NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN"

Transkript

1 NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: Fax: nkn@nkn.dk 22. august 2008 J.nr.: NKN ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes lokalplanforslag nr med tilhørende kommuneplantillæg nr. 40 for erhvervsområde ved Skautrupvej Holstebro Kommune har fremlagt forslag til lokalplan nr med tilhørende kommuneplantillæg nr. 40 i offentlig høring fra den 22. december 2007 til den 18. februar Planforslagene udlægger et erhvervsområde ved Skautrupvej, Tvis. Kommunen har desuden truffet afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering. Denne afgørelse er påklaget til Naturklagenævnet af omboende på Skautrupvej. Det er kommunens ønske at kunne tilbyde erhvervsgrunde langs Skautrupvej i Tvis. Det område, der i kommuneplanen er udlagt til erhvervsområde 26.E7, ønskes derfor lokalplanlagt. For at kunne give mulighed for almindeligt erhverv i området er det nødvendigt at udarbejde et tillæg til kommuneplanen. Holstebro Kommune har derfor samtidig med lokalplanen udarbejdet tillæg nr. 40 til kommuneplanen. Eksisterende kommuneplanramme: Erhvervsformål: Kontor-, produktions-, værksteds- og lagervirksomhed uden særlige genevirkninger for omgivelserne og anden virksomhed, som efter byrådets skøn hører naturligt til i området. Bygningshøjde: 8,5 m Etageantal: 2 Bebyggelsesprocent: 60 Andet: Vejledende støjgrænser: 55/45/40 db(a) dag/aften/nat. Ny kommuneplanramme for området: Erhvervsformål: Produktions-, værksteds-, lager og transportvirksomhed og anden virksomhed, som efter byrådets skøn hører naturligt til i området. Bygningshøjde: 10 m Etageantal: 3 Bebyggelsesprocent: 60 Andet: Vejledende støjgrænser: 60/60/60 db(a) dag/aften/nat.

2 2 Sammenfattende kan der på baggrund af den nye kommuneplanramme desuden etableres transportvirksomhed og de vejledende støjgrænser for området er højere end i den tidligere kommuneplanramme. Lokalplanområdet omfatter ca. 12 ha, der overføres til byzone. Området ligger langs Skautrupvej og afgrænses mod nord af Tvis Køkkener, mod syd af et mindre industriområde med en foderstoffabrik, mod øst af Skautrupvej og mod vest af marker. Lokalplanområdet omfatter en række eksisterende ejendomme med boliger, der tænkes nedlagt i takt med udbygningen af erhvervsområdet. Der udlægges en ny vej på tværs af området for at give mulighed for at skabe en vejforbindelse til området vest for lokalplanens område og for at give mulighed for en eventuel fremtidig byudvikling i dette område. Lokalplanens formål er at sikre at området kan anvendes til erhvervsformål, at der gives mulighed for at etablere en tværgående vejforbindelse til en eventuel fremtidig byudvikling i området vest for lokalplanens område samt at området overføres fra landzone til byzone, jf. planforslagets 1. Området må kun anvendes til erhvervsformål som produktions-, værksteds-, lager- og transportvirksomhed og anden virksomhed, som efter byrådets skøn hører naturligt til i området, jf. 3. Bygninger må opføres i højst 3 etager med en maksimal højde på 10 m over eksisterende terræn, jf. 5.1, og bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom må ikke overstige 60, jf Kommunens screening efter miljøvurderingsloven Kommunen har foretaget en screening af lokalplanforslaget efter miljøvurderingsloven og har bl.a. inddraget følgende forhold i lokalplanområdet: Overfladevand, spildevand, grundvand, luft, lugt, støj, affald, jordforurening, jordoverflade, jordbund og nedsivninger, dyre- og planteliv herunder påvirkning af levesteder og biodiversitet, udeklima, landskaber, andre ressourcer, historiske bygninger, befolkningens sundhed og velfærd samt sikkerhed ved produktion, håndtering eller transport af miljøfarlige stoffer. Af screeningen fremgår bl.a., at etablering af virksomheder i området vil afhængigt af virksomhedstyperne påvirke boliger langs østsiden af Skautrupvej i varierende grad. Der bør være særligt fokus på at udkørsel fra virksomhedernes fremtidige matrikler placeres så langt fra boliger som muligt, hvilket er forsøgt indarbejdet i lokalplanen. Kommunen har på baggrund af screeningen konkluderet, at lokalplanforslaget ikke kræver udarbejdelse af miljøvurdering.

3 3 Klagen Klagerne efterlyser afklaring af hvilke virksomheder, der etablerer sig i området. Klagerne finder, at der bør udarbejdes en miljøvurdering for planforslaget, idet der henvises til, - at der som følge af planforslagene må forventes at blive drevet virksomheder, som vil give betydelige gener, herunder støj- og lysgener, - at virksomhederne må forventes at støje på alle tider af døgnet, herunder tidspunkter hvor der sædvanligvis er ro i området. Støjgenerne vil blive betydelig forværret, da der planlægges en vej med udkørsel fra området til Skautrupvej, der ligger meget tæt på klagernes ejendomme. Klagerne finder, at der mangler konkrete støjmålinger og at det bør angives, hvor støjgrænserne skal være opfyldt, - at der ved placering af udkørselsvejen tages mere hensyn til kravene fra de nye virksomheder i området end klagerne, - at der vil være vibrationer fra kørsel med meget tunge køretøjer og risiko for sætningsskader på klagernes ejendomme, - at der må forventes lysgener i området fra lastbiler og andre bilers lys under kørsel i området og ud på Skautrupvej, ligesom der må forventes lysgener fra reklamelys i neon fra virksomhederne ud mod Skautrupvej døgnet rundt, - at der vil komme sundhedsskadelige gener i form af dårlig luft og lugt fra f.eks. udstødninger og udluftningsanlæg, - at der kan risikeres nedsivning af forurenende stoffer fra virksomhederne til grundvandet, - at støjniveauet kan være til skade for dyrelivet i området, - at landskabets fysiske fremtræden vil blive skæmmet af de nye virksomheder, - at trafiksituationen ved Skautrupvej vil blive yderligere forværret, herunder problemer i forbindelse med udkørsel fra Skautrupvej til Herningvej samt - at en gennemførsel af planforslagene vil medføre en forringelse af klagernes ejendomme, herunder de rekreative muligheder og ejendommenes værdi. Kommunen oplyser bl.a. til klagen: Etableringen af et erhvervsområde vil naturligvis påvirke i ét eller andet omfang. De virksomheder, som placerer sig i det nyudlagte område, vil, uanset at de ligger i et område med vejledende støjgrænser på 60/60/60 db(a), dog skulle overholde skærpede støjgrænser i forhold til de boliger, der ligger på den anden side af Skautrupvej. Disse boliger ligger i et område, som har planmæssig status af "det åbne land". Boliger i det åbne land er der praksis for at fastsætte vejledende støjgrænser for på hhv. 55/45/40 db(a) i hhv. dag-/aften-/natperioden. Den endelige fastsættelse af støjgrænser vil først ske i forbindelse med godkendelse af de virksomheder, der måtte etablere sig i området, eller såfremt der ikke er godkendelsespligt af den pågældende virksomhed, ved en evt. klage over støj, som måtte vise sig at være berettiget. Kommunen konkluderer derfor, at uanset erhvervsområdets etablering, vil boligerne være beskyttede af miljølovgivningens bestemmelser.

4 4 I forhold til den generelle trafikstøj har kommunen haft fokus på, at udkørsler fra erhvervsområdets virksomheder placeres i god afstand fra boligerne for at mindske generne mest muligt. Dette vil også gøre det nemmere for virksomhederne at overholde de støjgrænser, som omtales herover, da kørsel på virksomhedernes grund skal indregnes i deres samlede støjbelastning. Det vurderes, at afstanden fra vej x-x`s udmunding i Skautrupvej og frem til indkørslerne til ejendommene Skautrupvej nr. 15 og 17 (henholdsvis 330 m og 70 m), har en længde, der ikke vil give anledning til problemer for ejendommene. På Skautrupvej kører der allerede i dag store tunge lastbiler og store landbrugsmaskiner. Det vurderes, at tilvæksten af den type køretøjer vil være lille i forhold til det allerede samlede antal tunge køretøjer på strækningen. Endvidere er der aktuelle planer om lukning af Tvis Møllevej for lastbilkørsel, dvs. at Skautrupvej bliver aflastet for gennemkørende trafik til Mejrup/Viborgvej. I forhold til luft- og lugtpåvirkninger er påvirkningerne vurderet at blive ubetydelige, da gældende miljøstandarder for lugtpåvirkning og tilladelige luftemissioner vil blive lagt til grund ved evt. godkendelsespligtige virksomheder, eller ved påbud, såfremt det mod forventning viser sig, at ikkegodkendelsespligtige virksomheder giver anledning til gener. Risikoen for udslip af forurenende stoffer skal i øvrigt søges mindsket. Byudvikling kan ikke undgå at påvirke landskaber. Det vurderes, at der ikke er særligt sårbare landskabelige træk, der bliver skæmmet ved udbygningen aferhvervsområdet. Der er iflg. lokalplanen ikke tilladt at opstille reklameskilte i området. Lokalplanen forhindrer ikke, at de enkelte virksomheder skilter med firmanavn med lys i. Den påtænkte sideudvidelse af Skautrupvej søges planlagt og udført mod vest med efterfølgende omprofilering af vejen. Kommunen vil undersøge muligheden for placering af et autoværn langs huset på Skautrupvej 17, såfremt ejeren måtte ønske dette. De nødvendige ændringer i Skautrupvejs tilslutning til Herningvej indarbejdes i byggemodningsprojektet. Kommunen oplyser endvidere, at i de seneste trafiktællinger i 2008 svarer den trafikale forøgelse til den normale udvikling og prognose for trafikforøgelsen på kommuneveje mm. På sigt forventes der et mindre fald i mængden af gennemgående trafik frem til Tvis, når gennemkørselforbud for lastbiltrafik etableres på Tvis Møllevej. Klager fastholder de tidligere anførte klagepunkter og anfører yderligere, at de skærpede støjgrænser ikke fremgår direkte af lokalplanen, at opsætning af autoværn bør ske på kommunens jord, at udkørslen til Skautrupvej ikke er tilfredsstillende planlagt, at det ikke er tilstrækkelig præcist be-

5 5 skrevet, hvorvidt der kan ske en udvidelse af Skautrupvej mod øst samt at skiltning af firmanavne med lys i imod Skautrupvej ikke bør tillades. Afgørelse Naturklagenævnets formand har på nævnets vegne, jf. planlovens 58, stk. 3, truffet følgende afgørelse: I henhold til 16 i lov om miljøvurdering af planer og programmer (miljøvurderingsloven) kan afgørelser efter loven påklages efter de klageregler, der er fastsat i den lovgivning, som planen eller programmet er udarbejdet i henhold til. Den aktuelle plan er udarbejdet i henhold til planloven. Efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4, kan der klages til Naturklagenævnet over retlige spørgsmål i forbindelse med en kommunalbestyrelses udarbejdelse af en plan. Det er et retligt spørgsmål, om Holstebro Kommune skulle have udarbejdet en miljøvurdering sammen med planforslaget. Nævnet kan derimod ikke tage stilling til, om planforslagets indhold er hensigtsmæssigt herunder i forhold til klagers interesser. Miljøvurderingslovens 3, stk. 1, fastsætter hvilke planer og programmer, der skal udarbejdes en miljøvurdering for. Efter 3, stk. 1, nr. 1, skal der udarbejdes en miljøvurdering for en række nærmere angivne planer og programmer, som er omfattet af lovens bilag 3 og 4, og efter 3, stk. 1, nr. 2, for planer og programmer, som kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. Planforslaget fastlægger efter det oplyste ikke rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af bilag 3 og 4. Efter lovens 3, stk. 1, nr. 3, skal der tillige udarbejdes en miljøvurdering for planer og programmer, som i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, som myndigheden vurderer, kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Det aktuelle lokalplanforslag skal vurderes efter denne bestemmelse. Det fremgår af lovens 4, stk. 2, at der skal tages hensyn til kriterierne i lovens bilag 2 ved afgørelsen af, om en plan eller et program efter 3, stk. 1, nr. 3, må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Bilag 2 omhandler forhold vedrørende planens karakteristika og kendetegn ved indvirkningen samt det område, der kan blive berørt. Kriterierne omfatter bl.a. indvirkningens størrelsesorden og rumlige udstrækning (i forhold til geografisk område og størrelse af befolkning, som kan blive berørt), værdien og sårbarheden af det område, som kan blive berørt, og indvirkning på områder eller landskaber, som har en anerkendt beskyttelsesstatus på nationalt, fællesskabs-, eller internationalt plan.

6 6 Naturklagenævnet finder, at en screening må afstemmes med planens præcision og indhold. Således at en screening af miljøpåvirkningerne af en plan med flere anvendelsesmuligheder må være af en vis overordnet karakter men under iagttagelse af formålet med det bagvedliggende direktiv om miljøvurdering af planer og programmer. Direktivets formål er bl.a. at bidrage til integrationen af miljøhensyn under udarbejdelsen og vedtagelsen af planer. I den konkrete sag har screeningen af planforslaget bl.a. påpeget, at der kan forekomme støjgener som følge af planens vedtagelse, og derved inddraget miljøhensyn under udarbejdelsen af planforslaget. Holstebro Kommunes screening af planforslagets miljøkonsekvenser har taget udgangspunkt i områdets brede anvendelsesmuligheder til erhvervsformål: produktions-, værksteds-, lager-, og transportvirksomhed og anden virksomhed, som efter byrådets skøn hører naturligt til i området. Naturklagenævnet finder ikke, at der er grundlag for at tilsidesætte Holstebro Kommunes vurdering af, at der ikke er tale om en så væsentlig påvirkning af miljøet, at der er pligt til at udarbejde en miljøvurdering. Der er herved bl.a. lagt vægt på, at der alene er tale om en mindre ændring af det hidtidige plangrundlag, hvori området ligeledes har været udlagt til erhvervsformål, at kommende erhvervsvirksomheder skal overholde de vejledende støjgrænser i forhold til nabobeboelse og nærliggende virksomheder, samt at der efter det oplyste ikke er særlig sårbar natur i lokalplanområdet. Hertil kommer, at kommunen i forbindelse med etablering af fremtidige lokalplanpligtige anlæg i erhvervsområdet har pligt til at vurdere evt. kommende planforslag i henhold til miljøvurderingsloven igen, og at der uafhængigt af spørgsmålet om lokalplanpligt desuden er en selvstændig pligt til for kommunen at vurdere etablering af større enkelt anlæg i erhvervsområdet i henhold til planlovens regler om VVM (vurdering af virkning på miljøet). Klagerne kan herefter ikke gives medhold i, at Holstebro Kommune har været forpligtet til at udarbejde en miljøvurdering, og Holstebro Kommunes afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering må således stå ved magt. Lise Marie Buhl / Susanne Spangsberg Viceformand fuldmægtig Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. planlovens 58, stk. 4. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. planlovens 62, stk. 1.

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 3. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00120 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerlands

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 12. September 2007 J.nr.: NKN-261-00022 ssc Afgørelse i sagen om Samsø Kommunes lokalplan

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. oktober 2007 J.nr.: NKN-261-00034 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Horsens

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi

NATURKLAGENÆVNET. 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. oktober 2008 J.nr.: NKN-261-00075 ssc/tutbi Afgørelse i

Læs mere

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2008 J.nr.: NKN-261-00076 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Lokalplan nr Erhvervsområde ved Skautrupvej, Tvis. Tvis HOLSTEBRO KOMMUNE. Ska

Lokalplan nr Erhvervsområde ved Skautrupvej, Tvis. Tvis HOLSTEBRO KOMMUNE. Ska Ska utru pve j Tvis He rn i ng ve j Erhvervsområde ved Skautrupvej, Tvis HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til lokalplanforslaget Byrådet har vedtaget en lokalplan for et erhvervsområde ved Skautrupvej

Læs mere

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 6. september 2017 Høringsperiode start: 6. september 2017 Høringsperiode

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. april 2008 J.nr.: NKN-261-00031 ssc/tutbi Afgørelse i sagen

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej.

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 010 - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Offentligt fremlagt i perioden den 11. november 2008 til og med den 6. januar

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Til foreløbig vedtagelse af byrådet F O R S L A G af 9. november 2015 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Sognehus ved Nordby Kirke Fremlægges fra den 04. 02 2016 til den 31. 03 2016 Fanø Kommune December

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 391 og Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til erhvervsformål ved Tøstrupvej,

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. august 2014 J.nr.: NMK-34-00277 og NMK-33-01941 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes VVM-screening af vejprojekt

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2008 J.nr.: NKN-33-02473 ssc Afgørelse i sagen om Tårnby Kommunes vedtagelse

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 5. maj 2008 J.nr.: NKN-261-00028 ssc/tutbi Afgørelse

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2008 J.nr.: NKN-261-00060 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. december 2007 J.nr.: NKN-261-00024 macos Afgørelse i sagen om miljøvurdering af København

Læs mere

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc NATURKLAGENÆVNET Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax:7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 9. februar 2009 J.nr.: NKN-261-00142 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Forslag til Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 5 - Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby 3 Rammer 6 906.3120.09 - Erhvervsområde ved Mads Sørensensvej,

Læs mere

Tillæg nr. 4 Ændring af rammeområder, Vesthavnen. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2013-2025

Tillæg nr. 4 Ændring af rammeområder, Vesthavnen. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2013-2025 Tillæg nr. 4 Ændring af rammeområder, Vesthavnen Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2013-2025 Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 24 Fax. 55 36 25

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 14 til Rammeområde 14.E5 og 14.R3 Erhvervsområde og rekreativt område ved Teglvænget i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 51 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 51 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 51 til Rammeområde 12.E11 Erhvervsområde nord for rute 15 Rammeområde 12.R7 Rekreativt område syd for Holtbjerg Fremlægges fra 11. oktober 2018 til den 8. november 2018 (begge dage incl.)

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Forslag til lokalplaner

Forslag til lokalplaner Forslag til lokalplaner Forslag til lokalplan nr. 1019 og tillæg nr. 6 For jordbrugsparceller ved Tøsby Mose, Gadbjerg. Lokalplanforslagets formål er at udlægge området til jordbrugsparceller, hvor der

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter rammeområde

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Ramsherred og Toftevej i Assens by

Forslag til. Kommuneplantillæg for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Ramsherred og Toftevej i Assens by Forslag til Kommuneplantillæg for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Ramsherred og Toftevej i Assens by Forslag til kommuneplantillæg Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt fra den

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 1 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 1 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Rammeområde 61.E7 Erhvervsområde langs Messevejen i Lind Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 7 - Blandet center og erhvervsområde ved Sprogøvej 2, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 109.3160-L04 for centerområde ved Sprogøvej,

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 393 og Tillæg nr. 54 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til sommerhusformål, Klydevænget

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter et område, som er større end lokalplanen, idet der udtages et areal af kommuneplanens rammer og inddrages et nyt.

Kommuneplantillægget omfatter et område, som er større end lokalplanen, idet der udtages et areal af kommuneplanens rammer og inddrages et nyt. Tillæg nr 5 - Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 906.3120-L01 for erhvervsområde i Tornby. Kommuneplantillægget

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg 7 til kommuneplan - Kærgade i Vorup. Status: Vedtaget

Tillæg 7 til kommuneplan - Kærgade i Vorup. Status: Vedtaget Tillæg 7 til kommuneplan - Kærgade i Vorup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 29. november 2017 Høringsperiode start: 29. november 2017 Høringsperiode slut: 24. januar 2018 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3.

Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3. Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen "Høring - hvad mener du?" her på hjemmesiden.

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen Høring - hvad mener du? her på hjemmesiden. Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Hjørring Kommunes Byråd har på møde den 27. september 2017 godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. 9. Hjørring Kommune vil gerne høre din mening

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. april 2015 J.nr.: NMK-41-00320 og NMK-33-02822 Ref.: CANEL-NMKN AFGØRELSE i sag om Halsnæs Kommunes afgørelse om ikke

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 + 1 Afgørelse Der er gennemført en screening af forslag til lokalplan 9.8 og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Tillæg nr. 16 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 16 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 16 til Rammeområde 14.E4 Erhvervsområde ved Dronningens Boulevard og Messevejen Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring

Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Indholdsfortegnelse Beskrivelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 107.1110.09 - Boligområde Skagensvej/ 6 Kommuneplanramme 107.1140.02 - Boligområde

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG. Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG. Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Januar, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 er i høring fra den

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015.

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. KOMMUNEPLANTILLÆG AABENRAA KOMMUNE TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Peder Ostersen Direkte telefon 99 74 10 79 E-post planlagning@rksk.dk Dato 23. november 2009 Sagsnummer 2008121247A Forslag

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Miljøscreeningsskema for Tillæg 1 til lokalplan nr. 177 i henhold til bilag 2 i Lov om miljøvurdering.

Miljøscreeningsskema for Tillæg 1 til lokalplan nr. 177 i henhold til bilag 2 i Lov om miljøvurdering. Miljøscreeningsskema for Tillæg 1 til lokalplan nr. 177 i henhold til bilag 2 i Lov om miljøvurdering. Kriterier for bestemmelse af den sandsynlige betydning af den indvirkning på miljøet, der er omhandlet

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Forslag til Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Forslag til Kommuneplantillæg nr. 02-630 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til teknisk anlæg Industri Syd, Tønder 630.81.4 630.31.2 630.81.2 TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø April 2013 Kommuneplantillæg

Læs mere

Boligområde nord for VoldumRud Vej i Voldum

Boligområde nord for VoldumRud Vej i Voldum Kommuneplantillæg nr. 8 til Kommuneplan 13 Boligområde nord for VoldumRud Vej i Voldum Voldum-Rud Vej Favrskov Kommune 2013 Ortofoto September 2015 FAVRSKOV KOMMUNE, KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 8 Efter 23 c

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. marts 2012 J.nr.: NMK-10-00460 Ref.: LJE/SMA AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 1

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 1 Kommuneplan 2017-2029 for Billund Kommune Tillæg nr. 1 November 2018 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og

Læs mere

Tillæg 36 til Kommuneplan Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej

Tillæg 36 til Kommuneplan Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej Tillæg 36 til Kommuneplan 2017 - Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 19. marts 2019 Høringsperiode start: 19. marts 2019 Høringsperiode slut: 16. april

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Castberggård Kommuneplantillæg nr. 15 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 1098, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 15, for at sikre den fremtidige disponering

Læs mere

Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade. Status: Vedtaget

Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade. Status: Vedtaget Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode slut: 1. august 2018

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. september 2016 J.nr.: NMK-34-00558 KlageID: 91761 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke

Læs mere

Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej

Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej 1-2017 Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej 1-2017 Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej Status Plannavn Vedtaget Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej Plannummmer 1-2017 Dato for offentliggørelse

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 10 - Boligområde ved Oremosevej/Hjørringvej, Sindal

Læs mere

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby Tillæg 35 til Kommuneplan 2017 - Boliger ved Rugvænget i Mejlby Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 26. marts 2019 Høringsperiode start: 26. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. april 2019

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan for Bogense Kommune. Ændret anvendelse af kommuneplanramme E15.

Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan for Bogense Kommune. Ændret anvendelse af kommuneplanramme E15. Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2001-2013 for Bogense Kommune. Ændret anvendelse af kommuneplanramme E15. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 409 og tillæg nr. 74 til Kommuneplan 2013-2015, for et område til centerområde, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Tillæg nr. 87 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 87 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 87 til Rammeområde BL2 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Søndergårdsparken i Skarrild Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for erhvervsområde BBRO.E2.08_T22 og BBRO.E2.03_T22 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 22 2 Tillæg nr. 22 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 37

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 37 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 37 Kragsbjergløkke Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdskvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 1

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 1 Kommuneplan 2017-2029 for Billund Kommune Tillæg nr. 1 Forslag Juni 2018 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere