GEUS-NOTAT Side 1 af 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GEUS-NOTAT Side 1 af 6"

Transkript

1 Side 1 af 6 Til: Sten og Grus Prøvestenen A/S Fra: Steen Lomholt & Nicky Hein Witt Kopi til: Jørn Bo Jensen Fortroligt: JA Dato: GEUS-NOTAT nr.: 14-MI J.nr. GEUS: Emne: Kortlægningsprogram for fase 1B, IIA og IIB 544-D Vedbæk. 1. Introduktion Det forslåede program starter med en indledende Fase IB af mulige sand og grus-forekomster i overgangsområdet 544-D Vedbæk. Området inkluderer fællesområdet 544-DA Vedbæk. Formålet med undersøgelserne er at tilvejebringe viden om de marine råstofressourcer som er nødvendige for Sten og Grus Prøvestenen(SGP) s produktion af speciel sand og grus-produkter til markedet i hovedstadsområdet. Undersøgelserne skal desuden indhente de nødvendige data til en råstofkortlægning og en miljøvurdering af området, med henblik på en ansøgning om en indvinding af råstoffer i området. Miljøvurderingen vil blive gennemført som en fuld VVM undersøgelse for at sikre at alle miljø aspekter af indvindingen er behandlet, når en ansøgning herom vil blive bekhandlet af Miljøstyrelsen (MST). Efterforskningen vil blive udført i overensstemmelse med de krav, der er opstillet i råstofloven LBK nr. 124 af 26/01/2017 samt bekendtgørelsen nr. 780 af 20/06/2017. Notatet indeholder således en angivelse af det ansøgte efterforskningsområde samt en redegørelse for efterforskningens gennemførelse, herunder et undersøgelsesprogram for undersøgelser af enhver art, der planlægges foretaget, samt anvendt udstyr. For seismisk udstyr angives lydimpulsens frekvensinterval. Da området er et tidligere indvindingsområde vil ansøgningen blive baseret på en anmeldelse jf. LBK nr. 124 af 26/01/2017, 20 stk. 2 nr Efterforskningsområdet SGP har mange års erfaring med råstofproduktion fra Øresunds området og ønsker at foretage undersøgelser i et efterforskningsområde der udgøres af overgangsområdet 544-D, der er beliggende i Øresund øst for Vedbæk. Arealet, inklusiv en påvirkningszone på 500 m., er i alt 12,2 km2 (Figur 0-1). Området er afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS 84) (Tabel 1). Områdeafgrænsningen leveres desuden i et GIS-format, der kan indlæses i MapInfo. Tabel 1 Koordinater i UTM32 (m) og længde- breddegrader (Grader Decimal Minutter), begge i WGS 84. Navnet i venstre kolonne svarer til punktet på Figur 0-1.

2 Side 2 af 6 Navn XposUTM32 YposUTM32 XposDDM YposDDM Undersøgelsesområde inkl. 500 m. påvirkningszone A ' ' B ' ' C ' ' D ' ' Overgangsområde OA ' ' OB ' ' OC ' ' OD ' ' Figur 0-1 Overgangsområde 544-D og undersøgelsesområde inkl. 500 m. påvirkningszone. Undersøgelsesområdet er afgrænset af lige linjer med yderpunkter, hvis navn stemmer overens med tabel 1 i nærværende notat. Planlagte sejllinjer er desuden markeret med tynde sorte linje. Det forventes at der i området kan lokaliseres marine råstoffer i området, der kan dække SGP s behov for råstoffer til fremstilling af specialprodukter til anvendelse i hovedstadsområdet i en 10 årig periode.

3 Side 3 af Dataindsamlingen Ved dataindsamlingen vil GEUS survey skib Maritina blive benyttet. Maritina er et mindre skib hvor udstyr i forvejen er påmonteret, hvilket gør mobiliseringen lettere og hurtigere. Skibet har de seneste 4 år været benyttet i forbindelse med en lang række geofysiske undersøgelser. Der sejles med side scan sonar kombineret med multibeam ekkolod (EdgeTech 6205 (100kHz; khz bånd)), sedimentekkolod (Innomar SES-2000 Standard (Primært frekvens (100 khz (band khz): 4-15kHz (band 2 22 khz)), lav frekvent seismisk udstyr som sparker (Geo-Spark 200) og/eller et boomer system benyttes ligeledes, da dette erfaringsmæssigt forbedrer kortlægningen af grovere materialer betragteligt. Til sporing af magnetiske anomalier benyttes et Geometrics G-882 marint magnetometer og GeoSOFT Oasis montaj software til støj/signal processering. Sejllinjeafstanden vil være 80 m. (2x150 m range på sidescan sonaren), hvilket sikrer til en 100% dækning af området. Den samlede sejllængde er ca. 180 km (se figur 1). Der er desuden, mellem GEUS og Sten og Grus Prøvestenen A/S, aftalt en option på et boringsprogram. Dette udløses såfremt den seismiske tolkning viser, at der er stor usikkerhed med hensyn til: tilstedeværelse af råstof-ressourcerne, herunder sammensætning og udbredelse. Inden der træffes beslutning om en gennemførelse af Fase II A og B. vil der blive truffet beslutning om udførelse af et ukendt antal 6 m. vibroboringer. Efterfølgende vil der blive udført de punkt/rov dyk der er nødvendig for gennemførelsen af fase IIA. 3. Fase IB 3.1 Mobilisering Den seismiske undersøgelse påbegyndes umiddelbart efter godkendelsen af programmet fra MST. Den geofysiske dataindsamling og vibrocoring (Option) vil blive udført i overensstemmelse med Bek nr. 780 af 20/06/2017. Programmet udføres som en 12-timers operation, og den samlede tid beregnes til 4-7 dage, eksklusiv Mob / Demob af udstyr. 3.2 Efterforskningens gennemførelse Efterforskningen vil blive gennemført i overensstemmelse med de retningslinjer, der er beskrevet i Bek. 780 af 20/06/2017. Der vil foretages en 100% dækkende kortlægning af havbunden med sidescan sonar, multibeam ekkolod, Innomar Pinger samt sparker/boomer data. Der vil blive foretaget tolkning af sidescan mosaik, seismiske data og dybdedata langs survey linjer, samt visuel verifikation (forventeligt med ROV), og afrapportering af de substratmæssige- og biologiske forhold i dele af område 544-D inkl. en 500 meter påvirkningszone af ressourcens udbredelse.

4 Side 4 af Kortlægninger Fase IB omfatter detailkortlægning af de identificerede ressourceområder med henblik på at kunne afgrænse ressourceområdet og beskrive og vurdere selve råstofforekomstens udstrækning, mængde, kvalitet og sammensætning i det ansøgte område. Beskrivelsen vil have en detaljeringsgrad, som gør det muligt at foretage en sammenfattende vurdering af de råstofressourcemæssige, indvindingsmæssige, planlægningsmæssige og råstofhusholdningsmæssige forhold i området. På baggrund af den geofysiske kortlægning vil der blive fremstillet følgende detailkortlægning af havbunden: a) Kort over råstofressourcens udbredelse. b) Kort over råstofressourcens volumen. c) Kort over områdets bathymetri (se Fase IIA). d) Kort over overfladesedimentets sammensætning i hele efterforskningsområdet (se Fase IIA). i) Med arealmæssig angivelse af de identificerede substrattyper jf. Bek. 780 af 20/06/2017 Bilag 3. ii) Med angivelse af eventuelle overjordstykkelser. iii) Med angivelse af, om overfladen formodes påvirket af menneskelig aktivitet, samt billeddokumentation over den påvirkede overflade. iv) Med angivelse af naturlig omlejring af sedimentet. I tilfælde af gennemførelse af boringsprogram vil der i afrapporteringen ligeledes indgå: Bore positioner Borelog beskrivelse Kornstørrelses analyse Petrografisk analyse Såfremt der kræves flere data, vil de blive inkluderet i kortlægningen. Ovennævnte kort udgør grundlaget for Fase II kortlægningen. I forbindelse med Fase II kortlægningen udarbejdes der følgende kort: e) Kort over plante- og dyresamfund og deres arealmæssige udbredelse med biologisk signatur. f) Kort over verificerede rev, boblerev og sandbanker. g) Kort over forekomsten af fugle i området. h) Kort over forekomsten af havpattedyr i området. i) Kort over øvrige interesser i området, herunder fiskeriinteresser, sejlruter og sejlads i øvrigt, kabler, infrastrukturanlæg, herunder energiproducerende anlæg, rekreative interesser, arealer med efterladt ammunition o. lign. samt eventuelle miljø- eller naturinteresser eller øvrige interesser uden for området, som kan blive væsentligt berørt. j) Hvis der er foretaget modellering af sedimentspredning, skal der udarbejdes kort over den forventede sedimentspredning. (Det forventes ikke at der laves modellering af sedimentspredning.) Som angivet i bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer nr. BEK nr. 780 af 20/06/2017, skal der udføres geofysiske undersøgelser med metoder, der honorerer kravene til korttyper, der er anført under 1B.2 i bekendtgørelsen.

5 Side 5 af 6 4. Fase II (ved Rambøll A/S) Fase IIA miljøundersøgelse og fase IIB miljøvurdering udføres i overensstemmelse med BEK nr. 780 af 20/06/2017) Bilag 3. I denne rapportering vil fase IIB blive udvidet således at den dækker en fuld VVM. 4.1 Visuel verifikation (Fase IIA) Rambøll sikrer, at de visuelle verifikationer gennemføres i henhold til efterforskningsplanen (som fremsendes og godkendes af MST før de visuelle verifikationer igangsættes) og i henhold til bekendtgørelsen. Specifikt omhandler de visuelle verifikationer Fase IIA i bekendtgørelsen. Der gennemføres en række visuelle verifikationer i undersøgelsesområdet, som ROV dyk med video. Det sikres at ROV dykkene dækker passende dybdeintervaller og substrat- og naturtyper i efterforskningsområderne inkl. sikkerhedszonen. De visuelle verifikationer vil blive gennemført som følger: Der udpeges verifikationspunkter i undersøgelsesområde inkl. sikkerhedszonen. Der ROV dykkes så de substratmæssige og biologiske forhold verificeres og med mindst 4 dyk pr. overfladesedimenttype, jf. resultaterne fra Fase IB. Dykkene fordeles på tre dybdeintervaller fra springlaget og nedefter, fra springlagets til ca. 10 m vanddybde og fra 10 m vanddybde og opefter. Langt størstedelen af området har vanddybder på mindre end 10 m. Ud over de feltmæssige undersøgelser er der, i henhold til bekendtgørelsen, krav om indhentning af tilgængelige oplysninger for en række øvrige forhold. Disse forhold vil blive belyst på baggrund af eksisterende data (publicerede data eller data der kan trækkes fra tilgængelige databaser fra DCE, DOF samt henvendelse til f.eks. farvandsvæsenet (kabler mm), lokale fiskeriorganisationer, vragdatabaser mm). 4.2 Miljøvurdering (Fase IIB) Miljøvurderingen vil blive udført som en fuld VVM. Den vil indeholde de i bekendtgørelsen krævede kort (sejllinjekort, sidescan mosaik, substrattypekort, dybdekort, fugleudbredelseskort, kort med udbredelse af havpattedyr, kort med marinarkæologiske forhold, kort over øvrige forhold samt naturtypekort mm.). Rapporten vil indeholde en vurdering i relation til den ansøgte aktivitet og de forekommende fysiske og biologiske forhold i undersøgelsesområdet, herunder fugle, fisk og fiskeri, havpattedyr, bentiske samfund mm. Rapporten vil desuden indeholde et særskilt fokuspunkt omkring kumulative effekter og for at imødekomme af kravene til VVM inddrages endvidere vurdering af kystforhold, emissioner, støj, gener, rekreative interesser, ressourceanvendelse og affald.

6 Side 6 af 6 Endelig vil der blive foretaget en analyse af støj fra sandpumpningen hvor der vil blive beregnet støjniveauer ved 3-4 udvalgte scenarier. Alt kortmateriale vil blive udarbejdet i MapInfo-format og være en del af afrapporteringen. 5. Data GEUS sikrer, at data indberettes til relevante myndigheder i henhold til bekendtgørelsen. GEUS modtager sidescan data og seismiske data i overensstemmelse med bekendtgørelsen. Hvis det ansvarlige marinarkæologiske museum ønsker det, sender GEUS ligeledes de geofysiske data hertil. Tolkning og kortlægning vil blive udført med en række forskellige tolknings- og præsentationsprogrammer, herunder GeoGraphix, Kingdom Suite, Vertical Mapper, GeoSOFT Oasis montaj og MapInfo, som ligeledes vil blive anvendt til præsentation af de endelige resultater.

Ansøgning om tilladelse til efterforskning efter råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen

Ansøgning om tilladelse til efterforskning efter råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen Udkast af 21. oktober 2009 Bekendtgørelse om ansøgning om tilladelse til efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden samt indberetning af efterforskningsdata og indvundne råstoffer I medfør

Læs mere

BEK nr 1169 af 03/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. oktober 2017

BEK nr 1169 af 03/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. oktober 2017 BEK nr 1169 af 03/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00025 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kravspecifikation. Kontraktens bilag 1. 1 Baggrund

Kravspecifikation. Kontraktens bilag 1. 1 Baggrund Kontraktens bilag Kravspecifikation Baggrund Indvindingsområdet Disken er beliggende i det nordlige resund ca. 3, km. syd øst for Helsingør og har et areal på ca. 3,3 km 2 (Figur ). Hele indvindingsområdet

Læs mere

Bilag 4: Kravspecifikationer for Marin råstofkortlægning i de indre danske farvande 2015

Bilag 4: Kravspecifikationer for Marin råstofkortlægning i de indre danske farvande 2015 Bilag 4: Kravspecifikationer for Marin råstofkortlægning i de indre danske farvande 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Råstofkortlægningsprojekt 2015 Indre danske farvande... 3 3. Områder...

Læs mere

Miljøvurdering af selve efterforskningsarbejdet vedr. fællesområde 554-DA Vedbæk Kunde GEUS

Miljøvurdering af selve efterforskningsarbejdet vedr. fællesområde 554-DA Vedbæk Kunde GEUS NOTAT jekt Miljøvurdering af selve efterforskningsarbejdet vedr. fællesområde 554-DA Vedbæk Kunde GEUS Dato 27/07/2018 Til Fra Kopi til Steen Lomholt MCO JLA Miljøvurdering af arbejdet knyttet til efterforskningen

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område Flintholm Sten & Grus ApS c/o Bjerrum & Jensen Jessens Mole 9A 5700 Svendborg Natur J.nr. BLS-7321-00157 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen,

Læs mere

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): Kroghs A/S Natur J.nr. BLS-7321-00184 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved den jyske vestkyst, vestnordvest for Thyborøn: Område B, seismiske undersøgelser og

Læs mere

Bilag 3 - Kravspecifikationer for Marin habitatkortlægning 2015

Bilag 3 - Kravspecifikationer for Marin habitatkortlægning 2015 Bilag 3 - Kravspecifikationer for Marin habitatkortlægning 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 2 1.1 Hovedopgaven... 3 2. Kortlægningsprojekt 2015 Nordsøen og Skagerrak... 3 3. Områder... 4 4. Opgaven...

Læs mere

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 DK-2600 Glostrup Natur J.nr. BLS-7321-00142 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Elefantgrund i Storebælt, seismiske

Læs mere

Tilladelsen gælder område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 DK-2600 Glostrup Natur J.nr. BLS-7321-00154 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen, seismiske undersøgelser

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer omkring Holst Banke i Lillebælt, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer omkring Holst Banke i Lillebælt, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område Flintholm Sten & Grus ApS c/o Bjerrum & Jensen Gyldenbjergsvej 10 5700 Svendborg Natur J.nr. BLS-7321-00212 Ref. jhg Den 22. juli 2009 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer omkring Holst Banke

Læs mere

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): Flintholm Sten & Grus ApS c/o Bjerrum & Jensen Jessens Mole 9A DK- 5700 Svendborg Natur J.nr. BLS-7321-00246 Ref. sah Den 19. februar 2009 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i to områder ved

Læs mere

1. Indledning. Figur 1. Alternative placeringer af Havvindmølleparken HR 2.

1. Indledning. Figur 1. Alternative placeringer af Havvindmølleparken HR 2. 1. Indledning. Nærværende rapport er udarbejdet for Energi E2, som bidrag til en vurdering af placering af Vindmølleparken ved HR2. Som baggrund for rapporten er der foretaget en gennemgang og vurdering

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Moselgrund i Kattegat, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00171

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Moselgrund i Kattegat, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00171 Århus Havn Mindet 2 Postboks 130 8100 Aarhus C Natur J.nr. BLS-7321-00171 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Moselgrund i Kattegat, seismiske undersøgelser

Læs mere

Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet på dybt vand fra vindmølleparken Horns Rev 2

Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet på dybt vand fra vindmølleparken Horns Rev 2 Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet et på dybt vand fra vindmølleparken Horns Rev 2 NMU j.nr. 2493 Jørgen Dencker Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet

Læs mere

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra. søterritoriet og kontinentalsoklen1)

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra. søterritoriet og kontinentalsoklen1) Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen1) I medfør af 20, stk. 6, 20 a, stk. 5, 22, stk. 2 og 3, 22 a, stk. 6 og 7, 26 b, stk. 9 og 10, 28, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen 1)

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen 1) BEK nr 1680 af 17/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 12. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., j.nr. 2018-13518 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Beskrivelse af forundersøgelser for en 400 MW havmøllepark i Kattegat mellem Djursland

Beskrivelse af forundersøgelser for en 400 MW havmøllepark i Kattegat mellem Djursland Energinet.dk att. Marian Kaagh Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia 18. december 2008 J.nr. 026014/26044-0043 Ref. Energiforsyningsområdet Side 1/6 Beskrivelse af forundersøgelser for en 400 MW havmøllepark

Læs mere

Udvidelse af sejlrende til OST Nord. Geofysisk kortlægning

Udvidelse af sejlrende til OST Nord. Geofysisk kortlægning Udvidelse af sejlrende til OST Nord Geofysisk kortlægning Rekvirent Rådgiver Odense Havn Noatunvej 2 5000 Odense Att. Niels Kjærsgaard E-mail: nk@odensehavn.dk Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

Bilag 4. Kravspecifikationer for Kortlægning af mulige beskyttede områder i Kattegat

Bilag 4. Kravspecifikationer for Kortlægning af mulige beskyttede områder i Kattegat Bilag 4. Kravspecifikationer for Kortlægning af mulige beskyttede områder i Kattegat Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 2 1.1 Opgaven... 5 2. Kortlægningsprojekt... 6 3. Områder... 7 4. Opgaven... 7 5.

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område A-2016 Jyske Rev beliggende i Nordsøen

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område A-2016 Jyske Rev beliggende i Nordsøen NCC Industry A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Cc.: Christian Abildtrup Sendt til: soematerialer@ncc.dk Naturbeskyttelse SVANA-7321-00074 Ref. THOBK Den 11. maj 2017 Tilladelse til efterforskning

Læs mere

Ansøger foreslår på grund af materialets kvalitet, at der ikke tillades indvinding af fyldsand.

Ansøger foreslår på grund af materialets kvalitet, at der ikke tillades indvinding af fyldsand. Sibelco Nordic A/S Norgesvej 2 3700 Rønne Cc Ole Askehave A/S Konsulentfirma Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01544 Ref. thobk 25. oktober 2013 Sendt til: info.ronne@sibelco.com Afgørelse til selskabet

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område , Skagens Rev

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område , Skagens Rev Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tlf. 4598455000 post@frederikshavn.dk Naturbeskyttelse 7321-00063 Ref. jimho Den 7. september 2016 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer

Læs mere

Regelgrundlag. Ansøgningsvejledning for forundersøgelser til havs

Regelgrundlag. Ansøgningsvejledning for forundersøgelser til havs Ansøgningsvejledning for forundersøgelser til havs Kontor/afdeling Center for Energiressourcer Undergrundsenheden Dato 16. maj 2017 J nr. 2016-1174 Dette dokument beskriver Energistyrelsens baggrund for

Læs mere

Tilladelseshaverne må samlet indvinde 60.000 m³. Der kan ikke indvindes fyldsand i området.

Tilladelseshaverne må samlet indvinde 60.000 m³. Der kan ikke indvindes fyldsand i området. BG Stone A/S Natur J.nr. BLS-7322-00985 Ref. pen Den 3. november 2008 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 542-OA Trelde Næs Nærværende tilladelse erstatter tilladelse af 6. december 2006 til

Læs mere

Gorrissen Federspiel Kirkegaard har i brev af 5. oktober 2006 fastholdt ansøgningerne.

Gorrissen Federspiel Kirkegaard har i brev af 5. oktober 2006 fastholdt ansøgningerne. Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 12 1553 København V Landsplanområdet J.nr. SNS-7322-00443/-00444/- 00445 Ref. pen Den 8. marts 2007 Ansøgninger om indvindingstilladelse i tidligere

Læs mere

Havbund og Fisk - Råstofindvinding og Klapning

Havbund og Fisk - Råstofindvinding og Klapning Havbund og Fisk - Råstofindvinding og Klapning Hvordan får man tilladelse? Hvilke høringssvar har indflydelse på tilladelsen? Hvilke effekter på fisk? Stig Helmig Miljøministeriet Naturstyrelsen Vandplaner

Læs mere

Udbudsmateriale Auktionsområde B-2016 Jyske Rev

Udbudsmateriale Auktionsområde B-2016 Jyske Rev NOTAT Naturbeskyttelse J.nr. SVANA--739-00004 Ref. EHP Den 26. oktober 2016 Udbudsmateriale Auktionsområde B-2016 Jyske Rev 1. Definition af auktionsområdet Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA)

Læs mere

VVM råstofindvinding Jyske Rev

VVM råstofindvinding Jyske Rev NCC Roads A/S VVM råstofindvinding Jyske Rev NCC Roads A/S VVM råstofindvinding Jyske Rev Rekvirent Rådgiver NCC Roads A/S Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Att.: Christian H. Abildtrup Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden 1

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden 1 J. nr. NST-700-00038 23. april 2015 UDKAST TIL Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden 1 I medfør af 20, stk. 6, 20 a, stk. 5, 22, stk. 3, 22 a, stk. 6 og 7, 23, stk.

Læs mere

Marinarkæologisk forundersøgelse ved Københavns Nordhavn

Marinarkæologisk forundersøgelse ved Københavns Nordhavn Marinarkæologisk forundersøgelse ved Københavns Nordhavn MAJ j.nr. 2552 Morten Johansen Marinarkæologisk forundersøgelse ved Københavns Nordhavn MAJ 2552 KUAS 2008-7.26.02-0013 Morten Johansen Trykt: 9/1

Læs mere

Screening af BALTOPS 13 øvelsesaktiviteter i relation til Natura 2000 habitatområder

Screening af BALTOPS 13 øvelsesaktiviteter i relation til Natura 2000 habitatområder Screening af BALTOPS 13 øvelsesaktiviteter i relation til Natura 2000 habitatområder Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 16. april 2013 Thomas Eske Holm Karsten Dahl Jonas Teilmann

Læs mere

Kontraktbilag 1: Kravspecifikation for Marin råstofkortlægning i Kattegat

Kontraktbilag 1: Kravspecifikation for Marin råstofkortlægning i Kattegat Kontraktbilag 1: Kravspecifikation for Marin råstofkortlægning i Kattegat Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Råstofkortlægningsprojekt 2016 Kattegat... 3 3. Områder... 4 4. Kortlægning... 4 5. Rapportering...

Læs mere

Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7323-00036 Ref. thobk Den 8. oktober 2015. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig. Sendt til: kdi@kyst.

Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7323-00036 Ref. thobk Den 8. oktober 2015. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig. Sendt til: kdi@kyst. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig Sendt til: kdi@kyst.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7323-00036 Ref. thobk Den 8. oktober 2015 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 562-AE Thyborøn

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til udvidelse af tilladelsesmængden i det eksisterende aktive fællesområde 538-AA Grønsund

Ansøgning om tilladelse til udvidelse af tilladelsesmængden i det eksisterende aktive fællesområde 538-AA Grønsund Skovbakken 37 9240 Nibe Telefon: 98 35 16 39 Mobil: 21 29 40 39 E-mail: ole@askehave.dk Ansøgning om tilladelse til udvidelse af tilladelsesmængden i det eksisterende aktive fællesområde 538-AA Grønsund

Læs mere

Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale

Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale BEK nr 1130 af 23/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00037 Senere ændringer

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00182

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00182 NCC Roads A/S Råstoffer Natur J.nr. BLS-7321-00182 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, seismiske undersøgelser og sedimentprøver

Læs mere

Kortlægning af stenrev i Lillebælt & Storebælt vha. Multibeam data

Kortlægning af stenrev i Lillebælt & Storebælt vha. Multibeam data Kortlægning af stenrev i Lillebælt & Storebælt vha. Multibeam data Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 4. juli 2014 Cordula Göke & Karsten Dahl Institut for Bioscience Antal sider:

Læs mere

Geologisk kortlægning ved Hammersholt

Geologisk kortlægning ved Hammersholt Center for Regional Udvikling, Region Hovedstaden Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Geologisk kortlægning ved Hammersholt Råstofboringer og korrelation med eksisterende data i interesseområde

Læs mere

Havmøllepark ved Rødsand VVM-redegørelse Baggrundsraport nr 8

Havmøllepark ved Rødsand VVM-redegørelse Baggrundsraport nr 8 Havmøllepark ved Rødsand VVM-redegørelse Baggrundsraport nr 8 Juli 2000 Nationalmuseets Marinarkæologiske Undersøgelser Jørgen Dencker Marinarkæologisk besigtigelse af side scan sonar kontakter ved Rødsand

Læs mere

I henhold til lovens 20, stk. 2, er tilladelsen til indvinding uden fortrinsret.

I henhold til lovens 20, stk. 2, er tilladelsen til indvinding uden fortrinsret. RN Shipping A/S Nyhavn 20 DK-1051 København K Naturområdet J.nr. BLS-7323-00012 Ref. sah Den 9. juli 2009 Tilladelse til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev RN Shipping

Læs mere

Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 558-DA Skagen Rev

Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 558-DA Skagen Rev Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn CVR nr. 29189498 Erhverv J.nr. MST-865-00451 Ref. thobk Den 5. juli 2018 Att: Ann-Kathrine B. Thomassen Sendt til: akbt@frederikshavn.dk Tilladelse

Læs mere

Marin råstof- og naturtypekortlægning i Nordsøen 2010

Marin råstof- og naturtypekortlægning i Nordsøen 2010 Marin råstof- og naturtypekortlægning i Nordsøen 2010 Marin råstof- og naturtypekortlægning i Nordsøen 2010 Titel: Marin råstof- og naturtypekortlægning i Nordsøen 2010 Emneord: Råstof, naturtype, kortlægning,

Læs mere

Det bemærkes, at der i en efterfølgende indvindingstilladelse vil blive fastsat vilkår om vederlag, jf. råstoflovens 21, stk. 3, jf. 22 a, stk. 3.

Det bemærkes, at der i en efterfølgende indvindingstilladelse vil blive fastsat vilkår om vederlag, jf. råstoflovens 21, stk. 3, jf. 22 a, stk. 3. Odense Havn Noatunvej 2 DK-5000 Odense C Mail: nk@odensehavn.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7321-00123 Ref. jimho/lisew Den 20. oktober 2015 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område

Læs mere

Thyborøn NordsøRal A/S har vundet retten til området ved auktion d. 7. november 2012.

Thyborøn NordsøRal A/S har vundet retten til området ved auktion d. 7. november 2012. Thyb0røn NordsøRal A/S Sydhavnsvej 21 7680 Thyborøn Cc Ole Askehave Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01866 Ref. thobk 10. juni 2014 Sendt til: tnr@thyboron-nordsoral.dk UDKAST TIL TILLADELSE TIL INDVINDING

Læs mere

Smålandsfarvandet Nearshore WF vurdering af potentiale for forekomst af bopladser fra Ældre Stenalder

Smålandsfarvandet Nearshore WF vurdering af potentiale for forekomst af bopladser fra Ældre Stenalder Smålandsfarvandet Nearshore WF vurdering af potentiale for forekomst af bopladser fra Ældre Stenalder VIR j.nr. 2746 Mikkel Haugstrup Thomsen, Vikingeskibsmuseet, 25. marts 2015 Dette notat, udarbejdet

Læs mere

NMU j.nr KUAS j.nr

NMU j.nr KUAS j.nr Survey med wiretræk og magnetometer i den lavvandede del af kabeltracéet fra vindmølleparken Horns Rev 2 ved Blåbjerg Plantage, Henne Strand. NMU 2493 Jørgen S. Dencker Survey med wiretræk og magnetometer

Læs mere

Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde

Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde MAJ j.nr. 2544. Morten Johansen & Mikkel H. Thomsen Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde MAJ 2544 KUAS

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - SKALLEBJERG Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

Naturstyrelsen træffer hermed afgørelse om udvidelse af indvindingsmængden i fællesområde 548-AA Køge.

Naturstyrelsen træffer hermed afgørelse om udvidelse af indvindingsmængden i fællesområde 548-AA Køge. NCC Roads A/S Fabrik Ejby Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Cc.: Christian Abildtrup Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01310 Ref. thobk Den 3. oktober 2014 Sendt til: soematerialer@ncc.dk UDKAST TIL

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Kattegat omring Læsø NST (auktionsområde )

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Kattegat omring Læsø NST (auktionsområde ) NCC Roads A/S, Råstoffer Vandplaner og havmiljø Ejby Industrivej 8 J.nr. NST-7321-00094 2600 Glostrup Ref. sah/ehp Den 30. juni 2011 soematerialer@ncc.dk Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer i tilladelse af den 10. april 2017 vedrørende matr. nr. 4g True By, Vebbestrup, Mariagerfjord Kommune

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer i tilladelse af den 10. april 2017 vedrørende matr. nr. 4g True By, Vebbestrup, Mariagerfjord Kommune Regional Udvikling Jordforurening og Råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst ATS Grus I/S v/ Henning Lauritzen Ringvejen 30 9510 Arden hl@ats-arden.dk

Læs mere

J.nr. BLS Jessens Mole 9A. Ref. sah 5700 Svendborg Den 5. oktober 2010 e-post:

J.nr. BLS Jessens Mole 9A. Ref. sah 5700 Svendborg Den 5. oktober 2010 e-post: Flintholm Sten og Grus ApS Natur c/o Bjerrum & Jensen J.nr. BLS-7322-01474 Jessens Mole 9A Ref. sah 5700 Svendborg Den 5. oktober 2010 e-post: Flintholm@bjerrum-jensen.dk oa@raacon.dk Tilladelse til indvinding

Læs mere

Det Lollandske Digelag Digeingeniøren Østergade Maribo. Kystdirektoratet J.nr. 18/ Ref. Nikolaj Michelsen

Det Lollandske Digelag Digeingeniøren Østergade Maribo. Kystdirektoratet J.nr. 18/ Ref. Nikolaj Michelsen Det Lollandske Digelag Digeingeniøren Østergade 39 4930 Maribo Kystdirektoratet J.nr. 18/00053-22 Ref. Nikolaj Michelsen 25-05-2018 Tilladelse til sandfodring ud for matr. 244k, Rødby Markjorder, Lolland

Læs mere

Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde

Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 56 59 Web www.regionh.dk Dato: 30. januar 2017 Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde

Læs mere

Marin kortlægning Kortlægning af sandbanker og rev i 38 kystnære marine Natura 2000-områder 2012

Marin kortlægning Kortlægning af sandbanker og rev i 38 kystnære marine Natura 2000-områder 2012 Marin kortlægning Kortlægning af sandbanker og rev i 38 kystnære marine Natura 2000-områder 2012 Titel: Marin habitatnaturtype-kortlægning 2012 Udgiver: Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø www.nst.dk

Læs mere

STANDARDVILKÅR FOR FORUNDERSØGELSER TIL HAVS. Maj 2017

STANDARDVILKÅR FOR FORUNDERSØGELSER TIL HAVS. Maj 2017 STANDARDVILKÅR FOR FORUNDERSØGELSER TIL HAVS Maj 2017 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K T: +45 3392 6700 E: ens@ens.dk Indhold Indledning 2 1. Generelle vilkår 3 2. Afværgeforanstaltninger

Læs mere

EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 29 EVENTUELLE MANGLER VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 29 EVENTUELLE MANGLER 1617 29.1 Det marine område 1617 29.2 Lolland 1619 29.3 Fehmarn 1620 29.4 Sammenfatning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julemærkehjemmet Fjordmark Att. Jesper Lildholdt Fjordvejen 20 6340 Kruså Kystdirektoratet J.nr. 16/02074-16 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til: jesper.lildholdt@julemaerket.dk Tilladelse

Læs mere

Kortlægning af forsøgsmølleområde ved Hirsholmene, 2007

Kortlægning af forsøgsmølleområde ved Hirsholmene, 2007 DONG Energy Kortlægning af forsøgsmølleområde ved Hirsholmene, 2007 Foto: Mikkel Schmedes, troldhummer Rekvirent Rådgiver DONG Energy Orbicon A/S Miljø- og Myndighedsafdelingen Ringstedvej 20 Teglholmen,

Læs mere

NY MASNEDSUNDBRO Marinarkæologisk screening af geofysiske og geotekniske data

NY MASNEDSUNDBRO Marinarkæologisk screening af geofysiske og geotekniske data NY MASNEDSUNDBRO Marinarkæologisk screening af geofysiske og geotekniske data MAJ 2731 Mikkel H. Thomsen NY MASNEDSUNDBRO Marinarkæologisk screening af geofysiske og geotekniske data MAJ 2731 KUAS 2013-7.26.01-0031

Læs mere

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune Region Syddanmark Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN 2016 Vejle Kommune 1 Indledning... 4 2 Ikke teknisk resumé... 5 3 Beskrivelse af det miljøvurderede areal...

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holger Bagger-Sørensen Jeppes Kilde 6 7120 Vejle Øst Sendt på mail til hbs@fertin.com og prt@sj.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01586-25 Ref. Peter Lomholt Langdahl 29-08-2016 Tilladelse til rørledning til

Læs mere

Denne tilladelse gælder for indvinding af op til m³ havbundsmateriale. En ikke udnyttet mængde kan justeres ned med et varsel på 3 måneder.

Denne tilladelse gælder for indvinding af op til m³ havbundsmateriale. En ikke udnyttet mængde kan justeres ned med et varsel på 3 måneder. Rohde Nielsen A/S Nyhavn 20 DK-1051 København K E-post: pa@gfklaw.dk Natur J.nr. BLS-7322-01487 Ref. sah Den 15. oktober 2010 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 550-GA, Nord for Hasmark Rohde

Læs mere

DKM 20.698 Vesterhavet Syd Havvindmøllepark

DKM 20.698 Vesterhavet Syd Havvindmøllepark DKM 20.698 Vesterhavet Syd Havvindmøllepark Kulturhistorisk vurdering af geofysiske data vedr. Vesterhavet Syd Havvindmøllepark Af Kasper Sparvath Museumsinspektør ved Strandingsmuseum St. George De Kulturhistoriske

Læs mere

Region Nordjylland har på baggrund af nedenstående og med hjemmel i råstoflovens 7 og 10 truffet følgende afgørelse i sagen.

Region Nordjylland har på baggrund af nedenstående og med hjemmel i råstoflovens 7 og 10 truffet følgende afgørelse i sagen. Regional Udvikling Jordforurening og råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Svend Aage Christiansen A/S Høngårdsvej 36 9750 Østervrå Att.:

Læs mere

Thyborøn NordsøRal A/S har vundet retten til området ved auktion d. 7. november 2012.

Thyborøn NordsøRal A/S har vundet retten til området ved auktion d. 7. november 2012. Thyborøn NordsøRal A/S Nyhavn 20 DK-1051 København K Sendt til: tnr@thyboron-nordsoral.dk Cc Ole Askehave, oa@askehave.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01868 Ref. thobk 18. december 2014 UDKAST

Læs mere

Rapport over marinarkæologisk arbejde vedr. vindmølleparken Horns Rev 2 i forbindelse med VVM redegørelse. NMU j.nr. 2493.

Rapport over marinarkæologisk arbejde vedr. vindmølleparken Horns Rev 2 i forbindelse med VVM redegørelse. NMU j.nr. 2493. Rapport over marinarkæologisk arbejde vedr. vindmølleparken Horns Rev i forbindelse med VVM redegørelse. NMU j.nr. 9. Jørgen Dencker Rapport over marinarkæologisk arbejde vedr. vindmølleparken Horns Rev

Læs mere

Foroffentlighedsfase Indkaldelse 1½ af idéer og forslag til Råstofplan status på råstofområdet og hovedspørgsmål

Foroffentlighedsfase Indkaldelse 1½ af idéer og forslag til Råstofplan status på råstofområdet og hovedspørgsmål Foroffentlighedsfase Indkaldelse 1½ af idéer og forslag til Råstofplan 2016 - status på råstofområdet og hovedspørgsmål December 2014 Forord Forsyning med råstoffer til byggeri, diger og infrastrukturanlæg

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af virkninger på miljøet (VVM) af havbrug beliggende længere end 1 sømil fra kysten 1)

Bekendtgørelse om vurdering af virkninger på miljøet (VVM) af havbrug beliggende længere end 1 sømil fra kysten 1) BEK nr 382 af 25/04/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1253-00010 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning

Indkaldelse af ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning GEOTERMI SK ENE RG I T IL F JERNVARME FORSYNI NG Oktober 2010 Rev. februar 2013 Indkaldelse af ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Syddansk Universitet Campusvej 55 5230 Odense Att. Lars Seidelin Kystdirektoratet J.nr. 16/01406-19 Ref. Peter Lomholt Langdahl 26-05-2016 Sendt pr. mail til lds@biology.sdu.dk Tidsbegrænset tilladelse

Læs mere

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt Femern Bælt A/S Vester Søgade 10 1601 København V Sendt elektronisk til: Christian Henriksen; che@femern.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/5 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Hobro Både og Fiskerihavn Att. Torben Larsen Skibsgade 39 9500 Hobro Sendt pr. mail til torlars@fiberflex.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/01847-10 Ref. Lotte Beck Olsen 15-08-2017 Tilladelse til renovering/udskiftning

Læs mere

Ikke Teknisk resumé. Projekt forslag

Ikke Teknisk resumé. Projekt forslag Ikke Teknisk resumé Projekt forslag TGS-NOPEC Geophysical Company ASA (TGS) foreslår at foretage en todimensionel (2D) seismisk undersøgelse og havbunds prøveudtagning ud for den Sydvestlige Grønland mellem

Læs mere

Tilladelse til 10 boringer til Nordvestpassagen ved Mimersparken

Tilladelse til 10 boringer til Nordvestpassagen ved Mimersparken KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Københavns Kommune Islands Brygge 37 2300 København S Tilladelse til 10 boringer til Nordvestpassagen ved Mimersparken 3. december 2018

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thisted Kommune, Drifts- og Anlægsafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Sendt på mail til jc@thisted.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02244-11 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til renovering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holbæk kajakklub Fmd.: Per Rolmar Chr. Hansensvej 29 4300 Holbæk Kystdirektoratet J.nr. 15/00446-20 Ref. Bertram Tobias Hacke 24-08-2015 Tilladelse til 16. stk. fortøjningspæle i Holbæk Fjord ud for Strandmøllevej

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Følgende EF-fuglebeskyttelses- og EF-habitatområder indgår: o EF-habitatområde nr. 243, Ebbeløkke Rev 1. Området Ebbeløkke Rev er et større område

Læs mere

Dankalk, Mjels: Ændring af vilkår om driftstid i to råstoftilladelser

Dankalk, Mjels: Ændring af vilkår om driftstid i to råstoftilladelser Regional Udvikling Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Dankalk Att. Lars Christensen e-mail lhc@dankalk.dk Geolog Pia Heuer Andersen Direkte +4597654638

Læs mere

Biologisk kortlægning af auktionsområde , Nordsøen syd (NST )

Biologisk kortlægning af auktionsområde , Nordsøen syd (NST ) Til GEUS Dokumenttype Rapport Dato Juni 2015 Biologisk kortlægning af auktionsområde 31-562, Nordsøen syd (NST-7321-00114) Revision 05 Dato 2015-06-1818 Udarbejdet af MASF og MBK Kontrolleret af MBK Godkendt

Læs mere

Hvor koordinaterne i ansøgningen afviger fra koordinaterne ovenfor, er det de ovenfor angivne, der gælder.

Hvor koordinaterne i ansøgningen afviger fra koordinaterne ovenfor, er det de ovenfor angivne, der gælder. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/5 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Aarhus Kommune Aarhus Events. Dokk 1, Hack Kampmanns plads 2 8000 Århus C Pr. mail: niels@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01906-22 Ref. Thomas Larsen 16-08-2016 Tilladelse til opstilling af skulptur

Læs mere

KONTROL- OG OVERVÅGNINGSPROGRAM VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

KONTROL- OG OVERVÅGNINGSPROGRAM VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 28 KONTROL- OG OVERVÅGNINGSPROGRAM VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 28 KONTROL OG OVERVÅGNINGSPROGRAM 1612 28.1 Indledning 1612 28.2 Principperne for kontrol-

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Dato Klage over fredning ved Gl. Lejre og Ledreborg Allé FS 32/2012 Region Sjælland ønsker at indbringe Fredningsnævnet for Østsjællands

Læs mere

Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 504-GA, Nord for Bolsaks

Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 504-GA, Nord for Bolsaks Flintholm Sten og Grus ApS Vandplanlægning og havmiljø c/o Bjerrum & Jensen J.nr. NST-7322-01615 Jessens Mole 9A Ref. sah DK-5700 Svendborg Den 6. december 2011 e-post: (Flintholm1@hotmail.com) oa@raacon.dk

Læs mere

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/4 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

Kortfattet redegørelse vedr. udlægning af sten i Flensborg Fjord

Kortfattet redegørelse vedr. udlægning af sten i Flensborg Fjord Kortfattet redegørelse vedr. udlægning af sten i Flensborg Fjord Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 26. juni 2012 Poul Nordemann Jensen Rekvirent: Naturstyrelsen Antal sider: 5

Læs mere

Nordkystens fremtid - Forundersøgelser

Nordkystens fremtid - Forundersøgelser Nordkystens fremtid - Forundersøgelser Bathymetrisk opmåling og bestemmelse af sandlag DHI Rapport April 2018 Denne rapport er udarbejdet under DHI s ledelsessystem, som er certificeret af Bureau Veritas

Læs mere

Råstofkortlægning fase 2

Råstofkortlægning fase 2 Brylle, 2013-2014 Råstofkortlægning fase 2 Sand, grus og sten nr. 7 Maj 2014 Foto: Jakob Fynsk REGION SYDDANMARK RÅSTOFKORTLÆGNING, SAND, GRUS OG STEN, FASE 2, NR. 7 BRYLLE Region Syddanmark Råstofkortlægning,

Læs mere

Marin råstofkortlægning og miljøundersøgelser i Øresund 2014

Marin råstofkortlægning og miljøundersøgelser i Øresund 2014 DANMARKS OG GRØNLANDS GEOLOGISKE UNDERSØGELSE RAPPORT 201 5 / 20 Marin råstofkortlægning og miljøundersøgelser i Øresund 2014 Undersøgelse af 3 udvalgte områder i Øresund og 3 indvindingsområder: Lappegrund,

Læs mere

Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 538-GA Bjelkes Flak

Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 538-GA Bjelkes Flak [Tilladelsesindehaver Adresse Postnummer og by] Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01889 Ref. Ehp/anudy Den 1. december 2015 Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 538-GA Bjelkes

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev

Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 206, Stevns Rev. 1. Områdets afgrænsning Natura 2000 område 206, Stevns Rev, udgøres af 1 beskyttelsesområde:

Læs mere

Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 504-GB, Nord for Bolsaks

Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 504-GB, Nord for Bolsaks Rohde Nielsen A/S Nyhavn 20 1051 København K E-post: pa@gfklaw.dk Vandplanlægning og havmiljø J.nr. NST-7322-01576 Ref. sah Den 2. december 2011 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 504-GB,

Læs mere

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev Råstofselskabet Ole Askehave Skovbakke 37 9240 Nibe Natur J.nr. BLS-7323-00012 13 Ref. jhg Den 9. juli 2009 Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB

Læs mere