-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera"

Transkript

1 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 6 APRIL 2001 Ecco La Primavera Nu lakker det ad tiden småt... Nej! det er ikke en dansk forårssang jeg tænker på. Det er såmænd tiden for at LGB igen rigtig skal ud og luftes. Foråret er på vej, knopperne springer snart ud på træer og buske. Forårsstenplanterne blomster snart og alt bliver grønt igen. Hvilket herligt syn. Nu er det så bare at håbe vi får en endnu bedre sommer end sidste år. I NÆS ÆSTE NUMMER Åh! Jeg havde nær glemt det. Bladet har 1års fødselsdag. Sidste år i April, så bladet dagens lys. Vi kan kippe med flag og ballonner, men vi kunne også have anskaffet os en LGB fødselsdagsvogn med indlagt Happy Birthday. Vi nøjes dog med at vise et billede af den. UVEJRS SKADER OG JERNBANEULYKKER Jernbane-ulykker som skulle komme i dette nummer, udskydes til næste!

2 2 SPOR II m ( 1:22,5 ) I SKOVBY Fascinerende som originalerne Bladet udkommer 4 gange årligt ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Kørsel på anlægget: Hver dag i godt vejr besigtigelse efter aftale Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: RHÄTISC TISCHE BAHN TAGER IDEEN OP! De stadig voksende transportbehov fik i 1987 Rhätische Bahn (RhB) til at bestille 9 nye stærke lokomotiver. De nye lokomotiver skulle kunne klare transporten af de tunge godstog og hurtigtogene på Albulalinjen samt autotransporttogene i den kommende Vereinatunnel. Man besluttede sig for et helt nyt koncept. Lokomotiverne på kg. fik 3200 kw og kunne køre 100 km/timen. I modsætning til tidligere fik det en lokomotivkasse uden vinduer langs siden. REKLAMER PÅ Å LOK OKOMO OMOTIVER OM VI KAN LI, DET ELLER EJ! REKLAMER ELLER EJ! Reklamer på lokomotiverne eller ej! Jeg tror de er kommet for at blive, hvad enten man kan lide det eller ej! Her skal det ihvertfald handle om reklamer på lokomotiverne. Kan I huske da vi var små: Det var ham der startede... Det var SBB der startede. Det nye lokomotiv 2000 var åbenbart en god start. Schweiz,s stolthed. Et nyt stort lokomotiv til over 200 km i timen. - men tiden og firmaerne fattes penge, derfor ideen om at sætte reklamer på lokomotiverne. SBB forlanger en total reklame i mindst 1 år. Det første lokomotiv Ge 4/4 III, ankom til Landquart den 13 december Da lokomotivet havde helt andre styremekanismer end de tidligere, stod nu mange måneders indlæring og prøvekørsel for personalet foran. I stedet for rat til gearing, havde det nye lokomotiv joystik både til gearing og bremse. Disse var anbragt på førestolens armlæn. Til venstre herfor ses førepladsen i et af de nye lokomotiver. Som man kan se, er de moderne indrettet. Joystik er monteret på armlænene. Desuden kan føresædet drejes 90 grader, så lokoføreren ikke skal vende sig når der rangeres eller kobles til et togsæt. I begyndelsen af 1994 blev de første 4 maskiner leveret og lidt efter lidt sat ind i driften. De fik også navne og skjolde fra de byer og steder de blev opkaldt efter. Herover ses et at de mange 2000 lokomotiver der har fået en total reklame malet på lokomotivet. Jeg har ikke tal på hvor mange der er blevet reklametiseret men det er mange.

3 3 Rhätische Bahn ville også skabe lidt sensation, så man besluttede at et af de nye Ge 4/4 III, skulle ligne et SBB lokomotiv, så man bemalede reklame for sig selv på siden af lokomotivet. Siden den 18 maj 1995 besad også RhB et reklamelokomotiv. Ge 4/4 III 641 Maienfeld reklamerer for eget produkt nemlig Heidiland-Bernina-Express Lokomotivet er ikke kun foran Bernina-Expressen, men kan også ses foran godstog og hurtigtog på Albulabanen.Billedet er taget 18/5/1995 i nærheden af Landquart. Den 20/12/1996 kom det første totalreklame lokomotiv til at se dagens lys. Ge 4/4 III,643 Vals, fik reklame for EMS i en hvid skinnende klædning. I modsætning til de røde, kunne man hurtig genkende dette lokomotiv, når det kom kørende. Det er dog ikke helt rigtig, for kort tid før, den 23/11/ 1996 fik Ge 4/4 III,644 Savognin sin første reklame for Viessmann Heiztechnik. LGB er også kommet med denne version af 641. Dog kom de året før først med en normal rød udgave i anledning af deres 30 års jubilæum, som en specielpakning med en 1,ste og en 2,den klasses personvogn. RhB manglede også som SBB penge. Så efter at have set på 641 med deres egen reklame, besluttede man, at også RhB ville leje reklameplads ud på deres lokomotiver. Dog kørte det ikke mere end 2 uger med den reklame man kan se på ovenstående billede, der er taget på drejeskiven uden for lokomotivremissen i Landquart. Viessmann syntes ikke looket var godt nok på lokomotivet så man trak atter lokomotivet ind i malerværkstedet. Man omforandrede det til det udseende man kan se på tegningen herunder. Den er den første rullende reklamesøjle undervejs. Det er Ge 4/4 III 642 Breil/Brigels, der er fotograferet i Landquart og i nærheden af Davos- Wolfgang. På den ene side er der klæbereklamer for et kafferisteri og på den anden side reklamer for et møbel firma i Samedan. I modsætning til SBB, vil RhB ikke kræve en total reklame på deres lokomotiver. Dog tidens tendens kan man ikke holde tilbage.også hos RhB holdt totalreklamerne deres indtog. Den 16 juli 1998 fik Ge 4/4 III 645, Tujetsch som det næstsidste lokomotiv en reklame. Märklin havde i mange år haft forskellige reklamer på SBB lokomotiverne. Nu fik en tysk modelbanespecialist endelig deres eget reklamelokomotiv. Endda på et smalsporslokomotiv. Det var Bemo, der fik den smukke reklame på af forsiden fra deres priskatalog.

4 4 Nærmere om dette uheld, kan læses i næste nummer af. Herover ses Ge 4/4 III 645 Tujetsch fotograferet i Pronteresina. Begge lokomotiver på billedet fås som Bemo modeller. Det sidste lokomotiv af de 9 nye, der ikke havde nogen reklame var Ge 4/4 III 646 Sta. Maria/Val Müstair. Det kørte helt frem til 1999 uden reklamer. Fra efteråret 1999 så man det med et stort hvidt RhB logo. Grunden var, at det skulle symboliserer en sikkere identifisering af banen og dens sikkerhed.billedet nedenunder er taget i nov i Sagliains under en prøvekørsel med det nye autotog gennem Vereinatunnellen. Ge 4/4 III 648 Susch blev til medarbejderne ved RhB i oktober 1997 omdannet som reklame for den kommende Vereinalinje. Det store projekt i forb. med Vereinatunnellen og arbejdet med sydportalen i Sagliains, var på alles læber i lang tid. Derfor besluttedes det at transportere alle medarbejdere og interesserede over en 9 dages periode til den omtalte store arbejdsplads. Et ekstra tog Landquart-Chur-St.Moritz-Sagliains (Scuol) og tilbage blev trukket af 648 i ny klædning. Toget bestod af A,D (fotostudio) 2 A,WR 3821 (Stivaretica) og 3 A. Lokomotivet skulle beholde dette udseende helt frem til åbningen af Vereinatunnellen i efteråret Nu kom turen til Ge 4/4 III 647 Grüsch. Den 26 august 1997, blev dette indviet med Graubündner Kantonalbank som reklame. Dette lokomotiv er dog et uheldslokomotiv Kort før det fik reklame på, var det i nærheden af Davos stødt sammen med et arbejdslokomotiv. Senere mens det havde reklame for Graubündner Kantonalbank, gik det igen ud over fronten. Denne gang stødte det ind i et klippestykke, der var faldet ned på skinnerne i Rhinslugten. Toget kilede sig fast mellem klippestykket og skinnerne. Linjen Bever -Scuol var dog her kun undtagelsesvis med Ge 4/4 III 648, da den store akseltryk ikke var velegnet til skinnetilstanden på denne strækning. Den 11 februar 1999 kørte 648 prøvekørsel med de nye autotransport vogne og den nye ombyggede styrevogn BDT Ge 4/4 III 649 Lavin fik i juni 1997 sit reklameudseende. Det blev til en reklame for BCU (Bündner Cement AG, Untervaz.) Reklamen er tegnet af den berømte kunstner Rudolf Mier. Igen en flot klædning der også i hvid kan ses på lang af stand. Især er der en god kontrast når den trækker de røde personvogne efter sig. LGB kom i 2000 med denne model som samler udgave i et begrænset antal. Selvfølgelig kører denne model på Skovbybanen.

5 5 For at vende tilbage til den første serie, så blev 641,s Heidiland-reklame ændret i slutningen af 1999, til en reklame for en af RhBs storkunder, nemlig Coop. (Et firma der svarer til FDB herhjemme) Efter at Vereina tunnellen er åbnet, kan fra Chur transporteres en container med friske varer kl og disse varer kan være på sydsiden af alperne i St. Moritz, Scuol, Pronteresina eller Poschiavo før butikkerne åbner eller omvendt. Herover ses den smukke udførelse på den rigtige model. nedenunder ses så LGBs udgave af samme lokomotiv. Ge 4/4 III 642 er forsat rød med reklamer klæbet på siden. Den har i årenes løb haft mange forskellige slags. Ge 4/4 III 643 er redaktionen bekendt stadigvæk hvid og med reklame for EMS. Yderligere 3 lokomotiver blev leveret til RhB af samme type: Ge 4/4 III 650 Seewis im prättigau, 651 Fideris og 652 Vaz/Obervaz / Lenzerheide-Valbella. Ge 4/4 III 644 blev ændret fra Viessmann reklame i juni 1997, til en blåviolet reklame for Radio Grischa (en lokal radiosender i Graubünden)Billedet nedenunder er taget i Filisur den 23 juli I sommeren 2000 blev den nye Bernina-Express med de nye panoramavogne taget i brug. I den forbindelse blev Ge 4/4 III 650 lanceret med Motto,et DIE KLEINE ROTE Auf Grosser Fahrt. For øvrigt kan jeg her bemærke, at de sidste 3 Ge 4/4 650, 651 og 652 ikke blev udstyret med joystik til styringen, idet personalet syntes det var forvirrende at skulle skifte fra det helt nye i kun 9 lokomotiver, når alle resterende ca. 45 lokomotiver var med rat. Det er derfor besluttet at efterhånden som serien kommer til revision, så skal de ombygges til også at blive betjent med rat som de øvrige lokomotiver. Det skal dog bemærkes, at selvom personalet har ytret sig om det besværlige, er ingen ulykker sket af den grund. Denne model lancerede LGB i Det er også blevet til en særlig smuk model. Også den blev fremstillet i begrænset oplag. Billedet stammer fra Skovby-Banen

6 6 En gammel kending Ge 4/4 I 601 fra 1947, fik i 1997 også en slags reklame, idet man på siden bemalte med hvide bogstaver: 50 år 5 mill. km. Atter en gang er Ge 4/4 644 blevet ændret. Det skete i november 1999, med en reklame for romanischen Fernsehen ( Rhäti romansk senderstation, det sprog der også tales i den sydlige del af Graubünden) På den anden side reklameres med Romanischen Radio. Billedet ovenfor er fra 29 november 1999 i Landquart. Ge 4/4 III 646 har også langt om længe fået en total reklame. Det er en reklame for Swisscom. Billedet herunder er taget den 21 december 1999 foran tog 550 i nærheden af Bonaduz. ( det er forøvrigt på redaktørens fødselsdag) DET VAR AR SBB DER STAR ARTEDE Allerførst i artiklen skrev jeg, at det var SBB der startede men hvad med lillebror SBB Jo, reklamerne kom også til lillebror. Det første reklamelokomotiv på Brünig banen er en reklame for Brünig banen selv. Den 9 september 1999 blev nedenstående billede taget i Meirringen af HGe Reklamen viser et Brünig lokomotiv der spejler sig i vandet. Med bogstaver står der 5 søer - een bane. Ge 4/4 III 648 fik kort tid før åbningen af Vereina tunnellen igen nyt udseende. Stadig rød - men med store hvide bogstaver hvor der på skrå står Vereina og med billeder langs siden af samtlige medarbejdere hos RhB. På fronten står der Vereina med en skinne imellem. Billederne stammer fra sydsiden af Vereina tunnellen. Stedet er efter bygningen af tunnellen slet ikke til at kende igen. Billedet til højre er fra indvielsen af tunnellen den Det næste Brünig lokomotiv der fik reklame var HGe i oktober Reklamen er for en Sygekasse ÖKK, der i forvejen havde en bus med samme reklame i Luzern. På fronten af toget stod der Werbefeldzug i blå/hvid skrift. Dette kunne i starten forvirre de mange kunder der stod og ventede på et ordinært tog. Efterhånden blev de dog vant til, at også Brünig lokomotiverne havde fået reklamer som storebror. Hvorfor undre sig, det var jo samme firma? og hvad enten det er normal eller smalspor er pengene jo ens. DetDetDet næste Brünig

7 7 Sion fik dog ikke tildelt legene i 2006.Lokomotivet blev dog en kort stund ved med at reklamere for Sion. Senere tog man de røde klæbebogstaver med Sion væk - og erstattede dem med et rødt FO logo. Herover ses det før omtalte forvirrende lokomotiv. Nummer 3 Brünig lokomotiv der fik reklame var HGe , med en reklame for Oberwalden Kantonalbank. Banken har for 3 år bestilt denne giftgrønne reklame. På fronten står Küss mich! ( se nr. 3 på side 8 om Aksel.) På fronten er det erkendbare Brünig logo flyttet langt ned til højre. Det forvirre dog ikke mere kunderne. Billedet er taget den 9 juni Billedet til venstre er taget af den ændrede HGe 4/4 II 106 med Glacier-Expressen mellem Mörrell og Bitsch den 9 september Den 11 marts møder vi igen HGe 4/4 II 106 i Oberalp passet. Nu har maskinen fået røde briller på. Endnu en gang bliver 106 malet om. Nu i sort med en reklame for Furka-Tunnellen.Transporten bliver om sommeren stadigvæk mindre og mindre. Nu er det så Lokomotivet tager spørgsmålet op, om autotoget kun skal køre om vinteren. Billedet nedenfor er taget i Andermatt i august De to baneselsakber der hænger sammen med RhB, har også fået reklamer. Zermatt banen (BVZ) der er sammenhængende med FO og RhB med samme sporvidde og strømsystem, har også fået reklamer. De støtter EHC Visp med en reklame på HGe 4/4 4. Det er første gang et jernbane selskab sponsorerer en sportsklub. Billedet nedenfor er taget i Brig den 27 september FO OG BVZ Det første var Furka-Oberalpbahn (FO) der i begyndelsen af juni 1998 fik den første reklame på HGe 4/4 II 106. Det drejer sig om en reklame for byen Sion, der håbede at få de olympiske vinterlege i Det var en kort gennemgang af reklamelokomotiver i den smalsporede gengre. Når vi taler normalspor så findes der endnu flere baner, der har indført denne mode. Om man kan lide det eller ej? Det kommer an på en selv, men det er kommet for at blive. Det er allerede rykket til Tyskland, så mon ikke DSB en gang med tiden?

8 8 SMALSPORS- SPORS-AK AKTUEL TUELT I nr. 2 var der en artikel om RhB Pullmanvognene. CLASSIC-PULLMAN PÅ BESØG HOS BVZ: Disse vogne var sidste sommer som Classic- Pullman-Express på strækningen St. Moritz - Zermatt. Som spisevogn var en Gourminovogn. På RhB strækningen var det selvfølgelig korrekt trukket af en krokodille Ge 6/6 I. På FO strækningen var det HGe 4/4 I der stod for trækket. I Brig blev spisevognen efterladt - og resten igen korrekt trukket af en BVZ krokodille HGe 4/4 I. Billedet er taget på Mühlebachviadukten mellem Stalden og Kalpetran. ABe 4/4 30 (Bernina Banen) blev i midten af oktober sidste år, renoveret i værkstedet i Poschiavo. Det var club 1889, der stod for dette initiativ, for at bringe den tilbage til original tilstand i Bernina gul. Den i 1911 byggede BCFe 4/4 22, blev sidste gang revideret i LAST NOT LEAST Wauw, var hvad Tog 60 redaktører sagde, da de så sidste nummer af MODEL- Hobby. Bladet i fire farver på alle 8 sider. Det er bare flot. Nu håber vi så bare det bliver ved. LGB er nu kommet med 53 MH fra Rügensche Kleinbahn. Lokomotivet er udstyret med lydeffekt og kan selv ved stilstand give damplyde fra sig. Lokomotivet er blevet grøn/sort som det også er på den rigtige bane som traditionslokomotiv. PERSONLIG En kvinde først i 3o,verne søges. En der altid er klar til afgang, hvad enten det er til vask, støvsugning, madlavning eller en tur og ud at køre. Billet mrk. SEX til red.

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 10 JANU ANUAR N AR 2002 G GODT NYTÅR! Redaktionen håber alle er kommet godt ind i det nye år,

Læs mere

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne.

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 8 OKTOBER OBER 2001 Rejseføre Erik Priess I NÆS ÆSTE NUMMER JJulesærnummer Julesærnummer med nisserier

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne år årgang R 2 G A nummer 5 N G januar 2001... Det er koldt derude. Det kunne være en dansk vintersang jeg tænker på, men NEJ,

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. TTa, med Erik Priess til schmalspurparadis Sachsen. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. TTa, med Erik Priess til schmalspurparadis Sachsen. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 7 JULI 2001 JEG GIK MIG UD EN SOMMERDAG, AT HØRE Nej! det er ikke musik eller en dansk sommersang

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer.

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer. 10. ÅRGANG NUMMER 51 MAJ 2009 LGB I ST. GALLEN REDAKTØREN HAR ORDET: Så blev det en "slags" hverdag igen, efter at jubilæums nummer 50 blev lagt på nettet. Så meget hverdag, at der nu kom- mer et SPOR

Læs mere

ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST

ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST 2005 Så er sommeren halv-gående. Den har vist sig fra den pæne side nogle gange, fra den lidt mindre pæne side andre gange. Lad os håbe den sidste halvdel bliver mest fra den

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN...

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN... 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 13 OKTOBER OBER 2002 VEJEN GENNEM SKOVEN... Ovenstående tekst stammer fra en efterårssang. Det passer

Læs mere

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN...

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN... ÅRGANG 7 NUMMER 33 JUNI 2006 DET ER GANSKE VIST... SKOVBY - BANEN BLIR TIL: THY ER SKØN... Ja, det blev det gamle højformat,der løb af med sejren. De læsere der printer ud syntes et højformat er bedst,

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

Opladning BMW i3 Indsendt af kenn Dec :44

Opladning BMW i3 Indsendt af kenn Dec :44 Opladning BMW i3 Indsendt af kenn - 14. Dec 2015 10:44 Opladning BMW i3 Når beslutningen er truffet omkring valget på en Elbil er der en vigtig detalje som man forsøger at få styr på. Nemlig opladningen

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

H0 NYHEDER 2014. BL-vogne CP med tagrytter MO DSB MX / MY Y-tog AF med tagrytter Class 66. OBS: Fotos viser produktionsprøver

H0 NYHEDER 2014. BL-vogne CP med tagrytter MO DSB MX / MY Y-tog AF med tagrytter Class 66. OBS: Fotos viser produktionsprøver H0 NYHEDER 2014 M O D E L L E R PÅ V E J F R A T E G N E B O R D E T BL-vogne CP med tagrytter MO DSB MX / MY Y-tog AF med tagrytter Class 66 OBS: Fotos viser produktionsprøver AF med tagrytter AF-vognene

Læs mere

godt nytår BLAD NR. 25

godt nytår BLAD NR. 25 ÅRGANG 6 NUMMER 25 FEBRUAR 2005 godt nytår Så er vi godt igang med 2005. Et nyt spændende år har taget sin begyndelse - og vi LGB er venter spændt på, at se om sommeren bliver god i år. 2005, er året hvor

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne R G A N G ÅRGAN ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 12 JULI 2002 2.del Når toget forlader Andermatt, har vi lige tid til at kigge tilbage

Læs mere

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet.

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Struer jernbaneklub Juli 2005 Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen (ewp) 97407433 mobil nr.: 29820125 Kasserer:

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007 et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Læs mere

GRAFISK DESIGN LE CHÂBLE SKI LODGE

GRAFISK DESIGN LE CHÂBLE SKI LODGE GRAFISK DESIGN LE CHÂBLE SKI LODGE 2 LE CHÂBLE SKI LODGE DESIGN AF LOGO, BREVPAPIR, VISITKORT, HJEMMESIDE Om projektet Le Châble ski lodge er en ejendom belligende i Schweiz, som oprindeligt var et bageri.

Læs mere

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. DECEMBER Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja,

Læs mere

Freja H0 Modeltog

Freja H0 Modeltog Freja H0 Modeltog www.freja-modeltog.dk Ombygning af Viessmann armsignalmaster med Freja Modeltogs armsignaler http://www.htmj.dk/tipstricksindx.htm Montering og Installation af Viessmann armsignal Jeg

Læs mere

GODT NYTÅR ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003

GODT NYTÅR ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003 GODT NYTÅR MODEL-HOBBY styrer også mod nye tider. Derfor har jeg fra dette nummer ændret på designet. Jeg håber alle vil tage godt imod det. Samtidig vil jeg også ændre på

Læs mere

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 25 ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang Alle vores morgensamlinger starter med at alle børn og voksne holder i hænderne og synger goddag. Når morgensamlingen er slut, holder vi igen i hænderne og synger vores farvelsang. Når hver enkelt sang

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 2012 Redaktøren har ordet Se nu bare hvor det går derud af, når intet på computerens programmer driller den gamle redaktør. Du sidder allerede med februar nummeret tidligt

Læs mere

22. DECEMBER. Det går helt godt

22. DECEMBER. Det går helt godt 22. DECEMBER Det går helt godt Jeg kan godt li at gå i skole her i Ringe. Det var slet ikke så slemt at begynde i den nye klasse, som jeg havde frygtet. Jeg synes, de var flinke alle sammen og vores klasselærerinde

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned

KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned 2017 14.06. 2017. Der var fremmødt 10 medlemmer denne aften. Senere på aftenen sneg Witzel sig ind for at besøge os. Han havde et lille udvalg af egenproducerede

Læs mere

Kong Vinter og Madam Tø

Kong Vinter og Madam Tø Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja, også om hende Madam Tø. Men fru Andersen siger, at før

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

Nr.10,5 december/januar 2011/2012! 11.årgang! OK-Hjemmet Thea! Protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte

Nr.10,5 december/januar 2011/2012! 11.årgang! OK-Hjemmet Thea! Protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte EKSTRA JUL Nr.10,5 december/januar 2011/2012! 11.årgang! OK-Hjemmet Thea! Protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte Sætternissen har været på spil!! Ninas fine artikel om Psykiatrien s Dag

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen StilladsInformation nr. 104-september 2012 side 9 manden Navn: Jacob Jespersen Bopæl: Alder: Malling ved Aarhus 36 år Lokalklub: Aarhus Firma: Mars A/S, Aarhus Start i branchen: Sommeren 2005 Stilladsuddannelse:

Læs mere

i skybrud i 680 km. og kom med 2½ timers forsinkelse til vores destination. De

i skybrud i 680 km. og kom med 2½ timers forsinkelse til vores destination. De 14. ÅRGANG Redaktøren har ordet.. Som du kan se på billedet, så regner det. Det var, hvad det gjorde på vores første del af sommeferien i 2013. Det var en kold juni måned her i Danmark, ikke meget sommer,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1, 2015

Nyhedsbrev nr. 1, 2015 Så er vinteren slut hos MY veterantog. Vi er i fuld gang med at planlægge årets ture og sørge for, at materiellet er køreklart. Så blev det tid til at udsende vores første nyhedsbrev i 2015. Vi regner

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

3. december (3-4 år)

3. december (3-4 år) 3. december (3-4 år) Knud Nis er helt forvirret over børnenes verden. Julemanden har altid sagt, at der hvid sne og is. Men Knud Nis ser kun farver. Mon det er vinter i børnenes verden lige nu? Du skal

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

fra de virksomheder, som deltog med en to, tre, fire medarbejdere.

fra de virksomheder, som deltog med en to, tre, fire medarbejdere. Flemming Sørensen, dagens lærer, som et lokomotiv i venteposition med dampen oppe, klar til start. Der lyttes intenst bordet rundt, for at få det hele med. Vi leverer varen 2 4 6 8 10 12 14 16 Det blev

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro 2013 Byvandring - Kunst i Skjern I forsommeren satte Skjern UdviklingsForum Qr. koder op ved alle kunst og minde sten i Skjern by. Derfor havde Skjern UdviklingsForum lørdag den 24/8-13 inviteret til en

Læs mere

Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner.

Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Alle vognene har åbne endeplatforme, som er meget populære at stå på især i godt vejr.

Læs mere

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling Bindende norm Side 1 af 6 Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere. Denne standard skal ses i sammenhæng med standard C 07 Puffere og standard B 09 Afkoblingsrampe

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

GODT NYTÅR Redaktøren har ordet

GODT NYTÅR Redaktøren har ordet 13. ÅRGANG NUMMER 80 JANUAR 2012 GODT NYTÅR 2012 Redaktøren har ordet Allerførst undskyld det sene tidspunkt januar nummeret kommer på. Det skyldes tekniske problemer. Det er løst nu, så jeg iler med februar

Læs mere

En leverandør til det hele

En leverandør til det hele En leverandør til det hele Biler Lastbiler Bygninger Beklædning Print Folie Solfilm Webshop Sikkerhedsskilte Udsalgsskilte Direktør Jørgen D. Hansen Solfilm uden bobler Vi monterer solfilm i alle biler.

Læs mere

FACIT. Arbejdsbogen 2

FACIT. Arbejdsbogen 2 Bestil venligst direkte på: www.forlagetdelta.dk FACIT Kopiering og enhver form for digitalisering er uøkonomisk og forbudt til erhvervsformål. Arbejdsbogen 2 Her er en masse materiale, der kan anvendes

Læs mere

NUMMER 20 FEBRUAR 2004

NUMMER 20 FEBRUAR 2004 ÅRGANG 5 NUMMER 20 FEBRUAR 2004 Jeg ved godt det er lang tid siden det blev nytår, men bedre sent end aldrig. Grunden til, at bladet først kommer nu og ikke i januar er, at Nürnbergmessen i år afholdes

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

ÅRGANG 5 NUMMER 22 JULI 2004

ÅRGANG 5 NUMMER 22 JULI 2004 ÅRGANG 5 NUMMER 22 JULI 2004 Redaktionen ønsker alle bladets læsere en rigtig god sommer. Så blir det endelig sommer - og vi kan alle synge med på: Vi elsker vort land, og med sværdet i hånd skal hver

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 1 NU er foråret kommet og de kolde aftner ser ud til at være slut, men derfor fortsætter klub livet i VMJK. Der er kørt køreplans kørsel nogle gange, for at se hvordan det

Læs mere

Portfolio Grafisk Design Grafisk Design

Portfolio Grafisk Design Grafisk Design Grafisk Design Portfolio Grafisk Design Grafisk Design Opgaven gik ud på at lave et postkort, der skulle reklamere for et åbent hus-arrangement på Aarhus Tech. Opgaven er lavet i samarbejde med skolens

Læs mere

11. ÅRGANG NUMMER 63

11. ÅRGANG NUMMER 63 11. ÅRGANG NUMMER 63 JUNI 2010 REDAKTØREN HAR ORDET: Kære SPOR G BLADET's læsere... Der er 2 grunde til, at juni nummer først er på nettet nu. Den første: Jeg har lært, at når der er sol og sommer i Danmark,

Læs mere

Vi flytter til Ringe

Vi flytter til Ringe 21. DECEMBER Vi flytter til Ringe Det er underligt at vågne op i huset her i Ringe. Alt er nyt og jeg savner allerede mejeriet. Det er et lille hus, men jeg har dog fået mit eget værelse, men mange af

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

REDIGERING AF REGNEARK

REDIGERING AF REGNEARK REDIGERING AF REGNEARK De to første artikler af dette lille "grundkursus" i Excel, nemlig "How to do it" 8 og 9 har været forholdsvis versionsuafhængige, idet de har handlet om ting, som er helt ens i

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Full Red Spydhale Indsendt af Knud Iversen (Medlem) - 2015/07/27 18:16 http://www.guppyklubben.dk/images/fbfiles/images/11737970_10207486315262795_352999580407964 8390_n.jpg Jeg var så heldig at få nye

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Forside 1: Bagside og bogryg:

Forside 1: Bagside og bogryg: Bagside og bogryg: Bagsiden og bogryggen er lavet i de samme farver som forsiden for at opnå et gennemgående og sammendhængende look. Stregen som skal forestille jernbanen er også fortsat på både bogryggen

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Det var sommeren Sommerferietiden er forbi og der er gang i klubben det har der faktiskk været i hele sommerperioden. Redaktionenn håber, at medlemmerne har haft nogle gode ferieoplevelser

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

April 2010. Flextrafik Frogne 3f overenskomst Lægevagtskørsel. Sportsklubben Seniorklubben m.m. Indhold i dette nr. bl.a.:

April 2010. Flextrafik Frogne 3f overenskomst Lægevagtskørsel. Sportsklubben Seniorklubben m.m. Indhold i dette nr. bl.a.: April 2010 ESBJERG TAXA NYT UDGIVES AF ESBJERG TAXA LILLEBÆLTSVEJ 10 6715 ESBJERG N. REDAKTION: ESBJERG TAXA mail@esbjergtaxa.dk DEADLINE D. 15. UDGIVELSESDATO D. 26 Indhold i dette nr. bl.a.: Flextrafik

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

detektiven Navneord Med Benny på jagt efter

detektiven Navneord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter Navneord Navneord er alle de ting, du kan se omkring dig. Det kan også være dyr og steder. Man kan sætte en eller et eller flere eller alle foran navneord. Fx En hest

Læs mere

Skudt ned over Danmark

Skudt ned over Danmark Jørgen Hartung Nielsen Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT 5/5-2017 AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT Daniel & Frederik Klasse 1.1 Indledning Vi startede med at få valget stillet om vi ville lave noget med e-learning, databehandling og præsentation eller vi kunne lave

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar AFTER DARK Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar JMJK's jubilæum var der om søndagen arrangeret Mo-udflugt til Museumstog i Randers. Bag remisen kunne

Læs mere

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN Bus IMANTA Riga Letland Historien om tøjindsamling og Bus til Letland Et tilbageblik den 13. januar 1995. For 20 år siden sendte Århus Sporveje en Gammel bus fyldt med uniformer til Riga i Letland, modtageren

Læs mere

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen:

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Elevbesvarelser svinger ikke overraskende i kvalitet - fra meget ufuldstændige besvarelser, hvor de fx glemmer at forklare hvad gåden går ud på, eller glemmer

Læs mere