Bilag B. Lokalplan nr. 221, Ringsted Kommune Sammenfattende redegørelse iht. miljøvurderingslovens 9 1 INDLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag B. Lokalplan nr. 221, Ringsted Kommune Sammenfattende redegørelse iht. miljøvurderingslovens 9 1 INDLEDNING"

Transkript

1 Bilag B Lokalplan nr. 221, Ringsted Kommune Sammenfattende redegørelse iht. miljøvurderingslovens 9 1 INDLEDNING Ringsted Kommune vurderede i forbindelse med udarbejdelse af forslaget til Lokalplan nr. 221 Erhvervsområde langs Jordemodervej, Ringsted nord, at planen iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer er omfattet af lovens krav om miljøvurdering ( 3, stk. 1). På baggrund heraf blev der udarbejdet en miljørapport med fokus på: Biologiske forhold Trafikale konsekvenser Støj Landskabelige indvirkninger Ifølge loven skal myndigheder ved den endelige vedtagelse af et planforslag, der er omfattet af kravet om miljøvurdering, udarbejde en sammenfattende redegørelse iht. Lovens 9. Der skal redegøres for: Hvordan miljøhensyn er integreret i planen Hvordan miljørapportens betydning og udtalelser i offentlighedsfasen er taget i betragtning Hvorfor planen er valgt på baggrund af de opstillede alternativer Hvorledes myndigheden vil overvåge de væsentlige miljøpåvirkninger af planen 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN Lokalplanen udlægger et stort, relativt åbnet landbrugsområde til erhverv. Det giver nogle store konsekvenser for området. Lokalplanen forsøger dog i det omfang det er muligt og relevant, at tage hensyn til de værdier, der er i området. Lokalplanen sikrer, at områdets økologiske forbindelse fastholdes og udbygges til gavn for flora og fauna både i og udenfor lokalplanområdet. Vandløbene i området sikres og udbygges og der vil blive etableret beplantningsbælter, som både har en visuel betydning og en biologisk betydning. Lokalplanen og miljøvurderingen forholder sig til den trafikale situation og lægger op til, at der laves nogle trafikale tiltag af hensyn til både trafiksikkerhed og fremkommelighed.

2 Side 2 Lokalplanens realisering vil medføre en øget støjbelastning af nærområdet. Der opstilles forslag om enten en omfattende støjafskærmning eller nedlæggelser af de boliger, der ligger tættest på det kommende erhvervsområde. 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING OG UDTALELSER I OFFENTLIGHEDSFASEN Miljørapporten har efter kommunens vurdering medvirket til at afdække relevante problemstillinger i forbindelse med udarbejdelsen og fremlæggelsen af planforslaget. Der er indkommet 23 indsigelser / bemærkninger mod lokalplanforslaget og miljøvurderingen. Det er kommunens vurdering, at der generelt stilles meget store forventninger og krav til miljøvurderingen. I den forbindelse skal kommunen gøre opmærksom på, at miljøvurderingers detaljeringsniveau skal afspejle det detaljeringsniveau, som planen har. Der kan således ikke gennemføres en meget detaljeret miljøvurdering med præcise beregninger af de forventede påvirkninger, når planen kun fastlægger mere overordnede rammebetingelser. Dertil kommer, at DSV er omfattet af et krav om VVM-redegørelse jf. bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. VVM-redegørelsen vil være langt mere detaljeret end både lokalplan og miljøvurderingen. Mange af de forhold som synes mangelfuldt belyst, vil således blive belyst i VVM-redegørelsen. De indkomne indsigelser og bemærkninger relaterer sig både til miljøvurderingen og lokalplanen. I det nedenstående vil der blive lagt vægt på de indsigelser, der relaterer sig til miljøvurderingen. 3.1 Bemærkninger til planforslaget De indkomne bemærkninger går i høj grad på, at den tilladte bygningshøjde på 40 meter er meget voldsom. Der gives udtryk for, at både natur- og kulturlandskabet ødelægges og at byens skyline ændres. De foreslåede plantebælter på 5-10 meter vurderes at være alt for tynde. Der ønskes derfor plantebælter på op til 50 meters bredde, - gerne suppleret med jordvolde, således at afskærmningen gøres mere effektiv.

3 Side 3 Der er en generel bekymring for, at byens vejnet ikke kan klare den øgede trafik, der vil komme, hvis lokalplanen realiseres. Der stilles spørgsmålstegn ved den forventede udvidelse af Øster Ringvej. Der er også mange overvejelser omkring lukning eller ikke lukning af Jordemodervej samt hvilke konsekvenser dette vil give for trafikken på Bøstofte. Der er også en vis bekymring for at den øgede trafikmængde vil give anledning til øget støj og luftforurening i Kværkeby og Køge. Der er desuden ønske om, at såvel bebyggelsen samt beplantningen omkring ejendommen Knudslund bevares. Det påpeges, at Kværkeby Bæk allerede på nuværende tidspunkt fører store vandmængder og at vandløbet ikke kan klare yderligere store vandmængder. 3.2 Bemærkninger til miljøvurderingen Redegørelse for regionplanens retningslinier i miljøvurderingen Lokalplanen er udarbejdet og offentliggjort samtidig med forslag til kommuneplan Miljøvurdering forholder sig derfor ikke til retningslinier i Regionsplan 2005 for Vestsjællands Amt, idet disse ophæves i forbindelse kommuneplanrevisionen. Det er dog korrekt, at miljørapporten skal indehold eventuelle koblinger til eksisterende planlægning og regionplanens retningslinier er i princippet gældende indtil Ringsted Kommunens nye kommuneplan er endelige vedtaget. Der redegøres derfor til regionplanens retningslinier i det efterfølgende: Jordbrugsområde: Området ligger i jordbrugsområde og er udpeget som særlig værdifuldt landbrugsområde. Arealer til jordbrugsdrift skal i størst muligt omfang friholdes for andre aktiviteter. Ved inddragelse af jordbrugsarealer til ikke jordbrugsmæssige formål, bør arealforbruget begrænses mest muligt, især inden for de særlig værdifulde landbrugsområder. Ved inddragelse af landbrugsjord til byvækst skal der i videst muligt omfang tages hensyn til de berørte landbrugsejendommes struktur- og arronderingsforhold samt til arealbehov, investeringsniveau og mulighederne for jordfordeling. I kommuneplan 2009 inddrages det konkrete areal til byudviklingsområde og retningslinien ophæves derfor indenfor området. Skovrejsning muligt:

4 Side 4 Området er i regionplanplanen udpeget som et muligt skovrejsningsområde. Mulige skovrejsningsområder har lavere prioritet ved fordeling af tilskud end egentlig skovrejsningsområder. I kommuneplan 2009 inddrages det konkrete areal til byudviklingsområde og retningslinien ophæves derfor indenfor området. Drikkevandsområde: I hele området nord, øst og syd for Ringsted er der særlige drikkevandsinteresser. Områder med særlige drikkevandsinteresser er områder, hvor alt grundvand beskyttes af hensyn til den fremtidige drikkevandsforsyning. I områder med særlige drikkevandsinteresser kan den planlagte arealanvendelse ikke ændres, hvis ændringen vil føre til en ringere grundvandsbeskyttelse. Særligt grundvandstruende aktiviteter kan ikke placeres i disse områder Dette fastholdes i kommuneplan Der er i lokalplanen stillet krav om godkendelse af virksomheder, der kan øge risikoen for forurening af grundvandet. Der vil desuden blive redegjort nærmere for forholdet i den kommende VVM-redegørelse for DSV. Økologisk forbindelse: I Regionplan 2005 er der udlagt en biologisk korridor langs Kværkeby Bæk og Teglværksløbet. Der er taget højde for den biologiske korridor i lokalplanen og der er ligeledes redegjort for forholdet i miljøvurderingen. Kulturmiljø: Det gamle jernbanetracé fra den Sjællandske Midtbane er udpeget som et kulturmiljø i regionplanen. Der er redegjort for forholdet i såvel lokalplanen som miljøvurderingen. Målsat vandløb: Kværkeby Bæk er i regionplanen målsat som et B0 vandløb, hvilket vil sige et vandløb, hvor der skal kunne trives et alsidigt dyre- og planteliv, selvom ringe eller manglende vandføring i perioder forhindrer, at der kan trives fisk. Der er af et uvildt rådgivende firma udført hydraulisk analyse af påvirkningen af Kværkeby Bæk. Endvidere har kommunen bestilt en supplerende hydraulisk analyse af påvirkningen nedstrøms Kværkeby Bæk (Vigersdal å og Kværkeby Mose). Ringsted Kommune finder derfor, at planlægningen sker på et oplyst grundlag.

5 Side Visualiseringer Den hydrauliske analyse samt den dimensionerede bassinkapacitet viser, at det ikke er nødvendigt at foretage regulering af Kværkeby Bæk. Der vil blive kigget yderligere på det i forbindelse med VVM-redegørelsen for DSV. Det påpeges, at der ikke er givet et tilstrækkeligt grundlag til at vurdere de 40 meter høje lagertårnes indvirkning på et omgivende nære og fjerne landskab. De visualiseringer der findes i såvel lokalplanen og miljøvurderingen findes at være misvisende og utilstrækkelige til at vise, den virkelighed der kommer og at de negative konsekvenser dermed ikke er tilstrækkeligt undersøgt. En anden indsiger har selv udarbejdet alternative visualiseringer. Der findes ingen lovgivningsmæssige krav til visualiseringer af landskabelige påvirkninger i en miljøvurdering, når planområdet ikke ligger i kystnærhedszonen. Men formålet med at visualisere den bebyggelse som planen giver mulighed for er at give borgerne en forudsætning for at vurdere planens konsekvenser. Derfor må visualiseringen ikke være misvisende eller ukorrekt. Det er forvaltningens vurdering, at visualiseringerne i miljøvurderingen ikke er misvisende og ukorrekte. Forvaltningen erkender dog, at andre typer af visualiseringer kan give et endnu bedre billede af den forventede fremtidige bebyggelse. På borgermødet blev der således fremlagt yderligere visualiseringer der efterfølgende er suppleret med skitser over Ringsted by s sky-line dette er lagt ud på kommunens hjemmeside Nedrivning af ejendommen Knudslund og de omkringliggende træer Der er en uoverensstemmelse mellem lokalplanen og miljøvurderingen, idet miljøvurderingen påpeger, at såvel bygninger som beplantning skal bevares, men lokalplanen indeholder ikke nogen bevarende bestemmelser. Dette beror på en fejl og er naturligvis beklageligt. Det er imidlertid lokalplanens bestemmelser, der er juridisk bindende og planerne indeholder således ingen bevaring af bebyggelse og beplantning. Ringsted Kommune er bevidst om de bevaringsinteresser, der er for såvel bygninger som beplantning. Det er imidlertid kommunens vurdering, at Knudslund og den tidligere arbejderboligs betydning som identitetsmarkør forsvinder i det øjeblik området er fuldt udbygget. Det er derfor kommunens vurdering, at de ulemper der er forbundet med en bevaring ikke står mål med den gevinst, der vil være.

6 Side Trafikudviklingen på Østre Ringvej Det gøres gældende, at miljøvurderingens fokus på trafikudviklingen på Øster Ringvej er utilstrækkeligt. Indsigeren forventer trafikale problemer på vejnettet i et langt større område omkring lokalplanområdet. Det er kommunens helt klare overbevisning, at langt den største del af den tunge trafik vil gå via Øster Ringvej til motorvejen. Over tid forventes det, at en udbygning af området vil generere mere lokal trafik i form af ansatte, der er bosat i nærområdet. Det vil dog være særdeles vanskeligt at give et bud på, hvor omfattende denne lokale trafik vil være og hvordan trafikken vil fordele sig. Udbygning af andre bolig- og erhvervsområder har også indflydelse på dette Der er ikke foretaget en vurdering af indvirkningerne til miljøet iht. planlovens 11g En indsiger gør gældende, at der ikke er foretaget en vurdering af indvirkninger på miljøet iht. planlovens 11g. Planlovens 11g omhandler reglerne om VVM pligt for enkeltanlæg. Ringsted Kommune skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at der med planerne ikke er givet tilladelse til etablering af VVM-pligtige enkeltanlæg. Ringsted Kommune har modtaget en VVM-anmeldelse fra DSV og har meddelt DSV, at anlægget er VVM-pligtigt. Der vil således blive udarbejdet en VVM-redegørelse for DSV indenfor den nærmeste fremtid Yderligere tilførsel af regnvand i Kværkeby Bæk Der gøres opmærksom på, at Kværkby Bæk til tider har et meget højt vandstand og at tilførsel af yderligere regnvand til bækken vil medføre risiko for oversvømmelser. Kommunen sætter pris på oplysningen. Regnvandsproblematikken vil blive belyst nærmere i den efterfølgende VVM Grundvandsbeskyttelse Af indsigelserne fremgår det, at vurderingen af grundvandsbeskyttelsen findes meget mangelfuld og at det ikke er sikret, at grundvandet ikke tager skade af den øgede trafik.

7 Side 7 Ringsted Kommune har ikke fundet det muligt, at give mere konkrete bud på grundvandssikringen. Det er kommunens vurdering, at grundvandsbeskyttelsen skal vægtes højt i den kommende VVM redegørelse som dermed sætter rammerne for grundvandsbeskyttelsen Støj- og luftforurening i Kværkeby og Køge Der er også en vis bekymring for at den øgede trafikmængde vil give anledning til øget støj og luftforurening i Kværkeby og Køge. Den støjkortlægning der er i miljørapporten af hhv. trafik- og virksomhedsstøj viser, at det kun er i nærområdet omkring lokalplanområdet, der vil ske en øget støjpåvirkning. Ringsted Kommune vurderer at der ikke er anledning til bekymring for ekstra luftforurening i Kværkeby. 4 ALTERNATIVER 4.1 Biologiske forhold Det er kommunens vurdering, at lokalplanforslaget tager hensyn til de biologiske forhold. De nærmere omstændigheder i forhold til grundvandet vil blive behandlet i forbindelse med den kommende VVM-redegørelse for DSV. 4.2 Trafikale konsekvenser 4.3 Støj De er ingen tvivl om, at planområdets udbygning vil få store trafikale konsekvenser for nærområdet. Trafikudviklingen vil blive nøje fulgt og Ringsted Kommune er allerede i gang med mere detaljerede undersøgelser af hvilke tiltag der skal til, for at sikre både trafiksikkerheden og fremkommeligheden. Fokus vil være på den nye fordelingsvej, Øster Ringvej og frakørsel 35 idet det er kommunens helt klare overbevisning, at det vil være her, den største belastning vil komme. Miljørapportens vurdering af hhv. trafikstøj og virksomhedsstøj er et groft billede og kan ikke gøres mere præcist på baggrund af lokalplanen. Men i forbindelse med VVM-redegørelsen vil det være muligt at se mere specifik på den støj, som DSV vil genererer.

8 Side Landskabelige indvirkninger Mange af indsigelserne og bemærkninger til lokalplanen og miljørapporten vedrører de 40 meter høje lagertårne og de landskabelige konsekvenser af det. I langt de fleste af kommunes lokalplaner for erhvervsområder, gives der tilladelse til en større bygningshøjde, end den der ellers er fastlagt, hvis det er nødvendigt for virksomhedens drift. Allerede ved udarbejdelse af forslag til lokalplan nr. 221 var kommunen bekendt med, at DSV muligvis får behov for to lagertårne på op til 40 meters høje. Frem for at anvende denne mere usikre bestemmelse om, at der kan gives tilladelse til en større højde, såfremt det er nødvendigt for virksomhedens drift, fandt kommunen det mest hensigtsmæssigt, at præcisere den maksimalt tilladte højde i lokalplanforslaget. Kommunen er enig i, at de 40 meter høje bygninger vil blive synlige i landskabet. Det konkrete område er dog ikke udpeget som hverken landskabsområde eller beskyttelsesområde i regionplan 2005 for Vestsjællands Amt eller i forslag til Kommuneplan 2009 for Ringsted Kommune. Samtidig er der i forslag til Kommuneplan 2009 udpeget områder nord og syd for lokalplanområdet, hvor skovrejsning er ønsket og skovrejsning er muligt. En sådan skovrejsning vil afbøde de landskabelige påvirkninger. Det er endvidere kommunens vurdering at beplantningsbæltet mod øst med baggrund i indsigelserne skal ændres fra de 5 meter til et 10 meter bredt beplantningsbælte for både at styrke spredningskorridorerne gennem området og for at sløre/afskærme erhvervsområdet med beplantning. Det er endvidere kommunens vurdering, at bygningerne ligger så langt væk fra Ringsted by, at det kun vil have begrænset indvirkning på byens skyline. De høje bygninger vil være mest markante fra nord, hvor de vil ligge foran byen. Set fra syd placeres tårnene i udkanten af byen, mens det er byen, der ligger foran, der tegner billedet af Ringsted. Tårnene kan med den rette arkitektoniske bearbejdning udgøre et Landmark / et kendetegn for den østlige del af Ringsted by. 5 OVERVÅGNING Miljørapporten indeholder et forslag til overvågningsprogram, der beskriver hvorledes kommunen påtænker at overvåge de væsentlige miljøpåvirkninger af planen.

9 Side 9 I forbindelse med udarbejdelsen af den sammenfattende redegørelse opstilles det endelige overvågningsprogram, der beskriver hvorledes kommunen efter planens vedtagelse vil overvåge de væsentlige miljøpåvirkninger af planen. Det endelige overvågningsprogram kan evt. justeres i forhold til det overvågningsprogram, der blev foreslået i miljørapporten. Justeringen kan f.eks. ske som følge af indsigelser med ændringsforslag eller nye informationer. Der kan også ske en justering som følge af ændringer i planen i forbindelse med den endelige vedtagelse. Der er ikke indkommet egentlige bemærkninger til det foreslåede overvågningsprogram. Der er dog forslag om overvågning af regnvandsbassiner og Kværkeby Bæk og at bemærkningerne om at en eventuel tilslutning til ny afkørsel til motorvejen ved Kværkeby udgår af redegørelsesdele. Eftersom VVM-redegørelsen vil indeholde nærmere undersøgelser og oplysninger i forhold til overfladevand mv. finder Ringsted Kommune det mest oplagt, at en overvågning i forhold til dette fastlægges i VVM-redegørelsen. Ringsted Kommune finder således ikke behov for at ændre det foreslåede overvågningsprogram og fastlægger det hermed som det endelige overvågningsprogram. Programmet er gengivet i det efterfølgende afsnit. 5.1 Endelig overvågningsprogram Overvågning af lokalplanens indvirkninger på miljøet sker gennem en række lovgivninger, der særskilt regulerer de pågældende aktiviteter herunder den almindelige kommunale kontrol med overholdelse af bebyggelsesregulerende bestemmelser i lokalplanen. Trafikforholdene bør følges nøje herunder udvikling af trafikmængder og antallet af trafikuheld. Diverse tiltag til forbedring af trafikforholdene skal iværksættes efter behov og der skal ske en målrettet vurdering af behovet. Når de beskrevne naturmæssige tiltag er realiseret, vil det være oplagt at undersøge, om bestanden af padder er bevaret eller evt. øget. En sådan undersøgelse bør dog først iværksættes en årrække efter, at alle tiltagene er realiseret, idet der vil gå en årrække før, at de nye naturelementer er tilpasset de aktuelle naturmæssige forhold i området.

10 Side 10

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse efter Miljøvurderingslovens 9 stk. 2

Miljøvurdering. Sammenfattende redegørelse efter Miljøvurderingslovens 9 stk. 2 Miljøvurdering Sammenfattende redegørelse efter Miljøvurderingslovens 9 stk. 2 KOMMUNEPLAN 2013 Miljøvurdering sammenfattende redegørelse efter miljøvurderingslovens 9 stk. 2 Udarbejdet af: Randers Kommune,

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Kommuneplan 2017 2029 for TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Februar

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012 HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse i forbindelse med lokalplan nr. 09.E11.1 med tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan 2009-2020 for et erhvervsområde ved Teglværksvej, Feldborg Sammenfattende

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

MILJØVURDERING. Sammenfattende redegørelse. Masterplan - Albertslund Centrum 2018

MILJØVURDERING. Sammenfattende redegørelse. Masterplan - Albertslund Centrum 2018 MILJØVURDERING Sammenfattende redegørelse Masterplan - Albertslund Centrum 2018 Sammenfattende redegørelse Albertslund Kommunes Kommunalbestyrelse har den 9. oktober 2018 godkendt, at forslag til masterplan

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 261 for et område ved Grøndalsvej Oktober 2018 Revideret efter Kommunalbestyrelsens behandling d. 24. oktober 2018 2 Indhold Indledning...

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 44 Erhvervsområde i Højme Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup - Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse af kommuneplantillæg nr. 10 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan nr. 15-009 For et område til teknisk anlæg ved Allingvej 13, 8632 Lemming Februar 2018 UDKAST Titel:

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde.

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde. Teknik & Miljø 8. juni 2016 Sags id.: 14/1439 Sagsbehandler: TETO Bilag 1 Sammenfattende redegørelse I henhold til Lov om Miljøvurdering af Planer og programmer Lokalplan 334 Boligområde ved Skullebjergvej

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG 2013-22 OG RAMMELOKALPLAN 2016-1, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE KP-TILLÆG 2013-22

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

1 Miljøhensyn og bemærkninger fra offentligheden Der er i offentlighedsfasen indkommet i alt 5 indsigelser og bemærkninger til de to planforslag.

1 Miljøhensyn og bemærkninger fra offentligheden Der er i offentlighedsfasen indkommet i alt 5 indsigelser og bemærkninger til de to planforslag. Sammenfattende redegørelse til brug ved endelig vedtagelse af tillæg nr. 24 til Herning Kommuneplan 2017-2028 vedrørende det sydøstlige Lind og lokalplan 61.B12.3 for et område til bolig- og rekreative

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 for Brønderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Miljøhensyn 2 3. Behandling af høringssvar 3 4. Overvågning 4 1 1. Indledning Forslag

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 323

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 323 Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 323 1.0 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 323 for motocrossbane ved Bjerrevej ved Fårup skal der efter

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT JANUAR 2018 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT KOMMUNEPLAN 2017 FOR HORSENS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 21

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 21 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 21 H/F Roerskov Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Sammenfattende redegørelse af miljørapport. Lokalplan nr. 59.E12.1 for en Korn og foderstofvirksomhed ved Gødstrup BILAG 2

Sammenfattende redegørelse af miljørapport. Lokalplan nr. 59.E12.1 for en Korn og foderstofvirksomhed ved Gødstrup BILAG 2 Sammenfattende redegørelse af miljørapport Lokalplan nr. 59.E12.1 for en Korn og foderstofvirksomhed ved Gødstrup BILAG 2 Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 59.E12.1

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 0.06.07 Journalnummer:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 31 H/F Næsby Ændring af kommuneplanområde 10 Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 25

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 25 H/F Bjørnemosen Ændring af kommuneplanområde 5 Hjallese Højby Lindved Skt. Klemens Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 29

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 29 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 29 H/F Dalum/Hjallese Ændring af kommuneplanområde 5 Hjallese Højby Lindved Skt. Klemens Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Miljørapport og sammenfattende redegørelse. For kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug

Miljørapport og sammenfattende redegørelse. For kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug Miljørapport og sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug Indholdsfortegnelse Miljørapport 1 Hvad er en miljøvurdering? 2 Planens formål og

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Bilag 10 Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Dato 15. december 2014 Dok.nr. 168946-14 Sagsnr. 13-13395 Ref. Slyn Sammenfattende redegørelse inklusivt overvågningsprogram supplement til miljøvurderingen

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 7.0.07 Journalnummer: 0.0.0-P5-6-5

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 Baggrund Kommuneplantillæg nr. 7 er udarbejdet for at bringe lokalplanforslag 1021

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 396 med Kommuneplantillæg

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Vindmølle- og solcelleområde Veddum Kær Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...4 2. Planvedtagelse...5 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...5 4. Miljørapportens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 20

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 20 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 20 H/F Haugstedsminde Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Screening for Miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Juli 2014 Screening for Miljøvurdering Sammenfattende skema JA NEJ

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU-

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU- Hedensted Kommune Sammenfattende redegørelse SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1111 OG KOMMU- NEPLANTILLÆG NR. 6 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED REMMERSLUND I HE- DENSTED Hedensted Kommune Sammenfattende

Læs mere

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse

Læs mere

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmøller ved Døstrup/Finderup Indholdsfortegnelse Sammenfattende redegørelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...6 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 70

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 70 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 70 Brændekildevej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan. Januar Udkast. Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan. Januar Udkast. Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Januar 2018 Udkast Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej September 2017 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende

Læs mere

Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin.

Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin. Sammenfattende redegørelse Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin. Nr. 31/2015 Denne redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

*! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /

*! + '!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! .&/!! /& &.&!!&! & 1! /!& 1&! /& / !" #!"#! # $%&! '!$&(! ) &&!!!! #" *! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /!-1"! &&/ "!1"!!!. 0!!!& 1"&0 &!222%!&!&/!&!/& )!&/!!!.& && &!.&& & 56 78 222 9 $!% 4."'& /!6 6

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 66 Centerområde ved Elmegårdsvej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 Kommuneplanramme nr. BE02, Vestre Havnevej 1 11B

Kommuneplantillæg nr. 17 Kommuneplanramme nr. BE02, Vestre Havnevej 1 11B Kommuneplantillæg nr. 17 Kommuneplanramme nr. BE02, Vestre Havnevej 1 11B FORSLAG December 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Hvad er et kommuneplantillæg 3 Kommuneplantillæg nr. 17 4 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Planområdet er beliggende mellem Oksbølvej, Simmerstedvej og Skallebækken, under 1 km. vest for Haderslevs bymæssige bebyggelse.

Planområdet er beliggende mellem Oksbølvej, Simmerstedvej og Skallebækken, under 1 km. vest for Haderslevs bymæssige bebyggelse. 6 2013 Status Vedtaget Plannavn 6 2013 Dato for offentliggørelse af forslag 6. november 2013 Startdato, Offentlighedsperiode 6. november 2013 Slutdato, Offentlighedsperiode 1. januar 2014 Dato for vedtagelse

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE. Miljøvurdering af planforslag Lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. KP Biogasanlæg på Holmevej 98, Farsø

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE. Miljøvurdering af planforslag Lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. KP Biogasanlæg på Holmevej 98, Farsø SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Miljøvurdering af planforslag Lokalplan nr. 1086 og kommuneplantillæg nr. KP17-214-006 Biogasanlæg på Holmevej 98, Farsø INDHOLD Den sammenfattende redegørelses indhold 3 Indledning

Læs mere

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Nyt Kraftvarmeværk Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning Debatoplæg Debat: 17.11-15.12 2016 Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses

Læs mere

SCREENINGSRAPPORT December 2014

SCREENINGSRAPPORT December 2014 Kultur, Miljø & Erhverv Dato: 12-12-2014 Sagsnr.: 14/22444 Dok nr.: 24 MILJØVURDERING AF LOKALPLAN nr. 82 OMRÅDE MELLEM NYGADE OG LAVGADE, AABENRAA SCREENINGSRAPPORT December 2014 Lokalplangrundlag og

Læs mere