BEHANDLING=> KUR/CRISPR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEHANDLING=> KUR/CRISPR"

Transkript

1 SDCC HJEMMET I fremtiden kan blodsukker, insulin, fodsår mv. måles og reguleres vha. mobilen. Data sendes realtime til behandler og konsultationer foregår virtuelt.

2 BEHANDLING=> KUR/CRISPR Ved at indsætte et gen i patientens celler, vil vi i fremtiden blive i stand til at behandle eller forbygge sygdomme. Det erstatter behandling ved hjælp af medicin og operation.

3 MEDICIN=> MAD OG AKTIVITET Vi vil kigge mere på de grundlæggende årsager til sygdom og behandle BÅDE patienten og sygdommen.

4 UVIDEN => ALT VIDEN En velinformeret patient population vil tage en langt større rolle i sygdomsforvaltning. Værdier og målinger overføres fra et plaster til skyen hvor alt date lagres og samles.

5 EN=> MANGE SYGDOMME Med både en stigende alder og mulighed for behandling vil vi se flere patienter med mange diagnoser og et behov for en holistisk tilgang til behandling.

6 PRIVAT=> REAL WORLD DATA Big Data og Real World Data bliver det næste store ryk. Vi får lov til at benytte alt den data der findes omkring borgerne uden at der kompromiteres med rettigheder og databeskyttelse så det bliver værdifuldt for folk at dele data.

7 LOKALT GLOBALT Den åbne globale verden byder på helt nye muligheder for forskningssamarbejde. Inspiration mellem f.eks. lavindkomst- og højindkomst-lande, og for nye typer af funding.

8 BASIS SKRÆDDERSYET Der er i fremtiden et stigende krav om at kunne tilbyde den enkelte borger en mere skræddersyet behandling, ved brug af gen-analyser, sundhedsdata og inddragelse af brugernes egne ønsker.

9 FYSISK MÅLING SCANNING Udviklingen i diabetesteknologi vil give store muligheder for at gøre hverdagen lettere for patienterne. For behandlerne vil det kræve løbende tilpasning af ydelserne. Dalende behov for fremmøde til konsultationerne og flere e-konsultationer.

10 MENNESKELIG VURDERING DATADOM Beslutninger og analyser baseret på data og kunstig intelligens vil skabe mange fordele. Højere kvalitet, mere ensartethed og langt mindre følsom for tilfældigheder og menneskelige mangler.

11 ENKELTSTRENGET PATIENTIFICERET Fra enkeltstrenget diabetes behandling til patientcentreret professionelt diabetes samarbejde der tænker det hele sammen.

12 SERVICE FÆLLES ANSVAR Vi ser kun patienten hvis der er brug for det, men vi forventer også, at der stilles op til de undersøgelser, som vi mener er vigtige. Vi har en kontrakt hvor begge partnere er ansvarlige for at leve op til de indgåede aftaler.

13 HERLEV PÅ VEJ Patienten arbejder hjemmefra med deres diabetes eller mødes med deres behandler i bilen på vej til arbejde, når der alligevel er tid til det. Bilen kører af sig selv og der er tid og ro til at fokusere på diabeten. I stedet for faste mødesteder, gør man brug af mellemrum i hverdagen.

14 PUSH PULL Pull fremfor push-metoden overfor patienterne vinder frem. Pull-metoden opnår en større medinddragelse af patienterne i patientbehandlingen og samtidig en større hensyntagen til den enkelte patients behov.

15 UNIKKE ENHEDER PATIENTEN I FOKUS Fra unikke enheder kommer vi via hårdt samarbejde arbejde frem til en verdensklasse behandling med patienterne i fokus

16 LÆGEBEHANDLING SELVBEHANDLING Den enkelte skal involveres mere og mere i behandlingen af sin egen sygdom. Samtidigt er der i samfundet fokus på telemedicin og kunstig intelligens. Behandlere får således en mindre væsentlig rolle i diabetesbehandlingen og kan på sigt erstattes med robotter.

17 SÅRBAR DIGITALISERET SÅRBAR Fremtidens sårbare borgere er vokset op med smartphones og tablets. Det giver nye muligheder for at anvende teknologiske løsninger til at nå den sårbare patient.

18 PRAKTISK TEKNOLOGISK Fremover har vi teknologiske hjælpemidler, som kan guide os hen til bedre forebyggelse og behandling, f.eks. på fodområdet vil ganganalyse vise vejen både i forbindelse med praktisk og pædagogisk behandling af patienter.

19 CARE SELFIE Fremtiden byder på en voksende grad af self-care og diagnostisering. Den teknologiske udvikling går hurtigere og hurtigere, så chancen for et selfie af øjenbaggrund vil være realistisk i fremtiden.

20 MØDE NU! OG TRANSPARENT Vi vil selv bestemme, hvornår kontakten til sundhedsvæsenet skal foregå. Vi vil som patienter forvente at have fuld indsigt i alle data vedrørende eget helbred når som helst og hvor som helst.

21 PESSIMISME OPTIMISME Pessimisme angående verdens tilstand, SDCC, diabetes, fedme etc., skal imødegås med forårstegn og optimisme, hvor vi henter inspiration til en banebrydende forandring som den naturen gennemgår. Vi må tænke optimistisk i fremtiden.

22 DANSK DIVERSITET Mennesker fra flere forskellige kulturer vil i femtiden bo og arbejde i Danmark. De vil blive en del af og forme det danske velfærdssamfund - studere, gå i skole/børnehave/vuggestue, blive gamle og blive syge.

23 UNDERGRUNDSFRØ FRONT RUNNER SDCC er midt i en stor proces, hvor vi bryder gænge normer på sundhedsområdet. Vi er front runners ift. diabetesbehandlingen og samtidigt et fyrtårn for hvordan sundhedsvæsenet fremover kan struktureres.

24 BEHANDLEREGISTRERING SELF-TRACKING Vi måler, registrerer og forholder os til vores egen sundhed. Det ændrer kravene til de kompetencer, behandlerne har og til at skabe lighed i sundhed.

25 8-16 SAMFUND NÅR DET PASSER MIG Den klassiske samfundsstruktur vendes på vrangen i endnu højere grad. Vi får flere muligheder for at handle, arbejde, træne etc. i alle døgnets timer. Det vil påvirke sammensætningen af diabetesbehandling for den enkelte, og tilbuddene til en SDCC bruger.

26 GODNATHISTORIE VIRKEMIDDEL Vi får tiltagende fokus på, at den gode fortælling story- telling er et aktiv i alle afskygninger af strategi og ledelse (governance). Den fælles fortælling skaber fælles forståelse.

27 INFOSAMTALER INFOANVENDER Softwarerobotterne giver mulighed for at automatisere de trivielle opgaver, som ikke kræver tankevirksomhed. Det giver os tid til at vurdere, afgøre og træffe faglige beslutninger.

28 ENSOMHED NÆRVÆR Når vi taler sammen, så er det en personlig kontakt vi efterspørger - opmærksomhed helst fra samme person. Vi får brug for social kontakt ellers bliver vi passive og føler os overflødige.. Vi vil relatere til eller være loyale overfor personers forventninger ikke maskiners.

29 EN FLERDIMENSIONEL Vi skal kunne flere ting på flere niveauer. Vi skal oftere og oftere switche mellem job og nye uddannelseskompetencer, for at skabe værdi for patienter og samfund. Flere uddannelser vil blive forældede i løbet af ét arbejdsliv.

30 GOD HISTORIE MIN HISTORIE Det bliver svært at sælge nogen ind som ikke forekommer skræddersyet. Hvis ikke jeg kan se mig selv i det, har det ingen interesse.

31 MERE BEDRE Succes går fra mere til bedre, målt på den positive indflydelse du har på verden og livet omkring dig.

32 PEDELLER REBELLER Mindre administration, kontrol og styring. Mere oprør, eksperimentering, mod - og vilje til at arbejde for den fremtid som man selv ønsker at være en del af.

33 BABELSTÅRN ET DATA SPROG Der kommer kun til at været ét universalt sprog computersproget. I første omgang kommer folk til at tale deres eget sprog, som automatisk vil blive oversat til modtagerens modermål.

34 ANONYM BIOMETRISK ID Med chip i huden bliver det muligt for mennesker at blive genkendt. Slut med at have informationer på sig, at skulle huske ting o.s.v.

35 REAKTIV PROAKTIV I stedet for at reagere reaktivt, når problemer og sygdomme forekommer, bliver ressourcer i stigende grad benyttet til at identificere og forebygge.

36 VELFÆRD PRIORITERINGER Vi kommer ikke til at have råd til velfærdsstaten inklusivt vores uddannelsesinstitutioner og hospitaler, med mindre vi prioriterer.

37 OPDELT INTERDISCIPLINÆRT Vi vil i langt højere grad opleve behov for interdisciplinært samarbejde og nedbrydning af barrierer imellem faggrupper både på organisations- og samfundsniveau for at finde nye, innovative og fleksible løsninger på de udfordringer, som vi står overfor.

38 BEHANDLING HJEMMEBEHANDLING Udviklingen indenfor telemedicin vil fortsætte så mulighederne for at modtage behandling i eget hjem, fremfor på hospitalet, bliver flere og bedre.

39 ÉN EKSAMEN LIVSLANG LÆRING Frivillig og selvmotiveret opsøgning af viden bliver vigtigere end at opnå en titel. Ansættelsesværdig (employability) gennem hele livet ved at have de rigtige kompetencer bliver afgørende.

40 MÅLING MONITORERING Vi indsamler og lagrer større mængder af data fra flere forskellige datakilder. I fremtiden vil datagenerering og databehandling i højere grad foregå konstant og i realtid.

41 FYSISK VIRTUEL UDDANNELSE Vi går i mod individuel og skræddersyet uddannelse til individet, bestående af fysiske og virtuelle platforme. Nedlukning af uddannelsessystemet som vi kender det erstattes af træningsprogrammer.

UNDERJORDISK FORSKNING MERVÆRDI OVERJORDISK ØKO BIO SPECIALE ALLEMANDSVIDEN

UNDERJORDISK FORSKNING MERVÆRDI OVERJORDISK ØKO BIO SPECIALE ALLEMANDSVIDEN OVERJORDISK UNDERJORDISK FORSKNING MERVÆRDI Der er kommet større fokus på sundheden og derfor også det, at komme ud i naturen. Der er ikke meget natur tilbage, især ikke i de områder, der er tæt beboede.

Læs mere

KONTROL MONITOR/ON-DEMAND OPSPLITTET SAMARBEJDE MØDE GROUP CALL FYSISK VIRTUELT RUM

KONTROL MONITOR/ON-DEMAND OPSPLITTET SAMARBEJDE MØDE GROUP CALL FYSISK VIRTUELT RUM OPSPLITTET SAMARBEJDE Vi går fra at splitte arbejdet op og løse vores egne opgaver, til at løse opgaverne sammen og opnå et bedre resultat. KONTROL MONITOR/ON-DEMAND Al kontakt med jobssøgerne bliver on-demand,

Læs mere

MERE BEDRE HIGH TECH HIGH TOUCH DIAGNOSE MIND/BODY HACKING PENSION PAUSER

MERE BEDRE HIGH TECH HIGH TOUCH DIAGNOSE MIND/BODY HACKING PENSION PAUSER HIGH TECH HIGH TOUCH Jo mere tech verden bliver, jo mere får vi brug for touch - fysisk samvær, coaching, personlig opmærksomhed, ros, opmuntring, etc. MERE BEDRE Succes handler ikke længere om mere, flere,

Læs mere

Kunstig intelligens kan give lægerne mere tid til patienterne - UgebrevetA4.dk. WATSON Kunstig intelligens kan give lægerne mere tid til patienterne

Kunstig intelligens kan give lægerne mere tid til patienterne - UgebrevetA4.dk. WATSON Kunstig intelligens kan give lægerne mere tid til patienterne WATSON Kunstig intelligens kan give lægerne mere tid til patienterne Af Katrine Skov Sørensen Fredag den 16. marts 2018 Patienter på hospitalerne kan vente større opmærksomhed fra lægerne. Ny teknologi

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab.

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. AI AI+MENNESKER Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. STANDARD ORIGINAL At skille sig ud. At være unik. Og at kunne

Læs mere

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk 1 Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk Fremtidens sundheds-it Lægeforeningens forslag Lægeforeningen 3 Det danske sundhedsvæsen har brug for it-systemer,

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Vi vil være danmarksmestre i at skabe sammenhæng i patientforløbene Visionerne frem mod 2020 Sammenhæng og udvikling er rammen. De syv visioner understøtter

Læs mere

Telemedicin i Danmark

Telemedicin i Danmark Telemedicin i Danmark 3 INDSIGTER om danskernes holdning til digitale sundhedsløsninger i eget hjem PUBLICERET DEN 5. JULI 2019 Forord I den nationale strategi for digital sundhed 2018-2022 står der, at

Læs mere

Horsens På Forkant med Sundhed

Horsens På Forkant med Sundhed Horsens På Forkant med Sundhed Udvikling af et Sundheds-Hotspot Malene S. Jensen, Horsens Kommune Christina E. Antonsen, Hospitalsenheden Horsens Hvorfor gør vi det? Ressourcer findes udenfor offentlige

Læs mere

DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES

DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES ET SAMARBEJDE MELLEM REGION NORDJYLLAND & STENO DIABETES CENTER NORDJYLLAND, AALBORG UNIVERSITETSHOSPITAL Niels Ejskjær, Professor, Overlæge

Læs mere

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Udarbejdet af: AC FOA FTF KTO Sundhedskartellet Danske Regioner Dansk Sygeplejeråd Foreningen af Speciallæger HK/Kommunal LO Yngre Læger Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Juni 2010 Vi har et godt offentligt

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Erhvervsminister Brian Mikkelsen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen Erhvervsminister Brian Mikkelsen Branchers succes og fald - den brændende platform Birger Hauge Zibra A/S 09/01-2017 Lyden af eksponentialitet Læren om den accelererende eksponentialitet Her omkring drømmer

Læs mere

Telemedicin i Danmark

Telemedicin i Danmark Telemedicin i Danmark 3 INDSIGTER om danskernes holdning til digitale sundhedsløsninger i eget hjem PUBLICERET DEN 5. JULI 2019 Forord I den nationale strategi for digital sundhed 2018-2022 står der, at

Læs mere

MacMann Berg Go morgenmøde 2013 Fra PROFESSION til PROFESSIONALISME

MacMann Berg Go morgenmøde 2013 Fra PROFESSION til PROFESSIONALISME MacMann Berg Go morgenmøde 2013 Fra PROFESSION til PROFESSIONALISME 1 Programoversigt 08:30 Kaffe, the og brød 09:00 Velkommen til Go morgenmøde Kort præsentation og hvorfor gør vi det? Professionalisme

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Hvad er velfærdsteknologi? - vi har vel alle en idé om det Er det Tendenser og trends - Internet of things! Øget

Læs mere

Health Care Asset Tracking

Health Care Asset Tracking Health Care Asset Tracking RFID sporing af varer på hospitaler de første erfaringer 1 Hvem er vi? Rasmus Nørregaard Andersen Direktør Munin Spot Technology. Projektejer på HAT Rikke Bastholm Clausen Innovationskonsulent

Læs mere

information der vedrører én patient af patienten selv af anden kilde, dvs. ikke af patienten selv eller en sundhedsprofessionel

information der vedrører én patient af patienten selv af anden kilde, dvs. ikke af patienten selv eller en sundhedsprofessionel NBS - Kommentarskema til diagram [ 20150831 ] - udtræk [ 2015 08 31 11.24 ] Diagramnavn Nr. Oplysningstype (Kommentaren vedrører: term, begreb, synonym, diagram,definition, etc.) Oplysning (begreb, term,

Læs mere

Horsens på Forkant med Sundhed

Horsens på Forkant med Sundhed Horsens på Forkant med Sundhed Mandag den 2. september 2013 begyndte projektet Horsens på Forkant med Sundhed med at tilbyde relevante borgere i Horsens Kommune deltagelse i projektet Horsens på Forkant

Læs mere

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION DORTHE KUSK AFDELINGSCHEF, VÆKSTFORUM OG ERHVERVSUDVIKLING 1 SYDDANSK VÆKSTFORUM Sundheds- og velfærdsløsninger

Læs mere

Hvorfor er velfærdsteknologi nødvendig

Hvorfor er velfærdsteknologi nødvendig Hvorfor er velfærdsteknologi nødvendig Demografi og forventninger Rikke Sølvsten Sørensen Servicestyrelsens grundlag Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold for socialt udsatte børn,

Læs mere

Ringsted Kommunes Ældrepolitik

Ringsted Kommunes Ældrepolitik Ringsted Kommunes Ældrepolitik 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Dialogmodellen...5 Tryghed og kvalitet...6 Deltagelse, fællesskab og ansvar... 7 Forskellige behov...8 Faglighed

Læs mere

Sundheds-hotspottet betyder en fælles elektronisk platform til deling af information som borger, kommune, egen læge, hospital og apotek kan anvende.

Sundheds-hotspottet betyder en fælles elektronisk platform til deling af information som borger, kommune, egen læge, hospital og apotek kan anvende. BORGERINFORMATION Horsens på Forkant med sundhed er et tværsektorielt udviklings- og forskningsprojekt i Horsens Kommune. I projektet er der både fokus på behandlingen af borgeren og på kommunikationen

Læs mere

Konference om Fælles Sundhed. 2. juni 2010

Konference om Fælles Sundhed. 2. juni 2010 Konference om Fælles Sundhed 2. juni 2010 Hvorfor en vision om fælles sundhed`? Fælles udfordringer Flere kronisk syge Sociale forskelle i sundhed Den demografiske udvikling Befolkningen har stigende forventninger

Læs mere

Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Digitalisering i det offentlige National

Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Digitalisering i det offentlige National Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi det offentlige National 2016-2020 Omfattende digitaliseringsstrategi gældende for stat, regioner og kommuner.

Læs mere

Sundhed og velfærd gennem viden på højt internationalt niveau

Sundhed og velfærd gennem viden på højt internationalt niveau Sundhed og velfærd gennem viden på højt internationalt niveau et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland PROFESSOR Patientinvolvering hvad er det, hvorfor er det vigtigt og hvad kræver

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

SYNLIGHEDSREFORMEN HVAD BETYDER KVALITETSARBEJDET? HVILKE DATAKILDER BRUGES? HAR KVALITETSFOKUSSET ØKONOMISKE KONSEKVENSER?

SYNLIGHEDSREFORMEN HVAD BETYDER KVALITETSARBEJDET? HVILKE DATAKILDER BRUGES? HAR KVALITETSFOKUSSET ØKONOMISKE KONSEKVENSER? SYNLIGHEDSREFORMEN HVAD BETYDER KVALITETSARBEJDET? HVILKE DATAKILDER BRUGES? HAR KVALITETSFOKUSSET ØKONOMISKE KONSEKVENSER? OKTOBER 2013 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK DISPOSITION 1. Hvad betyder kvalitetsarbejdet

Læs mere

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Program Kl. 9.00 10.00 Morgenmad og check-in Kl. 10.00 10.35 På forkant med fremtidens velfærd Kl. 10.35 11.20 Nye digitale platforme, den digitale brugeradfærd, disruption,

Læs mere

human first Indsatsområder

human first Indsatsområder human first Indsatsområder 2018-2020 2 Human first Human First er et partnerskab på sundhedsområdet mellem VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet, hvor vi sammen stræber efter

Læs mere

APPENDIX I: Økonomiske rammevilkår

APPENDIX I: Økonomiske rammevilkår APPENDIX I: Økonomiske rammevilkår De overordnede rammer for Region Sjællands økonomi fastsættes årligt i økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner samt de udmeldte drifts- og anlægslofter. FAKTABOKS:

Læs mere

Sammendrag af input fra workshop d Deltagere: 7 borgere

Sammendrag af input fra workshop d Deltagere: 7 borgere Sammendrag af input fra workshop d. 16.09.15 Deltagere: 7 borgere På workshoppen blev der præsenteret et eksempel på en historie, hvor en borger anvender en borgerindgang. I grupper kom deltagerne med

Læs mere

Undersøgelse af patienters holdning til sundhedsdata. April 2019

Undersøgelse af patienters holdning til sundhedsdata. April 2019 Undersøgelse af patienters holdning til sundhedsdata April 2019 Baggrund Data Redder Liv har undersøgt et bredt udsnit af danske patienters tilgang til sundhedsdata. Undersøgelsen er gennemført ud fra

Læs mere

DSR Kreds Hovedstaden. Fagidentitet

DSR Kreds Hovedstaden. Fagidentitet DSR Kreds Hovedstaden FagiDentiteten er UdFORdRet Behovet for at styrke den faglige identitet udspringer blandt andet af, at sygeplejerskers arbejdspladser er under konstante forandringer. der indføres

Læs mere

Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler..

Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler.. Et vist pres? Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler.. Danmarks Biblioteksforening har igangsat et projekt for at afdække alle de muligheder, der opstår når skole og biblioteker bruger

Læs mere

Langtidsfriske medarbejdere

Langtidsfriske medarbejdere Langtidsfriske medarbejdere - skab de bedste betingelser for trivsel og effektivitet Det er da påfaldende at mange ledere bruger 80% af deres ledertid på de 20% (eller mindre) af medarbejderne, som på

Læs mere

Tag patientens historie alvorligt

Tag patientens historie alvorligt Tag patientens historie alvorligt Lotte Hvas Speciallæge i Almen Medicin, dr.med, Forskningsenheden for Almen Praksis, Københavns Universitet Kan kommunikation helbrede? Kunsten at kommunikere, Hindsgavl

Læs mere

Opsporing og forebyggelse af depression

Opsporing og forebyggelse af depression Opsporing og forebyggelse af depression Opstartsseminar 30. august 2017 Horsens Carsten Hendriksen Seniorforsker, Pensioneret overlæge, dr. med. E mail: carsten.hendriksen@dadlnet.dk At ældes er en langt

Læs mere

Grib Fremtiden teknologi, kommuner og bedre velfærd

Grib Fremtiden teknologi, kommuner og bedre velfærd Rasmus Bie-Olsen og Anders Hvid Grib Fremtiden teknologi, kommuner og bedre velfærd People spress Grib fremtiden.indd 3 17/09/18 13.09 Forord ved Lars Frelle-Petersen Tør vi? Anders Hvid og Rasmus Bie-Olsen

Læs mere

Bornholms Hospital begyndte at arbejde med værdibaseret styring i 2016, Hjertecentret på Rigshospitalet i 2017 og de øvrige projekter i 2018.

Bornholms Hospital begyndte at arbejde med værdibaseret styring i 2016, Hjertecentret på Rigshospitalet i 2017 og de øvrige projekter i 2018. Oversigt over værdibaseret styringsprojekter Der er oprettet 10 projekter der har arbejdet med værdibaseret styring, 8 af dem har været fritaget for aktivitetsstyring og 2 har ikke været fritaget, det

Læs mere

Forebyggelse INDSATSOMRÅDE 3

Forebyggelse INDSATSOMRÅDE 3 INDSATSOMRÅDE 3 Forebyggelse Den teknologiske udvikling flytter markant på rammerne for, hvordan sundhedsydelser kan leveres og giver mulighed for en tidligere og mere mål - rettet indsats. 44 Digitalisering

Læs mere

Den ambulante Diabetes konsultation

Den ambulante Diabetes konsultation EBJ-observatoriets årskonference 11. Oktober 2007 Den ambulante Diabetes konsultation Specialeansvarlig overlæge, ph.d. Jørgen Hangaard medicinsk afdeling, SHF Den ambulante Diabetes konsultation FDDB,

Læs mere

SUNDHEDSDATA I SPIL DECEMBER 2013 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK

SUNDHEDSDATA I SPIL DECEMBER 2013 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK SUNDHEDSDATA I SPIL DECEMBER 2013 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK DISPOSITION 1. Kvalitet som et sundhedspolitisk fokusområde 2. Sundhedsdata 3. Synlighedsreform 4. Vækstinitiativ DISPOSITION 1. Kvalitet som

Læs mere

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både Ældrepolitik 2 blank Indhold: Indledning...4 Vision Omsorgskommunen Ringsted...6 Dialogmodellen...7 Tryghed og kvalitet...8 Pejlemærkerne Deltagelse, fællesskab og ansvar...9 Forskellige behov...10 Faglighed

Læs mere

DIABETES DIABETES TYPE 2. Diabetes kaldes også sukkersyge. fedtet sidder på maven der er udslagsgivende for, om sygdommen bryder ud.

DIABETES DIABETES TYPE 2. Diabetes kaldes også sukkersyge. fedtet sidder på maven der er udslagsgivende for, om sygdommen bryder ud. Diabetes Type 2 DIABETES Diabetes kaldes også sukkersyge. Der findes to forskellige typer diabetes: type 1 og type 2. Når du har type 2-diabetes, reagerer dine celler ikke så godt på insulin det stof,

Læs mere

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune 2016-2018 Indledning Aldringsprocessen er forskellig fra borger til borger bl.a. på grund af forskelle i levevis og helbredstilstand. Der er derfor mange

Læs mere

Kronikermodellen. En systematisk indsats til patienter med kronisk sygdom

Kronikermodellen. En systematisk indsats til patienter med kronisk sygdom Kronikermodellen En systematisk indsats til patienter med kronisk sygdom Annette Fenger, Udviklingssygeplejerske, Medicinsk afd. Kvalitetsteam, Regionshospitalet Viborg, Skive,Kjellerup Definition af kronisk

Læs mere

Sundhedsområdet i et systemskifte! - Rammesættende udviklingstrends

Sundhedsområdet i et systemskifte! - Rammesættende udviklingstrends Sundhedsområdet i et systemskifte! - Rammesættende udviklingstrends Region Midtjyllands Megasatsning på erhverv-sundhed Leif Jakobsen Drivkræfter og udviklingstendenser Forventninger Teknologi Sundhedssektoren

Læs mere

Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data?

Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data? Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data? Personlig Medicin og Datainfrastruktur en lige, sikker og transparent adgang! Lars Onsberg Henriksen Koncerndirektør Region Sjælland Formand

Læs mere

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia Tech-tarium 2.0 Den 19. juni 2019 i Valencia Program - formiddag 09.00-09.30 Tjek in og morgenmad + mulighed for besøg hos leverandører 09.30-10.00 Indsigt i nye teknologier og brugen heraf ved digitaliseringschef

Læs mere

Udkast maj 2013. Ældrepolitik

Udkast maj 2013. Ældrepolitik Udkast maj 2013 Ældrepolitik Vision Omsorgskommunen Ringsted Ældrepolitikken sætter rammen og afstikker retningen for initiativer og indsatser på ældre og sundhedsområdet i Ringsted Kommune og har sit

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Vision for Fælles Sundhedshuse

Vision for Fælles Sundhedshuse 21. februar 2014 Vision for Fælles Sundhedshuse Indledning Hovedstadsregionen skal være på forkant med at udvikle fremtidens sundhedsvæsen med borgeren og patienten i centrum og med fokus på kvalitet og

Læs mere

Løbende evaluering af de sygeplejestuderendes oplevelse af den kliniske undervisning

Løbende evaluering af de sygeplejestuderendes oplevelse af den kliniske undervisning Løbende evaluering af de sygeplejestuderendes oplevelse af den kliniske undervisning Et sundhedsvæsen i verdensklasse Region Hovedstaden har en vision om et sundhedsvæsen i verdensklasse Et sundhedsvæsen

Læs mere

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Byrådets vision 2018 November 2014 2 LEAD / November 2014 Indhold 1. Intro 2. Grundlaget: Fortællingen om Roskilde Kommune 3. Målene: Det vi kæmper for 4. Indsatser

Læs mere

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse QUICK GUIDE IT-chef - skab forandring og indflydelse I disse dage gennemgår mange organisationer store forandringer, fordi måden at drive forretning på har ændret sig markant. Konkurrencen er stigende

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Workshop 1 Telekonsultationer bedre end fysisk fremmøde?

Workshop 1 Telekonsultationer bedre end fysisk fremmøde? Workshop 1 Telekonsultationer bedre end fysisk fremmøde? Hvem er vi Hospitalsenheden Horsens Sygeplejerske på hjerte amb. Berit Falkesgaard Nørgaard Horsens Kommune Sygeplejerske i Horsens Kommune Trine

Læs mere

Product Ownerens værktøjskasse

Product Ownerens værktøjskasse Product Ownerens værktøjskasse 26. marts 2014 Jesper Thaning, agil praktiker & partner i BestBrains Agenda Vurdering af behov (værdi og risiko) Nedbrydning Det visuelle Afklaring af User Stories PO i større

Læs mere

Har du KOL? KOL. Tag kontrol over dit helbred www.helbredsprofilen.dk

Har du KOL? KOL. Tag kontrol over dit helbred www.helbredsprofilen.dk Har du KOL? KOL Tag kontrol over dit helbred www.helbredsprofilen.dk Et liv med KOL Et liv med KOL er ikke altid let, men med de rette hjælpemidler og den rette støtte kan du få et bedre liv med KOL. På

Læs mere

Årskonference, Carsten Sørensen, 4. oktober 2019 (10-15 minutter)

Årskonference, Carsten Sørensen, 4. oktober 2019 (10-15 minutter) Årskonference, Carsten Sørensen, 4. oktober 2019 (10-15 minutter) Emne: Den teknologiske udvikling på sygehusene de næste 10 år herunder aktører i forhold til innovation og nye løsninger. Allerførst -

Læs mere

Borgeren som aktiv partner

Borgeren som aktiv partner INDSATSOMRÅDE 1 Borgeren som aktiv partner Digitale løsninger flytter måden services leveres på og giver mulighed for, at borgeren kan modtage behandling i eget hjem. Et eksempel er digitalt understøttet

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 7

Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 7 Indholdsfortegnelse INDLEDNING................................................. 7 1 HVAD ER VELFÆRD?....................................... 13 1.1. Velfærd................................................................

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

Fold din faglighed ud Fokus på den dobbelte faglighed

Fold din faglighed ud Fokus på den dobbelte faglighed Fold din faglighed ud Fokus på den dobbelte faglighed Hvad er det og hvordan sætter du den i spil? 12. Marts 2014 Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Hvad er dobbelt faglighed (1)? - Såvel bredde

Læs mere

Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009

Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009 Strategi for kronisk syge i Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009 1 Indholdsfortegnelse 1 BAGGRUND 3 STRUKTURER, OPGAVER OG SAMARBEJDE 3 SVENDBORG KOMMUNES VÆRDIER 4 2 FORMÅLET

Læs mere

Temadag om involvering af ramte og pårørende Odense 8. marts 2018

Temadag om involvering af ramte og pårørende Odense 8. marts 2018 Pårørende strategier i neurorehabilitering: den opsøgende, den observante og den afventende position Temadag om involvering af ramte og pårørende Odense 8. marts 2018 Rikke Guldager, Sygeplejerske, SD,

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

Den nemme måde til sikkerhed og enkelhed

Den nemme måde til sikkerhed og enkelhed Den nemme måde til sikkerhed og enkelhed BUSINESS SUITE Vælg datasikkerhed på den nemme måde Det kan være vanskeligt at vælge den rette it-sikkerhed for virksomheder med alle de endeløse muligheder, der

Læs mere

Mulighederne i anvendelsen af sundhedsprofilen. Faxe Kommune. Jakob Kjellberg

Mulighederne i anvendelsen af sundhedsprofilen. Faxe Kommune. Jakob Kjellberg Mulighederne i anvendelsen af sundhedsprofilen Faxe Kommune Jakob Kjellberg Hvad kan man bruge en sundhedsprofil til? Ét er et søkort at forstå, et andet skib at føre. Men det er altså også vanskeligt

Læs mere

AmbuFlex: Klinisk anvendelse af telepro

AmbuFlex: Klinisk anvendelse af telepro AmbuFlex: Klinisk anvendelse af telepro Niels Henrik Hjøllund Professor i anvendt epidemiologi, overlæge, ph.d. AmbuFlex/VestKronik Hospitalsenheden Vest Herning Kendte kurver Vi skal nu og i fremtiden:

Læs mere

Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne

Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 SEPTEMBER 17 Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne

Læs mere

Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1

Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1 Use-Cases Syddjurs Kommune betragter den tværgående sundhedsplatform som en del af en større infrastruktur, hvor data flyder mellem forskellige elementer. Dette dokument

Læs mere

Udgående diabetessygeplejerske til sårbare type 2 diabetikere

Udgående diabetessygeplejerske til sårbare type 2 diabetikere Udgående diabetessygeplejerske til sårbare type 2 diabetikere Pilotprojekt på Hvidovre Hospital, Endokrinologisk afdeling i 2012 Projektledere: Overlæge Ole Snorgaard og afdelingssygeplejerske Ulla Vesth

Læs mere

Etiske dilemmaer Retfærdig prioritering i det danske sundhedsvæsen Personlig Medicin

Etiske dilemmaer Retfærdig prioritering i det danske sundhedsvæsen Personlig Medicin Etiske dilemmaer Retfærdig prioritering i det danske sundhedsvæsen Personlig Medicin Anne-Marie Gerdes Klinisk Genetik, Rigshospitalet og Etisk Råd Etisk Råd pr. 1/6-2019 3 Etisk Råd sekretariat Sekretariatet

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten FORSLAG TIL MODEL FOR VÆRDIBASERET STYRING AF SUNDHEDSVÆSENET I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Pejlemærker og ny styringsmodel Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været

Læs mere

Pårørende strategier i neurorehabilitering: den opsøgende, den observante og den afventende position

Pårørende strategier i neurorehabilitering: den opsøgende, den observante og den afventende position Pårørende strategier i neurorehabilitering: den opsøgende, den observante og den afventende position 5.Nationale Neurokonference Middelfart 23-24.5.2018 Rikke Guldager, Sygeplejerske, SD, Cand.cur. Ph.d.-studerende

Læs mere

Det offentlige sundhedsvæsen tilbyder stadig flere behandlinger, og efterspørgslen på sundhedsydelser stiger. Der er

Det offentlige sundhedsvæsen tilbyder stadig flere behandlinger, og efterspørgslen på sundhedsydelser stiger. Der er Oplæg til tema 1: Det offentlige sundhedsvæsen tilbyder stadig flere behandlinger, og efterspørgslen på sundhedsydelser stiger. Der er ikke penge til alt, hvad vi gerne vil have i sundhedsvæsenet. Men

Læs mere

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE INNOVATØREN Tendens #1: En kompleks verden i hastig forandring Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer på. Vi gør fuld brug af de muligheder, som teknologi

Læs mere

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 Diabetesforeningens mission Diabetesforeningens mission tager afsæt i de indsatsområder, der er fastlagt i foreningens vedtægter.

Læs mere

Ældre medicinske patienters værdighed

Ældre medicinske patienters værdighed Ældre medicinske patienters værdighed Værdighed hvad er det? Danske Ældreråd Konference 25. april 2017 Nyborg Carsten Hendriksen Seniorforsker, Pensioneret overlæge, dr. med. E mail: carsten.hendriksen@dadlnet.dk

Læs mere

Beslutningsstøtte i bløderbehandlingen PRO-seminar 16/4-2018

Beslutningsstøtte i bløderbehandlingen PRO-seminar 16/4-2018 Beslutningsstøtte i bløderbehandlingen PRO-seminar 16/4-2018 v./ Danmarks Bløderforening Center for Hæmofili og Trombose AUH Center for Telemedicin, Region Midtjylland Program Velkomst og introduktion

Læs mere

Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og prioriteringer. Skaber rammer for et godt liv for alle borgere

Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og prioriteringer. Skaber rammer for et godt liv for alle borgere Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og prioriteringer Skaber rammer for et godt liv for alle borgere Status på Sund By Netværkets aktiviteter Nyt medlem Høje Tåstrup Københavns Kommune i bestyrelsen

Læs mere

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER 5 FORSKELLIGE SCENARIER 1 INNOVATØREN TENDENS 1: EN KOMPLEKS VERDEN I HASTIG FORANDRING 2 INNOVATØREN VORES FORTÆLLING Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer

Læs mere

visioner for fremtiden

visioner for fremtiden Helbredende patientkommunikation - relationer i bevægelse Helbredende patientkommunikation visioner for fremtiden Jette Ammentorp Forskningsleder, Professor Enhed for Sundhedstjenesteforskning Sygehus

Læs mere

Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed

Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed Forord Sundhedsdatastyrelsen blev dannet i 2015 for at fastholde og udvikle den styrkeposition, Danmark har på digitalisering og nationale data på sundhedsområdet.

Læs mere

En brugerrejse med fokus på træning og bevægelse

En brugerrejse med fokus på træning og bevægelse En brugerrejse med fokus på træning og bevægelse Jeg er indlagt på et hospital, hvor bevægelse og fysisk aktivitet er en naturlig del af indlæggelsen. Patienterne er derfor aktive, og omgivelserne inviterer

Læs mere

Ledelsesinformation på sundhedsområdet Ikast-Brande Kommune

Ledelsesinformation på sundhedsområdet Ikast-Brande Kommune Ledelsesinformation på sundhedsområdet Ikast-Brande Kommune 1 Indhold SUNDHEDSPERFORMANCE HVORDAN GÅR DET MED SUNDHEDEN I IKAST-BRANDE KOMMUNE...2 MÅL 1: BEDRE SAMMENHÆNGENDE PATIENTFORLØB...2 MÅL 2: STYRKET

Læs mere

TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV

TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV Accepter Afvis HOLDER DU AF EN, SOM ER SYG? FÅ HJÆLP TIL AT HJÆLPE. Vi mennesker er intet mindre end fantastiske til at hjælpe hinanden. Men er du tæt på en, som har brug

Læs mere

Bedre sundhed din genvej til job. Side 1

Bedre sundhed din genvej til job. Side 1 Bedre sundhed din genvej til job Side 1 Program Præsentation Formål med oplægget Beskrivelse af kurset Samarbejde og barrierer imellem jobog sundhedsområdet Fremtid Tid til refleksion Jeres spørgsmål og

Læs mere

SUNDHEDSSCREENING, KOMMUNIKATION & PLANLÆGNING

SUNDHEDSSCREENING, KOMMUNIKATION & PLANLÆGNING , KOMMUNIKATION & PLANLÆGNING INDHOLD INTRODUKTION KORT OM LIFE-MANAGER DIALOG OG SPØRGSMÅL INTRODUKTION FRA MEDARBEJDER TIL BORGERRETTET FOREBYGGELSE KORT OM LIFE-MANAGER FRIVILLIGE FAMILIE, VENNER &

Læs mere

SÆT BORGEREN I CENTRUM MOBILE PLATFORM

SÆT BORGEREN I CENTRUM MOBILE PLATFORM SÆT BORGEREN I CENTRUM MOBILE PLATFORM UDFORDRINGER FOR BRUGERINDDRAGELSE I SUNDHEDSSEKTOREN Sundhedssektoren oplever i stigende grad en række eksterne pres fra behandlere, patienter og pårørende i forhold

Læs mere

Cloud Failover Appliance

Cloud Failover Appliance Cloud Failover Appliance Cloud Failover Appliance (CFA) er en enterprise-grads Disaster Recovery løsning, der genopretter systemer og applikationer på minutter - uden al hardwaren og kompleksiten. Med

Læs mere

Telemedicin Udfordringer og muligheder. Ole Skøtt, Dekan, professor, dr. med. Det sundhedsvidenskabelige Fakultet

Telemedicin Udfordringer og muligheder. Ole Skøtt, Dekan, professor, dr. med. Det sundhedsvidenskabelige Fakultet Telemedicin Udfordringer og muligheder Ole Skøtt, Dekan, professor, dr. med. Det sundhedsvidenskabelige Fakultet Disruptive technologies Clayton Christensen The Innovators Dilemma, 1997 Telemedicin vs.

Læs mere