Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, 9800 Hjørring Jasna Idrizovic, Seghir Ajjouri, Aneta Kaca-Christensen, Myrtelle Soa Steffensen, Helle Glyø, Mogens Bjerre, Uta Lorentz, Inge Nielsen og Heidi Villadsen. Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Udkast til dagsorden 2 2 Samarbejde med Vendsyssel Teater 3 3 s Integrationsdag 5 4 Konstituering af Integrationsråd efter kommunalvalg Høring vedr. s frivillighedspolitik for det sociale 10 område 6 Kommunalvalg Status vedr. Ambassadørkorps 13 7 Kommende temamøder i rådet 16 8 Eventuelt og orientering Integrationsrådet 18

2 Side A Udkast til dagsorden Resumé Integrationsråd skal godkende udkast til dagsorden. Sagsfremstilling Efter 11, stk. 3, i Integrationsrådets forretningsorden kan rådets medlemmer få optaget en sag på dagsordenen ved at sende forslag til formand eller sekretariat senest 2 uger før mødets afholdelse. Efter 11, stk. 4, i Integrationsrådets forretningsorden kan en sag, der ikke har været optaget på den udsendte dagsorden, ved mødets begyndelse optages på dagsordenen, hvis formanden finder, at sagen ikke tåler opsættelse, og hvis dette kan tiltrædes af et flertal af rådets medlemmer. En sag kan endvidere optages på dagsordenen, hvis der er enighed herom. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At rådet godkender dagsordenen. Beslutning Dagsordenen blev godkendt. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorxada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet.

3 Side A Samarbejde med Vendsyssel Teater Resumé Vendsyssel Teater har udtrykt interesse i et samarbejde med Integrationsrådet vedr. integrationsfremmende initiativer i regi af teateret. Sagsfremstilling Mødet indledes med en rundvisning af teateret, efterfulgt af en drøftelse vedr. et potentielt samarbejde mellem Vendsyssel Teater og Integrationsrådet. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet drøfter mulighederne for at indgå i et samarbejde med Vendsyssel Teater vedr. integrationsfremmende aktiviteter. Beslutning Mødet blev indledt med en rundvisning af teateret ved eventkoordinator Pia Mourier, hvorefter forskellige muligheder for at samarbejde om integrationsfremmende aktiviteter i regi af teateret blev drøftet. Integrationsrådet vedtog at hjælpe teateret med at udbrede kendskabet til to kommende arrangementer på teateret i efteråret, hhv. "Høstdans med din nabo", der finder sted søndag d. 1. oktober og "Juletræsdans med din nabo" der finder sted søndag d. 3. december Invitation til de to arrangementer er vedlagt som bilag 1 til referatet. Integrationsrådet opfordrede endvidere teateret til at tage kontakt til forældreklasseråd på de skoler, hvor der er mange tosprogede elever med henblik på at invitere til arrangementerne. Endvidere blev det besluttet, at valg-ambassadørerne skal inviteres til en gratis rundvisning på teateret.

4 Teateret og Integrationsrådet vil fremadrettet søge at arbejde sammen om organisering af integrationsfremmende aktiviteter i regi af teateret. Side 4. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet.

5 Side A s Integrationsdag Resumé Integrationsrådet afviklede d. 27. juni 2017 for første gang 's Integrationsdag'. Til dagens møde opfordres Integrationsrådet til at evaluere på dagen, samt drøfte afvikling af næste integrationsdag. Sagsfremstilling Integrationsdagen blev en stor succes med ca. 150 fremmødte. Borgmester Arne Boelt og formand for Integrationsrådet Peter Duetoft bød velkommen til dagen. Formålet med Integrationsdagen er at byde velkommen til nye flygtninge og familiesammenførte, at fejre borgere, der har nået en milepæl i deres integration, samt at påskønne virksomheder og andre, der har ydet et bidrag i kommunens integrationsindsats. Integrationsprisen "Integrationsrådets Påskønnelse" blev overrakt til to virksomheder, hhv. Glaseksperten, der modtog prisen for vedvarende og uvurderlige bidrag i den kommunale integrationsindsats, samt landmand Per Eltved, der modtog prisen for mod og vilje til at bidrage i den kommunale integrationsindsats. Sprogskolens dimission for kursister, der havde bestået danskuddannelsen i juni 2017, blev gennemført som en del af programmet. Den fremadrettede afvikling af Integrationsdagen: Integrationsrådet har tidligere besluttet, at Integrationsdagen skal afvikles halvårligt i hhv. juni og december. Integrationsrådet har dog også vedtaget, at overrækkelsen af "Integrationsrådets påskønnelse" kun skal finde sted én gang om året. Integrationsrådet bør tage stilling til, om rådet fortsat ønsker at afvikle dagen halvårligt, og såfremt det er tilfældet, tage stilling til program for afvikling af dagen i december 2017.

6 Økonomi Sekretariatet har endnu ikke modtaget alle fakturaer, men udgifterne forbundet med afvikling af Integrationsdagen forventes at udgøre ca kr., der afholdes på Borgmesterens repræsentationskonto. Side 6. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Rådet evaluerer på afvikling af s Integrationsdag d. 27. juni At Rådet drøfter den fremadrettet afvikling af Integrationsdagen, herunder om Integrationsdagen skal finde sted halvårligt eller årligt. Beslutning Der var enighed om, at integrationsdagen havde været en succes. Dog er der en kraftig opfordring til, at flere af rådets medlemmer aktivt hjælper til ved afvikling af næste arrangement. Det gælder både før arrangementet med opstilling af borde, stole, forplejning mv., men også efter arrangementet i forhold til oprydning. Rådet vedtog, at næste Integrationsdag skal afvikles i december 2017 på Lundergårdskolen For arrangementet i december 2017 vil programmet være: Velkommen til nye flygtninge og familiesammenførte v. Borgmester Arne Boelt og formand for Integrationsrådet Peter Duetoft Underholdning med musik Sprogskolens dimission Der nedsættes en arbejdsgruppe bestående af Mehrsad Sadjadi, Gitte Adamsen, Inge Nielsen og Rikke Ishøy, som arbejder videre med planlægning af dagen. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet.

7 Side A Konstituering af Integrationsråd efter kommunalvalg 2017 Resumé Integrationsrådets funktionsperiode følger den kommunale valgperiode, hvilket betyder, at der skal konstitueres et nyt integrationsråd efter kommunalvalget d. 21. november Rådet skal tage stilling til hvilke anbefalinger rådet ønsker at videregive til det nye integrationsråd, samt det politiske niveau. Sagsfremstilling Oversigten nedenfor viser den aktuelle sammensætning af rådet. Repræsentation Medlem Ikke-personlige stedfortrædere Anden etnisk baggrund end nordisk Jasna Idrizovic (K) Mai Thi Nguyen (K) Margot Xavier Jensen (K) Mehrsad Sadjadi (Næstformand) Seghir Ajjouri Wahidulla Noorzada Aneta Kaca-Christensen (K) Myrtelle Soa Steffensen (K) (O) Rabah Almoussa (O) Thanh Chau Vakant Vakant Repræsentation Medlem Personlige stedfortrædere Erhverv Hjørring Helle Glyø (K) Vakant LO Vendsyssel Mogens Bjerre Frank Tronborg A2B Uta Lorentz (K) Inge Nielsen (K) Folkeoplysningsudvalget Børne- & Kulturområdet Frivillige sociale foreninger Heidi S. Villadsen (K) Gitte Adamsen (K) Niels Rosenbom Henning Sigsgaard Birgit C. Simonsen (K) Ole Valsson Hjørring Byråd Peter Duetoft (Formand) Line K. Jensen (K)

8 Anbefalinger til Arbejdsmarkedsudvalg og Byråd Byrådet udpeger alle medlemmer og stedfortrædere til Integrationsrådet på baggrund af konkret indstilling eller interessetilkendegivelse. Integrationsrådet hører organisatorisk under Arbejdsmarkedsudvalget. Side 8. Integrationsrådet opfordres til at drøfte, om rådet ønsker at videregive særlige anbefalinger til Arbejdsmarkedsudvalg og Byråd i forhold til den fremadrettede organisering, herunder sammensætning og funktion. Anbefalinger til det nye Integrationsråd Integrationrådet vedtog i møde d. 19. juni 2017 at udarbejdet et såkaldt "overgivelsespapir" til det kommende Integrationsråd, hvor rådet dels redegør for aktuelle fokuspunkter, og dels videregiver anbefalinger til det kommende råd. Rådet bør drøfte indholdet af dette overgivelsespapir. Rekruttering til nyt Integrationsråd blandt borgere med anden etnisk baggrund end nordisk Udpegning af medlemmer og ikke-personlige stedfortrædere blandt borgere med anden etnisk oprindelse end nordisk sker på baggrund af borgerens tilkendegivelse af interesse herfor. Ifølge Integrationsrådets forretningsorden skal alle borgere med anden etnisk baggrund end nordisk, der er fyldt 18 år og har bopæl i kommunen, orienteres om muligheden for at stille op til integrationsrådet forud for Byrådets udpegning. Dette indebærer, at der skal annonceres for valg til Integrationsrådet via den lokale dagspresse, på kommunens hjemmeside, Facebook, samt ved opslag på biblioteker, borgerservicebutikker, sprogskole, frivillige cafeer mv. Alle nuværende medlemmer af Integrationsrådet har mulighed for at genopstille til rådet. Foruden de, af forretningsordenen givne annonceringskanaler, opfordres rådet til at drøfte, om rådet ønsker at iværksætte yderligere tiltag i denne forbindelse med henblik på at informere så stor en del af målgruppen som muligt. Økonomi Ingen bemærkninger.

9 Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet drøfter om rådet har særlige anbefalinger til Arbejdsmarkedsudvalg og Byråd vedr. organisering af det kommende råd? Side 9. At rådet drøfter indhold til overgivelsespapir til det kommende integrationsråd. At rådet drøfter rekruttering til det kommende integrationsråd. Beslutning Rådet har ikke særlige anbefalinger til Arbejdsmarkedsudvalg eller Byråd. Overgivelsespapiret til det kommende råd skal kort redegøre for Integrationsrådets aktiviteter siden kommunalvalget i 2013, samt tydeliggøre de punkter, hvor det nuværende integrationsråd ser et særligt behov for indsats. Det kan eksempelvis være i forhold til implementering af integrationspolitikken. Alle rådsmedlemmer opfordres til at sende emner til overgivelsespapiret til sekretariatet senest d. 1. oktober 2017, således overgivelsespapiret kan fremlægges til drøftelse på rådets ordinære møde d. 4. oktober Sekretariatet rundsender i løbet af efteråret en forespørgsel blandt alle nuværende medlemmer med henblik på at undersøge medlemmernes fortsatte interesse for at sidde i rådet. På baggrund af disse interesseerklæringer, kan rådet bedre vurdere, om der er behov for at gøre yderligere for at tiltrække nye medlemmer til det nye integrationsråd. Margot Xavier Jensen træder ud af rådet efter kommunalvalget, da hun er fraflyttet. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet.

10 Side P Høring vedr. s frivillighedspolitik for det sociale område Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget fremsender høringsudkast til Hjørring Kommunes frivillighedspolitik for det sociale område. Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) besluttede på møde den 27. juni 2017 at sende udkast til s frivillighedspolitik for det sociale område i høring (se bilaget). Høringsudkastet er udarbejdet med inspiration i de input, som SÆH-udvalget har fået på en række dialogmøder i efteråret På dialogmøderne deltog kommunens borgere og det frivillige sociale felt. Frivillighedspolitikken tager udgangspunkt i følgende vision: " skal være et godt sted at lave frivilligt socialt arbejde til gavn for borgere i kommunen". "Der skal være synlighed om den mangfoldige frivillige sociale indsats, og der skal skabes og udvikles gode rammer og muligheder for det frivillige sociale arbejde, hvilket kan danne grobund for nye frivillige aktiviteter og fællesskaber". "Det frivillige sociale arbejde fremmer og fremmes af aktivt medborgerskab, som kan medvirke til at styrke de enkelte borgeres evne til at tage ansvar for deres eget liv og den lokale samfundsudvikling". Derudover bygger frivillighedspolitikken på fem overordnede pejlemærker: Understøttelse af frivilligheden Mangfoldighed og respekt Synliggørelse af det frivillige sociale arbejde Rekruttering og fastholdelse af frivillige Samspil mellem frivillige og kommunen

11 Pejlemærkerne definerer de områder, som fremover ønsker at have særlig fokus på i forhold til det frivillige sociale arbejde. Indenfor er hvert plejemærke der opstillet en række målsætninger, som kan være med til at fremme den sociale frivillighed i. Side 11. Politikken bygger desuden på følgende fem bærende principper, som er grundlæggende og går på tværs af de fem pejlemærker: Frivilligt socialt arbejde er ulønnet og frivilligt Frivilligt socialt arbejde til glæde og gavn for andre mennesker Frivillige som supplement til den offentlige indsats Respekt for de frivilliges selvbestemmelse og egenart Frivillighed med socialt sigte Lovgrundlag Servicelovens 18 vedrørende, at Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige sociale organisationer og foreninger. Økonomi Der er i budget 2017 afsat 3,9 mio. kr. til frivilligområdet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser I frivillighedspolitikken lægges der op til, at den frivillige sociale indsats fortsat skal være et positiv supplement til s kerneydelse. Det vil sige, at frivillige ikke kan overtage ansvaret for kerneydelsen. Det skal sikres, at der opstilles lokale rammer og retningslinjer for samarbejdet mellem frivillige og kommunale institutioner, hvor der foretages en gensidig forventningsafstemning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

12 Bilag: Høringsudkast til frivillighedspolitik for det sociale område. Side 12. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at Integrationsrådet udarbejder høringssvar. Beslutning Integrationsrådet drøftede indhold til høringssvar. Høringssvaret er efterfølgende sendt til Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Høringssvaret er vedlagt som bilag 2 til referatet. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet. Bilag Høringsudkast til frivillighedspolitik for det sociale område

13 Side P Kommunalvalg Status vedr. Ambassadørkorps Resumé Der gives status for arbejdet vedr. etablering af valgambassadørkorpset i samarbejde med FOF Vendsyssel og Venligboerne. Sagsfremstilling Ambassadørkorpset består aktuelt af 20 borgere med udenlandsk baggrund, der alle frivilligt tilbyder at gøre en indsats for at udbrede kendskabet til det danske demokrati og lokalpolitiske styre i eget personlige og professionelle netværk. At være valgambassadør er et frivilligt, ulønnet arbejde. Fordelene ved opgaven som ambassadør er imidlertid, at man lærer mere om det politiske system i kommunen, får udvidet sit netværk og måske selv på et tidspunkt har lyst til at blive aktiv, eksempelvis i Integrationsrådet. Glæden ved opgaven er, at man hjælper mennesker med at få indflydelse på deres hverdag og at man inspirerer flere til at være aktive i det samfund, de nu bor i. I forbindelse med etableringen af Ambassadørkorpset er følgende aktiviteter igangsat: Kursus for valgambassadører, d : Flere af ambassadørerne gav på det indledende møde d. 15. juni 2017 udtryk for, at de havde behov for mere viden om kommunalvalget, førend de var i stand til at fortælle andre om valget. Den 12. august afvikles derfor en kursusdag for ambassadørerne. Invitation til kursusdagen er vedlagt som bilag 1. Ambassadørdag d : Borgmester og repræsentanter fra de politiske partier inviteres til at deltage i dette møde, som finder sted i Byrådssalen. Her kan ambassadørerne stille spørgsmål til de enkelte partier. Ambassadørerne får udleveret valgmateriale, og er efter dette møde nu klar til at gå i gang med at udbrede kendskabet til valget i egne netværk, grupper, familie, arbejde mv.

14 Der oprettes en lukket facebookgruppe for ambassadørerne, hvor de kan stille spørgsmål til hinanden. Mehrsad Sadjadi, Peter Duetoft, samt Søren Bredal (Venligboerne) deltager som administratorer i facebookgruppen med henblik på at sikre, at ambassadørerne løbende får den information, de har behov for. Side 14. Informationsmateriale: Valgfolderen "Vær med til at bestemme i din kommune", som blev udarbejdet i forbindelse med Kommunalvalget i 2013 er blevet opdateret, således den kan anvendes ved dette års valg. Valgfolderen findes på 9 forskellige sprog. Arbejdsgruppen forsøger endvidere at engagere de lokale partier i opgaven, og har bedt alle partier besvare 5 konkrete spørgsmål, som optager målgruppen. Valgfolderen (på dansk) er vedlagt som bilag 2. Økonomi De forventede udgifter forbundet med etableringen af ambassadørkorpset forventes at udgøre maksimalt kr., hvoraf kr. anvendes til afvikling af kursusdagen d. 12. august Sekretariatet ansøger om støtte til finansiering af indsatsen ved Rådet for Etniske Minoriteter. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Rådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Rådet vil undersøge, om det er muligt at tilbyde et kursus vedr. medborgerskab til ambassadørerne i foråret Peter Duetoft orienterede om, at der d. 2. oktober 2017 afholdes et demokratimøde på Historisk museum i Hjørring, som evt. kan have ambassadørernes interesse. Det er gratis at deltage i demokratimødet. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet.

15 Bilag Side 15. Invitation til kursusdag, Valgfolder 2017 (dansk)

16 Side A Kommende temamøder i rådet Resumé Rådet skal skitsere indhold af tre temamøder i rådet. Sagsfremstilling Integrationsrådet har besluttet at gennemføre en række temamøder med følgende emner: 1. Temamøde med erhvervsuddannelsesinstitutionerne 2. Fællesmøde med repræsentanter for boligselskaber og Arbejdsmarkedsforvaltningens integrationsteam mhp. at drøfte smidige samarbejdsprocedurer 3. Danskuddannelse for voksne (Sekretariatet bemærker, at orientering om udbud af danskuddannelse i, herunder ny danskuddannelseslov vil blive drøftet til Integrationsrådets dialogmøde med Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. august 2017). Rådet opfordres til at drøfte om et af ovenstående emner skal danne udgangspunkt for rådets næste møde som er 4. oktober Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at Integrationsrådet drøfter eventuelt gennemførelse af et af temamøderne i forbindelse med rådets ordinære møde d. 4. oktober 2017.

17 Beslutning Side 17. Rådet vedtog at invitere repræsentanter for boligselskaber og arbejdsmarkedsforvaltningens integrationsteam til fællesmøde d. 4. oktober 2017 mhp. at drøfte smidige samarbejdsprocedurer. Endvidere ønsker rådet at afvikle et internt temamøde med fokus på samarbejde med teateret, herunder hvordan Rådet kan imødekomme teaterets ønske om et tættere samarbejde. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet.

18 Side A Eventuelt og orientering Integrationsrådet Sagsfremstilling Eventuelt Orientering 1. Formanden orienterer 2. Medlemmerne orienterer 3. Sekretariatet orienterer Høring af Budget : I forbindelse med høring af Budget afholdes høringsmøde med Integrationsrådet d. 11. september 2017 i mødelokale A på Jobcentret. New to Hjørring d. 27. september 2017 Fast orienteringspunkt: Status for boligplacering af flygtninge (vedlagt som bilag 3). Økonomi Ingen bemærkninger. Beslutning Arrangementet "New to Hjørring" udsættes og forventes afviklet i foråret Niels Rosenbom opfordrede til, at flere medlemmer af rådet møder op til rådets månedlige træffetider i Hjørring og Hirtshals. Datoerne for træffetiderne i 2017 genudsendes med referatet som bilag 3.

19 Mehrsad Sadjadi oplyste, at det er vedtaget, at skolerne igen skal oprette særlige modtagelsesforløb for unge i 8. og 9. klasse, hvilket skolerne stiller sig undrende overfor. Skolerne ønsker tilført flere ressourcer i forhold til målgruppen af sent ankomne unge, men personalet på Lundergårdskolen er usikre på om modtagelsesforløb er den korrekte vej at gå. Side 19. Mai Thi Nguyen, Mehrsad Sadjadi, Wahidulla Noorzada, Gitte Adamsen, Niels Rosenbom, Ole Valsson og Peter Duetoft deltog i mødet. Bilag Bilag 3 - Status for boligplacering af flygtninge

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Indhold 1. Forord... 3 2. Rådets aktiviteter i 2017... 3 2.1. Temaaften vedr. Integration i foreningslivet... 3 2.2. Hjørring Kommunes Integrationsdage

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Borgmesterdag... 2 2.2: Integrationspris 2016... 3 2.3. Temaaften: Integration

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring Rådhus Deltagere:

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 2 2 RÅDETS AKTIVITETER FOR AT OPNÅ MERE SYNLIGHED 2 3 STATUS VEDRØRENDE TIDLIGERE ÅRS ANBEFALINGER 3 4 STATUS FOR IMPLEMENTERING

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig.

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig. REFERAT 1. Velkomst og præsentation af mødets deltagere (kl. 17:00-17:10) Som initiativtager til mødet åbner formanden for Integrationsrådet mødet, men mødet ledes i øvrigt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur

Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING 2015 Korrektur Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Musik uden Grænser Venligboerne Flygtningehjælp... 2 2.2. Borgmesterdag...

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 16:30 Kl. 18:30 Hjørring Rådhus. R-lokale-049 Medlemmer Stedfortrædere Tilkendegivelser D Mai Thi Nguyen A Thanh Chau efter indkaldelse D Seghir Ajjouri D

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:50 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012. Hjørring Kommune

ÅRSBERETNING 2012. Hjørring Kommune INTEgrationsRÅDets ÅRSBERETNING 2012 Hjørring Kommune 1 Forord Efter 16 i Integrationsrådets forretningsorden skal rådet hvert år udarbejde en skriftlig beretning over rådets virksomhed. Beretningen skal

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR)

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Kapitel 1 SIR s formål og opgaver 1. SIR har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende,

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

sråde Hjørring Kommune

sråde Hjørring Kommune InTEgrationsRÅDets Hjørring Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD... 3 2 RÅDETS AKTIVITETER FOR AT OPNÅ MERE SYNLIGHED... 3 3 STATUS VEDRØRENDE TIDLIGERE ÅRS ANBEFALINGER... 5 4 HØRINGER VEDRØRENDE KOMMUNENS

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg = Ændring = Tilføjelse = Fjernet Eksisterende vedtægter for Integrationsråd Viborg Kapitel 1 Formål og opgaver. 1. Integrationsrådet har

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune 14. august 2017 Side 1. Mødedato: 14. august 2017 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 04-03-2015 16:00 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden3

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Mødedato: Til: Referat af møde i Handicaprådet 11. september Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 1B 2017 Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 30-09-2014 19:00 Medborgerhuset Afbud fra: Niels Thygesen, Jeanette Gammelgaard, Hans-Jørgen Hørning Deltagere: Sevak Karapetian; Mia Schmidt; Jørgen Madsen; Blessing

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Frivilligrådet i Køge Kommune er uafhængigt af partipolitiske interesser. 1 Navn og hjemsted Navnet er Frivilligrådet i Køge Kommune, og hjemstedet er Køge Kommunes

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset

Vedtægter for den selvejende institution Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset Vedtægter for den selvejende institution Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset 1 Hjemsted Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset har hjemsted i Holstebro Kommune, Nygade 22, 7500

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 17:00 Kl. 18:30 Jobcenter Hjørring. Mødelokale 3 & 4. Medlemmer Stedfortrædere D Deltog A Mai Thi Nguyen U Thanh Chau A Afbud D Seghir Ajjouri U Halis Alp

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsen

Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen Dagsorden møde nr. 1 Perioden 2018-2021 Mødedato: 13. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 18.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.00 Mødelokale: C.F. Tietgensvej 7C Der serveres mad under mødet.

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

28. november Rubrik. Forretningsorden Udsatterådet. Godkendt i Socialudvalget 28. november 2013

28. november Rubrik. Forretningsorden Udsatterådet. Godkendt i Socialudvalget 28. november 2013 28. november 2013 Rubrik Forretningsorden Udsatterådet Godkendt i Socialudvalget 28. november 2013 Udsatterådet i Forretningsorden Formål og opgaver 1. Rådet skal, med udgangspunkt i værdierne ansvar,

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Den, kl. 18:00 holdt ordinært møde i Multietnisk Kulturhus, Lille Madsegade 32, Rønne. Mødet slut kl. 19,25 Fraværende med anmeldt forfald: Ernst Jensen, stedfortræder Joan Prahl deltager Trine

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål.

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål. Notat Til: Beskæftigelse, Erhverv og Kultur Kopi til: Fra: Christina Ellegaard Udesen 23. september 2019 Kommissorium for opstart Integrationsråd i Assens Kommune Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere