indholdsfortegnelse

Generel eksamensinformation/prøveregler Grundforløb Indholdsfortegnelse Generel eksamensinformation/prøveregler Grundforløb Indholdsfortegnelse Case-eksamen:... 2 Øvrige prøver:... 2 Mundtlig prøve:... 2 Skriftlig prøve:... 3 Praktisk prøve... 4 Generelle regler:... 4 Censorer:...

Læs mere

Prøve Pædagogisk assistentuddannelse Uddannelses specifikke fag

Prøve Pædagogisk assistentuddannelse Uddannelses specifikke fag August 2016 Prøve Pædagogisk assistentuddannelse Uddannelses specifikke fag Prøvens lovgrundlag Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelsen om den pædagogiske assistentuddannelse

Læs mere

Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009

Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009 Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009 Lisbeth Villemoes Sørensen Formand for ergoterapeutuddannelsens censorkorps Bekendtgørelse om prøver og

Læs mere

Eksamensreglement HG 2014-2015. Underviser og censor

Eksamensreglement HG 2014-2015. Underviser og censor Eksamensreglement HG 2014-2015 Underviser og censor Tradium Kirketoften 7 9500 Hobro Tlf. 96 57 02 64 Tradium Minervavej 57 8960 Randers SØ Tlf. 87 11 43 08 Denne folder er Tradium s regler til underviser

Læs mere

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Social- og sundhedsassistent Januar 2017 SOSU OJ 1 Prøvebestemmelser for prøve i grundfag, Social- og Sundhedsuddannelsen, Social-

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie 27-8 Generelt Det overordnede billede, der kan tegnes for det akademiske år 27-8 er, at sammenlægningen af områderne AU Merkantil,

Læs mere

Prøvevejledning til afsluttende prøve

Prøvevejledning til afsluttende prøve Prøvevejledning til afsluttende prøve Social og sundhedsassistentuddannelsen Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

Ligeledes kan der være forskel på, hvor mange moduler den enkelte studerende har fået i musik inden eksamen.

Ligeledes kan der være forskel på, hvor mange moduler den enkelte studerende har fået i musik inden eksamen. Censormøde Odense 29.4.2014. Referat fra musik v. Erik Lyhne 30.4.2014 Nedenuden er vedhæftet ppt. oplæg for mødet. Jeg vil knytte disse kommentarer til specielt pkt. 3: Der var en stor debat om eksamensformer

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr.

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Hold BoSE14 Efteråret 2017 Revideret 1/8 2017 Indhold Tema: Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i Engelsk i D- og C-niveau. Social- og sundhedsassistentuddannelsen gældende for optagene til og med 1903.

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i Engelsk i D- og C-niveau. Social- og sundhedsassistentuddannelsen gældende for optagene til og med 1903. Dato: 07.10.2019 (revideret) Prøvevejledning Grundfagsprøve i Engelsk i D- og C-niveau Social- og sundhedsassistentuddannelsen gældende for optagene til og med 1903. Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen. Prøver og anvendte bedømmelsesformer

Sygeplejerskeuddannelsen. Prøver og anvendte bedømmelsesformer Sygeplejerskeuddannelsen Prøver og anvendte bedømmelsesformer 2 Bestemmelser og formål med uddannelsens bedømmelser... 3 Prøveformer og anden bedømmelse i sygeplejerskeuddannelsen... 3 Interne og eksterne

Læs mere

Årsberetning 2013/2014. Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen

Årsberetning 2013/2014. Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen Årsberetning 2013/2014 Censorformandskabet ved Sygeplejerskeuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse Resume og anbefalinger... 3 Indledning... 4 1. Censorkorpsets sammensætning... 6 1.1 Ansøgningsrunde og valg

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 370 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus)

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Formål Formålet med prøven er at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat for uddannelsen og dens

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i Dansk C-niveau. Pædagogisk assistentuddannelsen. Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i:

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i Dansk C-niveau. Pædagogisk assistentuddannelsen. Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Dato: 30.03.2016 Redigeret d. 13.03.2018 Prøvevejledning Grundfagsprøve i Dansk C-niveau Pædagogisk assistentuddannelsen Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Undervisningsministeriet

Læs mere

Vejledning til censorformandskaberne

Vejledning til censorformandskaberne Censorsekretariatet Vejledning til censorformandskaberne www.censorsekretariatet.dk Indhold Indledning... 2 Censorformandskabets rolle og opgaver... 2 Censorsekretariatets rolle og opgaver... 3 Principper

Læs mere

C E N S O R F U N K T I O N V E D SPECIAL U D D AN N E L S E N F O R S Y G E P L E J E R S K E R I P S Y K I AT R I S K S Y G E P L E J E

C E N S O R F U N K T I O N V E D SPECIAL U D D AN N E L S E N F O R S Y G E P L E J E R S K E R I P S Y K I AT R I S K S Y G E P L E J E C E N S O R F U N K T I O N V E D SPECIAL U D D AN N E L S E N F O R S Y G E P L E J E R S K E R I P S Y K I AT R I S K S Y G E P L E J E 1 9. 3. 2 0 1 9 CENSORFUNKTION VED SPECIALUDDANNELSEN FOR SYGEPLEJERSKER

Læs mere

Prøve i uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1. Prøven er en mundtlig individuel prøve.

Prøve i uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1. Prøven er en mundtlig individuel prøve. Prøve i uddannelsesspecifikt fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014.

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/05/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1117 af 18/08/2016 bekendtgørelse om social-

Læs mere

Grundfagsprøve i naturfag E-niveau. Grundforløb 2

Grundfagsprøve i naturfag E-niveau. Grundforløb 2 Grundfagsprøve i naturfag E-niveau Grundforløb 2 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse om prøver

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016 Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 270 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Afsluttende prøve Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Prøven er en mundtlig gruppeeksamen.

Afsluttende prøve Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Prøven er en mundtlig gruppeeksamen. Afsluttende prøve Social- og sundhedshjælperuddannelsen Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser (nr. 367 af 19/04/2016) (hovedbekendtgørelsen)

Læs mere

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælper uddannelsen

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælper uddannelsen Prøvebestemmelser Fagprøve Social- og Sundhedshjælper uddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen Januar 2017 1 Regler for fagprøve på social- og sundhedshjælper uddannelsen. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for fysioterapeutuddannelserne 2012-2013

Beretning fra censorformandskabet for fysioterapeutuddannelserne 2012-2013 2012-2013 Beretning fra censorformandskabet for fysioterapeutuddannelserne 2012-2013 Indholdsfortegnelse Første del... 2 Resume... 2 1. Indledning... 2 2. Årets arbejde i Censorformandskabet... 3 3. Samarbejdet

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 298 af 24/03/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Lærervejledning Prøver og standpunktsbedømmelser for Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Lærervejledning Prøver og standpunktsbedømmelser for Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg Lærervejledning Prøver og standpunktsbedømmelser for Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg 1 Afgivelse af standpunktsbedømmelse Den fagansvarlige underviser afleverer et underskrevet bedømmelsesark med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for fagområdet Administration og forvaltning... Forord. 2 Første del Resume... 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4 2. Årets

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene

Ramme for prøve i grundfagene Ramme for prøve i grundfagene på PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse

Læs mere

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pa baggrund af eksaminationsgrundlaget vurderes elevens evne til at:

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pa baggrund af eksaminationsgrundlaget vurderes elevens evne til at: Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1638 af 15/12/2016 bekendtgørelse om den pædagogiske assistentuddannelse. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015

Læs mere

Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus

Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen August 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Formandskabet for Produktion og Design

Formandskabet for Produktion og Design Formandskabet for Produktion og Design Censorformandskabet dækker følgende uddannelser: Autoteknolog Designteknolog E-designer Diplom i Design og Business PBA Design og Business PBA Smykker, Teknologi

Læs mere