GUIDE TIL MIN FØRSTE A-FESTIVAL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GUIDE TIL MIN FØRSTE A-FESTIVAL"

Transkript

1 GUIDE TIL MIN FØRSTE A-FESTIVAL Som producent har du måske haft flere film på adskillige festivaler, før du oplever at skulle lancere din film på en A-festival. Deltagelse på en A-festival kræver en anderledes forberedelse og medfører andre opgaver, arrangementer og overvejelser. Det Danske Filminstituts festivalafdeling giver i denne guide gode råd, idéer og konkret vejledning til dig selv som producent, der første gang skal deltage på en A-festival.

2 SIDE 2 / A-FESTIVALGUIDE / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 STØTTE HOS DFI 3 FIND DEN RIGTIGE SALGSAGENT 4 GOD IDÉ MED EN PUBLICIST 5 AFSTEM DINE FORVENTNINGER 6 PLANLÆG FESTIVALEN I DETALJER 7 INDKVARTERING, TRANSPORT OG ØKONOMI 8 PLANLÆGNING AF PREMIEREN 9 PRESSEMATERIALE 10 PRESSESTRATEGI 11 DFI S ROLLE UNDER FESTIVALEN 12 EN STOR TAK TIL Redaktør: Lærke Moldenæs De deltagende producenter og instruktører: Lene Børglum, Bo Ehrhardt, Guðmundur Arnar Guðmundsson, Per Damgaard Hansen, Sidsel Hybschmann og Signe Byrge Sørensen. Også stor tak til de deltagende publicister for gode råd, især til WOLF Consultants. Layout: Signe Egemose Agger

3 DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 / A-FESTIVALGUIDE / 3 SIDE SØG STØTTE HOS DFI Som producent har du måske haft flere film på adskillige festivaler, før du oplever at skulle lancere din film på en A-festival. Deltagelse på en A-festival kræver en anderledes forberedelse og medfører andre opgaver, arrangementer og overvejelser. Hvis din film bliver udvalgt til en A-festival, kan du kontakte festivalafdelingen hos DFI og få sparring og hjælp til filmens festivalstrategi samt søge støtte. Vær opmærksom på, at der er forskellige procedurer for henholdsvis spillefilm og dokumentarfilm. Vær opmærksom på DFI-systemet og lær det at kende! Signe Byrge Sørensen - Final Cut For Real Sørg for først at læse DFI s festivalvejledning -og vilkår. Som udgangspunkt kan støtten kun ansøges af og ydes til filmens danske producent. Ansøgningen skal være DFI i hænde inden påbegyndelsen af den internationale aktivitet, normalt senest to uger før en given festival begynder. Ansøgninger modtaget efter eller samme dag som påbegyndelsen af den internationale aktivitet får afslag. Producenten kan ansøge om støtte til følgende: 1. Fremstilling af tekstet festivalkopi. 2. International kampagne ved udtagelse til en, af DFI defineret, launch festival. Se vores prioriterede festivalliste 3. Der kan ansøges om støtte til rejse- og hoteludgifter (fortrinsvis for kerneteam), pressematerialer, annoncer, plakat, markedsføringsmaterialer, professionel presseagent/publicist, launch middag og revision af regnskab.

4 SIDE 4 / A-FESTIVALGUIDE / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 FIND DEN RIGTIGE SALGSAGENT Det er en god idé at anskaffe sig en salgsagent så tidligt som muligt. Sørg for at finde den rigtige salsagent for netop din film. Har salgsagenten samme type titler som din film i sit katalog? Har andre producenter, du kender, gode erfaringer med salgsagenten? Forstår salgsagenten filmen på samme måde som du og din instruktør? Som udgangspunkt yder DFI kun støtte til danske dokumentar- og spillefilms internationale kampagne, såfremt den tilknyttede salgsagent har dokumenteret erfaring med internationalt salg. Afstem med salgsagenten, hvad de skal bruge af materialer, og hvad udgifterne hertil må være. Levér materialet så hurtigt som muligt til både salgsagenten og DFI. Det er en god idé at sparre med DFI i forhold til udvælgelse af filmens første still og synopsis. Det er vigtigt inden festivalen at få afklaret den økonomiske fordeling, herunder fordeling af støttemidler, mellem salgsagent og producent. DFI kan yde støtte på op til 70 %, og producenten og salgsagenten må dække de resterende 30 %. Hvem dækker hvilke udgifter og hvordan? Spørg andre producenter og/eller DFI, hvilke omkostninger der er normale i en salgsagentkontrakt. Du har kun den ene launch! Så vær indstillet på, at månederne op til festivalen indebærer en enorm mængde arbejde! Guðmundur Arnar Guðmundsson - Instruktør Hvor høj er salgsagentens kommission? Har du forhandlet nogle bonusser, hvis din film kommer på en A-festival og evt. vinder en pris? Hvad er det for omkostninger, salgsagenten vil recoupe, inden du får dine indtægter? Har du husket at informere salgsagenten om, at DFI har festivalrettighederne til din film?

5 DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 / A-FESTIVALGUIDE / 5 SIDE GOD IDÉ MED EN PUBLICIST Det er en god idé at anskaffe sig en publicist så tidligt som muligt. Kontakt i god tid de internationale publicister, som har en portefølje eller profil, der passer til din film, inden de er booket helt op, hvilket kan være 1-3 måneder før festivalen. En publicist er ikke et krav fra DFI s side, men dog en klar anbefaling. Der kan normalt søges om støtte hos DFI til en professionel publicist som en del af den internationale kampagne. Søg råd fra salgsagent, kollegaer og internationale samarbejdspartnere om deres erfaringer med publicister. En publicist er tit territoriespecifik og har et indgående kendskab til netværket, protokollen og fremgangsmåden omkring specifikke festivaler. De kender journalisterne og ved, hvad der skal sendes ud til hvem og hvornår. De holder også øje med, hvad der bliver udgivet undervejs. Når du står på festivalen, er det publicisten, der organiserer interviews og følger holdet med rundt. Desuden er de til stede ved de afsluttende prisuddelinger. Brug al det netværk, der er i Danmark. Vi hjælper hjertens gerne med råd, for har du en film i hovedkonkurrence, er det godt for dansk film, og dermed godt for os alle Bo Ehrhardt Nimbus Film Forhandl altid publicistens pris og få evt. hjælp hertil af salgsagenten. Det skal endvidere gøres klart og så specifikt som muligt, hvad publicisten skal stå for. Skal de eksempelvis håndtere delegationen og tage sig af booking af hotel og fly?

6 SIDE 6 / A-FESTIVALGUIDE / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 AFSTEM DINE FORVENTNINGER Lav på et tidligt tidspunkt et overslagsbudget, og drøft det med DFI, så du kan forberede ansøgningen til den internationale kampagne. Overordnet set kan en placering på en A-festival medvirke til at: 1. filmen bliver solgt udenlands. 2. filmen sælger bedre i Danmark, fordi den er kommet på dagsordenen. 3. du får et netværk. 4. du kan få opmærksomhed på andre projekter, når det gælder store markeder som Cannes og Berlin. Vær gerne klar med andre projekter, så du kan udnytte chancen for at få dem finansieret. Alliér dig med festivalen, så du kan få den fornødne hjælp og vejledning. Sørg for at få en kontaktperson på festivalen. I Cannes og Berlin møder man primært én person, som kan hjælpe med det hele. Husk, at du kun har én chance hos festivalen, så vent med at sende filmen til gennemsyn, indtil du kan levere en så færdig version som overhovedet muligt John Nein Senior Programmer, Sundance Afstem dine forventninger til lanceringen på A-festivalen. Hvad skal du bruge netop dén festival til? Hvad kan og vil du opnå? Hvornår har festivaldeltagelsen været en succes? Hvad vil du bruge din position til? Her kan DFI, din salgsagent, publicist og distributør guide dig frem til, hvad der vil være den bedste taktik.

7 DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 / A-FESTIVALGUIDE / 7 SIDE PLANLÆG FESTIVALEN I DETALJER Søg information om de helt lavpraktiske forhold, såsom hvordan de enkelte dage forløber, især dagen for din visning. Lav tidligt minutiøse, stringente og organiserede programmer og skemaer for de enkelte dage. Hav endvidere alles kontaktinformationer, både s og mobiltelefonnumre. Det er en god idé at planlægge og booke møder inden festivalen. Hvad en festival tilbyder kan sagtens ændre sig fra år til år, så spørg ind til alt få så mange detaljer som muligt Sidsel Hybschmann Zentropa Akkreditering er som udgangspunkt vigtigt på de store A-festivaler. I Cannes kan l næsten som det eneste sted få akkreditering til hele holdet, så skaf alle en akkreditering, hvis du kan. Den person, som du har udpeget til at være filmens koordinator på festivalen, er tit den, der har mest brug for en akkreditering. Det kan samtidig være den person, det er sværest at skaffe akkreditering til. Hav en udvalgt kontaktperson på stedet for hele delegationen. Er du fra et mindre produktionsselskab, så overvej at have en assistent, som op til festivalen tager sig af kommunikationen og levering af materialer, og som under festivalen håndterer instruktøren, logistikken og koordineringen. Vær ledig dagen før og et par dage efter premieren for at koordinere delegationen på stedet. Tag dig af holdet sammen med publicisten, og vær opmærksom på, at din instruktør kan føle sig mere stresset pga. presset. Sørg for, at instruktøren og hovedcast ankommer dagen før premieren, og at de bliver på premieredagen og mindst en eller to hele dage efter premieren. De skal være ledige til pressearrangementer og receptioner samt officielle events.

8 SIDE 8 / A-FESTIVALGUIDE / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 INDKVARTERING, TRANSPORT OG ØKONOMI Undersøg muligheder for transport, fly, ophold, etc., i så god tid som muligt. Lav et overslag over, hvem der skal med på festivalen. Begræns delegationen for at holde udgifter og organisering på et minimum. Medbring evt. blot skuespillere og hold med international appel af pressehensyn. Tag aldrig noget for givet fra festivalens side. Ved film i hovedkonkurrencen vil festivalen ofte invitere og betale hotel og evt. rejsetransport til hovedrollerne og instruktøren. Med hensyn til hotel, så tag altid højde for den logistiske afstand til hovedlokationerne. Rådfør dig evt. med publicisten. På festivalerne er tidsvinduerne på de officielle festivalbiler meget stramme. Er du der ikke inden for bilens afsatte tid, så kører den. Du får ikke en ny. I Venedig foregår tingene som regel på lidoen. Hvis man bor i selve byen, sejler man altså frem og tilbage hele tiden. Sidsel Hybschmann Zentropa Tag også højde for lufthavnstransport i budgettet. De gæster, som Cannes, Berlin og Toronto giver hotel til, sørger festivalerne også for at hente og bringe til lufthavnen. Hør, om ikke også andre af delegationens medlemmer kan køre med. I Venedig skal du sejle til lufthavnen, og det tager længere tid. Kan hele delegationen komme ind til de forskellige arrangementer, der afholdes? På grund af begrænsede ressourcer vil instruktøren, producenten og hovedskuespiller(e) måske inviteres. Vær som producent på forkant med, at ikke alle kan komme med til alt. Søg alternativ finansiering til festivalopholdet fra udenlandske filminstitutter, hvis der er udenlandsk talent involveret, samt fra dine investorer eller distributører.

9 DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 / A-FESTIVALGUIDE / 9 SIDE PLANLÆGNING AF PREMIEREN Insistér på og deltag altid i det tekniske tjek af DCP en. Undersøg, hvornår det foretages, og hvordan det foregår. Det gælder også for teknisk tjek før din pressevisning. I Cannes, Berlin og Venedig afholdes protokolmøder, hvor man gennemgår en tidsplan for, hvad der skal ske hvornår. Det er meget vigtigt at finde ud af, hvornår mødet ligger og at komme med til det. Ellers kan du miste kontrol over festivalen. Protokolmødet og andre events arrangeret af festivalen kan ikke aflyses eller rykkes. Til hovedkonkurrencerne i Cannes, Berlin og Venedig vil der være en rød løber, men forhør dig alligevel altid i forvejen om, hvorvidt og hvornår der vil være en. Tag højde for logistikken. Arrangér, hvem der skal sidde i hvilke biler, og prøv at forhandle dig til nogle flere biler fra festivalen. Tjek desuden festivalens dress code til alle officielle arrangementer. Det er heller ikke alle visninger, der efterfølges af en pressekonference. Pres på for at få en pressekonference, og forhør dig i forvejen om, hvornår og hvordan pressekonferencen vil foregå. Prøv at få billetter til nogle film det er fantastisk at se film på en festival. DFI S GODE RÅD: Når der er en deltagende dansk film, vil DFI forsøge at hjælpe med at trække alle de billetter, de kan med deres akkrediteringer. Få tidligt et overblik over billetterne til premieren og andre visninger, og hav altid et par billetter i baghånden til uforudsete omstændigheder. Undgå at love billetter væk. Afstem og fordel billetterne med din publicist, salgsagent og distributør. Normalt får man et (lille) antal billetter til sin visning, men forhandl altid med festivalen om flere. Lov heller ikke, at folk får billetter leveret. Aftal, at billetter kan afhentes på bestemte steder på fastsatte tidspunkter. Gør noget anderledes, hvis du skal holde en premierefest for filmen på en festival med et marked såsom Cannes og Berlin. Det vil fange folks opmærksomhed. Overvej desuden teammiddag eller -cocktails før eller efter premieren og fohør dig om mulige lokaliteter og reservationer så tidligt som muligt.

10 SIDE 10 / A-FESTIVALGUIDE / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 PRESSEMATERIALE Inkludér gerne udgifter til det obligatoriske pressemateriale og EPK i dit budget. Rådfør dig tidligt med filmens salgsagent, nationale distributør og publicist for at udvikle pressematerialer, samt en marketing- og pressestrategi. Modstå fristelsen til at poste billeder af filmoptagelserne på de sociale medier uden at have en taktik. Udgiv generelt ikke noget uden en omhyggeligt planlagt timing-strategi. Sørg også for, at alle involverede parter er bevidste om dette og ikke udgiver noget før den strategisk planlagte udgivelsesdato. Wendy Mitchell Screen International Husk, at journalister er dovne og vil rigtig gerne have serveret en god historie Hav godt PR-materiale, som også skaber omtale på sigt. Tilknyt en stillfotograf under optagelserne. Forbered ét godt hovedstill og sørg for, at alle involverede parter kun har og anvender dette. Udgiv kun hovedstill og maks. 1-2 flere fotografier til det officielle festivalkatalog, selvom festivalen måske efterspørger flere. Vælg desuden maks. 3-5 pressestills, som du vil give til den internationale og nationale presse via festivalens pressekontor. Tænk også på klip eller EPK, som du kan give til den audiovisuelle presse. Hav noget godt PR-materiale og nogle stærke stills. Tænk i guerillamarketing i tråd med filmen. Sørg for at fjerne alle tidligere versioner af tekster og materialer, hvor det er muligt, og sørg for, at alle parter kun anvender de endelige versioner. Per Damgaard Hansen Masterplan Pictures Det er en god idé at have så meget information med som muligt i pressematerialet, også i printet form. Hav styr på, hvilke sprog pressematerialet skal afleveres på.

11 DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 / A-FESTIVALGUIDE / 11 SIDE PRESSESTRATEGI Danske distributører vil gerne have deres egen plakat og trailer. Sæt derfor den danske distributør og publicist (hvis du har en) samt den internationale distributør og publicist i kontakt med salgsagenten, så du undgår konflikter. Undersøg, om man på festivalen kan hænge bannere eller plakater op. Det kan være svært at gøre opmærksom på sin film i festivalmiljøet. Det er vigtigt at bruge festivalpremieren til promovering i Danmark. Du må derfor lave en god plan med din danske distributør i forhold til en eventuel dansk publicist, der kan samarbejde med den internationale publicist om den danske lancering og markedsføring. Lav et lille ekstra arrangement for den danske presse under festivalen. Sørg samtidig for, at der er noget tilbage at skrive om, hvis filmen senere får danmarkspremiere. Det rigtigt vigtige er din strategi. Sørg for, at din film skiller sig ud fra alle de andre og får præcist dén opmærksomhed, dén skal have. Sørg for, at filmen bliver vist for første gang det rigtige sted på det rigtige tidspunkt med de rigtige mennesker i salen Arrangér evt. medietræning for instruktøren og hovedrolleindehaverne. Hav en skriftlig pressestrategi, hvori det er fastsat, hvordan I italesætter filmen, tematikken og indholdet på en måde, så folk får lyst til at se den. Lene Børglum Space Rocket Nation I Cannes kan den megen presse medføre både en international pressedag og en fransk pressedag, især hvis du har en stærk fransk distributør og salgsagent tilknyttet.

12 SIDE 12 / A-FESTIVALGUIDE / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 DFI S ROLLE UNDER FESTIVALEN I forbindelse med danske fremstød på A-festivaler har DFI forskellige tiltag, som det er vigtigt at være opmærksom på: DFI laver et banner med de deltagende danske film. Derfor skal producenten sørge for, at DFI har filmens rigtige titel og still. DFI laver også pressearbejde i forbindelse med festivalen, hvorfor det også er vigtigt at være i kontakt med DFI omkring dette. DFI S GODE RÅD: Både i Venedig og Toronto er det bedre med en mere intim fest eller middag for relevante samarbejdspartnere. Send tidligt dine invitationer ud, og mind gæsterne om indbydelsen inden festivalen Under Cannes og Berlin afholder DFI et Meet the Danes -netværksarrangement. Den danske branche tilmelder sig selv via DFI s hjemmeside, hvilket offentliggøres i instituttets nyhedsbreve. Skandinaviske eller andre udenlandske kolleger med relevans i den specifikke sammenhæng kan tilmeldes inden festivalen via mail til festivalassistenten. DFI fører desuden en oversigt over danske filmfolk til stede på de respektive A-festivaler. Her skal du også huske at tilmelde dig inden festivalen. HELD OG LYKKE PÅ DIN NÆSTE A-FESTIVAL

13 DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 / A-FESTIVALGUIDE / 13 SIDE FOR YDERLIGERE INFORMATION Anne Marie Kürstein Festivalkonsulent, Dokumentar kurstein@dfi.dk Lizette Gram Mygind Festivalkonsulent, Spillefilm lizetteg@dfi.dk Christian Juhl Lemche Festivalkonsulent, Spillefilm christianj@dfi.dk

FESTIVALVEJLEDNING 1. DFI'S FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION

FESTIVALVEJLEDNING 1. DFI'S FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION FESTIVALVEJLEDNING Det Danske Filminstitut (DFI) har udarbejdet denne vejledning til DFI's "Vilkår for støtte til deltagelse i internationale filmfestivaler samt andre relaterede aktiviteter" af 1. juli

Læs mere

FESTIVALVEJLEDNING. 1. DFI s FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION

FESTIVALVEJLEDNING. 1. DFI s FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION FESTIVALVEJLEDNING Det Danske Filminstitut (DFI) har udarbejdet denne vejledning til DFI s Vilkår for støtte til deltagelse i internationale filmfestivaler samt andre relaterede aktiviteter af 1. juli

Læs mere

DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1.

DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

Invitation. Generalforsamling. Psykologi gavner samfundet

Invitation. Generalforsamling. Psykologi gavner samfundet Invitation Generalforsamling 2018 Psykologi gavner samfundet Vær med! Kære psykolog Kom og få indflydelse på dit fags udvikling og din fagforening. Din forening arbejder hver eneste dag for at sikre psykologernes

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Tovholderrollen. En af de opgaver, der i Hovedstadens Svømmeklub varetages af svømmernes forældre er rollen som tovholder.

Tovholderrollen. En af de opgaver, der i Hovedstadens Svømmeklub varetages af svømmernes forældre er rollen som tovholder. Tovholderrollen En af de opgaver, der i Hovedstadens Svømmeklub varetages af svømmernes forældre er rollen som tovholder. Rollen indebærer, at man planlægger og arrangerer holdenes deltagelse i eksterne

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Skab bedre forhold for folkeoplysningen

Skab bedre forhold for folkeoplysningen Skab bedre forhold for folkeoplysningen Sådan varetager du folkeoplysningens interesser i din kommune Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) Gammel Kongevej 39 E, 2. tv. DK-1610 København V +45 3315 1466 dfs@dfs.dk

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til lærere og pæda goger i grundskolen. Redskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Når I anvender redskabet

Læs mere

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND BILAG 1 - BUSINESS CASE: HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND Proof-of-business-fonden skal, med mindre investeringer opbygge erfaringer og kompetencer i forhold

Læs mere

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE Nedenstående deadlines gælder alle FamilieNets interne kurser. Nogle kurser bliver afholdt i samarbejde med andre organisationer, og her kan der gælde andre deadlines og opgaver.

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM det danske filminstitut VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM klij GÆLDENDE PR 12. JUNI 2014 Ændringer af 12. april 2018 som følge af EU-kommissionens formelle godkendelse

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til gymnasielærere. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Når I anvender redskabet sammen

Læs mere

Guide til arrangører fra idé til udførelse

Guide til arrangører fra idé til udførelse Guide til arrangører fra idé til udførelse Har du planer om at afholde et arrangement eller en event men i tvivl om hvad og hvordan? Vi har lavet en lille hjælpeguide, som kan hjælpe dig godt i gang og

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGSGUIDEN 2016 Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse COI Center for Offentlig Innovation Købmagergade 22 1150

Læs mere

Aalborg Bæredygtighedsfestival september Kom og vær med!

Aalborg Bæredygtighedsfestival september Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 9. - 16. september 2017 Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 9. - 16. september 2017 Den 9. - 16. september 2017 afholdes der igen Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN Inden du udfylder ansøgningsskemaet, så tjek at Aktiviteten er ny i forhold til jeres tidligere aktiviteter, og hvad der almindeligvis kan forventes, at I laver Børn

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

Rammer for landsholdsarbejde i skaterhockey 2013

Rammer for landsholdsarbejde i skaterhockey 2013 Rammer for landsholdsarbejde i skaterhockey 2013 1. Indledende bemærkninger Disse rammer har til formål, at konkretisere arbejdet omkring landsholdsarbejdet i skaterhockey i 2013. Det er planen, at der

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Kære team i grundskolen Dette udviklingsredskab guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Som team eller arbejdsgruppe kan I bruge redskabet til en systematisk

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune.

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune. Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklingsog markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer

Læs mere

Vejledning til Sport Event Denmarks budgetskabelon

Vejledning til Sport Event Denmarks budgetskabelon Vejledning til Sport Event Denmarks budgetskabelon Hvad er formålet med denne budgetskabelon? Alle ansøgninger til Sport Event Denmark om støtte til events skal vedlægges et budget. Til dette formål kan

Læs mere

Ansøgningsskema 18. Oplysninger om ansøger. Oplysninger om aktivitet. Thisted Kommune Asylgade Thisted

Ansøgningsskema 18. Oplysninger om ansøger. Oplysninger om aktivitet. Thisted Kommune Asylgade Thisted Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 08.11.2018 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 39966433 Evt. P-nummer Navn Vejnavn Thy Veteraner Teglgårdsvej Husnummer 5 Etage Side/Dør Postnummer

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE Udviklingsredskab Kære undervisere på erhvervsuddannelserne Dette udviklingsredskab guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Som team eller arbejdsgruppe

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

OPGAVE 1 X min LEDER

OPGAVE 1 X min LEDER OPGAVE 1 X min LEDER Marts 2018 1 BLIV INSPIRERET (X min - individuelt) Hvad vil du gerne opnå med arbejdsfællesskab? Inden du påbegynder arbejdet med arbejdsfællesskaber, kan du med fordel lade dig inspirere.

Læs mere

Drejebog for strandsafari

Drejebog for strandsafari Drejebog for strandsafari Fase Fase 0/5 0/5 Her tegner I de overordnede linjer for jeres strandsafari og deler projektets opgaver imellem jer i styregruppen. Tips & tricks Formål Skriv, med jeres egne

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

VEJLEDNING - sådan bruger du Filmværkstedet

VEJLEDNING - sådan bruger du Filmværkstedet VEJLEDNING - sådan bruger du Filmværkstedet Kontakt: Udstyr og support: gear@filmworkshop.dk / 7199 3372 / Steffen Møgelmose Teknisk leder: Anders Bonde / 7199 3373 / anders@filmworkshop.dk Booking og

Læs mere

(i det følgende benævnt "Kontrahent 2")

(i det følgende benævnt Kontrahent 2) Side 1 af 5 Mellem og Viborg Kommune (i det følgende benævnt "Kontrahent 1") DELUCA FILM A/S Bjørnholms Allé 4-6 8260 Viby J (i det følgende benævnt "Kontrahent 2") er der d.d. indgået følgende S A M A

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2015 Lørdag den 13. juni 2015 Brønshøj Torv Kirsten Møller Arbejdsgruppen

Læs mere

Beskriv baggrund for at implementer FlexRegnskab. Hvad skal implementeringen resultere i for kunden, de ansatte og rådgivningscentret?

Beskriv baggrund for at implementer FlexRegnskab. Hvad skal implementeringen resultere i for kunden, de ansatte og rådgivningscentret? Tjekliste for udarbejdelse af minikampagner. Tjeklisten er en skabelon for implementering af FlexRegnskab på et lokalt rådgivningscenter. Tjeklisten er opbygget som et skema med tre kolonner: 1. Planlægningsprocessen.

Læs mere

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Udarbejdet af Guide til fundraising Hvad gør man, hvis man har en god idé, men ingen penge? Det skal denne guide

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Version 6 Pris: kr. 399,-

Version 6 Pris: kr. 399,- F A C E B O O K S T R A T E G I E N G U I D E T I L V I R K S O M H E D E R ALLAN LOUMANN LISSAU Social Image Version 6 Pris: kr. 399,- I N T R O K æ r e L æ s e r E n k l o g p e r s o n s a g d e " E

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

Deltagere: Sally, Lorens, Ole, Elsa og Mette (referent). Ina deltog i punkt 1-4. Afbud: Jeanette (barsel) og Charlotte.

Deltagere: Sally, Lorens, Ole, Elsa og Mette (referent). Ina deltog i punkt 1-4. Afbud: Jeanette (barsel) og Charlotte. Ferie-arbejdsgruppe møde den 24. maj 2012 på Sekretariatet REFERAT Godkendt Deltagere: Sally, Lorens, Ole, Elsa og Mette (referent). Ina deltog i punkt 1-4. Afbud: Jeanette (barsel) og Charlotte. 1. Budget

Læs mere

Politiets pressepolitik (Rigspolitiet)

Politiets pressepolitik (Rigspolitiet) Politiets pressepolitik (Rigspolitiet) Denne pressepolitik fastlægger de overordnede mål og retningslinjer for politiets samspil med medierne og definerer de nærmere rammer for dette arbejde. Det strategiske

Læs mere

Kultur projektansøgning

Kultur projektansøgning Kultur projektansøgning 1. Ansøger Kontaktperson * Fornavn *) Hvis du skal rette i feltet, skal du gøre det under Ret profil på Min Side. Efternavn Arbejdstelefon Mobiltelefon E-mail Adresse Postnummer

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgningsfrist: 1. november Svar på ansøgning: Ultimo december Ansøgningsskema sendes til:

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt 1 1. Hovedoplysninger (husk underskrift) OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt Projektet Oplysningerne anføres i denne kolonne Journalnummer (udfyldes af Miljøstyrelsen):

Læs mere

Q & A IDÉKONKURRENCE 2017 NYT, NYTTIGT OG NYTTIGGJORT

Q & A IDÉKONKURRENCE 2017 NYT, NYTTIGT OG NYTTIGGJORT Q & A IDÉKONKURRENCE 2017 NYT, NYTTIGT OG NYTTIGGJORT 1. Hvorfor er konkurrencen igangsat? Som en del af en koncernfælles strategiske indsats styrkelse af innovation og forskning gennemfører Center for

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Et øjeblik! Hvordan går det med dig og din funktion som AMR?

Et øjeblik! Hvordan går det med dig og din funktion som AMR? BRØNDERSLEV KOMMUNE & HJØRRING KOMMUNE Et øjeblik! Hvordan går det med dig og din funktion som AMR? Kl. 13.00 15.30 26. marts 2014 Idrætscenter Vendsyssel, Vrå 1 Hvem har ansvaret for arbejdsmiljøet? Alle

Læs mere

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Overordnet mål med handlingsplanen: Via en fælles indsats at tiltrække et eller flere landsdækkende sponsorater, der til sammen

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Når du vil søge som ledig

Når du vil søge som ledig KORT & DOKUMENTAR FILMSKOLEN Når du vil søge som ledig FØR DU HENVENDER DIG TIL JOBCENTRET OM AT FÅ BEVILLIGET KURSUS Alene din sagsbehandler i Jobcentret kan bevillige kursus/uddannelse på Kort & Dokumentar

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt.

Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt. Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt. Indhold Hvor kan du komme hen?... 3 Hvornår kan du komme

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Implementeringsvejledning. Signs of Safety

Implementeringsvejledning. Signs of Safety Implementeringsvejledning Signs of Safety 1 Indholdsfortegnelse Hvad er implementeringsvejledningen?...3 Ledelse...4 Milepæl: Kommunens mål med og målgruppe for indsatsen er beskrevet...4 Milepæl: Det

Læs mere

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM -

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM - BOLIG2019 10 LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK 2019 - PROGRAM - UDSTIL PÅ BOLIG2019! Når I deltager som udstillere på Bolig2019 får I kontakt med andelsboligforeninger og ejere af boligejendomme i de byer,

Læs mere

Den Frivillig Gældsrådgivning Skive

Den Frivillig Gældsrådgivning Skive Den Frivillig Gældsrådgivning Skive Indledning Dette notat beskriver et forslag til etablering af en frivillig gældsrådgivning i Skive. Formål, indhold og organisering er kort beskrevet, ligesom der er

Læs mere

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar:

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar: Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører Snarest muligt og helst inden 1. februar: Aktivitet: Afhold et opstart og planlægningsmøde i udvalget. Vi foreslår, at I udvider deltagerlisten

Læs mere

Tilmelding. 1) Tilmelding til erhvervsdelegationstur til Chongqing, august 2013

Tilmelding. 1) Tilmelding til erhvervsdelegationstur til Chongqing, august 2013 Tilmelding 1) Tilmelding til erhvervsdelegationstur til Chongqing, 10. 15. august 2013 Vi bekræfter hermed vores deltagelse i erhvervsdelegationsturen til Chongqing den 10. 15. august 2013 til en pris

Læs mere

Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm

Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm 1. FORMÅL 1.1 Den Vestdanske Filmpulje kan yde støtte til manuskriptudarbejdelse, udvikling og produktion af kort- og dokumentarfilm.

Læs mere

Implementeringsvejledning. Det inddragende netværksmøde

Implementeringsvejledning. Det inddragende netværksmøde Implementeringsvejledning Det inddragende netværksmøde 1 Indholdsfortegnelse Hvad er implementeringsvejledning?...3 Ledelse...4 Milepæl: Kommunens mål med og målgruppe for indsatsen er beskrevet...4 Milepæl:

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE

UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til undervisere på erhvervsuddannelserne. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb.

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

n io t a ik n u m m o k

n io t a ik n u m m o k kommunikation Medarbejdere HVEM ER DU? Leverandører Konkurrenter Medier Bestyrelse Kunder I dag er målrettet kommunikation en nødvendighed, når det gælder udvikling og fastholdelse af en stærk markedsposition.

Læs mere

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 01.03.2019 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 30341171 Evt. P-nummer Navn Vejnavn BEDRE PSYKIATRI - Thisted/Morsø Kjeldgårdsvej Husnummer

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

FILM TIL ALLE Filmaftale

FILM TIL ALLE Filmaftale Den 9. oktober Regeringens udspil til filmaftale 2019-2023 FILM TIL ALLE Filmaftale 2019-2023 Der skal være et rigt varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film. Der

Læs mere

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 I dette nummer 1 Nyt fra bestyrelsen 2 Benchmarking 3 Juniorer og begyndere 4 Banen 5 Økonomi Nyt fra bestyrelsen 1. ÅRGANG 1. NUMMER Bestyrelsen har afholdt 3

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek 2019?

Vil du være en del af international ArtWeek 2019? Vil du være en del af international ArtWeek 2019? På havnen i DOK5000 i Odense 10. august 17. august 2019 Ideen med Art Week er at samle kunstnere fra hele verden. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille

Læs mere

Almindelige bestemmelser

Almindelige bestemmelser Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU) Vejledning til ansøgning om støtte til egen rejse under 1 måneds varighed Marts 2015 Bevillingssektionen Strandboulevarden 49 2100 København Ø Telefon

Læs mere

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt Deltagermanual - DGI Gadeidræt Vi uddanner forbilleder Event Maker dgi.dk/gadeidræt Event Maker-uddannelse - Deltagermanual Udgiver: DGI Gadeidræt Tekst: DGI Gadeidræt Foto: DGI Arkiv Layout: DGI Marketing

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Sagsnr Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015

Sagsnr Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT 15-05-2014 Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015 SponsorCom og Danmarks Sejlunion ansøger om værtskabet for Extreme Sailing Series

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Årstidsfest september 2017 Per Stengade og Freddy Christiansen Mikkel Larsen/Sarah Mughal

Årstidsfest september 2017 Per Stengade og Freddy Christiansen Mikkel Larsen/Sarah Mughal Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen. D. 5. august 2015

Møde i kommunikationsgruppen. D. 5. august 2015 Møde i kommunikationsgruppen D. 5. august 2015 Dagsordenspunkter 1. Orientering siden sidst (fast punkt) 2. Status på driftsopgaver 3. Kommunikationsnetværk 4. Intern formidling 5. Brochure 6. Kommunikationsressourcer

Læs mere

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1 Aktivering af netværket omkring Landsstævnet Netværksstrategi del 1 Indledning Dette dokument er første del af netværksstrategien. Her præsenteres det strategiske fundament for en mere netværksbaseret

Læs mere

Sorgplan. Østervangsskolen. Handleplan for arbejdet med børn og personale i forbindelse med dødsfald

Sorgplan. Østervangsskolen. Handleplan for arbejdet med børn og personale i forbindelse med dødsfald Sorgplan Østervangsskolen Handleplan for arbejdet med børn og personale i forbindelse med dødsfald Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Når et barn dør 2.1 Videregivelse af information om dødsfaldet 2.2

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

Værktøj 1 Projektbeskrivelse

Værktøj 1 Projektbeskrivelse Værktøj 1 Projektbeskrivelse En projektbeskrivelse er oftest knyttet til bibliotekets mission og vision. Projektbeskrivelsen er et dynamisk dokument, som tjener flere formål, alt efter hvilken af projektets

Læs mere

HVAD ER MIKROTURISME?

HVAD ER MIKROTURISME? HVAD ER MIKROTURISME? Mikroturisme er båret af mindre turismevirksomheder på mindre destinationer uden for de større byer. I projektet Benefit4Regions er der fokus på mikroturisme uden for de større byer

Læs mere

Alle punkter i skemaet skal besvares. Husk også at læse retningslinjer for at søge penge gennem Kulturpuljen.

Alle punkter i skemaet skal besvares. Husk også at læse retningslinjer for at søge penge gennem Kulturpuljen. Skema ved ansøgning om støtte gennem Kulturpuljen Kalenderåret 2018 Alle punkter i skemaet skal besvares. Husk også at læse retningslinjer for at søge penge gennem Kulturpuljen. Punkt 3 kan eventuelt vedlægges

Læs mere