Godkendt referat fra Landssamrådets møde den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendt referat fra Landssamrådets møde den"

Transkript

1 Godkendt referat fra Landssamrådets møde den Til stede: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Nanna Kjølholt (De grønne pigespejdere, DUFs styrelse) Signe Bo (KFUM og KFUK, formand DUF) Thomas Kirkeskov (KFUM-spejderne) Rasmus Bro Henriksen (KFUM-spejderne) Henrik Madsen (KFUM-Spejderne) Alice Linning (DDS, formand Landssamrådet) Mads Kolte-Olsen (DDS) Connie Schneider (Danske Baptisters Spejderkorps) Ulrich Piltoft (FDF) Lars Mortensen (KFUM-Spejderne, formand Friluftsrådet) Frederik Fredslund-Andersen (Samrådet, Projektkoordinator) Marie Stissing Jensen (Samrådssekretær) Afbud fra: Marie Gro Svenstrup (DUF styrelse, DDS) Jonas Larsen (DUI-LEG og VIRKE) Karsten Carlo Hansen (DUI-LEG og VIRKE) Jonas Kolby (DUF styrelse, FDF) Kirsten Lund Larsen (KFUM og KFUK) Signe Lund Christensen (Danske Baptisters Spejderkorps) 1. Dagsorden og referat 1.0 Godkendelse af dagsorden, herunder godkendelse af eventuelle ændringer i rækkefølgen af dagsordenens punkter, og eventuelle nye punkter. Dagsorden og rækkefølgen blev godkendt samt referat fra 23. november Godkendelse af referat fra forrige møde anføres fremover i dette referat. Tilføjelse af punkter til eventuelt: Fritagelse fra grundskyld Puljeguide i Frederikssund 2. Aktuelle sager 2.0 Nyt fra formandskabet v. Alice Linning og Mads Kolte-Olsen Ansættelse af ny samrådssekretær/konsulent: Jette Holtze Inno. 25 timer ansættelse med start 6. februar. Hun kommer fra en stilling som leder af et frivilligcenter på Vesterbro/ Kgs. Enghave i København og har tidligere arbejdet 10 år i Røde Kors ledelsessekretariat. Stillingen indeholder 5 timer fra Frederiks stilling, og han går ned på 12 timer. Jette har generelt meget erfaring med frivilligt arbejde og sekretariatsbetjening Der kom 44 ansøgninger af høj kvalitet. Frederik, Mads og Alice var ansættelsesudvalget. Det blev Jette ud af fem ansøgere til samtale. Arsenalvej København K Tlf samraadet@samraadet.dk

2 Der er sendt 2 høringssvar vedr. våbenloven og børneattester siden sidste møde. 2.1 Status på Projekt Foreningsvilkår v. Frederik Fredslund-Andersen Frederik fortalte om udviklingen i Projekt Foreningsvilkår. Oplægget blev eftersendt. 2.2 Nyt fra DUF v. Signe Bo Udvalgssammensætning ser ud som følger (repræsentanter fra Samrådets medlemsorganisationer er i kursiv): TIPSUDVALGET Kristoffer Okholm-Naut, DUI (formand) Mikkel Rode, Bifrost Peter Munk Poulsen, DKG Robert Kjellerup Andersen, DSE Morten Østergaard Sørensen, VU Signe Bo (Formand for DUF) Morten Thaarup (Næstformand for DUF) INITIATIVSTØTTEUDVALGET Thea Frederiksen, DSF (formand) Søren Olsen, UNGR Bjarne B. Steendahl, DATS Anna Vixø Vistesen, FDF Niels Nielsen, NAU Anne Katrine Østerby, KFUM-Sp. Anders Gredal Berner, Bifrost MELLEMØSTPULJEUDVALGET Kim Viggo Nielsen, KFUM-Sp. (formand) Anna Ingrisch, DSU Rasmus Schäffner Jacobsen, YFU Stine Baltzer Madsen, RBU Marc Honoré, DABUF Gitte Berle, KFUM/K Josephine Münch, FHBU PROJEKTPULJEUDVALGET Lea Wermelin, DSU (formand) Andreas Dybkjær-Andersson, AIT Esben Holager, DDS Astrid Lingreen Hjermind, DABUF Trine Bang Nielsen, URK Maria Hastrup, Pigespejder Helle Krogh, IMCC.

3 Der bliver udarbejdet en ny strategi for U, og der er i den sammenhæng nedsat en arbejdsgruppe. Den arbejder fra primo februar til medio april, hvor Jonas Kolby og Signe Bo sidder som repræsentant for Samrådet. Der er også nedsat arbejdsgruppe for D (demokrati), der afslutter arbejdet i december Her er Samrådets repræsentanter Nanna Kjølholt, Marie Gro Svenstrup og Signe Bo. Det er en udfordring at finde en erstatning for 16 års valgret, som er lige så slagkraftigt. Der etableres et netværk af Samrådsrepræsentanter i DUF regi inklusiv de fire styrelsesmedlemmer, der kommer med input til Landssamrådet. Folkeoplysningsloven er rykket over til kulturministeriet. Tipsmidlerne giver et større overskud til medlemsorganisationerne i alt 172 mio. Viborg har fået ungdomskommuneprisen, som Signe Bo overrakte. DUFs repræsentationer i andre organisationer er fordelt, og her er Marie Gro Svenstrup Samrådets repræsentant i Friluftsrådet. Folkeoplysningens dialogforum fortsætter med Susanne Ravn og Signe Bo. 2.3 Nyt fra Friluftsrådet v. Lars Mortensen Det nye regeringsprogram er godt for Friluftsrådet, fordi der er mange initiativer ift. naturen. Der har været meget politisk aktivitet efter den nye regering er kommet til. Der har været afholdt møder med Mette Gjerskov (Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri), Ida Auken (Miljøminister), og de er begge meget dialogsøgende og villige til samarbejde, specielt med hensyn til vand- og naturplaner samt en grøn profil mht. klima. Udover ministermøderne afholdes møder med alle ordførere indenfor området, for at sikre bred opbakning. Friluftsrådets strategiudvikling består nu af møderunde med KL, Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforeningen for at lave Interviews med nøglepersoner. Alle samles til medlemskonference den 20. marts, hvor alle Landssamrådets organisationer opfordres til at deltage. Hensigten er at præsentere udfordringer og bud på løsninger for fremtidens organisationer, natur og friluftsliv samt få input til videre arbejde. Et af de fremtidige indsatsområder er kulturmiljø og natur. Det handler om at inddrage kulturmiljøet i det åbne land og i den oplevelse man kan have i naturen. Et andet tema er nye medier, som f.eks. apps til smartphones. Der er konference den 26. marts om Nationalparker. Det er løbet ind i nogle problemer. Skjern og kongernes Nordsjælland er gået i hårdknude. Roskilde har meldt sig på banen. 3. Samrådets forretningsorden og politik 3.0 Forslag til ny forretningsorden v. Alice Linning (bilag 1) Der blev stillet spørgsmål til formandens tilstedeværelse, og om alle organisationer skal være til stede i forbindelse med beslutningsmyndighed.

4 Det blev konkluderet, at Landssamrådet er beslutningsdygtig, når mødet er lovligt indkaldt. Der blev foreslået en reformulering om kun at være 4 ud af 7 organisationer til stede. Det blev givet udtryk for, at det er vigtig at udsende en reminder med indkaldelse til punkter, inden fristen er overskredet, idet fristen i forvejen er lang tid inden selve mødet. Formandskabet svarede, at det er et mål at få dagsorden ud i god tid, så alle kan være velforberedte. Det blev konkluderet, at det springende punkt må være, om der kommer en reminder om punkter til dagsorden inden tidsfristen. Så skal der nok komme de punkter, der er relevante. Der blev stillet spørgsmål til brugen af enten Landssamrådet eller Samrådet. Hertil svarede formandskabet, at vi omtaler dette forum af repræsentanter som Landssamrådet i skriftligt materiale, og at vi fremover vil konsekvens rette dette. Det står ikke tydeligt i den nuværende forretningsorden, at det er formandskabet, der har ansvaret for sekretariatet. Det beholdes dog, som det er. Runden og orienteringen fra organisationerne er slettet af forretningsordenen med det formål at sætte fokus på drøftelser og beslutninger, og at orienteringer nedprioriteres. Det var enighed om at fastholde dette. Konklusion: formandskabet laver sammen med sekretariatet en ny revideret udgave af forretningsordenen med ovenstående kommentarer til næste møde. 3.1 Beslutning vedr. politiske mål for Samrådet v. Alice Linning (bilag 3). Alice præsenterede papiret, hvor der er fokus på det fællesskab der eksisterer på tværs af organisationerne mht. værdier, visioner og missioner. Det politiske mål danner grundlag for udviklingen af handlingsplanen. Papiret blev drøftet gruppevis og kommentarer blev samlet op i plenum. (Kommentarer ift. målene er anført i kursiv nedenfor sammen med forslaget til politisk mål) Folkeoplysning Landssamrådet styrker samrådsorganisationernes lokale foreninger i deres folkeoplysende arbejde og spiller en aktiv rolle på nationalt plan i forhold til udvikling af folkeoplysningsområdet i Danmark. Frivillighed Landssamrådet arbejder for (understøtter (hvem?)) synliggørelse og anerkendelse af den frivillige indsats (kan det præciseres hvilken indsats?) i de lokale foreninger/spejdergrupper og den samfundsmæssige værdi (overvej om samfundsmæssig skal med alternativt: hvordan vi gør en forskel) af denne indsats. Punktet om frivillighed indeholder en dobbelthed ift. samfundsmæssig værdi af frivillighed, og dette kan med fordel præciseres. En samfundsmæssig værdi der omtales meget i samrådsorganisationerne er lederskab.

5 Børn og unge Landssamrådet støtter medlemsorganisationerne i arbejdet med at udvikle børn og unge til ansvarlige og selvstændige mennesker, som indgår i forpligtende fællesskaber som aktive medborgere. Friluftsliv Landssamrådet arbejder for at forbedre medlemsorganisationernes adgang til naturen og mulighed for at søge midler til udvikling af lokale friluftsaktiviteter og -faciliteter. Generelt blev der stillet spørgsmålstegn ved, om de politiske mål kan prioriteres og i så fald hvordan. Derudover blev der udtrykt interesse for hvilke mål, hvor der oplagt kan indgås partnerskaber, og hvor der er snitflader til andre aktører. Det blev præciseret, at det kommer til at fremgå som en del af de konkrete handlinger under hvert politisk mål. Det blev debatteret, hvordan D, U og F kan tænkes ind i de politiske mål og formandskabet arbejder i samarbejde med sekretariatet og Signe Bo videre med dette. Det blev præciseret, at det er vigtigt, at samrådet tilkendegiver sine holdninger - også selvom de ligger tæt op af DUFs holdninger, da dette både understøtter og giver retning til DUFs arbejde. Konklusion: Det politiske mål vedtages på næste Landssamrådsmøde med ovenstående kommentarer og danner grundlaget for Samrådets to-årige handlingsplan, der vedtages endeligt på junimødet. 4.0 Kommunale folkeoplysningspolitikker v. Mads Kolte-Olsen og Marie Stissing Jensen Der blev orienteret kort om omdelte papirer for at åbne op for debatten om, hvad Samrådet kan byde ind med på dette område. Der blev efterspurgt en afklaring af, hvad Samrådets rolle er ift. DUF, og hvilke opgaver der ligger hvor. Dette præciseres i handlingsplanen. Der blev udtrykt ønske om, at der de kommende år vil være en opsøgende kontakt ift. undersøgelse af best practice af folkeoplysningspolitikkerne. Der blev givet udtryk for, at der går et stykke tid, før det går op for folk på det lokale niveau, at det her er vigtigt. Det bliver en vedvarende opgave for Landssamrådet og DUF. Kommunikationen af folkeoplysningspolitikkerne er vigtig, og den kan sagtens komme fra samrådsregi, da det er en fælles udfordring, som alle lokalorganisationer står med. Det blev udtrykt ønske om, at der kommer opfølgende arrangementer ift. kommunale folkeoplysningspolitikker til de lokale BUS. Opfølgningen på møderne er vigtig til indsamling af mailadresser og deltagerlister. 5. Eventuelt Fritagelse fra grundskyld blev drøftet og omfanget heraf debatteret. Det er kommet op på baggrund af henvendelser fra Aabenraa og Hørsholm kommuner. Det kan blive mange penge for foreningerne. Dette kan tænkes ind i handlingsplanen, da det kan begynde at gå udover de lokale foreninger.

6 Alice informerede om, at Frederikssund kommune har udarbejdet en puljeguide. Den giver foreningslivet mulighed for professionel rådgivning til puljeansøgninger og fundraising. Der blev sagt farvel fra Henrik efter 10 år i Landssamrådet, og takkede ham for indsatsen. Bilag 1: forretningsorden (revideret på mødet den og er derfor ikke vedlagt).

7 Bilag 1: Forretningsorden for Børne- og Ungdomsorganisationernes Landssamråd 2012 Sammensætning og mødedeltagelse Landssamrådet består af to repræsentanter fra hver samrådsorganisation, hvoraf den ene ofte er generalsekretær og den anden en frivillig. Udover Landssamrådets medlemmer deltager sekretariatet i Landssamrådets møder. Såfremt et medlem af Landssamrådet er forhindret i at deltage, skal afbud sendes til sekretariatet. I samrådsmøderne deltager én af medlemsorganisationernes repræsentanter i Dansk Ungdoms Fællesråd styrelse og en repræsentant fra Samrådsorganisationerne i Friluftsrådets bestyrelse. Udover det kan formanden for eventuelle udvalg og arbejdsgrupper nedsat af Samrådet inviteres til at deltage i Landssamrådets møder. Samrådets kan efter behov inddrage ekstern bistand. Formandskabet Formandskabet er toårigt og går pr. 1.1 i lige år på skift mellem Samrådsorganisationerne i nedenstående rækkefølge: 1. KFUM-Spejderne i Danmark 2. Frivilligt Drenge- og Pige Forbund, FDF 3. De grønne pigespejdere 4. Det Danske Spejderkorps 5. DUI-LEG og VIRKE 6. KFUM og KFUK i Danmark Sekretariatet Den organisation der har formandskabet varetager tillige de aftalte sekretariatsopgaver i forhold til Landssamrådets virksomhed. Det betyder i udgangspunktet, at sekretariatet varetager referatopgaver, budget og regnskab, support til projektgrupper og udvalg samt opfølgning af opgaver og planer vedtaget af Landssamrådet. Udgifter til sekretariatet aftales i forbindelse med Landssamrådets budget. Møder Ved årets begyndelse aftaler Landssamrådet en mødeplan. Landssamrådet holder 5 6 møder om året. Der kan på formandens foranledning afholdes ekstraordinære møder. Formanden skal desuden indkalde til ekstraordinært møde, hvis mindst 3 organisationer fremsætter ønske herom. Et sådant ønske skal være ledsaget af forslag til motiveret dagsorden. Mødet ledes af formanden og i dennes fravær af den anden repræsentant fra den organisation, der har formandskabet. Indkaldelse Formanden udsender indkaldelsen og dagsorden 14 dage før møderne i Landssamrådet. De enkelte punkter er normalt begrundet i dagsordenen eller i bilag. Punkter, som ønskes optaget på dagsordenen må være i sekretariatet i hænde 18 dage før mødet. Sekretariatet udsender en reminder om frist til indsendelse af punkter til dagsorden. Landssamrådet kan ikke træffe bindende beslutninger, herunder agere eksternt, på de tilsluttede organisationers vegne uden deres godkendelse.

8 Dagsorden I dagsordenen indgår normalt følgende punkter: Godkendelse af referat Godkendelse af dagsorden Godkendelse af tidsplan Orientering fra organisationerne Sager til beslutning Sager til drøftelse Sager til orientering Eventuelt Ved mødets begyndelse behandles eventuelle ændringer i rækkefølgen af dagsordenens punkter og nye punkter til Eventuelt. Referat Sekretariatet udarbejder et kort beslutningsreferat med kort angivelse af Landssamrådets konklusioner. Referatet udsendes senest 8 dage efter mødet til Landssamrådet. Eventuelle indsigelser skal foreligge senest 8 dage efter udsendelse af referatet. Det godkendte referat offentliggøres på Landssamrådets hjemmeside. Referatet mailes eller sendes til Dansk Ungdoms Fællesråd, Friluftsrådet samt øvrige interesserede. Beslutningsdygtighed Landssamrådet er beslutningsdygtig, når mødet er lovligt indkaldt og når minimum fire organisationer samt formanden er til stede. Alle afgørelser træffes i Landssamrådet af medlemmerne ved almindelig stemmeflerhed. Ved stemmelighed kan sagen udsættes til næste møde, med mindre afgørelsen er uopsættelig. I så tilfælde er formandens stemme udslagsgivende. Skriftlig afstemning afholdes, hvis mindst to medlemmer fra hver sin organisation forlanger det. Skriftlig høring kan iværksættes, såfremt en sag kræver en beslutning i Landssamrådet mellem de fastlagte møder. Skriftlig høring gennemføres på mail. Sagen beskrives og der er fastsat en svarfrist. Efter svarfristen orienteres Landssamrådet om resultatet af den skriftlige høring.

Referat for Landssamrådsmøde den 6. juni 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 6. juni 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 6. juni 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn (De

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 29. marts 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 29. marts 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 29. marts 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg (De Grønne Pigespejdere), Signe Lund Christensen og Connie Schneider

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013

Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013 Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Bie Andersen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg (De grønne pigespejdere),

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG

Læs mere

Referat for møde i Landssamrådet Onsdag d. 31. august 2011

Referat for møde i Landssamrådet Onsdag d. 31. august 2011 Referat for møde i Landssamrådet Onsdag d. 31. august 2011 Til stede: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Signe Lund Christensen (DBS) Signe Bo (KFUM og KFUK) Kirsten

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 1. oktober Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 1. oktober Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 1. oktober 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Alice Linning (DDS), Charlotte

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 8. april Referat fra Landssamrådsmøde d. 8. april Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 8. april Referat fra Landssamrådsmøde d. 8. april Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 8. april 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG

Læs mere

Dagsorden for møde i Landssamrådet Onsdag d. 23. november 2011

Dagsorden for møde i Landssamrådet Onsdag d. 23. november 2011 Dagsorden for møde i Landssamrådet Onsdag d. 23. november 2011 Til stede: Afbud fra: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Signe Lund Christensen (Danske Baptisters

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Rune Siglev bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2011. 2. Vedtagelse af forretningsorden Rune Siglev

Læs mere

Referat af møde i Landssamrådet Tirsdag d. 16. november 2010 på Spejdercenter Holmen

Referat af møde i Landssamrådet Tirsdag d. 16. november 2010 på Spejdercenter Holmen Referat af møde i Landssamrådet Tirsdag d. 16. november 2010 på Spejdercenter Holmen Til stede: Susanne Ravn (De grønne pigespejdere) Nina Hanberg (De grønne pigespejdere) Mads Kolte-Olsen (DDS) Ulrich

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 23. maj 2013

Referat for Landssamrådsmøde den 23. maj 2013 Referat for Landssamrådsmøde den 23. maj 2013 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet) og Charlotte Bach Thomassen (Det Danske Spejderkorps), Susanne Ravn (punkt 1 7) og Nina Hanberg (De grønne

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Martin Justesen bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2010. 2. Vedtagelse af forretningsorden Martin Justesen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand 1. Åbning af delegeretmødet Kasper Sand Kjær bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2018. 2. Vedtagelse af forretningsorden Kasper Sand Kjær fremlagde

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet lykkes til gavn

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

REFERAT. Styrelsesmøde

REFERAT. Styrelsesmøde REFERAT Styrelsesmøde 31-10-2018 Tilstede: Kasper Sand Kjær, Jens Malskær, Lucas Skræddergaard, Chris Holst Preuss, Clara Halvorsen, Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Nynne Bern Jensen, Rasmus Kjær Slot, Nicolai

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd.

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. Forretningsorden for Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. 1. Bestyrelsens konstituering 1.1 Valg næstformand, sekretær og kasserer. (Valg af formand sker på Fællesrådets generalforsamling.) Bestyrelsen vælger

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro 1 Baggrund Med overførselssagen 2013 Fremgang i Fællesskab, som blev

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne.

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne. 1. Styrelsesmøder Ordinære møder. Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. a) Mødetidspunkt: Mandage med 2-3 ugers mellemrum. Møderne fastlægges for 1 år ad gangen. b) Deltagere: Alle

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018

Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018 Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018 Det Grønne Råd Formål og historie Det Grønne Råd er oprettet som et forum for dialog og samarbejde mellem borgerne, interessegrupper og kommunens politikere

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse

FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse Reglerne om skolebestyrelsens virksomhed er fastsat i Folkeskoleloven samt i Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Lyngby-Taarbæk Kommune, vedtaget i september

Læs mere

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. november 2012 Forretningsorden Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. Institutionens formål... 1 2. Grundlaget for institutionens virke og sagsbehandling... 1 3. Afholdelse

Læs mere

Dagsorden til mødet i Skolebestyrelsen

Dagsorden til mødet i Skolebestyrelsen Dagsorden til mødet i Skolebestyrelsen Referat er kursiveret under dagsordenspunktet.. Tirsdag den 9. august 2016 kl. 19.00 21.00 i kontorets mødelokale på Sydbyskolen, Parkvej 109 Medlemmer: xxx Fra ledelsen:

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet I henhold til beslutning på Praksisudvalgets møde den 5. februar 2014 fastsættes hermed en forretningsorden

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Dagsorden til 2. hovedbestyrelsesmøde (foreløbig) DATO: Lørdag den 25. august 2012 TID: Kl. 10.00 20.00 STED:

Dagsorden til 2. hovedbestyrelsesmøde (foreløbig) DATO: Lørdag den 25. august 2012 TID: Kl. 10.00 20.00 STED: Dagsorden (foreløbig) 2. HB-møde den 25. august 2012 (udsendt 27.06.2012) Side 1 Dagsorden til 2. hovedbestyrelsesmøde (foreløbig) DATO: Lørdag den 25. august 2012 TID: Kl. 10.00 20.00 STED: DUI-LEG og

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013 FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV Forretningsorden Gældende: år 2013 1 Indledende møde... 3 2 Præsentation... 3 2.1 Repræsentanter... 3 2.2 Forfald... 3 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 4 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

Konstituerende bestyrelsesmøde

Konstituerende bestyrelsesmøde Konstituerende bestyrelsesmøde Tirsdag den 24. maj 2016 kl. 12.00-12.30 afholdes i salon 24 Dagsorden Deltagere: Per Påskesen (TEC), formand Søren Sørensen (Tradium), næstformand Bjarne Høpner (Next -

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Aabenraa Statsskole

Forretningsorden for bestyrelsen ved Aabenraa Statsskole E N ^ssv-' Forretningsorden for bestyrelsen ved Aabenraa Statsskole Fastsat i medfør af 18 i Bekendtgørelse af Lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m. v. (LBK

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3.

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3. FORRETNINGSORDEN, DECEMBER 2018 Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse 1. Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsen består af formanden, de fem regionsformænd, seks repræsentantskabsvalgte medlemmer

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS 1 Navn og hjemsted 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 30. januar 2015 hos Young Connect, KFUMs Sociale Arbejde i Odense

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 30. januar 2015 hos Young Connect, KFUMs Sociale Arbejde i Odense Referat af bestyrelsesmøde fredag den 30. januar 2015 hos Young Connect, KFUMs Sociale Arbejde i Odense Til stede: Gitte Holmgaard, Kirsten Lund Larsen, René Skau Björnsson, Inge Marie Nielsen Afbud fra:

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

Forretningsorden

Forretningsorden Forretningsorden 2019-2020 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 19. januar 2019 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

Samrådene FIR, KUF, BUS, AS. Kultur og Fritid, januar 2017

Samrådene FIR, KUF, BUS, AS. Kultur og Fritid, januar 2017 Samrådene FIR, KUF, BUS, AS Kultur og Fritid, januar 2017 Frederikssund Idrætsråd (FIR) Formål FIR Frederikssund Idrætsråd (FIR) formål er at: fremme idrætslivet i kommunen, arbejde for at skabe de bedst

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

Styrelsens arbejdsform

Styrelsens arbejdsform Styrelsens arbejdsform Styrelsesmøder FORRETNINGSORDENS FORMÅL: Forretningsordenen afspejler den til enhver tid gældende organisering af styrelsens arbejde. Organiseringen skal sikre en demokratisk organiseret

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

Styrelsens arbejdsform

Styrelsens arbejdsform Styrelsens arbejdsform Styrelsesmøder INDKALDELSE: Styrelsesmøder indkaldes af formanden eller næstformanden. Styrelsen vedtager en mødeplan for hele skoleåret. PLANLÆGNING/LEDELSE AF MØDERNE: Styrelsesmøderne

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Philip de Langes Allé 10 Tlf. 3268 6000 1435 København K Fax 3268 6111 Danmark info@kadk.dk Journalnr.: 002380 Enhed: Ledelsessekretariatet 15. august 2011 Initialer: MM Forretningsorden for bestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland

Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Juni 2014 Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland I henhold til 37 i Lov nr. 522 om ansvaret for og

Læs mere

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre 1 Organisationens navn og hjemsted 1. Organisationens navn er: LOKK Landsorganisation af Kvindekrisecentre. 2. Organisationens hjemsted følger

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Mødereferat. Bestyrelsesmøde nr. 343 Odder Lille Friskole Tirsdag den. 12. marts 2013

Mødereferat. Bestyrelsesmøde nr. 343 Odder Lille Friskole Tirsdag den. 12. marts 2013 ID Dagsordenspunkt Ansvar Beskrivelse Mødedeltagelse 0. Valg af referent Esben Afbud fra: Jonas 1. Fællessang Esben Svantes vise 2. Godkendelse af dagsorden Alle Godkendt 3. Godkendelse af referat nr.

Læs mere

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014 Forretningsorden Pr. 5. marts 2014 FORRETNINGSORDEN 1.0 FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.1 Forretningsorden er fastsat af bestyrelsen. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Bestyrelsen er

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00 31. oktober 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00 Mødet afholdtes i Københavns Politiforening, H. C. Andersens Boulevard 42, 1. 1553 København

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19.

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Referat Mødedato: 10. januar 2019 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Deltagere: Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe

Læs mere

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl. 18.00 lørdag d. 16. september kl. 15.00 Sted: Brogården, Middelfart REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling Som vedtaget på landsmødet den 5. maj 2013 1 Foreningens navn Foreningens navn er Amnesty International, dansk afdeling (i det følgende kaldet foreningen).

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Søndag d. 8. april 2018 kl. 20.00-22.00 Skype REFERAT Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Afbud: David Hansen, Julie

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Generelt I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet har rektor fastsat en standardforretningsorden

Læs mere

Referat af det konstituerende skolebestyrelsesmøde tirsdag d kl i personalerummet, Nørre Nissum skole

Referat af det konstituerende skolebestyrelsesmøde tirsdag d kl i personalerummet, Nørre Nissum skole Referat af det konstituerende skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 21.03.17 kl. 17.30 18.30 i personalerummet, Nørre Nissum skole ********************************************************************************

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere