Velkommen til Karolinelund. Afd. 3. Sønderbro, Rømøgade, Fanøgade og Bornholmsgade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Karolinelund. Afd. 3. Sønderbro, Rømøgade, Fanøgade og Bornholmsgade"

Transkript

1 Velkommen til Karolinelund Afd. 3 Sønderbro, Rømøgade, Fanøgade og Bornholmsgade Tilrettet version 15. januar 2017

2 Indhold i Beboermappen Kontaktoplysninger Alabu Bolig og Beboerservice. 2 Husorden, vedligeholdelsesreglement m.m Ejendomsfunktionær uden for arbejdstid. 4 El. 5 Vejledning til håndtering af affald... 6 Vedligeholdelse og brugervejledning for badeværelser.. 8 Mangelliste.. 12 Forsikringer Rengøring ved fraflytning.. 14 Forebyg skimmelvækst Gode råd. 16 Information vedr. vaskeri 18 Betjeningsvejledning for dørtelefonanlæg 19 Vejledning for montage af gardiner og persienner i vindues- og dørpartier

3 Alabu Bolig Administration og Beboerservice Når der er behov for At få kontakt til ejendomsfunktionæren Brohusgade 2 B, 9000 Aalborg Åbningstider: Mandag - tirsdag - torsdag kl Onsdag kl Fredag kl Telefonnummer: adresse: Internetadresse: info@alabubolig.dk beboerservice@alabubolig.dk 2.

4 Husorden, Vedligeholdelsesreglement m.m. Husorden, vedligeholdelsesreglement m.m. for Karolinelund samt anden information om afdelingen kan findes på Følg linket nederst på forsiden Find din bolig. Vælg derefter linket Alabu Bolig og derefter Sønderbro m.fl. (Afd. 3). Ønsker du en udskrift af ovennævnte dokumenter, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Beboerservice. 3.

5 Ejendomsfunktionær uden for arbejdstid Alabu Bolig har indgået aftale om vagtordning med SSG A/S. Aftalen er en telefonisk ordning, der træder i kraft uden for ejendomsfunktionærernes normale arbejdstid, weekender og helligdage, hvor der er brug for hurtig og uopsættelig assistance. SSG A/S vurderer hvert enkelt tilfælde og står for rekvirering af nødvendig hjælp, ud fra afdelingens håndværkerliste. Til statistisk brug sender SSG A/S en statusrapport efter besøget til administrationen og ejendomsfunktionær. VAGTTELEFON:

6 EL I forbindelse med elforsyningslovens regler skal alle lejere træffe et aktivt valg af elleverandør. Alabu Bolig sørger for tilmelding og aflæsninger til Eniig. Ønsker man anden el-leverandør skal man selv tilmelde sig en el-leverandør. Ved indflytning er det derfor et krav ved nøgleudlevering, at der kan fremvises en kvittering for, at lejer har tilmeldt lejemålet hos en el-leverandør. Ved nøgleudlevering skal der også foretages en el-aflæsning, som indflytter indberetter til den valgte el-leverandør. Ved fraflytning skal lejeren også selv melde flytning/aflæsning til sin el-leverandør, og lejer hæfter for elforsyningen til lejemålet indtil frigørelsesdagen. Lejeren har et direkte kundeforhold til den el-leverandør, som lejeren vælger. Spørg din ejendomsfunktionær, hvor din elmåler sidder, hvis du er i tvivl. For yderligere oplysninger se 5.

7 Vejledning til håndtering af affald Afdeling 3 modtager følgende affaldstyper: Restaffald (dagrenovation), papir og papaffald, flasker og glas, batterier, storskrald og småt jern. Følg nedenstående vejledning, se også Renovationsvæsnets folder og hjemmesiden Vær med til at spare penge og til at skåne miljøet, sortér dit affald. Molokker: Molokkerne er placeret i Rømødage, Fanøgade og ved Bornholmsgade/Færøgade. De er placeret i grupper, da der findes Molokker til 3 typer affald, som kan afleveres samme sted. Restaffald (dagrenovation). Papir- og papaffald. Flasker og glas. Restaffald (dagrenovation): Restaffald kommer fra den daglige husholdning og kan ikke genbruges. Det kan være madrester, mælkekartoner, bleer, snavset papir/pap og plast, alufolie. Det skal være i lukket pose af hensyn til Renovationsmedarbejderne. Papir- og papaffald: Kun rent og tørt papir og pap. F.eks. aviser, ugeblade, reklamer, karton og telefonbøger. Er papiret vådt, snavset eller fedtet, kan det ikke genbruges, men skal afleveres som restaffald. Afleveres i de blå kuber. De er placeret i Færøgade, ved gavlene af blokkene i Bornholmsgade og Sønderbro. Flasker og glas: Der er opsat beholder til batterier ved molokker. Jern- og metalaffald: Småt jern, rengjorte konservesdåser, Kasseret køkkengrej og lignende kan Storskrald: Storskrald er kasseret indbo som møbler, madrasser, gulvtæpper og lignende. Store læs/flyttelæs skal køres direkte på den kommunale genbrugsplads. Storskraldscontainerne er placeret i Rømødage og i Fanøgade, entredørsnøgle passer til hængelåsen. Der må ikke afleveres dagrenovation, jern og metal, byggeaffald, store mængder pap, elektronik og farligt affald i storskraldscontaineren. 6.

8 Det er vigtigt at reglerne for storskrald Overholdes, da afdelingen kan blive pålagt udgifter til sortering. Øvrige typer affald som nedenstående i denne kolonne skal afleveres på den kommunale genbrugsplads eller man kan i nogle tilfælde benytte bestillingsordningen. Jern- og metalaffald: Store jern genstande. Køleskabe og frysere og øvrige hårde hvidevarer. Bestillingsordningen: Har du ikke mulighed for at køre på genbrugspladsen med store ting, kan den enkelte husstand aftale afhentning af storaffald ved bestilling ved renovationsvæsnet. Vigtigt, se regler og begrænsninger, i deres årligt omdelte folder eller på deres hjemmeside Renovationsvæsnet foretager stikprøvekontrol af affaldssorteringen. Elektronikskrot: Gamle fjernsyn, elektrisk håndværktøj, printere, telefoner, elektrisk legetøj og lignende. Byggeaffald, beton, eternit, gips, isolering, porcelæn og lignende. Pvc affald. Farligt affald: Olie og kemikalieaffald, maling, spraydåser, lysstofrør, batterier, lavenergipærer, lim osv. 7.

9 Vedligeholdelse og brugervejledning for badeværelser Denne vejledning er lavet på baggrund af producenternes vejledninger for at hjælpe den enkelte lejer til den nødvendige viden om korrekt brug og vedligehold af badeværelset. Denne vejledning bør gennemlæses omhyggeligt, og hvis man har behov for yderligere oplysninger, skal man kontakte Beboerservice, som vil forsøge at fremskaffe de nødvendige oplysninger. Dansani baderumsmøbler Meget vigtigt: Efter brug skal dit baderumsmøbel aftørres for vand og fugt. Det er meget vigtigt at den nederste del af lågerne aftørres på alle kanter, og at der aftørres for eventuel vand i skabet, så al fugt er fjernet. Vedligeholdelse: Når du aftørrer låger og kanter, kan de små selvklæbende støddutter forsvinde. Vigtigt! Hvis de forsvinder, skal der monteres nye. De kan afhentes ved ejendomsfunktionæren og er gratis. Tør altid bordpladen efter anvendelse, således at kalkpletter undgås. Ud over almindlig aftørring kan møblerne rengøres med en fugtig klud, eventuelt tilsat normalt rengøringsmiddel, eksempelvis brun sæbe, og derefter aftørring med en ren klud. Bemærk følgende: Lad aldrig vand fra bruseren sprøjte på møblerne. Sørg for, at forhænget er trukket for hele tiden, når der er åbnet for bruserne. Anvend aldrig skurepulver med slibemiddel, møbelpolish, ammoniak eller lignende, da disse kan nedbryde lakken eller ridse overfladen. Acetone, fortyndere eller andre stærke opløsningsmidler, som stænkes på overfladen, skal straks aftørres for ikke at sætte mærker. Vær forsigtig med anvendelse af rengøringsværktøj med skarpe kanter, da disse kan forårsage ridser i de lakerede overflader. 8.

10 Specielle råd: Vanskelige pletter kan fjernes med sprit fortyndet med samme mængde vand. Fortynder kan også anvendes med meget ringe væskemængde påført kluden. Neglelak etc. fjernes på samme måde. Pas godt på badeværelsets porcelæn. Vasken: Den nemmeste måde at holde porcelænet pænt og blankt er at rengøre det en gang om ugen med vand og et universalrengøringsmiddel. Anvend ikke produkter med slibemidler. Anvend ikke kaustisk soda, da det ødelægger glasuren. Vasken tåler rengøringsmidler og andre væsker, der normalt forefindes i baderum. Toiletskål: Porcelæn er naturens smukke og praktiske materiale. Den glaserede overflade er både stærk og robust og tåler derfor de fleste rengøringsmidler. Toiletrensemidlet skal ikke blot holde toiletkummen ren, men skal også kunne holde glasuren fri for kalk og rust. Indvendig rengøring af toiletskål med almindelig glasur: For at holde den almindelige glasur ren og fri for kalk og rust, er det vigtig at anvende de rette rengøringsmidler. Til renholdelse af toiletkummen indvendig, er det nødvendigt at anvende et rengøringsmiddel, som indeholder syre (citronsyre, eddikesyre eller fosforsyre). Ellers vil det kalkholdige vand afsætte kalkaflejringer, som med tiden bliver svære at fjerne. Spred rengøringsmidlet på glasuroverfladen, under skylleranden og i vandlåsen. Lad midlet virke nogle minutter, hvorefter der anvendes en stiv børste eller skuresvamp til at rense af med. Skyl derefter skålen ren med vand. Rengøring af Ifö s standard glasur, bør foretages mindst en gang om ugen. Damixa vandhane, brusebatteri og bruser. Rengøring: Den nemmeste rengøring sker ved aftørring med blød klud umiddelbart efter brug. Almindelig rengøring kan ske med sæbevand eller med et flydende rengøringsmiddeler uden indhold af ætsende eller skurende midler. Særlig tilsmudsning eller 9.

11 kalkaflejringer kan fjernes med eddike eller en svag (10%) eddikesyre opløsning: lad det virke i kort tid og skyl af med rigeligt vand. Gennemlæs deklarationen og følg anvisningerne ved brug af diverse midler. Undgå midler indeholdende stærke syrer eller baser, lud (klor eller kloakrensemidler), acetone og salmiak. Kalk i bruser fjernes ved at bearbejde de grønne dyser, som vandet kommer ud af. Diverse. Spejl: Undgå at belaste hylden for hårdt, da limningen kan knække. Bruseforhæng: Vaskes regelmæssigt i henhold til vaskeanvisninger. Loft: Støvsugning foretages med blødt mundstykke. Tilsmudsning aftørres med en fugtig klud, evt. opvredet i en let sulfoopløsning. Kemisk rengøring kan ikke anbefales. Kraftig tilsmudsning eller skader bør udbedres af en professionel maler. Fliser: Det er vigtigt, at fliser aftørres hver gang efter bad, da kalk og snavs ellers vil sætte sig rigtig fast og besværliggøre rengøringen. Det anbefales, at man bruger et egnet universalrengøringsmiddel til den daglige rengøring. Hvis der opstår behov for ekstra afkalkning er det vigtigt, at der bruges et egnet middel, og at man følger anvisningerne på midlet, og man bør altid sørge for, at fugerne er op fugtet inden start, da de ellers kan blive nedbrudt af afkalkningsmidlet. Udsugning: Den er både fugt og timerstyret og vil derfor stadig køre efter, at lyset er slukket. Efter toiletbesøg vil den køre for at udskifte luften i rummet, og efter brusebad vil den køre indtil, at luftfugtigheden er nedbragt. Ventilatoren friholdes for støv og snavs ved støvsugning og aftørring med en fugtig klud. Ventilatoren kan afbrydes via afbryder i sikringstavle. Belysning: Loftlampes lyskilde er: 1x26 W TC-DEL, fatning G24q-3. Lampen åbnes ved, at man løsner låseskruen i siden af den brede ring og derefter drejer skærm og smal ring en kvart omgang mod uret. Baldakinen over spejlet har som lyskilde 10W, 12V 10.

12 halogenpære. Lamperne åbnes ved, at man drejer den forkromede ring mod uret, ca. 1 cm. Herved løsnes ring og glas. Vær forsigtig halogen lamper bliver meget varme og glasset ligger løst i ringen. Rengøres med en fugtig blød klud, halogenlamper må ikke rengøres, når de er meget varme, da glasset i så fald let kan revne. Opsætning af ekstra udstyr. Det henstilles til, at der ikke opsættes mere på væggene, end der er monteret under renoveringen af badeværelserne. Hvis der bores huller i væggene, skal de laves i fugerne og ikke i fliserne af hensyn til reetableringen, da det er væsentligt dyrere at udskifte fliser, end det er at udbedre en fuge. Den vandtætte membran bag fliserne brydes, når der bores huller. Hullerne kræves reetableret ved fraflytning på fraflytters regning. Hvis du vælger at opsætte noget på væggene, bør du læse nedenstående vejledning, for at undgå, at du borer ind i et vandrør eller en ledning. Type 1. Standard model. Gældende model, bortset fra nedenstående undtagelser. Der bør ikke bores i væg med brusebatteri og bademiljø. På væggen med toilettet kan installationen ses fra installationsskabet i entreen. Type 2. Bornholmsgade 52. st. th tv tv tv tv. Der bør ikke bores i væg bag toilet og i installationskanalen. Type 3. Bornholmsgade 52 st. tv st. tv st. tv st. tv st. tv. Der bør ikke bores i væg mod køkken og i installationskanalen ved dør. Bemærk, at du som lejer har ansvaret for det, du foretager dig i lejemålet. 11.

13 Mangelliste Efter overtagelse af lejligheden skal du notere de fejl og mangler, som du konstaterer i lejemålet. For mangellistens gyldighed skal det link, der henvises til fra indflytningsrapporten, anvendes. Indsendelse via link skal ske inden for 14 dage regnet fra overdragelsesdatoen. Når mangellisten er indsendt, kontaktes Beboerservice, tlf , for at aftale tid med ejendomsfunktionæren for gennemgang af mangellisten. Mangellisten er først gyldig, når begge parter har underskrevet. For at sikre, at du ikke risikerer at skulle betale for skader, som er opstået inden overtagelse af lejligheden, er det vigtigt, at mangellisten bliver udfyldt. Det, der er noteret ved indflytning, får du ingen regning på, når du fraflytter lejemålet. 12.

14 Forsikringer Forsikringsdækninger Glas- og kummeskader og vandskader. Indefra kommende skade på glas og kummer i lejligheden SKAL dækkes af lejerens indboforsikring (evt. tilvalgsdækning). Bad: Køkken: Vinduer: Toilet og håndvask. Keramisk plade på komfur. Indvendigt glas. Udefra kommende skader på bygning dækkes af afdelingens bygningsforsikring. Brand med efterfølgende vandskade: Skade på indbo og husleje for anden midlertidig bolig skal dækkes af lejers indboforsikring. 13.

15 Rengøring ved fraflytning Når der foretages syn af lejligheden, skal denne står rengjort og nedenfor nævnte skal være udført af fraflytter inden syn af lejligheden foretages. Denne orientering er givet for at mindske dine egne fraflytningsudgifter hvis nedennævnte krav ikke er udført, vil det være at betragte som misligholdelse fra din side. Køkken: Afvaskning af følgende: skabe, ovenpå skabe, låger, hylder, køkkenbord, lister, fliser, dør, karme og fodlister, lysarmatur, el kontakter, emhætte (filter), keramisk komfur (plade, ovn, bageplader og rist) rengøres. Radiator, rør håndvask og blandingsbatteri (kalk fjernes) vaskes. Vinduer og lysning vaskes og pudses. Gulve og dørtrin vaskes. (køleskab/fryser fjernes fra lejligheden, da de ikke tilhører afdelingen). Toilet/bad: Afvaskning af følgende: fliser, vægge, toilet, håndvask, spejl og blandingsbatteri og bruser (kalk fjernes), rør, dør, karme. Gulv og dørtrin vaskes. Entré: Afvaskning af følgende: Døre, karme, fodlister. Gulv og dørtrin vaskes (tape samt gummi m.v. efter tæpper fjernes). Tæpper fjernes fra lejligheden, da de ikke tilhører afdelingen. Stue: Afvaskning af følgende: Døre, karme, fodlister, vindueslysninger og vinduer (pudses). Rør og radiator afvaskes. El kontakter rengøres. Gulve vaskes (tape samt gummi rester efter tæpper fjernes). Persienner m.v. fjernes fra lejligheden, da de ikke tilhører afdelingen. Tæpper fjernes fra lejligheden, da de ikke tilhører afdelingen. Værelser: Afvaskning af følgende: Døre, karme, fodlister, vindueslysning og vinduer (pudses). Rør radiator afvaskes. El kontakter rengøres. Gulve vaskes (tape samt gummi efter tæpper fjernes). Persienner m.v. fjernes fra lejligheden, da de ikke tilhører afdelingen. Tæpper fjernes fra lejligheden, da de ikke tilhører afdelingen. 14.

16 Altan: Afvaskning af følgende: Altanrammer, vinduer m.v. pudses. Persienner rengøres og afleveres i hel stand, da de tilhører afdelingen. Trægulv skal oliebehandles. Advarsel: Olieklude kan selvantænde, læs vejledningen på produktet. Døre: Alle døre skal forefindes i lejligheden. Tremmerum: Tømmes og fejes. Nøgler og vaskekort: Se indflytningsrapport eller kontakt Beboerservice. Målere: Hvis elselskabet er Eniig, sørger Alabu Bolig for aflæsning og indberetning. Hvis man har valgt en anden leverandør af el, skal man selv melde flytning/aflæsning ved sin el-leverandør. Affald: Se vejledning til håndtering af affald. Salg af indbo til ny lejer: Selvom man har solgt noget af sit indbo (tæpper, gardiner, persienner, køleskab m.v.), skal dette være fjernet fra lejligheden ved syn i henhold til de nye fraflytningsregler. Er ovennævnte arbejde ikke udført ved synet af lejligheden, vil det efter fraflytningsreglerne blive betragtet som misligholdelse, og afdelingen ser sig nødsaget til at rekvirere et firma til at udføre manglerne på din regning, og beløbet vil blive modregnet i dit indskud. 15.

17 Forebyg skimmelvækst Gode råd I Danmark har vi skiftende årstider med sol, nedbør og frost. Derfor isolerer og tætner vi vores huse godt for at spare på varmen. Det danske klima påvirker også klimaet inde i huset. Når materialer bliver fugtige på overfladen, gror skimmelsvampene som mug på brød. Er det hus som du bor i, byggeteknisk i orden og normalt vedligeholdt, kan du undgå vækst af skimmelsvampe i boligen ved at følge disse gode råd. Luft ud 2-3 gange om dagen ved gennemtræk i 5-10 min. Når temperaturen udenfor er koldere end indenfor, må du kun foretage kortvarig udluftning for at undgå afkøling af vægge og dermed dannelse af kondens. Hold ventiler åbne i vinduer, køkken og badeværelse. Derved sikrer du et godt luftskifte, så fugtig luft kan ventileres væk. Tør eventuel kondens af vinduerne. Kondens på vinduerne er et tegn på, at luftfugtigheden er for høj kombineret med, at ruderne er kolde. Læg låg på gryden og tænd for emhætten eller luft ud. Vanddamp sætter sig som vand på kolde flader. Der må ikke dannes kondens på køkkenvinduerne under madlavning. Luk døren til badeværelset, når du bader. Tør op efter badningen og luft ud. Varm, fugtig luft fra badning sætter sig som vand på kolde vægge. Hold fuger tætte i badeværelsets gulv og vægge. Vand og fugtig luft fra badning skal væk fra badeværelset. Rens aftrækskanaler og lad dem stå åbne. Derved kan fugtig luft slippe væk. Tør dit vasketøj i tørretumbler eller udenfor. Tørring af tøj inden døre giver høj luftfugtighed og vækst af skimmelsvampe. 16

18 Sørg for min. 5 cm afstand mellem møbler og kolde ydervægge. Luft, der cirkulerer, tørrer overfladen. Løft gardinerne væk fra vinduet. Tunge gardiner, der er tæt på vinduet og persienner, giver stillestående luft og dermed risiko for vækst af skimmelsvampe. Tænd for varmen og lad varmen være jævnt fordelt i boligen. Kolde køkkener, soveværelser og badeværelser giver høj luftfugtighed og risiko for vand på kolde flader. Har du brændeovn eller pejs? Sørg for, at brændet er tørt, og opbevar det uden for boligen. Indret boligen, så den er rengøringsvenlig. Når det er let at gøre rent, kan du få reduceret støvet. Pas ekstra på, hvis I er mange i boligen. Mange mennesker i en lille bolig giver højere luftfugtighed og dermed større risiko for vækst af skimmelsvampe. Hver person i lejligheden afgiver ca. 2 liter vand pr. døgn som vanddamp eller sved. 17.

19 Information vedr. vaskeri - Vask koster 10 kr. pr. maskine. - Tørretumbler koster 1 kr. pr. 10 min. - Det er gratis at benytte rullen. Der gives ikke kvittering på vaskekort, men afregningen fremgår af huslejeopkrævningen. Vaskekortet skal beboeren passe godt på, så andre ikke kan vaske på beboerens regning, og et nyt koster 180 kr. Dette kan kun købes ved henvendelse til Beboerservice på telefon Vaskekortet skal bruges når man går gennem døren ind til vaskeriet. Dette kort gør, at man er registreret. Forsvinder der tøj, eller sker der noget i vaskekælderen, så kan afdelingens ejendomsfunktionær se, hvem der har været inde. Vaskeriet må ifølge husordenen for afdeling 3 benyttes alle ugens dage fra kl til kl Fejmelding eller strømsvigt skal straks meddeles til Beboerservice på

20 19.

21 20.

22 21.

Velkommen til Nylandsvej. Afdeling 56. Nylandsvej 7-23

Velkommen til Nylandsvej. Afdeling 56. Nylandsvej 7-23 Velkommen til Nylandsvej Afdeling 56 Nylandsvej 7-23 Tilrettet version 7. februar 2018 1. Indhold i Beboermappen Indhold i Beboermappen 2 Kontaktoplysninger på Alabu Bolig og Beboerservice... 3 Husorden,

Læs mere

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30 Velkommen til Østergården Afd. 61 Norgesgade 15 17 19 Østre Alle 28-30 Tilrettet version 11. januar 2018 Indhold i Beboermappen Kontaktoplysninger Alabu Bolig og Beboerservice sat vagttelefon.. 2 Husorden,

Læs mere

Velkommen til Dragen. Godsbanen 4, 6, 12

Velkommen til Dragen. Godsbanen 4, 6, 12 Velkommen til Dragen Godsbanen 4, 6, 12 Tilrettet version 6.december 2018 Lidt om velkomstfolderen Denne velkomstfolder indeholder mange relevante oplysninger vedr. din bolig. Det er derfor vigtigt, at

Læs mere

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30 Velkommen til Østergården Afd. 61 Norgesgade 15 17 19 Østre Alle 28-30 Tilrettet version 1. marts 2019 Indhold i Velkomstfolder Kontaktoplysninger Alabu Bolig, Beboerservice og SSG vagttelefon.. 3 Husorden,

Læs mere

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19 Velkommen til Godsbanen Afd. 65 Godsbanen 9, 17, 19 Tilrettet version pr. 28. februar 2019 Velkommen til din nye almene bolig Denne folder er til dig, der er ny beboer i Alabu Bolig. Find information om

Læs mere

Velkommen til. Afd. 57. Pandoravej 2 84

Velkommen til. Afd. 57. Pandoravej 2 84 Velkommen til Afd. 57 Pandoravej 2 84 Tilrettet version 16. april 2018 Indhold i Beboermappen Kontaktoplysninger på Alabu Bolig og Beboerservice samt vagttelefon 2 Husorden, vedligholdelsesreglement og

Læs mere

Velkommen til. Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C

Velkommen til. Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C Velkommen til Afd. 53 Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C Alabu Bolig Brohusgade 2 B, 9000 Aalborg Åbningstider: Mandag - tirsdag - torsdag kl. 07.30-15.00 Onsdag kl. 09.00-17.00 Fredag kl.

Læs mere

Velkommen til Solkrogen Afd. 43

Velkommen til Solkrogen Afd. 43 Velkommen til Solkrogen Afd. 43 Solvangsvej Tilrettet version 4. december 2018 Indhold i Velkomstfolderen Indhold i velkomstfolderen.... 2 Afdelingsbestyrelsen 3 Kontaktoplysninger Alabu Bolig og Beboerservice

Læs mere

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19 Velkommen til Godsbanen Afd. 65 Godsbanen 9, 17, 19 Alabu Bolig Brohusgade 2 B, 9000 Aalborg Åbningstider: Mandag - tirsdag - torsdag kl. 07.30-15.00 Onsdag kl. 09.00-17.00 Fredag kl. 07.30-12.00 Telefonnummer:

Læs mere

Velkommen til Alabu Bolig

Velkommen til Alabu Bolig Velkommen til Alabu Bolig Afd. 68 Tilrettet version 4. december 2018 Østre Havne Gade 3-3B - 5 Velkommen til din nye almene bolig Denne folder er til dig, der er ny beboer i Alabu Bolig. Find information

Læs mere

Velkommen til. Brohuset Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C

Velkommen til. Brohuset Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C Velkommen til Brohuset Afd. 53 Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C 22. januar 2019 Administration og Beboerservice Når der er behov for at få kontakt til ejendomsfunktionæren Brohusgade 2 B,

Læs mere

Velkommen til Alabu Bolig. Afd. 70

Velkommen til Alabu Bolig. Afd. 70 Velkommen til Alabu Bolig Afd. 70 Tilrettet version 09. januar 2019 Niels Ebbesens Gade 8 C Velkommen til din nye almene bolig Denne folder er til dig, der er ny beboer i Alabu Bolig. Find information

Læs mere

Orientering til beboerne

Orientering til beboerne Alabu Bolig Afd. 17 Dagnyvej - Elisevej Orientering til beboerne Oktober 2011 (Tilrettet februar 2017 i forhold til fusionen Alabu Bolig) Tillæg til lejemappen Skal lægges i denne Forsikring: Vi gør opmærksom

Læs mere

Velkommen til GRØNNEPARKEN

Velkommen til GRØNNEPARKEN Velkommen til GRØNNEPARKEN Alabu Bolig Afdeling 25 Feggesundvej, Aggersundvej og Sebbersundvej 20 blokke med 740 boliger & ca. 1.350 beboere (Tilrettet 17. december 2017) Kære Beboer Hjertelig velkommen

Læs mere

Velkommen til Vestbyen. Afdeling 1. Ivar Huitfeldtsgade 6-8 Peder Skramsgade 21-27

Velkommen til Vestbyen. Afdeling 1. Ivar Huitfeldtsgade 6-8 Peder Skramsgade 21-27 Velkommen til Vestbyen Afdeling 1 Ivar Huitfeldtsgade 6-8 Peder Skramsgade 21-27 Tilrettet version 1. oktober 2018 1. Indhold i Beboermappen Indhold i Beboermappen... 2 Kontaktoplysninger - Alabu Bolig

Læs mere

Klargøring af lejemål ved fraflytning

Klargøring af lejemål ved fraflytning Klargøring af lejemål ved fraflytning 1 Huskeliste Det kan være stressende at flytte, og det er nemt at miste overblikket over, hvad der er rengjort og ordnet og hvad der mangler i forbindelse med en flytning.

Læs mere

Sådan passer du på din lejlighed

Sådan passer du på din lejlighed Sådan passer du på din lejlighed Kære beboer Som beboer har du ansvaret for at passe godt på din lejlighed. Når du flytter, skal den være i samme stand, som da du flyttede ind (bortset fra almindeligt

Læs mere

Model A normalistandsættelse

Model A normalistandsættelse AB HOLMEGAARDEN Vedligeholdelsesreglement Afdeling: 14 ungdomsboliger. Vedligeholdelsesreglement Model A normalistandsættelse A-ordningen - kort fortalt Lejeren sørger i bo perioden for boligens indvendige

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 32 VALDEMARSGADE/SVENDSGADE

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 32 VALDEMARSGADE/SVENDSGADE «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 32 VALDEMARSGADE/SVENDSGADE Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig April 2013 Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig Opsigelse 3 måneders varsel Den nemmeste måde at opsige

Læs mere

Brugervejledning. Brugervejledning vedrørende badeværelser. Nykøbing F. Boligselskab Afdeling 6, Møllebakken m.v. Renovering af badeværelser

Brugervejledning. Brugervejledning vedrørende badeværelser. Nykøbing F. Boligselskab Afdeling 6, Møllebakken m.v. Renovering af badeværelser Brugervejledning vedrørende badeværelser Brugervejledning Nykøbing F. Boligselskab Afdeling 6, Møllebakken m.v. Renovering af badeværelser Udarbejdet 2011 Arkitektfirmaet Friis Andersen A/S 4800 Nykøbing

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i

Læs mere

Vibo afdeling 118 Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning til badeværelset

Vibo afdeling 118 Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning til badeværelset Indholdsfortegnelse Afløb i baderum... 2 Rist.... 2 Vandlås... 2 Bordplade og vask... 4 Almindelig rengøring af bordplade og vask:... 4 Fjernelse af kalk... 4 Vedligeholdelse af Bordplade og vask:... 4

Læs mere

Velkommen til GRØNNEPARKEN

Velkommen til GRØNNEPARKEN Velkommen til GRØNNEPARKEN Alabu Bolig Afdeling 25 Feggesundvej, Aggersundvej og Sebbersundvej 20 blokke med 740 boliger & ca. 1.350 beboere (Tilrettet 26. novemberi 2018) 0. 1. Indhold i velkomstfolderen

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Boligforening Opsigelse

Ringkøbing-Skjern Boligforening Opsigelse Opsigelse Navn: Opsigelse af: Bolig nr. I forbindelse med fraflytning skal fraflytter i henhold til lejekontrakten betale leje i istandsættelsesperioden på 14 dage. Lejligheden skal være tømt og synet

Læs mere

Sjællandsgade 22. sg22.fsb.dk. Sjællandsgade 22. Sådan vedligeholder du dit nye badeværelse

Sjællandsgade 22. sg22.fsb.dk. Sjællandsgade 22. Sådan vedligeholder du dit nye badeværelse Sjællandsgade 22 sg22.fsb.dk Sjællandsgade 22 Sådan vedligeholder du dit nye badeværelse rev. juni 2015 1 lndhold Må jeg hænge ting op på væggene? Side 4 Fugt Side 5 Vægfliser Side 6 Gulvklinker Side 6

Læs mere

EJENDOMSPARTNER. Lejeforhold. ved fraflytning

EJENDOMSPARTNER. Lejeforhold. ved fraflytning EJENDOMSPARTNER Lejeforhold ved fraflytning Indholdsfortegnelse Istandsættelse... Side F lyttesyn og frafly tningsrapport... Side 4 3 D et koster penge at flytte... -også som lejer! U dgifterne i forbindelse

Læs mere

Nørrebrogade 9. nb9.fsb.dk. Nørrebrogade 9. Sådan vedligeholder du den renoverede bolig

Nørrebrogade 9. nb9.fsb.dk. Nørrebrogade 9. Sådan vedligeholder du den renoverede bolig Nørrebrogade 9 nb9.fsb.dk Nørrebrogade 9 Sådan vedligeholder du den renoverede bolig rev. juni 2015 2 lndhold Må jeg hænge ting op på væggene? Side 5 Fugt Side 6 Vægfliser Side 7 Gulvklinker Side 7 Gulvafløb

Læs mere

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 April 2013 Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 De fleste af os opholder os inden døre mere end 90 % af tiden. Derfor er indeklimaet meget vigtig for vores sundhed. Mange forskellige

Læs mere

Vejledning ved fraflytning. Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig

Vejledning ved fraflytning. Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig Vejledning ved fraflytning Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Det skal du vide, når du fraflytter din bolig..1 Gratis forsyn..1 Flyttesynet..1

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

LEJERS GUIDE. Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning

LEJERS GUIDE. Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning LEJERS GUIDE Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning INDEN/VED INDFLYTNING Praktiske forberedelser inden indflytning Det anbefales at lejer inden indflytning sørger for at flytte adresse

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Boligforening Opsigelse ældrebolig

Ringkøbing-Skjern Boligforening Opsigelse ældrebolig Opsigelse ældrebolig Navn: Opsigelse af: Bolig nr. I forbindelse med fraflytning skal fraflytter i henhold til lejekontrakten betale leje i istandsættelsesperioden på 14 dage. Lejligheden skal være tømt

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Lejerforhold ved fraflytning

Lejerforhold ved fraflytning Lejerforhold ved fraflytning Indholdsfortegnelse Lejerforhold ved fraflytning Istandsættelse...side 3 Flyttesyn og fraflytningsrapport...side 4 Ombygning eller ændringer...side 4 Det koster penge at flytte

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 39

VELKOMMEN TIL AFDELING 39 «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 39 DANAGÅRDEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

3.1 BEBYGGELSENS KONTAKTPERSONER

3.1 BEBYGGELSENS KONTAKTPERSONER BEBYGGELSENS DRIFT 3.1 BEBYGGELSENS KONTAKTPERSONER Ejendomskontoret Kontor: Nylandsvej 153 st. Tlf. 56 65 53 77 Træffetider: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag Telefonisk mellem 07.30 og 10.00 Personligt

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Boligforening Opsigelse ældrebolig

Ringkøbing-Skjern Boligforening Opsigelse ældrebolig Navn: Opsigelse af: I forbindelse med fraflytning skal fraflytter i henhold til lejekontrakten betale leje i istandsættelsesperioden på 14 dage. Lejligheden skal være tømt og synet inden boligforeningens

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

AFFALD SORTERING AF. Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej & Nordbyvej Viby J

AFFALD SORTERING AF. Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej & Nordbyvej Viby J Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej 19-37 & Nordbyvej 6-22 8260 Viby J Sådan sorterer vi vores affald i afd. 11 - på affaldsøerne og på sorteringspladsen. SORTERING AF AFFALD Indhold:

Læs mere

Velkommen til GRØNNEPARKEN

Velkommen til GRØNNEPARKEN Velkommen til GRØNNEPARKEN Alabu Bolig Afdeling 25 Feggesundvej, Aggersundvej og Sebbersundvej 20 blokke med 740 boliger & ca. 1.350 beboere (Tilrettet 27. februar 2019) 0. Indhold i velkomstfolderen Indhold

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan systemvægge (FLEXICA, FLEXICA LINE, VENTURA/OPEN) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Systemvæg. Stolpekonstruktion bestående af galvaniserede stålprofiler

Læs mere

Fortegården fraflytning

Fortegården fraflytning Fortegården fraflytning Opmærksomheds-punkter ved fraflytning af Fortegårdens udlejningsboliger. Denne lille folder indeholder praktiske oplysninger i forbindelse med fraflytning. Fortegårdens Administration

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 19 SALLINGSUNDVEJ

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 19 SALLINGSUNDVEJ «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 19 SALLINGSUNDVEJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING

LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING SJÆL, CHARME OG FUGT I ældre boligbebyggelser som Nyboder, hvor der er opstigende fugt, kolde facadevægge og opfugtninger som følge

Læs mere

Når du flytter. 1. Boligen skal tømmes og rengøres. Kære beboer

Når du flytter. 1. Boligen skal tømmes og rengøres. Kære beboer Når du flytter Når du flytter Kære beboer Du har nu valgt at fraflytte din bolig i Baldersbo. I den forbindelse ønsker vi at sikre dig en så problemfri fraflytning som mulig. Når du læser denne brochure,

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 35 RUNDDYSSEN 1-287

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 35 RUNDDYSSEN 1-287 «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 35 RUNDDYSSEN 1-287 Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Boligens vedligeholdelsesstand ved overtagelsen... 3 Overtagelse af boligen ved indflytning... 3 Vedligeholdelse i boperioden...

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 38

VELKOMMEN TIL AFDELING 38 «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 38 RUNDDYSSSEN 291-349 Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især

Læs mere

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder Rengøringsservice på skoler og SFO mv. i skal udføres i henhold til nedenstående kvalitetsbeskrivelser i form af rengøringssystemet programmeret rengøring. Hvert enkelt lokale er tildelt et program i form

Læs mere

Brugervejledning August 2013

Brugervejledning August 2013 Nestlégården, afd. 312 Renovering af bad og køkken Kongensgade 2-6 Nr. Voldgade 56-60 Kongensstræde 1-11 Bjergegade 3 Nr. Voldgade 56-60 Kongensstræde 1-11 Bjergegade 3 Brugervejledning August 2013 Badeværelse

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 1. Østre Allé, Himmerlandsgade m.v.

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 1. Østre Allé, Himmerlandsgade m.v. «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 1 Østre Allé, Himmerlandsgade m.v. Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Husorden 1-1029 Møllergården

Husorden 1-1029 Møllergården Husorden 1-1029 Møllergården 1. oktober 2011 2 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller mindre afhængige af hinanden - og fælles om

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 46 BROHUSGADE/NYBROGADE/ØSTRE KANALGADE. «Bruger_Initial»

VELKOMMEN TIL AFDELING 46 BROHUSGADE/NYBROGADE/ØSTRE KANALGADE. «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 46 BROHUSGADE/NYBROGADE/ØSTRE KANALGADE «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især

Læs mere

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY :

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY : EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og Skib: MM / YYYY : Opbevaringen Hyppighed Rengøringsmiddel Dørk fejes og Sæbevand (også hvor Grundig vask når nødvendigt der opbevares friske råvarer

Læs mere

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning Indhold Boligen... 2 Afløb/toilet:... 2 Akutte skader:... 2 Antenne:... 2 Hvidevarer:... 2 Nøgler og låse:... 2 Skure:... 2 Særlige aftaler:... 3 Udluftning:... 3 Vandlåse:... 3 Vedligeholdelse af have:...

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement for Sakskøbing Boligselskab, Afdeling 17 Havnegade 7. september 2012. Model A normalistandsættelse

Vedligeholdelsesreglement for Sakskøbing Boligselskab, Afdeling 17 Havnegade 7. september 2012. Model A normalistandsættelse Vedligeholdelsesreglement for Sakskøbing Boligselskab, Afdeling 17 Havnegade 7 september 2012 Model A normalistandsættelse A-ordningen - kort fortalt Lejeren sørger i boperioden for boligens indvendige

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 (Revideret 28.08.2014) Vi vil gerne ønske dig velkommen til afd. 25 og håber du vil falde godt til i Højgården I denne folder vil du finde de fleste oplysninger,

Læs mere

Velkommen til Hospitalsenheden Vest Ordensregler Lejligheder

Velkommen til Hospitalsenheden Vest Ordensregler Lejligheder Velkommen til Hospitalsenheden Vest Ordensregler Lejligheder Hospitalsenheden Vest November 2014 Indhold Forord... 3 Generelt... 4 Adgang til boligen... 4 Forsikring... 4 Husdyr... 4 Indgangsdøre... 4

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 62

VELKOMMEN TIL AFDELING 62 «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 62 «Bruger_Initial» Ramblaen, Niels Bohrs Vej 36-40 Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2 HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2 Lovgrundlag Der henvises til lov om almene boliger og AlmenBo s vedtægter Reglernes ikrafttræden Med virkning fra den 1.oktober 2009 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 64

VELKOMMEN TIL AFDELING 64 «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 64 «Bruger_Initial» Mølleriet, Ditlev Bergs Vej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Østervold 3, Randers C

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Østervold 3, Randers C Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Østervold 3, Randers C UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN ØSTERVOLD 3, RANDERS

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 24 ODDEUNDVEJ

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 24 ODDEUNDVEJ «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 24 ODDEUNDVEJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan fuldglasvægge (TP Lite, TP Lite Twin, TP Acoustic) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Glas: Fuldglasvæg. Glas monteret i aluminiumsprofiler fuget eller samlet

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 37 HELLEKISTEN

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 37 HELLEKISTEN «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 37 HELLEKISTEN Velkommen i vores afdeling Afdelingsbestyrelsen byder velkommen i afdelingen og håber du må blive glad for at bo her. Vi arbejder for at skabe en

Læs mere

Generelt. Overtagelse af boligen ved indflytning. Boligkontoret Danmark s standard vedligeholdelsesreglement ved fri råderet

Generelt. Overtagelse af boligen ved indflytning. Boligkontoret Danmark s standard vedligeholdelsesreglement ved fri råderet Vedligeholdelsesreglement for Lillerød Boligforening afd. 5 Model A normalistandsættelse Boligkontoret Danmark s standard vedligeholdelsesreglement ved fri råderet A-ordningen - kort fortalt Lejeren sørger

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 26 HEIMDALSGADE

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 26 HEIMDALSGADE «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 26 HEIMDALSGADE Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 53. Hvidkildevej

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 53. Hvidkildevej «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 53 Hvidkildevej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Holmbladsgade 70C, København S

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Holmbladsgade 70C, København S Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Holmbladsgade 70C, København S UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN HOLMBLADSGADE

Læs mere

GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING CYKLER, KNALLERTER, INDKØBS- VOGNE M.M.

GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING CYKLER, KNALLERTER, INDKØBS- VOGNE M.M. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 CYKLER, KNALLERTER, INDKØBSVOGNE M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 DØRSKILTE... 3 FORSIKRING... 3 FORURENING...

Læs mere

SØNDERBRO AFDELING 1 BEBOERVEJLEDNING LET OMBYGGET BOLIG

SØNDERBRO AFDELING 1 BEBOERVEJLEDNING LET OMBYGGET BOLIG SØNDERBRO AFDELING 1 BEBOERVEJLEDNING LET OMBYGGET BOLIG Velkommen til Andelsboligforeningen Odinsgaard Vi har valgt at udarbejde en brugervejledning til alle beboere i Andelsboligforeningen Odinsgaard.

Læs mere

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering 5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald Guide til affaldssortering Som du sikkert har lagt mærke til er der blevet bygget en ny containergård ved Ryparken 144 samt en ny affaldsø ved Lyngbyvej.

Læs mere

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE AFSNIT 6: BADEVÆRELSE Den 23.04.2018 47 Badeværelset i din lejlighed er en såkaldt badekabine, der leveres nøglefærdigt på byggepladsen og monteres samtidig med facader og vægge. Væggene er lavet af krydsarmeret

Læs mere

Vedligeholdelses- standard

Vedligeholdelses- standard Sorgenfrivang II Side 16 af 32 Vedligeholdelses- standard Om kravene til vedligeholdelse af din bolig Hvordan er standarden ved indflytning? Hvordan skal standarden være når du flytter? Hvad skal du betale

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Sømoseparken 78, Ballerup

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Sømoseparken 78, Ballerup Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Sømoseparken 78, Ballerup UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN SØMOSEPARKEN

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 71. «Bruger_Initial» Idrætsbyen, Hadsundvej

VELKOMMEN TIL AFDELING 71. «Bruger_Initial» Idrætsbyen, Hadsundvej VELKOMMEN TIL AFDELING 71 «Bruger_Initial» Idrætsbyen, Hadsundvej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi

Læs mere

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG INDHOLD Kære beboer Hvad betyder indeklimaet for dig? Hold din bolig fri for fugt og skimmelsvamp Luft ud flere gange dagligt Luk lyset ind Undlad at ryge

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling 2 Afdelingsbestyrelse Affald Altaner Se også afdelingens hjemmeside http://afd9022.abhim.dk Affald håndteres efter de til enhver tid gældende kommunale regler.

Læs mere

PRAKTISK INFO OM TILBAGEFLYTNING

PRAKTISK INFO OM TILBAGEFLYTNING PRAKTISK INFO OM TILBAGEFLYTNING Januar 2017 Kære kommende beboere på Gl. Skolevej Med henvisning til vores afdelingsinformation nr. 05 af den 20. december 2016 følger her lidt praktisk information omkring

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 20 HVALPSUNDVEJ

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 20 HVALPSUNDVEJ «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 20 HVALPSUNDVEJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 52. Fyrkildevej

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 52. Fyrkildevej «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 52 Fyrkildevej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 60 Egholm Færgevej

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 60 Egholm Færgevej «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 60 Egholm Færgevej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken.

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. KONTAKTPERSON Jeg er kontaktperson for affald i denne boligforening. Du kan spørge

Læs mere

Velkommen til dit nye hjem på Gøteborg Allé

Velkommen til dit nye hjem på Gøteborg Allé Velkommen til dit nye hjem på Gøteborg Allé I denne lille folder har vi samlet de vigtigste råd og vejledninger. Indholdsfortegnelse Adgangsanlæg Postkasser, lift og vaskeri Køkken og bad Vedligeholdelse

Læs mere

Velkommen til dit nye hjem på Skovfyrvej

Velkommen til dit nye hjem på Skovfyrvej Velkommen til dit nye hjem på Skovfyrvej I denne lille folder har vi samlet de vigtigste råd og vejledninger. Indholdsfortegnelse Køkken og bad Rengøring Ventilation Vinduer og udvendige døre EL-måler

Læs mere

SØNDERBROGADE, BRUGERVEJLEDNING

SØNDERBROGADE, BRUGERVEJLEDNING SØNDERBROGADE, BRUGERVEJLEDNING Velkommen til Andelsboligforeningen Odinsgaard Vi har valgt at udarbejde en brugervejledning til alle beboere i Andelsboligforeningen Odinsgaard. Det har vi gjort for at

Læs mere

Husorden Hørgården 3

Husorden Hørgården 3 Husorden 1-1035 Hørgården 3 Vedtaget af organisationsbestyrelsen den 16. september 2016 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller mindre

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

Model A normalistandsættelse

Model A normalistandsættelse AB HOLMEGAARDEN Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Afdelingerne: 29 Model A normalistandsættelse A-ordningen - kort fortalt Lejeren sørger i boperioden for boligens indvendige vedligeholdelse

Læs mere

Om at bo til leje. Velkommen. Forsikring PBS. Jura i private lejemål

Om at bo til leje. Velkommen. Forsikring PBS. Jura i private lejemål Om at bo til leje Velkommen Velkommen til, du er nu lejer hos JMI Ejendomme A/S. Det er vores ønske, at du vil føle dig hjemme og godt tilpas i din nye bolig. Der kan dog være flere spørgsmål som trænger

Læs mere