Indkomne bemærkninger fra fordebat om ny planlægning for Mosevænget 13, Over Hornbæk, 8920 Randers NV.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkomne bemærkninger fra fordebat om ny planlægning for Mosevænget 13, Over Hornbæk, 8920 Randers NV."

Transkript

1 Notat Januar 2017 Indkomne bemærkninger fra fordebat om ny planlægning for Mosevænget 13, Over Hornbæk, 8920 Randers NV. Der har i perioden oktober 2016 været afholdt en offentlig fordebat, der efterfølgende er suppleret med et møde og forlænget høringsfrist i perioden december 2016 for naboerne på Mosevænget. I perioden er der i alt indkommet 14 høringssvar fra følgende parter: Indkomne bemærkninger til planlægning for Mosevænget Nr. Afsender Dato for modtagelse (1) Henrik Sorth m.fl., Mosevænget 55, 8920 Randers NV, (på vegne af 35 naboer) (2) Hanne og Peter Jeberg, Mosevænget 13, 8920 Randers NV, (3) Kirsten Thorhauge m.fl., Mosevænget 7, 8920 Randers NV, (4) Kurt Jensen, Mosevænget 19, 8920 Randers NV, (5) Torben Jensen, Mosevænget 39, 8920 Randers NV, (6) Henrik Sorth, Mosevænget 55, 8920 Randers NV, medunderskrevet af Ole Nielsen, Mosevænget 18, 8920 Randers NV (7) Rikke Høite Frandsen, Mosevænget 69, 8920 Randers NV, (8) Anna Hejlsberg, Mosevænget 67, 8920 Randers NV, (9) Svend Erik Kristensen, Mosevænget 67, 8920 Randers NV, (10) Lars Haldrup Petersen, Mosevænget 59, 8920 Randers NV, (11) Hanne og Peter Jeberg, Mosevænget 13, 8920 Randers NV,

2 (12) Anja og Jørgen Vestergaard Andersen, Mosevænget 61, 8920 Randers NV, (13) Anna Maria og Christian Krogh Salling, Mosevænget 53, 8920 Randers NV, (14) Birgit Veje Søndergaard og Lars Vognsen, Mosevænget 41, 8920 Randers NV Gennemgang af høringssvar Høringssvarene er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner: A. Skovkarakter og rekreative kvaliteter B. Veje og trafik C. Indblik og vindpåvirkning D. Processuelle forhold og interessevaretagelse A Skovkarakter og rekreative kvaliteter En række bemærkninger går på, at området i den gældende lokalplan er blevet betegnet som skovparceller med bestemmelser om at træerne ikke måtte fældes blot saneres ved sygdom mv og at det areal, hvor der nu er ansøgt om 8 boliger, er udlagt til rekreativt område med mulighed for at opføre 1 bolig. Bemærkningerne knytter sig til følgende forhold - Forventninger til, at området ville få karakter af skovparceller og den værdi, der knytter sig hertil, (nr. 2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14) - Utilfredshed med at den gældende lokalplans bestemmelser ikke overholdes og håndhæves, når der sker fældning og rydning af beplantning, og deraf følgende mistillid til en eventuel ny lokalplan, (nr. 1, 6, 7, 8, 9, 14) - Modstand mod at de rekreative områder og naturpræget på Mosevænget svækkes (nr. 1, 4, 5, 7, 8, 10, 12, 13, 14) - Ønsker om fastholdelse af områdets status som en del af kommuneplanens grønne struktur. (nr. 10, 14) Ad A - Forvaltningens bemærkninger: Af den gældende lokalplan 569 fremgår det af redegørelsen, at Det er en vigtig forudsætning for lokalplanen at området fremover stadigvæk fremstår som en skov, lige som det er en del af lokalplanens formålsbestemmelse, at Lokalplanens område fremstår med skovmæssig bevoksning samt at den eksisterende skovbevoksning bevares og gentilplantes hvis der fældes træer. Det er forvaltningens vurdering, at den gældende lokalplan ikke i tilstrækkelig grad giver mulighed for at sikre områdets karakter som skovparceller.

3 Lokalplanen opdeler beplantningen i to typer bestemmelser; én for beplantning på de enkelte grunde, og én for beplantning på fællesarealer og i beplantningsbælter. Det er forvaltningens vurdering at bestemmelserne på de enkelte grunde er blevet håndhævet. For beplantningsbæltet har det vist sig svært at håndhæve bestemmelserne og sikre skovkarakteren, idet lokalplanen giver mulighed for fældning af syge træer, såfremt der genplantes. Der er ved besigtigelse konstateret udbredt sygdom i træerne, som derfor er fældet, og der er stillet krav om genplantning, hvilket grundejer i sit høringssvar angiver er sket (nr. 11). Ejendommen Mosevænget 13 har desuden en uhensigtsmæssig status. Matriklen er med lokalplan 569 overført til byzone og udlagt til rekreative formål med en privat byggegrund, men opfattes samtidig som et rekreativt fælles skovområde. Det skaber uklarhed om anvendelsen og sikrer ikke offentligheden adgang til arealet. I forhold til den reelle anvendelse som rekreativt område vil det være en fordel, at skoven ændrer ejerforhold fra privat ejet skov tilhørende en bolig uden umiddelbar adgang for offentligheden til at være en fælles skov for en ny bebyggelse. Det er forvaltningens vurdering, at en ny lokalplan vil kunne give et bedre administrationsgrundlag, der dog kun vil have effekt for kommende aktiviteter inden for lokalplanens område. Den grønne struktur har til formål at sikre god sammenhæng imellem de rekreative områder i byerne og det åbne land, og den skal styrke synergien mellem miljøbeskyttelse, naturoplevelser og attraktive boligområder. Beliggenheden inden for den grønne struktur udelukker ikke, at der kan være en mindre andel af bebyggelse i området. I dette tilfælde vurderer forvaltningen, at størstedelen af beplantningen kan bevares, og at den ønskede bebyggelse ikke er i modstrid med intensionerne i den grønne struktur. Strukturen er fastlagt i kommuneplanen og kan ændres med et kommuneplantillæg. Forvaltningen er blevet opmærksom på, at den grønne struktur ved en fejl er udvidet omkring Mosevænget i forslag til Kommuneplan Dette forventes tilpasset ved endelig vedtagelse. B Veje og trafik Den pågældende del af Mosevænget er en smal, privat fællesvej, som i dag betjener 8 parceller samt den ansøgte matrikel. Bemærkningerne ifht. veje og trafik er flersidede og går på følgende forhold: - En ny udstykning vil fordoble trafikken, (nr 1, 3) - Vejen er uhensigtsmæssigt anlagt meget tæt på naboer og med et 90 graders knæk samt et stejlt forløb, der giver anledning til farlige situationer. Flere naboer anfører, at der køres stærkt på nedkørslen, og der er ønske om fartdæmpning, (nr. 1, 3, 13, 14)

4 - Vejen er privat fællesvej, og flere bemærkninger går på, at der er modstand mod en øgning af trafikken, (nr. 1, 6 og 14) - Gener fra byggeperioden, (nr. 3) - Dårlige forhold for bløde trafikanter herunder gående, der bruger Mosevænget som primær adgangsvej til de nærliggende rekreative områder, (nr. 3, 13, 14) - Forslag til ny offentligt tilgængelig sti og belysning i det ansøgte område, (nr. 11) - Ufærdigt eller uhensigtsmæssigt udført arbejde vedr. kloakering og belysning langs Mosevænget (nr. 3) Ad B - Forvaltningens bemærkninger: Den ønskede bebyggelse vil medføre en forøgelse af trafikken i kraft af, at der bygges yderligere 8 rækkehuse huse på en vej, der i dag kan benyttes af op til 9 parceller. Selv om trafikken næsten fordobles, er det forvaltningens vurdering, at tallene samlet set er så små, at vejen vil kunne bære det. Placeringen og udformningen af vejen blev fastlagt i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan 569. Naboerne gjorde i den forbindelse indsigelse mod placeringen af vejen. Hvis der er behov for en eventuel trafiksanering kan det ske inden for rammerne af lov om private fælles veje, og forvaltningen vil gerne gå i dialog om dette. C Indblik og vindpåvirkning Det bemærkes, at der over årene er fældet træer i området og foretaget terrænregulering på Mosevænget 13. Flere bemærkninger knytter sig til frygten for indbliksgener fra en eventuelt kommende bebyggelse. Bebyggelsen vil være placeret højt i terrænet, og af bemærkningerne fremgår det, at der vil være indkig til naboernes haver og ejendomme. Gener, som flere naboer frygter vil blive værre, når/hvis der fældes yderligere beplantning. (nr. 1, 6, 13, 14) Der argumenteres dog også for, at der er forholdsvis tæt skov imellem den ansøgte udstykning og de eksisterende ejendomme langs Mosevænget, hvilket vil begrænse indblikket (nr. 2 og 11). En bemærkning går endvidere på, at der p.g.a. fældning af træer er kommet ændrede vindforhold i området, og at vedkommendes grund nu er mere forblæst. (nr. 7) Ad C - Forvaltningens bemærkninger: Afstanden fra den ønskede bebyggelse til nærmeste nabobebyggelse er ca. 55m, set fra et hævet plateau beliggende vest for naboerne. Afhængig af årstid og hvorvidt der er blade på træerne, vil det være muligt at se, at der etableres nye boliger, ligesom det vil være muligt at se fra de nye boliger til eksisterende bebyggelse ved Mosevænget.

5 En afstand på 55 m er dog en væsentlig større afstand end der normalt er mellem husene i bymæssig bebyggelse, og det at man kan se fra en bolig til en anden er ikke det samme som egentligt indkig. Der er i projektforslaget vist 4 rækkehuse/boliger, der ligger i rækken nærmest de eksisterende ejendomme, og der er 4 eksisterende ejendomme beliggende i 1. række på østsiden af Mosevænget, ud for Mosevænget 13. Reelt er der tale om øget udsyn til og fra et meget begrænset antal boliger, som desuden er adskilt af beplantning. Det er forvaltningens vurdering, at hvis der skal planlægges for en ændret anvendelse af Mosevænget 13, så skal der indarbejdes meget restriktive bestemmelser omkring beplantning. Derved vil fældning og heraf følgende evt. ændringer af vindforhold kunne begrænses. D Processuelle forhold og interessevaretagelse Flere bemærkninger knytter sig til processen og personkredsen i sagen. - Der stilles spørgsmålstegn ved bygherres rådgiver og dennes indflydelse på sagsbehandlingen, lige som bygherres motiver for at udstykke området drages i tvivl. (Nr. 1, 8, 9, 12) - Der stilles spørgsmål til, hvorfor den eksisterende lokalplan 569 søges ændret så hurtigt efter vedtagelsen, og hvilke interesser det vil tilgodese. Der argumenteres for, at der findes andre og mere velegnede udstykningsmuligheder i lokalområdet, (nr. 1, 5) - Det anføres, at miljøscreeningen for lokalplan 569 er mangelfuld, da den ikke nævner vejens påvirkning for alle berørte naboer. (nr. 5) Ad D: Forvaltningens bemærkninger: Det er op til bygherre og grundejer at vælge rådgiver. Forvaltningen kan ikke påvirke en bygherres valg af rådgiver, så længe denne besidder de nødvendige kompetencer. Bygherres motiver for at søge en gældende lokalplan ændret indgår ikke i forvaltningens vurdering af ansøgningen eller i en begrundelse for, hvorvidt en ansøgning skal imødekommes. Der kan alene indgå faglige vurderinger. Der er ikke regler for, hvor hurtigt en lokalplan kan ændres, efter at der sidst er vedtaget en lokalplan. Det er alene op til byrådet at beslutte, om en eksisterende lokalplan skal fastholdes, eller om byrådet ønsker, at der skal vedtages en ny lokalplan. Screening for miljøvurdering er udført i forbindelse med udarbejdelsen af forslag til lokalplan nr Det har været muligt at påklage screeningen, hvilket er sket. Klager har ikke fået medhold i at screeningen var mangelfuld. Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet NMK er vedlagt dette notat.

6 Rentemestervej København NV Telefon: nmkn@nmkn.dk marts 2011 J.nr.: NMK Ref.: jerjo AFGØRELSE i sag om Randers Kommunes screening af forslag til lokalplan 569 Boligområde ved Mosevænget efter miljøvurderingslovens 16, stk. 1 1, jf. planlovens 58, stk. 1, nr Natur- og Miljøklagenævnet kan ikke give medhold i klagen om, at Randers Kommune skulle have miljøvurderet forslag til lokalplan 569. Kommunens afgørelse efter miljøvurderingsloven står således ved magt. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. 17 i Lov om Natur- og Miljøklagenævnet 3. Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. 1 Lovbekendtgørelse nr. 936 af 24. september 2009 om miljøvurdering af planer og programmer med senere ændringer 2 Lovbekendtgørelse nr. 937 af 24. september 2009 med senere ændringer 3 Lov nr. 483 af 11. maj 2010 om Natur- og Miljøklagenævnet med senere ændringer

7 Klagen til Natur- og Miljøklagenævnet Randers Kommune har den 21. december 2010 i forbindelse med fremlæggelse af forslag til lokalplan 569 med tilhørende kommuneplantillæg Boligområde ved Mosevænget offentliggjort en afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering af forslagene. Afgørelsen efter miljøvurderingsloven er påklaget til Naturklagenævnet af beboere i Mosevænget v/ Torben Jensen ved klage af 17. december Sagen er pr. 1. januar 2011 overført til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse i sagen 4. Det gøres i klagen navnlig gældende, at Randers Kommunes screening er utilstrækkelig, og at der burde have været lavet en miljøvurdering. Sagens oplysninger Af redegørelsen i forslaget fremgår det om området og forslaget bl.a., at lokalplanområdet omfatter et skovbevokset areal på 6,5 ha ved Mosevænget i Hornbæk. Området ligger mod nord og vest ud til golfbaner og grænser mod syd op til fredskov og mod øst op til boligområdet Mosevænget. Området fremstår som et kuperet område med skov i en blanding af løvtræer og nåletræer. Der muliggøres i alt 9 boliger placeret midt på arealet omgivet af skoven. Vejadgang til området sker som en forlængelse af Mosevænget, og der etableres en stiforbindelse med sammenhæng til de øvrige stier i området. Der er i dag en enkelt eksisterende bolig i området. Baggrunden for lokalplanen er et ønske om at give mulighed for at etablere en mindre skovbebyggelse på i alt 9 parceller i Hornbæk. Det fremgår af lokalplanforslagets bestemmelser bl.a., at det er et formål med planen, at området inddeles i 4 delområder, således at delområde 1 udlægges til rekreative formål, idet der dog kan opføres en villa i inden for et angivet byggefelt. Derudover må delområdet ikke bebygges. Delområde 2 anvendes til åben/lav boligbebyggelse med mulighed for at opføre i alt 9 villaer inden for udlagte byggefelter. Delområde 3 udlægges til fællesareal med mulighed for opførelse af et fælleshus og legeplads. Delområde 4 udlægges til beplantningsbælte på 25 meters bredde, jf. 1. Lokalplanområdet overføres fra landzone til byzone med den endelige vedtagelse af lokalplanen, jf. 2. Ifølge 5, kan der udlægges areal til nye veje og stier i princippet som vist på kortbilag nr. 2 til forslaget. Boligvejen A-B udlægges i en bredde af 8 meter med 5 meters belægning og 3 meter rabat. Boligvejene belægges med asfalt og rabatten udføres med 1,5 meter i hver side anlagt med græsarmeringssten eller et lignende materiale, der harmonerer med skovbunden. Stien a-b udlægges i en bredde af 4 meter med minimum 2 meters belægning. Stien skal tilsluttes det eksisterende stinet. Der må etableres en overkørsel til hver parcel på 5 meters bredde. I princippet som det fremgår på kortbilag 2. Der skal indrettes 2 p- pladser indenfor hvert byggefelt. I kommunens screeningsnotat oplyses det bl.a., at screeningen er udført i forbindelse med det indledende planarbejde, og at screeningen har haft indflydelse på planforslagets indhold. De negative indvirkninger, som planen kunne have haft, er i nogle tilfælde ændret til neutral eller positiv indvirkning på grundlag af hensigtsmæssige bestemmelser i planen. Der er på baggrund af screeningsprocessen fastsat bestemmelser om bevaring af eksisterende skovbevoksning samt genplantning af træer, som fældes. 4 jf. lov nr. 484 af 11. maj 2010 om ændring af lov om naturbeskyttelse, lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love samt lov nr. 483 af 11. maj 2010 om Natur- og Miljøklagenævnet som ændret ved lov nr af 22. december

8 Randers Kommune har til brug for afgørelsen anvendt et screeningsskema, hvori følgende overordnede parametre er vurderet: By- og kulturmiljø & landskab, naturbeskyttelse, forurening, trafik og transport, ressourceanvendelse og befolkning og sundhed. Der er knyttet kommentarer til de enkelte underpunkter. Punkterne forurening (lys og/eller refleksioner) og trafik og transport (trafikafvikling/- kapacitet) vurderes at kunne give nogen negativ påvirkning, og det oplyses bl.a., at beboerne på Mosevænget 1-7 og vil få den øgede trafikmængde fra 9 husstande på boligvejen. Endvidere vurderes der at være nogen negativ påvirkning i relation til ressourceanvendelse. Ingen parametre vil efter kommunens vurdering bevirke en væsentlig miljøpåvirkning. Sammenfattende konkluderes det i screeningen, at planforslaget ikke vurderes at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og derfor ikke er omfattet af krav om miljøvurdering, da planen vurderes overvejende at have en positiv effekt og i øvrigt en ubetydelig virkning på miljøet. Der er derfor ikke noget som tyder på, at der er nødvendigt at miljøvurdere forslag til lokalplan 569 og kommuneplantillæg 116. Det gøres i klagen gældende, at den foretagne screening af lokalplanforslaget er mangelfuld, idet det i relation til forurening og trafik og transport er vurderet, at alene beboerne på Mosevænget 1, 3, 5, 7, 15, 17, 19 og 21 påføres gener. Hvis indkørslen til de nye udstykninger som foreslået skal gå via Mosevænget, bliver ejendommene Mosevænget 27, 29, 39, 41 og 53, i høj grad berørt, idet vejen løber umiddelbart langs skel til disses haver. På den baggrund mener klagerne, at der bør foretages en ny screening og evt. en miljøvurdering. Klagen er vedlagt relevante bilag, herunder kommunens screening. Klagerne har supplerende sendt kopi af ændringsforslag og indsigelser til Randers Kommune vedrørende ændret vejadgang til lokalplanområdet. Natur- og Miljøklagenævnets bemærkninger og afgørelse I henhold til miljøvurderingslovens 16, stk. 1, kan afgørelser efter loven påklages efter de klageregler, der er fastsat i den lovgivning, som planen eller programmet er udarbejdet i henhold til. Forslag til lokalplan 569 er udarbejdet i henhold til planloven. Efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4, kan der klages til Natur- og Miljøklagenævnet over retlige spørgsmål i forbindelse med en kommunalbestyrelses udarbejdelse af en plan. Det er retlige spørgsmål, om Randers Kommune skulle have udarbejdet en miljøvurdering, og om afgørelsen i øvrigt opfylder kravene i miljøvurderingsloven. Natur- og Miljøklagenævnet kan derimod ikke pålægge en kommune at udarbejde en lokalplan med et andet indhold eller tage stilling til skønsmæssige spørgsmål, herunder om placering og udformning af bebyggelse, udlæg af vej- og friarealer, udstykningsmuligheder etc. Endvidere fastlægger miljøvurderingsloven ikke i sig selv grænser for, hvad myndighederne kan beslutte af politiske, økonomiske eller andre grunde, men stiller alene krav til procedurerne og indholdet af grundlaget for beslutningerne forud for vedtagelse af planer omfattet af loven. Efter lovens 3, stk. 1, nr. 3, skal der udarbejdes en miljøvurdering for bl.a. en plan, der ikke er omfattet af lovens 3, stk. 1, nr. 1 eller nr. 2, når planen fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, som myndigheden vurderer, kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Screeningsgrundlaget fremgår af bilag 2 til miljøvurderingsloven. Efter lovens 4, stk. 2, skal der tages hensyn til kriterierne i lovens bilag 2 ved afgørelsen af, om en plan eller et program efter 3, 3

9 stk. 1, nr. 3, må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Bilag 2 omhandler forhold vedrørende planens karakteristika og kendetegn ved indvirkningen samt det område, der kan blive berørt. Kriterierne omfatter bl.a. indvirkningens størrelsesorden og rumlige udstrækning (i forhold til geografisk område og størrelse af befolkning, som kan blive berørt), værdien og sårbarheden af det område, som kan blive berørt, og indvirkning på områder eller landskaber, som har en anerkendt beskyttelsesstatus på nationalt, fællesskabs-, eller internationalt plan. Kravene til screeningens omfang og detaljeringsgrad afhænger af planens indhold. Forslaget og screeningen omfatter et ubebygget område i landzone på ca. 6,5 ha og etablering af 9-10 parcelhusgrunde. Kommunen har fulgt procedurerne i henhold til miljøvurderingsloven og vurderet relevante parametre. Kommunen har bl.a. vurderet, at der vil være nogen påvirkning af de nære omgivelser i form af øget trafik. Kommunen vurderer ikke, at en realisering af lokalplanen vil have væsentlig indvirkning på miljøet. Natur- og Miljøklagenævnet finder ikke, at der på baggrund af klagerne eller i øvrigt er grundlag for at anse for Randers Kommunes screening for utilstrækkelig eller for at tilsidesætte kommunens vurdering af, at realisering af planen ikke indebærer en så væsentlig påvirkning af miljøet, at der i henhold til miljøvurderingsloven er pligt til at udarbejde en miljøvurdering. Det forhold, at der evt. måtte være flere ejendomme på Mosevænget end de udtrykkeligt angivne i screeningen, der vil blive påvirket af de øgede trafik, som boligområdet vil genere, findes ikke at kunne føre til en tilsidesættelse af kommunens afgørelse. Klagerne kan herefter ikke gives medhold i, at Randers Kommune har været forpligtet til at udarbejde en ny screening eller en miljøvurdering, hvorfor kommunens afgørelse står ved magt. Det fremhæves, at nævnet ikke kan og ikke med afgørelsen har taget stilling til, hvilken vejføring, der er mest hensigtsmæssig. Endvidere tilføjes, at der ikke med afgørelsen er taget stilling til evt. forudsatte dispensationer etc. i medfør af eksempelvis naturbeskyttelsesloven i forbindelse med planens realisering. Gorm Møller Ankechef / Jette Rosenkvist Jørgensen Fuldmægtig Afgørelsen er pr. til: - Torben Jensen, torben-jensen@ .dk - Randers Kommune, randers.kommune@randers.dk 4

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 12. September 2007 J.nr.: NKN-261-00022 ssc Afgørelse i sagen om Samsø Kommunes lokalplan

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

DEBATHÆFTE. Anvendelse til boligområde ved Mosevænget 13 i Over Hornbæk. Fordebat i 4 uger fra 21. juni til 19. juli 2018

DEBATHÆFTE. Anvendelse til boligområde ved Mosevænget 13 i Over Hornbæk. Fordebat i 4 uger fra 21. juni til 19. juli 2018 Granvænget Wingesvej Fladbrovej Fordebat i 4 uger fra 21. juni til 19. juli 2018 Havndal Dalbyover Udbyhøj Gassum Råby Gjerlev Øster Tørslev DEBATHÆFTE Asferg Fårup Øster Bjerregrav Spentrup Mellerup Mejlby

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. april 2015 J.nr.: NMK-41-00320 og NMK-33-02822 Ref.: CANEL-NMKN AFGØRELSE i sag om Halsnæs Kommunes afgørelse om ikke

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde BL18 Fårbæk Fremlægges fra 23. maj 2012 til 18. juli 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. august 2014 J.nr.: NMK-34-00277 og NMK-33-01941 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes VVM-screening af vejprojekt

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 3 til Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 73 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret og Rammeområde 51.OF7 Offentligt område ved Snejbjerghallen Fremlægges fra 15. september 2016 til 10. november 2016 (begge

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 14 til Rammeområde 61.B3 Boligområde ved Indertoften i Lind Fremlægges fra den 18. maj til den 3. august 2017 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. august 2016 J.nr.: NMK-33-03545 KlageID: 94015 Ref.: CHUDE-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2008 J.nr.: NKN-261-00076 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Tillæg nr. 3 til Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 2 til Rammeområde 12.B12 Boligområde ved Kærmindevej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 17 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret Fremlægges fra xx. xxxxx 20xx til xx. xxxxx 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag KOMMUNEPLAN MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN

T I L L Æ G N R Forslag KOMMUNEPLAN MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN T I L L Æ G N R. 2 6 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G R A M M E R F O R V E J L E K O M M U N E Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Forslag godkendt

Læs mere

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 95 til Rammeområderne 21.OF2 - Offentligt område ved Sunds Kirke 21.B1 - Boligområde vest for Sunds Hovedgade. Boligområde Præstegårdvej 22 i Sunds Fremlægges fra xx. måned 20xx til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22

Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22 Randers Kommune Baggrund Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, for et område i Over Hornbæk til idræts - og boligformål. Området ønskes anvendt til idræts-, rekreative- og

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: 24.04.2018 Høringsperiode start: 24.04.2018 Høringsperiode slut: 22.05.2018

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 21 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 21 til Rammeområde 61.B6 Boligområde mellem Vesterlindvej og Nr. Lindvej Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi Afgørelse i

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG Solrød Kommune byrådet Delvis ophævelse af Lokalplan nr. 405.3 som følge af statslige anlæg Indhold Vejledning og klage Vejledning 3 Hvordan ophæves en lokalplan? 3 Klagevejledning 3 Redegørelse Delvis

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum.

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Forslag til up Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup Mellerup Mejlby Harridslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund Randers

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 3. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00120 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerlands

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Castberggård Kommuneplantillæg nr. 15 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 1098, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 15, for at sikre den fremtidige disponering

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 15.B14 - Boligområde nord for Holing sø 15.R4 - Rekreativt område ved Gullestrupvej, Holing sø 41.B18 - Boligområde nord for Holing sø Fremlægges

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Ringkøbingvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. oktober 2018 Høringsperiode start: 3. oktober 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøvurderingslovens 16, stk. 1 1, jf. planlovens 58, stk. 1, nr. 4 2

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøvurderingslovens 16, stk. 1 1, jf. planlovens 58, stk. 1, nr. 4 2 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 24 October 2013 J.nr.: NMK-41-00119 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE efter genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde. 9. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-03859 KlageID: 117719 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Lokalplan 038-1 Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Skovlunde Lokalplanen er kladde Indholdsfortegnelse Redegørelse 1 Om lokalplanlægning 2 Lokalplanområdet 4 Lokalplanens baggrund og formål 5 Lokalplanområdets

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. nr og forslag til lokalplan nr Daginstitution ved Fyrvej, Hanstholm

Forslag til kommuneplantillæg nr. nr og forslag til lokalplan nr Daginstitution ved Fyrvej, Hanstholm Plan, byg og natur Forslag til kommuneplantillæg nr. nr. 2011-3 og forslag til lokalplan nr. 3-001 Daginstitution ved Fyrvej, Hanstholm Thisted Byråd har den 19. april 2011 vedtaget forslag til ovennævnte

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til minigolfbane på Østre Sømarksvej

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til minigolfbane på Østre Sømarksvej Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. juli 2013 J.nr.: NMK-31-00954 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til minigolfbane på

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger Følgende har sendt indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger ved debatperiodens udløb d. 7. november 2017.

Indsigelser og bemærkninger Følgende har sendt indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger ved debatperiodens udløb d. 7. november 2017. Planafdelingens oplæg til Syddjurs Byråds vurderinger af Indsigelser og bemærkninger til Lokalplan nr. Område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård Med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 for område til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Screening for Miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Juli 2014 Screening for Miljøvurdering Sammenfattende skema JA NEJ

Læs mere

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Dato: 21- juni 2016 Sags id.: 15/8177 Sagsbehandler: Helle Neigaard Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Fredericia Kommune har udarbejdet forslag

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 32 til Rammeområde 41.B11 og 41.OF4 Boligområde ved Baunetoften og Gilmosevej i Tjørring. Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til lokalplan 40-008 for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2019-01304 Resume Plan- og Vejudvalget skal godkende,

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation fra lokalplanen til opsætning af informationsskilte

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation fra lokalplanen til opsætning af informationsskilte Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 6. december 2013 J.nr.: NMK-33-02023 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation fra lokalplanen

Læs mere

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan Naboer og andre interessenter Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013-2025 Kommunalbestyrelsen har på deres møde den 10. marts 2015 endeligt vedtaget

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø Teknik og Miljø 15.9.14/aml Sagsnr. emn-2014-04472 Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø Nr. Afsender 1 EnergiMidt Infrastruktur A/S Tietgensvej 2-4

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2013 J.nr.: NMK-31-00949 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt

Læs mere

Thisted Byråd har den 22. august 2011 vedtaget forslag til ovennævnte kommuneplantillæg, lokalplan og VVM (Vurdering af Virkningen

Thisted Byråd har den 22. august 2011 vedtaget forslag til ovennævnte kommuneplantillæg, lokalplan og VVM (Vurdering af Virkningen Teknisk forvaltning Planafdelingen Forslag til kommuneplantillæg nr. 300.T.16 og forslag til lokalplan nr. 300.001 for et testcenter for husstandsvindmøller ved Sindrup Vejle samt VVM for samme anlæg.

Læs mere

NOTAT. Forslag til Lokalplan 458, Hvidbog om indkomne høringssvar

NOTAT. Forslag til Lokalplan 458, Hvidbog om indkomne høringssvar Forslag til Lokalplan 458, Hvidbog om indkomne høringssvar NOTAT Hvidovre Kommune Central- og Kulturforvaltningen Christian Jacob Brammann Plan- og Miljøafdelingen Sagsnr.: 16/33142 Dok.nr.: 10 08-02-2016

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 22. august 2008 J.nr.: NKN-261-00079 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere