Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Mai-Britt Beith Jensen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Tids- og procesplan for budgetplanlægning for SÆH-området De afledte konsekvenser af færre SOSU-elever og dermed færre praktikperioder. 5 3 Implementeringsplan - Den gode modtagelse 8 4 Styrelsen for patientsikkerheds tilsyn på Ældrecentret 2015 samt Orientering om præcisering i forbindelse med ændret praksis i tandplejen 17 6 Ansøgning til pulje til renovering, modernisering og etablering af lokale 19 køkkener på plejecentre 7 Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 22

2 Side Ø Tids- og procesplan for budgetplanlægning for SÆH-området Resumé SÆH-udvalget fastlægger tids- og procesplan for budget for SÆHområdet. Sagsfremstilling Byrådets udmeldning af 29. marts 2017 (bilag 1) i forbindelse med budgetprocessen for budget 2018 bygger på de udmeldte rammer fra 2017, der tilsagde, at der skulle indarbejdes reduktioner på fagudvalgene i Stigende fra 2% i 2017 til 3% i I alt en reduktion på 31,35 mio. kr. i 2020 på SÆH-udvalgets område. Budgetopgaven for fagudvalget bliver således at følge op på og sikre, at de vedtagne reduktionsprojekter forløber planmæssigt så SÆH-området kan leve op til de reducerede budgetrammer. Forvaltningen vil med afsæt i byrådets udmelding foreslå følgende indhold i SÆH-udvalgets budgetseminar den 30. maj 2017: Trykprøvning af demografisk opdrift Trykprøvning af de indarbejdede budgetforudsætninger, herunder: Den gode modtagelse Styrket borgerkontakt Samling af hjemmepleje og primærsygepleje i Hjørring by Plejeboligplan De budgetmæssige konsekvenser af færre SOSU elever på centre og i hjemmeplejen Byrådet har i udmeldingen anmodet SÆH-udvalget om at udarbejde særskilt bilag for den demografiske påvirkning af budgettet for perioden og fremsende dette bilag inden sommerferien. Forvaltningen foreslår at udvalget behandler bilaget på SÆH-møde 27. juni 2017.

3 Forvaltningen foreslår endvidere at der udarbejdes oplæg om følgende emner til SÆH-udvalgets budgetseminar den 30. maj: Side 3. Forslag til udvidelse og omlægning af misbrugsbehandling jf. udvalgsbeslutning 14. marts 2017 Omsorgstandplejen - på baggrund af nye anbefalinger, skal der tages stilling til, hvordan omsorgstandplejen tilrettelægges fremadrettet Nyt stress-tilbud "Åben og rolig" - som anbefalet af den politiske koordinationsgruppe for sundhed, jfr. referat fra udvalgets møde den 6. december 2016 (bilag 2) Aktivitetsbestemt medfinansiering - udfoldelse af ny betalingsmodel, hvor afregningstaksterne er aldersgradueret Øget indsats målrettet overvægtige børn - tilbud i samarbejde med BSU Permanent normeringsudvidelse på Lundgården Demensby jf. SÆHudvalgets beslutning på møde 28. marts 2017 Forvaltningen foreslår, at budgetseminaret afholdes på Oceanariet i Hirtshals med deltagelse af OmrådeMED, den udvidede ledergruppe, chefgruppen samt relevante medarbejdere i den centrale administration. På baggrund af den udmeldte tidsplan for budget 2018 (bilag 3) fremhæves følgende datoer som særligt relevante for SÆH-udvalget: 30. maj: SÆH-udvalgets budgetseminar 27. juni: SÆH udvalget godkender særskilt demografibilag 9. august: økonomiudvalget udmelder de endelige budgetrammer 22. august: SÆH-udvalgets godkender endeligt budgetmateriale 4. september: SÆH-udvalget indsender endeligt budgetmateriale Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger

4 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Side 4. BILAG: 1. Budgetproces for budget Referat fra Den politiske koordinationsgruppe for sundhed, 6. december Tidsplan for budget 2018 Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at udvalget godkender forvaltningens forslag til indhold på budgetseminaret Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen. SÆH-udvalget anmoder forvaltningen om at åben og rolig fremlægges på udvalgsmøde, med det formål at kunne afgøre, om det skal indgå i budgetseminaret. Inddragelse af Ældreråd og Handicapråd jf. udvalgsbeslutning fra den 11. oktober 2016: SÆH-udvalget besluttede at invitere Ældrerådet til et dialogmøde om budgettet. Mødet afholdes forud for udvalgsmødet den 13. juni. SÆH-udvalget besluttede, at der sættes et orienteringspunkt på Handicaprådet den 29. juni, hvor der gives en status for budgetarbejdet for SÆH-området. Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet.

5 Side Ø De afledte konsekvenser af færre SOSU-elever og dermed færre praktikperioder. Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges forslag til en delvis tilbageførelse af de midler, der er inddraget fra ældrecentrene og hjemmeplejen for den arbejdskraft som områderne tilføres i SOSU-elevernes praktikperioder. Sagsfremstilling I budgetoplægget for 2017 er indarbejdet, at Ældreområdets lønsum på henholdsvis ældrecentre og hjemmeplejen er reduceret med 8,00 mio. kr. for den arbejdskraft som områdernes tilføres i elevernes praktikperioder. Reduktionen har været uændret i persioden KL/KKR har indgået en ny dimensioneringsaftale for Social- og sundhedshjælperelever, Social- og Sundhedsassistentelever og pædagogisk assistentelever. s andel af pladserne er for 2017 fastlagt til 27 Social- og sundhedshjælperelever og 41 SociaI- og Sundhedsassistentelever i alt 68 elever. Reduktionen i antallet af elever indebærer, at den arbejdskraft som områderne tilføres i forbindelse med elevernes praktikperioder reduceres væsentligt. For at tilpasse normeringerne på ældrecentre og i hjemmeplejen i 2017 i forhold til det forventede elevoptag skal ældreområdets lønsum jf. vedlagte notat opskrives med: Ældrecentrene tilføres 2,858 mio. kr. og Hjemmeplejen tilføres 1,012 mio. kr. I alt 3,80 mio. kr. Lønsumsændringen svarer til ca. 8 fuldtidsstillinger på ældrecentrene og ca. 3 fuldtidsstillinger i hjemmeplejen. For så vidt angår budgetlægningen for , skal der for hvert budgetår gennemføres en konkret beregning af antal praktikuger og fordeling af praktikugerne på ældrecentrene og i hjemmeplejen.

6 Fra og med 2018 vil en del af praktikugerne blive placeret i socialpsykiatrien, og dette skal indarbejdes i de årlige opgørelser. Side 6. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi I 2009 blev der fra centralt hold indført et loft over den pris borgerne skulle betale for mad på ældrecentrene. Loftet har ligget under den reelle produktionspris, og derfor har ydet et kommunalt tilskud til at dække differencen mellem produktionsprisen og den pris, borgeren betaler for maden. Blandt andet som et resultat af sammenlægningen af centralkøkkenet er der realiseret væsentlige effektiviserings- og rationaliseringsgevinster. Den reelle produktionspris er derfor faldet, og det kommunale tilskud til borgere på ældrecentres betaling for mad er således reduceret over de seneste år. Af den madprisberegning, der er lavet for 2017, kan udledes, at det kommunale tilskud til borgernes mad på ældrecentrene kan reduceres med i alt 2,80 mio. kr. i forhold til det fremskrevne budget for Der vil med de nuværende priser være en tilsvarende budgetreduktion i budgetoverslagsårene. Tekniske korrektioner vedr. køkkenområdet. På Køkkenområdet foregår budgetlægningen hvert år ud fra konkrete forventninger til priser, lønninger og antal kostenheder til borgerne. Teknisk set fremskrives budgetterne imidlertid ud fra KL s vurdering af løn- og prisudviklingen på køkkenområdet på samme måde som alle andre budgetter i. Der opstår derfor en forskel mellem på den ene side den konkrete og korrekte budgetlægning og på den anden side det teknisk fremskrevne budget. Denne forskel har været lagt ind på en mellemregningskonto, som ved indgangen til 2017 udviser en mindreudgft på ca. 1,07 mio. kr. Det er forventningen, at mindreudgiften også vil være gældende for budgetoverslagsårene. Der er tale om en ren budgetteknisk korrektion, som ikke påvirker køkkenområdets driftsbudget.

7 Side 7. Budgetjusteringerne sker inden for det samme serviceområde, og SÆH-udvalget har således kompetencen til at gennemføre ændringerne. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Indebærer, at der inden for lønsummen kan ansættes yderligere ca. 11 medarbejdere på Ældreområdet Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: Udfordringer i forbindelse med Økonomirapport Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at ældrecentrene tilføres 2,858 mio. kr. i 2017 at hjemmeplejen tilføres 1,012 mio. kr. i 2017 at tilførelsen modsvares af en reduktion på 2,80 mio. kr. vedr. det kommunale tilskud til mad for borgere på ældrecentre, og en reduktion på 1,07 mio. kr. på tekniske korrektioner vedr. køkkenområdet at der ved de årlige budgetdrøftelser skal tages konkret stilling til fordeling af eleverne på sektorer og områder, og de budgetkorrektioner en ændret fordeling vil give anledning til. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet.

8 Side G Implementeringsplan - Den gode modtagelse Resumé På mødet d. 11. oktober 2016 godkendte udvalget den overordnede proces- og tidsplan for implementeringen af projektet Den gode modtagelse. Udvalget orienteres nu om status pr 1. april 2017 samt forslag til proces og tidsplan for næste fase af implementeringen. Sagsfremstilling SÆH-udvalget godkendte på mødet d. 11.oktober 2016, at der ultimo 2016 igangsættes et pilotprojekt med henblik på at afprøve den del af Den gode modtagelse, der vedrører råd og vejledning. Afprøvningen skal foregå sideløbende med den øvrige forberedelse af Den gode modtagelse, og erfaringerne fra pilotprojektet skal indgå i den efterfølgende implementeringsplan. Et væsentligt element i Den gode modtagelse er borgerens første møde med forvaltningen, hvor borgeren som noget nyt vil møde et team bestående af medarbejdere fra myndighed og udfører, der sammen yder råd og vejledning. Pilotprojektet forventes at forløbe til medio 2017 Status for pilotprojektet 68 borgere har i perioden december 2016-februar 2017 været i kontakt med pilotprojektet i Den gode modtagelse. Heraf er 34 borgere videresendt til myndighed med henblik på ansøgning om bostøtte. Dette skal ses i lyset af, at de nye sociale tilbud, der skal etableres i Den gode modtagelse som alternativ til bostøtte, først kan være klar 1. juni De øvrige 34 borgere altså 50 % er blevet hjulpet via den rådgivning de har fået i pilotprojektet. Det skal nævnes, at ca 30% af de henvendelser myndighedsafdelingen plejer at behandle har resulteret i alternative tilbud til bostøtte eller afslag. Overordnet proces- og tidsplan for det samlede projekt Den gode modtagelse SÆH-udvalget godkendte ligeledes på mødet d. 11. oktober 2016 den overordnede proces- og tidsplan for det samlede projekt den gode modtagelse. Udvalget orienteres nu om status på implementeringen ved udgangen af marts 2017,

9 samt forslag til proces- og tidsplan for de kommende de opgaver i forbindelse med implementeringen. Side 9. STATUS: November 2016 Der nedsættes en styregruppe med handicapchefen som formand og ledelses- og medarbejderrepræsentanter. Derudover nedsættes arbejdsgrupper, ligeledes med ledelsesrepræsentanter og medarbejderrepræsentanter. Projektet er i perioden indtil etablering af Den gode modtagelse forankret i sektor-med på Handicapområdet i samarbejde med sektor-med på Myndighedsområdet. December 2016 Fremtidig leder af Den gode modtagelse samt den fremtidige leder af det samlede Bostøtteområdet udpeges. Januar februar 2017: Styregruppen beslutter, at der arrangeres en fælles temadag med ekstern oplægsholder for alle involverede ledere og medarbejdere. Temadagen skal afholdes umiddelbart før igangsætning af Den gode modtagelse, når de involverede medarbejdere kender deres ny arbejdsfunktion. Det er styregruppens opfattelse, at dette i højere grad understøtter en god implementering og udvikling af Den gode modtagelse frem for en studietur for i januar for udvalgte medarbejdere og ledere til Esbjerg kommune Forvaltningen sonderer mulighederne for at finde et egnet lejemål til Den gode modtagelse og samling af Bostøtten. Marts 2017: Forvaltningen er i kontakt med Konsulentfirmaet Marselisborg, der forventes at skulle stå for afholdelse af temadag i april for alle involverede medarbejdere og ledere ultimo april Ligeledes er det meningen, at Marselisborg skal være konsulent i forhold til den løbende implementering af arbejdsmetoder samt Mindset i Den gode modtagelse. Konsulentfirmaet Marselisborg har erfaring med lignende opgaver og omlægninger fra andre kommuner herunder Esbjerg Kommune. Der sendes brev til alle relevante medarbejdere med henblik på, at

10 de kan tilkendegive ønske om fremtidigt arbejdsområde (brev vedlagt som bilag). Side 10. Byrådet behandler 29. marts 2017 sag om indgåelse af lejemålet på Åstrupvej i Hjørring. I den forbindelse foreslår forvaltningen at åbningen af Den gode modtagelse udskydes til 1. juni 2017, idet forvaltningen vurderer, at de nødvendige bygningsmæssige ændringer, der skal foretages i lejemålet ikke kan være færdige 1. maj. Proces- og tidsplan for næste fase af implementeringen April-juni: De konkrete sociale aktiviteter, der skal foregå i Den gode modtagelse forberedes og igangsættes. Der er ca 200 borgere, der aktuelt modtager bostøtte i begrænset omfang. Forvaltningen vurderer, at hovedparten af disse borgeres behov for støtte kan dækkes af de nye sociale tilbud, der etableres i Den gode modtagelse. Der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Myndighedsafdelingen og fra udførere med henblik på at beskrive en proces, hvor overgangen for borgerne og for medarbejdere bliver så god som mulig. Det er vigtigt, at de konkrete borgere inddrages i processen og følges på vej af deres kendte kontaktperson med henblik på, at de relevante borgere fremadrettet kan modtage deres støtte fra Den gode modtagelse. Der skal udarbejdes en evalueringsmodel med henblik på at kunne måle effekt og kvalitet herunder den borgeroplevede kvalitet og effekt af indsatserne i Den gode modtagelse. Med-organiseringen og TR-strukturen skal tilpasses den ny organisering på Handicapområdet den 1. juni. Relevante parter fra udvalgene vil blive inddraget i denne proces. Høring: Implementeringsplanen har været til høring i Område-MED, der har udarbejdet følgende høringssvar:

11 Side 11. Høringssvar: Område-MED konstaterer at processen kører som aftalt og har ikke yderligere bemærkninger. Område-MED betoner, at det er vigtigt at styregruppen har det nødvendige fokus på, at sikre at overgangsprocessen kører optimalt både i forhold til medarbejdere og til brugerne. Forvaltningen har ingen bemærkninger til Område-MED's høringssvar. Lovgrundlag SEL 85. Økonomi Nuværende budget er på 33,8 mio. kr. Nettorationale i 2017 mio. kr. ½ års effekt svarende til 2.0 mio kr ,0 mio kr mio kr mio kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Forslaget betyder tilpasning og omplacering af personaleressourcer svarende til 20 medarbejdere fra omkring 1. maj I arbejdet implementeringen af den gode modtagelse vil processen vil drøftet i MED-udvalgene, samt direkte inddragelse af medarbejderrepræsentanter i arbejdergrupper. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. Brev udsendt til medarbejderne 2. Høringssvar - Område-MED

12 Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning, samt at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender den foreslåede tids- og implementeringsplan, herunder at "Den gode modtagelse" først etableres pr. 1. juni 2017 Side 12. Beslutning SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning. SÆH-udvalget godkendte tids- og implementeringsplan. Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet.

13 Side K Styrelsen for patientsikkerheds tilsyn på Ældrecentret 2015 samt 2016 Resumé Styrelsen for patientsikkerhed har fra januar 2002 og frem til 2016 ført uanmeldte tilsyn med kommunale ældrecentre. Efter vedtagelse af nyt lovgrundlag vedrørende risikobaseret tilsyn, er disse uanmeldte tilsyn blevet afskaffet pr. 1. juli Årsrapporten fra tilsyn udført i 2015 og 2016 fremsendes til Byrådets orientering. Sagsfremstilling Pr. 1. juli 2016 foretager Styrelsen for patientsikkerhed ikke længere risikobaserede tilsyn. Tilsyn vil fremadrettet udelukkende ske i de situationer, hvor der er behov for skærpet tilsyn. Formålet med styrelsens tilsyn har været at sikre, at alle de sundhedsfaglige instrukser og procedurer er opdaterede med udgangspunkt i gældende lovgivning og bekendtgørelser i Sundhedslovens bestemmelser samt at sikre at personalet har kendskab til disse. I 2015 er der ført tilsyn med 10 ældrecentre ud af s 14 centre. Der er foretaget opfølgende tilsyn på 1 center i 2015 og på 2 centre i disse 2 centre vil også modtage uanmeldte tilsyn i 2017 og Styrelsen for Patientsikkerhed havde ikke målepunkter i forhold til et særligt tilsynstema i Styrelsens tilsyn har derfor været ud fra følgende målepunkter: instrukser og hygiejne dokumentation i de sygeplejefaglige optegnelser medicinhåndtering patienters retsstilling Resultatet af tilsynene kategoriseres i 5 overordnede kategorier.

14 Opsamling: Sundhedsadministrative forhold En arbejdsgruppe (Kvalitetssikringsgruppen) bestående af sygeplejefaglig konsulent fra Faglig Udviklings stab og 6 afdelingsledere fra Sundheds og Ældreområdet, har til opgave at sikre en ensartet kvalitet jf. Sundhedsstyrelsens krav. Side 14. Ansvaret for at sikre at personalet har kendskab til og følger instrukserne påhviler afdelingslederen Sundhedsfaglig dokumentation På alle centrene er der opmærksomhed på at sikre en ensartet og overskuelig beskrivelse af borgerens sygdomme og handicaps samt beskrivelse af den ordinerede behandling, pleje og opfølgningen heraf. Sundhedsfaglig dokumentation er også et af hovedtemaerne på et efteruddannelsesforløb for alle Social og Sundhedsassistenterne, som forløber fra Medicinhåndtering Medicinhåndtering er et af de områder, som der allerede er stor opmærksomhed på. Forebyggelse og læring af utilsigtede hændelser i forhold til medicinadministration er et at fokusområderne i sektorovergangene samt i udviklingsplanen for patientsikkerhedsområdet på Sundheds-, Ældre-, og Handicapområdet i UTH hændelser skal indrapporteres, der udarbejdes analyse og handleplaner, som ledelsen kontinuerligt følger op med personalet. På centrene sikres kvaliteten i medicinhåndteringen endvidere ved hjælp af afkrydsningsskemaer og tjeklister i forbindelse med dosering og givning af medicin. Den øgede fokus på kvalitetssikring og kvalitetskontrol på det medicinske område, har bl.a. medvirket til en kraftig reduktion i antallet af medicinfejl på centrene. Patienters retsstilling Målet er at der skal afholdes forventningssamtale i forbindelse med indflytning og opfølgningssamtale efter 3 6 måneder. Dette sker med udgangspunkt i en standard, sammen med alle nye borgere og deres pårørende. Her aftales bl.a. hvem der varetager borgerens helbredsmæssige interesser, hvornår de pårørende forventer at blive inddraget og orienteret mv.

15 På alle centrene har der været særlig fokus på, at få skabt tydelighed og sikkerhed i kravet om indhentning- og dokumentation af informeret - og stedfortrædende samtykke Side 15. Opsummering og kommentering Vurderingen fra Styrelsen for patientsikkerhed er: at ledelse og personale på alle de besøgte centre har arbejdet konstruktivt og målrettet for at imødekomme Sundhedsstyrelsens krav ved tilsynet at der ved tilsynene i 2015 er vurderet behov for opfølgende besøg på 3 centre at der ved tilsynene i 2015 eller ved de opfølgende tilsyn på 3 af centrene i 2015 og 2016, enten ikke er fundet anledning til bemærkninger eller (blot) er fundet mindre fejl og mangler, som samlet set indebærer ringe risiko for patientsikkerheden. at der på de 2 centre, hvor der er fundet mindre fejl og mangler ved de opfølgende tilsyn i 2016, føres fornyet tilsyn i henholdsvis 2017 og Ved et tilbageblik på resultatet af tilsynene igennem de foregående år, er der samlet set sket en kontinuerlig forbedring igennem alle årene, og dermed også en øget patientsikkerhed på kommunens ældrecentre. Denne positive situation skyldes ledelsens og personalets konstruktive og målrettede indsats. Målet er at denne positive situation og udvikling fastholdes. Ledelsen er sammen med Kvalitetssikringsgruppen og UTH gruppen pt. i færd med at udarbejde en kvalitetssikringsplan for Sundheds og Ældreområdet. Formålet med kvalitetssikringsplanen er at sikre en fremadrettet udvikling og kvalitetssikring med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens krav og bestemmelser, således at vi sikre en fortsat udvikling af en moden patientsikkerhedskultur på Sundheds og Ældreområdet i Hjørring kommune Høring: Årsrapporten har været til høring i Ældrerådet den 13. marts Ældrerådet tog rapporten til efterretning. Lovgrundlag Sundhedsloven 219.

16 Økonomi Ingen bemærkninger. Side 16. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. Embedslægens årsrapport 2. Redegørelse vedr. tilsyn de enkelte rapporter 16. Ældrerådets høringssvar Direktionen indstiller at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget over for Økonomiudvalg og Byråd anbefaler at afrapporteringen fra Styrelsen for patientsikkerhed tages til efterretning Beslutning SÆH-udvalget tog afrapporteringen til efterretning. Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet.

17 Side P Orientering om præcisering i forbindelse med ændret praksis i tandplejen Resumé Byrådet orienteres om Statsforvaltningens præcisering i forbindelse med tandplejens praksis. Sagsfremstilling På udvalgsmødet den 16. august 2016 blev SÆH-udvalget orienteret om ændret praksis i tandplejen på baggrund af en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Sagen tog udgangspunkt i en klage fra en privatpraktiserende specialtandlæge over Hjørring og Frederikshavns kommuners afvisning af tandlægens fremsendte behandlingstilbud på ikke-overenskomstdækkede ydelser til unge på 16 og 17 år. I forbindelse med ovennævnte klagesag kom ministeriet med en udtalelse, der præciserer, at kommunen alene vil kunne træffe beslutning om de økonomiske aspekter af behandlingstilbuddet. På baggrund af præciseringen fra ministeriet har ændret praksis, hvad angår afregning af ikke overenskomstdækkede ydelser udført af privatpraktiserende tandlæger til unge på 16 og 17 år. Kommunen vil fremadrettet kun acceptere en pris, der ligger på linie med den pris, som kommunen selv kan udføre behandlingen til. Frederikshavn Kommune har indført samme praksis. I forlængelse heraf har Hjørring og Frederikshavn kommuner tidligere informeret Statsforvaltningen om, at kommunerne vurderer, at det ikke er i strid med lovgivningen at tilbyde en omkostningsfri ortodontisk undersøgelse hos den kommunale tandpleje med henblik på at få klarhed over prisen på det behandlingsbehov, den privatpraktiserende tandlæge har vurderet. Statsforvaltningen har imidlertid præciseret, at det er Sundheds- og Ældreministeriets vurdering, at kommunerne ikke har hjemmel til at tilbyde ortodontisk visitation af unge, der efter eget valg modtager tandpleje hos privatpraktiserende tandlæge, uanset om dette sker mod betaling eller ej. Efter anmodning fra Statsforvaltningen forelægges denne præcisering Byrådet.

18 Statsforvaltningen er orienteret om, at tager præciseringen til efterretning og tilpasser praksis. Side 18. Lovgrundlag Sundhedsloven 129 om kommunal tandpleje. Bekendtgørelse om tandpleje nr. 179 af 28/02/2012, 3, stk. 5. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget over for Økonomiudvalg og Byråd anbefaler at orienteringen tages til efterretning. Beslutning SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning. Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet.

19 Side Ø Ansøgning til pulje til renovering, modernisering og etablering af lokale køkkener på plejecentre Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges ansøgning til Sundheds- og Ældreministeriets pulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre til godkendelse. Sagsfremstilling SÆH-udvalget blev orienteret om Sundheds- og Ældreministeriets pulje til renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre på udvalgsmøde den 24. januar 2017, men her var puljens kriterier og ansøgningsfrist endnu ikke offentliggjort. Puljen har til formål at få duften af mad ind på plejecentrene og få madlavningen tættere på beboerne, samt bidrage til at beboerne i højere grad inddrages i tilberedningen af måltiderne. Grundet kort tidsfrist har forvaltningen udarbejdet ansøgning til puljen (bilag 1 og 2), som er fremsendt til ministeriet inden udvalgets behandling af denne sag. Dette sker efter aftale med udvalgsformanden. ANSØGNING Ansøgningen er opdelt i to (bilag 1) - en overordnet del målrettet samtlige kommunale ældrecentre, samt en del målrettet 6 ældrecentre, hvor der vurderes at være et særligt behov for at renovere og modernisere køkkener. Overskriften for den samlede ansøgning er 'Liv, glæde og meningsfuldhed i alle måltider'. Formålet med den overordnede del er at opnå midler til anskaffelse af moderne køkkenudstyr, der kan sikre optimal tilberedning af den mad, der leveres fra centralkøkkenet i mere eller mindre tilberedt form, samt til hjælpemidler og service, der skal gøre det nemmere for beboerne at deltage i forberedelsen, tilberedningen og anretningen af maden. Dette dækker samtlige ældrecentre. For de enkelte projekters vedkommende er formålet at renovere og modernisere køkkener, så de fordrer optimal tilberedring af maden og er medvirkende til, at duften af mad og aktiviteterne omkring måltiderne bringes tættere på beboernes hverdag. I ansøgningen er medtaget 16 køkkener fordelt på 6 ældrecentre.

20 I forbindelse med ansøgningen er det sikret, at krav til hygiejne og håndtering af fødevarer fortsat overholdes. Derudover understreges det i ansøgningen, at Hjørring Kommune fortsat ønsker en model, hvor den primære produktion af mad finder sted i centralkøkkenet med de tilhørende faglige kompetencer og kapacitet til fx at kunne producere gelékost og særlige diæter. Side 20. BUDGET På baggrund af ansøgningen er der udarbejdet budget - se bilag 2. Ved projekter i køkkener, der ligger på servicearealer, stilles der krav om medfinansiering på 25 % af det pågældende projekts omkostninger. Dette gør sig gældende for 7 ud af 48 køkkener på kommunens ældrecentre og er gældende både ved indkøb og installation af udstyr og ved renovering og modernisering af køkkener. Som det fremgår af budgettet, er der for denne ansøgning således tale om en medfinansiering på kr. Finansiering anvises i det efterfølgende økonomiafsnit. Lovgrundlag Lov om almene boliger 5, 54, 54a, 58a og 105. Økonomi Der søges samlet om kr. - herunder kr. til indkøb af udstyr og hjælpemidler til alle ældrecentre og kr. til renovering af 16 køkkener fordelt på 6 ældrecentre. Med 7 køkkener på servicearealer giver dette et krav om medfinansiering på kr. På SÆH-områdets investeringsoversigt for 2017 er der afsat 3,9 mio. kr. til vedligeholdelsesprojekter på Ældreområdet. Ud af disse 3,9 er de 2,55 ikke disponeret, og dermed er der rum til at dække s medfinansiering af projekter på servicearealer på 0,562 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Puljens og projekternes formål ligger i naturlig forlængelse af s Mad- og Måltidspolitik med fokus på at inddrage beboerne i kommunens bo-

21 tilbud i madlavningen samt skabe gode mad- og måltidsrammer, som bidrager til livskvalitet, samvær og madglæde. Side 21. Bilag 1. Ansøgning til pulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre 2. Ansøgningens budget Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender ansøgning til pulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i mødet-

22 Side G Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Udvalgsformanden Udvalgsmedlemmerne Direktøren

23 Side 23. Underskrifter Lilli Damsgård Christensen Mai-Britt Beith Jensen Erik Vadsager Louise Bilde Hvelplund Peter Duetoft Birthe Andersen Per Folden Hyldig

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Køkkenområdet, M. P. Koefoeds

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Louise

Læs mere

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik Udkast til tilsynspolitik 2019 1. Indledning Glostrup Kommune har ifølge Servicelovens 151c pligt til at udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af reglerne om

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig BAKKEGÅRDEN OMSORGSCENTER Adresse: Bakkegården 1, 4534 Hørve Kommune: Odsherred Leder: Centerleder Stine Tougaard Telefon: 59665347 / 29135615 E-post: stith@odsherred.dk

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Budgetproces for budget

Budgetproces for budget Hjørring Kommune 20. marts 2019 Budgetproces for budget 2020-2023 Arbejdet med budget 2020-2023 tager afsæt i budgetaftalen for budget 2019-2022. I budgetaftalen er der fokuseret på at løse kommunens økonomiske

Læs mere

Årsrapporter 2011 vedr. tilsyn på plejehjem.

Årsrapporter 2011 vedr. tilsyn på plejehjem. Punkt 6. Årsrapporter 2011 vedr. tilsyn på plejehjem. 2010-30032. Orienteringspunkt v/ Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at at afrapporteringerne fra Embedslægen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Ole Kjeldsen, Henry Jeppesen og Kaj Juul. Mødet slut kl. 10.45 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Pkt. Overskrift

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Foreløbig

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Foreløbig Opfølgende tilsynsrapport 2016 Foreløbig Plejecentret Arresø - Afdeling Løvdalen Adresse: Karlsgavevej 1, 3300 Frederiksværk Kommune: Halsnæs Leder: Centerleder Tina Olsen Telefon: 47784000/21178819 E-post:

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Beskrivelse af de enkelte tilsyn. Kommunalt uanmeldt tilsyn. Embedslæge tilsyn

Beskrivelse af de enkelte tilsyn. Kommunalt uanmeldt tilsyn. Embedslæge tilsyn REDEGØRELSE FOR DEN SAMLEDE TILSYNSINDSATS PÅ ÆLDREOMRÅDET I VEJEN KOMMUNE 2013 1 Indhold Indledning... 3 Beskrivelse af de enkelte tilsyn... 3 Kommunalt uanmeldt tilsyn... 3 Embedslæge tilsyn... 3 Konklusioner

Læs mere

Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme

Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Reaktivt tilsyn, 2019 Fredensgade 30 6900 Skjern P-nummer: 1016789603 Dato for tilsynsbesøget: 01-04-2019 Tilsynet blev foretaget af: Tilsyn og Rådgivning Nord

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2014 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg Kommune ved

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning

Læs mere

for behandling af budgettet

for behandling af budgettet Inspirationsnotat nr. 2b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for behandling af budgettet Budgettet har stor indflydelse på arbejds- og personaleforhold. Retningslinje

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Mai-Britt

Læs mere

Furesø Kommune Center for Social og Sundhed 7. februar Rapport fra kommunalt uanmeldt tilsyn. Plejecentret Lillevang - Syrenhaven

Furesø Kommune Center for Social og Sundhed 7. februar Rapport fra kommunalt uanmeldt tilsyn. Plejecentret Lillevang - Syrenhaven Furesø Kommune Center for Social og Sundhed 7. februar 2017 Rapport fra kommunalt uanmeldt tilsyn Plejecentret Lillevang - Syrenhaven 1 1. Baggrund, mål og metode for at gennemføre det uanmeldte tilsyn.

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene

Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene 2017-2019 Budgetprocessen 2016 2019 er udarbejdet med det formål at fastlægge procedure, strategier og tidsplan for budgetlægningen for 2016

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejecenter Åbrinken Adresse: Gl. Banevej 8, 7470 Karup J Kommune: Viborg Leder: Mette Bergkvist Telefon: 87 87 63 90 E-post: sikkerjob-velfaerd@viborg.dk Dato for ordinært

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE.

ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. Dato 16.02-2009 Denne årlige redegørelse er opbygget af sammenfatningerne fra de enkelte rapporter fra tilsynene. Redegørelsen

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med plejehjem og ældrecentre 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med plejehjem og ældrecentre 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med plejehjem og ældrecentre 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 10.08.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE. Lovgrundlag... 2 Ældrecenter Dalvangen... 3 Ældrecenter Hvissinge... 5 Ældrecenter

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 19. januar 2018 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 5 2. Samlet konklusion... 6 3. Beskrivelse af procedurer for tilsyn... 8 4. Resultater

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Tilsynsrapport TT's Hjemmepleje ApS

Tilsynsrapport TT's Hjemmepleje ApS Reaktivt tilsyn, 2019 Østerled 28 4300 Holbæk CVR- eller P-nummer: 1021438207 Dato for tilsynsbesøget: 27. maj 2019 Tilsynet blev foretaget af: Styrelsen for Patientsikkerhed, Tilsyn og Rådgivning Øst

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune 15. maj 2019 Side 1. Mødedato: 15. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10.00 Mødested: Møde med SÆH-udvalg -

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Lokale 428, Rådhuset Fraværende: Lone Sten, Jette Sten Jensen, Louise

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejecenter Øst, Tølløse Adresse: Tølløsevej 46, 4340 Tølløse Kommune: Holbæk Leder: Helen Mortensen Telefon: 72 36 53 83 E-post: helmor@holb.dk Dato for ordinært tilsyn:

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her.

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her. Det er målsætningen for Sundhed & Omsorg at varetage omsorgen for syge, ældre og handicappede. Sundhed & Omsorgsudvalget, den 01-06-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 076. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 24. september

Læs mere