Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre"

Transkript

1 Beskrivelse af Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre ved MATCHMAKING Den 24. juni 2009

2 Kapital: Højteknologifonden investerer i højteknologiske projekter, hvor universiteter og virksomheder samarbejder. Der er i dag aktive højteknologiprojekter inden for energi/miljø, bio/medico, IKT, byggeri, fødevarer og produktion. For virksomheder og universiteter handler det om gensidige fordele: At udnytte de muligheder, der ligger i at koble komplementær viden af international klasse. Holbergsgade 14, København K Tlf Fondes sekretariat deltager altid meget gerne i en dialog om projektidéer. Vækstfonden Strandvejen 104 A 2900 Hellerup Telefon Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder. Vi er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har finansieret vækst i over danske virksomheder for et samlet beløb på over 6,5 mia. kr. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder, der har behov for at rejse risikovillig kapital til vækst. Vi har en vifte af finansieringsløsninger for små og mellemstore virksomheder, der rækker fra egenkapital til lån og kaution. Vækstkapital er for unge virksomheder med mulighed for at opnå betydelig international vækst inden for it, medikoteknik, cleantech og industrielteknologi. Investeringer på mellem 5 og 25 mio. kr. Partnerkapital: Målgruppen er innovative virksomheder, som har et afprøvet koncept. Formidler kontakt mellem dygtige iværksættere og dygtige business angles. Der er ikke et specifikt branchefokus for investeringerne, der ligger i størrelsesordenen 3 til 10 mio. kr. Startkapital investerer egenkapital i iværksætterteams, der fokuserer på at udvikle løsninger til kundebehov, som ikke allerede er dækket af færdige produkter eller serviceydelser, primært inden for sundhedsområdet. Investeringerne ligger i størrelsesordenen 4-10 mio. kr. med mulighed for senere at følge op med investeringer på op til 30 mio. kr.

3 Vækstkaution, som dækker 75 procent af enkelt lån fra pengeinstitutter til mindre virksomheder. Målgruppen er ejerskiftevirksomheder, investeringer i eksisterende virksomheder og iværksættere. Kautionerne dækker lån på op til fem millioner kroner. Nørreport 26,2 DK-8000 Århus C. Phone Fax Inventure Capital A/S manages investments in technology based early stage companies in Denmark. Inventure Capital is an active investor who supports the portfolio companies in creating value. Inventure Capital investment areas: ICT Life Science Cleantech Inventure Capital was established in 2006 to operate the funds INCUBA Venture, InnFond and Syddansk Kapital, which have a capital base of more than EUR 100 mio. INTERREG 4 A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. er et EU-program, som i perioden råder over 330 millioner kroner til at støtte dansk-tyske grænseoverskridende projekter. INTERREG kan tilbyde finansiering på op til 65 % af de afholdte udgifter og forventer at støtte ca. 100 projekter. Ingrid Clausen INTERREG-Koordinator Region Syddanmark Tlf Mobil: ingrid.clausen@regionsyddanmark.dk INTERREG-Administrationen kan rådgive om, hvilke projekter, der kan støttes vejlede i, hvordan man kommer i gang med et grænseoverskridende projekt (herunder at finde en tysk projektpartner) m.m. Primært støttes projekter med offentlige og offentlig-lignende aktører fra hele programområdet, dvs. på dansk side hele Region Syddanmark. Det afgørende er, at projektet har tilknyttet eller kan tilknytte tyske partnere.

4 Hotline hverdage fra : Vækstforum for Region Syddanmark er omdrejningspunktet for den regionale erhvervspolitik. Vækstforum har udarbejdet en handlingsplan for perioden med temaet Omstilling til højere vækst. Vækstforum ønsker at udvikle, igangsætte og indstille til medfinansiering inden for fire forretningsområder: Velfærdsteknologier og -service Energi Oplevelseserhverv Klynger Vækstforums sekretariat kan bl.a.: rådgive om hvilke projekter der kan støttes rådgive om anvendelse af vækstdrivere: iværksætteri, menneskelige ressourcer og forskning, innovation og ny teknologi Hvem kan søge tilskud? Med afsæt i programmernes fokusering på regionale vækstvilkår, vil ansøgere typisk være offentlige eller offentligt lignende og private institutioner, offentlige myndigheder, organisationer, fonde, samt virksomheder og deltagere i netværk. Der ydes ikke tilskud til enkeltpersoner, og som hovedregel kan der ikke ydes tilskud til enkelte virksomheder. Tilskud må ikke være konkurrenceforvridende. LAG Haderslev Gåskærgade Haderslev Koordinator: Peter Sørensen Tlf koordinator@lag-haderslev.dk De lokale aktionsgrupper (LAG) indstiller projekter til tilskud under EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram Der er oprettet en LAG i hver af de fire sønderjyske kommuner. Hver enkelt LAG har årligt mellem 1,5 og 2,4 mio. kroner til fordeling under Landdistriktsprogrammet. LAG Tønder og LAG Haderslev kan desuden indstille projekter til tilskud under EU og Fødevareministeriets Fiskeriudviklingsprogram For begge aktionsgruppers vedkommende er budgetrammen under Fiskeriudviklingsprogrammet på ca. 1,0 mio. kr. i Hvad kan der gives tilskud til? Under Landdistrikts- og Fiskeriudviklingsprogrammet gives der tilskud til: etablering af nye arbejdspladser i landdistrikterne etablering af attraktive levevilkår i landdistrikterne Inden for disse overordnede rammer prioriterer de lokale aktionsgrupper projektmidlerne inden for en række tema- og indsatsområder. Prioriteringerne fremgår af

5 LAG Sønderborg c/o Landdistrikternes Hus Jacob Gades Allé Vejen Koordinator: Martin Brunsgaard Tlf koordinator@lag-sonderborg.dk LAG Tønder Vestergade Tønder Koordinator: Karsten H. Jensen Tlf kje@toender.dk aktionsgruppernes udviklingsstrategi, der kan findes på den enkelte aktionsgruppes hjemmeside. Hvor meget kan der gives i tilskud? De lokale aktionsgrupper kan yde tilskud på op til 50 % af de tilskudsberettigede udgifter. Hvem kan søge om tilskud? LAG-midlerne kan principielt søges af alle: virksomheder, foreninger, selvejende institutioner, privatpersoner og offentlige myndigheder. Det afgørende er ikke, hvem man er, men om projektet bidrager til at opfylde målsætningerne i den lokale aktionsgruppes udviklingsstrategi. LAG Aabenraa Bjerggade 4K 6200 Aabenraa Koordinator: Martin Brunsgaard Tlf kontakt@lag-aabenraa.dk Danfoss Ventures investerer i radikale nye ideer nye forretningsmodeller, nye services og nye produkter, både internt og eksternt og dyrker dem frem til at blive rentable virksomheder. Vi investerer hovedsagligt i idéer, som strategisk passer ind i Danfoss eksisterende forretning. Vores fokus område er ideer der ligger indenfor Cleantech. Danfoss Ventures Nordborgvej 81, E Nordborg ventures@danfoss.com Men vi gør mere end bare at skabe nye virksomheder for Danfoss. Vores område er bredere end det. Vi hjælper også opstartsvirksomheder, som falder udenfor vores område. Til dem tilbyder vi vores "Mads Clausen Entrepreneur Park", hvor opstartsvirksomheder kan leje kvadratmeter til deres virksomhed og får adgang til at bruge alle faciliteter på Danfoss. Vi tilbyder også at komme ind under "Company trusted by Danfoss" ordningen, som udover retten til at bruge Danfossbrandet også giver adgang til at købe services på Danfoss til rabatpris. Og meget mere.

6 Marked og relationer: Wirtschaftsförderungs- und Regionalentwicklungsgesellschaft Flensburg/ Schleswig MBH (WiREG) Lise-Meitner-Str. 2 D Flensburg tlf.: schmuetz@wireg.de Wirtschaftsförderungs- und Regionalentwicklungsgesellschaft Flensburg/Schleswig mbh (WiREG) er et anpartsselskab, der driver kommunal erhvervsfremme, projektarbejde, Flensborg Teknologicentrum og udvikling af regionen i Flensborg by og i Slesvig-Flensborg Amt. Anpartshavere i Wirtschaftsförderungs- und Regionalentwicklungsgesellschaft Flensburg / Schleswig mbh (WiREG) er Flensborg by, Slesvig-Flensborg Amt, Nord-Ostsee Sparkasse, Zweckverband Wirtschaftsentwicklungsgemeinschaft Flensburg/Handewitt (WEG) og alle kommuner i Slesvig- Flensborg Amt. WiREGs mål er: At skaffe og sikre arbejdspladser i regionen. I skæringspunktet mellem kommune og virksomhed optimerer vi tilbuddet til virksomhederne, fremmer informationer og kontakter, får nye virksomheder til regionen og motiverer kommuner til udbygning af den industrielle infrastruktur. WiREG beskæftiger sig også med projektudvikling. I 2009 blev der oprettet et grænseoverskridende EU-Projekt Cross Border Logistics (CBLog). Vi opbygge et dansk / tysk clustermanagement indenfor Logistik sammen med Udviklingsrådet Sønderjylland, EUC Syd og Fachhochschule Flensburg. Projektet er støttet med Interreg IVa midler fra EU s undviklingsfond EFRE. Flensborg Industri- og Handelskammer fungerer som et selvadministrativt kontor for regionens erhvervsliv, og repræsenterer medlemsvirksomhedernes overordnede interesser. I 2007 blev der oprettet et Dansk-Tysk Regionalmanagement ved IHK Flensborg som beskæftiger sig med projektudvikling og rådgivning til virksomheder i et grænseoverskridende perspektiv. IHK Flensburg Dansk-Tysk Regionalmanagement Heinrichstr D Flensburg tlf.:

7 Vision Center for Erhvervsudvikling er omdrejningspunkt for den organiserede indsats til styrkelse af Sønderborgs vækst og konkurrenceevne; således at områdets erhvervsliv kendetegnes ved dynamik og kreative processer. Alsion 2 DK Sønderborg tlf. (+45) fax (+45) cfe@cfe.dk Mission: CfE fremmer de ramme- og vækstbetingelser, som skaber forudsætning for et bredt samarbejde mellem klyngevirksomhederne, det offentlige samt forsknings- og uddannelsesinstitutionerne. Vores værdigrundlag: Center for Erhvervsudvikling er en åben, professionel og troværdig samarbejdspartner for erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og det offentlige. Iværksætterservice: Iværksættere og små og mellemstore virksomheder kan få information og vejledning om opstart ved Center for Erhvervsudvikling. Centret dækker hele Sønderborg Kommune. Center for Erhvervsudvikling kan hjælpe og henvise dig til en række kompetente rådgivere, som kender lokalområdet og kan vejlede og rådgive dig omkring start, drift og udvikling af din virksomhed, så du kan skabe dig en succes som selvstændig erhvervsdrivende. Klyngeudvikling: Center for Erhvervsudvikling arbejder endvidere med klyngeudvikling, og faciliterer blandt andet Mechatronics Cluster Denmark, der har sit udgangspunkt i Sønderborg området.

8 Erhvervenes Hus Aabenraa er en selvejende institution, etableret af 5 erhvervsforeninger i Aabenraa kommune. Erhvervenes Hus Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa Tlf: Fax: info@ehaa.dk web: Med 24 timers erhvervsservices støtter vi erhvervsudvikling og erhvervsfremme og arbejder med tiltrækning af virksomheder og arbejdskraft til vores område. Vi tilbyder en bred vifte af udviklingsprojekter og aktiviteter, ligesom vi har en fuldt udbygget iværksætterservice med tilhørende udviklingspark, hvori iværksættere har mulighed for at etablere sig. Vi arbejder med etablering af netværk på nationalt og internationalt niveau og det gør vi ud fra sloganet vi gør andres ressourcer til dine. Tønder Erhvervsforum Vestergade Tønder Tlf.: erhverv@toender.dk web: Tønder Erhvervsforum er et centralt omdrejningspunkt for erhvervsudviklingen og erhvervssamarbejdet i Tønder Kommune. Erhvervsforum består af driftige erhvervsfolk fra hele Tønder Kommune. I indsatsen for erhvervsudviklingen indgår Tønder Erhvervsforum i et tæt parløb med Tønder Kommunes Erhvervsafdeling. I Tønder Erhvervsforum og Erhvervsafdelingen arbejdes der med mange forskellige udviklingsprojekter der skal være med til at styrke erhvervsudviklingen. Især har vi fokus på at skabe netværk, tiltrække kvalificeret arbejdskraft, øge innovationen gennem samarbejde med Vidensinstitutionen samt at skabe gode rammebetingelser for en øget bosætning. Derudover tilbydes iværksætterservice som skal være med til at skabe gode rammebetingelser for kommunes mange iværksættere. UdviklingsCenter Haderslev Nørregade 52 UdviklingsCenter Haderslev (UCH) ejes af kommunens erhvervsorganisationer indenfor håndværk, industri, service, uddannelse, iværksætteri, turisme, detailhandel og Haderslev Kommune. Vi har især fokus på handel, erhverv og turisme, hvor vi arbejder på at skabe netværk, innovation og vækst. Har du

9 6100 Haderslev tel.: og din virksomhed brug for viden og vejledning indenfor vores virkefelt, står vi med glæde til rådighed

10 CONNECT Denmark er en landsdækkende netværksorganisation, der giver iværksættere med vækstambitioner og vækstvirksomheder adgang til sparring og professionel rådgivning gennem et unikt netværk med nogle af de bedste kompetencer i dansk erhvervsliv. Har du et unikt produkt eller koncept, kan vi hjælpe dig med at få tilført de nødvendige kompetencer til at udvikle din forretning og gøre dig klar til at søge ekstern kapital og/eller strategiske samarbejdspartnere. CONNECT Denmarks kerneaktivitet er Springboardet, hvor iværksætteren får sparring på forretningsplan og strategi fra et panel af erfarne erhvervsfolk, professionelle rådgivere, investorer og fagspecialister. Forskerparken 10C DK-5230 Odense M Direct Main mikael@connectdenmark.com 35 % af de vækstiværksættere, der har gennemført et Pre- eller Springboard hos CONNECT Denmark har i dag 6 eller flere ansatte. 12 % har flere end 10 ansatte. Vores arbejde støttes gennem frivillig indsats fra vores netværk af sponsorer og medlemmer. Det betyder at alle vores ydelser er gratis for iværksætteren Proof of Business CONNECT Denmark vandt i 2007 Vækstfondens Proof-of-Business projekt i åbent udbud. Dermed er CONNECT Denmark blevet valgt til at gennemføre screenings- og sparringsforløb for over 300 virksomheder over hele landet gennem de næste 3 år. Målet er, at 2/3 af virksomhederne efter forløbet vil kunne rejse kapital til at vokse for. Væksthus Syddanmark er din genvej til netværk, viden og vækst. Lisbeth G. Nielsen Projektkoordinator Forskerparken 10C DK-5230 Odense M Telefon: Mobil: Har du ambitioner om at få succes på nye markeder? Drømmer du om at udvikle nye produkter? Vil du gerne se din virksomhed vokse? Eller har du andre spændende og udfordrende tiltag i tankerne? Så er Væksthus Syddanmark det rigtige sted at starte! Væksthus Syddanmark tilbyder kvalificeret og målrettet sparring på et praktisk og anvendeligt niveau. Vores vigtigste opgave er at vejlede virksomheder og iværksættere med vækstambitioner. Vores

11 vejledning er uvildig, gratis og målrettet din virksomheds behov og potentiale. Udgangspunktet er din dagligdag og dine udfordringer. For at yde den bedste vejledning samarbejder vi tæt med den lokale erhvervsservice, en bred vifte at nationale og internationale rådgivere, vidensinstitutioner samt offentlige og private erhvervsfremmeaktører inden for en lang række forskellige områder. Væksthus Syddanmark er din genvej til rådgivere, samarbejdspartnere, venture kapital, den nyeste forskning og relevante netværk, som kan hjælpe dig med at realisere din virksomheds fulde potentiale. Vi har det samlede overblik over organisationer og ordninger, som kan understøtte din virksomheds udvikling. Helgeshøj Allé Taastrup, Tlf.: Patent- og Varemærkestyrelsen hjælper virksomheder med at skabe forretning ud af deres ideer. Vi fremsøger og sorterer information. Vi foretager ikke vurdering og anbefaling i den forbindelse. Vi leverer målrettet information og vejledning.

12 Videnscentre: Center for Product Development (CPD) er en selvfinansierende enhed i Mads Clausen Institut, Syddansk Universitet, Sønderborg. CPD arbejder på alle innovationsniveauer, med udvikling af intelligente sensorer og aktuatorer samt mekatroniske produkter baseret på intelligente sensorer og aktuatorer. Center for Product Development Mads Clausen Institut Alsion Sønderborg Tlf nla@mci.sdu.dk Vores styrke er produktudvikling fra behov til produktion inden for området sensorer og aktuatorer. CPD er til for alle med behov, ideer, problemer, opgaver, løsninger mm. hvori der indgår sensorer og/eller aktuatorer (intelligente mekatroniske produkter). Kontakt os for en uformel diskussion af samarbejds-muligheder. Center for Software Innovation Alsion 2, 6400 Sønderborg Tlf info@cfsi.dk Center for Software Innovation (CSI) er et kompetencecenter, der formidler viden om den nyeste informations- og kommunikationsteknologi, processer og metoder samt markedsorienteret produktudvikling til alle - fra den lille iværksætter til den store industrielle virksomhed. Gennem rådgivning støtter vi aktivt produktinnovationen i virksomhederne, og med hands-on læring kan vores specialister hæve medarbejdernes kompetenceniveau. Vores kompetente medarbejdere sparrer, vejleder og guider hele vejen fra idé, over valg af soft- og hardware, til færdigt produkt. Vi guider dig gennem optimering af virksomhedens processer og arbejdsmetoder, og ikke mindst kan vi hjælpe med at afdække markedspotentialet for dit produkt. Vi arbejder med produkt-, proces- og markedsudvikling!

13 SPIRE er et strategisk forskningscenter for brugerdreven innovation; et unikt samarbejde mellem danske og udenlandske virksomheder og forskningsinstitutioner. Succes med innovation, kræver at virksomheden forstår kunderne og brugerne af virksomhedens produkter. SPIRE Centre - Participatory Innovation Alsion 2, 6400 Sønderborg Tlf Ved studier af virksomhedens udviklingspraksis, samt studier af hvordan brugere skaber fornyelse, vil SPIRE udvikle og anvende metoder, der sætter virksomheden i stand til at skabe nye produkter i samarbejde med kunder og bruger. Igennem en målrettet indsats vil vi skabe en ny forståelse af begrebet brugere, kunder og virksomhedens værdikæde og åbne for nye forretningsmuligheder. SPIRE kan tilbyde virksomhederne partnerskab i forskningsbaserede udviklingsprojekter. AluCluster er et videncenter for aluminium. Centret er grundlagt i 1999, og arbejder ud fra en vision om at styrke den danske konkurrenceevne gennem innovativ design, produktudvikling og videnopbygning med Aluminium og nye materialer i centrum. AluClusters mission er at støtte aluminiumklyngens virksomheder og tilknyttede videnog uddannelsesinstitutioner og aktivt bidrage til et bedre miljø. AluCluster Åvedvej Løgumkloster Tlf.: mail@alucluster.com AluCluster er en del af Det innovative Netværk, hvor indsatsområderne er klyngeudvidelse, innovation og teknologi, uddannelse og træning, kommunikation og branding, kommercialisering og viden og networking. Fokusområderne er at hjælpe virksomheder ind i nye brancher, forskning, brugerdreven innovation, ny viden til virksomhederne, fra idé til faktura og kommunikation. AluCluster Åvedvej Løgumkloster Tlf

14 KøleVirksomhedsCenter Alsion (KVCA) er et medlemsbaseret videnscenter, der tilbyder spidskompetencer til køleindustrien gennem: KøleVirksomhedsCenter, Alsion DK Alsion 2 DK 6400 Sønderborg KVCA.dk Tel: info@kvca.dk netværksaktiviteter og vidensdeling på køletekniske emner formulering og ledelse af innovations- og forskningsprojekter på tværs af klyngen i samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner skræddersyet udbud og afholdelse af efteruddannelse indenfor køleteknologi sikring af rekrutteringsgrundlag ved afholdelse og understøttelse af ingeniøruddannelsesaktiviteter KVCA vil igennem medlemsvirksomhederne kunne hjælpe med kontaktskabelse, sparring og samarbejde på tværs af klyngen. Videncenter for Sundhedsfremme, University College Syd, er opbygget på baggrund af mere end 12 års erfaring med sundhedsfremme og forebyggelse. Brug os til udvikling i din virksomhed på det sundhedspædagogiske område. Vi har spidskompetencer inden for skoler, daginstitutioner og sundhedsvæsen og løser en række forskellige opgaver for private virksomheder - ofte i samarbejde med kommuner, regioner, universiteter, ministerier og styrelser. Lembckesvej 3-7 DK-6100 Haderslev Tlf.: ucsyd@ucsyd.dk Videncenter for Sundhedsfremme vil via sit værdigrundlag og tilgang til emner og problemstillinger fremme kompetenceudvikling hos fagprofessionelle og virksomheder, der beskæftiger sig med sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og rehabilitering. Vi arbejder til stadighed på at udbygge samarbejdsfladen med det private arbejdsmarked og tager i den forbindelse gerne ud og fortæller om vores kompetencer og drøfter muligheder for udvikling og samarbejde.

15 PlastNet Fagligt fokusområde At øge kendskabet til plast samt at fremme og innovere anvendelsen af plast indenfor og på tværs af brancher. Formål med netværkssamarbejdet At danske virksomheder fra et plast- og polymerteknisk synspunkt skal komme på forkant i den globale konkurrence. Plast Center Danmark Niels Bohrs Vej 6 DK-6700 Esbjerg Tlf.: Konsortiesammensætning I konsortiet deltager i alt et videncenter, et GTS-institut, tre universiteter, en fælleskommunal forening samt fem virksomheder. De 11 deltagere indgår i et formaliseret samarbejde om at være det operationelle centrum for stiftelsen af PlastNet. Administrator og ansvarlig overfor Forsknings- og Innovationsstyrelsen: Mission PCD er en erhvervsdrivende fond, som i kraft af nedenstående tiltag bidrager til at øge kendskabet til plast samt til at fremme og innovere anvendelsen af plast. Vision PCD vil gennem sit virke anerkendes som det foretrukne sted at henvende sig med plast- og polymerrelaterede problemstillinger for virksomheder såvel indenfor som udenfor plastbranchen. RoboCluster er et nationalt innovationsnetværk, der samler de danske kompetencer inden for robotter, automation og intelligente systemer. Forskerparken Odense M Tlf mail@robocluster.dk Aktørerne spænder fra forskningsmiljøerne over erhvervslivet til brugerne af robotteknologien. Gennem konkrete udviklingsprojekter og fag- og temaspecifikke netværk indgår aktørerne i dialogbaseret samarbejde med henblik på udvikling, vækst og innovation til gavn for samfundet. Aktiviteterne støttes op af virksomhedsbesøg, konferencer, workshops, demonstrationer og praktiviteter, hvilket synliggør de offentlige og erhvervsmæssige vækstpotentialer og styrker rammerne for udnyttelse af erhvervsmuligheder. Samlet er målet at skabe de bedste betingelser for det danske robotmiljø og øge den

16 internationale opmærksomhed på de danske kompetencer. Mekatronikklyngen er Danmarks stærkeste geografiske koncentration af industri og forskning indenfor mekatronik fysisk placeret omkring Sønderborg området. Mechatronics Cluster Denmark, arbejder målrettet for at øge innovations- og konkurrenceevnen blandt sine medlemmer, gennem forskellige klyngeinitiativer, herunder: Mechatronics Cluster Denmark Co. Center for Erhvervsudvikling Alsion Sønderborg Tlf.: Post Graduate / Turnus program mellem virksomhederne Faglige ERFA grupper / vidensnetværk Strategisk Rekruttering Opbygning af strategiske partnerskaber ift. klyngens kerne interessenter såsom for relevante ingeniøruddannelser, Regionale Vækstfora, Mekatronisk Selskab, samt øvrige klynger i Europa. Vi arbejder til stadighed for at udbygge vores eksterne relationer, og kan tilbyde hjælp til partnersøgning og projektudvikling, deltagelse i forskellige netværk, eller som genvej til forskning/uddannelse og kommercielle samarbejder indenfor klyngens område. Sønderjysk Landboforening er en landøkonomisk forening med medlemmer, heraf er de aktive landmænd. Foreningen driver et rådgivningscenter med 210 ansatte i Vojens. Sønderjysk Landboforenings formål er at hjælpe medlemmerne med ny faglig viden, yde rådgivning om regnskab, revision, ledelse, administration, planteavl, husdyrproduktion og meget mere. Forening yder ligeledes rådgivning for andre erhverv indenfor regnskab og skat samt jura og ejendomshandel. Vi gør det lettere at være landmand.

17 Cybersailing-projektet Tlf Fax Web Alsion 2, 6400 Adr. Sønderborg Cybersailing-projektet, der er initieret og forankret på Mads Clausen Instituttet, stræber efter at afdække principperne bag sejlmaskiners autonome navigation. Med den aktuelle verdensopspændende interesse for miljøet og energivenlige teknologier er vores mål at anvende principperne til at udvikle autonome kontrol-platforme (overvågningsbøjer ) og fremtidens intelligente autopiloter. Til det formål arbejder forskere ved MCI med at kombinere grundige teoretiske undersøgelser, baseret på matematisk modellering og kontrol-algoritmer, med udviklingen af en serie af eksperimentelle sejlmaskiner udstyret med indlejrede computere, sensorer og aktuatorer. En af dem, den autonome strandsejler Mad Mads One, vil blive præsenteret ved udstillingen

Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre

Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre Beskrivelse af Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre ved MATCHMAKING Den 24. juni 2008 Kapital: Nye forretningsmuligheder Højteknologifonden investerer i højteknologiske projekter, hvor universiteter

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007 Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden medfinansierer små og mellemstore virksomheder Vækstfonden fokuserer

Læs mere

LAG Tønder. www.lag-toender.dk

LAG Tønder. www.lag-toender.dk LAG Tønder Oplæg om økonomiske muligheder Om økonomiske muligheder i forbindelse med erhvervsudvikling i Nationalpark Vadehavet, specielt Landdistrikts- og Fiskeriudviklingsmidler V/ Karsten H. Jensen,

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Region Hovedstaden Vækstforum. 23. oktober 2007

Region Hovedstaden Vækstforum. 23. oktober 2007 Region Hovedstaden Vækstforum 23. oktober 2007 Hvem er vi? 5 væksthuse et i hver region Etableret som erhvervsdrivende fonde og ejet af kommunerne Har professionel bestyrelse (2 medlemmer udpeget af Vækstforum)

Læs mere

Nye erhvervspolitiske satsninger i Region Syddanmark

Nye erhvervspolitiske satsninger i Region Syddanmark Nye erhvervspolitiske satsninger i Syddanmark Udviklingsdirektør Mikkel Hemmingsen Syddanmark Odense, den 22. september 2008 Den regionalpolitiske vækstredegørelse Vækstredegørelsen sætter udfordringen

Læs mere

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Partnerkapital finansiering af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Om Vækstfonden Vækstfonden har et kapitalgrundlag på over 2 mia. kroner og er et af de største ventureselskaber

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 Bilag 3a Maj/juni 2011 Forord Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål Syddanmarks

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013)

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013) Resultatkontrakt mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2014 (udarbejdet december 2013) 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Parterne 3 3 Vilkår 4 4 Indsatsområder 4 5 Mål 5 6 Økonomi 7 7 Kontrakt

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

CFI Mission. CFI - Vision CFI er i 2017 et synligt samlingspunkt, et udviklingsmiljø og et netværk

CFI Mission. CFI - Vision CFI er i 2017 et synligt samlingspunkt, et udviklingsmiljø og et netværk CFI Mission Udvikling, vækst og synlighed for Viborgs industriproduktion og -uddannelser Etablering af flere industri- og produktionsvirksomheder Skabelse af flere arbejdspladser CFI - Vision CFI er i

Læs mere

finansiering af iværksættere

finansiering af iværksættere Vækstfonden finansiering af iværksættere Væksthus Midtjylland Onsdag 9. december v/ Rolf Kjærgaard Vækstfonden Vi er en statslig investeringsfond Vi er med til at skabe flere nye vækstvirksomheder gennem

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Finansiering med Vækstfonden. Stig Poulsen 29. november 2012

Finansiering med Vækstfonden. Stig Poulsen 29. november 2012 Finansiering med Vækstfonden Stig Poulsen 29. november 2012 Vækstfonden bidrager til vækst Statslig investeringsfond Medfinansieret vækst i 4.100 danske virksomheder Samlet tilsagn på 11,4 mia. kr. Direkte

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture

Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture 20. juni 2012 / side 1 Jakob Fuhr Hansen - bio Jakob Fuhr Hansen Karriere 2011- Vækstfonden, Investment Director 2009-2011 Go

Læs mere

Modne klynger i Region Syddanmark

Modne klynger i Region Syddanmark Bilag 7 Modne klynger i Region Syddanmark Resultater og anbefalinger Udarbejdet af Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse Syddansk Universitet Kolding Evalueringens formål Med udgangspunkt i

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

URS Matchmaking 24. juni 2009

URS Matchmaking 24. juni 2009 1 URS Matchmaking 24. juni 2009 Velkomst ved Borgmester Tove Larsen, Aabenraa Kommune Næstformand URS 2 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Frivillig forening med vedtægter fra 2008 Tegnes af formand og

Læs mere

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden skaber vækstvirksomheder Vækstfonden er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har medfinansieret vækst i mere end 4.200 danske virksomheder

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

AKTIVITETSOVERSIGT 2006

AKTIVITETSOVERSIGT 2006 AKTIVITETSOVERSIGT 2006 - oversigt over aktiviteter som har modtaget støtte fra de syddanske amter i 2006 Aktiviteter som forankres i andet regi er ikke medtaget. Mindre aktiviteter og projekter uden regionalt

Læs mere

Projekt Cross Border Logistics (CB Log) præsentation af 12 dansk-tyske projektideer, Flensborg, december.

Projekt Cross Border Logistics (CB Log) præsentation af 12 dansk-tyske projektideer, Flensborg, december. Udpluk af resultater 2011 Projekt Cross Border Logistics (CB Log) præsentation af 12 dansk-tyske projektideer, Flensborg, december. Dansk-Tysk Business Forum mødes på Danfoss, december. URS formand til

Læs mere

Syddansk Innovation. Lenna Broberg Investeringschef

Syddansk Innovation. Lenna Broberg Investeringschef Syddansk Innovation Lenna Broberg Investeringschef ODENSE COPENHAGEN SØNDERBORG Cortex Park 26, 2 Gregersensvej 1F Alsion 2 5230 Odense M 2630 Taastrup 6400 Sønderborg Om mig Lenna Maria Boe Broberg Investeringschef

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M.

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M. Bilag 17 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.049.162 kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer Marts 2010 Lean Energy Cluster Lean Energy Cluster er en dansk alliance af offentlige institutioner og private virksomheder der anvender, udvikler og markedsfører løsninger for effektiv energianvendelse.

Læs mere

Høringssvar til Regional vækst- og udviklingsstrategi 2016-2019

Høringssvar til Regional vækst- og udviklingsstrategi 2016-2019 Høringssvar til Regional vækst- og udviklingsstrategi 2016-2019 Varde Kommune har med fornøjelse gennemlæst høringsudkastet, der sætter fokus på det gode liv i Syddanmark - med en vision og de tre mål

Læs mere

Erhvervspolitisk dagsorden

Erhvervspolitisk dagsorden Erhvervspolitisk dagsorden Ny rolle i lokal Erhvervsservice Regionale Erhvervshuse Varetager specialiseret vejledning til ALLE typer iværksættere og virksomheder. Undgå overlap. Sikre tæt samarbejde med

Læs mere

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af:

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af: SPI Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme SPI er medfinancieret af: af: Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com Sammen styrker vi regionen Projekt SPI, Samarbejde om Proaktiv

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Handlingsplan Udviklingschef. Claus Schmidt. 7. december URS Handlingsplan 2011, beslutningsoplæg til URS møde 16.

Handlingsplan Udviklingschef. Claus Schmidt. 7. december URS Handlingsplan 2011, beslutningsoplæg til URS møde 16. Handlingsplan 2011 Udviklingschef Claus Schmidt 7. december 2010 URS Handlingsplan 2011, beslutningsoplæg til URS møde 16.dec 2010 Side 1 Formål UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) er et forum for samarbejde

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

Vækstfonden, vores tilbud og venturemarkedet

Vækstfonden, vores tilbud og venturemarkedet Bjarne Henning Jensen, partner, Vækstfonden has been challenged on following issues: a. Vækstfonden: a top-down presentation: Who are we? Why are we around? What kind of values do we create? For whom are

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Kommunerne er hver dag i berøring med virksomheder i hele Danmark og hjælper virksomhederne med at finde arbejdskraft, sørger for at infrastrukturen

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv Erhverv 1 Udgangspunkt for handlingsplanen Byrådet har i 2018 vedtaget Vision 2030 for Rebild Kommune. Visionen fremhæver følgende mål for den lokale erhvervsudvikling frem mod 2030. Vi har fortsat Nordjyllands

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi ROBOCLUSTER Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi Veje til innovation Aalborg 6 Oktober Nationalt innovationsnetværk Samler de danske robotkompetencer

Læs mere

Vækstforum for Region Syddanmark

Vækstforum for Region Syddanmark Opgaver Udarbejde en regional erhvervsudviklingsstrategi for regionen Overvåge de regionale og lokale vækstvilkår Udvikle og indstille om medfinansiering af regionale udviklingsaktiviteter til regionen

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Den internationale handlingsplan (forside)

Den internationale handlingsplan (forside) Den internationale handlingsplan 2012-2013 (forside) 1 Indholdsfortegnelse Indledning s. 3 Temaer 1. Kompetence og uddannelse - Slip internationaliseringen løs s. 4 2. Grøn satsning s. 4 3. Sundhed s.

Læs mere

Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner

Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner November, 2010 10. november 2010 / side 1 Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden er etableret

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Funktionelle erhvervsregioner

Funktionelle erhvervsregioner Funktionelle erhvervsregioner Når kommuner arbejder på tværs af grænser: International frem for sognebaseret vækstkultur KL s Erhvervstemadag 13. september 2013 v/ Gregers André Pilgaard og Jan Beyer Schmidt-Sørensen,

Læs mere

Bæredygtig erhvervsudvikling

Bæredygtig erhvervsudvikling Erhverv i den nye kommune Kalundborg Kommunes erhvervsliv kendetegnes i dag af proces- og produktionsindustri koncentreret omkring Kalundborg by. Virksomheder som Statoil A/S, DONG Energy, NKT Flexibles

Læs mere

Innovation i Danmark. - Udfordringer, muligheder og indsats. Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen

Innovation i Danmark. - Udfordringer, muligheder og indsats. Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen Innovation i Danmark - Udfordringer, muligheder og indsats Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen Danmarks udfordringer Lav produktivitetsudvikling: Årlig produktivitetsvækst

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune Bilag 23 - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 0 Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.766.576,00 8.613.261 Ansøger om Regionale

Læs mere

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Offentlig-privat samarbejde Offentlig-privat samarbejde er en grundsten for Syddansk Vækstforums erhvervsfremmetiltag

Læs mere

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm 19. maj 2014 Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm Baggrund I kommissoriet for arbejdsgruppen om Fremtidens erhvervsservice på Bornholm, står der overordnet som formål

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for 2016-2017 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum September 2016 [Input fra staten rammer og ophæng] Aftalen skal skabe bedre vilkår for vækst samt bidrage til

Læs mere

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR Nordjylland 11 kommuner De 5 KKR er KKR Midtjylland 19 kommuner KKR Hovedstaden 29 kommuner

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson s iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009 Iværksætteri Styrke den regionale iværksætterkultur Sikre stærke iværksætterkompetencer Styrke et attraktivt kapitaludbud

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

VORES MISSION VORES VISION. Slagelse Erhvervscenter A/S er tæt på virksomhederne.

VORES MISSION VORES VISION. Slagelse Erhvervscenter A/S er tæt på virksomhederne. STRATEGI 2019-2020 Indholdsfortegnelse Vision og mission. side 3 Strategi, hovedlinjer..... side 4 Nyt erhvervsfremmesystem, ny strategi. side 5 Forretningsudvikling, indsatsområder.....side 6, 7 Figur

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere