Referat for Landssamrådsmøde den 29. marts 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for Landssamrådsmøde den 29. marts 2012"

Transkript

1 Referat for Landssamrådsmøde den 29. marts 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg (De Grønne Pigespejdere), Signe Lund Christensen og Connie Schneider (Danske Baptisters Spejderkorps), Jonas Bakkendrup Larsen (DUI-Leg og Virke), Kirsten Lund Larsen (KFUM og KFUK i Danmark), Thomas Kirkeskov og Rasmus Bro Henriksen (KFUM- Spejderne i Danmark), Jonas Kolby (FDF, DUF styrelsesmedlem), Marie Gro Svenstrup (Det Danske Spejderkorps, DUF styrelsesmedlem), Nanna Kjølholt (De Grønne Pigespejdere, DUF styrelsesmedlem) Signe Bo (KFUM i Danmark, DUF formand), Sekretariatet: Frederik Fredslund-Andersen og Jette Holtze Inno (referent) Nana Kjølholt deltog fra punkt 5. Mads Kolte-Olsen deltog under punkt 8. Bente Ryberg og Sune Christian Lodal fra DUF deltog under punkt 5. Afbud fra: Jeanet Flørnett Fischer (FDF), Karsten Carlo Hansen (DUI-Leg og Virke), Susanne Ravn (De Grønne Pigespejdere), Lars Mortensen (KFUM-Spejderne, Friluftsrådet formand), Ole Bjerglund Thomsen (KFUM og KFUK i Danmark) 1. Godkendelse af dagsorden Landssamrådet godkendte dagsorden. 2. Godkendelse af referat den 30. januar 2012 Landssamrådet godkendte referat med den ændring, at der under punkt 2.2. skal slettes en kursivering ved Kristoffer Okholm-Naut. 3. Orientering fra formanden Status for Projekt Foreningsvilkår Der var udsendt en skriftlig orientering om status for Projekt Foreningsvilkår. Det blev bl.a. oplyst, at der er 13 forandringsagenter i 7 kommuner (Mariagerfjord, Holstebro, Aarhus, Odense, Allerød, Odsherred og Roskilde). DUF har godkendt, at projektperioden forlænges med fire måneder, dvs. afsluttes den 30. juni Der bliver frem til sommer sat fokus på udvikling af værktøjskasse, og så bliver Spejdernes Lejr 2012 brugt som løftestang for de lokale samråd. Endelig er fokus frem til sommer også støtte til forandringsagenterne og deres projekter. Medlemsorganisationerne opfordres til at finde flere agenter, som f.eks. kan deltage i næste del af ledelseskurset, der afholdes den juni Status for bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger m.v. Der var også udsendt en skriftlig orientering om Beredskabsstyrelsens forslag til bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding i det fri af halm, haveaffald og bål m.v.

2 Landssamrådet har i første omgang afgivet sine kommentarer til Friluftsrådet, der fik bekendtgørelsen i forhøring. Beredskabsstyrelsen har nu sendt forslaget til officiel høring med deadline den 13. april. Sekretariatet varslede Landssamrådet om en skriftlig høringsrunde. Høringssvar til EU s kommissionens forslag ingen kommentarer Landssamrådet har modtaget fra Kulturministeriet forslag fra EU's kommissionens forslag om Rådets forordning om oprettelse af programmet Europa for Borgerne , som har modtaget en kvittering om, at vi har modtaget, og at vi har ingen kommentarer. DUF, DIF eller Frivilligrådet afgav heller ikke høringssvar. Genoptryk af Overnatning i det fri Det er besluttet at genoptrykke publikationen Overnatning i det Fri efter anbefaling fra Landssamrådets repræsentant Rune Havgaard Sørensen. Oplysningerne kan også findes på Det er et samarbejde mellem: Campingrådet, Dansk Cyklist Forbund, Dansk Forening for Rosport, Dansk Islandshesteforening, Dansk Vandrelaug, Foreningen Frie Fugle, Friluftsrådet, Dansk Kano og Kajak Forbund og Landssamrådet. Hver organisation stiller med en underskudsgaranti på 8000 kr. Bogen udkommer medio april til 139 kr. 4. Godkendelse af regnskab for 2011 Regnskabet for 2011 var udsendt som bilag. Landssamrådet godkendte regnskabet, dog med den bemærkning, at der for regnskabet af Projekt Foreningsvilkår under indtægter skal stå ordet kredit (og ikke debit). Det samlede resultat er korrekt. Der var et ønske om, at Landssamrådet gerne ville se de samlede udgifter til lønudgifter i fremtidige regnskaber. Det blev taget til efterretning. 5. DUF og Samrådets arbejde med foreningsvilkår samt Politik for Samrådets repræsentanter i DUF principbeslutning om finansiering af mødeaktiviteter Politik for Samrådets repræsentanter i DUF principbeslutning om finansiering af mødeaktiviteter Der var udsendt et skriftligt bilag til DUFs forslag om principbeslutning om finansiering af mødeaktiviteter, som Signe Bo uddybede.

3 Forslaget var, at Landssamrådet skulle bevilge 2000 kr. til fortæring over de næste to år til en møderække for DUFs styrelse og dets repræsentanter. Formålet med møderækken er koordinering og talentudvikling. Landssamrådet bakkede op om initiativet og godkendte bevilling på i alt 2000 kr. til fortæring gældende for budget 2012 og 2013, således at der for budget 2012 blev godkendt en budgetændring på 1000 kr. (pengene findes i budgetposten revision, da udgift til revision afholdes af den forening, der har formandskabet for Landssamrådet). DUF og Samrådets arbejde med foreningsvilkår Der var desuden eftersendt et bilag fra DUF om DUF og Samrådets arbejde med foreningsvilkår: hvordan bruger vi bedst de samlede ressourcer? Bente Ryberg og Sune Christian Lodal fra DUF introducerede notatet med indledende bemærkninger om status for udarbejdelsen af lokale folkeoplysningspolitikker, som er gennemført i ca. 50 kommuner. DUF har indledt en analyse i samarbejde med Fritid og Samfund, som har til formål at klarlægge status, og et fokusområde er, hvordan (og om) kommunerne anvender brugerinddragelse. DUF vil meget gerne høre om både succeshistorier ude i kommunerne (f.eks. hvor har samarbejdet været rigtig godt), som kan tjene til inspiration til de kommuner, hvor det fungerer mindre godt eller hvor arbejdet med folkeoplysningspolitik endnu ikke er startet. DUF og Landssamrådet var enige om, at det er vigtigt at indsamle erfaringer med politikkerne lokalt. DUF og Landssamrådet aftalte derfor, at DUF v/ Sune udarbejder en tekst, som kan anvendes af Landssamrådet (til Nyhedsbrevet og hjemmesiden) og til medlemsorganisationernes egne hjemmesider. Sekretariatet koordinerer erfaringer fra de lokale samråd og videresender til DUF. DUF og Landssamrådet var enige om, at de lokale samråd er et indsatsområde for Landssamrådet. DUF gjorde opmærksom på, at folkeoplysningsloven nu lovgivningsmæssigt forvaltes af Kulturministeriet ved kulturminister Uffe Elbæk, hvorfor medlemsorganisationerne kunne overveje at invitere ministeren på besøg til børne- og unge arrangementer. 6. Revideret forslag til Landssamrådets forretningsorden til godkendelse Der var udsendt bilag med forslag til revideret forretningsorden. Den vedlagte forretningsorden er godkendt dog med følgende ændringer: Afsnittet Formandskabet punkt 5 ændres til og punkt 6 ændres til

4 Afsnittet Sammensætning / Gæsterne/ første prik ændres En af medlemsorganisationernes repræsentanter til medlemsorganisationernes repræsentanter. Den godkendte forretningsorden eftersendes og lægges på 7. Landssamrådets politiske mål til godkendelse Der var udsendt et skriftligt bilag, som fulgte op på Landssamrådets drøftelse på mødet den 30. januar Der var en drøftelse af, hvad det betyder at støtte/ styrke medlemsorganisationernes lokale foreninger. Der var enighed om, at midlet til at gennemføre det kan bl.a. være de lokale samråd. Landssamrådet besluttede følgende fire politiske mål: Folkeoplysning Landssamrådet styrker samrådsorganisationernes lokale foreninger i deres folkeoplysende arbejde og spiller en aktiv rolle på nationalt plan i forhold til udvikling af folkeoplysningsområdet i Danmark. Frivillighed Landssamrådet støtter medlemsorganisationernes lokale foreninger med at synliggøre og anerkende den frivillige indsats, der udføres lokalt til fordel for samfundet. Børn og unge Landssamrådet støtter medlemsorganisationernes lokale foreninger med at udvikle børn og unge til ansvarlige og selvstændige mennesker, som tager aktivt ansvar for et demokratisk samfund. Friluftsliv Landssamrådet arbejder for at forbedre mulighederne for medlemsorganisationernes lokale foreningers adgang til naturen og udvikling af lokale friluftsaktiviteter og -faciliteter. 8. Landssamrådets handlingsplan til drøftelse Der var udsendt et forslag til handlingsplan, den nuværende handlingsplan samt et statuspapir for denne. Formålet med punktet var en drøftelse af, hvilke handlinger skal knyttes til hvert enkelt politisk mål. Sekretariatet havde tilrettelagt en proces, hvor alle diskuterede de fire politiske mål. Forslagene blev skrevet ned, da de danner baggrund for et forslag til kommende handlingsplan. Landssamrådet besluttede, at punktet behandles på næste landssamrådsmøde den 6. juni, hvor handlingsplanen er til godkendelse.

5 Landssamrådet besluttede, at forslaget skal inkludere en tidsplan for, hvornår handlingerne udføres, og at der er en indikation af prioritering af målene. 9. Fælles DHL-Stafet forslag fra KFUM og KFUK i Danmark Der var udsendt et skriftligt bilag fra KFUM og KFUK, som Kirsten uddybede. Landssamrådet bakkede op om DHL Stafetten som en god anledning til et socialt arrangement for arbejdspladserne, hvorfor de enkelte medlemsorganisationer melder initiativet ud og KFUK og KFUM i Danmark koordinerer vores deltagelse, bestiller fælles telt, grill m.v. og fortæller, hvilken dag, vi skal løbe. Landssamrådet besluttede, at punktet behandles igen den 6. juni. 10. Orientering fra DUF Signe Bo oplyste, at hun fremover vil orientere med skriftlige meddelelser, som man kan kommentere på mødet, såfremt der er behov. Signe Bo orienterede om status for Indsatsområder Ungdom (U) og Demokrati (D). Udlodningsloven. Sekretariatet supplerede med oplysning om, at der informeres om status i Nyhedsbrevet. Nationalt Center for Folkeoplysning, hvor DUF sammen med idræt og aftenskoler drøfter beliggenhed og dets faglige indhold. 11. Orientering fra Friluftsrådet Der var ingen orientering fra Friluftsrådet, da Lars Mortensen havde meldt afbud til mødet. Sekretariatet orienterer om medlemskonferencen den 20. marts i nyhedsbrevet. Generalforsamling afholdes den 26. april. 12. Forslag til punkter til næste møde den Landssamrådet besluttede, at der er foreløbig er følgende punkter: Handlingsplan til godkendelse Fælles DHL stafet v/ KFUM og KFUK i Danmark til godkendelse

6 Lokale folkeoplysningspolitikker v/ DUF Rammebudget og U strategi v/ DUF Opgørelse af medlemstal til drøftelse (notat som bilag udarbejdes af generalsekretærerne) 13. Eventuelt Landssamrådet udtrykte forskellige ønsker til, hvordan man ønsker at modtage mødematerialet. Sekretariatet arbejder videre med at optimere dette. Sekretariatet orienterede om, at der har været afholdt møde på tværs af medlemsorganisationerne med DUF, hvor Jette også havde deltaget. Problemstillingen er, at 4-5 kommuner vil tvinge foreningslivet til at anvende et bestemt medlemssystem. Sekretariatet og DUF holder øje med problemstillingen og hvilke tiltag, der evt. er behov for. Næste møde er den 6. juni med spisning kl og mødestart kl , Arsenalvej 10.

Referat for Landssamrådsmøde den 6. juni 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 6. juni 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 6. juni 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn (De

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013

Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013 Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Bie Andersen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg (De grønne pigespejdere),

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG

Læs mere

Godkendt referat fra Landssamrådets møde den

Godkendt referat fra Landssamrådets møde den Godkendt referat fra Landssamrådets møde den 30.01.2012 Til stede: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Nanna Kjølholt (De grønne pigespejdere, DUFs styrelse) Signe

Læs mere

Referat for møde i Landssamrådet Onsdag d. 31. august 2011

Referat for møde i Landssamrådet Onsdag d. 31. august 2011 Referat for møde i Landssamrådet Onsdag d. 31. august 2011 Til stede: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Signe Lund Christensen (DBS) Signe Bo (KFUM og KFUK) Kirsten

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 8. april Referat fra Landssamrådsmøde d. 8. april Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 8. april Referat fra Landssamrådsmøde d. 8. april Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 8. april 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 1. oktober Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 1. oktober Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Alice Linning (DDS), Charlotte

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 23. maj 2013

Referat for Landssamrådsmøde den 23. maj 2013 Referat for Landssamrådsmøde den 23. maj 2013 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet) og Charlotte Bach Thomassen (Det Danske Spejderkorps), Susanne Ravn (punkt 1 7) og Nina Hanberg (De grønne

Læs mere

Dagsorden for møde i Landssamrådet Onsdag d. 23. november 2011

Dagsorden for møde i Landssamrådet Onsdag d. 23. november 2011 Dagsorden for møde i Landssamrådet Onsdag d. 23. november 2011 Til stede: Afbud fra: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Signe Lund Christensen (Danske Baptisters

Læs mere

Referat af møde i Landssamrådet Tirsdag d. 16. november 2010 på Spejdercenter Holmen

Referat af møde i Landssamrådet Tirsdag d. 16. november 2010 på Spejdercenter Holmen Referat af møde i Landssamrådet Tirsdag d. 16. november 2010 på Spejdercenter Holmen Til stede: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Mads Kolte-Olsen (DDS) Ulrich

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Rune Siglev bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2011. 2. Vedtagelse af forretningsorden Rune Siglev

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE Svanevej 22 2400 København NV Tlf. 36 17 72 00 www.dui.dk Referat 13. Hovedbestyrelsesmøde Dato: Lørdag 19/8-17 Tid: Kl. 10.40 12.23 Sted: Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Martin Justesen bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2010. 2. Vedtagelse af forretningsorden Martin Justesen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Samrådene FIR, KUF, BUS, AS. Kultur og Fritid, januar 2017

Samrådene FIR, KUF, BUS, AS. Kultur og Fritid, januar 2017 Samrådene FIR, KUF, BUS, AS Kultur og Fritid, januar 2017 Frederikssund Idrætsråd (FIR) Formål FIR Frederikssund Idrætsråd (FIR) formål er at: fremme idrætslivet i kommunen, arbejde for at skabe de bedst

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Oktober 2012

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Oktober 2012 Friluftsrådet Friluftsrådet af en paraplyorganisation Præsentation af enpræsentation paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Oktober 2012 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Dagsorden til 2. hovedbestyrelsesmøde (foreløbig) DATO: Lørdag den 25. august 2012 TID: Kl. 10.00 20.00 STED:

Dagsorden til 2. hovedbestyrelsesmøde (foreløbig) DATO: Lørdag den 25. august 2012 TID: Kl. 10.00 20.00 STED: Dagsorden (foreløbig) 2. HB-møde den 25. august 2012 (udsendt 27.06.2012) Side 1 Dagsorden til 2. hovedbestyrelsesmøde (foreløbig) DATO: Lørdag den 25. august 2012 TID: Kl. 10.00 20.00 STED: DUI-LEG og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017

BESLUTNINGSREFERAT HB /2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 BESLUTNINGSREFERAT HB04 2016/2017 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 04. februar 2017 i Ceres Park & Arena Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Kl. 10:00-15:00 (mødet slut kl.15.20) Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

REFERAT. Styrelsesmøde

REFERAT. Styrelsesmøde REFERAT Styrelsesmøde 30-01-2019 Tilstede: Kasper Sand Kjær, Jens Malskær, Lucas Skræddergaard, Chris Holst Preuss, Clara Halvorsen, Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Nynne Bern Jensen, Rasmus Kjær Slot, Nicolai

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Referat fra Spejdernes Generalforsamling Fredag d. 9. marts 2018 kl Houens Odde, Gilwellhytterne

Referat fra Spejdernes Generalforsamling Fredag d. 9. marts 2018 kl Houens Odde, Gilwellhytterne Referat fra Spejdernes Generalforsamling Fredag d. 9. marts 2018 kl. 19.20-20.20 Houens Odde, Gilwellhytterne Pkt. Dagsordenspunkt 1 Valg af dirigent og referent at generalsekretær Birgitte Meisner Nielsen

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsudvalget. Mødedato: Søndag den Starttidspunkt for møde: 13:30. Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere:

Referat. Folkeoplysningsudvalget. Mødedato: Søndag den Starttidspunkt for møde: 13:30. Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Folkeoplysningsudvalget Referat Mødedato: Søndag den 25-09-2011 Starttidspunkt for møde: 13:30 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Ebbe Christensen, Egon Knudsen, Karin

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den 16.9. 2015 kl 19 i Klubhuset.

Bestyrelsesmøde torsdag den 16.9. 2015 kl 19 i Klubhuset. Bestyrelsesmøde torsdag den 16.9. 2015 kl 19 i Klubhuset. Bestyrelsen : Bente Meunier Thomas Schmidt Claus Svenningsen Flemming Laursen Niels Martin Larsen Flemming Larsen Per Kolberg Rikke Helstrup 2.suppleant

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012.

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012. Møde i politisk ledelse onsdag den 5. september kl. 08.30-10.00 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale 2 Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold Larsen, Thisted Kommune

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 20. september 2017 hos Lene på Slettetoften.

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 20. september 2017 hos Lene på Slettetoften. 18. oktober 2017 Referat af forretningsudvalgsmøde d. 20. september 2017 hos Lene på Slettetoften. Til stede: Annette Vad DGP, Lene Egeberg KFUM, Christian Lynge Dam Jacobsen FDF, Frederik Hansen og Peter

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg 22.08.18 TID: 3. september kl. 10-14. STED: Meldahls Rådhus, Vendersgade 30D, 7000 Fredericia. AFBUD Er du forhindret, send venligst en mail

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-06-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:04 Tilstede: Ulrik Borch, Andreas Weidinger,

Læs mere

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe Oplandskommunerne i Isefjord og Roskilde Fjord oplandet REFERAT Center for Byg og Miljø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Natur og Miljø D

Læs mere

Referat. Forum. Limfjordsrådet. Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Limfjordsrådet. Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Limfjordsrådet Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud:

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud: Vedrørende: Integrationsrådets møde Dato: 19. september 2012 kl. 17.00 Sted: Sollentuna II Referat HVIDOVRE KOMMUNE Deltagere: Afbud: Shehzad Ahmed (Formand) Malik Z. Qayum (Næstformand) Katrine Frederiksen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Mandag den 29. marts 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Bente Sorgenfrey, Hans Stige (formand),

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4 1 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Målsætninger... 3 Rammer for folkeoplysende virksomhed... 3 Udvikling af folkeoplysningen... 4 Folkeoplysningen i samspil med øvrige politikområder... 4 Afgrænsning

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 23.10.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 23.10.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2 Møde i Folkeoplysningsudvalget den 23.10.2007, kl. 17:00 i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Mødedatoer i 2008. 2 3... Godkendelse af frivillig folkeoplysende forening - ansøgning

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

REFERAT. Styrelsesmøde

REFERAT. Styrelsesmøde REFERAT Styrelsesmøde 31-10-2018 Tilstede: Kasper Sand Kjær, Jens Malskær, Lucas Skræddergaard, Chris Holst Preuss, Clara Halvorsen, Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Nynne Bern Jensen, Rasmus Kjær Slot, Nicolai

Læs mere

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl. 9.00-15.00 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ulla Mulbjerg Deltagere: Christian G. Hansen, Thomas Søndergaard Larsen, Gitte Stokholm,

Læs mere

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Dato: 29.04.2016 Ref.: Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Deltagere Morten Kerrn-Jespersen, Marianne Karstensen, Søren Eriksen, Rasmus Jensen, Karen Vejby, Katja Salomon Johansen, Erik Aabjerg Friis, Christine Fribert

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Folkeoplysningsudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Folkeoplysningsudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Folkeoplysningsudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 5. september 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Afbud: Leif Meyer Olsen (V) (medlem),

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS, BUS repræsentant i Rudersdal Folkeoplysningsudvalg og repræsentant for 2. Birkerød Gruppe, DDS

Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS, BUS repræsentant i Rudersdal Folkeoplysningsudvalg og repræsentant for 2. Birkerød Gruppe, DDS Referat af bestyrelsesmøde hos Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS) i Rudersdal Kommune tirsdag den 11. september 2012 hos DDS Birkegruppen Til stede: Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS,

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget holder møde den 23. november 2015 på Magleås. Afbud: Anette Friedrichs, Jette Jensen, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget holder møde den 23. november 2015 på Magleås. Afbud: Anette Friedrichs, Jette Jensen, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget holder møde den 23. november 2015 på Magleås. Afbud: Anette

Læs mere

Repræsentantskabsmødet blev afholdt som en del af et åbent/udvidet bestyrelsesmøde.

Repræsentantskabsmødet blev afholdt som en del af et åbent/udvidet bestyrelsesmøde. 0-101-2-09 28. juni 2019 Referat Møde i NT s repræsentantskab og bestyrelse den 24. juni 2019 REPRÆSENTANTSKABEMØDE Deltagere Repræsentantskabet Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune Carsten Andersen,

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 22. september 2016 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:30

FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 22. september 2016 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:30 FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 22. september 2016 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:30 Referat Mødeleder: Deltagere: Peter Lambæk Nielsen Peter Lambæk Nielsen Karl Posselt Teis Melcher Torben Skødt Solveig Larsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Tilstede: Rasmus Storgaard, Isabella Leandri-Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Tim Hansen og Miriam Madsen (referent)

Læs mere

Grønt Råd

Grønt Råd Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-08-2016-30-08-2016 30.08.2016 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Erling Petterson (boligforeninger) - Deltog Helle

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

Intro Kultur og Fritid

Intro Kultur og Fritid Budgetmæssige nøgletal Kultur og Fritid 2014 Haller, boldbaner og andre anlæg 24.160.000 Skanderborg Bibliotek 21.054.000 Skanderborg Museum 5.006.000 Skanderborg Kulturskole 6.449.000 Folkeoplysning (i

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand 1. Åbning af delegeretmødet Kasper Sand Kjær bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2018. 2. Vedtagelse af forretningsorden Kasper Sand Kjær fremlagde

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet Referat Punkt 2, bilag 2 Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. november 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner

Læs mere