Skemaet følger ansøgningsvejledningen fra RealDania/DGI/LOA, som kan ses på

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skemaet følger ansøgningsvejledningen fra RealDania/DGI/LOA, som kan ses på"

Transkript

1 Syddjurs Kommunes skema til ansøgning vedr. landsbyklynger Skemaet følger ansøgningsvejledningen fra RealDania/DGI/LOA, som kan ses på MIDTDJURS KLYNGEN Præsentation, muligheder og udfordringer i landsbyklyngen Præsentation Geografisk og organisatorisk afgrænsning: Hvilke landsbyer og områder omfatter klyngen? Hvem er parterne bag? Kolind Ryomgård Nimtofte Det er de tre distriktsråd i hver by, som er parterne i Midtdjurs klyngen. For øjeblikket er Pindstrup en del af Ryomgård Distriktsråd, men de vil blive inviteret ind i klyngen, hvis de etablerer sig som selvstændigt distriktsråd. Endvidere vil der blive søgt etableret samarbejde med de mindre byer i klyngen som: Tøstrup, Skiffard, Koed, Nødager, Pederstrup, Mårup, Ebdrup, Astrup, Skarresø, Mesballe, Tjerrild, Brunmose og Maria Magdalene. Udfordringer Hvad er områdets udfordringer, og hvilke af disse udfordringer ønsker samarbejdet at adressere? Fraflytning og affolkning. Der vil være fokus på at fastholde de, der allerede bor i området, og tiltrække nye beboere For få tilbud på områderne: kultur, fritid og sport og idræt. Der skal via samarbejde og samtænkning udvikles en større og bredere palette af tilbud. Der skal fokus på samarbejde mellem sportsklubber, forsamlingshuse og foreninger der virker for fremme af kulturelle events. Den trafikale struktur er ensidigt afhængig af privat bilisme. Der skal være fokus på at forbedre den trafikale struktur i klyngen. Med udgangspunkt i den kommende letbane skal hovedbyerne samt opland sikres en trafikal infrastruktur, som faciliterer mobilitet i

2 forbindelse med job og uddannelse, samt forbedrer den kollektive mobilitet, og mindsker afhængighed af privatbiler. Der skal fokus på cyklisme, delebilordninger og kollektiv trafik. Der mangler beskæftigelsesmuligheder for beboere i klyngen. Både ved at tiltrække bæredygtige virksomheder til området samt ved at gøre pendling ud af klyngen lettere. I den forbindelse også at forbedre mobildækningen i området Der mangler en koordineret tilgang til naturoplevelserne i klyngen. Fokus på at forbedre adgangen til naturoplevelser i klyngen, ved at øge kendskabet til disse, samt etablere stinet, spor i landskabet mv. som kan facilitere naturoplevelser til fods og på cykel. Muligheder Hvad ser I som områdets særlige muligheder og særkender? Området er kernen i den tidligere Midtdjurs kommune og har dermed mange års erfaring med samarbejde og de udfordringer, der ligger i det. Området har en udbygget foreningsstruktur og flere sportshaller Området har en varieret natur med Kolindsund og Ryomgård enge, Nimtofte Ådal, skovene vest for Ryomgård samt Vallum dalen. Der er forsamlingshuse og andre mødesteder både i hovedbyerne og i de mindre landsbyer. Der er flere foreninger som er aktive på det kulturelle område Hvilke muligheder kendetegner klynge-samarbejdet som en helhed? Profilere klyngen i fællesskab for at tiltrække virksomheder og nye beboere Etablere samarbejde på det kulturelle område og det sportsligt/idrætslige område for derigennem at skabe en større mangfoldighed af tilbud. Give sammenhængende naturoplevelser Skabe en trafikal infrastruktur bygget op omkring den kommende letbane, med fødekæder af offentlig kollektiv trafik, udbyggede cykelstier, delebilordninger, mv. Samarbejde mellem daginstitutioner, folkeskoler, friskoler og private skoler Og hvilke særlige muligheder kendetegner de enkelte deltagende landsbyer hver for sig? Mulighed for at 3-4 distriktsråd finder sammen i et styrket og ansvarsfuldt fællesskab, og Midtdjursklyngens byer og deres borgere samles om styrket identitet med institutioner, foreninger, erhverv, bosætning og rekreative tilbud. Kolind: Mange forretninger, og mindre virksomheder, skole, daginstitutioner, idrætsliv, nærhed til Kolindsund. Gode kollektive trafikforbindelser til Aarhus og Grenå Ryomgård: Gode indkøbsmuligheder, både håndværkervirksomheder og småindustri. Idrætsliv. Gode kollektive trafikforbindelser til Aarhus og Grenå. Tæt på Vallum dalen og Friis skov. Nimtofte: Friskole og daginstitution. Muligheder for fritidsjob i Djurs Sommerland og Lübker. Fitness og wellness center, Rekreative muligheder i Nimtofte ådal. MTB bane, Kulturhus, foredrag i konfirmandstuen.

3 Landsbyklyngens potentiale Afhængig af hvor etableret samarbejdet mellem landsbyerne er, vil det i ansøgningen være muligt at svare på et eller flere af nedenstående spørgsmål. Motivationen for at danne landsbyklyngen det første spørgsmål skal dog formuleres af alle ansøgere: Hvorfor skal landsbyklyngen etableres? Midtdjurs klyngen skal etableres for : I samarbejde mellem de tre parter at kortlægge de muligheder og ønsker der er for samarbejde. Dermed også at fastholde de områder, som det er op til den enkelte by at udvikle- I fællesskab at mobilisere klyngens ressourcer og dermed tiltrække nye beboere og fastholde gamle. At skabe attraktive rammer for mennesker i klyngen tæt på naturen, med gode rekreative, naturmæssige og kulturelle tilbud. At formidle klyngens kvaliteter til omverdenen og dermed opnå en effekt som de tre byer hver især ikke kan opnå isoleret set. Hvad vil I opnå med landsbyklyngen? Gøre det mere attraktiv at bo i klyngen ved at: Styrke samarbejde om kultur, natur. Dette er der taget skridt til gennem spor i landskabet som alle tre hovedbyer er involveret i. Projektet er en løftestang for et styrket samarbejde mellem byerne og vil blive anvendt til at forankre samarbejdet og det fælles mål at skabe en velfungerende landsbyklynge. Spor i landskabet har opnået fuld finansiering via Nordea-fonden centralt og lokalt. Forbedre den trafikale infrastruktur. Gøre det lettere at pendle mellem hjem og job/uddannelse når man bor i klyngen. Binde den nye letbanestruktur sammen med et koordineret net af kollektiv trafik. Suppleret med dele / leasing bil og El cykle ordninger, gode cykelstier og gode forhold for fodgængere. Koordinere kulturelle events og initiativer for at sikre et bredt og varieret kulturelt liv i klyngen Hvilke særlige potentialer forløses med projektet? Mere Fokus på fælles løsninger. Mere fokus på at vi profilerer os bedst i fællesskab. Udnytte de fælles ressourcer bedre ved at koordinere, informere og kommunikere initiativer. Være med til at styrke livet og fortsat kunne leve det aktive og gode liv i landsbyerne, med mulighed for institutioner, erhverv og kultur også selvom landdistrikterne er under pres og forandring.

4 Evt.: Hvilke temaer og indsatsområder kan landsbyklyngen tænkes at arbejde med? Etablere projektgrupper på tværs af de tre distrikter, samt de øvrige landsbyer, som skal opdyrke og udvikle initiativer på nedenfor nævnte områder: se på naturområdet mellem de tre byer Kolind, Ryomgård og Nimtofte som en naturpark med attraktive stiforbindelser mellem byerne og de rekreative arealer. se på, hvordan området udvikles til et attraktiv bosætnings område, ved at udvikle samarbejde mellem områdets fælles masse: Mødesteder, idrætsfaciliteter, aktivitets steder, MTB, værket, Cykel ture, motions stier, Petanque, golf, svømning, hunde luftning, overnatningsmuligheder, BB, camping pladser, mødesteder for kultur og musik liv i vores områder og fugle i Kolind eng. sikre mobilitet med cykelstier og god kollektiv transport i forbindelse med letbanen og 4-5G mobil dækning. udvikle information og kommunikation gennem sociale medier som: Facebook, Instagram, Twitter og apps. Støtte det frivillige integrationsarbejde som foregår med flygtninge bosat i klyngen gennem Cafe Kolind og Cafe Ryomgård De tre hovedbyer i områder kunne tildeles forskellige hovedfunktioner i klyngen: Kultur, turisme, aktiviteter, og erhverv og bosætning. Samtidigt med at nogle initiativer overlades til tværgående projektgrupper, skal de enkelte byer også have mulighed for at dyrke og udvikle initiativer som er vigtige i de enkelte lokalområder. Evt.: Hvilke sociale og identitetsmæssige effekter fx nye fællesskaber, traditioner og aktiviteter forventes af projektet? En øget opmærksomhed på, at selvom vi er forskellige, så kommer vi længere når vi samarbejder. Vækst i klyngen er ikke et nulsumspil, hvor udvikling i en by sker på bekostning af de øvrige. Men der skal være fokus på, at alle har et ejerskab og en andel i udvikling og vækst. Evt.: Hvordan kan landsbyklyngens fysiske miljø påvirkes af projektet? I form af fx tilpasset bygningsmasse, nye mødesteder, infrastruktur og lign.?

5 Samarbejder i landsbyklyngen Ansøger skal beskrive, hvilke samarbejdsrelationer der eksisterer i landsbyklyngen, og hvilke relationer samarbejdet forventes at skabe. Følgende skal beskrives: Samarbejder i dag Hvilke samarbejdsflader er der i dag? Er der noget samarbejde i dag? Borgerdrevet tilbud som volleyball og MTB, som benyttes af borgere i hele klyngen Fælles lokalhistorisk forening for den tidligere Midtdjurs kommune. DGI projektet luft under vingerne, som skal sammenbinde stisystemer i klyngen er i gang. Hvordan bruger projektets parter hinanden, og hvordan kan samarbejdet styrkes? Samarbejde om at: Koordinere og udvikle adgangen til natur og naturoplevelser i Midtdjurs Skabe et sammenhængende stisystem for vandring og cykling. Formidling og kommunikation til omverdenen Udvidet samarbejde mellem daginstitutioner og skoler Samarbejde og koordination mellem foreninger der fremmer kulturelle formål. Forsamlingshuse som arrangerer musikbegivenheder. Samarbejde og koordination mellem de tre hovedbyer hvad angår årstidsbestemte fester, sommerfester, mv. Udviklingsstrategi Midtdjurs Landsbyklynge kan overveje et fælles projekt mellem RealDania og Landdistriktspuljen for Midtdjurs klyngen. Overvejelser er i forhold til samfinansiering mellem RealDanias Landsbyklyngemidler og Erhvervsstyrelsens Landdistriktsmidler - Landdistriktspuljen. Ansøgningsfrist til Landdistriktspuljens 1. runde i 2017 er D. 10. april er der, både til forsknings- og udviklingsprojekter og til forsøgsprojekter Der prioriteres følgende ved uddeling af midler: Den moderne landsby - lokal udvikling gennem levedygtige landsbyer. Hvad er den moderne levedygtige landsby? - er det at kunne tilbyde det eller skal der være fokus på andre værdier og kvaliteter som landsbyerne er særlig specialiseret i. Måske så landsbyklyngen trumfer de nærtliggende storbyer som alternativ for bosætning.

6 Der kan arbejdes med en brandingstrategi og en udviklingsstrategi for de tre byer i klyngen. Hvad kan få unge familier til at flytte ud til Midtdjurs klyngen og hvordan skal de bibringes viden om Midtdjurs klyngen? Dette kan ske i samarbejde med Syddjurs Kommune og i forlængelse af kommunens brandings strategi. Syddjurs Kommune forvalter midler i en pulje til landsbyfornyelse, som kan anvendes i frivillige aftaler med ejere af forfaldne ejendomme. I landsbyklyngesamarbejdet vil Syddjurs Kommune aktivt gå ind i processen med at bringe midlerne i spil i en dialog om, hvor midlerne strategisk gør bedst gavn. Det vil ske i en dialog med ejerne. Forankring Hvilke andre aktører fx erhvervsaktører, lokale borgergrupper, foreninger, eksterne aktører o. lign. involveres i udviklingen af landsbyklyngen? Naturvejledere mv Arrangører af musik og teater Idrætsforeninger Forsamlingshuse Aktører i turisme Erhvervs foreninger Kommunes brandings strategi Parternes kompetencer Hvilke kompetencer byder hhv. kommune og landsbyer/landsbyklynge ind med til projektet? Syddjurs Kommune har opnået erfaringer med at understøtte og synliggøre en landsbyklynge, nemlig Mols i Udvikling, der udgjorde ét af de fem forudgående pilotprojekter. Vi har desuden erfaringer fra vores arbejde med landdistriktsudvikling og områdeudvikling. Vi repræsenterer et bredt udsnit af kompetencer inden for kultur, miljø, planarbejde, trafik, digital infrastruktur, landdistriktsudvikling, erhverv, turisme, børn, unge og ældre m.v. Distriktsrådene for Midtdjurs klyngen, etablering af borgergrupper og foreninger i klyngen, og tæt samarbejde med Event magerne i klyngen samt civilkoordinator i Syddjurs kommune. Hvordan relaterer etableringen af landsbyklyngen sig til eksisterende kommunale strategier og planer? Etablering af landsbyklynger passer fint ind i Syddjurs Kommunes eksisterende strategier og planer. Det drejer sig primært om Civilsamfundsstrategien, der tager sigte på at understøtte og synliggøre civilsamfundet i Kommunen. Man vil skabe gode rammer for samarbejdet samt afprøve nye samarbejdsformer. Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2016, der handler bl.a. om byudvikling i det grønne bånd og i landområderne:

7 Stk. 1. Landområderne skal søges sikret som gode bosætningsområder med interessante tilbud. Stk. 2. Funktioner og samlingssteder som understøtter det gode liv og sociale fælleskaber skal så vidt muligt fastholdes. Stk. 3. Lokale initiativer og kræfter skal om muligt understøttes. Stk. 4. Erhverv i landområderne søges fastholdt. Landdistriktspolitik 2013, der bl.a. tager sigte på at understøtte udviklingen af landområderne og landsbyerne med udgangspunkt i disses forskellige styrker og kvaliteter. Kulturpolitik frem mod 2020, der skal sikre kulturoplevelser for alle i hele kommunen. Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020, der sigter mod udvikling af fritidslivet inden for idræt, motion og naturoplevelser. Kontaktpersoner Kontaktperson i kommunen med angivelse af titel, adresse, direkte telefonnummer og e- mailadresse: Alette Lena Skov-Hansen Arkitekt Syddjurs Kommune, Plan og Udvikling Direkte nr Mobil: alsh@syddjurs.dk Niels Bo Nielsen Civilsamfundskoordinator Syddjurs Kommune, Kultur og sekretariat Mobil: Kontaktperson(er) i de deltagende områder eller lokalsamfund med angivelse af funktion, adresse, direkte telefonnummer og adresse: Kolind Distriktsråd: Formand Jens Ove Nielsen: jonoglis@gmail.com / Bertil Christensen: bertilchristensen@mail.dk / Ryomgård Distriktsråd: Formand Kirting Olesen: kirting@ryomgaard.dk / Nimtofte Distriktsråd: Per Nielsen: bir8581@gmail.com / Verner Stein: vernerstein@gmail.com/ Økonomi

8 Det er en forudsætning for at deltage, at kommunen har afsat eller tilkendegivet den nødvendige medfinansiering på kr. samt arbejdstid til at gennemføre projektet. Der skal redegøres for, at det er tilfældet. Bilag Hensigtserklæringer om samarbejde og relevante strategier og planer på kommuneniveau kan vedlægges. Anden relevant baggrundsmateriale, fx lokale udviklingsplaner, kan også vedlægges. Foreningsvedtægter er ikke relevante for ansøgningen.

9

10 Ansøgningen til det lokale bankråd vedlægges følgende dokumenter: Ansøgning inkl. budget og kortoversigt Kopi af Spor i Landskabets tilsagn om støtte Evt. uddybende ansøgning, der beskriver sporets formål indgående Hvad er næste trin? Når der er anskaffet midler til etablering af sporet, skal følgende iværksættes: 1. Der udarbejdes en folder til sporet i fællesskab mellem kontaktperson m.fl. og sekretariatet. 2. Materialer sendes til jer fra Sekretariatet, så I kan etablere sporet. 3. Folder trykkes og sporet kommer på hjemmesiden under den fælles markedsføring af projekt Spor i Landskabet. 4. Sporet indvies officielt. Vi ser frem til det fremtidige samarbejde. Med venlig hilsen Anne Sig Kvistgaard Spor i Landskabet Spor i Landskabet c/o Landbrug & Fødevarer Axeltorv Kbh V Tlf spor@lf.dk AXELTORV

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

Til PUK- Udvalget Ang. ansøgning om deltagelse i projekt landsbyklynge

Til PUK- Udvalget Ang. ansøgning om deltagelse i projekt landsbyklynge Ådalen 19. marts 2017 Til PUK- Udvalget Ang. ansøgning om deltagelse i projekt landsbyklynge Borgerne i Ådalen tilkendegiver hermed at vi ønsker at samarbejde med Syddjurs kommune om at ansøge om deltagelse

Læs mere

Strategi- og handleplan for landdistrikterne

Strategi- og handleplan for landdistrikterne Strategi- og handleplan for landdistrikterne 11. januar 2016 vedtog Byrådet en ny Landdistriktspolitik. Politikken omhandler følgende temaer: Strategi- og handleplanen er en opfølgning på den vedtagne

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

GENERALFORSAMLING TORSDAG 30.

GENERALFORSAMLING TORSDAG 30. NIMTOFTE OG OPLAND BORGERFORENING OG DISTRIKTSRÅD (NBD) GENERALFORSAMLING TORSDAG 30. MARTS 2017 KL.19.00 Nimtofte Borger og distriktsråd Bestyrelsens årsberetning for Nimtofte og oplands distriktsråd

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE Januar 2015 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver nytænkning

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING MOLS I UDVIKLING Mols i Udvikling er en landsbyklynge bestående af 24 landsbyer, der er skønt placeret på Mols og Helgenæs på Jyllands næse. I området bor der godt 3.800

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

Hvem kan søge LAG midler. Foreninger Enkeltpersoner Virksomheder Organisationer Almennyttige sammenslutninger Offentlige myndigheder

Hvem kan søge LAG midler. Foreninger Enkeltpersoner Virksomheder Organisationer Almennyttige sammenslutninger Offentlige myndigheder LAG Skive-Viborg Hvad er LAG? Lokale aktionsgrupper (LAGer) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler til relevante

Læs mere

Landsbyklynger en fortælling fra Mols

Landsbyklynger en fortælling fra Mols Landsbyklynger en fortælling fra Mols Grith Mortensen, formand for Mols i Udvikling Konference om landsbyernes fremtid, 25. april 2019 Velkommen til Mols i Udvikling en meget aktiv landsbyklynge Ca. 3.800

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Landsbyklynger Lokaludvikling

Landsbyklynger Lokaludvikling Landsbyklynger Lokaludvikling Søren Møller Indhold Hvorfor interesserer DGI sig for lokaludvikling. Hvad er en Landsbyklynge. Resultater fra Landsbyklyngeprojektet. Den kommende kampagne og samarbejdet

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen.

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Ansøgningsskema Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Projektnummer Modtaget den Godkendt den Behandlet den Afslag den Afsluttet

Læs mere

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier Vestegnen i udvikling byer i bevægelse Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier 15. oktober 2007 Vestegnen i udvikling byer i bevægelse På Vestegnen er der lang tradition

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning Landdistriktspolitikken for Ikast-Brande Kommune Visioner og indsatsområder August 2011 Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune 4 Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen Vejledning om støtte fra Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra Vi støtter projekter, som Understøtter udviklingen af unikke lokalsamfund med fokus på levevilkår, sundhed og bæredygtighed Herefter

Læs mere

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed.

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed. Ingen har det hele Tilsammen har vi alt! Hvad er Mols i Udvikling? Mols i Udvikling er en paraplyorganisation på Mols, som har det hovedformål at udvikle Mols og Helgenæs på lokalbefolkningens præmisser.

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere

LANDDISTRIKTS POLITIK

LANDDISTRIKTS POLITIK LANDDISTRIKTS POLITIK 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige identitet, sine

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP. Juli 2012

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP. Juli 2012 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2012 PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP INDHOLD Baggrund & Formål 3 Projekter i kataloget 3 LANDSBYER Attrup 4 Marie Magdalene

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

Nyt liv i landsbyen Erfaringer fra landsbyklyngen Mols i Udvikling Grith Mortensen, IDAN-konferencen, 10. april 2018

Nyt liv i landsbyen Erfaringer fra landsbyklyngen Mols i Udvikling Grith Mortensen, IDAN-konferencen, 10. april 2018 Nyt liv i landsbyen Erfaringer fra landsbyklyngen Mols i Udvikling Grith Mortensen, IDAN-konferencen, 10. april 2018 Landsbyklyngen Ca. 3.800 indbyggere 2 samfund Mols og Helgenæs 24 landsbyer 1 skoledistrikt

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2019, 2. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2019, 2. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2019, 2. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 2. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 2. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 2. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2019, 1. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2019, 1. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2019, 1. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i 2016

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel.

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Mols, 19. december 2018 Pressemeddelelse HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Julen nærmer sig med hastige skridt, men allerede nu har Mols i Udvikling fået to gaver i million-klassen, der

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Læs venligst vejledningen, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

Grunddokument for presseinformation, folder og kommunikation vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord

Grunddokument for presseinformation, folder og kommunikation vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Grunddokument for presseinformation, folder og kommunikation vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Nedenstående er mere omfattende end de presseinformationer, der fremsendes eller afleveres til pressen,

Læs mere

Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014

Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014 Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver

Læs mere

Idræt og motion i Faaborg-Midtfyn - udfordringer og muligheder i en landkommune

Idræt og motion i Faaborg-Midtfyn - udfordringer og muligheder i en landkommune Idræt og motion i Faaborg-Midtfyn - udfordringer og muligheder i en landkommune Lene Høsthaab (V), Kultur- og lokalsamfundsudvalget KL Kultur- og fritidskonference, Århus, 9. maj 2017 Faaborg-Midtfyn fakta

Læs mere

LANDDISTRIKTSUDVIKLING I RANDERS KOMMUNE DENNIS JENSEN CHEF FOR ERHVERV OG LANDDISTRIKTER

LANDDISTRIKTSUDVIKLING I RANDERS KOMMUNE DENNIS JENSEN CHEF FOR ERHVERV OG LANDDISTRIKTER LANDDISTRIKTSUDVIKLING I RANDERS KOMMUNE DENNIS JENSEN CHEF FOR ERHVERV OG LANDDISTRIKTER Randers Kommune Landdistriktsområdet 2015-2 Landdistriktet hvad snakker vi om? Randers Kommune De basale indsigter

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

Landdistriktspolitik Et sundt liv i en sund kommwune

Landdistriktspolitik Et sundt liv i en sund kommwune Landdistriktspolitik 2017-2020 Et sundt liv i en sund kommwune 1 Indledning Rebild Kommunes Landdistriktspolitik har landsbyerne og det åbne lands kvaliteter og muligheder som omdrejningspunkt. Den sætter

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

Lige midt imellem. Markedsføring. af Hodsager, Feldborg & Haderup. Feldborg d. 29. sep Ansøgning til Økonomi- og Erhvervsudvalget 1

Lige midt imellem. Markedsføring. af Hodsager, Feldborg & Haderup. Feldborg d. 29. sep Ansøgning til Økonomi- og Erhvervsudvalget 1 Lige midt imellem Markedsføring af Hodsager, Feldborg & Haderup Feldborg d. 29. sep. 2016 Ansøgning til Økonomi- og Erhvervsudvalget 1 Indholdsfortegnelse over vores ansøgning 03 Ansøgning 04 Identitet

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER

UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER Landdistriktskonferencen 2018 Præsentation af Udvalget for levedygtige landsbyers arbejde og anbefalinger Den 17. september 2018 UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER Formanden UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring og et selvlavet dokument med

Læs mere

Adgang til Oplevelser

Adgang til Oplevelser Adgang til Oplevelser - en politik for styrkelsen af de særlige steder der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem. Holbæk Kommune 2016 synliggøre fortællinger i landskabet

Læs mere

Guide til kommunerne. april Landsbyer står stærkere sammen

Guide til kommunerne. april Landsbyer står stærkere sammen Guide til kommunerne april 2019 Landsbyer står stærkere sammen Landsbyer står stærkere sammen At støtte uden at styre din rolle som kommunal aktør Landsbyklynger fungerer som en innovativ model til borgerdreven

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Plan- og Agenda 21 strategi 2015 Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Hvad er en Plan- og Agenda 21 strategi? Planstrategien er Byrådets strategi for kommunens fremtidige udvikling. Agenda 21 strategien

Læs mere

Lokaldrevet udvikling

Lokaldrevet udvikling Lokaldrevet udvikling Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at udviklingen og væksten også sker i

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål Børne- og Skoleudvalget 1. BSU vil i samarbejde med forældre og civilsamfundet hjælpe alle børn til at realisere deres potentiale. Det skal ske i et innovativt læringsmiljø, der understøtter børnenes åbenhed,

Læs mere

Landsbyernes fremtid. 25 april 2019

Landsbyernes fremtid. 25 april 2019 Landsbyernes fremtid. 25 april 2019 Landfornyelse Ny attraktivitet og vækst i landområder og landsbyer. Vi kan skabe vækst og udvikling i hele landet, men ikke i hver eneste landsby. Landsbyernes oprindelige

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU. Tilflytning og bosætning i yderområderne

SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU. Tilflytning og bosætning i yderområderne SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU Tilflytning og bosætning i yderområderne Temaer i præsentation Rammebetingelser og regionale udviklingstræk Tilflytterne: hvem

Læs mere

Strategisk planlægning i landdistrikterne

Strategisk planlægning i landdistrikterne INDSATS 1 Strategisk planlægning Strategisk planlægning handler om lokale planer for landsbyerne. Hvordan sikrer vi at kommuneplaner og lokale planer hænger sammen? Fra landspolitiske side lægges der op

Læs mere

Liv i landdistrikterne - tillæg til Udviklingsstrategi 2008

Liv i landdistrikterne - tillæg til Udviklingsstrategi 2008 Liv i landdistrikterne - tillæg til Udviklingsstrategi 2008 Vedtaget i Viborg Byråd den 24. juni 2009 Forord Viborg Kommune er i geografisk udstrækning Danmarks næststørste kommune. Over halvdelen af kommunens

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilken type af forsøgsprojekter

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020

Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020 Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020 Handlinger 2017 Syddjurs Kommune har i 2016 vedtaget ny Fritids- og friluftspolitik, og politikken udmøntes i konkrete handlinger i 2017 og

Læs mere

Forslag til en Landdistriktspolitik fra Landdistriktnetværk Lolland ( Land Lolland)

Forslag til en Landdistriktspolitik fra Landdistriktnetværk Lolland ( Land Lolland) Forslag til en Landdistriktspolitik fra Landdistriktnetværk Lolland ( Land Lolland) Brug landdistriktspolitikken Landdistriktspolitikken skal være grundlaget for samarbejde for aktørerne i landdistrikterne

Læs mere

Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord

Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Informationerne i højre side skulle giver et hurtigt overblik Igennem det meste af 2017 har lokalrådene i Fjællebro- Kværkeby, Vigersted, Jystrup-Valsølille

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag Nummer 130 Udvidelse af landdistriktspujen Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Område Hele kommunen Landdistriktspuljen er idag på 309.000 kr om året. Puljens formål er at støtte lokale udviklingsprojekter

Læs mere

Instant City. Projektbeskrivelse. Instant One First step Instant City

Instant City. Projektbeskrivelse. Instant One First step Instant City NOTAT Instant City Dato 13. juli 2015 Jnr. *** Marianne Stenberg Direkte 61201935 E-mail mast@bbbo.dk Projektbeskrivelse Instant One First step Instant City Instant City Instant City er første skridt på

Læs mere