STUDÉR. Unge på vej: Europa støtter unge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STUDÉR. Unge på vej: Europa støtter unge"

Transkript

1 BEVÆG DIG LÆR STUDÉR DINE RETTIGHEDER TAG DEL ARBEJD UDDAN DIG BLIV FRIVILLIG IVÆRKSÆT Unge på vej: Europa støtter unge i EUROPA

2 Hverken Europa-Kommissionen eller en person, der handler på Kommissionens vegne, kan holdes ansvarlig for eventuel anvendelse af oplysninger i denne publikation. Omslagsfoto: 123RF/iStock Enhver anvendelse eller gengivelse af fotografier, der ikke er omfattet af Den Europæiske Unions ophavsret, kræver ansøgning herom hos ophavsretsindehaveren/-indehaverne. Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål om Den Europæiske Union Frikaldsnummer ( * ): ( * ) Nogle mobiloperatører tillader ikke opkald til numre eller tager betaling for sådanne opkald. Yderligere oplysninger om EU fås på internet via Europaserveren ( Katalogoplysninger findes bagest i denne publikation Luxembourg: Den Europæiske Unions Publikationskontor, 2012 ISBN doi: /23385 Den Europæiske Union, 2012 Eftertryk tilladt med kildeangivelse Printed in Luxembourg Trykt på hvidt papir bleget uden brug af frit klor (ecf)

3 Leder du efter et job i dit eget land, eller vil du prøve lykken et andet sted i Europa? Vil du gerne tage en del af din uddannelse i udlandet? Har du allerede et job, og ønsker du at forbedre dine kompetencer? Ønsker du at blive bedre kvalificeret? Drømmer du om at starte din egen lille virksomhed? Vil du gerne udføre frivilligt arbejde? Europa kan hjælpe dig! Europa kan selvfølgelig ikke gøre alt for dig, men der findes en lang række værktøjer, der kan hjælpe med at gøre dine drømme til virkelighed. Europa og unge Næsten alle har hørt om Erasmus, det velkendte europæiske program, der siden 1987 har givet næsten 3 millioner unge muligheden for at studere i udlandet, og de fleste har surfet Eureswebstedet, den europæiske mobilitetsportal, der hver dag tilbyder over 1 million job online. Europa har altid gjort en indsats for at sikre de unges fremtid. I lyset af den voldsomme stigning i ungdomsarbejdsløsheden på baggrund af den seneste økonomiske og finansielle krise er det imidlertid blevet besluttet at sætte skub i tingene. De unge er Europas fremtid. En arbejdsløshedsprocent på 22,3 % er derfor uacceptabel og sætter hele Europas fremtidige velfærd på spil. Vidste du, at dette problem ofte har rod i mangel på kvalifikationer og erfaring, og at der i Europa findes en række innovative værktøjer på netop disse områder?

4 Hvad kan Europa faktisk gøre for dig?»unge på vej«-initiativet, der er iværksat af Den Europæiske Union som del af Europa 2020-genopretningsplanen, er en»værktøjskasse«, der indeholder alle nuværende såvel som fremtidige tiltag, der kan hjælpe med at skabe de rette vilkår for, at du kan nå dine karrieremål. Der er behov for at modernisere uddannelserne og tilpasse undervisningen til arbejdsmarkedets behov samt for at gøre det lettere at tilbringe noget tid i udlandet. Du kan blive en af de unge, der i år kan drage fordel af et mobilitetsprogram. For at oplyse dig om dette initiativ og om andre europæiske programmer i relation til uddannelse, undervisning, kultur, beskæftigelse, etablering af virksomhed, frivilligt arbejde og forskning har Europa-Kommissionen iværksat informationskampagnen»unge på vej«. Under kampagnen inviteres du af Kommissionen til at deltage i debatter, dele ud af dine erfaringer og stille spørgsmål til europæiske repræsentanter. Find ud af, hvad Europa kan gøre for dig! Som reaktion på krisen, der har ramt unge europæere så hårdt med en yderligere forøgelse af ungdomsarbejdsløsheden med over en million i forhold til tallene før 2008 vedtog Kommissionen den 20. december 2001»Youth Opportunities Initiative«, der opfordrer til øjeblikkelig handling i 2012 og 2013! Denne brochure vil give dig et godt overblik over de programmer og aktiviteter, du kan finde nyttige, og hvis du vil holde dig opdateret, så følg os på Facebook Unge på vej: Youth Opportunities Initiative: Oplysninger for unge: Europæisk Portal for Jobmobilitet: Støtte og rådgivning i forbindelse med at leve, arbejde og rejse i EU:

5 Rejs til udlandet i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: istock

6 Bevæg dig: Rejs til udlandet EU-borgere har ret til at arbejde og studere i en anden medlemsstat. At flytte til udlandet er en enestående mulighed for at tilegne sig et nyt sprog og nye færdigheder og for at opdage forskellige kulturer. Det øger desuden dine chancer for at finde arbejde. Derudover er Erasmus- og Leonardo da Vinci-programmerne under Youth Opportunities Initiative gearede til at finde praktikpladser til studerende fra højere læreanstalter og erhvervsuddannelser. Målsætningen er at få placeret mindst i praktikpladser i Erasmusprogrammet for unge iværksættere vil skabe 600 udvekslinger til unge iværksættere i 2012 og Europæisk Portal for Jobmobilitet: Unge på vej-webstedet: Dit Europa: Youth Opportunities Initiative: Leonardo da Vinci: Erasmus for unge iværksættere:

7 Forbedr dine færdigheder i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: 123RF

8 Uddan dig: Forbedr dine færdigheder EU tilbyder talrige programmer, der gør det muligt for europæere at modtage undervisning, der opfylder deres forventninger og økonomiens behov. De forskellige programmer, såsom Leonardo da Vinci, Comenius eller Grundtvig, tilbyder en bred vifte af muligheder for studerende, forskere, lærlinge, nyuddannede, branchefolk og undervisere. I forbindelse med Youth Opportunities Initiative vil Den Europæiske Socialfond yde en støtte på 1,3 mio. EUR til ordninger svarende til lærlingeuddannelsen. Medlemslande vil medvirke til at opfylde målsætningen om at skabe nye praktikpladser inden udgangen af Leonardo da Vinci: Comenius: Grundtvig: Erasmusprogrammet for unge iværksættere: Youth Opportunities Initiative: Den Europæiske Socialfond:

9 Udvid dit kendskab i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: Getty Images

10 Studér: Udvid dit kendskab Flere EU-programmer er blevet indført for at gøre det muligt for europæere at studere i udlandet. Ved hjælp af disse muligheder sætter EU dig i stand til at opdage nye lande og sprog og til at udvide din horisont. Siden 1987 har Erasmusprogrammet givet næsten 3 millioner studerende muligheden for at studere eller tage på praktikophold i et andet land. Erasmus: Tempus: Leonardo da Vinci: Erasmus Mundus:

11 Del dine erfaringer i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: istock

12 Lær: Del dine erfaringer EU tilskynder til mobilitet inden for uddannelse, da det er en del af at være europæer og en mulighed, der gives alle unge i Europa. Det hjælper nuværende og kommende generationer med at møde nye udfordringer, fremmer en europæisk identitet og tilskynder til samarbejde. EU s programmer Aktive unge og Livslang læring finansierer tiltag, såsom udvekslinger, studiebesøg og netværksaktiviteter. I forbindelse med Youth Opportunities Initiative lanceres en kvalitetsordning for lærlingeuddannelser i Europa i første halvår af Programmet Aktive unge læringsaktiviteter efter skoletid: Programmet Livslang læring: Youth Opportunities Initiative:

13 Del dit talent i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: istock

14 Tag del: Del dit talent EU ønsker, at borgerne får indflydelse på sager, der berører dem. Det europæiske borgerinitiativ giver en million EU-borgere mulighed for at deltage direkte i udviklingen af EU-politikker ved at opfordre Kommissionen til at fremsætte lovforslag. EU s strukturerede dialog omfatter konsultationer med unge og ungdomsorganisationer på alle niveauer i medlemslande, på EU s ungdomskonferencer og i løbet af den europæiske ungdomsuge. Den Europæiske Ungdomsportal indeholder mange oplysninger og giver unge mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer. Det europæiske borgerinitiativ: Struktureret dialog: Den Europæiske Ungdomsportal:

15 Fokus på forskningskarrierer i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: GraphicObsession

16 INNOvatiON: fokus på forskningskriterier Marie Curie-aktiviteter er med til at fremme efter- og videreuddannelse med en international dimension for forskermiljøet. Siden 1996 har programmet hjulpet tusinder af unge forskere med at tilegne sig erfaring i et andet land. Disse tiltag komplementeres af Euraxess netværk af centre, der hjælper forskere med at flytte fra ét land til et andet ved at stille information og bistand til rådighed inden for alle spørgsmål relateret til arbejds- og dagliglivet. Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi yder innovationsfremmende tiltag ved at bringe højere læreanstalter, forskningscentre og virksomheder sammen for at fokusere på udfordringer på områder som energi, klimaforandringer og informationssamfund. Indsatsen er centreret omkring forskere, iværksættere og studerende og deres tilegnelse af kompetencer, viden og holdninger, der kan bringe nye ideer til torvs og danne basis for ny erhvervsmæssig udvikling. Marie Curie-aktiviteter: Euraxess: Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi:

17 Gør en forskel: BLIV i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: 123RF

18 BLIV Frivillig: Gør en forskel Det anslås, at 100 millioner europæere allerede udfører en eller anden form for frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde er en mulighed for at gøre en forskel ved at bidrage til fremme af en højere grad af social samhørighed og til en harmonisk samfundsudvikling. Desuden vil Den Europæiske Volontørtjeneste i forbindelse med Youth Opportunities Initiative skabe mindst frivillige arbejdspladser i 2012 og Den Europæiske Volontørtjeneste: youth-in-action-programme/european-volontary-service_en.htm Youth Opportunities Initiative:

19 Realisér dine drømme i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: Getty Images, 123RF

20 Iværksæt: Realisér dine drømme 99 % af nye virksomheder i Europa er mikrovirksomheder eller små virksomheder, og en tredjedel af disse startes af arbejdsløse. Den europæiske mikrofinansieringsfacilitet Progress er oprettet for at hjælpe mikrofinansinstitutioner i EU med at forbedre lånemulighederne for selvstændige iværksættere og virksomheder med op til ti ansatte. Den kan medvirke til at skabe adgang til omkring lån på op til EUR for unge iværksættere, der i de kommende år starter egen virksomhed. Erasmusprogrammet for unge iværksættere gør det muligt for nye og kommende iværksættere at lære, hvordan man driver en virksomhed ved at arbejde sammen med en erfaren iværksætter fra et andet land i et halvt år. Opholdet betales af EU. Den Europæiske Socialfond yder 3 mio. EUR i teknisk støtte i forbindelse med Youth Opportunities Initiative, som vil gå til oprettelse af støtteordninger til unge iværksættere og sociale iværksættere. Den europæiske mikrofinansieringsfacilitet Progress: Erasmus for unge iværksættere: EU-finansiering til små og mellemstore virksomheder: Youth Opportunities Initiative:

21 Informér dig i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: 123RF

22 Dine rettigheder: Informér dig EU sikrer, at alle europæere kan nyde godt af deres grundlæggende rettigheder. Disse omfatter bekæmpelse af diskrimination og udstødelse, ligestilling mellem mænd og kvinder og retten til lægehjælp. I hele Europa støtter EU tiltag, der sigter mod at øge kendskabet til nødvendigheden af at bekæmpe social uretfærdighed. Opbygning af et europæisk område med retfærdighed: Bekæmpelse af forskelsbehandling: Brug forskellene. Stop diskriminationen: Dit Europa:

23 Nå dine mål i EUROPA Den Europæiske Union / Fotos: 123RF

24 Arbejd: Nå dine mål Det er svært at få adgang til arbejdsmarkedet, især for unge. EU stiller en række værktøjer til rådighed for europæiske borgere med henblik på at forbedre deres jobmuligheder. Den Europæiske Socialfond (ESF) er et godt eksempel. Årligt benytter omkring 10 millioner personer ESF-finansierede programmer for optagelse på arbejdsmarkedet og undervisning. Et andet eksempel er Eures europæiske portal for jobmobilitet, der hver dag indeholder omkring 1 million jobtilbud.»dit første Euresjob«er en jobmobilitetsordning, der skal hjælpe unge med at finde job og hjælpe arbejdsgivere med at finde ansatte. Målsætningen er at matche unge jobsøgende og personer, der skifter job, med ikkeattraktive job over hele Europa.»Dit første Euresjob«vil hjælpe op mod unge med at finde beskæftigelse i et andet EUland i 2012 og Sidst, men ikke mindst, yder Enterprise Europe Network støtte til iværksættere, der ønsker at udvide deres forretning i Europa og i resten af verden via en række tjenester. Netværket har 600 partnere i over 50 lande. Den Europæiske Socialfond: Eures: Youth Opportunities Initiative: Enterprise Europe Network:

25 Europa-Kommissionen Unge på vej: Europa støtter unge Luxembourg: Den Europæiske Unions Publikationskontor s. 17,0 10,5 cm ISBN doi: /23385 Denne publikation findes i trykt version på alle officielle EU-sprog. Besøg os på: Unge på vej-webstedet: Unge på vej på Facebook: Unge på vej-fotogalleri:

26 KE DA-C

KI-78-09-820-DA-C. Solens Mysterier

KI-78-09-820-DA-C. Solens Mysterier KI-78-09-820-DA-C Solens Mysterier Solens Mysterier Publikationskontoret 978-92-79-12490-7 JURIDISK MEDDELELSE Hverken Europa-Kommissionen eller en person, der agerer på vegne af Kommissionen, kan holdes

Læs mere

Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009

Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009 Europaudvalget 2008-09 EUU alm. del EU-note 64 Offentligt Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009 Grønbog om øget mobilitet

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Mødedokument 15.7.2014 B8-0051/2014 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Kommissionens redegørelse jf. forretningsordenens artikel 123, stk. 2 om ungdomsbeskæftigelse (2014/2713(RSP))

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 29.11.2012 2012/0000(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om uddannelses- og erhvervsrelateret mobilitet for kvinder i EU 2012/0000 (INI))

Læs mere

Den europæiske søjle for sociale rettigheder. For et mere retfærdigt og mere socialt Europa. Et socialt Europa

Den europæiske søjle for sociale rettigheder. For et mere retfærdigt og mere socialt Europa. Et socialt Europa 1 Den europæiske søjle for sociale rettigheder For et mere retfærdigt og mere socialt Europa Et socialt Europa Luxembourg: Den Europæiske Unions Publikationskontor, 2018 Den Europæiske Union, 2018 Videreanvendelse

Læs mere

Et netværk til hjælp for arbejdstagere, der krydser grænser

Et netværk til hjælp for arbejdstagere, der krydser grænser Et netværk til hjælp for arbejdstagere, der krydser grænser Beskæftigelse & Den Europæiske Socialfond Beskæftigelse sociale anliggender Europa-Kommissionen 1 Eures et netværk til hjælp for arbejdstagere,

Læs mere

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner.

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. maj 2018 (OR. en) 8301/18 NOTE fra: til: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 7831/1/18

Læs mere

Europaudvalget 2005 2689 - Uddannelse, ungdom og kultur Offentligt

Europaudvalget 2005 2689 - Uddannelse, ungdom og kultur Offentligt Europaudvalget 2005 2689 - Uddannelse, ungdom og kultur Offentligt Den internationale enhed Vester Voldgade 123 1552 København V. Tlf. 3392 5600 Fax 3395 5411 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Videregående Uddannelse

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Videregående Uddannelse Om Erasmus+ - muligheder og udfordringer i en national kontekst Jean Monnet Tempus Youth in Action Erasmus Mundus Programmet for Livslang Læring Comenius Leonardo Erasmus Grundtvig Tværgående Program Erasmus+

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Budgetkontroludvalget 2016/2242(INI) 6.6.2017 UDKAST TIL BETÆNKNING om kontrol af udgifterne til EU's ungdomsgaranti og overvågning af ordningernes omkostningseffektivitet

Læs mere

Rekruttering i Europa. en vejledning for arbejdsgivere. Europa-Kommissionen

Rekruttering i Europa. en vejledning for arbejdsgivere. Europa-Kommissionen Rekruttering i Europa en vejledning for arbejdsgivere Europa-Kommissionen Hverken Europa-Kommissionen eller nogen anden person, der handler på Kommissionens vegne, kan holdes ansvarlig for eventuel anvendelse

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 10.2.2011 2010/2307(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om Unge på vej - en ramme for forbedring af undervisnings- og uddannelsessystemerne i Europa (2010/2307(INI))

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 7-46

ÆNDRINGSFORSLAG 7-46 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 10.12.2010 2010/0242(COD) ÆNDRINGSFORSLAG 7-46 Udkast til udtalelse Hannu Takkula (PE452.767v01-00) Det europæiske år for aktiv aldring (2012)

Læs mere

Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions långiver. Vi hjælper økonomien, skaber arbejdspladser og fremmer lighed.

Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions långiver. Vi hjælper økonomien, skaber arbejdspladser og fremmer lighed. Et blik på EIB 2019 1 Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions långiver. Vi er verdens største multilaterale långiver og den største udbyder af klimafinansiering. Vi hjælper økonomien,

Læs mere

Og vinderen er Benny!

Og vinderen er Benny! Og vinderen er Benny! Denne publikation udgives af Generaldirektoratet for Miljø. Den findes også på GD for Miljøs hjemmeside for unge og miljøet : http://ec.europa.eu/environment/youth/index_da.html Manuskript

Læs mere

9632/17 ipj 1 DGE 1C

9632/17 ipj 1 DGE 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en) 9632/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 24. maj 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne JEUN 77 EDUC 264 SOC 433

Læs mere

DIT FØRSTE EURES-JOB

DIT FØRSTE EURES-JOB DIT FØRSTE EURES-JOB Ofte stillede spørgsmål Generelt Hvor kan jeg finde information om "Dit første Eures-job" (YFEJ)? Information kan downloades fra Euresportalen på http://eures.europa.eu eller fra Europaportalen

Læs mere

Internationale muligheder for hele skolen & for den enkelte lærer

Internationale muligheder for hele skolen & for den enkelte lærer Internationale muligheder for hele skolen & for den enkelte lærer Ina Winther Groth, iwg@iu.dk Den internationale dimension i undervisningen, 10. november 2011 - Aalborg Styrelsen for Universiteter og

Læs mere

Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål om Den Europæiske Union. Frikaldsnummer (*):

Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål om Den Europæiske Union. Frikaldsnummer (*): Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål om Den Europæiske Union Frikaldsnummer (*): 00 800 6 7 8 9 10 11 (*) Nogle mobiloperatører tillader ikke opkald

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Præsentation af det danske formandskab på uddannelsesog ungdomsområdet i Europa-Parlamentets kulturudvalg (CULT) Præsentation

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0172/8. Ændringsforslag. Marco Zanni, André Elissen for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0172/8. Ændringsforslag. Marco Zanni, André Elissen for ENF-Gruppen 11.3.2019 A8-0172/8 8 Marco Zanni, André Elissen Punkt 1 1. understreger, at EU-budgettet for 2020 er broen til FFR'en for perioden 2021-2027 og bør bidrage til at skabe en fælles, langsigtet vision for

Læs mere

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 NATIONAL RAPPORT DANMARK Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark Standard Eurobarometer 70 / Efterår 2011 TNS Opinion & Social EU s initiativer

Læs mere

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Som EU s bank stiller vi finansiering og ekspertise til rådighed til sunde og bæredygtige investeringsprojekter i EU og den øvrige verden. Vi er ejet af EU s

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 23. januar 2009 (29.01) (OR. en) 5492/09 JEUN 6 EDUC 9 SOC 19

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 23. januar 2009 (29.01) (OR. en) 5492/09 JEUN 6 EDUC 9 SOC 19 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 23. januar 2009 (29.01) (OR. en) 5492/09 JEUN 6 EDUC 9 SOC 19 RAPPORT fra: Generalsekretariatet for Rådet til: De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/rådet

Læs mere

Den europæiske økonomiske genopretningsplan i regioner og byer: Ét år efter Papirversion af en online-undersøgelse http://www.cor.europa.

Den europæiske økonomiske genopretningsplan i regioner og byer: Ét år efter Papirversion af en online-undersøgelse http://www.cor.europa. Direktoratet for Rådgivende Funktioner Enhed 3 Netværk & Subsidiaritet DEN EUROPÆISKE UNION Regionsudvalget Den europæiske økonomiske genopretningsplan i regioner og byer: Et år efter Spørgeskema Frist

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender ARBEJDSDOKUMENT

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender ARBEJDSDOKUMENT EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««2009 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 11.1.2005 ARBEJDSDOKUMENT om Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggenders bidrag til Lissabonstrategien Udvalget

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-1093/1. Ændringsforslag. Dominique Martin for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-1093/1. Ændringsforslag. Dominique Martin for ENF-Gruppen 27.10.2015 B8-1093/1 1 Punkt A A. der henviser til, at antallet af langtidsledige på grund af den økonomiske krise og dens eftervirkninger er fordoblet siden 2007 og nu udgør halvdelen af alle ledige eller

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0079/193. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0079/193. Ændringsforslag 6.3.2019 A8-0079/193 193 Betragtning 10 (10) Disse aktiviteter bør være til gavn for lokalsamfund og samtidig fremme enkeltpersoners personlige, uddannelsesmæssige, sociale, medborgerlige og faglige udvikling,

Læs mere

MARIE SKŁODOWSKA-CURIE-AKTIONER INNOVATIONSFREMME EKSPERTISEOPBYGNING

MARIE SKŁODOWSKA-CURIE-AKTIONER INNOVATIONSFREMME EKSPERTISEOPBYGNING MARIE SKŁODOWSKA-CURIE-AKTIONER INNOVATIONSFREMME EKSPERTISEOPBYGNING Marie Skłodowska-Curie-aktioner (MSCA) har i over tyve år støttet uddannelse af forskere i deres karriereforløb og ydet finansiering

Læs mere

www.2010againstpoverty.eu 2010againstpoverty@ec.europa.eu

www.2010againstpoverty.eu 2010againstpoverty@ec.europa.eu KE-80-09-930-DA-C www.2010againstpoverty.eu 2010againstpoverty@ec.europa.eu Er De interesseret i publikationerne fra Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og

Læs mere

lønnet og ulønnet træning (praktik), volontører og au pair. Forslaget

lønnet og ulønnet træning (praktik), volontører og au pair. Forslaget Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0151 Bilag 1 Offentligt N O T A T Grund-og nærhedsnotat om direktivforslag om betingelserne for tredjelandsstatsborgeres indrejse og ophold med henblik på forskning, studier,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPOLITIK

BESKÆFTIGELSESPOLITIK BESKÆFTIGELSESPOLITIK Et af de vigtigste mål med Europa 2020-strategien er at skabe flere og bedre job. Den europæiske beskæftigelsesstrategi med dens beskæftigelsesretningslinjer og støtteprogrammer,

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 23.3.2015 2014/2235(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om skabelse af et konkurrencedygtigt EU-arbejdsmarked for det 21. århundrede:

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

EaSI. Nyt EU-paraplyprogram for beskæftigelse og socialpolitik. Et socialt Europa

EaSI. Nyt EU-paraplyprogram for beskæftigelse og socialpolitik. Et socialt Europa EaSI Nyt EU-paraplyprogram for beskæftigelse og socialpolitik Et socialt Europa EaSI Nyt EU-paraplyprogram for beskæftigelse og socialpolitik Europa-Kommissionen Generaldirektoratet for Beskæftigelse,

Læs mere

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Som EU s bank stiller vi finansiering og ekspertise til rådighed til sunde og bæredygtige investeringsprojekter i EU og den øvrige verden. Vi er ejet af EU s

Læs mere

Hjælp til at søge medarbejdere i Europa

Hjælp til at søge medarbejdere i Europa Hjælp til at søge medarbejdere i Europa Beskæftigelse & Den Europæiske Socialfond Beskæftigelse sociale anliggender Europa-Kommissionen 1 Eures: hjælp til at søge medarbejdere i Europa Søger du at opbygge

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Fremlæggelse af indholdet af Rådsmødet 22. maj til Folketingets Europaudvalg Fremlæggelse af indholdet af Rådsmødet

Læs mere

EU s budget for 2013: investeringer i vækst og beskæftigelse. Unionsborgerskab, frihed, sikkerhed og retfærdighed 1,4 % EU som global aktør 6,4 %

EU s budget for 2013: investeringer i vækst og beskæftigelse. Unionsborgerskab, frihed, sikkerhed og retfærdighed 1,4 % EU som global aktør 6,4 % EU som global aktør 6,4 % Administration 5,6 % Unionsborgerskab, frihed, sikkerhed og retfærdighed 1,4 % Naturressourcer: udvikling af landdistrikterne, miljø og fiskeri 10,7 % Bæredygtig vækst 46,8 %

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 15.5.2012 B7-0000/2012 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2012 jf. forretningsordenens artikel 115, stk. 5, om

Læs mere

I. SU med til udlandet Der er mulighed for at få SU med til udlandet, både til en hel uddannelse, og til et studieophold.

I. SU med til udlandet Der er mulighed for at få SU med til udlandet, både til en hel uddannelse, og til et studieophold. DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI 22.11.2005 SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om tilskudsmuligheder for danske elever,

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.6.2011 KOM(2011) 358 endelig Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om anvendelse af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen i henhold

Læs mere

ERKLÆRING FRA MEDLEMMERNE AF DET EUROPÆISKE RÅD 1 DEN 30. JANUAR 2012

ERKLÆRING FRA MEDLEMMERNE AF DET EUROPÆISKE RÅD 1 DEN 30. JANUAR 2012 DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, den 30. januar 2012 (OR. en) ERKLÆRING FRA MEDLEMMERNE AF DET EUROPÆISKE RÅD 1 DEN 30. JANUAR 2012 PÅ VEJ MOD VÆKSTFREMMENDE KONSOLIDERING OG BESKÆFTIGELSESFREMMENDE VÆKST

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPOLITIK

BESKÆFTIGELSESPOLITIK BESKÆFTIGELSESPOLITIK Et af de vigtigste mål med Europa 2020-strategien er at skabe flere og bedre job. Den europæiske beskæftigelsesstrategi med dens beskæftigelsesretningslinjer og støtteprogrammer,

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning

VEDTAGNE TEKSTER. P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning Europa-Parlamentets beslutning af 19. april 2018 om gennemførelsen af Bolognaprocessen

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2016/0176(COD) 13.1.2017 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender til Udvalget om Borgernes

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 14. december 2017 (OR. en) EUCO 19/1/17 REV 1 CO EUR 24 CONCL 7 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd

Læs mere

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER.

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER. DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER OG DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER Samarbejdsaftale Indledning Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende

Læs mere

ÆNDRINGSBUDGET NR. 2 TIL DET ALMINDELIGE BUDGET FOR Styrkelse af centrale programmer for EU'S konkurrenceevne: Horisont 2020 og Erasmus+

ÆNDRINGSBUDGET NR. 2 TIL DET ALMINDELIGE BUDGET FOR Styrkelse af centrale programmer for EU'S konkurrenceevne: Horisont 2020 og Erasmus+ Europaudvalget 2019 KOM (2019) 0320 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.5.2019 COM(2019) 320 final ÆNDRINGSBUDGET NR. 2 TIL DET ALMINDELIGE BUDGET FOR 2019 Styrkelse af centrale programmer

Læs mere

Europa-Kommissionens tjeneste for videnskab og viden

Europa-Kommissionens tjeneste for videnskab og viden Europa-Kommissionens tjeneste for videnskab og viden Det Fælles Forskningscenter Joint Research Centre (JRC) e. r p. / r 65 % 80 % 60 % 20 % 73 % DA TSUNAMIS ALERT SYSTEM MUNICIPAL SERVICE + 27.5 1020.0

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2013/2045(INI) 8.4.2013 UDKAST TIL BETÆNKNING om bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed: mulige udveje (2013/2045(INI)) Udvalget

Læs mere

Eures. Det europæiske jobnetværk. Europa-Kommissionen

Eures. Det europæiske jobnetværk. Europa-Kommissionen Eures Det europæiske jobnetværk Europa-Kommissionen Hverken Europa-Kommissionen eller nogen anden person, der handler på Kommissionens vegne, kan holdes ansvarlig for eventuel anvendelse af oplysninger

Læs mere

Resume. Indledning. CEDEFOP s mål

Resume. Indledning. CEDEFOP s mål 1 Resume Indledning Læring er nøglen til Europas fremtid. I et samfund, der i stadig højere grad baseres på anvendelsen af informationer, er befolkningens kvalifikationer og viden en afgørende faktor for

Læs mere

Offentlig onlinehøring om mobilitetsordningen Dit første EURES-job og muligheder for yderligere EU-initiativer om unges jobmobilitet inden for EU

Offentlig onlinehøring om mobilitetsordningen Dit første EURES-job og muligheder for yderligere EU-initiativer om unges jobmobilitet inden for EU Offentlig onlinehøring om mobilitetsordningen Dit første EURES-job og muligheder for yderligere EU-initiativer om unges jobmobilitet inden for EU Denne åbne onlinehøring holdes som led i den efterfølgende

Læs mere

Fremskridt med den økonomiske situation

Fremskridt med den økonomiske situation #EURoad2Sibiu Fremskridt med den økonomiske situation Maj 219 PÅ VEJ MOD EN MERE FORENET, STÆRKERE OG MERE DEMOKRATISK UNION EU s ambitiøse dagsorden for beskæftigelse, vækst og investeringer og bestræbelserne

Læs mere

ZA5477. Flash Eurobarometer 319B (Youth on the Move - Respondents Aged Mobility in Education and Work) Country Questionnaire Denmark

ZA5477. Flash Eurobarometer 319B (Youth on the Move - Respondents Aged Mobility in Education and Work) Country Questionnaire Denmark ZA5477 Flash Eurobarometer 319B (Youth on the Move - Respondents Aged 15-35 Mobility in Education and Work) Country Questionnaire Denmark Questions for the Flash Eurobarometer on Youth on the Move January

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 16-105

ÆNDRINGSFORSLAG 16-105 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 16.12.2011 2011/0217(COD) ÆNDRINGSFORSLAG 16-105 Udkast til udtalelse Ilda Figueiredo (PE475.999v01-00) om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Bruxelles, den 13. maj 2011 - Flash Eurobarometerundersøgelse

Bruxelles, den 13. maj 2011 - Flash Eurobarometerundersøgelse MEMO/11/292 Bruxelles, den 13. maj 2011 Bruxelles, den 13. maj 2011 - Flash Eurobarometerundersøgelse om "Unge på vej" 53 % af de unge europæere er villige til at flytte for at få arbejde Mere end halvdelen

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018. Udveksling og mobilitet inden for sport

INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018. Udveksling og mobilitet inden for sport INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018 Udveksling og mobilitet inden for sport Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre den forbedrende foranstaltning "Udveksling og mobilitet inden for

Læs mere

NOTE Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/rådet (EPSCO)

NOTE Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/rådet (EPSCO) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. maj 2016 9273/16 SOC 336 EMPL 232 ECOFIN 477 SAN 206 EDUC 207 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

Overvågnings- og evalueringsramme for den fælles landbrugspolitik. Landbrug og Udvikling af Landdistrikter

Overvågnings- og evalueringsramme for den fælles landbrugspolitik. Landbrug og Udvikling af Landdistrikter Overvågnings- og evalueringsramme for den fælles landbrugspolitik 2014 2020 Landbrug og Udvikling af Landdistrikter Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål

Læs mere

LO s forslag til særlig indsats mod ungdomsarbejdsløshed

LO s forslag til særlig indsats mod ungdomsarbejdsløshed 20. maj 2009 LO s forslag til særlig indsats mod ungdomsarbejdsløshed Udviklingen i ungdomsarbejdsløsheden 2008-2009 Sammenlignet med andre europæiske lande har Danmark gennem en lang periode haft en historisk

Læs mere

Forslag til en. ændring af et kommissionsforslag COM(2012) 496 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til en. ændring af et kommissionsforslag COM(2012) 496 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 12.3.2013 COM(2013) 146 final 2011/0276 (COD) Forslag til en ændring af et kommissionsforslag COM(2012) 496 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fælles bestemmelser

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0204/2. Ændringsforslag. Brando Benifei, ordfører

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0204/2. Ændringsforslag. Brando Benifei, ordfører 29.6.2016 A8-0204/2 2 Henvisning 9 a (nyt) - der henviser til Kommissionens meddelelse af 7. juni 2016 med titlen: "Handlingsplan for integration af tredjelandsstatsborgere" (COM(2016)0377), 29.6.2016

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA om Erasmus+

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA om Erasmus+ EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 16.10.2013 ARBEJDSDOKUMENT om Erasmus+ det nye flerårige program for almen uddannelse, erhvervsuddannelse, ungdom og idræt Kultur- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 18. maj 2004 (19.05) (OR. en) 9286/04 LIMITE EDUC 109 SOC 234

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 18. maj 2004 (19.05) (OR. en) 9286/04 LIMITE EDUC 109 SOC 234 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 18. maj 2004 (19.05) (OR. en) 9286/04 LIMITE EDUC 109 SOC 234 ORIENTERENDE NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: Rådet Tidl. dok. nr.: 8448/04 EDUC

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetudvalget UDKAST TIL UDTALELSE

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetudvalget UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Budgetudvalget 2009 FORELØBIG 2004/0153(COD) 12.5.2005 UDKAST TIL UDTALELSE fra Budgetudvalget til Kultur- og Uddannelsesudvalget om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse

Læs mere

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE:

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE: WWW.KULTURSTYRELSEN.DK EU STØTTE: EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 Hvad er Kulturstyrelsens rolle? Europa for Borgerne er et EU-program, hvor der kan søges midler til at fremme medborgerskab, demokratisk

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 17 Offentligt. Green Card Ordningen TAKING STOCK AND NAVIGATING ITS FUTURE

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 17 Offentligt. Green Card Ordningen TAKING STOCK AND NAVIGATING ITS FUTURE Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 17 Offentligt Green Card Ordningen TAKING STOCK AND NAVIGATING ITS FUTURE Om DGCA 2 Danish Green Card Association (DGCA) er et registreret, frivilligt,

Læs mere

Mobilisering af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen - ansøgning EGF/2014/014 DE/Aleo Solar Tyskland

Mobilisering af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen - ansøgning EGF/2014/014 DE/Aleo Solar Tyskland EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2015)0042 Mobilisering af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen - ansøgning EGF/2014/014 DE/Aleo Solar Tyskland Europa-Parlamentets

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 9.3.2015 ARBEJDSDOKUMENT om rapporten om gennemførelsen, resultaterne og den samlede vurdering af det europæiske år for aktiv

Læs mere

Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring

Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION, SOM TAGER I BETRAGNING, AT - digitalisering af og onlineadgang til medlemsstaternes

Læs mere

Hvad er dette? Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe

Hvad er dette? Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe 02/02/06 page 1 Hvad er dette? Det er uddannelsesmateriale. Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe Det fortæller dig om diskrimination (uretfærdig behandling) på arbejdet. 02/02/06

Læs mere

***I UDKAST TIL BETÆNKNING

***I UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2015/0026(COD) 4.3.2015 ***I UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Europa-Parlamentets

Læs mere

Smart Energy Campaign. cosmo flash_flickr

Smart Energy Campaign. cosmo flash_flickr Smart Energy Campaign cosmo flash_flickr Hvad er SMERGY En europæisk EU-støttet energikampagne for 18-29 årige Danmark: Cirka 0,7 millioner personer - 12 % af befolkningen. I studiebyerne Århus og København

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0197/1. Ændringsforslag. Thomas Händel for Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0197/1. Ændringsforslag. Thomas Händel for Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 6.6.2017 A8-0197/1 1 Betragtning H H. der henviser til, at det voksende individuelle ansvar for beslutninger om opsparing, som indebærer forskellige risici, også betyder, at den enkelte borger skal informeres

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.7.2010 KOM(2010)411 endelig RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om virkningerne af Europa-Parlamentets og Rådets afgørelser om ændring

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den KOM(2011) 685 endelig

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den KOM(2011) 685 endelig EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.10.2011 KOM(2011) 685 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG, REGIONSUDVALGET

Læs mere

Muligheder med Erasmus+ og PIU

Muligheder med Erasmus+ og PIU Muligheder med Erasmus+ og PIU Hvad har vi på menukortet? - Mobilitetsprogrammer: Mobilitet med Erasmus+ Mobilitet med PIU Praktik i Udlandet Mobilitet med DK-USA - Strategiske partnerskaber under Erasmus+

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

5776/17 dr/la/ef 1 DG G 3 C

5776/17 dr/la/ef 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. februar 2017 (OR. en) 5776/17 NOTE fra: til: formandskabet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet IND 18 MI 82 COMPET 58 FISC 27 PI 9 Vedr.: Forberedelse

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation Erasmus + og Videregående Uddannelser Lars Kolind Jensen Kontoret for Uddannelsesprogrammer

Ministeriet for Forskning, Innovation Erasmus + og Videregående Uddannelser Lars Kolind Jensen Kontoret for Uddannelsesprogrammer Erasmus+ 2014-2020 Nyheder Formentlig 14 milliarder euro Enklere, simplere og mindre bureaukratisk Mulighed for samarbejde mellem uddannelser, virksomheder og uformelle aktører International mobilitet

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder 4. april 2002 PE 305.487/1-19 ÆNDRINGSFORSLAG 1-19 Udkast til udtalelse Emilia Franziska Müller Europa-Kommissionens hvidbog:

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

EPALE. Electronic Platform for Adult Learning in Europe

EPALE. Electronic Platform for Adult Learning in Europe Electronic Platform for Adult Learning in Europe Et unikt og gratis værktøj for dig, som arbejder med voksenuddannelse og læringsaktiviteter for voksne. www. en begivenhed Sådan et blogindlæg Har du kendskab

Læs mere

STRUKTURÆNDRINGER PÅ FORSKNINGSOMRÅDET

STRUKTURÆNDRINGER PÅ FORSKNINGSOMRÅDET STRUKTURÆNDRINGER PÅ FORSKNINGSOMRÅDET Denne publikation er udarbejdet inden for Det Europæiske Ligestillingsinstituts (EIGE s) program for integrering af kønsaspektet. Den er tilgængelig online på EIGE

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder FORELØBIG 8. marts 2002 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder til Udvalget om Beskæftigelse

Læs mere

HAR STYR PÅ KEMIEN. Prisuddeling for god praksis på arbejdsmiljøområdet. Sikre og sunde arbejdspladser. Indkaldelse af ansøgninger

HAR STYR PÅ KEMIEN. Prisuddeling for god praksis på arbejdsmiljøområdet. Sikre og sunde arbejdspladser. Indkaldelse af ansøgninger Sikkerhed og sundhed er godt for alle både for dig og for arbejdspladsen Sikre og sunde arbejdspladser HAR STYR PÅ KEMIEN #EUhealthyworkplaces www.healthy-workplaces.eu Prisuddeling for god praksis på

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3296 - Uddannelse m.v. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3296 - Uddannelse m.v. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3296 - Uddannelse m.v. Bilag 1 Offentligt Undervisningsministeriet 10. februar 2014 Samlenotat for Rådsmødet (uddannelse) den 24. februar 2014 Uddannelse Punkt 1: Effektiv

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport 7. maj 2002 PE 312.519/1-32 ÆNDRINGSFORSLAG 1-32 Udkast til betænkning (PE 312.519) Kathleen Van Brempt Realiseringen

Læs mere

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB/EP 79.5)

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB/EP 79.5) Generaldirektoratet for Kommunikation Enheden for Analyse af den Offentlige Opinion Bruxelles, oktober 2013 Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB/EP 79.5) SOCIODEMOGRAFISK FOKUS Økonomisk og social sammenhørighed

Læs mere

9638/17 ipj 1 DGE 1C

9638/17 ipj 1 DGE 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en) 9638/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 24. maj 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne SPORT 40 EDUC 266 JEUN 78

Læs mere

Det hele arbejdsliv. DM s arbejdsmarkedspolitik kort fortalt. dm.dk

Det hele arbejdsliv. DM s arbejdsmarkedspolitik kort fortalt. dm.dk Det hele arbejdsliv DM s arbejdsmarkedspolitik kort fortalt dm.dk 2 Arbejdsmarkedspolitiske indsatsområder arbejdsmarked arbejdsmarked DM arbejder med arbejdsmarkedspolitik gennem påvirkning og deltagelse

Læs mere

Internationalt samarbejde og efteruddannelse i udlandet for vejledere

Internationalt samarbejde og efteruddannelse i udlandet for vejledere Internationalt samarbejde og efteruddannelse i udlandet for vejledere FUETS Konference den 17. november 2010 Birtha Theut, Euroguidance Tlf: 33 95 70 02, mail: bt@iu.dk Mandag d. 27.september: Flere men

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-13

ÆNDRINGSFORSLAG 1-13 EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 8.10.2014 PE539.660v01-00 ÆNDRINGSFORSLAG 1-13 Marita Ulvskog (PE537.317v01-00) Beskæftigelse og sociale aspekter af Europa

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0617 Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0617 Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0617 Bilag 4 Offentligt 12. april 2013 Samlenotat om Europa- Parlamentets og Rådets Forordning om den Europæiske Fond for Bistand til de Socialt Dårligt Stillede. COM(2012)

Læs mere

Opdatering Rekruttering i Europa: en vejledning for arbejdsgivere. eures.europa.eu. Europa-Kommissionen

Opdatering Rekruttering i Europa: en vejledning for arbejdsgivere. eures.europa.eu. Europa-Kommissionen Opdatering 2010 Rekruttering i Europa: en vejledning for arbejdsgivere eures.europa.eu Europa-Kommissionen Hverken Europa-Kommissionen eller en person, der handler på Kommissionens vegne, kan holdes ansvarlig

Læs mere

De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) EPSCO-Rådet Tidl. dok. nr.: 6719/14 SOC 141 EMPL 30 ECOFIN 167 EDUC 68 JEUN 35 Komm. forsl. nr.

De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) EPSCO-Rådet Tidl. dok. nr.: 6719/14 SOC 141 EMPL 30 ECOFIN 167 EDUC 68 JEUN 35 Komm. forsl. nr. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 4. marts 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0431 (NLE) 7029/1/14 REV 1 NOTE fra: til: SOC 159 EMPL 35 ECOFIN 195 EDUC 76 JEUN 38 De Faste Repræsentanters

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 2010/0074(COD) 8.9.2010 UDKAST TIL UDTALELSE fra Kultur- og Uddannelsesudvalget til Udvalget om Konstitutionelle Anliggender om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere