BEHANDLING ARBEJDSDYGTIG Bedre og mere fokuseret behandling for gigtpatienter der i højere grad forventes at blive på arbejdsmarkedet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEHANDLING ARBEJDSDYGTIG Bedre og mere fokuseret behandling for gigtpatienter der i højere grad forventes at blive på arbejdsmarkedet."

Transkript

1 BEHANDLING ARBEJDSDYGTIG Bedre og mere fokuseret behandling for gigtpatienter der i højere grad forventes at blive på arbejdsmarkedet. VENTETID HURTIGE SVAR TIL DIG Brugerne forventer, at Gigtforeningen er tilgængelig med levende og dynamiske svar på individuelle spørgsmål 24/7. MEDLØBER SELVFORVALTER Både i samfundet og hos den enkelte vil vi se en strømning fra at være deltager i en (sags-)behandling til øget ansvar for eget liv og situation. 1. MAJ MIG FØRST Individuelt tilpasset information og rådgivning på flere platforme og i en form der passer ind i den enkeltes hverdagsliv.

2 KONVENTIONEL BÆREDYGTIG Øget afstand til konventionel tilgange/behandling og et øget ønske om økologi, alternativ behandling world wide. MEDLEMSKABER AD HOC Vi vil ikke længere være faste medlemmer så vi rydder op og ud. Ubundet, uforpligtet, flexibel og fri til at støtte noget andet i næste måned. AUTORITET PERSONLIGHED Ægte historier fra virkelige mennesker. Små autentiske hjemmelavede film om hvordan netop den person er blevet hjulpet. VIRKELIGHED VIRTUELHED Væk fra den virkelige og ind i den virtuelle verden. Vi vil få personlig hjælp gennem blogs og gadgets som virtual reality-briller og Youtube.

3 MENNESKE ROBOT Pleje, rengøring, menneskelig kontakt, etc. bliver udført af en robot fremfor mennesker, bl.a. pga. effektivisering. ORGANISATORISK AKTIVITET Fra organisatorisk arbejde, indflydelse og en medlemsidentitet til aktivitetsbåren vilje der vokser i takt med at det giver mening for mig. SÆRHENSYN LIGEVÆRD Pga. forbedringen af medicinering og behandling af gigtsygdomme, vil langt størstedelen af mennesker med gigt kunne leve normale liv. UDSAT MARGINALISERET Stigende ulighed i sundhed skaber en ond spiral for svage borgere der bliver ringere stillet i forhold til forebyggelse og behandling.

4 KASSER DYNAMISK NETVÆRK Vi vil orientere os i netværk og kæmpe fra sag til sag med lokale aktører, der danner fortrop og skaber forandringer i eksisterende micro-universer, som former tendenser og trends på makroplan. FINT STORMASKET Flere falder igennem nettet. Der skal arbejdes længere, selv tages ansvar for egen behandling, rehabilitering, familieliv og pårørende. Arbejdsmarkedsydelser bliver til sociale ydelser fx fleksjob. NGOer KONSOLIDERING Alle NGO s fundraising outsources til én virksomhed. En CAREMAKER eller brancheforening. Danskerne ved at pengene bliver håndteret af professionelle og de kan digitalt vælge hvilke helt specifikke projekter de ønsker at støtte. Medlemskabet uddør INFORMATION GAMIFICATION Online spil vokser kraftigt og liberaliseres. Vi elsker spil og særligt hvis det på samme tid gør nytte.

5 REPARATION FOREBYGGELSE Tidlig indsats og forebyggelse er afgørende - det er alt for dyrt at reparere når det er gået galt. Vær med og undgå gigt. VILJE VIDEN Gode intentioner og tiltag vil blive evalueret og målt på. Vi får øget behov og bedre mulighed for at vide i stedet for at gætte. PASSIV AKTIV Skabende, aktive mennesker i bevægelse bliver i stigende grad et billede på succes og derfor vil gigt ramme endnu hårdere. FRIVILLIGHED MEDBORGERSKAB Frivillighedsbegrebet vil træde i baggrunden for medborgerskabsbegrebet, som er langt mere fleksibelt og inddrager en langt større vifte af borgere i forskellige situationer.

6 MASSEKULTUR FRAGMENTERING Befolkningen fragmenterer i en lang række stammer du er hvad du spiser og støtter. Det bliver umuligt at ramme alle med én slags markedsføring eller et produkt KERNEFAMILIE TOGETHER APART Vi bevæger os fra kernefamilien mod en urban singlekultur hvor vi lever adskilt og alene. Nærhed, fællesskab, pårørende og tilhørsforhold tages ikke længere for givet. BIG DATA SMART DATA Big Data åbner mulighed for at kommunikere og udvikle produkter & communities langt mere effekt og målrettet til forskellige målgrupper og situationer kan forudsiges. MÅLING MONITORING Indsamling af egne sundhedsdata, som kan bruges til gigtområdet ift. forebyggelse og forskning og som indeholder muligheder for at aktivere medlemmerne.

7 LIVSNØDVENDIG MILD IRRITATION Behandlingen af gigt bliver så effektiv at fokus på lidelsen bliver lidt ligegyldigt i forhold til andre sager. MONOPOL EKSPLOSION Virksomheder, foreninger og ikke mindst privatpersoner, der fundraiser til øremærkede formål skaber stor konkurrence om opmærksomheden og pengepungen. Mange platforme. ANALOG ÆLDRE DIGITAL ERFAREN Det vil blive en helt ny type ældre vi kommer til at se. De vil være friskere og sundere længere - og stille andre krav. DIAGNOSE DNA Fremtiden vil byde på mennesker, der ønsker at kende deres egen og afkoms risiko for udvikling af sygdomme, herunder gigt. En sådan indstilling og konkret forståelse vil få indflydelse på fremtidens bidragsydere.

8 BIDRAGSYDER SAMARBEJDSPARTNER Vi går fra os og bidragsyderne til nye former for samarbejder hvor vi alle er ligeværdige i kampen for den fælles sag. FRED KRIG, KRISE OG PATRIOT Desto større globale genvordigheder og jo mere uenighed og ufred. Jo større støtte til Gigtforeningen som symbol på det nære og det alle kan være enige om. ALENE SAMKØB Fra magtesløshed til at gigtramte bruger magten sammen. Nye måder at lægge pres på virksomheder, organisationer og samfund, når store grupper med købekraft deler de samme mål. BØVL LET Convenience-trenden lever i bedste velgående og partnerskaber med de rette brands, hvor jeg kan donere penge samtidig med at købe mine favorit-produkter og services vinder frem.

9 SILO SAMARBEJDE Ingen får succes alene. Kun ved at åbne sig for samarbejde kan man ha fingeren på pulsen og hurtigt levere de rigtige løsninger til de rigtige mennesker. MEDLEMSKAB FØLGESKAB Pinocchio får klippet sine bånd. Det traditionelle engagement i forenings arbejde, bliver afløst af mere sporadiske og løsere koblinger ENSARTET SKRÆDDERSYET Personlig medicin og behandling medfører, at store, homogene fællesskaber ikke længere giver mening BREDT FOKUSERET Fra at kunne en hel masse til mange forskellige, til at fokusere, skære fra og levere på kerneopgaven.

10 MERE BEDRE Succes går fra mere til bedre. Ikke målt på mængder og meget men på den positive indflydelse man har på verden og livet omkring dig. HIGH TECH HIGH TOUCH Jo mere tech verden bliver, jo mere har vi brug for touch: nærvær, venskab, empati, berøring tålmodighed, etik osv. PATIENT DATA-HUB Smart data, trænings-apps, virtuelle konstellationer og kunstig intelligens ændrer relationen mellem borgerne og sundhedsvæsenet HOMOECONOMICUS HOMOFEELIGOODICUS Cost-benefit-analyser er yt. Beslutninger træffes udfra maksimering af glæde, trivsel og paskram - at jeg føler at kabalen går op.

11 MIG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB Pårørende, robotter, sundhedspædagoger mm. vil udfylde det missing link, der er mellem patienter og professionelle fagfolk. MIG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB Mobilen sorterer og filtrerer omverden. Det bliver umuligt at komme i kontakt med folk med mindre det man laver er ønsket, relevant eller lovpligtigt. PBS-AFTALER SWIPE Fremtiden går mod øget transparens. Medlemsskaber synliggøres i nye digitale bankplatforme og swipes væk, hvis de opleves at skabe værdi. TRADITIONELT ABSTRAKT Næste generations NGO er tænker utraditionelt og abstrakt. Kun ved at bryde vanetænkningen kan man sætte en ny dagsorden.

12 TAL HØJERE LYT HØJERE Dem der forstår at lytte og opfange menneskers uudtalte behov og har de rigtige relationer, er fremtidens vindere. Provokation og irritation er nytænkningens bedste venner. SERVICERING AKTIVERING Vi skal turde udfordre og skubbe til bidragsyderne. Ja faktisk til alle. Vi skal ikke gøre tingene selv, men sørge for at de bliver gjort. Som en god bh, der løfter og støtter de rigtige steder, men ikke ses eller er i centrum. NO THANKS! Nej tak! WE ARE Vi har travlt TOO BUSY! KOMPLEKS SIMPLEKS Forvent ikke af bidragsyderne, at have styr på det hele og at have en dyb forståelse for udfordringerne. Hjælp dem på vej. LINEÆR DISRUPTIVE At overse nye teknologier og muligheder kan være en dyr affære, som eksempelvis SKAT eller politiet der døjer med IT strukturer, som ikke kan følge med udviklingen.

13 PERFEKT BETAVERSIONER En konstant tilstand af udvikling og forandring gennemsyrer arbejdet i fremtiden. Intet betragtes som færdigt, men som under konstant forbedring. Alle må blande sig. LEDERSKAB FØLGESKAB Man er kun en leder i fremtiden, hvis der er nogen, der følger efter én, fordi man skaber en visionær retning - ikke fordi det står på visitkortet eller man har fået en lederuddannelse. INDIVID FÆLLESSKAB At være en del af et forpligtende, dedikeret fællesskab vil være bedre end penge i banken eller en pensionsopsparing. Fællesskaberne er kendetegnet ved sunde, forpligtende og konfliktfyldte relationer. EN FLERDIMENSIONEL Vi skal kunne flere ting på flere niveauer. Medarbejdere skal oftere og oftere switche mellem job og deres uddannelseskompetencer, når de skal være på arbejdsmarkedet.

14 STATUS QUO KONSTRUKTION For at genskabe/bevare det rummelige arbejdsmarked, må Gigtforeningen i højere grad selv være med til at skabe konstruerede jobs i socialøkonomiske virksomheder. SYG MULTISYGE Borgerne vil typisk få flere sygdomme på en gang, nogle kroniske og det vil stille nye krav til opgaveløsning hvor patienten sættes i centrum. OPDELT INTERDISCIPLINÆRT Vi vil i langt højere grad opleve behov for interdisciplinært samarbejde og nedbrydning af barrierer imellem faggrupper både på organisations- og samfundsniveau for at finde nye, innovative og fleksible løsninger på de udfordringer, som vi står overfor. BEHANDLING HJEMMEBEHANDLING Udviklingen indenfor telemedicin vil fortsætte så mulighederne for at modtage behandling i eget hjem, fremfor på hospitalet, bliver flere og bedre.

INSPIRATION GAMIFICATION

INSPIRATION GAMIFICATION INSPIRATION GAMIFICATION Online spil vokser kraftigt og liberaliseres. Vi elsker spil og særligt hvis det gør nytte. ELITE GRÆSRØDDER Ny teknologi kan give almindelige mennesker mulighed for at løse sociale

Læs mere

FRA RIGID TIL FLEKSIBEL

FRA RIGID TIL FLEKSIBEL FRA RIGID TIL FLEKSIBEL Det bliver sværere at få borgerne til at møde indenfor alm. arbejdstid. Møder vil rykke sig væsentlig fra alm dagtimer til aften- og weekend timer. De ansatte vil komme til at møde

Læs mere

KONTROL MONITOR/ON-DEMAND OPSPLITTET SAMARBEJDE MØDE GROUP CALL FYSISK VIRTUELT RUM

KONTROL MONITOR/ON-DEMAND OPSPLITTET SAMARBEJDE MØDE GROUP CALL FYSISK VIRTUELT RUM OPSPLITTET SAMARBEJDE Vi går fra at splitte arbejdet op og løse vores egne opgaver, til at løse opgaverne sammen og opnå et bedre resultat. KONTROL MONITOR/ON-DEMAND Al kontakt med jobssøgerne bliver on-demand,

Læs mere

MERE BEDRE HIGH TECH HIGH TOUCH DIAGNOSE MIND/BODY HACKING PENSION PAUSER

MERE BEDRE HIGH TECH HIGH TOUCH DIAGNOSE MIND/BODY HACKING PENSION PAUSER HIGH TECH HIGH TOUCH Jo mere tech verden bliver, jo mere får vi brug for touch - fysisk samvær, coaching, personlig opmærksomhed, ros, opmuntring, etc. MERE BEDRE Succes handler ikke længere om mere, flere,

Læs mere

UNDERJORDISK FORSKNING MERVÆRDI OVERJORDISK ØKO BIO SPECIALE ALLEMANDSVIDEN

UNDERJORDISK FORSKNING MERVÆRDI OVERJORDISK ØKO BIO SPECIALE ALLEMANDSVIDEN OVERJORDISK UNDERJORDISK FORSKNING MERVÆRDI Der er kommet større fokus på sundheden og derfor også det, at komme ud i naturen. Der er ikke meget natur tilbage, især ikke i de områder, der er tæt beboede.

Læs mere

BEHANDLING=> KUR/CRISPR

BEHANDLING=> KUR/CRISPR SDCC HJEMMET I fremtiden kan blodsukker, insulin, fodsår mv. måles og reguleres vha. mobilen. Data sendes realtime til behandler og konsultationer foregår virtuelt. BEHANDLING=> KUR/CRISPR Ved at indsætte

Læs mere

SPOT DE STORE SKIFT OG TRÆN 8. DECEMBER 2015 LISELOTTE LYNGSØ FUTURE@FUTURENAVIGATOR.DK UDFORSK FREMTIDEN

SPOT DE STORE SKIFT OG TRÆN 8. DECEMBER 2015 LISELOTTE LYNGSØ FUTURE@FUTURENAVIGATOR.DK UDFORSK FREMTIDEN SPOT DE STORE SKIFT OG TRÆN 8. DECEMBER 2015 1 LISELOTTE LYNGSØ FUTURE@FUTURENAVIGATOR.DK 2 UDFORSK FREMTIDEN ALLE MØDER FREMTIDEN OG MÅ TRÆNE TIL DEN - OGSÅ JER EJERSKAB-ADGANG MÅLE-MONITORERE STRES-ENSOMHED

Læs mere

SPOT DE STORE SKIFT OG BEGYND AT TRÆNE NU BLUE SKY CAMP 26-27. NOVEMBER 2015 UDFORSK FREMTIDEN LISELOTTE LYNGSØ, LLL@FUTURENAVIGATOR.

SPOT DE STORE SKIFT OG BEGYND AT TRÆNE NU BLUE SKY CAMP 26-27. NOVEMBER 2015 UDFORSK FREMTIDEN LISELOTTE LYNGSØ, LLL@FUTURENAVIGATOR. SPOT DE STORE SKIFT OG BEGYND AT TRÆNE NU BLUE SKY CAMP 26-27. NOVEMBER 2015 UDFORSK FREMTIDEN EJERSKAB-ADGANG MÅLE-MONITORERE LISELOTTE LYNGSØ, LLL@FUTURENAVIGATOR.DK 1 STRES-ENSOMHED HR -HUMAN REVOLUTIONARY

Læs mere

1)FÆLLESSKAB 4)MENING 2)AKTIV 3)FORNYELSE

1)FÆLLESSKAB 4)MENING 2)AKTIV 3)FORNYELSE PÅ FORKANT MED FREMTIDEN STRATEGISK TRENDSPOTTING Kl. 13.30-14.10 Hvorfor og hvordan Kl. 14.10-14.30- Irritation Kl. 14.30-14.45 - Spot forandringer Kl. 15.45-15.15 Trendmapping - game-changer Kl. 15.15-15.45

Læs mere

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab.

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. AI AI+MENNESKER Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. STANDARD ORIGINAL At skille sig ud. At være unik. Og at kunne

Læs mere

Udkast maj 2013. Ældrepolitik

Udkast maj 2013. Ældrepolitik Udkast maj 2013 Ældrepolitik Vision Omsorgskommunen Ringsted Ældrepolitikken sætter rammen og afstikker retningen for initiativer og indsatser på ældre og sundhedsområdet i Ringsted Kommune og har sit

Læs mere

Ringsted Kommunes Ældrepolitik

Ringsted Kommunes Ældrepolitik Ringsted Kommunes Ældrepolitik 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Dialogmodellen...5 Tryghed og kvalitet...6 Deltagelse, fællesskab og ansvar... 7 Forskellige behov...8 Faglighed

Læs mere

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både Ældrepolitik 2 blank Indhold: Indledning...4 Vision Omsorgskommunen Ringsted...6 Dialogmodellen...7 Tryghed og kvalitet...8 Pejlemærkerne Deltagelse, fællesskab og ansvar...9 Forskellige behov...10 Faglighed

Læs mere

FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG

FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG KENMAY 07-05-2015 FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG VED METTE SILLESEN FREMTIDSFORSKER I FUTURE NAVIGATOR VIL DU HAVE PRÆSENTATIONEN? SÅ SEND EN MAIL TIL: MAIL@METTESILLESEN.COM OG DU VIL MODTAGE

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

KL - SUNDHEDSKONFERENCE

KL - SUNDHEDSKONFERENCE Hosea Dutschke, KL 21. januar 2014 KL - SUNDHEDSKONFERENCE Oplæggets indhold Er medborgerskab det nye sort? Medborgerskabet i den kærlige kommune Konkrete eksempler på medborgerskab Perspektiver på medborgerskabet

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

MONITORERING INTERNT. Dokumentering og tidsregistrering afløses af monitorering. Medarbejdere lader sig monitorere i jagten på bedre service

MONITORERING INTERNT. Dokumentering og tidsregistrering afløses af monitorering. Medarbejdere lader sig monitorere i jagten på bedre service MONITORERING INTERNT Dokumentering og tidsregistrering afløses af monitorering. Medarbejdere lader sig monitorere i jagten på bedre service UNDER CONSTRUCTION En konstant tilstand af udvikling og forandring

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et godt og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Rehabilitering i medvind og modvind

Rehabilitering i medvind og modvind Rehabilitering i medvind og modvind 1 Rehabilitering og hjemmehjælp De aktuelle udfordringer Aftale om fremtidens hjemmehjælp Juni 2014: Aftale mellem regeringen, DF, SF, LA og Konservative om fremtidens

Læs mere

1)FÆLLESSKAB 4)MENING 2)AKTIV 3)FORNYELSE HVAD DRØMTE DU OM AT BLIVE DA DU VAR BARN? BEVÆGELSE BLIVER ENDNU VIGTIGERE!

1)FÆLLESSKAB 4)MENING 2)AKTIV 3)FORNYELSE HVAD DRØMTE DU OM AT BLIVE DA DU VAR BARN? BEVÆGELSE BLIVER ENDNU VIGTIGERE! PÅ FORKANT MED FREMTIDEN Intensivt minikursus Kl. 09.00-09.35 Hvorfor og hvordan Kl. 09.35-09.55 Walk and talk Kl. 09.55-10.20 Valg eller vilkår? Kl. 10.20-10.40 Trend-mapping Kl. 10.40-11.10 - Oplæg den

Læs mere

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse. Lemvig Kommune

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse. Lemvig Kommune Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

HOVEDSTRATEGI FOR ULYKKES PATIENT FORENINGEN

HOVEDSTRATEGI FOR ULYKKES PATIENT FORENINGEN 1 HOVEDSTRATEGI FOR ULYKKES PATIENT FORENINGEN 2019-2021 2 3 DET ARBEJDER VI FOR er en fælles stemme for de 100.000 danskere, der oplever problemer i deres hverdag efter en ulykke. Vores medlemmer er kommet

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR

NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR 8.30-8.45 DIGITALISERING - OG HVAD SÅ? 8.45-9.05 HÅRDE OG BLØDE TRENDS 9.05-9.25 SPOT EN TREND 9.35-10.00 GAME CHANGER HVAD ER DET? ESPORT Bjarke fra flyvelederuddannelsen

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4 Indhold Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2 Resumé 3 Om undersøgelsen 4 Undersøgelsens resultater 4 Hvilke organisationer er med i undersøgelsen? 4 Organisationernes størrelse

Læs mere

Kerneopgaven i hverdagen - Nyt perspektiv på formål og samarbejde

Kerneopgaven i hverdagen - Nyt perspektiv på formål og samarbejde Kerneopgaven i hverdagen - Nyt perspektiv på formål og samarbejde Fremfærdsseminar D. 16. november 2015, professor Center for Industriel Produktion, Aalborg Universitet København Hvorfor al den snak om

Læs mere

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk)

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) MIN SKY IVÆRKSÆTTER INNOVATION RÅDGIVER BYUDVIKLING FREMTIDENS BY KØBENHAVNS

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv ÆLDREPOLITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og forventninger de har til livet hverdagen denne dag!

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV

TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV Accepter Afvis HOLDER DU AF EN, SOM ER SYG? FÅ HJÆLP TIL AT HJÆLPE. Vi mennesker er intet mindre end fantastiske til at hjælpe hinanden. Men er du tæt på en, som har brug

Læs mere

Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle

Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle, professor Center for Industriel Produktion, Aalborg Universitet

Læs mere

SUNDHED FOR LIVET forebyggelse er en nødvendig investering. Danske Regioner

SUNDHED FOR LIVET forebyggelse er en nødvendig investering. Danske Regioner SUNDHED FOR LIVET forebyggelse er en nødvendig investering Danske Regioner Agenda Opdrag Hvad er rammen for Danske Regioners forebyggelsesudspil? Hvad er udfordringsbilledet? SUNDHED FOR LIVET Politiske

Læs mere

human first Indsatsområder

human first Indsatsområder human first Indsatsområder 2018-2020 2 Human first Human First er et partnerskab på sundhedsområdet mellem VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet, hvor vi sammen stræber efter

Læs mere

MIDT I EN VIDENSEKSPLOSION

MIDT I EN VIDENSEKSPLOSION IMAGINE SCHOOL En global virkelighed i hastig forandring Mange veje til succes og størstedelen af deres jobs ikke skabt endnu Connectors, not content; deleøkonomi; personalisering Globale kriser Internettet

Læs mere

Målrettet og integreret sundhed på tværs

Målrettet og integreret sundhed på tværs Vision Målrettet og integreret sundhed på tværs Med Sundhedsaftalen tager vi endnu et stort og ambitiøst skridt mod et mere sammenhængende og smidigt sundhedsvæsen. skabe et velkoordineret samarbejde om

Læs mere

THE INTERNET OF THINGS

THE INTERNET OF THINGS GAMIFICATION Voksede du op med film eller computerspil? Seere opfatter sig selv som passive observanter. Spillere ser sig selv, som cocreators af deres egen virkelighed. Spil og virkelighed flyder sammen

Læs mere

Samarbejde mellem pårørende og medarbejdere MARIE LILJA JENSEN, SENIORKONSULENT I ÆLDRE SAGEN

Samarbejde mellem pårørende og medarbejdere MARIE LILJA JENSEN, SENIORKONSULENT I ÆLDRE SAGEN Samarbejde mellem pårørende og medarbejdere MARIE LILJA JENSEN, SENIORKONSULENT I ÆLDRE SAGEN Agenda Lidt om mit udgangspunkt Konkret viden og nogle fakta om pårørende. hvem er de? Hvad laver de? Hvordan

Læs mere

Indledning. Disse borgere har en psykosocial funktionsnedsættelse/handicap

Indledning. Disse borgere har en psykosocial funktionsnedsættelse/handicap 1 Indledning Psykiske vanskeligheder: Psykiske vanskeligheder opstår, når menneskers evner og muligheder for at håndtere deres psykiske sårbarhed ikke er tilstrækkelige til at løse udfordringerne i den

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed Styrket sammenhæng i borgerforløb Demokrati og medborgerskab Mere for mindre Frivillighed Mental sundhed Strategisk kompetenceudvikling Åben dialog Recovery Indsats i lokale miljøer Opkvalificering til

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

DI-branchernes forhold til digitalisering

DI-branchernes forhold til digitalisering DI-branchernes forhold til digitalisering Digitaliseringen påvirker brancherne forskelligt. For at få bedre indblik i digitaliseringens betydning inden for de enkelte brancher har DI s digitaliseringsindsats

Læs mere

HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN

HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN 1 HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN 2019-2021 DET ARBEJDER VI FOR vil forbedre livsvilkårene for de 5.000 danskere, der har alvorlige følger efter polio. Gennem professionel rådgivning og specialiseret

Læs mere

Kræftens Bekæmpelses mål Frem mod 2020

Kræftens Bekæmpelses mål Frem mod 2020 Kræftens Bekæmpelses mål Frem mod 2020 Kræftens Bekæmpelses mål frem mod 2020 er udgivet af Kræftens Bekæmpelse 2013 Layout: quote grafik Tryk: Litotryk København A/S Vision Liv uden kræft Mission Kræftens

Læs mere

EN- FLERDIMENSIONEL SPOT FREMTIDEN OG TRÆN NU NYSGERRIG., ÅBEN & APOLITISK DEREFTER BESLUTNINGSTAGER PRÆSIDENTER DER HAR SURFET BØLGEN

EN- FLERDIMENSIONEL SPOT FREMTIDEN OG TRÆN NU NYSGERRIG., ÅBEN & APOLITISK DEREFTER BESLUTNINGSTAGER PRÆSIDENTER DER HAR SURFET BØLGEN SPOT FREMTIDEN OG TRÆN NU STIFTENDE PARTNER, FUTURE NAVIGATOR, LISELOTTE LYNGSØ EN- FLERDIMENSIONEL Vi skal kunne flere ting på flere niveauer. Medarbejdere skal oftere og oftere switche mellem job- og

Læs mere

2014-2015. Politisk Program

2014-2015. Politisk Program 2014-2015 Politisk Program FNUG arbejder for, at alle unge med gigt kan leve et godt liv. Det forsøger vi gennemført ved at: FNUG arbejder for at øge livskvaliteten for unge med gigt, fjerne social isolation

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Anna Bachmann Boje Sundheds og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Projektledelse ide og monitorering Stine Lauridsen Malin Lundh Lisbet Knold

Anna Bachmann Boje Sundheds og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Projektledelse ide og monitorering Stine Lauridsen Malin Lundh Lisbet Knold Anna Bachmann Boje Sundheds og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Projektledelse ide og monitorering Stine Lauridsen Malin Lundh Lisbet Knold Forebyggelsescenter Nørrebro Inddragelsespiloter - erfaringsbidrag,

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Døren ind. Den praktiserende læge som medborger. Nordjysk Praksisdag 2016

Døren ind. Den praktiserende læge som medborger. Nordjysk Praksisdag 2016 Døren ind. Den praktiserende læge som medborger Nordjysk Praksisdag 2016 Døren ind til den praktiserende læge. Velfærd mellem profession og nye medborgerroller Problemstillinger Velfærdsstaten nye paradigmer

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv

Det gode og aktive hverdagsliv Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap Godkendt af Byrådet xx 2013 Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere

Læs mere

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE INNOVATØREN Tendens #1: En kompleks verden i hastig forandring Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer på. Vi gør fuld brug af de muligheder, som teknologi

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Vi vil være danmarksmestre i at skabe sammenhæng i patientforløbene Visionerne frem mod 2020 Sammenhæng og udvikling er rammen. De syv visioner understøtter

Læs mere

Nye veje til bedre sundhed i Nordjylland

Nye veje til bedre sundhed i Nordjylland Nye veje til bedre sundhed i Nordjylland 2 I Nye veje samarbejder Region Nordjylland og Morsø Kommune om at se på sundhedsvæsenet med nye briller. Sammen tager vi fælles ansvar omkring sundhedstilbuddene

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis.

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis. Temadag den 08.12.16 Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis 1 Udfordringer i sundhedsvæsenet Lavt fødselstal og flere ældre borgere Flere multisyge borgere Sikre at ældre forbliver raske og

Læs mere

Borgerinddragelse, samskabelse og demokrati. Mødet mellem myndighed og borger

Borgerinddragelse, samskabelse og demokrati. Mødet mellem myndighed og borger Borgerinddragelse, samskabelse og demokrati Mødet mellem myndighed og borger Lidt gymnastik Borgerinddragelse er en central del af demokratiet medborgerroller Vælger, medborger, kontrollant, høringspart,

Læs mere

Systemisk Lupus Erythematosus. Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus

Systemisk Lupus Erythematosus. Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus Systemisk Lupus Erythematosus Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus Du har fået stillet diagnosen SLE/Lupus, eller der er mistanke om, at du har sygdommen. Diagnosenetværket Vi

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

KONFERENCEN OM GEVINSTREALISERING MED FOKUS PÅ DIGITALISERING JOHN CHRISTIANSEN KREDSFORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS SYDDANMARK

KONFERENCEN OM GEVINSTREALISERING MED FOKUS PÅ DIGITALISERING JOHN CHRISTIANSEN KREDSFORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS SYDDANMARK KONFERENCEN OM GEVINSTREALISERING MED FOKUS PÅ DIGITALISERING JOHN CHRISTIANSEN KREDSFORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS SYDDANMARK DEN FAGLIGE VINKEL PÅ POTENTIALET I SUNDHEDS- OG VELFÆRDSTEKNOLOGI Patientforløb

Læs mere

E-sundhedsobservatoriet Hvad er det for sundhedsopgaver kommunerne skal løse i fremtidens nære sundhedsvæsen?

E-sundhedsobservatoriet Hvad er det for sundhedsopgaver kommunerne skal løse i fremtidens nære sundhedsvæsen? E-sundhedsobservatoriet Hvad er det for sundhedsopgaver kommunerne skal løse i fremtidens nære sundhedsvæsen? Anders Kjærulff Direktør i Silkeborg Kommune Stor ændring af sundhedsvæsenet: Løkke skaber

Læs mere

SUNDHEDSSTRATEGI. En ressourceorienteret tilgang i samarbejdet med borgere - i alle aldre og livssituationer.

SUNDHEDSSTRATEGI. En ressourceorienteret tilgang i samarbejdet med borgere - i alle aldre og livssituationer. 1. Den mentale trivsel styrkes Den mentale trivsel styrkes SUNDHEDSSTRATEGI At være i mental trivsel betyder, at den enkelte borger barn som voksen - kan udfolde sine evner, håndtere dagligdagens udfordringer

Læs mere

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER 5 FORSKELLIGE SCENARIER 1 INNOVATØREN TENDENS 1: EN KOMPLEKS VERDEN I HASTIG FORANDRING 2 INNOVATØREN VORES FORTÆLLING Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer

Læs mere

Muligheder og barrierer i arbejdet med kerneopgaven

Muligheder og barrierer i arbejdet med kerneopgaven Muligheder og barrierer i arbejdet med kerneopgaven Seminar for Fremfærd, d. 2. oktober 2014 Peter Hasle, professor Center for Industriel Produktion, Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet

Læs mere

Politik for borgere med særlige behov. Social inklusion og hjælp til selvhjælp

Politik for borgere med særlige behov. Social inklusion og hjælp til selvhjælp Politik for borgere med særlige behov Social inklusion og hjælp til selvhjælp 2 Politik for borgere med særlige behov Forord Borgere med særlige behov er borgere som alle andre borgere. De har bare brug

Læs mere

Digitalt lederskab. Vækstmuligheder og udfordringer

Digitalt lederskab. Vækstmuligheder og udfordringer Digitalt lederskab Vækstmuligheder og udfordringer SE er Et af Danmarks største energiselskab og teleselskaber Et moderne andelsselskab Ca. 1.600 medarbejdere over hele Danmark Driftsresultat (EBITDA)

Læs mere

K V A L I T E T S P O L I T I K

K V A L I T E T S P O L I T I K POLITIK K V A L I T E T S P O L I T I K Vi arbejder med kvalitet i pleje og omsorg på flere niveauer. - Beboer perspektiv - Personaleudvikling og undervisning Louise Mariehjemmet arbejder med mennesket

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Pårørende - en rolle i forandring. Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter

Pårørende - en rolle i forandring. Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter Pårørende - en rolle i forandring Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter www.vibis.dk 9. oktober 2012 Mit oplæg 1. Hvilke roller har de pårørende? 2. Hvad ved vi om de pårørendes behov?

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv ÆLDREPOLITIK Vejle Kommune 2018-2025 et godt, aktivt og værdigt ældreliv FORORD Hvad er det gode ældreliv? Netop det spørgsmål giver mange forskellige svar. Det, der er vigtigt for dig, er ikke så vigtigt

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Vision for Fælles Sundhedshuse

Vision for Fælles Sundhedshuse 21. februar 2014 Vision for Fælles Sundhedshuse Indledning Hovedstadsregionen skal være på forkant med at udvikle fremtidens sundhedsvæsen med borgeren og patienten i centrum og med fokus på kvalitet og

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen N O T A T Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen - Vision og pejlemærker Visionen for Borgernes Sundhedsvæsen er, at forbedre sundhedsvæsenets ydelser, service og kultur, så borgerne bliver ligeværdige

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Professionelle og frivillige i socialt arbejde Kollektivt eller individuelt engagement

Professionelle og frivillige i socialt arbejde Kollektivt eller individuelt engagement Professionelle og frivillige i socialt arbejde Kollektivt eller individuelt engagement SOCIALPÆDAGOGERNE I STORKØBENHAVN DEN 13. OKTOBER 2016 THOMAS P. BOJE INSTITUT FOR SAMFUNDSVIDENSKAB OG ERHVERV (ISE)

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Hvad er velfærdsteknologi? - vi har vel alle en idé om det Er det Tendenser og trends - Internet of things! Øget

Læs mere

NYE VEJE TIL SUNDHED OG OMSORG. Fire velfærdsteknologiske spor på vej mod 2025

NYE VEJE TIL SUNDHED OG OMSORG. Fire velfærdsteknologiske spor på vej mod 2025 NYE VEJE TIL SUNDHED OG OMSORG Fire velfærdsteknologiske spor på vej mod 2025 København gearer op for velfærdsteknologien Velfærdsteknologi er midlet til to overordnede mål 1) Mere og bedre sundhed og

Læs mere

Konference om Fælles Sundhed. 2. juni 2010

Konference om Fælles Sundhed. 2. juni 2010 Konference om Fælles Sundhed 2. juni 2010 Hvorfor en vision om fælles sundhed`? Fælles udfordringer Flere kronisk syge Sociale forskelle i sundhed Den demografiske udvikling Befolkningen har stigende forventninger

Læs mere

Forandring i fællesskab

Forandring i fællesskab Forandring i fællesskab DBC s strategi, juli 2017 En biblioteksstrategi Mange bibliotekers erfaring peger i samme retning: Bibliotekerne gør det godt, men internationale og kommercielle aktører formidler

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

Det er lysten, der driver værket. Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor

Det er lysten, der driver værket. Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor Det er lysten, der driver værket Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor Ungdommens Røde Kors har kickstartet en række initiativer, der giver børn og unge alle steder i landet mulighed

Læs mere

Patienters og borgeres behov for kompleks sygepleje

Patienters og borgeres behov for kompleks sygepleje Gør tanke til handling VIA University College Patienters og borgeres behov for kompleks sygepleje - hvordan uddanner vi til det? 1 Frem mod en justeret sygeplejerskeuddannelse. Udfordringer, muligheder

Læs mere

Forslag og overvejelser fra en arbejdsgruppe under Seniorrådet

Forslag og overvejelser fra en arbejdsgruppe under Seniorrådet Forslag og overvejelser fra en arbejdsgruppe under Seniorrådet December 2015 Indledning Fredensborg Kommune ønsker, at den ældrepolitik, som skal ligge til grund for at realisere kommunens vision om tilfredse

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

BORGERENS PLAN. Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP. Projektleder Matilde Rytter Bockhahn

BORGERENS PLAN. Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP. Projektleder Matilde Rytter Bockhahn BORGERENS PLAN Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP Projektleder Matilde Rytter Bockhahn matilde@isitabird.dk Den samlede løsning Den samlede løsning Borgerens plan Et digitalt

Læs mere

Er der grænser for digitalisering?

Er der grænser for digitalisering? EG Temadag 25. feb. 25 Er der grænser for digitalisering? Direktør i DI EG Temadag 25. feb. 19 Digitaliseringen i dagens Danmark 2 Vi er langt i Danmark Mange virksomheder er med på den digitale bølge

Læs mere