nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio"

Transkript

1 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

2 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på Peterskolen I 2017 markeres reformationsjubilæet i hele landet. Her på Bornholm er der allerede taget hul på festlighederne, idet Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB) inviterede til fællesstævne på Peterskolen i Rønne søndag, den 9. oktober. LM s hornorkester gav den musikalske indledning til arrangementet, som lektor på DBI, Finn Aasebø Rønne ledte. Det overordnede emne var Gratis glæde. Ordet gratis er afledt af det latinske ord gratia, som betyder nåde, og rammer dermed kernen i Luthers lære. Midt i sine anfægtelser over ikke at slå til over for den almægtige og strenge Gud erfarede han, at Gud for Jesu skyld skænker os sin nåde. Han indså, at den katolske lære om aflad ikke kunne være sand. Man kan ikke betale sig til en plads i Guds rige, for den har Jesus betalt for ved sin død på korset. For at anskueliggøre det blev vi ført tilbage til middelalderen gennem et dramastykke, hvor vi fornemmede stemningen på markedspladsen. Her var det både kræmmere, der ville gøre en god handel og frække unger, der prøvede at snyde folk. Men det største bedrag var dog, at munken Tetzel prøvede at få folk til at købe afladsbreve for deres afdøde familiemedlemmer, så de kunne blive udfriet af skærsilden. Pludselig dukkede Luther op. Med stærke ord forsøgte han at forklare folk, at det alene er af Guds nåde, vi bliver frelst. Derefter sømmede han sine 91 teser op på kirkedøren, som blev indledningen til reformationen. I fire workshops var der mulighed for at se, hvordan Gratis glæde præger tro, tjeneste, kreativitet, sang og musik i kirkens liv. Som hovedtaler var sognepræst og formand for Evangelisk Luthersk Netværk Henrik Højlund inviteret. Han satte fokus på, hvordan Luther har lært os at finde hvile og glæde i evangeliet. Vi kan så let blive knugede og triste i vort kristenliv, men her kan Luther hjælpe os til at få øje på, hvor stor en gave, vi har fået - helt gratis. Udvalgets evaluering af stævnet Afdelingsformand Jørn Bech, der repræsenterer LM i ELSB-udvalget, fortæller, at der i udvalget var stor tilfredshed med stævnet. Der var nogle gode workshops både for børn og voksne. Henrik Højlunds gode og meget levende tale understregede taknemligheden over Luthers forkyndelse af friheden i Jesus Kristus. Udvalget nævner også den dejlige sang og musik til fællessangen fra Bornholmerkirkens lovsangsband. Godt 300 personer deltog. Det er dejligt at mærke opbakningen og være sammen med andre kristne på tværs af kirker og foreninger, slutter Jørn Bech.

3 Projekt God Forkyndelse Interview med Bent Wagner Hansen, Østerlars Vi fortsætter med fokus på Projekt God Forkyndelse - denne gang med et interview med Bent Wagner Hansen. Hvornår oplever du, at en prædiken er god? Det gør jeg, når jeg mærker, at prædikanten har noget på hjerte, som han virkelig ønsker at fortælle os. I en god prædiken, mærker man tydeligt, at Gud har været inde over den, altså at det er tale til os fra Gud. Her bliver jeg berørt af prædikenen - både at blive afsløret som en synder, som har brug for Jesus og om velsignelsen ved at høre Jesus til. Eller en bekræftelse på, at jeg har det evige liv, så jeg må lovprise Gud. Her er det fantastisk, at en tilhører kan føle sig dømt af det, der bliver prædiket, mens en ved siden af velsignes af Guds nåde. Helligånden ved, hvad hver enkelt har brug for. Derfor tror jeg ikke, at det er godt, når mødelederen opsummerer, hvad prædiken handlede om. Han ved ikke, hvad tilhørerne har hørt fra Helligånden i prædikenen. FORKYNDELSE 3 Hvilke elementer forventer du, der er i en prædiken? En tekst fra bibelen er det vigtigste, og at den bliver udlagt for os, så vi kan blive i Jesu nærhed. Jeg forventer også, at der er en vis progression i prædikenen. Kommer den ikke ud af stedet, taber man hurtigt interessen. Jeg forventer ikke et foredrag med en masse tekniske detaljer, eller at der er en masse citater af andre. Det er fint nok i et foredrag. Det kan være nok så interessant, men for at komme tættere på Jesus, kan jeg ikke bruge tekniske detaljer til noget. Hvornår oplever du, at der er kontakt mellem tilhører og prædikant? Øjenkontakt er vigtig. Prædikanten må ikke være bundet så meget til manuskriptet, at han ikke engang ville opdage, hvis menigheden forlod mødet. Men når prædikanten har noget på hjerte, oplever man kontakt. Ved den perfekte prædiken lægger man slet ikke mærke til prædikanten, man har været optaget af at være hos Gud (frit efter C.S Lewis). Hvad er en god tilhører? Jeg vil helt sikkert selv blive en bedre tilhører, hvis jeg husker at bede både for prædikanten og mig selv, så jeg er åben for at høre nyt fra Gud og fokuserer mere på det, jeg får ud af prædikenen, i stedet for egne forventninger. Må / kan man kritisere en prædiken? Efter mødet kan man i hvert fald give prædikanten respons ved at spørge om elementer i hans prædiken, man ikke helt forstod. Dermed fortæller man indirekte om mangler, så hans næste prædiken vil kunne blive bedre. Endelig kan man opmuntre prædikanten ved bare at sige tak for hans prædiken.

4 4 HISTORIE LM s missionshus i Østerlars 90 år V / Olai Poulsen, Østerlars Luthersk Missionsforening - det står der stadig over indgangsdøren til Nybrovej 36 i Østerlars, indgraveret i uhærdet beton for 90 år siden. Lørdag d.19. nov dannede denne bygning rammen om jubilæumsfesten. I et skriftligt notat fra Peter Larsen, en af pionererne, lyder det: Her på Glasergård var forsamling for det meste hver søndag og de sædvanlige aftenmøder om vinteren, foruden at der kommer fremmede prædikanter ved lejlighed. Men i 1926 blev der bygget missionshus, hvor siden de forskellige møder afholdtes. Det blev taget i brug d. 14. nov Den åndelige grundsten blev sikkert lagt adskillige år tidligere. Der var mennesker i Østerlars, som havde mærket vækkelsens vingesus fra oven. Tranbergs og Chr. Møllers forkyndelse i årtierne forud havde sat sine spor, og mennesker var kommet til tro på Jesus. Det var ikke kun LM, der i disse år oplevede en blomstringstid. Foruden folkekirken havde Evangelisk Luthersk Missionsforening, Indre Mission og Baptisterne hver deres samlingssted. Så det var et dristigt tiltag at bygge endnu et missionshus i så lille en by. Fejring af jubilæet Jubilæumsfesten blev indledt v. Enok Due Madsen, med ordene fra 1.Kor. 1,17-19 om korsets dårskab og Guds visdom. Samme tekst blev brugt af Andreas Rønne ved indvielsen i Ebbe Kaas (tidligere Østerlars) holdt prædiken og festtale, hvori han understregede, at Bibelens ord er lyset på vejen. At det er Skriften alene, troen alene og nåden alene som er frelsens grund. Missionshuset er et helligt hus, et forandringens sted, stedet hvor himmel og jord mødes. I løbet af jubilæumsfesten blev der serveret smørrebrød, kaffe, kage og svesketærte. Et tilbageblik gennem en billedserie viste persongalleri og arrangementer årene bagud. Under ordet frit blev der bragt hilsener fra både unge og ældre, som udtrykte taknemlighed til Gud og mennesker for, hvad Luthersk Missionsforening i Østerlars havde betydet - både gennem børne-junior og ungdomsarbejde såvel som øvrige arbejdsgrene med ønske om fortsat at være et redskab til evangeliets udbredelse.

5 Da sang Moses og israelitterne denne sang for Herren: Jeg vil synge for Herren for han er højt ophøjet. Sådan står der i 2. Mos. 15,1, efter at Gud havde reddet israelitterne fra Faraos hær. Lige siden har Guds menighed sunget til Guds ære. SANGE I LM 5 Sange vi gerne vil huske Interview med Orla Sonne, Aakirkeby og Poul Lykke Nielsen, Rønne At synge de kendte sange Det er godt at få lært nye sange, men fællessangen toner bedst, når det er kendte sange, vi får lov at synge, siger Orla og Poul. Med flere udgaver af sangbogen Fællessang og senere Sange og Salmer har LM-erne lært mange nye sange, men dermed er flere gamle sange, som mange holder af, blevet skubbet lidt i baggrunden. En del har givet udtryk for, at de føler et behov for igen at synge de sange, som de har savnet et stykke tid. Planen er, at det skal være en festaften med både fællessang, kor (Ø-koret og Aarsballekoret) og forskellig musikledsagelse. Programmet vil primært indeholde sange oversat fra norsk eller engelsk, som er blevet brugt i vækkelsesbevægelserne. Indholdet vil være præget af eftertanke, bøn og forkyndelse, men også give rum for den anfægtede tro. Bornholms afdeling står bag arrangementet, som afholdes i Davidskolens samlingssal fredag, den 10. marts 2017 kl I løbet af aftenen holdes en andagt, og der serveres en kop kaffe. Vi håber, at mange vil være med, siger Orla og Poul. Sangaften Orla og Poul fortæller, at de er blevet opfordret til at arrangere en sangaften, hvor der skal synges nogle af de sange, vi gerne vil huske. Temaerne bliver om frelsen, tjenesten og pilgrimsrejsen.

6 6 RUNDT PÅ ØEN Fællesskab i sognet Interview m/ Berit & Georg Kofoed-Pihl, Østermarie har solgt deres huse og holder nu møderne i sognegården. Et andet kendetegn er, at de unge i missionsforeningerne er over 50 år. Der er hverken børne eller juniorkredse nogle steder, så livet i sognet har virkelig ændret sig på de 50 år. For 50 år siden var der fremsynede folk i LM i Østermarie, der indså, at missionshuset både var i dårlig stand og ikke gav de gode rammer, som et blomstrende missionsarbejde blandt børn og voksne, unge og ældre havde brug for. Derfor byggede man et nyt hus og rev det gamle ned. Der blev indrettet et moderne køkken, den store sal blev delt af foldedøre, så huset også kunne bruges både til større og mindre arrangementer. Desuden var der lokaler til kaffedrikning og til søndagsskole, junior og ungdomskreds. Berit og Georg Kofoed-Pihl bor i Østermarie og tilhører LM kredsen der. De fortæller her om menighedslivet i sognet. Hvordan vil I karakterisere menighedslivet i Østermarie i dag? Sognet er stadig præget af de tre missionsbevægelser. Alle tre foreninger har hver et selvstændigt missionsarbejde, men det er kun LM, der stadig har et missionshus. Både Indre Mission (IM) og Evangelisk Luthersk Mission (ELM) Hvad sker der i LM i Østermarie? LM har stadig det store hus, man byggede for 50 år siden, hvor vi holder vore møder. Vi er rykket ind i den lille sal, og her er god plads til alle. Ud over søndagsmøder og enkelte hverdagsmøder samles vi til bedemøder og seniormøder. Ungdomsmøderne holdes sammen med Østerlars og Aarsballe, men der er ingen unge fra Østermarie længere. Berit er dog kontaktperson til LMU som vejleder for de unge. Som i flere andre byer på øen, lider Østermarie under, at meget lukker ned i byen. Den lokale skole fungerer nu som specialskole, og det kræver meget af en lille LM-kreds at stille resurser til rådighed for at holde kontakten til foreningslivet i byen. Hvilke tiltag er der for at samle kræfterne i menighedslivet i Østermarie? Man kan godt miste modet, når man mærker, at gennemsnitsalderen bliver stadig højere, resurserne færre, og at der ikke flytter unge kristne familier hertil, som har et kald til at lægge et stykke arbejde i sognet. På den anden side har vi oplevet et godt fællesskab mellem folkekirken og de tre missionsforeninger. Café Eli begyndte som et fælles projekt ved kampagnen Jesus Her mødes en

7 RUNDT PÅ ØEN 7 Gudstjeneste i Østermarie Kirke god flok to gange om måneden til hyggeligt samvær ofte med forskellige oplæg, fællessang og andagt. Vi holder også fælles julefest, hvor der er fyldt i sognegården. Vi har også lavet åbent hus i sognegården, når der har været julearrangement i byen. Vi har spillet julemusik, opstillet et bogbord og serveret vafler, og der er kommet mange mennesker. Der er helt sikkert flere muligheder, men det er Tordenskjolds soldater, og derfor kniber det igen med resurserne. Hvordan prioriterer I i forholdet kirke og missionshus? Georg er formand for menighedsrådet, og vi prioriterer at komme til gudstjeneste om søndagen. Vi vil gerne sidde på kirkebænken sammen med de andre i sognet. Når vi får en god bibelsk forkyndelse af vores præst, glæder vi os over at kunne dele fællesskabet med de andre i sognet. Det kan betyde, at vi nogle gange må vælge søndagsmødet fra. Det handler igen om prioriteringer, men i stedet for at fokusere på, hvad vi ikke når, må vi lære at satse på de muligheder, vi har. Hvordan er forholdet til frimenigheden Kirken på Klippen (KPK)? Det er en stor hjælp for LM-kredsen, at KPK vil holde deres gudstjenester i missionshuset. Dermed har vi fået hjælp både økonomisk og til at klare det praktiske arbejde. De fleste i LM her bakker dog stadig op om folkekirken og arbejdet der. Men det kunne være fint, hvis KPK også ville lægge nogle kræfter i det missionerende arbejde i byen. Hvordan vurderer I fremtiden for menighedslivet i Østermarie? Hvis ikke Gud giver os vækkelse, vil den sidste lukke og slukke. Måske vil redningen for os være, at flygtninge, der har mødt Jesus, flytter til byen. Deres store frimodighed med at vidne om deres tro kunne måske være den vej, Gud vælger, for at flere i Østermarie kunne komme til tro på Jesus. Søndagsmøde i LM s missionshus i Østermarie

8 8 LUMI RADIO HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og JANUAR Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Godt nytår (G) Onsdag d Fra årsmøde (1) Torsdag d Godt nytår (G) Fredag d LUMI-weekend, Indefra, LUMI-magasin (Esajas 8,5-10) Musik i januar Lørdag d LUMI-weekend (G) Mandag d Fra årsmøde (G) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Børnebørnene synger LUMI-magasinet (G) Onsdag d Over en åben bibel (G) Musik i januar (G) Torsdag d Fra bibelens verden I bøgernes verden (47) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 8,23-9,6) Fra årsmøde (G) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Børnebørnene synger (G) Fra bibelens verden (G) Ønskeprogram Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Fra årsmøde (2) Torsdag d Fra bibelens verden (G) Fredag d LUMI-weekend I anledning af, Gæstebogen (Esajas 11) Musikmosaik Lørdag d LUMI-weekend (G) Mandag d Fra årsmøde (G) Børnebørnene synger (G) Fra bibelens verden (G) Tirsdag d På vej (48) Gæstebogen (G) Onsdag d Over en åben bibel (G) Musikmosaik (G Torsdag d Børnebørnene synger I bøgernes verden (48) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 12) Fra årsmøde (G) Lørdag d Ønskeprogram (G) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Børnebørnene synger (G) På vej (G) Musiktimen (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) FEBRUAR Onsdag d Fra årsmøde (3) Torsdag d Børnebørnene synger (G) Fredag d LUMI-weekend Udefra LUMI-magasinet (Esajas 13) Musik i februar Lørdag d LUMI-weekend (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Fra bibelens verden LUMI-magasinet (G) Onsdag d Over en åben bibel (G) Musik i februar (G) Torsdag d Musikmosaik (G) I bøgernes verden (49) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 14) Fra årsmøde (G) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Fra årsmøde (G) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G)

9 LUMI RADIO 9 HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og Onsdag d Fra bibelkursus (1) Torsdag d Musikmosaik (G) Fredag d LUMI-weekend Boghylden, På vej (49) (Esajas 22) Musikmosaik Lørdag d LUMI-weekend (G) Mandag d Fra bibelkursus (G) Ønskeprogram Tirsdag d Musik i februar (G) På vej (G) Onsdag d Over en åben bibel (G) Musikmosaik (G) Torsdag d Musik/sang I bøgernes verden (50) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 24) Fra bibelkursus (G) Lørdag d Ønskeprogram (G) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musiktimen (G) Børnebørnene synger (G) Fra bibelens verden (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) MARTS Onsdag d Fra bibelkursus (2) Torsdag d Musik/sang (G) Fredag d LUMI-weekend Indefra LUMI-magasinet (Esajas 26) Musik i marts Lørdag d LUMI-weekend (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d På vej (50) LUMI-magasinet (G) Onsdag d Over en åben bibel (G) Musik i marts (G) Torsdag d Fra bibelens verden I bøgernes verden (51) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 28) Fra bibelkursus (G) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Fra bibelkursus (G) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Fra bibelkursus (3) Torsdag d Fra bibelens verden (G) Fredag d LUMI-weekend I anledning af, Gæstebogen (Esajas 30) Musikmosaik Lørdag d LUMI-weekend (G) Mandag d Fra bibelkursus (G) Ønskeprogram Tirsdag d Musik i marts (G) Gæstebogen (G)Onsdag d Over en åben bibel (G) Musikmosaik (G) Torsdag d Musik/sang (G) I bøgernes verden (52) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert Over en åben bibel (Esajas 31) Fra bibelkursus (G) Lørdag d Ønskeprogram (G) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musiktimen (G) Fra bibelens verden (G) Musik/sang Tirsdag d Lidt af hvert (G) Onsdag d Fra bibelkursus (4) Torsdag d Musik/sang (G) Fredag d LUMI-weekend Udefra LUMI-magasinet (Esajas 32) Musikmosaik (fortsætter side 10)

10 10 Ø-KALENDEREN JANUAR 19. Ø-koret øver i Hasle kl Hakon Christensen på Bornholm Bibelkursus i Aakirkeby. talere er Reidar Poulsen og Hakon Christensen 27. Prædikantstudiekreds hos Aase & Jakob Houler, Hasle 29. Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Birger Pedersen kl International Missions fællesmøde kl. 19 i Nexø 10. Sange, vi husker. Davidskolen, Aakirkeby kl LMBU ledermøde i Svaneke kl Hakon Christensen på Bornholm 22. Ø-koret øver i Aakirkeby kl Gudstjeneste i KPK i Østermarie kl v/ Thorkild Holm FEBRUAR Hakon Christensen på Bornholm 08. Ø-koret øver i Aakirkeby kl Ø-koret øver i Aakirkeby kl Generalforsamling i KPK, Østermarie kl Gudstjeneste i KPK, Østermarie kl v/ Svend Åge Jacobsen MARTS Hakon Christensen på Bornholm 03. Prædikantstudiekreds hos Kirsten & Olai Poulsen, Østerlars 04. Afdelingsmøde på LM Lejren kl Ø-koret øver i Aakirkeby kl Besøg af prædikanter I dette kvartal vil flere kredse få besøg af prædikanter overfra. Antallet af prædikanter her på øen falder, mens gennemsnitsalderen stiger. Derfor glæder vi os over, at andre prædikanter med det samme gode budskab vil forkynde evangeliet i øens missionshuse. Vi får besøg af stud. teol. Lars Jensen fra Norea, indvandrerkonsulent Claus Kristensen, LM s tidligere landsformand Jens Peter Rejkjær, tidligere skoleleder Peder Toft, tidligere lærer på LMH Svend Åge Jakobsen og tidligere efterskolelærer Leif Bach Kofoed. Flere af dem vil også kunne høres i LUMI Radio. LUMI Radio (fortsat fra side 9) NYE TIDER Først ønsket om et godt 2017 for lyttere til LUMI-radio. Programoversigten for LUMI-radio fylder mere her fra 2017, for vi har fået nogle nye tider, idet Radio IM er stoppet i vort samarbejde her fra årsskiftet, så ELM radio og LUMI-radio deler deres timer, men det betyder også flere genudsendelser, for der er desværre ikke ressourcer til at producere nyt!! SIDSTE TIDER Vi må desværre konstatere, at det med udgangen af 2017 er slut for BKN - kun et par måneder før, vi kunne holde 30 års fødselsdag! Dels er der ikke medarbejdere til at føre arbejdet videre, og dels er radioen klemt af de vilkår, som tegner sig for lokalradioer i den nye bekendtgørelse. Også i dette sidste år er vi afhængige af venners forbøn!

11 ADRESSER 11 Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær: Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkild Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T E thorkild.lund@gmail.com Bank: Giro: Missionskonsulent: Tove Bech Kofoed, Vestergade 29, 3740 Svaneke T E toverb@gmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E nca.bornholm@gmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne - T E helenedandersen@gmail.com LM Between: Junior og teenkonsulent Maria Legarth - T E maria@lmbu.dk LMU: Ungdomskonsulent Louise Høgild - T E louise@lmbu.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Mogens Keseler, T E mail@lm-lejren.dk - H LUMI Radio: Henning Kiilerich Jernbanegade 23, 3720 Aakirkeby T E henning@kiilerich.com Sdr. Hammer 55, Nexø. Tlf Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Mail: riis.vm@mail.dk Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Luthersk Mission Danmark Formand Henrik P. Jensen E hpj@hotmail.dk Generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen E sss@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LM Børn og Unge H Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside:

12 12 TIL EFTERTANKE Et nyt år - et jubilæumsår V / Jakob Houler, Hasle Vi er nu begyndt på det år, hvor vi bør takke for og juble over reformationen. Godt, at vi her på Øen stadig har et velfungerende hornorkester, som jeg håber vil bidrage med festmusik i dette jubilæumsår. Der skal være jubel med hornklang. Sådan markeres et rigtigt jubilæum, når der virkelig er noget at fejre. De, der holder et jubilæum i en kaninavlerforening, synes sikkert, det er festligt. Men reformationen har for mig en betydning, som langt, langt overstiger alle de andre festligheder, vi synes, hører sig til. Det har reformationen, fordi jeg her har fået en øjenåbner, der viser mig, hvilket forhold jeg står i overfor Gud. En af de vigtigste forskelle mellem den gamle romerkirke og Luthers nye teologi var, hvordan man forstod de to centrale begreber i kristendommen tro og gerninger. Troen var vigtig for begge parter. Men de gode gerningers betydning var man uenig om. I den gamle kirke mente man, at det var afgørende for frelsen at udføre gode gerninger. Luther mente derimod, at gode gerninger kom af sig selv, når man havde fundet troen. Gerningerne var ikke en nødvendig ydelse for frelsen, men en følge af troen. Et maleri fortæller Maleren Lucas Cranach viser i 1529 på et to-fløjet billede forskellen på den gamle og den nye måde at dyrke Gud på. I højre side ser man satiriske og spottende motiver, der viser den gamle og i Luthers øjne forkerte gudsdyrkelse. På en prædikestol ses en velnæret munk. Han inspireres af en djævel, som puster ord ind i hans øre. Munken prædiker om, hvad der skal til af gode gerninger for at blive frelst. Billedet viser også, at man skal købe aflad, gå i procession med hellige billeder og tage på pilgrimsfærd m.m. Man ser så Gud træde frem øverst i billedet. Han griber ind imod vranglæren ved at sende et haglvejr, og den hellige Frans bønner bliver til ingen nytte. Motiverne til venstre viser den rette måde at dyrke Gud på. Luther står på prædikestolen og taler om den direkte vej til Gud gennem Kristus, og man ser de to sakramenter, som Luther anerkendte, dåb og nadver. Mens Luther prædiker, er han inspireret af duen (Helligånden). Det er sådanne billeder og også de mange bøger om Luthers teologi, vi bør dvæle ved i jubilæumsåret. Vi skal låse op, så brushovedet Martin Luther kan komme ud i det fri og tale på ny. Luther kan være med til at give os mod, så vi ikke skammer os over evangeliet, sådan som to kirkeledere, der tog korset af for at bøje sig for muslimerne (Kristeligt Dagblad 23. nov.). Luthersk Mission (LM) er en evangelisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ni missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf.: / Forsidefoto: Henrik Larsen Oplag: 500 eks. Tryk: Onlineprinters

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2017 nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2 JUBILÆUM Katekismusinspiration V / Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød 500

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2017 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2 LM LEJREN Indsamling går trægt

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm?

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? 2018 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? Se side 6 2 LM JUBILÆUM LM s historie og fremtid

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2018 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2 PRÆDIKANT De herlige fodtrin V / Samuel

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2018 nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2 INTERNATIONAL MISSION Rejsebrev fra Peru V / Gitte & Peter Westh Jensen,

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2019 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Hornorkesteret har spillet i 100 år Ny ansættelse i LM side 2-3 LUMI-Radio genbruges side 4 FMU - et nyt fællesskab side 5 KFS på Campus Bornholm side 6 2 FRA AFDELINGEN Ny

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde.

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2019 nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2 SAMTALE Samtalens muligheder Interview med Carsten Hjorth Pedersen

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER 2019 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Velsign du årets grøde og frugtbargør vort land, giv daglig du os føde, velsigne sø og strand; fra himlen dryppe fedme, bespis os med dit ord, og med din nådes sødme velsigne

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/ Mandag d. 14/10-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 1, 11-16 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Bibelens verden ved Egon Jensen, Haderslev Kl. 15:30-16:30 Kafé

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Program for. LM Bylderup-Bov

Program for. LM Bylderup-Bov Program for LM Juli - december 2018 M/Gleder Børnekirke Bodil B-P Christina B-P Miriam en Ivan Dennis Juli: d. 1. Lars Rømer Olsen, Toftlund d. 3. d. 13. Johannes en, Sommersted Åbent hus hos Gurli og

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018 Luthersk Mission Esbjerg - Program oktober 2017 - marts 2018 M i s s i o n s f o r e n i n g F r i m e n i g h e d B ø r n e o g u n g e a r b e j d e T v æ r k u l t u r e l t a r b e j d e Oktober 2017

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013 PÅ BØLGELÆNGDE APRIL-MAJ-JUNI 2013 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET ANDAGT Han er ikke her, han er opstået. Husk, hvordan han talte til jer Luk 24,6 Efter Jesu opstandelse og disciplenes

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

FEBRUAR Mandag 18. kl Filmaften Paulus, Jesu apostel

FEBRUAR Mandag 18. kl Filmaften Paulus, Jesu apostel FEBRUAR Mandag 18. kl. 19.00 Filmaften Paulus, Jesu apostel Tirsdag 19. kl. 9.30 Tirsdagscafe Onsdag 6. kl. 19.30 Tirsdag 12. kl. 9.30 Tirsdagscafe Syng med Aage Lilleøre Onsdag 13. kl. 19.30 Onsdag på

Læs mere

ikke så godt ud på Jesu CV, at han fuldbragte opgaven, og så kan vi bare holde kirken op for ham, og sige, hvad så lige med den her og enighed?

ikke så godt ud på Jesu CV, at han fuldbragte opgaven, og så kan vi bare holde kirken op for ham, og sige, hvad så lige med den her og enighed? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. maj 2016 Kirkedag: 6.s.e.påske/B Tekst: Joh 17,20-26 Salmer: SK: 257 * 254 * 267 * 262,2 * 264 LL: 257 * 251 * 254 * 267 * 262,2 * 264 Sidste søndag

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden.

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden. Efterfølgende er en dansk oversættelse af præstegudstjenesten (palasip naalagiartitsinera, s. 11-20) og af kateketgudstjenesten (ajoqip naalagiartitsinera, s. 21-27) i den grønlandske ritualbog fra 2005:»Rituali.

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015 PÅ BØLGELÆNGDE JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Men han sov! Jesus var sammen med sine disciple, også da søen kom i oprør. At Jesus sov i båden, viste

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018

PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle

Læs mere

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. maj 2015 Kirkedag: 4.s.e.påske/A Tekst: Joh 6,5-15 Salmer: SK: 722 * 393 * 600* 310,2 * 297 LL: 722 * 396 * 393 * 600* 310,2 * 297 Kristne menneskers

Læs mere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 1/jan.-marts 2010 28. årgang Andagt Et er nødvendigt Andagt ved Hans Erik Nissen Du må indprente dig Guds ord. Du må høre det igen og igen, for det er så svært

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Andagt. Gud er trofast, og nåden er evig

Andagt. Gud er trofast, og nåden er evig LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 3/juli-sept. 2010 28. årgang Andagt Gud er trofast, og nåden er evig Thi jeg ved hvilke tanker jeg tænker om jer, lyder det fra Herren, tanker om fred og ikke om

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

ANSGAR. - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET Indre Mission i Birkerød

ANSGAR. - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET Indre Mission i Birkerød ANSGAR - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET 2018 Indre Mission i Birkerød INFORMATION Hvem er vi? Ansgar er et missionshus - et hus, hvor mennesker mødes for at høre, fortælle og tale sammen

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast

De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast Tirsdage: Kl. 19.00-20.30: mødes juniorer, der går i 4., 5. og 6. klasse til Klub 456. De holder til i kælderen Torsdage: Kl. 9.30-11.00:

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

Videbæk Indre Mission

Videbæk Indre Mission Alt mit håb satte jeg til Gud, og han bøjed sig til mig og hørte mit råb, han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd. Han satte mine fødder på en klippe, og gjorde mine skridt faste, han

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår!

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! NYT LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! Januar - februar - marts 2016 I dette blad Kort nyt 2 Vinterstævne 3 Lokale arrangementer 4 LivogJob Stubbekøbing 9 Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber

Læs mere

» Intro « » Du er formand «

» Intro « » Du er formand « FORMANDS GUIDE » Intro Du er formand «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være formand i LMU! Det er en vigtig og meningsfuld opgave, som ligger foran dig, og vi er mange, der sætter pris på, at du

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

BUDSKAB FRA NÅDENS RIGE 150. ÅRGANG!

BUDSKAB FRA NÅDENS RIGE 150. ÅRGANG! 30 BUDSKAB FRA NÅDENS RIGE 150. ÅRGANG! AF BIRGER PEDERSEN Budskab fra Naadens Rige hed det blad, som nu under navnet Budskabet har nået sin 150. årgang. Jubilæet giver anledning til et tilbageblik på

Læs mere

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger Lederkursus For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger 16.- 18. september 2016 Luthersk Missions Højskole (LMH), Hillerød 1 Info Lederkursus er et af årets højdepunkter

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab!

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab! Bornholmske Frikirker Et åbent fællesskab! 2 INDHOLD Rønne: 3 Baptistkirken Bornholmske Frikirker i samarbejde 4 Frelsens Hær 5 Metodistkirken 6 Missionskirken 7 Pinsekirken Et åbent fællesskab! Hasle:

Læs mere

Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den

Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den 21.5. 2017 Beder I faderen om noget i mit navn, skal han give jer det. At bede i Jesu navn er ikke bare et tomt mantra, det er at bede i troen

Læs mere

Luthersk Mission Aabenraa. Program efterår åben. mine. øjne

Luthersk Mission Aabenraa. Program efterår åben. mine. øjne Luthersk Mission Aabenraa Program efterår 2010 åben mine øjne Kredsformand Hiddi Højgaard Lindevang 15 6200 Aabenraa Tlf.: 74 62 74 84 hiddi@email.dk Hvem er vi Ungdomsformand Bruno Kafton Jørgensen Callesensgade

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Kl. 11.00 Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Evangelium: Joh. 6,44-51 Pinsedag kom Helligånden over apostlene, og Peter holdt en brandtale.

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 BETHANIA Indre Mission i Herlev Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 JANUAR - JUNI 2013 1 JANUAR - JUNI 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Program for forårets møder m.m...

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 14-05-2017 Prædiken til 4. søndag efter påske 2017. Tekst: Johs. 16,5-16. En tro, der er frembragt under tvang, giver ikke noget godt resultat. Sådan siger professor Erik A. Nielsen

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M 2 0 1 5 Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand 40 49 51 10 carstenvc@dsa-net.dk Tage Vig 64 6 0 10 tavi@post.tele.dk

Læs mere

Kend Kristus. Discipelskab. Målrettet 16-18 år. Troy Fitzgerald. Unge

Kend Kristus. Discipelskab. Målrettet 16-18 år. Troy Fitzgerald. Unge Kend Kristus Discipelskab Målrettet 16-18 år Troy Fitzgerald Unge Kend Kristus Troy Fitzgerald Unge 16-18 år 3 Originaltitel: ChristWise 2013 Dansk Bogforlag Grafisk bearbejdning: Sat med: ITC Century

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev APRIL-MAJ-JUNI FM98.6 MHz/ PÅ BYNET

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev APRIL-MAJ-JUNI FM98.6 MHz/ PÅ BYNET PÅ BØLGELÆNGDE APRIL-MAJ-JUNI 2017 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET ANDAGT For før verden blev grundlagt, har Gud i ham udvalgt os... Ef. 1,4. Guds plan A plan B findes ikke! For før verden

Læs mere