Brugertest, Aviskiosken, 25 brugere i alt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugertest, Aviskiosken, 25 brugere i alt"

Transkript

1 Brugertest, Aviskiosken, 25 brugere i alt 1. test test af idéerne: Prototype 1:

2 1. bruger: Kvinde i 50 erne, biblioteksbruger Havde ikke hørt om PressReader Arendse forklarer konceptet. Giver det mening? Ja, absolut. Men er der flere forskellige aviser, man kan vælge imellem? Arendse forklarer, at der ligger flere aviser under de forskellige lande. Hvad tænker du? Smart. Men hvordan skal man kunne skelne mellem avisernes politiske ståsted? Og om det er en tabloid eller seriøs avis? Der mangler kontekst. Ideen med at få overblik over andre landes nyheder? Hvordan skal jeg forholde mig kritisk ift. avisernes tilhørsforhold. Dem kender jeg i Danmark, men ikke i Australien eller i Bolivia. Det er ikke i sig selv et kvalitetsstempel, at det er et tilbud fra biblioteket (selv om det er vigtigt at det er i biblioteket). Interfacet er fint og rigtig fint med globussen, som man kan røre. Pirrer nysgerrigheden. Sproget: Kan man selv vælge sprog? Jeg kan jo ikke læse tyrkisk, så det vil ikke være interessant for mig. 2. bruger: Studerende mand, ca. 30 år. Salg og marketing, fra Slovakiet Bruger særligt biblioteket til ophold og studier Kendte ikke PressReader Arendse forklarer konceptet. Han ville blive nysgerrig ift. hvor prototypen står (v. cafeen). Ville give mening, hvis man lavede et lounge-område omkring installationen, fordi det ville være godt for en gruppe. Ville særligt være nyttigt for migranter og folk, der skal ud at rejse. Medievaner: Twitter og Facebook. Bruger ikke aviser. Kritisk overfor slovakiske nyhedsmedier pga. øst-vest problematik. Krig i Ukraine (han var imod Rusland). Danske nyheder: Taler med danskere eller læser overskrifter i gaderummet fra BT eller Politiken. Kan ikke selv læse danske aviser, fordi han ikke er sproglig stærk nok.

3 Engelsksprogede nyheder: Kun hvis det drejede sig om emner, som interesserede ham, ex. kaffe Nysgerrighed: Globussen en rigtig god idé. Gjorde ham nysgerrig. Forklaring på PressReader: Brillant ressource tool. Roser Den Sorte Diamant. 3. & 4. bruger: To kvinder med små børn, i 30 erne Kendte ikke PressReader, men bruger bibliotekets tilbud Arendse forklarer konceptet. Genial idé. Globussen en rigtig god idé. Vækker nysgerrigheden. Kunne få svært at få tid til at undersøge installationen med små børn, men med større børn, ville det være oplagt. Hvilke aviser drejer det sig om? Politik eller sladder? Folk ville undersøge installationen, men folk går jo på nettet med deres iphones for at få sine nyheder og TV2. Jeg har boet i udlandet, men jeg orienterer mig ikke i nyheder fra det land. Ideen med at få nyheder fra andre dele af verden: God idé og passer til bibliotekets rolle det burde jo være på biblioteket. 5. bruger: Mand, ca. 60 år, biblioteksbruger, avislæser Kendte ikke PressReader Manden forsøger først at dreje globussen, inden vi når at interagere. Globussen havde gjort ham nysgerrig. Han blev hængende, mens vi forestod interviewet med kvinderne. Orienterer sig i nyheder på nettet. Weekendavisen fra biblioteket (+ the Economist?) Koncept om at få andre landes nyheder: Rigtig god idé. Spørger ind til, om man kan læse alle aviserne inde i PressReader. Han var den eneste, der helt sikkert ville bruge PressReader.

4 Prototype 2: 6. bruger: Studerende kvinde (under 20 år), 7. bruger: studerende mand (under 20 år), 8. bruger: kvinde i 50 erne, biblioteksbruger (ophold og brug af PC erne. Læser ikke så godt) Ingen kendte PressReader. Det lød spændende og som godt tilbud. God idé. Ingen ville konvertere til PressReader nødvendigvis, men idéen med at kortet var interaktivt var overraskende og rigtig god. Ingen lagde rigtig mærke til tavlen. Placering? Trykaktiv skærm virke pirrende. Bruger 6: Interaktivt kort bedre end det kort vi har hængende på væggen. Bruge det til at studere og kunne bladre tilbage i arkiverne. Ville kunne søge på forskellige perioder Vietnamkrigen. Kunne kun læse dansk og engelsk, men syntes det virkede meget mere logisk, at der var nyheder fra andre lande, som var på landets eget sprog. Troværdigt. Bruger 7: Nysgerrighed. Interesserede sig for sprog. Ville gerne have det på originalsprog, selv om han ikke kunne læse det vinklen bare med de forskellige kulturelle visuelle forskelligheder er spændende. Ikoner: Kortet skal være i farver og landet skal stå tydeligt. Det ville være godt, hvis der var små ikoner for hvert blad, man kunne trykke på.

5 Bruger 8: Sproget: Selv om jeg ikke kan læse det, så får jeg nogle af ordene med. Dårlig til dansk, men havde været tyrkisk gift og havde rejst meget, kunne godt genkende nogle ord. Ville meget gerne trykke på noget, og så kom der forskellig data frem omkring landet og kontekst (placering lige under rejser?). 2. Idé, Aviskiosken 1. Test: Den første simple test af prototypen blev udført den 21. august omkring klokken på Ballerup Bibliotek. Tre separate brugertests og interviews blev foretaget. Deltagerne var tilfældige borgere på biblioteket.

6 Prototypen bestod ved testen af en interaktiv app på en tablet, hvorpå fem forskellige tidsskrifters forsider var blevet opdelt i tre, og blandet tilfældigt (Se billedet nedenfor). Hvis brugeren samlede en hel forside ved at swipe de enkelte dele til højre og venstre, ville app en åbne det pågældende tidsskrift på Pressreader s hjemmeside. Screenshot fra prototypen 1. Ældre herre a. Hjemmegående pensionist b. Kender ikke til bibliotekets digitale tilbud (inklusive Pressreader) c. Fik demonstreret interaktionen - prøvede ikke selv d. Kan ikke bruge det til noget e. Ser ikke sig selv som målgruppen (for både installation og Pressreader) f. Læser gratis nyheder på nettet (blandt andet Ekstra Bladet) g. Hvis mødt med betalingsmur eller login gider han ikke h. Vil kun sidde derhjemme og læse tidsskrifter i. Ville ikke interagere med installation 2. Kvinde (ca. 40) a. Kender forskellige digitale tilbud - ikke Pressreader

7 Interagerer selv med prototypen Trykker lidt tilfældigt og mister hurtigt tålmodigheden, da der ikke sker noget (får derefter demonstreret og forklaret konceptet) Ville tænke at det var lidt interessant, hvis hun så udstillingen Ville ikke selv interagere, men hendes datter ville helt sikkert! Tænker at Pressreader er et godt tilbud for hende, også på biblioteket Kommer på biblioteket for at slappe af og læse en gang imellem Kommer også for at arbejde 3.Gruppe på 4 personer (Uni-studerende?) Nogle kender e-reolen og Filmstriben Kender ikke Pressreader Ville meget gerne bruge Pressreader Bliver mødt med prototypen, men er usikre på interaktionen Synes ikke prototypen fungerer uden konteksten Ville måske ikke tænke videre over installationen uden bedre kontekst Side-note: én i gruppen var hyppig bruger af e-reolen, og så ikke login-portalen som det store problem, men syntes det var lidt træls at skulle oprettes på sit nye bibliotek for at kunne logge ind efter flytning Opsummerende overvejelser: Selve interaktions-muligheden skal være mere tydelig. Småjusteringer er skitseret og Mikael vil få dem implementeret i prototypen snarest, så en ny test kan køres Det er vigtigt at installationen kan bruges af børn også, da nogle forældre måske ikke selv ville interagere, men vil blive opmærksomme på tilbuddene igennem deres børns interaktion Selvom den pensionerede testdeltager ikke så sig selv som målgruppen for Pressreader, læste han alligevel sine nyheder på gratis portaler derhjemme. Sådanne brugere skal gøres tydeligt opmærksomme på, at det ikke kun er på biblioteket at man kan bruge disse tiltag.

8 Test, 2. idé, Aviskiosken Kvinde, studerende, omkring 23 år, ny bruger af Ballerup Bibliotek Hun præsenteres kort for test-konceptet og vises derefter ipad en. Gør man noget ved den? Hun trykker på skærmen og samler hurtigt en hel forside. Aj, hvor er det smart. Koster det noget? Hun får at vide, at PressReader er gratis. Aj, hvor er det smart. Jeg kender ikke PressReader. Der var forskellige billeder på forsiden, vil det sige, at der er flere blade? Hvis man kan læse videre i bladet, så vil det måske være lidt forstyrrende at stå op. Men som inspiration er det rigtig fint. Kan folk se, hvad man kigger på? Hun bliver forklaret, at vi vil sætte ipads og puffer ved siden af med forskellige magasiner. Det ville jeg helt klart blive nysgerrig på og gå hen til. Det anede jeg ikke, fandtes. Det er fedt. Og rigtig godt, hvis man kan blive oplyst om at det findes og så sætte sig ned og læse mere. Er der en app til det ligesom e-reolen? Mand, 65 år, udlænding, af serbisk oprindelse, sidder og læser en serbisk avis i skønlitteraturafdelingen (IT-analfabet) Manden bliver forklaret test-designet, men forstår ikke hvad vi mener. Vi forsøger at forklare ham det igen, men han forstår det stadig ikke. Vi viser ham skærmen med interfacet. Han trykker på skærmen, men siger så: Jeg foretrækker den fysiske avis, også selv om der måske ligger mange serbiske aviser på skærmen. Kvinde, omkring 55 år, fra Thailand oprindeligt, sidder og læser et dameblad i magasin-afdelingen (PC-bruger) Hun bliver forklaret test-designet og trykker på skærmen. Hvad skal jeg mere? Hun trykker videre. Hvad går det ud på? Skal jeg bladre videre? Nå, sådan. Hun samler en hel forside. Jeg kan godt lide det fysiske - måske er det min generation. Måske er det her mere noget for nogen i 20 erne, for de yngre? Skal det erstatte de fysiske blade? Da vi forklarer, at det er et supplement til de fysiske blade, siger hun: men hvis der er nogen blade, som ikke findes fysisk, så er det en rigtig god idé. Man skal jo følge med tiden. Ligger der også noget på thai? Eller måske amerikansk Vogue? Åh, det er en rigtig god idé. Det anede jeg ikke eksisterede. Kvinde, sjælden bruger af biblioteket, omkring 40 år (PC-bruger) Hun bliver forklaret test-designet og trykker på skærmen. Der sker ikke noget, efter et par gange begynder hun at swipe. Jeg synes godt nok, det er rodet det her. Ok. så skete der noget. Hun samler en hel forside. Jeg kan ikke lide skærmen, som den var. Hvis der ikke er en overskrift, så fanger det mig ikke. Så virker det rodet, men sådan er vi jo så forskellige. Men hvis der var noget forklaring, så ville det nok fange mig.

9 Opsummerende overvejelser Rullende stop (ligesom et lykkehjul) Timer ift. inaktivitet, så skal der nulstilles Browseren skal nok låses, så brugerne ikke begynder at browse andre steder hen. Pop-up, der forklarer, at ens læsning ikke bliver logget nogen steder (når hele forsiden er samlet, imens der forbindes til PressReader) Der skal lægges vægt på, at PressReader er et ekstra tilbud og ikke erstatter de fysiske magasiner i teksten på kassen

10

11 Første testdeltager: Test, 2. idé, Aviskiosken, foretaget d Ung kvinde. Midt-tyverne? Læser Vogue, Eurowoman og andre Fandt hurtigt ud af swipe-funktionen Kunne ikke umiddelbart se pointen i installationen, men blødte lidt op, da vi snakkede om at ændre teksten på siderne lidt Kunne måske godt finde på at oprette sig efter at have interageret med en sådan installation Foreslog muligheden for at kunne skanne noget for at oprette sig (fx QR-koder) Anden testdeltager: Midaldrende kvinde. Lidt accent. Læser ikke magasiner Ville ikke læse plakaterne på siden Finder hurtigt ud af swipe-funktionen, men giver hurtigt op igen. (Lidt uinteresseret) Synes ideen med at komme ind på websiden er ok Tredje testdeltager: Ældre herre. Kalder det tidsskrifter. Vil helst kun læse de fysiske. Tror ikke han kunne finde på at læse på en tablet. Ser på skærmene og tænker at det er fjernsyn. (Ikke interaktive) Fjerde testdeltager: Ung kvinde. Tung accent, så der skiftes mellem dansk og engelsk. Står længe og er usikker over interaktionen på skærmen. Tør lidt mere, efter at hun får vist, hvordan det virker. Åben over for muligheden for at kunne læse det samlede magasin direkte på skærmen. Tænker at der er for meget tekst på plakaterne, og har desuden brug for en engelsk udgave. Undrer sig lidt over pointen med installationen.

12 Diverse tanker: - Det er vigtigt at plakaterne findes på både dansk og engelsk på de biblioteker, der har mange tosprogede (fx Ballerup) der kan være en af hver og et ikon øverst i hjørnet med et flag for at indikere, at der findes en anden tekst også? - Det er ligeså vigtigt at man har muligheden for at vælge at få information på engelsk på swipe-skærmen - Det kunne være en god ide med QR-kode på plakaten. Det er ikke sikkert folk vil bruge det, men det kan give et mere tydeligt call-to-action - Instrukser på, hvordan man opretter sig kunne gives på en afrivnings-slip - Denne slip kunne evt. fungere på samme måde som nummer-automater på apoteker, eller lign. Altså ved at der stikker en slip ud af maskinen, og så snart den rives af, kommer der en ny frem - Vi skal undersøge hvilken ordlyd folk foretrækker: Blade, magasiner eller tidsskrifter - Swipe på skærmen skal animeres. I prototypen hopper den fra billede til billede, men det giver en mere lækker brugeroplevelse, hvis der er noget animation i bevægelserne. - Ligesom en QR-kode ville være en god idé, kunne det også være en god idé at opfordre folk til at tage et billede af linket til hjemmesiden (til oprettelse som bruger af RB Digital) - Hvis installationen står lidt klemt mellem reolerne (det vil den komme til at gøre nogle gange), så er det nødvendigt visuelt at gøre opmærksom på, at der er noget på installationens andre sider også (evt. visuelt overlap fra den ene side til den anden? - Det vil hjælpe rigtig meget på synligheden af installationen, hvis der kommer lys indefra og ud. - Lyd vil virke forstyrrende. - Det vil være godt at kunne skifte forsiderne løbende (evt. på SD-kort). Iteration, prototype 2, Aviskiosken

13 Test foretaget d. 26/ Mand (start 40 erne) Starter interaktionen helt intuitivt. Kender ikke bibliotekets tjenester; Måske har jeg benyttet mig af Filmstriben en enkelt gang, men så er det flere år siden. Sådan en installation ville give mig lyst til at benytte jeres digitale tjenester, helt klart, men med mindre, jeg var helt klar over, hvilken tjeneste, I forsøger at promovere, så ville jeg nok ikke prøve puslespillet. Der er så mange af sådan nogle skærme over det hele efterhånden. Hvis jeg må give jer et råd, så ville jeg nok gøre forklaringen lidt tydeligere, så det bliver lettere at afkode, hvad I reklamerer for. Ung kvinde (18-19 år) Samler sømløst en forside. Læser teksten. Hun kender Filmstriben, men læser ingen blade eller magasiner; men jeg ville helt klart overveje at gøre det, hvis jeg bare kan installere en app. Så kunne jeg læse det i toget. Ung kvinde (18 år) Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal? Ser ikonerne og samler en forside. Kender Filmstriben, men bruger den kun til skoleopgaver. Kender ikke RB Digital og læser ingen magasiner. Ville måske bruge RB Digital-app en. Overvejelser efter undersøgelsen:

14 Installationen skal gøres rund, så det er lettere afkodeligt, når man står foran skærmen, at der også er tekst på installationen. Vigtigt med symboler, der indikerer at man skal swipe Tydeligere tekst Vigtigt at kunne komme ind at læse det magasin, man har samlet ellers bliver interaktionen uden pointe.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Bilag 13: Transskription af interview med Marc

Bilag 13: Transskription af interview med Marc 13: Transskription af interview med Marc I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Marc. Spørgsmål vil være i fed og svar vil være i

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 12052014AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6 Indhold: Indledning 2 Kommunikations koncept 3 Design udvikling 4 Skitser Bobbel Refleksion 6 Indledning: I dette projekt var opgaven at fremstille otte plakater, fire i B1 og fire i A3, for en udstilling

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Dahua VTO2111 Setup App

Dahua VTO2111 Setup App Indholdsfortegnelse Installation af appen idmss... 2 Tilføj Dørtelefonenhed til appen... 2 Enhedsopsætning... 3 Få push-up besked på din telefon når der ringes på dørklokken... 4 Aktivering af Alarm Håndtering

Læs mere

Indledning. Problemformulering. Undersøgelsesdesign/metodevalg

Indledning. Problemformulering. Undersøgelsesdesign/metodevalg Indledning Vi har prøvet at undersøge, hvad målgruppen, 16-25 årige på en ungdomsuddannelse, vil have i en ungdoms avis for, at de gider læse den. Vi har forklaret vores metodevalg og undersøgelsesdesign,

Læs mere

- Bøger, musik, film og. magasiner lige ved hånden

- Bøger, musik, film og. magasiner lige ved hånden - Bøger, musik, film og magasiner lige ved hånden Hvad kan dit digitale bibliotek tilbyde dig? Mangler du en film at se fredag aften? Eller måske en god lydbog på vej til arbejdet er lige det du har brug

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere

de frygter. Det kan være, at en fugleedderkop kravler op ad deres arm, eller at gulvet forsvinder under dem.

de frygter. Det kan være, at en fugleedderkop kravler op ad deres arm, eller at gulvet forsvinder under dem. Fobier 1. Fobier Formål: At give biblioteksbrugere mulighed for at konfrontere deres fobier. Målgruppe: Både børn og voksne. Koncept: Ved hjælp af AR kan brugere opleve et scenarie, de frygter. Det kan

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline læsning. Her får

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

kom godt fra start... Din guide til ForældreIntra

kom godt fra start... Din guide til ForældreIntra kom godt fra start... Din guide til ForældreIntra ForældreIntra - kom tættere på skolen ForældreIntra er en del af SkoleIntra - skolens lukkede intranet Med ForældreIntra kan du: følge med i hvad der sker

Læs mere

Vejledning til Office 365

Vejledning til Office 365 Vejledning til Office 365 For elever på Trelleborg Friskole Strandvejen 121 4200 Slagelse Udarbejdet af Jakob B. Andersen Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk [Webadresse] Kom godt i gang Denne vejledning

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner Portfolioudvikling Line la Fontaine Multimediedesigner Indholdsfortegnelse - Designvalg s. 1-9 - Målgruppe s. 1 - Wireframes/skitser s. 1-5 - Informationsarkitektur s. 6-7 - Farver s. 8 - Typografi s.

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Gennemgang af ios app

Gennemgang af ios app Gennemgang af ios app Log ind Log ind skærmen er det første du møder når du starter app en. Her kan du vælge at oprette en ny konto eller logge ind i en eksisterende. Husk at vælge et sikkert password,

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads.

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads. ENGRAMs Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs til ipads. 1. Sådan henter du ENGRAMs Hvis du ikke allerede har hentet og installeret ENGRAMs, kan dette

Læs mere

Reklameanalysen 2015 BIO Danskernes holdning til reklamer

Reklameanalysen 2015 BIO Danskernes holdning til reklamer Reklameanalysen 2015 BIO Danskernes holdning til reklamer Indhold Formål og metode Spørgeskema indhold Generel holdning Opmærksomhed Reklame & irritation Præference Baggrundsvariable 2 Reklameanalysen

Læs mere

Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet.

Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet. Læseproblemer Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet. Der må også tages forbehold for, at der findes mange forskellige produkter

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Kom godt i gang med FamilieIntra KOM GODT FAMILIEINTRA

Kom godt i gang med FamilieIntra KOM GODT FAMILIEINTRA VUGGESTUEN LÆRKEBO KOM GODT I GANG MED FAMILIEINTRA Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. Vuggestuen Lærkebo, Næringen

Læs mere

Nicolai Jørgensen: Søren Lind: Joakim Rydén:

Nicolai Jørgensen:  Søren Lind:  Joakim Rydén: 2. Semester projekt 2 - E-magazine Nicolai Jørgensen: http://nicolaihwj.dk/ Søren Lind: http://sorenlindgraphic.com/ Joakim Rydén: http://joakimryden.com/ 1 Indholdsfortegnelse Projekt plan...........................side

Læs mere

Kom godt i gang med FamilieIntra KOM GODT FAMILIEINTRA

Kom godt i gang med FamilieIntra KOM GODT FAMILIEINTRA BØRNEHUSET PÅ TOPPEN KOM GODT I GANG MED FAMILIEINTRA Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. D.I.I. Børnehuset på Toppen,

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG AF LANDMAND.DK

VEJLEDNING TIL BRUG AF LANDMAND.DK VEJLEDNING TIL BRUG AF LANDMAND.DK 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Tilføj eller fravælg kort...3 Foretrukne...4 Bestem min startside...6 Mine links...7 Favoritter...8 Notifikationer...9 Pop up...10 LANDMAND.DK ER

Læs mere

Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10:

Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10: Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10: Åben indstillinger for Øget tilgængelighed Åben indstillingerne til Øget tilgængelighed ved at trykke på Windows -tasten og u -tasten

Læs mere

Grafisk design. Filmblad til tablet

Grafisk design. Filmblad til tablet Grafisk design Filmblad til tablet Lodret cover Opgavebeskrivelse: Mit digitale produkt er et filmblad til tablets over månedens film. Tablet udgaven er mere kompakt og gør at brugeren får et hurtigere

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL:

FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL: FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL: Velkommen til det nye I Komputer for alles Spørg os Forum har læserne fået løst næsten 0.000 pc-problemer i de seneste år. Nu har vi gjort den populære tjeneste endnu bedre,

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Det skal I høre om Lidt om undersøgelsen Børns læsning Inspira*on *l læsning Børns biblioteksbrug

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1.Login og kodeord Download og udskriv filer Kontakt...15

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1.Login og kodeord Download og udskriv filer Kontakt...15 Teknisk vejledning til NEBULA Sidst opdateret den 18. aug 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.Login og kodeord...3 1.1 Login...3 1.2 Skift adgangskode...3 1.3 Glemt adgangskode...4 2.1 Find rundt i videobiblioteket...5

Læs mere

Pinterest Kickstart din pinning

Pinterest Kickstart din pinning Pinterest Kickstart din pinning www.amnielsen.com Pinte- Det sociale netværk Pinterest er ikke voldsomt brugt i Danmark, men i USA har Pinterest de seneste par år været det nye sort i marketing og salgsøjemed

Læs mere

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT VEJLEDNING 0 Velkommen til Randers HF & VUC IT Randers HF & VUC 2018 Som studerende på Randers HF & VUC har du adgang til flere IT-tjenester, som du har brug for i dit studie. LUDUS LUDUS-web er stedet

Læs mere

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse.

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse. ~ 2 ~ Læsefolder til forældrene i 3. og 4. klasse Kære forælder I 3. og 4. klasse er dit barn godt i gang med at læse og skrive. Barnets læsning vil i løbet af 3. og 4. klasse udvikle sig, så barnet læser

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 23012015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 20. februar 2019 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

Kom godt i gang med FamilieIntra KOM GODT FAMILIEINTRA

Kom godt i gang med FamilieIntra KOM GODT FAMILIEINTRA BØRNEHUSET BONANZA KOM GODT I GANG MED FAMILIEINTRA Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. D.I.I. Børnehuset Bonanza,

Læs mere

Jigsaw Box - Vejledning - Android

Jigsaw Box - Vejledning - Android Forklaring Jigsaw Box - Vejledning - Android Hent App'en: Gå i Playbutikken og skriv "Jigsaw puzzle" og tryk på søg. Vælg den der hedder "Jigsaw Puzzle Epic" Kalundborg Biblioteker Navigation/tast Find

Læs mere

Program Kick-off workshop d. 6. april 2017 Lab, Ballerup Bibliotek

Program Kick-off workshop d. 6. april 2017 Lab, Ballerup Bibliotek Program Kick-off workshop d. 6. april 2017 Lab, Ballerup Bibliotek Kl. 9.30-10 Morgenmad Kl. 10-10.30 - Velkomst og præsentation af projektet Kl. 10.30-11 Oplæg v. Morten Theilmann-Jørgensen, projektleder

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på Apple TV FIBERBREDBÅND TV TELEFONI MOBIL

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på Apple TV FIBERBREDBÅND TV TELEFONI MOBIL BRUGER GUIDE Waoo Web TV på Apple TV FIBERBREDBÅND TV TELEFONI MOBIL INDHOLDSFORTEGNELSE Hent app en på Apple TV...4 Sådan logger du ind...5 Sådan bruger du app en...6 Optagelser...8 Indstillinger...9

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet GRAFISK DESIGN Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet Diner no. 34 9 Opgavebeskrivelse Fiktive opgave. Redesign af visuel identitet og design af ny hjemmeside. Materialet skal skabe et genkendeligt

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

Her er en statistik der viser antal færdselsuheld og personskader i årene fra 95-09.

Her er en statistik der viser antal færdselsuheld og personskader i årene fra 95-09. Kampagne Vi vil lave en kampagne projekt rettet mod de unge i trafikken. Kampagnen skal sikre unge i at køre mere sikkert, bl.a. ved at få dem til at holde fartgrænsen. Først undersøges trafiksikkerheden

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

nyt stærkt forbedret Meget mere Nu introducerer vi: FORDELSZONEN Helt nyt univers på nettet fyldt med videoer, testbilleder, Lightroom-skole + tips

nyt stærkt forbedret Meget mere Nu introducerer vi: FORDELSZONEN Helt nyt univers på nettet fyldt med videoer, testbilleder, Lightroom-skole + tips Nr. 6 74,95 kr. Det nye Nu introducerer vi: FORDELSZONEN Helt nyt univers på nettet fyldt med videoer, testbilleder, Lightroom-skole + tips nyt stærkt forbedret Meget mere VinD inspiration! en lækker ipad

Læs mere

www.ollerupfriskole.dk

www.ollerupfriskole.dk Anvendelse af IT/ ipads i undervisningen - evaluering Baggrund I efteråret 2013 blev det besluttet at alle elever fra 0.- 7. klasse skulle have ipad. Der havde forud for beslutningen været drøftelser om,

Læs mere

Første udgave. ereolen PDF fil

Første udgave. ereolen PDF fil Første udgave ereolen PDF fil Leif Smidt 2015 App en ereolen Er du dedikeret skærmbruger? Skal du snart ud at rejse, men har ikke plads i kufferten til alle de dejlige bøger du gerne vil læse? Eller er

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Andreas Møinichen og Aske Märcher 10-05-2011

Andreas Møinichen og Aske Märcher 10-05-2011 Programmering Læring om Cos(x) og Sin(x) Andreas Møinichen og Aske Märcher 10-05-2011 LÆRER: KARL BJARNASON Roskilde Tekniske gymnasium. Klasse 2.1 Indholdsfortegnelse PROJEKTBESKRIVELSE... 3 INDLEDNING...

Læs mere

Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET

Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET SMAGSPRØVE PÅ ONLINE MARKEDSFØRING KURSUS PERMISSION MARKETING 2 MEN HVAD SÅ MED DE 99 %, SOM KIGGER FORBI OG IKKE KØBER ABONNEMENT? HVAD KAN VI

Læs mere

Kom godt i gang med NemID nøgleapp. December 2018

Kom godt i gang med NemID nøgleapp. December 2018 Kom godt i gang med NemID nøgleapp December 2018 Få let adgang til dine sikre oplysninger Har du en smartphone eller tablet, kan du få NemID som en app, der hedder NemID nøgleapp. Nøgleappen er en sikker

Læs mere

Case: Målgruppe: Målgruppe analyse

Case: Målgruppe: Målgruppe analyse Case: I dette projekt skal der udviklens en protal som forbinder borger på en enkel og sikker måde. Portalen skal indeholde en database hvor begge borgere kan søge efter hinanden ved forskellige kriterier

Læs mere

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5 rt Valgfrit tema Kommunikation/IT Jannik Nordahl-Pedersen HTX - Roskilde Klasse 3.5 13-04- 2 0 1 2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Problemformulering... 3 Valg af løsning...

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1 Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Velkommen til Klasseværelse Klasseværelse er en effektiv app til ipad, som gør det nemmere for dig at styre undervisningen,

Læs mere

For dig som o-løber er der mange fordele ved at blive dus med O-service, f.eks.:

For dig som o-løber er der mange fordele ved at blive dus med O-service, f.eks.: Vejledning til brug af O-service O-service er vores portal for tilmelding til alle o-løb under DOF. Alle medlemmer af en o-klub i Danmark har login til denne portal, og administratorer for de enkelte klubber

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

underviser mappe under koder til apps. OBS! I dette eksempel er der anvendt et andet brugernavn end det du skal bruge.

underviser mappe under koder til apps. OBS! I dette eksempel er der anvendt et andet brugernavn end det du skal bruge. Aurasma er en billede- og videoapp. Med Aurasma kan du gemme et billede eller en video bag en såkaldt aura. Det betyder, at du har en aura (et billede/fysisk genstand), som fungerer som et triggerbillede

Læs mere

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRO 3 STARTEN AF SPECIALISERINGEN 3 ANKOMST TIL SKOTLAND 4 DATABASER 5 NETVÆRK 5 INTERAKTION 5 AFSLUTNING AF SPECIALISERINGEN 5 KONKLUSION 6 Side

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen

E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen Manual til læringsplatform og sideopbygning af Rikke Braren Lauritzen & Trine Gjerløff Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Login... 3 Ord- og symbolforklaring...

Læs mere

ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning 02092015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen 1 Vejledning til læreren MG/FG - Skoleportalen Indholdsfortegnelse Kom godt i gang... 3 Opret en prøve der er taget på papir med netscoring... 4 Indtastning... 5 Internetudgave... 7 Internetudgave med

Læs mere

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE 1 UPCOMING Klassetrin Varighed Fag Pris 8.-10. klasse. 2½ time Dansk, men med engelsk som supplement. Forløbet kan dog varieres efter de enkelte fag, så klassen udelukkende

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på

Læs mere

Forældrevejledning i FAMLY

Forældrevejledning i FAMLY Forældrevejledning i FAMLY Dette gøres i fred og ro derhjemme: Alle forældre får en mail tilsendt med login-oplysninger til FAMLY (login i øverste højre hjørne): Via PC : eller App: Når du er inde i systemet,

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering Vejledning til registrering på Office online portalen og mulighed for download af Office 365 til privat PC for medarbejdere med en az-ident i Aarhus Kommune, Børn og Unge Version 1.04 (23. januar 2017)

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 1.Udgave okt. 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder,

Læs mere

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC VEJLEDNING ITS365 Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC Randers HF & VUC 2014 INDLEDNING Randers HF & VUC tilbyder alle kursister tilknyttet skolen en Office 365 løsning kaldet ITS365. Her

Læs mere

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail.

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Hvis du kører Windows vista eller Windows XP, skal du kontakte lokal-support på skolen. Denne vejledning er to - delt: Del 1: Benyttelse af Office

Læs mere

Indledning Powerquest er et undervisningshjemmeside fra elektricitetsrådet om elsikkerhed. Hjemmesiden er delt op i tre tematiske episoder. Episode 1, der handler om el i almindelighed. Episode 2, der

Læs mere

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om?

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? Projekt Sms-fix - din motivation til læsning 328 unge i 9. klasse og 1.g i Aalborg deltager De modtager 3 forskellige sms-noveller

Læs mere