bagestålet Godt i gang! 1. Pleje og vedligeholdelse 2. Tips og gode råd 3. Opskrifter 4. Del dine billeder med os

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "bagestålet Godt i gang! 1. Pleje og vedligeholdelse 2. Tips og gode råd 3. Opskrifter 4. Del dine billeder med os"

Transkript

1 bagestålet Godt i gang! 1. Pleje og vedligeholdelse 2. Tips og gode råd 3. Opskrifter 4. Del dine billeder med os

2 Indpakningen 1. Vedligeholdelse Bagestålet ankom til dig, pakket i fødevaregodkendt rustbeskyttende papir. Du bør opbevare Bagestålet i papiret, indtil det har fået det første lag beskyttende olie og har været en tur i ovnen. Første gang du bager på stålet En time før dit bagværk skal i ovnen, giver du Bagestålet et meget tyndt lag raps- eller olivenolie. Fordel olien med din hånd og tør efter med en fnugfri klud, så du sikrer dig at olien påføres ensartet, og at der ikke ligger overskydende olie på pladen. Vær omhyggelig. Jo tyndere lag, jo pænere resultat. Samtidig minimerer du også røg/lugtudviklingen. Derefter varmer du Bagestålet op i ovnen i 60 minutter ved 250, hvorefter det er klar til den første bagning. Husk at lufte ud jævnligt første gang du varmer Bagestålet op. Løbende vedligeholdelse Gentag ovenstående behandling de første 3-4 gange, du benytter Bagestålet, så det får sin optimale mørke farve og samtidigt opbygger en naturlig rust- og smudsbeskyttelse. NB: Hvis du på et tidspunkt får brug for at vaske stålet, kan du bruge en hård børste. Det skal efterfølgende tørre i en varm ovn og derefter behandles med et nyt lag olie. Hvis det får lov til at lufttørre, vil der med stor sandsynlighed dannes rust.

3 2. Tips og gode råd Opvarmingstid og placering i ovnen Opvarmningstiden varierer fra ovn til ovn, men ligger typisk på min. Mht placeringen i ovnen, anbefaler vi, at du lægger ud med at placere Bagestålet midt i ovnen og derefter eksperimenterer med en højere eller lavere placering, så du finder ud af hvad der virker bedst i din ovn. Tilpasning af opskrifter For at udnytte den eksplosive varme fra stålet, bør du generelt tilsætte mere vand til dine opskrifter end du plejer. Prøv dig frem, og skriv ned fra gang til gang. Så vil der ikke gå lang tid, før du kan udfordre din lokale bager :-). Surdej og tungere brød Lette og luftige boller kan sagtens blive gennembagte på høje temperaturer på 6-8 minutter, men bager du større brød eller bruger du en tungere dej, fx med masser af fuldkorn eller på basis af surdej, kan det være en god ide at varme stålet op til 250, og så skrue ned på 220 når brødet kommer i ovnen. På den måde får du gavn af varmen i stålet, samtidig med at brødet får tid til at blive gennembagt.

4 Korrekt afbagning = Mere/bedre smag Smag og behag er forskellig fra person til person, men generelt vil en mørkere afbagning betyde mere smag, så tillad dig selv at eksperimentere lidt og udfordre dine smagsløg, ved at lade dit bagværk få lidt mere farve end du normalt ville give det. Bagepapir? Selv om du godt kan bage direkte på Bagestålet, anbefaler vi, at du benytter alm. bagepapir, da det gør den efterfølgende rengøring til en leg. Klip evt. bagepapiret til, så det passer til dit brød/pizza. På den måde undgår du, at fritliggende papir forkuller pga. den høje varme i ovnen. Rengøring Hvis dit bagestål trænger til rengøring, er det oftest nok at benytte en hård børste. Hvis du har adgang til en ovn med pyrolyseprogram kan du benytte pyrolysefunktionen til at nulstille dit bagestål, da pyrolyseprogrammets ekstreme varme vil få olie- og madrester til at forkulle, så du efterfølgende kan børste skidtet væk og give stålet et nyt lag olie. Glutenprøven Når du ælter dejen, udvikler du dejens glutennetværk. Gæren udvikler kuldioxid, der får dejen til at udvides, hvilket resulterer i luftige lette brød. En dej der har bestået glutenprøven, vil kunne udvide sig uden at gå i stykker, hvilket alfa og omega hvis du ønsker et brød der er let og luftigt. Når dejen slipper skålen/bordet, gør du dine hænder våde og strækker et stykke dej mellem hænderne. Hvis du kan danne et meget tyndt, næsten gennemsigtigt vindue af meget tynd dej, uden at dejen brister/revner, er dejen færdigæltet. Hvis dejen brister skal den æltes lidt længere. Ælt 1 minut mere og tjek igen.

5 Fuldkornsmel og andre eksperimenter :-) Du kan normalt uden problemer skifte ca. 20% af det hvide mel ud med fuldkornsmel/grahamsmel. Tilsæt også gerne fintrevet gulerod, kartoffel eller rødbede. Alt efter hvor fugtige ingredienserne er, kan det være, du skal tilsætte en smule mere mel til dejen for at få den rette konsistens. Frø, kerner og krydderier er også et hit for både smag og sundhed, så bare spring ud i det :-). Gør dig selv den tjeneste at begynde at tænke konsistens i stedet for at følge opskrifter blindt. Lær dine deje at kende, så du bliver i stand til at kompensere for skift i luftfugtighed, ekstra ingredienser, meltyper osv. Når først du har fået en fornemmelse for den perfekte konsistens, kan du lave dine egne opskrifter og tilpasse dine gamle yndlingsopskrifter til Bagestålet :-). Pizza elsker varme! Når du laver pizza, skal du bare gi den fuld gas! Indstil din ovn på max varme - så sikrer du en sprød bund - hver gang :-). En del af vores kunder lader faktisk Bagestålet varme op i ovnen med grillfunktionen tændt! Bare husk at slukke for grillen når pizzaen er i ovnen ;-). Følg os på: Youtube: youtube.com/c/bagestaaletdk Facebook: facebook.com/bagestaalet/

6 3. Opskrifter Sprøde rustikke morgenbrød Fritstående smagfulde speltbrød Lækre kurvebrød Bløde fødselsdagsboller Luftige franske baguettes Saftige indiske naan brød Hurtige arabiske pitabrød Æltefri langtidshævet pizzadej Æltefrie langtidshævede brød NB: De følgende opskrifter er med vilje holdt meget enkle. Du kan oftest, uden problemer, udskifte 20% af melet med fuldkornsmel eller eksperimentere med hævetider, væskemængde, krydderier, andre meltyper, kerner, frø, øl osv.

7 1. Sprøde rustikke morgenbrød Her får du en super enkel opskrift på rustikke rundstykker til morgenbordet :-) Ingredienser - 20 rustikke morgenbrød 8,5 dl koldt vand 10 gram gær 1100 gram alm. hvedemel 22 gram salt Efter aftensmaden: Rør det hele sammen og ælt dejen til den slipper bordet/skålen. Det tager normalt ca min. på røremaskinen. Herefter lader du dejen stå tildækket i skålen i 2 timer og sætter den derefter til at hvile i køleskabet. Når du står op: Læg Bagestålet i ovnen og skru op på 250. Tag skålen ud af køleskabet og stil den et lunt sted. Vend dejen i skålen med en våd hånd med jævne mellemrum. Når dejen er vågnet (ca. 1 time efter du tog den ud af køleskabet), drysser du bordet med grahamsmel og derpå et fint lag af sesamfrø. Hæld dejen ud på sesamfrøene og drys dejen med en blanding af gule hørfrø og blå birkes. Skær kvadratiske stykker ud med dejskæreren, læg dem forsigtigt på bagepapiret og brug kombispaden til at lade dem glide ned på Bagestålet. Bages til de er mørktgyldne (ca 8-12 min)

8 2. Fritstående speltbrød (3 timer) At arbejde med speltmel behøver ikke ende i en katastrofe :-). Speltmel udmærker sig ved fantastisk smag og korte æltetider. Ingredienser - 2 fritstående brød 8,5 dl vand 20 gram gær 1000 gram sigtet speltmel 20 gram salt Hæld vandet i skålen og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den slipper skålen. Hold godt øje med den, da den ikke må overæltes. Alt efter melmærke, tager det typisk mellem 4 og 10 minutter at ælte speltmel. Ælt til dejen består glutenprøven, og lad den hvile overdækket en time i skålen. Når timen er gået vender du dejen i skålen og lader den hvile en time mere. Når den 2. time er gået vender du dejen igen, lægger Bagestålet i ovnen og indstiller den på time senere hælder du den tynde dej ud på et melbedrysset bord (grahamsmel, sesamfrø, græskarkerner el. lign.). Drys derefter dejen med fuldkornsmel. Brug dejskæreren til at dele dejen i to brød. Læg derefter forsigtigt brødene over på bagepapiret på kombispaden, rids brødene på tværs (1 cm dybe snit med en våd brødkniv), og lad dem glide ind på Bagestålet. Skru ned til 240 og bag brødene til de har fået en pæn mørk farve.

9 3. Lækre kurvebrød (3 timer) Kurvebrød er smukke og booster bageselvtilliden ;-). Ingredienser - 2 kurvebrød (kræver at du har to hævekurve) 8,5 dl koldt vand 20 gram gær 1100 gram alm. hvedemel 22 gram salt Ælt ingredienserne sammen til dejen slipper skålen og består glutenprøven. Herefter skal dejen hvile tildækket en time, vendes i skålen med en våd hånd og hvile en time mere. Tjek nu om dejen danner bobler og virker levende og glad :-). Hvis det ikke er tilfældet lader du den hvile en time mere. Når dejen er klar (bobler og hæver flot), hælder du den ud på et meldrysset bord og deler dejen i to med dejskæreren. Saml forsigtigt hvert dejstykke til en kugle ved at trække dejsiden ned under bunden af kuglen og læg den i et hævekurv. Husk at bruge rigeligt med mel i kurven! Læg så bagestålet i ovnen, skru op på 250 og lad brødene hæve i kurvene en times tid. Læg et stykke bagepapir på toppen af kurven og en kombispade ovenpå, og vend det hele rundt. Med lidt held ligger brødet nu på bagepapiret på kombispaden. Lad det glide ind på stålet og skru ned på 230. Bag brødet til det er mørktgyldent.

10 4. Bløde fødselsdagsboller (4 timer) Ja, du kan faktisk lave bløde fødselsdagsboller på dit nye Bagestål :-). Et hit til enhver børnefødselsdag! Ingredienser - 22 store boller 7,5 dl koldt vand 50 gram gær 1200 gram alm. hvedemel 125 gram sukker 24 gram salt 80 gram rapsolie 2 tsk kardemomme 2 spsk citronsaft Sørg for at smørret er blødt og bland alle ingredienserne sammen. Ælt dejen til den slipper bordet/skålen. Det tager normalt ca. 15 min. på røremaskinen. Herefter lader du den stå til den er hævet til dobbelt størrelse (1-2 timer). Læg Bagestålet i ovnen (200 ) og del dejen i 22 lige store stykker (ca. 100 gram pr bolle). Tag mel på hænderne, form bollerne og læg dem til hævning på bagepapir på kombispaderne. Dæk dem til med hus- holdningsfilm som du har gnedet ind i mel. En lille times tid senere pensler du bollerne med vand eller kaffe og lader dem glide ned på Bagestålet. Bag dem i ca min til de er gyldne :-).

11 5. Luftige Franske baguettes (3 timer) Superlette og luftige franske flutes. Jo bedre mel, jo bedre flutes. Til dem på billedet har vi brugt Manitobamel med 15% protein. Ingredienser - 6 flutes 5,5 dl koldt vand 20 gram gær 800 gram godt hvedemel 15 gram salt 2 spsk citronsaft Ælt ingredienserne til dejen slipper skålen og består glutenprøven. Lad nu dejen hvile tildækket en times tid og vend derefter dejen i skålen med en våd hånd. Lad den hvile en time mere, og vend den igen. Læg bagestålet i ovnen, skru op på 250 og vent en time. Hvis dejen bobler og er glad, er den klar, ellers må den hvile lidt længere. Når dejen er klar, hælder du den ud på et meldrysset bord, drysser groft mel på dejklatten og bruger dejskæreren til at skære lange 4-5 cm brede pølser ud af dejen og lægger dem forsigtigt på en bagepapirsbelagt kombispade (se evt. videoen på vores hjemmeside). Lad dem derefter glide ned på bagestålet og bag dem til de er mørkgyldne.

12 6. Saftige indiske naanbrød (75 min) Vi elsker indisk mad i vores familie, og her er naanbrød et uundværligt tilbehør :-). Naanbrød på Bagestålet er et kæmpehit. Basta! Ingredienser - 8 naanbrød 3,5 dl vand 25 gram gær 500 gram alm. hvedemel 4 spsk olivenolie 2 tsk salt 2 tsk sukker 4 spsk soyayoghurt Olie og salt til pensling Læg bagestålet i ovnen og skru op på max varme. Ælt alle ingredienserne til dejen slipper røreskålen. Drys bordet med mel og hæld den MEGET våde dej ud på melet. Saml forsigtigt dejen med så lidt mel som muligt, og del dejen i 8 stykker. Saml hvert dejstykke forsigtigt til en kugle og drys til sidst lidt mel ud over de 8 kugler, hvorefter de skal hvile under husholdningsfilm i 45 minutter. Læg bagepapir på kombispaderne og tryk/stræk nu forsigtigt kuglerne flade inden du lægger dem på bagepapiret. Der skal være 4 på hver kombispade. Lad dem herefter glide ind på bagestålet og bag dem 2 minutter hvorefter de vendes og bager 1 minut på den anden side. Pensles med olie og drysses med salt og evt. nigella frø inden de serveres.

13 7. Hurtige arabiske pitabrød (75 min) Super lette, lækre og hurtige arabiske pitabrød, som Ali Baba s mor ville ha lavet dem - fyldet sørger du selv for ;-) Ingredienser - 16 pitabrød 5,5 dl koldt vand 50 gram gær 1200 gram alm. hvedemel 1 dl olivenolie 1 tsk salt 1 tsk sukker Læg Bagestålet i ovnen - fuld varme! Bland alle ingredienser og ælt dejen til den består glutenprøven. Lad dejen hvile i skålen i 50 minutter. Læg bagepapir på kombispaden, og del dejen i 16 stykker. Form dejstykkerne til kugler, som trykkes/rulles flade og lægges på bagepapiret. Lad dem glide ned på Bagestålet og bag dem indtil de begynder at få brune pletter. Lad dem køle af under et viskestykke indtil de skal spises.

14 8. Æltefri pizzadej (18-24 timer) Tiden er faktisk din bedste ven i køkkenet - i hvert fald hvis du lader den arbejde for dig - som det er tilfældet med denne lækre pizzadej. Ingredienser - 4 pizzaer 500 gram mel Gær på størrelse med en stor ært 10 gram salt 3,25 dl vand Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt vand. Rør det hele godt sammen med en ske, indtil de værste klumper er rørt ud. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå i timer ved stuetemperatur (21 ), indtil dejen bobler lystigt. Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker med dejskæreren. Fold nu forsigtigt dejstykkernes kanter ind under dejstrykket, så det får en kugleform. Lad dem hvile en halv time og dejen er klar til at blive strukket/formet :-).

15 9. Æltefrit hvedebrød (18-24 timer) Et super godt brød, der hverken kræver røremaskine eller store overarme :-). Ingredienser - 2 brød 6 dl vand Gær på størrelse med en stor ært 800 gram hvedemel 16 gram salt Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt vand. Rør det hele godt sammen med en ske, indtil de værste klumper er rørt ud. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå i timer ved stuetemperatur (21 ), indtil dejen bobler og bliver lidt mørkere i overfladen. Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord (hjælp evt. med en våd hånd, hvis dejen hænger fast i skålen) og del den i 2 lige store stykker med dejskæreren. Fold nu forsigtigt dejstykkernes kanter ind under dejstrykket, så det får en aflang kugleform. Læg bagepapir på dine kombispader og løft forsigtigt et brød over på hver plade. Drys mel på brødene, dæk dem med husholdningsfilm og lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 1-2 timer). Rids brødene med en våd brødkniv og bag dem enkeltvis på Bagestålet ved 240, indtil skorpen er mørktgylden.

16 4. Del dine oplevelser Sammen er det sjovere :-) Skynd dig at melde dig og dine bagevenner ind i vores facebook gruppe. Et sted hvor vi hjælper og inspirerer hinanden, og hvor du kan dele billeder af dine fantastisk brød, boller og pizzaer. Del dine bedste bageoplevelser med os! Godt bagværk skal deles med andre :-). Derfor har vi naturligvis en instagram profil, hvor vi gerne deler dine bedste kreationer med andre bageglade :-). TAG dine billeder med: #bagestaalet Vi reposter jævnligt de bedste billeder og linker til din profil som tak!

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER BRØD OG BOLLER Myslibrød (forsat) Dag 2: Kom dag 1 dejen i en stor skål, og tilsæt vand, honning, revet æble, hakkede hasselnødder, speltflager, havregryn og rosiner, rør det godt sammen, tilsæt hvedemel

Læs mere

BRØD KLASSIKERE. AMA-tips.dk. Læs om. på bagsiden. - så er der mere ros til kokken

BRØD KLASSIKERE. AMA-tips.dk. Læs om. på bagsiden. - så er der mere ros til kokken BRØD KLASSIKERE Læs om AMA-tips.dk på bagsiden - så er der mere ros til kokken BAG KLASSISK BRØD MED ET TVIST Danskerne er glade for at svinge gryderne derhjemme, men ikke alle føler sig rustede til at

Læs mere

Variation: nogle af mandlerne kan erstattes med nødder, og de forskellige frø kan varieres efter smag og behag.

Variation: nogle af mandlerne kan erstattes med nødder, og de forskellige frø kan varieres efter smag og behag. Det daglige brød Hjernekernebrødet kloge-åge En sandkageform (cirka10x25 cm) smøres med et godt lag 200 g mandler (med hinde) og 100 g solsikkefrø blendes sammen og hældes i en stor skål. 100 g hørfrø

Læs mere

Minipizza (6 stk) Tid: 1 time (inkl. hævetid) Det skal du bruge:

Minipizza (6 stk) Tid: 1 time (inkl. hævetid) Det skal du bruge: Noget med brød Minipizza (6 stk) Tid: 1 time (inkl. hævetid) 4 dl mini- eller skummetmælk 50 gram gær 200gram hvedemel/durummel 450gram fuldkornshvedemel 2 tsk. salt 2 spsk. olivenolie Fyld: 6 spsk. tomatsovs

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

Hvordan passer du din surdej?

Hvordan passer du din surdej? Hvordan passer du din surdej? En surdej kan overleve i flere år, hvis du bare giver den lidt førstehjælp i ny og næ. Derfor er det en god idé at blive gode venner med den, det kunne jo ende med et langt

Læs mere

Kanelsnegle og kardemommesnurrer

Kanelsnegle og kardemommesnurrer Kanelsnegle og kardemommesnurrer Side 1 af 8 Kanelsnegle Antal: ca. 20 kanelsnegle Det skal du bruge dej: 50 g gær 2 dl mælk 2 æg 70 g blødt smør eller margarine 1 dl sukker 1/2 spsk. kanel 1/2 spsk. Kardemomme

Læs mere

Klassiske lagkagebunde

Klassiske lagkagebunde Klassiske lagkagebunde 3 store eller 4 små 6 æg 200 gram rørsukker + 2 spsk 145 gram fint hvedemel 2 spsk vanilje sukker Tænd ovnen på varmeluft 175 grader Pisk de hele æg og sukkeret stift og luftigt.

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Pizza & bagesten OS Stone. Opskrifter & brugsanvisning. Vores leverandør har godkendelse fra:

Pizza & bagesten OS Stone. Opskrifter & brugsanvisning. Vores leverandør har godkendelse fra: Pizza & bagesten OS Stone Opskrifter & brugsanvisning Vores leverandør har godkendelse fra: Info om Out-Standing s pizza- og bagesten: OS Stone er et unikt redskab til bagning på grill. Stenens egenskaber

Læs mere

RUGBRØD. BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd

RUGBRØD. BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd RUGBRØD www.breadandbreakfast.nu Bread and Breakfast Krydder Rugbrød Til 1-2 stk. 5 dl. Vand 10 g. gær 1 tsk. honning 1 tsk. urtesalt 2 tsk. kanel 2 tsk. kardemomme 3 spsk. blå birkes 1 dl. rugflager 1

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger CLAUS HOLM: OPSKRIFTER MED TANG fra onsdag 2. maj 2012. Brød, kager og rugbrød. Brain basser 200 gram gær 150 gram sukker 10 hele æg 1 liter vand koldt 2 spsk spirolina 100 gram smør ½ kilo fint bygmel

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

OPSKRIFTSHÆFTE JULENS SMÅKAGER

OPSKRIFTSHÆFTE JULENS SMÅKAGER OPSKRIFTSHÆFTE JULENS SMÅKAGER Julens søde sprøde sager Julen er over os og noget af det vi elsker mest ved denne højtid er duften af hjemmebag og de hyggelige stunder i køkkenet. Der er mange traditioner

Læs mere

Du kan få forskellige typer af æg. Du kan få: Hønsene lever på forskellige måder. Se skemaet. Hvilken type høne har mest plads? høns. høns. høns.

Du kan få forskellige typer af æg. Du kan få: Hønsene lever på forskellige måder. Se skemaet. Hvilken type høne har mest plads? høns. høns. høns. Opgave 3: Undersøg, hvordan de forskellige typer af høns lever Du skal nu undersøge, hvordan de forskellige typer af høns lever. Der er nemlig forskel på, hvad hønsene får at spise, om de kan komme ud,

Læs mere

Pita brød. 8 stk. 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand. 20 gram gær. 1 tsk groft salt. 1 spsk sort sesam. 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet

Pita brød. 8 stk. 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand. 20 gram gær. 1 tsk groft salt. 1 spsk sort sesam. 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet Pita brød 8 stk 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand 20 gram gær 1 tsk groft salt 1 spsk sort sesam 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet 260 gram Tippo 00 italiensk fin hvedemel Bland den stuetempereret

Læs mere

FISK I TIMEN Gl. LINDHOLM SKOLE 6. ÅRGANG. Fisk i efteråret

FISK I TIMEN Gl. LINDHOLM SKOLE 6. ÅRGANG. Fisk i efteråret FISK I TIMEN 2013 Gl. LINDHOLM SKOLE 6. ÅRGANG Fisk i efteråret FISK I TIMEN 2013 Røde fiskedeller 300 g fisk (fx laks, kulmule eller mørksej) 1 æg ½ rødbede 1 lille løg Citronskal samt saften af en halv

Læs mere

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød Brød med SPC Flakes Ca. 3.75 g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød 150 g. SPC Flakes 7 dl. vand 50 g. gær 2 tsk. salt 1 ½ spsk. sukker 1 ½ spsk. olie 2 dl. yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt)

Læs mere

Produktinformation og opskrifter. Varenummer:

Produktinformation og opskrifter. Varenummer: Muffinplade da Produktinformation og opskrifter Varenummer: 370 632 Kære kunde! Muffinpladen af silikone er ekstremt fleksibel og har gode slip-let-egen - skaber. Derfor er de færdige muffins meget lette

Læs mere

Franskbrød. Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Margarine 100 g Hvedemel 1900 g. Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød.

Franskbrød. Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Margarine 100 g Hvedemel 1900 g. Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød. Franskbrød Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Sukker 30 g Salt 30 g Gær 75 g Margarine 100 g Hvedemel 1900 g Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød. Alle ingredienser kommes i en kedel/skål

Læs mere

Krydderkage med valnødder og appelsin

Krydderkage med valnødder og appelsin Krydderkage med valnødder og appelsin 200 gram smør 4 æggeblommer 4 æggehvider 2 dl sukker 2 dl manitoba hvedemel (fint proteinholdigt hvede) 1 stor gulerod 2 håndfulde valnødder 1 appelsin Krydderbladning:

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Bollebager. Funktionsuddannelse Køkken. Højagergaard

Bollebager. Funktionsuddannelse Køkken. Højagergaard Bollebager Funktionsuddannelse Køkken 1 Indhold Før du går i gang... 3 Vask hænderne grundigt... 3 Bollebager... 5 Hent ingredienserne... 5 Rør dejen... 8 Start maskinen... 9 Stop maskinen... 10 Rør dejen

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd www.anemetteolesen.dk BRØD OG BOLLER

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd www.anemetteolesen.dk BRØD OG BOLLER BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER BREAD Bread AND and Breakfast BREAKFAST projekt projektet med støtte (2011-2014), fra forskningsrådet

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

Bananer med chokolade

Bananer med chokolade Bananer med chokolade Bananer med chokolade (20 stk.) INGREDIENSER 10 bananer (½ banan pr. barn) 1 pakke mørk pålægschokolade FREMGANGSMÅDE Bananerne halveres og flækkes forsigtigt på langs. De skal kunne

Læs mere

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker Påskesnitter 15-20 stk 175 gram saltet smør 200 gram hvedemel 75 gram grahamsmel 75 gram rørsukker ½ tsk. bagepulver 1 helt æg Fyld: Fx solbærmarmelade eller ginger/lemoncurd Glasur: 1 pasteuriseret æggehvide

Læs mere

Madlavningsaften

Madlavningsaften Madlavningsaften 25.10.17 Grov madtærtebund - 1 stk. Tærtefyld - 1 tærte Bagte rødbeder og græskar med timian - 4 prs. Groft brød - 8 stk. Rullet dampet fiskefilet - 4 prs. Salat - 4 prs. Frugtspyd 30

Læs mere

SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen

SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen Skandinavien rundt i en kop Af Birgitte Sværke Pedersen The little black house 2015 1.udgave ISBN:

Læs mere

SURDEJS GUIDE. Udviklet af Cathrine Brandt LAV DIN EGEN SURDEJ TRIN-FOR-TRIN

SURDEJS GUIDE. Udviklet af Cathrine Brandt LAV DIN EGEN SURDEJ TRIN-FOR-TRIN SURDEJS GUIDE Udviklet af Cathrine Brandt LAV DIN EGEN SURDEJ TRIN-FOR-TRIN Kom godt igang SURDEJSGUIDE SÅDAN LAVER DU DIN EGEN SURDEJ En surdej er et naturligt hævemiddel til dit bagværk. En surdej laves

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 135-142 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 CHOKOLADEFONDANT MED AFTER EIGHT 100 g smør 125 g mørk chokolade 4 past. æggeblommer 4 past. æggehvider 40 g sukker 20 g hvedemel 10 stk After Eight Pynt: Evt.

Læs mere

Skinketortilla med sennepscreme

Skinketortilla med sennepscreme Skinketortilla med sennepscreme Ingredienser 100 g friskost med højst 4 % fedt 1 spsk. sød fransk sennep 1 tsk. dijonsennep Salt og peber Fyld 2 blade icebergsalat 1 stor gulerod (ca. 100 g) ½ grøn peberfrugt

Læs mere

Fritatta med kartofler og bønner samt tomatsalat (4 personer)

Fritatta med kartofler og bønner samt tomatsalat (4 personer) Fritatta med kartofler og bønner samt tomatsalat (4 personer) 50 minutter Gryde Sigte Kartoffelskræller spatel Grydelåg Husk at vaske 200 g grønne bønner 1 tsk salt 250 kartofler 2 løg, ca. 150 g 4 tsk

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd SØDT

BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd SØDT SØDT Energibar (fortsat) Dej Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, havregryn, rugmel, hvedemel, perlerug, salt, olie, hasselnødder og solsikkekerner og rør det godt sammen. Tilsæt rosinblandingen

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis Søde pandekager kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis af rød 3 tsk kanelsukker 1 dl letmælk 2 æg 1 tsk frisk vanilje Rapsolie til stegning Brombær, ahornsirup

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over. BRUNSVIGER KAGEKONE 400 g Amo Hvedemel 100 g margarine (mælkefri) 50 g gær 50 g sukker 1 æg Ca. 2 dl lunken risdrik (ca. 37 C) Remonce: 100 g margarine (mælkefri) 150 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Grød Brød. med fuldkorn, frø og kerner

Grød Brød. med fuldkorn, frø og kerner udviklet af Grødgrisen Grød Brød med fuldkorn, frø og kerner grødboller med rug solsikkekerner, hørfrø og tranebær 14 stk. koldhævede grødboller En lækker og velsmagende fuldkornssnack også god til madpakken.

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

idéer til festlige fødselsdage

idéer til festlige fødselsdage idéer til festlige fødselsdage Aldersintegreret institution Sneglehuset Bøgevej 7, 9670 Løgstør Aldersintegreret institution Sneglehuset Bøgevej 7 9670 Løgstør Tlf.: 9966 8680 Fødselsdage i Sneglehuset

Læs mere

Nybagt! Luftigt. Du behøver ikke stenovn, måneskin og spidsfindige ælteteknikker for at bage de brød, du drømmer om

Nybagt! Luftigt. Du behøver ikke stenovn, måneskin og spidsfindige ælteteknikker for at bage de brød, du drømmer om samvirke opskrifter Nybagt! Luftigt. Du behøver ikke stenovn, måneskin og spidsfindige ælteteknikker for at bage de brød, du drømmer om tekst: inger abildgaard opskrifter: mia irene kristensen, jacob damgaard

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

Groft & godt. Inspiration til mad med Finax økologiske Frø og Kerner udviklet af Ditte Ingemann kogebogsforfatter og blogger

Groft & godt. Inspiration til mad med Finax økologiske Frø og Kerner udviklet af Ditte Ingemann kogebogsforfatter og blogger Groft & godt Inspiration til mad med Finax økologiske Frø og Kerner udviklet af kogebogsforfatter og blogger Læs mere om og hendes passion for mad En lækker og velsmagende snack også når det skal gå hurtigt

Læs mere

Aflang bageform med glasbund

Aflang bageform med glasbund Aflang bageform med glasbund da Produktinformation Kære kunde! Bageformens kant af silikone er meget fleksibel, og den kan nemt løsnes fra bagværket efter bagning. Glasbunden er tætsluttende i kombination

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge!

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Prøv Amazins! - med flere fibre og færre kalorier end f.eks. rosiner NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! VIND eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Foto: Skovdal.dk Amazins er

Læs mere

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager MENU Grillet fisk Tre grove dips: Urtemayo, salsa verde og bønnepuré Grillede majs med urtemayo Grillede grøntsager med salsa verde bagte kartofler & løg Pandebrød med bønnepuré Müslikager med myntecreme

Læs mere

Chamotte-pizzasten. Produktinformation og opskrifter. Tchibo GmbH D Hamburg 86296FV05X03VI

Chamotte-pizzasten. Produktinformation og opskrifter. Tchibo GmbH D Hamburg 86296FV05X03VI Chamotte-pizzasten da Produktinformation og opskrifter Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 86296FV05X03VI 2016-02 328 679 Kære kunde! Med dine nye chamotte-pizzasten kan du nu lave pizza hjemme i din egen ovn,

Læs mere

Når vejret er gråt og vinden er kold, er der intet bedre end en kop kakao eller te sammen med en omgang nybagte boller.

Når vejret er gråt og vinden er kold, er der intet bedre end en kop kakao eller te sammen med en omgang nybagte boller. Gulerodsboller Når vejret er gråt og vinden er kold, er der intet bedre end en kop kakao eller te sammen med en omgang nybagte boller. Denne gang er det gulerodsboller efter fars opskrift, som han selv

Læs mere

2. Skær kartoflen over i to halve. Find kork, marv og barklagene.

2. Skær kartoflen over i to halve. Find kork, marv og barklagene. Opgave : Undersøg kartoflen Du skal nu undersøge kartoflen.. Se på kartoflen. Beskriv dens skræl. Er skrællen tyk eller tynd?. Skær kartoflen over i to halve. Find kork, marv og barklagene.. Skræl de to

Læs mere

8 opskrifter til en travl hverdag

8 opskrifter til en travl hverdag 8 opskrifter til en travl hverdag Grundopskrift kageform, badepande eller muffins Kringle Brunsviger Æblecrumble Konfektkage / kakaokage Kokostoppe Cookies med chokolade Vaniljesmåkager KAGEGRUNDOPSKRIFT

Læs mere

EN GOD KRUMME. Mia Irene Kristensen mia@foodfan.dk Jacob Damgaard jacob@jakse.dk. FOF kursus 4. og 5. december 2010

EN GOD KRUMME. Mia Irene Kristensen mia@foodfan.dk Jacob Damgaard jacob@jakse.dk. FOF kursus 4. og 5. december 2010 EN GOD KRUMME Mia Irene Kristensen mia@foodfan.dk Jacob Damgaard jacob@jakse.dk FOF kursus 4. og 5. december 2010 INDHOLD En god krumme tips og tricks s. 3 Knækbrød s. 4 Snackstænger med tørret frugt Avotella

Læs mere

ET PRODUKT FRA HAVNEMØLLERNE OPSKRIFTER MED PERSONLIGHED

ET PRODUKT FRA HAVNEMØLLERNE OPSKRIFTER MED PERSONLIGHED ET PRODUKT FRA HAVNEMØLLERNE MED OPSKRIFTER PERSONLIGHED ØKOLOGISK HJEMMEBAG MED PERSONLIGHED TIL HELE KOSTDØGNET Med Øko MultiBag-basen har du uendelige muligheder og kan bage lige det brød, der passer

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Madpakke-ideer. økologi. Indhold FRA JORD TIL BORD DEN BEDSTE KVALITET. Side... Vi elsker

Madpakke-ideer. økologi. Indhold FRA JORD TIL BORD DEN BEDSTE KVALITET. Side... Vi elsker Indhold Side... Madpakke-ideer 2-3 Chiagrød med hørfrøolie 4-5 Kornas hampeproteinkugler 6-7 Chokoladeboller med rug 8-9 Bærsmoothie med hamp 10-11 Pesto som dip til grønt 12-13 Gul smoothie 14-15 Banan-proteinpandekager

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

Bålmadsworkshop.

Bålmadsworkshop. Bålmadsworkshop Ved PH outdoor Så er vi klar til 2. udgave af vores adventurerace. Vi har ændret alle O-løbene, tænkt nye tanker, men fastholdt hyggen og det udfordrende element. Løbet er den 27 November

Læs mere

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Indbagt marsbar 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Tø butterdejsstykkerne op og rul dem forsigtigt lidt tyndere på et melstrøget bord et ad gangen. Pak hver enkelt Mars bar ind i

Læs mere

Mine noter. Madværksted. Sund hverdagsmad. v/ Sara & Nanna

Mine noter. Madværksted. Sund hverdagsmad. v/ Sara & Nanna Mine noter Madværksted Sund hverdagsmad v/ Sara & Nanna Fiskelasagne Tortillas med avocado og tun Opskrifter Fyldte peberfrugt Kilde: madlaboratoriet.blogspot.dk Fiskelasagne : 1 porre ½ spsk. olie 2 gulerødder

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Balsamicomarineret oksefilet med balsamicocreme Oksefileten lægges i fryseren i ca. 3 timer. Når den er skalfrossen skæres den i tynde skiver med en laksekniv eller på pålægsmaskine.

Læs mere

hæveprocessen hævning

hæveprocessen hævning korn, mel og malt Det korn og mel, jeg har brugt i tilblivelsen af bogen, er hovedsageligt økologisk mel, som er købt i supermarkeder og hos det økologiske landbrug Brinkholm i Karise. Det hænder, jeg

Læs mere

Sammen med ildsjælene fra Skærtoft Mølle giver vi dig hér 3 gode opskrifter på brød der smager, samt gode råd om æltning og bagning af brød.

Sammen med ildsjælene fra Skærtoft Mølle giver vi dig hér 3 gode opskrifter på brød der smager, samt gode råd om æltning og bagning af brød. Brød for krop og sjæl! Sammen med ildsjælene fra Skærtoft Mølle giver vi dig hér 3 gode opskrifter på brød der smager, samt gode råd om æltning og bagning af brød. Mel og gær som bruges i opskrifterne

Læs mere

Brændenældesuppe. Del 1: Indsamling af brændenælder, skvalderkål og vejbred. Del 2: Forberedelse af øvrige ingredienser

Brændenældesuppe. Del 1: Indsamling af brændenælder, skvalderkål og vejbred. Del 2: Forberedelse af øvrige ingredienser Brændenældesuppe Del 1: Indsamling af brændenælder, skvalderkål og vejbred De små blade i toppen af brændenælderne samles ind (se billeder af planten). Tag en frostpose på hånden, når bladene plukkes.

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

Nytårspakke 2017 // Opskrifter. Bestil let de manglende råvarer hos Nemlig.com på dette link. (opskrifterne er som udgangspunkt til 6 personer)

Nytårspakke 2017 // Opskrifter. Bestil let de manglende råvarer hos Nemlig.com på dette link. (opskrifterne er som udgangspunkt til 6 personer) Nytårspakke 2017 // Opskrifter (opskrifterne er som udgangspunkt til 6 personer) Bestil let de manglende råvarer hos Nemlig.com på dette link >> KLIK HER

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød.

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. KlimaKøkken Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. Du kan finde flere opskrifter på klimavenlig mad på nettet.

Læs mere

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring Den 19. februar 2015 Danmarks bedste v/rikke Kring www.mgi.dk Menu Gammeldaws Flæskesteg m/kartofler, brun sovs og hjemmelaver rødkål Lækkerier fra Kring chokoladekage af chokolade fra Ecuador med blødende

Læs mere

agurk gulerod grøntsager

agurk gulerod grøntsager Opgave : Grove og fine grøntsager Fine grøntsager som agurk og tomat indeholder mere vand end grove grøntsager som gulerod og kål. Find ud af, hvor meget vand du kan presse ud af en agurk og af en gulerod.

Læs mere

Pulled Pork. Jeg har lagt briketterne langs kanten hele vejen rundt. Jeg tænder omkring 2 håndfulde gamle kul og 3 nye.

Pulled Pork. Jeg har lagt briketterne langs kanten hele vejen rundt. Jeg tænder omkring 2 håndfulde gamle kul og 3 nye. Pulled Pork Mit forsøg med at lave en labyrint opstilling med briketter til pulled pork virkede til dels da jeg prøvede det sidst. Men denne gang har jeg lavet opstillingen på en lidt anden måde. Målet

Læs mere

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA ELSKER SUPPER FORKÆL DIN MAD MED PHILADELPHIA TILBEREDNINGSTID ı 20 minutter SERVERINGSPORTION ı 325 g kj 1008, kcal 241, protein 20,9 g, fedt 15,49 g, kulhydrater 5,15 g De fleste forbinder Philadelphia

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

skoleskabet.dk Forret Rimmet laks med hyldebomstkaviar, rygeostcreme, sprøde havreflager og dild Side 1 af 19

skoleskabet.dk Forret Rimmet laks med hyldebomstkaviar, rygeostcreme, sprøde havreflager og dild Side 1 af 19 Forret Rimmet laks med hyldebomstkaviar, rygeostcreme, sprøde havreflager og dild Side 1 af 19 Hovedret skoleskabet.dk Ballotine af kylling, ærter francaise og små kartofler Side 2 af 19 Rimmet laks skoleskabet.dk

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Æblerøræg. Æbleskiver. Æbleflæsk/ æble løg. Æblekarry

Æblerøræg. Æbleskiver. Æbleflæsk/ æble løg. Æblekarry Brug udelukkende økologiske ingredienser. Det gør vi. Æblerne skal ikke skrælles til nogen af opskrifterne. Jeg skræller normalt ikke grønsager, men vasker dem kun og skærer dårlige steder væk. De gode

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Hvede, havre, byg og rug

Hvede, havre, byg og rug Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om Korn Hvede, havre, byg og rug INDSKOLINGen: 1.-3. klasse PLANTER er også mad Tema om korn INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Delemne

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

18 nye med fuldkorn. Et opskriftshæfte med inspiration til håndværksbagerne

18 nye med fuldkorn. Et opskriftshæfte med inspiration til håndværksbagerne 18 nye med fuldkorn Et opskriftshæfte med inspiration til håndværksbagerne Fuldkornspartnerskabet 2015 Fuldkorn på ny Fuldkornspartnerskabets vision er, at fremme folkesundheden ved at få danskerne til

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet.

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Frugtordningen i Troldedynastiet er et mellemtid, der serveres hver dag mellem kl. 13:30 og kl. 14:00. De børn, der går hjem inden, får et stykke frugt

Læs mere

STENFORMALET 5 OPSKRIFTER MED INSPIRATION FRA GAMLE DANSKE MØLLER

STENFORMALET 5 OPSKRIFTER MED INSPIRATION FRA GAMLE DANSKE MØLLER dansk Håndværk & Stolte mølletraditioner STENFORMALET 5 ER MED INSPIRATION FRA GAMLE DANSKE MØLLER I Valsemøllen har vi siden 1899 fokuseret på god smag og stolte mølletraditioner, og vi bliver ved med

Læs mere

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle!

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! 150 g smør* 150 g sukker 2 dråber vaniljeekstrakt 2 æg** 150 g glutenfrit selvhævende hvidt mel fra Doves Farm (Self-raising White

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn.

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn. Appelsin fromage 1½ blad husblas 125 g DDV youghurt 1½ dl friskpresset appelsinsaft Multisød Vaniliekorn Pynt: ½ appelsin Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt den i en mikroovn i 1

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

EMMER, ENKORN & SPELT

EMMER, ENKORN & SPELT EMMER, ENKORN & SPELT Grundopskrift 4000 g. Pantique 4000 g. Hvedemel (evt. fuldkorn) 240 g. Gær 4500 g. Vand ca. (+ til fuldkorn) Dejtemperatur: 23-24 C Køre-/æltetid: 3 min. langsomt 7 min. hurtigt Liggetid:

Læs mere

Sammen om maden. Opskrifter til maddagen. Maddag 13. september Forældrenes Landsforening

Sammen om maden. Opskrifter til maddagen. Maddag 13. september Forældrenes Landsforening Sammen om maden Opskrifter til maddagen Maddag 13. september 2017 Forældrenes Landsforening 2 SAMMEN OM MADEN OPSKRIFTER SAMMEN OM MADEN OPSKRIFTER 3 Sammen om maden - Maddag 13. september 2017 Opskrifter

Læs mere