nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7."

Transkript

1 2017 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

2 2 LM LEJREN Indsamling går trægt V / afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød værelser, isoleret og isat nye vinduer mod nord. Det er helt nødvendigt, for at vi kan opretholde missionsindsatsen ud fra LM-lejren. Næste vinterperiode fortsætter den nødvendige renovering så langt resurserne rækker. Lejrsæsonen er i fuld gang LM Lejren i Pedersker har i rigtig mange år været en god base for LM Bornholms virke "til evangeliets fremme". Det ønsker vi også, den skal være i fremtiden. Her mødes børn, unge og voksne til fællesskab, bibelundervisning, bøn, hygge og leg. Mange gange har vi erfaret, hvordan lejrformen er meget anvendelig for eksempel i det kristne børnearbejde. Her er der mulighed for at være sammen på en anden måde og over længere tid end i hverdagens arbejde ud fra missionshusene. Fodbold, bibel og opvask bliver blandet til en livsbekræftende og lærerig cocktail, hvor troen kan skabes, vokse og finde sin identitet. Vi synes ikke vi kan undvære lejrarbejdet. Behov for renovering Men det kræver nogle brugbare rammer. Efter ca. 40 år uden større vedligeholdelsesprojekter er vi nu i gang med en mere gennemgribende renovering af værelsesbygningen. I den forgangne vinterperiode blev der bl.a. etableret toiletter med håndvask på alle Indsamling Efter afdelingsmødet d. 4. marts i år har afdelingsstyrelsen igangsat en indsamling til renoveringen af LM Lejren. Kassereren meddeler, at vi er kommet trægt fra start. Målet for indsamlingen er kr minimum. Der er dags dato (26/5) indsamlet kr fordelt på 16 gavegivere, hvoraf to er gengangere. Derudover har én långiver, som har lånt afdelingen kr ! Vi håber og tror, at mange flere vil se det som et fælles privilegie og opgave at bære med i denne indsamling og give en rundhåndet gave. Der er brug for det! Ude i missionshusene ligger folderen "LM-Lejren har brug for et løft og en pengegave!". Folderen kan også downloades fra LM Bornholms hjemmeside Her kan man læse lidt mere udførligt om renoveringsplanerne og økonomien bag. Blandt andet fremgår det, at gaver kan sendes til afdelingskasserer Thorkild Lund. Kontonummeret er: MobilePay: thorkild.lund@gmail.com Velkommen til at være med i indsamlingen!

3 Katekismus Updated i Nexø V / Leila & Lars Finn, Nexø Tirsdagsmøder I LM-Nexø har vi, for at markere 500 året for reformationen, valgt at sætte Katekismus Updated på som emne til nogle af vores tirsdagsmøder i år. Vores tirsdagsmøder er bibelundervisning, hvor vi gerne forsøger at involvere deltagerne med samtale og spørgsmål. Formen af undervisning giver os mulighed for at tage større emner op, som vi normalt måske ikke kan prioritere, og så tage et spadestik dybere. Vi har et tirsdagsmøde en gang i måneden, og de fungerer samtidig som en del af LMUs arrangement på de tirsdage. KATEKISMUS 3 hvem han er. Og trosbekendelsen hjælper os til at skelne det sande fra det falske. Derfor er trosbekendelsen helt central og vigtig for os. Et vigtigt emne at sætte fokus på! Katekismus Updated er et fint værktøj til få sat fokus på og fremme forståelsen af helt centrale emner i den kristne tro. Opslagsværk Katekismus Updated er et fint lille opslagsværk med let læst og let forståelige tekster. De er fuldt ud ligeså relevante for os i dag, som de var, da Luther skrev dem. Den er god til nyomvendte og til folk, der har kendt Jesus i mange år, fordi vi ofte har brug for at få de centrale ting i vores tro sat helt skarpt op, ikke mindst når tvivlen angriber os. Katekismus Updated er let tilgængelig. Den kan f.eks. downloades gratis til smartphone som e-bog med denne qr-kode, så har man den altid ved hånden. Trosbekendelsen til hverdagsbrug Emnet Katekismus Updated har foreløbig resulteret i tre aftener. Den første havde vi i maj måned, hvor Hakon Christensen havde fået emnet: Trosbekendelsen til hverdagsbrug. Vi blev den aften bl.a. stillet spørgsmålet: Hvad mener du om Jesus?, ligesom Jesus spurgte disciplene i Matt. 16: Men I, hvem siger I, at jeg er?. Når vi siger trosbekendelsen, så svarer vi jo netop på det spørgsmål. Vi bekender, I efteråret er der i LM-Nexø programsat to møder med emnerne: De 10 Bud til hverdagsbrug og Nådemidlerne som troshjælp ved hhv. Simon Madsen og Peter Krak.

4 4 LMU Gode oplevelser med LMU V / Bodil Poulsen, Aarsballe For ca. 7 år siden blev det min opgave at være en del af LMU i Østerballe (Østermarie, Østerlars og Årsballe). Min arbejdsbeskrivelse lød på at være med til bestyrelsesmøderne og debatleren, som er en spørgsmåls- og debataften, og i øvrigt være med i LMU efter behov. bad så for vores svært hjerneskadede barnebarn, og den unge bad en bøn om, at hendes liv må blive til Guds ære. Det gjorde et dybt indtryk på mig, og jeg har efterfølgende flere gange tænkt på den visdom, der ligger bag denne bøn. De unge viser tillid Det har været nogle meget givende år, hvor jeg er blevet beriget af de unges gå-på-mod og åbenhjertige indstilling. Jeg forestillede mig på forhånd, at jeg nok blev betragtet som en gammel tante, man nødtvungent skulle have med. Det har LMU erne dog på ingen måde givet udtryk for, tværtimod har de vist mig tillid, og jeg har følt mig som en del af dem. Til bestyrelsesmøderne var et af de første punkter på dagsordenen: Hvordan har jeg det? Det har givet mig et fantastisk indblik i de unges tanker og problemer, og jeg har også selv fået lov til at fremkomme med mine bekymringer. Og så har det været godt efterfølgende at kunne lægge alt i Guds stærke hånd. Bøn og bibelstudium Jeg har været med til en del bibelstudieaftener, hvor jeg har været positivt overrasket over de unges bibelkundskab, hvor de også hjemmefra har fundet skriftsteder frem. For ikke så lang tid siden, var jeg med til en af deres bedeaftener, hvor jeg sad i et rum som forbeder. De unge kom så med deres bedeemner, men én af de unge spurgte, om jeg også havde et bedeemne. Vi LMU i Østerballe Der er brug for vejledere LMU erne på Bornholm er for de flestes vedkommende under 20 år, dog med nogle få undtagelser. Så det er et stort ansvar, både administrativt, menneskeligt og åndeligt, der påhviler bestyrelserne. Derfor er det også godt med en mere erfaren kristen til at være med i arbejdet. Ofte har den nyvalgte formand været noget bekymret for opgaven, men så har det været en glæde at opleve, hvordan Gud udruster og giver mod på opgaverne. Jeg kan varmt anbefale, at man går ind i den arbejdesgren. Man får selv så meget igen. Og så vil jeg gerne opfordre til forbøn for LMU erne. Det er en vigtig livsfase, hvor troen vokser, og hvor de gerne skal møde forståelse og imødekommenhed fra os, der er ældre.

5 Mange år i LMU Interview med Olai Johansen, Aakirkeby Når Olai Johansen er kommet i LMU i mange år, skyldes det ikke, at han har overset, at han selv er kommet ud over LMU-alderen. Læs, hvad han selv siger. Hvor længe er du kommet i LMU? Hvis jeg tæller alle årene sammen, bliver det nok omkring 25 år. Forklaringen er, at kredsbestyrelsen bad mig om at være deres repræsentant i LMU, i begyndelsen som formand. Lige som de andre steder på øen, er der meget få LMU-ere over 20 år, og derfor kan der være et behov for kontinuitet. Hvad består din opgave i? Jeg ser mig selv som en slags mentor for de unge. Det er vigtigt, at det er en af deres egne, der er formand, og at han / hun får lov at vokse med opgaven. Her kan jeg bakke op, støtte og være den, som formanden kan konsultere Jeg deltager i bestyrelsesmøderne og er af og til med til møderne i LMU. Udskiftningen i LMU er stor, og her kan jeg være den stabile faktor, som kan gøre overgangen lettere for de nye, der skal tage over. LMU på tur LMU 5 Det er en fantastisk gave at få lov til at følge de unge i deres åndelige udvikling. Derfor glæder det mig, når unge, der tidligere kom i LMU her, vender tilbage som lejrledere eller talere ved møder - enten i LMU eller i kredsen. Så bliver man mindet om, at Guds ord ikke vender tomt tilbage. Hvordan vurderer du den åndelige situation i LMU? Der er et omsorgsfuldt kristent fællesskab i LMU. Omsorgen gælder også mig, og jeg bliver beriget af deres vidnesbyrd. Jeg oplever ikke, at de unge har behov for revolutionerende ændringer i formen, men de kommer ofte tilbage med gode ideer, når de har været på efterskole eller på de landsdækkende stævner i LMU. Generelt mærker jeg, at de har behov for uddybelse af det, der er blevet sagt i bibeltimerne. De er ikke så meget til foredrag, men i højere grad at der kommer gang i samtalen. Dernæst er det vigtigt for dem, at de mærker talerens ærlighed, og at han tør give noget af sig selv - både til advarsel og til hjælp. Til gengæld gør det ondt, når nogle LMU-ere forlader det kristne fællesskab. Da må vi bede om, at de finder tilbage til deres frelser. Hvordan har du bevaret udholdenheden? Fordi det har været en fælles opgave for Ann-Birgitte og mig. Der har været fuld opbakning hjemmefra. Dernæst fordi jeg selv bliver velsignet af fællesskabet med de unge.

6 6 EFTERSKOLE Tre gode grunde til at tage på efterskole V / Patrick Noer, Vestermarie I august måned vil mange unge mennesker begynde et skoleår på en af LM s efterskoler. Her giver Patrick Noer, der selv har været efterskoleelev, tre gode grunde til netop at tage på Sædding Efterskole i Vestjylland og få et personligt forhold til ham. Derudover er der tilbud som klosterweekend, hvor de, der har lyst, kan tage med ud til et kloster, hvor der flere gange i løbet af dagen er mulighed for at tilbringe tid alene sammen med Jesus. Der er så utroligt mange gode grunde til at tage på Sædding efterskole, så kun at nævne 3 bliver svært. Den første gode grund er, at der altid var noget at lave. Man kunne altid finde nogen at snakke med, spille et spil, dyrke sport, spille pool, eller noget helt andet. Selvom der var så mange muligheder for hele tiden at lave noget, var det dog ikke noget problem at trække sig tilbage til sit værelse for at slappe lidt af, når man nu havde brug for det. Den anden gode grund til at du skal tage på Sædding, er fællesskabet omkring Jesus. Med et par andagter om dagen, bibelstudie, bibeltimer, faget jesusekstra er der utrolig gode muligheder for at komme tættere på Jesus Den tredje gode grund til at tage på Sædding er de ture, der er i løbet af året. Der er både nogle mindre og nogle større ture. En af de mindre ture er tømmerflådeturen, som ligger i starten af året. Den er med til, at man bliver rystet godt sammen og hygger sig et par dage. De store ture er skituren og storturen. Begge disse ture var fantastiske. På storturen var jeg i Rom. Vejret var godt, man var sammen med vennerne, så forskellige ting osv. På skituren var vi på et skisportssted ved navn Kals- Matrei, hvilket også var mega lækkert. Derudover er der fantastiske lærere, en lækker hal, udendørs arealer, en købmand lige i nærheden og så meget andet.

7 Bibelstudium V / landsleder i Bibellæser-Ringen, Lasse Iversen Skriften alene Et af Reformationens vigtige slagord var skriften alene. Det var vigtigt for Luther, at Bibelen kom på dagsordenen og gjort tilgængelig for almindelige mennesker, fordi det er i den, vi finder budskabet om, at Kristus gør os retfærdige over for Gud. Bibelen er nådeleverandør kan man sige. I dag, 500 år efter at Reformationen blev skudt i gang, er evangeliet stadig relevant, og det kan stadig være svært for os at tage dets grænsesprængende budskab til os. Derfor er det godt at overveje, hvordan Bibelen kan få taletid i vores hverdag, så vi igen og igen møder evangeliet. Redskaber til bibelbrug Det er dog ikke noget, som kommer af sig selv, og derfor vil jeg komme med nogle konkrete idéer til, hvordan du kan gøre bibelbrug til en del af din hverdag. Læseplaner for børn og voksne At have en plan for hvor og hvor meget du skal læse, er en velafprøvet metode. Nogen oplever, at det låser dem i deres læsning, og at det giver dem dårlig samvittighed, når de ikke får læst. Det er ikke meningen, og min opfordring til dem er at prøve en anden metode. Men for andre, er en læseplan netop det redskab, som hjælper til at få læst i Bibelen. For de 10 til 13 årige kunne det være BIBELSTUDIUM 7 U13, som er en bibelåbner for denne aldersgruppe. De voksne kan overveje læseplanen Bibelnøglen. Ofte får jeg denne kommentar fra andre abonnenter: Bibelnøglen kan vi ikke undvære! Den holder os fast i at læse i Guds ord. Dét er netop et vidnesbyrd om, at daglig bibelbrug er med til at holde evangeliet klart for os! Læseplanerne kan bestilles på blr.dk/netbutik. Digital bibelbrug Til teenagere og unge har vi app en BibelTid. Den rummer mange læseplaner af forskellig længde og over forskellige temaer eller afsnit fra Bibelen. I BibelTid er det desuden muligt at invitere en eller flere til at læse sammen med én, så at man kan følge samme læseplan og skrive sammen om, hvad man læser i selve app en. Altså en form for digital bibelgruppe. Lyt til Bibelen Mange er glade for at lytte i stedet for at læse. Er du en af dem, så bestil Det ny Testamente som lydbog hos Forlagsgruppen Lohse. Evangeliet i din hverdag Uanset om du kan bruge nogle af de her idéer eller ej, så vil jeg opfordre dig til at overveje, hvordan du bliver mødt af evangeliet. Dét er i virkeligheden det mest afgørende!

8 8 LUMI RADIO HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og JULI Lørdag d. 1. Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Musik i juli På vej (57) Torsdag d På vej (G) Fredag d. 7. I anledning af, Gæstebogen Over en åben bibel (Esajas 43, 18 ff) Musikmosaik Lørdag d. 8. (G) Mandag d Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d På vej (G) Gæstebogen (G) Onsdag d Fra pinsestævne Torsdag d Musikmosaik (G) I bøgernes verden (60) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert åben bibel (Esajas 45,5ff) Fra pinsestævne (G) Musik i juli (G) Lørdag d. 15. Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Hor og mord osv Ønskeprogram Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Fra pinsestævne (G) Musik i juli (G) Torsdag d Musikmosaik (G) Fredag d. 21. Udefra, LUMI-magasin Radio Shema Over en åben bibel (Esajas 45,14ff) Lørdag d. 22. (G) Mandag d Hor og mord osv. (G) Tirsdag d På vej (58) LUMI-magasinet (G) Onsdag d Radio Shema (G) Torsdag d Sommermusik I bøgernes verden (61) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 45,22ff Kom hviledagen i hu Lørdag d. 29. Mandag d Kom hviledagen i hu (G) Hør om Moses (1) Børnebørn synger (G) AUGUST Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Kom hviledagen i hu (G) Torsdag d Sommermusik (G) Fredag d. 4. Boghylden, På vej (59) Musik i august Over en åben bibel (Esajas 46) Lørdag d. 5. (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Musik i august (G) På vej (G) Onsdag d Musikmosaik Torsdag d Hør om Moses (G) I bøgernes verden (62) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert åben bibel (Es. 48,9ff) Du må ikke have andre guder Lørdag d. 12. Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G)

9 LUMI RADIO 9 HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og Onsdag d Du må ikke have andre guder (G) Torsdag d Hør om Moses (G) Fredag d. 18. Indefra, LUMI-magasin Hør om Moses (2) Over en åben bibel (Esajas 48,18ff) Lørdag d. 19. (G) Mandag d Hør om Moses (G) Musikmosaik (G) Ønskeprogram Tirsdag d På vej (1) LUMI-magasinet (G) Onsdag d Hør om Moses (G) Torsdag d Børnebørn synger I bøgernes verden (63) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 49,1ff) Lovsangstoner På vej (G) Lørdag d. 26. Mandag d Aftensange (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Lovsangstoner (G) På vej (G) Torsdag d Børnebørn synger (G) SEPTEMBER Fredag d. 1. I anledning af, Gæstebogen Musik i september Over en åben bibel (Esajas 49,7ff) Lørdag d. 2. (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Hør om Moses (G) Gæstebogen (G) Onsdag d Musik i september (G) Torsdag d På vej (2) I bøgernes verden (64) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 49,14ff) Musikmosaik (G) Hør om Moses (3) Lørdag d. 9. Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Musikmosaik (G) Hør om Moses (G) Torsdag d På vej (G) Fredag d. 15. Udefra, LUMI-magasin Børnebørn synger (G) Over en åben bibel (Esajas 50,1) Lørdag d. 16. (G) Mandag d Når troen prøves (1) Ønskeprogram Tirsdag d Børnebørn synger (G) LUMI-magasinet (G) Onsdag d Hør om Moses (G) Torsdag d Grundtvigs salmer (1) I bøgernes verden (65) Musiktimen Fredag d Hør om Moses (4) Over en åben bibel (Esajas 50,10ff) Når troen prøves (G) Lørdag d. 23. Mandag d Grundtvigs salmer (G) På vej (3) Tirsdag d Grundtvigs salmer (2) Onsdag d Når troen prøves (G) Torsdag d Grundtvigs salmer (G) Fredag d. 29. Boghylden, På vej (4) Grundtvigs salmer (G) Over en åben bibel (Esajas 51) Lørdag d. 30. (G)

10 10 Ø-KALENDEREN JULI 23. Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Lars-Jep Elleby kl Hakon Christensen på Bornholm 31. Friluftsmøde Gudhjem Havn kl AUGUST 02. Alsang Svaneke Havn kl. 20. m. hornorkesteret og Ø-koret 12. LM Kids på Store Legedag i Nyker Boblen på Bornholm med Janne Bak Pedersen Hakon Christensen på Bornholm 20. Møde i Segen kl Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Filip Oehlenschläger. Udflugt SEPTEMBER 11. Afdelingsstyrelsesmøde Hakon Christensen på Bornholm 14. Afdelingsstyrelsesmøde 15. Ungdoms og lovsangsgudstjeneste i KPK, Østermarie 16. Kvindedag på LM Lejren 23. Prædikantkursus Hakon Christensen på Bornholm 24. Takke- / høstgudstjeneste i KPK i Østermarie kl v/ Hakon Christensen 25. Repræsentantskabsmøde

11 ADRESSER 11 Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Formand: Jørn Bech Dalslundevej 8, 3751 Østermarie T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær: Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkild Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T E thorkild.lund@gmail.com Bank: MobilePay: Missionskonsulent: Tove Bech Kofoed, Vestergade 29, 3740 Svaneke T E toverb@gmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E nca.bornholm@gmail.com Mobil: Hjemmeside: LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne - T E helenedandersen@gmail.com LM Between: Junior og teenkonsulent Maria Legarth - T E maria@lmbu.dk LMU: Ungdomskonsulent Louise Høgild T E louise@lmbu.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Mogens Keseler, T E mail@lm-lejren.dk - H LUMI Radio: Henning Kiilerich Jernbanegade 23, 3720 Aakirkeby T E henning@kiilerich.com Luthersk Mission Danmark Formand Henrik P. Jensen E hpj@hotmail.dk Sdr. Hammer 55, Nexø. Tlf Butiksleder tlf Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen E sss@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LM Børn og Unge H

12 12 TIL EFTERTANKE Frygt Gud V / Mads Madsen, LMU formand Aakirkeby At frygte Herren er begyndelsen til kundskab (Ordsprogenes Bog 1, 6) Da jeg var mindre, syntes jeg at det var noget underligt noget at man skulle frygte Gud. Det gav ikke rigtig mening for mig. Mit billede af Gud var en kærlig Gud, der ville holde og beskytte mig under sine vinger mod alt ondt, der kunne komme i nærheden af mig som menneske. Jeg kunne ikke rigtig se grunden til, at jeg skulle frygte Gud, når jeg nu vidste, at han kun vil mig det gode. Hvad betyder gudsfrygt? Når Bibelen opfordrer os til at frygte Herren, betyder det ikke, at vi i dagligdagen skal gå og være bange for Gud, som jeg nok opfattede det dengang. Det betyder mere at vi skal huske på, hvem Gud er, at han er hellig og større end noget andet her på jord. For når Bibelen taler om Gudsfrygt, er det vigtigt at vores Gudsbillede ikke kun rummer den kærlige side af Gud, men også den hellige. Når vi forstår, at Gud er hellig, forstår vi også, at han er større end os selv, større end hvad vi kan opnå her i livet, større end vores største frygt som menneske, ja, vi forstår at Gud er større end alt her på jord. Vi må aldrig komme til at frygte noget vi møder her på jorden, mere, end vi frygter Gud, for i så fald ringeagter vi Gud. Et godt eksempel I forhold til Gudsfrygt er Daniel og hans venner et godt vidnesbyrd for os. De nægtede at tilbede Kong Nebukadnesars guldstatue, fordi de vidste at Gud var større end både Nebukadnesar, hans magt og hans statue. De satte deres lid til Gud (Dan. 4, 28), selv om de vidste, at Nebukadnesar ville smide dem i en glohed, brændende ovn. DET er gudsfrygt. Vi må frygte Herren på samme måde som Daniel og hans venner gjorde. Selv om vi nok ikke kommer i samme situation, som de gjorde, kan Gudsfrygt også vises på et mindre plan. Eksempelvis ved at være sammen med den upopulære i klassen eller på arbejdspladsen på trods af vores frygt for at miste popularitet. Eller i omklædningsrummet i sportshallen at stå ved, at vi tror på Jesus, på trods af vores frygt for, hvad vores ikke-kristne venner vil mene eller sige om det. Luthersk Mission (LM) er en evangelisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ni missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf.: / Forsidefoto: Birger Bendtsen Oplag: 500 eks. Tryk: Onlineprinters

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2017 nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2 JUBILÆUM Katekismusinspiration V / Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød 500

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2018 nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2 INTERNATIONAL MISSION Rejsebrev fra Peru V / Gitte & Peter Westh Jensen,

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2019 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Hornorkesteret har spillet i 100 år Ny ansættelse i LM side 2-3 LUMI-Radio genbruges side 4 FMU - et nyt fællesskab side 5 KFS på Campus Bornholm side 6 2 FRA AFDELINGEN Ny

Læs mere

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm?

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? 2018 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? Se side 6 2 LM JUBILÆUM LM s historie og fremtid

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde.

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2019 nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2 SAMTALE Samtalens muligheder Interview med Carsten Hjorth Pedersen

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2018 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2 PRÆDIKANT De herlige fodtrin V / Samuel

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER 2019 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Velsign du årets grøde og frugtbargør vort land, giv daglig du os føde, velsigne sø og strand; fra himlen dryppe fedme, bespis os med dit ord, og med din nådes sødme velsigne

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

» Intro « » Du er formand «

» Intro « » Du er formand « FORMANDS GUIDE » Intro Du er formand «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være formand i LMU! Det er en vigtig og meningsfuld opgave, som ligger foran dig, og vi er mange, der sætter pris på, at du

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

Indhold. 7 1. samling: Bibelens røde tråd. 13 2. samling: Helligånden formidler. 20 3. samling: Shhh! Gud taler. 26 4. samling: Nåde-leverandør

Indhold. 7 1. samling: Bibelens røde tråd. 13 2. samling: Helligånden formidler. 20 3. samling: Shhh! Gud taler. 26 4. samling: Nåde-leverandør Indhold 5 Forord 6 Vejledning 7 1. samling: Bibelens røde tråd 13 2. samling: Helligånden formidler 20 3. samling: Shhh! Gud taler 26 4. samling: Nåde-leverandør 32 5. samling: Lev i Bibelen 39 6. samling:

Læs mere

Luthersk Mission Aabenraa. Program forår 2011

Luthersk Mission Aabenraa. Program forår 2011 Luthersk Mission Aabenraa Program forår 2011 Kredsformand Hiddi Højgaard Lindevang 15 6200 Aabenraa Tlf.: 74 62 74 84 hiddi@email.dk Hvem er vi Ungdomsformand Bruno Kafton Jørgensen Callesensgade 21 A,

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår!

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! NYT LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! Januar - februar - marts 2016 I dette blad Kort nyt 2 Vinterstævne 3 Lokale arrangementer 4 LivogJob Stubbekøbing 9 Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber

Læs mere

LMU: Velkommen tilbage, så er der hygge! Alliance bedeuge. Knud Erik Hansen, Sommersted. LMU: Pige/dreng-aften om Kærlighed og Sex

LMU: Velkommen tilbage, så er der hygge! Alliance bedeuge. Knud Erik Hansen, Sommersted. LMU: Pige/dreng-aften om Kærlighed og Sex Luthersk Mission Stegholt 27, Aabenraa program forår 2016 Vi tror på en levende Gud. En Gud som kender os, fordi han har skabt os men som ikke stopper ved det! Gud ønsker, at vi skal lære sandheden om

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

ANSGAR. - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET Indre Mission i Birkerød

ANSGAR. - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET Indre Mission i Birkerød ANSGAR - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET 2018 Indre Mission i Birkerød INFORMATION Hvem er vi? Ansgar er et missionshus - et hus, hvor mennesker mødes for at høre, fortælle og tale sammen

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018 Luthersk Mission Esbjerg - Program oktober 2017 - marts 2018 M i s s i o n s f o r e n i n g F r i m e n i g h e d B ø r n e o g u n g e a r b e j d e T v æ r k u l t u r e l t a r b e j d e Oktober 2017

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR

Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR 13.-20. juli 2019 på Djurslands Efterskole, Kanneshøjvej 43, 8585 Glesborg VOR HERRE JESUS KRISTUS OG GUD, VOR FADER, SOM HAR ELSKET OS OG I SIN NÅDE GIVET OS EVIG TRØST

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk En fantastisk sommer er slut, og vi er på vej ind i vinteren. Men ikke uden at se med forventning på, hvad Gud vil! Søndag den 9. december har vi

Læs mere

I Aastrup: 747: Lysets engel 291: Du, som går ud fra den levende Gud 331: Uberørt at byen travlhed 321: O kristelighed 29: Spænd over os

I Aastrup: 747: Lysets engel 291: Du, som går ud fra den levende Gud 331: Uberørt at byen travlhed 321: O kristelighed 29: Spænd over os 5. søndag efter trinitatis Læsninger: Jer 1, 4-9 1. Pet 2, 4-10 Matt 16, 13-26 Salmer: Kære jer Salmerne til søndag bliver: I Vonsbæk: 747: Lysets engel 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7: Sov sødt barnlille

Læs mere

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Gruppen for RoskildeCare er i fuld gang med næste angement. Det er et vælgermøde op til kommunalvalget. Dagen bliver den 14. november kl. 16.30.

Læs mere

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Godt Nyt Vi er så heldige, at vi får besøg at Kathryne Kirke. Hun synger profetisk, og det er noget du endelig ikke må gå glip af. Det er en velsignelse at lytte

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside Missionær: og Layout:

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside  Missionær: og Layout: P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Godt Nyt Fredag 30. august til søndag 1. september Vi starter fredag kl. 17:30 med aftensmad Taler om lørdagen er Troels Munk. Vi slutter søndag efter gudstjenesten.

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Andagt. Gud er trofast, og nåden er evig

Andagt. Gud er trofast, og nåden er evig LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 3/juli-sept. 2010 28. årgang Andagt Gud er trofast, og nåden er evig Thi jeg ved hvilke tanker jeg tænker om jer, lyder det fra Herren, tanker om fred og ikke om

Læs mere

Program for. LM Bylderup-Bov

Program for. LM Bylderup-Bov Program for LM Juli - december 2018 M/Gleder Børnekirke Bodil B-P Christina B-P Miriam en Ivan Dennis Juli: d. 1. Lars Rømer Olsen, Toftlund d. 3. d. 13. Johannes en, Sommersted Åbent hus hos Gurli og

Læs mere

Mange taler om mission, men ofte ser vi ikke, at vi allerede er i mission.

Mange taler om mission, men ofte ser vi ikke, at vi allerede er i mission. Missions samtale Introduktion missionssamtalen Mange taler om mission, men ofte ser vi ikke, at vi allerede er i mission. En missionssamtale, som dette værktøj introducerer til, har til formål at skabe

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2013

IBELCAMPING Bibeltimer 2013 JuNiORHÆFte IBELCAMPING Bibeltimer 2013 tema Her er Dit liv, Paulus Jesus til alle Dette hæfte tilhører: Tema: Jesus kalder os til at følge ham Som lyn fra en klar himmel (Paulus kaldelse) 1 Hvad står

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Velkomst ved Torben Indledning ved Henrik Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Torsdag den 9.februar 2016 kl. 19.30 2. Formandsberetning ved Torben Holm 3. Beretning

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

HUNDREDE VIGTIGE BIBELTEKSTER SAMTALEGUIDE FOR GRUPPER

HUNDREDE VIGTIGE BIBELTEKSTER SAMTALEGUIDE FOR GRUPPER E100 HUNDREDE VIGTIGE BIBELTEKSTER SAMTALEGUIDE FOR GRUPPER E100 HUNDREDE VIGTIGE BIBELTEKSTER 1. udgave 1. oplag 2016 Bibellæser-Ringen i Danmark Korskærvej 25, 7000 Fredericia ISBN 978-87-998927-1-6

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

Hyllekrog Fyr. Foto: Erik Kølle

Hyllekrog Fyr. Foto: Erik Kølle Hyllekrog Fyr. Foto: Erik Kølle I dette blad Medarbejderkursus og temamøde 2 Vintermøde 3 Lokale arrangementer 4 Siden sidst 9 LMU - Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber 11 Refleksion 12 NYT Siden

Læs mere

2. påskedag 6. april 2015

2. påskedag 6. april 2015 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: På vej med Jesus Salmer: 234, 222; 245, 217 Evangelium: Luk. 24,13-35 Det Gamle Testamente er en lukket bog for mange kristne. Det er en del af Bibelen som de ikke kender og

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

Hvorfor en bog om Bibelen? 13 Positiv eller negativ... 14 Småting om bogen 15

Hvorfor en bog om Bibelen? 13 Positiv eller negativ... 14 Småting om bogen 15 Indhold Indledning 12 Hvorfor en bog om Bibelen? 13 Positiv eller negativ... 14 Småting om bogen 15 1. del * Hvorfor læse i Bibelen 18 Kapitel 1: Få åbnet øjnene 19 Kapitel 2: Hvad er Bibelen for en bog?

Læs mere

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger Lederkursus For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger 16.- 18. september 2016 Luthersk Missions Højskole (LMH), Hillerød 1 Info Lederkursus er et af årets højdepunkter

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 BETHANIA Indre Mission i Herlev Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 JANUAR - JUNI 2013 1 JANUAR - JUNI 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Program for forårets møder m.m...

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

for Roskilde Frikirke

for Roskilde Frikirke Godt Nyt for Roskilde Frikirke I efteråret har vi i ledergruppen arbejdet med vision og retningslinjer for kirken. Dette har vi fundet naturligt, da vi har fået nye mennesker i vores fællesskab. Vi har

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Mens dette blad skrives, er renoveringen af kirkebygningen så godt som færdig. Enkelte huller skal lappes hist og her, og et par vinduer mangler

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015 PÅ BØLGELÆNGDE JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Men han sov! Jesus var sammen med sine disciple, også da søen kom i oprør. At Jesus sov i båden, viste

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Sommerlejre 2019 VELKOMMEN. KYLLINGELEJR d juni. BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli. JUNIORLEJR d juli PRAKTISKE OPLYSNINGER

Sommerlejre 2019 VELKOMMEN. KYLLINGELEJR d juni. BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli. JUNIORLEJR d juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Sommerlejre 2019 VELKOMMEN KYLLINGELEJR d. 15. 16. juni BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli JUNIORLEJR d. 2. 5. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen på sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

Indholdsplan for 14 dages efterskolekursus på Sædding Efterskole Konfirmandkursus 2018 KK18 Søndag d. 1. juli - til lørdag d. 14.

Indholdsplan for 14 dages efterskolekursus på Sædding Efterskole Konfirmandkursus 2018 KK18 Søndag d. 1. juli - til lørdag d. 14. Indholdsplan for 14 dages efterskolekursus på Sædding Efterskole Konfirmandkursus 2018 KK18 Søndag d. 1. juli - til lørdag d. 14. juli 2018 A. Kristendom: Formål: At eleverne oplæres i den kristne lære

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

NYT. Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission

NYT. Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Lumi Radio Syd fortsætter i 2016 Kulturministeriet har meddelt, at alle lokalradioer får sendetilladelsen forlænget med et år

Læs mere